Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2010

Sexy and hot ... Avery Morgan & Brendy Leigh
Τα alien, είναι στη Γη!

Ίσως να αποτελεί μια εναλλακτική πρόταση για σενάριο στoν κινηματογράφο: Αγνώστου προελεύσεως Ιπτάμενα Αντικείμενα δεν κρύβονται κάπου στο αχανές σύμπαν. Κατοικούν εδώ στη Γη. Μπορεί να βρίσκονται στο διπλανό εστιατόριο και να σερβίρουν πελάτες ή να εργάζονται σε εταιρίες. Η πιο τρομακτική εκδοχή από όλες : να κατοικεί στο ίδιο μας το σπίτι !

Θα μπορούσε να είναι σκηνή από την ταινία: "Οι Άνδρες με τα Μαύρα" αλλά αυτή την εβδομάδα θα απασχολήσει σύσσωμη την επιστημονική κοινότητα που θα συγκεντρωθεί στο Βρετανικό δεσποτικό κτίριο "Royal Society".

Ο Paul Davies ,φυσικός με έδρα στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, την Τρίτη 26 Ιανουαρίου ανοίγει τα χαρτιά του και προτείνει όλες οι έρευνες αναζήτησης οντοτήτων να επικεντρωθούν στην καθημερινότητά μας και όχι εκτός του πλανήτη Γη!

Το ακροατήριο το οποίο παρακολουθεί την ενδιαφέρουσα ομιλία εμπερικλείει αντιπροσώπους της ΝΑΣΑ, του Ευρωπαικού τμήματος για το Διάστημα καθώς και όλους εκείνους που συμμετέχουν σε τέτοιου είδους προσπάθειες.

Στην Εφημερίδα "ΤIMES" δηλώνει: "Είναι απαραίτητο να εγκαταλείψουμε την ιδέα ότι ΑΤΙΑ μας στέλνουν μηνύματα από το σύμπαν. Πρέπει να τα προσεγγίσουμε με διαφορετικό τρόπο. Ίσως να ζουν ανάμεσά μας. Να γίνουμε περισσότερο παρατηρητικοί από όσο ήμασταν".

Σύμφωνα με τον Davies:" περίεργα μικρόβια, που τα θεωρούμε ένα ξεχωριστό τμήμα της ζωής, τα χαρακτηρίζουμε σκιές στη βιόσφαιρα. Αυτά λοιπόν ίσως είναι αυτόπτες μάρτυρες σε μια απομακρυσμένη περιοχή όπου μια ζωή προσπαθεί να επιβιώσει. Κρυψώνες θα μπορούσαν να είναι έρημοι, σπηλιές, λίμνες, ποτάμια, χωράφια ..."

Μια ομάδα με επικεφαλή την Felisa Wolfesimon, υπεύθυνη στο Γεωλογικό Ινστιτούτο Αμερικής, αναζητά την πιθανότητα σε μέρη τα οποία είναι μολυσμένα με δηλητήριο αρσενικό, να αναπτύσσονται μορφές ζωής. Το αρσενικό ουσιαστικά να αντικαθιστά το φώσφορο, ως εναλλακτική πηγή .

Βέβαια δεν είναι όλοι πεπεισμένοι για τη θεωρία αυτή και τα αποτελέσματά της. Ο Colin Pilliger, ο οποίος ηγήθηκε της αποστολής Beagle 2 με προορισμό τον πλανήτη Άρη, θεωρεί όλα αυτά σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Διαφωνεί κάθετα με την αναζήτηση αρσενικού ως δείγμα βιώσιμης πηγής και αμφισβητεί την έρευνα της Wolfesiomon. Ο καθηγητής υποστηρίζει ότι ο Άρης αποτελεί το μεγαλύτερο στοίχημα όλων για την εύρεση ξένων οργανισμών.

Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των νέων επιστημονικών συζητήσεων, αυτό που έχει σημασία είναι η διαδρομή που θα ακολουθηθεί. Όλοι μαζί θα χαράξουν μια πορεία. Και πού ξέρετε; Ίσως κάπου ανάμεσα τους να βρίσκεται μια αγνώστου ταυτότητας οντότητα που θα τους βοηθήσει.
Συντάκτης: Ελένη Αλειφέρη
Pyles.tv

σπάνια ανακάλυψη στα πυκνά δάση της νήσου Βόρνεο

Ένα πλάσμα σε μέγεθος γάτας ήταν μια εκπληκτική και σπάνια ανακάλυψη στα πυκνά δάση της νήσου Βόρνεο όπως ανακοίνωσαν οι ερευνητές της WWF. Το πιο πιθανόν είναι να πρόκειται για ένα άγνωστο ως σήμερα είδος θηλαστικού. Για τη φωτογράφησή του χρησιμοποιήθηκαν αυτόματες κάμερες στη διάρκεια της νύχτας.

Κατάφεραν να ληφθούν δύο φωτογραφίες που δείχνουν ένα πλάσμα που δίνει την εντύπωση ανάμεσα σε γάτα και αλεπού. Πιθανόν είναι σαρκοφάγο, και καλύπτεται από σκούρα κόκκινη γούνα και μακριά, μυώδη, φουντωτή ουρά.

Οι κάτοικοι της περιοχής όπου οι επιστήμονες ανακάλυψαν το πλάσμα, στην ινδονησιακή πλευρά της Βόρνεο, υποστηρίζουν ότι δεν έχουν ξαναδεί κάτι παρόμοιο. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το θηλαστικό κινείται κυρίως την νύκτα και στη διάρκεια της ημέρας παραμένει κρυμμένο πάνω στα δέντρα.

Όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο βιολόγος της WWF Στέφαν Βούλφραατ, που ήταν επικεφαλής των ερευνών για το νέο αυτό ζωικό εύρημα : « Οι περισσότεροι έχουν πειστεί ότι πρόκειται για νέο είδος σαρκοφάγου » Το μυστηριώδες ζώο θα μπορούσε να είναι ένα νέο είδος ικτίος (νυφίτσα η αμερικανική) ή μοσχογαλής.

Τα χαρακτηριστικά του πλάσματος όπως μικρά αυτιά, το μακρύ ρύγχος και τα ισχυρά πίσω πόδια τα που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι είναι σαρκοφάγο.

Για να επιβεβαιωθεί ότι είναι ένα μη καταγεγραμμένο είδος, είναι απαραίτητη η σύλληψη τουλάχιστον ενός ζώου και να το εξετάσουν λεπτομερώς. Ήδη κλουβιά - παγίδες στήνονται μέσα στη ζούγκλα από μέλη της περιβαλλοντικής οργάνωσης. Αν δεν μπορέσουν να το αιχμαλωτίσουν οι επιστήμονες θα επιχειρήσουν να προσδιορίσουν το είδος εναλλακτικά με την πραγματοποίηση γενετικών αναλύσεων σε τρίχες του ή σε δείγμα περιττωμάτων.

Το ζώο εντοπίσθηκε στο εθνικό πάρκο του Καϊάν Μενταράνγκ στο εκτεταμένο ορεινό υγρό δάσος του Καλιμαντάν,που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Μαλαισία. Στην ίδια περιοχή ανάμεσα στο διάστημα 1994-2004, έχουν ανακαλυφθεί όπως υποστηρίζει η WWF 361 νέα είδη -φυτά, έντομα, ψάρια και άλλα ζώα.

Η προγραμματισμένη δημιουργία της μεγαλύτερης φυτείας φοινικόδεντρων στον κόσμο, για την παραγωγή φοινικέλαιου, η οποία θα καταλαμβάνει έκταση 17.800 τετραγωνικών χιλιομέτρων δημιουργεί έντονη ανησυχία στην οργάνωση WWF καθώς αυτή εκτιμά ότι το περιβάλλον της Βόρνεο θα υποβαθμιστεί σημαντικά.

Οι οργανώσεις για την προστασία του περιβάλλοντος αντιδρούν έντονα σ΄ αυτό το σχέδιο που υποστηρίζει και χρηματοδοτεί η Κινεζική Τράπεζα Ανάπτυξης, καθώς θα επιβαρύνει καθοριστικά το φυσικό τοπίο και τους μοναδικούς βιότοπους της Βόρνεο που χάνει κάθε χρόνο 28.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα δάσους εξαιτίας της παράνομης υλοτομίας.

Λούστηκε μετά από 26 χρόνια!

Ένας 80-χρονος άντρας, από την Κίνα, έλουσε τα μαλλιά του για πρώτη φορά εδώ και 26 χρόνια!

Ο κύριος Luo Shiyuan, από το χωριό Red Flag, έχει μαλλιά μήκους δυο μέτρων και γενειάδα μήκους 1.5 μέτρου!

Το σαμπουάν δεν θα είχε άμεση επίδραση στα μαλλιά του και έτσι οι συγγενείς του έφεραν απορρυπαντικό ρούχων!

Χρειάστηκαν δώδεκα άνθρωποι, τρεις μεγάλες σακούλες απορρυπαντικό και πέντε ώρες πλυσίματος για να στεφθεί με επιτυχία το εγχείρημα!

Η οικογένεια του και οι γείτονες αφού κατάφεραν να τον καταστήσουν καθαρό είπαν πως θα προσπαθήσουν να εισάγουν το όνομα του στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

Ο Μόγλης τελικά ζει!

mowgli-girl-russia-3131
Στην Τσίτα της Σιβηρίας οι αρμόδιοι είδαν την ιστορία του Μόγλη να ζωντανεύει βρίσκοντας ένα πεντάχρονο κορίτσι που ζούσε ανάμεσα σε σκύλους και γάτες, δεν μπορούσε να μιλήσει αλλά φαινόταν να γνωρίζει την γλώσσα των ζώων. Το κορίτσι έμενε σε ένα εγκαταλελειμμένο διαμέρισμα μαζί με τους γονείς και τους παππούδες της, οι οποίοι όμως δεν την φρόντιζαν, δεν της επέτρεπαν να βγαίνει από το σπίτι, ενώ δεν της είχαν μάθει να μιλάει αφού σύμφωνα με τις αρχές προσπαθούσε να επικοινωνήσει με γαβγίσματα.«Εδώ και περίπου πέντε χρόνια το κορίτσι περιβάλλεται από σκύλους και γάτες και δεν έχει βγει ούτε μία φορά από το σπίτι», σύμφωνα με την αστυνομία της Τσίτα.«Όταν ανακαλύφθηκε, το κορίτσι αντιμετώπισε τους ανθρώπους όπως ένας μικρός σκύλος, ενώ φαίνεται ότι καταλαβαίνει τα ρωσικά χωρίς όμως να μπορεί να μιλήσει». Το κορίτσι βρίσκεται πλέον σε ίδρυμα όπου της παρέχεται ιατρική και ψυχιατρική βοήθεια.

H άγρια ζωή στο Αιγαίο

Oι ιδιαιτερότητες των νησιών και κυρίως η απομόνωση από τη στεριά αντικατοπτρίζονται και στην άγρια ζωή που φιλοξενούν. Τα νησιά του Αιγαίου έχουν μια ακόμη ιδιομορφία, καθώς βρίσκονται σε μία περιοχή όπου σμίγουν τρεις ήπειροι. Αυτό παίζει καθοριστικό ρόλο στη διαφορετική προέλευση των ειδών που απαντούν εδώ.

Η περιοχή του Αιγαίου λειτούργησε ως καταφύγιο για ποικίλες μορφές ζωής στην εποχή των τελευταίων παγετώνων, που τελείωσε περίπου πριν από 10.000 χρόνια. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την πολυπλοκότητα του ανάγλυφου, τις προβλέψιμες συνθήκες που δημιουργούν οι ομαλές εναλλαγές των εποχών και την ανθρώπινη επέμβαση γέννησε μια απαράμιλλη ποικιλότητα ποών, γεωφύτων και μικρών θάμνων. Ο ενδημισμός αυτών των φυτικών ειδών στο Αιγαίο είναι εξαιρετικά υψηλός, δικαιώνοντας τον χαρακτηρισμό "βοτανικός παράδεισος" που παραστατικά δηλώνει την παρουσία 80 ελληνικών ενδημικών ειδών χλωρίδας, 36 από τα οποία απαντούν αποκλειστικά στα νησιά του Αιγαίου.

Φ. Περγαντής
Το Θαλασσόκρινο (Pancratium maritimum) ανθίζει το καλοκαίρι σε πολλές αμμουδιές των νησιών μας, όπως εδώ στην Κω. Χαρακτηριστικό αμμόφιλο είδος που απειλείται από την αλόγιστη τουριστική ανάπτυξη.
E. Οικονομίδου
Νωρίς τον Απρίλιο, η μικρή βραχονησίδα Ψαθονήσι, κοντά στους Λειψούς στα Βόρεια Δωδεκάνησα, έχει κυριευτεί από τα άνθη της Malcolmia flexuosa, ενός αγριολούλουδου εξαιρετικά ανθεκτικού στην αλμύρα της θάλασσας.
M. Gaethlich
Αρκετά είδη παιώνιας απαντούν στο Αιγαίο. Η Ρaeοnia clusii είναι ενδημική της Καρπάθου και της Κρήτης.

Η εξέλιξη της πανίδας σε ένα νησιωτικό περιβάλλον εξαρτάται κυρίως από τις δυνατότητες πρόσβασης των ειδών από τον ηπειρωτικό χώρο. Μετά τον σχηματισμό των νησιών, η θάλασσα αποτέλεσε ένα ισχυρότατο εμπόδιο για την πλειονότητα των χερσαίων μη ιπτάμενων οργανισμών. Η άφιξη τέτοιων ειδών, όπως διάφορα είδη θηλαστικών και ερπετών, στα νησιά εξαρτάται πλέον είτε από τυχαίες οδούς διέλευσης, π.χ. φυσικές σχεδίες όπως κορμοί δέντρων, είτε από την ακούσια ή εκούσια εισαγωγή τους από τον άνθρωπο.

Για αρκετά από τα είδη που κατάφεραν να βρεθούν στα νησιά και ιδιαίτερα για όσα έχουν περιορισμένη ικανότητα διασποράς όπως τα ερπετά, η γεωγραφική απομόνωση είχε αποτέλεσμα τη δημιουργία ξεχωριστών μορφών και υποειδών. Σε ορισμένες περιπτώσεις, για παράδειγμα στις μικρές σαύρες και τα σαμιαμίδια, η ποικιλία αυτών των μορφών είναι εντυπωσιακή και πληθυσμοί από το ίδιο είδος μπορεί να διαφέρουν σημαντικά μεταξύ τους ακόμη και αν ζουν σε γειτονικές βραχονησίδες.

Τα είδη του απαντούν στον χώρο του Αιγαίου έχουν βαλκανική ή μικρασιατική καταγωγή. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η παρουσία τριών ειδών φιδιών και έξι ειδών σαυρών που δεν απαντούν πουθενά αλλού στην Ευρώπη. Στην πλειοψηφία τους είναι είδη ασιατικής προέλευσης και τα νησιά του Αιγαίου αποτελούν το δυτικότερο όριο της εξάπλωσής τους.

Π. Λατσούδης
Οι γνωστές πεταλούδες της Ρόδου, Euplagia quandripunctaria, αναπαράγονται σε υγρές κοιλάδες και άλλων νησιών του Αιγαίου, όπως εδώ στην Πάρο.
Δ. Παπανδρόπουλος
Το Κροκοδειλάκι, Agama stellio, είναι ο μόνος ευρωπαϊκός εκπρόσωπος μιας μεγάλης οικογένειας τροπικών σαυρών. Απαντά στις Κυκλάδες και το Ανατολικό Αιγαίο.
Δ. Παπανδρόπουλος
Η Σαΐτα (Columber najadum) είναι πασίγνωστη για την παροιμιώδη ταχύτητά της και απολύτως ακίνδυνη. Απαντά σε αρκετά νησιά του Αιγαίου, όπως εδώ στη Λέρο.

Η παρουσία των θηλαστικών που ζουν σήμερα στο Αιγαίο είναι αποτέλεσμα κυρίως της επίδρασης του ανθρώπου. Τα μεγάλα σαρκοφάγα έχουν εξαφανιστεί προ πολλού λόγω του ανταγωνισμού με τον άνθρωπο, ενώ αντίθετα έχουν εισαχθεί σε πολλά νησιά ζώα που θεωρούνται ωφέλιμα, όπως ο σκαντζόχοιρος. 'Αλλα είδη που εποίκησαν με ευκολία τα νησιά είναι όσα έχουν πρόσβαση στα ανθρώπινα μέσα μεταφοράς, όπως ο αρουραίος, ή σχετίζονται κάπως με την ανθρώπινη σφαίρα δραστηριοτήτων, όπως το αγριοκούνελο (ως θήραμα) ή τα εξημερωμένα φυτοφάγα.

Η θάλασσα του Αιγαίου, μαζί με ένα πλήθος θαλάσσιων οργανισμών, υποστηρίζει και μια σειρά σπάνιων κητωδών και βέβαια τον σημαντικότερο πληθυσμό της παγκόσμια απειλούμενης μεσογειακής φώκιας.

Για τα ιπτάμενα είδη όπως οι νυχτερίδες, τα έντομα και τα πουλιά, ο εποικισμός των νησιών είναι λιγότερο δύσκολος και η παρουσία τους στο Αιγαίο εξαρτάται κυρίως από την ύπαρξη κατάλληλων βιοτόπων.

ΤΖΟΥΛΙΑ! Η νέα Τσιτσιολίνα;

Η Τζούλια Αλεξανδράτου, ξανθιά με πλούσιο πλέον μπούστο, είναι μοντέλο, τραγουδίστρια, πρωταγωνίστρια σε ταινία - πορνό που κυκλοφόρησε πρόσφατα, νόμιμα.

Η Ιλόνα Στάλερ γνωστή ως Τσιτσιολίνα,ξανθιά με χυμώδες στήθος είναι τραγουδίστρια, πορνοστάρ, πολιτικός (πρώην βουλευτής).Αν κρίνουμε από το γεγονός πως η τσόντα της Τζούλιας βγήκε στην αγορά παράλληλα με την ανακοίνωση των έκτακτων φορολογικών μέτρων για την χώρα και το σύμπαν των μήντια ασχολήθηκε και ασχολείται με την Αλεξανδράτου τότε εύλογο είναι το ερώτημα: Τί έχει να φοβηθεί η νεαρά ώστε να κάνει το μεγάλο βήμα για να μπει στην Βουλή;
Μια νέα Τσιτσιολίνα δημιουργείται;
..

Μήπως το παρεξηγήσαμε το κορίτσι;


Kαι το δικό μου!

gkilotina

Τα λαμπραντόρ μυρίζουν τον κακοήθη καρκίνο σύμφωνα με έρευνα

Τα σκυλιά μπορούν κυριολεκτικά να σώσουν ανθρώπινες ζωές και σύμφωνα μάλιστα με έρευνα αυτά της ράτσας λαμπραντόρ μπορούν με την όσφρηση να εντοπίζουν ακόμη και τον καρκίνο στον ανθρώπινο οργανισμό. Σύμφωνα με τους επιστήμονες τα καρκινικά κύταρρα αναδυουν έντονη μυρωδια και η ικανοτητα της συγκεκριμένης ράτσας που η οσφρηση του ειναι 100.000 φορές μεγαλύτερη απ’ αυτην του ανθρωπου μπορει να σωσει ζωές. Η διαγνωση του καρκινου λενε οι επιστημονες, μπορει να γινει και σε πρωιμο σταδιο με ποσοστο επιτυχίας 90%.

Αρωγός λοιπόν στην επιστήμη αλλά και στη «μάχη» κατά του καρκίνου το Νο1 σε πωλήσεις στον κόσμο σκυλί. Γι’ αυτό το λόγο στη Νότια Κορέα κλωνοποιήθηκαν 4 κουταβάκια, κλώνοι της Μαρίν, τα οποία θα μεταφερθούν στην Ιαπωνία, ώστε να έχουν την καλύτερη εκπαίδευση για τον εντοπισμό των καρκινικών κυττάρων. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα λαμπραντόρ είναι τα πιο επικοινωνιακά και υποστηρικτικά σκυλιά ως προς τον άνθρωπο. Δεν είναι τυχαίο, ότι εκτός από σκυλιά-αστυνομικοί, πάρα πολύ συχνά γίνονται οι φύλακες-άγγελοι ανθρώπων με ειδικές ανάγκες. Η κλωνοποίηση των 4 κουταβιών, αλλά και οι ακριβείς διαγνώσεις της Μαρίν με ποσοστό επιτυχίας 9 στις δέκα φορές, έδωσαν ελπίδα σε καρκινοπαθείς, αλλά και στους επιστήμονες, οι οποίοι προσπαθούσαν χρόνια να εφαρμόσουν αυτή την τεχνική.


Πηγή: Alpha

Τα καλά και τα κακά του μονοξείδιου του άνθρακα

Επιμέλεια: Δ. Πανταζής - Φαρμακοποιός

Το μονοξείδιο του άνθρακα που παράγεται από τις εξατμίσεις των αυτοκινήτων ή από ελαττωματική καύση (θερμάστρες, καυστήρες, κλπ), προκαλεί περισσότερους από 50 θανάτους ετησίως στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η ίδια όμως χημική ουσία θα μπορούσε να βελτιώσει τις ζωές ασθενών που παρουσιάζουν χρόνιες πνευμονολογικές παθήσεις.
Ολλανδοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι μικρές δόσεις μονοξειδίου του άνθρακα θα μπορούσαν να ανακουφίσουν ασθενείς με άσθμα. Οι γνώμες βέβαια διίστανται καθώς άλλοι ερευνητές υποστηρίζουν ότι αποτελεί μια ανασφαλή μέθοδο θεραπείας και εκφράζουν τις αμφιβολίες τους για αυτήν.

Το μονοξείδιο του άνθρακα, όπως είναι γνωστό, είναι ένα αόρατο αέριο το οποίο είναι επικίνδυνο σε υψηλές δόσεις επειδή δεσμεύεται στα ερυθρά αιμοσφαίρια του αίματος αντικαθιστώντας το οξυγόνο. Το αέριο παράγεται και φυσικά από τον οργανισμό μας ως υποπροϊόν κάποιων χημικών αντιδράσεων. Σοβαρές πνευμονολογικές παθήσεις, όπως η ΧΑΠ, η χρόνια βρογχίτιδα, και άλλες, για τις οποίες σε μεγάλο βαθμό ευθύνεται το κάπνισμα προϋποθέτουν σοβαρές φλεγμονές των ιστών των πνευμόνων. Το μονοξείδιο του άνθρακα φαίνεται ότι μπορεί να ανακουφίσει αυτούς τους ασθενείς βελτιώνοντας πιθανά τα συμπτώματα τους.

Η Ολλανδική ερευνητική ομάδα έδωσε σε 18 ανθρώπους χαμηλή δόση μονοξειδίου του άνθρακα για δύο ώρες επί 4 διαδοχικές ημέρες και στη συνέχεια μέτρησαν τα επίπεδα ενός συγκεκριμένου τύπου άνοσοκυττάρου σχετίζεται με την φλεγμονή και την βλέννα που παράγει αυτή. Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι υπήρξε ελάττωση στο 1/3, κατά μέσον όρο, της βλέννης, κάνοντας έτσι τους πνεύμονες ανθεκτικότερους στις επιδράσεις των διαφόρων ερεθιστικών παραγόντων.

Οι φαρμακευτικές εταιρείες με την σειρά τους αναζητούν φάρμακα τα οποία θα απελευθερώνουν αργά το μονοξείδιο του άνθρακα, έτσι ώστε να μην είναι απαραίτητη η εισπνοή του.

Εν τούτοις ο Dr Paolo Paredi από το «National Heart and Lung Institute» του Λονδίνου, ο οποίος διεξάγει έρευνα σε σχέση με το διοξείδιο του άνθρακα, υποστηρίζει ότι δεν βλέπει κάποιο μέλλον με την ιδέα εισπνοής διοξειδίου του άνθρακα, καθώς υπάρχει μια λεπτή ισορροπία των τοξικών επιπέδων του οργανισμού των ανθρώπων η οποία δεν επιτρέπει στην επιστήμη να καθορίσει ασφαλής δόση για τους ασθενείς καθιστώντας την μέθοδο πολύ επικίνδυνη.

Ποδοσφαιριστής έγινε λουκάνικο

Ένας διεθνής Γερμανός ποδοσφαιριστής ζητά χρηματική αποζημίωση ύψους 200.000 ευρώ από ένα χασάπη επειδή βάπτισε ένα λουκάνικο με το όνομα του!
Ο διεθνής Γερμανός Bastian Schweinsteiger υπέβαλε μήνυση εναντίον ενός χασάπη που χρησιμοποίησε το ψευδώνυμο του ποδοσφαιριστή "Schweini" (που σημαίνει μικρό γουρούνι) για να διαφημίσει ένα λουκάνικο και να το πουλήσει.
Ο κύριος Bastian Schweinsteiger τελικά κέρδισε την δίκη και την αποζημίωση ύψους 200.000 ευρώ με την αιτιολογία ότι δεν του ζητήθηκε η άδεια να χρησιμοποιηθεί το όνομά του!

Νεκροί, σε κατάσταση μουμιοποίησης χωρίς καμμία επεξεργασία!

Το φαινόμενο καταγράφεται στην Ρωσία και τα τελευταία χρόνια προβληματίζει τις αρχές! Το κοινό στοιχείο όλων των περιπτώσεων είναι πως πρόκειται για ανθρώπους μοναχικούς οι οποίοι έχουν εξαφανιστεί για χρόνια.

Ξαφνικά εντοπίζονται στα σπίτια τους, σε κατάσταση μουμιοποίησης! Τα χρονικά διαστήματα που έχουν να δώσουν σημεία ζωής ξεκινούν από 4 μήνες και φτάνουν στα 13 χρόνια!

Το πιο πρόσφατο περιστατικό είναι αυτό μιας γυναίκας ηλικίας 70 ετών που βρέθηκε μέσα στο διαμέρισμά της σε μουμιοποιημένη κατάσταση στην Μόσχα. Το σώμα της παράμενε στο διαμέρισμα για τέσσερις μήνες χωρίς να υποστεί ουσιαστική αλλοίωση, όπως εκτιμούν οι αστυνομικές αρχές.

Το 2007 στην Κεντρική Ρωσία ένοικοι διαμερίσματος στην πόλη Tula τρόμαξαν όταν εντόπισαν ένα μουμιοποιημένο σώμα. Ο ένοικος, στον οποίο ανήκε το σώμα, βρέθηκε καθισμένος σε μια πολυθρόνα στην κουζίνα του διαμερίσματος (στη φωτογραφία αριστερά). Το περίεργο είναι ότι νεκρός άνδρας είχε εξαφανιστεί για έξι χρόνια!

Οι διωκτικές αρχές που επιλήφθηκαν του περιστατικού ανέφεραν πως ο άνδρας, Vladimir Ledenev 68 ετών, δεν έφερε κανένα σημάδι βίαιης πράξης που να αιτιολογεί τον θάνατο του από εγκληματική πράξη. Περιέργως οι υπηρεσίες υγιεινής αρνήθηκαν όμως να απολυμάνουν τον χώρο όπου βρέθηκε η μούμια, παρά τις εντολές της τοπικής αστυνομίας.

Λίγους μήνες πριν είχε βρεθεί το μουμιοποιημένο σώμα της 67 χρονης Praskovya η οποία είχε εξαφανιστεί πριν από 13 χρόνια (στη φωτογραφία επάνω)!

Οι αστυνομικοί δηλώνουν άγνοια για το πώς αυτά τα σώματα μουμιοποιούνται και δεν αλλοιώνονται, αλλά κυρίως πώς δεν εκλύεται κάποια αφόρητη δυσοσμία. Το γεγονός μάλιστα πως όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν εξαφανιστεί από τους δικούς τους για πολύ μεγάλα χρονικά διαστήματα οδηγεί στην υπόθεση ότι μάλλον μεταφέρονται κάπου αλλού και επανατοποθετούνται στα σπίτια τους σε κατάσταση μουμιοποίησης. Το ερώτημα είναι από ποιούς και γιατί;
Συντάκτης: Γιάννης Μούτσος
pylestv

ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ

Η ιστορία χρήσης των αιθέριων ελαίων πάνω στο σώμα άρχισε τουλάχιστον το 2000 π.Χ. Στη βίβλο υπάρχουν στοιχεία για τη χρήση φυτών και ελαίων για θεραπευτικούς αλλά και θρησκευτικούς σκοπούς. Οι Αιγύπτιοι τα χρησιμοποιούσαν ευρύτατα για δημιουργία καλλυντικών αλλά και για να βαλσαμώνουν τους νεκρούς τους. Στην Κίνα ήταν ίσως γνωστά και πριν από αυτή την εποχή. Σταδιακά η χρήση τους πέρασε στους Έλληνες και στους Ρωμαίους, οι οποίοι με τη σειρά τους έφεραν την ιδέα στην Ευρώπη. Στο Μεσαίωνα αποτελούσαν βασικό σκεύασμα για θεραπευτικούς σκοπούς. Το παλαιότερο μάλιστα γραπτό κείμενο για χρήση αιθέριων ελαίων στην Αγγλία χρονολογείται από το 13ο αιώνα. Από τότε παρατηρείται και μεγάλη αύξηση, τόσο στην παραγωγή αρωματικών ελαίων, όσο και στην εφαρμογή τους σε διάφορες μορφές θεραπείας. Σήμερα μπαίνουν ξανά στη ζωή μας με διάφορους τρόπους για τον καλλωπισμό του προσώπου και του σώματος αλλά και για φαρμακευτικούς σκοπούς.

Ξανθιές και... επιθετικές!!!

Οι ξανθές είναι περισσότερο επιθετικές και διεκδικούν άμεσα ότι επιθυμούν, σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη. Μάλιστα, δεν είναι απαραίτητο να είναι κάποια φυσική ξανθιά για να διαθέτει αυτά τα χαρακτηριστικά, καθώς και με το βάψιμο των μαλλιών, μπορεί να αλλάξει συμπεριφορά.

Η έρευνα έγινε σε 156 φοιτήτριες από ειδικούς του Πανεπιστημίου Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνιας και δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Proceedings of the National Academy of Sciences.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι ξανθιές είναι πιθανότερο, σε σχέση με τις υπόλοιπες γυναίκες, να επιδεικνύουν «πολεμική» συμπεριφορά, καθώς προσελκύουν περισσότερη προσοχή και την αξιοποιούν κατάλληλα.

Αυτό ισχύει, όπως αναφέρουν, όχι μόνο για τις φυσικές ξανθιές, αλλά και για όσες βάφουν τα μαλλιά τους ξανθά, καθώς σταδιακά αποκτούν τα επιθετικά χαρακτηριστικά των ξανθιών.

Η μελέτη εξέτασε τη σχέση ανάμεσα στην εμπιστοσύνη και την επιθετικότητα και κατέληξε ότι οι ξανθιές αντιμετωπίζονται καλύτερα από τις άλλες γυναίκες και βαθμολογούνται υψηλότερα από τους άνδρες για την εξωτερική εμφάνισή τους.

Παράλληλα είναι πιο πρόθυμες για «πόλεμο» προκειμένου υποστηρίξουν τα πιστεύω και τα συμφέροντά τους.

Ωστόσο, είναι λιγότερο πιθανό σε σχέση με τις μελαχρινές και τις κοκκινομάλλες, να εμπλακούν όντως σε πραγματική σωματική μάχη.


Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της έρευνας, «οι ξανθιές επειδή αντιμετωπίζονται προνομιακά από τους άλλους επί τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι σαν να ζουν σε μια "φούσκα", μη συνειδητοποιώντας ότι ιδίως οι άνδρες τις μεταχειρίζονται πιο ευνοϊκά σε σχέση με τις υπόλοιπες γυναίκες. Δεν συνειδητοποιούν καν ότι τις αντιμετωπίζουν σαν πριγκίπισσες», εξηγεί ο Άαρον Σελ, υπεύθυνος της έρευνας

Βρέθηκαν δένδρα στον Άρη;

Μια εντυπωσιακή φωτογραφία από τον πλανήτη Άρη, τραβηγμένη από τα διαστημόπλοια της NASA, που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από αυτόν, δείχνει πως υπάρχουν δένδρα στην επιφάνεια του. Η φωτογραφία αυτή, που τραβήχτηκε συγκεκριμένα από το HiRiSE, την πιο ισχυρή κάμερα που έχει σταλεί ποτέ σε άλλο πλανήτη, ήρθε στο φως της δημοσιότητας από την ίδια την NASA.

Με μια πρώτη ματιά νομίζεις πως πρόκειται για κωνοφόρα δένδρα, που έχουν φυτρώσει στους λόφους, αλλά τα φαινόμενα απατούν, αφού δεν πρόκειται για δένδρα. Ουσιαστικά είναι μια οπτική αυταπάτη, από σημάδια που δεν είναι άλλα από τα ίχνη φερτών υλών, που δημιουργούνται από τις κατολισθήσεις, καθώς οι πάγοι λιώνουν κατά την αρειανή άνοιξη.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως οι επιστήμονες μας εξηγούν την φωτογραφία αυτή, λέγοντας μας πως βλέπουμε αμμόλοφους σκεπασμένους από ένα λεπτό στρώμα παγωμένου διοξειδίου του άνθρακα, ή ξηρού πάγου, περίπου 400 χλμ. νοτιότερα από το βόρειο πόλο του πλανήτη.

OTHERSIDE

HOT and Sexy Amy Marie & Alanna Hensley
Ενα βήμα πιο κοντά στη δημιουργία καρδιάς εργαστηρίου

Ενα βήμα πιο κοντά στη δημιουργία καρδιάς εργαστηρίου ήλθαν πρόσφατα ερευνητές του Πανεπιστημίου της Μινεσότα. Στη φωτογραφία παρουσιάζεται βήμα βήμα η εφαρμογή της μεθόδου τους σε καρδιά ποντικού. Λαμβάνεται η καρδιά πτωματικού πειραματόζωου (άκρη αριστερά) και σταδιακά, με χρήση ειδικών «απορρυπαντικών» διαλυμάτων, γίνεται αποκυτταροποίηση του οργάνου ωσότου μείνει μόνο ο εξωτερικός σκελετός του (στο κέντρο). Στη συνέχεια γίνεται επανακυτταροποίηση της καρδιάς με χρήση βλαστικών κυττάρων με αποτέλεσμα αυτή να αρχίσει να πάλλεται κανονικά (άκρη δεξιά)


Η βιοτεχνολογία έχει μέσα της ως όρος την έννοια της ζωής. Και αυτή τη ζωή επιχειρούν να δώσουν μέσα στο εργαστήριο σε ιστούς και όργανα ερευνητές ανά τον κόσμο με στόχο να προσφέρουν θεραπεία ανίατων ασθενειών αλλά και μοσχεύματα σε εκατομμύρια ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη. Η τεχνολογία... της ζωής παρουσιάστηκε το Σαββατοκύριακο 2-3 Φεβρουαρίου στο Ζάππειο Μέγαρο στο πλαίσιο του 4ου Διεθνούς Συνεδρίου Βιοτεχνολογίας που διοργάνωσαν η Αστική Εταιρεία Βιοτεχνολογίας, Βιοεπιστημών και Πολιτισμού με την εταιρεία BioNova.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, «Το Βήμα» συνάντησε τρεις πρωτοπόρους του τομέα τους, οι οποίοι - ο καθένας με τα δικά του «όπλα» - προσπαθούν να βοηθήσουν από το... μετερίζι τους τους ασθενείς. Πρόκειται για τον «παππού», όπως αποκαλείται, των εμβρυϊκών βλαστικών κυττάρων, κάτοχο του Νομπέλ Ιατρικής και Φυσιολογίας για το 2007, καθηγητή της Γενετικής των Θηλαστικών στο Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ σερ Μάρτιν Εβανς, τον «μάγο» της καρδιάς, καθηγητή Καρδιολογίας στο Imperial College του Λονδίνου και Καρδιοθωρακικής Χειρουργικής στο Εθνικό Ινστιτούτο Καρδιάς και Πνευμόνων του Ηνωμένου Βασιλείου σερ Μαγκντί Γιακούμπ και τον διεθνή έλληνα «γκουρού» των μεταμοσχεύσεων, καθηγητή Χειρουργικής και Μεταμοσχεύσεων στο Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι δρα Ανδρέα Τζάκη.


Η ημέρα κατά την οποία κάθε άνθρωπος θα έχει έτοιμα «όργανα-ανταλλακτικά» φτιαγμένα από τα ίδια τα κύτταρά του δεν βρίσκεται μακριά, υπογραμμίζουν με αισιοδοξία οι πλέον έγκριτοι ειδικοί σχετικά με το θέμα


Ο καθένας τους έδωσε τη δική του εκδοχή για τις επιστημονικές - και δη τις βιοτεχνολογικές - εξελίξεις, που τρέχουν με ταχύτητα φωτός, και εκεί όπου συνέκλιναν όλες οι απόψεις ήταν ότι στα εργαστήρια ετοιμάζεται αυτή την εποχή μέσα από τις διαφορετικές ερευνητικές προσεγγίσεις που βλέπουν συνεχώς το φως της δημοσιότητας μια πραγματική επανάσταση. Μια επανάσταση η οποία μέσα σε μία δεκαετία θα έχει χαρίσει στον άνθρωπο όργανα-«ανταλλακτικά», όπως η καρδιά, από τα ίδια του τα κύτταρα, τα οποία δεν θα απορρίπτονται από τον οργανισμό του, σύμφωνα με τον σερ Γιακούμπ - ίσως από τα πλέον αρμόδια χείλη για τέτοιες εκτιμήσεις αφού παρά τη συνταξιοδότησή του συνεχίζει να εργάζεται πυρετωδώς στο εργαστήριό του εφαρμόζοντας τη βιοτεχνολογία για τη δημιουργία καρδιακού ιστού και τραβά ασταμάτητα τα παγκόσμια φώτα της δημοσιότητας με τις επιτυχίες του.

Οπως ανέφερε μιλώντας στο «Βήμα» ο πρόεδρος του συνεδρίου, διευθυντής της Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής, καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γ. Χρούσος, η αισιοδοξία για τις εφαρμογές της βιοτεχνολογίας είναι γενικευμένη. «Οι μεγάλες πρόοδοι έχουν ήδη ξεκινήσει με την παραγωγή βιολογικών φαρμάκων, μονοκλωνικών αντισωμάτων, στοχοθεραπειών, καινούργιων προτύπων ανθρώπινων νόσων. Σημαντική θέση μέσα σε όλα αυτά κατέχουν τα βλαστικά κύτταρα, τα οποία μας έχουν ήδη παράσχει τεράστιο όγκο γνώσεων αφού έχουν χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία προτύπων μοντέλων ανθρώπινων ασθενειών στα οποία δοκιμάζονται νέες θεραπείες. Η αναγεννητική ιατρική και η θεραπευτική κλωνοποίηση έχουν μεγάλο μέλλον. Σε κάποια φάση θα μπορούμε να παράγουμε ιστούς για αντικατάσταση πασχόντων τμημάτων του οργανισμού οι οποίοι θα προέρχονται από τα ίδια τα κύτταρά μας». Μια επανάσταση με αιτία συντελείται• και όταν ολοκληρωθεί, η βιοτεχνολογία θα δικαιολογεί πλήρως το... πρώτο συνθετικό της.

Το ΒΗΜΑ

τροπικό ψάρι που φωσφορίζει είναι το πρώτο γενετικά μεταλλαγμένο κατοικίδιο που πωλείται στις ΗΠΑ.

Ένα τροπικό ψάρι που φωσφορίζει κόκκινο είναι το πρώτο γενετικά μεταλλαγμένο κατοικίδιο που πωλείται στις ΗΠΑ. Ο Alan Blake και οι συνάδελφοί του στο Τεχνολογικό Ίδρυμα του Yorktown λένε ότι το ψάρι αυτό διατέθηκε στην αγορά τον Ιανουάριο του 2004.

Το μικροσκοπικό ραβδόμορφο ψάρι αρχικά αναπτύχθηκε από ερευνητές στη Σιγκαπούρη για να σηματοδοτήσει την παρουσία των στοιχείων που μολύνουν το νερό αλλάζοντας χρώμα.
« Αυτά τα ψάρια έχουν εκτραφεί για να συμβάλλουν στον αγώνα κατά της μόλυνσης του περιβάλλοντος » αναφέρει ο Alan Blake. « Για την ακρίβεια, έχουν εκτραφεί για να φωσφορίζουν όταν υπάρχουν τοξίνες στο νερό ».

Ο Blake και οι επιστήμονες που ανέπτυξαν τον ψάρι αυτό, το οποίο λάμπει ειδικά με την υπεριώδη ακτινοβολία, ισχυρίζονται ότι δεν απειλεί το περιβάλλον από τη στιγμή που είναι ανίκανο να επιβιώσει σε μη τροπικά νερά. Πάντως, τα νέα για το γενετικά μεταλλαγμένο ψάρι, έχει εξαπλώσει την ανησυχία μεταξύ των οικολόγων.

Οι ομάδες που ασχολούνται με τη διατροφική ασφάλεια και οι οικολόγοι απαιτούν την άμεση παρέμβαση του Οργανισμού Φαρμάκων και Υγείας των ΗΠΑ.
« Θα τεθεί θέμα άνευ προηγουμένου για όλους τους άλλους ιχθυοπαραγωγούς και ιχθυολόγους (που ασχολούνται με την γενετική μηχανική) και οι θυρίδες ρύθμισης ροής θα ανοίγουν στην ουσία διάπλατα » έγραψε ο Andrew Kimbrell, ανώτατο διευθυντικό στέλεχος του Κέντρου Διατροφικής Ασφάλειας.


Η συμβολή των γονιδίων
Τα ραβδόμορφα ψάρια κανονικά είναι μαύρα και ασημί στο χρώμα. Αλλά ο Gong Zhiyuan και οι συνάδελφοί στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης, έχουν αρχίσει και αναπτύσσουν δείκτες μόλυνσης, επεμβαίνοντας γενετικά στα ψάρια ώστε αυτά να φωσφορίζουν με διαφορετικούς τρόπους. Το « Φωσφορούχο Ψάρι » παράχθηκε κάνοντας ενέσεις με το γονίδιο μιας θαλάσσιας ανεμώνης σε αυγά ραβδόμορφων ψαριών, ώστε να χρωματίζονται κόκκινα. Οι επιστήμονες έχουν επίσης παράγει πράσινα ψάρια κάνοντας ενέσεις στα αυγά των ψαριών μ' ένα φθοριούχο γονίδιο από μέδουσα, που χρησιμοποιείται συχνά σε πειράματα.

Για να μετατρέψουν τα ψάρια σε ανιχνευτές μόλυνσης οι επιστήμονες έχουν σημειώσεις με ακρίβεια γονίδια ¨ προωθητές ¨ που λειτουργούν ως διακόπτες, ανοίγοντας ή κλείνοντας στην παρουσία συγκεκριμένων ερεθισμάτων. Ένας τύπος διακόπτη μπορεί να επηρεάζεται από το stress και να ανταποκρίνεται στην παρουσία καταστροφικών χημικών, όπως τα βαριά μέταλλα.

Ο Zhiyuan λέει ότι 5 χρώματα θα μπορούσαν να προστεθούν στο φωσφορούχο ψάρι για να φωτίζεται στην παρουσία διαφορετικών μολυντών. Πιστεύει ότι χρησιμοποιώντας το αστραφτερό (αλλά και κόκκινο ) ψάρι ως διακοσμητικό κατοικίδιο δεν αποτελεί απειλή για το περιβάλλον και υποστηρίζει ότι « τα φθοριούχα ψάρια δεν έχουν κανένα προφανές πλεονέκτημα υγείας σε σχέση με τους άγριους τύπους ψαριών του ίδιου είδους. Αντίθετα, επειδή η φθορίωση φέρει επιπρόσθετα βάρη στη βιοσύνθεση, τη διανομή ενέργειας και την αποφυγή των αρπακτικών ψαριών, τα φθοριούχα ψάρια ενδέχεται να έχουν μειωμένη υγεία ».

Τα φθοριούχα ψάρια ήδη πωλούνται στην Ταιβάν ως κατοικίδια για ενυδρεία.

Από την αρχή του ανθρώπινου είδους όλοι οι λαοί έχουν 1 εμμονή... θέλουν να πεθάνουν

Οι Βουδιστές πιστέυουν ότι όταν ξεχαστούν όσα είχε διδάξει ο Βούδας ο κόσμος θα γίνει τόσο ανήθικος και επικίνδυνος που θα καταστραφούμε μόνοι μας. Και μετά θα ξαναεμφανιστούμε για να χτίσουμε από την αρχή τον κόσμο μας.

Οι Ινδουιστές πιστεύουν ότι ο χρόνος είναι χωρισμένος σε 4 εποχές-όχι ο χρόνος με τις 365 μέρες...γενικά ο χρόνος σαν μέγεθος- οι οποίες λέγονται Yuga. Αυτή τη στιγμή διανύουμε την εποχή Kali Yuga η οποία θεωρείται μια εποχή απομάκρυνσης απο των ανθρώπων από το ήθος και την πνευματικότητα, αποκαλείται κάποιες φορες η "σκοτεινή εποχή". Στο τέλος της θα γίνει μια μάχη μετξύ του καλού και του κακού και ο κόσμος μας θα σωθεί...κάποιος έβλεπε πολλές ταινιες πριν 3.000 χρόνια όταν τα έγραφε αυτά. Πάντως μην ανησυχείτε... έχουμε περίπου 429.000 χρόνια πριν συμβεί όλο αυτό.

Οι Χριστιανοί, οι Εβραίοι και οι Μουσουλμάνοι βαριόντουσαν να γράφουν για το τέλος του κόσμου και έκλεψε η κάθε θρησκεία την θεωρία της άλλης. Και στις τρεις υπάρχει μια σειρά από γεγονότα, που θα πυροδοτήσει μια τεράστια μάχη μεταξύ καλού και κακού, την οποία θα ακολουθίσει η εμφάνισ�� ενός μεσσία ο οποίος θα μας κρίνει όλους-ζωντανούς και νεκρούς- και θα φέρει το βασίλειο του Θεου στη Γη.

Πιο επιστημονικές θεωρίες: ο θάνατος του Ηλιου, που σημαίνει με απλά λόγια ότι η Γη θα γίνει κατάψυξη και θα πεθάνουμε ολοι.
Tο Big Krunch, που είναι το αντίθετο του Big Bang και σημαίνει οτι το Σύμπαν θα αρχίσει να μικραίνει αντί να μεγαλώνει και όλη η μάζα του θα συμπιεστεί σε μια τεράστια μαύρη τρύπα, η οποία 8α προκαλέσει καινούργιο Big Bang.
Και τέλος το Big Freeze. Αυτό σημαίνει ότι το Σύμπαν θα μεγαλώσει τόσο πολύ που δεν θα έχει αρκετή ενέργεια και θα παγώσουν τα πάντα.Και οι τρεις θεωρίες αν συμβούν θα συμβούν σε πολλά εκατομύρια χρόνια οπότε πάλι την γλιτώνουμε.

O 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος είναι άλλη μια μεγάλη θεωρία.Είτε είναι ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα ή την Ρωσία, έιτε είναι μεταξύ των ηπείρων της Γης, Θεωρείται ότι θα χρησημοποιηθούν πολλά πυρηνικά... οπότε είτε θα πεθάνουμε είτε θα γίνουμε όλοι ένα μεγάλο Τσέρνομπιλ. Ακόμα και να τα γλιτώσουμε αυτά η ζωή θα είναι πολύ δύσκολη αφού θα έχουμε καταστρέψει κάθε πολιτισμό, πόλη και οικονομία.

Και για το τέλος άφησα το αγαπημένο όλων...το 2012. Έχουμε ακούσει τόσες φορές για το τί μας περιμένει το 2012 που αν δεν πεθάνουμε κάποιος Μάγια πρέπει να φάει πολλά γιαούρτια. Υποτίθεται ότι οι πλανήτες θα ευθυγγραμιστούν και η Γη θα κάνει μπουμ ή θα καεί ολόκληρη η επιφάνειά της ή θα βουλιάξουν τα πάντα. Σε 2 χρόνια θα ξέρουμε... μην πουλήσετε πάντως τα σπίτια σας και πάρετε 10.000.000 δάνειο γιατί... μάλλον θα το αποπληρώσετε τελικά.

Νέο άγνωστο είδος δέντρου και το όνομά αυτού;"Μην Παρκάρετε"!

Οι επιστήμονες -παρά την αντίθετη φήμη- συχνά έχουν χιούμορ. Βρετανοί βοτανολόγοι, ανακάλυψαν ένα νέο άγνωστο είδος δέντρου, πάνω στον κορμό του οποίου υπήρχε καρφωμένη η επιγραφή "Mην Παρκάρετε" (No Parking).
Οι ντόπιοι του είχαν ήδη δώσει αυτό το όνομα και οι επιστήμονες δεν δίστασαν να το βαφτίσουν κι αυτοί με αυτό το "επιστημονικό" όνομα.

Το δέντρο ανακαλύφτηκε για πρώτη φορά στη δεκαετία του 1930 στο πλάι ενός επαρχιακού δρόμου, κάπου στο βόρειο Ντέβον, στην περιοχή Γουότερσμιτ, σύμφωνα με τις εφημερίδες Independent και Daily Telegraph. Μόλις τώρα οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον δρα Τιμ Ριτς, του πανεπιστημίου της Ουαλίας, μετά από βιοχημικές αναλύσεις, επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για νέο είδος και το έδωσαν ξεχωριστό όνομα.

Το φυτό είναι ένα είδος αλιζαρίας, ένα υβρίδιο που σχετίζεται με το σόρβο, και το πλήρες όνομά του, όπως πλέον καταγράφηκε στο επιστημονικό περιοδικό "Watsonia" της Βοτανολογικής Εταιρίας των Βρετανικών Νήσων, είναι "Mην Παρκάρετε Αλιζαρία" (No Parking Whitebeam), ενώ το λατινικό του όνομα (έχει και τέτοιο!) είναι Sorbus admonitor. Περίπου 110 δέντρα αυτού του νέου είδους έχουν εντοπιστεί στη συγκεκριμένη περιοχή (δεν έχουν όλα την πινακίδα "Μην Παρκάρετε" πάνω τους!).

Γυναίκα φτιάχνει τα ρούχα της από…τα μαλλιά της!


H Ioana Cioanca είναι μιά Ρουμάνα γυναίκα 71 ετών και εξτρεμίστρια της μόδας! Σχεδιάζει και φτιάχνει τα δικά της ρούχα αλλά με κύριο υλικό…τις τρίχες τις!

Ξεκίνησε να συλλέγει τις τρίχες της που έπεφταν από όταν ήταν 17 ετών όταν η γιαγιά της της έλεγε ότι ήταν αμαρτία να τις πετάει!”Μπορεί να υπάρχουν και άλλες γυναίκες που έκαναν το ίδιο πράγμα αλλά δεν ξέρω αν έχουν τόσα πολλά πράγματα. Έγω έχω καπέλο, φούστα, μπλούζα, αδιάβροχο, σάλι, πορτοφόλι, τσάντα και γαντιά!!!”, αναφέρει και χαμογελά!

Απαγωγές από Εξωγήινους

Υπάρχει μια διαδεδομένη πεποίθηση ότι τα εξωγήινα όντα έχουν ταξιδέψει στη Γη από κάποιο άλλο πλανήτη και κάνουν πειράματα αναπαραγωγής σε λίγα και εκλεκτά άτομα. Παρά την απίστευτη φύση αυτής της πεποίθησης και την έλλειψη αξιόπιστων ενθαρρυντικών στοιχείων, μια φανατική προσήλωση/λατρεία αναπτύχθηκε γύρω από αυτήν. Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που έγινε στο τέλος του εικοστού αιώνα, το ένα τρίτο των Αμερικανών θεωρεί ότι οι εξωγήινοι μας έχουν επισκεφτεί, μια αύξηση 5% επί της προηγούμενης δεκαετίας.

Σύμφωνα με τα δόγματα αυτής της λατρείας/σέκτας, οι εξωγήινοι συνετρίβησαν στο Roswell , του Νέου Μεξικό, το 1947. Η αμερικάνικη κυβέρνηση ανάκτησε το εξωγήινο σκάφος και τους επιβάτες του, και από τότε έχει κρυφές συναντήσεις με τους εξωγήινους σε ένα μέρος γνωστό ως περιοχή 51. Η αύξηση στις θεάσεις ΑΤΙΑ οφείλεται στην αύξηση της εξωγήινης δραστηριότητας στη γη. Οι εξωγήινοι απαγάγουν μεγάλους αριθμούς ανθρώπων, αφήνουν άλλα σημάδια της παρουσίας τους υπό μορφή των αποκαλούμενων αγρογλυφικών, εμπλέκονται στον ακρωτηριασμό ζώων, και παρέχουν περιστασιακά αποκαλύψεις όπως τη Βίβλο της Urantia σε επιλεγμένους προφήτες. Η στήριξη αυτών των πεποιθήσεων για τους εξωγήινους και τα ΑΤΙΑ αποτελείται συνήθως από υποθέσεις, φαντασία, απάτη, και αστήρικτα συμπεράσματα από αμφισβητήσιμα στοιχεία και μαρτυρίες. Οι οπαδοί των ΑΤΙΑ είναι επίσης πεπεισμένοι ότι υπάρχει μια συνωμοσία της κυβέρνησης και των μέσων μαζικής επικοινωνίας για την συγκάλυψη των εξωγήινων δραστηριοτήτων, που καθιστούν δύσκολο για τους ίδιους να αποδείξουν ότι οι εξωγήινοι έχουν προσγειωθεί.

Είναι πιθανό να υπάρχουν μορφές ζωής και αλλού στο σύμπαν και ότι κάποιες από αυτές να είναι ευφυείς. Υπάρχει μια υψηλή μαθηματική πιθανότητα ότι μεταξύ των τρισεκατομμυρίων άστρων στα δισεκατομμύρια γαλαξιών υπάρχουν εκατομμύρια πλανήτες σε ηλικία και εγγύτητα σε ένα άστρο ανάλογο με τον Ήλιό μας. Οι πιθανότητες φαίνονται πολύ καλές για να έχει εξελιχθεί ζωή σε κάποιους από αυτούς τους πλανήτες. Είναι ακόμα ιδιαίτερα πιθανό η φυσική επιλογή να κυβερνά την εξέλιξη τούτη (Dawkins). Εντούτοις, δεν είναι αναπόφευκτο ότι τα αποτελέσματα αυτής της εξέλιξης θα παρήγαγαν νοημοσύνη, και πολύ λιγότερο νοημοσύνη ίση ή ανώτερη από τη δική μας. Είναι δυνατόν να είμαστε μοναδικοί (Pinker, 150 ff ).

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, εντούτοις, ότι το πιο κοντινό άστρο (εκτός από τον Ήλιό μας) είναι τόσο μακριά από τη Γη που ένα ταξίδι μεταξύ των δύο θα έπαιρνε περισσότερο από τη διάρκεια μιας ανθρώπινης ζωής. Το γεγονός ότι για τον Ήλιό μας χρειάζονται περίπου 200 εκατομμύρια χρόνια για να περιστραφεί μια φορά γύρω από το γαλαξία μας, δίνει μια ιδέα της προοπτικής που πρέπει να έχουμε για ένα διαστρικό ταξίδι. Απέχουμε μόλις 500 δευτερόλεπτα φωτός από τον Ήλιο. Το επόμενο κοντινότερο άστρο στον Ήλιο της Γης (το Άλφα Κενταύρου) απέχει περίπου 4 έτη φωτός. Αυτό μπορεί να φαίνεται κοντινό, αλλά στην πραγματικότητα είναι περίπου 24 τρισεκατομμύρια μίλια μακριά. Ακόμη και ταξιδεύοντας με ένα εκατομμύριο μίλια την ώρα, θα χρειαζόντουσαν περισσότερο από 2.500 χρόνια για να φθάσουμε εκεί. Το να φθάσουμε εκεί σε εικοσιπέντε χρόνια θα απαιτούσε περισσότερο από 100 εκατομμύρια μίλια την ώρα για ολόκληρο το ταξίδι. * Το ταχύτερο διαστημικό σκάφος μας, το Voyager , ταξιδεύει με περίπου 40.000 μίλια την ώρα και θα χρειαζόταν 70.000 χρόνια για να φτάσει στο Άλφα Κενταύρου.

Παρά την πιθανότητα ύπαρξης ζωής σε άλλους πλανήτες και τη δυνατότητα να είναι πολύ ευφυείς κάποιες από αυτές τις μορφές ζωής, ένα οποιοδήποτε σήμα από οποιοδήποτε πλανήτη στο σύμπαν εκπεμπόμενο σε μια οποιαδήποτε κατεύθυνση είναι απίθανο να βρίσκεται στην πορεία ενός άλλου κατοικημένου πλανήτη. Θα ήταν ανοησία να εξερευνήσουμε το διάστημα για ευφυή ζωή δίχως να ξέρουμε ακριβώς πού να στραφούμε. Ακόμα, περιμένοντας ένα σήμα μπορεί να χρειαστεί μια αναμονή μεγαλύτερη από οποιαδήποτε ζωή που θα μπορούσε να διαρκέσει σε οποιοδήποτε πλανήτη. Τέλος, εάν λάβουμε ένα σήμα, τα κύματα που φέρουν αυτό το σήμα θα έχουν φύγει εκατοντάδες ή χιλιάδες χρόνια νωρίτερα και ώσπου να ανακαλύψουμε την πηγή τους, ο πλανήτης που τα έστειλε μπορεί πλέον να μην είναι κατοικήσιμος ή να μην υπάρχει καν.

Κατά συνέπεια, ενώ είναι πιθανό να υπάρχει ευφυής ζωή στο σύμπαν, το ταξίδι μεταξύ των ηλιακών συστημάτων προς αναζήτηση αυτής της ζωής θέτει μερικά σοβαρά εμπόδια. Τέτοιοι ταξιδιώτες θα λείπουν για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Θα πρέπει να κρατήσουμε τους ανθρώπους ζωντανούς για εκατοντάδες ή χιλιάδες χρόνια. Θα χρειαστούμε εξοπλισμό που να μπορεί να διατηρηθεί για εκατοντάδες ή χιλιάδες χρόνια και να επισκευαστεί ή να αντικατασταθεί στα βάθη του διαστήματος. Αυτές δεν είναι αδύνατες προϋποθέσεις, αλλά φαίνονται να είναι αρκετά σημαντικά εμπόδια για να καταστήσουν τα διαστρικά και τα διαγαλαξιακά διαστημικά ταξίδια ιδιαίτερα απίθανα. Ένα πράγμα απαραίτητο για αυτό το ταξίδι, που δεν θα ήταν δύσκολο να βρεθεί, είναι άνθρωποι πρόθυμοι να ταξιδέψουν. Δεν θα ήταν δύσκολο να βρεθούν πολλοί άνθρωποι που να πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να κοιμηθούν για μερικές εκατοντάδες ή χιλιάδες χρόνια και να ξυπνήσουν για να ψάξουν για ζωή σε κάποιο παράξενο πλανήτη. Ακόμη μπορεί να πιστεύουν ότι θα μπορούσαν έπειτα να συγκεντρώσουν πληροφορίες που θα φέρουν πίσω στη Γη όπου θα τους υποδεχτούν με παρέλαση στους δρόμους σε ότι έχει απομείνει από τη πόλη της Νέας Υόρκης.

Απαγωγή και βιασμός;

Παρά το γεγονός ότι είναι απίθανο ένα διαπλανητικό ταξίδι, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι αδύνατο. Ίσως υπάρχουν όντα που μπορούν να ταξιδέψουν με πολύ μεγάλες ταχύτητες και να έχουν την τεχνολογία και τις πρώτες ύλες για να φτιάξουν σκάφη που μπορούν να ταξιδέψουν σχεδόν με την ταχύτητα του φωτός ή και ταχύτερα. Αυτά τα όντα έχουν έρθει εδώ να απαγάγουν ανθρώπους, να τους βιάσουν και να πειραματιστούν επάνω τους; Έχουν υπάρξει πολλές αναφορές απαγωγής και σεξουαλικού βιασμού από πλάσματα που είναι μικρά και φαλακρά ? είναι άσπρα, γκρίζα ή πράσινα έχουν μεγάλα κρανία, μικρά πηγούνια, μεγάλα λοξά μάτια, και μυτερά ή καθόλου αυτιά. Πώς μπορεί κάποιος να εξηγήσει τον αριθμό τέτοιων ισχυρισμών και την ομοιότητά τους; Η λογικότερη εξήγηση για την ομοιότητα των ισχυρισμών αυτών είναι ότι είναι βασισμένοι στις ίδιες ταινίες, τις ίδιες ιστορίες, τα ίδια τηλεοπτικά προγράμματα και τα ίδια κόμικς.

Η ιστορία απαγωγής από εξωγήινους που φαίνεται να είναι η πηγή των πεποιθήσεων της λατρείας/πίστης για εξωγήινες επισκέψεις και πειραματισμούς, είναι η ιστορία του Barney και της Betty Hill. Το ζεύγος των Hill υποστηρίζει ότι είχε απαχθεί από εξωγήινους στις 19 Σεπτεμβρίου, 1961, ο δε Barney ισχυρίζεται ότι οι εξωγήινοι του πήραν δείγμα σπέρματός. Η Betty ισχυρίζεται ότι κάρφωσαν μια βελόνα στον αφαλό της. Οδήγησε κόσμο έξω σε ένα σημείο προσγείωσης εξωγήινων, αλλά μόνο αυτή μπορούσε να δει τους εξωγήινους και το σκάφος τους. Το ζεύγος θυμήθηκε το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας του με ύπνωση μερικά χρόνια μετά από την απαγωγή. Ο Barney Hill ανέφερε ότι οι εξωγήινοι είχαν τα μάτια «τυλιγμένα» στο κρανίο τους (μάτια που φαίνονται να πηγαίνουν κατά το ήμισυ γύρω απ' το κεφάλι του πλάσματος), ένα μάλλον ασυνήθιστο χαρακτηριστικό γνώρισμα. Εντούτοις, δώδεκα ημέρες νωρίτερα ένα επεισόδιο του " The Outer Limits " παρουσίασε ακριβώς έναν τέτοιο εξωγήινο (Kottmeyer). Σύμφωνα με τον Robert Schaeffer, "μπορούμε να βρούμε όλα τα σημαντικότερα στοιχεία των σύγχρονων απαγωγών ΑΤΙΑ σε μια περιπέτεια κόμικ του 1930, ο Buck Rogers στον 25ο αιώνα ."

Η ιστορία του Hill έχει επαναληφθεί πολλές φορές. Υπάρχει μια περίοδος αμνησίας μετά από την υποτιθέμενη επαφή. Υπάρχει έπειτα συνήθως μια συνεδρία ύπνωσης, συμβουλευτικής ή ψυχοθεραπείας κατά τη διάρκεια της οποίας έρχεται η ανάμνηση της απαγωγής και του πειραματισμού επάνω τους. Η μόνη παραλλαγή στις ιστορίες των απαχθέντων είναι ότι κάποιοι ισχυρίζονται πως τους εμφυτεύθηκαν μοσχεύματα μέσα τους και πολλοί ισχυρίζονται πως έχουν ουλές και σημάδια στο σώμα τους που τους έκαναν οι εξωγήινοι. Όλοι περιγράφουν τους εξωγήινους με τον ίδιο σχεδόν τρόπο.

Ο Whitley Strieber, που έχει γράψει διάφορα βιβλία για τις υποτιθέμενες απαγωγές του, αντιλήφθηκε πως είχε απαχθεί από τους εξωγήινους μετά από ψυχοθεραπεία και ύπνωση. Ο Strieber υποστηρίζει πως είδε ότι οι εξωγήινοι έβαλαν φωτιά στη στέγη του. Λέει ότι έχει ταξιδέψει σε απόμακρους πλανήτες και γύρισε πίσω κατά τη διάρκεια της νύχτας. Θέλει να πιστέψουμε ότι μόνο αυτός και η οικογένειά του μπορούν να δουν τους εξωγήινους και το σκάφος τους ενώ οι άλλοι δεν βλέπουν τίποτα. Ο Strieber παρουσιάζεται ως πολύ διαταραγμένο άτομο, αλλά και κάποιος που θεωρεί πραγματικά πως βλέπει και παρενοχλείται από εξωγήινους. Περιγράφει τα συναισθήματά του με αρκετή ακρίβεια ώστε να πιστέψουμε πως ήταν σε μία πολύ διαταραγμένη ψυχολογική κατάσταση πριν από την επίσκεψη των εξωγήινων. Ένα άτομο σε αυτήν την τεταμένη κατάσταση ανησυχίας θα είναι επιρρεπές σε υστερία και θα είναι ιδιαίτερα ευπρόσβλητο στα ριζικά μεταβαλλόμενα πρότυπα συμπεριφοράς ή πεποιθήσεων. Όταν ο Strieber είχε μια κρίση άγχους συμβουλεύθηκε τον ψυχαναλυτή του, τον Robert Klein, και τον Budd Hopkins, έναν ερευνητή απαγωγών από εξωγήινους. Κατόπιν, με ύπνωση, ο Strieber άρχισε να θυμάται τους φρικτούς εξωγήινους και τις επισκέψεις τους.

Ο Hopkins κατέδειξε την ειλικρίνεια και την ερευνητική ανικανότητά του δημόσια στο τηλεοπτικό πρόγραμμα Nova (" Alien Abductions - Απαγωγές από Εξωγήινους" πρώτη προβολή στις 27 Φεβρουαρίου 1996). Η κάμερα ακολούθησε τον Hopkins σε κάθε συνεδρία με ένα πολύ ταραγμένο, ιδιαίτερα συναισθηματικό "ασθενή". Κατόπιν η Nova ακολούθησε τον Hopkins στη Φλώριδα όπου βοήθησε χαρωπά μια εμφανώς ασταθή μητέρα να ενσταλάξει στα παιδιά της την ιδέα ότι είχαν απαχθεί από τους εξωγήινους. Μεταξύ περισσότερων συνεδριών με περισσότερους "ασθενείς" του Hopkin s , ο θεατής τον άκουγε επανειλημμένως να διαφημίζει τα βιβλία του και τους λόγους του για να μην προβάλλει καθόλου σκεπτικισμό σχετικά με τους πολύ παράξενους ισχυρισμούς που αποσπούσε από τους "ασθενείς" του. Η Δρ Elizabeth Loftus κλήθηκε από τη Nova να αξιολογήσει τη μέθοδο "συμβουλευτικής" του Hopkins στα παιδιά των οποίων η μητέρα τα ενθάρρυνε για να πιστέψουν πως είχαν απαχθεί από τους εξωγήινους. Από τα λίγα που μας παρουσίασε η Nova με τον Hopkins στην δουλειά, ήταν προφανές ότι ο κ. Hopkins ενθάρρυνε τη δημιουργία των μνημών, αν και ο Hopkins ισχυρίζεται πως αποκαλύπτει τις καταπιεσμένες μνήμες. Η Δρ Loftus παρατήρησε ότι ο Hopkins ενθάρρυνε πολύ τους "ασθενείς" του για να θυμηθούν περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς επίσης πως έδινε πολλές λεκτικές ανταμοιβές όταν παρουσιάζονταν οι νέες λεπτομέρειες. Η Δρ Loftus χαρακτήρισε τη διαδικασία ως "ριψοκίνδυνη" επειδή δεν ξέρουμε ποια επίδραση θα έχει αυτή η "συμβουλευτική" στα παιδιά. Φαίνεται ότι μπορούμε σίγουρα να προβλέψουμε μια επίδραση: θα μεγαλώσουν με την ιδέα ότι θα έχουν απαχθεί από τους εξωγήινους. Αυτή η πεποίθηση θα σφηνώσει τόσο στη μνήμη τους ώστε θα είναι δύσκολο να θεωρήσουν ότι η "εμπειρία" φυτεύτηκε από τη μητέρα τους και καλλιεργήθηκε από ενθουσιώδεις οπαδούς εξωγήινων όπως ο Hopkins.

John Mack

Άλλος ένας ενθουσιώδης οπαδός εξωγήινων είναι ο ψυχίατρος του Χάρβαρντ ο Δρ John Mack, ο οποίος έχει γράψει βιβλία για τους ασθενείς του που υποστηρίζουν ότι έχουν απαχθεί από εξωγήινους. Πολλοί από τους ασθενείς του Mack παρεπέμφθησαν σε αυτόν από τον Hopkins. Ο Δρ Mack υποστηρίζει ότι οι ψυχιατρικοί ασθενείς του δεν είναι διανοητικά άρρωστοι (τότε γιατί τους κουράρει;) και ότι δεν μπορεί να σκεφτεί καμία άλλη εξήγηση για τις ιστορίες τους πέραν από του να είναι αληθινές. Εντούτοις, μέχρι ο καλός γιατρός ή ένας από τους ασθενείς του να προσκομίσει απτά στοιχεία ότι οι απαγωγές συνέβησαν, φαίνεται λογικότερο να θεωρηθεί ότι αυτός και οι ασθενείς του αυταπατώνται ή είναι απατεώνες. Φυσικά, ο καλός γιατρός μπορεί να κρυφτεί πίσω από την ακαδημαϊκή ελευθερία και το επαγγελματικό απόρρητο ασθενούς-ιατρού. Μπορεί να κάνει ότι ισχυρισμούς θέλει και να αρνείται να υποστηρίξει οποιουσδήποτε από αυτούς λόγω του ότι πράττοντας έτσι επρόκειτο να παραβιάσει τα δικαιώματα των ασθενών του. Μπορεί έπειτα να δημοσιεύσει τις ιστορίες του και να προκαλέσει οποιονδήποτε να του αφαιρέσει την ακαδημαϊκή ελευθερία. Είναι στη θέση που οποιοσδήποτε απατεώνας θα φθονούσε: μπορεί να ψεύδεται χωρίς το φόβο της σύλληψης.

Ο Δρ Mack εμφανίστηκε επίσης στη Nova, στην εκπομπή "Alien Abductions". Υποστήριξε ότι οι ασθενείς του είναι κατά τα άλλα κανονικοί άνθρωποι, το οποίο είναι ένα αμφισβητήσιμο σημείο εάν οι ασθενείς του είναι κάτι σαν τους ασθενείς του Hopkins που εμφανίστηκαν στο πρόγραμμα. Ο Mack επίσης υποστήριξε ότι οι ασθενείς του δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν με το να επινοήσουν τις απίστευτες ιστορίες τους. Για κάποιους λόγους θεωρείται συχνά από τους ευφυείς ανθρώπους ότι μόνο οι βλάκες εξαπατούνται ή παραπλανούνται και ότι εάν τα κίνητρα ενός ατόμου είναι πιστευτά τότε και η κατάθεσή του/της μπορεί να είναι πιστευτή, επίσης. Ενώ είναι αλήθεια ότι δικαιολογούμαστε στην δυσπιστία μιας κατάθεσης κάποιου εάν έχει κάτι να κερδίζει από την κατάθεση αυτή (όπως η φήμη ή πλούτη), δεν είναι αλήθεια ότι πρέπει να εμπιστευθούμε κιόλας οποιαδήποτε κατάθεση που δίνεται από ένα πρόσωπο που δεν έχει τίποτα να κερδίζει καταθέτοντας. Ένας ανίκανος παρατηρητής, ένας μεθυσμένος ή ναρκωμένος παρατηρητής, ένας μπερδεμένος παρατηρητής, ή ένας εξαπατημένος παρατηρητής δεν πρέπει να εμπιστεύεται, ακόμα κι αν είναι τόσο αγνοί σαν τις πηγές των βουνών κάποτε. Το γεγονός ότι ένα άτομο είναι καλό και ευπρεπές και δεν έχει τίποτα να κερδίσει με το να ψεύδεται δεν το καθιστά απρόσβλητο στο λάθος της ερμηνείας των αντιλήψεών του.

Ένα πράγμα που ο Δρ Mack δεν πρόσεξε είναι ότι οι ασθενείς του κερδίζουν πολλή προσοχή όντας απαχθέντες. Επιπλέον, καμία αναφορά δεν έγινε στο τι αυτός και ο Hopkins θα κέρδιζαν από τις πωλήσεις βιβλίων και την φήμη που θα αποκτούσαν με την ενθάρρυνση των πελατών τους για να βρουν περισσότερες λεπτομέρειες των "απαγωγών" τους. Ο Mack έλαβε μια προκαταβολή $200.000 για το πρώτο βιβλίο του στις απαγωγές από εξωγήινους. Ο Mack ωφελείται επίσης με την διαφήμιση και την επιδίωξη κεφαλαίων για το κέντρο του «για την Ψυχολογία και την Κοινωνική Αλλαγή» και το πρόγραμμά του για την «Έρευνα Ασυνήθιστων Εμπειριών». Ο Δρ Mack, είναι πολύ εντυπωσιασμένος επίσης από το γεγονός ότι οι ιστορίες των ασθενών του είναι πολύ όμοιες. Πιστεύει επίσης στις αύρες και έχει δείξει ότι πιστεύει πως μερικά από τα γυναικολογικά προβλήματα της συζύγου του μπορούν να οφείλονται στους εξωγήινους. Το Χάρβαρντ τον κρατά στο προσωπικό του εις στο όνομα της ακαδημαϊκής ελευθερίας.

Ένας άλλος συμβάλλων στη μυθολογία των απαγωγών από εξωγήινους είναι ο Robert Bigelow, ένας πλούσιος επιχειρηματίας από το Las Vegas που επιθυμεί να χρησιμοποιήσει τα χρήματά του για να υποστηρίξει την έρευνα του υπερφυσικού (βλ. την καταχώριση για τον Charles Tart) και που χρηματοδότησε μερικώς μια έρευνα του κέντρου Roper στις απαγωγές από εξωγήινους. Η έρευνα δεν ρώτησε άμεσα τους 5.947 ερωτηθέντες της εάν είχαν απαχθεί από τους εξωγήινους. Αντ' αυτού τους ρώτησε εάν είχαν υποβληθεί σε οποιεσδήποτε από τις ακόλουθες εμπειρίες:

  • Ξύπνημα με παράλυση και με την αίσθηση ενός παράξενου προσώπου ή μιας παρουσίας ή το κάτι άλλου στο δωμάτιο.
  • Βίωση μια χρονικής περιόδου μιας ώρας ή περισσότερο, στην οποία φαινομενικά χαθήκατε, αλλά δεν θα μπορούσατε να θυμηθείτε το γιατί, ή το πού ήσαστε.
  • Θέαση ασυνήθιστων φώτων ή σφαιρών φωτός σε ένα δωμάτιο δίχως γνώση του τι τα προκαλούσε, ή του από που προήλθαν.
  • Εύρεση αινιγματικών ουλών στο σώμα σας που ούτε εσείς ούτε οποιοσδήποτε άλλος θυμάται πώς ή που τις αποκτήσατε.
  • Αισθανθήκατε ότι πετούσατε πραγματικά στον αέρα αν και δεν ξέρετε το γιατί ή το πώς.

Το να απαντήσουν ναι σε 4 από τα 5 "συμπτώματα" λήφθηκε ως ένδειξη απαγωγής από εξωγήινους. Μια αναφορά εξήντα δύο σελίδων, με μια εισαγωγή από τον John Mack, ταχυδρομήθηκε σε περίπου 100.000 ψυχιάτρους, ψυχολόγους και λοιπό ψυχιατρικό προσωπικό. Το επαγωγικό συμπέρασμα ήταν ότι περίπου 4 εκατομμύρια Αμερικανοί ή περίπου 100.000.000 γήινοι έχουν απαχθεί από τους εξωγήινους. Όπως ο Carl Sagan σχολίασε χαιρέκακα: "Είναι εκπληκτικό που δεν το έχουν αντιληφθεί οι περισσότεροι από τους γείτονες". Ο συγχρονισμός αποστολής αυτής της έκθεσης ήταν άψογος: λίγο πριν τη μίνι σειρά του CBS-TV βασισμένη στο βιβλίο του Strieber Εισβολείς ( Intruders ).

Μερικοί από εκείνους που υποστηρίζουν ότι έχουν απαχθεί από εξωγήινους είναι πιθανώς απατεώνες, μερικοί είναι πολύ αγχωμένοι, και μερικοί πάσχουν πιθανώς από μια σοβαρή ψυχιατρική διαταραχή, αλλά οι πιο πολλοί φαίνονται να είναι αρκετά κανονικοί άνθρωποι που είναι ιδιαίτερα ευφάνταστοι. Οι περισσότεροι δεν φαίνονται να είναι άρπαγες χρημάτων, χρησιμοποιώντας την παράξενη εμπειρία τους ως μια ευκαιρία για να βγουν στην τηλεόραση ή για να γίνουν κινηματογραφικές ταινίες οι ζωές τους. Με άλλα λόγια, οι μαρτυρίες είναι συχνά, εάν όχι κυρίως, δοσμένες από λογικούς κανονικούς ανθρώπους χωρίς γνωστά περαιτέρω κίνητρα. Εάν οι ισχυρισμοί τους δεν ήταν τόσο παράξενοι, θα ήταν άσεμνο να δυσπιστούμε πολλούς από αυτούς. Οι υπερασπιστές της λογικής της πίστης στις απαγωγές από εξωγήινους οδηγούνται στο συμπέρασμα του γεγονότος ότι δεν μπορούν όλες οι ιστορίες να ερμηνευτούν σαν μυθοπλασίες. Εντούτοις, η ύπνωση και άλλα υποβλητικά μέσα χρησιμοποιούνται συχνά για την πρόσβαση στις μνήμες της απαγωγής. Η ύπνωση όχι μόνο είναι μια αναξιόπιστη μέθοδος για να κερδίσει πρόσβαση στις ακριβείς μνήμες, είναι και μια μέθοδος που μπορεί πολύ εύκολα να χρησιμοποιηθεί για να εμφυτεύσει μνήμες. Επιπλέον, είναι γνωστό ότι οι άνθρωποι που πιστεύουν πως έχουν απαχθεί από τους εξωγήινους είναι ιδιαίτερα ευφάνταστοι. Το να είναι κάποιος ευφάνταστος δεν είναι αφύσικο, εάν το αφύσικο καθορίζεται με όρους του τι πιστεύει ή πως συμπεριφέρεται μια μειονότητα. Η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων είναι ευφάνταστοι, διαφορετικά δεν θα πίστευαν στο Θεό, τους αγγέλους, τα πνεύματα, την αθανασία, τους διαβόλους, την υπεραισθητηριακή αντίληψη, το Μεγαλοπόδαρο, κ.λπ.... Ένα άτομο μπορεί να λειτουργήσει "φυσιολογικά" με ένα εκατομμύριο και ένα τρόπους και να έχει τις πιο παράλογες πεποιθήσεις που μπορείς να φανταστείς, εφ' όσον οι παράλογες αυτές πεποιθήσεις είναι πολιτιστικά/κοινωνικά αποδεκτές αυταπάτες. Ελάχιστη προσπάθεια έχει γίνει για να προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε το γιατί οι άνθρωποι πιστεύουν τις θρησκευτικές ιστορίες που πιστεύουν, παραδείγματος χάριν, αλλά όταν κάποιος έχει μια άποψη έξω από το αποδεκτό φάσμα των φαινομένων ψευδαίσθησης της κοινωνίας, μάλλον υπάρχει μια ανάγκη να εξηγήσουμε τις πεποιθήσεις τους.

Κοινές πολιτιστικές αυταπάτες

Αυτοί που υποστηρίζουν ότι έχουν απαχθεί από εξωγήινους δεν μπορεί να είναι ούτε τρελοί ούτε να λένε την αλήθεια. Ίσως είναι καλύτερο να τους δούμε ως μέτοχους μιας πολιτιστικής αυταπάτης. Είναι αντίστοιχοι των ανθρώπων που έχουν επιθανάτια εμπειρία βυθιζόμενοι από τη σκοτεινή σήραγγα στο λαμπερό φως, ή που βλέπουν το νεύμα του Ιησού. Αυτές οι κοινές εμπειρίες δεν αποδεικνύουν ότι οι εμπειρίες δεν ήταν φαντασίες. Οφείλονται πιθανώς στη παρόμοια κατάσταση εγκεφάλου κατά την επιθανάτια εμπειρία, και σε παρεμφερείς εμπειρίες ζωής και προσδοκίες θανάτου. Οι εναλλακτικές δεν είναι ότι είτε είναι εντελώς τρελοί είτε ότι πραγματικά πέθαναν, πάνε σε έναν άλλο κόσμο, και επιστρέφουν στη ζωή. Υπάρχει μια φυσιοκρατική εξήγηση όσον αφορά στις καταστάσεις του εγκεφάλου και στις κοινές πολιτιστικές πεποιθήσεις.

Οι απαχθέντες από εξωγήινους μπορούν να θεωρηθούν επίσης σαν τους μυστικιστές. Και οι δύο θεωρούν ότι βίωσαν κάτι που στερείται από τους υπόλοιπους. Τα μόνα στοιχεία για την εμπειρία τους είναι η πίστη τους ότι συνέβη και η εξήγηση που της δίνουν. Δεν υπάρχει κανένα άλλο στοιχείο. Η σύγκριση των απαχθέντων με τους μυστικιστές δεν είναι τόσο απίθανη όπως φαίνεται με την πρώτη ματιά. Οι αφηγήσεις μυστικιστικών εμπειριών εμπίπτουν σε δύο βασικές κατηγορίες: στις εκστατικές και στις στοχαστικές. Κάθε τύπος μυστικισμού έχει την δική του ιστορία ανέκδοτων και μαρτυριών. Όπως οι ιστορίες των απαχθέντων, έτσι και οι ιστορίες κάθε είδους μυστικιστή είναι πολύ όμοιες. Οι εκστατικοί μυστικιστές έχουν τη τάση να περιγράφουν την απερίγραπτη εμπειρία τους με όρους σαφώς ανάλογους της σεξουαλικής έκστασης. Η μετάβαση από το σκοτάδι στο φως θυμίζει την εμπειρία της γέννησης. Οι στοχαστικοί μυστικιστές περιγράφουν την εμπειρία τους απόλυτης ειρήνης και ευδαιμονίας με τέτοιο τρόπο που θυμίζει ένα καλό ύπνο. Στα πιο προχωρημένα στάδια του μυστικισμού, η εμπειρία είναι σαφώς ανάλογη με το θάνατο: μια κατάσταση πλήρους ενότητας, δηλ., καμία ποικιλομορφία, καμία αλλαγή, κανένα τίποτα. Εν ολίγοις, το γεγονός ότι οι μυστικιστικές εμπειρίες περιγράφονται με παρόμοιους τρόπους από μυστικιστές γεννημένους σε διαφορετικές χώρες και σε διαφορετικούς αιώνες δεν είναι στοιχεία της αυθεντικότητας των εμπειριών τους. Η ομοιότητα εξηγεί περισσότερο την ομοιομορφία της ανθρώπινης εμπειρίας. Κάθε πολιτισμός γνωρίζει για τη γέννηση, το σεξ και το θάνατο.

Οι απαχθέντες είναι παρεμφερείς πάρα πολύ όχι μόνο με τους μυστικιστές, αλλά και με τις καλόγριες του μεσαίωνα που πίστευαν πως τις αποπλανούσαν οι διάβολοι, με τις γυναίκες της αρχαίας Ελλάδας που πίστευαν ότι έκαναν έρωτα με τα ζώα, και με τις γυναίκες που πίστευαν ότι ήταν μάγισσες. Οι σύμβουλοι και οι θεράποντες των απαχθέντων είναι όπως οι παλιοί ιερείς που δεν αντιμετωπίζουν τις απατηλές πεποιθήσεις, αλλά τις ενθαρρύνουν και τις παγιώνουν. Κάνουν ότι τους είναι δυνατό για να καθιερώσουν τις ιστορίες τους ως ορθόδοξες. Είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί ένας απαχθείς που να μην έχει επηρεαστεί σοβαρά η πίστη του με την ανάγνωση των ιστοριών με εξωγήινους, ή με βιβλία όπως τη «θεία Κοινωνία» ή τους «εισβολείς» του Strieber, ή βλέποντας ταινίες με εξωγήινους. Θα είναι ακόμα δυσκολότερο να βρεθεί ένας απαχθείς που να μην έχει ενθαρρυνθεί ιδιαιτέρως στην παραληρηματική ιδέα του από έναν σύμβουλο σαν τον Hopkins ή έναν θεράποντα σαν τον Mack. Λαμβάνοντας πολλή ενθάρρυνση από μια εύπιστη κοινότητα, και ενισχυμένοι από τους αρχιερείς της λατρείας των απαγωγών από εξωγήινους, δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο να γίνει κατανοητό γιατί υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι σήμερα που πιστεύουν ότι έχουν απαχθεί από τους εξωγήινους.

Ακόμα και εάν υπάρχουν όντα αρκετά έξυπνα ώστε να ταξιδέψουν ανά το σύμπαν σήμερα, πιθανώς υπήρξαν μερικά εξίσου ευφυή όντα που θα μπορούσαν να έχουν κάνει το ίδιο στους αρχαίους ή μεσαιωνικούς χρόνους. Οι παραληρηματικές ιδέες των αρχαίων και των μεσαιωνικών δεν εκφράζονται με λέξεις όπως «εξωγήινοι» και «διαστημικό σκάφος» επειδή αυτές είναι δημιουργίες του αιώνα μας. Μπορούμε να γελάσουμε στην ιδέα των Θεών που λαμβάνουν μορφή κύκνων για να αποπλανήσουν τις όμορφες γυναίκες, ή διαβόλων που γονιμοποιούν καλόγριες, επειδή δεν εναρμονίζονται με τις πολιτιστικές προκαταλήψεις και παραληρηματικές ιδέες μας. Οι αρχαίοι και οι μεσαιωνικοί πιθανώς θα είχαν γελάσει με τον καθένα που θα υποστήριζε ότι συνελέγη από εξωγήινους από έναν άλλο πλανήτη για σεξ ή για αναπαραγωγική χειρουργική επέμβαση. Ο μόνος λόγος που ο καθένας παίρνει τους απαχθέντες σοβαρά σήμερα είναι επειδή οι παραληρηματικές ιδέες τους δεν συγκρούονται κατά τρόπο οφθαλμοφανή με τις πολιτιστικές πεποιθήσεις μας ότι ένα διαγαλαξιακό διαστημικό ταξίδι είναι μια πραγματική δυνατότητα και ότι είναι ιδιαίτερα πιθανό να μην είμαστε ο μόνος κατοικημένος πλανήτης στο σύμπαν. Σε άλλους καιρούς, κανένας δεν θα ήταν σε θέση να πάρει αυτές τις αξιώσεις σοβαρά.

Φυσικά, δεν πρέπει να αποκλείσουμε τους ευσεβείς πόθους οι οποίοι δρουν εδώ. Αν και, είναι λίγο πιο εύκολο να γίνει κατανοητό γιατί κάποιος θα επιθυμούσε να έχει μια μυστικιστική εμπειρία από το να ήθελε να απαχθεί από έναν εξωγήινο. Αλλά η ευκολία με την οποία δεχόμαστε ότι ένα άτομο θα ήθελε να έχει μια μυστικιστική εμπειρία συσχετίζεται με την πολιτιστική προκατάληψή μας υπέρ της πίστης στο Θεό και την επιθυμία της ένωσης με το Θεό. Η επιθυμία να ξεπεραστεί αυτή η ζωή, για να κινηθεί προς ένα υψηλότερο επίπεδο, για να αφήσει αυτό το σώμα, για να την επιλέξει μια υψηλότερη ύπαρξη για κάποιο ιδιαίτερο στόχο... ο καθένας από αυτούς μπορεί θεωρηθεί βάσει της επιθυμίας του να να απαχθεί από εξωγήινους τόσο εύκολα όσο της επιθυμίας να είναι ένα με το Θεό ή να έχει μια εξωσωματική εμπειρία (ΕΣΕ).

Είναι δυνατό, επίσης, οι απαχθέντες να περιγράφουν παρόμοιες παραισθήσεις λόγω της παρόμοιας κατάστασης εγκεφάλου, όπως υποστηρίζει ο Michael Persinger . Επιπλέον, οι εκστατικές και στοχαστικές ερμηνείες των μυστικιστών μπορούν να οφείλονται αντιστοίχως στις παρόμοιες καταστάσεις εγκεφάλου συνδεδεμένες με τη σωματική αποπροσωποποίηση και μια αίσθηση υπερβατικότητας. Χρησιμοποιώντας ηλεκτρόδια για να ερεθίσει συγκεκριμένα μέρη του εγκεφάλου, ο Persinger έχει αναπαραγάγει τα συναισθήματα της αισθανόμενης παρουσίας και άλλων εμπειριών που συνδέονται με την επιθανάτια εμπειρία, την εξωσωματική εμπειρία, τη μυστικιστική εμπειρία και την εμπειρία απαγωγής από εξωγήινους. Η γλώσσα και τα σύμβολα της γέννησης, του σεξ και του θανάτου δεν μπορούν να είναι παρά ανάλογα για (αντίστοιχες) καταστάσεις εγκεφάλου. Οι κοινές αναμνήσεις εμπειριών δεν αποδεικνύουν ότι οι εμπειρίες δεν ήταν παραληρηματικές ιδέες. Η εμπειρία την οποία οι απαχθέντες νομίζουν ως εμπειρία απαγωγής από εξωγήινους μπορεί να οφείλεται σε ορισμένες καταστάσεις του εγκεφάλου. Αυτές οι καταστάσεις μπορούν να συνδεθούν με την υπνική παράλυση ή άλλες μορφές διαταραχών ύπνου, συμπεριλαμβανομένων των ήπιων επιληψιών εγκεφάλου. Η υπνική παράλυση εμφανίζεται στο υπναγωγικό στάδιο ή στο υπνοπομπικό στάδιο. Η περιγραφή που δίνουν οι απαχθέντες της εμπειρίας τους – όντας ανίκανοι να κινηθούν ή να μιλήσουν, αισθανόμενοι κάποιο είδος παρουσίας, αισθανόμενοι φόβο και μια ανικανότητα να φωνάξουν – είναι ένας κατάλογος των συμπτωμάτων της υπνικής παράλυσης. Η υπνική παράλυση θεωρείται από μερικούς να εξηγεί όχι μόνο πολλές παραληρηματικές ιδέες απαγωγών από εξωγήινους, αλλά και άλλες παραληρηματικές ιδέες που περιλαμβάνουν την μεταφυσική ή υπερφυσική εμπειρία.

Υπάρχουν, φυσικά, ορισμένες ψυχιατρικές διαταραχές που χαρακτηρίζονται από παραληρηματικές ιδέες. Πολλοί άνθρωποι με αυτές τις διαταραχές θεραπεύονται με φάρμακα που επηρεάζουν τη παραγωγή ή τη λειτουργία των νευροδιαβιβαστών. Οι θεραπείες είναι πολύ επιτυχείς στην εξάλειψη των αυταπατών. Ο Persinger έχει θεραπεύσει τουλάχιστον ένα άτομο με αντιεπιληπτική φαρμακευτική αγωγή που της σταμάτησε αποτελεσματικά την επαναλαμβανόμενη εμπειρία του είδους που περιγράφηκε από τους απαχθέντες από εξωγήινους και από αυτούς με υπνική παράλυση. Οι αμέτρητοι σχιζοφρενείς και οι μανιοκαταθλιπτικοί, όταν φροντίζονται ιατρικά κατάλληλα, παύουν να έχουν παραληρηματικές ιδέες για το Θεό, το Σατανά, το FBI, την CIA, και τους εξωγήινους.

Ακόμα κι αν οι ιστορίες της απαγωγής από εξωγήινους δεν φαίνονται εύλογες, εάν υπήρξαν φυσικές αποδείξεις ακόμη και ο πιο πωρωμένος σκεπτικιστής θα έπρεπε να δώσει προσοχή. Δυστυχώς, οι μόνες φυσικές αποδείξεις που προσφέρονται είναι άνευ ουσίας. Παραδείγματος χάριν, τα αποκαλούμενα "σημάδια εδάφους" σύμφωνα με τους ισχυρισμούς έχουν γίνει από ΑΤΙΑ και έχουν προσφερθεί ως απόδειξη ότι οι εξωγήινοι έχουν προσγειωθεί. Εντούτοις, όταν εξέτασαν οι επιστήμονες αυτές τις περιοχές τις βρήκαν αρκετά συνηθισμένες και τα "σημάδια" να είναι κάτι περισσότερο από μύκητες και άλλα φυσικά φαινόμενα.

Πολλοί απαχθέντες δείχνουν τα διάφορα σημάδια και τα "σκαμμένα σημάδια" στο σώμα τους ως απόδειξη της απαγωγής και του πειραματισμού. Αυτά τα σημάδια δεν είναι ασυνήθιστα από καμιά άποψη και θα μπορούσαν να εξηγηθούν από αρκετά συνηθισμένους τραυματισμούς και εμπειρίες.

Ο πιο δραματικός τύπος φυσικών αποδείξεων θα ήταν τα "εμφυτεύματά" τους τα οποία πολλοί απαχθέντες ισχυρίζονται πως τους έχουν βάλει οι εξωγήινοι στις μύτες τους ή σε διάφορα άλλα μέρη του σώματός τους. Ο Budd Hopkins ισχυρίζεται πως έχει εξετάσει ένα τέτοιο εμφύτευμα και έχει MRIs (μαγνητική τομογραφία) για να αποδείξει τους πολυάριθμους ισχυρισμούς εμφυτεύσεων. Όταν η Nova έκανε μια προσφορά στους απαχθέντες οι επιστήμονες να αναλύσουν και να αξιολογήσουν οποιαδήποτε υποτιθέμενα εμφυτεύματα, δεν βρήκαν ούτε ένα μεμονωμένο άτομο πρόθυμο να του ελέγξουν ή να του επαληθεύσουν τα αποκαλούμενα εμφυτεύματα του. Έτσι, όλες οι αποδείξεις για την απαγωγή, οι φυσικές αποδείξεις φαίνονται να είναι και οι πιο αδύνατες.

Τα πλεονεκτήματα του ποδηλάτου συγκριτικά με άλλα μέσα μεταφοράς:Τα πλεονεκτήματα του ποδηλάτου συγκριτικά με άλλα μέσα μεταφοράς:
1. Η αγορά και συντήρηση ενός ποδηλάτου κοστίζει ελάχιστα


2. Κινείται με την ενέργεια που παίρνει ο άνθρωπος από την τροφή του. Δεν καταναλώνει λοιπόν καύσιμα και επιπλέον δεν έχει έξοδα λειτουργίας όπως παρκάρισμα, φόρους κλπ.


3. Είναι το πιο ευέλικτο μέσο μεταφοράς (δεν σταματά στο μποτιλιάρισμα)


4. Παρκάρει παντού (10 ποδήλατα πιάνουν χώρο ίσο με ένα αυτοκίνητο)


5. Μεταφέρεται εύκολα πάνω από σκάλες, πεζοδρόμια και πεζόδρομους


6. Το ποδήλατο μαζί με το κολύμπι και το τρέξιμο, θεωρούνται τα πιο αερόβια αθλήματα


7. Το ποδήλατο είναι ένα φιλικό για το περιβάλλον μέσο μετακίνησης


8. Το ποδήλατο προσφέρεται και για ψυχαγωγία

Kαλλιστεία...καμπούρας!

Είναι και αυτές ψηλές, όμορφες(;) με καμπύλες και στολισμένες και διεκδικούν τον τίτλο της ωραιότερης.
Είναι οι αραβικές καμήλες στην πασαρέλα ομορφιάς του Ατζμάν, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου παρελαύνουν καθημερινά οι καλύτερες τους είδους, προκειμένου να αναδειχτεί η νικήτρια.
Το τριήμερο πανηγύρι, ένα φεστιβάλ που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Ατζμάν και συγκεντρώνει ενδιαφερόμενους από όλη την περιοχή του Αραβικού Κόλπου, θα κλείσει με
την ανάδειξη των δύο ωραιότερων καμηλών.

Τα κριτήρια ομορφιάς είναι πολλά και διαφορετικά και πάντως εστιάζονται στο μήκος του λαιμού, το μέγεθος της καμπούρας, στην εν γένει δομή του σώματος, στο ύψος και στην όλη εμφάνιση.
Οι ιδιοκτήτες, από την άλλη πλευρά, οφείλουν να διαθέτουν τα απαραίτητα αποδεικτικά αυθεντικότητας τους είδους, αλλά και τα δικαιώματα κυριότητάς τους στα ζώα.
Μετά το διαγωνισμό ομορφιάς και την απονομή των επάθλων ακολουθεί το "κανονικό" παζάρι με αγοραπωλησίες των "ωραίων" της ημέρας.
Μαρία Σωνίδου Κ
i-diadromi

Μπεμπεκα


Πρόστιμο στο πληρωμένο σεξ

Πρόστιμο σε όποιον πληρώνει για σεξ επιβάλλεται στη Σουηδία, αν και η "πώληση" σεξουαλικών υπηρεσιών επιτρέπεται.

Σύμφωνα με το νόμο 1999, όποιος συλληφθεί να πληρώνει για σεξ στη Σουηδία, τιμωρείται με πρόστιμο ή φυλάκιση έξι μηνών.

Στη σκανδιναβική χώρα, οι ιερόδουλες αντιμετωπίζονται από τις αρχές ως θύματα κακοποίησης και οι πελάτες, οι μαστροποί και οι ιδιοκτήτες οίκων ανοχής θεωρούνται κακοποιοί.

Λίγα χρόνια μετά την ψήφιση του νόμου στη Σουηδία, πολλές ευρωπαϊκές χώρες σκέφτονται να υιοθετήσουν το σουηδικό μοντέλο. Σε αυτό το πλαίσιο, αντιπροσωπείες από την Ολλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο επισκέφτηκαν πρόσφατα τη Στοκχόλμη, ενώ η Νορβηγία σχεδιάζει να καταθέσει προς ψήφιση ανάλογο νόμο μετά το Πάσχα.

Σύμφωνα με στοιχεία της σουηδικής αστυνομίας, ο αριθμός των ιερόδουλων έχει μειωθεί κατά 40%, από 2.500 το 1998 σε 1.500 το 2003.


news247.gr

Ανδρες: Καμπυλες=Νακρκωτικο
Συμφωνα με έρευνες οι καμπύλες στις γυναίκες λειτουργούν ως ναρκωτικό για τους άνδρες. Το σημείο του εγκεφάλου....

που επιδρά όταν ένας άνδρας δεί καμπύλες, κυρίως στους γοφούς των γυναικών, ειναι το ίδιο σημείο που αντιλαμβάνεται τις αμοιβές, καθώς και την ευχαρίστηση απο ναρκωτικά και μέθη.
Οι ερευνητές δοκίμασαν 14 άνδρες στο πρότυπο γυναίκας τύπου "κλεψύδρα" όπου οι γυναίκες είχαν στήθος και γοφούς με καμπύλες σε αντίθεση με την μέση που ήταν λεπτή. Η αντίδραση ήταν ακριβώς η ίδια με το ερέθισμα του εγκεφάλου όταν δέχεται μικρή δόση ναρκωτικών ή αλκοόλ.
windmo

ADAMO, Ο θρύλος της Γαλλικής μουσικής σκηνήςΜε την ευκαιρία της εμφάνισης του Salvatore Adamo στο μέγαρο μουσικής, κάνουμε ένα αφιέρωμα σε αυτόν τον θρυλικό τροβαδούρο της Γαλλικής και παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

Τα τραγούδια του Adamo δεν ήταν αποκλειστικά ρομαντικά. Όταν άρχισε ο πόλεμος των έξι ημερών μεταξύ του Ισραήλ και της Αιγύπτου το 1967, έγραψε ένα τραγούδι για αυτόν τον πόλεμο. Συχνά κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του, έγραφε τραγούδια για αμφισβητούμενα θέματα, όπως για τη Σοβιετική Ένωση, την Ισπανία υπό το καθεστώς Franco, το Λίβανο, τη Βοσνία κ.α.

Ο Salvatore Adamo γεννήθηκε στη Σικελία στις 1 Νοεμβρίου 1943, στη μικρή κοινότητα Comiso. Ο πατέρας του, Antonio, ήταν ανθρακωρύχος και η μητέρα του, Concetta, νοικοκυρά. Τον Φεβρουάριο του 1947, ο Antonio πήγε να δουλέψει σε ένα ανθρακωρυχείο στο Βέλγιο. Τον Ιούνιο του ίδιου έτους, η Concetta και ο γιος της μετανάστευσαν στο Βέλγιο , στην πόλη Ghlin.
Κατά τη διάρκεια της εφηβείας του στη δεκαετία του '50, ο Salvatore ανακάλυψε το πάθος του για το τραγούδι. Οι γονείς του όμως δεν ήθελαν να ασχοληθεί με την μουσική. Ο Salvatore έλαβε μέρος σε πολλούς διαγωνισμούς χωρίς επιτυχία μέχρι τον Δεκέμβριο του 1959, όπου το ραδιο του Λουξεμβούργου διοργάνωσε έναν μεγάλο διαγωνισμό στο βασιλικό θέατρο. Τραγούδησε ένα από τα τραγούδια του, "j'osais Si" αλλά δεν πέρασε από τα προκριματικά. Ένα μέλος της κριτικής επιτροπής του έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία και την εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο. Σύντομα ο Salvatore κυκλοφόρησε το πρώτο του single, χωρίς επιτυχία. Αποθαρρυμένος, ο νεαρός άνδρας επέστρεψε στις σπουδές του. Μαζί με τον πατέρα του , έφυγαν για το Παρίσι, όπου άρχισε να πηγαίνει από εταιρεία σε εταιρεία. Ύστερα από τέσσερα singles που πέρασαν απαρατήρητα ήρθε η πρώτη του επιτυχία το 1963 με το τραγούδι “toi mamie”. Από εκείνη την στιγμή και έπειτα ,όλα άρχισαν να συμβαίνουν πολύ γρήγορα. Στα εικοστά γενέθλιά του, τραγούδησε ζωντανά στο Ancienne Belgique στις Βρυξέλλες, και μετά άνοιξε την συναυλία του Cliff Richards and the Shadows στο φημισμένο Parisian music venue, L'Olympia.

Γράφοντας το μεγαλύτερο μέρος του υλικού του , ασυνήθιστο για έναν νέο καλλιτέχνη εκείνη την εποχή, είχε ήδη ξεχωρίσει πουλώντας χιλιάδες δίσκους. Αναμφισβήτητα ήταν ένας χαρισματικός τραγουδιστής και μουσικός…
Το Salvatore το άφησε στην άκρη και κράτησε το Adamo που τον έκανε και γνωστό. Έπειτα είχε μια σειρά από επιτυχίες: "La Tombe neige" το’ 63, "Vous permettez Monsieur" το’ 64, "Les filles du bord de mer" και "Mes sur tes hanches" το’ 65. Επίσης οι μακρόχρονες περιοδείες του στο εξωτερικό σημείωσαν πρωτοφανή επιτυχία, ειδικά στην Ιαπωνία, όπου κατείχε μια θέση στα «είδωλα». Η χώρα του ανατέλλοντος ηλίου έχει παραμείνει πάντα-πιστή στον τραγουδιστή που, κάθε έτος, συνεχίζει να κάνει διάφορες εκδηλώσεις για τους ιάπωνες θαυμαστές του. Η δημοτικότητά του άρχισε εκεί να αυξάνεται θεαματικά με την απίστευτη επιτυχία "La Tombe neige", το οποίο παρέμεινε στην κορυφή των charts για 72 εβδομάδες. O Adamo ταξίδεψε πάρα πολύ και ηχογράφησε το υλικό του σε διάφορες γλώσσες, συμπεριλαμβανομένου των αγγλικών, ισπανικών, ιταλικών, γερμανικών και ολλανδικών. Δυστυχώς, ενώ βρισκόταν στο απώγειο της καριέρας του, ο πατέρας του πέθανε από πνιγμό στις 7 Αυγούστου 1966.

Τα τραγούδια του Adamo δεν ήταν αποκλειστικά ρομαντικά. Όταν άρχισε ο πόλεμος των έξι ημερών μεταξύ του Ισραήλ και της Αιγύπτου το 1967, έγραψε ένα τραγούδι για αυτόν τον πόλεμο. Συχνά κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του, έγραφε τραγούδια για αμφισβητούμενα θέματα (για την Σοβιετική Ένωση, την Ισπανία υπό το καθεστώς Franco, το Λίβανο, τη Βοσνία, κ.λπ.). Στο τέλος της δεκαετίας του '60, Adamo παντρεύτηκε τη σύζυγό του, Nicole. Ο γιος τους, Anthony, γεννήθηκε το 1969.
Είχε περάσει μάλιστα και στην άλλη όχθη του Ατλαντικού τραγουδώντας αρκετές φορές στην αίθουσα Carnegie στη Νέα Υόρκη. Το 1971 έκανε το ντεμπούτο ως παραγωγός με τον τραγουδιστή Gilbert Montagné με το τραγούδι "The fool ". Αργότερα, το 1975,το "C'est la vie", μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Montagné, γράφτηκε επίσης από τον Adamo.

Στην αρχή της δεκαετίας του '80,απέκτησε ακόμα δύο παιδιά, τον Benjamin και την Amélie. Ο Adamo συνέχισε να δουλεύει με αμείωτους ρυθμούς. Αν και δεν ήταν πια τόσο γνώστος όσο παλιά οι εμφανίσεις του ωστόσο πάντα μάζευαν πολύ κόσμο!
Δυστυχώς , ο έντονος ρυθμός εργασίας του τραγουδιστή τον κόστισε τελικά ακριβά… Τον Μάιο του 1984, υπέστη μια σοβαρή καρδιακή προσβολή. Τον Ιούλιο εκείνου του έτους, υποβλήθηκε σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς που τον ανάγκασε για να σταματήσει τη δουλειά για αρκετούς μήνες.

Μετά από τα προβλήματα υγείας ο Adamo επέστρεψε στην πρώτη γραμμή της γαλλικής μουσικής σκηνής στο τέλος της δεκαετίας του '80, με ένα cd λεύκωμα των μεγαλύτερων επιτυχιών του, το οποίο και έγινε χρυσό (100.000 πωλήσεις). Το’ 92, κυκλοφόρησε το " Rêveur de fond ". Το 1993, έγινε πρεσβευτής της UNICEF. Δύο χρόνια αργότερα, ηχογράφησε ένα ντουέτο με τον Βέλγο Maurane, για την ενίσχυση του διεθνούς οργανισμού φιλανθρωπίας των παιδιών. Το’ 95 δημοσίευσε μια συλλογή των ποιημάτων, " Les mots de l'âme ".
Τον Οκτώβριο του 1995, ηχογράφησε στις Βρυξέλλες και το Μιλάνο το album " La vie comme elle passe ", στο οποίο κάνει μια ανάδρομη στα γεγονότα που σημάδεψαν την ζωή του. Από τις 12 μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους γιόρτασε τριάντα χρόνια σταδιοδρομίας τραγουδώντας στο «Olympia». Η περιοδία που ακολούθησε στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και περιελάμβανε εμφανίσεις στην Ιαπωνία και στην αίθουσα Carnegie στη Νέα Υόρκη.
Με το album , " Regards ", που κυκλοφόρησε το’ 98,ο Adamo απέδειξε για ακόμα μια φορά το ταλέντο του. Το φθινόπωρο '99, γιόρτασε τις 80 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως!

Το album του Adamo, το " Par les temps qui courent ", κυκλοφόρησε την άνοιξη του2001 και ακολούθησε το "Zanzibar", που κυκλοφόρησε στο τέλος του 2003.

Εμεινε ξύπνιος σε μπαρ για 11 μέρες

Ένας 42χρονος Βρετανός κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ αγρύπνιας μένοντας άυπνος σε ένα μπαρ για 11 ολόκληρα ημερόνυχτα. Ο Τόνι Ράιτ, κάτοικος του Πενζάνς της Κορνουάλης, κατάφερε να σπάσει το Ρεκόρ Guinness τπου έθεσε στις ΗΠΑ το 1964 ο Ράντι Γκάρνερ, μένοντας ξύπνιος για 264 ώρες (επίσης 11 ημέρες).
Το Βιβλίο των Ρεκόρ Guinness αργότερα απέσειρε την κατηγορία της στέρησης ύπνου λόγω ανησυχιών για την υγεία των υποψήφιων ρέκορντμαν.Ο Ράιτ αντιστάθηκε στην υπνηλία πίνοντας τσάι, παίζοντας μπιλιάρδο και γράφοντας στο ημερολόγιό του, αναφέρει την Παρασκευή το BBC.
Το δυσκολότερο απ' όλα, δηλώνει ο ίδιος, ήταν να παραμείνει συνεχώς σε ένα μέρος -το μπαρ Studio της Πενζάνς- για να μην κατηγορηθεί ότι κοιμόταν αλλού κρυφά. Μια διαδικτυακή κάμερα και τηλεόραση κλειστού κυκλώματος τον παρακολουθούσαν όλο το 24ωρο.
Η προσπάθειά του, πάντως, δεν έμεινε χωρίς παρενέργειες. Ανά διαστήματα η ομιλία του γινόταν ακατάληπτη, έβλεπε κουκκίδες να χορεύουν στην οθόνη του, και τα χρώματα του φαίνονταν αφύσικα έντονα.
Ο Ράιτ τρεφόταν μόνο με ωμά τρόφιμα -φρούτα σαλάτες, σπόρους και ξηρούς καρπούς- μια «δίαιτα της Λίθινης Εποχής» που επιτρέπει σε ορισμένες περιοχές του εγκεφάλου να ξεκουράζονται ενώ άλλες λειτουργούν σε κατάσταση εγρήγορσης.
Ο ισχυρισμός αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό από τους επιστήμονες.

ΠΗΓΗ: news.in.gr
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory