Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Κυριακή, 21 Μαρτίου 2010

καυτό και sexy ... και οποιος αντέξει....για ολόκληρη την gallery επισκεφτείτε την AGENDA του Rc-Cafe

Leon Botha - Ένας ανθρώπινος... εξωγήινος.

Υπάρχει μια σπάνια και φοβερή ασθένεια που ονομάζεται Progeria (πρόωρη γήρανση). Πρόκειται για την μετάλλαξη ενός γονιδίου το οποίο επηρεάζει ολόκληρο τον οργανισμό. Η μετάλλαξη του γονιδίου εμφανίζεται σε μία ανά οκτώ εκατομμύρια γεννήσεις και τα άτομα που γεννιούνται με αυτήν την γενετική ανωμαλία, συνήθως ζουν 12-14 χρόνια, αν και υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις ατόμων που έζησαν ως το τέλος της εφηβείας τους και σπάνια μπορούν να φτάσουν ακόμη και τα σαράντα.
Ο Leon Botha, είναι μια τέτοια περίπτωση ανθρώπου με progeria και ο οποίος είναι ήδη 24 ετών. Έγινε διάσημος, όταν έπαιξε τον "AURO", σε μια ταινία του Bollywood με τον Amitabh Bachchan και όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες, έχει αρκετές ομοιότητες η εμφάνιση του με τις περιγραφές εξωγήινων.

το "κλέψαμε" από τον TRELAMENO

Ανησυχία για τον Γαλαζόπτερο τόνο της ΜεσογείουΤο υπέρογκο κέρδος, από 100 έως 500 δολάρια ανά κιλό στην αγορά της Ιαπωνίας που καταλήγουν μεγάλες ποσότητες του γαλαζόπτερου τόνου που ψαρεύεται στην Μεσόγειο, είναι η κυριότερη αιτία της διαφαινόμενης εξαφάνισης του είδους.
Ύστερα από εκτεταμένη έρευνα και μελέτη της οργάνωσης WWF στο Ζάγκρεμπ, προκύπτει ότι αυτό το σπάνιο ψάρι βρίσκεται κυριολεκτικά στο κόκκινο. Η εξαφάνισή του, τόσο από βιολογική όσο και από εμπορική άποψη είναι πρό των πυλών αν δεν παρθούν άμεσα και δραστικά μέσα περιορισμού της αλιείας του.

Η ταυτόχρονη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε από τις 17 έως τις 26 Νομβρίου στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας από εκπροσώπους 42 χωρών που ανήκουν στην Διεθνή Επιτροπή για τη Διατήρηση του Τόνου του Ατλαντικού ( ICCAT), προσδιόρισε το πρόβλημα εντάσσοντάς το στην ευρύτερη κρίση της βιομηχανοποιημένης αλιείας,(που ήταν και το θέμα της συνάντησης). Η WWF εστιάζει την αιτία στην παράνομη και εκτεταμένη υπεραλίευση στη Μεσόγειο και ευθύνες καταλογίζονται στις κυβερνήσεις των κρατών που διοργανώνουν τέτοιες συναντήσεις. Στην ουσία τις κατηγορούν ότι ευνοούν την ανεξέλεγκτη αλιεία και υποστηρίζουν τις βιομηχανίες αλιευμάτων.

Η WWF σε έκθεσή της τον Ιούλιο, υποστηρίζει ότι το όριο που έχει θέσει η ICCAT για αλιεία του γαλαζόπτερου τόνου στη Μεσόγειο, έχει ξεπεραστεί σε ποσοστό περισσότερο από 50% από το προβλεπόμενο. Αυτό συμβαίνει ακόμα και αν οι φετινές ποσότητες που αλιεύτηκαν είναι πιο μειωμένες σε σχέση με το 2005. Μάλιστα τα ιχθυοτροφεία, στα οποία οδηγούνται από την ανοιχτή θάλασσα τόνοι για πάχυνση, έχουν δεχθεί μέχρι τον Νοέμβριο 22.520 τόνους, ποσοστό 25% λιγότερο από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Η WWF καταλογίζει στα συγκεκριμένα ιχθυοτροφεία μεγάλες ευθύνες για την μείωση των πληθυσμών τόσο του γαλαζόπτερου όσο και του ερυθρού τόνου. Και όλα αυτά στη σκιά διεθνούς επιστημονικής έκθεσης που προβλέπει ολοκληρωτικό αφανισμό των αλιευμάτων της ανοιχτής θάλασσας μέχρι το 2050

Επικίνδυνα ψάρια για τον ψαροντουφεκά

Η φράση επικίνδυνα ψάρια ίσως παραπέμπει σε εικόνες θρίλερ με καρχαρίες και σκυλόψαρα. Ευτυχώς στα νερά μας οι συναντήσεις με επικίνδυνα καρχαριοειδή είναι ελάχιστες.

Έτσι λέγοντας επικίνδυνα ψάρια εννοούμε είδη, που μάλλον από δική μας υπαιτιότητα μπορούν να μας δημιουργήσουν πρόβλημα. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν οι σκορπιοί, η δράκαινα, κάποια είδη σαλαχιών και φυσικά η γνωστή μας σμέρνα. Τα παραπάνω είδη γενικά δεν θεωρούνται υψηλής γευστικής αξίας και σε καμία περίπτωση δεν προσφέρουν τις ψαρευτικές συγκινήσεις που αναζητά ο ψαροτουφεκάς. Είναι απαραίτητο όμως να τα έχουμε υπόψη μας ώστε να αποφύγουμε κακοτοπιές που πιθανόν θα χαλάσουν το ψάρεμα μας και ίσως μας βάλουν σε μπελάδες.

Οι δράκαινες ανήκουν στην οικογένεια των τραχινιδών. Η μεγάλη δράκαινα (Trachinus araneus) χαρακτηρίζεται από το μικρότερο κεφάλι το οποίο καταλήγει σε ένα στόμα το οποίο έχει διεύθυνση προς τα πάνω. Μπορεί να φτάσει στα 40 εκατοστά και είναι αρκετά επικίνδυνη. Έχει επτά δηλητηριώδης αγκαθωτές ακτίνες στο ραχιαίο πτερύγιο, ενώ και στην άκρη του επικαλύμματος υπάρχει ένα αγκάθι. Αυτά συνδέονται με δηλητηριώδεις αδένες, το δηλητήριο των οποίων ενεργεί τόσο στο νευρικό σύστημα του ανθρώπου όσο και στο αίμα όταν αυτός έχει την ατυχία να τσιμπηθεί. Το αποτέλεσμα σε αυτή την περίπτωση είναι ο έντονος και με διάρκεια πόνος, η λιποθυμία, ο εμετός και ο υψηλός πυρετός. Οι παρενέργειες ενός τέτοιου τσιμπήματος διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο ανάλογα με τις άμυνες και τις αντιστάσεις του οργανισμού του. Τα ίδια ισχύουν και για τη μικρή δράκαινα (Trachinus draco) η οποία διαφέρει μορφολογικά ως προς τα χρώματα σε σχέση με τη μεγάλη δράκαινα. Οι δράκαινες ζουν και κυνηγούν σε αμμώδεις περιοχές. Τις ζεστές μέρες του χρόνου οι δράκαινες γίνονται νωχελικές στις αντιδράσεις τους και έτσι δεν αποκλείετε κάποιος κολυμβητής να πατήσει μία και φυσικά να δεχθεί ένα αναπάντεχο τσίμπημα. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να βγούμε αμέσως έξω από το νερό και αν είναι δυνατόν να επισκεφθούμε ένα σημείο που θα μας προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες. Αυτό είναι σημαντικό γιατί το τσίμπημα μιας δράκαινας (όσο μεγαλύτερη είναι σε μέγεθος, τόσο πιο επώδυνο το τσίμπημα) μπορεί σε ορισμένους να δημιουργήσει αλλεργικό σοκ με πολύ άσχημα επακόλουθα. Στο ίδιο μοτίβο και το τσίμπημα από τους σκορπιούς και τις σκορπίνες.

Η σκορπίνα ή σκόρπαινα είναι σε εμφάνιση ένα από τα πιο άσχημα ψάρια. Ζει συνήθως σε βαθύτερα νερά και μπορεί να φθάσει και τα 45 εκατοστά μήκος σώματος. Το χρώμα της είναι κυρίως κόκκινο και συνοδεύεται με τις ιδιαίτερες αποχρώσεις του βυθού. Το τσίμπημα γίνεται από τα δηλητηριώδη αγκάθια του ραχιαίου πτερυγίου, όμως ιδιαίτερα επώδυνο είναι όταν το τσίμπημα γίνει από τα αγκάθια που βρίσκονται στο επικάλυμμα. Ο σκορπιός είναι πιο μικρός από τη σκορπίνα και μπορεί να φθάσει τα 20-25 εκατοστά μήκος σώματος. Είναι πιο κοινό είδος και συναντάται εύκολα στα πολύ ρηχά. Οι εξαιρετικές δυνατότητες του στη παραλλαγή, κάνει πιθανή μια τυχαία επαφή μαζί του. Μερικές φορές η σκόρπαινα γίνεται αρκετά μεγάλη και αποτελεί ένα καλό θήραμα. Είναι εύκολο να χτυπηθεί με ψαροτούφεκο, αλλά χρειάζεται μεγάλη προσοχή κατά το ξεψάρισμα.

Η σμέρνα ανήκει στην οικογένεια των μουρενοειδών. Το σώμα της είναι φιδίσιο με χρώμα που ποικίλει στις αποχρώσεις του καφέ και συμπληρώνεται από βούλες υποκίτρινου χρώματος. Το κεφάλι της καταλήγει σε κωνοειδές σχήμα και η μασέλα της είναι εξαιρετικά δυνατή. Αυτό είναι και το πρόβλημα. Τα δόντια της σμέρνας έχουν μια κλήση προς τα μέσα, έτσι αν δαγκώσει κάτι δεν μπορεί να το αφήσει, παρά μόνο αν αποκολλήσει το κομμάτι που δάγκωσε. Η σμέρνα κατοικεί σε όλα τα βάθη, ακόμα και σε πολύ ρηχά νερά. Εκεί θα την δούμε στο βραχώδες περιβάλλον να ξετρυπώνει από κάποια τρύπα. Η θωριά της παραπέμπει σε επιθετικό χαρακτήρα και καθώς ανοιγοκλείνει το στόμα της μοιάζει να απειλεί τον δύτη. Η αλήθεια είναι ότι η σμέρνα δεν θα επιτεθεί στο δύτη που περνά έξω από το θαλάμι της. Ανοιγοκλείνει το στόμα της γιατί έτσι αναπνέει. Η σμέρνα θα γίνει επικίνδυνη όταν χτυπηθεί σε κακό σημείο, τότε θα προσπαθήσει να δαγκώσει ότι βρεθεί μπροστά της. Επίσης έλκεται από τη μυρωδιά του αίματος, γι' αυτό καλό είναι όταν κάνουμε ψαχτήρι σε περιοχές που γνωρίζουμε ότι υπάρχουν σμέρνες να μην κρεμάμε σκοτωμένα ψάρια στη μέση μας. Αν σας αρέσει το κρέας τη σμέρνας, τότε η βολή θα πρέπει να γίνεται με ακρίβεια στο κεφάλι. Τέλος θα πρέπει να προσέχουμε κατά τις περιόδους που βλέπουμε από γειτονικές τρύπες να βγαίνουν δύο σμέρνες. Ίσως είναι εποχή αναπαραγωγής και τότε η σμέρνα μπορεί να γίνει πολύ επιθετική.

Λέγοντας σαλάχι ή σελάχι εννοούμε ένα μεγάλο εύρος από είδη που ανήκουν στην οικογένεια των ραγιδών. Ο αετός, η τρυγόνα, το διαβολόψαρο και η ρίνα είναι μερικά από αυτά. Τα σαλάχια μπορεί να γίνουν επικίνδυνα για τον ψαροτουφεκά, λόγω ενός πριονωτού αγκαθιού που έχουν στη βάση της ουράς τους. Αν μετά το χτύπημα δεν γίνουν οι κατάλληλοι χειρισμοί, είναι πολύ πιθανόν ο δύτης να δεχθεί ένα χτύπημα με αυτό το αγκάθι. Ο πόνος είναι δυνατός και γίνεται περισσότερο έντονος καθώς περνά η ώρα. Μάλιστα ανάλογα με το είδος του σαλαχιού και τις αντοχές του οργανισμού του ψαροκυνηγού ίσως δημιουργηθούν λιποθυμικές τάσεις κτλ. Μάλιστα θα πρέπει να τονιστεί, ότι λόγο του αγκιστρωτού σχήματος του αγκαθιού είναι πολύ δύσκολο να βγει. Είναι καλύτερο όταν βρίσκεστε κοντά σε σημείο που μπορείτε να πάρετε τις πρώτες βοήθειες, να αφήσετε σε κάποιον ειδικό το βγάλσιμο του αγκαθιού. Για να αποφύγουμε όλα αυτά είναι καλό να κόβουμε το αγκάθι του σαλαχιού αμέσως μετά το χτύπημα του και να είμαστε πάντα πολύ προσεκτικοί.

Καταλήγοντας, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι αρκετά είδη ψαριών μπορεί να γίνουν επικίνδυνα. Ας σκεφτούμε τα κοφτερά δόντια του λούτσου, το δάγκωμα του γοφαριού, της συναγρίδας ή του φαγκριού. Το θέμα είναι ότι τα ψάρια δεν φταίνε ποτέ. Εμείς εισβάλουμε στο δικό τους χώρο. Ας φροντίσουμε τουλάχιστον αυτό να γίνεται με διακριτικό τρόπο και τόσο αποτελεσματικά ώστε ούτε τα ψάρια να υποφέρουν και φυσικά ούτε εμείς.

Πηγή: naspor.gr

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΚΟΤΣΑΔΟΡΟΣ ΓΙΑ ΣΚΑΡΑΒΑΙΟ!


Exypno

Είχε βάλει κρυφή κάμερα στο σπίτι που νοίκιαζε... σε φοιτήτριες!!!

Ο 33χρονος Paul Powen Hwang ειναι καθηγητής που διδάσκει σε διάφορα μεγάλα πανεπιστήμια της Αγγλίας. Είχε ένα σπίτι το οποίο και νοίκιαζε σε φοιτήτριες. Ομως πριν λίγο καιρό μια φοιτήτρια καθώς ήταν στο μπάνιο είδε... μια περίεργη συσκευή να "ακολουθεί" τις κινησες της. Η συσκευή αυτή ηταν κρυφή κάμερα, την είχε βάλει ο Paul για να τις παρακολουθεί στο μπάνιο. Η υπόθεση πήγε στη δικαιοσύνη και ο καθηγητής τώρα θα μπει φυλακή.
Dinatos

Σύμφωνα με απόρρητο έγγραφο: «Πειραματόζωα» Γάλλοι στρατιώτες σε πυρηνικές δοκιμές στη Σαχάρα τη δεκαετία του 1960!

Εμπιστευτικό έγγραφο, το οποίο επικαλείται η εφημερίδα Le Parisien, αποκαλύπτει ότι ο γαλλικός στρατός χρησιμοποίησε στρατιώτες ως πειραματόζωα στις πρώτες επιφανειακές πυρηνικές δοκιμές στην έρημο Σαχάρα, στην Αλγερία στις αρχές της δεκαετίας του 1960, για να μελετήσει τα αποτελέσματα της ραδιενεργού ακτινοβολίας στους ανθρώπους.
Αν και η γαλλική κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν κατά τον ασφαλέστερο δυνατό τρόπο, η εφημερίδα αναφέρει, επικαλούμενη το απόρρητο έγγραφο που χρονολογείται από εκείνη την περίοδο, ότι ο γαλλικός στρατός έστειλε σκοπίμως τους στρατιώτες σε επικίνδυνες ασκήσεις στις 25 Απριλίου 1961.
Η κυβέρνηση δεσμεύθηκε πέρυσι να αποζημιώσει τα θύματα των πυρηνικών δοκιμών στην Αλγερία, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν ανάμεσα στο 1960 και το 1966, αναγνωρίζοντας ότι υπάρχει σχέση ανάμεσα στις δοκιμές και τις ασθένειες από τις οποίες προσβλήθηκαν βετεράνοι, όπως ο καρκίνος.
Ένας από τους στόχους των δοκιμών ήταν, σύμφωνα με το έγγραφο, «να μελετηθούν οι φυσικές και οι ψυχολογικές επιπτώσεις των ατομικών όπλων στους ανθρώπους, με σκοπό να αποκτηθούν τα αναγκαία στοιχεία για τη φυσική προετοιμασία και την ψυχική εκπαίδευση του σύγχρονου μαχητή».

Ο υπουργός Αμυνας της Γαλλίας δήλωσε στην εφημερίδα ότι δεν γνωρίζει το έγγραφο.
«Η δοσολογία (ραδιενέργειας) η οποία ελήφθη κατά τη διάρκεια των δοκιμών ήταν πολύ μικρή» δήλωσε.
Ορισμένοι βετεράνοι που έλαβαν μέρος στα πειράματα στην Αλγερία και σε δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν σε ατόλες της γαλλικής Πολυνησίας, δήλωσαν ότι έλαβαν τη διαταγή να πέσουν κάτω και να καλύψουν τα μάτια τους, ενώ ήταν ντυμένοι μόνο με σορτς και μακό.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, περί τους 300 στρατιώτες συμμετείχαν στη δοκιμή του 1961 και περίπολοι διατάχθηκαν να επιθεωρήσουν τον τόπο της έκρηξης αμέσως μετά.

«Περίπολος στρατιωτικών οχημάτων παντός εδάφους διατάχθηκε να πραγματοποιήσει επιδρομή στο σημείο μηδέν για τη μελέτη της δυνατότητας εκδήλωσης επίθεσης σε μολυσμένη περιοχή» αναφέρεται στο απόρρητο έγγραφο, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η Γαλλία πραγματοποίησε πυρηνικές δοκιμές στη γαλλική Πολυνησία από το 1966 μέχρι το 1996. Πολλοί βετεράνοι έχουν δηλώσει ότι έλαβαν διαταγές να πλεύσουν προς τις μολυσμένες περιοχές μετά τις δοκιμές για να εξετάσουν τις συνέπειες.


cerebralism

Αιωνόβια καπνίζει καθημερινά τσιγάρα κάνναβης!

Μια γυναίκα 120 ετών, από την Ινδία, υποστηρίζει πως το μυστικό της μακροζωίας της είναι ότι καπνίζει καθημερινά τσιγάρα κάνναβης. Η κυρία Fulla Nayak στρίβει και καπνίζει τσιγάρα με κάνναβη ενώ πίνει και δυνατό κρασί από φοινικόδεντρο σε καθημερινή βάση στην μικρή καλύβα όπου ζει.

Η αιωνόβια γυναίκα ζει μαζί με την 92-χρονη κόρη της και τον 72-χρονο εγγονό της! «Δεν ξέρω πως τα κατάφερα και επέζησα τόσο. Οι περισσότεροι συγγενείς μου απεβίωσαν σε πολύ μικρότερη ηλικία. Ίσως είναι ότι καπνίζω κάνναβη καθημερινά,» είπε η κυρία Fulla Nayak.

ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΜΑΝΑ!, Κλασικές Ατάκες

1. ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ
"Αν πρόκειται να σκοτωθείς με τον αδερφό σου, πηγαίνετε έξω. Μόλις τελείωσα το σφουγγάρισμα."

2. ΠΡΟΣΕΥΧΗ
"Κάνε την προσευχή σου να βγει ο λεκές από το χαλί."

3. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ
"Αν την άλλη Πέμπτη που θα πάω στο σχολείο σου για το τρίμηνο, δεν έχεις καλούς βαθμούς, καλύτερα να έχεις φύγει από το σπίτι πριν γυρίσω."

4. ΛΟΓΙΚΗ
"Δεν έχει γιατί. Γιατί έτσι το είπα εγώ."

5. ΤΕΤΡΑΓΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗ
"Αν πέσεις και ματώσεις τα γονατά σου, θα φας το ξύλο της χρονιάς σου γιατί θα έχεις σκίσει και το παντελόνι σου."

6. ΠΡΟΝΟΗΤΙΚΟΤΗΤΑ
"Άλλαξε βρακί, βρε παιδάκι μου. Αν χτυπήσεις και σε πάνε νοσοκομείο, τι θα πουν οι γιατροί;"

7. ΕΙΡΩΝΙΑ
"Σταμάτα να κλαις δίχως λόγο γιατί θα σε κάνω να κλαις με λόγο."


8. ΕΥΛΥΓΙΣΙΑ
"Ωραίο πλύσιμο έκανες! Δεν βλέπεις τον σβέρκος σου που είναι μαύρος;"

9. ΩΣΜΩΣΗ
"Κλείσε το στόμα σου και φάε το φαΐ σου."

10. ΑΝΤΟΧΗ
"Δεν θα σηκωθείς από το τραπέζι αν δεν τελειώσεις τα ρεβίθια σου."

11. ΚΑΙΡΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ
"Το δωμάτιό σου είναι σαν να το χτύπησε τυφώνας."

12. ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ
"Ό,τι σου λέω εγώ σου φαίνεται παράλογο. Εσύ τα ξέρεις όλα κι εγώ είμαι η παράλογη;"

13. ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ
"Συνέχισε την γκρίνια και θα δεις. Εγώ σε γέννησα, εγώ θα σε σκοτώσω."

14. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ
"Που τα έμαθες αυτά, ρε παιδάκι μου; Γιατί δεν βλέπεις τον αδερφό σου; Έτσι κάνει;"

15. ΖΗΛΕΙΑ
"Εγώ στην ηλικία σου δεν είχα παπούτσια να φορέσω. Χιλιάδες παιδάκι σήμερα δεν έχουν να φάνε. Μην είσαι αχάριστος."

16. ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
"Περίμενε να πάμε σπίτι και θα δεις."

17. ΥΠΟΜΟΝΗ
"Θα το ανοίξουμε όταν πάμε σπίτι."

18. ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ
"Σταμάτα να αλληθωρίζεις γιατί στο τέλος θα μείνεις αλλήθωρος."

19. ΥΠΕΡΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ
"Βάλε το μπουφάν σου. Κάνει κρύο και δεν το καταλαβαίνεις."

20. ΧΙΟΥΜΟΡ
"Αν κοπείς με το μαχαίρι, μην έρθεις κλαίγοντας σε μένα γιατί θα τις φας κι από πάνω."

21. ΕΝΗΛΙΚΙΩΣΗ
"Αν δεν φας όλο το φαϊ σου, δεν θα μεγαλώσεις."

22. ΓΕΝΕΤΙΚΗ
"Όλα τα χούγια από τον πατέρα σου τα πήρες."

23. ΚΑΤΑΓΩΓΗ
"Όταν σου δίνουν κάτι να λες ευχαριστώ. Μην είσαι γύφτος."

24. ΣΟΦΙΑ
"Όταν μεγαλώσεις θα καταλάβεις."

25. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
"Θα κάνεις κι εσύ παιδιά μια μέρα. Μακάρι να σου κάνουν ό,τι έκανες κι εσύ σε μένα."

PARANOID

το είδαμε στον trelameno

Κροκόδειλοι με αυτόματο πιλότο

Φυσικό σύστημα «πλοήγησης», το οποίο τους επιτρέπει να βρίσκουν τον προορισμό που θέλουν, έχουν οι κροκόδειλοι. Το ανακάλυψαν Αυστραλοί επιστήμονες, όταν διαπίστωσαν ότι τρεις κροκόδειλοι, τους οποίους είχαν μεταφέρει σε απόσταση εκατοντάδων χιλιομέτρων, κατάφεραν να βρουν τον δρόμο της επιστροφής στην περιοχή από την οποία είχαν απομακρυνθεί. Ενας από αυτούς μάλιστα είχε μεταφερθεί με ελικόπτερο, κατάφερε όμως να επιστρέψει μόλις σε τρεις εβδομάδες.

Η μετακίνηση των ερπετών έγινε από τους επιστήμονες προκειμένου να μελετήσουν τη συμπεριφορά τους στο νέο περιβάλλον. Γι’ αυτόν τον λόγο μάλιστα είχαν τοποθετηθεί πάνω τους αισθητήρες που μετέδιδαν στους επιστήμονες κάθε κίνηση των κροκόδειλων. Ετσι, διαπιστώθηκε η ύπαρξη του συστήματος «πλοήγησης», αλλά και οι δυνάμεις που έχουν τα αποδημητικά πουλιά, μιας και μπορούν να ταξιδεύουν από εννιά ώς και είκοσι οκτώ χιλιόμετρα την ημέρα.

Οι ερευνητές δεν είναι ακόμα σε θέση να πουν πώς ακριβώς λειτουργεί αυτό το σύστημα «πλοήγησης», είναι όμως πια βέβαιοι πως υπάρχει, οπότε σε επόμενη έρευνα θα προσπαθήσουν να το αποκωδικοποιήσουν. Σίγουρα όμως παίζουν ρόλο η θέση του ήλιου, το μαγνητικό πεδίο της Γης -αυτό βοηθά και τα αποδημητικά πουλιά-, οι εικόνες που καταγράφουν, αλλά και οι οσμές.

Espressonews.gr

Για να παντρευτούν ή να χωρίσουν, φυτεύουν δενδρύλλια

Όσοι θέλουν να παντρευτούν αλλά και να χωρίσουν στη νήσο Ιάβα της Ινδονησίας οφείλουν στο εξής να επιδεικνύουν και την αγάπη τους για το περιβάλλον, φυτεύοντας όχι ένα, ούτε δύο, αλλά τρία δενδρύλλια.

Παρότι εκ πρώτης όψεως τα πράγματα φαίνονται ασύνδετα, εντούτοις ο κυβερνήτης της νήσου θεωρεί ότι με αυτό τον τρόπο θα συνδράμει το περιβαλλοντικό έργο της κυβέρνησης. Και γιατί όχι, άλλωστε.

Τόσα και τόσα είναι τα έξοδα που κάνει ένα ζευγάρι, είτε για να παντρευτεί, είτε για να χωρίσει, γιατί να μην ξοδέψει κι ένα ελάχιστο ποσό για την προστασία του περιβάλλοντος και την απαιτούμενη ενίσχυση του πράσινου, στην περιοχή.

Οι υπόχρεοι, λοιπόν, μαζί με τις σχετικές αιτήσεις και τα άλλα γραφειοκρατικά των υποθέσεών τους, οφείλουν να καταθέτουν και τρία δενδρύλλια στις αρμόδιες αρχές, οι οποίες και θα αναλάβουν τη δενδροφύτευση, στην περιοχή της μόνιμης κατοικίας τους.

καινούρια blogs

2 καινούρια blogs έχουν κάνει την παρουσία τους αυτόν το καιρό και τράβηξαν την προσοχή μας

το news24plus που ασχολείται με ΕΙΔΗΣΕΙΣ..ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ..ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ..ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ..ΚΑΙΡΟ

και η σελίδα παραπόνων κατοίκων Ρόδου με πάνω από 6.000 μέλη στο
facebook που καυτηριάζει τα κακός κείμενα του νησιού της Ρόδου

Ο έρωτας πετάει στα αεροδρόμια

Το διεθνές αεροδρόμιο της Φιλαδέλφειας είναι το πιο ερωτικό των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως τουλάχιστον έδειξε έρευνα που έκανε γνωστό αντρικό αποσμητικό. Κύρια αιτία του ερωτισμού στο εν λόγω αεροδρόμιο είναι οι καθυστερήσεις των πτήσεων.

Δεδομένων αυτών, οι επιβάτες έχουν περισσότερες πιθανότητες να βρουν το έτερό τους ήμισυ. Πάντως ένας άλλος παράγοντας είναι και το γεγονός πως το αεροδρόμιο διαθέτει ωραία μπαρ και εστιατόρια. Τελευταίο στην κατηγορία είναι το αεροδρόμιο του Οκλαντ, επειδή δεν διαθέτει χώρους αναψυχής, ενώ οι πτήσεις από και προς αυτό έχουν ελάχιστες καθυστερήσεις.

Στην έρευνα απάντησαν ταξιδιώτες, το 10% των οποίων δήλωσε πως ο ίδιος ή κάποιος γνωστός του έχει βρει τον έρωτα σε αεροδρόμιο. Ενας στους τρεις δήλωσε επίσης πως προτιμά να καθίσει δίπλα σε κάποιον όμορφο ή όμορφη στην αίθουσα αναμονής, παρά να είναι μόνος του. Οσο για το βασικό κανόνα προκειμένου να βρει το έτερο ήμισυ, αυτός είναι να ξεκινήσει κουβέντα για την καθυστέρηση της πτήσης.

Ασφόδελος

15asfodelos1.jpg (42954 bytes)Ανήκει στην οικογένεια των Λειλιϊδών (Liliaceae). Φυτρώνει σε ακαλλιέργητα μέρη και κατά μήκος των δρόμων. Τα φύλλα του είναι μακρόστενα, ταινιόμορφα και σαρκώδη. Τα άνθη του είναι άσπρα, αστεροειδή και μοιάζουν με του Ασφόδελου του λευκού, αλλά μικρότερα σε μέγεθος. Βγαίνουν πολλά μαζί στην κορυφή του διακλαδιζόμενου στελέχους.15asfodelos2.jpg (62318 bytes)

Αποτελεί ένα είδος που έχει ελαττωθεί αρκετά. Με τα στέλεχος του φυτού τα παιδιά έφτιαχναν ανεμόμυλους. Ακόμα κόβανε το στέλεχος του φυτού με τέτοιο τρόπο, που να μένει στην άκρη ένα παρακλάδι, που είχε μορφή γάντζου. Τα διασταύρωναν και τραβούσε ο καθένας προς τη δική του μεριά. Όποιος είχε τον πιο ανθεκτικό γάντζο, που δεν έσπαγε, ήταν ο νικητής.

Τα τρυφερά βλαστάρια του αποτελούσαν πρώτη ύλη για την κατασκευή ομελέτας που έφτιαχναν παλιά οι νοικοκυρές1.

1. Πληροφορία από την Βούλα Δημέα, από τα Τσέρια της Έξω Μάνης.

Ασφόδελος ο λευκός - Asphodelus Alba

Ανήκει στην οικογένεια των Λειλιϊδών (Liliaceae). Κατά την μυθολογία αποτελούσε έμβλημα του θεού Διόνυσου. Οι Αρχαίοι Έλληνες το είχαν σαν σύμβολο πένθους και όπως αναφέρει ο Όμηρος στην «Οδύσσεια» έσπερναν τον ασφόδελο στους τάφους, γιατί νόμιζαν ότι οι ψυχές τρέφονταν με τους κονδύλους τους. Έλεγαν ακόμα ότι οι πεθαμένοι άνθρωποι κατοικούν στον «Ασφόδελο Λειμώνα», λιβάδι με ασφόδελους που βρίσκεται στον Άδη. Τα λουλούδια του αποτελούσαν πρότυπο λησμονιάς. Το φυτό φέρει όλα τα φύλλα στη βάση του, γραμμικά όμοια με τους νάρκισσους. Μεταξύ των φύλλων φύεται ένα στέλεχος που τελειώνει στην κορυφή σ' ένα σύνολο βότρυων με άνθη αρκετά εντυπωσιακά κωδωνοειδή – αστεροειδή, λεπτά με έξη πέταλα.

Το μακρύ της στέλεχος όταν είναι στραβό, λένε ότι η χρονιά θα είναι κακή, αντίθετα αν είναι ίσιο η χρονιά θα πάει καλά. Επειδή είναι μαλακό παλιά τα παιδιά κατασκεύαζαν μ' αυτό ανεμόμυλους, που τους αναρτούσαν το καλοκαίρι πάνω στα δώματα.

Οι κατσίκες, λένε οι βοσκοί, όταν φάνε ξερά τα μπουμπούκια της ζαλίζονται πρήσκονται και μπορεί και να πεθάνουν. Με τα φύλλα της γέμιζαν στρώματα, ευτελές υλικό για τους φτωχούς.

Κατά καιρούς είχε χρησιμοποιηθεί ως συγκολλητική ουσία, για την παρασκευή αλκοόλ αλλά και ως αλοιφή κατάλληλη για κάθε πληγή.

Ξέρεις που να ρίξεις το λάδι μετά από το μαγείρεμα στο σπίτι;

Ξέρεις που να ρίξεις το λάδι μετά από το μαγείρεμα στο σπίτι; Ίσως ναι, αλλά πάντα είναι καλό να διαδίδουμε τέτοιου είδους πληροφορίες:

Ακόμη και όταν δεν τηγανίζουμε πολύ, όταν το κάνουμε, ρίχνουμε συνήθως το χρησιμοποιημένο λάδι στο νεροχύτη της κουζίνας, αλήθεια; Αυτό είναι από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορούμε να κάνουμε.

Γιατί το κάνουμε; Γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει κανείς να μας πει το σωστό τρόπο. Γι΄ αυτό λοιπόν, το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τοποθετούμε το λάδι σε ένα πλαστικό μπουκάλι (νερού, αναψυκτικού), να το κλείνουμε καλά και να το πετάμε στα κανονικά σκουπίδια.

Και αυτό, γιατί ένα λίτρο λαδιού μολύνει σχεδόν ένα εκατομμύριο λίτρα νερού, ποσότητα η οποία είναι ικανή να καλύψει τις ανάγκες σε νερό ενός σπιτιού για 14 χρόνια. Αν επιλέξεις να διαδόσεις αυτό το μήνυμα στους φίλους σου, το περιβάλλον θα σε ευγνωμονεί. Στο κάτω κάτω, είναι καλό για όλους...

Τσιπουρίδης Γιάννης

Γυαλιά μυωπίας με piercing

Ψάχνετε να βρείτε έναν τρόπο να στερεώσετε τα γυαλιά σας χωρίς να πέφτουν; Η ιδέα των γυαλιών μυωπίας με piercing, ίσως να είναι η ιδανική λύση για σας (λέμε τώρα…).
Στις φωτογραφίες που ακολουθούν θα δείτε γυαλιά χωρίς σκελετό, τα οποία μπορούν να κρατιούνται απλά από μία μπάρα που περνάει από τη μύτη και κρατάει του φακούς.


SEXY AND HOT .... Χωρίς λόγιαΟλόκληρη η gallery στην Agenda του Rc-Cafe

Πληροφορίες για .... τις Ιώσεις

Αιτίες.
Οι εναλλαγές του καιρού μέσα στο ίδιο 24ωρο θεωρούνται από τους βασικούς ενόχους για τις ιώσεις. Σε παιδιά προσχολικής ηλικίας συχνά είναι τα κρούσματα ρινοφαρυγγίτιδας, ενώ τόσο ενήλικοι όσο και παιδιά υποφέρουν ειδικά το φθινόπωρο από αμυγδαλίτιδα, η μετάδοση της οποίας οφείλεται σε μερικούς ακόμη παράγοντες όπως η κακή διατροφή, η κούραση, η υγρασία και η πτώση της θερμοκρασίας.

Μετάδοση

Συχνότερο μεταδοτικό νόσημα της εποχής αποτελεί το κοινό κρυολόγημα, που προκαλείται συνήθως από ρινοϊούς. Μεταδίδονται με την εισπνοή σταγονιδίων από τον βήχα και το φτέρνισμα μολυσμένων ατόμων, αλλά κυρίως από την άμεση επαφή μέσω χεριών ή αντικειμένων που πρόσφατα έχουν μολυνθεί από εκκρίσεις της μύτης ή του φάρυγγα ασθενών.

Συμπτώματα.

Η περίοδος επώασης είναι περίπου 48 ώρες και η μεταδοτικότητα ξεκινά περίπου 24 ώρες πριν από την έναρξη των συμπτωμάτων ως και πέντε ημέρες μετά την εκδήλωση τους. Στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων τα συμπτώματα υποχωρούν σε λίγες ημέρες και συχνά χωρίς θεραπεία, ενώ επιπλοκές παρουσιάζονται σπάνια.

Πρόληψη και Αντιμετώπιση

Η έλλειψη άσκησης, η κακή διατροφή, το κάπνισμα και το άγχος είναι συμπτώματα που απορρέουν από τον (λανθασμένο) σύγχρονο τρόπο ζωής μας, συμβάλλοντας καθοριστικά στην εξασθένηση των αμυνών του ανοσοποιητικού μας συστήματος με αποτέλεσμα την αύξηση, τόσο σε συχνότητα όσο και σε ένταση, των ιώσεων που μας προσβάλουν.
Οι κανόνες που συμβάλλουν στην πρόληψη του κρυολογήματος είναι :

 • Η υγιεινή διατροφή,
 • Η αποφυγή του καπνίσματος
 • Η φυσική άσκηση
 • Ο έλεγχος του στρες.
Σημαντική συμβολή στην αντιμετώπιση του κρυολογήματος έχουν:
 • Η αποφυγή επαφής με πάσχοντες.
 • Η ατομική υγιεινή
 • Ο συχνός καθαρισμός της μύτης.
 • Ο αερισμός των χώρων όπου κινούμαστε
Σήμερα το κρυολόγημα υπολογίζεται ότι εμφανίζεται στους ενηλίκους δύο ως τέσσερις φορές τον χρόνο, ενώ στα παιδιά έξι ως οκτώ φορές.

Καθημερινές Πρακτικές Συμβουλές
 • Κάνετε όσο το δυνατόν γίνεται ένα ισορροπημένο και υγιεινό τρόπο ζωής ο οποίος θα θωρακίσει τις άμυνες του οργανισμού σας.
 • Αποφεύγετε ανθρώπους, που έχουν κρύωμα, όταν βέβαια είναι δυνατόν.
 • Πλένετε συχνά τα χέρια σας. Μπορείτε να κολλήσετε ιούς εύκολα, ακόμη και όταν κάνετε χειραψία με κάποιον ασθενή ή αν ακουμπήσετε αντικείμενα τα οποία χρησιμοποίησε προηγουμένως.
 • Αν φτερνίζεστε ή βήχετε, χρησιμοποιήστε ένα χαρτομάντιλο και μετά πετάξτε το στα σκουπίδια. Μην το αφήνετε οπουδήποτε τριγύρω, διότι αποτελεί πηγή μικροβίων.
 • Καθαρίστε τις επιφάνειες που αγγίζετε με ένα αντιμικροβιακό απορρυπαντικό.
 • Μην αγγίζετε τη μύτη, τα μάτια ή το στόμα σας. Αν στα χέρια σας υπάρχουν μικρόβια, αυτά μπορούν να εισχωρήσουν στο σώμα σας εύκολα μέσω αυτών των οδών.
 • Αποφύγετε τον συνωστισμό σε κλειστούς χώρους που δεν αερίζονται επαρκώς.
Κρυολόγημα και Γρίπη - Ομοιότητες και Διαφορές .
Και τα δύο προέρχονται από ιούς, αλλά ειδικά στην περίπτωση του κρυολογήματος μιλάμε για τους ρινοϊούς, που ξεπερνούν τους 200, ενώ στη γρίπη έχουμε να κάνουμε με τον ιό της γρίπης.
Τα συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος είναι τρέξιμο και μπούκωμα της μύτης, τρέξιμο των ματιών, φτερνίσματα, ξερός βήχας, πονόλαιμος, βραχνάδα, πυρετός καθώς και ένα γενικό αίσθημα κακουχίας, ανορεξίας και αδυναμίας. Συχνά υπάρχουν πόνοι σε όλο το σώμα και ιδιαίτερα στις αρθρώσεις ενώ τα παιδιά μπορεί να παραπονιούνται για πόνους στα αυτιά. Τα περισσότερα συμπτώματα διαρκούν περί τις 7-10 ημέρες, ο βήχας όμως μπορεί να επιμείνει για αρκετές ημέρες.
Η γρίπη και το κρυολόγημα έχουν πολλά κοινά συμπτώματα. Το κρυολόγημα όμως κατά γενικό κανόνα είναι πιο ήπιο ενώ τα συμπτώματα της γρίπης είναι πολύ πιο βαριά με χαρακτηριστικό γνώρισμα τον πυρετό.

Αντιβιοτικά και Ιώσεις

Δεν πρέπει να γίνεται χρήση αντιβιοτικών στην περίπτωση του κρυολογήματος ή και τής γρίπης ακόμη, διότι τα φάρμακα αυτά ενδείκνυνται για την αντιμετώπιση μικροβιολογικών λοιμώξεων και όχι λοιμώξεων που οφείλονται σε ιούς

Πλάσματα που ξέβρασε η θάλασσα μετά από το Tsunami

Ο μεσημεριανός ύπνος βελτιώνει την ικανότητα μάθησης


Ο μεσημεριανός ύπνος βελτιώνει σημαντικά τη δυνατότητα του εγκεφάλου να απορροφά νέες πληροφορίες και βοηθά τον άνθρωπο να μαθαίνει νέα πράγματα, σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα.

Οι εθελοντές που κοιμήθηκαν μιάμιση ώρα μετά το μεσημέρι (από τις 2 μ.μ. έως τις 3.30 μ.μ. κατά μέσο όρο), είχαν καλύτερες επιδόσεις στα νοητικά τεστ που ακολούθησαν (στις 6 μ.μ.), σε σχέση με όσους δεν κοιμήθηκαν καθόλου.

Μέχρι τώρα είχαν γίνει διάφορες μελέτες σχετικές με την «επιστήμη του ύπνου», αλλά δεν υπήρχε οριστικό συμπέρασμα για τα οφέλη που έχει ο «εμβόλιμος» ύπνος ή αλλιώς η «σιέστα».

Η νέα έρευνα, που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου της Αμερικανικής Ένωσης για την Προώθηση της Επιστήμης, έγινε από επιστήμονες του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας-Μπέρκλεϊ, υπό τον καθηγητή ψυχολογίας Μάθιου Γουόκερ, σύμφωνα με το BBC.

Τα πειράματα, με τη συμμετοχή 39 υγιών ενηλίκων, έδειξαν, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι το μυαλό όσων κοιμούνται μέσα στη μέρα λειτουργεί καλύτερα. Από την άλλη, όσο πιο πολλή ώρα μένει κανείς ξύπνιος, τόσο πιο αργά δουλεύει ο νους του.

Η μελέτη ενισχύει την πεποίθηση των επιστημόνων ότι ο εγκέφαλος χρειάζεται τον ύπνο για να επεξεργαστεί τις βραχυπρόθεσμες μνήμες, δημιουργώντας «χώρο» για την εκμάθηση νέων γεγονότων και δεδομένων. Η επεξεργασία αυτή, κατά πάσα πιθανότητα, σύμφωνα με τα ηλεκτροεγκεφαλογραφήματα, συμβαίνει στη φάση ανάμεσα στο βαθύ ύπνο και στον ύπνο με όνειρα, κατά την οποία οι μνήμες των γεγονότων της μέρας μεταφέρονται από την «προσωρινή αποθήκευσή τους» στον προ-μετωπιαίο φλοιό του εγκεφάλου, ο οποίος ίσως έχει περισσότερο «αποθηκευτικό χώρο»

105.000 τατουάζ: τιμή για τους νεκρούς του πολέμου στο Ιράκ.

100.000 είναι ο επίσημος αριθμός των νεκρών από τον πόλεμο στο Ιράκ. Εκτιμάται, ωστόσο, ότι είναι πολύ μεγαλύτερη και εκφράζονται φόβοι ότι ίσως φτάσουν ακόμη και το ένα εκατομμύριο. Στο τελευταίο του έργο, o Ιρακινό-αμερικανός καλλιτέχνης Wafaa Bilal, προσπαθεί να αντιμετωπίσει το τεράστιο μέγεθος των αριθμών αυτών. Είναι ένα 24ωρο κατά το οποίο ο καλλιτέχνης δημιουργεί ζωντανά τατουάζ και το οποίο ονομάζεται «...and counting» που ξεκίνησε με στην γκαλερί Elizabeth Foundation for the Arts της Νέας Υόρκης το βράδυ της Δευτέρας. Μέχρι τώρα το σώμα του Bilal θα είναι γεμάτο τατουάζ με τα ονόματα των ιρακινών πόλεων. 5.000 κόκκινες κουκκίδες θα αντιπροσωπεύουν τους νεκρούς Αμερικανούς στρατιώτες και 100.000 κουκκίδες με μελάνη UV (αόρατη μελάνη) που αντιπροσωπεύουν τον επίσημο αριθμό των νεκρών για τους Ιρακινούς. Οι κουκκίδες αυτές θα είναι ορατές μόνο κάτω από black light.
Ο αδερφός του Wafaa Bilal σκοτώθηκε από βλήμα, σε σημείο ελέγχου κοντά στη γενέτειρα τους, Κούφα, στο Ιράκ το 2004. Ο Bilal τονίζει πως αισθάνεται τον πόνο και των ιρακινών και των αμερικανικών οικογενειών που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα στον πόλεμο. Θέλει, ωστόσο, μέσα από τη δουλειά του να υπογραμμίσει ότι ο θάνατος των Ιρακινών, όπως ο αδελφός του, είναι σχεδόν αόρατος στους Αμερικανούς. Αποτελεί, όμως γεγονός

thenewsbus

Χαμογελάτε είναι…υποχρεωτικό!

gelio Η επιθυμία να έχουν ευδιάθετους υπαλλήλους, οδήγησε τους Γιαπωνέζους να τοποθετήσουν μετρητές που θα μετράνε, τι άλλο…το χαμόγελό τους. Με το χαμόγελο στα χείλη, λοιπόν, θα πρέπει να είναι οι υπάλληλοι, καθώς εάν τους προδώσει το μηχάνημα, θα τους γίνουν οι απαραίτητες συστάσεις. Πάνω στον ευδιάθετο…κάτω στον κατσουφιασμένο υπάλληλο!!!Έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες προκειμένου να τοποθετηθούν σε 15 σταθμούς στο Τόκιο μηχανογραφικοί σαρωτές, οι οποίοι θα καταγράφουν την καμπυλότητα του χαμόγελου, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι αυτό είναι αρκετά πλατύ.

Σε όσους παρατηρηθεί ότι βρίσκονται κάτω από τα επιτρεπτά όρια, θα γίνονται οι απαραίτητες συστάσεις προκειμένου να δείχνουν λιγότερο σοβαροί και φυσικά περισσότερο χαρούμενοι.

Το συγκεκριμένο σύστημα πρόκειται να εισαχθεί και σε νοσοκομείο στην Οσάκα για να ελέγξει τη φιλική διάθεση του προσωπικού.

Το συγκεκριμένο λογισμικό έχει αναπτυχθεί από την Ιαπωνική εταιρεία Omron. Άλλωστε οι Ιάπωνες εκτιμούν σε μεγάλο βαθμό την καλή εξυπηρέτηση των πελατών.

Μελλοντικά, οι συγκεκριμένες συσκευές ίσως τοποθετηθούν και σε καταστήματα, όπου θα καταγράφουν τις αντιδράσεις των καταναλωτών για τα προς πώληση προϊόντα.

Πινακίδα για... μεθυσμένους!

Η πινακίδα αυτή βρίσκεται σε δρόμο στην πόλη Pecica της Ρουμανίας και μπήκε γιατι τελευταία υπήχαν πολλά ατυχήματα. Ομως ειναι σίγουρα πολύ περίεργη.
Δείχνει έναν μεθυσμένο και απο κάτω γράφει "προσοχή μεθυσμένοι". Οι οδηγοί έτσι έχουν το νου τους μην πατήσουν κανέναν στο δρόμο που σέρνεται απο το πολύ αλκοόλ.
apolitistosteki

ΜΠΟΡΟΥΝ NA ΜΑΣ ΔΟΥΝ ΟΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ?


Aς υποθέσουμε ότι υπάρχουν εξωγήινοι. Είναι ευνόητο ότι, αν καταφέρουν να πλησιάσουν τη Γη, θα διακρίνουν εύκολα και από σχετικά μακρινή απόσταση ότι ο πλανήτης μας κατοικείται από νοήμονα όντα που έχουν αναπτύξει προηγμένο πολιτισμό. Αν όμως αυτοί οι εξωγήινοι βρίσκονται μακριά, πόσο εύκολο είναι να μας εντοπίσουν;
Στις αρχές του 19ου αιώνα ο αυστριακός φυσικός Γιόζεφ φον Λίτροβ είχε προτείνει την εκσκαφή γιγαντιαίων γεωμετρικών σχημάτων στη Σαχάρα. Στη συνέχεια θα γέμιζε το εσωτερικό τους με νερό και κηροζίνη και θα άναβε φωτιά, ώστε να λειτουργήσουν ως ένα είδος κοσμικών πυρσών που θα έδειχναν στους κατοίκους του Αρη (αν υπήρχαν) ότι υπάρχει νοήμων ζωή και στη Γη. Θεωρητικώς, και αν υπήρχαν πράγματι Αρειανοί, οι πύρινοι κρατήρες θα έπρεπε να έχουν διάμετρο 40 χλμ. Οι δε Αρειανοί, για να τις διακρίνουν, θα έπρεπε να είχαν κατασκευάσει ένα τεράστιο τηλεσκόπιο διαμέτρου δέκα μέτρων και να το είχαν τοποθετημένο στην ψηλότερη κορυφή του πλανήτη τους (στο όρος Ολυμπος).


Τι γίνεται όμως με τους εξωγήινους που βρίσκονται ακόμη μακρύτερα; Σε μακρινά ηλιακά συστήματα του γαλαξία μας ή και σε άλλους γαλαξίες; Αν έχουν καταφέρει να αναπτύξουν τεχνολογία ανάλογη με τη δική μας και διαθέτουν ισχυρά τηλεσκόπια, θα μπορούν φυσικά να εντοπίσουν τη Γη. Και αν τα τηλεσκόπιά τους είναι ακόμη ισχυρότερα, τότε θα μπορούν να μας δουν από εκατοντάδες ή και χιλιάδες έτη φωτός μακριά. Με φασματοσκοπική ανάλυση του φωτός που βγαίνει από την ατμόσφαιρά μας θα μπορούν επίσης να μάθουν τη χημική της σύσταση. Ετσι θα καταλήξουν στο ασφαλές συμπέρασμα ότι ο τρίτος πλανήτης του Ηλιου φιλοξενεί ζωή. Αν η βιολογία είναι συνηθισμένο φαινόμενο στο Σύμπαν, τότε η Γη θα είναι μία ακόμη προσθήκη στη μακριά λίστα «ζώντων κόσμων» που θα συντάσσει κάποιος εξωγήινος φοιτητής. Και έτσι η ανακάλυψη δεν θα προκαλεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον. H απόδειξη ωστόσο της ύπαρξης νοημοσύνης στον πλανήτη μας σίγουρα θα τους ενδιέφερε.

Πώς όμως θα μπορούσαν οι εξωγήινοι να βρουν αποδείξεις για τη νοημοσύνη μας; Δύσκολο να δουν το Σινικό Τείχος ή τα φώτα των πόλεων... Πιο εύκολα θα μπορούσαν να μας ακούσουν. Τα ραδιοσήματα αποτελούν τους ασφαλέστερους μάρτυρες της τεχνολογίας μας.

Τα ραδιοσήματα υψηλής συχνότητας μπορούν και ταξιδεύουν στο Διάστημα σε μεγάλες αποστάσεις. Φυσικά όσο πιο μακριά ταξιδεύει το σήμα τόσο περισσότερο εξασθενεί, ταυτόχρονα όμως αν ο πομπός που το στέλνει είναι ισχυρός (για παράδειγμα, μια τεράστια κεραία) και αν ισχυρός είναι και ο δέκτης, το σήμα μπορεί να ταξιδέψει πολύ μακριά και να φτάσει ακέραιο. Θεωρητικώς, αν είχαμε κατασκευάσει μια κεραία 30.000 στρεμμάτων και στέλναμε το σήμα ενός τηλεοπτικού προγράμματος, όποιος βρίσκεται σε απόσταση 50 ετών φωτός και είχε μια κεραία 30.000 φορές μεγαλύτερη από τη δική μας κεραία (μια κεραία με μέγεθος όσο το Κολοράντο) θα μπορούσε να δει κανονικά και χωρίς προβλήματα την εκπομπή! Επειδή όμως όλα αυτά δεν υπάρχουν, οι εξωγήινοι μπορούν να εντοπίσουν τα σήματα των στρατιωτικών ραντάρ. Αν υπάρχουν εξωγήινοι σε απόσταση 50 ετών φωτός και διαθέτουν μια κεραία χιλίων ποδών, μπορούν να εντοπίσουν τα σήματα των ισχυρών ραντάρ μέσα σε ελάχιστα λεπτά από τη στιγμή που θα φύγουν από τη Γη. Αλλωστε τα σήματα αυτά είναι τα μόνα τακτικά εκπεμπόμενα από τη Γη και εντοπίσιμα από κάποιο προηγμένο τεχνολογικά πολιτισμό. Με απλά λόγια, αν υπάρχουν εξωγήινοι σε κάποιο σημείο μέσα σε αυτά τα 50 έτη φωτός, είναι πιθανό να μας ακούσουν κάποια στιγμή, αν δεν το έχουν ήδη κάνει δηλαδή... Οι αστρονόμοι έχουν εντοπίσει περί τα 5.000 άστρα μέσα σε αυτή την απόσταση, όλοι όμως θεωρούν ότι δεν υπάρχει κανένα ίχνος νοήμονος πολιτισμού στη διαστημική γειτονιά, γιατί είτε θα μας είχε ακούσει είτε θα τον είχαμε ακούσει. Εκτός και αν μας έχουν ακούσει και δεν εμφανίζονται ή τους έχουμε ακούσει εμείς και εκείνοι που τους άκουσαν το κρατούν μυστικό. Ολα αυτά όμως θυμίζουν περισσότερο επεισόδιο των «Χ-Files», παρά επιστημονική πραγματικότητα.


Σήμα από τον έξω κόσμο


Τον Αύγουστο του 1977 επιστήμονες στις ΗΠΑ κατέγραψαν με το τηλεσκόπιο Big Ear του Πανεπιστημίου του Οχάιο ένα ραδιοσήμα το οποίο θεώρησαν ότι πρέπει να είναι προϊόν εξωγήινης νοημοσύνης. Ο αστρονόμος Τζέρι Εμαν το ονόμασε «Wow!» και το σήμα συγκέντρωσε την προσοχή όλων, επειδή είχε όλες τις ιδιότητες που οι ειδικοί περίμεναν από ένα σήμα εξωγήινου πολιτισμού. Ηταν περιορισμένο σε συγκεκριμένες συχνότητες και βρισκόταν κοντά στη «γραμμή του υδρογόνου», η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε θέλει να στείλει ένα μήνυμα, ως μια φυσική καθοδηγητική ένδειξη από το φάσμα της ακτινοβολίας. Το σήμα ήταν διάρκειας 72 δευτερολέπτων και, παρ' ότι αργότερα οι επιστήμονες κοίταξαν στην ίδια περιοχή του ουρανού, δεν ανακάλυψαν τίποτε. Πριν από λίγο καιρό αμερικανοί αστρονόμοι αποφάσισαν να εξετάσουν ξανά την περιοχή του ουρανού από όπου είχε έλθει το σήμα. Χρησιμοποίησαν ένα τηλεσκόπιο με μεγάλη διακριτική ικανότητα, το VLA (Very Large Array) του Νέου Μεξικού, αλλά δεν μπόρεσαν να διαπιστώσουν τίποτε σημαντικό, και έτσι το μυστήριο του «Wow!» παραμένει άλυτο.


Μηνύματα με λέιζερ


Ενα νέο οπτικό τηλεσκόπιο, το οποίο κατασκευάζεται για λογαριασμό του γνωστού προγράμματος αναζήτησης εξωγήινης νοημοσύνης SETI, θα προσπαθήσει να ανιχνεύσει παλμούς λέιζερ που πιθανόν προέρχονται από εξωγήινους πολιτισμούς. Το υπό κατασκευήν τηλεσκόπιο, διαμέτρου 1,8 μέτρων, θα αναζητήσει μηνύματα που προέρχονται από εξωγήινη νοημοσύνη και «γράφτηκαν» με λέιζερ. Οι ειδικοί του SETI εκτιμούν ότι η ως τώρα εξέταση ραδιοσημάτων δεν έχει αποδώσει καρπούς, επειδή ένας τεχνολογικά προηγμένος πολιτισμός θα προτιμούσε να στείλει κάποιο μήνυμα με λέιζερ. Το νέο τηλεσκόπιο, το οποίο κατασκευάζεται υπό την επίβλεψη του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και χρηματοδοτείται από την Planetary Society, θα περιέχει ειδική κάμερα με ενσωματωμένους ανιχνευτές, που θα μπορούν να εντοπίσουν παλμούς φωτός με πολύ μικρό μήκος κύματος. Με τα σημερινά τεχνικά μέσα μπορούν να παραχθούν δέσμες λέιζερ οι οποίες σε έναν μακρινό εξωγήινο παρατηρητή που βρίσκεται στην κατεύθυνση της δέσμης θα φαίνονταν χιλιάδες φορές πιο λαμπερές από τον Ηλιο. Επομένως, η διαστρική επικοινωνία με λέιζερ είναι πιο πιθανή επιλογή από εξωγήινους πολιτισμούς που επιθυμούν να έλθουν σε επαφή με άλλους, και γι' αυτό οι επιστήμονες επιθυμούν να στρέψουν την αναζήτησή τους προς αυτή την κατεύθυνση.

Οι μεσήλικες μπαμπάδες κάνουν πιο υγιή παιδιά, έδειξε έρευνα


Tι κοινό έχουν η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς και η Χάιντι Κλουμ; Η ηθοποιός και το μοντέλο επέλεξαν συντρόφους άνω των 50 για να αποκτήσουν παιδί, και μάλιστα όταν τις χώριζε από εκείνους ηλικιακό χάσμα άνω των 20 ετών. Οι επιστήμονες λένε τώρα ότι ορθώς έπραξαν. Όχι για το ηλικιακό χάσμα που τις χώριζε από τους συντρόφους τους- ο Μάικλ Ντάγκλας ήταν 56 και η Τζόουνς 31 όταν γεννήθηκε το πρώτο τους παιδί και η Κλουμ 30 όταν απέκτησε παιδί με τον 54χρονο Φλάβιο Μπριατόρε- αλλά για την ηλικία του πατέρα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ένας μεγαλύτερος άνδρας αποτελεί καλύτερη εγγύηση για τη γέννηση υγιούς παιδιού αλλά και για τη μετέπειτα εξέλιξή του.

Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα αυτό αφού πραγματοποίησαν τη μεγαλύτερη έρευνα μέχρι σήμερα όσον αφορά στις επιπτώσεις της ηλικίας του πατέρα στην υγεία του μωρού. Οι ίδιοι επεσήμαναν πως οι πιθανότητες να γεννηθεί ένα παιδί με προβλήματα υγείας είναι περισσότερες όταν οι μπαμπάδες είναι κάτω των 20. Οι απόγονοι έφηβων πατέρων βρέθηκε πως αντιμετωπίζουν κατά 22% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν μέσα στις πρώτες 4 εβδομάδες της ζωής τους και κατά 41% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν το πρώτο έτος, σε σύγκριση με τους νεαρούς που γίνονται μπαμπάδες αφού έχουν συμπληρώσει και τη δεύτερη δεκαετία, δηλαδή μετά τα 20.

Αντίθετα, στις περιπτώσεις που ο πατέρας ενός παιδιού είναι άνω των 40, αυτοί οι κίνδυνοι δεν ισχύουν. «Αν τα συμπεράσματά μας είναι σωστά, οι κοινωνικές τους επιπτώσεις μπορεί να είναι μεγάλες», τόνισε ο καθηγητής Σι Γου Γουέν, από το Ερευνητικό Ινστιτούτο της Οτάβα στον Καναδά, ο οποίος ηγήθηκε της έρευνας. Ο ίδιος τόνισε πως κοινωνικοί παράγοντες παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο στην υγιή ανάπτυξη ενός παιδιού. Για παράδειγμα, οι έφηβοι γονείς είναι πιο πιθανό να είναι φτωχοί σε σύγκριση με τους γονείς στα 40 τους, αλλά και λιγότερο μορφωμένοι. Η έρευνα των επιστημόνων δημοσιεύεται στην ιατρική επιθεώρηση «Ηuman Reproduction»

Οι "γερόλυκοι του Rock" .... Rolling Stones

Τη δεκαετία του '60 οι Beatles ήταν οι αδιαμφισβήτητοι "αρχηγοί".

Οι R.S. ήταν σίγουρα οι "υπαρχηγοί" που όμως συνεχίζουν ακόμα και δίκαια αποκαλούνται "οι γερόλυκοι του Rock"!!!
Ήταν το Νο 2 συγκρότημα με πολλές και μεγάλες διαχρονικές επιτυχίες.

Οι Rolling Stones είναι ένα από τα σημαντικότερα βρετανικά ροκ συγκροτήματα που έγινε δημοφιλές κατά τη διάρκεια της "βρετανικής εισβολής" στις αρχές της δεκαετίας του '60. Το είδος τους βασίζεται στο ροκ & ρολ και στο RnB.To συγκρότημα δημιουργήθηκε στο Λονδίνο το 1962 από τον αρχικό ηγέτη Brian Jones, αλλά τελικά επικράτησε η συνεργασία του τραγουδιστή Mick Jagger και του κιθαρίστα Keith Richards οι οποίοι συνέθεταν στίχους και τραγούδια.

Ο πιανίστας Ian Stewart, ο τυμπανιστής Τσάρλυ Watts και ο μπασίστας Bill Wyman συμπλήρωσαν τα μεταγενέστερα μέλη του συγκροτήματος. Ο Ian Stewart απομακρύθηκε ως επίσημο μέλος του συγκρότηματος το 1963 αλλά συνέχισε να συνεργάζεται με τη μπαντα ως οδικός διευθυντής και πιανίστας μέχρι το θάνατό του το 1985.

Οι πρώτες μουσικές συλλογές της μπάντας ήταν κυρίως covers αμερικανικών μπλουζ και των R&B τραγουδιών.

Το κομμάτι, "(I Can't Get No) Satisfaction", καθιέρωσε τους Stones ως την πρώτη εκτέλεση rock & roll. Αρχίζοντας με την μουσική συλλογή "Aftermath" το 1966 , τα τραγούδια του Jagger και του Richards, που βοηθήθησαν τον μουσικό πειραματισμό του Jones, επέκτειναν την πάντα παρούσα υφολογική ευελιξία τους.Ο Jones απεβίωσε το 1969 αμέσως μετά από την πυρκαγιά από τη ζώνη και αντικαταστάθηκε από Mick Taylor.

Taylor κατέγραψε πέντε λευκώματα με τις πέτρες πρίν εγκαταλείπει ξύλο Ron κιθαριστών 1974, στο προηγούμενο προσώπων που περπατήθηκε μέσα και ήταν με τη ζώνη από τότε. Το Wyman αποσύρθηκε το 1993 και αντικαταστάθηκε από Darryl Jones, το οποίο δεν είναι επίσημο μέλος.


Το συγκρότημα έχει στο ενεργητικό του 55 μουσικές συλλογές και είχε φτάσει στην κορυφή των βρετανικών και αμερικάνικων 10 κορυφαίων κομματιών 32 φορές.

Έχουν πωλήσει περισσότερα από 200 εκατομμύρια μουσικές συλλογές παγκοσμίως. To Sticky Fingers του 1971 διαδέχθηκαν 8 διαδοχικές μουσικές συλλογές που εύτασαν στο Νο.1 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το 1989 οι Rolling Stones εντάχθηκαν στο αμερικανικο Rock and Roll Hall of Fame, και το 2004 πήραν την 4η θέση στους 100 μεγαλύτερους καλλιτέχνες όλων των εποχών του περιοδικού Rolling Stone.

Έχουν την 2η θέση στους καλλιτέχνες όλων των εποχών στο Acclaimedmusic.net. Η πιο πρόσφατη μουσική συλλογή τους, A Bigger Bang, κυκλοφόρησε το 2005 και συνοδεύθηκε από τις υψηλότερης συνολικής είσπραξης συναυλίες στην ιστορία, οι οποίες διήρκεσαν μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού του 2007. Κατά τη διάρκεια των συναυλιών στην Αμερική το 1969, ο διευθύνων των συναυλιών τους Sam Cutler τους σύστησε ως την "μέγαλύτερη μπάντα rock & roll στον κόσμο", ένας τίτλος που έχει παραμείνει.

Μέλη

* Mick Jagger - φωνή, κιθάρα
* Keith Richards - κιθάρα και φωνητικά
* Charlie Watts - κρουστά
* Ron Wood - κιθάρα
* Darryl Jones - μπάσο

Πρώην μέλη

* Brian Jones - κιθάρα (1962–1969)
* Mick Taylor - κιθάρα (1969–1974)
* Bill Wyman - μπάσο (1962–1993)

H συμβίωση πριν το γάμο μπορεί να καταστρέψει τη σχέση


Τα ζευγάρια που συζούν πριν «μπει η κουλούρα» έχουν περισσότερες πιθανότητες να πάρουν διαζύγιο σε σύγκριση με εκείνα που δεν μένουν μαζί μέχρι το γάμο, υποστηρίζει μια νέα μελέτη.Ποσοστό μεγαλύτερο του 70% των ζευγαριών στις ΗΠΑ σήμερα συζούν πριν παντρευτούν, εκτιμούν οι ερευνητές. Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of Family Psychology, δείχνει ότι μια τέτοια κίνηση αποδεικνύεται ότι δεν είναι και τόσο σοφή τελικά.


Και αυτό δε συμβαίνει επειδή αρχίζουν να σπάνε ο ένας τα νεύρα του άλλου. Αντίθετα, οι ερευνητές εκτιμούν ότι η συγκατοίκηση θα μπορούσε να οδηγήσει σε γάμο για λάθος λόγους.


“Πιστεύουμε ότι κάποια ζευγάρια που αποφασίζουν να συζήσουν χωρίς να έχουν σε πρώτη φάση πρόθεση για γάμο μπορεί στη συνέχεια να παρασυρθούν και να παντρευτούν, εν μέρει επειδή ήδη συζούν”, δήλωσε η επικεφαλής της έρευνας Galena Rhoades από το Πανεπιστήμιο του Ντένβερ.


Τα ζευγάρια, που συζούν, θα μπορούσαν επίσης να καταλήξουν σε γάμο, λόγω της κοινής μίσθωσης ή συνιδιοκτησίας του διαμερίσματος που μένουν ή για να μοιράζονται τα έξοδα του νοικοκυριού.

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory