Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τρίτη, 23 Μαρτίου 2010

καυτή και sexy ... καμαριέρα σε πόζες xXx....για ολόκληρη την gallery επισκεφτείτε την AGENDA του Rc-Cafe

Σε ποιον διάσημο μοιάζετε (;)‏

Σίγουρα κάποιοι από εσάς ήδη μπορείτε να απαντήσετε σε αυτή την ερώτηση, είτε γιατί εικάζετε ότι μοιάζετε με κάποια διασημότητα, είτε γιατί κάποιοι σας το έχουν πει.

Ένας τρόπος για να σας λυθούν αυτές οι αμφιβολίες είναι να μεταβείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.myheritage.gr/FP/Company/try-face-recognition.php, να φορτώσετε μια φωτογραφία σας που να εστιάζει περισσότερο στο πρόσωπο και που κοιτάζετε ευθεία (για περισσότερη ακρίβεια των τεχνικών αναγνώρισης προσώπου (face recognition)) και να πατήσετε "εκτέλεση αναγνώρισης προσώπων".

Θα σας συμβουλεύαμε να δοκιμάσετε περισσότερες από μία φωτογραφίες για να δείτε ποιες διασημότητες εμφανίζονται περισσότερες φορές. Αυτές οι διασημότητες είναι οι δίδυμες διασημότητές σας!

Ελπίζουμε το αποτέλεσμα να σας αφήσει ικανοποιημένους...

Πηγή: ClopYPastE.gr

Οι άντρες προτιμούν τις ξανθιές;

Σύμφωνα με τους επιστήμονες οι ξανθιές γυναίκες μπορούν να κάνουν τους άντρες να χάσουν το μυαλό τους στην κυριολεξία.

Πειράματα έδειξαν ότι οι άντρες παρουσίασαν χειρότερες επιδόσεις σε τεστ μετά από την έκθεση τους σε φωτογραφίες ξανθών γυναικών.

Οι ερευνητές κατέληξαν ότι δεν αποσπάται μόνο η προσοχή των ανδρών αλλά πραγματοποιούν και μια υποσυνείδητη αντιγραφή του στερεότυπου της «χαζής ξανθιάς».

Οι ακαδημαϊκοί από το πανεπιστήμιο του Παρισιού X-Nanterre, εξέτασαν την ικανότητα των ανδρών να πραγματοποιούν τεστ γενικών γνώσεων μετά από την έκθεση τους σε γυναίκες με διαφορετικό χρώμα μαλλιών.

Μετά από την παραπάνω δοκιμασία, αποκαλύφθηκε ότι οι συμμετέχοντες που παρατήρησαν τις ξανθιές γυναίκες κατέγραψαν και τις χαμηλότερες επιδόσεις.

«Αυτό αποδεικνύει ότι οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν τα διάφορα στερεότυπα απλά αντιγράφοντας τα,» σχολιάζει ο Thierry Meyer, ο οποίος συμμετείχε στην έρευνα και καθηγητής κοινωνικής ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο.

«Σε αυτή την περίπτωση οι ξανθιές γυναίκες κατέχουν την δυνατότητα να κάνουν τους ανθρώπους να αντιδρούν με ένα πιο κουτό τρόπο, επειδή ακριβώς μιμούνται υποσυνείδητα το στερεότυπο της χαζής ξανθιάς.»

Θύμα βιασμού 60χρονος άνδρας από νεαρή νοσοκόμα!

Θύμα βιασμού πάνω σε φορείο από νεαρή νοσοκόμα που θέλησε να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές της ορέξεις καταγγέλλει ότι έπεσε 60χρονος άνδρας σε κέντρο Υγείας της Αχαΐας! Η απίστευτη ιστορία, που έχει προκαλέσει σάλο στη μικρή τοπική κοινωνία και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να απασχολήσει και τη Δικαιοσύνη, εκτυλίχθηκε πριν λίγες ημέρες όταν ο 60χρονος άνδρας (τα στοιχεία του είναι στη διάθεση της εφημερίδας) ένιωσε ενοχλήσεις στην καρδιά και ζήτησε από την κόρη του να τον μεταφέρει στο Κέντρο Υγείας.Αμέσως η γυναίκα τον έβαλε στο αυτοκίνητό της και μετέβησαν στο Κέντρο Υγείας. Εκεί, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο ίδιος στην «Espresso», τον τοποθέτησαν σε ένα φορείο και η νοσοκόμα που είχε βάρδια τον έβαλε μέσα σε ένα δωμάτιο λέγοντάς του να περιμένει τον γιατρό, ο οποίος είχε ειδοποιηθεί και θα έφτανε από λεπτό σε λεπτό.Η κόρη του ασθενούς ενημέρωσε την 31χρονη νοσοκόμα για το ιατρικό ιστορικό του πατέρα της (ο οποίος είχε υποβληθεί σε εγχείρηση καρδιάς πριν από περίπου έναν χρόνο) και της ζήτησε να τον προσέξει. Τότε η ίδια της είπε να μην ανησυχεί και έκλεισε την πόρτα, απαγορεύοντάς της την είσοδο για λόγους... υγιεινής. Για περίπου μισή ώρα νοσοκόμα και ασθενής βρίσκονταν μόνοι τους μέσα στο δωμάτιο του Κέντρου Υγείας, ενώ ο γιατρός δεν έλεγε να εμφανιστεί. Ετσι, η κόρη μπήκε τελικά στον χώρο και βρήκε την 31χρονη να κάθεται σε μια καρέκλα, ενώ ο πατέρας της ήταν με ανοιχτό το πουκάμισο και το παντελόνι του. Οταν ρώτησε τον 60χρονο αν ήταν καλά ή αν χρειαζόταν κάτι, εκείνος δεν μπορούσε καν να μιλήσει.Λίγα λεπτά αργότερα, αφού ήρθε ο γιατρός και του πρόσφερε την απαραίτητη ιατρική βοήθεια, πατέρας και κόρη έφυγαν για το σπίτι τους. Το πρωί όμως της επομένης ημέρας ο 60χρονος χήρος κάλεσε τον αδελφό του και του εξιστόρησε τα όσα συνέβησαν στο Κέντρο Υγείας. Του είπε ότι η 31χρονη, αφού του άνοιξε το πουκάμισο και το φερμουάρ του παντελονιού, του έκανε κάποια πονηρά σχόλια και στη συνέχεια ανέβηκε πάνω του και τον βίασε... Ο τελευταίος, αφού συνήλθε από το σοκ που είχε υποστεί, τον συμβούλευσε να το πει και στα παιδιά του, στην κόρη του και τους δύο γιους του, όπως και τελικά έγινε.
Τα παιδιά του μόλις άκουσαν τα ερωτικά καμώματα της νεαρής νοσοκόμας λίγο έλειψε να μεταβούν στο Κέντρο Υγείας και να τη λιντσάρουν, καθώς όπως λένε, δεν σεβάστηκε τον άρρωστο πατέρα τους και έβαλε σε κίνδυνο τη ζωή του. Για τον λόγο αυτό έχουν ήδη έρθει σε επαφή με δικηγόρο της Πάτρας και μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να καταθέσουν μηνύσεις και αγωγές.
ierosagon

Υποβρύχιο πάρκο στην αρχαία Αμαθούντα

Υποβρύχιο πάρκο στην αρχαία Αμαθούντα
Για προστασία της θαλάσσιας ζωής αλλά και την προσέλκυση τουρισμού

Η δημιουργία του πρώτου υποβρύχιου θαλάσσιου πάρκου στην ανατολική Μεσόγειο προωθείται στην περιοχή της Αμαθούντας

Στόχος, η προστασία της θαλάσσιας ζωής και αναπαραγωγή των ψαριών, ο αριθμός των οποίων συνεχώς μειώνεται σε όλο τον κόσμο, αλλά και η τουριστική ανάπτυξη.
Θα ποντιστούν ύφαλοι από ειδικό μπετόν, με στόχο την αναπαραγωγή σ’ αυτούς των ψαριών.
Θα καταλαμβάνει έκταση 500 τετραγωνικών μέτρων και θα προστατεύεται από το ψάρεμα.

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΙΩΑΝΝΟΥ

Πρόκειται για καταφύγιο ψαριών -«πολυκατοικίες ψαριών»- από ειδικό μπετόν που θα ποντιστούν παρά το αρχαίο λιμάνι της Αμαθούντας, που σήμερα βρίσκεται στο βυθό, σε μικρή απόσταση από την ξηρά.
Έργο παρόμοιο αυτού, που κατασκευάστηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη, βρίσκεται στο Μονακό και αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών. Είναι πιλοτικό πρόγραμμα, που στοχεύει στην ανάπτυξη της θαλάσσιας ζωής και που αν πετύχει θα προωθηθούν παρόμοια έργα και σε άλλες περιοχές.
Η πρωτοβουλία της ιδέας ανήκει στην περιβαλλοντική οργάνωση «Σαϊμέπα» (CYMEPA) και αντικρίζεται θετικά από το Τμήμα Αλιείας και τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού. Ήδη έχει ψηφιστεί από τη Βουλή η νομοθεσία που ανοίγει το δρόμο για την εκτέλεση του έργου, ενώ ολοκληρώθηκε και η μελέτη από Ισπανούς εμπειρογνώμονες του πανεπιστημίου Αλικάντε, τους οποίους έχει μετακαλέσει το Τμήμα Αλιείας.

Φιλικό στο περιβάλλον

Η περιβαλλοντική οργάνωση «Σαϊμέπα» έκανε την προμελέτη βιωσιμότητας και δόθηκε η έγκριση της πολιτείας, καθώς πρόκειται για έργο προστασίας της θαλάσσιας ζωής. Με την πόντιση των καταφυγίων ψαριών, που θα είναι κατασκευασμένα από ειδικό, φιλικό προς το περιβάλλον, υλικό, τα ψάρια θα βρουν ένα καλό καταφύγιο, με αποτέλεσμα να αυξηθούν κατακόρυφα οι αριθμοί τους. Όλη η θαλάσσια περιοχή που θα καταλαμβάνουν οι πολυκατοικίες αναπαραγωγής θα είναι 500 περίπου τετραγωνικά μέτρα, θα προστατεύεται από το ψάρεμα και θα σηματοδοτηθεί ώστε να απαγορεύεται η διέλευση σκαφών. Όμιλος εταιρειών θα αναλάβει την κατασκευή των «υφάλων - πολυκατοικιών» και την πόντισή τους.
Τα πρώτα τρία χρόνια, η περιοχή θα προστατεύεται από κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα, μέχρι να αναπτυχθούν τα ψάρια. Στη συνέχεια, θα μπορούν να διοργανώνονται εκπαιδευτικές επισκέψεις από δύτες, ή με βάρκες, οι οποίες θα είναι κατασκευασμένες από γυαλί, ώστε οι επισκέπτες να απολαμβάνουν την θαλάσσια ζωή στο βυθό. Επιστημονική ομάδα θα παρακολουθεί συνεχώς τη θαλάσσια δραστηριότητα στην περιοχή και θα καταγράφει τα είδη των ψαριών που θα αναπαράγονται.

«Οι τράτες σάρωσαν τα πάντα»

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Σαϊμέπα» Μιχάλη Ιερείδη, η Κύπρος διαθέτει πολύ αξιόλογες θαλάσσιες περιοχές, που χρειάζονται προστασία. Η οργάνωση θα προσφέρει τεχνογνωσία στη δημιουργία του υποβρύχιου καταφυγίου. Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στη θαλάσσια περιοχή Αμαθούντας και στην ευρύτερη της περιοχής Λεμεσού, είπε χαρακτηριστικά ότι «οι τράτες σάρωσαν τα πάντα».
Σε πολύ μικρή απόσταση από το θαλάσσιο πάρκο θα βρίσκεται το βυθισμένο παλιό λιμάνι της Αμαθούντας και τα λιβάδια της Ποσειδώνιας, ενός σπάνιου και προστατευόμενου είδους φυκιού, τα οποία μαζί με το πάρκο θα ανήκουν στην προστατευόμενη ζώνη και θα αποτελούν πόλο έλξης.
Σε μια προσπάθεια άλλων χωρών τα παλιότερα χρόνια να δημιουργήσουν καταφύγια ψαριών, τόσο για πολλαπλασιασμό όσο και ανάπτυξη νέων ποικιλιών, ποντίστηκαν προς τον σκοπό αυτό, ανεξέλεγκτα, παλαιά λεωφορεία ή ακόμα και μεγάλες ποσότητες ελαστικών αυτοκινήτων, με βλαβερές συνέπειες, οι οποίες δεν επέτρεψαν να επέλθει το ζητούμενο. Η προστασία του περιβάλλοντος -τόνισε ο κ. Ιερείδης- και ο εμπλουτισμός της βιοποικιλότητας των ψαριών είναι ο πρωταρχικός στόχος μας και δευτερευούσης σημασίας είναι οι καταδύσεις και η τουριστική προσέλκυση. Πρόσθεσε δε, ότι σε μερικά χρόνια το πάρκο θα συμβάλει ώστε να αυξηθούν τα ψάρια στην ευρύτερη περιοχή της Λεμεσού.

Εξαφανίζονται τα ψάρια

Η ΑΛΙΕΙΑ είναι μια από τις αρχαιότερες ανθρώπινες δραστηριότητες. Τη σημερινή εντατική μορφή της την απέκτησε μόλις τον περασμένο αιώνα. Η παγκόσμια αλιευτική παραγωγή έχει τετραπλασιαστεί τα 40 τελευταία χρόνια. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως αυξήθηκαν τα αποθέματα των ψαριών. Απλώς μεγάλωσε η αποτελεσματικότητα των αλιευτικών εργαλείων και φυσικά το μέγεθος των στόλων. Η σύγχρονη εντατική αλιεία έχει οδηγήσει στην εξαφάνιση πολλών ειδών ψαριών από πολλές θάλασσες του πλανήτη.
Η «βιομηχανική», όπως λέγεται, αλιεία έγινε συνώνυμη με την καταλήστευση της θάλασσας. Οι ωκεανοί θεωρήθηκαν ως ανεξάντλητη πηγή αλιευμάτων. Σήμερα δεν απειλείται μόνο το περιβάλλον και τα οικοσυστήματα, αλλά και το ίδιο το μέλλον της αλιείας, ως οικονομικής δραστηριότητας. Ενώ λοιπόν τα αποθέματα όλο και λιγοστεύουν, οι στόλοι χρειάζεται να μετακινούνται όλο και μακρύτερα.
Οι κατηγορίες εναντίον της σύγχρονης αλιείας δεν αφορούν μόνο στην ποσότητα των αλιευμάτων ή στην υπεραλίευση ορισμένων ειδών. Έχουν να κάνουν και με την άσκοπη σπατάλη της θαλάσσιας ζωής, αφού πολλοί από τους οργανισμούς που καταλήγουν στα δίχτυα των ψαράδων αποτελούν μη εμπορεύσιμα είδη και ξαναρίχνονται -νεκροί πλέον- πίσω στη θάλασσα. Ανάμεσά τους, πολλά δελφίνια, θαλάσσιες χελώνες, καρχαρίες, θαλασσοπούλια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, σύμφωνα με την οργάνωση Greenpeace, αποτελούν οι μηχανότρατες (συρόμενα εργαλεία βυθού) αλλά και τα παρασυρόμενα αφροδίχτυα (driftnets).
Η μείωση των αλιευτικών αποθεμάτων οδηγεί σε σύγκρουση τους ψαράδες με θαλάσσια είδη όπως τα δελφίνια, οι θαλάσσιες χελώνες και οι φώκιες.
Εκτός από την καταστροφική αλιεία, όμως, η θαλάσσια ζωή απειλείται και από τη ρύπανση. Σε πολλές περιπτώσεις, η θάλασσα αντιμετωπίζεται σαν χωματερή, στην οποία καταλήγουν εκατομμύρια τόνοι αστικών λυμάτων, βιομηχανικών αποβλήτων (μεταξύ των οποίων πυρηνικά απόβλητα και τοξικές ουσίες), φυτοφαρμάκων. Πολλές τοξικές ουσίες ανιχνεύονται πλέον στους πιγκουίνους και τις πολικές αρκούδες, παρότι ζουν πολύ μακριά από βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Η ρύπανση δεν γνωρίζει σύνορα.

Με τη βοήθεια Ισπανών επιστημόνων

ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ η κ. Μαρίνα Αργυρού, λειτουργός Αλιείας και θαλάσσιων ερευνών Α’ του Τμήματος Αλιείας, «η μελέτη χωροθέτησης των υφάλων έγινε από τον Ισπανό καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Αλικάντε, τον Ανφόνσο Ράμο, οποίος έχει μεγάλη εμπειρία στη προστασία της θάλασσας». «Στόχος -είπε- είναι να επιτευχθεί η αύξηση της θαλάσσιας ζωής στην περιοχή της Αμαθούντας και η βιοποικιλότητα».
Ο σκοπός, εκτός από την ανάπτυξη της θαλάσσιας ζωής, θα είναι εκπαιδευτικός και ψυχαγωγικός, κάτω βέβαια από διαχειριστικούς κανονισμούς του ευρύτερου θαλάσσιου χώρου, ώστε να μην επηρεάζεται η λειτουργία του πάρκου.
Όσον αφορά την οικονομική πτυχή του έργου, αυτή ακόμα δεν έχει υπολογιστεί ακριβώς, αφού θα εξαρτηθεί και από την τελική απόφαση για την έκταση που θα καταλάβει το θαλάσσιο πάρκο, αν και ο αρχικός υπολογισμός, με βάση μια συγκεκριμένη περιοχή που μελετήθηκε, θα κυμαίνεται περί των 100 χιλιάδων λιρών. Η χρηματοδότηση του έργου αναμένεται να γίνει από προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Τμήμα Αλιείας ετοιμάζει τη σχετική πρόταση που θα την αποστείλει στα ευρωπαϊκά ταμεία, που αφορούν την προστασία της θαλάσσιας ζωής.

Πηγή: εφημερίδα σημερινή

Καλλιστεία…γουρουνιών στην Κίνα!

Τι άλλο θα δούμε και θα ακούσουμε να λαμβάνει χώρα στην Κίνα;;Μετά τα καλλιστεία γυναικών, ανδρών και σκύλων, τη σκυτάλη παίρνουν τα καλλιστεία…γουρουνιών!!
Απίστευτο κι όμως αληθινό! Στα πλαίσια ενός παραδοσιακού φεστιβάλ στην πόλη Σαντού της Κίνας, κάπου 500 γουρούνια στολίστηκαν και κρεμάστηκαν σε κεντρικό σημείο. Μάλιστα, αφού είδαν την «έκθεση» οι περαστικοί είχαν την δυνατότητα να αγοράσουν αυτό που τους άρεσε..
thenewsbus.

Τέσσερα δισεκατομμύρια καρβέλια ψωμί καταλήγουν κάθε χρόνο στα σκουπίδια

Τέσσερα δισεκατομμύρια καρβέλια ψωμί δεν καταναλώνονται έγκαιρα και παίρνουν το δρόμο προς τα σκουπίδια, κάθε χρόνο στην Τουρκία, γεγονός που η πρόεδρος της Επιτροπής Καταπολέμησης της Σπατάλης, Ντεριά Γκιουζέλμπεϊ, χαρακτήρισε απαράδεκτο σε μια χώρα που ο αριθμός αυτών που δεν σιτίζεται επαρκώς αυξάνεται διαρκώς. Σύμφωνα με την κ. Γκιουζέλμπεϊ, το ψωμί είναι απολύτως αναγκαίο στη διατροφή των Τούρκων, αλλά ταυτόχρονα και αυτό που καταλήγει πιο συχνά στα σκουπίδια από όλα. "Κάθε χρόνο παρασκευάζονται 44 δισ. καρβέλια ψωμί στη χώρα μας από τα οποία καταναλώνονται τα 40 δισ., ενώ τα άλλα 4 δισ. καταλήγουν στα σκουπίδια" σημείωσε η κ. Γκιουζέλμπεϊ και πρόσθεσε πως η Τουρκία χάνει περίπου 700 εκατ. δολάρια το χρόνο λόγω αυτής της σπατάλης.

Τα πιράνχας του Αμαζονίου εισέβαλαν σε ποταμό της Πολωνίας

Τα αδηφάγα πιράνχας του Αμαζονίου, γνωστά για τα κοφτερά δόντια τους και τη λαιμαργία τους για το κρέας εισέβαλαν στον ποταμό Βιστούλα της Πολωνίας, γράφουν σήμερα τοπικές εφημερίδες.
Αρκετά από τα επικίνδυνα αυτά ψάρια, που είχαν αγοραστεί για κατοικίδια και πετάχτηκαν στον ποταμό, πιάστηκαν στα δίχτυα των ψαράδων στον Βιστούλα, κοντά στη νότια πόλη της Κρακοβίας. Ψαράδες όπως και βιολόγοι ανησυχούν μήπως ο αριθμός τους αυξηθεί, αν τελικά μπορέσουν να προσαρμοστούν στα παγωμένα νερά του ποταμού.
«Αρκετά πιράνχας ψαρεύτηκαν στον Βιστούλα» είπε ο Γιάτσεκ Λάμπους, αξιωματούχος της πολωνικής ένωσης αλιέων. Ο Λάμπους πιστεύει ότι τα ψάρια που θα βρεθούν στα δίχτυα των ψαράδων, δεν πρέπει να ξαναριχτούν στον ποταμό. «Ναι έπιασα ένα. Έχω ακούσει ότι είναι νόστιμο αλλά η δική μου ψαριά δεν αρκεί ούτε για τηγάνισμα», είπε ένας ψαράς στην Κρακοβία.
Τα πιράνχας που ζουν σε κοπάδια στους ποταμούς της Νότιας Αμερικής είναι γνωστό ότι επιτίθενται και καταβροχθίζουν μεγάλα θηλαστικά με τα κοφτερά δόντια τους και τα δυνατά σαγόνια τους. Το ψάρεμα των άγριων αυτών θαλάσσιων σαρκοφάγων είναι σχετικά εύκολο, λόγω της απληστίας τους για αίμα και κρέας. Αλιεύονται πάντα σε μεγάλες ποσότητες και συνήθως αφήνονται να πεθάνουν έξω απ' το νερό για ν' αποφευχθούν τραυματισμοί στους ψαράδες.

ΕΘΝΟΣ

Το rc-cafe εύχεται καλή ανάρρωση στον τραυματία πιλότο των Red Arrows

Τέσσερις ώρες πριν συμβεί το ατύχημα που στοίχησε τον τραυματισμό του ενός εκ των χειριστών του βρετανικού ακροβατικού σμήνους red arrowd είχα την ευκαιρία να τους παρακολουθήσω (στο πρώτο μέρος της πρωινής εξάσκησης τους) , κατόπιν προγραμματισμένης επίσκεψης στο πολεμικό αεροδρόμιο του Καστελλίου που είχε ανοικτές της πόρτες του για το κοινό....(και τους ευχαριστούμε θερμά για την φιλοξενία)
Είναι περιττό να αναφέρω ότι οποιος έχει δει τους RED Arrows από κοντά (ακόμα και αν δεν έχει σχέση με το αεροπορικό πνεύμα) εντυπωσιάζεται από την ακρίβεια των ακροβατικών και την αρμονια που πετάνε και τα 9 HAWK που συμμετέχουν, στο show...
Οι χειριστες των αεροπλάνων ανήκουν σε αυτό που συνηθίζουμε να λέμε "Ελίτ"
Οι περισσότεροι από αυτούς απέκτησαν το πτυχίο καταλληλότητας χειρισμού αεροπλάνου πολύ πριν ... αποκτήσουν άδεια οδήγησης αυτοκινητου (αυτό άλλωστε μπορείτε να το διαπιστώσετε με μια επίσκεψη στην σελίδα του σμήνους ,και διαβάζοντας τα βιογραφικά αλλα και τις διακρίσεις του καθενός από τους χειριστες)

Τους ευχαριστώ λοιπόν όλους ,για την ευκαιρία που μου έδωσαν να παρακολουθήσω το show που έκαναν(η εμπειρία ήταν μοναδική) και να ευχηθώ στον τραυματισμένο πιλότο (μέσα από αυτήν την σελίδα)

ΚΑΛΉ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝAΡΡΩΣΗ ΏΣΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΈΧΟΥΜΕ
ΣΎΝΤΟΜΑ ΚΟΝΤA ΜΑΣDe Facto - Θεσσαλονίκη

Η ύπουλη νόσος της υπέρατσης, πλήττει παιδιά και ενήλικες


Περισσότεροι από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι υπολογίζεται ότι έχουν υπέρταση παγκοσμίως, ενώ ο αριθμός αυτός αναμένεται να φτάσει το ενάμιση δισεκατομμύριο μέχρι το 2025.
Όπως επισημαίνουν εκπρόσωποι της Ελληνικής Αντιυπερτασικής Εταιρείας ένας στους τέσσερις ενήλικες πάσχει από αρτηριακή υπέρταση ενώ το ανησυχητικό είναι ότι τα τελευταία χρόνια έχει υπερτετραπλασιαστεί το ποσοστό των παιδιών ηλικίας έως 18 ετών με αρτηριακή υπέρταση φτάνοντας στο 4,5% από 1% που ήταν παλαιότερα.

Από τα υπέρβαρα και παχύσαρκα παιδιά, το ποσοστό αυτών που εμφανίζουν υπέρταση φτάνει το 11%. Με βάση την ανασκόπηση 50 μελετών που έκαναν ερευνητές του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, η παιδική αρτηριακή πίεση τείνει να είναι δείκτης για την ενήλικη ζωή.

Η αρτηριακή υπέρταση αποτελεί σήμερα ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα δημόσιας υγείας, δεδομένου ότι πάνω από τους μισούς σχεδόν ανθρώπους πάνω από την ηλικία των 65 χρόνων είναι υπερτασικοί και αποτελεί τον κυριότερο παράγοντα κινδύνου για την πρόκληση καρδιοαγγειακών επεισοδίων.

Σε αυτήν οφείλεται ένας στους οκτώ θανάτους από τις βλάβες, που δημιουργούνται εξ αιτίας της, σε ζωτικά όργανα, όπως η καρδιά ο εγκέφαλος και τα νεφρά. Επίσης ένας στους τρεις υπερτασικούς δεν γνωρίζει ότι έχει υπέρταση, αφού η ύπαρξή της διαπιστώνεται τις περισσότερες φορές από τυχαίες μετρήσεις και αυτό, γιατί η υπέρταση δεν δίνει συνήθως συμπτώματα. Είναι άλλωστε ο λόγος που χαρακτηρίζεται ύπουλη νόσος ή σιωπηλός δολοφόνος.

Τα αίτια της υπέρτασης είναι σε μικρό ποσοστό γνωστά, μόλις στο 5% περίπου (δευτεροπαθείς μορφές υπέρτασης, οι οποίες οφείλονται κυρίως σε αίτια από τους νεφρούς και ενδοκρινικές διαταραχές), ενώ στο 95% των περιπτώσεων οφείλονται σε συνδυασμό πολλών παραγόντων ( πρωτοπαθής ή ιδιοπαθής υπέρταση).

Οι τιμές της φυσιολογικής πίεσης, όπως έχουν καθοριστεί τα τελευταία χρόνια από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υπέρτασης είναι κάτω από το 14mm|Hg για την «μεγάλη» (συστολική πίεση) και κάτω από το 8mm|Hg για την «μικρή» (διαστολική πίεση).
Η αντιυπερτασική θεραπεία ελαττώνει σημαντικά τα αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια (κατά 42%), τη στεφανιαία νόσο (κατά 16%), την καρδιακή ανεπάρκεια (κατά 52%), τη νεφρική ανεπάρκεια, το σύνολο των θανάτων (κατά 14%) και τους θανάτους από καρδιακά αίτια (κατά 21%).

Δυστυχώς όμως μόλις το 1/3 των ασθενών στην αντιυπερτασική θεραπεία ενώ οι περισσότεροι από αυτούς δεν αλλάζουν τον τρόπο της ζωής τους (διακοπή καπνίσματος, άσκηση, ελάττωση βάρους, μείωση στρες και ελάττωση πρόσληψης αλατιού) γεγονός, που είναι καθοριστικής σημασίας στην μείωση της υπέρτασης.

Οι έρευνες δείχνουν ότι ακόμα και μικρή ελάττωση της αρτηριακή πίεσης κατά 2 mmHg μειώνει τον κίνδυνο για αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο από 14% έως 17% και τον κίνδυνο για στεφανιαία νόσο από 6% έως 9%

Οι Ισπανοί χωρίζουν με ταχύτητα αστραπής

Το διαζύγιο γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλές στην Ισπανία, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μια χώρα με βαθιά ριζωμένη την παράδοση του καθολικισμού.

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής, ο αριθμός των διαζυγίων αυξήθηκε κατά πολύ το 2006: συνολικά, καταγράφηκαν 126.952 υποθέσεις διαζυγίου, δηλαδή κατά 74,3% περισσότερα σε σχέση με το 2005.

Η μεγαλύτερη αύξηση των διαζυγίων σημειώθηκε κυρίως στα ζευγάρια που δεν είχαν κλείσι ούτε ένα χρόνο γάμου. Το ποσοστό τους αυξήθηκε κατά 330,6% σε σχέση με το 2005. Παράλληλα, το 45% των διαζευγμένων δεν είχε παιδιά.

Η ραγδαία αύξηση των διαζυγίων οφείλεται κυρίως σε ένα νόμο που τέθηκε σε εφαρμογή το 2005 και προέβλεπε επίσπευση των διαδικασιών για την έκδοση διαζυγίου.

Καινούριο Blog

Καινούριο Blog με ποικιλία θεμάτων για ... όλα τα γούστα


freedom of soul

Βαλεριάνα ή Μάης

Βαλεριάνα ή Μάης – Centranthus rubber subsp. ruber

58valeriana1.JPG (38070 bytes)Ανήκει στην οικογένεια Valerianaceae. Είναι πολυετής πόα, με διακλαδισμένους βλαστούς, ύψους έως 80 εκ. Τα φύλλα είναι αντίθετα, τα κατώτερα συνήθως λογχοειδή έως ωοειδή ακέραια, μήκους έως 8 εκ., ενώ τα ανώτερα συχνά οδοντωτά. Τα άνθη είναι πολυάριθμα και διατάσσονται σε σύνθετα κύματα. Έχουν συμπέταλη, ζυγόμορφη στεφάνη με μακρύ σωλήνα, πέντε άνισους λοβούς και πλήκτρο, λευκή, ροζ ή κόκκινη. Οι κάλυκες φέρουν στην κορυφή πολυάριθμα εξαρτήματα, τα οποία κατά την ανθοφορία είναι γυρισμένα προς τα μέσα και ανοίγουν αργότερα. Απαντάται σε τοίχους και βραχώδεις θέσεις, σε χαμηλά και μέσα υψόμετρα. Είναι μεσογειακό είδος και καλλιεργείται ως καλλωπιστικό.

Στη Μάνη η ανθοφορία αρχίζει από το Μάρτιο μέχρι και αρχές Ιουνίου, ανάλογα με το υψόμετρο που βρίσκεται το φυτό. Συναντήσαμε λίγα φυτά τέλη Μαρτίου, στο κάστρο της Κελεφάς, τον Απρίλιο και Μάιο στο Πύργο Λεύκτρου, στη Σαϊδόνα και τη Καστάνια. Η όμορφη Καρέα όμως, φαίνεται ότι διαθέτει τις ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη της βαλεριάνας, η οποία καταλαμβάνει ολόκληρες πλαγιές γύρω και μέσα στο χωριό και με το χρώμα της δίνει εικόνες εκπληκτικής ομορφιάς. Ίσως τα τρεχούμενα νερά της Καρέας να βοηθούν την ανάπτυξή της. Στα τέλη Ιουνίου εξακολουθούσαν να υπάρχουν φυτά περιτριγυρισμένα από εκατοντάδες κιτρινοπράσινες πεταλούδες.

Βαλεριάνα - Valeriana officinalis

valeriana.JPG (23308 bytes)Ανήκει στην οικογένεια Valerianaceae. Είναι πολυετής πόα, με βλαστό κούφιο εσωτερικά, ύψους έως 120 εκ., ο οποίος φέρει 5-9 ζεύγη φύλλων. Τα φύλλα της βάσης, μήκους 8-25 εκ., είναι έμμισχα, σύνθετα και αποτελούνται από γραμμοειδή ή ελλειψοειδή, οδοντωτά ή ακέραια φυλλάρια. Τα φύλλα του βλαστού είναι άμισχα, παρόμοια με εκείνα της βάσης. Τα άνθη διατάσσονται σε πυκνές ομάδες.

Έχουν συμπέταλη στεφάνη, μήκους 4-6 χιλ., λευκή, ανοικτορόδινη, χοανοειδή, με πέντε λίγο άνισους λοβούς. Βρίσκεται σε θαμνώνες, δάση ή λιβάδια, σε χαμηλά και μεγάλα υψόμετρα. Συναντήσαμε το φυτό στη διαδρομή Νύφι – Μονή Κουρνού – Κιόνια, αλλά και στη Καρέα. Είναι ένα πολύ ποικιλόμορφο ευρασιστικό φυτό.

ατύχημα του ακροβατικού σμήνους red arrows


Πριν από λίγα λεπτά 2 από τα αεροπλάνα του ακροβατικού σμήνους των red arrows που βρίσκονταν από την Kυριακή στο πολεμικό αεροδρόμιο του Kαστελλίου συγκρούστηκαν μεταξύ τους κατά την διάρκεια ακροβατικών ελιγμών
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ένα εκ των αεροπλάνων έπεσε στο έδαφος αλλα ο χειριστής του κατάφερε και εκτινάχθηκε εγκαίρως (αλλα λόγο του χαμηλού ύψους έχει σοβαρά τραύματα)
Ο χειριστής του δευτερου ακροβατικού αεροσκάφους κατάφερε να το ισορρόπησει και να το προσγειώσει επιτυχώς..

Xωρα δημοσίων υπαλλήλων‏


Πως διαμορφώνεται το ΑΕΠ της χώρας

(πηγή ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 14.03.2010)
Θαύμασε μια χώρα που δε παράγει ΤΙΠΟΤΑ
Στηρίζεται αποκλειστικά στην κατανάλωση και σε διάφορες μη παραγωγικές δαπάνες, όπως το Δημόσιο και η διαχείριση ακινήτων.
που πήγε η παραδοσιακή αγροκτηνοτροφικη Ελλάδα ?

Το παιχνίδι ήταν προδιαγεγραμμένο. Την Ελλάδα την ήθελαν οι ''εταίροι'' καταναλώτρια χώρα, και τίποτε άλλο.
Διάλυσε λοιπόν, ακόμη και η μικρή και αγροτική μας κοινότητα.
Οι επιδοτήσεις αντί να τονώσουν ,κοίμισαν .Εύκολο χρήμα ,το είδαμε. Δεν έγιναν επενδύσεις .Και τώρα .....
3,4% του ΑΕΠ αγροτικος&κτηνοτροφικος τομέας .Παππού, ευτυχώς, δεν τα βλέπεις…
Βαριά βιομηχανία, μεταποίηση, άγνωστες λέξεις.
Αντικειμενικά ούτε τα ελλείμματα ούτε το τεράστιο δημόσιο χρέος είναι τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας
Το ότι δεν παράγουμε .Αυτό είναι το αγκάθι.
Xωρα δημοσίων υπαλλήλων .................
Που είναι (αυτοκράτορα) ανώτερε δημόσιε υπάλληλε, οι επιχειρήσεις ανακύκλωσης? διάθεσης λυμάτων και απορριμμάτων?που ειναι οι ανακυκλώσιμες πηγές ενέργειας ? Μήπως έβαλες κι εσύ το χεράκι σου? Μήπως κράτησες στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, που σε συντηρεί, τα όνειρα κάποιων ανθρώπων?
Βέβαια το ψαρί βρωμάει από το κεφάλι. Ποιος ταγός ενδιαφέρθηκε να λύσει περιβλήματα ??
Νοιώθω όμως ότι φταίω κι εγώ, Εγώ που θα σηκώσω, ΞΑΝΑ την πλαστική σημαίουλα και,θα αποθεώσω αυτόν που έβριζα χτες, Φταίει η ελαστική μου συνείδηση, που άντεξε τόσους να αρπάζουν τον δημόσιο πλούτο , για την θεσούλα που επιτέλους εξαργύρωσα, στην ΔΕΗ .
Τίμιος δεν είναι εκείνος που κλέβει λιγότερο. Ειλικρινής δεν είναι αυτός που λέει τα λιγότερα ψέματα .Δίκαιος?. αλήθεια δεν γνωρίζω πια κάποιον που να είναι
αναγνωστης σε διακοπες

Ο μήνας γέννησης και η τάση για αυτοκτονία!

Σχετίζεται η εποχή της γέννησης μας με την τάση που μπορεί να εκδηλώσει κάποιος προς την αυτοκτονία; Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι ΝΑΙ, και έρχεται από τον Καθηγητή Ψυχιατρικής στο Τμήμα Κλινικών Ερευνών στο Πανεπιστήμιο Umea της Σουηδίας, Jayanti Chotai, ο οποίος μελέτησε συνολικά 2.130 άτομα εκ των οποίων το 56% ήταν γυναίκες, για να διαπιστώσει αν υπάρχει κάποια σχέση μεταξύ της εποχής που γεννήθηκε κάποιος και τριών διαφορετικών παραμέτρων: της τάσης για αυτοκτονία, της διαμόρφωσης προσωπικών χαρακτηριστικών, και της σχιζοφρένειας.

Μέχρι τώρα, γνωρίζαμε ότι η ψυχοσύνθεση ενός ατόμου επηρεάζεται κυρίως από την κληρονομικότητα, από το κοινωνικό και πολιτισμικό περιβάλλον μέσα στο οποίο ζει, και από κάποιους άλλους παράγοντες μεταξύ των οποίων σε καμία περίπτωση δεν συμπεριλαμβανόταν η εποχή της γέννησης. Θα μπορούσε η συγκεκριμένη έρευνα να ανατρέψει όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα; Αυτή την απορία θα μπορούσε να τη λύσει μόνο ο ίδιος ο καθηγητής Jayanti Chotai ο οποίος μίλησε στις Pyles και την Όλγα Τάντου.

suicide_woman.jpgΟ.Τ.: Σύμφωνα με την έρευνά σας η εποχή της γέννησης σχετίζεται με πολλές ψυχιατρικές και νευρολογικές διαταραχές. Θα ήθελα να μας εξηγήσετε σε ποιες διαταραχές ακριβώς αναφέρεστε και πώς συνδέονται με την εποχή της γέννησης.

J.C.:" Από τη μια μεριά, βασικό αντικείμενο της μελέτης μου ήταν η σχέση που υπάρχει μεταξύ της εποχής της γέννησης και την συμπεριφορά της αυτοκτονίας, και από την άλλη μεριά, η σχέση που υπάρχει μεταξύ της εποχής της γέννησης και τους νευροδιαβιβαστές όπως είναι η ντοπαμίνη".

Ο.Τ.: Ποια στάθηκε η αφορμή για να ξεκινήσει το Πανεπιστήμιο Umea αυτή την έρευνα που οδήγησε στη δημοσίευση της μελέτης με τον τίτλο “Οι εποχές και οι αυτοκτονίες”;

J.C. "Άρχισα τις εργασίες μου το 1998 οπότε και εξέτασα στον πληθυσμό που βρισκόταν στο βόρειο τμήμα της Σουηδίας τα ποσοστά αυτοκτονίας. Ανακάλυψα ότι εκείνοι που είχαν γεννηθεί την άνοιξη όπως για παράδειγμα τον Απρίλιο το μέσο που χρησιμοποιούσαν για να αυτοκτονήσουν ήταν ο απαγχονισμός, ενώ εκείνοι που είχαν γεννηθεί Σεπτέμβριο με Οκτώβριο χρησιμοποιούσαν δηλητήριο ή γκάζι.

Ταυτόχρονα, σε άλλο τμήμα της μελέτης μου ανέλυα τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν συγκεκριμένα συστατικά στους νευροδιαβιβαστές όπως είναι η ντοπαμίνη. Βρήκα ότι εκείνοι που γεννήθηκαν τους ανοιξιάτικους μήνες όπως τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο, είχαν χαμηλά ποσοστά αυτών των συστατικών σε σύγκριση με εκείνους που είχαν γεννηθεί το φθινόπωρο ή το χειμώνα. Το 1999 λοιπόν έχοντας συγκεντρώσει όλες αυτές τις πληροφορίες έγραψα τη μελέτη μου με τίτλο “Οι εποχές και οι αυτοκτονίες” και αφορούσε στο ρόλο που διαδραματίζει η εποχή της γέννησης στη συμπεριφορά της αυτοκτονίας".

Οyoung_man_depression.jpg.Τ.: Επομένως, ποια είναι η σχέση μεταξύ της εποχής της γέννησης και της συμπεριφοράς της αυτοκτονίας; Και επιπλέον, όταν λέμε συμπεριφορά της αυτοκτονίας τι ακριβώς εννοούμε; Αφορά μόνο στους ανθρώπους που έκαναν απόπειρες αυτοκτονίας ή συμπεριλαμβάνει και εκείνους που σκέφτονται για παράδειγμα να αυτοκτονήσουν, και μένουν στην σκέψη χωρίς να προχωρήσουν στην πράξη;

J.C.: "Η ερώτησή σας είναι πολύ καλή. Όταν εργαζόμουν πάνω σε αυτόν τον τομέα το 1999, δηλαδή πάνω στην συμπεριφορά της αυτοκτονίας, εξέταζα μόνο τους τρόπους που χρησιμοποιούσαν οι αυτόχειρες για να αυτοκτονήσουν. Άρα, λάμβανα υπόψη μόνο τις μεθόδους όσων είχαν ήδη αυτοκτονήσει.

Αλλά σε άλλη έρευνα που έγινε από τη Βρετανική Ακαδημία Ψυχιατρικής εξέτασαν τον πληθυσμό της χώρας και βρήκαν γενικά στον πληθυσμό τάση για απόπειρα αυτοκτονίας. Ο δείκτης των αποπειρών αυτοκτονιών ήταν υψηλότερος σε εκείνους που είχαν γεννηθεί την άνοιξη. Αυτό σημαίνει ότι το συμπέρασμα που έβγαλε η δική μου έρευνα σχετικά με τις απόπειρες αυτοκτονιών μπορεί να βρει εφαρμογή και γενικότερα στην τάση για αυτοκτονία".

Ο καθηγητής Chotai δεν θέλει να προχωρήσει σε βιαστικά συμπεράσματα και να είναι απόλυτος για το ότι υπάρχει σχέση μεταξύ της εποχής της γέννησης και της τάσης για αυτοκτονία, παρά το γεγονός ότι τα αποτελέσματά του επιβεβαιώνονται κατά κάποιο τρόπο και από τη Βρετανική Ακαδημία Ψυχιατρικής, και καλεί την διεθνή επιστημονική κοινότητα να προχωρήσει σε αντίστοιχες μελέτες. Ταυτόχρονα, τονίζε�� ότι η συμπεριφορά της αυτοκτονίας συνδέεται και με την προσωπικότητα.

J. C. "Θα ήθελα να επισημάνω ότι η συμπεριφορά της αυτοκτονίας σχετίζεται και με την προσωπικότητα, δηλαδή διαφορετικές προσωπικότητες επιλέγουν διαφορετικό τρόπο για να κάνουν απόπειρα αυτοκτονίας. Αυτό είναι κάτι που θα ήθελα να ερευνήσω στη συνέχεια.

Όταν όμως παρατηρούμε τη σχέση που υπάρχει μεταξύ του μήνα της γέννησης και της μεθόδου αυτοκτονίας, μήπως αυτή η σχέση είναι αντανάκλαση της σχέσης μεταξύ μεθόδου αυτοκτονίας και ψυχιατρικών ή ψυχολογικών διαταραχών που μπορεί να είχε το θύμα και το οδήγησαν στην αυτοκτονία; Και αυτό γιατί είναι ήδη γνωστό ότι το 90% με 95% των ανθρώπων που έκαναν απόπειρα αυτοκτονίας είχαν κάποια ψυχική διαταραχή την περίοδο που έκαναν την απόπειρα."

Από την στιγμή όμως που και ο επικεφαλής της έρευνας παραδέχεται ότι η τάση ή η συμπεριφορά της αυτοκτονίας σχετίζεται με ψυχικές διαταραχές – κάτι που είναι γνωστό και παραδεκτό εδώ και πάρα πολλά χρόνια – πώς σχετίζεται με την εποχή της γέννησης; Πάνω σε αυτό, δίνει την ακόλουθη διευκρίνιση:

"Πιστεύω ότι οι άνθρωποι που προχωρούν σε απόπειρα αυτοκτονίας πάσχουν από κάποιου είδους ψυχική διαταραχή, η οποία με τη σειρά της σχετίζεται με την εποχή της γέννησης. Αυτό αντανακλάται στην έρευνα που έκανα με τους συνεργάτες μου και εξέταζα την σχέση μεταξύ της εποχής της γέννησης και της μεθόδου που θα επέλεγε κάποιος για να αυτοκτονήσει.

Βρήκαμε λοιπόν ότι δεν υπήρχε καμία σχέση μεταξύ των ανθρώπων που έπασχαν από κάποια ψυχική διαταραχή και της μεθόδου αυτοκτονίας που επέλεγαν ή του μήνα που γεννήθηκαν. Αντίθετα, σε εκείνους που δεν έπασχαν από κάποια ψυχική ασθένεια, υπήρχε σχέση μεταξύ της μεθόδου που επέλεγαν να αυτοκτονήσουν και της εποχής που είχαν γεννηθεί. Το ερώτημα λοιπόν έχει να κάνει περισσότερο με την επιλογή της μεθόδου αυτοκτονίας ανάλογα με την εποχή γέννησης παρά με τις ψυχικές διαταραχές από τις οποίες μπορεί να έπασχε το θύμα".

Συντάκτης: Όλγα Τάντου
pylestv

Pub για γυμνιστές

Έχετε βαρεθεί να ψάχνετε τι θα βάλετε κάθε φορά που είναι να βγείτε για φαγητό; Θέλετε να βρείτε κάτι πρωτότυπο που θα σας κάνει να ξεχωρίσετε; Μάλλον κάπως έτσι σκεφτόταν και η σχεδιάστρια ρούχων Natalie Bak από την Αυστραλία, η οποία δημοσιοποίησε την ιδέα της για το γυμνό γεύμα, δηλαδή φαγητό χωρίς καθόλου ρούχα.Η ιδέα αυτή μπήκε στο μυαλό της σχεδιάστριας, έχοντας στο μυαλό της, τόσο τη δουλειά του παγκοσμίου φήμης φωτογράφου Spencer Tunick, που έχει φωτογραφίσει πολλές φορές εκατοντάδες ολόγυμνους ανθρώπους σε διάφορα τοπία, όσο και από την αφόρητη ζέστη ένα πρωινό του Απριλίου στη Μελβούρνη.Έχοντας λοιπόν αυτά τα δύο ως γνώμονα στο κεφάλι της, αποφάσισε να οργανώσει ένα γεύμα για γυμνιστές σε παμπ της πόλης.Η παμπ αυτή ονομάζεται Bebida Cafe και βρίσκεται στην περιοχή Fitzroy, ενώ η συνάντηση αυτών των τολμηρών ανθρώπων έγινε στα πλαίσια του φετινού Fringe Festival και όπως όλα έδειξαν υπήρχε μεγάλη απήχηση, αφού πάνω από 40 άτομα πήγαν στο μαγαζί φορώντας ένα τίποτα με μπόλικο καθόλου.Το ιδιαίτερο αυτό γεύμα ξεκίνησε στις 10 το πρωί και συνεχίστηκε για τουλάχιστον δύο ώρες.

SEXY AND HOT .... TO ΜωρόΟλόκληρη η gallery στην Agenda του Rc-Cafe

Ταξίδι στα Θαύματα που Χάνονται

Δέκα περιοχές που μόλις προλαβαίνετε να επισκεφτείτε, καθώς απειλούνται από πολέμους και οικολογική καταστροφή...

Το πρόσωπο του πλανήτη μας αλλάζει διαρκώς. Λόγω των πολυσυζητημένων κλιματικών αλλαγών, οικολογικών καταστροφών, ένοπλων συγκρούσεων, αλλά και των ορδών των τουριστών τα τελευταία χρόνια, θαύματα της Μητέρας Φύσης, αρχαιολογικοί χώροι που επιβίωσαν στο πέρασμα των αιώνων, καθώς και νεότερα τεχνολογικά μνημεία της παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς μας απειλούνται με εξαφάνιση τις επόμενες δεκαετίες. Από τη Βαβυλώνα μέχρι τη Διώρυγα του Παναμά και το Τρίγωνο των Κοραλλιών μεταξύ Ινδονησίας, Μαλαισίας και Φιλιππίνων μέχρι τη Γροιλανδία εμπειρογνώμονες της UNESCO, ακτιβιστές οργανώσεων για την προάσπιση του περιβάλλοντος όπως η Greenpeace, επιστήμονες, κρατικοί λειτουργοί και απλοί πολίτες κτυπούν αλλεπάλληλα καμπανάκια κινδύνου. Το ιντερνετικό αμερικανικό ανδρικό περιοδικό Askmen.com τα συγκέντρωσε προ ημερών σε μια λίστα που έκανε το γύρο του κόσμου μέσα από το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. Οι 10 προορισμοί που μόλις που προλαβαίνετε λοιπόν να επισκεφθείτε, εάν ακολουθήσετε τη νέα μόδα του «τουρισμού του αφανισμού», αλλά πρωτίστως πρέπει να κινητοποιηθούμε όλοι άμεσα προκειμένου να μην έχουν σβήσει τον επόμενο αιώνα πιθανότατα από τον παγκόσμιο χάρτη, όπως υπογραμμίζεται στα μηνύματα SOS ειδικών και ντόπιων, είναι οι εξής:

1. Βαβυλώνα, Ιράκ

Σε απόσταση περίπου 85 χιλιομέτρων νότια της Βαγδάτης ένα από τα λίκνα του πολιτισμού της Μεσοποταμίας, με ρίζες που χάνονται στο βάθος των αιώνων, μετρά πληγές και από το σημερινό πόλεμο στη χώρα.

Το 2003 οι αμερικανικές δυνάμεις κατασκεύασαν ένα ελικοδρόμιο, πάρκινγκ για τεθωρακισμένα και άνοιξαν τάφρους για οχυρωματικά έργα ανάμεσα στα μνημεία. Στην περίφημη Πύλη της Ιστάρ που οδηγούσε προς τους Κρεμαστούς Κήπους της αρχαίας πόλης καταστράφηκαν κεραμικά δάπεδα ηλικίας 2.400 ετών και αφαιρέθηκαν διακοσμητικά τούβλα με το όνομα του Ναβουχοδονόσορα.

Περισσότερα :

http://el.wikipedia.org/
http://www.focusmag.gr
http://en.wikipedia.org/
http://www.bible-history.com/babylonia/

Δείτε στο YouTube :

What is the U.S. Government doing in Ancient Babylon?
Seven Wonders Of The Ancient World-GARDENS OF BABYLON PART 1
Seven Wonders Of The Ancient World-GARDENS OF BABYLON PART 2
Babylon 612BC

2. Παλαιά Δαμασκός, Συρία

Η παλιά πόλη στο ιστορικό κέντρο της συριακής πρωτεύουσας, ένα από τα αρχαιότερα αστικά κέντρα της ανθρωπότητας, στραγγαλίζεται από τη σύγχρονη ανοικοδόμηση.

Μνημεία υφίστανται ανεπανόρθωτες ζημιές και καταρρέουν για να ανοίξει ο δρόμος σε μοντέρνες κατασκευές. Η Πύλη του Αγίου Θωμά που οδηγεί στην παλαιά χριστιανική συνοικία είναι ένα από τα χαρακτηριστικά παραδείγματα αρχαιοτήτων που απειλούνται από την εγκατάλειψη και τη φθορά από τα καραβάνια των τουριστών.

Περισσότερα :

http://en.wikipedia.org/wiki/Damascus
http://www.damascus-online.com/
http://www.oldamascus.com

Δεiτε στο YouTube :

Old Damascus, Syria
Old Town Damascus
Old Damascus
Syria my beautiful home - Old Damascus

3. Παλαιά Πόλη Λεχ, Ινδία

Η αρχαία πρωτεύουσα των βασιλείου του Λαντάχ, ένα σπάνιο ανέπαφο δείγμα μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής στα Ιμαλάια, αντιμετωπίζει τη διπλή πρόκληση της ραγδαίας αλλαγής στο μοτίβο βροχοπτώσεων που έχουν γίνει πιο έντονες τα τελευταία χρόνια και των μοντέρνων οικοδομημάτων που δεν δένουν αρμονικά με το περιβάλλον και τα παραδοσιακά μνημεία. Εκφράζονται φόβοι πως θα χαθεί, όπως η σπάνια λεοπάρδαλη που ζει στην περιοχή και κινδυνεύει με εξαφάνιση άμεσα.

Περισσότερα :

http://en.wikipedia.org/wiki/Leh
http://wikitravel.org/en/Leh
http://leh.nic.in/

Δεiτε στο YouTube :

Himalayas: downtown Leh, Ladakh
Ladakh, the land of endless discoveries
Leh, ladakh
Leh Culture
Leh
leh day

4. Διώρυγα Παναμά, Παναμάς

Ενα από τα πιο εντυπωσιακά επιτεύγματα της μηχανικής του περασμένου αιώνα κινδυνεύει να μη δει τον επόμενο. Λόγω της αποψίλωσης των δασών της περιοχής, των μεταβολών στη θερμοκρασία από το φαινόμενο του θερμοκηπίου και της αυξημένης κίνησης των πλοίων που γιγαντώνονται διαρκώς η στάθμη της λίμνης Γκατούν που δίνει ανάσα ζωής στο έργο έχει μειωθεί θεαματικά τα τελευταία χρόνια.

Ειδικοί και ντόπιοι που παρατηρούν τις αλλαγές εκτιμούν πως εάν δεν βρεθούν λύσεις, θα καταλήξει βούρκος και η παγκόσμια ναυτιλία θα χάσει έναν πολύτιμο δίαυλο μεταξύ Ατλαντικού και Ειρηνικού.

Περισσότερα :

http://el.wikipedia.org
http://en.wikipedia.org/wiki/Panama

Δεiτε στο YouTube :

Enterprise in Panama Canal
Panama Tour
Future of Panama Canal - and how it works
Panama canal expansion begins

5. Βράχοι Ντάμπιερ, Αυστραλία

Η μεγαλύτερη συλλογή βραχογραφιών παγκοσμίως χρονολογείται από το 10.000 π.Χ. Ομως η βιομηχανική ανάπτυξη έχει ήδη καταστρέψει το 7% έως και 24% των πετρογλυφικών, όπως υπολογίζουν επιστήμονες.

Με τα σημερινά επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης από τα πετροχημικά εργοστάσια που ξεφυτρώνουν σα μανιτάρια γύρω από τις σπηλιές από τη δεκαετία του '60 εκτιμάται πως θα έχουν σβήσει στο σύνολό τους πριν από την εκπνοή του 21ου αιώνα. Η εικόνα γίνεται ακόμη πιο δυσοίωνη μετά από τον εντοπισμό φυσικού αερίου στην περιοχή.

Περισσότερα :

http://www.dampierrockart.net/index.html

http://www.wmf.org

http://www.wmf.org.uk/projects/view/dampierrockart

http://www.burrup.org.au/Resources_and_Links.html

http://www.smh.com.au

6. Σοναργκάον - Πανάμ, Μπαγκλαντές

Αρχιτεκτονικοί θησαυροί από την εποχή του σουλτανάτου, των Μογγόλων και της αποικιοκρατικής περιόδου της πόλης που υπήρξε εμπορικός κόμβος και σταυροδρόμι πολιτισμών μεταξύ του 15ου και 19ου αιώνα απειλούνται από σεισμούς, άναρχη οικιστική ανάπτυξη, εγκατάλειψη και βανδαλισμούς. Οι πιθανότητες επιβίωσης της Σοναργκάον - Πανάμ «ψαλιδίζονται» όσο ανεβαίνει σταθερά και απειλητικά τα τελευταία χρόνια και η στάθμη της θάλασσας λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Περισσότερα :

http://en.wikipedia.org/wiki/Sonargaon

http://www.answers.com/topic/sonargaon?cat=travel

7. Τέμενος Τσινγκέτι, Μαυριτανία

Ανεγέρθηκε σε μία από τις επτά ιερές πόλεις του Ισλάμ το 13ο αιώνα και λόγω και της γεωγραφικής θέσης του υπήρξε σταθμός για τους εμπόρους που διέσχιζαν την έρημο Σαχάρα. Συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο της UNESCO με τα μνημεία παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς. Ερημοποίηση σε συνδυασμό με ακραίες θερμοκρασίες, αλλά και διάβρωση του εδάφους από τις όλο και πιο συχνές και έντονες πλημμύρες το καταστρέφουν

Περισσότερα :

http://en.wikipedia.org/wiki/Chinguetti
http://www.virtualtourist.com/travel
http://www.worldheritagesite.org

Δεiτε στο YouTube :

The World Offroad in 800 days - Chinguetti story tails
Chinguetti the library of the desert (Mauritania)
chinguetti et le maure bleu

8. Ντανγκάρ Γκόμπα, Ινδία

Ο ομώνυμος ναός είναι τμήμα του συγκροτήματος Ντανγκάρ που είναι ηλικίας περίπου 1.000 ετών και ένα από τα πέντε μεγάλα κέντρα του βουδιστικού μοναχισμού σε παγκόσμιο επίπεδο.

Βρίσκεται σε μια ορεινή απομονωμένη περιοχή στη μεθόριο Ινδίας- Θιβέτ.

Σβήνει κυρίως λόγω της διάβρωσης του εδάφους στο λόφο όπου έχει κτιστεί, της εγκατάλειψής του επί δεκαετίες και των ανεπαρκών έργων συντήρησης.

Περισσότερα :

http://en.wikipedia.org/wiki/Gompa

Δεiτε στο YouTube :

Himalayas: Ladakh Gompa
Tibetan and Nepalese Nuns singing, Nagi Gompa, Nepal

9. Τρίγωνο Κοραλλιών, Θάλασσα Σουλαβέζι

Πρόσφατη μελέτη του αμερικανικού πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς έδειξε πως το 70% των κοραλλιογενών φραγμάτων που εκτείνονται μεταξύ Μαλαισίας, Φιλιππίνων και Ινδονησίας και όπου έχουν καταμετρηθεί τουλάχιστον 450 είδη κοραλλιών κινδυνεύει να χαθεί.

Το Τρίγωνο των Κοραλλιών της Σουλαβέζι έχει τη μεγαλύτερη ποικιλία ειδών θαλάσσιας χλωρίδας και πανίδας παγκοσμίως.

Οι κύριες πηγές ανησυχίας που αναφέρονται στις εκθέσεις ειδικών είναι η περιβαλλοντική μόλυνση, η υπεραλιεία και οι καταστροφικές πρακτικές ψαράδων που επιμένουν να χρησιμοποιούν υδροκυάνιο και δυναμίτη.

Περισσότερα :

http://www.worldwildlife.org
http://www.defyingoceansend.org
http://www.defyingoceansend.org
http://www.southchinasea.org/Triangle.pdf

Δεiτε στο YouTube :

2006 North Sulawesi, Aggressor
Tauchen Diving Sulawesi Manado Indonesien
Pulisan Sulawesi

10. Γροιλανδία

Το 81% της επιφάνειας της νησιωτικής χώρας καλύπτεται από πάγους. Υπολογίζεται πως αντιστοιχούν στο 1/20 του στρώματος πάγου παγκοσμίως. Εάν η τήξη τους λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη συνεχιστεί με τους ρυθμούς που αναμένονται τις επόμενες δεκαετίες βάσει επιστημονικών στοιχείων η Γροιλανδία θα έχει μετατραπεί σε αρχιπέλαγος τον 22ο αιώνα. Τουριστικές ατραξιόν της χώρας και πολικές αρκούδες θα χαθούν και τα νερά από τους λιωμένους πάγους, σύμφωνα με το εφιαλτικό σενάριο που υπογραμμίζει και η Διακυβερνητική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή, θα πλημμυρίσουν παραθαλάσσιες μεγαλουπόλεις στις ακτές Αμερικής και Ευρώπης.

Περισσότερα :

http://el.wikipedia.org
http://en.wikipedia.org/wiki/Greenland
http://www.greenland-guide.gl/
http://www.greenpeace.org

Δεiτε στο YouTube :

Greenland Exandas
49 WORDS FOR SNOW
NWF Global Warming in Greenland DAY 1
NWF Global Warming in Greenland DAY 2
NWF Global Warming in Greenland DAY 3
NWF Global Warming in Greenland DAY 4

Μαρία Σπηλιοπούλου
"Ελεύθερος Τύπος"

Ένα είναι σίγουρο....

....ότι
ακόμα και όταν είσαι στα δύσκολα,
κάποιος θα βρει ευκαιρία να σε πηδήξει


Σπίτι 5,6 τετραγωνικά μέτρα!!!

Το μικρότερο σπίτι στο κέντρο του Λονδίνου πωλείται όπως είναι επιπλωμένο. Μπορεί να είναι μόνο 5,6 τετραγωνικά μέτρα αλλά διαθέτει όλες τις ανέσεις για να είναι κατοικήσιμο.
Σημαντικά ατού η εξαιρετική τοποθεσία που βρίσκεται και η λειτουργικότητα αφού ο ιδιοκτήτης όπως λέει μπορεί να κάνει ταυτόχρονα όλες τις δουλειές λόγω... μεγέθους.
Βρίσκεται στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας και αν πιστεύετε ότι η τιμή του είναι χαμηλή θα σας απογοητεύσουμε αφου αγγίζει τις 220.000 Ευρώ.
alepounews

Άγριο μωρό… πριν καν γεννηθεί

baby36 Υπερήφανη για το βλαστάρι της είναι η Caroline Barnes πριν ακόμα αυτό γεννηθεί. Ο τελευταίος υπέρηχος του 23 εβδομάδων εμβρύου απέδειξε ότι πρόκειται για ένα πραγματικά… άγριο μωρό.Έκπληκτες οι νοσοκόμες του νοσοκομείου που επισκέφτηκαν οι πανευτυχείς μέλλοντες γονείς αντίκρισαν το αγέννητο μωρό να κάνει το σήμα της νίκης.

«Δεν μπορούσαν να σταματήσουν να γελάνε μόλις είδαν την εικόνα στις οθόνες» είπε η 35χρονη Βρετανίδα, φουσκώνοντας από υπερηφάνεια, για το παιδί που περιμένει.

Τουλάχιστον η Caroline και ο αρραβωνιαστικός της Dave Wright είναι προετοιμασμένοι από νωρίς… για αυτό που τους περιμένει.

Ασπρα, κόκκινα, κίτρινα, μπλε

Μπορεί κάποιοι να ισχυρίζονται ότι δεν έχουν αγαπημένο χρώμα, ωστόσο όλοι έχουμε μία ιδιαίτερα τάση στα ρούχα, στη διακόσμηση του σπιτιού, ακόμη και στο αυτοκίνητο. Το χρώμα λοιπόν που κυριαρχεί στις επιλογές κρύβει τη σεξουαλική προσωπικότητα. Εσείς ποιο προτιμάτε;

Κόκκινο
Όσοι προτιμούν το κόκκινο είναι ηφαίστεια στο κρεβάτι. Διεγείρονται εύκολα, αλλά συνήθως είναι επιθετικοί.

Κίτρινο
Αν προτιμάτε το κίτρινο, είστε προσαρμοστικοί και υποχωρείτε μπροστά στις επιθυμίες του συντρόφου σχεδόν παθητικά.

Ροζ
Τα άτομα που προτιμούν το ροζ υπόσχονται περισσότερα από όσα μπορούν να δώσουν. Οι γυναίκες είναι προκλητικές, ενώ οι άντρες άπιστοι και γυναικάδες.

Μοβ
Όσοι προτιμούν το μοβ είναι υποχόνδριοι και ενδιαφέρονται περισσότερο για τη δική τους ικανοποίηση παρά για τους άλλους.

Μαύρο
Όσοι προτιμούν το μαύρο συνήθως έχουν κάποια διαστροφή. Είναι κυκλοθυμικοί και συχνά αποδίδουν καλύτερα όταν βρίσκονται υπό στρες ή ψυχολογική πίεση.

Πράσινο
Όσοι προτιμούν το πράσινο αντιμετωπίζουν το σεξ με τρυφερότητα, αφοσίωση, αλλά χωρίς πάθος.

Πορτοκαλί
Τα άτομα που προτιμούν το πορτοκαλί είναι τρυφερά και παθιασμένα, αλλά όχι πάντα αυθεντικά. Βλέπουν την ερωτική πράξη σαν μια θεατρική παράσταση.

Καφέ
Τα άτομα που προτιμούν το καφέ νοιάζονται για τους άλλους, ζουν το σεξ με αυθορμητισμό και χρειάζονται χρόνο για να εκφράσουν τα βαθύτερα συναισθήματά τους.

Γκρι
Το γκρι είναι το αγαπημένο χρώμα των αναποφάσιστων. Δύσκολα ενθουσιάζονται και διαλέγουν πάντα τη μέση οδό. Οι άντρες θεωρούν το σεξ εκτόνωση, ενώ οι γυναίκες είναι ψυχρές και συγκρατημένες.

Μπλε
Τα άτομα που προτιμούν το μπλε είναι τρυφερά, ευαίσθητα, σέβονται τον σύντροφό τους, παθιάζονται μαζί του και αν αγαπήσουν αφοσιώνονται.

Λευκό
Όσοι προτιμούν είναι πουριτανοί, με βαθιές αναστολές και συμπλέγματα. Εχουν μανία με την καθαριότητα, ντρέπονται για το σώμα τους και συνήθως προτιμούν τη μοναχική ζωή.

Yπάρχουν εξωγήινοι?

Τι συμβαίνει με τα περίεργα σχέδια σε χωράφια; Γιατί ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι ισχυρίζονται ότι έχουν έρθει σε επαφή με εξωγήινα όντα ή τουλάχιστον έχουν δει ένα ιπτάμενο αντικείμενο αγνώστου ταυτότητας; Λένε όλοι τους ψέματα; Εάν ναι, για ποιο λόγο; Εάν όχι τι συμβαίνει, υπάρχουν στ' αλήθεια εξωγήινοι πολιτισμοί; Και αν ναι, γιατί μας επισκέπτονται;
Οι αναφορές για εξωγήινους πολιτισμούς μπορούν να βρεθούν, σύμφωνα με τους ερευνητές του αντικειμένου στα πολύ παλιά χρόνια. Μια πηγή είναι τα σχέδια και οι αναπαραστάσεις. Περιέργως, οι πίνακες ζωγραφικής, οι τοιχογραφίες και άλλες απεικονίσεις αναπαριστούν αντικείμενα και όντα, όμοια με τις σύγχρονες αναφορές ανθρώπων που έχουν έρθει σε επαφή με κάποιο εξωγήινο ον ή σκάφος. Δείτε για παράδειγμα αυτές τις φωτογραφίες εικόνων που σε κάποια σημεία τους αναγνωρίζει κανείς περίεργα, ειδικά για την εποχή που έγιναν, αντικείμενα.
Ανάγλυφη αναπαράσταση που βρέθηκε στην Αίγυπτο. Διακρίνεται ένα ελικόπτερο και άλλα περίεργα για την εποχή σκάφη.


Αρκετές από τις εικόνες αυτές εκτίθενται και σήμερα σε χώρους που μπορεί να επισκεφτεί κανείς. Ήταν μήπως κάποια τυχαία έμπνευση των καλλιτεχνών; Δεν προκάλεσε την περιέργεια σε κάποιους ανθρώπους της εποχής του Μεσαίωνα, για παράδειγμα, η απεικόνιση αυτών των ασυνήθιστων αντικειμένων μέσα σε έναν πίνακα ζωγραφικής; Μήπως οι πραγματικές εικόνες έχουν παραποιηθεί από κάποιους επιτήδειους; Ένα ερώτημα που θα μας απασχολήσει και στη συνέχεια, είναι ο λόγος για τον οποίο κάποιος σκοπίμως εφευρίσκει ή παραποιεί στοιχεία με σκοπό την δημιουργία αποδείξεων για την ύπαρξη εξωγήινων πολιτισμών, οι οποίοι μάλιστα, μας επισκέπτονται. Εάν, δηλαδή, τα στοιχεία στα οποία βασίζονται οι πολλές φορές αποκαλούμενοι "ψευδο"-ερευνητές είναι αποτελέσματα μοντάζ και ψεύτικα, ποιος είναι ο σκοπός μιας τέτοιας παραποίησης; Σε κάποιο σημείο παρακάτω θα αναλύσουμε αυτή την απορία.
Λεπτομέρεια τοιχογραφίας που βρέθηκε στην Αυστραλία και χρονολογείται περίπου στα 3000 π.Χ Στη σύγχρονη εποχή, οι μαρτυρίες ανθρώπων για επαφές με εξωγήινες μορφές ζωής και τεχνολογίας ολοένα αυξάνονται. Μάλιστα, αυξάνονται μετά από την προβολή ταινιών που πραγματεύονται εξωγήινες "επισκέψεις". Μήπως, όμως, αυξάνονται επειδή απλά ο πληθυσμός (το δείγμα που θα έλεγαν και οι επιστήμονες) είναι μεγαλύτερος; Αυτή την εποχή ο πληθυσμός της Γης είναι πολλαπλάσιος απ' ό,τι 1000 χρόνια πριν. Εάν, δηλαδή, ένα 20% του πληθυσμού της Γης έχει τη δυνατότητα να έρθει σε επαφή με κάποιο εξωγήινο ον, το ποσοστό αυτό αντιστοιχούσε σε σαφώς μικρότερο αριθμό ανθρώπων πριν από 1000 χρόνια απ' ό,τι σήμερα. Μήπως, ακόμη, μας δίνεται η εντύπωση ότι αυξήθηκαν οι "επαφές", λόγω της δυνατότητας που παρέχεται στη σύγχρονη εποχή για ενημέρωση; Μια είδηση σήμερα μπορεί να φτάσει απ' τη μια άκρη της Γης στην άλλη σε ελάχιστο χρόνο.

Η πίστη κάποιων ανθρώπων για την ύπαρξη εξωγήινων πολιτισμών, των οποίων μάλιστα κάποια μέλη τους επισκέπτονται τη Γη, βασίζεται στα ακόλουθα:
-στις πολλές ιστορικές αναφορές εικονικές και γραπτές που μοιάζουν με "επαφές" με εξωγήινους (πίνακες ζωγραφικής, κείμενα)
-στις μαρτυρίες ανθρώπων που είδαν κάποιο σκάφος το οποίο δεν μοιάζει με κάτι που γνωρίζουμε από τη δική μας, γήινη τεχνολογία.
-στις μαρτυρίες ανθρώπων για κάποια "επαφή" ή απαγωγή τους από εξωγήινο ον ή σκάφος
-σε "σημάδια" που σύμφωνα με κάποιους έχουν αφήσει εξωγήινοι στη Γη (όπως, τα περίεργα σχήματα σε χωράφια)
-στην άρνηση παραχώρησης πληροφοριών από την πλευρά των κυβερνήσεων (ειδικά των ΗΠΑ), όταν ρωτούνται για τέτοια θέματα.

Η έρευνα για τα θέματα αυτά διεξάγεται μέσα σε διάφορα πλαίσια. Έτσι, για παράδειγμα, αναφέρεται ως κλάδος παρα-επιστημονικός η "Ουφολογία", ο οποίος ασχολείται με τα αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα. Ένα άλλο πλαίσιο είναι η ερασιτεχνική έρευνα που διεξάγεται στον κήπο του κάθε ανθρώπου ή σε οποιοδήποτε άλλο χώρο τυχαίνει να δει κανείς κάτι περίεργο. Ακόμη, ένας χώρος είναι η αστρο-αρχαιολογία. Με την έρευνα της ζωής στο διάστημα ασχολείται και η αστρο-βιολογία, η οποία ειδικότερα ενδιαφέρεται για τον τρόπο έναρξης της ζωής, τις προϋποθέσεις τις κ.λπ. Ανάμεσα στους κλάδους αυτούς συγκαταλέγεται και η εξω-βιολογία που ασχολείται με την έρευνα της ζωής έξω από τη Γη. Τέλος, υπάρχει μια πιο επιστημονική προσέγγιση που αφορά την προσπάθεια εξήγησης των μαρτυριών από επιστήμονες, φυσικούς, αστροφυσικούς, ψυχολόγους, ψυχιάτρους και άλλους.

Η θρυλική κρήνη της Ακρόπολης δίνει νερό 5.500 χρόνια

Τα Νέα
Είναι η πιο σημαντική φυσική πηγή της Ακρόπολης και η συνεχής χρήση της ξεπερνά τα 5.500 χρόνια. Στην καρδιά της βρέθηκε νεκρός ο Οδυσσέας Ανδρούτσος στις 17 Ιουνίου του 1824. Η «κλέφτρα» πηγή- η Κλεψύδρα- που μεταμορφώθηκε από πηγή σε πηγάδι, σε εκκλησία με αγίασμα και σε προμαχώνα των αγωνιστών της Ελληνικής Επανάστασης θα σωθεί χάρη στις επεμβάσεις που εγκρίθηκαν από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο για δεύτερη φορά, καθώς την πρώτη (το καλοκαίρι) χάθηκε μυστηριωδώς ο φάκελος!

Κατακερματισμένοι λίθοι, γεμάτοι ρηγματώσεις, πληγωμένοι από τη διάβρωση είναι η εικόνα που αντικρύζει όποιος φτάσει σήμερα ώς την είσοδο της Κλεψύδρας στη συμβολή του αρχαίου Περιπάτου και της οδού των Παναθηναίων (και δεν είναι πολλοί εκείνοι που φτάνουν, σύμφωνα με τους φύλακες της Ακρόπολης, που υποστηρίζουν πως την αναζητούν «μόνο οι ψαγμένοι»), καθώς «τόσο το δάπεδο της αυλής όσο και ο ανατολικός από τους τοίχους που την περιβάλλουν έχουν "χτυπηθεί" από τις σεισμικές δονήσεις, την καθίζηση του εδάφους και τις ρίζες των φυτών», όπως εξηγεί η αρμόδια αρχαιολόγος Σοφία Μοσχονησιώτη.

Για να σωθεί όμως η «άγνωστη» πηγή που βρίσκεται στις βορειοδυτικές υπώρειες της Ακρόπολης είναι απαραίτητο να κρυφτεί κάτω από χώμα (επίχωση) το δάπεδο της αυλής της και να αποξηλωθεί και να αναστηλωθεί ένα τμήμα του ανατολικού τοίχου. Έργα που για να ολοκληρωθούν απαιτούνται 550.000 ευρώ, χρήματα που το υπουργείο Πολιτισμού ελπίζει να εξασφαλίσει μελλοντικά μέσω του νέου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης (ΕΣΠΑ). Όσοι φτάνουν σήμερα ως την Κλεψύδρα δεν έχουν τη δυνατότητα να δουν το εσωτερικό της πηγής που αρχικά ονομαζόταν Εμπεδώ (από το όνομα μιας νύμφης που λατρευόταν εκεί). Μπορούν να είναι βέβαιοι όμως πως το νερό αναβλύζει γάργαρο, καθώς όχι απλώς αρκεί για να ποτίζονται τα φυτά γύρω από την πηγή, αλλά όταν βρέχει, η ποσότητα είναι τόση που το νερό φτάνει ώς την Αρχαία Αγορά. Η σημερινή εικόνα με την αυλή-στρωμένη με ορθογώνιους πωρόλιθους διαστάσεων 23,30Χ11,60 μ.- διαμορφώθηκε από τον Κίμωνα (470-460 π.Χ.), έργο που φαίνεται πως έμεινε στη μέση όταν ανέλαβε ο Περικλής και έθεσε διαφορετικές προτεραιότητες.

Όσο για το όνομά της, Κλεψύδρα; Το απέκτησε επειδή «έκλεβε» (έχανε) μέρος των νερών της τους καλοκαιρινούς μήνες μέσω υπόγειας φλέβας προς το λιμάνι του Φαλήρου.


1.600 οκάδες νερό αντλούσαν καθημερινά από την Κλεψύδρα οι πολιορκημένοι στην Ακρόπολη Έλληνες από το 1822

Για την Ιστορία

3.500 π.Χ.: ανοίγονται 22 φρέατα στο σημείο όπου βρίσκεται σήμερα η κρήνη 470-460 π.Χ.: δημιουργείται κρηναίο οικοδόμημα και αυλή 2ος αι. μ.Χ.: γκρεμίζεται η στέγη και μετατρέπεται σε πηγάδι. Πρόσβαση μόνο από την Ακρόπολη μέσω εσωτερικής κλίμακας 6ος αι.: τροφοδοτεί δεξαμενή της εποχής του Ιουστινιανού 10ος αι.: μετατρέπεται σε ναΰδριο των Αγίων Αποστόλων με αγίασμα 13ος αι.: περιβάλλεται με προμαχώνα 1822: ανακαλύπτεται εκ νέου από τον αρχαιολόγο Κυριάκο Πιττάκη για να έχουν νερό οι πολιορκημένοι Έλληνες στην Ακρόπολη 1823: ανεγείρεται προμαχώνας από τον Οδυσσέα Ανδρούτσο υπάρχει και επιγραφή 1897: κατεδαφίζεται ο προμαχώνας, αποκαλύπτεται η Κλεψύδρα.
ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ

Ο πονοκέφαλος σκοτώνει το σεξ

Η γνωστή δικαιολογία των γυναικών...«δεν μπορώ απόψε, έχω πονοκέφαλο», όταν καλούνται να πάρουν μέρος στο ερωτικό παιχνίδι, έχει, τελικά, και επιστημονική βάση: Ο πονοκέφαλος αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα για τη σεξουαλική δραστηριότητα, λένε τώρα οι ειδικοί.

*Μελέτη που πραγματοποίησαν τούρκοι επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Μπάσκεντ της Αγκυρας αποδεικνύει, πρώτη φορά και ερευνητικά, ότι οι ημικρανίες προκαλούν σεξουαλική δυσλειτουργία στο «ωραίο φύλο». Οι επιστήμονες εξέτασαν γυναίκες από 19 έως 38 ετών, αποκλείοντας όσες εμφάνιζαν συμπτώματα κατάθλιψης, άγχους αλλά και όσες είχαν ορμονικές διαταραχές. Διαπίστωσαν ότι οι μισές απ' όσες συμμετείχαν στην έρευνα παρουσίασαν διαγνωσμένη σεξουαλική δυσλειτουργία.

*Ο καθηγητής ουρολογίας-ανδρολογίας του ΑΠΘ Δημ. Χατζηχρήστου επιβεβαιώνει: «Ο πόνος επηρεάζει τη σεξουαλική επιθυμία στις γυναίκες και ιδιαίτερα οι ημικρανίες». Πάντως, η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα ελάχιστα έχει ασχοληθεί τα τελευταία χρόνια με τη γυναικεία σεξουαλικότητα.

Πεδίο ερευνών αποτελούν κυρίως οι άνδρες, με συνέπεια τα προβλήματα του γυναικείου φύλου να διαιωνίζονται, αφού μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί καμία ουσιαστική θεραπεία.

*Ωστόσο, το ερευνητικό «έδαφος» μοιάζει εύφορο και στον γυναικείο πληθυσμό, αν σκεφτεί κανείς ότι 4 στις 10 γυναίκες παρουσιάζουν κάποιο πρόβλημα στην ερωτική τους ζωή, ενώ υπολογίζεται ότι το 12% των γυναικών δεν μπορούν καν να επιτύχουν τη σεξουαλική κορύφωση.

*Ένας από τους πιο συνηθισμένους σεξουαλικούς μύθους είναι πως οι γυναίκες επιτυγχάνουν την ερωτική τους ολοκλήρωση μόνο με τη σεξουαλική πράξη. Στην πραγματικότητα όμως η έρευνα έχει δείξει ότι μόνο το 25% των γυναικών την επιτυγχάνουν με αυτόν τον τρόπο. Το 75% των γυναικών χρειάζεται πρόσθετη προσπάθεια από τον ερωτικό σύντροφο

Animals....

Επανερχόμαστε πάλι στη "χρυσή" δεκαετία του '60 με ένα από τα δημοφιλέστερα συγκροτήματα εκείνης της εποχής.

Συγκεκριμένα το 3ο συγκρότημα μετά τους Beatles και τους Roling Stones.

Μιλάμε βέβαια για τους Animals που με τον τραγουδιστή Eric Burdon δημιούργησαν μερικά από τα αριστουργήματα εκείνης της εποχής.

Τους θυμόμαστε και τους αναφέρουμε όποτε συζητάμε για την περίφημη “Βρετανική Εισβολή”. Όλοι όμως ξέρουμε ότι ηχογράφησαν το 'House Of The Risin' Sun', αλλά δεν ξέρω αν ξέρουμε όλοι ότι πυροδότησαν την ηλεκτρική βόμβα που άφησε την Ευρώπη άναυδη, μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 60.

Δημιουργήθηκαν στο Newcastle της Βρετανίας το 1963. Εάν το Liverpool υπερηφανεύεται για τους Beatles και το Λονδίνο για τα “κακά παιδιά” από το Dartford, η πόλη των ανθρακωρύχων στη Βόρεια Αγγλία, μπορεί άνετα να καμαρώνει για τους Animals. Όλα τα ιδρυτικά τους μέλη γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στο Newcastle από οικογένειες της εργατικής τάξης. Στα πρώτα τους βήματα, ονομάστηκαν Alan Price Combo. Ας τους δούμε έναν- έναν:

* Alan Price: (19 Απριλίου 1942, County Durham - πλήκτρα)
Ο Alan ήταν εφοριακός υπάλληλος. Ταλαντούχος και σπουδαίος αυτοδίδακτος μουσικός. Ήταν το ένα από τα δύο βασικά συστατικά του περίφημου "Animal Sound". Αποχώρησε από τη μπάντα την άνοιξη του 1965 και ίδρυσε τους Alan Price Set. Όταν στα 1966 ο Bob Dylan επισκέφθηκε το Λονδίνο, ζήτησε –εκτός από τους Beatles και τον Donovan - να συναντήσει και τον Alan. Η αιτία για αυτή την επιθυμία του Dylan, ονομάζεται "House Of The Rising Sun" και θα τη συναντήσουμε πιο κάτω. Ο Alan αντικαταστάθηκε στα πλήκτρα από τον Dave Rowberry (27 Δεκεμβρίου 1943, Newcastle).* Eric Burdon: (5 Απριλίου 1941, Newcastle - φωνή)
Ο Eric είχε εγκαταλείψει τις σπουδές του στη φωτογραφία και δούλευε κατά περιόδους, ως ταχυδρόμος και διακοσμητής. Η βροντερή του φωνή, αποτελούσε το έτερον ήμισυ του ανεπανάληπτου "Animal Sound". Στα 1966 όταν οι Animals διαλύθηκαν, διατήρησε το όνομα, πρόσθεσε μπροστά το όνομά του και έφτιαξε τους Eric Burdon & the Animals. Μ’ αυτούς, πήγε μέχρι το 1968 και στη δεκαετία του 70 συνεργάστηκε για ένα διάστημα με τους War. Αργότερα ακολούθησε και ακολουθεί ακόμα σόλο καριέρα με την Eric Burdon Band, προσλαμβάνοντας κάθε φορά και για κάθε δίσκο που ηχογραφούσε/ηχογραφεί, διαφορετικούς μουσικούς. Ήταν επιρρεπής στο αλκοόλ και στις γυναίκες. Αν τώρα σ’ αυτά προσθέσουμε και τις διαφωνίες του με τον Alan για την ηγεμονία της μπάντας, θα καταλάβουμε εύκολα την αποχώρηση του τελευταίου.

* Bryan “Chas” Chandler: (18 Δεκεμβρίου 1948, Newcastle - μπάσο)

Δεν έδειξε και κανένα σπουδαίο ταλέντο στο μπάσο, αλλά τουλάχιστον “μυριζότανε” τα ταλέντα από μακριά. Αποχώρησε το 1966, έγινε γνωστός σαν μάνατζερ του Jimi Hendrix και αντικαταστάθηκε από τον Danny McCulloch. (18 Ιουλίου 1945, Λονδίνο)

* Hilton Valentine: (21 Μαΐου 1943, North Shields - κιθάρα)
Ο πατέρας του Hilton εγκατέλειψε την οικογένειά του όταν ο Hilton ήταν 15 ετών και στα 16 του, πέθανε η μητέρα του. Στα 17 του, υιοθετήθηκε από τους γονείς ενός φίλου του και ο ίδιος δήλωσε: “Διάλεξα τους γονείς μου”. Στα τέλη του 1966 από συνεχή χρήση LSD, κατελήφθη από την ιδέα ότι ήταν ο Ιησούς Χριστός. Τελικά, αποχώρησε και αυτός από τη μπάντα το 1966, έγινε βοηθός του “Chas” στο …..μανατζεριλίκι και αντικαταστάθηκε από τον Vic Briggs (14 Φεβρουαρίου 1945, Twickenham)* John Steel: (4 Φεβρουαρίου 1941, Gateshead - τύμπανα)

Ο Steel δούλευε σαν σκιτσογράφος και πλασιέ. Αποχώρησε από τη μπάντα τον Φεβρουάριο του 1966 και αντικαταστάθηκε από τον Barry Jenkins. (22 Δεκεμβρίου 1944, Leicester)

Οι Alan Price Combo, ήταν φανατικοί θαυμαστές του Rythm ‘n’ Blues και οι διασκευές που έκαναν στα τραγούδια των Ray Charles, Bo Diddley, Chuck Berry, Bill Haley & Bill Doggett, τους έκαναν γρήγορα αγαπητούς στο κοινό του Newcastle. Όταν έπαιζαν στο Club a Go-Go πολύ δύσκολα έβρισκε κάποιος θέση για να καθίσει …...όρθιος!!! Άλλαξαν το όνομά τους σε Animals εξ αιτίας μιας συνομιλίας δύο θαυμαστών τους που έλεγαν ότι όταν η μπάντα παίζει, θυμίζει αγέλη αγρίων ζώων. Εκείνη την εποχή το βασικό τους μειονέκτημα, ήταν ότι δεν είχαν καλλιτεχνικό πράκτορα και έκαναν πρόταση στον ιδιοκτήτη του Club a Go-Go να αναλάβει αυτό το ρόλο λέγοντάς του: “Είμαστε ικανοί να βγάλουμε πολλά λεφτά” για να εισπράξουν την απάντηση: “Έχετε χάσει τελείως το μυαλό σας”. Όταν ήρθε όμως από το Λονδίνο, ο Graham Bond για να τους ακούσει και ενθουσιάστηκε μαζί τους, ο ιδιοκτήτης έσπευσε να υπογράψει μαζί τους συμβόλαιο. Με δικές του ενέργειες, οι Animals ηχογράφησαν μερικά δοκιμαστικά τραγούδια και τους έκλεισε συναυλίες για όλο το 1963 μέχρι που άνοιξαν οι πόρτες του Λονδίνου και αποφάσισαν να εγκατασταθούν εκεί. Στις αρχές του 1964, ήταν από τις δημοφιλέστερες μπάντες στα Λονδρέζικα clubs αλλά το 1965 άρχισαν να εμφανίζονται τα προβλήματα στις μεταξύ τους σχέσεις. Το βασικό πρόβλημα ήταν η προβολή του Eric Burdon, και η επισκίαση του Alan Price.

Αυτό λοιπόν που είναι στην ουσία αδίκως ξεχασμένο, όπως έγραψα και στην εισαγωγή μου, είναι ότι ο περίφημος "Animal Sound" δεν οφείλεται τόσο στον Eric Burdon, αλλά στο φανταστικό παίξιμο των πλήκτρων από τον οργανίστα της μπάντας Alan Price που μαζί με τον Rod Argent των Zombies οδήγησαν το Rock μακριά από τα κιθαριστικά κλισέ. Όχι δηλαδή ότι ο Chas ήταν κακός μπασίστας ή ότι ο Hilton ήταν κακός κιθαρίστας, αλλά θέλω να πω ότι θα μπορούσε να παίζει και κάποιος άλλος μπάσο, ή και κάποιος άλλος κιθάρα. Ο Alan όμως, ήταν μοναδικός και αναντικατάστατος. Σαφώς, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τη βροντερή φωνή του Eric που –τουλάχιστον- στη Βρετανία του 1964 δεν μπορεί να την ανταγωνιστεί κανείς. Η αλήθεια δυστυχώς, είναι ότι ΚΑΙ η μπάντα, αλλά ΚΑΙ ο ίδιος ο Eric έκαναν σχεδόν τα πάντα για να δυσφημήσουν τους εαυτούς τους. Οι original Animals διήρκεσαν ελάχιστα. Ο Price με την αποχώρησή του, τους στέρησε το βασικό συστατικό του ήχου τους, που ήταν τα πλήκτρα του. Ηχογραφούσαν –ως επί το πλείστον- διασκευές, επειδή δεν διέθεταν ικανή τραγουδοποιία. Ο Burdon δεν προσπάθησε ποτέ να ανταγωνιστεί –στα σοβαρά- το συνθετικό ντουέτο του Liverpool ή τα “κακά παιδιά” από το Dartford και τα ελάχιστα τραγούδια που έκανε, ήταν παραλλαγές άλλων ηχογραφημένων τους τραγουδιών. Κλασικό παράδειγμα το 'I'm Going To Change The World', που ήταν η Β’ πλευρά ενός single και που κλέβει το κιθαριστικό riff από το 'It's My Life' της Α’ πλευράς.Στα τέλη του 1966 ο Eric με τη νέα μπάντα Eric Burdon & The Animals, δείχνει κάποιες δυνατότητες στην τραγουδοποιία ('Sky Pilot' & 'Year Of The Guru'), αλλά κινείται στα όρια της ψυχεδέλειας και σκιάζει –αδίκως- την ιστορία και την προσφορά της original μπάντας. Η σόλο καριέρα του Burdon υπήρξε - και είναι- ταραχώδης. Συνεργάζεται με τους War, κάνει προσωρινά reunions με τους original Animals, κάνει solo albums σχηματίζοντας διαφορετικές μπάντες κάθε φορά, πειραματίζεται με στυλ και τεχνολογίες και πολλά από αυτά που κάνει, είναι παροιμιωδώς αποτυχημένα. Άσχετα όμως με τα Ζενίθ και τα Ναδίρ του, η ηχογραφήσεις της περιόδου 1964-65, είναι ιστορικές. Τραγούδια όπως τα "House Of The Rising Sun", "Don't Let Me Be Misunderstood", "We 've Gotta Get Out Of This Place", "Let The Good Times Roll", "It's My Life", αλλά και λιγότερο γνωστά όπως τα "Worried Life Blues" & "I Believe To My Soul", είναι θησαυροί.

Η καριέρα των Animals, ήταν πολύ μικρή σε χρόνο και δεν πρόλαβαν να κάνουν πολλά πράγματα. Έκαναν όμως κάτι πάρα πολύ μεγάλο. Πυροδότησαν την ηλεκτρική βόμβα που άφησε την Ευρώπη άναυδη, μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 60. Η ηχογράφηση του "House Of The Rising Sun", δεν είναι κάτι που μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Έχω αναφερθεί σ’ αυτό στο άρθρο μου “Οι Ποιητές της Rock/Bob Dylan”, αναφέρθηκα πριν και θα αναφερθώ ξανά πιο κάτω γιατί ….δεν γίνεται διαφορετικά! Mε τις θηριώδεις καλλιτεχνικές φυσιογνωμίες των Alan Price & Eric Burdon στη σύνθεσή τους, οι Animals έφτιαξαν τον συγκλονιστικότερο λευκό R & B ήχο που είχαν ποτέ την τύχη να ακούσουν οι κάτοικοι του πλανήτη και αυτό είναι ΤΟ σημαντικό.

Παρ’ όλο που δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τα προβλήματά τους και να επιβιώσουν σαν μπάντα, πρέπει να τους αναγνωρίζουμε αυτό που έκαναν και όχι να τους κρίνουμε για όσα δεν έκαναν.

Σας ενδιαφέρει το καλό σεξ; Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει τα μυστικά του


“Τα Συστατικά της Απόλυτης Σεξουαλικότητας: Ένα πορτρέτο του Τέλειου Σεξ” είναι ο τίτλος της μελέτης, που διήρκεσε δέκα χρόνια και διεξήγαγε η σεξολόγος και ερευνήτρια Peggy Kleinplatz από το Πανεπιστήμιο της Οτάβα.


Ο στόχος της έρευνας, εν μέρει, είναι να περιγράψει τα όρια της απόλυτης σεξουαλική εμπειρίας. Ή για να το θέσουμε πιο απλά, οι ερευνητές προσπαθούν να καταλάβουν τι είναι αυτό που ξεχωρίζει στο καλό σεξ.


Δείτε λοιπόν πόσο εύκολο είναι να απλοποιηθεί. Αυτά είναι τα 8 συστατικά του καλού σεξ, όπως προέκυψαν από συνεντεύξεις με άτομα και των δύο φύλων:


* Παρουσία ψυχή τε και σώματι

* Επαφή και συγχρονισμός

* Βαθιά σεξουαλική και ερωτική οικειότητα

* Επικοινωνία και συναισθηματική ταύτιση

* Αυθεντικότητα και έλλειψη αναστολών


* Υπέρβαση και ευδαιμονία

* Εξερεύνηση και φαντασία

* Παράδοση άνευ όρων


Για όσους ενδιαφέρονται για τις λεπτομέρειες, οι ερευνητές πήραν συνεντεύξεις από 64 ανθρώπους, που οι ίδιοι δήλωσαν ότι είχαν εμπειρία από καλό σεξ. Από τα 64 άτομα τα 25 ήταν ηλικίας άνω των 60. Οι ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας είχαν όλοι μακροχρόνιες σχέσεις.

Ο μοναχός σύντροφος των πιλότων μας
Ο μοναχός, είναι ο σύντροφος των πιλότων της πολεμικής μας αεροπορίας. Συχνά, όταν βρίσκεται έξω στα χωράφια για δουλειές παίρνει την σημαία και με τον τρόπο που βλέπετε χαιρετάει τους υπερασπιστές των συνόρων μας. Δίνει την δική του συμπαράσταση στους πιλότους μας. Ας μας συγχωρέσει που δεν ξέρουμε το όνομά του(λέγεται ότι ονομάζεται Ιωσήφ). Βλέπουμε όμως το έργο του...
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory