Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2010

sexy - hot ναζιάρα μελαχρινή




....για ολόκληρη την gallery επισκεφτείτε την AGENDA του Rc-Cafe

Τρύπωσε στην φυλακή για να κάνει σεξ!

Μια γυναίκα, στην Μεγάλη Βρετανία, κατάφερε να «τρυπώσει» κρυφά στην φυλακή για να κάνει σεξ με τον σύζυγο της!

Η γυναίκα «τρύπωσε» στην φυλακή του Standford Hill που βρίσκεται στην νήσο Sheppey έκανε σεξ με τον άντρα της και τελικά συνελήφθη από τους φύλακες κατά την έξοδο της!

«Προφανώς πήδηξε τον φράκτη όπου την περίμενε ο σύζυγος της. Την πήρε μαζί του στο κελί έκαναν και σεξ και μετά ετοιμάστηκε να φύγει,» είπε ο εκπρόσωπος των φυλακών.

Κατά την έξοδο της οι φύλακες την εντόπισαν και μόνο από το λόγο ότι επρόκειτο για την μοναδική γυναίκα σε αυτό τον χώρο.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα όπου τελικά δεν της απάγγειλαν κατηγορίες ενώ ο σύζυγος της μεταφέρθηκε σε άλλη φυλακή με καλύτερη ασφάλεια.

Οι υπεύθυνοι των φυλακών διεξάγουν εσωτερική έρευνα για το περιστατικό αφού εξέθεσε όλο το σύστημα ασφαλείας.

Προϊστορικός σκορπιός - Μέγεθος... αυτοκινήτου

Μια τεράστια δαγκάνα που βρέθηκε απολιθωμένη στη Γερμανία πρέπει να ανήκε σε έναν πρόγονο του σκορπιού, μήκους 3,5 μέτρων, ο οποίος κυριαρχούσε σε λίμνες και ποτάμια

πριν από την άφιξη των δεινοσαύρων, ανακοίνωσαν Βρετανοί και Γερμανοί παλαιοντολόγοι. "Είναι μια συναρπαστική ανακάλυψη", δήλωσε ο Σάιμον Μπράντι του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ, ένας από τους ερευνητές που παρουσιάζουν το γιγάντιο ζωύφιο στο Biology Letters της βρετανικής Βασιλικής Εταιρείας. Οι ερευνητές υπολόγισαν το μήκος του ζώου (δυόμισι μέτρα χωρίς τις δαγκάνες) από μια δαγκάνα μήκους 46 εκατοστών. Για τους υπολογισμούς τους βασίστηκαν στο γεγονός ότι σε όλους τους σκορπιούς η αναλογία μήκους σώματος/δαγκάνας είναι πάντα περίπου ίδια.

Ο Jaekelopterus rhenaniae, όπως ονομάζεται το είδος, κατατάσσεται στους ευρυπτερίδες, τους αρχαίους υδρόβιους σκορπιούς από τους οποίους προήλθαν οι σημερινοί σκορπιοί και πιθανώς όλες οι αραχνίδες. Οι αραχνίδες (δεν είναι έντομα) περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τις αράχνες, τους σκορπιούς και τα τσιμπούρια. Ο σκορπιός γίγαντας δείχνει με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο πόσο μεγάλα μπορούσαν να είναι τα διάφορα αρθρόποδα της Ανθρακοφόρου Περιόδου, όταν τα σπονδυλόζωα δεν είχαν ακόμα κυριαρχήσει στη Γη.

Ορισμένοι επιστήμονες θεωρούν ότι τα αρθρόποδα απέκτησαν τότε τεράστιες διαστάσεις επειδή τα επίπεδα οξυγόνου ήταν υψηλότερα απ' ό,τι σήμερα. Άλλοι εκτιμούν ότι το μεγάλο μέγεθος και οι γιγάντιες δαγκάνες εξελίχθηκαν λόγω μιας "κούρσας εξοπλισμών" ανάμεσα στους κυνηγούς και τα θηράματα. Τα πρωτόγονα ψάρια που κυνηγούσε ο υδρόβιος σκορπιός, για παράδειγμα, ήταν και αυτά θωρακισμένα

IPAK..... Η αρχαία Μεσοποταμία

Πόσοι από τους ανθρώπους που άφησαν ανόητα έξυπνα όπλα να γίνουν εφιάλτης ανυπεράσπιστων ανθρώπων στο Ιράκ γνωρίζουν ότι η ίδια αυτή περιοχή υπήρξε η μητέρα του πολιτισμού; Σίγουρα μια πολύ μικρή μειοψηφία. Ακόμη και εκείνοι που θέλουν να βάλουν χέρι στα φυσικά της πλούτη δεν μπαίνουν στον κόπο να μάθουν πέντε πράγματα για τον τόπο που θέλουν να διοικήσουν. Δυστυχώς, πάντα αυτή ήταν η Ιστορία του Ανθρώπου. Οι επεκτατικοί πόλεμοι των ισχυρών. Των ισχυρών με το μεγάλο βαθμό άγνοιας.

Υπήρξε μια εποχή όπου η μαρτυρική σήμερα πόλη της Βαγδάτης υπήρξε το σταυροδρόμι των ευρωπαϊκών και των αραβικών λαών. Στη εποχή της ακμής της υπήρξε το σημαντικότερο κέντρο του αραβικού κόσμου αλλά και ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα του τότε κόσμου. Η πόλη χτίστηκε το 762 μ.Χ. από το χαλίφη Αλ Μανσύρ. Το όνομά της σήμαινε "δώρο Θεού", κάτι που δεν ήταν και τόσο άσχετο προς την πραγματικότητα, μιας και ήταν μια πανέμορφη πόλη με δυο εκατομμύρια κατοίκους, ανάμεσα στους οποίους πολλοί σημαντικοί σοφοί, γιατροί, αρχιτέκτονες και άνθρωποι των γραμμάτων.

Στην ίδια περιοχή, πολύ παλιότερα, γύρω στην τέταρτη π.Χ. χιλιετία, οι Σουμέριοι έκτισαν τις πρώτες οργανωμένες πόλεις που είδε ποτέ ο άνθρωπος και τις οργάνωσαν σε πόλεις-κράτη, κάτι ακόμα αδιανόητο για της περίοδο εκείνη. Μια από τις αρχαιότερες και πιο ισχυρές υπήρξε η Ουρούκ, η οποία κατά την 3η χιλιετία περιελάμβανε 76 χωριά! Στις περιοχές αυτές, ανάμεσα στους δυο μεγάλους ποταμούς, τον Τίγρη και τον Ευφράτη, δημιουργήθηκε ο πολιτισμός, γεννήθηκε η γραφή και εφευρέθηκε ο τροχός. Οι πόλεις-κράτη αναπτύχθηκαν ταχύτατα, καλλιέργησαν τα εύφορα εδάφη τους και έγιναν γρήγορα πλούσιες και λαμπερές. Η πόλη Ουρ, "η πόλη του θεού της Σελήνης", υπήρξε από τις σημαντικότερες και πλουσιότερες. Εκεί, το 1927, ο βρετανός αρχαιολόγος Γούλεϋ έφερε στο φως αμύθητους θησαυρούς από το βασιλικό νεκροταφείο με τους δυο χιλιάδες τάφους. Τα ευρήματα ξεπερνούσαν κάθε προσδοκία. Χρυσάφι, εκπληκτικά αντικείμενα τέχνης, αντικείμενα πολεμιστών... Η πόλη προστατευόταν από τείχη τα οποία είχαν στο κέντρο τους ένα βαθμιδωτό πύργο με το ναό της θεότητας που τους προστάτευε, ο οποίος χρησιμοποιούνταν και ως αστρονομικό παρατηρητήριο. Τριγύρω υπήρχαν ναοί, δωμάτια ιερέων, αποθήκες, όπως και μια από τις μεγαλύτερες βιβλιοθήκες που βρέθηκαν ποτέ. Εκεί βρέθηκαν και οι αρχαιότεροι γραπτοί νόμοι. Οι Σουμέριοι της Ουρ ήταν σκληροί και αδίστακτοι πολεμιστές χωρίς κανένα έλεος. Η πόλη καταστράφηκε στις αρχές της δεύτερης χιλιετίας, δίνοντας τη θέση της ανάμεσα στα δυο ποτάμια στους Ελαμίτες, οι οποίοι κρατώντας από τους Σουμέριους μόνο τη γλώσσα αλλά αφομοιώνοντας και επεκτείνοντας τον πολιτισμό τους έφτιαξαν κάτω από τη βασιλεία του Χαμουραμπί την ισχυρή και φημισμένη χώρα της Βαβυλώνας, 90 χιλιόμετρα νότια της Βαγδάτης.

Η Βαβυλώνα περιβαλλόταν από διπλό τείχος 16 χιλιομέτρων που διακόπτονταν από επιβλητικούς πύργους. Η κύρια Πύλη της πόλης καλυπτόταν από σμαλτωμένα γαλάζια τούβλα με αναπαραστάσεις δράκων, ταύρων και λεόντων. Ο ναός που ήταν αφιερωμένος στην προστάτιδα θεότητα βρισκόταν στο κέντρο της πόλης, ήταν πολύχρωμος, είχε επτά ορόφους και περιβαλλόταν από αυλές και κατοικίες ιερέων. Πιο κάτω βρισκόταν το λαμπερό παλάτι του Ναβουχοδονόσορα, και ακόμα πιο πέρα μια επιβλητική πέτρινη γέφυρα ένωνε τις δυο όχθες του Ευφράτη ο οποίος διέσχιζε τη μυθική πόλη.

Πόσοι από εκείνους που θεωρούν σήμερα τους ιρακινούς άξεστους και γραφικούς άραβες γνωρίζουν ότι το παλάτι του βασιλιά Ναβουχοδονόσορα ήταν ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου, απείρως θαυμαστότερο από ένα κυρίως επιβλητικό Άγαλμα της Ελευθερίας στο Μανχάταν; Πόσοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν ότι οι κρεμαστοί κήποι του θεωρήθηκαν ένα επίτευγμα που ξεφεύγει από τα όρια της λογικής, δεδομένου του ότι στη Νότια Μεσοποταμία δεν υπήρξε ποτέ σχεδόν καθόλου βλάστηση; Πόσοι ξέρουν ότι στην ανηλεώς βομβαρδισμένη Μοσούλη υπήρξε κάποτε η Νιμρούντ, η πρωτεύουσα των Ασσυρίων, η οποία ιδρύθηκε τον 13ο αιώνα π.Χ., σε μια εποχή που η Αμερική δεν υπήρχε ακόμα ούτε σαν ιδέα στο μυαλό του ίδιου του Θεού; Και πόσοι είναι άραγε εκείνοι που δε γνωρίζουν πόσο πολύ λεηλατήθηκαν ανά τους αιώνες από δυτικές αποστολές οι θησαυροί και οι αρχαιότητες των επιβλητικών αυτών πολιτισμών; Στις αρχές και μόνο του 20ού αιώνα, έπειτα από αρχαιολογικές "ανασκαφές" δυτικών αποικιοκρατών, όλα τα μουσεία του κόσμου γέμισαν με θησαυρούς της Μεσοποταμίας. Για του λόγου το αληθές, μια βιαστική επίσκεψη στο Βρετανικό Μουσείο αλλά και στο Λούβρο θα πείσει και τους πιο σκεπτικιστές του είδους.

Αναβάθμιση ταχυτήτων ADSL από τον ΟΤΕ


Όπως γνωστοποίησε σήμερα σε ανακοίνωσή του, ο ΟΤΕ αναμένεται να προχωρήσει σύντομα στην πανελλαδική αναβάθμιση των ταχυτήτων ADSL.
Στην αναβάθμιση των ταχυτήτων ADSL σε όλη τη χώρα ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σύντομα ο ΟΤΕ, στο πλαίσιο της ανάπτυξης των ευρυζωνικών υπηρεσιών. Οι αναβαθμίσεις θα πραγματοποιηθούν χωρίς πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση, ενώ αφορούν τόσο τους νέους όσο και τους ήδη υφιστάμενους πελάτες.
Έτσι, σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι αναβαθμίσεις που αναμένεται να πραγματοποιηθούν αφορούν στα εξής:
• Οι χρήστες που διαθέτουν ADSL στα 2Mbps, θα αποκτήσουν διπλάσια ταχύτητα στο uploading
• Όσοι έχουν 8Mbps θα αποκτήσουν αναβαθμισμένες ταχύτητες έως 24Mbps
• Ενώ οι χρήστες που ήδη έχουν ADSL στα 24Mbps, θα επωφεληθούν από τη νέα ανταγωνιστική τιμολογιακή πολιτική που θα ανακοινωθεί κατά την έναρξη των αναβαθμίσεων.
Τοιουτοτρόπως, με την ολοκλήρωση των παραπάνω προγραμματισμένων αναβαθμίσεων, οι νέες προσφερόμενες ταχύτητες θα ξεκινούν από τα 2Mbps/512kbps (downloading/uploading) και θα φτάνουν έως τα 24Mbps/1Mbps.

totefteri

Μαγειρεύει αυγά στο πάτωμα

Ένας άντρας, στην Κίνα, μαγειρεύει στην κυριολεξία αυγά πάνω στο πάτωμα του σπιτιού του! Ο κύριος Liu Yawen, εντόπισε κάτι το ασυνήθιστο όταν είδε ότι το πάτωμα του σπιτιού ανέδυε αχνό. Έτσι λοιπόν ένα πρωινό έσπασε ένα αυγό, το έριξε στο πάτωμα, και μετά από δέκα λεπτά είχε ψηθεί!
Εκατοντάδες άνθρωποι από την περιοχή επισκέπτονται καθημερινά τον κύριο Liu Yawen για να δουν από κοντά το «θαύμα». Ειδικοί που έσπευσαν να ερευνήσουν γιατί το πάτωμα του σπιτιού του είναι τόσο θερμό δεν έδωσαν ακόμα καμία πειστική απάντηση.

Πηγή : myday.gr

Πήρατε άρωμα για τον ... σκύλο σας;


Μια εταιρεία καλλυντικών στον Λονδίνο ανακοίνωσε πως λάνσαρε το πρώτο στο κόσμο άρωμα αποκλειστικά για σκύλους!

Η εταιρεία Mungo & Maud ξεκίνησε να πουλά το άρωμα που ονομάζεται Petite Amande eau de toilette για την τιμή των 53 ευρώ.

Η εταιρεία προσέλαβε τον γνωστό αρωματοπώλη Lyn Harris για να δημιουργήσει το εν λόγω άρωμα. ο άρωμα περιέχει γαλλικό φραγκοστάφυλο, Τυνήσιο αιθέριο έλαιο άνθους πορτοκαλιάς και νεραντζιάς, άνθη από μιμόζα και βιολέτα σε μια βάση γλυκιάς βανίλιας με λίγο αμύγδαλο.

Η εταιρεία μάλιστα λανσάρει και ένα εφάμιλλο σαμπουάν αξίας 20 ευρώ για τα κατοικίδια που θέλουν να έχουν όλη την σειρά των προϊόντων.

ΕΘΝΟΣ

Πώς είναι ένας κόσμος σε άλλον πλανήτη;

cousteni.jpg Αθηνά Κουστένη.
Αστροφυσικός στο Αστεροσκοπείο των Παρισίων, Πρωταρχικός Επιστημονικός Σύμβουλος για την αποστολή της ESA στον Τιτάνα

«Δεν ξέρω ακριβώς. Βέβαια περνάμε κάποια στιγμή στην επιστημονική φαντασία αλλά αυτό που μπορώ να κάνω είναι να προβληθώ στην μελλοντική Γη και να φανταστώ πώς θα ζήσουμε σε πολλά πολλά χρόνια από τώρα
Μιλάω για αυτό που αποκαλούμε “space cities”, δηλαδή τις πόλεις του διαστήματος σαν αυτές που σχεδιάζανε ήδη οι Ρώσοι επιστήμονες πριν από πενήντα χρόνια με κύλινδρους που περιστρέφονται γύρω από τη γη ή επάνω στη γη, όπου χρησιμοποιούμε την ηλιακή ενέργεια. Μπορώ να τα φανταστώ. Εκείνο που αναρωτιέμαι είναι,γιατί όταν φανταζόμαστε ένα κόσμο σε πλανήτη άλλον από τον δικό μας, θεωρούμε πάντα ότι θα είναι αναγκαστικά πιο εξελιγμένος? Αυτό για μένα δεν είναι δεδομένο.
Μπορεί αν υπάρχει κάποιος κόσμος αλλού, κάποια όντα αλλού, να είναι σε χαμηλότερο επίπεδο από εμάς μόνο και μόνο επειδή έχουν εμφανιστεί και εξελιχθεί με λιγότερο χρονικό διάστημα από το δικό μας. Οπότε, μπορεί να είναι κάτι μικρά μικρόβια, δεν ξέρω, που να βρίσκονται σε κάποιον πλανήτη. Δεν χρειάζονται όλες αυτές οι πολιτείες που φαντάζομαι εγώ.»


krimizis_.jpgΣταμάτης Κριμιζής
Επίτιμος Διευθυντής Τμήματος Διαστημικής Φυσικής Πανεπιστημίου John Hopkins, εκπρόσωπος της Ελλάδας στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA)

«Πώς να φανταστώ έναν κόσμο σε κάποιον άλλον πλανήτη του σύμπαντος; Δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω επιστημονικές γνώσεις διότι δεν υπάρχουν. Επομένως τα μυθιστορήματα επιστημονικής φαντασίας έχουν πολύ περισσότερα σενάρια από ό,τι μπορώ εγώ να φανταστώ.
Υπάρχουν άνθρωποι όπως ο Ισαάκ Άσιμο ή ο Ρέι Μπράμντου ή Άθρουρ Κλαρκ οι οποίοι έχουν γράψει μυθιστορήματα που είναι γνωστά σε όλο τον κόσμο βέβαια, και θυμάμαι ότι το 1979 που πέρασε ένα διαστημόπλοιο βόρεια και κοντά από τον Δία, είχαμε μία συνάντηση στην Πασαντίνα της Καλιφόρνια και κάθισα στο ίδιο τραπέζι με τον Άρθρουρ Κλαρκ που έγραψε το “Space Odessey” και πολλά άλλα και ο οποίος πέθανε τώρα τελευταία. Ήταν εξαιρετικά ευφάνταστος και σε ορισμένα θέματα προφητικός όπως για το θέμα των τηλεπικοινωνιακών δορυφόρων κ.ά..»

Ξενοφών Μουσσάς
Διευθυντής Τμήματος
Εργαστηρίου Αστροφυσικής Πανεπιστημίου Αθηνών, αναπληρωτής καθηγητής Φυσικής Διαστήματος
«Οποιοδήποτε βιβλίο επιστημονικής φαντασίας, θεωρώ ότι σε αυτή την περίπτωση μπορεί να αποτελεί την καλύτερη απάντηση. Δεν θα με ξένιζε σχεδόν τίποτε. Απ’ την άλλη μεριά, θεωρώ ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για άυλες υπάρξεις. Ασφαλώς μπορεί να υπάρχουν και να ‘χουνε τελείως διαφορετικές μορφές από οτιδήποτε έχουμε φανταστεί μέχρι τώρα.»

alahiotis.jpgΣταμάτης Αλαχιώτης
Καθηγητής Γενετικής Πανεπιστημίου Πατρών

«Επειδή πιστεύω ότι δεν είμαστε μόνοι στο σύμπαν - άλλο εάν δε μπορέσουμε ποτέ να επικοινωνήσουμε - η κατάσταση στην οποία θα μπορούσε να είναι ένας κόσμος σε έναν άλλον πλανήτη και θα είναι συνάρτηση της εξέλιξής του και άρα συνάρτηση της οργάνωσης του. Ανάλογα με το επίιπεδο της νοημοσύνης του θα είναι και τα αιτήματα της κοινωνίας, της οργάνωσης των κοινωνιών του, της τεχνολογίας του κ.τ.λ.
Μη φανταζόμαστε ότι υπάρχει ένας δίδυμος πλανήτης σαν τη Γη κάπου εκεί έξω που θα έχει ωραίους ανθρώπους, ωραίες γυναίκες και κάποτε θα πάμε εκεί και θα πιστεύουμε ότι πήγαμε στο παράδεισο. Η πιθανότητα η ζωή να είναι ίδια με τη γήινη ή ίδια με τη σημερινή είναι απειροελάχιστη. Επομένως, ανάλογα με τα προσαρμοστικά μονοπάτια που ακολούθησαν οι ζωές που εμφανίστηκαν σε άλλους πλανήτες ανάλογη θα είναι και η κατάσταση της κοινωνίας τους, της τεχνολογίας τους, της επικοινωνίας τους, και μπορεί να μην έχουν καμία σχέση με τη δική μας.»

Ανδρέας Θεοφίλου
Πυρηνικός Φυσικός στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»

«Ενδέχεται να υπάρχουνε πολιτισμοί πιο υψηλοί απ’ τον δικό μας και πιο αναπτυγμένοι. Αρκεί να σκεφτούμε ότι ο άνθρωπος έβαλε τις βάσεις σ’ αυτό που λέμε επιστήμη εδώ και 2.500 χρόνια, ενώ προηγουμένως τα πράγματα που ξέραμε ήτανε υπό μορφή εμπειρικών κανόνων. Έτσι πιστεύω ότι σε άλλους πολιτισμούς που ενδέχεται να ξεκίνησε η πρόοδος παλιότερα, θα πρέπει να είναι πάρα πολύ προχωρημένοι σε σχέση με μας. Δηλαδή αυτά που έχουμε εμείς για τη φυσική ή για τη βιολογία, για αυτούς θα είναι πράγματα, ας το πούμε του δημοτικού. Θα είναι πολύ απλές γνώσεις.»

Γιώργος Ροδάκης
Αναπληρωτής Καθηγητής Μοριακής και Εξελικτικής Βιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών

«Έχουμε ως δεδομένο πως αυτά που ακούγονται περί αντιύλης κλπ δεν ισχύουν αφού αντιύλη δεν μπορούμε να ψάχνουμε μέσα στο σύμπαν που έχουμε σήμερα. Από εκεί και πέρα τώρα, σε οποιαδήποτε περιγραφή βάζοντας μέσα και την έννοια της σχετικότητας, εάν υπάρχουν τέτοια όντα θα έχουν μία τελείως διαφορετική ιστορία από εμάς. Δεν νομίζω λοιπόν ότι μπορούμε να κάνουμε καμιά πρόγνωση.»


simopoulos.jpgΔιονύσης Σιμόπουλος
Διευθυντής «ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟ ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ»

«Αναφέρεστε μου είπατε σε αυτά που κατά καιρούς λέγονται για έναν κόσμο που θα αποτελείται από άυλες υπάρξεις και αντιύλη και διάφορα άλλα τέτοια στοιχεία επιστημονικής φαντασίας. Να ξεκαθαρίσω κάτι: δεν υπάρχουν άυλες υπάρξεις. Όταν ήμουν πιτσιρικάς ήθελα να αποτελούμαι από άυλη ύλη να μπορώ να προχωράω μέσα από τοίχους. robot.jpgΑλλά αυτά είναι παιδικά όνειρα, παιδικές φαντασίες. Η πραγματικότητα μας λέει ότι η ύλη που βλέπουμε είναι αυτό που αποτελεί το σύμπαν έτσι όπως μπορούμε να το παρατηρήσουμε.
Αντιύλη υπήρχε σε ίδια περίπου ποσότητα τα πρώτα τρισεκατομμυριοστά του τρισεκατομμυριοστού του πρώτου δευτερολέπτου της γέννησης του σύμπαντος. Αλλά αυτό που εμείς σήμερα ονομάζουμε ύλη επικράτησε γιατί είχε ένα σωματίδιο ύλης περισσότερο για κάθε τριακόσια εκατομμύρια περίπου σωματίδια αντιύλης. Είχαμε δηλαδή ένα περισσότερο ύλης.
Και γι΄ αυτό βλέπουμε γύρω μας είναι ένα σύμπαν ύλης. Υπάρχουν και σωματίδια ύλης, δημιουργούμε και εμείς σωματίδια αντιύλης, και θα δούμε πολλές καταστάσεις τους επόμενους μήνες στο ευρωπαϊκό εργαστήριο πυρηνικής φυσικής CERN, όπου γίνεται το μεγάλο πείραμα και θα μας πάνε πίσω σε εκείνη τη πρώτη στιγμή της δημιουργίας για να δούμε τι υπάρχει και τι δεν υπάρχει.
Ψάχνουμε να βρούμε ένα σωματίδιο, το οποίο ονομάζεται σωματίδιο χιγκς, που δίνει έννοια και σημασία, δίνει τη μάζα σε όλα τα άλλα σωματίδια. Εάν λοιπόν βρούμε σε αυτά τα πειράματα ότι το χιγκς είναι πράγματι υπαρκτό, τότε και όλα τα μοντέλα που έχουμε (τα πρότυπα που έχουμε για την φυσική κατάσταση του σύμπαντος) θα τείνουν να πάρουν μια καλύτερη αποδοχή από όλους. Σήμερα δηλαδή το καθιερωμένο πρότυπο όπως το λέμε βασίζεται σε ορισμένες υποθέσεις και σε ορισμένες παρατηρήσεις. Όσο λοιπόν το πρότυπο αυτό αποδεικνύεται σωστό τόσο είμαστε βέβαιοι για αυτά που λέμε.
Αλλά δεν τα ξερουμε όλα. Ο άνθρωπος προσπαθεί να τα ανακαλύψει σιγά - σιγά. Σκάβουμε αν θέλετε σε ένα ορυχείο χρυσού όπου τα κοιτάσματα δεν είναι απεριόριστα, και σιγά - σιγα σε αυτά τα ορυχεία της γνώσης βγάζουμε χρυσό κομμάτι - κομμάτι. Αυτά τα κομμάτια τα συναρμολογούμε τα τελευταία πενήντα χρόνια και μας δείχνουν τις αντιλήψεις που έχουμε για το σύμπαν σήμερα , την ύπαρξη μας, την ύπαρξη της ζωής.»

Σταύρος Παπαμαρινόπουλος
Καθηγητής Γεωφυσικής Πανεπιστημίου Πατρών

«Ένας τέτοιος πλανήτης, ο οποίος είναι σε εξω ηλιακό σύστημα μπορεί να έχει εντελώς διαφορετικές αξίες από τις δικές μας. Διαφορετικές αξίες ως προς τη ζωή, ως προς το παρελθόν του, και ως προς το μέλλον του.»

Παναγιώτα Πρέκα
Επίκ. Καθηγήτρια Αστροφυσικής Πανεπιστημίου Αθηνών

«Είχαν γίνει κάποιες έτσι συζητήσεις για να στηθούν αποικίες στο διάστημα. Αν κάποιος ανατρέξει στη βιβλιογραφία ή μπει στις διάφορες ιστοδελίδες, θα πάρει μια εικόνα πώς θα μπορούσαν να είναι αυτές οι αποικίες του διαστήματος. Μόνο μέχρι εκεί μπορούμε να πάμε. Η φαντασία μου δεν μπορεί να σκεφτεί κάτι άλλο.»

space_future_alien.jpgΝίκος Κατσαρός
Χημικός στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»

«Ναι, εκείνο που μπορώ να φανταστώ είναι ότι ο άνθρωπος θα ταξιδέψει με διαστημόπλοια στα οποία ενδεχομένως να κατοικούν εκατομμύρια ή και δισεκατομμύρια των κατοίκων και σε συνθήκες προσομοιάζουσες με αυτές της Γης για πάρα πάρα πολλά χρόνια, και θα αναζητούν πλανήτες παρόμοιους με τη σημερινή Γη.
Είναι δύσκολο να φανταστώ ότι θα μπορέσει από την αρχή ο άνθρωπος να προσδιορίσει κάποιον πλανήτη στο σύμπαν που να έχει παρόμοιες μορφές ζωής και συνθήκες με αυτές που έχουμε σήμερα. Θα βοηθηθεί όμως αν βάλει έναν στόχο να ταξιδέψει προς αυτές έστω και αν αυτό πρόκειται να απαιτήσει μέχρι και χιλιάδες χρόνια.»

Χρίστος Γούδης
Διευθυντής Ινστιτούτου Αστρονομίας και Αστροφυσικής , καθηγητής στον Τομέα Θεωρητικής και Μαθηματικής Φυσικής, Αστρονομίας και Αστροφυσικής, Πανεπιστήμιο Πατρών

«Η φαντασία του ανθρώπου έχει αποδειχτεί φοβερά περιορισμένη. Δηλαδή για να σας θυμίσω τον Άμλετ προς τον Οράτιο “Υπάρχουν πολύ περισσότερα πράγματα στη Γη και στουν ουρανό απ΄ ό,τι μπορεί να ονειρευτεί η φαντασία σου.”. Είναι μια πραγματικότητα. Και το είδαμε σε όλους τους διαπρεπείς συγγραφείς μυθσιτορημάτων επιστημονικής φαντασίας όπως ο Ιούλιος Βερν, οι οποίο υπερκεράστηκαν πάρα πολύ από την πραγματικότητα. Δηλαδή η πραγματικότητα η οποία έρχεται είναι φοβερά πιο φανταστική από την τρέχουσα φαντασία του ανθρώπου.»

Μιχάλης Τσαμπαρλής
Επικ. Καθηγητής Τήματος Αστροφυσικής Πανεπιστημίου Αθηνών

«Καταρχήν ας υποθέσουμε ότι ο άνθρωπος πάει σε έναν άλλο πλανήτη και ζει εκεί. Ποιος θα πάει; Θα πάνε οι πολύ μεγάλες εταιρείες που θα έχουν παραμείνει (μπορεί να είναι και μία), θα πάνε κάποιες υπερδυνάμεις (όποια έχει παραμείνει, μπορεί να είναι και πάλι μία), και θα πάνε να δημιουργήσουνε έναν άλλο τρόπο ζωής σε έναν άλλο πλανήτη, έτσι;
Πώς θα τον δημιουργήσουνε; Τυχαία όπως έγινε στη Γη; Όχι, ασφαλώς.
Θα υπάρχουν κανόνες. Θα υπάρχουν νόμοι. Άρα λοιπόν, θα υπάρχει κάποια ζωή "αλά καρτ" εκεί πέρα: θα υπάρξει ένα μενού με πέντε διαφορετικούς τρόπους ζωής και θα διαλέγεις όποιον θέλεις. Ούτε τι δουλειά θα κάνεις, ούτε τίποτα.Θα μπαίνεις σε ένα κομπιούτερ. Αν φτάσουμε εκεί πέρα, έτσι; Το κομπιούτερ θα βαθμολογεί τα διάφορα προσόντα σου κ.τ.λ. και θα λέει:
“Εσύ θα πας εκεί. Τελείωσε.”. Δεν θα έχεις κανέναν βαθμό ελευθερίας, όπως δεν έχεις και στις μεγάλες εταιρείες. Δηλαδή και σε έναν άλλον πλανήτη να πάμε, η ιδέα της μεγάλης εταιρείας, του μεγάλου αδελφού, είναι πια γεγονός. Εκεί θα γίνει το γεγονός, εδώ να γίνει είναι δύσκολο. Γιατί θα είναι από την αρχή. Το να γίνει εδώ θα είναι δύσκολο γιατί όλο και κάπου θα ξεφύγει κάποιος.
Εκεί πέρα δεν θα είναι πια δύσκολο γιατί θα έχει στηθεί από την αρχή. Και για τα παιδιά που θα μεγαλώσουν εκεί θα είναι φυσιολογικό. Έτσι θα είναι η ζωή για αυτούς.»


Συντάκτης: Όλγα Τάντου
pylestv

Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που οι τροφές δεν είναι πια οι ίδιες;


Το 1947 ένας νεαρός γιατρός, ο Maynard Murray, ξεκινούσε τη καριέρα του ως ειδικευόμενος στο νοσοκομείο της Βοστόνης. Η Βοστόνη είναι μια παραλιακή πόλη των ΗΠΑ και το συγκεκριμένο νοσοκομείο βρισκόταν κοντά στη θάλασσα.

Μετά από πολλές συνεχόμενες ώρες εργασίας, συνήθως αργά το απόγευμα, ο νεαρός γιατρός πήγαινε μια βόλτα στο λιμάνι. Λίγο καιρό αργότερα ανέπτυξε φιλίες με τους τοπικούς ψαράδες και ήταν πλέον συχνές οι συζητήσεις μεταξύ τους. Ένα βράδυ ρώτησε ένα ψαρά το εξής: «Όλη την ημέρα βλέπω ασθενείς που πάσχουν από διάφορες αρρώστιες, καρκίνο, μικρόβια κ.ά. Τα ψάρια που πιάνετε εσείς, συνήθως από ποιά νόσο προσβάλλονται;» Ο ψαράς του απάντησε ότι στα 40 χρόνια που ψαρεύει δεν συνάντησε ποτέ άρρωστο ψάρι.

Η παραπάνω συζήτηση ήταν το έναυσμα που έσπρωξε το νεαρό τότε γιατρό να αφιερώσει τη ζωή του στην ανεύρεση του παράγοντα που προσφέρει ανοσία στους θαλάσσιους οργανισμούς. Η θαλασσινή πέστροφα για παράδειγμα δεν προσβάλλεται από καρκίνο ενώ η πέστροφά του γλυκού νερού προσβάλλεται από αυτόν μετά από 5,5 χρόνια ζωής, κατά μέσο όρο.

Αυτοψίες που πραγματοποίησε σε θαλάσσια θηλαστικά έδειξαν ότι δεν αναπτύσσουν καρκίνο, αρτηριοσκλήρωση και άλλα εκφυλιστικά νοσήματα. Δείγματα ιστών από θαλάσσια ζώα, όπως μιας φάλαινας ηλικίας 80 ετών και του μικρού της στάλθηκαν στο εργαστήριο για να εντοπιστούν όποιες διαφορές μεταξύ των δύο ζώων. Η απάντηση ήταν ότι δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ των δύο δειγμάτων. Το ίδιο παρατηρήθηκε με θαλάσσιους ελέφαντες και άλλα θαλάσσια ζώα. Παρά τη διαφορά ηλικίας μεταξύ των θαλάσσιων θηλαστικών, τα κύτταρα τους δεν έδειχναν εμφανείς διαφορές μεταξύ τους.

Χρόνια ερευνών τον οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι η περιεκτικότητα του θαλασσινού νερού σε μεταλλικά στοιχεία, είναι η αιτία πίσω από την ιδανική κατάσταση υγείας των θαλάσσιων οργανισμών.

Δείγματα από διαφορετικούς ωκεανούς και θάλασσες, δείχνουν ότι το θαλασσινό νερό διατηρεί την ίδια ακριβώς αναλογία σε μεταλλικά στοιχεία, σε όλο τον κόσμο. Περιέχει ενενήντα δύο μεταλλικά στοιχεία σε μορφή κρυσταλλικού διαλύματος. Είναι δε αξιοσημείωτο ότι αυτή η αναλογία είναι παρόμοια με την αναλογία των μεταλλικών στοιχείων που περιέχονται στο αίμα.

Ο ρόλος των μεταλλικών στοιχείων την εποχή του Murray δεν ήταν πλήρως κατανοητός. Σήμερα όμως γνωρίζουμε ότι τα μεταλλικά στοιχεία έχουν έναν ρόλο πρωταρχικής σημασίας στη φυσιολογία των ζώντων οργανισμών. Είναι απαραίτητα, σε ελάχιστες ποσότητες, για τη λειτουργία χιλιάδων ενζύμων, των βιταμινών, για τη παραγωγή πρωτεϊνών και πολλών άλλων λειτουργιών μέσα στο σώμα.

Για να αφομοιωθούν όμως θα πρέπει να επεξεργαστούν κατάλληλα κατά μήκος της τροφικής αλυσίδας. Τα φυτά προσλαμβάνουν μεταλλικά στοιχεία από το χώμα, προσθέτουν ένα μόριο άνθρακα σε αυτά και τα μετατρέπουν από ανόργανα σε οργανικά στοιχεία. Τα μεταλλικά στοιχεία στην οργανική τους μορφή, είναι πλέον ικανά να απορροφηθούν από οργανισμούς που βρίσκονται ψηλότερα στη τροφική αλυσίδα.

Τα καλλιεργήσιμα εδάφη του πλανήτη μας είναι πολύ φτωχά σε μεταλλικά στοιχεία. Σε σχέση με 50 μόλις χρόνια πριν, έχουν απολέσει πάνω από το 85% των μεταλλικών τους στοιχείων. Η έλλειψη μεταλλικών στοιχείων στο χώμα επηρεάζει όλη την τροφική αλυσίδα, τα λαχανικά, τα ζώα και τελικά τον άνθρωπο.

Το κρέας της αγελάδας, που σιτίζεται με χόρτα ή άλλες ζωοτροφές που δεν περιέχουν τα απαραίτητα μεταλλικά στοιχεία, είναι με τη σειρά του φτωχό, σε αμινοξέα, πρωτεΐνες, σε αντιοξειδωτικά και στα υπόλοιπα θρεπτικά συστατικά που είναι αναγκαία να λάβει ο άνθρωπος, στο επόμενο σκαλί της τροφικής αλυσίδας.

Είναι αλήθεια ότι έχει αυξηθεί διάρκεια ζωής του σύγχρονου ανθρώπου. Η ποιότητα ζωής όμως και η κατάσταση της υγείας μας είναι χειρότερη από ποτέ στην ιστορία. Η ραγδαία αύξηση των χρόνιων νοσημάτων, η έλλειψη ενέργειας και η κακή διάθεση περιγράφουν την εικόνα του σύγχρονου ανθρώπου. Στοιχεία που έχουμε από πρωτόγονους πολιτισμούς, μας δείχνουν ότι οι άνθρωποι πέθαιναν σε μικρή ηλικία, λόγω ατυχημάτων και επικινδυνότητας του περιβάλλοντος, σε πολύ καλή όμως υγεία και φυσική κατάσταση.

Οι σύγχρονες καλλιέργειες για να παρακάμψουν το πρόβλημα, εμπλουτίζουν το χώμα με λιπάσματα, τα οποία στη καλύτερη περίπτωση περιέχουν δώδεκα, από τα ενενήντα δύο μεταλλικά στοιχεία. Τα ίδια τα φυτά είναι πιο ευάλωτα σε ασθένειες και έντομα, και οι καλλιεργητές αναγκάζονται στη συνέχεια να χρησιμοποιήσουν φυτοφάρμακα για να αντιμετωπίσουν τις ασθένειες που τα προσβάλλουν. Η τροφική αλυσίδα παρουσιάζει ελλείψεις σε σημαντικά θρεπτικά συστατικά και επιβαρύνεται σημαντικά με τοξικές ουσίες. Η διαταραχή της βιοχημικής ισορροπίας στο σώμα μας λόγω των παραπάνω είναι δραματική.

Η έρευνα του Maynard Murray στάθηκε η βάση για την ανάπτυξη μεθόδων εμπλουτισμού του εδάφους με θαλασσινό αλάτι. Παρά το γεγονός ότι το κοινό ραφιναρισμένο αλάτι είναι θανατηφόρο για τα φυτά και επιβλαβές για τον άνθρωπο, το θαλασσινό αλάτι σε συγκεκριμένες αραιώσεις, επιταχύνει σε εντυπωσιακό ρυθμό την ανάπτυξη τόσο των φυτών όσο και των ζώων που τρέφονται με αυτά.

Λαχανικά, τομάτες, αγγούρια και κολοκύθες που έχουν καλλιεργηθεί κατ' αυτό τον τρόπο, είναι πιο πλούσια όχι μόνο σε μεταλλικά στοιχεία αλλά επίσης σε βιταμίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά.

Ο ανθρώπινος οργανισμός δυσκολεύεται να απορροφήσει ανόργανα συστατικά. Το αλάτι είναι το μόνο ανόργανο συστατικό που περιέχεται στη διατροφή μας. Υπολογίζεται ότι από αυτό μπορεί να απορροφήσει ένα μικρό ποσοστό (8%) μεταλλικών στοιχείων. Παρόλα αυτά και μέχρι να εφαρμοστούν ευρέως οι παραπάνω μέθοδοι καλλιέργειας, το θαλασσινό μη ραφιναρισμένο αλάτι είναι μια πλούσια πηγή μεταλλικών στοιχείων.

Λαοί όπως οι Ιάπωνες που καταναλώνουν αυξημένο ποσοστό τροφών που προέρχονται από τη θάλασσα, έχουν το μεγαλύτερο μέσο όρο ζωής (81 έτη) σήμερα και ένα ποσοστό παχυσαρκίας το χαμηλότερο ανάμεσα στις ανεπτυγμένες χώρες (3%).

Η αντικατάσταση του κοινού εμπορικού αλατιού με φυσικό θαλασσινό μη ραφιναρισμένο είναι μια απλή, οικονομική και παράλληλα πολύ σημαντική ενέργεια, που μπορούμε να κάνουμε για να ενισχύσουμε την υγεία μας. Επίσης η λήψη μιας καλής πολυβιταμίνης μπορεί να μας βοηθήσει να μειώσουμε τα διατροφικά κενά.

Πολύ πρόσφατα (2-3 χρόνια), έχουμε τη δυνατότητα να μετρήσουμε την ακριβή κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο οργανισμός μας από άποψη μικροθρεπτικών συστατικών και να ενεργήσουμε κατάλληλα.

Ένας οργανισμός που έχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά είναι πραγματικά υγιής και απομακρύνει την πιθανότητα να αρρωστήσει.


Στην Υγειά σας
Dr. Δημήτρης Τσουκαλάς

Άρτουκας ή νάρθηκας

artoukas.jpg (109493 bytes)Ανήκει στην οικογένεια των Σκιαδανθών (Umbelliferae). Φυτρώνει σε απόκρημνες ή πετρώδεις περιοχές. Στη Μάνη ονομάζεται και άρθουκας, ενώ εντυπωσιακή είναι η παρουσία του στο χωριό Μάραθος, όπου μαζί με το φυτό Μάραθος, έχει κατακλύσει τη περιοχή. Είναι πολυετής πόα, ύψους έως 3 μ. Τα φύλλα του είναι σκουροπράσινα όμοια με του Μάραθου αλλά μεγαλύτερα. Τα φύλλα στο κατώτερο τμήμα του βλαστού είναι μεγάλα και διαιρούνται 3-4 φορές σε λεπτούς, γραμμοειδείς λοβούς.

Στο ανώτερο τμήμα του βλαστού το μέγεθος του ελάσματος των φύλλων προοδευτικά μειώνεται και απομένουν μόνο οι διογκωμένοι κολεοί. Σχηματίζει μακριά, διακλαδισμένη ταξιανθία από πολυάριθμα, μεγάλα, σύνθετα σφαιρικά σκιάδια, με κίτρινα άνθη. Ο καρπός (σχιζοκάρπιο) είναι ελλειψοειδής, πεπλατυσμένος, μήκους 1-1,5εκ.

33artoukas1.jpg (86391 bytes)Ο βλαστός καίγεται εσωτερικά, χωρίς φλόγα, θεωρείται ότι μέσα σ' αυτόν έκρυψε ο Προμηθέας τη φωτιά για να τη μεταφέρει στους ανθρώπους. Το στέλεχός του είναι ευθυτενές, πολύ μεγάλο σαν κοντάρι. Συχνά χρησιμοποιείται σαν μπαστούνι, αφού το ξύλο του είναι πολύ ανθεκτικό και παράλληλα ελαφρό, ιδανικό για τους βοσκούς ή για πεζοπορία. Αποτελεί καλή τροφή για τα ζώα, ιδίως για τα κατσίκια και τα μοσχάρια ελευθέρας βοσκής που βρίσκονται στη Μέσα Μάνη.

Βρίσκεται σε μεσογειακούς θαμνώνες, λιβάδια, χέρσες εκτάσεις και άκρες δρόμων, σε χαμηλά υψόμετρα. Είναι μεσογειακό είδος, αρκετά διαδεδομένο σε παραλιακές περιοχές της Ελλάδας.

Πράσινη χημεία στο σπίτι

του Σπύρου Πάγκαλου

Ένας μεγάλος αριθμός ουσιών εισβάλουν στο σπίτι μας. Μεγάλος αριθμός από τις ουσίες αυτές είναι επικίνδυνες για την ανθρώπινη υγεία και καταστροφικές για το περιβάλλον.

Η είσοδος αυτών των επικίνδυνων ουσιών γίνεται μέσω
α. του αέρα και της σκόνης,
β. των δικτύων ύδρευσης και φυσικού αερίου
γ. της προσκόλλησής τους σε αντικείμενα και άτομα που εισέρχονται στο σπίτι (πχ στα παπούτσια κλπ)
δ. των συστατικών των διάφορων προϊόντων που εισάγονται στο σπίτι.

Το ένα μέρος της τελευταία κατηγορίας αποτελούν τα διάφορα τρόφιμα ενώ το υπόλοιπο τα διάφορα χρηστικά προϊόντα της καθημερινότητας στην ανάλυση των οποίων θα επικεντρωθεί αυτό το άρθρο.

Ο παρακάτω κατάλογος παρουσιάζει κοινά οικιακά προϊόντα που μπορεί να βρεθούν στο κυρίως σπίτι, στο γκαράζ ή στην αποθήκη και που ενδεχομένως να περιέχουν επικίνδυνα συστατικά:

Καθαριστικά προϊόντα
• Απορρυπαντικά παντός τύπου, λευκαντικά κλπ
• Καθαριστικά φούρνων
• Υλικά γενικής καθαριότητας
• Καθαριστικά και αποφρακτικά τουαλετών, μπάνιου
• Ξελεκιαστικά
Εντομοκτόνα φυτοφάρμακα
• Εντομοκτόνα ή απωθητικά κατά μυρμηγκιών, κατσαρίδων κλπ
• Απωθητικές ουσίες και σαμπουάν κατά ψειρών
• Απωθητικές ουσίες σκώρων
• Φυτοφάρμακα για φυτά εσωτερικού χώρου και βεράντας
• Δηλητήρια και δολώματα ποντικιών και αρουραίων
Προϊόντα αυτοκινήτου
• Πετρέλαιο μηχανών, πρόσθετες ουσίες καυσίμων
• Λάδια μηχανής, φρένων
• Υγρά μπαταριών αυτοκινήτων
• Αντιψυκτικά
Εύφλεκτα προϊόντα
• Κύλινδροι συμπιεσμένου αερίου
• Κηροζίνη, καύσιμα diesel
• Πετρέλαιο θέρμανσης
• Φυσικό αέριο
Χρώματα και υλικά περιποίησης
• Κόλλες
• Μελάνια
• Βερνίκια επίπλων
• Χρώματα διαφόρων ειδών
• Διαλυτικά χρωμάτων
• Ουσίες απομάκρυνσης χρωμάτων
Διάφορα
• Φωτογραφικές χημικές ουσίες
• Μπαταρίες
• Θερμόμετρα υδραργύρου κλπ

Πολλές ουσίες, κύρια οργανικές, προκαλούν όταν εκτεθούμε σε αυτές ενοχλήσεις στα μάτια και στο αναπνευστικό σύστημα (μύτη, λαιμός), πονοκεφάλους, απώλεια συντονισμού, ναυτία, ζημιές στο συκώτι, τα νεφρά, και το κεντρικό νευρικό σύστημα. Μερικές οργανικές ουσίες (όπως μερικοί διαλύτες χρωμάτων, φορμαλδεΰδη, και το βενζόλιο) μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο στα ζώα ενώ τις υποψιαζόμαστε ότι προκαλούν καρκίνο και στους ανθρώπους. Τέτοιες ύποπτες ουσίες βρίσκονται μέχρι και σε πενταπλάσια συγκέντρωση μέσα στο σπίτι σε σχέση με το εξωτερικό περιβάλλον και προέρχονται από χρώματα, λάκκες, διαλύτες, εντομοκτόνα, απολυμαντικά, εντομοαπωθητικά, αποθηκευμένα καύσιμα, είδη αυτοκινήτου κλπ.

Πολλά από τα συστατικά ουσιών οικιακής χρήσης προκαλούν σε μερικούς ανθρώπους ιδιαίτερα αλλεργικά συμπτώματα ακόμα και σε εκθέσεις σε μικρές συγκεντρώσεις. Το σύνδρομο ονομάζεται πολλαπλή χημική ευαισθησία (MC) και μπορεί να προκληθεί από ένα πλήθος χημικών ουσιών. Κυρίως υπεύθυνα για αυτό το σύνδρομο είναι τα διάφορα πετροχημικά προϊόντα δηλαδή τα προϊόντα που έχουν παραχθεί από με πρώτη ύλη το πετρέλαιο, τα οποία περιέχονται στις περισσότερες οικιακής χρήσης ουσίες. Θεωρείται ότι τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι, και οι άνθρωποι με αλλεργικές ασθένειες είναι πιο ευαίσθητοι στις χημικές ουσίες από τους υπόλοιπους. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να είναι γενετικά ευαίσθητοι. Υποστηρίζεται ότι οι επαναλαμβανόμενες μικρές εκθέσεις ή μια μεγάλη υψηλή έκθεση στους χημικούς παράγοντες κατά τη διάρκεια του χρόνου μπορούν να οδηγήσουν το σώμα να χάσει τη δυνατότητά της αποτοξίνωσης. Αυτό μπορεί να ευαισθητοποιήσει το ανοσοποιητικό σύστημα και έτσι το άτομο να αποκτήσει αναφυλαξία σε μια ουσία που προηγουμένως δεν είχε. Τα συμπτώματα των MC μπορούν να είναι παρόμοια με εκείνα των παραδοσιακών αλλεργιών, όπως οι πονοκέφαλοι, οι ημικρανίες, ο ίλιγγος, η ναυτία, η δυσκολία αναπνοής, τα διάφορα συμπτώματα στο δέρμα κλπ.

Πολλές ουσίες οικιακής χρήσης είναι καταστροφικές για το περιβάλλον. Τα συνήθη απορρυπαντικά περιέχουν συστατικά όπως ενώσεις φωσφόρου που όταν καταλήγουν στα υδάτινα οικοσυστήματα (αβαθείς λίμνες και θάλασσες) δρουν σα λιπάσματα στα φύκια και στον φυτοπλαγκτόν και προκαλούν τη ραγδαία τους αύξηση. Αυτό οδηγεί μετά στην αύξηση τόσο του ζωοπλαγκτού όσο και των βακτηρίων που θα αποικοδομήσουν τη οργανική ύλη που συσσωρεύεται. Το πλήθος αυτών των οργανισμών εξαντλεί το διαλυμένο στο νερό οξυγόνο με αποτέλεσμα τα ψάρια να ξεβράζονται νεκρά λόγω της ανοξίας. Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται ευτροφισμός.

Πολλές ουσίες όπως ισχυρά καθαριστικά, λάδια αυτοκινήτων, εντομοκτόνα κλπ είναι κατευθείαν τοξικά για διάφορα είδη, ενώ πολλές από αυτές προκαλούν σοβαρές βλάβες στα οικοσυστήματα μολύνοντας τον αέρα, το νερό ή και το έδαφος. Κατηγορία των ουσιών αυτών αποτελούν τα βαρέα μέταλλα (υδράργυρος, μόλυβδος, κάδμιο κλπ) και οι οργανικές ενώσεις (όπως τα εντομοκτόνα) που δεν βιοδιασπώνται, αλλά μεταφέρονται μέσα από τις τροφικές αλυσίδες και συσσωρεύονται στους ανώτερους καταναλωτές στους οποίους ανήκει και ο άνθρωπος. Αυτή η συσσώρευση προκαλεί πολλά προβλήματα όπως λεπτά κελύφη στα αυγά των πουλιών, δηλητηριάσεις ακόμα και θανάτους στον άνθρωπο κλπ. Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται βιοσυσσώρευση.

Αλλά και το φαινόμενο που βρίσκεται σε έξαρση τα τελευταία χρόνια, η μείωση της ποσότητας του στρατοσφαιρικού όζοντος, είναι άμεσα συνδεδεμένο με ουσίες οικιακής χρήσης. Διάφορα σπρέι και τα υγρά των ψυγείων και κλιματιστικών, περιέχουν freon, που κατεξοχήν ενέχεται για το φαινόμενο αυτό. Η μείωση της στιβάδας του όζοντος προκαλεί την αύξηση της βλαβερής υπεριώδους ακτινοβολίας που φτάνει στην γη και αυτό είναι καταστρεπτικό για πολλούς μονοκύτταρους οργανισμούς, ενώ οδηγεί στην αύξηση περιστατικών καρκίνων του δέρματος και καταρράκτη στα μάτια στους ανθρώπους.

Μπορούμε όμως να απαλλαχτούμε από όλα αυτά τα δυσάρεστα φαινόμενα; Ας προσεγγίσουμε το ερώτημα αυτό σε κάθε κατηγορία προϊόντων χωριστά.

Απορρυπαντικά και λοιπά καθαριστικά.

Η επιτυχία ενός καθαρισμού μπορεί να επιτευχθεί με τον συνδυασμό τεσσάρων παραμέτρων. Την θερμοκρασία καθαρισμού, τον χρόνο, την μηχανική δράση και το απορρυπαντικό. Η κυρίαρχη αντίληψη επενδύει μόνο στην τελευταία παράμετρο με καταστροφικά αποτελέσματα για την υγεία και το περιβάλλον. Απλές τεχνικές μπορούν να έχουν ευνοϊκά αποτελέσματα με μικρότερη χρήση χημικών απορρυπαντικών.

Αν εκμεταλλευτούμε το χρόνο μπορούμε να πετύχουμε πολύ καλά αποτελέσματα καθαρισμού. Αφενός πρέπει να δράσουμε άμεσα στο σημείο που δημιουργήθηκε λεκές προτού αυτός ποτίσει πχ το ύφασμα και προτού οξειδωθεί οπότε δεν απομακρύνεται πια, αφετέρου αφήνοντας πχ τα ρούχα ή σκεύη να μουλιάσουν πολλές ώρες.

Τον παράγοντα θερμοκρασία μπορούμε να τον εκμεταλλευτούμε με την χρήση του ζεστού νερού το οποίο όμως πρέπει να προέρχεται από ηλιακό θερμοσίφωνα ώστε οι επιδράσεις στο περιβάλλον για την απαιτούμενη ενέργεια θέρμανσης του να είναι οι ελάχιστες.

Τέλος η μηχανική δράση πολύ διαδεδομένη παλιότερα (χρήση κόπανου, νεροτριβής κλπ) με κατάλληλη ενσωμάτωσή της στην διαδικασία καθαρισμού μπορεί να συμβάλλει πολύ στο τελικό αποτέλεσμα χωρίς την υπερβολική χρήση χημικών βοηθητικών παραγόντων.

Είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να πετύχουμε στον τελικό μας στόχο χωρίς την χρήση απορρυπαντικών. Όμως πρέπει να αποφύγουμε τα κοινά απορρυπαντικά που ενέχονται τόσο για το φαινόμενο του ευτροφισμού όσο και για τις αλλεργίες που εμφανίζουν πολλά άτομα. Πρέπει επίσης να αποφύγουμε και τα διαφόρων τύπων ξελεκιαστικά κυρίως οργανικούς διαλύτες που πολλά είναι ύποπτα συν των άλλων και για καρκινογόνο δράση.

Στην αγορά με την εξέλιξη της τεχνολογίας αρχίζουν να εμφανίζονται προϊόντα καθαρισμού με λιγότερες επιβαρύνσεις για το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Τα προϊόντα αυτά παράγονται με όσο το δυνατόν πιο φυσικές πρώτες ύλες, με ήπιες τεχνολογίες, με κατανάλωση μικρών ποσοτήτων ενέργειας. Είναι φιλικά στο περιβάλλον αφού βιοδιασπώνται και δεν προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις από ευαίσθητα άτομα. Τέλος είναι συσκευασμένα σε επαναχρησιμοποιήσιμα ή ανακυκλώσιμα υλικά πχ πολυαιθυλένιο (ΡΕΤ) ή χαρτόνι ανακύκλωσης.

Τα διάφορα καθαριστικά που χρησιμοποιούνται συνήθως για τα πατώματα, τους νιπτήρες, την τουαλέτα, το μπάνιο και τις διάφορες ηλεκτρικές συσκευές όπως η ηλεκτρική κουζίνα είναι συνήθως ισχυρά όξινες ή αλκαλικές ουσίες ή περιέχουν χλώριο με πολύ βλαβερές συνέπειες στο περιβάλλον. Οι παρασκευαστές αυτών των προϊόντων καταφέρνουν να εντυπωσιάσουν τους χρήστες τους με τα άμεσα αποτελέσματα αποκρύπτουν όμως τις βλάβες στις σωληνώσεις και κυρίως στο περιβάλλον που αυτά προκαλούν. Τις περισσότερες φορές υπάρχουν απλές λύσεις αντιμετώπισης. Η μηχανική απόφραξη είτε με την χρήση βεντούζας, είτε με λύσιμο του σωλήνα αποχέτευσης του νιπτήρα είτε με εύκαμπτο σύρμα είναι περισσότερο αποτελεσματική από την χρήση ισχυρών χημικών. Η απομάκρυνση των αλάτων γίνεται εξίσου αποτελεσματικά με την χρήση ξυδιού. Και εδώ κάποιες εταιρείες παρουσιάζουν εξειδικευμένα προϊόντα που είναι αποτελεσματικά και κυρίως οικολογικά πχ προϊόντα γενικού καθαρισμού, προϊόντα καθαρισμού μπάνιου, τουαλέτας και νιπτήρα και προϊόντα απομάκρυνσης αλάτων και λιπαρών λεκέδων.

Εντομοκτόνα φυτοφάρμακα

Τα γεωργικά φάρμακα εντομοκτόνα, μυοκτόνα, παρασιτοκτόνα χρησιμοποιούνται υπέρμετρα στα σπίτια παρότι είναι κατ΄ εξοχήν ύποπτα για πολλές δυσάρεστες συνέπειες τόσο στην υγεία των ανθρώπων (αλλεργίες, αναπνευστικά, καρκίνος) όσο και στο περιβάλλον (εξόντωση ωφέλιμων ζώων, βιοσυσσώρευση κλπ). Πολλές φορές χρησιμοποιούμε εντομοκτόνα σπρέι κατά 5-6 μυγών που εμφανίστηκαν στο σπίτι μας ενώ μια απλή μυγοσκοτώστρα θα ήταν εξίσου αποτελεσματική. Ο εντοπισμός των φωλιών των ανεπιθύμητων εντόμων και η μηχανική καταστροφή της θα μας απάλλασσε από πολλούς χημικούς βομβαρδισμούς που σίγουρο είναι ότι δεν έχουν στόχο μόνο τα έντομα αλλά και τους κατοίκους του σπιτιού. Η μη ύπαρξη πολλών αντικειμένων στο σπίτι και η επιμελής καθαριότητά του συμβάλλουν στην εκδίωξη των ανεπιθύμητων εντόμων. Τέλος αποτελεσματική αντιμετώπιση των πτερωτών εντόμων (κουνουπιών, μυγών κλπ) επιτυγχάνεται με την ύπαρξη σίτας στις πόρτες και τα παράθυρα ή ακόμα με την παρουσία επιλεγμένων φυτών που είναι εντομοαπωθητικά (πχ βασιλικός). Με ανάλογες αντιδράσεις μπορούμε να απαλλαχτούμε και από εισβολές τρωκτικών.

Προϊόντα αυτοκινήτου

Με δεδομένη την τεχνολογία του αυτοκινήτου αυτό που μπορούμε να κάνουμε στα υλικά αυτά είναι να αποφεύγουμε να τα έχουμε σπίτι μας και σε τυχόν αλλαγές των υγρών να φροντίζουμε να γίνονται σε συνεργεία που εγγυημένα συμμετέχουν σε προγράμματα συλλογής τους. Η οριστική λύση για αυτά τα υλικά θα δοθεί μόνο όταν αλλάξει η συνολική τεχνολογία του αυτοκινήτου προς νέες ήπιες οικολογικές τεχνολογίες και αυτό συνδυαστεί με την ταυτόχρονη μείωση της ανάγκης χρήσης του αυτοκινήτου.

Εύφλεκτα προϊόντα

Η εισαγωγή ήπιων μορφών ενέργειας στο σπίτι είναι η απάντηση στην χρήση αυτών των υλικών Αλλά και η αξιολόγηση των μορφών ενέργεια που θα χρησιμοποιήσουμε μπορεί να αμβλύνει τα προβλήματα που δημιουργούνται. Πχ είναι προτιμότερη για κάποιες λειτουργίες του σπιτιού η χρήση του φυσικού αερίου παρά του ηλεκτρικού ρεύματος (που μεταθέτει το πρόβλημα αλλού) ή του πετρελαίου. Η οριστική λύση θα δοθεί μόνο όταν απεξαρτηθούμε από αυτές τις μορφές ενέργειας. Χρώματα και υλικά περιποίησης.

Τα συμβατικά είδη αυτής της κατηγορίας είναι πολύ επικίνδυνα για το περιβάλλον λόγω των οργανικών ενώσεων και των βαρέων μετάλλων που περιέχουν. Για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος η Ε.Ε. έχει ψηφίσει κριτήρια με βάση τα οποία διάφορα χρώματα και βερνίκια μπορούν να χαρακτηριστούν σαν οικολογικά. Συν τοις άλλοις τα κριτήρια αυτά απαγορεύουν την ύπαρξη ουσιών που είναι ταξινομημένες ως: πολύ τοξικές, τοξικές, καρκινογόνες, μεταλλαξιογόνες και τοξικές για την αναπαραγωγή. Η χρήση οικολογικών χρωμάτων μειώνει σημαντικά τα προβλήματα εφόσον συνδυάζεται με σωστή χρήση των προϊόντων.

Συμπερασματικά

Α. Ολοένα και περισσότερες βλαβερές ουσίες για μας και το περιβάλλον εισβάλουν στο σπίτι μας μέσω των καταναλωτικών προϊόντων.

Β. Μια πρώτη αντιμετώπιση του προβλήματος μπορεί να γίνει από εμάς με την μείωση της κατανάλωσης και με την ενσυνείδητη επιλογή των προϊόντων που καταναλώνουμε, όπου το κριτήριο της επικινδυνότητας τους θα έχει την πρωταρχική σημασία.

Γ. Η οριστική λύση στο πρόβλημα θα δοθεί μόνο όταν αλλάξει το μοντέλο ανάπτυξής του σύγχρονου κόσμου, όταν η αειφορία θα αποτελέσει κινητήρια δύναμη κάθε κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας


Το άρθρο έχει δημοσιευτεί στο περιοδικό ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS με τίτλο «Πράσινη Χημεία στο σπίτι»

Κρέας για χορτοφάγους

Τις πρώτες «μερίδες» χοιρινού κρέατος κατάφεραν να παρασκευάσουν σε εργαστήριο Ολλανδοί επιστήμονες. Τελικός στόχος τους είναι η παραγωγή μπριζόλας και μπιφτεκιού, χωρίς τη σφαγή ζώου.
Το επιστημονικό εγχείρημα έρχεται μετά από τη δημιουργία τεχνητού κρέατος ψαριού από μυϊκά κύτταρα ψαριού και η προσπάθεια, μάλιστα, στηρίζεται από την ολλανδική κυβέρνηση.

Προς το παρόν, κανείς δεν έχει γευθεί το εργαστηριακό κρέας, αλλά οι ερευνητές ευελπιστούν ότι το τεχνητό κρέας θα μπορεί να διατεθεί προς πώληση στην αγορά σε περίπου μια πενταετία από σήμερα.

Διάφορες οργανώσεις φυτοφάγων και προστασίας των δικαιωμάτων των ζώων δήλωσαν την ικανοποίησή τους για την εξέλιξη, και εξήγησαν ότι δεν έχουν «καμία ηθική αντίρρηση» να καταναλώσουν το κρέας, εφόσον δεν προέρχεται από νεκρό ζώο.

Η εξέλιξη, εάν μπει σε γραμμή παραγωγής, αναμένεται να απαλλάξει την ανθρωπότητα από το πολλαπλό βάρος της εκτεταμένης κτηνοτροφίας και της βιομηχανικής εκτροφής ζώων, ενώ παράλληλα ευελπιστούν ότι το εργαστηριακό κρέας θα βοηθήσει στη διατροφή των πεινασμένων χωρών του πλανήτη.

Όμως τα απίθανα αυτά σχέδια ανοίγουν νέες απρόσμενες δυνατότητες, που κάποτε θεωρούνταν ότι ανήκαν καθαρά στο πεδίο της επιστημονικής φαντασίας, ενώ φυσικά εγείρονται άλλα τεράστια ερωτήματα σχετικά με το κατά πόσο στο μέλλον μπορεί να ανακύψουν άλλα πολύ σοβαρότερα προβλήματα, από αυτά που υποτίθεται ότι οι σημερινές έρευνες για το τεχνητό κρέας προσδοκούν να επιλύσουν.

Η πιο πολλά υποσχόμενη τεχνική για την παραγωγή εργαστηριακού κρέατος είναι μέσω βλαστοκυττάρων, που έχουν ληφθεί είτε από έμβρυα ζώων, είτε από άλλα δορυφορικά κύτταρα (τα βλαστοκύτταρα, όπως και στον άνθρωπο, μπορούν να μεταμορφωθούν σε άλλα είδη κυττάρων και έτσι να αναδημιουργήσουν έναν ιστό).

Τα πολυδύναμα βλαστοκύτταρα συνήθως τοποθετούνται σε τρισδιάστατους βιοδιασπώμενους συνθετικούς σκελετούς και στη συνέχεια κάνουν τα «μαγικά» τους, αναδομώντας π.χ. ένα μυ ζώου.

Μέχρι σήμερα οι επιστήμονες έχουν δημιουργήσει μόνο πολύ μικρά κομμάτια χοιρινού μυ, σε μέγεθος περίπου μισού νυχιού

Τα κόκκινα τα sexy τα εσώρουχα της




Ολόκληρη η gallery στην Agenda του Rc-Cafe

Γιαγιά ...ρινόκερος‏


Μια γυναίκα 101 ετών η Zhang Ruifang έχει ανησυχήσει τους συγγενείς της καθώς βγάζει κέρατα στο μέτωπό της.

Το πρώτο κέρατο άρχισε να φυτρώνει εδώ και ένα χρόνο και έχει ήδη φθάσει σε μήκος τα έξι εκατοστά ενώ πρόσφατα ένα δεύτερο έκανε την εμφάνισή του και στη δεξιά πλευρά του μετώπου της.

Το κέρατο πιθανότατα πρόκειται για εξόγκωμα που δημιουργείται σε ηλικιωμένους από δερματική κερατίνη, την ουσία με την οποία σχηματίζονται και τα νύχια.

ClopYPastE

το τσάι είναι το πιο τέλειο, εντελώς φυσικό, αθλητικό ποτό

Μόλις δεύτερο σε παγκόσμια δημοτικότητα, σε σχέση με το νερό, το τσάι είναι το πιο τέλειο, εντελώς φυσικό, αθλητικό ποτό

Ενα πανάρχαιο βότανο με ζωή 5.000 και πλέον χρόνων τείνει να μετατραπεί στις μέρες μας στο πιο... μοδάτο ποτό που προσφέρει υγεία και σούπερ αντοχές. «Είναι γεγονό5 ότι το τσάι προσφέρει στον οργανισμό αυτούσια τα τονωτικά ευεργετήματα του καφέ, αλλά με μια τεράστια διαφορά, η οποία βρίσκεται στην L- θιανίνη που περιέχει. Αυτό το αμινοξύ έχει την ιδιότητα να δημιουργεί στην καφεΐνη μια ηπιότερη αλλά πιο σταθερή επίδραση, η οποία φτάνει στο αποκορύφωμα της ύστερα από 60 περίπου λεπτά, με φθίνουσα διάρκεια έως και 6 ώρες», λέει η διατροφολόγος Χαρά Πέτσα, ειδική στα διαιτολόγια δρομέων μεγάλων αποστάσεων, η οποία περιγράφει αυτή την ιδιότητα του τσαγιού ως την πιο φιλική και προσεγγίσιμη για κάποιον που απλώς αναζητά ενέργεια, τόνωση και αίσθηση αντοχής χωρίς μεταπτώσεις στην καθημερινή του ζωή. Σε αυτά τα οφέλη προσθέστε δύο ακόμη, πολύ πιο ουσιαστικά: τα ισχυρά αντιοξειδωτικά του τσαγιού, τα οποία ονομάζονται κατεχίνες, επιδιορθώνουν συγκεκριμένοι τύπους κυτταρικών βλαβών, υπεύθυνους για την εμφάνιση πολλών μορφών καρκίνου. Παράλληλα, νεότερα στοιχεία από έρευνες που έγιναν πρόσφατα στην Ασία, και κατά τις οποίες άτομα έπιναν πέντε κούπες τσαγιού ημερησίως, επιβεβαίωσαν τη σχέση μεταξύ πράσινου τσαγιού και μείωσης των καρδιαγγειακών παθήσεων.

Αυτές είναι οι ποικιλίες τσαγιού που μπορούν να προσφέρουν τα μέγιστα επίπεδα ενέργειας στον οργανισμό:

  • Μαύρο: Αν γυμνάζεστε συστηματικά, το κλασικό σακουλάκι τσαγιού, πλήρες σε δόση καφεΐνης, αποτελεί το ιδανικό ρόφημα για αποδόσεις που εγγυώνται υψηλή ενέργεια διαρκείας.
  • PU-ERH: Η πλούσια γεύση αυτής της ποικιλία5 μαύρου τσαγιού έχει αποδειχτεί εξαιρετικά χωνευτική, ενώ αρκετές έρευνες καταδεικνύουν τα πλεονεκτήματα της ως ροφήματος αδυνατίσματος (www.taooftea.com)
  • ΠΡΑΣΙΝΟ: Με έντονε5 τις επιδράσεις κατεχινών και καφεΐνης, ακόμη και σε 1/3 της κούπας, το πράσινο τσάι ξεχωρίζει τόσο για την ποιοτική του γεύση όσο και για τα οφέλη που χαρίζει σε μια πνευματική εργασία υψηλών απαιτήσεων.
  • OOLONG : Μια φρουτώδης αρωματική εμπειρία, η οποία, σύμφωνα με ιατρικές μελέτες, αυξάνει τον μεταβολισμό κατά 10% (www.teagarden.com).
  • ΛΕΥΚΟ: Φτιαγμένο από νεαρά φύλλα, αυτό το σπάνιο τσάι με τη γλυκιά γεύση και τη μικρή περιεκτικότητα καφέίνης είναι ιδανικό για τις στιγμές όπου ζητάτε χαλάρωση και νοητική οξυδέρκεια, ενώ παράλληλα παρέχει και μοναδικές αντιβακτηριδιακές ιδιότητες για τη στοματική κοιλότητα.

Σοφία Μάργαρη

BIG FISH

ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ

Ελληνικό Δίκαιο που ίσχυε κατά τον 5ο π.Χ. αιώνα, δηλαδή του Χρυσού Αιώνα της Δημοκρατίας της Ελλάδας ΜΑΣ

Aναφέρεται εδώ η περίπτωση του πολίτη που ήθελε να γίνει βουλευτής.

Ο νόμος απαιτούσε τα εξής:


1) Να είναι Έλλην πολίτης

2) Nα κατέχει την Ελληνική θρησκεία και παιδεία

3) Nα ΜΗΝ είναι κίναιδος και

4) Να καταγραφεί ΟΛΗ η περιουσία του κυρίου, μέχρι και τα σανδάλια που φοράει, καθώς και η οικογενειακή του περιουσία.



Εάν τηρούνταν όλα αυτά τότε ο εν λόγω κύριος, μπορούσε να γίνει βουλευτής.



Αν ο κύριος αυτός πρότεινε και περνούσε νόμο ο οποίος αποδεικνυόταν οικονομικά ζημιογόνος για την Αθήνα, τότε έπρεπε να κατασχεθεί από την καταγεγραμμένη περιουσία του, όλο το ποσόν κατά το οποίο ζημιώθηκε οικονομικά η Αθήνα.

Αν δεν έφθανε η περιουσία του τότε έπρεπε να κατασχεθεί ΟΛΗ η περιουσία του (μέχρι και τα σανδάλια που κατεγράφησαν) και το υπόλοιπο που αδυνατεί να καλύψει να το εξοφλήσει ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ.



Αν ο νόμος που πρότεινε και πέρασε ο κύριος αυτός, ζημίωνε ΗΘΙΚΑ την Αθήνα

η ποινή ήταν :

AΥΘΗΜΕΡΟΝ ΤΕΛΕΥΘΗΣΑΤΩ !!!


5ος π.Χ. ΑΙΩΝΑΣ -- ΧΡΥΣΟYΣ ΑΙΩΝ

Όταν το πλοίο βουλιάζει....

ΖΗΤΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΦΑΓΙΑΣΜΟ

Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΝΟΥΜΕΡΑ
ΖΗΤΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΦΑΓΙΑΣΜΟ
ΑΦΟΥ ΠΗΡΑΝ, ΠΗΡΑΝ (ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ) ΤΩΡΑ ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΑ!


Τα μέτρα που αποφάσισε και άρχισε ήδη να εφαρμόζει η κυβέρνηση για τη σταδιακή κάλυψη του δημοσιονομικού ελλείμματος (10% μείωση των επιδομάτων, τακτική φορολόγηση των αυτοτελώς φορολογούμενων, μείωση του φοροαπαλασσόμενου στις 6000 ευρώ, νέος φόρος στα καύσιμα, πάγωμα για τους άνω των 2000 ευρώ ακαθάριστα - εδώ κατέβηκε το όριο, αύξηση των συνταξιοδοτικών ορίων ηλικίας) υπολογίζεται ότι θα προσκομίσουν στα δημόσια ταμεία 10 δις ευρώ για την τρέχουσα χρονιά.
Ας θυμηθούμε κατ' αρχήν τα 28 δις που δόθηκαν σε μια νύχτα για την επανάκαμψη των δύσμοιρων τραπεζών.
Ας δούμε επίσης πόσο δύσμοιρες ήταν πραγματικά οι τράπεζες.
Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ αύξησε κατά 197,24% τα κέρδη της, ενώ οι φόροι της μειώθηκαν κατά 15%.
Η ALPHA BANK αύξησε κατά 45,48% τα κέρδη της, ενώ οι φόροι της μειώθηκαν κατά 29,7%
Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ αύξησε κατά 460,6% τα κέρδη της, ενώ οι φόροι της μειώθηκαν κατά 284,97%
Η EUROBANK αύξησε κατά 114,5% τα κέρδη της, ενώ οι φόροι της μειώθηκαν κατά 40,57%
Οι διαπιστώσεις αυτές προέρχονται από τα στοιχεία που δημοσίευσε η ΕΝΩΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.
Ας δούμε όμως και μερικά άλλα νούμερα.
· 650 εκατομμύρια ευρώ προβλέπουν να υφαρπάξουν από τους μισθωτούς με τη μείωση κατά 10% των επιδομάτων.
· 600 εκατομμύρια ευρώ προβλέπονται στον προϋπολογισμό για επιχορήγηση των μη κυβερνητικών οργανώσεων ( ας θυμηθούμε λίγο πριν, 2 εκατ. είχε πάρει η «Γλαυκώπις Αθηνά» από το Ζαχόπουλο για κοπή πίτας και χριστουγεννιάτικα δώρα στα παιδια των υπαλλήλων του ΥΠΠΟ)
· 6.500 εκατομμύρια ευρώ δαπανήθηκαν από τις 5 Οκτωβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου για τις μετακινήσεις πολιτικών στο εσωτερικό, με ιδιωτικά αεροπλάνα.
· 0 ευρώ προβλέπει ο προϋπολογισμός για φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.
· 45 εκατομμύρια ευρώ προβλέπει ο προϋπολογισμός ως έσοδο από τις πράσινες κάρτες των μεταναστών.
· 16 εκατομμύρια από τη φορολόγηση των εφοπλιστών.
· 8.767.147,03 εισέπραξε ο κ. Προβόπουλος τα τρία τελευταία χρόνια με νόμιμο τρόπο.
· 5,5 εκατομμύρια ευρώ πρόστιμο στην εταιρία Σημαιοφορίδη - Πρινιωτάκη έσβησαν το 2008 με πολιτική παρέμβαση στη ΦΑΕ Αθηνών.
· Σε 14000 ευρώ, μόνο, το μήνα θα περιοριστεί η αμοιβή του κ. Τάσου Γιαννίτση (του γνωστού εγκέφαλού της ασφαλιστικής αποδόμησης) από την εταιρία Ελληνικά Πετρέλαια, μετά την εθελοντική μείωση του μισθού του, για το καλό της πατρίδας.
· Λίγο λιγότερα από 300.000 ευρώ το χρόνο θα εισπράττει ο νέος μάνατζερ της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός. «Δε δέχτηκα αυτή τη θέση για τα χρήματα» δήλωσε συγκινημένος, μετά την ανάθεση από την περιβαλλοντικιά υπουργό, κυρία Μπιρμπίλη.
· 25.000 ευρώ το μήνα ήταν ο μισθός του κυρίου Παναγόπουλου, αφεντικού της ΕΡΤ. Από τον υπουργό επικοινωνιών κύριο Γερουλάνο ανακοινώθηκε η δραματική μείωση του μισθού του νέου ΕΡΤιάρχη, σε μόλις 6.500 ευρώ.
· 580.000 ευρώ το χρόνο, δηλαδή 48.333 ευρώ το μήνα είναι η αμοιβή του κυρίου Παναγή Βουρλούμη, διευθυντή του ΟΤΕ.
· Στις 7000 ευρώ μηνιαίως ανέρχεται η αμοιβή του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΘΑΠ (Εταιρία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης) Νικόλαου Παπαδάκη. Για την ιστορία υπενθυμίζουμε ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κύριος Παπαγεωργόπουλος έχει ταχθεί υπέρ της ιδιωτικοποίησής της για το καλό του καταναλωτή και της πατρίδας, λέμε εμείς ευρύτερα.
· Σε μόλις 5400 ευρώ ανέρχεται ο μισθός του κάθε ευρωβουλευτή μας ( όσο και του κάθε βουλευτή μας στο ελληνικό κοινοβούλιο). Ευτυχώς όμως τριπλασιάζεται, αφού στο ποσό του «βασικού μισθού» προστίθεται και ημερήσια αποζημίωση (300 ευρώ) για κάθε συνεδρίαση. Ευτυχώς επίσης δικαιούνται άλλα 14.000 ευρώ το μήνα για αμοιβές συνεργατών του γραφείου τους. Άγνωστη είναι η αμοιβή τους για τη συμμετοχή σε διάφορες επιτροπές.
· Δεν γνωρίζουμε ακριβώς το ποσό των δισεκατομμυρίων ευρώ από το σκάνδαλο Βατοπεδίου, από το σκάνδαλο της SIEMENS κλπ κλπ κλπ. Το μόνο που γνωρίζουμε, σε σχέση με το θέμα, είναι ότι οι επιπλέον αμοιβές των πολιτικών προσώπων που συμμετέχουν στην εξεταστική επιτροπή (!!!) για το Βατοπέδι ανέρχονται σε 1,7 εκατομμύρια ευρώ.
Αν ζαλιστήκατε από τα νούμερα και έχετε τάση για εμετό, ελεύθερα. Το παρόν μπορεί να χρησιμεύσει και ως εμετοδοχείο.
Μιας όμως και μιλάμε για αριθμούς, ας αναλογιστούμε ποιοι είναι πραγματικά τα ΝΟΥΜΕΡΑ.
Όλα τα στοιχεία προέρχονται από δημοσιεύματα των εφημερίδων και δεν διαψεύστηκαν

Ένας επίγειος παράδεισος που θα βυθιστεί!

Τα νησιά Τουβαλού στον Ειρηνικό κινδυνεύουν και οι κάτοικοί τους θα είναι οι πρώτοι περιβαλλοντικοί πρόσφυγες. Tι γίνεται όταν η χώρα σου κινδυνεύει να χαθεί για πάντα, να εξαφανιστεί κάτω από τα νερά του ωκεανού, εκείνα τα ίδια νερά που βοήθησαν τη δημιουργία της και τώρα απειλούν να την αφανίσουν για πάντα, παίρνοντας μαζί τους έναν πολιτισμό 2.000 ετών;Οι δραματικές εκκλήσεις του Ιαν Φρέι, του Αυστραλού που εκπροσώπησε το μικρό νησιωτικό έθνος των Τουβαλού στη σύνοδο κορυφής της Κοπεγχάγης τον περασμένο Δεκέμβριο, ηχούν ακόμη στα αυτιά όσων βλέπουν την καταστροφή να πλησιάζει κι όμως αυτή τη στιγμή μοιάζουν ανίκανοι να κάνουν οτιδήποτε για να τη σταματήσουν.

Μαζί με το νησιωτικό σύμπλεγμα των Μαλδιβών, τα νησιά Τουβαλού, τα οποία απλώνονται σε μια μακρινή γωνιά του Ειρηνικού Ωκεανού, ανοικτά της Αυστραλίας, κινδυνεύουν από την άνοδο της στάθμης των υδάτων που προκαλεί η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη και εκτιμάται από τους επιστήμονες πως θα είναι τα πρώτα που θα εξαφανιστούν μέσα στις επόμενες δεκαετίες, αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα για τη μείωση της εκπομπής των αερίων που ευθύνονται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Οι εννέα κοραλλιογενείς ατόλες που απλώνονται σαν μαργαριτάρια στα νερά του Ειρηνικού, οι οποίες κατάφεραν να αντισταθούν σε κατακτητές και εχθρούς που επιχείρησαν να τις εξαφανίσουν, είναι αδύνατον να αντισταθούν στον εισβολέα του 21ου αιώνα: το νερό.

Περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι ζουν σήμερα σε κοραλλιογενή νησιά σε ολόκληρο τον κόσμο, τα οποία κινδυνεύουν να σβήσουν για πάντα από το χάρτη, δημιουργώντας τους πρώτους πρόσφυγες της κλιματικής αλλαγής στην ιστορία της ανθρωπότητας. Tα στοιχεία που δίνουν οι επιστήμονες για τους ανθρώπους που θα αναγκαστούν στο μέλλον να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους εξαιτίας των κλιματολογικών αλλαγών μέσα στις επόμενες δεκαετίες είναι πραγματικά τρομακτικά. Σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις, το νούμερο των λεγόμενων «περιβαλλοντικών προσφύγων» κινδυνεύει να φθάσει τα 200 εκατομμύρια μέχρι το 2050, δημιουργώντας ένα άνευ προηγουμένου πρόβλημα για την ανθρωπότητα. Παρότι ορισμένοι καταγγέλλουν τις προβλέψει αυτές ως αυθαίρετες και χωρίς επιστημονική βάση, γεγονός είναι ότι μέσα στις επόμενες δεκαετίες κάποιοι λαοί θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τη γη τους, είτε γιατί αυτή θα έχει εξαφανιστεί κάτω από τα νερά είτε γιατί οι συνθήκες θα είναι τέτοιες που θα καθιστούν αδύνατη την επιβίωση.


Οπως τονίζει ο Αλεξ ντε Σερμπίνιν, επικεφαλής του προγράμματος του Πανεπιστημίου Κολούμπια για τις επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών, εκτός από τα νησιά Τουβαλού και τις Μαλδίβες, η αύξηση της στάθμης της θάλασσας απειλεί σήμερα την περιοχή γύρω από το δέλτα του Γάγγη στο Μπανγκλαντές και στην Ινδία, που σήμερα φιλοξενεί 144 εκατομμύρια κατοίκους, καθώς και ορισμένες περιοχές του Βιετνάμ. «Για πολλές από τις περιοχές αυτές, οι προοπτικές δεν είναι ενθαρρυντικές. Για κάποιους ανθρώπους, ωστόσο, υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις αν ληφθούν άμεσα μέτρα», υποστηρίζει. Την άποψη αυτή υιοθετούν και άλλοι επιστήμονες, όπως ο καθηγητής Γεωφυσικής στο Πανεπιστήμιο του Οκλαντ, Πολ Κεντς, ο οποίος υποστηρίζει πως το κλειδί προκειμένου να αποφευχθούν μαζικές μετακινήσεις πληθυσμών βρίσκεται στη συνεργασία της επιστήμης με παγκόσμιους φορείς, για την επανεγκατάσταση των κατοίκων σε ασφαλέστερα σημεία της χώρας τους, αποφεύγοντας έτσι τη μαζική μετανάστευση.

Εχοντας μελετήσει επί σειρά ετών τα φαινόμενα που απειλούν τα κοραλλιογενή νησιά, ο Κεντς υποστηρίζει ότι σε ορισμένες περιπτώσεις είναι δυνατή η μετεγκατάσταση σε υψηλότερα σημεία των νήσων, καθώς ο ίδιος δεν θεωρεί πως η άνοδος της στάθμης των υδάτων θα οδηγήσει απαραίτητα σε αφανισμό όλων των κοραλλιογενών νήσων αλλά σε διάβρωση των ακτών, με αποτέλεσμα τη δημιουργία κάποιων σημείων υψηλότερων από αυτά που υπάρχουν σήμερα και τα οποία δεν ξεπερνούν τα τέσσερα μέτρα από τη στάθμη της θάλασσας.

Το πρόβλημα, ωστόσο, εστιάζεται στην έλλειψη οικονομικών πόρων για την έγκαιρη αντιμετώπιση των κινδύνων που δημιουργούν οι κλιματολογικές αλλαγές. Η διεθνής κοινότητα, και ειδικότερα η ανεπτυγμένη Δύση, πέραν των προσπαθειών που οφείλει να καταβάλει για την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, θα πρέπει να βάλει και το χέρι στην τσέπη προκειμένου να βοηθήσει ουσιαστικά τους λαούς εκείνους, που όχι μόνο δεν ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση, αλλά θα είναι και οι πρώτοι που θα υποστούν τις βαρύτατες συνέπειες των κλιματικών αλλαγών.
totefteri

Rock Δελφικές Σπονδές από το Μάντσεστερ

http://www.thelineofbestfit.com/wp-content/media/2009/12/delphic.jpg
Με όνομα που παραπέμπει στην αρχαία Ελλάδα και μουσική που κλείνει το μάτι στους New Order, οι Delphic είναι το πιο ενδιαφέρον όνομα του 2010. Tου Μάκη Kαλαμάρη.

Ένα χρόνο πριν ούτε η ίδια η Πυθία δεν θα μπορούσε να προβλέψει όλα αυτά που θα συνέβαιναν στις ζωές των Richard Boardman, Matt Cocksedge, James Cook και Dan Hadley, των τεσσάρων νέων από το Μάντσεστερ που είχαν φτιάξει ένα γκρουπ με το ελληνοπρεπέστατο, ή σωστότερα αρχαιοπρεπέστατο όνομα Delphic: κυκλοφορία τον Απρίλιο του 2009 του πρώτου τους single Counterpoint σε παραγωγή του «πολύ» Ewan Pearson, εμφανίσεις στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του καλοκαιριού, κυκλοφορία τον Αύγουστο του δεύτερου single με τίτλο This momentary και μαζί με αυτό τρεις υποψηφιότητες για τα UK music video awards, supporting acts σε ονόματα όπως οι Orbital και οι Kasabian, τρίτη θέση στη λίστα του BBC Sound of 2010. Αποκορύφωμα αποτέλεσαν οι εξαιρετικές κριτικές από το σύνολο σχεδόν του μουσικού τύπου στο ντεμπούτο τους Acolyte, που κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες, και φυσικά η 8η θέση που εμφανίστηκε αυτό στο UK albums chart. Και αν νομίζετε ότι όλα τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα ενός ακόμα καλοσχεδιασμένου hype του βρετανικού τύπου, μάλλον δεν έχετε γνωρίσει τις indie κιθάρες, τα υπνωτικά beat, την ανεβαστική electronica του Acolyte, που φέρνει δίπλα δίπλα τους New Order με τους M83 και τους Pet Shop Boys με τους Yeah Yeah Yeahs, δικαιολογώντας απόλυτα εκφράσεις όπως "it might just be the first great album of 2010".

Δείτε την εξαιρετική δουλεία τους...





kdst-channel

Ο μεγαλύτερος πύργος από τραπουλόχαρτα !




Από τη Νόρα Ράλλη

Ο μεγαλύτερος πύργος από τραπουλόχαρτα κατασκευάστηκε από τον Μπράιαν Μπέρκ, ο οποίος χρειάστηκε 1200 τράπουλες για να φτιάξει αυτόν τον πύργο που αποτελείται από 127 ορόφους και έχει ύψος 7,4 μέτρα. Ο πύργος έμεινε όρθιος για περίπου 12 ώρες, χωρίς να είναι κολλημένα τα φύλλα του... Ο Μπράιαν Μπεργκ είναι ένας 35χρονος αμερικάνος που από 17 χρονών ασχολείται επαγγελματικά με κάτι πολύ ασυνήθιστο: Φτιάχνει κατασκευές και εύθραυστα κτήρια από τραπουλόχαρτα. Πρόσφατα κατάφερε και έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ Γκίνες, αναπαριστώντας γνωστά κτήρια με κατασκευές από τραπουλόχαρτα. Με τη βοήθεια 218.792 τραπουλόχαρτων και χωρίς κόλλα ή άλλα υλικά σύνδεσης «έχτισε» ξανά τρία κτήρια-ορόσημα της Κίνας σε μόλις 44 ημέρες. Ο Μπεργκ έχει σπάσει το δικό του ρεκόρ ήδη δέκα φορές και η ενδέκατη ήταν το ακόμα περισσότερο εντυπωσιακή!

... Λες να ζηλέψει και ο Γιωργάκης (σ.σ. Παπανδρέου και να κάνει το ίδιο με την οικονομία; Μήπως το πάει κι αυτός για ρεκόρ Γκίνες;)

TEFTERI

Το καλαμάρι-γουρουνάκι

neo-idos-kalamariou Ένα νέο είδος καλαμαριού ανακάλυψαν οι επιστήμονες. Το περίεργο αυτό καλαμάρι θυμίζει πάρα πολύ γουρουνάκι, ενώ φαίνεται σαν να χαμογελάει διαρκώς.


Ακόμα και τα πλοκάμια του μοιάζουν περισσότερο με… τούφα μαλλιών πάνω από τα μάτια του.

Το επίσημο όνομα του είναι το Helicocranchia pfefferi, αλλά είναι περισσότερο γνωστό ως «καλαμάρι – γουρουνάκι».

Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες έχει το μέγεθος ενός πορτοκαλιού και μπορεί να εντοπιστεί περίπου 100 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

DONT MESS WITH POLICE DOGS!!!!

Η μυστική βάση Dulce


Tο παρακάτω υλικό είναι από ανθρώπους που ξέρουν ότι η Dulce Underground Genetics Facility υπάρχει. Είναι από ανθρώπους που δούλεψαν στα εργαστήρια, από άτομα που έχουν απαγάγει και τα έχουν πάει στη βάση, από ανθρώπους που δούλεψαν στην κατασκευή της, από άτομα σε μυστικές υπηρεσίες (FBI, CIA, NSA) και από UFO/Inner-Earth ερευνητές.
Βρισκόμενοι κοντά στην περιοχή Dulce, New Mexico είναι μια εγκατάσταση της οποίας η ύπαρξή της είναι άγνωστη στον πολύ κόσμο. Είναι το πρώτο βιογενετικό εργαστήριο στη Γη συνεργασίας Αμερικανικής Κυβέρνησης / Εξωγήινων.
Υπάρχουν και άλλα στο Colorado, Nevada και Αριζόνα.
Η βάση βρίσκεται 1 χλμ κάτω απ' τη γη, περιέχει πολλά πατώματα εκ των οποίων γνωστά είναι 7, έχει λεχθεί ότι υπάρχουν συστήματα ασφαλείας με κάρτες για κάθε πάτωμα και το οποίο σύστημα χρειάζεται όλο και πιο εξουσιοδοτημένη κάρτα ανά κάθε επίπεδο που κατεβαίνεις. Υπάρχουν πάνω από 3000 κάμερες ζωντανής λήψης και υπάρχουν πάνω από 100 έξοδοι που καταλήγουν κοντά στην περιοχή.


Οι Περισσότεροι από τους εξωγήινους είναι στα πατώματα 5,6,7 εκ των οποίων το πιο βασικό το 5. Το εξωγήινο είδος το οποίο και εξουσιάζει το μεγαλύτερο μέρος της βάσης είναι οι Γκρίζοι. Στην δεκαετία του 50 οι Γκρίζοι άρχισαν να παίρνουν έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων για πειράματα. Στην δεκαετία του 60 αυξήθηκε αυτό το ποσοστό ως που την δεκαετία του 80 πλέον η κυβέρνηση των ΗΠΑ κατάλαβε πως δεν υπήρχε τρόπος άμυνας ενάντια στους Γκρίζοι και έτσι δημιουργήθηκαν προγράμματα για την ενημέρωση του κοινού και για επικοινωνία μεταξύ εξωγήινων και Γης.

Ίσως ένας σύμμαχος του ανθρώπινου είδους είναι τα Reptoids όπου είναι αντίπαλα είδη με τους Γκρίζους. Όποιος έχει ασχοληθεί με το θέμα θα ξέρει για τα περίφημα "Dulce Papers" τα λεγόμενα έγγραφα Dulce όπου ένας πράκτορας του FBI έκλεψε κατά την εποχή του 60-70 με το όνομα Thomas C. καί τα οποία έδωσε σε 5-7 άτομα τα οποία περιείχαν 15 ασπρόμαυρες φωτογραφίες με τα πειράματα που υπήρχαν στο εργαστήριο, ένα 6λεπτο βίντεο χωρίς ήχο και διάφορα έγγραφα. Αυτός αναφέρει πως υπάρχουν πάνω από 15000 Γκρίζοι στην βάση.
Η Αμερικανική Κυβέρνηση κλωνοποίησε τον άνθρωπο ως σκοπό να φτιαχτεί ένα νέο είδος το οποίο θα είναι υποδουλωμένο στον άνθρωπο. Σε αυτό το εργαστήριο στο επίπεδο 6 γινόταν έρευνα για την αποκωδικοποίηση του ανθρώπινου DΝΑ που θα είχε την επίτευξη της μετατροπής ενός απλού κυττάρου σε έναν οργανισμό. Αυτό το επίπεδο είναι γνωστό στους υπάλληλους ως "Nightmare Hall" Εφιαλτική αίθουσα όπου εκεί βρίσκονται αποτελέσματα γενετικών πειραμάτων πάνω σε ανθρώπους ,ζώα και εξωγήινα είδη. Μαρτυρίες ανθρώπων που δούλευαν εκεί λένε πως είδαν ανθρώπους που έμοιαζαν με μισό άνθρωπο και μισό χταπόδι, Reptelians-άνθρωποι, και ζώα που είχαν ανθρώπινα χέρια, έκλαιγαν σαν μωρά και μιμούνταν την ανθρώπινη φωνή. Ακόμα υπήρχαν ερπετοειδή με μορφή ανθρώπου σε κλουβιά, ανθρωποειδή με φτερά νυχτερίδας και Draco-Reptoids. Κατά την διάρκεια των πειραμάτων μπορεί να προκύψει κάποια θεραπεία για κάποια ασθένεια. Τότε την δημοσιεύουν στο ευρύ κοινό υποστηρίζοντας πως εφευρέθηκε σε κάποιο από τα γνωστά επιστημονικά εργαστήρια μετά από μακροχρόνια έρευνα.


Το επίπεδο 7 είναι χειρότερο καθώς υπάρχουν χιλιάδες ανθρωποειδή και άνθρωποι κλεισμένη σε κρυογενής θαλάμους, επίσης υπάρχουν έμβρυα σε διάφορες μορφές και επίπεδα ανάπτυξης. Πολλές φορές είδαν ανθρώπους σε κλουβιά παρακαλώντας για βοήθεια και μερικοί υπάλληλοι επαναστάτησαν ως αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να σκοτωθούν κάτω από περιέργες συνθήκες. ( τότε ήταν όπου και ο Thomas C. υπέκλεψε τα Dulce Papers). Η αλήθεια ήταν ότι αυτοί οι άνθρωποι ήταν αποτελέσματα από απαγωγές γυναικών από τις οποίες έπαιρναν ωάρια και έκαναν πειράματα στα ανθρώπινα αυτά έμβρυα μέσω γενετικής.
Η απαγωγή ανθρώπων και ζώων μειώθηκε στα μέσα δεκαετίας 80 καθώς ειδικό εργαστήριο δημιουργούσε τεχνητό αίμα μέσω μεταλλαγμένων κυττάρων αλλά και ανθρώπους που είχαν στο εργαστήριο και κλωνοποιούσαν.
Το σύμβολο της βάσης ήταν ένα τρίγωνο που κοιτάει προς τα κάτω και μέσα του ένα Τ, εκτός από γενετικά πειράματα στην βάση έκαναν και πειράματα ως σκοπό τον έλεγχο του ανθρώπινου εγκεφάλου. Δημιούργησαν chip τα οποία διοχετεύονταν στον ανθρώπινο εγκέφαλο και μπορούσαν να ελέγχουν τον ανθρώπινο οργανισμό από τους ρυθμούς της καρδιάς έως την διάθεση που έχει

Τα "σημάδια" ενός καλού ραντεβού

Λοιπόν.. καταφέρατε να βγείτε ραντεβού με κάποιον που σας αρέσει πολύ. Τώρα το μόνο που μένει είναι, να καταλάβετε αν ο τύπος που κάθεται απέναντί σας, έχει εντυπωσιαστεί από εσάς και αν υπάρχει πιθανότητα για δεύτερο, τρίτο και ούτω κάθε εξής, ραντεβού.

Τα πέντε στοιχεία που θα σε πρώτη –τουλάχιστον- φάση αποδεικνύουν ότι του αρέσετε:

* Όσο περνά η ώρα πλησιάζει όλο και πιο κοντά σας. Είτε γέρνει προς το μέρος σας όταν του μιλάτε, είτε φέρνει την καρέκλα του δίπλα σας, προφανώς θέλει να σας γνωρίσει καλύτερα και όχι σαν φίλη.

* Μιλάει σε χαμηλούς τόνους. Κάτι τέτοιο, υποστηρίζουν οι ειδικοί επί των ραντεβού, δείχνει ότι αυτό που λέει απευθύνεται σε εσάς και μόνο εσάς. Ένα μυστικό, μια εμπειρία του, που προορίζεται αποκλειστικά για τα δικά σας αυτιά.

* Δεν στέκεται καμαρωτός. Όταν ένας άνθρωπος στέκεται ίσια, με τους ώμους προς τα πίσω, το πηγούνι ψηλά, την κοιλιά μέσα, θέλει σίγουρα να κάνει καλή εντύπωση. Αν όμως έχει «στρογγυλέψει» το κορμί του, σκύβοντας λίγο, φέρνοντας τους ώμους προς τα μέσα, δείχνει ότι νιώθει άνετος και ασφαλής μαζί σας.

* Μιλάει αργά. Λέγεται, ότι όταν ένας άντρας ενδιαφέρεται για μια γυναίκα, «γλυκαίνει» τον τρόπο με τον οποίο μιλάει και χαμηλώνει… ταχύτητα. Βέβαια αν έχει πιει κατά τη διάρκεια του ραντεβού δύο ή τρεις εσπρέσο μάλλον το αντίθετο θα συμβεί.

Από την άλλη, αν ρίξει τόσο τους τόνους ώστε να σας πάρει ο ύπνος, αφήστε το καλύτερα.

* Δεν παίρνει τα μάτια του από πάνω σας. Και δεν εννοούμε να «καρφώνεται» στα… προσόντα σας αλλά να σας κοιτάει με βλέμμα που υπονοεί θαυμασμό και ενδιαφέρον.

Και τα στοιχεία προς αποφυγή…

Αν τον «συλλάβετε» να παραμένει ένα ή δυό μέτρα μακριά σας, να μην στέκεται απέναντί σας αλλά ώμο με ώμο όταν συζητάτε, αν αποφεύγει να σας κοιτά στα μάτια ή την ώρα που σκύβετε λίγο προς το μέρος του για να του μιλήσετε, εκείνος κάθεται ακίνητος ή κάνει κίνηση προς τα πίσω… μάλλον ήρθε η ώρα να αρχίσετε να σχεδιάζετε ένα νέο ραντεβού με έναν άλλο άντρα.

Dizzy Gillespie..... Modern Jazz improvisation


O Ντίζι Γκιλέσπι (John Birks "Dizzy" Gillespie, 21 Οκτωβρίου 1917 - 6 Ιανουαρίου 1993) ήταν ένας από τους σημαντικότερους Αμερικανούς μουσικούς της τζαζ. Ως συνθέτης και βιρτουόζος της τρομπέτας, συνέβαλε αποφασιστικά, μαζί με τον Τσάρλι Πάρκερ, στην εξέλιξη της μοντέρνας τζαζ και του μπίμποπ (bebop).

Βιογραφία

Ο Τζον Μπιρκς Γκιλέσπι γεννήθηκε το 1917, στη Νότια Καρολίνα, νεότερος γιος μίας οικογένειας με εννέα παιδιά. Σε ηλικία δέκα ετών, βίωσε το θάνατο του πατέρα του, ο οποίος ήταν ερασιτέχνης μουσικός και διέθετε δικό του μουσικό συγκρότημα, ενθαρρύνοντας την ενασχόληση του γιου του με τη μουσική. Αν και αρχικά ασχολήθηκε με την εκμάθηση του πιάνου, σε ηλικία δώδεκα ετών, στράφηκε στο όργανο της τρομπέτας, πάντα ως αυτοδίδακτος. Οι ικανότητες του, ήταν τέτοιες που του επέτρεψαν να λάβει μία μουσική υποτροφία για το Ινστιτούτο Laurinburg της Νότιας Καρολίνας, όπου συνέχισε να εξασκείται στο πιάνο και την τρομπέτα.



Το 1935 εγκατέλειψε τις σπουδές του και εγκαταστάθηκε στη Φιλαδέλφεια, με την πρόθεση να εργαστεί αποκλειστικά ως μουσικός. Στα πρώτα του βήματα, έγινε μέλος της ορχήστρας του Frankie Fairfax ενώ συμμετείχε για πρώτη φορά σε ηχογράφηση, με το συγκρότημα του Τέντι Χιλλ, αντικαθιστώντας τον Ρόι Έλντριτζ. Την ίδια περίοδο, απέκτησε το ψευδώνυμο Ντίζι (Dizzy). Το 1939, έγινε μέλος του συγκροτήματος του τζαζ τραγουδιστή Καμπ Κάλογουεϊ, ωστόσο εγκατέλειψε το σχήμα το 1941. O ίδιος ο Κάλλογουει αποκαλούσε τους αυτοσχεδιασμούς του Γκιλέσπι "κινέζικη μουσική", χαρακτηριστικό της πρωτότυπης τεχνοτροπίας που είχε αναπτύξει. Στην πορεία, ο Γκιλέσπι συμμετείχε σε αρκετά μουσικά σύνολα και συνεργάστηκε με τους Ντιούκ Έλλινγκτον, Κόλμαν Χώκινς, Μπίλι Έκσταϊν, Τσικ Γουέμπ, Μπένι Κάρτερ και άλλους. Ανάμεσα στις σημαντικές συνεργασίες του ήταν και αυτή με τον πιανίστα Ερλ Χάινς, καθώς στη διάρκειά της συνεργάστηκε με τον Τσάρλι Πάρκερ, ο οποίος επίσης συμμετείχε ως μουσικός στην ορχήστρα του, ενώ παράλληλα του δόθηκε η δυνατότητα να αναδείξει σε ένα βαθμό τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ερμηνείας του. Ως μέλος του συγκροτήματος του Χάινς, παρουσίασε την πρώτη του μουσική σύνθεση Night in Tunisia.



Μέχρι το 1944, ο Γκιλέσπι είχε αποκτήσει σημαντική φήμη ώστε να ηγείται ο ίδιος ορχήστρες. Η συνεχιζόμενη συνεργασία του με τον Τσάρλι Πάρκερ συνέβαλε στην εξέλιξη του είδους του μπίμποπ, παράλληλα με τη μουσική του σουίνγκ που ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής εκείνη την περίοδο. Σε αντίθεση με τον Πάρκερ, που συμμετείχε σε μικρά μουσικά σύνολα, ο Γκιλέσπι στόχευε στην δημιουργία μίας μεγάλης ορχήστρας (big band), την οποία οργάνωσε τελικά στις αρχές του 1945. Μετά από την εμπορική αποτυχία της, το Νοέμβριο του ίδιου έτους, σχημάτισε ένα κουιντέτο, στο οποίο συμμετείχε επίσης ο Πάρκερ. Αργότερα, το σύνολο απέκτησε και ένα έκτο μέλος, ενώ τελικά ο Γκιλέσπι επέκτεινε το σχήμα, επιχειρώντας για δεύτερη φορά την δημιουργία μιας μεγάλης ορχήστρας, την οποία κατάφερε να διατηρήσει για τέσσερα χρόνια. Στο διάστημα αυτό, συμμετοχή στην ορχήστρα είχαν ορισμένοι σημαντικοί τζαζ μουσικοί, όπως ο Τζον Κολτρέιν. Ο Γκιλέσπι, πειραματίστηκε μουσικά προσπαθώντας να ενσωματώσει αφρικανικά και κουβανέζικα μουσικά στοιχεία στη τζαζ. Διέλυσε την ορχήστρα του, το 1950, εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων. Το 1956, και ενώ μέχρι τότε καθοδηγούσε μικρά σύνολα μουσικών, δημιούργησε για δεύτερη φορά μία μεγάλη ορχήστρα, με την οποία περιόδευσε στην Ευρώπη, στη Μέση Ανατολή και στη Λατινική Αμερική. Μετά τη διάλυση της ορχήστρας, το 1958, ο Γκιλέσπι συνέχισε να παίζει με μικρότερα μουσικά σχήματα, παραμένοντας ενεργός μέχρι το 1992. Στη δεκαετία του 1980, ηγήθηκε της ορχήστρας United Nations Orchestra.

Πέθανε το 1993, σε ηλικία 75 ετών, από καρκίνο.
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory