Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2010

Tiny pink bikini
για ολόκληρη την gallery επισκεφτείτε την AGENDA του Rc-Cafe

Προφυλακτικά... Πώς αλήθεια χρησιμοποιούνται;


Τι προσέχω στην συσκευασία και πως την ανοίγω; Τα προφυλακτικά είναι συσκευασμένα σε αεροστεγείς συσκευασίες και έχουν ημερομηνία λήξης.

Πάντα προσέχουμε αν:

• Η συσκευασία είναι άθικτη, και
• Αν η ημερομηνία λήξης έχει περάσει

Ανοίξτε τη συσκευασία προσεκτικά με τα χέρια σας. Μη χρησιμοποιείτε αιχμηρά αντικείμενα ή τα δόντια σας για να ανοίξετε τη συσκευασία, διότι υπάρχει περίπτωση να τρυπήσετε το προφυλακτικό που βρίσκετε μέσα σε αυτή.
Το προφυλακτικό που μόλις βγάλατε από τη συσκευασία έχει σχήμα δακτυλίου και είναι περιτυλιγμένο. Ελέγξτε για να δείτε από ποια πλευρά ξετυλίγεται.

Πότε και πώς φοράω το προφυλακτικό;
Για κάθε σεξουαλική επαφή, ακόμα και με το ίδιο άτομο, χρησιμοποιούμε άλλο προφυλακτικό. Βάζουμε πάντα το προφυλακτικό από την αρχή της σεξουαλικής πράξης.
Φορέστε το προφυλακτικό ενώ το πέος βρίσκεται σε στύση. Πιέστε και κρατήστε το πάνω μέρος του προφυλακτικού μεταξύ του αντίχειρα και του δείκτη σας, ώστε να αφαιρέσετε από μέσα όλο τον αέρα. Αφήστε χώρο περίπου 1,5 εκατοστού, ώστε να υπάρχει ελεύθερος χώρος για τα σπερματικά υγρά.
Με αυτόν τον τρόπο, το προφυλακτικό δεν θα σπάσει όταν θα γεμίσει με τα σπερματικά υγρά.
Τοποθετήστε το προφυλακτικό στην κεφαλή του πέους, ενώ το κρατάτε με τον άλλο τρόπο που αναφέρθηκε και με το άλλο χέρι ξετυλίξτε το προς τα κάτω ώστε να φτάσει στην βάση του πέους.
Μετά την εκσπερμάτιση κρατήστε την άκρη του προφυλακτικού με το χέρι και φροντίστε ώστε η έξοδος του πέους να γίνει όσο αυτό είναι σε στύση. Προσέξτε να μην διαφυγουν σπερματικά υγρά.
Πριν βγάλετε το προφυλακτικό από το πέος, σιγουρευτείτε ότι είστε μακριά από το σώμα του συντρόφου σας. Πετάξτε το προφυλακτικό. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε ένα προφυλακτικό πάνω από μία φορά.

Τι πρέπει να προσέχω;
• Φροντίστε να έχετε μαζί σας προφυλακτικά.
• Συσκευασία που έχει ανοιχθεί και δεν έχει χρησιμοποιηθεί άμεσα, είναι άχρηστη και πρέπει να πετάγεται.
• Φυλάξτε τα σε δροσερό μέρος, διότι η θερμοκρασία μπορεί να τα καταστρέψει. Προφυλακτικά που έμειναν εκτεθειμένα σε ζέστη για μερικές μέρες (πχ αυτοκίνητο, τσέπη παντελονιού) ίσως να έχουν καταστραφεί.
• Πάντα να ελέγχετε την ημερομηνία λήξης που αναγράφεται πάνω στο προφυλακτικό. Ένα προφυλακτικό του οποίου η ημερομηνία λήξης έχει περάσει, μπορεί να έχει καταστραφεί και να είναι πιο εύκολο να σπάσει.
• Εάν χρησιμοποιείτε κάποιο λιπαντικό, τότε χρησιμοποιήστε το αφού έχετε τοποθετήσει το προφυλακτικό στο πέος. Δεν χρησιμοποιούμε ποτέ ως λιπαντικό βαζελίνη ή άλλη λιπαρή κρέμα, γιατί καταστρέφεται το προφυλακτικό. Αγοράζουμε από το φαρμακείο υδατοδιαλυτά λιπαντικά.
• Προτιμούμε να αγοράζουμε προφυλακτικά από το φαρμακείο.

Με την παρέα δεν μεταδίδεται το AIDS.
Μεταδίδεται η ανθρωπιά.

Ψάρια της Μεσογείου ... Ροφός


Ροφός. Κοινή ονομασία των περκόμορφων ιχθύων του είδους Epinephelus marginatus, της οικογένειας των σερανιδών

Ο ροφός είναι κοινό ψάρι της μεσογείου, ενώ εμφανίζεται και σε εκτεταμένες παράκτιες ζώνες του Ατλαντικού ωκεανού. Το μεγαλόσωμο αυτό ψάρι που μπορεί να φτάσει μήκος εως 1,5 μέτρο έχει χοντρό και μυώδες σώμα και μεγάλο πεπλατυσμένο κεφάλι το οποίο καταλαμβάνει το 1/3 του σώματός του. Τα μάτια του είναι πολύ ευκίνητα και το στόμα του είναι μεγάλο και εφοδιασμένο με αιχμηρά δόντια.. Η κάτω γνάθος προεξέχει. Φέρει δύο ενιαία πτερύγια αποτελούμενα από άκανθες. Το σώμα του είναι σκούρο καστανό, διάστικτο από ακανόνιστες ανοιχτόχρωμες κηλίδες. Ζει μοναχικά σε βραχώδη υποστρώματα κοντά στην ακτή, όπου τρέφεται κυρίως με μαλάκια (χταπόδια) καρκινοειδή και μικρότερα ψάρια. Ο ροφός ψαρεύεται εντατικά για το τρυφερό και εύγευστο κρέας του.

Πηγή:Εγκυκλοπαίδια δομή.

"Αφίσα για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το gamato.info στη θεσσαλονίκη και Αθήνα"διαμαρτυρίας

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!
"Να και η αφίσα για τη συγκέντρωση συμπαράστασης στο Gamato.info στη Θεσσαλονίκη"

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

"ΑΦΙΣΑ για τη διαμαρτυρία της ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ για τα παιδια του gamato.info στην Αθήνα"

ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ BLOGS H ΙΔΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!
ΑΣ ΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ.
exypno

Τροπικές Άνδεις.

Η έκταση των τροπικών Άνδεων της Νοτίου Αμερικής, είναι μια ιδιαίτερη, ξεχωριστή και ιδιαίτερα πλούσια περιοχή ( ίσως η πλουσιότερη ) του πλανήτη. Σε έκταση μόλις 1% του παγκόσμιου εδάφους βρίσκεται περίπου το 1/6 των ειδών της γης.
Ανάμεσα σ΄ αυτά είδη και στα όρια της απόλυτης εξάλειψης είναι ο κίτρινος παπαγάλος, ο μαλλιαρός κίτρινος πίθηκος, ενδημικά είδη των τροπικών Άνδεων. Αυτή η δυναμική ζώνη διατηρεί επίσης τη μεγαλύτερη ποικιλία αμφιβίων στον κόσμο με 664 καταγεγραμμένα είδη. Δυστυχώς όμως, 450 αμφίβια είδη συμπεριλαμβάνονται στην κόκκινη λίστα του IUCN (2004) και θεωρείται ότι βρίσκονται λίγο πριν την εξαφάνιση.

Αν και το 1/4 του αρχικού βιοτόπου παραμένει ακόμα άθικτο, η περιοχή αντιμετωπίζει ποικίλες απειλές, όπως τα μεταλλεία, η κοπή και εξαγωγή ξυλείας, οι έρευνες για αναζήτηση πετρελαίου και οι φυτείες για την παραγωγή ναρκωτικών. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την επέκταση των μεγάλων πόλεων προς την περιοχή. Τα δάση της βροχής αντιμετωπίζουν την αυξανόμενη πίεση των υδροηλεκτρικών φραγμάτων, αλλά και την εισβολή ξένων ειδών όπως το αμερικανικό Bullfrog. Η δημιουργία βοσκοτόπων για τα βοοειδή είναι μια ακόμα απειλή.

Οι τροπικές Άνδεις εκτείνονται σε μια έκταση 1.542.644 τετραγωνικών χιλιομέτρων, από τη δυτική Βενεζουέλα στη βόρεια Χιλή και Αργεντινή και περιλαμβάνει μεγάλα τμήματα της Κολομβίας, του Εκουαδόρ, του Περού και της Βολιβίας. Κατά οριακή προσέγγιση ξεκινά από τον τροπικό κύκλο του Αιγοκέρου στο νότο και τελειώνει στις οροσειρές ( των Άνδεων ) στην επικράτεια της Κολομβίας και της Βενεζουέλας στο Βορρά. Η ευρεία αυτή περιοχή ακολουθεί τα κύρια τροπικά χαρακτηριστικά των βασικών ορεινών όγκων των Άνδεων και άλλων συγγενών οροσειρών.

Η τροπική δυναμική ζώνη επεκτείνεται στα δυτικά και «σβήνει» με ορεινούς όγκους ύψους 1000 μέτρων, όπου συναντά τη δυναμική ζώνη των δασών της Magdalena. Στα ανατολικά η δυναμική ζώνη των τροπικών Άνδεων «σβήνει», με ορεινούς όγκους μέχρι 500 μέτρα, ενώ στο ενδιάμεσο τα δάση διακόπτονται από απότομες κλίσεις και πολύ χαμηλά από τις πεδιάδες της ευρύτερης περιοχής του Αμαζονίου.

Τα πολύ ψηλά αλλά και τα κατώτερα σημεία της οροσειράς των Άνδεων, με τις χιονοσκέπαστες κορυφές, τις απότομες κλίσεις, τα βαθιά φαράγγια, και τις απομονωμένες κοιλάδες, έχουν οδηγήσει στην εξέλιξη ενός καταπληκτικής ποικιλομορφίας μικρόκοσμου και μιας μοναδικής συγκέντρωσης σπάνιων ειδών. Στην τροπική δυναμική αυτή ζώνη βρίσκεται το βαθύτερο φαράγγι του κόσμου, De Colca, κοντά στο Cabanaconde του Περού. Εδώ βρίσκεται ακόμα και η ψηλότερη, μεγαλύτερη πλεύσιμη λίμνη του κόσμου η Titicaca, σε υψόμετρο 3.810 μέτρα, στο Altiplano, ανάμεσα στο Περού και τη Βολιβία.

Ο άξονας βορρά - νότου των Άνδεων διακόπτεται σε κάποιο σημείο από μια τεράστια πεδιάδα με κατεύθυνση δύση - ανατολή που απλώνεται κατά προσέγγιση κατά μήκος των συνόρων Ισημερινού - Περού (στην απομονωμένη βόρεια περιοχή του Περού). Σ΄ αυτή την κοιλάδα που αποκαλείται χάσμα Maral ή κοίλωμα Huancabamba, τα ύψη των βουνών χαμηλώνουν στα 500 περίπου μέτρα δημιουργώντας σημαντικό εμπόδιο στην πανίδα και τη χλωρίδα της περιοχής εξαιτίας της ασυνέχειας που δημιουργείται.
Στο βορρά η δυναμική ζώνη είναι φυσικά πιο σύνθετη και τεμαχισμένη (αποκομμένα τμήματα), με την κύρια οροσειρά να διαιρείται σε τρεις μικρότερες οροσειρές στην Κολομβίας συμπεριλαμβανομένης και της Nevada De Santa Marta όπου βρίσκεται και το πιο ψηλό βουνό της χώρας. Στην Βενεζουέλα οι Άνδεις διαμορφώνουν τις μικρότερες οροσειρές Cordillera De La Costa, Cordillera De Capire και Penalnsula De Paria.

Υγρότοποι και υγρά δάση εμφανίζονται μεταξύ 500 και 1.500 μέτρων. Διάφοροι τύποι δασών της βροχής επεκτείνονται από τα 800 έως τα 3.500 μέτρα. Σε αυτά περιλαμβάνονται τα δάση της βροχής Yungas. Santa De Selva, και Santa De La Montana, που καλύπτουν επιφάνεια 500.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στο Περού και τη Βολιβία, και είναι μεταξύ των πλουσιότερων και πιο ποικιλόμορφων δασών στη γη. Στα μεγαλύτερα ύψη (3.000 - 4.800 μέτρα ), τα λιβάδια και οι θαμνώδεις εκτάσεις φτάνουν μέχρι τη γραμμή του χιονιού.

Αυτά τα οικοσυστήματα περιλαμβάνουν το plramo, μια πυκνή αλπική ανάπτυξη βλάστησης σαν ένα παχύ χαλί από σφουγγάρια. Αυτή η βλάστηση αποτελείται από ιδιαίτερα απορροφητικά βρύα και χλόη που αντέχουν στο κρύο και την υγρασία και φτάνουν μέχρι της βόρειες Άνδεις. Ένα άλλο είδος αλπικής κάλυψης το puna, αναπτύσσεται στις ξηρές αλλά κρύες νότιες περιοχές των Άνδεων, και αποτελείται από πυκνές συστάδες με χορτάρια, χλόη, λειχήνες, βρύα, και φτέρες. Σ΄ αυτά τα οικοσυστήματα με την χαμηλή βλάστηση παρουσιάζονται και διάσπαρτα τμήματα δασών, συστάδων με κάκτους, και αγκαθωτών θάμνων

Σύνδρομο της άπνοιας του ύπνου.

Επιμέλεια: Χαϊνης Νίκος - Πνευμονολόγος

Είναι ένα σύνδρομο το οποίο ανακαλύφθηκε τα τελευταία χρόνια και ονομάζετα: Σύνδρομο άπνοιας στον ύπνο ή Απνοϊκό σύνδρομο ή Αποφρακτική άπνοια του ύπνου.

Αποτελεί συχνή διαταραχή που εκδηλώνεται με:
• έντονο ροχαλητό (θα πρέπει εδώ να σημειώσουμε ότι το σύνδρομο αυτό εκδηλώνεται σχεδόν πάντα με έντονο ροχαλητό,αντιθέτως όμως το έντονο ροχαλητό από μόνο του δεν υποδηλώνει απαραίτητα το σύνδρομο)
• επαναλαμβανόμενα επεισόδια σταματήματος της αναπνοής (άπνοιες)
• μικροαφυπνίσεις στη διάρκεια του νυκτερινού ύπνου

Έτσι καταστρέφεται ο φυσιολογικός ύπνος και ο ασθενής παρουσιάζει:
• δυσκολία στην αφύπνιση
• πρωϊνούς πονοκεφάλους
• έντονη κόπωση και υπνηλία την ημέρα

Οφείλεται στο κλείσιμο των ανωτέρων αεραγωγών (συμπίπτουν τα τοιχώματα των αεραγωγών λόγω ανατομικής κατασκευής)(εικ.1).Είναι διαταραχή με σοβαρές και επικίνδυνες συνέπειες,η οποία όμως αφού διαγνωσθεί,θεραπεύεται πάντα.Η διάγνωση γίνεται με τη λεγόμενη "μελέτη ύπνου" ή "πολυσωματοκαταγραφική μελέτη ύπνου".

εικ.1
Δείτε στο κόκκινο τετράγωνο πόσο κλειστός είναι ο αεραγωγός και συγκρίνετε την αντίστοιχη περιοχή (πράσινο τετράγωνο) στο υγιές άτομο.

ΑΠΟΦΡΑΚΤΙΚΗ ΑΠΝΟΙΑ ΤΟΥ ΥΠΝΟΥ
Το σύνδρομο της άπνοιας στον ύπνο (ΣΑΥ) ή απνοϊκό σύνδρομο όπως λέγεται,είναι μία αρκετά σοβαρή και συχνή διαταραχή που αφορά όλες τις ηλικίες και των δύο φύλων.Συχνότερα όμως παρουσιάζεται στους άνδρες μετά την ηλικία των 40 ετών . Η γενική επίπτωσή του στον πληθυσμό είναι περίπου 4-6 %.

Τι ακριβώς όμως είναι το απνοϊκό σύνδρομο ;
Πρόκειται για επαναλαμβανόμενα επεισόδια διακοπής της αναπνοής (γι` αυτό λέμε άπνοια) κατά τη διάρκεια του ύπνου.Οι πάσχοντες παρουσιάζουν έντονο ροχαλητό το οποίο διακόπτεται από επεισόδια άπνοιας.Αυτό συμβαίνει καθ`όλη τη διάρκεια του ύπνου με αποτέλεσμα να προκαλούνται διαταραχές της οξυγόνωσης του αίματος,διαταραχές του καρδιακού ρυθμού και μικρο-αφυπνίσεις. Έτσι καταστρέφεται η φυσιολογική δομή του ύπνου.Τα απνοϊκά επεισόδια (το σταμάτημα της αναπνοής δηλαδή) γίνεται αντιληπτό από τους οικείους του,συνήθως από το/τη σύζυγο,οι οποίοι πολλές φορές τρομάζουν με τη διακοπή της αναπνοής και αναγκάζονται να τον ξυπνήσουν.

Υπάρχουν διάφοροι προδιαθεσικοί παράγοντες όπως
• η αύξηση του σωματικού βάρους
• οικογενής προδιάθεση
• το αλκοόλ
• η ρινική απόφραξη
• υπερτροφία αμυγδαλών και αδενοειδών εκβλαστήσεων
• διάφορα φάρμακα (ηρεμιστικά κλπ.)
• κρανιο-προσωπικές «δυσμορφίες» (μικρογναθία, μακρογλωσσία κλπ)
• ενδοκρινικές και μεταβολικές διαταραχές (υποθυρεοειδισμός , ακρομεγαλία , σύνδρομο Cushing)
• λαρυγγομαλακία
• διαταραχές του κινητικού νευρώνα κά.

Πώς εκδηλώνεται το ΣΑΥ ;
Εκτός το έντονο ροχαλητό και γενικά ανήσυχο ύπνο υπάρχει ακόμη:
• δυσκολία στην αφύπνιση
• πρωϊνοί πονοκέφαλοι
• ημερήσια κόπωση και υπνηλία (αποτελεί μία από τις αιτίες του συνδρόμου χρόνιας κόπωσης)
• διαταραχή της μνήμης και της ικανότητας συγκέντρωσης της προσοχής
• ευερεθιστότητα και γενικά αλλαγή του χαρακτήρα
• σεξουαλική δυσλειτουργία-ανικανότητα

Οι συνέπειες είναι πολλές και σοβαρές:
• κίνδυνος αιφνίδιου θανάτου κατά τον ύπνο
• αρτηριακή υπέρταση
• εγκεφαλικό επεισόδιο
• διαταραχές καρδιαγγειακού συστήματος
• τροχαία ή εργατικά ατυχήματα (πολλά από τα τροχαία ατυχήματα οφείλονται στο σύνδρομο αυτό)
• ψυχολογικές και ενδοκρινολογικές διαταραχές

Για το λόγο αυτό θα πρέπει να διαγνωσθεί και να θεραπευθεί έγκαιρα.
Η διάγνωση γίνεται με τη λεγόμενη «πολυσωματοκαταγραφική μελέτη ύπνου» ή απλά «μελέτη ύπνου» όπου κατά τη διάρκεια του νυκτερινού ύπνου ο υπό εξέταση ασθενής «συνδέεται» με ειδικό μηχάνημα το οποίο καταγράφει διάφορες παραμέτρους όπως επεισόδια ροχαλητού,άπνοιας και υπόπνοιας,οξυγόνωση αίματος,καρδιακό ρυθμό κλπ .

Έτσι το πρωϊ είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν πάσχει κάποιος από το απνοϊκό σύνδρομο και σε τι βαθμό ώστε ανάλογη να είναι και η θεραπευτική προσέγγιση.Τελειώνοντας θα πρέπει να σημειωθεί ότι το σύνδρομο της άπνοιας του ύπνου θεραπεύεται πάντα.

Η θεραπεία σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι χειρουργική,συνήθως όμως αντιμετωπίζεται με ειδικό μηχάνημα συνεχούς θετικής πιέσεως των αεραγωγών,το οποίο διαθέτει μία μάσκα που εφαρμόζεται στη μύτη του ασθενούς και φυσάει τον αέρα με πίεση, έχοντας σαν αποτέλεσμα οι ανώτεροι αεραγωγοί να μην κλείνουν κι έτσι καταργούνται οι άπνοιες και ο ασθενής κοιμάται φυσιολογικά

Λεκάνη τουαλέτας που μιλάει!

Οι ευφυείς εργαζόμενοι του υπουργείου Μεταφορών στο Νέο Μεξικό ήταν αυτοί που έκαναν αυτή τη φορά το θαύμα τους. Δημιούργησαν ουρητήριο με ειδική λεκάνη που... μιλάει.

Σε μια επαναστατική κίνηση να αυξηθούν τα μέτρα της τροχαίας στους δρόμους και να χαλιναγωγηθεί το αλκοόλ, ιδίως για τους οδηγούς, λοιπόν, το Νέο Μεξικό άρχισε ήδη τη χρήση... ομιλούντων ουρητηρίων, που θα υπενθυμίζουν κυρίως στους άνδρες να μην πιάσουν το τιμόνι, εάν έχουν πιει. Πώς καταλαβαίνει η τουαλέτα ότι ο οδηγός έχει πιεί; Μα από τον τρόπο που συμπεριφέρεται τη στιγμή που βρίσκεται μέσα στο ουρητήριο!

''Ε, εσύ, έχεις πιει; Τότε άκουσέ με! Ηπιες αρκετά. Τώρα ή θα καλέσεις ταξί, ή θα παρακαλέσεις έναν νηφάλιο φίλο σου να σε γυρίσει στο σπίτι!'', λέει η μαγική φωνή που βγαίνει μέσα από τη λεκάνη της τουαλέτας! Ακούγεται απίστευτο, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό.

Το υπουργείο Μεταφορών ανακοίνωσε ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν τοποθετηθεί περισσότερες από 500 συσκευές στις τουαλέτες εστιατορίων και μπαρ που θα υπενθυμίζουν σε όσους έχουν πιει... κάτι παραπάνω, να μην οδηγήσουν. Η ιδέα της λειτουργίας βασίζεται στα τελευταία πρότυπα της Αμερικανικής τεχνολογίας.

''Εχουμε τεράστιο πρόβλημα εδώ στο Νέο Μεξικό. Σε λίγο καιρό όμως αυτό θα αποτελεί απλώς μια φήμη και τίποτα περισσότερο, αφού οι υποψήφιοι μεθυσμένοι οδηγοί θα αντιδράσουν και εάν έχουν πιει, δεν θα παίρνουν αυτοκίνητο'', δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείο στο ειδησεογραφικό πρακτορείο reuters.

Η κάθε συσκευή στοιχίζει μόλις 21 δολάρια και η διάρκεια ζωής της είναι τρεις μήνες. Οσο για το ότι μέχρι στιγμής, τοποθετείται μόνον στις ανδρικές τουαλέτες, αποτελεί απλώς τυχαίο γεγονός και σίγουρα δεν συνεπάγεται ότι δεν θα τοποθετηθεί και σε γυναικείες τουαλέτες. Αλλωστε είναι εξίσου σημαντικό.

contra.gr

Αίμα χελώνας το Viagra του φτωχού


ΓΑΖΑ. Παλαιστίνιοι ψαράδες έσφαξαν και έφαγαν μια σπάνια δερματοχελώνα που βρέθηκε στην ακτή της Γάζας θεωρώντας ότι το αίμα της είναι θεραπευτικό αλλά και αφροδισιακό, «εξίσου καλό με το Viagra».

Οι ψαράδες μοίρασαν το αίμα της χελώνας σε ενηλίκους με πόνους στη μέση και σε παιδιά που έφεραν τραύματα. Η δερματοχελώνα (Dermochelys coriacea), το μεγαλύτερο είδος θαλάσσιας χελώνας, έχει βάρος που φθάνει στον μισό τόνο. Το είδος είναι σπάνιο και απειλούμενο και ελάχιστα είναι γνωστά για τον πληθυσμό του στη Μεσόγειο.


ΤΟ ΒΗΜΑ

Βρέθηκε η λύση για τους βρωμιάρηδες!!

Αν είστε τόσο βρώμικοι που βγαίνει από το σώμα σας ένα πράσινο σύννεφο , μπορείτε βεβαίως να πάρετε το Aspray με 15$, αλλά καλύτερο είναι ή να κάνετε κάποια στιγμή μπάνιο!!

..

Οι εξωσωματικές εμπειρίες, εξηγούνται !

Henri Broch* : Όλα είναι θέμα χημείας!

"Οι “επιθανάτιες εμπειρίες” μπορούν να εξηγηθούν με τις τροποποιήσεις της φυσιολογίας σε επίπεδο εγκεφάλου, με τις χημικές τροποποιήσεις. Αυτό σημαίνει ότι όταν ένα άτομο βρίσκεται σε μία κρίσιμη , θα λέγαμε, κατάσταση, για παράδειγμα μετά από ένα ατύχημα, πάνω σε ένα χειρουργικό κρεβάτι, σε μία κατάσταση όπου δεν έχει με λίγα λόγια τις αισθήσεις του, τότε ο εγκέφαλός αποχωρίζεται το σώμα με κάποια συγκεκριμένα μόρια τα οποία μπορούν να προκαλέσουν, τα πειράματα το έδειξαν, φανερές μεταβολές στο επίπεδο του ματιού. Έτσι θα δείτε στην αρχή κάτι σαν στίγμα ένα μικρό στην αρχή και μετά ένα μεγαλύτερο και μετά ένα ακόμα πιο μεγάλο. Και η εντύπωση που δίνεται είναι ότι υπάρχει ένα τούνελ. Το άτομο βρίσκεται σε ένα τούνελ, και κατευθύνεται προς την έξοδο και όπως φτάνει στην έξοδο αυτό το φωτεινό σημάδι γίνεται ολοένα και μεγαλύτερο. NDEΈτσι λοιπόν, η γνώση μας πάνω στις τροποποιήσεις της φυσιολογίας μας επιτρέπουν να καταλάβουμε καλύτερα αυτά τα φαινόμενα.

Πριν από καιρό, έγινε μία διάλεξη στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, όπου έδειξε ότι δύο ερευνητές προσπαθώντας να καταλάβουν τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι επιληπτικοί, συνειδητοποίησαν ότι σε ορισμένες καταστάσεις κρίσεως είχαν την αντίληψη ότι υπήρχε κάποιος κλώνος τους δίπλα τους. Είναι αυτό που λέμε όταν κάποιος βγαίνει από το σώμα του.

Συχνά λοιπόν, αυτοί που ζουν μία μεταθανάτια εμπειρία, αισθάνονται ότι βγαίνουν από το σώμα τους. Και μάθαμε λοιπόν, ότι σε ορισμένες συνθήκες , εξαιτίας των κρίσεων που αντιμετωπίζουν οι επιληπτικοί, το άτομο πείθεται ότι υπάρχει κάποιο φάντασμα δίπλα του αλλά ουσιαστικά πρόκειται για μία κατασκευή του νου , μία κατασκευή της φυσιολογίας, μία χημική κατασκευή που κάνει τον εγκέφαλό μας να δημιουργεί ένα φάντασμα δίπλα μας ακριβώς. Αλλά στην ουσία δεν υπάρχει τίποτα δίπλα μας, εάν κάνουμε το πείραμα.

Κατά συνέπεια τα πειράματα που μπορούμε να κάνουμε σε αυτήν την περίπτωση για να ελέγξουμε αυτό που λέμε “έξοδος από το σώμα” ή τις επιθανάτιες εμπειρίες ή εμπειρίες κοντά στο θάνατο, είναι πολύ εύκολο να τα κάνεις. Αρκεί να ζητήσεις από ένα άτομο να σταθεί σε ένα μέρος, να του ζητήσεις να βγει από το σώμα του, να κάνει το ταξίδι στους ουρανούς και να του ζητήσεις να πάει σε ένα δωμάτιο δίπλα, και να διαβάσει ένα φύλλο χαρτιού όπου κάποιος έχει γράψει πολύ απλά ένα νούμερο. Αρκεί το άτομο να πάει στο δίπλα δωμάτιο, να διαβάσει το νούμερο και να μας το αναφέρει. Αλλά ένα πείραμα τόσο απλό σαν κι αυτό δεν έχει πραγματοποιηθεί ποτέ. Είναι πάρα πολύ απλό να το κάνει κάποιος.

"Δεν λένε ψέματα όσοι μαρτυρούν "επιθανάτια εμπειρία!"

stairs_clouds.jpg "Οι άνθρωποι που υποστηρίζουν οτι έχουν ζήσει τέτοια εμπειρία, δνε λένε ψέματα. Πραγματικά βίωσαν αυτό το φαινόμενο. Αλλά το γεγονός ότι βιώνεις ένα φαινόμενο δε σημαίνει ότι αυτό το φαινόμενο είναι κι αληθινό. Φανταστείτε ότι βλέπετε ένα εφιάλτη. Θα αρχίσετε να ιδρώνετε, θα αρχίσετε να φοβάστε. Το ζείτε πραγματικά. Όσον αφορά στο σώμα σας, οι φυσιολογικές αντιδράσεις που έχετε ενώ κοιμάστε, ενώ βλέπετε αυτόν τον εφιάλτη είναι πραγματικές φυσιολογικές αντιδράσεις. Το σώμα σας αντιδρά. Άρα ζείτε πραγματικά αυτό που βλέπετε. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι αυτό το όνειρο είναι πραγματικό.

Πρέπει να ξεχωρίσουμε αυτά τα δύο πράγματα. Το γεγονός ότι το άτομο το ζει πραγματικά, το αισθάνεται μέσα στο σώμα του, αυτό που ονειρεύεται, αυτό που σκέφτεται, τον κάνει να πιστεύει ότι αυτό είναι η πραγματικότητα. Το γεγονός ότι αισθάνομαι ότι θα κλωνοποιηθώ, δε σημαίνει ότι θα κλωνοποιηθώ κιόλας. Πρέπει να ξεχωρίσουμε τα δύο πράγματα. Το ότι το αισθάνεται το άτομο, είναι μία πραγματικότητα αλλά το γεγονός ότι αισθάνεσαι κάτι δε σημαίνει ότι αυτό είναι και αλήθεια. Αυτά είναι μόνο όνειρα που τα ονομάζουμε έντονα όνειρα, όνειρα ενώ είσαι ξύπνιος. "

* Ο Ανρί Μπροκ (Henri Broch), είναι καθηγητής Φυσικής και Ζητητικής στο Πανεπιστήμιο Σοφία-Αντίπολις της Νίκαιας στη Γαλλία. Ένας σημαντικός επιστήμονας, ένας ευγενικός άνθρωπος που πιστεύει μόνο στην επιστήμη. Μιλώντας στις Pyles και την Μαργαρίτα Τζαγκαράκη, υποστηρίζει πως μέσα από τις πολύχρονες έρευνές του και τα πειράματά του, θεωρεί πως έχει αποδείξει ότι τα πάντα έχουν μία επιστημονική εξήγηση και ότι ήρθε η ώρα να βάλουμε ένα τέλος στα υποτιθέμενα ανεξήγητα φαινόμενα
Συντάκτης: Μαργαρίτα Τζαγκαράκη
pylestv

Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού

http://www.kosmoslarissa.gr/images/news/125967998484_mrg.jpgΔιανύουν χιλιόμετρα για αιμοκάθαρση.
Σε απίστευτη ταλαιπωρία υποβάλλονται μέρα παρά μέρα εκατοντάδες νεφροπαθείς στη χώρα μας, που χρειάζεται να διανύσουν πολλά χιλιόμετρα προκειμένου να υποβληθούν σε αιμοκάθαρση με τεχνητό νεφρό.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών κ. Γεώργιος Καστρινάκης, νησιά με αρκετές δεκάδες νεφροπαθών, όπως η Σαντορίνη (διαβιούν στο νησί 36 πάσχοντε), η Άνδρος (διαβιούν 34), η Πάρος, η Νάξος, η νότια Κρήτη, καθώς και παραμεθόριες περιοχές κυρίων της Μακεδονίας δεν διαθέτουν μονάδες τεχνητού νεφρού με αποτέλεσμα οι πάσχοντες να χρειάζεται να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις και υπό αντίξοες συνθήκες, προκειμένου να υποβληθούν σε αιμοκάθαρση.
Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος τόνισε την ανάγκη δημιουργίας μονάδων
τεχνητού νεφρού στα Κέντρα Υγείας των νησιών και των παραμεθόριων περιοχών.
Οι επισημάνσεις αυτές έγιναν στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, με αφορμή την 11η Μαρτίου 2010 - Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού, που διοργάνωσε το Ελληνικό Κολέγιο Νεφρολογίας και Υπέρτασης. Όπως αναφέρθηκε, στην Ελλάδα τα καταγεγραμμένα άτομα με νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου ξεπερνούν τα 11.500, εκ των οποίων 2.500 έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση. Ο νεφρολόγος, διευθυντής ΕΣΥ κ. Αθανάσιος Αγραφιώτης, τόνισε την ανάγκη αύξησης του αριθμού των μεταμοσχεύσεων νεφρού στη χώρα μας, σημειώνοντας ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται περίπου 200 - 250 σχετικές επεμβάσεις τη στιγμή που οι "νεοεισερχόμενοι" πάσχοντες στις μονάδες τεχνητού νεφρού είναι περίπου 2.000 ετησίως
i-diadromi

Αγριαγκινάρα

Ανήκει στην οικογένεια Asteraceae. Άλλες ονομασίες της είναι αγριαντζινάρα ή τρουμπελίνα. Η αγριαγκινάρα ήταν από τα αγαπημένα εδέσματα των Αρχαίων Ελλήνων και των Ρωμαίων. Ο Θεόφραστος αναφέρει ότι την έφεραν οι Έλληνες από τη Σικελία.

Είναι πολυετής θάμνος, που μπορεί να φτάσει τα 2 μέτρα ύψος. Η ρίζα της είναι εύρωστη και βαθιά, τα στελέχη όρθια, χοντρά με αυλακώσεις. Τα φύλλα έχουν λευκο-πράσινο χρώμα, είναι αντίθετα, λογχοειδή, σύνθετα, με ισχυρό κεντρικό νεύρο, βαθιά διαιρεμένα, με αγκάθια. Οι ανθοφόροι βλαστοί βγαίνουν από τις μασχάλες των φύλλων και καταλήγουν σε ωοειδείς ταξιανθίες, που η βάση τους καλύπτεται από λεία, βράκτια φύλλα, που επικαλύπτονται, σχηματίζοντας μια σαρκώδη ανθοδόχη τα εξωτερικά και τα μεσαία καταλήγουν σε αγκάθι. Τα βράκτια φύλλα της είναι μικρά, σε αντίθεση με τα βράκτια της καλλιεργούμενης αγκινάρας, που είναι μεγαλύτερα και χωρίς αγκάθια. Τα ανθίδια είναι πολλά (300-400), σωληνοειδή, ερμαφρόδιτα, με πέταλα πορφυρά ή μοβ. Τα άνθη της αγκινάρας είναι από τα αγαπημένα των μελισσών Η γονιμοποίηση γίνεται μόνον από τα έντομα. Οι καρποί περιέχουν πολλούς σπόρους, που έχουν στην κορυφή τους αρκετά μακριά τριχίδια, που διευκολύνουν τη διασπορά τους με τον αέρα και τη διάδοση έτσι του φυτού. Οι ανθοκεφαλές εμφανίζονται νωρίς την άνοιξη, αλλά το φυτό ανθίζει όψιμα, από το Μάιο.

Θα συναντήσουμε την αγριαγκινάρα κυρίως στην Πελοπόννησο και στα νησιά του Νότιου Αιγαίου, σε ακαλλιέργητα και πετρώδη εδάφη. Στη Μάνη φυτρώνει σε μέρη άγρια και ορεινά.

31agginara1.JPG (43883 bytes)Το στέλεχος από τις τρουμπελίνες, όπως αποκαλούνται οι αγριαγκινάρες στην Έξω Μάνη, τρώγεται ωμό κι έχει γλυκιά γεύση. Οι τρυφεροί βλαστοί, τα κοτσάνια των φύλλων και τα φύλλα της τρώγονται, αφού καθαριστούν από τ' αγκάθια και βραστούν. Τα φύλλα της μαγειρεύονται με κατσικίσιο κρέας ή μόνα τους, «αλά πολίτα», όπως ακριβώς και οι ανθοκεφαλές της, πριν όμως ανθίσουν. Οι ανθοκεφαλές της ψήνονται ακόμα και στα κάρβουνα, με χοντροκομμένο αλάτι και λάδι. Η στυφή τους γεύση ταιριάζει με κόκκινο κρασί. Μπορούν επίσης να προστεθούν σε ομελέτα, ενώ οι μικρές ανθοκεφαλές γίνονται τουρσί.

Πολύ νόστιμες θεωρούνται αυτές που φυτρώνουν στην τοποθεσία «Αγία Παρασκευή» στους πρόποδες του Χαλασμένου βουνού, που δύσκολα όμως βρίσκει κανείς αφού απαιτούνται πολλές ώρες πεζοπορίας για να φτάσεις στη περιοχή. Πιο εύκολη είναι η πρόσβαση στο βουνό του Αγίου Νίκωνα, πάνω από το ομώνυμο Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Λεύκτρου, όπου βρίσκουμε νόστιμες τρουμπελίνες, τις οποίες πρόσφατα απολαύσαμε στο πύργο του φίλου Δημήτρη Παπαστάθη στη Σαϊδόνα.

Σε μερικές χώρες της Ευρώπης καλλιεργούνται πολυάριθμες ποικιλίες αγριαγκινάρας, την οποία θεωρούν άριστο χειμωνιάτικο λαχανικό. Περιέχει βιταμίνες Α, Β, Ο, ασβέστιο και φώσφορο. Τα συστατικά της είναι χολαγωγά και διουρητικά. Έχουν ακόμα την εξαίρετη ιδιότητα να απομακρύνουν τη χοληστερίνη από το αίμα. Ειδικότερα θεωρείται φάρμακο του συκωτιού. Ενεργεί ακόμα κατά των κνησμών του δέρματος, των ρευματισμών και κατά του τεταρταίου πυρετού.

Το Rc-Cafe στο πλευρό των μπλόγκερς


καινούρια blogs που σίγουρα αξίζουν μια ματια

Funny videos

Yπονομολογος

κάτσε-καλά

....και έπειτα μου λένε εμενα εγκληματίες τα παιδιά του gamato

Ένας φίλος, μου έστειλε το παρακάτω e-mail:
"πραγματικά χρειάζομαι κάποιον από εσάς να μου πει ότι αυτά ΔΕΝ τα
κάνουν για να μας ωθήσουν σε "έκρυθμες καταστάσεις"...
είναι ένας και ένας οι περιπτώσεις... οι δε αιτιολογίες ξεπερνούν κάθε
φαντασία...!!!
(επίτηδες βρήκα και δίνω το απ'ευθείας Link του Ελληνικού Τυπογραφείου για να μην υπάρχουν αμφιβολίες περί εγκυρότητας κλπ)"
Πρόκειται για το ΦΕΚ Γ 100/16.2.2010, το οποίο υπογράφεται απ' τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χ. Καστανίδη.
Με το ΦΕΚ αυτό, χαρίζεται ".Το υπόλοιπο της ποινής του Καρακωνσταντή Μιχαήλ του Στέργιου, που του έχει επιβληθεί με την απόφαση αριθμός 47655/14−9−2007 του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών σε ποινή καθείρξεως είκοσι (20) ετών, χρηματική ποινή 154.937 ευρώ και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για δέκα (10) έτη που εκδόθηκε κατά προσαρμογή της υπ’ αριθ. 33/1995 απόφασης του Κακουργιοδικείου Παλέρμο Ιταλίας με την οποία είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη είκοσι (20) ετών, χρηματική ποινή 300.000.000 λιρετών Ιταλίας και σε ισόβια στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων, για πώληση, διανομή, αγορά, εκχώρηση, μεταφορά, εισαγωγή και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Αίρονται
1. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από τις καταδίκες του ΓΑΛΕΡΑΚΗ Θεοδοσίου του Σπυρίδωνα με τις αποφάσεις αριθμ.: α)901/6−9−1993 του Τριμελούς Εφετείου Κρήτης, σε ποινή φυλάκισης δύο (2) ετών και ενός (1) μηνός για κατοχή, πώληση ινδικής κάνναβης, κατοχή πυρομαχικών β) 140/9−2−1979 του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών σε ποινή φυλάκισης δύο (2) ετών για αγορά, πώληση, κατοχή ναρκωτικών ουσιών γ) 87/7−2−1977 του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών σε ποινή φυλάκισης πέντε (5) ετών και τεσσάρων (4) μηνών για ληστεία, κλοπή, επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία, ψευδή καταμήνυση, ψευδορκία και δ) 858/23−4−1973 του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών σε ποινή φυλάκισης δέκα (10) ημερών μετατραπείσα για παράβαση υγειονομικού κανονισμού, προκειμένου να διοριστεί στην Δήμο Ρεθύμνης.
2. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη του ΓΙΑΝΝΙΤΣΑΚΗ Ευθυμίου του Γεωργίου με την απόφαση αριθμ. 17599/6−12−1983 του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά, σε ποινή φυλάκισης έξη (6) μηνών μετατραπείσα για παραβίαση της προς διατροφή υποχρέωσης κατ’ εξακολούθηση, προκειμένου να του χορηγηθεί άδεια εργασίας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας.
3. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη του ΓΚΟΥΡΑ Γεωργίου του Θωμά με την απόφαση αριθμ. 328/25−1−2001 του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λαμίας, σε ποινή φυλάκισης δέκα (10) μηνών μετατραπείσα για παραβίαση της υποχρέωσης προς διατροφή, προκειμένου να του χορηγηθεί άδεια εργασίας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας.
4. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από τις καταδίκες του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Δημητρίου του Ιωάννη με τις αποφάσεις αριθμ.: α)203/17−4−1989 του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης σε ποινή φυλάκισης δεκαοκτώ (18) μηνών, Χ.Π. 100.000 δρχ., μετατραπείσα για πώληση κοκαΐνης από τοξικομανή β)7777/24−6−1992 του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης σε ποινή φυλάκισης δύο (2) μηνών μετατραπείσα για παράβαση Ν. 1729/87 γ) 281/4−5−1992 του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης σε ποινή φυλάκισης εννέα (9) μηνών μετατραπείσα για διάθεση ναρκωτικών ουσιών από τοξικομανή και δ) 2721/6−10−1988 του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης σε ποινή φυλάκισης οκτώ (8) μηνών μετατραπείσα, Σ.Π.Δ. για έξη (6) μήνες για παράβαση Ν.5422/1932, προκειμένου να προσληφθεί στο Δήμο Κορδελιού ως μόνιμος υπάλληλος.
5. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη του ΖΑΦΕΙΡΗ Ταξιάρχη του Θεοφάνη με την απόφαση αριθμ. 193/25−6−2003 του Πενταμελούς Εφετείου Λάρισας, σε ποινή φυλάκισης είκοσι δύο (22) μηνών και Χ.Π. 400 ευρώ για αγορά και κατοχή ναρκωτικών ως τοξικομανής, προκειμένου να του εκδοθεί ναυτικό φυλλάδιο και να εργασθεί ως ναυτικός.
6. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη του ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ Κωνσταντίνου του Ιωάννη με την απόφαση αριθμ. 3841/11−4−2003 του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών σε ποινή φυλάκισης έξη (6) μηνών με τριετή αναστολή για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση, προκειμένου να λάβει μέρος στην προκήρυξη για την πλήρωση θέσης καθηγητή στο Τ.Ε.Ι. Πειραιά.
7. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη του ΚΕΒΡΕΚΙΔΗ Σάββα του Λεωνίδα με την απόφαση αριθμ. 22SKT 2JS 99/94/29−10−1994 του Πρωτοδικείου KREFELD, σε ποινή φυλάκισης τριών (3) ετών για από κοινού παράνομη εισαγωγή κατά συρροή με αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών σε μικροποσότητες, κατά συρροή με οδήγηση χωρίς άδεια, προκειμένου να προσληφθεί στο Δήμο Κορδελιού ως μόνιμος υπάλληλος.
8. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη του ΚΥΠΡΙΩΤΗ Παναγιώτη του Σπυρίδωνος με την απόφαση αριθμ.25−26/10−1−2006 του Τριμελούς Εφετείου Πατρών σε ποινή φυλάκισης έξη (6) μηνών με τριετή αναστολή για πλαστογραφία μετά χρήσεως και απάτη σε βάρος του Δημοσίου, προκειμένου να δύναται να επαναλειτουργήσει το φαρμακείο του στη Γαστούνη Ηλείας.
9. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από τις καταδίκες του ΜΑΛΑΞΙΑΝΑΚΗ Ιωάννη του Ρούσσου με τις αποφάσεις αριθμ.: α) 2378/13−10−1995 του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χανίων σε ποινή φυλάκισης πέντε (5) μηνών μετατραπείσα για κλοπή και β) 687/26−1−1993 του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Χανίων σε ποινή φυλάκισης τριάντα (30) ημερών μετατραπείσα για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας (άρθρο 337 Π.Κ.), προκειμένου να προσληφθεί ως χειριστής μηχανημάτων στο Δήμο Ακρωτηρίου Χανίων, στο Δημόσιο, Ο.Τ.Α., Ν.Π.Δ.Δ.
10. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από τις καταδίκες του ΜΑΝΩΛΑΤΟΥ Χαράλαμπου του Νικολάου με τις αποφάσεις αριθμ.: α) 1461/28−9−1993 του Τριμελούς Εφετείου Πατρών σε ποινή φυλάκισης οκτώ (8) μηνών μετατραπείσα για κλοπή από κοινού και β) 1462/28−9−1993 του Τριμελούς Εφετείου Πατρών σε ποινή φυλάκισης οκτώ (8) μηνών μετατραπείσα για κλοπή από κοινού. Οι ανωτέρω συγχωνεύτηκαν στην υπ’ αρ. 1462Α/28−9−1993 συγχωνευτική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πατρών, σε ποινή φυλάκισης δώδεκα (12) μηνών μετατραπείσα, προκειμένου να μην υφίσταται κώλυμα για την ανανέωση της σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου με την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης− Αποχέτευσης Αργοστολίου.
11. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη του ΜΕΜΑΚΗ Χαράλαμπου του Εμμανουήλ με την απόφαση αριθμ.44/24−2−2000 του Πενταμελούς Εφετείου Κρήτης σε ποινή φυλάκισης δύο (2) ετών και δέκα (10) μηνών με πενταετή αναστολή και Σ.Π.Δ. για τρία (3) έτη για ζωοκλοπή από κοινού, παράνομη κατοχή φυσιγγίων, προκειμένου να μην αποτελεί κώλυμα για τον διορισμό του ή την πρόσληψη του σε Ο.Τ.Α.
12. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη του ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΥ Χαράλαμπου του Χρήστου με την απόφαση αριθμ.97/30−6−1994 του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων (4) μηνών με τριετή αναστολή για λιποταξία στο εσωτερικό, προκειμένου να ανακτήσει τα πολιτικά του δικαιώματα και νά αποκτήσει δίπλωμα θερμικού μηχανήματος.
13. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από τις καταδίκες της ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ Μπριγκίττας το γένος Μ. ΛΕΒΗ με τις αποφάσεις αριθμ.: α) 120158/22−10−2003 του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών σε ποινή φυλάκισης έξη (6) μηνών μετατραπείσα για παράβαση αγορανομικού κώδικα β) 17999/24−2−2003 του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών σε ποινή
φυλάκισης δύο (2) μηνών μετατραπείσα για παράβαση αγορανομικού κώδικα γ) 91066/20−9−1994 του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών σε ποινή φυλάκισης τριάντα (30) ημερών μετατραπείσα για παράβαση Ν.614/77 και δ) 42793/10−3−1987 του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών σε ποινή φυλάκισης τριών (3) μηνών μετατραπείσα, Χ.Π. 10.000 δρχ. για παράβαση Ν.Δ. 9/35, προκειμένου να μην αποτελούν κώλυμα για την συμμετοχή τόσο της ίδιας όσο και των Εταιρειών «ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Α.Ε.» και «ΜΙΧΑΗΛ ΛΕΒΗΣ Ανώνυμη−Εμπορική−Τεχνική − Εκπαιδευτική και Ναυτιλιακή Εταιρεία» που αυτή εκπροσωπεί σε διαγωνισμούς του Δημοσίου και για την ίδρυση από την ίδια Εταιρείας υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς και τις κάθε είδους έννομες συνέπειες αυτών.
14. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη του ΠΑΠΑΔΑΚΗ Μαρίνου του Γεωργίου με την απόφαση αριθμ. 31/27−2−2003 του Πενταμελούς Εφετείου Κρήτης σε ποινή φυλάκισης δύο (2) ετών και τεσσάρων (4) μηνών με τριετή αναστολή για κατοχή, αγορά, αποθήκευση και χρήση ναρκωτικών με ελαφρυντικά, προκειμένου να διορισθεί στο Δήμο Ηρακλείου Κρήτης στον τομέα καθαριότητας.
15. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη του ΠΑΣΣΑΔΗ Αλέξανδρου του Νικολάου με την απόφαση αριθμ. 1/28−4−1999 του Τριμελούς Εφετείου Ανηλίκων Πειραιά σε ποινικό σωφρονισμό με ελάχιστο όριο τα επτά (7) έτη και μέγιστο όριο τα δεκαπέντε (15) έτη για ανθρωποκτονία με πρόθεση, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία, προκειμένου να αποκατασταθεί επαγγελματικά στον ιδιωτικό ή στο δημόσιο τομέα.
16. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από τις καταδίκες του ΠΕΤΣΙΤΗ Δημητρίου του Γεωργίου με τις αποφάσεις αριθμ.: α) 86/11−1−1996 του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου Κρήτης σε ποινή φυλάκισης πέντε (5) μηνών μετατραπείσα για απάτη κατ’ εξακολούθηση β) 1415/15−5−1995 του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου Κρήτης σε ποινή φυλάκισης πέντε
(5) μηνών μετατραπείσα για απόπειρα κλοπής. Οι ανωτέρω ομού με την 10158/95 απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου Κρήτης συγχωνεύθησαν στην υπ’ αριθμ. 2840/14−8−1998 απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου Κρήτης σε συνολική ποινή
φυλάκισης επτά (7) μηνών και δέκα (10) ημερών, προκειμένου να αποκτήσει ειδική άδεια οδήγησης Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου.
17. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη του ΣΤΑΜΕΛΟΥ Κωνσταντίνου του Βασιλείου με την απόφαση αρ.371/15−3−2001 του Τριμελούς Εφετείου Λάρισας σε ποινή φυλάκισης δεκαοκτώ (18) μηνών με τριετή αναστολή για απόπειρα ληστείας από κοινού, προκειμένου να του εκδοθεί άδεια εργασίας προσωπικού ασφαλείας καθώς και άδεια εγκατάστασης συστημάτων ασφαλείας.
18. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη του TARUSHA (ΤΑΡΟΥΣΙΑ) ARJIR (ΑΡΓΥΡΗ) του JORCAO (ΓΕΩΡΓΑΚΗ) με την απόφαση αριθμ. 506/17−11−2000 του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Γαστούνης σε ποινή φυλάκισης δύο (2) μηνών, μετατραπείσα Χ.Π. 50.000 δρχ. για παράβαση άρθρου 3 παρ. 6, 9 και περ. β του Ν.2168/93, προκειμένου να αποκτήσει την Ελληνική Ιθαγένεια κα να δύναται να συμμετάσχει σε διαγωνισμούς εργολαβίας δημοσίων έργων.
19. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη του ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟΥ Χρήστου του Θωμά με την απόφαση αριθμ.5/9−1−1990 του Διαρκούς Στρατοδικείου Λάρισας σε ποινή φυλάκισης δύο (2) μηνών και δεκαπέντε (15) ημερών με τριετή αναστολή και μετατραπείσα για παράνομη οπλοφορία, προκειμένου να δύναται να διορισθεί ως υπάλληλος σε εταιρεία φύλαξης στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» καθώς και τις κάθε είδους έννομες συνέπειες αυτής.
20. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη του ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗ Βασιλείου του Γεωργίου με την απόφαση αριθμ.2222/8−6−1988 του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Χανίων σε ποινή φυλάκισης σαράντα (40) ημερών μετατραπείσα για υπεξαίρεση, προκειμένου να καταθέσει αίτηση προς διορισμό ή μονιμοποίηση συμβασιούχου στο δημόσιο τομέα ή Ο.Τ.Α. (Δήμο Τεμένους).
21. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη της ΧΑΤΖΑΚΟΥ Μαρίας του Κωνσταντίνου με την απόφαση αριθμ. 8544/6−2−2006 του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών σε ποινή φυλάκισης πέντε (5) μηνών με τριετή αναστολή για παράβαση άρθρου 30 Αγορανομικού κώδικα, προκειμένου να μην υφίσταται κώλυμα για την συμμετοχή της Εταιρείας «ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε.» της οποίας τυγχάνει μέλος του Δ.Σ. σε διαγωνισμούς για την προμήθεια γαλακτοκομικών προϊόντων.
22. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από τις καταδίκες του ΧΑΤΖΗΠΕΤΡΟΥ Χρήστου του Ευθυμίου με τις αποφάσεις υπ’ αριθμ.: α) 8751/14−2−1986 του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών σε ποινή φυλάκισης δύο (2) μηνών μετατραπείσα για κλοπή από κοινού και β) 62933/30−9−1994 του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών σε ποινή φυλάκισης ενός (1) μηνός μετατραπείσα για κλοπή, προκειμένου να του χορηγηθεί άδεια εργασίας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας."

Προσωπικά...έχω μείνει άφωνος!
Δεν ξέρω, ειλικρινά, τι ν' απαντήσω στον φίλο μου......
Μήπως ο λαλίστατος κ. Υπουργός, μπορεί να μας εξηγήσει τι είδους μηνύματα περνά στην κοινωνία μας, υπογράφοντας τέτοιες αποφάσεις;;;

....magnitis..

Oro Verde. O χρυσός των φτωχών και του περιβάλλοντος ...Η Κολομβιανή οικολογική οργάνωση του Oro Verde, βλέπει την αυξανόμενη αποδοχή
σε όλο τον κόσμο του πράσινου πιστοποιητικού Gold, για τον συγκρατημένα παραγόμενο χρυσό για κατασκευή χειροποίητων κοσμημάτων. Η παραγωγή του χρυσού αυτού γίνεται με κατευθυνόμενη από την οργάνωση προσεκτική και οικολογικά φιλική παρέμβαση Αφροκολομβιανών εργατών που έχουν εργαστεί κυρίως σε ανθρακωρυχεία, και λαμβάνει χώρα σε επιλεγμένες περιοχές κοντά στους δήμους Condoto και Tads, στα όρια της δυναμικής ζώνης βιοποικιλότητας της Magdalena.

Όπως λέει ο Christian Cheesman, υπεύθυνος του Βρετανικού Οίκου κοσμημάτων Cred : "Είμαστε πολύ ευτυχείς με την μέχρι τώρα αντίδραση και αποδοχή του κοινού. Παράγουμε περίπου 20 κοσμήματα το μήνα με το χρυσό του Oro Verde και ελπίζουμε να αρχίσουμε τη χονδρική αγορά σύντομα". Η μεγαλύτερη αποδοχή αυτών των προϊόντων έχει γίνει από τις Κάτω Χώρες και την Βρετανία.

Οι πρακτικές του Oro Verde για το χρυσό είναι αντίστοιχες με αυτές που χρησιμοποιήθηκαν για την παραγωγή και εμπορία του καφέ και του τσαγιού. Στην ουσία πρόκειται για ένα συνδυασμό εμπορικών διαπραγματεύσεων με πελάτες που δέχονται να αγοράσουν πιο ακριβά τα προϊόντα, αν η παραγωγή τους έγινε με κριτήρια προστασίας του περιβάλλοντος και απασχόλησης φτωχών εργατών από υποβαθμισμένες και πληττόμενες από ανεργία περιοχές. Το πρόγραμμα για τον χρυσό εφαρμόζεται σε 12 περιοχές που έχουν προσδιοριστεί με βάση ένα σύνολο περιβαλλοντικών και κοινωνικών κριτηρίων για λειτουργία μικρής κλίμακας μεταλλείων. Περίπου 200 Αφροκολομβιανές οικογένειες εργατών μετάλλου, έχουν υπογράψει στο πρόγραμμα αυτό, και μέσα από την εργασία τους συμβάλλουν στην αποκατάσταση των υποβαθμισμένων περιοχών και την καθιέρωση ζωνών προστασίας του περιβάλλοντος που να διέρχονται μέσα από κατοικημένες εκτάσεις.

Το Παγκόσμιο Ταμείο για την προστασία του οικοσυστήματος υποστηρίζει την πρακτική του Oro Verde ως τμήμα της στρατηγικής κατεύθυνσής του για τον προσδιορισμό και την προαγωγή πρακτικών που συμβάλλουν στη βιώσιμη ανάπτυξη για εκείνες τις ανθρώπινες κοινωνίες που επέλεξαν να βρεθούν κοντά σε προστατευόμενες περιοχές.
Επιπλέον το ίδρυμα Milieukeur, μια ανεξάρτητη Ολλανδική οργάνωση που παρέχει πιστοποίηση για περιβαλλοντικά υγιείς τροφές και υπηρεσίες, προώθησε ένα εθνικό πιστοποιητικό στην Ολλανδία χρησιμοποιώντας τα κριτήρια Oro Verde. Η διευθύντρια του ιδρύματος στο τμήμα των μη φαγώσιμων προϊόντων, Ineke Vlot, υποστηρίζει : " Ελπίζουμε να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε αντίστοιχα προγράμματα και για άλλα πολύτιμα μέταλλα και πολύτιμους λίθους στο μέλλον, και αν υπάρχουν απώλειες από τις συγκρατημένες εξορύξεις χρυσού να βοηθήσουμε να καλυφθούν από άλλες βιώσιμες πηγές"
.
Επίσης σε διεθνές επίπεδο, η Ένωση για τα Μεταλλεία, μια ανεξάρτητη, πολυεθνική πρωτοβουλία με βάση την Κολομβία, χρησιμοποιεί την εμπειρία του Oro Verde για να αναπτύξει ένα πλαίσιο για την εκμετάλλευση μικρής κλίμακας μεταλλείων που μπορεί να εφαρμοστεί σε άλλες περιοχές του κόσμου.

Τι είναι η αρωματοθεραπεία;

aromatotherapeia

Αρωματοθεραπεία είναι η επιστημονική μέθοδος που έχει τις ρίζες της στην αρχαιότητα και είναι η πλέον φυσική θεραπευτική μαζί με την φυτοθεραπεία.
Η χρήση των αιθέριων ελαίων ξεκινά 4000π.Χ. στην Κίνα, Αραβία, Αίγυπτο στην Ελλαδα στα βάθη των αιώνων κινούμενη ανάμεσα στην προκατάληψη και την αλήθεια.

Με το πέρασμα των χρόνων φθάνουμε σήμερα σε ένα μοναδικό αποτέλεσμα μέσα απο την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα που μας δίνουν τα επιστημονικά δεδομένα.
Ετσι τα αποτελέσματα των δραστικών ουσιών των αιθεριών ελαίων είναι πια γεγονός αναμφισβήτητο.
Τα αιθέρια έλαια (ess. Oils) είναι όπως υποστηρίζουν οι σύγχρονοι αρωμαθεραπευτές η ψυχή του φυτού.
Προέρχονται απο τη ζωτική δύναμη του φυτού, περιέχονται σε αυτό στους καρπούς, στο φλοιό, στα φύλλα, στα άνθη, στους μίσχους, στις ρίζες....
Η λήψη αυτών γίνεται με ειδικούς τρόπους εκχύλισης και απόσταξης, εκκρίνονται δε απο τους ειδικούς αδένες και πόρους των φυτών.
Η χρήση λοιπόν των αιθέριων ελαίων είναι για μασσάζ, επιθέματα, εισπνοές, ψεκασμούς.
Παρασκευή καλλυντικών ακόμα και για εσωτερική λήψη. Για εξάτμιση, αρωματισμό χώρου, δίνει μια μοναδική αίσθηση και βοηθά στην θεραπεία, χαλάρωση και απόλαυση.
Πως δρούν τα αιθέρια έλαια
Με ένα ιδιαίτερο τρόπο διαπερνώντας τις στοιβάδες της επιδερμίδας και φθάνοντας στην κυκλοφορία του αίματος μεταφέρονται στα διάφορα όργανα.
Η δράση τους είναι πολλαπλή.
Χρησιμοποιούνται διάφορες μεθόδους χρήσης, εξωτερική χρήση, μασσαζ, εισπνοές στο μπάνιο, κομπρέσσες, κρέμες.

Τρόποι χρήσης:
Μασσάζ, εισπνοές, χώρος (καυσεις), κομπρέσσες σε αφεψηματα, σε κρέμες, γαλακτώματα, σε βάμματα (σταγόνες), σε κάψουλες (χορηγούνται μόνο από ειδικούς).
ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΕΝ ΧΟΡΗΓΟΥΝΤΑΙ: αιθέρια έλαια σε παιδιά κάτω των 4 ετών.

Προφυλλάξεις για τα αιθέρια έλαια:
Δεν χρησιμοποιούνται κατα κανόνα εκτός ελάχιστων αιθεριών ελαίων σε:
>Αλλεργικά ατομα (με ιστορικό αλλεργίας)
>Εγκυμοσύνη
>Ανοικτές πληγές
>Υψηλή πίεση
>Επιληψία
>και γενικά σε σοβαρές ασθένειες συμβουλευτείτε ειδικούς.

Γιατί: Τα 100% καθαρά αιθέρια έλλαια έιναι ουσίες δυνατές και απαιτήται μεγάλη προσοχή στη χρήση τους.
Διαβάστε με προσοχή οτι αναφέρεται στις ετικέτες και στα φυλλάδια
Μην τα χρησιμοποιείται ποτέ αυτούσια πάνω στο δέρμα.

sexy γόβες και ζαρτιέρες

για ολόκληρη την gallery επισκεφτείτε την AGENDA του Rc-Cafe

"Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το Gamato.info"


"Το πιο γνωστό torrent site της Ελλάδας με πάνω απο 900 000 χρήστε πλέον δεν είναι διαθεσιμο και η σύλληψη των διαχειριστών του έχουν συγκλονίσει την κοινωνία του δυαδικτύου ήδη πολλα group sto facebbok έχουν δημιουργηθεί και καταδικάζουν αυτό το γεγονό τη σύλληψη των παιδιώ ήδη διοργανώνενται και η πρώτη συγκέντρωση έξω απο την βουλή σύμβολο τη Δημοκρατίας την Παρασκευή 12 Μαρτίου στις 5 το απόγευμα."

http://bloggaroume.blogspot.com/

Μικρόβια που ταξίδεψαν στο Διάστημα επιστρέφουν πιο θανατηφόρα

Ακούγεται σαν σενάριο από φτηνή ταινία επιστημονικής φαντασίας: μικροοργανισμοί που εκτοξεύτηκαν στο Διάστημα επιστρέφουν δυνατότεροι και πιο επικίνδυνοι. Αυτό ακριβώς συνέβη σε καλλιέργειες σαλμονέλλας που ταξίδεψαν με το διαστημικό λεωφορείο -το βακτήριο επέστρεψε τρεις φορές πιο θανατηφόρο.

Η έρευνα θα μπορούσε να αποδώσει νέα στοιχεία για την καταπολέμηση ασθενειών, έχει όμως μεγάλη σημασία και για το μέλλον των διαστημικών αποστολών.

«Όπου και να πάμε, κάτω από τους ωκεανούς ή σε τροχιά γύρω από τη Γη, τα μικρόβια θα έρχονται μαζί μας, και είναι σημαντικό να καταλάβουμε πώς πρόκειται να αλλάξουν» σχολιάζουν η μικροβιολόγος Σέριλ Νίκερσον, επικεφαλής της ομάδας στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Αριζόνα.

Οι ερευνητές τοποθέτησαν ίδια στελέχη σαλμονέλας -συχνή αιτία σοβαρής γαστρεντερίτιδας- μέσα σε δοκιμαστικούς σωλήνες, προκειμένου να μελετήσουν την επίδραση της μικροβαρύτητας στα παθογόνα μικρόβια. Ένας σωλήνας ταξίδεψε με το Atlantis το Σεπτέμβριο του 2006, ενώ ένας δεύτερος έμεινες στη Γη σε πανομοιότυπες συνθήκες, με εξαίρεση τη δύναμη της βαρύτητας.

Όταν το διαστημικό λεωφορείο επέστρεψε, οι ερευνητές χορήγησαν τα βακτήρια σε ποντίκια. Έπειτα από 25 ημέρες, η γήινη σαλμονέλα είχε σκοτώσει το 60% των πειραματόζωων, ενώ το διαστημικό μικρόβιο είχε σκοτώσει το 90%.

Στην περίπτωση της σαλμονέλας που είχε καλλιεργηθεί σε τροχιά, η θανατηφόρος δόση ήταν τρεις φορές μικρότερη, αναφέρουν οι μικροβιολόγοι στο Proceedings of the National Academy of Science.

Οι αναλύσεις έδειξαν ότι η παραμονή σε τροχιά επηρέασε την έκφραση (λειτουργία) συνολικά 167 γονιδίων. Ωστόσο, το πώς αυξήθηκε η παθογένεια παραμένει ακόμα ασαφές.

Οι επιστήμονες υποψιάζονται ότι το φαινόμενο έχει να κάνει με το γεγονός ότι σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας η δύναμη που ασκεί το περιβάλλον υγρό στην επιφάνεια των κυττάρων είναι μειωμένη.
Παλαιότερα πειράματα στη Γη είχαν δείξει ότι η μείωση της δύναμης αυτής όντως αυξάνει την παθογένεια, ανπαραμένει άγνωστο το γιατί.

Οι ερευνητές προσπαθούν τώρα να εξασφαλίσουν χώρο για νέα πειράματα σε αποστολή του διαστημικού λεωφορείου το 2008.

Newsroom ΔΟΛ

Eνίσχυση των σεισμοπαθών της Χιλής ,υπό την αιγίδα της UNESCO

Διατροφή, χοληστερόλη & βότανα

Ένα πρόβλημα που απασχολεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού ανά τον κόσμο είναι η εμφάνιση υψηλών επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα. Τα αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης παρατηρούνται κυρίως στις μεγαλύτερες ηλικίες (>40 ετών) αλλά μπορεί να εμφανιστούν και σε μικρότερη ηλικία. Όταν η αύξηση των επιπέδων χοληστερόλης δεν σχετίζεται με κάποια άλλη αιτία (π.χ. υποθυρεοειδισμός) τότε έχει σχέση κυρίως με την διατροφή του ατόμου. Αν κάποιο άτομο έχει οικογενειακό ιστορικό υπερχοληστερολαιμίας έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να παρουσιάσει αυξημένη χοληστερόλη κάποια στιγμή στη ζωή του.
Ο σύγχρονος τρόπος διατροφής έχει άμεση σχέση με τα αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης. Μια διατροφή πλούσια σε λιπαρά και ειδικά σε κορεσμένα λιπαρά μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των επιπέδων της στο αίμα. Τα λιπαρά οξέα χωρίζονται σε τρεις μεγάλες κατηγορίες: τα μονοακόρεστα (π.χ. ελαιόλαδο), τα πολυακόρεστα (π.χ. ψάρια) και τα κορεσμένα (π.χ. βούτυρο, τηγανητά τρόφιμα). Τόσο τα μονοακόρεστα όσο και τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα συμβάλουν θετικά στην αντιμετώπιση της υπερχοληστερολαιμίας. Από την άλλη πλευρά μία διατροφή πλούσια σε κορεσμένα λιπαρά οξέα μπορεί να προκαλέσει αύξηση των επιπέδων της χοληστερόλης.
Για να βελτιώσουμε τα επίπεδα χοληστερόλης πρέπει να περιορίσουμε την κατανάλωση κορεσμένων λιπαρών οξέων και να αυξήσουμε την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Επίσης υπάρχουν κάποια τρόφιμα (π.χ. κρόκος αυγού) που είναι πλούσια σε χοληστερόλη και η κατανάλωση τους πρέπει να γίνεται με μέτρο. Τέλος η αύξηση της φυσικής δραστηριότητας θα συμβάλλει στην μείωση των επιπέδων χοληστερόλης του αίματος.
Τα βότανα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν στη μείωση της χοληστερόλης είναι το αβοκάντο, το πίτουρο βρώμης, οι σπόροι βρώμης, το γκίνκο μπιλόμπα, ο ιβίσκος, το τσάι οολόνγκ όταν καταναλώνεται μετά από λιπαρά γεύματα, η φλαμουρία, το πικρόξυλο και τέλος το σκόρδο.

Μηνακάκη Κωνσταντίνα κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος

Έτσι γίνονται τα "ανεξήγητα" φαινόμενα !

Henri Broch : "Η τηλεπάθεια είναι συνδιασμός τρυκ,τύχης και έξυπνου χειρισμού"

"Πριν θελήσουμε να εξηγήσουμε ένα φαινόμενο, ή να δώσουμε μία θεωρία γι αυτό, πρέπει πρώτα να το επιβεβαιώσουμε. Μου είπατε λοιπόν πως έχει αποδειχθεί ότι κάποιοι άνθρωποι στην Ελλάδα έχουν το χάρισμα της τηλεπάθειας. Σας απαντώ «εάν κάποιος πιστεύει ότι μπορεί να το κάνει, ας έλθει στο εργαστήριο και να μας το αποδείξει».

Είχαμε ανθρώπους που ήρθαν από όλον τον κόσμο, από την Ελλάδα, από την Ιταλία κλπ και συμμετείχαν σε αυτές τις εξετάσεις. Πριν πούμε ότι η τηλεπάθεια υπάρχει, πρέπει πρώτα να το αποδείξουμε και μετά να προσπαθήσουμε να το εξηγήσουμε. Εμείς, μέχρι σήμερα κάθε φορά που κάναμε ένα πείραμα τηλεπάθειας, με πάρα πολύ απλό τρόπο, με τράπουλες, με σύμβολα, ποτέ δεν πήραμε κάποιο θετικό αποτέλεσμα εκτός από την καθαρή τύχη. ""Έτσι αναπαράγουμε φαινόμενα τηλεκίνησης στο εργαστήριο."

"Μπορεί να περιμένετε πολλά από τους ανθρώπους εκείνους που πραγματοποιούν φαινόμενα ψευδο-κίνησης ή τηλεκίνησης. Πιστέψτε με όμως, μπορεί κανείς να τα αναπαράγει με τεχνικές, είτε πρόκειται για τεχνικές που χρησιμοποιούν αυτοί που δημιουργούν ψευδαισθήσεις για να μεταφέρουν ένα αντικείμενο από απόσταση, είτε για τεχνικές φυσικής.

Θα σας δείξω μία τεχνική της φυσικής, για παράδειγμα με ένα μέταλλο, που ονομάζεται Nitimol, που σημαίνει Νικέλιο συν Τιτάνιο, πρόκειται για ένα μέταλλο που εμφανίζει μία μοναδική ιδιότητα, ότι μπορούμε να δώσουμε τη μορφή που θέλουμε και αυτό να την κρατήσει στη μνήμη του. Στη συνέχεια, απλά με μία αλλαγή στη θερμοκρασία, μπορούμε να το κάνουμε να ξαναβρεί την αρχική του μορφή. Παίρνετε λοιπόν, ένα κομμάτι μέταλλο Nitimol, το βάζετε στο χέρι σας για παράδειγμα, βάζετε έπειτα το άλλα χέρι σας από πάνω, χωρίς να το αγγίζετε, απλά και μόνο από τη θερμότητα που εκπέμπεται από το χέρι, καταφέρνετε να του αλλάξετε μορφή. Πρόκειται, λοιπόν για μία κλασική τεχνική, που είτε ανήκει σε αυτούς που δημιουργούν ψευδαισθήσεις είτε στους φυσικούς. Συμπερασματικά, λοιπόν μπορούμε να αναπαράγουμε τα φαινόμενα τηλεκίνησης στο εργαστήριο και μάλιστα με ευκολία."


Συντάκτης: Μαργαρίτα Τζαγκαράκη
pylestv

Του ζήτησαν ταυτότητα για να αγοράσει… καραμέλες

taftotia-15xronos Δεν πίστευε στα αυτιά του ο 15χρονος Jaz Bhogal από το Leverington της Μ. Βρετανίας, όταν ο καταστηματάρχης από το μαγαζί που πήγε για να αγοράσει μια σακούλα καραμέλες, του είπε ότι έπρεπε να είναι άνω των 18 ετών για να τις αγοράσει! Μάλιστα του ζήτησε ταυτότητα για να εξακριβώσει την ηλικία του νεαρού αγοριού. Και όλα αυτά γιατί οι συγκεκριμένες καραμέλες έχουν άρωμα κρασιού και ο καταστηματάρχης νόμιζε ότι περιείχαν και αλκοόλ και άρα δεν θα έπρεπε να τις πουλήσει σε παιδιά!

πουλια του αιγαίου μας ... Μαυροπετρίτης

Έχοντας περάσει τον χειμώνα κυνηγώντας έντομα στη Μαδαγασκάρη και στις απέναντι ακτές της νότιας Αφρικής, το γεράκι αυτό επιστρέφει στο Αιγαίο τον Απρίλιο. Σε αντίθεση όμως με τα υπόλοιπα είδη πουλιών δεν αρχίζει να φωλιάζει, αλλά εξακολουθεί να περιφέρεται και να αναζητά μεγάλα έντομα στα νησιά και στην ηπειρωτική χώρα μέχρι τις αρχές Αυγούστου. Τότε αποσύρεται για να φωλιάσει κατά αποικίες σε ασφαλή ερημονήσια του Αιγαίου. Με την καθυστέρηση αυτή, ο Μαυροπετρίτης φροντίζει ώστε η περίοδος γέννησης των μικρών του να συμπέσει με την περίοδο της φθινοπωρινής μετανάστευσης. Έτσι τα εκατομμύρια μικροπούλια που διασχίζουν το Αιγαίο μεταναστεύοντας νότια, παρέχουν μια καινούργια, άφθονη και σίγουρη πηγή τροφής για να μεγαλώσουν οι μικροί Μαυροπετρίτες.

Υπολογίζεται ότι περισσότερα από 3.000 ζευγάρια Μαυροπετρίτη φωλιάζουν στο Αιγαίο αντιπροσωπεύοντας τα 3/4 του παγκόσμιου πληθυσμού. Ο Μαυροπετρίτης είναι, λοιπόν, το πιο σημαντικό, σε παγκόσμιο επίπεδο, είδος που φιλοξενεί η Ελλάδα, η οποία φέρει μεγάλη ευθύνη για την προστασία του.

D. Ristow


D. Ristow


D. Ristow

πουλια του αιγαίου μας ... Πετρίτης

Ο Πετρίτης είναι αναμφισβήτητα ένας πρωταθλητής στον κόσμο των ζώων. Η ταχύτητα με την οποία εφορμά και κυνηγά άλλα πουλιά στον αέρα ενδέχεται να φτάνει τα 400 χιλιόμετρα την ώρα, αναδεικνύοντάς τον στο ταχύτερο πλάσμα του πλανήτη.

Για να αναπτύξει αυτή την ικανότητα, ο Πετρίτης χρειάζεται ανοιχτούς χώρους. Θέλει επίσης ασφαλή βράχια για να φωλιάσει και άφθονα, μεσαίου μεγέθους πουλιά για να τρέφεται. Το Αιγαίο είναι ιδανικός τόπος γι' αυτόν και εδώ έχει ίσως τον πιο υγιή πληθυσμό στην Ελλάδα.

Όπως είναι φυσικό, αυτός ο δεινός κυνηγός των πουλιών έχει προκαλέσει μια γενικότερη ανταγωνιστική διάθεση στον άνθρωπο, που συχνά εκφράζεται με μια ανηλεή καταδίωξη. Όμως, αντίθετα με τον Σπιζαετό που χρειάζεται εκτεταμένες περιοχές, ο Πετρίτης έχει ακόμη τη δυνατότητα να βρίσκει ασφαλές καταφύγιο στις διάσπαρτες βραχονησίδες.

A. Bonetti

Αρχαία Μυστήρια-Τα Ορφικά Μυστήρια

«Ο Ορφεύς στάθηκε το έμψυχο πνεύμα της Ιεράς Ελλάδος, ο αφυπνισμός της θείας ψυχής».
Με αυτά τα λόγια χαρακτηρίζει τα Ορφικά Μυστήρια και τον ιδρυτή τους Ορφέα, ο συγγραφέας Εδουάρδος Συρέ (Ed. Shure) στο βιβλίο του «ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΜΥΣΤΑΙ».
Πράγματι, τα Ορφικά Μυστήρια κυριάρχησαν για μεγάλο χρονικό διάστημα στον αρχαίο κόσμο και κατέχουν ξεχωριστή θέση ανάμεσα στις αρχαίες Ελληνικές τελετουργίες.

Image Ιδρυτής των μυστηρίων θεωρείται ο Ολύμπιος Ορφεύς, υιός του Οιάγρου και της Μούσας Καλλιόπης. Γεννήθηκε στην Πίμπλεια της Πιερίας την 13-14η χιλιετία π.Χ. και υπήρξε μία ιδιαίτερα πολυσχιδής προσωπικότητα: λέγεται ότι έλαβε μέρος στην Αργοναυτική Εκστρατεία, ότι εφηύρε την λύρα και ήλθε σε επαφή με τους Καβείρους της Θράκης από τους οποίους επηρεάστηκε.
Επίσης παροιμοιώδης έμεινε ο έρωτας του για την Ευρυδίκη για την οποία κατέβηκε ως τον Άδη για να την πάρει πίσω από το βασίλειο του Πλούτωνα. Η συνολική θεώρηση των Ορφικών αποδεικνύει πως ο Ορφέας ήταν όντως υπαρκτό πρόσωπο και όχι απλά το αποκύημα της φαντασίας ορισμένων.

Τα Ορφικά Μυστήρια ξεκίνησαν από τα Βορειοελλαδικά βουνά, σε μια εποχή που ο Διόνυσος ο κατ' εξοχήν Θεός των μυστηρίων, λατρευόταν σαν Θεότητα της Σελήνης (Φεγγαροθεός). Δημιουργώντας τα Μυστήρια ο Ορφέας ένωσε τη θρησκεία του Δία με εκείνη του Διονύσου.
Οι μυημένοι έπαιρναν από τις διδασκαλίες του τις μεγάλες αλήθειες που το θαυματουργό τους Φως έφτανε μέχρι το λαό με την μορφή ενός πέπλου προσιτού και ανακατεμένου με την ποίηση και τις δημόσιες τελετές. Μεγάλος Ιερέας του Δια και εξέχων Μύστης της Θράκης, ο Ορφέας έγινε για τους μυημένους ο μεγάλος Αποκαλυπτής του Ουρανίου Διονύσου.
Οι τελετές των Ορφικών λάμβαναν μέρος την νύκτα. Η ουσία των Μυστηρίων είναι η μετάβαση από το σκότος στο φως με διάφορους αλληγορικούς και συμβολικούς τρόπους.
Στο άδυτο του ναού ο Ιεροφάντης άναβε την τελετουργική Πυρά από μία συνεχώς καίουσα Ιερά Πηγή και εμφανιζόταν μπροστά στους μυημένους. Οι ναοί των Ορφικών είτε ήταν κτιστοί, είτε απλά σπήλαια.
Ένα άλλο μέρος της Ορφικής φιλοσοφίας αποτελούν και οι Ορφικοί Ύμνοι που ψάλλονταν κατά τις τελετές.
Είναι πανάρχαιοι και οι παλαιότεροι ανάγονται στην 11η χιλιετία π.Χ. Εξυμνούν διάφορες θεότητες και δίνουν πλήθους στοιχείων για την Ορφική Κοσμολογία, όπως: την γέννεση του Σύμπαντος από μια έκρηξη, την θεωρία του Κοσμικού Ωού (άποψη πως ο κόσμος γεννήθηκε από ένα αυγό), την πίστη στην Συμπαντική Αρμονία, την αναφορά στο Ζωδιακό Κύκλο, καθώς και πλήθος αστρονομικών γνώσεων όπως την ύπαρξη του Πολικού Αστέρα, τις Ισημερίες και τα Ηλιοστάσια.
Η Αρχαία Ελληνική Θεολογία προήλθε από τους Ορφικούς και επηρέασε τόσο τον Πυθαγόρα όσο και τον Πλάτωνα. Ο Πλάτων μάλιστα στα κείμενα του ονομάζει τον Ορφέα «Θεολόγο».

Ο λόγος του Ορφέα λοιπόν προχώρησε μετά τον θάνατό του με τρόπο μυστηριώδη μέσα στις φλέβες του Ελληνισμού από τις μυστικές αρτηρίες των Ιερών και τον έκανε Μύστη.
Οι Θεοί έμειναν σύμφωνοι με τον λόγο του, όπως μέσα σε έναν ναό ο χορός των μυημένων συμφωνεί με τους ήχους μιας αόρατης λύρας. Έτσι η ψυχή του Ορφέα έγινε η ψυχή της Ελλάδος

Ο καπνιστής και το τσιγάρο του.

Γράφει ο Ομότιμος Καθηγητής της Φυσιολογίας,
Ιατρική Σχολή Παν/μίου Αθηνών,
Ιωάννης ΧατζημηνάςΟ καπνιστής και το τσιγάρο του έχουν άμεση σχέση, με την υγεία, τόσο του ίδιου του καπνιστή, όσο και των γύρω του. Αλλά συγχρόνως έχουν σχέση και με ολόκληρη την προϊστορία, την ιστορία και το μέλλον του ανθρώπου πάνω στη Γη, και, κατά πως φαίνεται, και οπουδήποτε αλλού στο Σύμπαν! Πράγματι ο καπνός - ο οποιοσδήποτε καπνός, ο άσπρος, ο μαύρος ή ο έγχρωμος, αρωματικός ή μη - έχει διαδραματίσει έναν απίστευτα ουσιαστικό και θεμελιώδη ρόλο στη διαμόρφωση της ψυχής του ανθρώπου, των φαντασιώσεων, των προσδοκιών και των μεταφυσικών του αναζητήσεων. Φαντάζομαι εκείνο τον ταλαίπωρο νεαρό μας πρόγονο, που είχε την αναπάντεχη τύχη (ή την ατυχία;) να ήταν το πρώτο "ανθρώπινο ον" που γεννήθηκε με τον εγκέφαλό του εξοπλισμένο με την πρωτόφαντη ικανότητα της ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ. Η όλη ιστορία έγινε κάπως έτσι:
Από τα απύθμενα βάθη του χρόνου άρχισε την πορεία της μια κοσμική ακτίνα - η τελευταία ίσως που έτυχε να ξεφύγει από την τρομακτική έλξη που άρχισε να αναπτύσσεται τη στιγμή που το άστρο καταβροχθίζονταν από τη μαύρη τρύπα.
Πορευόταν λοιπόν η ακτίνα και προσπερνούσε τα έτη, τους αιώνες, τις χιλιετίες, τα εκατομμύρια και τα δισεκατομμύρια των "ετών φωτός," μέσα στην υφή του ΧΡΟΝΟΥ. Και ξάφνου το θαύμα έγινε! Η ακτίνα πέρασε μέσα από δέρμα, ανάμεσα από άτομα και μόρια που συγκροτούσαν ζωντανό ιστό, δομή απείρως σπάνια στον κόσμο, και πρόσκρουσε σε ένα από τα δισεκατομμύρια μόρια ύλης που συγκροτούν το DNA μέσα σ' ένα ωογόνιο, στην ωοθήκη ενός προανθρώπινου όντος, κάπου στη ζούγκλα της Αφρικής . Και η μετάλλαξη ήταν πια γεγονός!
Μετά από λίγα χρόνια, αυτό το συγκεκριμένο ωογόνιο, εξελίχθηκε σε ωάριο, αυτό γονιμοποιήθηκε από σπερματοζωάριο, και έτσι, με τη σειρά του, έδωσε γένεση σε κύημα ''προανθώπινου όντος''.

Η μετάλλαξη που προκλήθηκε από την κοσμική ακτίνα αποδείχθηκε κοσμογονική, γιατί αφορούσε μια θέση - κλειδί μέσα στο γενετικό κώδικα. Με την τροποποίηση αυτού του γονιδίου, οι βασικές συνδέσεις των νευράδων στον εγκεφαλικό φλοιό αυτού του εμβρύου σχηματίστηκαν με βάση ένα καινούριο σχέδιο, και διέθεταν ένα επαναστατικό προγραμματισμό.

Το ανθρώπινο αυτό ον εμφάνιζε, για πρώτη φορά στην ιστορία του χρόνου, την ιδιότητα της ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ, αυτής της εκπληκτικής εγκεφαλικής λειτουργίας, που μας διακρίνει και μας εξυψώνει πάνω από όλα τα πλάσματα της δημιουργίας. Φανταστείτε, χωρίς αυτή δεν θα υπήρχε βέβαια, αυτό το κείμενο, ούτε και η γνωστή και άγνωστη περιπέτεια του ανθρώπου μέσα στον Κόσμο, από την εμφάνισή του μέχρι και σήμερα.

Φανταστείτε λοιπόν αυτό το πρώτο ανθρώπινο ον, με την πνευματική ικανότητα της φαντασίας, να αντικρίζει για πρώτη φορά με δέος, τρόμο και θαυμασμό, τον καπνό να εκτινάσσεται βίαια προς τα ύψη από τον κρατήρα του ηφαιστείου, ή τον καπνό από την τυχαία πυρκαγιά του δάσους να καλύπτει τον ουρανό και να σκιάζει τον ήλιο.
Οι διεργασίες που πραγματοποιούνται μέσα στον εγκεφαλικό του φλοιό, χάρη στα καινούργια νευραδικά κυκλώματα και τον πρωτόγνωρο πολυπλοκότερο προγραμματισμό, πυροδοτούν τη σκέψη του και γεννοβολούν τα οράματα και τις φαντασιώσεις του.

Ο καπνός που αναθρώσκει με κατεύθυνση προς τον ουρανό ανάγεται σε σύμβολο του υπερφυσικού, του υπερδυναμικού, του παντοδύναμου και του μυστηρίου.
Από αυτό το σημείο και μετά, η χρήση του καπνού - με τη μορφή του αρωματικού καπνού, του θυμιάματος ή της κνίσας, που ευφραίνει θεούς και ανθρώπους, κ.λ.π. - εντάσσεται σε όλες τις τελετουργίες, τις μυστηριακές και λατρευτικές πράξεις του ανθρώπου, και καταλαμβάνει κυρίαρχη θέση ανάμεσα στα μέσα, τους μηχανισμούς, και γενικά τους ισχυρούς δυναμικούς παράγοντες που χρησιμοποιούνται για την εγκατάσταση της εξάρτησης του ατόμου και των μαζών.

Και η ιστορία τραβάει το δρόμο της, ως τη στιγμή που κάποιος ανακάλυψε, κάπου εκεί στη Νότια Αμερική, το φυτό που ονομάστηκε NICOTIANA TABACUM, τον καπνό που αναδίδεται με την καύση του, και τις φαρμακολογικές επιδράσεις που εξασκεί η περιεχόμενη νικοτίνη.
Από τη στιγμή εκείνη αρχίζει μια καινούργια περίοδος όσον αφορά τη χρησιμοποίηση του καπνού σαν φαινομένου ή στοιχείου που επιδρά στη σκέψη μας, και κατ' επέκταση στη συμπεριφορά μας, με την παρεμβολή του αισθήματος της όρασης και της όσφρησης.

Πράγματι, εκτός από αυτά, με το κάπνισμα των προϊόντων της NICOTIANA TABACUM, υπεισέρχονται στη συνολική διαδικασία και τα αισθήματα της γεύσης και αφής, με όλες τις συνακόλουθες φυσιολογικές επιδράσεις και αντιδράσεις, και επιπρόσθετα έχουμε και την ισχυρή φαρμακολογική επίδραση της νικοτίνης, η οποία και από μόνη της δημιουργεί βιοχημική εξάρτηση πρώτου μεγέθους.

Και έτσι, από τετρακόσια πενήντα τόσα χρόνια, το κάπνισμα άρχισε να μπαίνει στην ατομική και την κοινωνική μας ζωή, και να καταλαμβάνει θέση αγαθού πρώτης ανάγκης και μέσου διαμόρφωσης, εκδήλωσης και προβολής της προσωπικότητας του καπνιστή.

Επιπρόσθετα, θεωρείται ότι αποτελεί αδιαφιλονίκητη πηγή έμπνευσης και διέγερσης της φαντασίας, και όλων των άλλων πνευματικών λειτουργιών, που αποτελούν τους απαραίτητους συντελεστές για τη δημιουργία αριστοτεχνημάτων του λόγου, της σκέψης, της διανόησης και της επιστήμης! Και ακόμα, ένα αποτελεσματικό μέσο για την αποτροπή του σωματικού και του πνευματικού καμάτου.
Χρησιμοποιείται με τη μορφή του πούρου και του ναργιλέ, και αργότερα επικρατεί, με τεράστια διαφορά, η εύχρηστη και ραφινάτη μορφή του τσιγάρου.

Και όλα αυτά είναι πολύ ωραία, και ως ένα σημείο αληθινά. Το κάπνισμα αποτελεί μια ευχάριστη συνήθεια, και δημιουργεί ένα πλήθος χρήσιμες, και οπωσδήποτε ευδαιμονιστικές εξαρτήσεις, που έχουν κατά κόρον διαφημιστεί από τα γιγαντιαία οικονομικά και άλλα συμφέροντα που...ελλοχεύουν πίσω από την παραγωγή του πακέτου με τα τσιγάρα, που πολλοί έχουμε στην τσέπη μας.

Αλλά, από αρκετά τώρα χρόνια, εξακριβώθηκε, και όσο πάει και τεκμηριώνεται επιστημονικά πια, και πέρα από κάθε αμφιβολία, ότι το κάπνισμα αποτελεί έναν από τους βασικότερους και ισχυρότερους νοσογόνους παράγοντες, όχι μόνο για τον ίδιο τον καπνιστή, αλλά και για τους γύρω του, που εξαναγκάζονται να εισπνέουν τον καπνό με τον οποίο ρυπαίνει το περιβάλλον του.
Πράγματι, ο καπνιστής έχει αυξημένο κίνδυνο για ανάπτυξη καρκίνου στον πνεύμονα, στην ουροδόχο κύστη, στο νεφρό και στο πάγκρεας, καθώς επίσης και στο στόμα, στα χείλη, στο φάρυγγα, στο λάρυγγα, και στον οισοφάγο.

Το κάπνισμα έχει όμως και άμεση συσχέτιση με τη χρόνια βρογχίτιδα και το εμφύσημα, καθώς και το συνδυασμό, στο ίδιο άτομο, των δύο αυτών βασανιστικών, και τελικά θανατηφόρων καταστάσεων.

Μια άλλη πολύ σημαντική βλαβερή και θλιβερή επίδραση έχει τόσο στην επίπτωση όσο και στην εξέλιξη της στεφανιαίας νόσου της καρδίας, που αποτελεί και την πρώτη αιτία θανάτου ανδρών μέσης ηλικίας στο Δυτικό κόσμο.
Ο κίνδυνος για στεφανιαία νόσο, σε νέο άνδρα που καπνίζει 20 τσιγάρα την ημέρα, είναι περίπου τριπλάσιος σε σύγκριση με τον μη καπνιστή, και αυξάνεται ανάλογα με τον αριθμό των τσιγάρων που καπνίζει.

Εκτός από τις στεφανιαίες αρτηρίες της καρδίας, το κάπνισμα επηρεάζει δυσμενώς και πολλές άλλες αρτηρίες σε διάφορα μέρη του σώματος, όπως του εγκεφάλου, με αποτέλεσμα αγγειοεγκεφαλικά επεισόδια, ή στα πόδια, με τελική απόληξη τη γάγγραινα και τον ακρωτηριασμό.
Το κάπνισμα της μητέρας προκαλεί επίσης εξαιρετικά μεγάλη βλάβη στο έμβρυο κατά την εγκυμοσύνη.

Ποιοι είναι άραγε οι μηχανισμοί με τους οποίους το κάπνισμα προκαλεί όλα αυτά τα δεινά; Μέσα στον καπνό του τσιγάρου περιέχονται βέβαια χιλιάδες ερεθιστικές και βλαβερές ουσίες, που επενεργούν:
1. Mε την απλή επαφή με το βλεννογόνο της ρινικής και της στοματικής κοιλότητας, καθώς και με το βλεννογόνο και το αναπνευστικό επιθήλιο όλων των άλλων αναπνευστικών οδών και των κυψελίδων των πνευμόνων, και
2. Mε την απορρόφησή τους από το αίμα, με συνέπεια να μεταφέρονται σε όλους τους ιστούς και τα όργανα του σώματος και να εξασκούν εκεί, με άμεσο τρόπο, τη βλαπτική τους επίδραση.

Από όλες όμως αυτές τις ουσίες, ξεχωρίζουν οι ακόλουθες τρεις:
1. Η νικοτίνη, το δραστικό αλκαλοειδές του καπνού. Η νικοτίνη απορροφάται πολύ εύκολα και γρήγορα από τις κυψελίδες των πνευμόνων προς το αίμα, και επιδρά, τόσο στο αυτόνομο νευρικό σύστημα, όσο και στο κεντρικό νευρικό σύστημα, αλλά και σε άλλους ιστούς και όργανα του σώματος. Βασική της επίδραση είναι η μεγάλη αύξηση της έκκρισης αδρεναλίνης από τα επινεφρίδια, με αποτέλεσμα την ταχυκαρδία, την αγγειοσυστολή κυρίως των αγγείων του δέρματος και την αύξηση της αρτηριακής πίεσης, την αύξηση της γλυκόζης και των λιπαρών οξέων στο αίμα, και τη σημαντική αύξηση του μεταβολισμού. Η επίδραση στο κεντρικό νευρικό σύστημα, και ιδιαίτερα στον εγκέφαλο, συνίσταται σε περιορισμό του αισθήματος της κόπωσης, την αύξηση της εγρήγορσης και τη βελτίωση της επικέντρωσης της προσοχής.
2. Η πίσσα, αποτελεί μείγμα πολλών ουσιών που προέρχονται από την καύση του καπνού, και περιέχει πολλές καρκινογόνες ουσίες, που επιδρούν τόσο άμεσα στα κύτταρα των βλεννογόνων του αναπνευστικού συστήματος, όσο και έμμεσα, μετά την απορρόφησή τους από το αίμα.
3. Tο μονοξείδιο του άνθρακα, που επίσης παράγεται κατά την καύση του καπνού απορροφάται από τους πνεύμονες προς το αίμα και περιορίζει, σε μεγάλο βαθμό, τη μεταφορά του οξυγόνου σε όλους τους ιστούς του σώματος. Η χρόνια δηλητηρίαση με μονοξείδιο του άνθρακα - που αποτελεί μόνιμη κατάσταση σε όλους τους καπνιστές - είναι υπεύθυνη για τη σκλήρυνση των αρτηριών, και γενικότερα για τις αγγειακές βλάβες, που τελικά αυξάνουν, σε πολύ μεγάλο βαθμό, τον κίνδυνο για την εμφάνιση στεφανιαίας νόσου της καρδίας και εμφράγματος του μυοκαρδίου, καθώς και αγγειοεγκεφαλικών επεισοδίων.

Αυτά λοιπόν για τον καπνιστή και το τσιγάρο του! Το συμπέρασμα είναι ότι ο καπνιστής έχει εισάγει στη ζωή του ένα στοιχείο περιπέτειας, με απροσδιόριστη, αλλά ενδεχόμενα όχι ευχάριστη κατάληξη, πρόκειται δηλαδή για τον άνθρωπο που έχει κάνει καθημερινή πράξη το "ζην επικινδύνως," ή , για τους Ιταλομαθείς, και γενικά τους Ευρωπαϊζοντες, vivere periculossamente.
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory