Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τρίτη, 16 Μαρτίου 2010

sexy - hot με βρεγμένο μπλουζάκι στην πισινα
για ολόκληρη την gallery επισκεφτείτε την AGENDA του Rc-Cafe

Mπορεί να "βλέπει" χάρη στη γλώσσα του.


ΑΛΛΑΞΕ Η ΖΩΗ ΤΟΥ!


Η ζωή ενός βρετανού στρατιώτη που τυφλώθηκε έπειτα από μία έκρηξη χειροβομβίδας στο Ιράκ άλλαξε εντελώς χάρη σε μια πειραματική συσκευή που του επιτρέπει να "βλέπει" με τη γλώσσα του.

Ο Κρεγκ Λούντμπεργκ, 24 ετών, μπορεί να διαβάσει, να διακρίνει μορφές και να περπατά χωρίς βοήθεια χάρη σε μία συσκευή που δημιουργήθηκε στις ΗΠΑ. Ο Λούντμπεργκ έχασε εντελώς την όρασή του όταν χτυπήθηκε από μία χειροβομβίδα το 2007, ενώ υπηρετούσε στη Βασόρα.

Ο Λούντμπεργκ επιλέχθηκε από το βρετανικό υπουργείο Αμυνας να είναι ο πρώτος άνθρωπος στη Βρετανία που θα δοκιμάσει το BrainPort, μία συσκευή που μετατρέπει τις εικόνες σε ηλεκτρικά ερεθίσματα που μεταδίδονται στον εγκέφαλο μέσω της γλώσσας του.

Αυτά τα ερεθίσματα προκαλούν τσιμπήματα πάνω στη γλώσσα, από την ένταση των οποίων ο χρήστης μπορεί να οπτικοποιεί στο μυαλό του το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται και να κινείται σε αυτό αποφεύγοντας τα εμπόδια.

Ο μηχανισμός περιλαμβάνει μία μικροσκοπική κάμερα συνδεδεμένη με ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου και το όλο σύστημα συνδέεται με μια μικρή πλάκα από πλαστικό που ο χρήστης τοποθετεί πάνω στην γλώσσα του για να αναλύει τα ηλεκτρικά ερεθίσματα.

"Η κάμερα στέλνει σήματα στην πλαστική πλάκα και από εκεί στη γλώσσα. Βλέπω σιλουέτες ανθρώπων και τις μορφές των αντικειμένων. Ολα είναι σε μαύρο και άσπρο", δήλωσε ο Λούντμπεργκ. "Πρόκειται για το πρωτότυπο, όμως ο πιθανός αντίκτυπος στη ζωή μου είναι τεράστιος".

"Εχει τη δυνατότητα να προχωρήσει τα πράγματα για τους τυφλούς", συνεχίζει ο Λούντμπεργκ, υπογραμμίζοντας ότι πλέον μπορεί να πιάνει τα αντικείμενα με την πρώτη προσπάθεια χωρίς να χρειάζεται να τα ψηλαφήσει πρώτα, όπως έκανε πριν.


TROKTIKO

Ζητούνται αστροναύτες για μόνιμη εργασία


Νέες προοπτικές ανοίγονται για τους αστροναύτες που νιώθουν επαγγελματική ανασφάλεια: η εταιρεία Bigelow Aerospace από το Λας Βέγκας δημοσίευσε στη διαδικτυακή της τοποθεσία μια αγγελία με την οποία ζητά να προσλάβει επαγγελματίες αστροναύτες με προϋπηρεσία στο διάστημα.

Οι απαιτήσεις της αγγελίας για προϋπηρεσία σε διαστημικές αποστολές περιορίζουν τους πιθανούς υποψηφίους στους 500. Η αγγελία είναι πιθανό να τύχει μεγάλης ανταπόκρισης καθώς στο τέλος του έτους, ο στόλος του διαστημόπλοιου της NASA αναμένεται να βγει στη σύνταξη, χωρίς να υπάρχουν σχέδια για αντικατάσταση του αεροσκάφους στο άμεσο μέλλον. Το γεγονός αυτό συνεπάγεται ότι χιλιάδες εργαζόμενοι θα βρεθούν στο δρόμο.

Ο επικεφαλής της εταιρείας, Ρόμπερτ Μπίγκελοου, αναζητά προσωπικό για τη στελέχωση του διαστημικού συγκροτήματος που πρόκειται να τεθεί σε τροχιά. Πρότυπα διαστημικών συγκροτημάτων βρίσκονται ήδη σε τροχιά και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για ερευνητικούς, τουριστικούς, βιομηχανικούς και άλλους σκοπούς.

Στην περιγραφή της θέσης περιλαμβάνονται οι βόλτες στο διάστημα, η εργασία στο τμήμα μάρκετινγκ για την εξασφάλιση κυβερνητικών και εταιρικών πελατών, καθώς και καθήκοντα κατασκευής και συντήρησης εδάφους. Άγνωστές παραμένουν, ωστόσο, οι απολαβές της θέσης.

troktiko

Πώς ορισμένα φίδια εντοπίζουν τη λεία τους στο σκοτάδι


Το βέλος δείχνει το ειδικό αισθητήριο όργανο που αντιλαμβάνεται τη θερμότητα (Πηγή: Washington College)

Οι ερπετολόγοι γνώριζαν εδώ και δεκαετίες ότι ορισμένα φίδια μπορούν να «βλέπουν» στο σκοτάδι τη θερμική ακτινοβολία που εκπέμπει η λεία τους. Αμερικανοί μοριακοί βιολόγοι αποκαλύπτουν τώρα πώς ακριβώς λειτουργεί σε μοριακό επίπεδο αυτή η «έκτη αίσθηση».

Η νέα έρευνα, που δημοσιεύεται στο περιοδικό Nature, δείχνει ότι τα φίδια αυτά δεν έχουν υπέρυθρη όραση, όπως υπέθεταν πολλοί επιστήμονες, αλλά αντίθετα «αισθάνονται» και χαρτογραφούν ανεπαίσθητες μεταβολές της θερμοκρασίας στο χώρο γύρω τους.

Αυτή η ικανότητα, που επιτρέπει τον εντοπισμό θερμόαιμων ζώων ακόμα και στο απόλυτο σκοτάδι, υπάρχει μόνο σε ορισμένους βόες, πύθωνες και κροταλίες (οι οποίοι ανήκουν στην ίδια οικογένεια με τις οχιές). Ο αμερικανικός κροταλίας Crotalus atrox, για παράδειγμα, μπορεί να εντοπίσει ένα ποντίκι στο σκοτάδι από απόσταση δέκα μέτρων, ακόμα και αν τα μάτια του έχουν καλυφθεί.

Προηγούμενες έρευνες είχαν δείξει ότι τα φίδια αυτά αντιλαμβάνονται την υπέρυθρη ακτινοβολία όχι με τα μάτια, αλλά με ειδικά όργανα σαν μικρά κοιλώματα που βρίσκονται ανάμεσα στα μάτια και τα ρουθούνια.

Όμως το πώς ακριβώς λειτουργεί αυτό το αισθητήριο σύστημα παρέμενε μέχρι σήμερα μυστήριο. Μια πιθανή εξήγηση ήταν ότι τα ειδικά όργανα των φιδιών κυριολεκτικά βλέπουν την υπέρυθρη ακτινοβολία με ειδικούς φωτοϋποδοχείς, όπως τα μάτια βλέπουν το ορατό φως.

Αυτό τελικά δεν ισχύει, δείχνει η νέα μελέτη. «Στην πραγματικότητα η υπέρυθρη ακτινοβολία γίνεται αντιληπτή ως θερμότητα» και όχι ως υπέρυθρο φως, δήλωσε στο AFP ο Ντέιβιντ Τζούλιους, επικεφαλής της μελέτης στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο.

Τα ειδικά αισθητήρια όργανα των φιδιών που αντιλαμβάνονται τη θερμότητα αποτελούνται από μια οστέινη κοιλότητα μέσα στην οποία υπάρχει μια εξαιρετικά λεπτή μεμβράνη. Η θερμοκρασία της μεμβράνης αυτής αλλάζει κατά τόπους όταν δεχθεί την υπέρυθρη ακτινοβολία που εκπέμπει η θερμόαιμη λεία.

Η ομάδα του Δρ Τζούλιους εντόπισε πάνω στη μεμβράνη τον υποδοχέα TRPA1, ο οποίος αντιδρά στη ζέστη και στέλνει σήματα στις απολήξεις του νευρικού συστήματος.

Το εντυπωσιακό είναι ότι ο TRPA1 ανήκει σε μια κατηγορία υποδοχέων που υπάρχουν και στον άνθρωπο. Στην περίπτωσή μας όμως, αυτοί οι υποδοχείς δεν αντιλαμβάνονται τη θερμότητα, αλλά ορισμένες ερεθιστικές ουσίες που υπάρχουν σε φυτά της οικογένειας της μουστάρδας.

Πηγή
CLOPYPASTE

Aντρικά και γυναικεία όνειρα

Ο Dr Mark Blagrove, καθηγητής ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο του Swansea, μελέτησε τα όνειρα 100.000 ανδρών και γυναικών και κατέληξε σε ένα σαφέστατο συμπέρασμα: ακόμη και στον ύπνο μας διαφέρουμε ριζικά!!

nude_girl-(1).jpgΤι όνειρα βλέπουν οι γυναίκες.

Οι γυναίκες σύμφωνα με την έρευνα βλέπουν όνειρα τα οποία:

1. Περιλαμβάνουν πολλά πρόσωπα τα οποία όμως τους είναι γνωστά: είτε είναι άτομα με τα οποία τσακώνονται, είτε είναι κάποιος με τον οποίο κάνουν σεξ, το σίγουρο είναι ότι γνωρίζονται και στην πραγματικότητα.
2. Έχουν ως κύριο χώρο δράσης το σπίτι τους .
3. Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο τα όνειρα σχετίζονται με την δουλειά τους.
4. Διαρκούν μεγάλο χρονικό διάστημα.
5. 'Εχουν συναισθηματικό περιεχόμενο που συχνά αγγίζει το "μελό".


manΤι όνειρα βλέπουν οι άντρες .
Οι άντρες από την άλλη σύμφωνα με την έρευνα βλέπουν όνειρα τα οποία:

1. Περιλαμβάνουν πολλά πρόσωπα τα οποία τους είναι εντελώς άγνωστα!!

2.Εξελίσονται κυρίως σε δημόσιους χώρους, σε δρόμους , μέσα στο αυτοκίνητο αλλά και στο γραφείο.

3.Αφορούν θέματα επαγγελματικής φύσης και ιδιαίτερα προαγωγής, αύξησης ή απόλυσης

4.Έχουν σκηνές δράσης, βίας, ταχύτητας και κινδύνου

5.Έχουν συχνά σεξουαλικό περιεχόμενο κυρίως με άγνωστα πρόσωπα !!!

Πώς ανοίγουν τις κονσέρβες οι Μαθηματικοί...‏

Μάζεψαν αντιπροσώπους από τους Μαθηματικούς, τους Φυσικούς και τους Χημικούς και τους έδωσαν το εξής πρόβλημα. Πώς θα μπορέσουν να ανοίξουν μια σφραγισμένη κονσέρβα;

Πρώτοι είπαν θα ξεκινήσουν οι Φυσικοί. Κλείστηκαν μέσα σ' ένα μεγάλο αμφιθέατρο και άρχισαν να ψάχνουν τη λύση. Ύστερα από ένα μισάωρο, βγήκαν όλοι χαρούμενοι και φώναζαν: Βρήκαμε τη λύση, βρήκαμε τη λύση! Τους ρώτησε τότε η επιτροπή ποια ήταν η λύση που έλεγαν, και οι φυσικοί απάντησαν:

Θα θέσουμε την κονσέρβα σε περιστροφική κίνηση γωνιακής ταχύτητας 20m/sec. Καθώς θα στριφογυρίζει, θα τη βομβαρδίσουμε με σωματίδια ζήτα, με αποτέλεσμα να λιώσει το μέταλλο και να μην πάθει τίποτα απολύτως το περιεχόμενο της κονσέρβας. Πολύ ωραία, είπαν οι κριτές, ας δοκιμάσουν οι χημικοί τώρα. Πράγματι μπήκαν οι χημικοί στο αμφιθέατρο και προσπαθούσαν να λύσουν με τη σειρά τους κι αυτοί, αυτό το δύσκολο πρόβλημα.

Όπως και οι φυσικοί, έτσι και οι χημικοί μετά από κάνα μισάωρο βγήκαν κι αυτοί με χαρές και πανηγύρια και φώναζαν:

Το βρήκαμε! Το βρήκαμε! Τους ρώτησε κι αυτούς η επιτροπή για τη λύση. Και οι χημικοί έδωσαν την εξής απάντηση:

Θα βάλουμε την κονσέρβα μέσα σ' έναν κουβά με νερό. Θα προσθέσουμε μια χημική ένωση του σιδήρου και θα βάλουμε και ηλεκτρόδια από βανάδιο. Θα εφαρμόσουμε τάση 200 μVolt ανάμεσα στα ηλεκτρόδια με αποτέλεσμα να διαλυθεί το μέταλλο. Στο μεταξύ θα έχει εξατμιστεί και το νερό, οπότε μας μένει μόνο το περιεχόμενο της κονσέρβας καθαρό και έτοιμο για φάγωμα. Πάρα πολύ ωραία, είπαν οι κριτές, για να δούμε όμως και τους μαθηματικούς.

Μπήκαν και οι μαθηματικοί στο αμφιθέατρο και άρχισαν να συζητούν το πρόβλημα. Έμειναν μέσα στο αμφιθέατρο τρεις και μισή ώρες και οι κριτές είχαν αρχίσει να ανησυχούν. Ύστερα από τρεις και μισή ώρες συνεχόμενης σύσκεψης, βγήκαν επιτέλους οι μαθηματικοί καταϊδρωμένοι, κουρασμένοι, ξεθεωμένοι, φωνάζοντας:

Επιτέλους το βρήκαμε! Επιτέλους! Και πριν προλάβει να τους ρωτήσει η επιτροπή, αυτοί άρχισαν να μιλάνε:

Είχαμε τη λύση μπροστά μας και δεν τη βλέπαμε! Η λύση που βρήκαμε ήταν τόσο απλή στη χρήση αλλά και τόσο δύσκολη στη σύλληψη! Λοιπόν; τους ρώτησαν οι κριτές, ποια είναι αυτή η λύση;

Και οι μαθηματικοί είπαν:

Έστω μια ανοιχτή κονσέρβα...


Πηγή: ClopYPastE.gr

Η μεγαλύτερη μακαρονάδα του κόσμου


300 ΚΙΛΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ

Η μεγαλύτερη μακαρονάδα του κόσμου δε σερβίρεται σε πιάτο αλλά σε... πισίνα! Οι κάτοικοι του Garden Grove της Καλιφόρνιας γέμισαν μια πισίνα με περίπου 300 κιλά μακαρόνια και απο πάνω έριξαν 550 λίτρα σάλτσας. Εφτιαξαν έτσι τη μεγαλύτερη μακαρονάδα του κόσμου. Τα μακαρόνια μετά δεν τα έφαγε ο κόσμος αλλά τα έδωσαν σε γεωργούς να ταΐσουν τα ζώα τους

Mercedes SLS AMG Gullwing

Πρεμιέρα στο Μπαχρέιν, μαζί με τα καινούργια μονοθέσια της F1, τον επανεμφανιζόμενο ζωντανό θρύλο του σπορ Μίκαελ Σουμάχερ και άλλα νέα πρόσωπα, κάνει και η Mercedes-Benz SLS AMG Gullwing. Η οποία είναι το νέο safety car της φόρμουλα 1 για τη φετινή χρονιά.

Η Mercedes, η οποία αποτελεί τον προμηθευτή του αυτοκινήτου ασφαλείας στην φόρμουλα 1 εδώ και 15 χρόνια, αποφάσισε να αντικαταστήσει την SL63 AMG, με το διάσημο και ολοκαίνουργιο supercar της. Η SL63 AMG, ήταν το αυτοκίνητο ασφαλείας στην φόρμουλα 1 τις χρονιές 2008 και 2009.

Η SLS AMG Gullwing, είναι ένα εντυπωσιακό διθέσιο κουπέ, το οποίο συνδυάζει με εξαιρετικό τρόπο τις ρετρό γραμμές με τις σύγχρονες στιλιστικές τάσεις. Κυρίαρχο στοιχείο του αυτοκινήτου, είναι οι πόρτες που ανοίγουν προς το επάνω. Μια λύση που η γερμανική φίρμα είχε υιοθετήσει για πρώτη φορά στην 300 SL Gullwing του 1950.

Το μοντέλο που θα γυρνάει στις πίστες της φόρμουλα 1, εφοδιάζεται με έναν V8 κινητήρα χωρητικότητας 6.3 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 571 και εξασφαλίζει στην SLS AMG Gullwing, εντυπωσιακές επιδόσεις. Το γερμανικό supercar επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ. / ώρα σε μόλις 3,7 δευτερόλεπτα, ενώ αναπτύσσει τελική ταχύτητα 320 χλμ. / ώρα.
Για την μετάδοση της κίνησης στους πίσω τροχούς φροντίζει ένα αυτόματο σεριακό κιβώτιο 7 σχέσεων διπλού συμπλέκτη, που φροντίζει οι αλλαγές των σχέσεων να είναι πολύ κοντά στα στάνταρ των μονοθεσίων της φόρμουλας 1.

Η Mercedes έχει προχωρήσει σε μια σειρά βελτιώσεων και αλλαγών, έτσι ώστε το αυτοκίνητο να μπορεί να ανταποκριθεί με επιτυχία στα καθήκοντα του αυτοκινήτου ασφαλείας. Έτσι διαθέτει βελτιωμένα φρένα και αναρτήσεις που μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες.
Στο σαλόνι συναντάμε δύο μπάκετ καθίσματα με έξι ζώνες ασφαλείας, ενώ υπάρχουν και οθόνες που μεταδίδουν τον αγώνα. Φυσικά, υπάρχει το ασύρματο σύστημα, προκειμένου να υπάρχει επικοινωνία με τους διοργανωτές. Παράλληλα, το safety car έχει εφοδιασθεί με δύο κάμερες, μία στο εμπρός και μία στο πίσω μέρος, και με φώτα στην οροφή τα οποία αποτελούνται από 700 LED. Ακόμη να σημειώσουμε πως το καπό είναι από carbon.
Οδηγός της SLS AMG Gullwing safety car θα είναι 38χρονο Γερμανό Bernd Maylander. Αξίζει να προσθέσουμε πως medical car παραμένει η Mercedes C63 AMG Estate.

Τέλος, όσοι ενδιαφέρονται να αγοράσουν την SLS AMG Gullwing θα πρέπει να ετοιμασθούν να βγάλουν από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς πάνω από 200.000 ευρώ (αυτή θα είναι η τιμή του αυτοκινήτου στην Γερμανία) ενώ οι πωλήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν το τελευταίο τρίμηνο του 2010.
All Day News

Οι καταρράκτες του Δρυμώνα

Ο δρόμος που ξεκινάει από Ροβιές και κατευθύνεται προς Κερασιά και Παπάδες, σε 4 χιλιόμετρα μετά το ιστορικό μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ, συναντά ένα εξαιρετικής αξίας μνημείο της φύσης. Ανάμεσα στους
Οικισμούς του Δρυμώνα και της Κερασιάς, πάνω στην κοίτη του ρέματος Σηπιάς, μπορεί ο επισκέπτης να δει τους πανέμορφους καταρράκτες του Δρυμώνα.
Μέσα σε ένα ιδιαίτερα προικισμένο φυσικό περιβάλλον, σε υψόμετρο 600 περίπου μέτρων, λίγα μέτρα από τον δρόμο, σε ένα εντυπωσιακό τοπίο, οι υδατοπτώσεις που δημιουργούνται είναι ανεπανάληπτες. Είτε το νερό πέφτει από ύψος 15μ, είτε γλείφει το πέτρωμα και δημιουργεί εντυπωσιακές αυλακώσει, το θέαμα είναι το ίδιο ενδιαφέρον. Η πρόσβαση στους καταρράκτες είναι από τον δρόμο Δρυμώνα - Κερασιάς, με μονοπάτι 150μ, καλά διαμορφωμένο από την δασική υπηρεσία. Τα μονοπάτια, οι γέφυρες οι διαμορφώσεις στο χώρο έγιναν με μεγάλη προσοχή και ευαισθησία, με σεβασμό στη φύση, την κληρονομιά της περιοχής, τα φυτά, τα υλικά, τις μορφές και το τοπίο.
Η προστασία των καταρρακτών, του θαυμάσιου αυτού φυσικού στοιχείου, που είναι ανάγκη να κηρυχθεί Μνημείο της Φύσης, πρέπει να γίνει άμεσος στόχος όλων μας, ώστε να διατηρηθεί και ναδιαχειριστεί σωστά, τώρα και στο μέλλον.


Απολιθωμένο δάσος

Στο δρόμο προς Κερασιά βρίσκεται το απολιθωμένο δάσος με κορμούς δένδρων σπαρμένους μέσα στα χωράφια. Επειδή μέχρι τώρα έχει γίνει μεγάλη λεηλασία, η ανάδειξη και προστασία των κορμών που απέμειναν είναι επιτακτική ανάγκη.

Τα φυτά της περιοχής

Τα φυτά που βρίσκουμε μέσα στο μικτό δάσος ελάτης και μαύρης πεύκης εμπλουτίζουν την εικόνα με μορφές σχήματα και χρώματα. Η ελάτη με τις πολύ ενδιαφέρουσες μορφές της, τα πανύψηλα δένδρα της μαύρης πεύκης με τους ολόισιους κορμούς τους, η αριά ( Quercus ilex ) με τα βαθυπράσινα φύλλα, η δρύς με τα χρυσοκίτρινα φύλλα το φθινόπωρο, η κουμαριά ( Arbutus unedo ) με τους κατακόκκινους καρπούς.

Quercus euboica Papaioannou

Θαμνώδες είδος δρυός, που υπάρχει αποκλειστικά στη Β. Εύβοια, ανάμεσα στα χωριά Κερασιά, Παπάδες και Τσαπουρνιά. Η υπερβόσκηση στην περιοχή, η μεγάλη φωτιά του 1977 και η περιορισμένη εξάπλωσή του, καθιστούν το φυτό ευάλωτο και το φέρνουν ψηλά στη λίστα με τα απειλούμενα είδη της χώρας μας.

Η συνύπαρξη του απολιθωμένου δάσους της Κερασιάς και των καταρρακτών του Δρυμώνα και η ανάδειξή τους, θα συμβάλουν στην δημιουργία ενός δίπολου πολύ σημαντικών μνημείων της Φύσης.

Μία παγκόσμια πλημμύρα, θα οδηγήσει στη συντέλεια του κόσμου την 1η Νοεμβρίου 4006


Μία παγκόσμια πλημμύρα, θα οδηγήσει στη συντέλεια του κόσμου την 1η Νοεμβρίου 4006, βάσει κρυφού μηνύματος του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, στο αριστούργημά του, "Μυστικός Δείπνος".

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε η Sabrina Sforza Galitzia, Ιταλίδα ερευνήτρια στο Βατικανό, αποκρυπτογραφώντας τον μαθηματικό και αστρολογικό γρίφο που, όπως υποστηρίζει, περιέχεται στον "Μυστικό Δείπνο", που απεικονίζει τον Ιησού και τους μαθητές του πριν από τη Σταύρωση.

Βάσει χειρογράφων, ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι εκτιμούσε πως η παγκόσμια πλημμύρα που θα ξεκινήσει στις 21 Μαρτίου του 4006, με το τέλος του κόσμου να έρχεται την 1η Νοεμβρίου του ίδιου έτους, θα σηματοδοτήσει μία νέα αρχή για την ανθρωπότητα. «Υπάρχει κώδικας Ντα Βίντσι», σημείωσε η Sabrina Sforza Galitzia, τονίζοντας πως «δεν είναι αυτός που έγινε ευρέως γνωστός από τον Dan Brown».

Το Βατικανό εξέδωσε το 2009 μελέτη της υπό τον τίτλο «Ο Μυστικός Δείπνος του Λεονάρντο Ντα Βίντσι στο Βατικανό», όπου η Ιταλίδα παρέθετε τα συμπεράσματα ενδελεχούς έρευνάς της ενός μωσαϊκού του Μυστικού Δείπνου, που κατασκευάστηκε για τον Βασιλιά Λουδοβίκο ΙΓ’ της Γαλλίας, βασισμένο στη διάσημη τοιχογραφία του Λεονάρντο Ντα Βίντσι στο Μιλάνο.

Η Sabrina Sforza Galitzia, όπως ανέφερε, ανακάλυψε σε αυτό τον κρυμμένο κώδικα του Λεονάρντο ΝταΒίντσι, που περιλαμβάνει τον ζωδιακό κύκλο και τα 24 γράμματα του λατινικού αλφαβήτου, που συμβολίζουν τις 24 ώρες της ημέρας.

Turbine Light


Η πράσινη τεχνολογία του μέλλοντος με την ονομασία “Turbine Light” δίνει τη λύση στο δαπανηρό και ενεργοβόρο φωτισμό των αυτοκινητοδρόμων, χρησιμοποιώντας απλά τη δύναμη του ανέμου. Και αν ο άνεμος κοπάσει; Ουδέν πρόβλημα. Το “Turbine Light” φορτίζει με ενέργεια από τη δύναμη του αέρα που δημιουργείται καθώς τα αυτοκίνητα περνούν με ταχύτητα κοντά στις κολόνες των φώτων του δρόμου.
http://www.inhabitat.com/wp-content/uploads/2010/02/turbinelight.jpg

ένα pc (έργο τέχνης)... για τους λάτρεις του είδους

pc-architecture-by-pius-giger_9

pc-architecture-by-pius-giger_5

The Cove: Μαζική σφαγή δελφινιών σε ένα ψαροχώρι της Ιαπωνίας‏


Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ που καταγράφει την μαζική σφαγή δελφινιών σε ένα ψαροχώρι της Ιαπωνίας. Κάθε χρόνο, οι ψαράδες του χωριού Ταϊτζί παγιδεύουν περίπου 2.000 δελφίνια σε έναν όρμο, επιλέγουν κάποια για να τα πουλήσουν σε ενυδρεία και σκοτώνουν τα υπόλοιπα.

Η ομάδα του «The Cove» χρειάστηκε χρόνια για να συγκεντρώσει το υλικό για την ταινία, χρησιμοποιώντας κρυφές κάμερες και βιντεοσκοπώντας λαθραία κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η ταινία υπογραμμίζει επίσης τους κινδύνους για την υγεία από την κατανάλωση του κρέατος των δελφινιών που περιέχει υψηλές ποσότητες υδραργύρου.

Φέτος το «The Cove» που το έκανε ο Ελληνοαμερικανός Λούης Ψυχογιός, φωτογράφος του National Geographic κέρδισε το Όσκαρ καλύτερου Ντοκιμαντέρ.

Μπορείτε να δείτε όλο το ντοκιμαντέρ με ελληνικούς υπότιτλους εδώ: part1 , part2 , part3 , part4 , part5 , part6 , part7 , part8 (κλικ πάνω στο κάθε part για να μεταφέρεστε).

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ...


Περισσότερα μπορείτε να βρείτε εδώ.

Πηγή: speakaboutfilms.blogspot.com

Εσπασε τα κοντερ


O άνθρωπος που ανέτρεψε όλα τα ιατρικά και επιστημονικά δεδομένα εντοπίστηκε σε ένα χωριό της Σερβίας. Ο άνθρωπος αυτός οδηγούσε με το αλκοόλ να βρίσκεται σε τέτοια ποσότητα που κανονικά θα έπρεπε ήδη να είναι νεκρός.
Ο Ταρζάν Σμαΐλοβιτς συνελήφθη, καθώς οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ, με το ποσοστό του οινοπνεύματος στο αίμα του να φτάνει τα 4,55 ml/l.
Οι δύο τροχονόμοι θεώρησαν ότι η ένδειξη του μηχανήματος ήταν λάθος, γι αυτό και επανέλαβαν τον έλεγχο.
Το αποτέλεσμα όμως παρέμεινε το ίδιο. Έτσι οδήγησαν τον άνδρα στο τοπικό νοσοκομείο, όπου του έγιναν αιματολογικές εξετάσεις, αλλά το αποτέλεσμα παρέμεινε στο 4,55 ml/l.
Σύμφωνα με τους νόμους της βιολογίας, κάθε ποσότητα αλκοόλ στο αίμα που ξεπερνά τα 3,5 με 4 ml/l, οδηγεί τον άνθρωπο στο κώμα και όταν ξεπεράσει τα 4,5 ml, κανονικά παραλύει το κέντρο ελέγχου της αναπνοής στον εγκέφαλο, καταρρέει το καρδιαγγειακό σύστημα και τελικά πεθαίνει.
Ο διευθυντής του Κέντρου Πρώτων Βοηθειών, Γιόβαν Στεφάνοβιτς, εξήγησε στους δημοσιογράφους ότι ο ανθρώπινος οργανισμός με ποσότητα οινοπνεύματος στο αίμα από 3 έως 4,5ml/l πέφτει σε κώμα και όταν ξεπεράσει το όριο αυτό, παραλύει το κέντρο ελέγχου της αναπνοής στο μυαλό, καταρρέει το καρδιαγγειακό σύστημα και επέρχεται ο θάνατος».
Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Σμαΐλοβιτς συνελήφθη, περιμένει να δικαστεί και όπως προβλέπεται από το νόμο, πέρα από την ποινή που θα του επιβληθεί, θα του αφαιρεθεί για πάντα και η άδεια οδήγησης.
All Day News

Πνευματική ιδιοκτησία, Επικοινωνιακή πολιτική της Αστυνομίας και τεκμήριο της αθωότητας


Διαβάζουμε σε δελτίο τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας ότι ύστερα από επιχείρηση έγιναν συλλήψεις και σχηματίστηκαν δικογραφίες για άτομα που φέρονται ότι εμπλέκονται σε υπόθεση διακίνησης έργων που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα.

Στο δελτίο τύπου βλέπουμε τις εξής διατυπώσεις, οι οποίες δεν τηρούν καμία επιφύλαξη για την αθωότητα ή την ενοχή των προσώπων αυτών:

"το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αθηνών προσήλθε εκπρόσωπος της εταιρίας προστασίας οπτικοακουστικών έργων «Ε.Π.Ο.E.» και υπέβαλλε μήνυση, κατά των διαχειριστών ιστοσελίδας οι οποίοι από κοινού εκτός των άλλων ανέβαζαν (upload) και στην συνέχεια διαμοίραζαν χωρίς την προηγούμενη έγκριση των αρμόδιων εταιρειών, παράνομο ψηφιακό υλικό (τραγούδια, ταινίες και παιχνίδια) στην ιστοσελίδα www.gamato.info την οποία και είχαν την δυνατότητα να τροποποιούν και να υποστηρίζουν τεχνικά.

Κατόπιν των ανωτέρω και μετά από ψηφιακή ανάλυση των καταγγελλομένων κλιμάκια Αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αθηνών και Θεσ/νίκης την 9-3-2010 πραγματοποίησαν ταυτόχρονα με Εισαγγελικούς λειτουργούς κατ’ οίκον έρευνες όπου διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες συνδέονταν στην ιστοσελίδα www.gamato.info είτε ως διαχειριστές (MODERATOR) και προέβαιναν στον διαμοιρασμό ψηφιακών αρχείων (τραγούδια, ταινίες, παιχνίδια) είτε ως επίσημα μέλη (VIP member) και προέβαιναν εξίσου στο διαμοιρασμό ψηφιακών αρχείων (τραγούδια, ταινίες, παιχνίδια)."


Όπως είναι ευρύτερα γνωστό, μέχρι την τυχόν αμετάκλητη καταδίκη του από ποινικό δικαστήριο, κάθε άτομο τεκμαίρεται ότι είναι αθώο (τεκμήριο της αθωότητας) πράγμα που σημαίνει ότι οι δημόσιες αρχές (αλλά και όλοι οι υπόλοιποι) πρέπει να του συμπεριφέρονται χωρίς να προεξοφλούν την ενοχή του. Σε αυτό το δελτίο τύπου διαβάζουμε όμως ανεπιφύλακτες διατυπώσεις ("διαμοιραζαν", "διαπιστώθηκε" κλπ) , σαν να επρόκειτο για δικαστική απόφαση που αποφαίνεται περί της ενοχής των κατηγορουμένων, δηλαδή παρουσιάζονται σαν να έχουν τελέσει όντως άδικες πράξεις. Μπορεί να μην δόθηκαν στην δημοσιότητα τα ονόματά τους, αλλά η μεταχείριση που επιφυλάσσει η Αστυνομία σε αυτά τα πρόσωπα δεν προσιδιάζει στην μεταχείρισή τους ως αθώων.


Το φαινόμενο αυτό είναι εξαιρετικά ανησυχητικό, διότι τα Δελτία Τύπου που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της Αστυνομίας ακολουθούν τις ίδιες ανεπιφύλακτες διατυπώσεις σε όλες τις περιπτώσεις, χωρίς την τήρηση αποστάσεων που επιβάλλει η ιδιότητα του κατηγορουμένου. Προκειμένου να παρουσιαστεί μια "επιτυχία" θα πρέπει άραγε να παραβλέπονται θεμελιώδεις αρχές και δεοντολογικές υποχρεώσεις για τις οποίες ελέγχεται ακόμη κι ο τελευταίος δημοσιογράφος; Επίσης, η ποινική προδικασία καλύπτεται από την αρχή της μυστικότητας. Μπορεί να μην δόθηκαν στη δημοσιότητα οι φάκελοι που σχηματίστηκαν, αλλά και μόνο η δημοσιοποίηση αυτών των στοιχείων (και ιδίως της ηλεκτρονικής διεύθυνσης της ιστοσελίδας), μάλλον θίγει σε κάποιο βαθμό την επιβαλλόμενη μυστικότητα.


Χθες δόθηκε στη δημοσιότητα και Δελτίο Τύπου για την διαδικτυακή παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας. Σε αυτό δεν βλέπουμε καμία απολύτως αναφορά στις δεοντολογικές αρχές βάσει των οποίων θα δημοσιοποιούνται πληροφορίες για την ενημέρωση του κοινού. Πως είναι δυνατόν μια δημόσια υπηρεσία να δημοσιοποιεί κατά βούληση υλικό χωρίς προδιατυπωμένους κανόνες, οι οποίοι να χαρακτηρίζονται από προβλεψιμότητα και προσβασιμότητα (forseeability and accessibility), όπως επιβάλλει η νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.


Επί της ουσίας του θέματος, διαβάζουμε για παραβιάσεις του νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Η εν λόγω ιστοσελίδα έγινε γνωστό ότι αφορά torrents, οπότε εγείρεται ένα ζήτημα το οποίο δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι εμπίπτει στις παραβιάσεις της πνευματικής ιδιοκτησίας. Υπάρχει βεβαίως ένα σύνολο αλλοδαπής νομολογίας πάνω σε αυτό το θέμα, το οποίο εισάγει τον κανόνα της "παρακίνησης" (δηλαδή μπορεί εσύ να μην έχεις προβεί σε ανάρτηση και διάδοση του περιεχομένου, αλλά από όλη την δομή ενέχεσαι ως παρακινητής), αλλά αυτό αφενός δεν έχει κριθεί από τα Ελληνικά Δικαστήρια ακόμα κι αφετέρου δεν φαίνεται υπάρχει κάποια ειδική απαγορευτική διάταξη στο νόμο για την πνευματική ιδιοκτησία ( άρθρο 66 N.2121/1993), η οποία να ποινικοποιεί ρητώς τέτοιες ενέργειες όπως η παρακίνηση, χωρίς άλλη μορφή συμμετοχής.

Η παράνομη διακίνηση έργων πνευματικής ιδιοκτησίας αποτελεί ένα μεγάλο ζήτημα και σε καμία περίπτωση δεν είμαι υπέρ αυτών των πρακτικών, οι οποίες καταστρατηγούν τα δικαιώματα των δημιουργών και των παραγωγών. Όμως εφόσον μιλάμε για νομικές διώξεις, ισχύει ο κανόνας "καμία ποινή δεν επιβάλλεται άνευ σαφούς νόμου" και στην συγκεκριμένη περίπτωση ο σαφής νόμος που ποινικοποιεί την παρακίνηση δεν υπάρχει κατά τη γνώμη μου.

Θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως να παρακολουθήσουμε την εξέλιξη της υπόθεσης.

Κληρονόμοι από τηλεφωνικό κατάλογο!

Ένας άντρας, από την Πορτογαλία, άφησε στην διαθήκη του χρήματα σε 70 άγνωστους ανθρώπους που διάλεξε τυχαία από τον τηλεφωνικό κατάλογο!

Ο κύριος Luis da Camara συνέταξε την διαθήκη του σε ηλικία 29 ετών επειδή δεν είχε αλλά συγγενικά πρόσωπα και επέλεξε τυχαία πρόσωπα από τον τηλεφωνικό κατάλογο!

Ο κύριος Luis da Camara απεβίωσε τον περασμένο μήνα σε ηλικία 42 ετών αφήνοντας στην διαθήκη του δυο σπίτια, ένα αυτοκίνητο και 25.000 ευρώ σε μετρητά.

Οι εβδομήντα άνθρωποι θα πάρουν περίπου το ποσό των 9.000 ευρώ ο καθένας.

«Στην αρχή νόμιζα ότι επρόκειτο για φάρσα, Τα χρήματα τα χρειάζομαι και τον ευχαριστώ πολύ για την πράξη του,» είπε η 76-χρονη Helena Suares μια εκ των κληρονόμων.
e-go.gr

Οι εικόνες μιλούν εύγλωττα για την κατάσταση των πεινασμένων της Ζιμπάμπουε! Πετσόκοψαν τον ελέφαντα! ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ!

Starving Zimbabweans grapple with each other as they set upon the elephant to get meatΘεωρούμε ότι οι παρακάτω εικόνες είναι σοκαριστικές!
Για τους απλούς ανθρώπους του Δυτικού κόσμου είναι ένα λυπηρό θέαμα - ένας υπέροχος ελέφαντας πέθανε από γηρατειά. Αλλά για τους πεινασμένους της Ζιμπάμπουε, ήταν σαν θαύμα. Στο Gonarezhou, Εθνικό Πάρκο Ζώων, μέσα σε λίγα λεπτά από την ανακάλυψή του, εκατοντάδες κόσμου χρησιμοποιώντας μαχαίρια κατασκευασμένα από τσίγκινα δοχεία και τσεκούρια, άρχισαν να κόβουν το κρέας του έξι τόνων ζώου.


Fallen giant: The corpse of the bull elephant lies undisturbed in deep scrubland in Gonarezhou National Park
Το πτώμα του ελέφαντα βρίσκεται ανενόχλητο σε θάμνους στο Gonarezhou Εθνικό Πάρκο
The desperate descend: Within minutes, starving villagers arrive at the carcass
Μέσα σε λίγα λεπτά, πεινασμένοι χωρικοί φθάνουν στο σφάγιο

Απίστευτες σκηνές πάλης εκτυλίχθηκαν στη συνέχεια. Οι χωρικοί αγωνίστηκαν για να πάρουν κομμάτια σάρκας από το ζώο για να θρέψουν τις οικογένειές τους. Χρειάστηκε μόνο μια ώρα και 47 λεπτά για να μειωθεί ο ελέφαντας στο σκελετό. Κάθε μέρος χρησιμοποιήθηκε για τρόφιμα, ακόμα και τα αυτιά.
Τα οστά του 70 ετών ζώου ελήφθησαν για να βράστούν για σούπα και μέσα σε 24 ώρες δεν είχε απομείνει, τίποτα άλλο παρά μια αιματοβαμμένη λωρίδα στη γη.


Οι εικόνες είναι αναμφισβήτητα συγκλονιστικές. Αλλά ταυτόχρονα προβάλλουν τις τρομερές προσπάθειες για τους πολίτες της Ζιμπάμπουε για να επιβιώσουν.
Χθες, ο Ερυθρός Σταυρός προειδοποίησε ότι η κατάσταση στην πρώην βρετανική αποικία είναι «κρίσιμη» με 2.17εκατ. - το ένα τέταρτο του πληθυσμού - που απαιτούν επείγουσα επισιτιστική βοήθεια.

Battle begins: Soon, the villagers are fighting to get the urgently-needed meat

elephant
Κοινό: Άνθρωποι συγκεντρωμένοι σε ένα λόφο, σε μικρή απόσταση για να παρακολουθήσουν τους άνδρες του χωριού που στρώθηκαν στη δουλειά

Η Emma Kundishora του Ερυθρού Σταυρού, είπε: «Σε ορισμένα μέρη της χώρας, η επισιτιστική κατάσταση είναι τόσο κακή που πολλοί από τους εθελοντές και το προσωπικό μας δεν έχει ξαναδεί ποτέ».
Οι συνθήκες αναμένεται να επιδεινωθούν περαιτέρω αυτό το έτος μετά την κατάρρευση της γεωργίας που προκαλούνται από βίαιες συλλήψεις του Προέδρου Μουγκάμπε.
Η βροχή έχει καταστρέψειί, επίσης, τις καλλιέργειες του καλαμποκιού. Οι σοδειές θα παράγουν μόνο 500.000 τόνους φέτος, λιγότερο από το ένα τρίτο της ποσότητας που απαιτείται για τη διατροφή του έθνους.
Ο Φωτογράφος David Καγκελάριος δήλωσε: «Αμέσως μετά την άφιξη ενός χωρικού που εντόπισε το πτώμα περνόντας με ένα ποδήλατο, μέσα σε 15 λεπτά εκατοντάδες άνθρωποι είχαν έρθει από όλες τις κατευθύνσεις.


Brutally effective: Nothing goes to waste, with the skin, trunk and ears all removed

Starving Zimbabweans grapple with each other as they set upon the elephant to get meat

Stripped: After less than two hours, only bones remain. Even these will later be taken

Zimbabwean
Zimbabwean

Στη συνέχεια το κρέας είτε καταναλώθηκε αμέσως είτε το αποξήραναν και το αποθήκευσαν για να το φάνε αργότερα. Υπήρχαν γιορτές στα γύρω χωριά για τα επόμενες δύο νύχτες
exypno

Οι σκίουροι φορούν άρωμα για λόγους ασφαλείας


Τι κάνει ένας μικρός, ζουμερός σκίουρος για να προστατευτεί από τους θηρευτές του; Χρησιμοποιεί ένα είδος οσφρητικού καμουφλάζ, αλείφοντας τη γούνα του με μυρωδιές από δέρμα επικίνδυνων φιδιών, ανακάλυψαν ερευνητές στην Καλιφόρνια.

Ο καθηγητής Ψυχολογίας Ντόναλντ Όουινγκς και μια φοιτήτρια που μελετά τη συμπεριφορά των ζώων στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Ντέιβις παρατήρησαν μια ασυνήθιστη συμπεριφόρά σε δύο είδη σκίουρου, που ζουν στο έδαφος και στα βράχια της Καλιφόρνια.

Όπως αναφέρει το Reuters, τα τρωκτικά μασουλούν πεσμένα κομμάτια δέρματος κροταλία, και στη συνέχεια γλύφουν τη γούνα τους για να ποτίσει με τη μυρωδιά.

Η οσμή του επικίνδυνου κροταλία μάλλον καλύπτει τη μυρωδιά του ίδιου του σκίουρου και κρατά μακριά τα αρπακτικά ζώα, γράφουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση Animal Behavior.


Newsroom ΔΟΛ

Υπάρχει ζωή "αλλού"; Τι είναι τα ΑΤΙΑ;

Διονύσης Σιμόπουλος
Διευθυντής «ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟ ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ»

«Ως προς τις επιστημονικές έρευνες, δεν έχουμε καμία απολύτως ένδειξη - όχι απόδειξη ούτε καν ένδειξη - για την ύπαρξη ζωής οπουδήποτε αλλού πέρα από τη γη μας. Έχουμε αποδείξεις οργανικών ενώσεων ακόμη και στο διαστρικό διάστημα (δηλαδή ανάμεσα στα νεφελώματα). Αλλά άλλο οργανικές ενώσεις και άλλο ζωή. Η έννοια της ζωής είναι συγκεκριμένη. Καμία λοιπόν ένδειξη μέχρι τώρα δεν έχουμε για την ύπαρξη ζωής σε κάποιον άλλον πλανήτη κάπου αλλού στο σύμπαν.
Όσον αφορά στα ΑΤΙΑ, είναι γεγονός ότι όλες οι μελέτες που έχουν γίνει μέχρι τώρα έχουν αποδείξει οι η μεγαλύτερη πλειοψηφία θα έλεγα το 95% –96% αυτών των μαρτυριών δεν είναι τίποτα άλλο παρά φυσικά φαινόμενα που ο παρατηρητής δεν τα γνώριζε ή ακόμη και φυσικά φαινόμενα που δεν τα γνωρίζει ούτε η επιστήμη. Από εκεί και έπειτα ένα 5% - 6% που δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα τι μπορεί να ήταν αυτό που περιγράφει ο παρατηρητής. Σε αυτή την περίπτωση είναι οτιδήποτε μπορεί κανείς να φανταστεί.
ufo_electr_L.jpgΓεγονός είναι άλλο: ότι είναι πολύ πιο εύκολο να αποδεχτώ ότι η τεχνολογία των εξωγήινων επισκεπτών μας θα ήταν τόσο καταπληκτική – γιατί για να φθάσουν από εκεί που βρίσκονται (απ΄ όπου και αν βρίσκονται) σε τρομακτικές αποστάσεις μέχρι εδώ – τότε θα έχουν μια τεχνολογία η οποία όχι μαγική θα μας φαίνεται αλλά το κάτι άλλο! Που σημαίνει ότι μπορώ να αποδεχτώ πολύ πιο εύκολα ότι κάποιος άνθρωπος είναι εξωγήινος και έχει πάρει τη μορφή που έχει πάρει δηλαδή περπατάνε αν θέλετε ανάμεσα μας από το αποδεχτώ τις παρατηρήσεις ή μάλλον τις αναφορές που γίνονται για τα δεκάδες διαφορετικά μοντελάκια διαστημοπλοίων που κατά καιρούς μας αναφέρουν ότι παρατηρούνται στο ουρανό. Αν ερχόταν ένας διαστημικός πολιτισμός τεχνολογικά αναπτυγμένος εδώ δεν θα ερχόταν με δεκάδες διαφορετικά μοντέλα αλλά με ένα και συγκεκριμένο. Και φυσικά θα είχαν τη τεχνολογία να αποκρύψουν τη παρουσία τους. Με αυτή λοιπόν την έννοια δεν δέχομαι οποιαδήποτε από τις μαρτυρίες αυτές έχουν σχέση με εξωγήινους πολιτισμούς. Οτιδήποτε άλλο μπορώ να το παραδεχτώ αλλά αυτή την εξήγηση δεν μπορώ να την αποδεχτώ από τη λογική της πλευρά και μόνο.»


Σταμάτης Κριμιζής
Επίτιμος Διευθυντής Τμήματος Διαστημικής Φυσικής Πανεπιστημίου John Hopkins, εκπρόσωπος της Ελλάδας στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA)
«Σοβαρά επιστημονικά στοιχεία για έμβια όντα δεν υπάρχουν. Ξέρετε, όσες μαρτυρίες έχουν εξεταστεί όπου υπάρχουν αρκετά δεδομένα, αποδείχθη ότι ήταν φυσικά φαινόμενα τα οποία παρανοήθηκαν ή παρερμηνεύθηκαν από ανθρώπους οι οποίοι δεν μπορούσαν να καταλάβουν περί τίνος πρόκειται. Βέβαια υπάρχουν και πολλοί οι οποίοι απλώς διηγούνται ιστορίες για να πουλήσουν τα βιβλία τους κ.τ.λ.. Και η απάντηση είναι ότι όχι στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία για ύπαρξη ζωής και έμβιων όντων σε άλλους πλανήτες, και δεν μπορεί κανείς να δεχθεί αυτές τις μαρτυρίες οι οποίες επιστημονικά δεν στέκονται.»

Αθηνά Κουστένη
Αστροφυσικός στο Αστεροσκοπείο των Παρισίων, πρωταρχικός Επιστημονικός Σύμβουλος για την αποστολή της ESA στον Τιτάνα.

«Όχι. Για μένα δεν υπάρχουν ούτε στοιχεία ούτε είναι κάτι που πρέπει να λαμβάνουμε στα σοβαρά. Και το λέω αυτό σαν αστρονόμος. Όταν ήμουν μικρή πέρασα βέβαια από τη φάση (όπως όλος ο κόσμος) της επιστημονικής φαντασίας και διάβασα όλα αυτά τα βιβλία που μιλάγανε για εξωγήινους κ.τ.λ.. Σήμερα σαν αστρονόμος μπορώ να πω ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να φτάσει κάτι στη Γη και να μας ξεφύγει, να ξεφύγει από όλη αυτήν την παρακολούθηση που δεχόμαστε πάνω στον πλανήτη μας.
Οπότε για μένα η απάντηση είναι καθαρά όχι και αυτές οι μαρτυρίες μπορούν να βρουν άλλες εξηγήσεις, μπορούμε να σκεφτούμε διάφορα άλλα πράγματα αλλά το να υπάρχουν στοιχεία σήμερα για ύπαρξη ζωής και έμβιων όντων σε άλλους πλανήτες που να τα έχουμε, να τα γνωρίζουμε ή να τα γνωρίζουνε δυνάμεις και να τα κρύβουνε είναι αδύνατον.»

Ξενοφών Μουσσάς
Διευθυντής Τμήματος Εργαστηρίου Αστροφυσικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Αναπληρωτής Καθηγητής Φυσικής Διαστήματος
"Δεν έχουμε μέχρι τώρα ενδείξεις για ύπαρξη ζωής έξω απ’ τη Γη. Παρόλο που όπως είπαμε και προηγουμένως, σύμφωνα με τα Μαθηματικά, τη Φυσική, την Αστρονομία και τη Βιολογία, είναι σχεδόν βέβαιο πως υπάρχει ζωή κάπου αλλού στο σύμπαν. Ωστόσο, μέχρι τώρα δεν έχουμε έρθει σε επαφή. Χωρίς αμφιβολία, άνθρωποι κατά καιρούς βλέπουν περίεργα αντικείμενα και φαινόμενα, και σίγουρα υπάρχουν φαινόμενα στη φύση που δεν τα έχουμε μελετήσει αρκετά μέχρι σήμερα.»

Σταμάτης Αλαχιώτης
Καθηγητής Γενετικής Πανεπιστημίου Πατρών

«Καταρχήν το πιο πρόσφατο και το πιο σοβαρό πείραμα, η πιο σοβαρή προσπάθεια για την ανεύρεση ζωής σε άλλο πλανήτη, είναι αυτή που έγινε με το διαστημόπλοιο το οποίο προσγειωθηκε στον Άρη. Και μέχρι τώρα τα στοιχεία δε δείχνουν την ύπαρξη ζωής, ούτε στο παρελθόν, διότι ακόμα και αυτά τα υποεπιφανειακά νερά τα οποία έχουν βρεθεί, δεν είναι σίγουρο ότι μπορεί να είχαν φιλοξενήσει ή να φιλοξενούν και τώρα ζωή. Δεν υπάρχουν αλλού στοιχεία ύπαρξης ζωής. Κανένα σχεδόν στοιχείο.
Όσον αφορά στα Α.Τ.Ι.Α. (τα Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα) αυτό δεν είναι εφεύρεση του εγκεφάλου του σημερινού ανθρώπου. Και στην αρχαιότητα έβλεπαν τέτοια πράγματα και τα είχαν ζωγραφίσει, τα είχαν αναπαραστήσει. Αυτό δείχνει τη φαντασία του ανθρώπου διότι οι περισσότερες περιπτώσεις, ή τουλάχιστον πάρα πολλές περιπτώσεις από αυτές που έχουν κινηματογραφηθεί ή έχουν φωτογραφηθεί, έχουν εξηγηθεί. Και πρόκειται για φυσικά φαινόμενα. Όμως είναι και η φαντασία του ανθρώπου και η τάση του να πιστεύει ότι κάτι υπάρχει πέρα από το γήινο έδαφος. Μάλιστα στην Αμερική είχαν δημιουργήσει μια ολόκληρη ιστορία, ότι βρήκαν ένα εξωγήινο τον οποίο τον αναπαράστησαν σε μία περιοχή που ήταν σχεδόν έρημος και όπου δεν περπατούσε άνθρωπος. Η ιστορία με το Ροσγουελ το 1974. Κατ΄ εμέ πρόκειται για μια ιστορία μέσα από ένα μύθο, μια φαντασία. Πρέπει να είμαστε λίγο πιο προσγειωμένοι."


Ανδρέας Θεοφίλου
Πυρηνικός Φυσικός στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»

ufo_large.jpg«Δεδομένα για ύπαρξη ζωής, έστω ιών (που είναι η πιο απλή μορφή ζωής) σε άλλους πλανήτες δεν έχουμε. Τώρα για την ύπαρξη άλλων αντικειμένων, που ήρθανε από εξωγήινους ή που να ήρθανε οι ίδιοι οι εξωγήινοι, δεν υπάρχει τίποτα που να είναι επιβεβαιωμένο. Αυτό που πιστεύω είναι πως εάν μας επισκέπτονταν κάποτε οι εξωγήινοι στη γη, θα θέλανε να επικοινωνήσουνε μαζί μας. Αυτό θα ήτανε φυσικό. Δε θα υπήρχε κανένας λόγος να μας αντιμετωπίσουνε εχθρικά ή να τους αντιμετωπίσουμε εμείς εχθρικά. Είναι η περιέργεια για να γνωρίσουμε κάτι. Και εφόσον είχανε αναπτυγμένο τεχνικό πολιτισμό, δε θα έρχονταν για να μας σκοτώσουνε. Θα έρχονταν για να επικοινωνήσουνε μαζί μας. Το ότι δεν έχουν έρθει ακόμη σε επικοινωνία μαζί μας, σημαίνει ότι στο κοντινό σύμπαν τουλάχιστον, δεν υπάρχουνε άνθρωποι, δεν υπάρχει ζωή με αναπτυγμένο τεχνικό πολιτισμό.
Όσο για το γεγονός ότι υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι, που υποστηρίζουν ότι έχουν δει Α.Τ.Ι.Α. ή ακόμα κι εξωγήινους απαντώ πως υπάρχουνε πολλοί άνθρωποι που υποστηρίζουν ότι είδανε όχι μόνο εξωγήινους αλλά και πολλά άλλα πράγματα. Αρέσει στο κόσμο να φαντάζεται. Τι να κάνουμε; Δε θα σταματήσουμε τον κόσμο να ονειρεύεται. Και να φαντάζεται έστω ότι επικοινωνεί και με εξωγήινους."

Γιώργος Ροδάκης
Αναπληρωτής Καθηγητής Μοριακής και Εξελικτικής Βιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών

«Δεν θέλω να κάνω καμία συζήτηση για τα Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα. Μπορώ όμως να διαχωρίσω το ερώτημά σε δύο σκέλη: το πρώτο σκέλος είναι εάν θα μπορούσε να δημιουργηθεί ζωή αλλού, που η απάντηση είναι ναι. Και δεύτερον, εάν υπάρχουν όντα, εάν υπάρχει ζωή. Η απάντηση σε αυτό είναι: δεν ξέρουμε.»

Σταύρος Παπαμαρινόπουλος
Καθηγητής Γεωφυσικής Πανεπιστημίου Πατρών

«Είναι δύο χωριστές ερωτήσεις. Το πρώτο μέρος της ερώτησης αφορά έμβυα όντα στο παρόν πλανητικό σύστημα. Δεν έχουμε αποδείξεις πλήρεις, γνωρίζουμε όμως ότι στο πίσω μέρος της Σελήνης έχει βρεθεί ότι κάποτε είδε δικό της μαγνητικό πεδίο (όταν δηλαδή ήταν εσωτερικά ενεργή γιατί έτσι μόνο δικαιολογείται το μαγνητικό πεδίο) και ίσως είχε και ατμόσφαιρα. Εκεί μπορεί να αναμένεται κάτι.Επίσης αποδεικνύεται ότι ο Άρης έχει νερό και επομένως όταν κι αυτός κάποτε είχε μαγνητικό πεδίο και άλλη ατμόσφαιρα, θα μπορούσε να φιλοξενήσει κάποια μορφή ζωής.
Πάρα πολύ ενδιαφέρον είναι όμως το δεύτερο μέρος της ερώτησής σας. Αν με είχατε ρωτήσει για τα ΑΤΙΑ πριν από λίγα χρόνια θα σας απαντούσα ίσως με θυμηδία και με αδιαφορία. Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα. Τα Α.Τ.Ι.Α. είναι ένα φαινόμενο αλλόκοτο το οποίο βρίσκεται υπό νοήμονα έλεγχο. Όταν ξεκίνησε η έρευνα πριν από εξήντα χρόνια με το περίφημο 1947 του Αρνολντ που είδε κάποιους ασημένιους δίσκους να ίπτανται κοντά στο αεροπλάνο του, πέρασαν τριάντα χρόνια ταλαιπωρίας πάνω στο θέμα αυτό εξαιτίας του τρόπου χρήσεως της πληροφορίας και της εξουσίας των Αμερικανών. Οι Αμερικανοί είχαν προβλήματα με τον Ψυχρό Πόλεμο με την τότε Σοβιετική Ένωση και κάθε τι το οποίο ήταν ιπτάμενο και δεν αναγνωριζόταν τοποθετούνταν κάτω από το Υπουργείο Αμύνης.Εκεί αναμειγνύεται η CIA και το FBI. Δεν μπορεί ο επιστήμονας, ο εργάτης σε αυτό το πλαίσιο να είναι ελεύθερος να κάνει έρευνα πάνω σε αυτό το θέμα και πολύ περισσότερο να τη δημοσιοποιήσει.Το φαινόμενο όμως αυτό άρχισαν να το μεταφέρουν οι Γάλλοι επιστήμονες στο πλαίσιο του διαστημικού τους κέντρου ερευνών. Εκεί υπάρχει ένα συγκεκριμένο τμήμα το οποίο άρχισε να λειτουργεί από το 1977 και σε αυτό μελετώνται όλα αυτά τα φαινόμενα. Μπορεί να φτάσει κανείς σε συμπεράσματα, κάνοντας το εξής ερώτημα: από τη στιγμή που αυτό δεν είναι αυτό ένα φυσικό φαινόμενο και βρίσκεται υπό νοήμονα έλεγχο, είναι τεχνολογία. Και το ερώτημα είναι, ποιανού είναι η τεχνολογία αφού δεν είναι ανθρώπινη; Και όταν θέσεις αυτό το ερώτημα, είναι προφανές ότι ενδιαφέρονται πρώτον, τα Μαζικά Μέσα Ενημέρωσης, δεύτερον η κοινωνιολογία και τρίτον η Θρησκεία.
alien_shadow.jpgΑυτά τα τρία στοιχεία συνταράσσονται από το θέμα των Α.Τ.Ι.Α. και βεβαίως ένα τέτοιο περιβάλλον δεν επιτρέπει στον επιστήμονα να κάνει χωρίς πρόβλημα την έρευνά του. Ωστόσο οι Γάλλοι έχοντας θεσμοθετήσει ένα τέτοιο τμήμα με χρήματα του Δημοσίου και έχοντας τους ερευνητές, τους επιστήμονες ελεύθερους χωρίς την διοίκηση την υπηρεσιακή, κάτω από το Υπουργείο Αμύνης, χωρίς να ανακατεύονται οι Μυστικές Υπηρεσίες, έχουν πραγματοποιήσει την έρευνά τους και μας πείθουν ότι 4% από τα φαινόμενα που έχουν καταγραφεί εντός Γαλλίας δεν εξηγούνται με κανένα τρόπο. Απεναντίας έχουν χαρακτηριστικά τα οποία είναι μετρήσιμα. Λόγου χάριν έχουν καταπληκτικές ταχύτητες της τάξεως των 950 χιλιομέτρων την ώρα ή και παραπάνω, έχουν εκκινήσεις με μηδενική ταχύτητα αμέσως στα 950 χιλ. την ώρα, έχουν φωτεινότητα και επίσης κάνουν αεροναυτικές μανούβρες που είναι εντυπωσιακές και δεν μπορεί καμιά τεχνολογία δικιά μας ή κάποιας υπερδύναμης (εννοώ της Ευρώπης ή κάποιας άλλης υπερδύναμης, όπως είναι η Αμερική, η Ρωσία,) να κάνει τέτοια επιτεύγματα και μάλιστα στην ατμόσφαιρα.
Από την άλλη μεριά είναι γεγονός οτι διάφορες κυβερνήσεις εχουν δημιουργήσει ομάδες παρακολούθησης του φαινομένου των ΑΤΙΑ. Επί της ουσίας όλοι ακολούθησαν και μιμήθηκαν τους Αμερικανούς. Έχουν μικρά τμήματα στα υπουργεία Αμύνης όπου απλώς συσσωρεύουν φακέλους. Όλοι καταλαβαίνουν το αλλόκοτο φαινόμενο, αλλά δε μπορούν οι επιστήμονες να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, γιατί τους απαγορεύεται. Η Γαλλία μόνο είχε άλλη άποψη για το θέμα και προχώρησε σε δημοσιοποιηση κάποιων περιστατικών ΑΤΙΑ.Οι πολιτικές της ηγεσίες αλλάζουν, αλλά στο θέμα αυτό είναι πολύ σοβαροί. Και το διαστημικό τους κέντρο έχει 2.500 επιστήμονες και υπάρχει ένα αφιερωμένο τμήμα εδώ και τριάντα χρόνια το οποίο μελετάει φυσικά ίχνη ακόμα και στην ατμόσφαιρα, αλλά και στα φυτά. Όταν αλλάζει η συχνότητα της αναλαμπής μιας φωτεινής σφαίρας (η οποία σημειωτέον απέναντι σε ένα λέιζερ αρχίζει και αλλάζει την αναλαμπή της), καταλαβαίνει κανείς ότι αυτό δε μπορεί να το κάνει ένας περιοδικός κεραυνός, (που είναι ένα μετεωρολογικό φαινόμενο),ούτε μπορεί να το κάνει ένα φως το οποίο βγαίνει λόγω πιεζοηλεκτρικομαγνητικού φαινομένου σε περιοχή σεισμικών ενεργών ρηγμάτων. Είναι κάτι πέρα από αυτά, είναι τεχνολογία και μη ανθρώπινη. Οι Γάλλοι τα λένε όλα και ενημερώνουν σωστά τα δικά τους Μ.Μ.Ε. Είναι η μόνη χώρα που το κάνει αυτό, είναι αποτέλεσμα δημοκρατίας και αποτέλεσμα ελεύθερης διακίνησης ερευνών. Είναι ένα θέμα το οποίο μας απασχολεί και θα πρέπει να το επιλύσουμε αργά ή γρήγορα. Αποτελεί μίμηση για όλες τις χώρες."

Παναγιώτα Πρέκα
Επίκ. Καθηγήτρια Αστροφυσικής Πανεπιστημίου Αθηνών

«Έρευνα για ζωή γίνεται μέσα στο ηλιακό μας σύστημα από διάφορες διαστημικές αποστολές. Ενδείξεις για πρώτες μορφές ζωής, τις οποίες βεβαίως ψάχνουμε δεν βρήκαμε ακόμα, έχουμε στον Άρη, στον Τιτάνα, στον Ευρώπη δορυφόρο του Δία, στον Εγκέλαδο το δορυφόρο του Κρόνου. Αυτά μέχρι στιγμής, γιατί οι αποστολές συνεχίζονται και μπορεί να έχουμε εκπλήξεις στο μέλλον. Για εκτός του ηλιακού μας συστήματος δεν έχουμε κάποιες παρατηρήσεις αυτή τη στιγμή. Όπως ανέφερα και προηγουμένως, υπάρχουν πλανήτες τύπου γης, έχουν βρεθεί τριακόσια αστέρια με πλανητικά συστήματα. Το ψάχνουμε.
Όσον αφορά στο δεύτερο σκέλος, περί ΑΤΙΑ,σε μεγάλο βαθμό πλησιάζει τα όρια φαντασίας.Θα έλεγα οτι είναι εξαιρετικά δύσκολο όλες αυτές οι μαρτυρίες να αφορουν "εξωγήινες επισκέψεις" κι αυτό λόγω απόστασης. Οι πληροφορίες που παίρνουμε είναι σε απόσταση πολλών ετών φωτός. Οι πληροφορίες που έχουμε είναι παρελθόν συναστριών και όχι του παρόντος. Δηλαδή βλέπουμε την πληροφορία και την παίρνουμε από το φως που έρχεται από τον τάδε αστέρα μέχρι εμάς. Και είναι αυτό που ήταν. Όχι αυτό που είναι. Άρα είναι λιγάκι και η παράμετρος του χρόνου. Θα έλεγα ότι είμαι λίγο δύσπιστη."

Νίκος Κατσαρός
Χημικός στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»

«Σύμφωνα με τα δεδομένα τα οποία έχει η Αστροφυσική, με τις στατιστικές αναλύσεις που έχουνε κάνει, αλλά και με τη γενικότερη γνώση την οποία έχουμε, σήμερα οπωσδήποτε υπάρχει μορφή ζωής ακόμα και στο δικό μας σύμπαν. Υπάρχουν μάλιστα πολλές μορφές ζωής, κάποιες από αυτές στηρίζονται στον άνθρακα και το υδρογόνο, και ενδεχόμενα να έχουν και το ίδιο γενετικό υλικό, το dna. Αλλά κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υπάρχουν μορφές ζωής που να στηρίζονται σε άλλα άτομα όπως το θείο ή το πυρίτιο. Εκτός από νερό να υπάρχουν άλλα υγρά όπως η αμμωνία ή οι υδρογονάνθρακες και να έχουν και μια εντελώς διαφορετική μορφή κληρονομικού υλικού, εντελώς διαφορετικό DNA, οπότε και με αυτά η μορφή επικοινωνίας θα είναι πάρα πολύ δύσκολη. Και βέβαια δεν μιλάμε για μορφές ζωής οι οποίες θα έχουνε ρομποτικά συστήματα δηλαδή θα βασίζονται μόνο επάνω σε μηχανικά συστήματα. Γιατί και αυτή τη μορφή ζωής δεν μπορούμε να την αποκλείσουμε. Θα μπορούσαν δηλαδή να υπάρχουν μορφές ζωής οι οποίες θα είναι ευφυή συστήματα, intelligence systems όπως ονομάζονται, τα οποία θα στηρίζονται μόνο επάνω σε ηλεκτρομαγνητικά συστήματα χωρίς να έχουνε καθόλου ύλη. Η επικοινωνία με αυτά ενδεχόμενα να είναι πάρα πολλή δύσκολη, τα όντα αυτά ενδεχόμενα να είναι εντελώς αόρατα, να κινούνται και να πλησιάζουν με εντελώς διαφορετικούς ρυθμούς και με διαφορετικές συντεταγμένες από αυτές που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα. Έτσι το άγνωστο θα παραμένει άγνωστο για εμάς για πολλές χιλιάδες χρόνια ακόμα.»

Χρίστος Γούδης
Διευθυντής Ινστιτούτου Αστρονομίας και Αστροφυσικής, καθηγητής στον Τομέα Θεωρητικής και Μαθηματικής Φυσικής, Αστρονομίας και Αστροφυσικής, Πανεπιστήμιο Πατρών

«Τα τελευταία χρόνια έχουμε εντοπίσει γύρω στους διακόσιους εξωπλανήτες. Πλανήτες δηλαδή οι οποίοι βρίσκονται εκτός του δικού μας ηλιακού συστήματος. Ως εκ τούτου, είναι ένα απτό στοιχείο πλέον πέραν της θεωρητικής και φιλοσοφικής αντιμετώπισης του προβλήματος ότι εκεί υπάρχουν πλανήτες οι οποίοι ενδεχομένως σφίζουν από ζωή.
Το θέμα των U.F.O. στο οποίο αναφέρεστε, στα Α.Τ.Ι.Α., είναι ένα μεγάλο θέμα, ανοιχτό θέμα, ακόμη και για την Επιστήμη. Το πρόβλημά τους είναι ότι είναι φευγαλέα φαινόμενα και η μη ποικιλία των φαινομένων. Οι δύο κύριες συνιστώσες του φαινομένου είναι ότι υπάρχουν φωτεινές πηγές οι οποίες κινούνται περίεργα και που ενδεχομένως δείχνουνε μία νοήμονα συμπεριφορά η οποία δεν είναι μελετημένη σωστά. Ενδεχομένως, όμως, να είναι ατμοσφαιρικά τα φαινόμενα ή φαινόμενα τα οποία οφείλονται σε τεκτονικά ρήγματα αλλά για τα οποία ξέρουμε λίγα πράγματα. Πάντως, είναι χρήσιμο από απόψεως επιστημονικής.
Το δεύτερο μεγάλο θέμα βέβαια είναι οι λεγόμενες απαγωγές και η εμφάνιση έτσι περίεργων σκαφών ή διαστημικών οχημάτων απ’ όπου εξέρχονται διάφορα όντα. Αυτά δεν ξέρουμε αν είναι – αφ΄ενός μεν αναφερόμενοι στην εμφάνιση των περίεργων σκαφών – αν είναι σκάφη προηγμένης γήινης τεχνολογίας, δεν ξέρουμε δε, αν πολλά από τα φαινόμενα επαφών και απαγωγών είναι φαινόμενα του ανθρώπινου εγκεφάλου.Παλαιότερα να σας θυμίσω ότι είχαμε εμφανίσεις οπτασιών, νεράιδες, την Παναγία, αγίους, και στη συνέχεια μεταπλάθεται και βλέπουμε σύμφωνα με την αίσθηση του τεχνολογικού μας πολιτισμού εξωγήινους και εξωγήινα όντα. Είναι ένα θέμα, θα μπορούσε όμως να είναι και μια πραγματικότητα. Δηλαδή δεν μπορεί κανείς να το απορρίψει. Το πεδίο αυτό είναι ασαφές. Καμία από τις περιπτώσεις δεν είναι σαφέστατη έτσι ώστε να μπορέσουμε να πούμε ότι αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το λαμβάνουμε σοβαρά υπ΄ όψιν μας στις συζητήσεις αυτού του τύπου.»

Μιχάλης Τσαμπαρλής
Επικ. Καθηγητής Τμήματος Αστροφυσικής Πανεπιστημίου Αθηνών

«Όσον αφορά την ερώτηση σας περί Α.Τ.Ι.Α., την προσπερνώ. Εκεί πέρα μπορεί ο καθένας να λέει ό,τι θέλει. Υπάρχουν πολλοί φαντασιόπληκτοι. Εκεί δεν παίρνω καμία θέση.
Όσον αφορά το αν υπάρχει ζωή κ.τ.λ., αυτά είναι πράγματα που θα τα δεις μόνο επί τόπου. Δεν έχει νόημα να κάνει κανείς επιστημονικές προβλέψεις. Βέβαια εκεί πέρα τι γίνεται; Η Επιστήμη καλό είναι να αποβλέπει και λίγο, ε; Δηλαδή καλό είναι να κάνει σενάρια τα οποία μπορεί να μην κάτσουν ποτέ. Είναι, όμως, καλό να προετοιμάζεται κανείς. Για το παράλογο, για αυτό που φαίνεται τελείως απίθανο, καλό είναι να προετοιμάζεται κανείς. Αλλά αν τώρα υπάρχουν ή δεν υπάρχουν έμβια όντα σε άλλους πλανήτες, εντάξει πάει λίγο μακριά.»

Συντάκτης: Όλγα Τάντου
pylestv

Γυναίκες, όπως πίτσες

Σεξ «ντελίβερι»! Ετσι παρομοιάζουν τον τρόπο της ερωτικής επαφής όσοι προτιμούν τις σεξουαλικές υπηρεσίες που προσφέρουν αλλοδαπές γυναίκες, που ζουν στη χώρα μας. Παραγγέλνουν γυναίκες σχεδόν σαν να πρόκειται για πίτσες! Οι ίδιοι δηλώνουν νέοι, ευκατάστατοι, ότι προέχει γι' αυτούς η καριέρα κι ότι αδιαφορούν για μια μόνιμη σχέση.

Τα στοιχεία αυτά προέκυψαν από μια πρωτότυπη έρευνα που διεξήγαγε στην Ελλάδα το Κέντρο Συμπαραστάσεως Παλιννοστούντων Μεταναστών στην οποία καταγράφεται το προφίλ των «πελατών», που πληρώνουν για τέτοιου είδους υπηρεσίες.

*«Μια φυσιολογική σχέση με γυναίκα κοστίζει περισσότερο όχι μόνο σε χρόνο, αλλά και σε χρήμα, και το αποτέλεσμα είναι αβέβαιο...», δήλωσε σχεδόν κυνικά ένας εκ των «πελατών» στην έρευνα.

*«Το γυναικείο κορμί μοιάζει με ένα προϊόν το οποίο σε ορισμένους χώρους και ώρες έναντι ορισμένης τιμής διατίθεται σε όποιον έχει να το πληρώσει», συμπληρώνει στο ίδιο ύφος, ένας άλλος, δίνοντας τη δική του «αξία» στη γυναικεία υπόσταση.


Βίζιτες και καριέρα

Κάποιοι από τους άντρες αυτής της κατηγορίας παραγγέλνουν κοπέλες ακόμη και πέντε φορές την εβδομάδα. «Η σεξουαλική συνεύρεση μοιάζει με το φαγητό των ταχυφαγείων», δήλωσε στην «Κ.Ε.» ο Αν. Παπαντωνίου, επικεφαλής της ομάδας των ερευνητών και διευθυντής του Κέντρου.

*Το προφίλ του «πελάτη» συνοψίζεται στα εξής:

*Η πλειονότητά τους είναι παντρεμένοι ή δεσμευμένοι.

*Είναι κυρίως νεαροί, εμφανίσιμοι και ευκατάστατοι.

*Δηλώνουν ότι προτιμούν να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες των αλλοδαπών γυναικών, από το να ασχοληθούν με τη δημιουργία μιας σταθερής προσωπικής σχέσης.

*Ισχυρίζονται ότι είναι πολύ απασχολημένοι με την επαγγελματική τους εξέλιξη.

*Η οικονομική τους επιφάνεια τους κατατάσσει στα μεσαία και ανώτερα κοινωνικά στρώματα. Η πλειοψηφία δήλωσε ετήσιο εισόδημα άνω των 16.000 ευρώ.

*Ενα πολύ μικρό ποσοστό πελατών είναι άτομα με κινητικά προβλήματα.

*Αλλο, μικρότερο ποσοστό δήλωσε ότι έχει μη συμβατικές σεξουαλικές προτιμήσεις.

*«Από όλη την έρευνα προκύπτει ότι οι "πελάτες" είναι πρόσωπα της διπλανής πόρτας», μας επισήμανε ο Αν. Παπαντωνίου ο οποίος πρόσθεσε: «Ενα άλλο βασικό κοινωνιολογικό συμπέρασμα είναι ότι ο πολιτισμός "σεξουαλικοποιήθηκε" και η σεξουαλικότητα εκπολιτίστηκε. Ο,τι παλαιότερα ήταν στίγμα και ταμπού σήμερα έγινε μάλλον... αντικείμενο καυχήσεως».

*Σημαντικά είναι και τα ευρήματα σχετικά με τη ζωή των αλλοδαπών γυναικών που προσφέρουν αυτές τις υπηρεσίες, όπως καταγράφονται μέσα από την υποκειμενική ματιά των «πελατών».

*«Εχω γνωρίσει και κοπέλα 16 χρόνων», καταθέτει ένας από τους συνεντευξιαζόμενους, που περιγράφει: «Είναι εμφανίσιμες κοπέλες οι πιο πολλές, από 20 έως 25 χρόνων».

*Η πλειονότητα των γυναικών, παρά το νεαρό της ηλικίας τους, είναι έγγαμες και μητέρες. «Παντρεύονται από τα 17. Δεν περνάνε καλά, αφού κατά κανόνα οι άνδρες τους είναι αλκοολικοί», προσθέτει την εμπειρία του ένας άλλος πελάτης. Κάποιες είναι οι ίδιες αλκοολικές ή κάνουν χρήση ναρκωτικών ουσιών.

*Οι αλλοδαπές που κατάγονται από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, σε αντίθεση με τις Αφρικανές, έχουν υψηλό μορφωτικό επίπεδο.


Συνεχείς μετακινήσεις

Η έρευνα κατέγραψε και τις συνθήκες εργασίας των αλλοδαπών γυναικών στην επαρχία κι αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι οι «πελάτες» μιλούν για συνεχή εναλλαγή γυναικών στα μπαρ.

*Αναφέρονται σε καθημερινή μετακίνησή τους από μαγαζί σε μαγαζί και από περιοχή σε περιοχή: «Είναι με μια βαλίτσα στο χέρι. Σήμερα εδώ, αύριο στην Πρέβεζα, μετά από δύο μέρες στη Θήβα, μετά από τις τρεις μέρες στην Κέρκυρα. Ετσι δουλεύουν και δεν κάνουν και κάθε μέρα μεροκάματο. Είναι δύσκολο να τα βγάλουν πέρα», λέει κάποιος απ' αυτούς. Η κινητικότητα των γυναικών φαίνεται ότι δεν είναι ένδειξη αυτονομίας αλλά μάλλον λύση ανάγκης.

*Οι «πελάτες» μιλούν για γυναίκες που με τη θέλησή τους προσκολλούνται στους εργοδότες τους: «Αισθάνονται ασφάλεια με το αφεντικό, τον βλέπουν σαν Θεό, άσχετα αν τις εκμεταλλεύεται αυτός...» καταθέτει στη συνέντευξή του ένας τριανταπεντάρης.


Προβλήματα υγείας

«Πολλές αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, από το τσιγάρο, το ποτό, το ξενύχτι. Στομάχι, καρκίνους, είναι όλες διαλυμένες. Εχω πάει κανά δυο να τις εξυπηρετήσω, γιατί τις λυπάμαι κάπου, σε νοσοκομεία, στην Αρτα και μου λένε οι γιατροί για μια ότι δεν έχει τίποτα μέσα, κάνουν χρόνια αυτή τη δουλειά και... καταλαβαίνεις τώρα», δίνει μια άλλη διάσταση με τη μαρτυρία του ένας θαμώνας αυτών των μαγαζιών.

*Διαφορετικός είναι ο τρόπος προσέγγισης των γυναικών για «βίζιτα» στην Αθήνα και στις μεγάλες πόλεις.

Οι πελάτες τηλεφωνούν σε πρακτορεία τα οποία αναλαμβάνουν να κανονίσουν την «επίσκεψη». Για να βρει κάποιος το τηλέφωνο ενός πρακτορείου, δεν χρειάζονται «διασυνδέσεις» ή συστάσεις, αλλά η αγορά μιας οποιασδήποτε εφημερίδας, καθώς στον τύπο καθημερινά δημοσιεύονται σχετικές αγγελίες. Ο πελάτης τηλεφωνεί και η τηλεφωνήτρια του πρακτορείου, αφού τσεκάρει το τηλέφωνο, κανονίζει την ώρα και το χώρο της συνάντησης, το είδος των υπηρεσιών, τον τύπο της γυναίκας και φυσικά το τίμημα.

Αλουμινάκι

12alouminaki.JPG (58677 bytes)Ανήκει στην οικογένεια των Χειλιανθών (Labiatae) και άλλες ονομασίες είναι: Φουφουλιά (Τήνος), Φάσσα (Αίγινα), Νεροβαμβακιά (Πελοπόννησος), Μαυρομάργο (Αττική), Μαυρομάρκος (Κύθνος), Αποπουλιά, Λυχναράκι, Οικονομία, Καντηλαναύτρα.

Πολυετής πόα με ξυλώδη βάση, ασπρειδερό και αρωματικό, που μπορεί να πάρει τις διαστάσεις μικρού θάμνου, ύψους έως 60 εκ. Τα φύλλα του σε σχήμα καρδιάς είναι χνουδωτά, αντίθετα, απαλά, με χρώμα ασπροπράσινο. Τα άνθη του είναι μικρά, όμοια με εκείνα των άλλων ειδών που ανήκουν στην ίδια οικογένεια, κοκκινωπά και βγαίνουν από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο. Οι καρποί του είναι μαύροι και μικροσκοπικοί και κρύβονται στη βάση ενός κάλυκα που μοιάζει με χωνί. Φυτρώνει κυρίως, σε σκιερά μέρη και μέσα ή στη βάση των τοίχων.

Στη Μάνη ονομάζεται και Καντηλαναύτρα, γιατί τη χρησιμοποιούσαν για το άναμμα του καντηλιού στα σπίτια και στις εκκλησίες. Μάζευαν τους ξερούς κάλυκες, που μοιάζουν με χωνιά και ανά δύο, αφού αφαιρούσαν το σπόρο από τον ένα, τους τοποθετούσαν ανεστραμμένους πάνω στο λάδι του καντηλιού και τους άναβαν. Η φλόγα κρατούσε αναμμένη όλη τη νύχτα και δεν δημιουργούσε κάπνα.

Το φυτό παρουσιάζει αντισπασμωδικές ιδιότητες και χορηγείται κυρίως στις περιπτώσεις κοκίτη των παιδιών και κατά των ψυχονευρώσεων. Είναι ενδημικό της Ελλάδας και της Τουρκίας

Αν βρείτε τραυματισμένο άγριο ζώο

Ενέργεια πρώτη:

Για πουλιά ή μικρά ζώα βρίσκουμε κοντά στα Super Markets ένα χαρτόκουτο, κατά προτίμηση ανάλογο των διαστάσεων του ζώου που έχουμε εντοπίσει. Ανοίγουμε στα πλαϊνά του κουτιού 15-20 μικρές τρύπες για αερισμό, όχι για φως. Για αλεπουδίτσες ή άλλα μεγαλύτερα ζώα που θα κρίνουμε πως το χαρτόκουτο δεν θα κρατήσει πρέπει να αυτοσχεδιάσουμε με ένα ή δύο τελλάρα φρούτων που θα δέσουμε καλά και που πάλι θα καλύψουμε με κομμάτια από χαρτόκουτα ώστε το ζώο να μην βλέπει έξω.

Στο πάτο τοποθετούμε αρκετά φύλλα εφημερίδων για στεγανοποίηση από τις κουτσουλιές του ζώου, ώστε να μη φοβόμαστε να τοποθετήσουμε την κούτα σε αυτοκίνητο ή οπουδήποτε αλλού χρειαστεί για τη μεταφορά της.

Ενέργεια δεύτερη:

Ρίχνουμε μια μεγάλη πετσέτα ή μικρή κουβέρτα -ή ότι άλλο μεγάλο κομμάτι υφάσματος βρούμε- πάνω στο ζώο, το ακινητοποιούμε απαλά χωρίς να φοβόμαστε και το βάζουμε στο κουτί που έχουμε ετοιμάσει.

Μέχρι την επόμενη φάση ή την μεταφορά αφήνουμε το ζώο σε ήσυχο και ζεστό μέρος (όχι στον ήλιο), μακρυά από κατοικίδια.

Ενέργεια τρίτη:

Επειδή το τάισμα ενός άγριου ζώου χρειάζεται κάποια εμπειρία και επειδή δεν είναι πρώτης προτεραιότητας για την επιβίωση του, δεν ασχολούμαστε με αυτό καθόλου σε αυτή την φάση. Μας ενδιαφέρει όμως από την πρώτη στιγμή η έγκαιρη και σωστή ενυδάτωση του ζώου.

Για πουλιά:

Για όλα ανεξαιρέτως τα πουλιά διαλύουμε σε ένα ποτήρι χλιαρού νερού ένα (1) κουταλάκι ζάχαρη και ένα έκτο (1/6) του κουταλιού (στη μύτη όπως λέμε) αλάτι.

Για τον ταχύτερο και άρα πιο ανώδυνο για το πουλί χειρισμό χρειάζονται δύο άτομα και μια πετσέτα. Ρίχνουμε τη πετσέτα πάνω στο πουλί ώστε να μη βλέπει και το πιάνουμε όπως στη φωτογραφία από το σώμα μαζί με τα φτερά, ελέγχοντας τα πόδια του και πάντα μακρυά από το πρόσωπό μας. Αν είμαστε μόνοι, γονατίζουμε και στερεώνουμε σφιχτά το ζώο ανάμεσα στους μηρούς μας για να έχουμε ελεύθερα και τα δυό μας χέρια. Πιάνουμε το κεφάλι από πίσω και ανοίγουμε το στόμα με τα δάχτυλά μας από το πλάι. Αν το πουλί έχει μυτερό ράμφος και φοβάστε χρησιμοποιήστε γάντια. Με μια σύριγγα (χωρίς τη βελόνα...) ή ένα σταγονόμετρο στάζουμε λίγο λίγο το μείγμα του νερού που έχουμε ετοιμάσει μέσα στο στόμα του ζώου αφήνοντάς του χρόνο για να το καταπιεί.

Αν το πουλί είναι πολύ μικρό ή δέν ανοίγει εύκολα το ράμφος του, στάξτε το νερό πάνω στά ρουθούνια του.

Τα πουλιά δεν χρειάζονται πολύ νερό. Ειδικά αν το πουλί είναι ιδιαίτερα τρομαγμένο ή ανήσυχο δώστε του γρήγορα λίγο νερό για να επιβιώσει, ξαναβάλτε το στο κουτί κι αφήστε το σε μέρος με απόλυτη ησυχία.

Για άλλα ζώα:

Δεν μπορούν να δοθούν γενικές οδηγίες που να καλύπτουν την κάθε περίπτωση και επομένως θα χρειαστεί να επικοινωνήσετε άμεσα μαζί μας.

Τελική ενέργεια:

Επικοινωνήσετε με την Αλκυόνη στα τηλ. 22840-22931 ή 210-2019922 ή 6944-741616 για περαιτέρω οδηγίες και για να κανονιστεί η άμεση μεταφορά του ζώου στο νοσοκομείο μας στη Πάρο.

Επικοινωνία με τους Σταθμούς Πρώτων Βοηθειών του συλλόγου :

Κεντρικοί Σταθμοί:
Πάρος: 228 4022931 - Μάριος Φουρνάρης

Κύριοι Σταθμοί:
Αλεξανδρούπολη: 25510 31627 - Δημήτρης Περιστέρης
Χίος: 22710 25387, 22710 81314-6 - Γιώργος Παγούδης
Σύρος: 6974041297, 6942400588 - Πόπη Παρασκευοπούλου, Γιώργος Σαρτζετάκης
Σαντορίνη: 22860 31482 - Μαργαρίτα Βάλδη
Ρέθυμνο: 28310 28546, 2831029212 - Ιδομενέας Σταυρουλάκης
Χανιά: 28210 42920 - Μαρία Καμπουράκη

Για πληροφορίες σχετικά με τους υπόλοιπους 15 Σταθμούς Πρώτων Βοηθειών της Αλκυόνης ανά την Ελλάδα παρακαλούμε επικοινωνείστε με τους κεντρικούς μας σταθμούς
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory