Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2010

Sexy και καυτή καμαριέραγια ολόκληρη την gallery επισκεφτείτε την AGENDA του Rc-Cafe

Tα διαστημόπλοια, φέρουν ιούς;

Ξενοφών Μουσσάς
Διευθυντής Τμήματος Εργαστηρίου Αστροφυσικής Πανεπιστημίου Αθηνών,
αναπληρωτής Καθηγητής Φυσικής Διαστήματος

"Θα μπορούσε μια χαρά να συμβεί κάτι τέτοιο, και ακριβώς για να αποφευχθεί και οι επιστήμονες και τα όργανα που επιστρέφουν απομονώνονται.Τα πετρώματα που έφεραν απ’ τη Σελήνη για παράδειγμα, πέρασαν ένα διάστημα καραντίνας και διεξοδικές μελέτες.
Μέχρι πριν να γίνουν αυτές οι πρώτες μελέτες, οι επιστήμονες ήτανε καχύποπτοι. Αλλά ακόμα και σήμερα εάν στείλουμε κάτι στη Σελήνη και επιστρέψει πίσω, θα πρέπει να το μελετήσουμε διεξοδικά πριν πούμε ότι δεν έχει μολυνθεί και ότι μπορούμε να ΄ρθουμε σε επαφή με αυτό. "

Χρίστος Γούδης
Διευθυντής Ινστιτούτου Αστρονομίας & Αστροφυσικής, καθηγητής στον Τομέα Θεωρητικής και Μαθηματικής Φυσικής, Αστρονομίας και Αστροφυσικής, Πανεπιστήμιο Πατρών

«Δεν χρειάζεται να υπάρχουν διαστημικά οχήματα για να μας μ3D_man.jpgεταφέρουν τους ιούς. Οι ιοί μπορεί να μεταφέρονται είτε σε κομήτες είτε από μετεωρίτες. Υπάρχει μία θεωρία η οποία κερδίζει έδαφος θα έλεγα ως προς την προέλευση της ζωής, όπου η ζωή έχει προέλθει εδώ, έχει εμφυτευθεί κατά κάποιο τρόπο στον πλανήτη μας, από υλικό έμβυο το οποίο έχει προέλθει απ΄ έξω προς τα μέσα από αυτή τη μεθοδολογία.
Επίσης, υπάρχουν και κάποια στοιχεία, όπως π.χ. ένα πολύ συγκεκριμένο παράδειγμα: οι επιδημίες κοκκίτη, οι οποίες βεβαίως έχουν πέσει λόγω του εμβολίου, αλλά πάντα υπάρχουν "κορυφές" και "χαμηλά". Αν δείτε και τις χαρτογραφίες δε, θα δείτε ότι έχουν τον ίδιο κύκλο με την είσοδο της Γης μέσα σε τροχιές υπολειμάτων κομητών.
Επίσης, πολλές πανδημίες πανώλης κατά τον Μεσαίωνα - οι οποίες εμφανίζονταν σε ολόκληρη τη Γη πριν να υπάρξει το αεροπλάνο όπου μεταδίδονται πολύ σύντομα – ενδεχομένως να οφείλονται σε ιούς, βακτήρια και μικροοργανισμούς οι οποίοι πέφτουν μέσα από μετεωρίτες και μεταφέρονται μέσα από την ατμόσφαιρα της Γης.
Ακόμα και η εξέλιξη της Γης που η Θεωρία της Εξελίξεως θεωρείται κατά κάποιο τεκμηριωμένη, αν το ψάξετε, θα δείτε ότι ότι αυτό που λένε το δέντρο της ζωής και της πολυπλοκότητας στην ουσία έχει πάρα πολλά κλαδιά αλλά δεν μπορείς να διακρίνεις τον κορμό. Ενδεχομέως δηλαδή όλη αυτή η πολυπλοκότητα που βλέπουμε να έχει προέλθει από μια σειρά γενετικών καταιγίδων, όπως λέγονται. Μια σειρά δηλαδή γενετικού υλικού το οποίο αναμειγνύεται με το υπάρχον υλικό και δημιουργεί και άλλες μορφές ζωής. Άλλωστε, αυτή καθ΄ αυτή η παρουσία του dna μέσα στο κύτταρό μας και στο κύτταρο των έμβιων οργανισμών μπορεί να είναι ένας κώδικας ο οποίος κάτι να λέει ή κάπου να εξελίσσεται. Ανάστροφα, είναι και ένας τρόπος επικοινωνίας με τους εξωγήινους με το να στείλουμε βιολογικό υλικό δημιουργώντας μια δική μας γλώσσα μέσα στο κύτταρό τους."

Σταύρος Παπαμαρινόπουλος
Καθηγητής Γεωφυσικής Πανεπιστημίου Πατρών

«Νομίζω ότι λαμβάνονται μέτρα για όλα τα διαστημικά οχήματα, τα οποία προσεδαφίζονται σε ξένα πλανητικά σώματα, όπως είναι το Φεγγάρι. Οι αστροναύτες που προσεδαφίστηκαν εκεί και τα οχήματά τους μόλις επέστρεψαν στη Γη είχαν ληφθεί μέτρα ώστε να μην προκύψει κανένα τέτοιο πρόβλημα και ελπίζω στο μέλλον να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί γι΄ αυτό.»

Μιχάλης Τσαμπαρλής
Επικ. Καθηγητής Τμήματος Αστροφυσικής Πανεπιστημίου Αθηνών

«Ο Ντοστογιέφσκι έλεγε ότι "ο Θεός είναι ο φόβος του πόνου και του φόβου". Αυτό βασικά λέει αυτή η ερώτηση. Λοιπόν, οι ιοί είναι ζωή, είναι μορφή ζωής, και ίσως έτσι να ξεκίνησε η ζωή στη Γη. Επομένως, όταν πάμε σε άλλους πλανήτες, σαφώς φέρνουμε μικρόβια πίσω. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία – αν βέβαια υπάρχουνε μικρόβια-. Ναι, νομίζω πως είμαστε εκτεθειμένοι.
Μου έρχεται στο μυαλό μια φράση που είχε γράψει ο Αϊνστάιν, το πρώτο πράγμα που είχε πει και το έχω κάνει τρόπο ζωής: «Δεν μπορείς να λύσεις ένα πρόβλημα με τη λογική που είχες όταν το δημιούργησες.». Αυτό είναι εκπληκτικό και πολύ απλό. Και κάτι άλλο που έγραψε όταν ήταν αρκετά νέος στο βιβλίο του «Η έννοια της Σχετικότητας» (που το είχαμε σαν ευαγγέλιο της Φυσικής μέχρι που προχωρήσαμε) ήταν ότι «Τα παντελόνια μας είναι σχεδιασμένα με δυο μπατζάκια γιατί έχουμε δυο πόδια.». Επομένως, με αυτή την έννοια, ό,τι κάνουμε και ό,τι καταλαβαίνουμε είναι σύμφωνα με τις ανάγκες μας. Σύμφωνα με την κατασκευή μας. Και έτσι καταλαβαίνουμε τον κόσμο σύμφωνα με τις εμπειρίες μας. Όταν λοιπόν μιλάμε για σύμπαν. κ.τ.λ. προσπαθούμε να ερμηνεύσουμε αυτά πό εκεί έξω με αυτά από εδώ μέσα. Αλλά το μέσα είναι εδώ. Και γι΄ αυτό νομίζω ότι δεν είναι πληροφορίες οι φωτογραφίες που παίρνουμε από το σύμπα. Πάνε στους πλανήτες, στους γαλαξίες και φωτογραφίζουν το φάσμα των γαλαξιών, έτσι; Και παρατηρούν ότι το φάσμα είναι μετατοπισμένο.
Το φάσμα σημαίνει ότι παίρνεις το φως και το αναλύεις σε διάφορες συχνότητες. Είναι μετατοπισμένο σε σχέση με το φάσμα στη Γη. Άρα, λέμε ότι απομακρύνονται οι γαλαξίες. Εμείς ερμηνεύουμε το φάσμα αυτό σύμφωνα με αυτό που βλέπουμε στο εργαστήριο, και έτσι πάμε να καταλάβουμε τον κόσμο. Γι΄ αυτό πρέπει να είμαστε ανοιχτοί σε όλα.»


virus-(1).jpgΑθηνά Κουστένη
Αστροφυσικός στο Αστεροσκοπείο των Παρισίων, Πρωταρχικός Επιστημονικός Σύμβουλος για την αποστολή της ESA στον Τιτάνα.

«Δεν αποκλείεται καθόλου, να μεταφέρονται ιοί ,όπως λέτε,από τα διαστημικά οχήματα και για αυτό λαμβάνουμε τα μέτρα μας. Η προστασία του πλανήτη μας και των άλλων πλανητών που επισκεπτόμαστε είναι πρωταρχική έννοια των επιστημόνων σε όλες τις αποστολές που κάνουμε, και πηγαίνοντας και γυρνώντας πίσω. Υπάρχει ένας ειδικός τομέας που ασχολείται με αυτό ακριβώς το πράγμα: την προστασία του πλανήτη μας από το τι μπορούμε να εταφέρουμε και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να μην έχουμε αυτούς τους ιούς, έτσι ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να καταστρέψουμε κάτι είτε πηγαίνοντας εκεί είτε γυρνώντας πίσω.»

Σταμάτης Κριμιζής
Επίτιμος Διευθυντής Τμήματος Διαστημικής Φυσικής Πανεπιστημίου John Hopkins, εκπρόσωπος της Ελλάδας στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA)

«Αυτή είναι μία πολύ καλή ερώτηση και έχει ληφθεί υπόψιν σοβαρά τα τελευταία τριάντα χρόνια στην προετοιμασία των πλανητικών αποστολών που έχουν αποσταλεί στους διάφορους πλανήτες. Στα διαστημόπλοια επί παραδείγματι τα οποία έχουν εκτοξευθεί προς τον Άρη από το πρώτο διαστημόπλοιο στο οποίο έλαβα και εγώ μέρος, έγινε μία απολύμανση ολόκληρου του διαστημοπλοίου πριν τοποθετηθεί επάνω στη ρουκέτα και το κομμάτι της ρουκέτας στο οποίο θα εκάλυπτε το διαστημόπλοιο ήταν απολυμασμένο. Και έχει γίνει μία διεθνής συμφωνία για την απολύμανση όλων των διαστημοπλοίων προς τους πλανήτες.
Επιπλέον συζητάται τώρα μία αποστολή στον Άρη για προσγείωση και εκσκαφή του εδάφους του, και επιστροφή δείγματος στη Γη.
Αυτό θα γίνει οπωσδήποτε τα επόμενα 15 χρόνια, και έχουν ήδη γίνει προετοιμασίες για ειδικά κτίρια τα οποία θα είναι εντελώς απομονωμένα και θα χρησιμοποιούνται μόνο από ειδικευμένους επιστήμονες που επίσης θα είναι απομονωμένοι για να αποφευχθεί ακριβώς αυτός ο κίνδυνος που επισημάνατε.»

Σταμάτης Αλαχιώτης
Καθηγητής Γενετικής Πανεπιστημίου Πατρών

«Καταρχήν οι ιοί δεν είναι ζωή. Πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε αυτό από την αρχή: είναι μια μορφή ημιαυτόνομης ζωής, και δε μπορούν να ζήσουν έξω από ένα ζωντανό κύτταρο. Για να υπάρχουν ιοί πρέπει να υπάρχουν ζωντανά κύτταρα τα οποία μολύνουν και μέσα σε αυτά πολλαπλασιάζονται. Άρα, εάν υπάρχουν ιοί σε έναν άλλο πλανήτη προϋπόθεση είναι να υπάρχουν και ζωντανά κύτταρα (τουλάχιστον μικροβιακά).
Συνεπώς, δεν κινδυνεύουμε από τέτοιους ανύπαρκτους ιούς, κινδυνεύουμε περισσότερο από τους ιούς οι οποίοι είναι φωλιασμένοι και σφηνωμένοι μέσα στο γονιδίωμα του ανθρώπου και με τις συνθήκες διατροφής μας και με τις συνθήκες του περιβάλλοντος τις οποίες δημιουργούμε, κανείς δε γνωρίζει πότε κάποιος θα εκτοξευθεί από εκεί και θα προκαλέσει επιδημίες και προβλήματα. Άρα ο κίνδυνος δεν προέρχεται απ΄ έξω, προέρχεται εκ των έσω.»

Ανδρέας Θεοφίλου
Πυρηνικός Φυσικός στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»

face_dust.jpg«Εδώ έχετε απόλυτο δίκιο. Οι ιοί είναι η πιο απλή, η πιο πρωτόγονη μορφή ζωής. Η ζωή άρχισε απ’ τους ιούς. Επομένως αφού είναι εντελώς απλή, ξέρουμε ότι είναι πολύ επικίνδυνοι, ότι έχουμε συχνά αλλοιώσεις, και καταπολεμούνται πολύ δύσκολα, γιατί μπορεί να παρεμβαίνουνε στο ίδιο το κύτταρο, στο ίδιο το DNA και να το αλλάζουνε. Επομένως, είναι αρκετά επικίνδυνο, και γι΄ αυτό όταν επιστρέφει κάποιο διαστημόπλοιο από κάποιον πλανήτη που έχουνε βρεθεί ίχνη ζωής θα πρέπει να απολυμαίνεται για να σκοτώνονται αυτοί οι ιοί. Και έχουμε μεθόδους ώστε να το κάνουμε αυτό.»

Γιώργος Ροδάκης
Αναπληρωτής Καθηγητής Μοριακής και Εξελικτικής Βιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών

«Να μεταφέρουνε ιούς είναι πολλή μεγάλη κουβέντα, γιατί για να υπάρχει ένας ιός θα πρέπει να υπάρχουνε και τα κύτταρα μέσω των οποίων ο ιός αναπαράγεται. Άρα, γιατί να φέρει το διαστημόπλοιο ιούς και να μην φέρει και κύτταρα μαζί άλλα; Δηλαδή οργανισμούς. Οι ιοί σήμερα υπάρχουν επειδή υπάρχουν τα βακτήρια ή επειδή υπάρχουνε οι ευκαρδιωτικοί οργανισμοί.
Εάν δεν υπήρχαν αυτοί, δεν θα υπήρχαν και οι ιοί. Για να γίνω πιο σαφής, οι ιοί είναι ένα πολύ πρόσφατο φαινόμενο στη φύση παρά την απλότητά τους. Και μπορώ να πω ότι πρόκειται για κομψοτεχνήματα της φύσης που έχουν αυτή την εκπληκτική ικανότητα να εκμεταλλεύονται την έτοιμη λίγο – πολύ μηχανή των άλλων κυττάρων για να υπάρχουν.»

Διονύσης Σιμόπουλος
Διευθυντής «ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟ ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ»

«Αν υπάρχει ζωή σε κάποιο πλανήτη στον οποίο κάποια στιγμή προσεδαφίστηκε κάτι, αν υπάρχει ζωή στον Άρη – επειδή ο Άρης είναι το επίκεντρο του ενδιαφέροντος τα τελευταία μερικά χρόνια – μέχρι τώρα δεν την έχουμε ανακαλύψει. Μπορεί να ανακαλύψουμε στο μέλλον ορισμένα απολιθώματα ζωής ή αν θέλετε μικροβιακής μορφής ζωή και σε άλλες περιοχές του Άρη εκτός από αυτές που έχουμε ήδη επισκεφτεί.
Αν λοιπόν υπάρχει ζωή σε αυτούς τους πλανήτες και κολλήσουν επάνω στα τοιχώματα του οχήματος και επιστρέψουν πίσω στη Γη, επόμενο είναι ότι θα έχουμε πρόβλημα. Αλλά η πιθανότητα είναι να πεθάνει νωρίτερα ο δεδομένος μικροβιακός οργανισμός από την κατάσταση που θα βρει επάνω στη Γη, παρά να δημιουργήσει αυτός πρόβλημα σε εμάς. Αλλά όλα αυτά τα προβλήματα έχουν ήδη εξελιχθεί. Γνωρίζουμε πώς να παίρνουμε τις όποιες προφυλάξεις. Ε, δεν είμαστε τρελοί να κάνουμε τέτοιου είδους επικίνδυνα βήματα. Προτού δηλαδή πάει κάποιο αντικείμενο, κάποιο διαστημόπλοιο σε έναν άλλον πλανήτη, και προτού επιστρέψει, θα πρέπει να είμαστε 1000% βέβαιοι ότι δεν θα μπορούσε εν δυνάμει να μεταφέρει κάποιου είδους ζωή διαφορετική από τη δική μας.»

Παναγιώτα Πρέκα
Επίκ. Καθηγήτρια Αστροφυσικής Πανεπιστημίου Αθηνών

«Αυτό είναι ένα ωραίο ερώτημα. Βέβαια θα πρέπει να πω ότι όλες οι αποστολές που γίνονται φροντίζουν να υπάρχουν κώδικες ασφαλείας ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα από μικρόβια, ιούς ή οτιδήποτε μπορεί είτε να έρθει είτε στη γη είτε να πάει στον άλλον. Υπάρχουν κώδικες ασφαλείας. Αλλά εγώ θα πάω ένα βήμα παραπέρα την ερώτησή σας.
Αυτή την στιγμή να σας πω ότι ετοιμάζεται μια αποστολή ως εκεί στο Φόβο, το Δορυφόρο του Άρη ακριβώς για να δει το θέμα αυτό που λέγεται μεταφερόμενη πασπερμία- τρασφαρμία θεωρία. Δηλαδή αν μπορούν μικροοργανισμοί μέσα σε μετεωρίτες να μεταφερθούν από τον έναν πλανήτη στον άλλον. Πλέον νομίζω ότι κάπως έτσι τίθεται αυτό το θέμα.»

Νίκος Κατσαρός
Χημικός στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»

«Ναι, το θεωρώ πολύ πιθανό. Ένα από τα μεγάλα θέματα που αντιμετωπίζει τόσο η ΝΑΣΑ αλλά και οι άλλοι διεθνείς οργανισμοί οι οποίοι στέλνουν διαστημόπλοια στο διάστημα είναι μήπως τυχόν μεταφέρουν ιούς ή άλλου είδους μικροοργανισμούς που θα μολύνουν τη Γη. Είναι λοιπόν ένα μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει ήδη από τώρα για τα διαστημόπλοια τα οποία στέλνουμε στο διάστημα: όταν επιστρέφουν στη Γη τι είδους ενδεχόμενα μικροοργανισμούς να μεταφέρουν και κατά πόσον αυτοί είναι παθογόνοι για τον άνθρωπο.
Αυτό θα αποτελέσει ένα από τα μεγάλα προβλήματα για τα διαστημικά ταξίδια του μέλλοντος, διότι μορφή ζωής υπάρχει όχι μόνο σε πλανήτες, αλλά και στο διάχυτο διάστημα από ό,τι έχουμε και γνωρίζουμε μέχρι σήμερα από μελέτες που έχουνε γίνει σε κομήτες, αλλά και στο ευρύτερο διάστημα μεταξύ πλανητών και μεταξύ αστεριών και μεταξύ γαλαξιών.»
Συντάκτης: Όλγα Τάντου
pylestv

Ψάρια της Μεσογείου ... Συναγρίδα


Συναγρίδα. Κοινή ονομασία περκόμορφων ιχθύων του είδους Dentex dentex της οικογένειας των σπαριδών

Το ψάρι αυτό είναι διαδεδομένο στη Μεσόγειο και στον ανατολικό Ατλαντικό από τη Μεγάλη Βρετανία μέχρι τους Κανάριους νήσους. Έχει επιμηκές, πλευρικά πεπιεσμένο σώμα και φτάνει σε μήκος το 1 μέτρο. Η ράχη του εμφανίζει καστανές και γαλαζωπές αποχρώσεις, ενώ τα πλευρά και η κοιλιά του είναι αργυρόχρωμα. Το κεφάλι του είναι σχετικά μεγάλο και φέρει προεξέχοντα μάτια. Τα μπροστινά του δόντια είναι ισχυρά και ορατά όταν το στόμα είναι μισόκλειστο. Το ενιαίο ραχιαίο πτερύγιο, φέρει αγκαθωτές ακτίνες και ουραίο διχαλωτό. Η συναγρίδα είναι σαρκοφάγο ψάρι και τρέφεται κυρίως, με μικρότερα ψάρια, καθώς και καρκινοειδή και μαλάκια. Ζει κοντά στο βυθό και συνήθως σε βάθος μικρότερο από 50 μέτρα. Το ψάρι αυτό που συναντάται συχνά στις ελληνικές θάλασσες, αλιεύεται για την πολύ εύγεστη σάρκα του. Στις ελληνικές θάλασσες συναντώνται και άλλα συγγενικά είδη, μικρότερα, όπως Dentex macrophthalmus και Dentex maroccanus (μαροκινή συναρίδα)

Πηγή: Εγκυκλοπαίδια δομή

Διατροφή & βότανα για κυτταρίτιδα

Η κυτταρίτιδα είναι ένα πρόβλημα το οποίο απασχολεί κυρίως το γυναικείο πληθυσμό. Ουσιαστικά πρόκειται για αποθήκευση νερού και λίπους στο εσωτερικό του λιποκυττάρου με αποτέλεσμα την διόγκωση του. Η εμφάνιση της κυτταρίτιδας δε συνδέεται απόλυτα με το σωματικό βάρος του ατόμου καθώς εμφανίζεται και σε άτομα φυσιολογικού βάρους.
Η εμφάνιση γίνεται λόγω κληρονομικών παραγόντων, κακής διατροφής, καπνίσματος, καθιστικής ζωής και κακής αιμάτωσης της περιοχής καθώς και της κατανάλωσης αλκοόλ. Έτσι με κατάλληλη παρέμβαση μπορούμε να βελτιώσουμε ή και να εξαλείψουμε το φαινόμενο της κυτταρίτιδας. Μια διατροφή χαμηλή σε κορεσμένα λιπαρά (ζωικά λίπη) και πλούσια σε φρούτα και λαχανικά θα ήταν μια καλή αρχή. Παράλληλα απαραίτητη κρίνεται και η απόκτηση-διατήρηση ενός φυσιολογικού βάρους ενώ χρήσιμη θεωρείται και η επαρκής κατανάλωση νερού (περίπου 1ml νερού/1 kcal θερμιδικής πρόσληψης ημερησίως).
Τα βότανα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν στην καταπολέμιση της κυτταρίτιδας είναι η αγριάδα, η ιπποκαστανέα, ο κισσός, ο κουρκουμάς, το θυμάρι, το σινάπι, τα φύκια και το Ru Xiang (Gummi Olibanum).

Κουβάτσος Φίλιππος Κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος

Παπούα - Γουινέα

Ακριβώς στα βόρεια της Αυστραλίας, το νησί της Νέας Γουινέας αλλά και τα γειτονικά νησιά Raja Ampat, D'Entrecasteaux, και Louisade, περιλαμβάνουν την «περιοχή της άγριας βιοποικιλότητας της Νέας Γουινέας». Είναι το τρίτο σημαντικότερο τροπικό δάσος στη γη και η μεγαλύτερη περιοχή άγριας φύσης που απέμεινε στην Ειρηνικο - ασιατική έκταση.

Η χώρα της Νέας Παπούα - Γουινέας και η Ινδονησιακή επαρχία της Παπούας μοιράζονται το νησί της Νέας Γουινέας. Καλύπτουν έκταση περίπου 309.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, και το νησί παρουσιάζει ακραία μορφολογικά χαρακτηριστικά : άγριους ποταμούς, μεγάλους καταρράκτες, και εκτάσεις που απλώνονται σε ύψη πολλών χιλιάδων ποδιών πάνω από τις εύφορες κοίτες των ποταμών και τις πλημμυρισμένες εκτάσεις διαμορφώνοντας πανύψηλα καταπράσινα βουνά. Είναι το νησί με τις ψηλότερες κορφές στην επιφάνεια που εκτείνεται από τους τροπικούς αλπικούς παγετώνες των Ιμαλαίων και των Νοτιοαμερικανικών Άνδεων.

Το 70% των πολύβλαστων τροπικών δασών της Νέας Γουινέας παραμένουν άθικτα. Είναι εκτάσεις που διαβιώνουν όχι μόνο μεγάλες ή μικρές κοινότητες απλής πανίδας αλλά και ζωικά είδη από τα πιο σπάνια και απερίγραπτα για την επιστήμη. Είναι γνωστά μερικά από τα πιο θεαματικά πλάσματα όπως το πουλί του παραδείσου, το καγκουρώ που περπατά στα δένδρα, αλλά και μοναδικά είδη ορχιδέας που συναντώνται μόνο εδώ απ΄ όλο τον κόσμο.Οι σεισμοί, οι ηφαιστειακές εκρήξεις και τα τσουνάμι, συνεχίζουν τα διαμορφώνουν το τοπίο της Νέας Γουινέας. Εκατομμύρια χρόνια τέτοιας δράσης έχουν δημιουργήσει τις απομονωμένες τσέπες της βιοποικιλότητας όπου μοναδικές κοινωνίες ζωικών ειδών και ξεχωριστής, σπάνιας χλωρίδας αναπτύσσονται.Τα τροπικά δάση της Νέας Γουινέας διασχίζονται και χωρίζονται κάπου στο κέντρο του νησιού από την οροσειρά Adelbert, που παρομοιάζεται σαν την οδοντωτή σπονδυλική στήλη μιας σαύρας. Οι δροσερές και ομιχλώδης πλαγιές της οροσειράς ζωντανεύουν από τα ζωηρόχρωμα πουλιά και έντομα. Ανάμεσα σ΄ αυτά τα πουλιά συμπεριλαμβάνονται και τα ιριδίζοντα πτιλονόρρυγχα ( στρουθοειδή ) ( Sericullus SSP) που διακοσμούν τις φωλιές τους με αστραφτερά κοχύλια, φύλλα και φτερά ώστε να προσελκύουν τους συντρόφους τους. Μεταξύ των πανύψηλων φοινικών ( Amaryllifolius Pandanus ) και των δέντρων μαονιού πετούν - δίνοντας την εντύπωση ότι είναι πουλιά - οι πεταλούδες « της βασίλισσας Αλεξάνδρας » (Alexandrae Ornithoptera). Η έκταση των φτερών τους φτάνει τις τέσσερις ίντσες ( 10 εκατοστά ), κάνοντάς τες να κινούνται με μεγάλη ευκολία ανάμεσα στα άγρια αμπέλια.Η Νέα Γουινέα είναι ένας πραγματικός παράδεισος για τους παρατηρητές πουλιών. Από τα γιγαντιαία Κασουάρια που έχουν ύψος μέχρι 6 πόδια (1,82 μέτρα ) μέχρι τα δηλητηριώδη Pitohuis ( Pitohui SSP ), που τα φτερά και το δέρμα τους είναι εμποτισμένα με ισχυρές τοξίνες για να αποκρούουν τις επιθέσεις των αρπακτικών, τα πουλιά της Νέας Γουινέας έχουν δελεάσει από καιρό τους διεθνείς εξερευνητές που φτάνουν στο νησί. Ο Ιταλός τυχοδιώκτης του 19ου αιώνα Luigi D'Albertis


πραγματοποίησε διάφορες αποστολές στη Νέα Παπούα - Γουινέα και σε μια από αυτές επέστρεψε με επιτυχία φέρνοντας μαζί του το πουλί του παραδείσου ( Raggiana Paradisaea ), εθνικό σύμβολο της χώρας. Περισσότερο από οποιοδήποτε άλλα είδη άγριας φύσης, τα πουλιά του παραδείσου αντιπροσωπεύουν απόλυτα τη Νέα Γουινέα. Με αναγνωρισμένα τα 38 από τα 42 αναφερόμενα σπάνια είδη πουλιών, το συγκεκριμένο έχει σαφώς μια καταγωγή που εξελίχθηκε σ΄ αυτό το μεγάλο νησί.

Για περίπου 50.000 χρόνια οι Μελανησιακοί λαοί της Νέας Γουινέας κατοίκησαν στα τροπικά νησιά που βρίσκονται γύρω από αυτή, τις ευρείες πεδιάδες εκατέρωθεν των κοιτών των ποταμών που πλημμύριζαν και τις ψηλές ορεινές περιοχές της. Το νησί έχει κατ΄ εκτίμηση 1.100 κοιλάδες σε ολόκληρο το εσωτερικό του, όπου χιλιάδες χρόνια απομόνωσης δημιούργησαν τόσες πολλές γλώσσες και πολιτισμούς. Εδώ είναι η πιο πολυποίκιλη γλωσσολογικά περιοχή του πλανήτη.Σε όλο το νησί οι άνθρωποι και η άγρια φύση είναι απόλυτα δεμένοι. Τα χιλιάδες χρόνια που προηγήθηκαν έζησαν σαν κυνηγοί - συλλέκτες τροφής. Στη σύγχρονη εποχής της νέας τεχνολογίας και της υγειονομικής περίθαλψης που διαμορφώνουν τη ζωή και την καθημερινότητα, έγινε καλύτερη η ποιότητα της ζωής τους, ο πληθυσμός αυξήθηκε λόγω της μείωσης της θνησιμότητας αλλά πάντα παρέμειναν εξαρτώμενοι από τα δασικά προϊόντα για την εξασφάλιση τροφής. Τα Κασουάρια, τα καγκουρό των δέντρων, και οι πίθηκοι που τρέφονται με φρούτα είναι μεταξύ των ζώων που απειλούνται από το κυνήγι.

Οι απειλές για τη βιοποικιλότητα της Νέας Γουινέας είναι παρόμοιες με εκείνες που αντιμετωπίζουν και άλλες περιοχές του τροπικού κόσμου. Ευτυχώς, η πλειοψηφία των πόρων της - δάση, γλυκό νερό και αλιεία - είναι άθικτη. Οι βραχυπρόθεσμες απειλές περιλαμβάνουν τη βιομηχανική επέκταση, τη μη σχεδιασμένη ανάπτυξη και τη μεταλλεία. Οι πιο μακροπρόθεσμες απειλές περιλαμβάνουν την αύξηση του πληθυσμού, την ανάπτυξη της μονοκαλλιέργειας, την αλλαγή του κλίματος, τις πυρκαγιές, τους νέους δρόμους, τη βιομηχανία και τα εισβάλλοντα ξένα είδη φυτών και ζώων.Για περισσότερα από 20 χρόνια
η Νέα Γουινέα αποτελεί στόχο Ασιατικών επιχειρήσεων ξυλείας που επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν το εξωτικό τροπικό σκληρό ξύλο του νησιού. Το ξύλο αυτό γίνεται όλο και πιο πολύτιμο καθώς τα παγκόσμια τροπικά δάση ελαττώνονται. Η μεγάλης κλίμακας εμπορική γεωργία είναι επίσης μια σημαντική απειλή, όπως συμβαίνει με την περίπτωση της συγκομιδής ελαιοφοίνικα για εξαγωγή. Αυτή η συγκομιδή προϋποθέτει καθάρισμα - καταστροφή τμημάτων του δάσους. Η Νέα Γουινέα διατηρεί επίσης μεγάλα αποθέματα πετρελαίου, αερίου και μεταλλευμάτων. Η εξαγωγή τέτοιων πόρων οδηγεί συχνά σε σοβαρή περιβαλλοντική ζημιά, ιδιαίτερα στους εύθραυστους υγρότοπους και τους υδροκρίτες.

Το κυνήγι, με τις παραδοσιακές μεθόδους και πιο πρόσφατα με τα πυροβόλα όπλα, είναι επίσης μια σοβαρή απειλή με ορισμένους πληθυσμούς άγριων ειδών να βρίσκονται στα όρια της εξαφάνισης. Το παράνομο εμπόριο άγριας φύσης, ένα συστατικό της μαύρης αγοράς στην Παπούα και την Ινδονησία, απειλεί τους πληθυσμούς πουλιών όπως τα Lories και τα Cockatoos. Η υπερβολική εκμετάλλευση, η ρύπανση και η μεταλλεία σε περιοχές σκοπέλων - κοραλλιών, όπως επίσης η χρήση δυναμίτη και κυανίου στην αλιεία απειλούν τα θαλάσσια αποθέματα της Νέας Γουινέας.


Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος
του νησιού είναι μια υπόθεση δύο πολύ διαφορετικών κυβερνητικών συστημάτων. Η Ινδονησιακή κυβέρνηση στην Παπούα έχει εστιάσει σε ένα μεγάλο δίκτυο προστατευόμενων περιοχών, « άδυτων » και πάρκων. Στην Νέα Παπούα - Γουινέα το 97% του εδάφους ανήκει στους παραδοσιακούς γαιοκτήμονες, με μόλις 3% να είναι διαθέσιμο για περιβαλλοντικές παρεμβάσεις.
Ευτυχώς ένα μεγάλο μέρος της γοητείας της βιοποικιλότητας του νησιού παραμένει άθικτο με πολλές ευκαιρίες για προστασία. Η ανάπτυξη προγραμμάτων που να προστατεύουν αυτή τη βιοποικιλότητα και να ανταποκρίνονται ταυτόχρονα στις ανάγκες και τις φιλοδοξίες των ανθρώπων, είναι βασική προϋπόθεση για την διαφύλαξη της πλούσιας και διαφορετικής φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Νέας Γουινέας.

Greenwashing: Η οικολογική εξαπάτηση των καταναλωτών

Παρακολουθώντας τηλεοπτικές διαφημίσεις και ξεφυλλίζοντας διάφορα περιοδικά κι εφημερίδες έχει κανείς την εντύπωση ότι στην Ελλάδα έχει συμβεί μια μεγάλη οικολογική επανάσταση. Δεκάδες διαφημίσεις προκρίνουν τα οικολογικά στοιχεία των προϊόντων , τις μειωμένες εκπομπές βλαβερών αερίων , τα «πράσινα» χαρακτηριστικά. Ακόμα κι όταν, ή ακόμη περισσότερο όταν τα προϊόντα είναι καταφανώς επιβλαβή για το περιβάλλον. Αρκεί το «πρασίνισμα» μιας σελίδας περιοδικού, ή μερικές εικόνες φύσης στην οθόνη, για να βαφτιστούν οι επιχειρήσεις υπεύθυνες σε σχέση με το περιβάλλον .

Αυτό ονομάζεται greenwashing. Greenwashing είναι η προσπάθεια αύξησης των πωλήσεων ή η βελτίωση της εικόνας (image) μιας επιχείρησης μέσω της παραπλανητικής προβολής είτε του δήθεν «πράσινου» προφίλ της είτε των «ψευτο - οικολογικών» χαρακτηριστικών των προϊόντων της. (Προέρχεται από την αγγλικές λέξεις whitewash - άσπρισμα με ασβέστη , που μεταφορικά σημαίνει επιφανειακή επικάλυψη - και green - πράσινο. )

toyota-ad.jpgΠολλές επιχειρήσεις απλά προσπαθούν να πείσουν ότι είναι περιβαλλοντικά υπεύθυνες ενώ στην πραγματικότητα κάνουν greenwashing, δηλαδή παραπλανούν συστηματικά τους καταναλωτές σχετικά με τις περιβαλλοντικές πρακτικές τους ή τα περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα των προϊόντων ή των υπηρεσιών τους .

Την ώρα που στη Μεγάλη Βρετανία καταγγέλλονται διαφημίσεις για παραπλανητική χρήση των «οικολογικών» όρων κάποιων προϊόντων , στη χώρα μας παρατηρείται μια εντελώς ανεύθυνη, πρόχειρη και υποκριτική επίκληση της περιβαλλοντικής ευαισθησίας των καταναλωτών απ’ τη μεριά της διαφήμισης

Σε έρευνα ( Νοέμβριος 2007) που πραγματοποίησε η αμερικανική εταιρεία TerraChoice σε 1.018 προϊόντα που προέβαλαν συνολικά 1.753 φιλοπεριβαλλοντικούς ισχυρισμούς , προέκυψε ότι σε μόνο μια περίπτωση οι ισχυρισμοί αυτοί είχαν βάση. Αναλύοντας μάλιστα τα αποτελέσματα, η εταιρεία ανίχνευσε τις έξι συνηθέστερες μεθόδους που χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις για να «πρασινίσουν » τα προϊόντα τους ή αλλιώς τις «έξι αμαρτίες του Greenwashing». Αυτές είναι :

Έξι αμαρτίες του Greenwashing

  • Η προβολή ενός και μόνο οικολογικού στοιχείου του προϊόντος και η απόκρυψη όλων των υπολοίπων . Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι εκτυπωτής που αφενός εξοικονομεί ενέργεια , αλλά δεν δέχεται ανακυκλωμένο χαρτί.
  • Η έλλειψη αποδείξεων για τους ισχυρισμούς . Π .χ . καλλυντικά που υποτίθεται ότι δεν έχουν ελεγχθεί σε ζώα , χωρίς να ford.jpgπαρατίθεταικάποια σχετική πιστοποίηση.
  • Αόριστες αναφορές . Δεκάδες προϊόντα βρίσκονται στα ράφια των σούπερ μάρκετ που ισχυρίζονται πως είναι «χωρίς χημικά», «μη τοξικά», «απόλυτα φυσικά» ή απλά … «οικολογικά», χωρίς όμως να δίνουν περισσότερες πληροφορίες στους καταναλωτές.
  • Η προβολή αληθών , μα αυτονόητων χαρακτηριστικών . Πολύ συχνά επισημαίνεται σε προϊόντα ότι «δεν περιέχουν χλωροφθοράνθρακες », ουσίες που ούτως ή άλλως απαγορεύεται να χρησιμοποιούνται από τη βιομηχανία εδώ και χρόνια!
  • Η προβολή φιλικών προς το περιβάλλον στοιχείων ενός εξ ορισμού βλαβερού προϊόντος . Τα βιολογικά τσιγάρα είναι το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της «αμαρτίας».
  • Οι απόλυτα ψευδείς ισχυρισμοί . Κι όμως , βρέθηκαν π .χ . σαμπουάν , που αναγράφουν ότι είναι «πιστοποιημένα βιολογικά», με τον οργανισμό πιστοποίησης να μην γνωρίζει τίποτα για το θέμα …
Το χειρότερο όμως σχετικά με το greenwashing είναι ότι τροφοδοτεί τον κυνισμό των καταναλωτών που χάνουν έτσι την εμπιστοσύνη τους στις «πράσινες» εταιρίες .

Ψάρι που ακούει το όνομα του!

Ένας άντρας από την Κίνα αναζητά ένα νέο σπίτι για το ψάρι του που είναι άκρως εκπαιδευμένο!

Ο κύριος Fang Peng, από την περιοχή Pingsai, υποστηρίζει πως ο 'Submarine' (υποβρύχιο) ακούει το όνομα του κάθε φορά που τον καλεί!

Ο κύριος Fang Peng είναι ιδιοκτήτης ιχθυοτροφείου και ξεκίνησε να εκπαιδεύει τον 'Submarine' εδώ και έξι χρόνια.

«Είναι πολύ έξυπνος και δεν τσιμπά ποτέ από αγκίστρια,» είπε ο κύριος Fang Peng.

Ο κύριος Fang Peng δήλωσε πως ο πατέρας του μιλούσε στο ψάρι καθημερινά με αποτέλεσμα αυτό να αναπτύξει την ικανότητα να καταλαβαίνει την ανθρώπινη ομιλία!

«Έβαζε ψωμί στο χέρι του και φώναζε το ψάρι. Το ψάρι μόλις άκουγε το όνομα του έσπευδε να βγει από τον νερό και να φάει το ψωμί,» πρόσθεσε.

Ο κύριος Fang Peng για οικονομικούς λόγους θα κλείσει την επιχείρηση του και αναζητά ένα νέο σπίτι να φιλοξενήσει τον 'Submarine'.

ethnos.gr

πουλια του αιγαίου μας ... Σταχτοπετρόκλης

Η Οινάνθη του Αριστοτέλη είναι πιθανότατα ο σημερινός Σταχτοπετρόκλης. Άλλος ένας πιστός φίλος του γυμνού, βραχώδους τοπίου, είναι ένα από τα πιο εύκολα πουλιά στον εντοπισμό και την αναγνώριση, χάρη στη συνήθειά του να στέκεται πάνω στις πέτρες και χάρη στην ασπρόμαυρη ουρά του. Βασικά εντομοφάγο είδος, φωλιάζει στο έδαφος σε τρύπες ανάμεσα στα βράχια. Ξεχειμωνιάζει στις περιοχές νότια Σαχάρας και είναι ένας από τους πρώτους ανοιξιάτικους επισκέπτες κάνοντας την εμφάνισή του ήδη από τις αρχές Μαρτίου. Το κοινότερο ίσως, μεταναστευτικό πουλί που φωλιάζει στο Αιγαίο, ο Σταχτοπετρόκλης είναι μαζί με τον Μαυροτσιροβάκο, τη Λευκοσουσουράδα, τον Κατσουλιέρη και τον Γαλαζοκότσυφα τα πιο διαδεδομένα μικροπούλια στο αρχιπέλαγος.


A. Bonetti

A. Bonetti

πουλια του αιγαίου μας ... Αετογερακίνα

Αρπακτικό της στέπας και των άγονων περιοχών με ασιατική και βορειοαφρικανική εξάπλωση, η Αετογερακίνα απαντά και στα νότια Βαλκάνια, όπου συναντά την κοινή ευρωπαϊκή Γερακίνα. Και τα δύο είδη είναι αρπακτικά μεσαίου μεγέθους και βρίσκονται μαζί σε πολλά μέρη της ηπειρωτικής Ελλάδας και σε πολλά νησιά, όπου όμως η Αετογερακίνα συχνάζει στις πιο βραχώδεις περιοχές. Η κατάσταση αλλάζει στα Δωδεκάνησα όπου απαντά μόνο η Αετογερακίνα έχοντας έναν από τους σημαντικότερους πληθυσμούς στην Ευρώπη.

Καλά προσαρμοσμένη στον χώρο του Αιγαίου, η Αετογερακίνα φωλιάζει σε απότομα βράχια των ακτών και, σπανιότερα, σε ασφαλή απομονωμένα δέντρα. Μετακινείται με ευκολία σε κοντινά νησιά και βραχονησίδες κυνηγώντας αγριοκούνελα, φίδια και άλλα μεγάλα ερπετά.Σ. Καζαντζίδης
Η κοινή Γερακίνα (Buteo buteo) είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα αρπακτικά στην ηπειρωτική Ελλάδα και σε πολλά νησιά, αλλά απουσιάζει από τα Δωδεκάνησα. Είναι γενικά πιο σκουρόχρωμο πουλί από την Αετογερακίνα.
B. Hallman
Η Αετογερακίνα ξεχωρίζει από τον ανοιχτό καστανό ή κανελή χρωματισμό της.


B. Hallman

Έχω αποδείξεις ότι τα ζώδια είναι λάθος!

Ο Ανρί Μπροκ (Henri Broch), είναι καθηγητής Φυσικής και Ζητητικής στο Πανεπιστήμιο Σοφία-Αντίπολις της Νίκαιας στη Γαλλία. Ένας σημαντικός επιστήμονας, ένας ευγενικός άνθρωπος που πιστεύει μόνο στην επιστήμη. Μιλώντας στις Pyles και την Μαργαρίτα Τζαγκαράκη, υποστηρίζει πως μέσα από τις πολύχρονες έρευνές του και τα πειράματά του, θεωρεί πως έχει αποδείξει ότι τα πάντα έχουν μία επιστημονική εξήγηση και ότι ήρθε η ώρα να βάλουμε ένα τέλος στα υποτιθέμενα ανεξήγητα φαινόμενα.

Henri Broch: "Εάν ο Μιττεράν πήγαινε σε αστρολόγους τότε δεν έκανε για πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας!"

Μαργαρίτα Τζαγκαράκη: "Η αστρολογία είναι ακόμα μία επιστήμη στην οποία αντιτίθεται η Ζητητική. Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο μελετούν την κίνηση των πλανητών και συμβουλεύονται αστρολόγους πριν πραγματοποιήσουν κάποιο πολύ σημαντικό γεγονός στη ζωή τους.
Η θέση Τεσσιέρ έχει προκαλέσει πολύ θόρυβο. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ελίζαμπεθ Τεσσιέρ ήταν η προσωπική αστρολόγος του Προέδρου Φρανσουά Μιττεράν, την οποία και συμβουλευόταν πάνω σε θέματα υψίστης σημασίας για τον πολιτικό βίο της χώρας. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που πιστεύουν και συμβουλεύονται αστρολόγους, θεωρείτε ότι ζουν σε μία πλάνη; "

mitterand-(1).jpgHerni Broch: "Πρώτα από όλα, όσον αφορά την Ελίζαμπεθ Τεσσιέρ και τον Πρόεδρο Φρανσουά Μιττεράν, αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι, από τη στιγμή που ένα πολύ σημαντικό πολιτικό πρόσωπο, όπως είναι ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, απευθύνεται σε κάποιον αστρολόγο, όχι μόνο για προσωπικά του θέματα για να μάθει, για παράδειγμα εάν αύριο θα γλιστρήσει από τις σκάλες ή αν θα γνωρίσει κάποια γυναίκα που θα του αρέσει αλλά πολύ περισσότερο την συμβουλεύεται πριν αποφασίσει την ημερομηνία συνάντησης των αρχηγών όλων των κρατών, αυτό θέτει ένα σημαντικό πρόβλημα.
Δηλώνω υπεύθυνα ότι το άτομο αυτό δεν είναι κατάλληλο για αυτή τη θέση. Δεν μπορούμε να έχουμε στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, μιλώντας τώρα για τη Γαλλία, κάποιον που πιστεύει στην αστρολογία και που βασίζεται σε κάποιον αστρολόγο για να αποφασίσει κάποιες σημαντικές ημερομηνίες. Μπορεί να πιστεύει στην αστρολογία, αυτό είναι προσωπικό του θέμα, αλλά δεν πρέπει να αφήνει την πεποίθησή του αυτή να παρεμβαίνει στις αποφάσεις που θα πάρει για το έθνος του. Δηλώνω υπεύθυνα ότι αυτό το άτομο δεν είναι κατάλληλο για αυτή τη θέση. Λυπάμαι που το λέω αλλά δεν ήταν κατάλληλος για αυτή τη θέση."

"Η αστρολογία είναι ψευδοεπιστήμη!"

"Όσον αφορά τώρα την ίδια την αστρολογία. Αναφέρατε ότι η αστρολογία είναι μία επιστήμη στην οποία αντιτίθεται η Ζητητική. Καταρχήν η Ζητητική δεν αντιτίθεται σε κάτι, η Ζητητική ψάχνει να βρει πού βρίσκεται η αλήθεια. Εμείς είμαστε υπέρ της επιστήμης, υπέρ της μεθοδολογίας, υπέρ της αλήθειας για να μπορούν οι άνθρωποι να παίρνουν αποφάσεις έχοντας πλήρη γνώση όλων των πραγμάτων. Και σε αυτήν την περίπτωση, η αστρολογία δεν είναι επιστήμη. Η αστρολογία είναι ψευδοεπιστήμη. Αυτό σημαίνει ότι προσπαθεί να παρουσιαστεί ως επιστήμη, θέλει να μιμηθεί της επιστήμη. Και πώς το κάνει αυτό; Κάνει υπολογισμούς, με τη βοήθεια υπολογιστών, έτσι ο καθένας βλέπει ωροσκόπια και γενικά ό,τι έχει να κάνει με τα άστρα, για να αποδείξει με κάποιο τρόπο ότι έχει επιστημονικό υπόβαθρο. Κάνει υπολογισμούς οπότε έχει επιστημονικό περιεχόμενο.

Το πρόβλημα είναι ότι οι αστρολόγοι δεν είναι ικανοί να κάνουν σωστούς υπολογισμούς. Όταν για παράδειγμα παρακολουθούν τη θέση των αστεριών στον ουρανό, ξεχνάνε ότι η Γη είναι σαν μία μπάλα με ένα άξονα και περιστρέφεται όλο το 24ωρο αλλά ο άξονας της περιστροφή της Γης κάνει αυτήν εδώ την κίνηση. Σαν σβούρα. Κι αυτή η κίνηση έχει ως αποτέλεσμα ο ουρανός να έχει μετακινηθεί ολοκληρωτικά από τη στιγμή που δημιουργήθηκε η αστρολογία. Οι σύγχρονοι αστρολόγοι λειτουργούν πάντα σύμφωνα με το ουρανό που υπήρχε πριν από 2000 χρόνια. Οπότε όλοι οι τρόποι που χρησιμοποιούν για να καθορίσουν τη θέση των αστεριών στη σημερινή εποχή, όλοι είναι εντελώς λάθος."

"Οι τρεις αποδείξεις που αποκαλύπτουν γιατί η αστρολογία είναι όλη λάθος!"

"Πρώτο μέγα λάθος των αστρολόγων. Τα ζώδια δεν έχουν μία σταθερή χρονική απόσταση. Τα ζώδια έχουν μία χρονική απόσταση που εξαρτάται από το σημείο στο οποίο εντάσσεται κάποιος.
Για παράδειγμα στο Σκορπιό, αυτή η χρονική απόσταση είναι πολύ μικρή, είναι μόνο 6 μέρες, και μετά έχουμε μεγάλα ζώδια, όπως ο Λέων ή ο Παρθένος που πάνω από 40 ή 45 μέρες. Κατά συνέπεια, τα ζώδια δεν έχουν απόσταση ενός μήνα το ένα από το άλλο, όπως λένε οι αστρολόγοι. Τα ζώδια έχουν διαφορετική χρονική απόσταση το ένα από το άλλο. Πρώτο μέγα λάθος των αστρολόγων.

Το δεύτερο μεγάλο λάθος των αστρολόγων είναι ότι δεν υπάρχουν 12 αστερισμοί του ζωδιακού κύκλου. Υπάρχουν 13 αστερισμοί του ζωδιακού κύκλου. Και ο αστερισμός που έχει ξεχαστεί δεν δημιουργήθηκε πρόσφατα. Εντοπίστηκε, σχηματίστηκε και ονομάστηκε από έναν Έλληνα αστρονόμο, τον Εύδοξο τον από 2200 χρόνια. Τον 2ο αιώνα στη Γη μας είχε ήδη σχηματίσει αυτόν τον αστερισμό και είχε δείξει ότι ο ήλιος, κατά τη διάρκεια της κίνησής του γύρω από τη Γη διασχίζει αυτόν τον αστερισμό. Κατά συνέπεια, δεν υπάρχουν 12 αστερισμοί, αλλά 13 ζωδιακοί αστερισμοί. Αυτό είναι το δεύτερο λάθος των αστρολόγων.

Και το τρίτο λάθος, είναι ότι ξεχνάνε την αργή περιστροφή του άξονα της Γης. Τον άξονα Βορρά- Νότου, τον ουράνιο άξονα της Γης. Ο Βόρειος Πόλος μετακινείται σιγά-σιγά βέβαια, αλλά είναι σίγουρο ότι μετακινείται.

Υπάρχουν κι άλλα λάθη φυσικά, αλλά κυρίως αυτά τα τρία αποδεικνύουν ότι οι τρόποι που χρησιμοποιούν οι σύγχρονοι αστρολόγοι για να κάνουν υπολογισμούς είναι τελείως λάθος."
Συντάκτης: Μαργαρίτα Τζαγκαράκη
pylestv

Κεφαλληνιακή Ελάτη

t24_el.jpg (35423 bytes) Κωνοφόρο δέντρο ευρύτατα διαδεδομένο στις εύκρατες και ψυχρές χώρες της Ευρώπης, της Ασίας και της Β. Αμερικής.

Το πιο γνωστό και διαδεδομένο έλατο στην Ελλάδα είναι η ελάτη η κεφαλληνιακή. Είναι ελληνικό είδος, ενδημικό της χώρας και μοναδικό στον κόσμο. Φτάνει σε ύψος τα 20 μ. και φύεται σ’ όλα τα ελληνικά βουνά, σε ύψος 800 έως 1.800 μ. Φύεται σε γόνιμα βαθιά εδάφη από 800-1800μ. πάνω από τη θάλασσα και σε κλίμα σχετικά γλυκό. Ανθίζει Μάιο με Ιούνιο, έχει ύψος 15-25μ., είναι ευθύκορμη με διακλαδώσεις και σχήμα πυραμιδοειδή.

Είναι κομψότατο δέντρο που φυτεύεται ως καλλωπιστικό σε πάρκα και δεντροστοιχίες. Η ρητίνη του, γνωστή ως ελατόπισσα, χρησιμοποιείται από την πρακτική ιατρική ως φάρμακο. Το ξύλο του διατηρείται πάρα πολύ και το μεταχειρίζονται συχνά σε οικοδομικές και ναυπηγικές κατασκευές.

Στις μέρες μας το γνωρίζουμε σαν το ιδανικότερο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Το έλατο ονομαζόταν από τους αρχαίους Έλληνες Πίτυς όπως και το πεύκο, και ήταν το ιερό δέντρο του θεού Πάνα. Αυτός είχε κάποτε ερωτευθεί την νύμφη Πίτυ που άρεσε και στον Βοριά. Η Πίτυς προτίμησε τον Πάνα που έκανε λιγότερο θόρυβο, κι ο Βοριάς για να την εκδικηθεί την φύσηξε και την γκρέμισε κάτω από ένα βράχο. Εκεί την βρήκε ξεψυχισμένη ο Πάνας και την μεταμόρφωσε στο ιερό του δέντρο έλατο. Από τότε η νύμφη έκλαιγε κάθε φορά που φυσούσε ο βοριάς και τα δάκρυά της είναι οι σταγόνες ρετσινιού που στάζουν κάθε φθινόπωρο από τα κουκουνάρια του έλατου.

Στο Ταΰγετο το τελευταίο έλατο προς τη δυτική πλευρά βρίσκεται σε ύψος 1802μ. Βρίσκεται στη βάση ενός μεγάλου βράχου, αφού αγαπά τη σκιά και για να φυτρώσει χρειάζεται τη σκιά μεγάλων δέντρων. Aν ένα ελατοδάσος καεί και απογυμνωθεί, είναι πολύ δύσκολο να ξαναγίνει σε γυμνές πλαγιές που τις «χτυπά» ο καυτός ήλιος, όπως τις ψηλές κορφές του Ταϋγέτου. Τα τελευταία εκατό χρόνια τα ελατοδάση της κεφαλληνιακής ελάτης στην Ελλάδα, έχουν υποστεί μεγάλη κακομεταχείριση, λόγω της βόσκησης, των πυρκαγιών και της μεγάλης ξηρασίας που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια. Τα ελατοδάση της Νοτίου Ελλάδος αποτελούν ειδικό τύπο βιοτόπων, γι' αυτό θα έπρεπε να προστατεύονται.

Άλλα γνωστά είδη του είναι δύο: η ελάτη η κτενοειδής και η πικέα η υψικάρηνη. Η ελάτη η κτενοειδής έχει ύψος 40-50 μ., σκουροπράσινη κόμη και διακλαδίζεται οριζόντια. Τα φύλλα της είναι κοντά και σκληρά, διατεταγμένα σε δύο σειρές στα πλευρά των κλαδιών. Η ξυλεία της είναι μαλακή και πολύ ανθεκτική. Στην Ελλάδα φύεται στη βόρεια Μακεδονία. Η πικέα η υψικάρηνη έχει ψηλό κορμό και βαρύ ξύλο. Τα φύλλα της είναι κοντά και λεία, οι κώνοι κρεμαστοί και η κόμη σκουροπράσινη. Στην Ελλάδα φύεται στη Ροδόπη σε υψόμετρο 2.500 μ. Το ξύλο της χρησιμοποιείται στην κατασκευή παιχνιδιών και μουσικών οργάνων.

Δυτική Κίνα - Θιβέτ: Ιερό καθήκον η προστασία της Φύσης ...Η περιοχή που εκτείνεται
από τα δυτικά εδάφη της Κίνας και καλύπτει την ευρύτερη περιοχή του Θιβέτ είναι ιερή για τους Θιβετιανούς και το καθήκον να προστατεύσουν το φυσικό της περιβάλλον εξίσου ιερό.

Οι σημαίες των προσευχών, οι πέτρες των επικλήσεων και τα μικρά θρησκευτικά μνημεία που είναι χτισμένα στο τραχύ τοπίο στα δυτική περιοχή της Κίνας λατρεύονται από τους ντόπιους βουδιστές και δείχνουν τα όρια των περιοχών που προστατεύονται από την τοπική παράδοση και τη γνώση, προσδιορίζοντας ταυτόχρονα και εκείνα τα κομμάτια γης που μπορούν να χρησιμοποιηθούν.Οι Θιβετιανοί θεωρούν ορισμένες περιοχές όπως τα δάση, τα βουνά και τις λίμνες ιερές. Κάθε χωριό και μοναστήρι υποδεικνύει τις ιερές περιοχές με τα διάφορα επίπεδα προστασίας. Σε κάποιες από τις τελευταίες επιτρέπεται μια ελεγχόμενη εκμετάλλευση των φυσικών τους πόρων, ενώ σε κάποιες άλλες απαγορεύεται ακόμα και να εισέλθει κανείς. Στη νοτιοδυτική Κίνα, ο χαρακτηρισμός ως ιερών τέτοιων εκτάσεων και η διαχείριση της φύσης με αυτό το δεδομένο, έχει επιτρέψει στα μοναδικά οικοσυστήματα των βουνών της δυναμικής ζώνης βιοποικιλότητας να αναπτυχθούν, ακόμα και με το δεδομένο ότι το περιβάλλον σε άλλα μέρη της χώρας κάτω από την αυξανόμενη και διαφόρων μορφών πίεση που δέχεται υποβαθμίζεται διαρκώς.Φαίνεται όμως ότι η νέα εποχή φέρνει νέες απειλές. Απειλές που αγγίζουν πια ακόμα και αυτές τις ξεχωριστές ιερές περιοχές. Η βιομηχανική και ενεργειακή επανάσταση που έχει ξεκινήσει και κλιμακώνεται στην Κίνα δημιουργεί το αβέβαιο οικολογικά μέλλον. Η ανάπτυξη των υποδομών και του οδικού δικτύου, η επέκταση του δικτύου του ηλεκτρικού ρεύματος, τα φράγματα σε συνδυασμό με την εκμετάλλευση των φυσικών πόρων και τη μείωση κατά 85% της δασοκάλυψης θέτουν σε κίνδυνο πολυάριθμα είδη της άγριας φύσης. Παράλληλα η αύξηση του τουρισμού έχει οδηγήσει και σε μια αύξηση του παράνομου εμπορίου των άγριων ειδών.

Όλα τα παραπάνω εδάφη έχουν τεράστια σημασία για την Κίνα. Ακόμα και οι σημαντικότεροι ποταμοί της Ασίας που υπάρχουν στην επικράτειά της. Ο Yangtze, ο Κίτρινος Ποταμός, ο Mekong, και ο Nujiang, περνούν ή βρίσκονται δίπλα και στα Θιβετιανά ιερά εδάφη, και καθιστούν όλες αυτές τις περιοχές ιδιαίτερα κρίσιμες για τους 500 εκατομμύρια ανθρώπους που εξαρτώνται από αυτούς και από το νερό που τους παρέχουν.Μέσα στα ιερά εδάφη ζουν μερικά από τα πιο σπάνια και υπό διαρκές καθεστώς εξάλειψης είδη του πλανήτη. Τέτοια είναι το γιγαντιαίο πάντα (melanoleuca Ailuropoda), το κόκκινο πάντα (Ailurus Fulgens) οι χρυσοί πίθηκοι με την κοντή μύτη ( roxellama Rhinopithecus), που φτιάχνουν τις φωλιές στα πιο εντυπωσιακά σημεία της αλπικής ζώνης όλης της γης.Η παγκόσμια οργάνωση για την προστασία της φύσης Conservation International συνεργάζεται με τοπικές μη κυβερνητικές οργανώσεις για το περιβάλλον, στην εξερεύνηση των ιερών εδαφών. Επιχειρεί να αναπτύξει την τοπική ικανότητα για την προστασία της βιοποικιλότητάς τους και την αναζωογόνηση των Θιβετιανών πολιτιστικών αξιών του σεβασμού και το σεβασμό της ίδιας φύσης. Τα μοναστήρια μπορούν να αποδειχθούν το κλειδί στην προστασία των ιερών περιοχών. Η βουδιστική περίπολος μοναχών στα ιερά βουνά και δάση έχει καθιερωθεί, εμποδίζοντας το κυνήγι και την αλόγιστη συλλογή των χόρτων. Περίπου 20% των μοναστηριών έχουν αυτούς τους μηχανισμούς σε ισχύ.Το Conservation International συνεργάζεται με τους μοναχούς αυτών των μοναστηριών για την διάδοση της τακτικής τους και σε άλλες Θιβετιανές κοινότητες, και για την προώθηση της συνειδητοποίησης της ανάγκης να προστατευτεί η φύση.Οι Θιβετιανοί βουδιστές μεταχειρίζονται το περιβάλλον για αιώνες με σεβασμό, και ελπίζουν στο σεβασμό και του υπόλοιπου κόσμου για την προστασία της χλωρίδας και της πανίδας. Τώρα που οι πλούσιες παραδόσεις της περιοχής ανταγωνίζονται με τις επιρροές τους εξωτερικού, είναι πολύ σημαντικό να προστατευτούν. Μπορούν να αποτελέσουν την καλύτερη ελπίδα που υπάρχει και πρέπει να εξακολουθήσει να υπάρχει στην αυστηρά σημαντική ζώνη βιοποικιλότητας της Ασίας.

Χρώματα και σεξουαλικότητα


Λέγεται ότι μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις. Και σίγουρα δεν είμαστε εμείς που θ' αμφισβητήσουμε αυτή την αλήθεια.

Τα ρούχα που φοράμε, τα έπιπλα που διαλέγουμε για το σπίτι μας ή το αυτοκίνητό μας, φανερώνουν το χαρακτήρα μας, άρα και κάποια στοιχεία της σεξουαλικότητά μας. Το κλειδί, όμως, σ' αυτήν την περίπτωση, είναι τα χρώματα που προτιμάμε.

Όταν κοιτάξτε στα ρούχα σας ή στις αποχρώσεις που κυριαρχούν στο σπίτι σας, θα αντιληφτείτε, ότι -συνειδητά ή ασυνείδητα- επιλέγετε μια συγκεκριμένη γκάμα χρωμάτων. Ένα όμως χρώμα εμφανίζεται πιο έντονα και συχνά επάνω σας ή στους ζωτικούς σας χώρους. Eίναι το κυρίαρχο χρώμα και αυτό είναι το σεξουαλικό σας χρώμα.

Κάθε απόχρωση προδιαθέτει και για τις τάσεις που έχετε στην σεξουαλική σας ζωή. Το κάθε χρώμα, έχει τη δική του σημειολογία. Ας δούμε, λοιπόν, τη σημασία των χρωμάτων και μέσα απ' αυτό να γνωρίσουμε τη δική μας σεξουαλικότητα, αλλά κι αυτή των ανθρώπων γύρω μας.

ΚΟΚΚΙΝΟ

Είναι το χρώμα του πάθους και το αγαπούν κυρίως όσοι κρύβουν μέσα τους έντονο ερωτισμό. Οι άνθρωποι που τους αρέσει το κόκκινο μοιάζουν με μια τίγρη που είναι κλεισμένη σʼ ένα κλουβί. Οι κόκκινοι ερεθίζονται εύκολα και κυρίως επιδιώκουν να απολαμβάνουν μοναδικές ερωτικές στιγμές. Εάν αυτοί οι χαρακτήρες ερεθιστούν ξαφνικά, είναι πολύ δύσκολο να ελέγξουν τη φλόγα που νιώθουν μέσα τους. Σ' αυτή την κατηγορία ανθρώπων οι εκρήξεις θυμού είναι συχνό φαινόμενο και οι φαντασιώσεις τους είναι ιδιαίτερα σημαντικό κομμάτι για το εγώ τους.

ΚΙΤΡΙΝΟ

Το κίτρινο χρώμα φανερώνει στοιχεία φωτεινότητας, και την τάση για δραστηριότητα και επέκταση. Συνήθως, η σεξουαλικότητά αυτών των ανθρώπων είναι πολύπλευρη. Οι άνθρωποι που τους αρέσει το κίτρινο προσαρμόζονται εύκολα στις απαιτήσεις του συντρόφου τους και δύσκολα αποφασίζουν ν' αναλάβουν πρωτοβουλίες. Περιμένουν ώσπου να γίνει το πρώτο βήμα από τον άλλο. Δύσκολα απολαμβάνουν το sex, αλλά δεν αρνούνται τον έρωτα.

ΡΟΖ

Οι άνθρωποι που αγαπούν το ροζ, αποφεύγουν τα «βαθιά νερά» που οδηγούν στην ουσιαστική και ώριμη ερωτική ζωή. Οι ροζ γυναίκες, συνήθως είναι γεννημένες για να βασανίζουν τους συντρόφους τους. Έχουν μια έντονη τάση να προβάλλουν την ενίοτε ανύπαρκτη σεξουαλικότητά τους, σε μια προσπάθεια να κρύψουν τα αισθήματα μίσους που μπορεί ναι νιώθουν για τους άντρες. Από την άλλη πλευρά, οι αρσενικοί ροζ, λατρεύουν το παιχνίδι της πολιορκίας του γυναικείου φύλου. Συγκεντρώνουν μοιραία το ενδιαφέρον των γυναικών, αλλά συνήθως δεν έχουν καμία σχέση με την έννοια πιστός.

ΜΟΒ

Οι άνθρωποι που τους αρέσει αυτό το χρώμα, συνήθως δύσκολα συνεργάζονται τόσο στον επαγγελματικό τομέα, όσο και στις διαπροσωπικές τους σχέσεις. Δεν είναι τυχαίο, που οι άλλοι γύρω, τους θεωρούν υπερφίαλους ή «ξερόλες». Η μοβ γυναίκα, έχει συνήθως ισχυρή και συγκροτημένη προσωπικότητα. Εάν ο σύντροφός της καταφέρει να την κερδίσει πείθοντάς την για την αξία του, τότε αυτή μεταβάλλεται σε παντοδύναμο φρουρό της σχέσης τους, προσαρμόζοντας ανάλογα και την συμπεριφορά της. Για τους άντρες μοβ από την άλλη, ο έρωτας είναι κάτι σαν το αναγκαίο κακό που λέγεται δουλειά. Κυρίαρχο θέμα γι' αυτούς είναι η προσωπική τους εξυπηρέτηση και ικανοποίηση.

ΜΑΥΡΟ

Το χρώμα αυτό αντιπροσωπεύει την δύναμη και τον πάθος. Οι μαύροι μπορεί να μοιάζουν με τους κόκκινους, έχοντας κοινό σημείο αναφοράς την έντονη σεξουαλικότητα. Στην ουσία όμως, έχουν ουσιαστικές διαφορές. Βαθιά μέσα τους, μπορεί να κρύβονται και στοιχεία σαδισμού ή και μαζοχισμού. Εξαιτίας λοιπόν αυτών των χαρακτηριστικών, μπορεί και να φτάσουν να κάνουν έρωτα χωρίς να βάζουν όρια. Αν και στην πρώτη ματιά μπορεί να φανούν κάπως ντροπαλοί, κάνοντας έρωτα εμφανίζουν τελείως διαφορετικό πρόσωπο. Υπάρχουν τολμηροί χαρακτήρες και στα άλλα χρώματα, όμως μόνο αυτοί -κάνοντας έρωτα- καταφέρνουν να εκπλήξουν τόσο πολύ τους συντρόφους τους.

ΠΡΑΣΙΝΟ

Το χρώμα της φύσης, προδιαθέτει για εμπιστοσύνη. Γι' αυτό ο σύντροφός σας, αν του αρέσει το πράσινο, σημαίνει ότι είναι ο κατάλληλος για σας. Η σεξουαλικότητα των ανθρώπων αυτών, χαρακτηρίζεται από αμεσότητα και ζωντάνια. Οι πράσινες γυναίκες είναι συνήθως αφοσιωμένες στη σχέση τους. Αν και έχουν ανομολόγητα πάθη, καταφέρνουν να μην τα δείχνουν στους άλλους. Οι πράσινοι άντρες, έχουν πολύ συχνά ακατανόητες συμπεριφορές, που συνήθως εντυπωσιάζουν τις γυναίκες γύρω τους.

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Οι άνθρωποι που τους αρέσει αυτό το χρώμα, έχουν ερωτικές ανησυχίες. Κατά κανόνα, θεωρούν ότι η ερωτική πράξη είναι ένα έργο που είναι γραμμένο αποκλειστικά γι' αυτούς. Τα γλυκόλογα και οι επινοήσεις τους, κάνουν την ερωτική πράξη συναρπαστική, αν και μερικές φορές μπορεί να υπερβάλουν με θεατρινισμούς. Έτσι είναι ικανοί για το καλύτερο, αλλά μαζί τους θα πρέπει να έχεις και τον φόβο για το χειρότερο.

ΚΑΦΕ

Αν σας αρέσει αυτό το χρώμα, είστε ένας θησαυρός για τους συντρόφους σας. Οι άνθρωποι αυτοί, είναι συνήθως ζεστοί και ευαίσθητοι και διακριτικοί. Τόσο οι γυναίκες όσο και οι άντρες, είναι ζεστοί και ρομαντικοί. Η ανάγκη τους για έρωτα διαρκεί 24 ώρες το εικοσιτετράωρο. Θέλουν διαρκώς να αγκαλιάσουν τρυφερά τους συντρόφους τους, τους μαγεύουν οι στιγμές μπροστά στο τζάκι, να περπατούν αγκαλισμένοι στη βροχή ή την παραλία. Εάν όμως κάποια σας λέξη ή πράξη, διαταράξει αυτήν τους την νιρβάνα, σε δευτερόλεπτα μπορούν να το κάνουν κόλαση.

ΓΚΡΙ

Είναι κυρίως το αγαπημένο χρώμα των αναποφάσιστων ανθρώπων. Η ερωτική πράξη γι' αυτούς, δεν είναι και κάτι το ιδιαίτερα συγκινητικό. Οι άντρες, βασικά κάνουν έρωτα για να ικανοποιηθούν και μοιραία γι' αυτούς το sex, είναι απλά ένα μέσο που εξυπηρετεί το σκοπό τους. Οι γυναίκες σπάνια συμμετέχουν στο παιχνίδι της σεξουαλικής πράξης και επιδιώκουν κυρίως μόνο τη δική τους ευχαρίστηση. Κάνουν έρωτα με σκοπό την εγκυμοσύνη ή για να ευχαριστήσουν τυπικά τους συντρόφους τους.

ΜΠΛΕ

Οι θιασώτες του μπλε, είναι κατά κανόνα υπέροχοι σύντροφοι. Στην καρδιά τους και στις συμπεριφορές τους κυριαρχεί η αγάπη για τον άνθρωπο που είναι δίπλα τους και τους αρέσει να την προσφέρουν απλόχερα. Η ερωτική πράξη αποτελεί γι' αυτούς μια μορφή τέχνης και την αντιμετωπίζουν σαν καλλιτέχνες. Οι μπλε άντρες μοιάζουν με τους πιανίστες, κάνουν έρωτα κομψά όπως παίζουν ένα κλασικό κομμάτι στο πιάνο. Οι μπλε γυναίκες ξέρουν να δίνουν και να απολαμβάνουν την ερωτική πράξη.

ΑΣΠΡΟ

Ναι σωστά, το χρώμα της αγνότητας και γι' άλλους της αθωότητας! Όμως, οι άνθρωποι που τους αρέσει το άσπρο προτιμούν να κοιμηθούν με τους συντρόφους τους παρά να κάνουν έρωτα. Στη φύση τους, κυριαρχεί κυρίως η συντηρητικότητα. Ακόμα και το γαλλικό φιλί για τους άσπρους είναι ένα καθαρά ανήθικο φιλί. Προτιμούν να κάνουν έρωτα στα σκοτεινά. Το sex γι' αυτούς, είναι μια δουλειά της νύχτας... Οι γυναίκες συνήθως βγάζουν τα ρούχα τους κρυφά, κάτω από το βάρος της ντροπής γι' αυτό που θα ακολουθήσει.

ένα sexy μωρό φωτογραφίζεται στην κουζίνα
για ολόκληρη την gallery επισκεφτείτε την AGENDA του Rc-Cafe

Jacoline Vinke-Παπακωνσταντίνου: "Στην Ολλανδία κάνουμε τα πάντα όπως πρέπει". Μωρέ τι μας λές κυρά μου;

http://4.bp.blogspot.com/_0MLc1BJi2_w/S4Aq-cwIPkI/AAAAAAAAC40/RM-4BtyKo_g/s200/papako2_494x320.jpgΕμφανίστηκε η Ολλανδή σύζυγος του κ. Παπακωνσταντίνου στην τηλεόραση και σε ελληνικά και ολλανδικά ΜΜΕ και είπε διάφορα για την οικονομική κατάσταση της οικογένειάς της. Αν και ακούστηκαν αστεία δεν επιθυμώ να τα σχολιάσω.
Μπορείτε να δείτε πολλά σε άλλα blogs (οπως για παράδειγμα στου φίλου Μπαρμπανίκου Αρβανίτη ΕΔΩ).

Εγώ θα σχολιάσω μόνο μια πρόταση που χρησιμοποίησε η κυρία Jacoline Vinke συγκρίνοντας την Ολλανδία με την Ελλάδα:

"Στην Ολλανδία κάνουμε τα πάντα όπως πρέπει"

Για να δούμε τι ωραία χώρα είναι η Ολλανδία όπου τα κάνουν όλα όπως πρέπει.........
Στην χώρα που εδώ και καιρό κυβερνάνε κάτι τύποι σαν τον ΣΥΡΙΖΑ...
Η πιο "προοδευτικοκουλτουριάρικη" χώρα.....

Τα πορνεία με την βιτρίνα στο Αμστερνταμ....

http://2.bp.blogspot.com/_0MLc1BJi2_w/S4A6UXXSiTI/AAAAAAAAC48/4W7jhQYX0u8/s320/6a00e55334cd5a883301127975268328a4-800wi.jpgΤο σύστημα των μπ.....λων έχει εξελιχθεί στην Ολλανδία εκεί έχουν και βιτρίνα για να διαλέγεις το "εμπόρευμα".....

Οι καφετέριες και τα μίνι μάρκετ με το χασισάκι (και άλλα "μαλακά" ναρκωτικά) που πωλείται ελεύθερα......

http://2.bp.blogspot.com/_0MLc1BJi2_w/S4A6VOYrE6I/AAAAAAAAC5U/rpi97zbiK8g/s320/dampkring.jpghttp://1.bp.blogspot.com/_0MLc1BJi2_w/S4A6lMumumI/AAAAAAAAC58/1Tm80Jw2J4Q/s320/weedtable.jpgΦυσικά έχουν και ανάλογα ονόματα.......

http://3.bp.blogspot.com/_0MLc1BJi2_w/S4A6VczTA2I/AAAAAAAAC5c/MmMMXWNYJ2c/s320/Escape.jpg
Πηγαίνεις μέσα και παραγγέλνεις το νακωτικό που θέλεις ελεύθερα. Μετά εσύ και η παρέα σου "πετάτε" στα σύννεφα.....

http://1.bp.blogspot.com/_0MLc1BJi2_w/S4A6kaMV7SI/AAAAAAAAC5k/dYKfG5nx-aI/s320/F1050027-1.jpg
Το ολλανδικό καραβάκι των εκτρώσεων.......

http://2.bp.blogspot.com/_0MLc1BJi2_w/S4A6VHUjx4I/AAAAAAAAC5M/Di99s6ghKqE/s320/2047446349_d28ff75fa4.jpg

Πλέει στα διεθνή ύδατα (για να μην εμπίπτει στην νομοθεσία) των χωρών που θεωρούν την έκτρωση παράνομη. Στέλνουν την βαρκούλα και μαζεύει τις εγκύους που θέλουν να σκοτώσουν το έμβρυο που κυοφορούν και τις φέρνουν στο καράβι όπου ένα υπερσύγχρονο χειρουργείο-σφαγείο εξοντώνει, με πλήρη ασφάλεια για την έγκυο!!, το ανεπιθύμητο και ενοχλητικό έμβρυο. Να το προτιμάτε σας απαλλάσει μια και καλή από αυτό το "κάθαρμα" που γεμίζει την κοιλιά σας........

και τέλος το κερασάκι του προοδευτισμού.....

Ψηφίστε το Κομμα των Παιδόφιλων.....

http://1.bp.blogspot.com/_0MLc1BJi2_w/S4A6U_8HGzI/AAAAAAAAC5E/CHthgu4fj4s/s320/2901.jpg

Είναι το μοναδικό στον κόσμο. Στην προοδευτική Ολλανδία που βρίσκεται πολλάαααα χρόνια μπροστά από εμάς δημιουργήθηκε πριν λίγα χρόνια και το Κόμμα των Παιδόφιλων. Διεστραμμένοι, ανώμαλοι και υπάνθρωποι βρήκαν πολιτικό φορέα να τους εκπροσωπήσει. Βάλτε την ονομασία του κόμματος Partij voor Naastenliefde στο google και θα δείτε τα ωραία και ευτυχισμένα μουτράκια τους που μας θυμίζουν τα αντίστοιχα κάποιων ελληνικών κομμάτων του "προοδευτικού" χώρου.....

Δείτε και τα φυλλάδια που μοιράζουν στο κοινό για ενίσχυση του "αγώνα" τους.....

http://1.bp.blogspot.com/_0MLc1BJi2_w/S4A6k05TftI/AAAAAAAAC50/Og6XTOi6lLo/s320/pnvd2.jpg


Η χώρα αυτή πραγματικά βρίσκεται πολλά χρόνια μπροστά από εμάς. Εκεί τα προβλήματα που έχουμε εμείς έχουν λυθεί εδώ και χρόνια.......

Οι χριστιανικές εικόνες και οι σταυροί έχουν "κατέβει" προ πολλού από τις σχολικές αίθουσες. Ο Πολιτικός γάμος και η πολιτική κηδεία είναι καθιερωμένα με νόμο εδώ και πολλά χρόνια και ο γάμος ομοφυλοφίλων έχει καθιερωθεί και μάλιστα πολυδιαφημίζεται.......

http://2.bp.blogspot.com/_0MLc1BJi2_w/S4A6kmq9SnI/AAAAAAAAC5s/FCAlebrCLL8/s320/gaymarriage_450x.jpg

Φυσικά η κοινωνία είναι πολυπολιτισμική εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Η ευτυχία του Ραγκούση, της Διαμαντοπούλου, της Δραγώνα και της Ρεπούση.......

Και μην νομίζετε ότι στα οικονομικά αυτοί πάνε καλύτερα από εμάς....
Απλώς εμάς μας έχουν στην φτώχεια και στον οικονομικό μαρασμό ως χώρα και ως Ελληνες ΕΠΙΤΗΔΕΣ προδότες Ελληνες και μισέλληνες ξένοι εχθροί μας........

Σας αντιγράφω από άλλη ανάρτηση του ιστολογίου μας που μπορείτε να δείτε ΕΔΩ,
την άποψη του εξαιρετικού διεθνούς αναλυτή κ. Γιώργου Δελαστίκ:

Στο συνολικό χρέος δε καθόλου «πρωταθλήτρια» της ευρωζώνης δεν είναι η Ελλάδα. Την ξεπερνούν η Ολλανδία (!) με 234%, η Ιρλανδία με 222%, το Βέλγιο με 219%, η Ισπανία με 207%, η Πορτογαλία με 197%, η Ιταλία με 194% και πάει λέγοντας.

Μετά από όλα αυτά καταλαβαίνετε γιατί είναι από τις πρώτες χώρες στον κόσμο στις αυτοκτονίες.....
Οπότε κ. Vinke ας προσέχουμε λίγο με τις συγκρίσεις των χωρών...
koukfamily

Η γυναίκα Χόμπιτ «ήταν πράγματι άλλο είδος ανθρώπου»

Το μικροσκοπικό γυναικείο κρανίο που βρέθηκε το 2003 στη νήσο Φλόρες της Ινδονησίας δεν ανήκει σε σύγχρονο άνθρωπο με μικροεγκεφαλία, αλλά σε διαφορετικό ανθρώπινο είδος, το είδος Homo florensiensis, υποστηρίζει εκ νέου διεθνής ομάδα ερευνητών.

Στο τελευταίο επεισόδιο μιας συνεχιζόμενης διαμάχης, οι ερευνητές συνέκριναν το κρανίο του «Χόμπιτ» με τα κρανία εννέα σύγχρονων ανθρώπων με μικροεγκεφαλία, μια σπάνια πάθηση στην οποία το κεφάλι είναι ανώμαλα μικρό λόγω ατελούς ανάπτυξης του εγκεφάλου.

Η σύγκριση δείχνει ότι το μοναδικό εύρημα δεν ανήκει σε ασθενή Homo sapiens, αλλά σε φυσιολογικό άτομο διαφορετικού είδους, αναφέρει η ομάδα, με επικεφαλής τον Δρ Ντιν Φοκ του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Φλόριντα.

Το κρανίο, σε μέγεθος γκρέιφρουτ, βρέθηκε με τα οστά ακόμα οκτώ ενηλίκων σε μια ασβεστολιθική σπηλιά της Φλόρες το 2003. Οι μικροσκοπικοί άνθρωποι που ζούσαν εκεί μέχρι πριν από 18.000 χρόνια, ίσως και αργότερα, είχαν ύψος μόλις 1 μέτρο, και πήραν χαϊδευτικά το όνομα των μικροσκοπικών πλασμάτων από τα βιβλία του Τζ.Ρ.Τόλκιν.

Οι αρχαιολόγοι εξεπλάγησαν ακόμα περισσότερο όταν βρήκαν κοντά στα οστά ίχνη φωτιάς και σχετικά προηγμένα εργαλεία.

Στην περιοχή ζούσαν επίσης και άλλα ασυνήθιστα είδη, όπως πυγμαίοι ελέφαντες, και οι επιστήμονες εικάζουν ότι οι κάτοικοι του νησιού μίκρυναν λόγω της περιορισμένης διαθέσιμης τροφής.

Ορισμένοι επιστήμονες, όπως ο Ρόμπερτ Μάρτιν του Μουσείου Πεδίου στο Σικάγο, εξακολουθούν να διαφωνούν με τη θεωρία του Φοκ και υποστηρίζουν ότι το κρανίο ανήκε σε κανονικό άνθρωπο με μικροεγκεφαλία ή σε πυγμαίο.

Η ομάδα του Φοκ δημιούργησε στον υπολογιστή τα τρισδιάστατα μοντέλα του εγκεφάλου του Χόμπιτ και εννέα ατόμων με μικροεγκεφαλία.

Δύο χαρακτηριστικά των μετωπιαίων λοβών, καθώς και η παρεγκεφαλίδα, δείχνουν ότι ο εγκέφαλος της γυναίκας Χόμπιτ έμοιαζε περισσότερο με τον εγκέφαλο υγιών ανθρώπων παρά των ασθενών με μικροεγκεφαλία.

Όμως τέσσερα άλλα χαρακτηριστικά του εγκεφάλου απείχαν από τον Homo sapiens και δείχνουν ότι το μικρόσωμο είδος δικαιούται να καταταχθεί σε νέο είδος, γράφουν οι ερευνητές στο Proceedings of the National Academy of Sciences.

O Δρ Φολκ εκτιμά μάλιστα ότι ο Homo florensiensis κατάγεται πιθανώς είτε από αυστραλοπίθηκους, μακρινούς συγγενείς του ανθρώπου, είτε από μια μικρόσωμη μορφή του Homo erectus, το είδος από το οποίο προήλθε και ο σύγχρονος άνθρωπος.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, πάντως, ο Δρ Μάρτιν παραμένει αμετάπειστος: «Το ένστικτό μου είναι ότι [ο Φοκ και οι συνεργάτες του] 'έπαιξαν' λίγο με τις μετρήσεις μέχρι που βρήκαν κάτι που τους ταίριαζε» δήλωσε στο Reuters.

news.in.gr
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory