Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2010

Sexy Joceline


ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ SEX..


Τις εκπτώσεις, όλοι τις περιμένουμε. Αλλά τέτοιες εκπτώσεις, πρώτη φορά θα συναντήσετε!
Απογευματινό σεξ με έκπτωση 50% προσφέρει οίκος ανοχής στη Γερμανία, προκειμένου να αυξήσει τους πελάτες που τον επισκέπτονται!
Η προσφορά είναι για όσους πελάτες είναι αποδεδειγμένα από 66 ετών και πάνω και το μόνο που ζητείται είναι η επίδειξη της ταυτότητάς τους για επιβεβαίωση της ηλικίας.
Όπως ανέφερε ο διευθυντής του οίκου ανοχής, "μια συνηθισμένη συνάντηση κοστίζει 50 ευρώ και τώρα πληρώνουμε εμείς το 50% αυτού του ποσού για τους πιο μεγάλους σε ηλικία επισκέπτες μας".

Ο οίκος ανοχής "Pascha" έχει και ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, όπου η απογευματινή προσφορά διαφημίζεται με το σύνθημα "Η ζωή ξεκινά στα 66!".
Η ... ζήτηση είναι μεγάλη όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του οίκου και σίγουρα ο κόσμος εκμεταλλεύεται την προσφορά, οι πιο μεγάλοι δε σε ηλικία άνθρωποι είναι πιο ενεργητικοί από όσο νομίζει ο κόσμος...


ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΜΕΡΙΚΟΙ '' ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΦΥΓΕΙ??'
Rc-Cafe

Μουσικά όργανα από λαχανικά


Οι μελωδικοί ήχοι των άριστα συντονισμένων αγγουριών, πατατών, πράσων, πιπεριών, ραδικιών, μελιτζανών και κολοκυθιών κράτησαν καθηλωμένο ένα γερμανικό ακροατήριο κατά τη διάρκεια συναυλίας από την Ορχήστρα Λαχανικών της Βιέννης.

Η 9-μελης ορχήστρα ψυχαγώγησε το κοινό παίζοντας αυθεντικές συνθέσεις με όργανα που ήταν κατασκευασμένα από λαχανικά!!!

Η ορχήστρα περιελάμβανε ένα φλάουτο από καρότο, ένα σαξόφωνο φτιαγμένο από αγγούρι καθώς και μια κολοκύθα που είχε μεταλλαχθεί σε διπλό μπάσο!!!

«Δεν θα μπορούσα να διανοηθώ ότι ένα αγγούρι θα μπορούσε να παράγει τέτοιο ήχο,» είπε μια γυναίκα από το κοινό.

Οι υπεύθυνοι της ορχήστρας δήλωσαν πως όλα τα όργανα είναι φρέσκα και διαμορφώνονται μια ώρα πριν την παράσταση έτσι ώστε να υπάρχει η καλύτερη δυνατή απόδοση στον ήχο.

«Τα κανονικά λαχανικά παίζουν πολύ καλύτερα από τα οργανικά,» είπε ο Μathias Meinharter που παίζει βιολί κατασκευασμένο από πράσα.
Μετά το πέρας κάθε συναυλίας όλα τα μουσικά όργανα γίνονται μια πολύ γευστική σούπα λαχανικών!!
Rc-Cafe

Παντρεμένοι χωρίς σεξ


Ένα ζευγάρι από την Γερμανία έμαθε ότι έπρεπε να κάνει πρώτα σεξ για να αποκτήσει παιδί!!!

Το εν λόγω ζευγάρι πήγε σε κλινική γονιμότητας έπειτα από οκτώ χρόνια γάμου και αφού δεν είχαν κάνει παιδιά για να μάθουν την αιτία.

Οι γιατροί στην πανεπιστημιακή κλινική του Lubek υπέβαλαν το ζευγάρι σε μια σειρά εξετάσεων για να αποκαλυφθεί ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα γονιμότητας.

"Όταν τους ρωτήσαμε πόσο συχνά κάνουν σεξ, μας κοίταξαν με μεγάλη απορία και απάντησαν: "Τι εννοείτε σεξ," είπε ο εκπρόσωπος της κλινικής.

"Δεν μιλάμε για διανοητικά καθυστερημένους ανθρώπους αλλά για ένα ζευγάρι που μεγάλωσε σε θρησκευόμενο περιβάλλον και που απλώς δεν γνώριζε τον σωστό τρόπο αναπαραγωγής," πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Ο 36-χρόνος σύζυγος και η 30-χρονη σύζυγος τώρα κάνουν σεξοθεραπεία ενώ οι υπεύθυνοι της κλινικής αναζητούν και άλλα τέτοια ζευγάρια που έχουν έλλειψη σεξουαλικής επιμόρφωσης.
Rc-Cafe

περιστρεφόμενοi ουρανοξύστες

Η ιδέα ανήκει στην εταιρεία Dynamic Architecture και συγκεκριμένα στον αρχιτέκτονα David Fisher.
Ο αρχιτέκτονας εμπνεύστηκε την ιδέα όταν βρισκόταν στο σπίτι φίλου του στο Μανχάταν που είχε πολύ όμορφη θέα αλλά δεν έπιανε όλες τις πλευρές της πόλης. Σύμφωνα με τον Fisher όλοι οι όροφοι των ουρανοξυστών θα περιστρέφονται 360 μοίρες καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας για να εκμεταλλευτούν στο έπακρον τη θέα. Οι ουρανοξύστες θα είναι και οικολογικοί αφού θα λειτουργούν με τη βοήθεια ηλιακής και αιολικής ενέργειας, ενώ με την παραγόμενη ενέργεια θα μπορούν τροφοδοτούν και τριγύρω κτίρια.
www.dynamicarchitecture.net

Rc-Cafe

Είχε κλέψει 4000 βρακάκια!!!


Ένας άντρας από την Ιαπωνία συνελήφθη από την αστυνομία επειδή έκλεβε γυναικεία εσώρουχα!!!

Η αστυνομία όταν έκανε έρευνα στο σπίτι του δράστη βρήκε 4.000 γυναικεία βρακάκια που είχε κλέψει ο εν λόγω κύριος τα τελευταία 30 χρόνια!!!

Ο 55-χρονος ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι αυτός έκλεβε τα εσώρουχα εξηγώντας την αδυναμία που έτρεφε για αυτά!!!

«Λατρεύω τα γυναικεία εσώρουχα και δεν είναι τίποτα που μπορώ να κάνω για να σταματήσω αυτή την επιθυμία,» είπε ο δράστης.

Ο φετιχιστής άντρας πιάστηκε έπ' αυτοφώρω από τον σύζυγο ενός από τα θύματα του όταν τον εντόπισε να βρίσκεται στο μπαλκόνι και να «παίρνει» τα εσώρουχα
Rc-Cafe

Προϊστορικοί εραστές

Ένα αγκαλιασμένο ζευγάρι που είχε ταφεί πριν από 5.000 έως 6.000 χρόνια, ανακαλύφθηκε από αρχαιολόγους στην Ιταλία. Σύμφωνα με την επικεφαλή της ομάδας των ανασκαφών, Έλενα Μενότι, πρόκειται για μια πολύ σπάνια περίπτωση. Οι ανασκαφές πραγματοποιούνταν κοντά στην βόρεια πόλη της Μάντοβα. "Δεν έχει βρεθεί διπλή ταφή που να έγινε τη νεολιθική περίοδο, δήλωσε η αρχαιολόγος, η οποία θεωρεί πως τα δύο άτομα, σχεδόν σίγουρα ένας άνδρας και μια γυναίκα, παρ’ όλο που αυτό πρέπει να επιβεβαιωθεί, πέθαναν νέοι, επειδή τα δόντια τους βρέθηκαν σχεδόν ανέπαφα και χωρίς φθορές.
Όπως ανέφερε η κ. Μενότι στο Ρόιτερ "Πρέπει να πω ότι όταν τους ανακαλύψαμε, όλοι ήμασταν πολύ ευτυχείς. Ασκώ αυτό το επάγγελμα επί 25 χρόνια. Έχω πραγματοποιήσει ανασκαφές στην Πομπηία, σε όλες τις φημισμένες περιοχές αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, ποτέ όμως δεν συγκινήθηκα τόσο γιατί αυτή η ανακάλυψη είναι κάτι το εξαιρετικό". Αξίζει να σημειωθεί ότι ΄μέσω εργαστηριακών εξετάσεων θα προσπαθήσουν να καθορίσουν την ηλικία του ζευγαριού τη στιγμή του θανάτου του, και για πόσο χρονικό διάστημα παρέμειναν θαμμένοι.
Rc-Cafe

διαφήμιση τυριού… που κάνει τη διαφορά

Μη σας τρομάξει η αρχή. Έχει και συνέχεια…


Rc-Cafe

κριτική για την λεγόμενη θεωρία των αρχαίων αστροναυτών

Η λίστα του παραδόξου είναι αληθινά τεράστια, και όπως αποδεικνύει η ιστορία, με την πάροδο του χρόνου αυξάνει ολοένα και περισσότερο. Την εποχή του δυτικού Ευρωπαϊκού Μεσαίωνα, οι άνθρωποι κυνηγούσαν παντού μάγισσες, με την Αναγεννησιακή μεταστροφή όμως, ο κόσμος σιγά, σιγά οδηγείται στον ερμητικό κόσμο της αλχημείας για να φέρει την έκρηξη των μυστικών εταιριών τον 17ο αιώνα (η ιστορία των οποίων συνεχίζει αμείωτη ακόμη και στις μέρες μας) και στο ενδιαφέρον για τον πνευματισμό στα τέλη του 19ου.

Το φαινόμενο όμως που κέρδισε σήμερα τις καρδιές και τον νου όλων μας είναι αναπόφευκτα το φαινόμενο των εξωγήινων. Ξεκινώντας από το 1947 (ημερομηνία καφετερίας που συχνά αμφισβητείται) μέχρι και τις τρέχουσες μέρες, το φαινόμενο των εξωγήινων και των Α.Τ.Ι.Α. έχει περάσει από πολλές ζυμώσεις και κυρίως σε επίπεδο ποιότητας. Οι δεκαετίες 50 και 60 η ανατολή του Ψυχρού Πολέμου, αντίκριζε εξωγήινους εχθρικούς, στην δεκαετία του 70 οι συνθήκες παίρνουν μια φιλειρηνική πορεία και οι εξωγήινοι εμφανίζονται ως μεσσίες για να φτάσουμε στην δεκαετία του 80 όπου δεν υπάρχει παράδοξο φαινόμενο που να μην περιλαμβάνει και τους γνωστούς άγνωστους επισκέπτες από το διάστημα.

Αναφορικά τώρα με την δεκαετία που αφήσαμε (1990), αυτή σίγουρα σημαδεύτηκε από την παρά-μυθολογία των X-Files, όπου έκανε σε όλους γνωστή την συσχέτιση κυβερνητικών συγκαλύψεων με τους εξωγήινους που πλέον χάνουν (και αυτό λόγο δημοσιότητας ορισμένων βιβλίων και περιοδικών) τις ποικίλες μορφές τους που αναφέρονταν κατά καιρούς, για να περιοριστούν στους γνωστούς σε όλους μας κοντούς, λεπτούς, με μεγάλο κεφάλι και μακριά αμυγδαλωτά μάτια, Γκρίζους.

Αποτελούν οι επισκέψεις εξωγήινων ένα υπαρκτό παράδοξο φαινόμενο ή μήπως συνοδεύουν τις ανθρώπινες ανησυχίες σαν σύγχρονες θεότητες; Πως έγινε τόσο εύκολα δεκτό η καταγωγή των Α.Τ.Ι.Α. ως εξωγήινης προέλευσης; Ποιος είναι ο ρόλος (στο όλο εξωγήινο πρόβλημα) του κινηματογράφου, των περιοδικών φαντασίας και των σχετικών μυθιστορημάτων πολύ πριν το 47; Πόσοι γνωρίζουν πως στις αρχές του 20ου αιώνα οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής είχαν 'πολιορκηθεί' από άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενα αερόστατα που πάντα περιγράφονταν με τρόπους όμοιους με τα σημερινά Α.Τ.Ι.Α. (φωτεινά, με περίεργα όντα για πιλότους); Και για πιο τελικά λόγο, ένας άλλος πολιτισμός θα έκανε τόσο κόπο (υλικό και πνευματικό) για να τοποθετήσει την ανθρωπότητα υπό επιτήρηση για 50 χρόνια δίχως να κάνει μια σοβαρή επίσημη επαφή; Τι μυστικό κρύβουν οι εξωγήινοι ή μήπως το μυστικό το κρύβουμε εμείς;

Τα ερωτήματα που μπορούν να φέρουν τριγμούς στην όλη θεωρία περί τακτικών επισκέψεων ενός ή περισσοτέρου εξωγήινων πολιτισμών είναι αληθινά πολλά, και στο παρόν άρθρο δεν έχουμε σκοπό να μελετήσουμε όλα αυτά τα ερωτηματικά πέρα από ένα σημαντικό χαρακτηριστικό που πλέον σχεδόν πάντα σιωπηλά συνοδεύει την θεωρία των εξωγήινων επισκεπτών. Η θεωρία των αρχαίων αστροναυτών μοιάζει συχνά να είναι το παιδί που προκύπτει μέσα από ένα θυελλώδη ενθουσιασμό που έρχεται για να παρασύρει μια σειρά διαφορετικών θεμάτων, δημιουργώντας τελικά ένα ποικιλόμορφο πλάσμα (Χίμαιρα;).

Και θα ξεκινήσουμε με την βασική κριτική που δίνεται συνήθως στο θέμα αυτό και που αφορά τον σνομπισμό προς την ανθρώπινη ικανότητα να δημιουργήσει τεχνολογικά και αρχιτεκτονικά θαύματα καθώς και την έλλειψη ουσιαστικών στοιχείων που συνοδεύει τις θεωρίες με αυτή την φιλοσοφία. Βλέπουμε συχνά λοιπόν αυτοαποκαλούμενους ερευνητές (όπως ο Ε. V. Daniken) οι οποίοι λειτουργώντας περισσότερο σαν τουρίστες παρά σαν σοβαροί ακαδημαϊκοί, μειώνουν τις ανθρώπινες ικανότητες και τοποθετούν την κατασκευή των ποικίλων αξιόλογων κτιρίων που στολίζουν τον πλανήτη μας, ως δημιουργήματα εξωγήινων ή στην καλύτερη περίπτωση, να αποτελούν ανθρώπινα κατασκευάσματα με σκοπό όμως την μνημόνευση μιας επαφής!

Αν όντως κάτι τέτοιο συνέβαινε τότε ποιες αποδείξεις είναι αυτές που στηρίζουν αυτές τις απόψεις; Η απάντηση είναι απλή: δεν υπάρχουν! Αυτά όμως που υπάρχουν είναι μάλλον συμπεράσματα που προκύπτουν μέσα από την χρόνια και εις βάθος μελέτη (σε επίπεδα ψυχολογικά, θρησκευτικά, πολιτικά και οικονομικά) του εκάστοτε λαού. Φυσικά μια τέτοια μελέτη προϋποθέτει χρόνο και κόπο, κάτι που συχνά δεν γίνεται από τους περισσότερους ερευνητές του παραδόξου ή από τους αναμασητές των ιδεών τους!

Στηριζόμενοι λοιπόν σε βασικά παραδείγματα των υπερασπιστών της θεωρίας των αρχαίων αστροναυτών, θα προσπαθήσουμε να ρίξουμε λίγο φως στις ποικίλες παρεξηγήσεις που ανατυπώνονται χρόνια τώρα δίχως να ακούγεται μαζί και η κριτική τους. Ξεκινώντας λοιπόν από μια επιλεκτική περιήγηση στο παρελθόν βρίσκομαι μια σωρεία από αναφορές που στηρίζουν την παρουσία εξωγήινων γειτόνων μας (όπως γίνεται εύκολα πιστευτούς από μερικούς!).

Το όραμα του Ιεζεκιήλ

Ο προφήτης του 6ου π.Χ. αιώνα Ιεζεκιήλ έγινε ιδιαιτέρως γνωστός στους κόλπους της παραδοξολογίας μέσα από το όραμα όπου είδε τον Θεό όσο ο ίδιος βρισκόταν στην Βαβυλωνιακή εξορία και που με αυτό το περιστατικό (καθώς ακολουθούν πολλά ακόμη) προλογίζει το βιβλίο του (1:1-28). Το αινιγματικό όραμα του Ιεζεκιήλ θεωρείται ως την πιο κοντινή επαφή ανθρώπου με τα Θεία όμως δεν πρόσφερε μονάχα φιλοσοφική τροφή στους μετέπειτα Καββαλιστές αλλά και στους παραδοξολόγους όπως ο Νταίνικεν το 1968 ("Οχήματα των Θεών") όπου προτείνει την σύνδεση του οράματος με μια δευτέρου τύπου επαφή καθώς και όταν ο μηχανικός της Ν.Α.S.Α. Μπλούμριχ το 1973 ('Τα διαστημόπλοια του Ιεζεκιήλ') προτείνει πως το όραμα μπορεί να αντιστοιχεί σε ένα σκάφος με έλικες! Η θεωρία αυτή όμως βρήκε σύντομα αντίθετες κρίσεις. Ο αστρονόμος Ν. Μέντσελ υποστήριξε πως το φαινόμενο οφείλεται σε μια παραίσθηση που την δημιουργεί το σπάνιο μετεωρολογικό φαινόμενο παρήλιων όπου πραγματοποιείται μια διάθλαση του φωτός μέσα από παγοκρυστάλλους με φαντασμαγορικά οπτικά αποτελέσματα και που με λίγη θρησκευτική φαντασία μπορεί να πάρει την μορφή που επιθυμείς.

Κοιτώντας το όραμα από μια ψυχιατρική σκοπιά τώρα, πολύ εύκολα θα πρέπει να παρατηρήσουμε ότι το όραμα του Ιεζεκιήλ δεν είναι το μοναδικό στην ιστορία του. Αυτό εύκολα τον κατατάσσει πιο κοντά στις ψυχωτικές διαταραχές όπου η παρουσία οπτι-ακουστικών ψευδαισθήσεων είναι έντονη. Αν ακόμη μια τέτοια άποψη αποτελεί βλάσφημη για κάποιους, αξίζει να παρομοιάσουμε την εμπειρία του Ιεζεκιήλ με αυτές των Σαμάνων ή ακόμη του κάθε ατόμου που λόγω μιας ουσίας ή μιας ψυχικής του διαταραχής μπορεί να βιώσει ένα ασυνήθιστο όραμα. Θα πρέπει λοιπόν να δεχτούμε κάθε τέτοια περιγραφή; Υπό αυτούς τους όρους θα πρέπει να δεχτούμε πως όντως ο Οδυσσέας κατέβηκε στον Άδη σκάβοντας ένα λάκκο και κάνοντας θυσίες με αίμα! Τέλος αξίζει να παρατηρήσουμε πως η περιγραφή των πλασμάτων που οραματίστηκε ο Ιεζεκιήλ βασίζονται στον αριθμό 4 καθώς και σε 4 μορφές (άνθρωπος -λιοντάρι -βόδι -αετός). Οι συμβολισμοί αυτοί για τον κάθε μελετητή του συμβολισμού/εσωτερισμού είναι ιδιαίτερα γνωστοί και κατανοητοί!

Η ανάληψη του Βιβλικού Ηλία

Η ιστορία του προφήτη Ηλία όπου ανέβηκε στον ουρανό (που δεν είναι και η μοναδική όπως μας αποδεικνύει η ιστορία του Ενώχ) μέσα σε ένα πύρινο άρμα είναι ιδιαίτερα γνωστή στον παραδοξολογικό κόσμο ωσάν επαφή 4ου τύπου. Όμως ακόμη και αυτή η ιστορία δεν παύει να αποτελεί μια περιγραφή με θρησκευτικό περιεχόμενο που έγκειται στην πίστη του κάθε αναγνώστη να την δεχτεί ή να την απορρίψει. Αν λοιπόν ο Ηλίας έφυγε εν ζωή με σκοπό να επιστρέψει στις έσχατες μέρες, τότε το ίδιο θα μπορούσε να συμβεί και με την ανατολική μυθολογία όπου οι θεοί βαδίζουν ανάμεσα στους θνητούς! Απόδειξη μιας ανώτερης φυλής που μένει στην ιστορία ως Θεοί; Ή μήπως μύθοι γεμάτοι συμβολισμούς και εκφράσεις του ανθρώπινου ασυνείδητου; Γιατί να μην ερμηνεύσουμε την ιστορία αυτή (αλλά και κάθε σχετική) ως την ανθρώπινη λαχτάρα για συμμετοχή στα ουράνια δρώμενα, στην ίδια την θεϊκή φύση; Όποια και αν είναι η τελική απάντηση θα πρέπει να στηρίζεται σε αποδείξεις και όχι σε μύθους, ή αν ακόμη αυτοί αποτελούν κάποια μορφή ένδειξης, η σοβαρή μελέτη απαιτεί το διαχωρισμό της ένδειξης από αυτή της απόδειξης!

Με βάση όλα τα παραπάνω λοιπόν μπορούμε να δούμε ίσως με διαφορετικό μάτι και κάθε άλλη παρόμοια αναφορά αρχαίας τεχνολογίας όπου οι ενδείξεις τις δεν υπάρχουν παρά μόνο μέσα σε μύθους. Τα Ινδικά έπη, η ιστορία του Γκιλγκαμές, οι Τιτανομαχίες, όλες με μεγάλη ευκολία γίνονται δεκτές από τους ευκολόπιστους ως αποδείξεις θαυμαστής τεχνολογίας ή (στην χειρότερη περίπτωση) μάχες μεταξύ εξωγήινων πολιτισμών. Αν ήταν έτσι τότε που βρίσκονται τα ερείπια από τις πόλεις τους; Που είναι τα απομεινάρια των σκαφών τους; Που είναι σχεδιαγράμματα από την τεχνολογία τους; Και φυσικά, που είναι τα πτώματα από τους νεκρούς τους;

Οι περισσότεροι ερευνητές χρησιμοποιούν ως αποδείξεις τα αρχαία ευρήματα μπαταρίας στην Βαγδάτη, το μικρό ξύλινο Αιγυπτιακό αντικείμενο που έχει την ικανότητα να πετάει όμοια με μια σύγχρονη χάρτινη στούκα, ορισμένα ευρήματα από παραμορφωμένους σκελετούς κα. Είναι αυτά δείγματα ενός ισχυρού πολιτισμού; Ακόμη και σήμερα, σε κάθε τόπο βρίσκονται χιλιάδες αποδείξεις πως κάποτε έγινε εκεί μια μάχη που είναι καταγραμμένη από τους κλασικούς ιστορικούς, οι υποστηρικτές όμως των αρχαίων αστροναυτών που ψάχνουν να βρούμε ίχνη πυρηνικών πολέμων και βαρύ οπλισμών τι ανακαλύπτουν; Δυστυχώς για αυτούς η αρχαιολογική σκαπάνη δεν έχει βρει τίποτα. Αυτό που αποκαλύπτει μονάχα είναι στοιχεία για την αρχαιότητα τα οποία δεν γνωρίζαμε και κανένα στοιχείο δεν υποδεικνύει εξωγήινη επέμβαση.

Ενδιαφέρουσες λοιπόν οι σκέψεις των αρχαίων υπέρ-όπλων και υπέρ-πολιτισμών, που δεν παύουν να αποτελούν απλές ενδείξεις που όμως μπορεί να έχουν απολύτως διαφορετική πυγή. Οι σοβαροί μελετητές της δουλειάς ανθρωπολόγων όπως ο Cambell αλλά και ψυχαναλυτών όπως του Jung μπορούν να δούνε περισσότερο από μια πτυχές στις παραπάνω αναφορές! Αντί λοιπόν να ψάχνουμε να βρούμε παντού εξωγήινους και υπέρ-τεχνολογίες (σε εποχές που μόλις ανακαλύπτονταν η γεωργία και που εμφανίζονταν τα πρώτα ταξίδια στον ωκεανό) ίσως θα πρέπει απλά να δεχτούμε πως οι πρόγονοι μας μέσω από τις ιστορίες τους, μετέφεραν μηνύματα γενναιότητας, ηθικής, ανθρώπινης ψυχολογίας και γιατί όχι, καλής φαντασίας (μήπως οι σύγχρονες κινηματογραφικές ταινίες δεν είναι οι σύγχρονοι μύθοι; Εκτός και αν πρέπει να δεχτούμε πως ο G. Lucas είχε δεχτεί κάποια αποκάλυψη όταν έγραφε την εξαλογία Star Wars!!!).

Μερικά από τα σφάλματα του Daniken

Κάπου εδώ αξίζει ίσως να αναφέρουμε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα από την δουλειά του Daniken ο οποίος έχει πάντα την συνήθεια να αναγνωρίζει το βοηθητικό δάχτυλο μιας ανώτερης φυλής, όμως άμα μελετήσουμε προσεκτικά την δουλειά του (πάνω από 20 βιβλία) θα δούμε μια συνεχείς συρροή από επιφανειακές μελέτες. Αξίζει να σημειώσουμε την διαπλοκή που δημιούργησε με την ταφόπλακα στην πόλη των Μάγια Palenque όπου όπως αναφέρει στο 'Τα άρματα των Θεών', οι απεικονίσεις αναφέρονται σε ένα πιλότο-αστροναύτη που κάθεται στον πίνακα ελέγχου του σκάφους του! Η εις βάθος στις τοπικές λατρείες όμως μελέτη του συγγραφέα Cotterell έδειξαν μια διαφορετική πτυχή στην ιστορία. Η ταφόπλακα δεν απεικονίζει κανένα πιλότο παρά μια σειρά από θεούς. Φυσικά οι παρεξηγήσεις δεν τελειώνουν εδώ! Οι παρατηρήσεις του εν λόγω ερευνητή αγγίζουν και τις περίφημες γραμμές της Νάζκα στο Περού.

Εξωγήινα μηνύματα αφημένα πάνω στο γήινο έδαφος; Ανθρώπινα δημιουργήματα που είχαν ως σκοπό να οδηγούν τους θεούς-εξωγήινους-επισκέπτες; Τεράστια UFO-δρόμια για την προσγείωση διαστημοπλοίων; Ρομαντικές σκέψείς που όμως δεν λαμβάνουν καθόλου κάποια σοβαρά στοιχεία. Οι μελέτες της μαθηματικού Reiche έδειξαν πως ορμισμένες από τις φιγούρες έχουν αστρονομική σημασία σχηματίζοντας ένα είδος αστρικού ημερολογίου. Το 1975, εκπρόσωπος αμερικάνικης εταιρίας αεροναυπηγικής κατάφερε να δείξει πως με φυσικά μέσα που διαθέτει η περιοχή, ήταν δυνατό να κατασκευαστεί ένα πρωτόγονο μπαλόνι το οποίο θα βοηθούσε και τους αρχαίους σχεδιαστές στην τελειοποίηση των έργων τους.

Στην δεκαετία του 1980, ο αρχαιολόγος Lancho και ο ανθρωπολόγος Reinhard παρατήρησαν ομοιότητες στις ζωγραφισμένες εικόνες στο έδαφος της Ναζκα με ζωικούς ουράνιους Θεούς που σχετίζονται με τις τοπικές λατρείες. Πιστεύουν μάλιστα πως αποτελούν εικόνες που βοηθούσαν διάφορες ιερές τελετές που γίνονται μέχρι και σήμερα. Πιστεύεται επίσης πως κάποιες από της απεικονίσεις της περιοχής αποτελούν τις εικόνες που έβλεπαν οι Σαμάνοι στα 'ταξίδια' τους και πως οι γραμμές αυτές τους βοηθούσαν να έρχονται πιο εύκολα σε επαφή με τα πνεύματα (μια αντιστοιχία τους ίσως θα βρούμε στις γραμμές Ley στα κέλτικα εδάφη). Όσον αφορά τώρα τους τεράστιους διαδρόμους προσγείωσης, κανείς 'ερευνητής' δεν μπόρεσε να εξηγήσει για ποιο λόγο οι διάδρομοι αυτοί εκτείνονται ολόκληρα χιλιόμετρα περνώντας πάνω από βραχώδεις περιοχές και άλλα σημεία που αληθινά θα δυσκόλευαν την οποιαδήποτε προσγείωση!

Το παράδοξο των πυραμίδων

Όμως όσοι ψάχνουν τους εξωγήινους στην αρχαιότητα συνεχίζουν και στην πυραμιδική κατασκευή. Έτσι αναφέρονται στο παγκόσμιο φαινόμενο της ύπαρξης πυραμίδων. Στις άγνωστες για το ευρύ κοινό
πυραμίδες του Yonaguni (στην Ιαπωνία), που χρονολογούνται τουλάχιστον αρκετά χιλιάδες χρόνια προ Χριστού. Επίσης στις μικρές πυραμίδες της αρχαίας Ελλάδας, των Καναρίων νήσων, της Αυστραλίας, της Μεσοποταμίας και των πολιτισμών της Λατινικής Αμερικής. Φυσικά δεν λησμονούν να αναφερθούν και στις παράδοξες ιδιότητες των κτιρίων όπως και στις αριθμοσοφίες που πιστεύεται πως κρύβουν.

Είναι απόλυτα σωστό το γεγονός πως η αρχιτεκτονική των πυραμίδων είναι διάσπαρτη στον πλανήτη και μάλιστα χτισμένες σε εποχές που ακόμη και τώρα προβληματίζουν των ακαδημαϊκό κόσμο. Αυτό οφείλεται κυρίως στην δυσκολία χρονολόγησης που υπάρχει με βάση τις σύγχρονες τεχνικές. Αν εξαιρέσουμε την ραδιο-χρονολόγηση (μια τεχνική η οποία και αυτή έχει υποστεί αρκετές κριτικές) μια άλλη σημαντική μέθοδος αποτελεί την εύρεση στοιχείων όπως επιγραφές κοντά στο επίμαχο σημείο. Αν εξαιρέσουμε πάντως το εμπόδιο του ακαδημαϊκού δογματισμού, είναι εύλογο να υποθέσουμε πως ο άνθρωπος βάδιζε στον πλανήτη και κατασκεύαζε θαύματα πολύ πιο πριν από ότι οι αρχικές θεωρίες αναφέρουν. Ένα τέτοιο λάθος πάντως θα ήταν απόλυτα λογικό αφού οι πρώτες σοβαρές αρχαιολογικές μελέτες γίνονταν τον 19ο αιώνα όπου ο άνθρωπος πρωτοανακάλυπτε το παρελθόν του ενώ κουβαλούσε ήδη μέσα του τις θεωρίες κάποιον θεολόγων για την μικρή σε διάρκεια ζωής ύπαρξη της γης (που την ανήγαγαν σε μερικές χιλιάδες χρόνια!).

Όσον αφορά τώρα τον από μηχανής θεό που πρόσφερε το δάχτυλο του για την κατασκευή αυτών των θαυμάτων…μια προσεκτική μελέτη στην ιστορία της αρχιτεκτονικής θα δείξει πως οι δημιουργοί τους δεν έφτασαν στο αποτέλεσμα αυτό από την μια μέρα στην άλλη, παρά μέσα από πολύχρονη μελέτη, πειραματισμό και φυσικά καλή γνώση μαθηματικών και φυσικής. Ήταν αυτά μήπως που πρόσφεραν οι αρχαίοι Θεοί-εξωγήινοι; Μήπως ήταν αυτοί που οδήγησαν τους μηχανικούς να κατασκευάσουν τους σύγχρονους ουρανοξύστες και τις κρεμαστές γέφυρες;

Αναφορικά τώρα με την πυραμιδολογία (την μελέτη δηλαδή των ιδιαίτερων στοιχείων/ικανοτήτων μιας πυραμίδας) πρέπει να γίνει κατανοητό πως και εδώ η φαντασία με την πραγματικότητα είναι αναμιγμένη. Οι μελέτες του αστρονόμου Smith την δεκαετία του 1860 ήταν αυτές που πρόσφεραν τις θεωρίες πως οι διαστάσεις της μεγάλης πυραμίδας στην Γκίζα κρύβουν ιδιαίτερη σοφία όπως τις αποστάσεις γης-ήλιου, τις διαστάσεις της γης κ.α. Όποιες μετέπειτα μελέτες όμως προσπάθησαν να επαληθεύσουν τα λεγόμενα του Smith φάνηκε να απέτυχαν (υπάρχει μάλιστα η φήμη πως ένας μαθητής του εν λόγω αστρονόμου είχε δει τον καθηγητή του να σκαλίζει μια γωνία σε ένα από τα λίγα δωμάτια της πυραμίδας με σκοπό να φέρει το μέγεθος στους υπολογισμούς του!). Αυτό που όμως φαίνεται να υφίσταται είναι η ιδιαίτερη ικανότητα που παρατηρήθηκε σχετικά με την διατήρηση πτωμάτων υπό την προστασία μιας πυραμίδας. Ακολουθώντας την λογική αυτή, στην Τσεχοσλοβακία του 1959, κυκλοφόρησαν μικρές πυραμίδες από χαρτόνι όπου τοποθετώντας μέσα τους μια λεπίδα σκουριασμένου ξυραφιού, μπορούσες να την βρεις αργότερα καθαρή. Η ξεχωριστή αυτή ιδιότητα δεν οφείλεται όμως σε καμία μαγεία παρά (όπως παρατηρεί ο βιολόγος Watson) οφείλεται στο ιδιαίτερο σχήμα της πυραμίδας η οποία μπορεί και δημιουργεί ένα εσωτερικό μαγνητικό πεδίο που ενισχύει την αναπαραγωγή των κρυστάλλων ενός μετάλλου. Μετέπειτα μελέτες με μετρητές Gauss έδειξε πως μια τέτοια ερμηνεία είναι απόλυτα πιθανή.

Το νησί του Πάσχα

Κοντά φυσικά στον θαυμασμό για τις αρχαίες πυραμίδες, βρίσκεται και η απόγνωση μπροστά στις αινιγματικές τεράστιες φιγούρες στο Νησί του Πάσχα. Λέγεται λοιπόν πως κάνεις δε γνωρίζει με τι υλικά λαξεύτηκαν αυτοί οι ογκόλιθοι. Όπως και κάνεις δε μπορεί να φανταστεί επίσης τι συμβολίζουν. Ένα είναι σίγουρο: 'φτιάχτηκαν για να θυμίζουν "κάποιους" οι οποίοι ίσως υποσχέθηκαν να ξαναγυρίσουν κάποτε…'

Είναι αυτό αληθινά τόσο σίγουρο; Το Νησί του Πάσχα που βρίσκεται στο νότιο Ειρηνικό είναι η κατοικία περίπου 1000 Moai. Μελετητές της ιστορίας του νησιού σημειώνουν πως η πρώτη κατοίκιση πραγματοποιήθηκε κάπου τον 5ο αιώνα μ.Χ. (από Περουβιανό πληθυσμό) όπου και άρχισαν να διαμορφώνουν το έδαφος ικανό για καλλιέργεια και να σκαλίζουν παρόμοια μικρά αγαλματίδια και αυτό μέχρι το 1100 μ.Χ. όπου μετέτρεψαν μεγάλες περιοχές σε ιερούς τόπους διακοσμώντας τους και με τα γιγάντια Moai από τοπικό υλικό. Σύμφωνα με τους σύγχρονους κατοίκους, οι πρόγονοι τους τοποθετούσαν τα αγάλματα αυτά ως προς τιμή του εκάστοτε φύλαρχου. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως στην πρώτη περίοδο κατασκευής τους οι φιγούρες διέφεραν, διαφορετικότητα η οποία όμως έπαψε να υπάρχει έτσι ώστε να πάρει την γνωστή σε όλους μορφή.

Η κατασκευή των αγαλμάτων ήταν σίγουρα επίπονη αλλά και ανθρώπινη και απόδειξη αυτού αποτελούν τα 400 περίπου μισοτελειωμένα αγάλματα που βρίσκονται ακόμη στον τόπο από τα οποία τα σύρανε καθώς και οι σύγχρονες προσπάθειες 10 ατόμων (έτσι όπως παρουσιάστηκε σε ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε το 2001 στο BBC) με επικεφαλείς αρχαιολόγους οι οποίοι μπορέσανε - με αρκετή βέβαια δυσκολία - να υψώσουν ένα παρόμοιο μισοτελειωμένο Moai. (γεγονός που δεν είναι μοναδικό αφού συνολικά 30 Moai έχουν αναγερθεί από παρόμοιες ομάδες) Αν αναλογιστούμε τώρα την εξουσία που έχει ένας φύλαρχος σε αντίθεση με έναν σύγχρονο επιστήμονα τότε εύκολα καταλαβαίνουμε πως το μυστήριο μειώνεται.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως ο εμφύλιος πόλεμος του νησιού (τον 17ο αιώνα μ.Χ.) είχε ως συνέπεια την καταπίεση του λαού για την κατασκευή των αγαλμάτων αυτών από την τοπική αριστοκρατία. Αναφορικά με την ταυτότητα των αγαλμάτων, πρέπει να σημειώσουμε πως η μορφή δεν διαφέρει και πολύ από άλλα δείγματα γλυπτικής που βρίσκονται στις Άνδεις όπου η Ηλιακή λατρεία αποτελούσε κομμάτι του εκεί πολιτισμού. Είναι λοιπόν τα Moai απεικόνιση μιας ηλιακής θεότητας-ήρωα που τιμούσαν οι ιθαγενείς του νησιού; Δυστυχώς όσοι γνώστες τις αρχαίας γραφείς είχαν επιβιώσει από τους εμφύλιους πολέμους, βρήκαν τον θάνατο από επιδημίες ασθενειών αφήνοντας πλέον μόνο 2000 κατοίκους σήμερα, ανήμπορους να βοηθήσουν του ερευνητές για την επακριβώς μετάφραση των αρχαίων επιγραφών. Μπορούμε να ταυτίσουμε τις περίεργες μορφές του Νησιού του Πάσχα με το πρόσωπο εξωγήινων; Αν είναι έτσι τότε και ο Πικάσο είχε αναρίθμητες επαφές 3 και 4 τύπου!

Ιεροί τόποι

Η ανάμιξη όμως μύθου ή καλύτερα παρεξήγησης και αλήθειας συνεχίζεται αφού συχνά παρατηρείται ως παράδοξη η ιερή γεωμετρία που καταδεικνύει Ελληνικούς τόπους λατρείας. Συγκεκριμένα σε τόπους ιερούς όπως οι Ακρόπολη, Δελφοί, Επίδαυρος, Μυκήνες, Κνωσός, Δήλος, Δωδώνη κ.α, μοιάζει να ισχύει η μαθηματική σχέση της χρυσής τομής! Γιατί άραγε συμβαίνει αυτό; Μήπως κάποιοι ήθελαν να συμβαίνει; Κάπου εδώ γίνονται αναφορές για μια θεωρία όπου οι αποστάσεις αυτές χρησίμευαν στους εξωγήινους-θεούς ως σταθμοί ανεφοδιασμού των διαστημοπλοίων τους!

Αξίζει να αναφέρουμε πως οι παρατηρήσεις που γίνονται δεν είναι ψευδείς, αντιθέτως μάλιστα αποτελούν φαινόμενο που παρατηρείται και σε άλλες χώρες όπως αυτές της Αγγλίας, της βόρειας Γαλλίας αλλά και της Αιγύπτου. Όπως λοιπόν υπάρχει ένα μαθηματικό μοτίβο στους Ελληνικούς ναούς, ένα ενεργειακό μοτίβο (που διακρίνεται μέσα από τις γραμμές Ley) υπάρχει σε Αγγλία και Γαλλία, όπως επίσης οι Αιγυπτιακοί ναοί είναι τοποθετημένοι ανάλογα με την κίνηση του Νείλου και την παρουσία συγκεκριμένων αστερισμών (δημιουργώντας έτσι μια επίγεια Αίγυπτο, αντίστοιχη αυτής της ουράνιας έτσι όπως διακρίνεται από την Γη).

Στο να προσθέσουμε όμως σε αυτή την πραγματικά αξιόλογη παρατήρηση εξωγήινους ανεφοδιασμούς (!) είναι πραγματικά άστοχο αφού δεν υπάρχει καμία απολύτως ένδειξη για αυτό. Ίσως η μόνη προτροπή των 'ερευνητών' να κάνουν αυτό τον συνδυασμό είναι ορισμένα περιστατικά όπου Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα μοιάζουν να έχουν ως κομβικό σημείο ιερούς τόπους. Η παρατήρηση αυτή αληθινά θεωρείται περίεργη αφού θα πρέπει εδώ να παρατηρήσουμε πως ανάλογες σε ποσότητα αναφορές Α.Τ.Ι.Α. γίνονται και σε τόπους που δεν έχουν καμία σχέση με ιερότητα (πχ. στρατόπεδα). Γιατί λοιπόν περιορίζουμε τα δρομολόγια των υποτιθέμενων εξωγήινων γειτόνων μας σε χώρους που εμείς θεωρούμε ιερούς;

Ατλαντίδα

Και φυσικά, πως μπορεί να λείψει στην επιχειρηματολογία τους ο θρύλος της Ατλαντίδας! Το νησί του Ποσειδώνα ίσως να αποτελούσε απλά μια αλληγορική ιστορία του Πλάτωνα άμα δεν υπήρχε μια μικρή φράση ("η νήσος δε αυτή ήτο μεγαλύτερη από τι Λιβύην και την Ασίαν μαζί, απαυτήν Δε ήτο δυνατόν εις τους τότε ταξιδιώτας να διαβούν εις τα άλλους νήσους εις όλην την απέναντι ήπειρον." Τιμαίος, κεφ. 3, 25 Ά) που προκαλεί σοβαρές υποψίες πως ο μεγάλος αυτός φιλόσοφος αναφερόταν σε μια μάλλον αληθινή ιστορία. Πέρα από τον Πλάτωνα όμως είναι πολλές εκείνες οι ιστορίες που διάσπαρτες μπορούν να βρεθούν γύρω από τον ατλαντικό που μιλάνε για ένα νησί ενισχύοντας έτσι την πεποίθηση πως κάτι υπήρχε εκεί. Φυσικά ισχυρές είναι και οι θεωρίες που ταυτίζουν την Ατλαντίδα με Ελληνικά νησιά αυτό όμως που διαφεύγει από όλους είναι πως πουθενά ο Πλάτωνας δεν μιλά για ένα πανίσχυρα τεχνολογικά πολιτισμό.

Η Ατλαντίδα σίγουρα δεν θα έπαιρνε την Hollywood-ιανή της σύγχρονη μορφή αν δεν υπήρχαν άτομα όπως το μέντιουμ Κέϋση αλλά και η Θεοσοφική Εταιρία όπου μέσα από τα κείμενα τους τοποθετούσαν το λίκνο του πολιτισμού, θρυλικούς τόπους όπως την Ατλαντίδα, την Λεμούρια, την Σαμπάλα κ.α. Η μεγιστοποίηση μιας αρχαίας χρυσής εποχής είναι κοινό χαρακτηριστικό κάθε λαού που μπορεί να πάρει πολλές ερμηνείες. Στην περίπτωση όμως περιοχών σαν και αυτών μπορούμε εύκολα να αναγνωρίσουμε την κοινή ψυχολογία των ανθρώπων που αποζητούν ασυνείδητα την επιστροφή στην μητέρα-θεά καθώς και την ανάγκη τους να έρθουν σε επαφή με τα βαθύτερα σημεία του εσωτερικού τους κόσμου όπου διαισθητικά αναγνωρίζουν πως υπάρχει μεγάλη σοφία και δύναμη. Μήπως αυτό δεν αποτελούν και οι εξωγήινοι; Μια σύγχρονη προβολή ανάγκης ενός πατέρα-μεσσία! Μια συλλογική προβολή όλων εκείνων των στοιχείων που κατοικούν μέσα μας! Απόλυτος ορθολογισμός και ψυχολογοποίηση του παραδόξου;

Όχι απαραίτητα και αυτό γιατί όπως βλέπουμε το παράδοξο μπορεί να παίρνει γνώριμη μορφή αλλά δεν παύει να υφίσταται, να μας ελκύει και να μας προβληματίζει. Έτσι αναγνωρίζουμε μια σημαντική διαφορά μεταξύ του να πεις πως 'υπάρχουν' εξωγήινοι και το να πεις πως 'πιστεύω' στους εξωγήινους! Οι λέξεις κλειδιά προϋποθέτουν στην μια περίπτωση απόδειξης, ενώ στην άλλη, πίστη. Πίστη όμως που; Στην υποκειμενική ανάγκη να υπάρχει κάτι πέρα από την μίζερη καθημερινότητα μας; Είναι αυτό που προσπαθούσε να πει με πολύ έξυπνο τρόπο ο Κarter όταν έβαζε πίσω από τον πράκτορα Mulder τον λογότυπο (στην αφίσα με ένα γνωστό πλέον ψεύτικο περιστατικό A.T.I.A) 'I want to believe'; Έχει η ανθρωπότητα τις αποδείξεις εκείνες για να επιβεβαιώσει την ύπαρξη άλλων πολιτισμών ή μήπως έχει αυτή την απεγνωσμένη ανάγκη να μην νιώθει άλλο μόνη;

Το μυστήριο όμως δεν σταματά εδώ, παρά διασκορπίζεται σε ποικίλα άλλα φαινόμενα, αρχαία οικοδομήματα, χάρτες, και μικρό-αντικείμενα που οι επιφανειακοί ερευνητές θέλουν να βλέπουν διαστημικά σκάφανδρα σε μια εποχή όπου τα πλοία κινούνταν με πανιά και κουπιά. Ο αρθρογράφος νιώθει την ανάγκη όμως να απολογηθεί απέναντι στον μικρό σύνολο των στοιχείων όπου εξέφρασε την κριτική του. Θα μπορούσε αληθινά να γραφτεί ένα μεγάλο βιβλίο απέναντι στα τρανταχτά λάθη που κατά καιρούς ακούγονται και που μεγαλώνουν γενιές νέων (όπως συνέβη και με τον αρθρογράφο τον ίδιο). Είναι όμως ελπίδα του, πως το παρόν άρθρο θα μπορέσει να δώσει ένα έναυσμα σκεπτικισμού σε μια εποχή όπου η υπερπληροφόρηση δεν εγγυάται πλέον και την αξιοπιστία των ειδήσεων.

Οι εξωγήινοι υπάρχουν και το αποδεικνύει η εξίσωση Ντρέικ. Το αν όμως μπορούν να ταξιδέψουν μέχρι τον πλανήτη μας, αυτό προϋποθέτει πολλά στοιχεία που δεν μπορούμε να γνωρίζουμε. Είναι όμως ψέματα πως μια τέτοια επίσκεψη θα ήταν αδύνατη. Σύγχρονες μελέτες στο πεδίο της φυσικής προτείνουν συνεχώς νέες μορφές ταξιδιού σε αστρικό επίπεδο. Το μέλλον του διαστημικού αποικισμού δεν βρίσκεται στην πυραυλική τεχνολογία και είναι βέβαιο πως όποιος ερευνητής του παραδόξου κάνει χρήση αυτών των συλλογισμών για να κρίνει τα Α.Τ.Ι.Α. σίγουρα θα πέσει έξω. Είναι αληθινά σαν να συγκρίνουμε τις αρχαίες τριήρεις με ένα σύγχρονο διαστημικό λεωφορείο! Το ότι όμως ένας εξωγήινος πολιτισμός θα είναι κάτοχος ανεπτυγμένης τεχνολογίας, δεν τον κάνει και Προμηθέα του ανθρωπίνου πολιτισμού! Θα πρέπει να μιλάμε με στοιχεία μπροστά σε ένα τόσο σημαντικό θέμα και όχι με ενδείξεις που και αυτές ερμηνεύονται με λάθος τρόπο.

Γιώργος Ιωαννίδης
Ψυχολόγος

Rc-Cafe

Alfa Romeo Giulietta

Μετά από μια σειρά κατασκοπευτικών φωτογραφιών, που έδωσαν μια πρώτη γεύση του νέου μοντέλου της Alfa Romeo στη μικρομεσαία κατηγορία, πριν λίγες ώρες η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία αποκάλυψαν τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες ττης νέας Giulietta. Ουσιαστικά πρόκειται για το μοντέλο που θα αντικαταστήσει την πολύ πετυχημένη 147

Η πρώτη φωτογραφία του νέου μοντέλου, που διέρρευσε από την Alfa Romeo, δημιούργησε μια παραφιλολογία στο διαδίκτυο σχετικά με το όνομα που θα φέρει. Μάλιστα χρησιμοποιήθηκαν δύο ονόματα. Giulietta ή Milano. Τελικά η ιταλική φίρμα έκανε ένα ακόμη βήμα παραπάνω, αποκαλύπτοντας πως η ονομασία θα είναι Giulietta. Ένα όνομα που προέρχεται από την θρυλική εποχής για την Alfa Romeo στις 10ετίες του '60 και του '70.Η Giulietta είναι ένα κόμπακτ μοντέλο, το οποίο ανήκει στην μικρομεσαία κατηγορία και έρχεται να αντιπαρατεθεί σε αυτοκίνητα όπως το VW Golf, το ολοκαίνουργιο Opel Astra, το Ford Focus και το Toyota Auris.

Η επίσημη πρεμιέρα της Giulietta θα γίνει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης τον προσεχή Μάρτη. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως το πεντάθυρο μοντέλο βασίζεται στη νέα πλατφόρμα του γκρουπ Fiat και είναι η ίδια που θα χρησιμοποιηθεί στο μέλλον για μοντέλα της Chrysler και της Dodge.

Το μήκος του αυτοκινήτου φθάνει τα 4.350 χιλιοστά, το ύψος τα 1.460 χιλιοστά και το πλάτος τα 1.800 χιλιοστά, ενώ το μεταξόνιο είναι στα 2.630 χιλιοστά. Το νέο συμπαγές χατς μπακ μοντέλο της Alfa Romeo είναι ελαφρώς μεγαλύτερο σε όλες τις διαστάσεις από την 147, την οποία και θα αντικαταστήσει.Ο σχεδιασμός και τα στιλιστικά στοιχεία της Giulietta παραπέμπουν στο super car της Alfa Romeo, την 8C Competizione. Ειδικά δε στο εμπρός μέρος, οι πρώτες φωτογραφίες δείχνουν πως η μάσκα και τα φωτιστικά σώματα παραπέμπουν ευθέως τόσο στην C8 Competizione όσο και στην Mito.

Συνδυάζοντας τη σπορ εμφάνιση με την κομψότητα, η Alfa Giulietta είναι το αποτέλεσμα της νέας κατεύθυνσης της Alfa Romeo στο σχεδιασμό και την τεχνολογία -μια προσέγγιση που ξεκίνησε με την εκπληκτική 8C Competizione. Βασιζόμενη στο ένδοξο παρελθόν της μάρκας δίνει μια σύγχρονη μορφή στις παραδοσιακές αξίες της Αlfa Romeo, δηλαδή της τεχνολογίας και του έντονου συναισθήματος.

Το εμπρόσθιο μέρος έχει σχεδιαστεί πάνω σε ένα σχήμα με τρεις τομείς (trilobo) και προβάλλει μια ολοκαίνουρια μορφή του κλασικού σήματος της Alfa Romeο, που βρίσκεται στον μπροστινό προφυλακτήρα ανάμεσα στους δύο αεραγωγούς.Ξεκινώντας από αυτό, το αυτοκίνητο στο σύνολό του συνδυάζει μια δυναμική προσωπικότητα με ένα φινετσάτο σχήμα. Στα μπροστινά φωτιστικά σώματα χρησιμοποιείται τεχνολογία LED με τη λειτουργία φώτων ημέρας DRL για μεγιστοποίηση της ενεργητικής ασφάλειας.

Το στυλ του πίσω μέρους, όπως και αυτό του μπροστά και του πλαϊνού, είναι δυνατό και ενισχύει την εντύπωση ενός μυώδους αυτοκινήτου, που είναι γερά δεμένο με το δρόμο. Όπως στους προβολείς έτσι και στα πίσω φωτιστικά σώματα έχουν τοποθετηθεί LED, δίνοντας ωραία εμφάνιση αλλά και αυξάνοντας την ασφάλεια.

Ο εσωτερικός του σχεδιασμός είναι έντονος και απλός: ένα οριζόντια προσανατολισμένο ταμπλό με στοιχεία αλουμινίου και διακόπτες αεροπορικού τύπου που θυμίζει την 8C Competizione. Η επιμελής προσοχή στις λεπτομέρειες και η υψηλή ποιότητα των υλικών που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι η πιο προηγμένη έκφραση του ιταλικού στυλ.Δύο κινητήρες βενζίνης (1.4TB 120hp και 1.4TB MultiAir 170hp) και δύο πετρελαίου (1.6 JTDM 105hp και 2.0 JTDM 170hp που ανήκουν στης δεύτερης γενιάς JTDM κινητήρες) θα είναι αυτοί που θα εφοδιάζουν σε πρώτη φάση την Giulietta . Η γκάμα θα ολοκληρωθεί με τον κινητήρα 1750ΤΒi 235 ίππων που θα διατίθεται αποκλειστικά στην έκδοση Quadrifoglio Verde. Με την οποία η Alfa Romeo θέλει να ανταγωνισθεί τα VW Golf GTI και Renault Megane RS.

Τέλος, η Alfa Romeo Giulietta διαθέτει στο βασικό εξοπλισμό της τις πιο εξελιγμένες λύσεις για τον έλεγχο της δυναμικής συμπεριφοράς: VDC (Σύστημα Ελέγχου Ευστάθειας), DST (Δυναμικό Έλεγχο Διεύθυνσης), Q2 (Ηλεκτρονικά Ελεγχόμενο Διαφορικό) και τον επιλογέα Alfa DNA. Όλα τα συστήματα εξασφαλίζουν ενεργητική ασφάλεια, δυναμική συμπεριφορά και επιδόσεις ανάλογες με την παράδοση της Alfa Romeo

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ BLOGΟΣΦΑΙΡΑΣ

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ BLOGΟΣΦΑΙΡΑΣ ΣΤΙΣ 18:00 ΑΚΡΙΒΩΣ.

ΤΟ IRAKLIO WEB RADIO ΚΑΙ ΤΑ BLOGS ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ BLOGS ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΚΡΟΑΤΕΣ !!!

VISIT US HERE
http://irakliowebradio2.blogspot.com/

Σταγόνες βροχής με διάμετρο ένα εκατοστό!


Οι μεγαλύτερες σταγόνες βροχής που έχουν καταγραφεί στη Γη εντοπίστηκαν μέσα στα σύννεφα από ερευνητικό αεροσκάφος που πετούσε πάνω από τη Βραζιλία και τα Νησιά Μάρσαλ. Η διάμετρός τους φτάνει το ένα εκατοστό, περίπου δεκαπλάσια από το συνηθισμένο.

Οι ασυνήθιστες σταγόνες που εντόπισε ο Πίτερ Χόμπς, ένας από τους ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, διαμέτρου από 8,8 έως 10,0 χιλιοστά, δημιουργήθηκαν είτε από τη συσσώρευση νερού πάνω σε σωματίδια ρύπων, είτε από τη συσσωμάτωση μικρότερων σταγόνων μέσα στα σύννεφα.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ένα όργανο λέιζερ για να μετρήσουν τις σταγόνες σε νέφη που σχηματίστηκαν πάνω από τη Βραζιλία λόγω μιας μεγάλης πυρκαγιάς, καθώς και σε καθαρό ουρανό πάνω από τα Νησιά Μάρσαλ.

Για την περίπτωση της Βραζιλίας, ο Δρ Χομπς εικάζει ότι οι γιγάντιες σταγόνες σχηματίστηκαν καθώς νερό συγκεντρωνόταν πάνω σε αιωρούμενα, αλλά ογκώδη, σωματίδια τέφρας.

Στην περίπτωση της καθαρής ατμόσφαιρας των Νησιών Μάρσαλ, ο μηχανισμός πρέπει να ήταν διαφορετικός και ίσως περιλάμβανε τη συσσωμάτωση μικρών σταγόνων, σε περιοχές των νεφών όπου η περιεκτικότητα σε υγρό νερό ήταν ασυνήθιστα υψηλή.

Οι γιγάντιες σταγόνες δεν αποκλείεται να έφτασαν μέχρι το έδαφος, αν και είναι πιθανό να διαλύθηκαν στην κάθοδό τους. Καθώς πέφτουν, οι σταγόνες με διάμετρο άνω των δύο χιλιοστών χάνουν το σφαιρικό σχήμα τους, το κάτω μέρος τους απλώνεται λόγω της αντίστασης του αέρα και τελικά διαλύεται.
Rc-Cafe

Ομελέτα 1.000 δολαρίων


Σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο στην Νέα Υόρκη μπορείτε να φάτε μια ομελέτα που κοστίζει 1.000 δολάρια!!!

Στο μενού του ξενοδοχείου Le Parker Meridien που βρίσκεται στην 57η λεωφόρο στο πασίγνωστο Manhattan θα βρείτε την ομελέτα των 1.000 δολαρίων.

Η «Zillion Dollar Frittata», όπως ονομάζεται στο μενού, περιέχει έξι αυγά, ένα ολόκληρο αστακό και 300 γραμμάρια χαβιάρι.

«Κάθε έξι μήνες εμφανίζουμε ένα πολύ διαφορετικό πιάτο στο μενού μας. Δεν θέλουμε να φανούμε ξεπερασμένοι,» είπε ο Steven Pipes, γενικός διευθυντής του ξενοδοχείου.

Πρόσθεσε όμως ότι μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει παραγγείλει την «ακριβή» σπεσιαλιτέ τους.
Βέβαια στο μενού υπάρχει και η οικονομική ομελέτα Frittata που περιέχει περίπου 30 γραμμάρια χαβιάρι και κοστίζει μόνο 100 δολάρια!!!
Rc-Cafe

Μια πόλη ..... "έχασε" .... βάρος ενός τόνου


Τετρακόσιοι κάτοικοι μιας μικρής πόλης της Αυστραλίας, όπου το 1/4 των 9.200 της είναι υπέρβαροι, έχασαν συνολικά ένα τόνο από το βάρος τους σε διάστημα 15 μηνών, κατά τη διάρκεια ενός προγράμματος που επιδοτήθηκε από την κυβέρνηση, στο όποιο περιλαμβάνονται μαθήματα υγιεινής μαγειρικής, νυχτερινή άσκηση, κέντρα μαζικής παρακολούθησης σωματικού βάρους και αποστολές πραγματογνωμοσύνης στα τοπικά σούπερ μάρκετ.

"Οι κάτοικοι του Ουέλινγκτον απέδειξαν ότι όλοι οι τύποι ανθρώπων, νέοι και γέροι μπορούν να χάσουν βάρος και να προστατευθούν από διάφορες ασθένειες με απλές αλλαγές στον τρόπο της καθημερινής τους ζωής", δήλωσε η γραμματέας της κοινοβουλευτικής επιτροπής Τρις Ουόρθ. "Όχι απλά αισθάνονται καλύτερα με το αποτέλεσμα της προσπάθειας τους , αλλά θα μπορέσουν να ζήσουν και περισσότερο", δήλωσε η Ουώρθ στο Αυστραλιανό Πρακτορείο Ειδήσεων ΑΡΡ. Το άτομο που έχασε το περισσότερο βάρος ήταν μια γυναίκα, η οποία έχασε συνολικά 44 κιλά. Η Ουόρθ δήλωσε ότι αυτό που συνέβη σ' αυτή τη μικρή πόλη της Νέας Νότιας Ουαλίας θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης για όλες τις αγροτικές περιοχές της Αυστραλίας, όπου το πρόβλημα της παχυσαρκίας είναι εξαιρετικά έντονο.

Περισσότερο από 8 εκατομμύρια Αυστραλοί είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, και το 1/3 εξ αυτών πάσχει από χρόνιες παθήσεις που συνδέονται με την παχυσαρκία όπως καρδιοπάθειες και υπέρταση
Rc-Cafe

καρναβάλι για να διώξουν..... τον χειμώνα


Οι κάτοικοι των χωρών με ήπιο κλίμα βλέπουν την επίδραση των καιρικών συνθηκών στην ζωή τους μέσα από την εναλλαγή των εποχών. Η ανανέωση, η αναγέννηση και η δημιουργία θα έρθει μέσα από την εναλλαγή του χειμώνα με την άνοιξη, την εναλλαγή της άνοιξης με το καλοκαίρι, του καλοκαιριού με το φθινόπωρο, μέχρι να παραδώσει και αυτό την σκυτάλη και πάλι στο χειμώνα.

Η απορρόφησή μας από τον σύγχρονο πολιτισμό μάς κρατά πολλές φορές μακριά από την γνώση παλιών, μυστηριακών τελετουργιών που εκφράζουν και την λαϊκή παράδοση σε πολλές χώρες του κόσμου όπου ασκούνται. Μια τέτοια αρχαία μυστηριακή τελετουργία είναι το Buscgaras ( πομπή Busc ), που γίνεται κάθε χρόνο από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 4 Μαρτίου στην πόλη Mohacs στην νότια Ουγγαρία.

Ίσως οι περισσότεροι από εμάς την περίοδο αυτή να επιλέγαμε την ζεστασιά του σπιτιού και ένα ζεστό ρόφημα να μας συντροφεύει. Εντελώς διαφορετικά σκέπτονται όμως όλοι αυτοί οι κάτοικοι του Mohacs και των άλλων πόλεων που αποφασίζουν να "διώξουν" την βαρυχειμωνιά και να πάρουν μέρος σε αυτή την "γιορτή".

Το Buscgaras είναι ένα καρναβάλι γεμάτο μαγεία και μυστήριο, όπου κυριαρχούν το χρώμα, τα περίεργα κουστούμια, και οι περίεργες μάσκες. Επίσης το άφθονο φαγητό και το ποτό στις ταβέρνες του Δούναβη χαρακτηρίζουν τις εκδηλώσεις αυτές που προβάλλουν σαν μια ξεχωριστή νότα κεφιού στην καρδιά του βαρύ χειμώνα.

Η ακριβής προέλευση του Buscgaras δεν είναι διευκρινισμένη, αλλά μάλλον τοποθετείται στον μεσαίωνα και φορέας αυτού του τελετουργικού ήταν η φυλή Sokac, που έφθασε στην Ουγγαρία προερχόμενη από την νότια σλαβική περιοχή. Πάντως η ημερομηνία δημιουργίας του ανάγεται στα προ-ουγγαρικά χρόνια και υπάρχει σαφής σύνδεσή του με την ειδωλολατρική θρησκεία και τις ιεροτελεστίες της γονιμότητας. Μάλιστα κατά την διάρκεια της γιορτής είναι χαρακτηριστικές οι εύθυμες, παιχνιδιάρικες "επιθέσεις" εναντίον των νέων κοριτσιών.
Οι ιστορικοί που κατατάσσουν την τελετή αυτή μαζί με άλλες στην προ-ουγγαρική περίοδο την μελετούν ταυτόχρονα με τις σαμανικές τελετές των αρχαίων ουγγρικών φυλών που μετακινούνταν μέσα στους αιώνες στην λεκάνη των Καρπαθίων. Οι φυλές αυτές πίστευαν βαθιά στο υπερφυσικό, και για να γιορτάσουν το τέλος του χειμώνα που πάντα τους ταλαιπωρούσε φορούσαν ξύλινες μάσκες που στην κορυφή τους στερέωναν κέρατα από αίγες, και γύριζαν ανάποδα τις βαριές ζωικές γούνες που φορούσαν ώστε το μέσα μέρος ερχόταν έξω.

Τα νεαρά αγόρια αναλάμβαναν να ¨κυνηγήσουν" τα κακά πνεύματα και να κρατήσουν μακριά τις κρύες μέρες του χειμώνα τρέχοντας ομαδικά γύρω από τα σπίτια τους, χτυπώντας δυνατά τα κουδούνια που κρεμούσαν στα βοοειδή, κραυγάζοντας και σκορπώντας παντού στάχτη.
Στο τέλος, η τελετή έκλεινε με το κάψιμο σε μια τεράστια φωτιά μια αχυρένιας κούκλας που παρίστανε το χειμώνα.

Υπάρχουν και άλλες εκδοχές για το Buscgaras. Μια από αυτές λέει ότι ο σκοπός του και η σημασία του δεν ήταν να διώξει τον χειμώνα αλλά τους Τούρκους εισβολείς που επέδραμαν και ρήμαζαν την περιοχή. Έτσι οι Ούγγροι κρύβονταν στα έλη γύρω από το Mohacs και έλπιζαν ότι με την ξαφνική τους εμφάνιση και τις φριχτές μάσκες που φορούσαν θα φόβιζαν και θα κρατούσαν μακριά τον εχθρό.

Βέβαια τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά στην πραγματικότητα. Οι Ούγγροι υπέστη φοβερή ήττα στη μάχη του Mohacs στις 29 Αυγούστου του 1526. Ο βασιλιάς Lajos II μαζί με 25000 στρατιώτες αντιμετώπισαν έναν πολυαριθμότερο Τουρκικό στρατό και κατατροπώθηκαν. Ο ίδιος ο βασιλιάς , οι επίσκοποι, οι λόρδοι και εκατοντάδες ευγενείς μαζί με χιλιάδες στρατιώτες σκοτώθηκαν. Η ημερομηνία αυτή αποτέλεσε την αρχή της Οθωμανικής εγκαθίδρυσης στην περιοχή μέχρι το 1686. Το θεωρητικά φυσικά προφυλαγμένο από τα ατέλειωτα έλη νησί δεν άντεξε.
Πάντως ανεξάρτητα από αυτά, τις ημέρες του Buscgaras αποφεύγονται τέτοιες δυσάρεστες μνήμες και εκείνο που επικρατεί είναι ο μυστικισμός σε ένα περίεργο συνδυασμό με την χαρά και την διασκέδαση. Στους χώρους της τελετουργίας μπορεί κανείς να βρει και να αγοράσει χειροποίητες μάσκες που χρησιμοποιούνται σαν ένα μυστηριακό σύμβολο ή στη διακόσμηση των τοίχων των σπιτιών.
Δημιουργούνται τρεις ξεχωριστές ομάδες με διαφορετική εμφάνιση και λαμβάνουν πρωταγωνιστικό μέρος στις εκδηλώσεις.
Στην πρώτη, φορούν τις χειροποίητες μάσκες, ανάποδα τις ζωικές γούνες και άσπρα παντελόνια που τα γεμίζουν με άχυρο. Τρέχουν κυκλικά και ακούγονται τόσο τα κουδούνια που φορούν όσο και ο θόρυβος από τις συγκρούσεις των κεράτων που έχουν προσαρμοστεί στις μάσκες. Ο πιο ψηλός από αυτούς που συμμετέχουν στην πομπή φορά τα πιο μακριά κέρατα.
Στην δεύτερη ομάδα δεν φορούν μάσκες και κέρατα.
Στην τρίτη έχουν καλύψει τα πρόσωπά τους από πυκνή λάσπη. Μαζί τους κουβαλούν σακιά με στάχτη που υποτίθεται θα σκορπίσουν περιμετρικά των σπιτιών τους για να τα προστατέψουν από τα κακά πνεύματα.
Την πομπή του Buscgaras την συνοδεύει πλήθος κόσμου που προσπαθεί να βιώσει τα μυστικά του τελετουργικού. Πάντως οι συστάσεις που γίνονται είναι να αποφεύγεται μικρά παιδιά να είναι παρόντα στην τελετή..
Rc-Cafe

Sexy Lola

Τηλεμεταφορά

.......Η επιστημονική φαντασία πολύ συχνά επαληθεύεται σε εντυπωσιακό τρόποΓια άλλη μια φορά λοιπόν η επιστημονική φαντασία επαληθεύεται:

Επιστήμονες στην Αμερική κατάφεραν να τηλεμεταφέρουν φωτόνια σε απόσταση 200 χλμ, σε πείραμα που έγινε στις Κανάριες νήσους

Ο διακτινισμός, ή αλλιώς τελεμεταφορά, που χρησιμοποιείτο στην θρυλική σειρά Star Trek, έγινε πλέον πραγματικότητα.

Βεβαίως το σύστημα είναι ακόμα στα σπάργανα, αλλά θεωρείται ότι είναι ο προάγγελος του διακτινισμού ανθρώπων που οι επιστήμονες εκτιμούν ότι θα γίνει πραγματικότητα σε 200-300 χρόνια από σήμερα.

Συγκριτικά αναφέρω ότι ο άνθρωπος αποτελείται από τρισεκατομμύρια μόρια δομημένα μεταξύ τους με ιδιαίτερα περίπλοκο τρόπο.
Οι επιστήμονες κατάφεραν προς το παρόν να τηλεμεταφέρουν ένα μοναδικό μόριο!!!

Καταλαβαίνει κανείς ότι η συγκεκριμένη τεχνική βρίσκεται ακόμα σε αρχέγονο στάδιο.

Μήπως όμως και ο τεχνολογικός πολιτισμός μας δεν βρίσκεται ακόμα σε νηπιακή ηλικία;

Σε 200-300 χρόνια είναι δυνατόν καταργηθούν τα αυτοκίνητα, τα τρένα, τα πλοία και τα αεροπλάνα, τα οποία θα χρησιμοποιούνται μόνο για κρουαζιέρες και ταξίδια αναψυχής!!!

Η τηλεμεταφορά κάποια μέρα θα αντικαταστήσει όλα τα μέσα μεταφοράς...

Το ερώτημα όμως είναι:
Θα ζει ως τότε η ανθρωπότητα, ή θα έχει αυτοκαταστραφεί;


Πηγή:ΣΕΔ

Rc-Cafe

Η πυραμίδα του Xέοπα κρύβει ακόμα τα μυστικά της

Δύο γάλλοι ερασιτέχνες αιγυπτιολόγοι πιστεύουν ότι βρήκαν το δωμάτιο με τη μούμια του Χέοπα, αρκετοί επιστήμονες τους υποστηρίζουν, αλλά οι Αιγύπτιοι αρνούνται να τους δώσουν την άδεια για μια τρύπα διαμέτρου 15 χιλιοστώνΌπως αναφέρουν τα νέα, την τρίτη, η πυραμίδα του χέοπα, εδώ και 4.000 χρόνια, εξάπτει την ανθρώπινη φαντασία. ακόμη περισσότερο αφού ο χέοπας δεν έχει βρεθεί μέσα και αφού δεν υπήρχε τίποτε στον θεωρούμενο θάλαμο του βασιλιά.

τώρα δύο γάλλοι, παθιασμένοι με το θέμα και ακούραστοι, δηλώνουν ότι έχουν εντοπίσει κρυφό θάλαμο, που θα μπορούσε να είναι ο ταφικός θάλαμος του μεγάλου αιγύπτιου βασιλιά. O ζιλ ντορμιόν και ο ζαν Ιβ βερντίρ, πεπεισμένοι ότι έχουν λύσει το μέγα μυστήριο της πυραμίδας, λένε ότι υπάρχει θάλαμος ανεξερεύνητος κάτω από τον θάλαμο της βασίλισσας.

Αυτό κανονικά δεν θα ήταν λογικό, έχουν όμως επιχειρήματα: ο λεγόμενος θάλαμος του βασιλιά, που βρίσκεται ψηλότερα, παρουσίαζε -λένε- ήδη κατά την εποχή της κατασκευής του ρωγμές στο ταβάνι. πράγματι, οι πέτρες βάρους 50 τόνων που καλύπτουν τον θάλαμο του βασιλιά, έχουν ρωγμές και οι δύο Γάλλοι εντόπισαν ίχνη προσπάθειας να στηριχθεί, τα οποία χρονολογούνται την εποχή της κατασκευής.

«Ποιος θα έπαιρνε το ρίσκο να βάλει τον φαραώ, έναν ζωντανό θεό, σε ένα μέρος όπου θα μπορούσε να πλακωθεί από τις πέτρες;» αναρωτιέται ο πιερ κορτετζιανί, αιγυπτιολόγος στο γαλλικό ινστιτούτο αρχαιολογίας του καΐρου που στηρίζει τις προσπάθειες των δύο ερασιτεχνών.

Άλλωστε, ο τεχνικός σε αρχιτεκτονικό γραφείο, ντορμιόν, και ο μεσίτης βερντύρ (που συνδράμει οικονομικά την προσπάθεια) έχουν ήδη μία επιτυχία στην ερασιτεχνική καριέρα τους: το 2000, ενώπιον ενός... δηλητηριώδους ακροατηρίου αρχαιολόγων, ανακοίνωσαν την ανακάλυψη δύο αγνώστων θαλάμων σε μια άλλη πυραμίδα, αυτήν του μεϊντούμ.

Οι δύο γάλλοι, των οποίων η προσπάθεια έχει τραβήξει το ενδιαφέρον σε όλο τον κόσμο, θεωρούν δεδομένο ότι εφόσον υπήρχε δομικό πρόβλημα στον θάλαμο του βασιλιά, οι κατασκευαστές της πυραμίδας θα έπρεπε να αναζητήσουν ασφαλέστερο χώρο φύλαξης της μούμιας του χέοπα.

Ήδη το 1986, γράφει η εφημερίδα Liberation, ο ζιλ ντορμιόν έκανε μετρήσεις βαρύτητας στον θάλαμο της βασίλισσας και διαπίστωσε την αφύσικα μεγάλη πυκνότητα στα δυτικά του διαδρόμου που οδηγεί σε αυτόν. Τότε, του είχε δοθεί η άδεια να τρυπήσει, αλλά έπεσε σε άμμο. αυτή η αποτυχία είναι, ίσως, και ο λόγος της δυσπιστίας απέναντί τους σήμερα, παρά το γεγονός ότι ένα χρόνο αργότερα μία ομάδα Ιαπώνων, εξοπλισμένων με ραντάρ, είχε επιβεβαιώσει την ύπαρξη αφύσικων ενδείξεων στον συγκεκριμένο χώρο.

Στον θάλαμο της βασίλισσας βρήκαν μία κοιλότητα που φαινομενικά δεν είχε λόγο ύπαρξης, η οποία συνεχιζόταν με ένα διάδρομο αρκετών μέτρων. την προσοχή τους τράβηξε ακόμη ένα παράξενο στοιχείο: το πάτωμα έφερε ίχνη παλιάς πλακόστρωσης, ενώ οι κατοπινές πλάκες έδειχναν να έχουν φανερά μετακινηθεί. Να υπήρχε κάτι από κάτω;

Στα τέλη του 2000, νέες μελέτες με ραντάρ αποκάλυψαν την ύπαρξη μιας κατασκευής κάτω από τον θάλαμο, φάρδους δύο πήχεων. για τους δύο γάλλους αυτό μπορεί να είναι ένας διάδρομος. Πού θα μπορούσε να οδηγεί; μα, στον αληθινό ταφικό θάλαμο του φαραώ, οπότε το δωμάτιο της βασίλισσας δεν θα ήταν παρά ο προθάλαμος.

Η παρουσία λάσπης ανάμεσα στις πλάκες επιβεβαιώνει ότι αν υπάρχει κοίλωμα από κάτω, αυτό δεν έχει παραβιαστεί. «δεν είναι παρά μια υπόθεση» λέει ο ντορμιόν, αλλά όλα μοιάζει να δένουν. χρειαζόμαστε άδεια να ανασκάψουμε και να διαπιστώσουμε του λόγου το αληθές». Πρέπει να κάνουν μια τρύπα διαμέτρου 15 χιλιοστών και να περάσουν ένα ειδικό όργανο για να δουν.

Πηγή:Alito


Rc-Cafe

Η «καρδιά» κάθε ηλεκτρονικής συσκευής

Πλέον έχει φθάσει να είναι τόσο μικρό ώστε να χωράνε μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια από αυτό μέσα σε έναν επεξεργαστή με μέγεθος περίπου όσο ένα κέρμα.

Ταυτόχρονα, όμως, θεωρείται ως μία από τις σημαντικότερες -αν όχι η σημαντικότερη- εφευρέσεις του 20ού αιώνα.

Το τρανζίστορ, ήτοι το βασικό συστατικό στοιχείο των επεξεργαστών, γιόρτασε πριν από μία εβδομάδα τα 60στά γενέθλιά του και μέσα σε αυτό το «σχετικά σύντομο» χρονικό διάστημα έχει καταφέρει να βρίσκεται σε όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές που χρησιμοποιούμε και μας βοηθούν να βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας.

Ηταν 16 Δεκεμβρίου του 1947 όταν οι Τζον Μπαρντίν και Γουόλτερ Μπρατέιν, έχοντας συνεργαστεί και με τον Γουίλιαμ Σόκλεϊ, κατάφεραν να κατασκευάσουν στα εργαστήρια της αμερικανικής Bell Labs όπου εργάζονταν το πρώτο τρανζίστορ. Σημειωτέον πάντως πως το όνομα βρέθηκε τον Μάιο του 1948 και προκύπτει από τις λέξεις transcoductance (μεταφέρω) και varistor (αντίσταση).

Ουσιαστικά, το τρανζίστορ είναι αυτό που ανάλογα με τον αν είναι σβηστό ή ανοικτό (0 και 1 στο δυαδικό σύστημα που χρησιμοποιείται στους υπολογιστές) κάνει εφικτούς την επεξεργασία εντολών από έναν επεξεργαστή ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει κάποια συσκευή ή να «τρέξει» κάποια εφαρμογή.

Η εξέλιξη

Η εξέλιξη του τρανζίστορ μέσα σε 6 δεκαετίες είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Το πρώτο τρανζίστορ είχε μέγεθος περίπου μίας μικρής γυάλας και θεωρείτο μικρό για τα δεδομένα της εποχής.
Σήμερα, ο τελευταίας γενιάς επεξεργαστής της Intel διαθέτει περίπου 820 εκατ. τρανζίστορ σε ένα μέγεθος που δεν είναι μεγαλύτερο από ένα νόμισμα, ενώ μπορεί να πραγματοποιήσει σχεδόν 1 δισ. υπολογισμούς σε διάστημα όσο χρειάζεται για να ανοιγοκλείσει ένας άνθρωπος το μάτι του.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον Νόμο του Μουρ (από το όνομα του συνιδρυτή της Intel, Γκόρντον Μουρ, που τον διατύπωσε για πρώτη φορά το 1965), ο αριθμός των τρανζίστορ μέσα σε ένα τσιπ διπλασιάζεται περίπου κάθε δύο χρόνια.

Ο νόμος έφθασε κάποια στιγμή να «πέσει» στους 18 μήνες, πλέον όμως έχει επανέλθει και συνεχίζει να ισχύει, παρά το γεγονός ότι αρκετοί «ανησυχούν» ότι η εξέλιξη του τρανζίστορ πλησιάζει τα φυσικά όριά της.

Βέβαια, οι μεγάλοι κατασκευαστές, όπως η Intel, η ΙΒΜ και η AMD αναζητούν νέα υλικά που θα τους επιτρέψουν να συνεχίσουν τη σμίκρυνση των τρανζίστορ, τα οποία έχουν φθάσει πλέον να βρίσκονται κυριολεκτικά παντού: από τους βηματοδότες καρδιάς και τους υπολογιστές μέχρι και τα αυτοκίνητα. Και η εκτίμηση είναι ότι θα βοηθήσουν ακόμη περισσότερο στην ανάπτυξη νέων συσκευών που θα βελτιώσουν την καθημερινότητά μας.
Rc-Cafe

πλοηγός της πόλης σας ..... και όχι μονο

ploigos
Ανακαλύψτε τη διαδρομή σας στην πόλη! Ευρετήριο οδών για όλες τις πόλεις.

Pagani Zonda R: Έτοιμο για R-εβάνς

Την αρχή έκανε η Ferrari με την FXX και στη συνέχεια ακολούθησε η Maserati με την MC12 Corsa. Φαίνεται, όμως, ότι μια νέα, σπάνια και πανάκριβη μόδα αρχίζει στην αυτοκίνηση. Ποια; Μα η κατασκευή μοντέλων που βασίζονται σε εξωτικά supercars, τα οποία προορίζονται για ελάχιστους, ιδιαίτερους πελάτες της κάθε φίρμας και που δεν μπορούν μεν να βγάλουν πινακίδες κυκλοφορίας, αλλά είναι σε θέση να προσφέρουν την απόλυτη αγωνιστική αίσθηση και οδηγική ευχαρίστηση σε μια πίστα!

Με τιμές που ξεπερνούν το 1.500.000 ευρώ (προ φόρων), υπόσχονται να καταστούν το απόλυτο παιχνίδι στα χέρια βαθύπλουτων συλλεκτών που είναι παθιασμένοι με την οδήγηση. Σήμερα είναι η σειρά της εξωτικής Pagani να παρουσιάσει τη δική της πρόταση, το Zonda R

Το (ακριβό μου) παιχνίδι
Η "απλή" Zonda F σίγουρα δεν υπολείπεται σε επιδόσεις, αφού η εξωτική, cabron κατασκευή συνδυάζεται με έναν V12 κινητήρα της Mercedes AMG, που αποδίδει 602 ίππους! Ως αποτέλεσμα ήρθε το εκπληκτικό 7:32 στο Νίρμπουργκρινγκ, ενώ τα F1 γονίδιά της εξασφαλίζουν πλευρικά g της τάξης του 1,5! Παρά τις κτηνώδεις επιδόσεις και το αγωνιστικό της κράτημα, η Ζοnda F είναι ένα αυτοκίνητο δρόμου, με ανησυχίες που αφορούν το φινίρισμα, την ποιότητα, τη σχεδίαση, την άνεση και την τεχνολογία. Γι' αυτό άλλωστε και η παραγωγή των 25 μονάδων εξαφανίστηκε εν ριπή οφθαλμού.
Φαίνεται, όμως, ότι οι τεχνικές προδιαγραφές των μοντέλων δρόμου δεν ήταν αρκετές για μερικούς πελάτες, όπως ένας Αμερικανοιταλός, που κατέχει ήδη τρεις Zonda και έριξε την ιδέα για την κατασκευή μερικών μοντέλων για χρήση μόνο στην πίστα. Απλώς και μόνο για διασκέδαση.
Έτσι, τον περασμένο Σεπτέμβριο τα πρώτα σχέδια για τη Zonda R ήταν γεγονός και ο στόχος δεδομένος: η κατασκευή του απόλυτου εργαλείου για την πίστα, χωρίς περιορισμούς, με εξαίρεση εκείνους για την ασφάλεια. Η κατασκευή της Zonda R προϋπέθετε τη συνεργασία της Mercedes ΑMG, για την προμήθεια ενός ξηρού κάρτερ, πολύστροφου, ελαφριού και με χαμηλό κέντρο βάρους V12 κινητήρα. Η λύση ήρθε από τον V12 κινητήρα της κτηνώδους Mercedes CLK GTR, που κυριάρχησε στους αγώνες GT.

Με τις κατάλληλες ρυθμίσεις, κατέληξε να αποδίδει 750 ίππους, αλλά και να μπορεί να καλύπτει 5.000 χλμ. με αξιοπιστία, πριν χρειαστεί σέρβις. Ο κινητήρας αποδίδει τη μέγιστη ισχύ του στις 8.000 σ.α.λ., ενώ η ροπή φτάνει τα 72,3 χλγμ. Ένα πραγματικό έργο μηχανολογικής τέχνης, που διαθέτει εισαγωγή από ανθρακονήματα, αγωνιστικό πολύδισκο συμπλέκτη και σύστημα εξαγωγής σχεδιασμένο στα πρότυπα της F1. Και επειδή εδώ δεν υπάρχουν περιορισμοί ηχορύπανσης που πρέπει να ακολουθηθούν, φανταστείτε τον παραγόμενο ήχο. Ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα νέο 6τάχυτο, εγκάρσια τοποθετημένο στο πίσω μέρος, σειριακό κιβώτιο

Τα όνειρα δεν έχουν τιμή
Αν και οπτικά η Zonda R θυμίζει αρκετά το μοντέλο παραγωγής για το δρόμο, μόνο 10% των μερών είναι κοινό. Αρχίζοντας από το ανθρακονημάτινο πλαίσιο, το μεταξόνιο είναι 47 χλστ. μεγαλύτερο για καλύτερη σταθερότητα, το ολικό μήκος έχει αυξηθεί κατά 394 χλστ., ενώ τα μετατρόχια έχουν αποκτήσει ακόμα 50 χλστ.! Το νέο, εντυπωσιακό αμάξωμα έχει σχεδιαστεί ώστε να προσφέρει τεράστια αρνητική άντωση, ακόμα και σε χαμηλές ταχύτητες.


Το μεγαλύτερο εμπρός καπό με τα ειδικά φλαπς, το επίπεδο πάτωμα και ο πίσω πρόβολος που ενσωματώνει τον αγωνιστικό διαχύτη μαζί με μια ρυθμιζόνη αεροτομή, υπόσχονται αεροδυναμική ανάλογη ενός μονοθεσίου F1 και ταχύτητες στις στροφές πέρα από κάθε φαντασία. Μάλιστα, ο οδηγός μπορεί να βλέπει κάθε στιγμή την κάθετη δύναμη που αναπτύσεται και, σε συνδυασμό με τη ρυθμιζόμενη πτέρυγα, μπορεί να βρει το τέλειο set up για κάθε πίστα. Η Zonda R διαθέτει ενσωματωμένο roll cage, αγωνιστικά καθίσματα και φυσικά ανάλογες ζώνες ασφαλείας. Στο εσωτερικό αίσθηση προκαλούν, μεταξύ άλλων, τα όργανα της Digitek, με άπειρες πληροφορίες και σοφιστικέ τηλεμετρία.

Μερικές ακόμη αγωνιστικές λεπτομέρειες είναι το πλαστικό ντεπόζιτο καυσίμου με τις τέσσερις αντλίες και στόμιο γεμίσματος όπως στα αγωνιστικά GT, οι μονομπούλονες ζάντες μαγνησίου και το πνευματικό σύστημα, που σηκώνει το αυτοκίνητο μόνο του για την αλλαγή των σλικ ελαστικών Η μαγεία της Zonda R έγκειται στο γεγονός ότι, παρά τον αμιγώς για πίστα προσανατολισμό του χαρακτήρα της, δεν έχει γίνει κανένας συμβιβασμός σε ό,τι αφορά την ποιότητα, το τελικό φινίρισμα και την προσοχή στη λεπτομέρεια. Όταν καλείσαι, άλλωστε, να καταβάλεις 1.500.000 ευρώ, δεν δέχεσαι κάτι λιγότερο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα από τα πρώτα αυτοκίνητα που θα παραδοθούν θα φυλάσσεται σε ένα... σαλόνι, ως εναλλακτικό έργο τέχνης. Θα διαθέτει και hi end ηχοσύστημα, με ακούσματα από τον ήχο του αυτοκινήτου στις πίστες του Λε Μαν και του Νίρμπουργκρινγκ

Τώρα λοιπόν που κάναμε τον απολογισμό μας, ας τα πούμε έξω απο τα δόντια!

Είναι άλλο να εκφράζει μία χώρα την δυσφορία της πολιτισμένα, και άλλο να ξεπέφτει σε τέτοιες μειωτικές, εμπαθείς, ολοκληρωτικές και μονόπλευρες συμπεριφορές κύριε Γερμανέ πρέσβη. Αυτό είναι που έθιξε και προσέβαλλε, και όχι το αν αληθεύουν τα δημοσιεύματα Κανένας δεν είπε οτι δεν ειπώθηκαν αλήθειες, δεν επιτρέπεται όμως όταν υπάρχουν και χώρες που είναι σε πολύ χειρότερα χάλια, χώρες που έκαναν επίσης λαμογιές, και όταν το ευρωπαικό όνειρο τελείωσε νωρίς, να ψάχνουν και να δακτυλοδείχνουν όλοι την Ελλάδα σαν την υπαίτια όλων των πληγών του φαραώ και να φτάνουν να μας ζητάνε και τα ρέστα γιατί μαθαίνουμε αρχαία στα σχολεία. Τελεία και παύλα! Να κοιτάτε τα του οίκου σας που έχετε εκατομμύρια άνεργους, και κοντεύετε να γίνετε τουρκικό προτεκτοράτο μέσα στην ίδια σας την χώρα.

Αυτή η επεξήγηση και για όσους ξενομανείς νεοέλληνες wannabies έσπευσαν να αναρωτηθούν προς τι η ευθιξία και ο “πατριωτισμός” της κοινής γνώμης απέναντι στο δημοσίευμα. Όποιος δεν γουστάρει να πάει να ζήσει αλλού, να συμπεριφέρεται σαν άψογος Έλληνας μετανάστης, και όταν έρχεται εδώ να ξαναθυμάται την παλιά του συμπεριφορά. Όποιος κάτσει εδώ όμως, να είναι μάγκας και να μάθει επιτέλους να αγαπάει και να σέβεται την χώρα του, να σταματήσει να ψηφίζει σαν ηλίθιο πρόβατο, να σηκώσει το κεφάλι του και να πάψει να περιμένει σωτήρες! Ποιος θα σε σεβαστεί νεοελληνάκο όταν εσύ ο ίδιος άφησες για δεκαετίες την χώρα να σταυρωθεί με την ίδια σου την συγκατάθεση και συμμετοχή; Η μήπως δεν είσαι όντως ένας πονηρός βαλκάνιος; Ο χειρότερος εχθρός της Ελλάδας έγινε πρώτα ο ίδιος ο νεοέλληνας. Ώρα για αυτοεπίγνωση επιτέλους, αρκετά τα έκρυβες όλα κάτω απο το χαλί!

Όταν ήρθε μετά απο δεκαετίες ο θείος μου στην Ελλάδα, γνωστός γιατρός πια στην Μελβούρνη, (εδώ θα έπαιρνε φακελάκια ή θα ψόφαγε της πείνας) έκλαιγε που την είδε σε αυτά τα χάλια. Έλεγε “να αγαπάτε την Ελλάδα” και δάκρυζε, και τον κοιτούσαν περίεργα λες και ήταν τρελός. Ε μα βέβαια. Πως να μην τον κοιτανε σαν να είναι τρελός; Αφου στην πραγματικότητα διαλέξαμε να μισούμε μέσα μας την πατρίδα μας, γιατί δεν έχουμε το θάρρος και την μαγκιά να μισήσουμε τους εαυτούς μας για την κόλαση που με τα χέρια μας βοηθήσαμε να φτιαχτεί. Όχι κύριοι, δεν φταίει μόνο ο εξωτερικός εχθρός, φταίει και ο εσωτερικός και είναι ο ίδιος ο νεοέλληνας.

Βαλκάνιε νεοέλληνα, την πατρίδα σου πρώτος εσύ την μείωσες, πρώτος εσύ την τσακίζεις, πρώτος εσύ την προσβάλλεις, πρώτος εσύ έστρωσες το έδαφος. Κατάλαβε το, κατανόησε το, νιώσε το. Εσύ πλακώνεσαι στα φανάρια και τσαμπουκαλεύεσαι μόνο όπου σε παίρνει. Εσύ πετάς σκουπίδια, εσύ ψηφίζεις αυτούς που λες κλέφτες, εσύ γλύφεις για μια θεσούλα, εσύ κομματικοποιείσαι και φανατίζεσαι, εσύ τα σπας για μια ομάδα, εσύ κουτσομπολεύεις και μηχανορραφείς για το πως θα καρφώσεις τον διπλανό σου αντί να κοιτάξεις την δουλειά σου. Εσύ ζεις με δόσεις και δάνεια, και φάρμακα για να βγάζεις την μέρα. Εσύ βρίζεις το κράτος που έδωσε ρεύμα στο καμένο σου αυθαίρετο, εσύ κακοποιείς τα ζώα γαμώτο! Οι πολιτικοί που σε σταύρωσαν είναι ο καθρέφτης της δικής σου μούρης.

Μου παρέδωσες μία χώρα καμμένη γη. Κοίμισες την γενιά μου με φραπέδες, κινητά, ipod, ξέκωλα και ανεργία, με στείρα και αδιάφορη μάθηση, παραίτηση, βρωμιά και βιντεοπαιχνίδια για να μη σε στήσει στα τρία μέτρα. Την δωροδοκείς με θεσούλες και χαρτζιλίκια για να μη σε κρεμάσει για το μέλλον που έφτιαξες, μας δίδαξες πως το νούμερο ένα σπορ είναι η ρουφιανιά και η αποδοχή των πάντων αδιαμαρτύρητα. Την εκπαιδεύεις σαν την μελλοντική συνέχεια της νέας γενιάς ενός αηδιαστικού και ήδη ηττημένου υβρίδιου. Συντρίβεις κάθε αντίσταση. Στον φόβο και στον φόνο για 5 ευρώ!

O καθένας απο εμάς ας αποφασίσει με τις πράξεις του σε ποια κατηγορία ανήκει.

Και μετά απορείς γιατί παρά το γεγονός οτι μέσα της η γενιά αυτή προσποιείται πως το δέχεται, σε περιφρονεί και σε βρίζει αντί να σου πει ευχαριστώ. Και αναρωτιέσαι γιατί δεν μπορείς να “επικοινωνήσεις” με τα παιδιά σου που τα έφερες σε αυτό το χάλι για να τους πεις μετά οτι “μετά την απομάκρυνση απο την κοιλιά μου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται” και “τώρα σκάσε και κολύμπα“…

Και όπως λέω πάντα αν εμφανιστεί κανένας βασιλιάς της ευθιξίας, για να με ζαλίζει, το παρόν άρθρο έχει σκοπό να ταρακουνήσει και να βάλει πράγματα στο τραπέζι, όχι να θίξει επιλεκτικές ευαισθησίες. Και γι αυτό ξαναθυμίζω: Αν πιστεύεις οτι δεν ανήκεις στην κατηγορία των παραπάνω, δεν έχεις και λόγο να θίγεσαι, έτσι δεν είναι;

*Πολίτης της Μπανανίας

ΓΛΥΠΤΑ ΑΠΟ ΑΜΜΟ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ!.eikones-tou-kosmou.

άμα είσαι άρρωστος... κανεις τέχνη με πετσέτες...


Πίστη & Επιστήμη


Eνας άθεος καθηγητής της φιλοσοφίας συζητά με έναν φοιτητή του, για την σχέση μεταξύ επιστήμης και πίστης στον Θεό.


Καθηγητής: Λοιπόν, πιστεύεις στον Θεό;
Φοιτητής: Βεβαίως, κύριε.
Καθ.: Είναι καλός ο Θεός;
Φοιτ.: Φυσικά.
Καθ.: Είναι ο Θεός παντοδύναμος;
Φοιτ.: Ναι
Καθ.: Ο αδερφός μου πέθανε από καρκίνο παρότι παρακαλούσε τον Θεό να τον γιατρέψει και προσευχόταν σε Αυτόν. Οι περισσότεροι από εμάς θα προσπαθούσαν να βοηθήσουν αυτούς που έχουν την ανάγκη τους.Πού είναι η καλοσύνη του Θεού λοιπόν;
Φοιτ.: ...
Καθ.: Δεν μπορείς να απαντήσεις, έτσι δεν είναι; Ας ξαναρχίσουμε μικρέ μου. Είναι καλός ο Θεός;
Φοιτ.: Ναι.
Καθ.: Είναι καλός ο διάβολος;
Φοιτ.: Όχι.
Καθ.: Ποιος δημιούργησε τον διάβολο;
Φοιτ.: Ο...Θεός...
Καθ.: Σωστά. Πες μου παιδί μου, υπάρχει κακό σ' αυτόν τον κόσμο;
Φοιτ.: Ναι.
Καθ.: Το κακό βρίσκεται παντού, έτσι δεν είναι; Και ο Θεός έπλασε τα πάντα, σωστά;
Φοιτ.: Ναι.
Καθ.: Αρα λοιπόν ποιος δημιούργησε το κακό;
Φοιτ.: ...
Καθ.: Υπάρχουν αρρώστιες; Ανηθικότητα; Μίσος; Ασχήμια; Όλα αυτά τα τρομερά στοιχεία υπάρχουν σ' αυτόν τον κόσμο, έτσι δεν είναι;
Φοιτ.: Μάλιστα.
Καθ.: Λοιπόν, ποιός τα δημιούργησε;
Φοιτ.: ...
Καθ.: Η επιστήμη λέει ότι χρησιμοποιείς τις 5 αισθήσεις σου για να αναγνωρίζεις το περιβάλλον γύρω σου και να προσαρμόζεσαι σε αυτό. Πες μου παιδί μου, έχεις δει ποτέ τον Θεό;
Φοιτ.: Όχι, κύριε.
Καθ.: Έχεις ποτέ αγγίξει το Θεό; Έχεις ποτέ γευτεί το Θεό, μυρίσει το Θεό σου; Και τέλος πάντων, έχεις ποτέ αντιληφθεί με κάποια από τις αισθήσεις σου το Θεό;
Φοιτ.: ...Όχι, κύριε. Φοβάμαι πως όχι.
Καθ.: Και παρόλα αυτά πιστεύεις ακόμα σε Αυτόν;
Φοιτ.: Ναι.
Καθ.: Σύμφωνα με εμπειρικό, ελεγχόμενο και με δυνατότητα μελέτης των αποτελεσμάτων ενός φαινομένου πρωτόκολλο, η επιστήμη υποστηρίζει ότι ο Θεός σου δεν υπάρχει. Τι έχεις να απαντήσεις σε αυτό, παιδί μου;
Φοιτ.: Τίποτα. Εγώ έχω μόνο την πίστη μου.
Καθ.: Ναι, η πίστη. Και αυτό είναι το πρόβλημα της επιστήμης.
Φοιτ: Καθηγητά, υπάρχει κάτι που το ονομάζουμε θερμότητα;
Καθ.: Ναι.
Φοιτ.: Και υπάρχει κάτι που το ονομάζουμε κρύο;
Καθ.: Ναι.
Φοιτ.: Όχι, κύριε. Δεν υπάρχει. Μπορεί να έχεις μεγάλη θερμότητα, ακόμα περισσότερη θερμότητα, υπερθερμότητα, καύσωνα, λίγη θερμότητα ή καθόλου θερμότητα. Αλλά δεν υπάρχει τίποτα που να ονομάζεται κρύο. Μπορεί να χτυπήσουμε 458 βαθμούς υπό το μηδέν, που σημαίνει καθόλου θερμότητα, αλλά δεν μπορούμε να πάμε πιο κάτω από αυτό. Δεν υπάρχει τίποτα που να ονομάζεται «κρύο». «Κρύο» είναι μόνο μια λέξη, που χρησιμοποιούμε για να περιγράψουμε την απουσία θερμότητας. Δεν μπορούμε να μετρήσουμε το κρύο. Η θερμότητα είναι ενέργεια. Το κρύο δεν είναι το αντίθετο της θερμότητας, κύριε, είναι απλά η απουσία της.

Στην αίθουσα επικρατεί σιγή...
Φοιτ.: Σκεφτείτε το σκοτάδι, καθηγητά. Υπάρχει κάτι που να ονομάζουμε σκοτάδι;
Καθ.: Ναι, τι είναι η νύχτα αν δεν υπάρχει σκοτάδι;
Φοιτ.: Κάνετε και πάλι λάθος, κύριε καθηγητά. Το «σκοτάδι» είναι η απουσία κάποιου άλλου παράγοντα. Μπορεί να έχεις λιγοστό φως, κανονικό φως, λαμπερό φως, εκτυφλωτικό φως... Αλλά, όταν δεν έχεις φως, δεν έχεις τίποτα και αυτό το ονομάζουμε σκοτάδι, έτσι δεν είναι; Στην πραγματικότητα το σκοτάδι απλά δεν υπάρχει. Αν υπήρχε θα μπορούσες να κάνεις το σκοτάδι σκοτεινότερο.
Καθ.: Που θέλεις να καταλήξεις με όλα αυτά, νεαρέ;
Φοιτ.: Κύριε, ότι η φιλοσοφική σας σκέψη είναι ελαττωματική.
Καθ.: Ελαττωματική!; Μήπως μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί;
Φοιτ.: Καθηγητά, σκέφτεστε μέσα στα όρια της δυαδικότητας. Υποστηρίζετε ότι υπάρχει η ζωή και μετά υπάρχει και ο θάνατος, ένας καλός Θεός και ένας κακός Θεός. Βλέπετε την έννοια του Θεού σαν κάτι τελικό, κάτι που μπορεί να μετρηθεί. Κύριε, η επιστήμη δεν μπορεί να εξηγήσει ούτε κάτι τόσο απλό όπως την σκέψη. Χρησιμοποιεί την ηλεκτρική και μαγνητική ενέργεια, αλλά δεν έχει δει ποτέ, πόσο μάλλον να καταλάβει απόλυτα αυτήν την ενέργεια. Το να βλέπεις το θάνατο σαν το αντίθετο της ζωής είναι σαν να αγνοείς το γεγονός ότι ο θάνατος δεν μπορεί να υπάρξει αυτόνομος. Ο θάνατος δεν είναι το αντίθετο της ζωής: είναι απλά η απουσία της. Τώρα πείτε μου, καθηγητά. Διδάσκετε στους φοιτητές σας ότι εξελίχτηκαν από μια μαϊμού;
Καθ.: Εάν αναφέρεσαι στην φυσική εξελικτική πορεία, τότε ναι, και βέβαια.
Φοιτ.: Έχετε ποτέ παρακολουθήσει με τα μάτια σας την εξέλιξη;
Καθ.: ...
Φοιτ.: Εφόσον κανένας δεν παρακολούθησε ποτέ την διαδικασία εξέλιξης επιτόπου και κανένας δεν μπορεί να αποδείξει ότι αυτή η διαδικασία δεν σταματά ποτέ, τότε διδάσκετε την προσωπική σας άποψη επί του θέματος. Τότε μήπως δεν είστε επιστήμονας, αλλά απλά ένας κήρυκας;
Καθ.: ...
Φοιτ.: Υπάρχει κάποιος στην τάξη που να έχει δει τον εγκέφαλο του καθηγητή; Που να έχει ακούσει ή νιώσει ή ακουμπήσει ή μυρίσει τον εγκέφαλο του καθηγητή; Κανένας. Αρα σύμφωνα με τους κανόνες του εμπειρικού, ελεγχόμενου και με δυνατότητα προβολής πρωτοκόλλου, η επιστήμη ισχυρίζεται ότι δεν έχετε εγκέφαλο, κύριε. Και αφού είναι έτσι τα πράγματα, τότε, με όλο τον σεβασμό, πώς μπορούμε να εμπιστευτούμε αυτά που διδάσκετε, κύριε;
Καθ.: Μου φαίνεται ότι απλά θα πρέπει να στηριχτείς στην πίστη σου, παιδί μου.
Φοιτ.: Αυτό είναι, κύριε... Ο σύνδεσμος μεταξύ του ανθρώπου και του Θεού είναι η ΠΙΣΤΗ. Αυτή είναι που κινεί τα πράγματα και τα κρατάει ζωντανά.

Αυτός ο νεαρός φοιτητής ήταν ο ALBERT EINSTEIN...


Rc-Cafe
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory