Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Σάββατο, 20 Μαρτίου 2010

sexy - hot μελαχρινό αποκαλύπτει ... τα προσόντα της....για ολόκληρη την gallery επισκεφτείτε την AGENDA του Rc-Cafe

Απειλείται ο Βραχώδης Πιγκουίνος Eudyptes ChrysocomeΟ μεγάλος πληθυσμός του πιγκουίνου
Eydyptes Chrysocome έχει μειωθεί περίπου κατά ένα τρίτο από την αρχή της χιλιετίας σύμφωνα με τους πιο πρόσφατους υπολογισμούς από την ομάδα προστασία του Birdlife στα Νησιά Φώκλαντ.
Χαρακτηρισμένο σαν απειλούμενο είδος από το IUCN, ο βραχώδης πιγκουίνος είναι ένα από τα δέκα είδη πιγκουίνων που απειλούνται με παγκόσμια εξαφάνιση.
Η έρευνα έδειξε ότι το 2005/06 οι αριθμοί των πιγκουίνων είναι 210.418 ζευγάρια, από 298.496 που ήταν το 2000, που αντιστοιχεί σε μια πτώση 30% μέσα σε 5 χρόνια. Τα πουλιά την δεκαετία του 1930 ήταν 1,5 εκατομμύρια ζευγάρια.

Ο βιολόγος του RSPB Δρ. Geoff Hilton δήλωσε ότι η ξαφνική πτώση στους πληθυσμούς ενδεχομένως να οφείλεται και στις επιδράσεις που έχει στην οικολογία του νότιου Ατλαντικού Ωκεανού η αλλαγή των κλιματολογικών συνθηκών. Και υποστηρίζει : "είναι πράγματι ανησυχητικός ο ρυθμός των εξαφανίσεων κυριολεκτικά εκατομμυρίων πουλιών, και ειδικά όταν αυτό εντοπίζεται σε μεγάλη έκταση στα νησιά που βρίσκονται στη ζώνη του νότιου ωκεανού. Δεν ξέρουμε ακόμα τι ακριβώς μπορεί να πηγαίνει στραβά".

Το 2002/2003 τα νερά γύρω από τα Νησιά Φώκλαντ επηρεάστηκαν από μια επιβλαβή φυκώδη άνθιση που δηλητηρίασε πολλούς πιγκουίνους. Η έρευνα έδειξε ότι ορισμένα είδη, όπως το Pyngoin Pygoscelis, ήταν σε θέση να ανακτήσουν μεγάλο μέρος του πληθυσμού τους που χάθηκε εξαιτίας της δηλητηρίασης.

Ο Nic Huin, υπεύθυνος για τη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος στα Νησιά Φώκλαντ υποστηρίζει : "οι παράγοντες που οδηγούν στη μείωση των πληθυσμών του βραχώδη πιγκουίνου Eudyptes Chrysocome, είναι απροσδιόριστοι και αστάθμητοι, και φαίνεται ότι αυτό το είδος δεν έχει την ικανότητα να αποκαταστήσει τους πληθυσμούς του. Αυτό είναι πολύ ανησυχητικό για το μέλλον του είδους, που διατηρεί τους μεγαλύτερους πληθυσμού του στα Φώκλαντ".Το τελευταίο διάστημα οι υπεύθυνοι της προστασίας του περιβάλλοντος στα Νησιά Φώκλαντ, έχουν επιτείνει τις προσπάθειες για τον προσδιορισμό του προβλήματος, ώστε, να δρομολογηθούν και τα μέτρα της προστασίας των πουλιών όσο είναι ακόμα νωρίς

Οι φάλαινες ψαρεύουν σε 3 δευτερόλεπτα

Οι μεγαπτεροφάλαινες ζυγίζουν μέχρι 40 τόνους. Οι πτεροφάλαινες φτάνουν τους 80 τόνους, ενώ οι γαλάζιες φάλαινες, το μεγαλύτερο ζώο που έχει εμφανιστεί στη Γη, ακόμη και τους 160 τόνους

Υποβρύχια επίθεση σε μικροσκοπικά «γαριδάκια» κάνουν οι φάλαινες για να μπορέσουν να χορτάσουν. Μόλις πρόσφατα οι επιστήμονες κατάφεραν να παρακολουθήσουν μία κατάδυση φάλαινας με σκοπό να βρει τροφή.

Oι μεγαπτεροφάλαινες ζυγίζουν έως 40 τόνους. Οι πτεροφάλαινες φτάνουν τους 80 τόνους, ενώ οι γαλάζιες φάλαινες, το μεγαλύτερο ζώο που έχει εμφανιστεί ποτέ στη Γη, ακόμη και τους 160 τόνους. Η μάζα τους ισοδυναμεί με 2.000 ενήλικες άντρες. Οι ειδικοί δεν μπορούσαν να καταλάβουν πώς βρίσκουν τα τεράστια αυτά κήτη τόση πολλή τροφή. «Δεν γνωρίζουμε πολλά για αυτά τα ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον», λέει ο Νικ Πιένσον, βιολόγος του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Μπέρκλεϊ. «Τα μόνα πράγματα που ξέραμε προέρχονται από νεκρές φάλαινες ή από ανθρώπους που τις παρατηρούν από πλοία, όταν οι φάλαινες ανεβαίνουν στην επιφάνεια».

Ένα από τα χρόνια αινίγματα ήταν η διάρκεια των καταδύσεών τους. «Δεν ξέραμε γιατί οι καταδύσεις τους είναι τόσο σύντομες παρά το τεράστιο μέγεθός τους. Όσο μεγαλύτερο είναι το θηλαστικό τόσο περισσότερη ώρα μπορεί να βουτά για να βρει τροφή, καθώς έχει τη δυνατότητα να αποθηκεύσει πολύ οξυγόνο στον μυϊκό ιστό του». Περιέργως, όμως, οι μεγάλες φάλαινες ενεργούν διαφορετικά.

Αναζήτηση τροφής. Οι ερευνητές βρήκαν την απάντηση στα ερωτήματά τους κατά λάθος. Το 2003, τοποθέτησαν πομπούς σε πτεροφάλαινες για να καταγράψουν τους ήχους τους. Αντί αυτού όμως, κατέγραψαν για πρώτη φορά πληροφορίες για τις κινήσεις τους, την ταχύτητα και το βάθος της κατάδυσής τους. Συνδυάζοντας τα στοιχεία με το βάρος και το σχήμα τους, οι επιστήμονες έχουν στα χέρια τους μία λεπτομερή εικόνα των κινήσεων της φάλαινας όταν αναζητά τροφή.

Η πτεροφάλαινα βουτά πολύ βαθιά. Φτάνει σε βάθη μεγαλύτερα των 200 μέτρων ψάχνοντας κριλ (μικροσκοπικά οστρακόδερμα σαν γαρίδες). «Όταν τα εντοπίσει, συνεχίζει να κολυμπά, αλλά μειώνει απότομα ταχύτητα. Φρενάρει και ακινητοποιείται σε τρία μόλις δευτερόλεπτα», λέει ο Τζέρεμι Γκολντμπόγκεν, στο Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολούμπια.

Φρένο το στόμα. Η φάλαινα φρενάρει ανοίγοντας το στόμα της. Το νερό εισέρχεται στο στόμα, σπρώχνοντας την κάτω σιαγόνα σε σημείο κάθετο προς το σώμα της. Έτσι, δημιουργείται τεράστια αντίσταση στο νερό, η οποία μειώνει την ταχύτητά της. Το σώμα της είναι κατάλληλα σχεδιασμένο ώστε να εκμεταλλεύεται προς όφελός της την αντίσταση. Το κάτω μέρος του στόματός της αποτελείται από πολλές πτυχώσεις, οι οποίες μπορούν να τεντωθούν δημιουργώντας πολύ χώρο μέσα στο στόμα. Καθώς η φάλαινα συνεχίζει να κινεί την ουρά της, πίνει ακόμη περισσότερο νερό. Το στόμα της ανοίγει διάπλατα σαν αλεξίπτωτο προκαλώντας την ακινητοποίησή της.

Αμάσητα. Μέσα σε τρία δευτερόλεπτα, το στόμα μίας πτεροφάλαινας 60 τόνων γεμίζει με 70.000 λίτρα νερό, που ζυγίζει περισσότερο από την ίδια τη φάλαινα. Τρία δευτερόλεπτα αργότερα, η φάλαινα έχει καταφέρει να κλείσει το στόμα της. Καθώς οι πτυχώσεις «κλείνουν» πάλι, το νερό βγαίνει από το πλάι του στόματος περνώντας πρώτα από τις μπαλένες. Εκεί παγιδεύεται το κριλ. Όταν το νερό αποβάλλεται εντελώς, η φάλαινα καταπίνει το θήραμά της και ξαναρχίζει την επίθεση.

Οι φάλαινες χρησιμοποιούν τεράστια αποθέματα ενέργειας για να τραφούν. Γι΄ αυτό τον λόγο παραμένουν τόσο λίγο μέσα στο νερό, παρ΄ όλο που μπορούν να αποθηκεύσουν μεγάλες ποσότητες οξυγόνου στους μυς τους. Σε μία τους μόνο «επίθεση» οι φάλαινες καταπίνουν 10 κιλά κριλ. Ύστερα από τέσσερις ώρες καταδύσεων, έχουν πιάσει έναν τόνο κριλ, τροφή αρκετή για μια μέρα.

ΤΗΕ ΝΕW ΥΟRΚ ΤΙΜΕS Του CΑRL ΖΙΜΜΕR

Η ΝΕΑ Porsche 918 Spyder

Porsche 918 Spyder Concept

Porsche 918 Spyder Concept


Η Porsche μόλις έδωσε στη δημοσιότητα ένα video που παρουσιάχει την καινούργια 918 Spyder concept, ένα υβριδικό αυτοκίνητο που κιείται με έναν κινητήρα V8 500 ίππων και ένα ζεύγος ( στον μπροστινό και τον πίσω άξονα) ηλεκτρικών μηχανών 218 ίππων.Φθάνει τα 0-100 σε 3.2 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα τα 319 km/h ενώ οι εκπομπές καυσαερίου είναι μόλις 70 γραμ. CO2 ανά χλμ.
exypno

Διατροφή, βότανα & αντιγήρανση

Η προσπάθεια να κρατήσουμε ένα υγιές και νεανικό σώμα μπορεί να βοηθηθεί άμεσα μέσω μιας ισορροπημένης και σωστής διατροφής. Οι ρυτίδες που εμφανίζονται στο δέρμα με την πάροδο των ετών οφείλονται στην μείωση των ινών κολλαγόνου και ελαστίνης. Παράγοντες που επίσης μπορούν να επηρεάσουν είναι το κάπνισμα καθώς και η έκθεση στον ήλιο. Παράλληλα με τη φυσιολογική λειτουργία του μεταβολισμού έχουμε απελευθέρωση ελευθέρων ριζών οξυγόνου οι οποίες αλλοιώνουν τα κύτταρα του δέρματος και δημιουργούν ρυτίδες. Έτσι μια διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες μας βοηθά να εξουδετερέσουμε τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου.
Τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά είναι:
-Φρούτα: Πορτοκάλι, μούρα, βατόμουρα, λεμόνι, φράουλες, ακτινίδιο, ρόδι και ξερά δαμάσκηνα.
-Λαχανικά: Πράσινα φυλλώδη λαχανικά, πιπεριές, σπαράγγια, καρότα και αγκινάρες.
-Γενικά: Οστρακοειδή, σουσάμι, κόκκινο κρασί, ελαιόλαδο, αβοκάντο, κανέλλα, όσπρια και λιπαρά ψάρια (σολομός, τόνος).
Τα βότανα επίσης μπορούν να μας βοηθήσουν σε αυτήν την προσπάθεια μας. Ένας σημαντικός εκπρόσωπος είναι η σπιρουλίνα. Τα κύρια αντιοξειδωτικά στοιχεία της σπιρουλίνας δρουν κατά της πρόωρης γήρανσης. Τα αμινοξέα της προστατεύουν τα εγκεφαλικά κύτταρα και βελτιώνουν τη λειτουργία του νευρικού συστήματος. Εξαιρετικά πλούσια σε χλωροφύλλη, η οποία είναι ιδιαιτέρως ευεργετική για το σχηματισμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων του αίματος. Καθαρίζει το αίμα απομακρύνοντας τις τοξίνες και διεγείρει τη λειτουργία όλων των ιστών και οργάνων του σώματος, ιδιαίτερα το ήπαρ, το οποίο διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην απομάκρυνση των τοξινών από τον οργανισμό.

Κουβάτσος Φίλιππος Κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος

Να σηκώσουμε τον ήλιο...

Ένα ορεινό χωριό της βόρειας Ιταλίας, κρυμμένο μέσα στα βουνά Οσόλα, βλέπει πλέον το φως του ήλιου, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά το χειμώνα, χάρη σε έναν τεράστιο καθρέφτη που συγκεντρώνει τις αχτίδες και τις κατευθύνει στην πλατεία του χωριού.

Ο καθρέφτης, διαστάσεων 8 επί 5 μέτρα, έχει στηθεί στην πλαγιά ενός βουνού πάνω από το χωριό Βιγκανέλα και περιστρέφεται, με τη βοήθεια ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή, έτσι ώστε να ακολουθεί την πορεία του ήλιου.

Κάθε χειμώνα, από τις αρχές Νοεμβρίου μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου, η κορυφή ενός βουνού έκρυβε τον ήλιο από το χωριό υποχρεώνοντας τους κατοίκους να ζουν επί 80 ημέρες στο σκοτάδι.

"Περίμενα αυτήν την ημέρα εδώ και επτά χρόνια, όταν με ένα φίλο μου αρχιτέκτονα αρχίσαμε να μελετούμε τρόπους για να λύσουμε το πρόβλημα. Δεν ήταν εύκολο, έπρεπε να βρούμε τα κατάλληλα υλικά, να αποκτήσουμε τεχνικές γνώσεις και, κυρίως, να βρούμε χρήματα" είπε ο δήμαρχος του χωριού. Το κόστος του όλου εγχειρήματος έφτασε τα 99.900 ευρώ.

ERT.GR

Γάτα 22 χιλιάδων δολαρίων

Η μεγαλύτερη, σπανιότερη και πιο εξωτική γάτα του κόσμου βρίσκεται στο San Diego της California και στοιχίζει 22 χιλιάδες δολλάρια!

Η Ashera είναι ένα νέο είδος γάτας. Έχει το κεφάλι μιας φυσιολογικής γάτας, το σώμα μιας αγριόγατας και το τρίχωμα μιας ασιατικής λεοπάρδαλης. Πωλείται σε petshop και αποτελεί το εργαστηριακό αποτέλεσμα της γονιδιακής διασταύρωσης τριών διαφορετικών αιλουροειδών. Ο ιδιοκτήτης του petshop δηλώνει ότι πουλά τη γάτα έναντι 22.000 δολαρίων, όμως εάν ο επίδοξος αγοραστής επιθυμεί να την αποκτήσει από νεογέννητη, θα πρέπει να πληρώσει 6.000 δολλάρια ακόμη, συν τα έξοδα αποστολής που φθάνουν τα 1.500 δολλάρια.

Το εργαστήριο όπου δημιουργείται κυριολεκτικά το είδος αυτό της γάτας, χρηματοδοτείται από τον βρετανό επιχειρηματία Simon Brodie. Το όνομα του Brodie ακούστηκε πριν από τρία περίπου χρόνια όταν έγινε γνωστό ότι επιστήμονες βιο-τεχνολογίας σχεδιάζουν τη δημιουργία γενετικά τροποιημένων ζώων που μάλιστα θα είναι και αντι-αλλεργικά. Η τεχνική μάλιστα που σκόπευαν να χρησιμοποιήσουν - μέσω της εταιρείας Allerca που δημιούργησαν - ονομάζεται gene silencing.

Επεμβαίνοντας δηλαδή στη διαδικασία παραγωγής πρωτεϊνών είχαν ως στόχο να εμποδίσουν τη δημιουργία των αλλεργιογόνων στοιχείων, που στην περίπτωση της γάτας είναι η πρωτεΐνη Fel d 1. Αυτό μπορούσε να συμβεί με δύο τρόπους: Είτε με την καταστροφή του γονιδίου RNA (ρυνοβουκλεϊκό οξύ) είτε με την καταστροφή της πρωτεΐνης εξ ολοκλήρου. Στη περίπτωση της Allerca οι επιστήμονες επέλεξαν να εξοντώσουν το RNA.

Ακριβώς επειδή το προϊόν αποτελεί παραγγελία και όχι αποτέλεσμα της φύσης, βγαίνει και σε...αντίτυπα. Οι υπεύθυνοι του καταστήματος ευελπιστούν ότι μέσα στον επόμενο χρόνο, θα έχουν πουλήσει έως 50 γάτες αυτού του είδους. Σημειωτέον ότι γάτα έχει χρόνο παράδοσης ένα έτος! Και όποιος την αποκτήσει, θα έχει και δωρεάν υπηρεσία εκπαιδευτή της γάτας, διάρκειας 10 ετών.

"Δεν είναι απλώς ένα κατοικίδιο. Είναι ζώο πολύ πιο έξυπνο και πολύ πιο ενεργητικό. Αν και σπάνιο δεν είναι λίγοι εκείνοι που του έχουν δείξει προτίμηση μέχρι στιγμής", δήλωσε ο Ryan Oylear, ιδιοκτήτης μιας γάτας Ashera. Η συγκεκριμένη γάτα έχει διάρκεια ζωής 25 ετών, 10 χρόνια περισσότερα από το μέσο όρο ζωής μιας φυσιολογικής γάτας.

Cosmo.gr

Υπάρχουν νοήμονα όντα σε άλλους πλανήτες;

Χρίστος Γούδης
Διευθυντής Ινστιτούτου Αστρονομίας και Αστροφυσικής, Καθηγητής στον Τομέα Θεωρητικής και Μαθηματικής Φυσικής, Αστρονομίας και Αστροφυσικής, Πανεπιστήμιο Πατρών

«Δεν αποκλείεται η ύπαρξη νοημόνων όντων σε άλλους πλανήτες. Κάθε άλλο! Δηλαδή είναι πολύ ανθρωποκεντρικό και εγωκεντρικό να θεωρήσουμε ότι σε ένα σύμπαν όπως το εννοούμε με τα τόσα δισεκατομμύρια πλανητών η ζωή έχει αναπτυχθεί μόνο στη Γη. Είναι εντελώς αρτηριοσκληρωτικό και εγωκεντρικό να να το θεωρούμε έτσι.
Η μορφή επικοινωνίας είναι ένα μεγάλο πρόβλημα διότι εδώ έχουμε δυσκολίες επικοινωνίας μεταξύ μας, μεταξύ των ανθρώπων. Έχουμε αδυναμία επικοινωνίας με προηγμένες μορφές έμβιες όπως είναι τα διάφορα ζώα, και πρακτικά μηδενική δυνατότητα επικοινωνίας με φυτά, δέντρα, και μικρότερα έντομα. Ως εκ τούτου, πάντα η αίσθηση της επικοινωνίας είναι περιορισμένη από τα μοντέλα του πολιτισμού μας. Δηλαδή όταν έχουμε “ταμ-ταμ” προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε με τους εξωγήινους με “ταμ-ταμ”. Θυμάμαι τον περασμένο αιώνα η μέθοδος ήταν να ανοίξουμε μεγάλες χαράδρες στη Σαχάρα και να βάλουμε εκεί πετρέλαιο με φωτιές ώστε να μας δούνε. Τώρα έχουμε ανάπτυξη ραδιοφωνικής φύσεως. Ασχολούμεθα με την ραδιοφωνική επικοινωνία. Υποθέτω ότι τον τελευταίο καιρό θα περιμένουμε να στείλουμε κανένα e-mail, ή να πάρουμε ή να δώσουμε σήματα από το κινητό μας. Πάντα το μοντέλο το οποίο έχουμε για την επικοινωνία περιορίζεται από την τρέχουσα πραγματικότητα η οποία θα υπερκεραστεί εκ των πραγμάτων από την επόμενη γενιά ανακαλύψεων.»


Σταμάτης Κριμιζής
Επίτιμος Διευθυντής Τμήματος Διαστημικής Φυσικής Πανεπιστημίου John Hopkins, εκπρόσωπος της Ελλάδας στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA)

«Τίποτα δεν αποκλείεται. Και έχουν γίνει προσπάθειες επιστημονικές για ορισμένους υπολογισμούς με τη λεγόμενη εξίσωση του Ντρέικ, η οποία λαμβάνει υπόψιν τις πιθανότητες σύμφωνα με τις οποίες θα υπάρχουν επί παραδείγματι οι πλανήτες σαν τη Γη, εάν θα έχουν ένα πολιτιστικό επίπεδο κ.τ.λ., και έχει βγάλει κάποια συμπεράσματα. Βέβαια αυτό εξαρτάται από τι αριθμούς βάζει κανείς μέσα στην εξίσωση. Αλλά αν πούμε τώρα για μία ακτίνα από πενήντα έτη φωτός, που όπως είπαμε είναι από 470 τρισεκατομμύρια χλμ, σύμφωνα με την εξίσωση Τρέικ υπολογίζει κανείς σε ένα πολιτισμό επί παραδείγματι.
Ένας πολιτισμός υπό τις καλύτερες συνθήκες και όπως είπαμε προηγουμένως είναι σε τεράστιες αποστάσεις. Ακόμη, είπατε για επικοινωνία. Βέβαια σήμερα επικοινωνούμε με ραδιοκύματα και άρχισαν και οι επικοινωνίες με λέιζερ. Αλλά αυτά είναι προορισμένα για την ταχύτητα του φωτός. Δηλαδή πρέπει οπωσδήποτε να περιμένουμε έναν ανθρώπινο βίο για να στείλουμε ένα μήνυμα και να περιμένουμε έπειτα να λάβουμε μία απάντηση. Εάν υπάρχει ένας πολιτισμός σε μία ακτίνα πενήντα ετών φωτός τότε όταν στείλουμε ένα μήνυμα θα περιμένουμε για μία απάντηση πενήντα χρόνια να πάει και πενήντα χρόνια να επιστρέψει. Εκατό χρόνια. Μία ανθρώπινη ζωή. Δεν υπάρχει τουλάχιστον με τις σημερινές μας γνώσεις πιο γρήγορος τρόπος επικοινωνίας από αυτόν της ταχύτητας του φωτός.
Δηλαδή είμαστε περιορισμένοι να κοιτούμε κάπου στη γειτονιά μας, δηλαδή κάπου πολύ κοντά. Το πιο κοντινό αστέρι σε εμάς είναι το Άλφα του Κενταύρου και είναι σε απόσταση πέντε ετών φωτός. Υπάρχει η πιθανότητα εάν υπάρχει εκεί πολιτισμός να πάρουμε ένα μήνυμα σχετικώς γρήγορα. Αλλά δεν έχει αποδειχτεί ότι υπάρχει κάποιος πλανήτης και καταφανώς και όχι αναγκαστικά πολιτισμός σε ένα επίπεδο που θα μπορούμε να επικοινωνήσουμε.»

Ξενοφών Μουσσάς
Διευθυντής Τμήματος Εργαστηρίου Αστροφυσικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Αναπληρωτής Καθηγητής Φυσικής Διαστήματος .

«Στο δικό μας ηλιακό σύστημα νομίζω ότι δεν υπάρχουν έλλογα όντα, έτσι όπως τουλάχιστον εμείς τα αντιλαμβανόμαστε. Ενδεχομένως να υπάρχουν μικρόβια, λειχήνες, τέτοιες μορφές της ζωής, που ίσως το λέμε και με κάποια κρυμμένη περιφρόνηση, όπως θα παρατηρήσατε. Δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολιτισμοί άλλοι στο δικό μας ηλιακό σύστημα. Θα ΄λεγα κανείς δεν πιστεύει κάτι τέτοιο από τους επιστήμονες. Σε άλλα ηλιακά συστήματα, όμως, ίσως και σε κοντινά αστέρια, να υπάρχουν κάποιοι οργανισμοί, και ίσως και έλλογα όντα, αναπτυγμένα λιγότερο ή περισσότερο.»


Σταμάτης Αλαχιώτης
Καθηγητής Γενετικής Πανεπιστημίου Πατρών.

«Κοιτάξτε, αν λάβουμε υπόψη μας ότι η Γη, ο πλανήτης μας, έχει ηλικία 4,6 δισεκατομμύρια χρόνια και ότι το σύμπαν έχει ηλικία 13,7 δισεκατομμύρια χρόνια, θα υπάρχουν πλανήτες οι οποίοι έχουν ηλικία μεγαλύτερη της Γης. Πλανήτες όμως, οι οποίοι θα έχουν και την ίδια φυσική ιστορία και τις ίδιες συνθήκες. Εάν λοιπόν εκεί προέκυψε ζωή, τότε το πιο πιθανό είναι αυτοί να είναι πιο εξελιγμένοι απ΄ ό,τι είναι η ζωή στο δικό μας πλανήτη. Διότι το δικό μας το είδος δεν είναι το τελευταίο της εξελικτικής αλυσίδας.
Μετά από μερικές χιλιάδες ή ένα εκατομμύριο ή δύο εκατομμύρια χρόνια, μπορεί να υπάρχει άλλο είδος, ο homo universals ας πούμε, που θα έχει άλλες δυνατότητες αντίληψης και άλλες δυνατότητες επικοινωνίας. Επομένως, εάν υπάρχουν τέτοιοι πλανήτες, δεν είναι απίθανο να έχει δημιουργηθεί και εκεί ζωή και να είναι εξελιγμένοι.
Το πώς θα επικοινωνούν ή όχι, αυτό είναι μια άλλη ιστορία, η οποία και αυτή εμπίπτει στα όρια της επιστημονικής φαντασίας, αλλά προσεγγίστηκε πολλές φορές και με πιο πρακτικούς τρόπους. Θυμάμαι από τότε που ήμουν φοιτητής έγραφαν οι εφημερίδες για πολύ καιρό ότι η τότε Σοβιετική Ένωση συνέλαβε σήματα από το διάστημα τα οποία προέρχονταν από νοήμονα όντα. Στο τέλος απεδείχθει ότι ήταν ένα φυσικό περιοδικό φαινόμενο. Αλλά ο άνθρωπος προσπαθεί να δείξει σημάδια επικοινωνίας, π.χ. χρησιμοποιεί μουσικά σήματα που εκπέμπονται από τη Γη, ή εικονιστικά σύμβολα που είναι πάνω στους δορυφόρους, προκειμένου εάν αυτά συναντηθούν ή τα δουν ή τα ακούσουν κάποιοι άλλοι που υπάρχουν, να υπάρξει κάποια επικοινωνία.»


Ανδρέας Θεοφίλου
Πυρηνικός Φυσικός στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»

"Καθόλου, δεν αποκλείω την περίπτωση να υπάρχουνε νοήμονα όντα σε άλλους πλανήτες! Αυτό που αποκλείω είναι σε ό,τι έχει να κάνει με το κοντινό μας σύμπαν, γιατί προς το παρόν είμαστε σχεδόν σίγουροι ότι δεν υπάρχουνε. Γιατί απ’ τη γη στέλνουμε ειδικά σήματα, τα οποία δεν είναι φυσικά σήματα (δε μπορεί να παράγει η φύση μόνη της) και τα παράγει μόνο ο άνθρωπος.
Επομένως, αν υπήρχε κάπου κάποιος πολιτισμός που να ήτανε στο επίπεδο του δικού μας, τότε θα απαντούσανε σ’ αυτά τα σήματα. Δεν έχουν απαντήσει όμως ακόμη. Δε δεχθήκαμε τέτοια σήματα. Επομένως, στο κοντινό μας σύμπαν δε φαίνεται ότι υπάρχουν άνθρωποι με αρκετά υψηλό πολιτισμό. Τεχνικό πολιτισμό τουλάχιστον, ώστε να μας στείλουνε σήματα δικά τους ή να απαντήσουνε στα σήματα τα δικά μας. Νοήμονες μπορεί να είναι αλλά δεν έχουνε φτάσει ακόμη στο επίπεδο του δικού μας τεχνικού πολιτισμού."

Γιώργος Ροδάκης
Αναπληρωτής Καθηγητής Μοριακής και Εξελικτικής Βιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών

«Δεν ξέρω τι ακριβώς θα πει νόηση, αλλά ξέρω κάτι: ότι όλοι οι οργανισμοί για να υπάρχουν θα πρέπει να δίνουν συνεχώς μάχη για τον ανταγωνισμό και την επιβίωση τους. Οπότε, η νόηση θα μπορούσε σε θεμελιώδες επίπεδο να είναι απλά μία στρατηγική ή μια ιδιότητα που θα επέτρεπε σε αυτούς τους οργανισμούς το να υπάρχουν. Από εκεί και πέρα όμως, δεν μπορούμε να πούμε τίποτα γιατί δεν μπορούμε να βάζουμε τα πάντα στα ανθρώπινα μέτρα. Εμείς φτιαχτήκαμε όπως φτιαχτήκαμε, με τη δική μας την ιστορία, και από την στιγμή που η ιστορία οπουδήποτε αλλού θα μπορούσε να διαφέρει, είναι τελείως άσκοπο να προσπαθούμε να είμαστε ακριβολόγοι. Δεν γίνεται αυτό.»


Διονύσης Σιμόπουλος
Διευθυντής «ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟ ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ»

"Δεν αποκλείω την ύπαρξη νοημόνων όντων με τεχνολογικά αναπτυγμένους πολιτισμούς και κάπου αλλού στο σύμπαν. Είναι αρκετά πιθανό να ισχύει αυτό. Δεν έχουμε όμως καμία ένδειξη και καμία απόδειξη για κάτι τέτοιο. Απλώς η αστροφυσική λογική μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι στα τρισεκατομμύρια των τρισεκατομμυρίων πλανητών που υπάρχουν στο σύμπαν δεν μπορεί να είμαστε οι μοναδικοί. Δεν μπορεί να είμαστε ο μοναδικός πλανήτης που δημιούργησε τις καταστάσεις εκείνες για τη γέννηση, την εξέλιξη ζωής που να φθάσει κάποια στιγμή σε τεχνολογικά αναπτυγμένο πολιτισμό. Άρα, μπορούμε να πούμε με αρκετή βεβαιότητα ότι πρέπει να υπάρχουν πλανήτες οι οποίοι έχουν δημιουργήσει τις καταστάσεις εκείνες για τη γέννηση και εξέλιξη της ζωής σε λογικά όντα.
Ποια μορφή θα έχουν αυτοί οι εξωγήινοι; Ε, αυτό είναι πια το θέμα αυτό επιστημονικής φαντασίας. Παρόλα αυτά, μπορούμε να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα: πρώτα από όλα θα πρέπει να είναι ένα ον το οποίο θα έχει δυο χέρια και δυο πόδια. Θα έλεγα ότι δυο χέρια και δυο πόδια θα είναι απαραίτητα και όχι τρία ή τέσσερα ή πέντε κλπ. Θα πρέπει να έχει οπωσδήποτε δύο μάτια. Να βλέπει. Και λέω δυο μάτια γιατί τα δυο μάτια χρειάζονται για στερεοσκοπική παρατήρηση. Ένα μάτι δεν μας βοηθάει στη παρατήρηση στερεοσκοπικά. Ένα ον λοιπόν αναπτυγμένης νοημοσύνης θα πρέπει να έχει οπωσδήποτε δυο μάτια. Τρία και τέσσερα και πέντε μάτια είναι δύσκολο γιατί τότε ο εγκέφαλός του θα μπερδευόταν. Θα πάθαινε τρα λα λα. Δεν θα μπορούσε δηλαδή να επεξεργαστεί όλες τις πληροφορίες που έρχονται από όλα αυτά τα μάτια. Άρα μιλάμε για ένα ον παρόμοιο με εμάς αλλά όχι με τη μορφή που έχουμε εμείς. Οπωσδήποτε θα έχουν μια μορφή σαν τη δική μας με την έννοια ότι η μια πλευρά θα είναι παρόμοια με την άλλη. Δεν θα έχουμε ένα σάκο με πατάτες,
ας πούμε.
Κάτι άλλο που μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα είναι πώς ανάλογα με το μέγεθος του πλανήτη απ΄ όπου προέρχεται θα έχουμε και τη διάπλαση αυτού του όντος:
-Ένας μεγαλύτερος πλανήτης θα έχει μεγαλύτερη βαρύτητα. Άρα αυτό το ον θα πρέπει να είναι κοντύτερο από εμάς και πιο ογκώδες για να μπορέσει να αντέξει τη μεγαλύτερη δύναμη της βαρύτητας.
- Αν ένας πλανήτης είναι μικρότερος από τον δικό μας, τότε μάλλον αυτό το ον θα είναι υψηλότερο από εμάς και πιο αδύνατο γιατί η βαρύτητα θα είναι πολύ μικρότερη από τη βαρύτητα της γης.
- Εάν έχουμε έναν πλανήτη ο οποίος είναι πιο κρύος από τον δικό μας ίσως να έχει τρίχωμα.
Όλα αυτά όμως βασίζονται σε εκτιμήσεις οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Όπως είπα δεν έχουμε όχι αποδείξεις, αλλά καμία απολύτως ένδειξη ότι μπορεί να υπάρξει λογικό ον πέρα από τη γη μας σε κάποιον άλλον πλανήτη."

Σταύρος Παπαμαρινόπουλος
Καθηγητής Γεωφυσικής Πανεπιστημίου Πατρών

«Δεν αποκλείω να υπάρχουν άλλα όντα κάπου στο σύμπαν. Η επικοινωνία μαζί τους είναι δύσκολη, και οπωσδήποτε, η όλη προσπάθεια που γίνεται στο πλαίσιο του S.E.T.I. και του MEGA SETI (να βρούμε δηλαδή κάποια έξυπνα ηλεκτρομαγνητικά σήματα που αυτοί εκπέμπουν προς εμάς) είναι μια προσπάθεια που γίνεται στο διηνεκές. Και θα προχωρήσουμε πάνω σε αυτό το θέμα. Αλλά το πώς θα επικοινωνήσουμε, μού είναι άγνωστο.»

Παναγιώτα Πρέκα
Επίκ. Καθηγήτρια Αστροφυσικής Πανεπιστημίου Αθηνών

«Τίποτα δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς αλλά αυτή την στιγμή δεν έχουμε καμία ένδειξη για να το πούμε. Εδώ υπάρχουν και προγράμματα, όπως το πρόγραμμα S.E.T.I. κ.ά., που προσπαθούνε να έλθουν σε επικοινωνία με νοήμονα όντα (εάν και εφόσον υπάρχουν). Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κανένα θετικό αποτέλεσμα. Τώρα είναι πολύ δύσκολο να πει κανείς κάτι γι’ αυτό.»

Νίκος Κατσαρός
Χημικός στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»

«Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε από την Εξω-Βιολογία, την Αστροφυσική και την Αστροχημεία ότι υπάρχουν μορφές ζωής στο εξω-διάστημα. Όμως η επικοινωνία με αυτούς θα είναι σχετικά εύκολη στη μακρινή εκείνη εποχή διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε τις προόδους που είχε η τεχνολογία και η επιστήμη τα τελευταία χίλια χρόνια. Φανταστείτε λοιπόν τον άνθρωπο, την επιστήμη, και την τεχνολογία με τα επιτεύγματα τα οποία θα έχει καταφέρει σε 20.000 ή σε 30.000 χρόνια από σήμερα. Επομένως, εφόσον υπάρχει αυτό το σύστημα των συντεταγμένων μέσα στο οποίο ζούμε και εμείς (δηλαδή του χωροχρόνου και της ύλης), τότε η πιθανότητα επικοινωνίας με ηλεκτρομαγνητικά κύματα είναι πάρα πολύ μεγάλη.
Εάν βρίσκονται όμως τα όντα σε συστήματα συντεταγμένων έξω από το δικό μας, εάν δηλαδή αποτελούνται μόνο από ενέργεια άλλης μορφής από αυτή που γνωρίζουμε σήμερα, αποτελούνται από ύλη άλλης μορφής από αυτή που είναι σήμερα και έχουν ένα διαφορετικό σύστημα συντεταγμένων, ή ενδεχόμενα αποτελούνται και από αντιύλη, τότε η μορφή επικοινωνίας με αυτούς είναι πάρα πολύ δύσκολο να την σχεδιάσουμε ή ακόμα και να την φανταστούμε, διότι και το μυαλό μας έχει ένα περιορισμένο χώρο με έναν περιορισμένο όγκο γνώσης, και δεν μπορεί να ξεπεράσει ούτε ακόμα αυτό που ονομάζουμε φαντασία.»

Μιχάλης Τσαμπαρλής
Επικ. Καθηγητής Τμήματος Αστροφυσικής Πανεπιστημίου Αθηνών

«Εδώ πέρα μπαίνει το νόημα της επικοινωνίας. Αν πάμε σε έναν άλλον πλανήτη και υπέρχουν νοήμονα όντα, θα πρέπι νε επικοινωνήσουμε. Όταν λέμε επικοινωνία, τι σημαίνει; Η επικοινωνία είναι συμβατικό πράγμα. Αυτή την στιγμή γιατί μιλάμε; Μιλάω μια γλώσσα, καταλαβαίνετε μια γλώσσα. Γιατί; Γιατί έχουμε εκπαιδευτεί να καταλαβαίνουμε τους ήχους αυτούς που βγάζω. Τους κάνουμε εικόνα στον εγκέφαλο και τους καταλαβαίνουμε. Όταν λοιπόν μιλάμε για επικοινωνία σε έναν άλλον πλανήτη όπου δεν θα ξέρεις κάποιον, ας φανταστούμε τους πρώτους αποίκους εκεί που θα αρχίζουνε να κάνουνε νοήματα κ.τ.λ. για να μπορέσουνε να επικοινωνήσουνε. Αν πάμε σε έναν άλλον πλανήτη λοιπόν, θα πρέπει να επικοινωνήσουμε. Σημαίνει να ανταλλάξουμε μια πληροφορία. Η πληροφορία δεν είναι εικόνα. Είναι κάτι παραπάνω, έτσι; Αν σας πούνε κάτι, δεν θα μπορείτε να το ερμηνεύσετε αν δεν έχετε προηγούμενη γνώση. Αν πάμε λοιπόν σε έναν άλλον πλανήτη, θα πρέπει να επικοινωνήσουμε. Και αυτό είναι ένα ερωτηματικό.»
Συντάκτης: Όλγα Τάντου
pylestv

Σουηδέζες φεμινίστριες ζητούν ισότητα

Ζήτημα ισότητας θέτουν οι Σουηδέζες φεμινίστριες, οι οποίες θέλουν ακάλυπτα τα στήθη τους, όπως ακριβώς και οι άνδρες, όταν κολυμπούν.

Όλα άρχισαν, όταν ο υπεύθυνος δημόσιας πισίνας στην Ουψάλα ζήτησε από δυο κυρίες να καλύψουν τα στήθη τους, πριν βουτήξουν στα νερά της. Ενοχλημένες εκείνες διεκδίκησαν το δικαίωμά τους να κάνουν ό,τι και οι άνδρες.

Γιατί δηλαδή, αυτοί μπορούν να κάνουν τις βουτιές τους, χωρίς να καλύπτουν το στήθος τους, ν ’ανοίγουν το πουκάμισό τους, όταν ζεσταίνονται και να το ανεμίζουν, όταν γλεντάνε τη νίκη της ομάδας τους. Στήθος εκείνοι, στήθος κι εμείς.

Κι επειδή, ως γνωστόν, εν τη ενώσει η ισχύς, δημιούργησαν την οργάνωση «Γυμνά Στήθη», για να πετύχουν ευκολότερα το στόχο τους. Και εν πολλοίς το έχουν καταφέρει, αφού η καμπάνια τους βρίσκει μεγάλη απήχηση με αποτέλεσμα όλο και περισσότερες γυναίκες να κάνουν γυμνόστηθες τις βουτιές τους, σε δημόσια θέα.

Επί του θέματος, πάντως, αναμένεται να επιληφθεί συντόμως το αρμόδιο όργανο για την ισότητα στη Σουηδία.

Ασφάκα ή σφάκα (Φλωμίς η θαμνώδης)

asfaka1.jpg (30833 bytes)Ανήκει στην οικογένεια των Χειλανθών (Labiatae) και απαντάται σε φρύγανα και βραχώδεις πλαγιές, συνήθως πάνω σε ασβεστολιθικό υπόθεμα, από χαμηλά έως μέσα υψόμετρα. Είναι είδος της Αν. Μεσογείου, αρκετά διαδεδομένο στην Ελλάδα. Καλύπτεται από γκριζωπό τρίχωμα και φθάνει σε ύψος μέχρι 1,5μ. Τα φύλλα του έχουν το σχήμα καρδιάς με χρώμα υπόλευκο κι είναι χνουδάτα και βελούδινα στην αφή. Τα κατώτερα είναι έμμισχα, ελλειψοειδή ή λογχοειδή, μήκους 3-9 εκ. και τα ανώτερα, συνήθως, άμισχα, λογχοειδή.

asfaka02.JPG (30840 bytes)Ανθίζει την Άνοιξη και τα άνθη του είναι κίτρινα, χαρακτηριστικό της οικογένειας των Χειλανθών, τα οποία διατηρούνται μέχρι τον Ιούνιο, ανάλογα με το υψόμετρο. Διατάσσονται ανά 14-36 σε σπονδύλους. Έχουν καμπανοειδή κάλυκα, ο οποίος διαιρείται σε πέντε οδόντες και σχετικά μεγάλη (2-3,5 εκ.), συμπέταλη, δίχειλη, εντυπωσιακή, κίτρινη στεφάνη. Κατά τη διάσχιση του Σαγγιά (Νότια κατάληξη του Ταϋγέτου), που πραγματοποιήσαμε στις αρχές Ιουνίου, βρήκαμε ασφάκες σε πλήρη άνθιση σε υψόμετρο 1000μ. ενώ χαμηλότερα τα άνθη είχαν ήδη πέσει.

06phlomis2a.JPG (35513 bytes)Οι μελισσουργοί λένε ότι η ασφάκα και το σπαλάθρι, είναι τα μοναδικά φυτά από το οποίο η μέλισσα δεν μπορεί να πάρει τον πλούσιο χυμό των λουλουδιών τους.

Ανάμεσα όμως στα κλαδιά για το φούρνο, η ασφάκα είναι ένα από τα πρώτα και παλαιότερα αποτελούσε καύσιμη ύλη, για τους κρύους μήνες του χειμώνα. Στην Ήπειρο κατά την περίοδο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 χρησιμοποιήθηκε η ασφάκα για την κατασκευή ενός είδους μπαρούτης

Τι κάνουμε εάν σπάσει θερμόμετρο υδραργύρου

Απλές οδηγίες για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα

Με αφορμή περιστατικό που συνέβη αυτές τις μέρες, ενημερωθήκαμε από πολλούς σχετικούς με το ζήτημα φορείς (του Γενικού Χημείου του Κράτους συμπεριλαμβανομένου) για τα εξής:

Ολοι σπίτι έχουμε ένα κοινό θερμόμετρο υδραργύρου - η χρήση του οποίου απαγορεύθηκε, ευτυχώς, από την 1/1/2011 με οδηγία της Ε.Ε. Ολοι κάποια στιγμή έχουμε σπάσει ένα τέτοιο θερμόμετρο.

Και τι κάναμε: Μαζέψαμε τις ασημένιες «μπιλίτσες» με τα χεράκια μας ή - ακόμα χειρότερα; - με την ηλεκτρική σκούπα και τις πετάξαμε στα σκουπίδια ή στη λεκάνη της τουαλέτας κ.λ.π. Μόνο που τότε ίσως δεν ξέραμε ότι ο υδράργυρος, είναι το πιο επιβλαβές βαρύ μέταλλο (θυμάστε σχολείο, Χημεία;), η κατάποση, ή ακόμα χειρότερα, η εισπνοή του οποίου (ΝΑΙ ΟΙ ΜΠΙΛΙΤΣΕΣ ΑΥΤΕΣ ΕΞΑΤΜΙΖΟΝΤΑΙ και είναι χειρότερο να τις εισπνεύσεις από το να τις καταπιείς !!!) δύναται να επιφέρει από πρόσκαιρες παρενέργειες (πονοκέφαλο, απώλεια συνείδησης κ.λ.π.) έως μόνιμες καρδιαγγειακές και νεφρικές βλάβες. Ακόμα ακόμα, μπορεί να δημιουργήσει χρωμοσωματικές ανωμαλίες που οδηγούν σε μογγολισμό!!!

Συνεπώς, μόλις δούμε τις γλυκούλες ασημί μπαλίτσες:

1. Ανοίγουμε τα παράθυρα, για να αερίζεται καλά ο χώρος

2. Απομακρύνουμε παιδί ή ζώο.

3. Φοράμε τα γάντια μας (όχι τα μάλλινα του χιονιού, της κουζίνας εννοώ).

4. Με ένα κομμάτι χαρτί συγκεντρώνουμε τα σώματα του υδραργύρου, τα οποία λόγω σχήματος και βάρους εκτοξεύονται μακριά. Προς θεού, δε χρησιμοποιούμε ηλεκτρική σκούπα ή σκουπάκια!!!

5. Τα βάζουμε σε πλαστικές σακούλες που τις κλείνουμε όσο πιο ερμητικά γίνεται και τα βγάζουμε στο μπαλκόνι.

6. Τα απορρίπτουμε, όχι φυσικά στα σκουπίδια, αλλά σε σταθμούς συγκέντρωσης τοξικών αποβλήτων. Οι περισσότεροι δήμοι έχουν τέτοιους πιά.

7. Προμηθευόμαστε από το φαρμακείο ένα ηλεκτρονικό θερμόμετρο. Μην ακούσω από κανέναν ότι δεν το εμπιστεύεται γιατί δεν είναι ακριβείας. Δεν θα πάθουμε τίποτα εάν μας δείξει 0,1 βαθμό C απόκλιση.

Το ίδιο βεβαίως ισχύει και για τις οικολογικές λάμπες φωτισμού με τις οποίες μας ενθαρρύνουν όλοι -και ορθώς πράττουν - να αντικαταστήσουμε τις απλές λάμπες. Εχουν υδράργυρο!!!! Σε μικρότερη ποσότητα /ανά λαμπτήρα σε σχέση με το θερμόμετρο, αλλά εάν σκεφτείτε πόσες αριθμητικά χρησιμοποιούμε το χρόνο...

Εχετε ακούσει ποτέ ότι δεν πρέπει να τις πετάτε μόλις καούν, αλλά πρέπει να τις συγκεντρώνετε και να τις απορρίπτετε σε ειδικούς για το σκοπό αυτό συλλέκτες; Εγώ αυτό που κάνω είναι να τις συγκεντρώνω σε μια σακούλα, να τις φυλάω κάπου που δεν κινδυνεύουν να σπάσουν και μια φορά στο τόσο να τις πηγαίνω στο IKEA, που έχει σταθμό συγκέντρωσης για αυτές.

Σας παρακαλώ προωθήστε το μήνυμα όπου μπορείτε, να ενημερωθεί ο κόσμος, μιας κι αυτοί που πρέπει να τον ενημερώσουν κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου...

SEXY AND HOT .... μια φοιτήτρια φωτιάΟλόκληρη η gallery στην Agenda του Rc-Cafe

Τοπλες κηπουρός στο Κολοραντο

20100318_083204_nudist_400

Μια γυναίκα στην πολη Boulder στο Κολοραντο απειλείται με έξωση γιατι ασχολειτε με την κηπουρική της φορωντας μονο το στριγγακι της και την ποδια της. Το θεαμα ομος προκαλεσε σάλο με τους γείτονες και την αστυνομία.

Η Catharine Pierce, 52 ετων, εκμεταλλεύτηκε το καλό καιρό και ετσι βγηκε τοπλες να τείνει τους κήπους της στο μπροστινό και πίσω μεροςτου σπιτιού της στο βόρειο Boulder.

s-NAKED-large

Οι Γείτονες ομως και οι περαστικοι κάλεσαν την αστυνομία και παραπονεθηκαν για την δημοσια αυτη έκθεση της γυναίκας μερα μεσημερι.

Η Sarah Huntley, εκπρόσωπος της αστυνομίας, δήλωσε οτι ένας αξιωματικός πηγε να ερευνήσει την υποθεση και συνιστησε στην γυναίκα αυτή οτι θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να φοραει τουλαχιστον ένα πουκάμισο οταν ειναι έξω λογου του ειναι και πολλα παιδιά που παίζουν απέναντι από το σπιτη της.

Η Εν λογω κυρια μπήκε μέσα στο σπιτη της, όπου εκει ο σύζυγός της, ο Robert Pierce, κάλεσε την αστυνομία για να διαμαρτυρηθεί για τη σύσταση που εκανε ο αξιωματικος στην γυναικα του.

Ενώ στην πολη του Boulder απαγορεύεται η δημόσια γύμνια και η κρατική νομοθεσία απαγορεύει την έκθεση των γεννητικών οργάνων, Το τόπλες δεν είναι παρανομο στο Boulder.

Η αστυνομία έλαβε τουλάχιστον τέσσερις προσκλήσεις για την τόπλες κηπουρό και δηλώνει «Έχουμε κάνει ό, τι μπορούμε εντός των ορίων του νόμου, ως έχει σήμερα,"

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


maxala city news

καφεΐνη ή υπνάκος;

Οδηγοί που νυστάζουν την ώρα της οδήγησης μπορούν να «συνέλθουν» με μια κούπα καφέ ή με έναν υπνάκο. Η καλύτερη επιλογή όμως ίσως να εξαρτάται από την ηλικία τους, σύμφωνα με μια μελέτη. Η διαφορά, διαπίστωσαν οι ερευνητές, φαίνεται να είναι ότι οι νεότεροι οδηγοί κερδίζουν περισσότερα από τον ύπνο απ’ ότι οι μεσήλικες.

Σε μελέτη 24 οδηγών 20 ή 40 χρονών, οι ερευνητές βρήκαν ότι οι δύο ηλικιακές ομάδες ωφελούνταν παρομοίως από ένα σοκ καφεΐνης κατά τη διάρκεια ενός τεστ οδήγησης αργά τη νύχτα. Ενας υπνάκος 30 λεπτών ήταν επίσης υποβοηθητικός, αλλά σημαντικά περισσότερο αποτελεσματικός για τους νεότερους οδηγούς.

Η δρ Patricia Sagaspe και οι συνεργάτες της στο Πανεπιστήμιο του Bordeaux στη Γαλλία αναφέρουν τα ευρήματά τους στο ιατρικό περιοδικό Sleep. Για τη μελέτη, οι ερευνητές υποχρέωσαν τους συμμετέχοντες να περάσουν τέσσερα τεστ οδήγησης σε εθνική οδό με τουλάχιστον μια εβδομάδα απόσταση μεταξύ τους. Στο ένα τεστ οδήγησαν επί 1,5 ώρα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Στα άλλα τρία τεστ, οδήγησαν μεταξύ 2 π.μ. και 3.30 π.μ. –μία φορά ύστερα από 30 λεπτά ύπνο, μία φορά ύστερα από μια κούπα καφέ και μία φορά έπειτα από μια κούπα αποκαφεϊνομένο καφέ.

Τα αποτελέσματα

Σε σύγκριση με την οδήγηση με καφέ χωρίς καφεΐνη, οδηγοί όλων των ηλικιών λειτούργησαν καλύτερα όταν είχαν καφέ με καφεΐνη ή ύπνο – με μικρότερη πιθανότητα να αφήσουν το αυτοκίνητό τους να πατήσει διαχωριστική λωρίδα κατά τη διάρκεια οδήγησης αργά το βράδυ. Κάθε οδηγός συνοδευόταν από διδάσκαλο οδήγησης, ο οποίος θα μπορούσε να αναλάβει τον έλεγχο του αυτοκινήτου σε περίπτωση ανάγκης.

Ωστόσο, ενώ ο καφές ήταν το ίδιο αποτελεσματικός για τους πιο ηλικιωμένους οδηγούς όσο και για τους νεότερους, ο ύπνος δεν ήταν. Γενικώς, η μελέτη βρήκε ότι οι νεότεροι συμμετέχοντες στη μελέτη είχαν την τάση να έχουν βαθύτερο ύπνο, ο οποίος ίσως έκανε τον ύπνο τους πιο «αναστηλωτικό». Επιπροσθέτως, η έρευνα δείχνει ότι καθώς τα άτομα γηράσκουν, δείχνουν λιγότερη απόκριση στην «πίεση ύπνου» – η τάση του σώματος να μπορεί να συλλάβει μερικά Ζ εάν έχουν μείνει άγρυπνα πολύ αργά. Αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί οι μεσήλικες οδηγοί ωφελούντο λιγότερο από ένα γρήγορο ύπνο, σύμφωνα με τον δρα Pierre Philip, τον παλαιό ερευνητή στη μελέτη.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν τα άτομα να μην οδηγούν καθόλου όταν είναι κουρασμένα. Αλλά εάν είναι αναγκαίο να οδηγήσουν, τα νέα ευρήματα συνιστούν στους νυσταλέους οδηγούν να λάβουν υπόψη την ηλικία τους όταν επιλέγουν να οδηγήσουν – αν και φυσικά τα άτομα διαφέρουν στις φυσιολογικές αποκρίσεις τους. «Εάν είστε 20, ο καφές ή ο ύπνος είναι ΟΚ, ακόμα και αν μερικά άτομα είναι καλύτεροι “ανταποκριτές” στον καφέ και άλλοι είναι καλύτεροι “ανταποκριτές” ύπνου», είπε ο Philip. Από την άλλη πλευρά πρόσθεσε «εάν είστε πάνω από τα 40, πολύ πιθανόν ο καφές να είναι καλύτερος για σας από έναν υπνάκο, ενδεχομένως επειδή η πίεση του ύπνου ελαττώνεται με την ηλικία και δεν μπορείτε να ωφεληθείτε από τις επιδράσεις του».

Πηγή :

Εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Ψάρι body-builder, σαν τον Σβαντζενέγκερ!

Οι επιστήμονες δημιούργησαν , επεμβαίνοντας στο γενετικό υλικό, ένα ψάρι body-builder! Το μεταλλαγμένο ψάρι είναι το αποτέλεσμα μιας δεκαετούς προσπάθειας του Terry Bradley, ενός καθηγητή της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας στο Πανεπιστήμιο του Rhode Island. Η πέστροφα-Σβαντζενέγκερ συγκεκριμένα, έχει αυξημένη μυϊκή μάζα και είναι είναι μεταξύ 15 έως 20 τοις εκατό υψηλότερο από αυτό του ενός κανονικού ψαριού χάρη στην έρευνα του καθηγητή Bradley.
Το πέτυχε αναστέλοντας την παραγωγή της myostatin, μια πρωτεΐνης που επιβραδύνει την ανάπτυξη.
Ο Καθηγητής Bradley πρόσθεσε: «Τα αποτελέσματα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για τις εμπορικές εφαρμογές της υδατοκαλλιέργειας και παρέχουν εντελώς νέες πληροφορίες σχετικά με τους μηχανισμούς της ανάπτυξης των ψαριών. Τα αποτελέσματα επίσης, θα επιτρέψουν συγκρίσεις μεταξύ των μηχανισμών της ανάπτυξης των μυών στα θηλαστικά σε σχέση με τα ψάρια,και θα μπορούσε να ρίξει φως στα μυϊκό ιστό ακόμη και του ανθρώπου."

..

Exypno


I'll be back: The genetically-modified  rainbow trout features 'six pack abs' and a prominent dorsal hump

Τεχνική τομογραφίας διαβάζει αναμνήσεις στον εγκέφαλο!


Βρετανοί νευροεπιστήμονες τελειοποιούν μια μέθοδο που αναγνωρίζει ποια ανάμνηση ανακαλεί ένας εξεταζόμενος αναλύοντας την εγκεφαλική του δραστηριότητα -το επίτευγμα αφενός δείχνει τις δυνατότητες της σύγχρονης τομογραφίας, αφετέρου ίσως προσφέρει νέα στοιχεία για το μηχανισμό της ανθρώπινης μνήμης. Η ομάδα της Δρ Έλινορ Μαγκουάιρ στο Πανεπιστημιακό Κολέγιο του Λονδίνου χρησιμοποίησε την τεχνική του λειτουργικού μαγνητικού συντονισμού (fMRI), μια παραλλαγή της μαγνητικής τομογραφίας που παρακολουθεί την εγκεφαλική δραστηριότητα σε πραγματικό χρόνο (συγκεκριμένα, χαρτογραφεί την κατανάλωση οξυγόνου από τους νευρώνες).
Οι δέκα εθελοντές που συμμετείχαν στο πείραμα αρχικά κλήθηκαν να παρακολουθήσουν και να απομνημονεύσουν τρία βίντεο διάρκειας 7 δευτερολέπτων το καθένα, τα οποία έδειχναν μια ηθοποιό να εκτελεί διάφορες απλές εργασίες, όπως το να ρίξει έναν φάκελο στο γραμματοκιβώτιο. Την ώρα που έβλεπαν τα βίντεο, οι εθελοντές παρακολουθούνταν με τον τομογράφο ώστε το λογισμικό του συστήματος να μπορέσει να αντιστοιχήσει κάθε βίντεο με συγκεκριμένα μοτίβα εγκεφαλικής δραστηριότητας. Στη δεύτερη φάση του πειράματος, κάθε εθελοντής κλήθηκε να επαναφέρει στη μνήμη του ένα από τα τρία βίντεο, χωρίς να αποκαλύψει την προτίμησή του στους ερευνητές. Πράγματι, ο αλγόριθμος του συστήματος κατάφερε στις περισσότερες περιπτώσεις να «μαντέψει» ποια ταινία σκεφτόταν ο εξεταζόμενος. Η ακρίβεια της πρόβλεψης ήταν «σημαντικά μεγαλύτερη από ό,τι θα αναμενόταν από καθαρή τύχη» σχολιάζει η Δρ Μαγκουάιρ στο δικτυακό τόπο του περιοδικού Science. Τα αποτελέσματα του πειράματος δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Current Biology και δείχνουν ότι η λεγόμενη επεισοδιακή μνήμη, η οποία αφορά την ανάκληση συγκεκριμένων γεγονότων, σχετίζεται με μια κεντρική περιοχή του εγκεφάλου που ονομάζεται ιππόκαμπος.
thenewsbus

Aνθοδέσμη έριξε αεροσκάφος

anthodesmi2 Ένας ρομαντικός γάμος στην Τοσκάνη της Ιταλίας κατέληξε να έχει μέχρι και τραυματίες, αφού η ιδέα για τη ρίψη της ανθοδέσμης της νύφης, από ένα μικρό αεροσκάφος, δεν φάνηκε και τόσο καλή, μετά την πτώση του.


Η ιταλική αστυνομία ανέφερε ότι δύο άτομα τραυματίστηκαν από την πτώση του αεροσκάφους, η οποία προκλήθηκε από το μπουκέτο, το οποίο "μπλέχτηκε" στον μπροστινό του κινητήρα.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές ο πιλότος του αεροσκάφους τραυματίστηκε ελαφρά, αλλά ο επιβάτης που πέταξε την ανθοδέσμη, απέκτησε μερικά κατάγματα.

Οι νεόνυμφοι πάντως δεν ήταν στο αεροσκάφος

Ανοχή..... στον πολλαπλό τηλεοπτικό οργασμό!!

Μια “πιπεράτη” τηλεοπτική διαφήμιση της εταιρείας Durex, η οποία παρουσιάζει γυναίκες να τραγουδούν όπερα υπό την επήρεια σεξουαλικού οργασμού, κατάφερε να αποφύγει το…
απαγορευτικό μαχαίρι του άκρως συντηρητικού βρετανικού ΕΣΡ, παρά το γεγονός ότι παίχτηκε στις τηλεόρασης πριν τις 11 το βράδυ, σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian.
Σύμφωνα με την απόφαση της βρετανικής Αρχής Διαφημιστικών Προτύπων, το περιεχόμενο της διαφήμισης δεν κρίθηκε ως υπερβολικά τολμηρό και άρα δεν εμπίπτει στο νόμο περί ασέμνων, γεγονός που προκάλεσε αίσθηση στο τηλεοπτικό κοινό, το οποίο δεν έχει συνηθίσει σε τέτοιο βαθμό ανεκτικότητας από την πλευρά της Αρχής.


endiaferonta.com

Γοργόνες: Αλήθειες και μύθοι

H γοργόνα είναι ένα μυθικό υδρόβιο πλάσμα με κεφάλι και κορμό θηλυκού ανθρώπου και ουρά ψαριού. Σαν και τις σειρήνες, οι γοργόνες σε άλλες ιστορίες τραγουδούν στους ναυτικούς αποσπώντας τους από την εργασία με πολλές φορές την πρόκληση ναυαγίων και σε άλλες πνίγουν άτομα προσπαθώντας να τα διασώσουν (μη ξέροντας πως ο άνθρωπος δεν μπορεί να αναπνεύσει κάτω απτό νερό).

Αναφορές και ιστορίες για ανθρωποειδή ψάρια υπάρχουν από το 5000 Π.Χ. , έχει θεωρηθεί πως τα manatees ή dugongs θα μπορούσαν να είναι πίσω από το μύθο της γοργόνας. Ένα παράδειγμα που υποστηρίζει αυτήν την θεωρία είναι ότι ο Χριστόφορος Κολόμβος είχε καταγράψει πως είχε δει γοργόνες στο ταξίδι του στο νέο κόσμο, αλλά σκεπτόμενος πως θα έπρεπε να ήταν ομορφότερες.
Αυτά τα μεγάλα υδρόβια θηλαστικά (manatees, dugongs ) είναι ξεχωριστά για τον τρόπο με τον οποίο κουβαλούν τα μωρά τους, λικνιζόμενα στα χέρια τους όπως ο άνθρωπος κρατάει ένα μωρό. Είναι πιθανό οι ναυτικοί που βλέπανε αυτά τα άγνωστα κτήνη για πρώτη φορά, να υπέθεταν πως είχαν να κάνουν με ένα ανθρωπόμορφο μυθικό τέρας, ως συνέπεια να εξιστορούν αυτή την περιπέτεια τους στους πατριώτες τους κατά την επιστροφή τους από τα ταξίδια. Ενδιαφέρον είναι πως δεν έχουμε ιστορικές αναφορές σε αρσενικές γοργόνες (γοργόνους).
Αν ταξιδεύσουμε πιο πίσω στην ελληνική μυθολογία θα δούμε πως τα 2 από τα παιδιά του Πόντου και της Γαίας ο Φόρκυς και η Κητώ (αδέρφια) "έσμιξαν" και έφεραν στον κόσμο τις τρεις Γραίες, τη Σκύλλα και τη Χάρυβδη, αλλά καθώς και τις τρεις Γοργόνες (Σθενώ, Ευρυάλη και Μέδουσα).
Λέγεται πως ήταν Κενταύρισσες, τις οποίες η Αθηνά μεταμόρφωσε σε απεχθή τέρατα, εξαιτίας της Μέδουσας. Από τις τρεις μόνο η Γοργώ ήταν θνητή. Συχνά συνδέονται με τις Σειρήνες. Κατά τη διάρκεια της αναγέννησης και των μπαρόκ εποχών, Manatee και θύματα από σειρηνομελία (σοβαρή ανωμαλία των κάτω άκρων) παρουσιάζονταν σε επιδείξεις ως γοργόνες. Τον 19ο αιώνα, ο P. Τ. Barnum επέδειξε στο μουσείο του μια ταριχευμένη εξαπάτηση αποκαλούμενη γοργόνα των Φίτζι.

Κι άλλοι έχουν διαπράξει τέτοιου είδους παρόμοιες εξαπατήσεις, οι οποίες είναι συνήθως από πεπιεσμένο χαρτί ή μέρη αποθανόντων πλασμάτων (συνήθως πίθηκοι και ψάρια) που ράβονται μαζί για την εμφάνιση μιας τραγελαφικής γοργόνας. Αμέσως μετά το Τσουνάμι του 2004, φωτογραφίες Φίτζι «γοργόνες» πέρασαν στο διαδίκτυο ως κάτι που είχε ξεβράσει η θάλασσα.


Υπάρχει άραγε κάτι αληθινό πίσω από τους μύθους που αφορούν τις γοργόνες ή ο φόβος και η φαντασία του ανθρώπου δημιούργησε αυτά τα πλάσματα;
Ότι και να ισχύει, το σίγουρο είναι πως οι απέραντοι ωκεανοί κρύβουν πολλά μυστικά, τα οποία περιμένουν να τα ανακαλύψουμε.

Νεοϋορκέζος ταξιτζής βρίσκει σύντροφο σε μοναχικούς πελάτες του

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Πονόψυχος ταξιτζής της Νέας Υόρκης προσφέρει στους πελάτες του όχι μόνο ασφαλή και γρήγορη μετακίνηση αλλά και το... αίσθημα που λείπει από τη ζωή τους.


Ο 53χρονος Αχμέντ Ιμπραήμ είναι οδηγός και ταυτόχρονα προξενητής. Ακούει με προσοχή αυτούς που κάθονται στο πίσω κάθισμα και μόλις διαπιστώσει ότι δεν έχουν ταίρι προσφέρεται να βοηθήσει. Καταγράφει τηλέφωνο, e-mail και λοιπά στοιχεία, τα οποία συγκρίνει με μοναχικές ψυχές από το αξιόλογο αρχείο που έχει δημιουργήσει, και όταν κρίνει πως δύο ταιριάζουν τους φέρνει σε επαφή γνωριμίας και ό,τι ήθελε προκύψει. Όπως λέει, τις περισσότερες φορές προκύπτει έρωτας. Έχει κανονίσει περισσότερα από 70 «πρώτα ραντεβού», εκ των οποίων τα 19 κατέληξαν σε δεσμό.

PLATTERS

Ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα της δεκαετίας του '50 ήταν σίγουρα οι Platters.

Ένα φωνητικό συγκρότημα που άφησε μερικά από τα πιο όμορφα και ρομαντικά τραγούδια, τα οποία έμειναν διαχρονικά και τα ακούμε ακόμα και σήμερα με μεγάλη νοσταλγία.

Ποιος δεν έχει ακούσει το ONLY YOU και δεν έχει νοιώσει εκείνο το ρομαντικό σκίρτημα της εφηβείας να τον κυριεύει...όπως τότε.Η αρχική σύνθεση του γκρουπ ήταν:
Cornell Gunter, Herb Reed, Alex Hodge, Joe Jefferson και David Lynch

Αργότερα προστέθηκε η τραγουδίστρια Zola Taylor και ο Tony Williams
Με αυτή τη σύνθεση το γκρουπ έκανε τις μεγαλύτερες επιτυχίες του στα 1955-57

Ο ήχος και τα φωνητικά των Platters είναι πολύ χαρακτηριστικά.
Οι φωνές είναι ιδιαίτερα αισθαντικές και ταιριάζουν απόλυτα με το ρομαντικό χαρακτήρα των τραγουδιών.


Οι ψηλοί άνδρες έχουν πιο ελκυστικές συντρόφους


Οι ψηλοί άνδρες έχουν περισσότερες πιθανότητες να έχουν πιο ελκυστικές συντρόφους ενώ είναι λιγότερο πιθανό να είναι άτεκνοι ή να έχουν λίγα παιδιά σε σύγκριση με πιο κοντούς άνδρες. Αυτό προκύπτει από έρευνα που έγινε στο Βρετανικό Πανεπιστήμιο Central Lancashire.


Στη μελέτη συμμετείχαν 98 άνδρες, ηλικίας 19- 72 ετών, όλοι δεσμευμένοι, οι οποίοι κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις του τύπου «πόσο ικανοποιημένοι είστε από τη σχέση σας» ή «πόσο επιρρεπείς είστε στη ζήλια”.


Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι ψηλοί άνδρες ήταν όντως πιο ευτυχισμένοι και ζήλευαν λιγότερο και είχαν περισσότερες πιθανότητες να μονοπωλήσουν το χρόνο των συντρόφων τους και να απειλήσουν τους αντίζηλούς τους.

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory