Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2010

καυτή και sexy ... μια μελαχρινή πρόκληση
....για ολόκληρη την gallery επισκεφτείτε την AGENDA του Rc-Cafe

Φτάνει σε οργασμό μόνο με τη... σκέψη!

Θα μπορούσε να είναι ιδεώδης σύντροφος για κάθε άντρα, αφού θα του πρόσφερε όχι μόνο σεξουαλική ευχαρίστηση, αλλά και την ικανοποίηση πως την οδήγησε σε πολλούς οργασμούς. Μόνο που η Σάρα Κάρμεν δεν χρειάζεται καν συντροφιά στο κρεβάτι της -ή όπου αλλού βρίσκεται- για να νιώσει την υπέρτατη ηδονή. Αρκούν ακόμα και καθημερινοί ήχοι, όπως το τρένο στις ράγες, το σεσουάρ των μαλλιών, το φωτοτυπικό μηχάνημα, για να τη φέρουν σε οργασμό. Μετρά ως και διακόσιους οργασμούς, κάθε μέρα.

Μπορεί να προκαλεί γέλιο, ωστόσο είναι μάλλον πρόβλημα να έχει κανείς τόσες κορυφώσεις. Η 24χρονη κοπέλα πάσχει από το σύνδρομο μόνιμης σεξουαλικής διέγερσης, συνέπεια του οποίου είναι η υπεραιμάτωση των γεννητικών οργάνων, με αποτέλεσμα να προκαλούνται οργασμοί. «Κάνω τόσο πολύ σεξ, μήπως και καλμάρω, που το έχω βαρεθεί πια, ενώ οι άντρες που κοιμούνται μαζί μου δεν χρειάζονται και πολλή προσπάθεια στο σεξ, αφού έχω συνέχεια οργασμούς» λέει η νεαρή κοπέλα, που ακόμα και την ώρα που απλώς συζητάει για το θέμα νιώθει τα κύματα του οργασμού να την πλημμυρίζουν. Το σύνδρομο εμφανίστηκε πρώτη φορά αφότου ο γιατρός της χορήγησε αντικαταθλιπτικά χάπια. Σήμερα αλλάζει τους εραστές σαν τα πουκάμισα, αφού όλοι τους φεύγουν μετά από λίγο καθώς δεν αντέχουν να καλύπτουν τις ανάγκες της στο σεξ.

Μπαμπά σε αγαπώ


Μπαμπά σε αγαπώ Ενώ ένας άνδρας γυάλιζε το νέο αυτοκίνητό του, ο ηλικίας 4 ετών γιος του, πήρε μια πέτρα και γρατσούνισε με γραμμές μέρος του αυτοκινήτου.
Στο θυμό του απάνω, ο άνδρας αυτός πήρε το χέρι του παιδιού του και
χρησιμοποιώντας ένα γαλλικό κλειδί, το χτύπησε πολλές φορές .

Στο νοσοκομείο, το παιδί έχασε όλα τα δάχτυλά του λόγω των πολλαπλών σπασιμάτων.
Όταν το παιδί είδε τον πατέρα του ..... με τα παραπονεμένα μάτια γεμάτα πόνο τον ρώτησε : "Μπαμπά.. πότε τα δάχτυλά μου θα μεγαλώσουν πάλι ? "
Το άτομο βουβό, πήγε πίσω στο αυτοκίνητό του και το κλώτσησε πολλές φορές . Σκεπτόμενος αυτό που έκανε, βρισκόμενος μπροστά στο αυτοκίνητο του και
βλέποντας ξανά τις γρατζουνιές,αντιλήφθηκε ότι το παιδί του είχε γράψει με την
πέτρα 'ΜΠΑΜΠΑ ΣΕ ΑΓΑΠΩ". Την επόμενη ημέρα ο άνδρας αυτός αυτοκτόνησε ..

Ο θυμός και η αγάπη δεν έχουν κανένα όριο .
Επιλέξτε τα τελευταία για να έχετε μιαν όμορφη , καλή ζωή
Τα πράγματα υπάρχουν για να χρησιμοποιούνται, ενώ οι άνθρωποι είναι να για να αγαπηθούν.

Προσέξτε τις σκέψεις σας , γίνονται λέξεις.
Προσέξτε τις λέξεις σας ,γίνονται ενέργειες.
Προσέξτε τις ενέργειές σας, γίνονται συνήθειες.
Προσέξτε τις συνήθειές σας που γίνονται χαρακτήρας .
Προσέξτε το χαρακτήρα σας ,γίνεται το πεπρωμένο σας.
Aλεπού του Ολύμπου
αναδημοσίευση από anemo-milos

Το File-Sharing κρίθηκε νόμιμο στην Ισπανία

Ύστερα από τις αποτυχημένες προσπάθειες της μουσικής εταιρείας SGAE, να κλείσει ένα ισπανικό site με file-sharing, η εταιρεία εναπόθεσε όλες της τις ελπίδες σε μια επιτυχή, για λογαριασμό της, δικαστική απόφαση. Το αποτέλεσμα όμως ήταν γι' αυτούς καταστροφικό.
Ο δικαστής αποφάσισε ότι τα μη εμπορικά file-sharing sites και η μη κερδοσκοπική χρήση των δικτύων P2P είναι νόμιμα στην Ισπανία.

Παρά τις πολλές αποφάσεις οι οποίες θεωρούν νόμιμα τα file-sharing sites, εφόσον δεν επωφελούνται άμεσα από παραβιάσεις δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, τα τελευταία χρόνια είχαν γίνει πολλές προσπάθειες από δισκογραφικές εταιρείες στην Ισπανία να τα κλείσουν πριν ένα δικαστήριο αποφασίσει τη νομιμότητά τους.

Μία τέτοια περίπτωση αφορά το site elrincondejesus.com με links για το eDonkey.


Ήδη από το Μάιο του περασμένου χρόνου, ο ιδιοκτήτης του site Jesus Guerra έλαβε μια καταγγελία από την SGAE (Sociedad General de Autores y Editores), στην οποία κατηγορούνταν ότι η ιστοσελίδα του καταχράστηκε τα πνευματικά δικαιώματα των μελών της. Στη δίκη που έγινε τον Ιούνιο η SGAE ήλπιζε να καταφέρει με προσωρινή εντολή να κλείσει το elrincondejesus πριν από την τελική απόφαση. Ο Guerra διαμαρτυρήθηκε ότι η τοποθεσία του είναι νόμιμη, δεν έχει καμία διαφήμιση και απλά παρέχει links όπως και κάθε άλλη μηχανή αναζήτησης.

Ο δικαστής Raul N. García Orejudo απέρριψε το αίτημα για το άμεσο κλείσιμο του site, τον Ιούλιο, δηλώνοντας ότι: "στα P2P δίκτυα, που γίνεται απλή ανταλλαγή αρχείων μεταξύ των χρηστών του Internet, δεν παραβιάζουν, κατ' αρχήν, κανένα δικαίωμα προστατευόμενο από το Δίκαιο περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας".

Προκειμένου να εκτιμηθεί αν υπήρξε παραβίαση της πνευματικής ιδιοκτησίας στην Ισπανία, το δικαστήριο έπρεπε να αποφασίσει, εάν τα παρεχόμενα links με έργα προστατευόμενα από το δίκαιο περί πνευματικής ιδιοκτησίας ήταν το ίδιο με τα ίδια τα έργα που διατίθενται στο κοινό. Ο δικαστής αποφάσισε ότι ένα index με links και/ή το linking σε υλικό με πνευματικά δικαιώματα δεν είναι το ίδιο με τη διανομή των έργων, και τόνισε ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία δεν υπάρχει τίποτα που απαγορεύει τη λειτουργία αυτών των sites.

Πριν ανακοινώσει την απόφασή του ο δικαστής εξέτασε επίσης και τα οικονομικά στοιχεία του site. Είπε ότι ο ιστοχώρος δεν ήταν επιχείρηση και ο διαχειριστής του δεν είχε άμεσα ή έμμεσα κέρδη από τη λειτουργία του. Προφανώς το συγκεκριμένο σκεπτικό είναι μια πολύ ευχάριστη έκπληξη για τους διαχειριστές παρόμοιων μη κερδοσκοπικών sites.

"Ta P2P δίκτυα είναι απλώς αγωγοί για τη διαβίβαση δεδομένων μεταξύ των χρηστών του Διαδικτύου, και στη βάση αυτή δεν αντιβαίνουν τα δικαιώματα που προστατεύονται από νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας", δήλωσε.

Ως εκ τούτου, εάν ένα άτομο χρησιμοποιεί P2P δίκτυα όπως το eDonkey ή το BitTorrent για την απόκτηση υλικού πνευματικής ιδιοκτησίας για μη κερδοσκοπικούς λόγους, η πράξη είναι εντελώς νόμιμη. Η έκβαση αυτής της υπόθεσης είναι τόσο άσχημη για την SGAE που θεωρείται αναμενόμενο ότι θα προσφύγει κατά της απόφασης.

Ελπίζουμε σε μια παρόμοια απόφαση για το www.Gamato.info
blogotsarka
αναδημοσίευση από aegean-chios

Βάζα με φρέσκο αέρα από τη φύση για να χαλαρώσουν από το άγχος!!!

Αυτό που βλέπετε παραπάνω είναι βαζάκια που περιέχουν 0,42 γρ καθαρού αέρα από δάση, κήπους ή παραλίες. Τα έδωσαν σε εργαζόμενους έτσι ώστε όταν τα μυρίζουν να χαλαρώνουν… Όμως πίσω από αυτή την ιδέα κρύβεται μία εκστρατεία της National Trust όπου προτρέπει τους εργαζόμενους να επισκεφτούν τη φύση το Σαββατοκύριακο 20-21 Μαρτίου. Είναι όντως μία πολύ καλή εκστρατεία αν σκεφτεί κανείς τι χάνουμε όταν καθόμαστε στις πόλεις, ενώ θα μπορούσαμε να αναπνεύσουμε καθαρό αέρα έξω στη φύση.
Δείτε παρακάτω πώς το εμφιάλωσαν τον αέρα…

Κουπόνια για βενζίνη στους πελάτες...των οίκων ανοχής.

Έναν έξυπνο και πρωτότυπο τρόπο βρήκαν οι ιδιοκτήτες οίκων ανοχής στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας για να προσελκύσουν πελάτες.
Αντί να διαφημίζουν μόνο τα κάλλη των κοριτσιών τους προσφέρουν στους πελάτες τους εκπτωτικά κουπόνια βενζίνης.
Το σύστημα, που μέχρι στιγμής έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα επιτυχημένο, λειτουργεί όπως και αυτό των σούπερ μάρκετ: παρουσιάζοντας το λογαριασμό ο πελάτης κερδίζει έκπτωση στην τιμή της βενζίνης.
Μόνο που στους οίκους ανοχής λειτουργεί ανάποδα, δηλαδή ο πελάτης φέρνει την απόδειξη της βενζίνης και έχει έκπτωση στην τιμή της ημίωρης συνάντησης με μια από τις κοπέλες...
"Αν έρθεις σε μας και περάσεις την ώρα σου με μια από τις πανέμορφες κυρίες μας θα έχεις έκπτωση 20% για κάθε λίτρο βενζίνης που αγόρασες", εξηγεί η διαφήμιση ενός από τους οίκους ανοχής.

Τρόπος επικοινωνίας των ουραγκοτάγκων η παντομίμα

Ενα είδος παντομίμας χρησιμοποιούν οι ουραγκοτάγκοι για τη μεταξύ τους επικοινωνία, σύμφωνα με πρόσφατη ανακάλυψη των επιστημόνων.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σεν Αντριου παρατήρησαν ότι τα ζώα αυτά τροποποιούν ή επαναλαμβάνουν εσκεμμένα κάποιες από τις κινήσεις τους προκειμένου να περάσουν το μήνυμα που θέλουν το ένα στο άλλο.

Στην έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση «Σύγχρονη Βιολογία», συμμετείχαν έξι ουραγκοτάγκοι από δυο διαφορετικούς ζωολογικούς κήπους και ένας φύλακας, ο οποίος κρατούσε στο ένα χέρι του φαγητό και στο άλλο μία μπανάνα. Στη θέα της μπανάνας οι ουραγκοτάγκοι προσπαθούσαν με διάφορες χειρονομίες να τραβήξουν την προσοχή του φύλακα, έτσι ώστε να τον καταφέρουν να τους δώσει την μπανάνα. Οταν ο φύλακας τους έδινε την μπανάνα, οι ουραγκοτάγκοι σταματούσαν τις προσπάθειες. Οταν όμως εκείνος προσποιούνταν ότι δεν καταλάβαινε και τους έδινε την κανονική τροφή, εκείνοι προσπαθούσαν με διαφορετικές αυτή τη φορά χειρονομίες να του περάσουν το μήνυμα που ήθελαν. Αυτό που εξέπληξε ακόμα περισσότερο τους επιστήμονες όμως, ήταν ότι στην περίπτωση που ο φύλακας τους έδινε μονάχα τη μισή μπανάνα, οι ουραγκοτάγκοι επαναλάμβαναν τις ίδιες χειρονομίες που είχαν χρησιμοποιήσει και προηγουμένως, με μεγαλύτερη όμως ένταση.

«Οι κινήσεις τους έμοιαζαν πραγματικά με τις κινήσεις που κάνουμε όταν παίζουμε παντομίμα. Βλέποντας ότι η ομάδα σου δεν κατανοεί τις χειρονομίες που κάνεις, προσπαθείς να τις τροποποιήσεις, για να τους δώσεις να καταλάβουν τι εννοείς. Το ίδιο ακριβώς έκαναν και οι ουραγκοτάγκοι» εξηγεί ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Ρίτσαρντ Μπάιρν, προσθέτοντας ότι κατά πάσα πιθανότητα όλα τα είδη πιθήκων έχουν παρόμοια ικανότητα, δεδομένου ότι οι ουραγκοτάγκοι είναι οι μακρινότεροι συγγενείς του ανθρώπινου είδους

"Εκείνοι" έχουν ίδιο χρόνο & απόσταση;

Μιχάλης Τσαμπαρλής
Επικ. Καθηγητής Τμήματος Αστροφυσικής Πανεπιστημίου Αθηνών

«Καταρχήν, να ξεκαθαρίσουμε τι λέμε χρόνο, έτσι; Ο χρόνος παλιά, πριν γεννηθεί η Θεωρία της Σχετικότητας, καταννοείτο σαν μία απόλυτη έννοια. Δηλαδή υπήρχε ένας χρόνος και όλοι συντονιζόμαστε με αυτόν. Σήμερα είπαμε ότι θα έχουμε ραντεβού για να κάνουμε την συνέντευξη. Πώς βρεθήκαμε; Ούτε ήξερα που είσασταν, ούτε ξέρατε που ήμουν. Είχα το ρολόι μου, είχατε το ρολόι σας, που και τα δύο ήτανε συντονισμένα με ένα άλλο ρολόι. Άρα, με εκείνο το ρολόι συντονιστήκαμε.
Τώρα, στην Σχετικότητα δεν υπάρχει “το ρολόι”. Ο καθένας έχει το ρολόι του. Και τι υπάρχει; Υπάρχει η σταθερότητα της ταχύτητας του φωτός. Σύμφωνα με την Σχετικότητα, λοιπόν, άμα θέλω να μετρήσω μία απόσταση, στέλνω ένα φωτεινό σήμα, το παίρνω πίσω, μετράω τη διαφορά χρόνου με το ρολόι μου, διαιρώ διά δύο, πολλαπλασιάζω με την ταχύτητα του φωτός, και βγάζω την απόσταση. Λοιπόν, έτσι βγάζουμε αποστάσεις. Άρα, στην Σχετικότητα η απόσταση και ο χρόνος είναι πράγματα που μετράει ο καθένας μόνος του. Γι’ αυτό και μπορεί να βγάλει άλλα νούμερα ο ένας, άλλα νούμερα ο άλλος. Με αυτή την έννοια, ο χρόνος δεν είναι απόλυτος.
Τώρα το ερώτημα που βάζουνε κάποιοι πολλές φορές είναι «Καλά, δεν υπάρχει χρόνος; Την έννοια του χρόνου πώς την έχω εγώ;».Υπάρχει: και είναι αυτό που γερνάμε. Και είναι λίγο τραγικό, αλλά μπορούμε να μετρήσουμε την ηλικία. Ξέρετε πώς; Με τον αριθμό των νεκρών που ξέρουμε. Σε έναν πόλεμο γερνάει αμέσως κανείς. Γιατί; Γιατί οι νεκροί είναι πάρα πολλοί. Τους ζεις. Έτσι, ένα μέτρο του απόλυτου χρόνου, του βιολογικού, θα ήτανε ο αριθμός των νεκρών που ξέρει κανείς.»


Σταμάτης Κριμιζής
Επίτιμος Διευθυντής Τμήματος Διαστημικής Φυσικής Πανεπιστημίου John Hopkin, Εκπρόσωπος της Ελλάδας στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA)

«Τουλάχιστον η απάντηση σε αυτό με τις σημερινές μας γνώσεις είναι αρνητική. Και πιθανόν η απάντηση θα είναι «όχι» και στο μέλλον διότι οι έννοιες της Φυσικής είναι περίπου παρόμοιες τουλάχιστον μέχρι την άκρη του σύμπαντος το οποίο έχουμε διαισθανθεί μέχρι τώρα. Δηλαδή οι φυσικοί νόμοι φαίνεται ότι είναι σταθεροί (και η έννοια του χρόνου) σε οποιαδήποτε απόσταση από τη γη που μπορούμε να κάνουμε παρατηρήσεις. Το βλέπω απίθανο να υπάρχει, όπως είπατε, άλλος χρόνος και άλλη απόσταση σε κάποια μεγάλη απόσταση από τη γη.»


Αθηνά Κουστένη
Αστροφυσικός στο Αστεροσκοπείο των Παρισίων, Πρωταρχικός Επιστημονικός Σύμβουλος για την αποστολή της ESA στον Τιτάνα

«Τις αποστάσεις για τις οποίες μιλάμε μέσα στο σύμπαν, τις οποίες εγώ θεωρώ τεράστιες και με τα σημερινά δεδομένα δεν βρίσκω να είναι δυνατόν να ξεπεραστούνε. Για μένα η απάντηση είναι όχι. Δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να νικήσουμε το χρόνο και την απόσταση, δεν μπορούμε να μετακινηθούμε αρκετά γρήγορα.»


Ξενοφών Μουσσάς
Διευθυντής Τμήματος Εργαστηρίου Αστροφυσικής Πανεπιστημίου Αθηνών, αναπληρωτής Καθηγητής Φυσικής Διαστήματος

«Έχουν περάσει 200 χρόνια από τότε που ο εθνομάρτυρας Ρήγας Φεραίος έγραψε το πρώτο του βιβλίο για την Φυσική.Εκεί λοιπόν, αφιερώνει το 1/3 περίπου στην Αστρονομία και ξεκινάει με την διδασκαλία των νόμων της Φυσικής, και λέει στο μαθητή του:
«Οι νόμοι της Φύσης είναι παιδί μου παντού οι ίδιοι.»
Αν δεν ήταν παντού οι ίδιοι, εμείς δεν θα μπορούσαμε να μελετήσουμε το σύμπαν. Έτσι λοιπόν, αυτήν την αρχή του Ρήγα τη δεχόμαστε και είμαστε βέβαιοι στο βαθμό που μέχρι τώρα έχουμε κάνει μετρήσεις έξω απ’ τη Γη σε άλλα ουράνια σώματα, στους πλανήτες, στο διάστημα, ή έχουμε πάρει μετρήσεις από πολύ μακριά απ’ τον Ήλιο μας και τη Γη μας, έχουμε διαπιστώσει ότι οι νόμοι της Φυσικής είναι οι ίδιοι. Συνεπώς, ο χρόνος και ο χώρος θα είναι παρόμοιος με αυτόν που έχουμε στη Γη και όπως τον αντιλαμβανόμαστε στη Γη, σε όποιο άλλο μέρος του σύμπαντος και αν βρίσκονται οι εξωγήινοι.Ή αν πάμε εμείς.
Βεβαίως γνωρίζω οτι επικρατει η αντίληψη οτι "οι εξωγηινοι -εάν υπάρχουν- δεν θα έχουνε τον ίδιο χρόνο, τον ίδιο χώρο, και δεν θα αντιλαμβάνονται όπως εμείς. Μα η βιολογική αντίληψη του χρόνου διαφέρει ασφαλώς ακόμα και από άνθρωπο σε άνθρωπο. Αλλά και για τον ίδιο άνθρωπο διαφέρει ανάλογα με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Αν είναι ευχαριστημένος, αν έχει μόλις πρωτοξυπνήσει, αν είναι κουρασμένος και πάει λέγοντας. Μια ευχάριστη στιγμή περνάει εύκολα. Μια δυσάρεστη στιγμή μας φαίνεται ότι μπορεί να κρατήσει αιώνες.Ασφαλώς αυτό ισχύει.
Η αντίληψη εννοιολογικά που θα έχουν άλλα όντα για τον χρόνο θα είναι διαφορετική. Αλλά αν έχουν αναπτύξει πολιτισμό ασφαλώς θα έχουν αναπτύξει επιστήμες και πιθανόν θα έχουν μία που θα είναι αντίστοιχη της Φυσικής, μια άλλη των Μαθηματικών με βεβαιότητα, και πάει λέγοντας. Εκεί, ακόμα και αν χειρίζονται διαφορετικά τον χρόνο με τα Μαθηματικά τους, ο χρόνος θα περνάει για αυτούς και για εμάς με τον ίδιο τρόπο.
Εκείνο που μπορεί να έχουν αναπτύξει είναι καλύτερα οχήματα, διαστημόπλοια, ταχύτερα, ή άλλες μεθόδους "τηλεμεταφοράς" και άλλα τέτοια αστεία που λέμε και γελάμε καμιά φορά. Aυτό μπορεί να συμβαίνει. Ωστόσο, εκτιμώ ότι η δυσκολία και για αυτούς θα ΄ναι πολλή μεγάλη να διασχίσουν τεράστιες αποστάσεις κυρίως επειδή χρειάζονται τεράστια ποσά ενέργειας. Όχι για άλλον λόγο."


Σταμάτης Αλαχιώτης
Καθηγητής Γενετικής Πανεπιστημίου Πατρών

«Κοιτάξτε, η θεωρία της σχετικότητας του Αϊνστάιν, δίνει ένα θεωρητικό πλαίσιο για το πώς μπορεί να συρρικνωθεί ο χρόνος, ή να επεκταθεί, να αλλάξει. Όμως, από τη θεωρία στην πράξη, υπάρχει μεγάλη απόσταση και η σημερινή τεχνολογία δεν επιτρέπει τέτοιου είδους σκέψεις.»

Ανδρέας Θεοφίλου
Πυρηνικός Φυσικός στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»

"Ο χρόνος δεν είναι ο ίδιος (ο φυσικός χρόνος εννοώ) όπως τον αντιλαμβανόμασταν πριν εκατό χρόνια. Με τη θεωρία της σχετικότητας του Αϊνστάιν, η έννοια του χρόνου έχει αλλάξει. Όπως και η έννοια του χώρου. Επομένως πρώτα πρέπει να καταλάβουμε καλύτερα, τι είναι ο χώρος και ο χρόνος και μετά όλα τα υπόλοιπα. Με την ευκαιρία θα ήθελα να πω τώρα ότι δεν έχουμε τον τετραδιάστατο χωροχρόνο, αλλά υπάρχουνε θεωρίες τις οποίες, έχουμε έντεκα, ή δώδεκα διαστάσεις χωροχρόνου.
Αυτήν την πραγματικότητα προσπαθούμε να την καταλάβουμε και μπορούμε βάσει αυτής να ερμηνεύσουμε πειραματικά δεδομένα. Αυτό τι σημαίνει; Όσον αφορά στην ύλη, σημαίνει ότι οι διαφορετικοί πολιτισμοί, μπορεί το χρόνο να τον καταλαβαίνουνε διαφορετικά από μας, αν και η βασική ιδέα του χρόνου, που είναι σχέση διάταξης - δηλαδή το πριν, το τώρα και το μετά - νομίζω ότι πάντα θα παραμένει. Αυτό δεν αλλάζει."Γιώργος Ροδάκης
Αναπληρωτής Καθηγητής Μοριακής και Εξελικτικής Βιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών

«Με βάση όσα ξέρουμε σήμερα, ο άνθρωπος δεν μπορεί να "νικήσει" τον χρόνο και την απόσταση. Υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι λένε ότι με την τεχνολογία του μέλλοντος δεν αποκλείεται να μπορέσουμε. Αυτό αληθεύει ως ένα βαθμό, γιατί όντως υπάρχει μία ραγδαία πρόοδος στην τεχνολογία μας. Και το τι θα υπάρχει σε γνώση μετά από χίλια χρόνια, δεν μπορούμε να το προσδιορίσουμε από τώρα. Αλλά, θυμάστε αυτό που είπα και πριν.
Εάν δεν ξέρουμε κάτι, καλύτερα είναι να σιωπούμε.»

Διονύσης Σιμόπουλος
Διευθυντής «ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟ ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ»

«Άλλος χρόνος και άλλη απόσταση για τον άνθρωπο σε ένα σύμπαν έτσι όπως το θεωρούμε, δεν είναι εφικτά.Αποκλείεται! Εκείνο που μπορούμε να πούμε είναι αυτά που μπορούμε να δούμε στις επόμενες δεκαετίες. Ποιες δεκαετίες; Άνω των εκατό χρόνων. Από εκεί και έπειτα το τι θα γίνει στο μέλλον είναι τελείως άγνωστο. Δεν μπορούμε να το εκτιμήσουμε. Εάν δεν έχουμε καταστρέψει στα επόμενα εκατό χρόνια τη Γη μας τότε η εξέλιξη θα είναι ομαλή και θα μπορέσει να λύσει προβλήματα που σήμερα βλέπουμε γύρω μας.
Όταν λέω εξέλιξη εννοώ ότι η τεχνολογική και η επιστημονική εξέλιξη θα βοηθήσει να λύσουμε προβλήματα τα οποία σήμερα μας φαίνονται άλυτα. Αλλά από εκεί και έπειτα το αν θα μπορέσει να εξελιχθεί το ανθρώπινο είδος φυσικά όχι με τη μορφή που έχουμε σήμερα αλλά να εξελιχθεί στη πάροδο των χιλιετιών, είναι και αυτό ένα ερώτημα το οποίο δεν μπορεί κανείς να απαντήσει σήμερα.»

Σταύρος Παπαμαρινόπουλος
Καθηγητής Γεωφυσικής Πανεπιστημίου Πατρών

«Οι γνώσεις της Φυσικής που έχουμε συνεχώς ανατρέπονται. Για 250 χρόνια πιστεύαμε ότι το σύμπαν λειτουργεί όπως έλεγε ο Νιούτον και οι διαπιστώσεις του. Μετά έρχεται ο Αϊνστάιν και βλέπουμε ότι λειτουργεί το σύμπαν όπως θέλει ο Αϊνστάιν. Ωστόσο εγώ, θα έλεγα το εξής: εκείνοι οι δύο επιστήμονες που δημοσίευσαν το 1882 ότι δεν υπάρχει ο αιθέρας των αρχαίων Ελλήνων μεταξύ δύο σωμάτων, ασφαλώς δε θα γνώριζαν τι είναι ο αιθέρας γιατί δεν τον είχε ορίσει κανείς. Και βεβαίως για να ορίσει κανένας τον αιθέρα θα πρέπει να μελετήσει 4.000 τεκμήρια και εκατοντάδες αποσπάσματα τα οποία αφορούν στον αιθέρα. Θα ήταν χρήσιμο να επανεξετάσουμε τα δεδομένα όταν οριστεί ο αιθέρας.
Θα ήθελα να προσθέσω ότι το 1919 ο Σάκνεθ έκανε ένα πείραμα και απέδειξε ότι ο αιθέρας υπάρχει. Το 1987 ο Σίλμπερτουθ έκανε κι αυτός ένα πείραμα με πανάκριβα όργανα και έδειξε κι αυτός αντίρρηση ως προς τον Αϊνστάιν. Επομένως μέσα σε εκατό χρόνια βλέπουμε ότι ένα τμήμα της σχετικότητας του Αϊνστάιν και σχετικά με τη ταχύτητα του φωτός, αρχίζει και κλειδωνίζεται.»Παναγιώτα Πρέκα
Επίκ. Καθηγήτρια Αστροφυσικής Πανεπιστημίου Αθηνών

«Είναι θέμα τεχνολογίας. Βέβαια έχουμε κάνει άλματα. Προχωράμε πολύ γρήγορα και αποστάσεις που θέλανε περισσότερο χρόνο να τις διανύσουμε η τεχνολογία βοηθά να τις διανύσουμε πάρα πολύ γρήγορα. Να αναφέρουμε ότι ο Αλφα του Κένταυρου,
που είναι το κοντινότερό μας άστρο, βρίσκεται στα 4,4 έτη φωτός. Όταν λέμε έτη φωτός σε έτη ζωής ενός ανθρώπου είναι περίπου 9 – 9.5 σε χιλιόμετρα. Θα το πω πιο απλά: ένα έτος φωτός, η απόσταση που κάνει το φως σε ένα χρόνο με ταχύτητες 300 χιλιάδες χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο. Άρα "απαγορευτικές" αποστάσεις για να μπορέσει να φθάσει ο άνθρωπος
με τα σημερινά δεδομένα. Χρειάζεται πολύ δουλειά ακόμη."

Νίκος Κατσαρός
Χημικός στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»

«Επειδή ο χρόνος είναι σχετικός και ο Αϊνστάιν έχει μιλήσει πολλές φορές για τη Σχετικότητα του χρόνου αλλά και του χώρου, θα έλεγα ότι το χώρο τον έχουμε ήδη κατακτήσει. Όπως παλιά προσπαθούσανε και επέτυχαν οι μεγάλοι θαλασσοπόροι να κατακτήσουν το δικό μας τον πλανήτη κερδίζοντας και νικώντας το χρόνο, έτσι παρατηρούμε σήμερα με τα πρώτα διαστημόπλοια τα οποία στέλνουμε, με τους πρώτους δορυφόρους τους οποίους στέλνουμε, να νικούμε τον χρόνο σε σχέση με το διάστημα.
Και βέβαια βρισκόμαστε μόνο στα πρώτα βήματα αυτού που ονομάζεται Φυσική και Τεχνολογία του Διαστήματος. Στα επόμενα χρόνια αυτή η τεχνολογία θα βελτιωθεί πολύ περισσότερο και τα διαστημόπλοια τα οποία θα ταξιδεύουν με μεγάλες ταχύτητες θα διερευνούν τον δικό μας γαλαξία, ο οποίος επαναλαμβάνω έχει περισσότερα από εκατό δισεκατομμύρια αστέρια, και τα περισσότερα από αυτά ή πολλά από αυτά διαθέτουν και πλανητικά συστήματα. Επομένως, αυτό το διάστημα, και με μεγάλα χρονικά διαστήματα γιατί πάντοτε μιλάμε με διαστημικούς χρόνους, τότε το δικό μας διάστημα οπωσδήποτε θα μπορέσουμε να το κατακτήσουμε νικώντας το χρόνο και τη σχετικότητα του χρόνου. Εκείνο βέβαια που είναι πολύ δύσκολο ή και απίθανο όπως ανέφερα στην αρχή, είναι να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε το χρόνο και να βρεθούμε σε άλλα συστήματα γαλαξιών και σε άλλου είδους σύμπαντα απ’ αυτό το σύμπαν που το λέμε το γνωστό μας σύμπαν.»

Χρίστος Γούδης
Διευθυντής Ινστιτούτου Αστρονομίας και Αστροφυσικής, Καθηγητής στον Τομέα Θεωρητικής και Μαθηματικής Φυσικής, Αστρονομίας και Αστροφυσικής, Πανεπιστήμιο Πατρών

«Η παραδοσιακή αντίληψη χρόνου και χώρου έχει υπερκεραστεί από τις θεωρίες του Αϊνστάιν οι οποίες είναι εν μέρει και αποδεδειγμένες. Η ροή του χρόνου μέσα στον χώρο είναι διαφορετική για έναν παρατηρητή ή έναν ταξιδιώτη αν θέλετε ο οποίος κινείται με μεγάλη ταχύτητα που να προσεγγίζει την ταχύτητα του φωτός, σε σχέση με έναν ταξιδιώτη ο οποίος παραμένει στη Γη. Σε έναν ταξιδιώτη που επιταχύνεται και επιβραδύνεται με μεγάλη ταχύτητα ο χρόνος για τον ίδιο ρέει κατά πολύ αργότερο τρόπο. Είναι το λεγόμενο Παράδοξο των Διδύμων: ξεκινάει ο δίδυμος αδερφός, γίνεται αστροναύτης και επιστρέφει μετά από είκοσι χρόνια. Και βρίσκει εδώ στη Γη πλέον νεότερες γενιές. Έχει πεθάνει ο αδερφός του. Ως εκ τούτου, το θέμα αυτό με κάποιον τρόπο μπορεί να αντιμετωπισθεί.»
Συντάκτης: Όλγα Τάντου
pylestv

Πιο “καρπεροί” οι άνδρες με μπάσα φωνή

Οι άνδρες με μπάσα φωνή έχουν την τάση να γεννούν περισσότερα παιδιά από αυτούς με πιο λεπτή φωνή, σύμφωνα με τα πρώτα δείγματα νέας επιστημονικής έρευνας του πανεπιστημίου Harvard.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της έρευνας, η οποία έλαβε χώρα στην περιοχή μιας φυλής κυνηγών στην Αφρική όπου η αντισύλληψη είναι άγνωστη έννοια, οι άνδρες με μπάσα φωνή αποκτούν κατά μέσο όρο δύο παιδιά περισσότερα από αυτούς με πιο λεπτό τόνο φωνής.

Όπως εξηγεί στο BBC η ερευνήτρια του τμήματος Ανθρωπολογίας του Harvard, Coren Apicella, «τα αποτελέσματα της έρευνας δικαιολογούν σε ένα βαθμό το λόγο που η πλειοψηφία των γυναικών βρίσκει πιο σέξι την βαθιά φωνή στους άνδρες. Υπάρχουν διάφοροι πιθανοί λόγοι για την εξήγηση της σύνδεσης του τόνου της φωνής με την αναπαραγωγική επιτυχία, ωστόσο δεν μπορούμε ακόμα να καταλήξουμε σε ασφαλή συμπεράσματα».

Η Apicella επισημαίνει ότι η μπάσα φωνή αποτελεί αφενός δείγμα υψηλών επιπέδων τεστοστερόνης, και αφετέρου ένδειξη ότι ο άνδρας έχει μπει από νωρίς στην αναπαραγωγική διαδικασία. Πιθανότατα λοιπόν, οι γυναίκες επιλέγουν με βάση αυτά τα κριτήρια τους άνδρες που θα γίνουν οι μελλοντικοί πατέρες των παιδιών τους.

Γλαδιόλα

43gladioles1.JPG (36298 bytes)43gladioles2.JPG (28806 bytes)Ανήκει στην οικογένεια των Ιριδιδών (Iridaceae) και άλλες ονομασίες του είναι: Σπαθάκια, Ψαθάκια, αγριοφρέσα, Πετειναράκι. Το αρχαίο Ξιφίον, είναι πολυετής πόα, ύψους 50-100 εκ. και φυτρώνει διάσπαρτα σε ολόκληρη την πεδινή και ημιορεινή ζώνη της Μάνης. Ανθίζει αργά την Άνοιξη. Τα άνθη του βγαίνουν κατά μήκος του βλαστού και γέρνουν όλα προς τη μια πλευρά. Έχουν σχήμα μικρότερο από τα άνθη του καλλιεργούμενου και χρώμα ρόδινο ή πορφυροϊδές.

Η ρίζα του είναι μικρός βολβός, ποωειδής και τα φύλλα του σπαθοειδή στενά και μακριά. Είναι άριστο νομευτικό σε μικρή ποσότητα, ενώ σε μεγάλη στομαχιάζει τα ζώα και μπορεί να αποβεί επικίνδυνο. Κυρίως όμως χρησιμοποιείται σαν στολίδι για το ανθοδοχείο από τις κοπέλες που μαζεύουν τα μπουκέτα του την περίοδο που ανθοφορεί. Είναι μεσογειακό φυτό, αρκετά διαδεδομένο στην Ελλάδα.

ΚΑΘΑΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ανατραφεί σε μια δυτικού τύπου κοινωνία, όπου το πάθος για καθαριότητα δυναστεύει την καθημερινή ζωή μας. Ως ένα βαθμό βέβαια η προσήλωση αυτή είναι προφανώς δικαιολογημένη από τις ανάγκες της δημόσιας υγείας. Η ανάλυση των μη ορθολογικών αιτίων όμως ξεπερνά κατά πολύ το σκοπό μας. Συγκεντρώσαμε λοιπόν εδώ μερικές πρακτικές ιδέες που μπορούμε να εφαρμόσουμε για να κάνουμε πιό εύκολο, περιβαλλοντικά φιλικό, υγιεινό και ασφαλή τον καθαρισμό του σπιτιού μας.


Η επανάσταση των απορρυπαντικών ;
Αν πίστευε κανείς τις διαφημίσεις που μας κατακλύζουν, θα έπρεπε κάθε νέο απορρυπαντικό να φέρνει μια πραγματική επανάσταση στην οικιακή μας καθαριότητα, κάτι που κανείς άλλος κατασκευαστής μέχρι τώρα δεν το είχε επινοήσει, ή μια τόσο γρήγορη δράση ώστε το απαλότερο άγγιγμα αρκεί για να εξαφανίσει κάθε ίχνος λεκέ, σκόνης ή ακαθαρσίας. Στην πραγματικότητα όμως η αγορά απορρυπαντικών κυριαρχείται από δύο πολυεθνικές εταιρείες, τις Unilever και Procter & Gamble, ώστε τα περισσότερα προϊόντα για τον καθαρισμό του σπιτιού και το πλύσιμο των ρούχων που κυκλοφορούν κατασκευάζονται από αυτές. Οι διαφορές εντοπίζονται κυρίως στη συσκευασία και στα πρόσθετα αρώματα "φρεσκάδας", παρά στη χημική σύνθεση και δράση τους.

Οι κίνδυνοι.
Από οικολογική άποψη, η εύκολη και "απόλυτη" καθαριότητα που υποτίθεται ότι προσφέρουν τα χημικά απορρυπαντικά έχει σοβαρές συνέπειες. Τόσο κατά την παραγωγή, αλλά και μετά τη χρήση ως οικιακά απόβλητα τα χημικά απορρυπαντικά δηλητηριάζουν τους υδάτινους πόρους και σκοτώνουν ψάρια, πουλιά και ζώα. Τα περισσότερα από τα απορρυπαντικά του εμπορίου έχουν δοκιμασθεί πάνω σε ζώα, με κυριολεκτικά μαρτυρικές συνθήκες.
Ακόμη όμως και για την υγεία του χρήστη μπορεί να αποβεί επικίνδυνη η χρήση των χημικών απορρυπαντικών. Η μυρωδιά του λεμονιού, για παράδειγμα, στα υγρά πιάτων δημιουργείται συνήθως με τη λεμονίνη (limonene), ουσία ύποπτη για καρκινογένεση. Τα αποσμητικά χώρου μπορεί να περιέχουν παραδιχλωροβενζίνη (paradichlorobenzine), που προκαλεί καρκίνο και ασθένεια του ήπατος. Οι παιδικές αλλεργίες έχουν εικοσαπλασιασθεί τα τελευταία 30 χρόνια. Αυτό σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στην αυξημένη χρήση οικιακών χημικών, και μάλιστα των λεγόμενων "βιολογικών".

Τι μπορούμε να κάνουμε.

1. Να κάνουμε το σπίτι μας πιό υγιεινό και να μειώσουμε την ανάγκη για καθαρισμό.
- Καλός καθημερινός αερισμός του σπιτιού, ιδιαίτερα καθώς τα σύγχρονα διαμερίσματα κατασκευάζονται με τέτοιες προδιαγραφές θερμομόνωσης ώστε δεν εισέρχεται σχεδόν καθόλου αέρας.
- Λιγότερη σκόνη: Απομακρύνετε όλα τα περιττά αντικείμενα όπου συσσωρεύεται η σκόνη, όπως παλιές εφημερίδες και περιοδικά. Μην κρατάτε στο χώρο όπου ζείτε αντικείμενα που δεν χρησιμοποιήσατε τους τελευταίους 18 μήνες: Η θέση τους είναι στην αποθήκη ή στον κάδο ανακύκλωσης - πουλήστε ή χαρίστε τα σε κάποιον που θα τα χρησιμοποιήσει. Ακόμη μη φοράτε τα παπούτσια μέσα στο σπίτι.
- Κρατείστε καθαρά τα υπνοδωμάτια, γιατί εκεί περνάμε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μας στο σπίτι. Μην αφήνετε τα οικιακά ζώα να μπαίνουν στα υπνοδωμάτια.
- Καθαρίστε το σπίτι από πάνω προς τα κάτω, αφήνοντας το δάπεδο τελευταίο. Αφήστε τη σκόνη να κατακαθίσει πριν χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρική σκούπα.

2. Να χρησιμοποιούμε λιγότερα απορρυπαντικά.
Ο μέσος καταναλωτής χρησιμοποιεί διπλάσια ή τριπλάσια ποσότητα απορρυπαντικού από την αναγκαία. Να χρησιμοποιούμε τη μικρότερη δυνατή ποσότητα. Για το πλύσιμο των ρούχων, για παράδειγμα, μπορεί κανείς να δοκιμάσει το ένα τρίτο της συνιστώμενης δόσης, με μακρότερο χρόνο πλυσίματος και ελαφρά υψηλότερη θερμοκρασία.
Πολλές ακαθαρσίες στο σπίτι μπορούν να καθαριστούν χωρίς απορρυπαντικά, απλά με ζεστό νερό.

3. Να αγοράζουμε απορρυπαντικά μη τοξικά, φιλικά προς το περιβάλλον.
Τα απορρυπαντικά αυτά είναι συχνά λίγο ακριβότερα, αλλά το αξίζουν. Ας θεωρήσουμε το επιπλέον κόστος ως μια επένδυση στην υγεία της οικογένειάς μας και στο περιβάλλον μας. Να αγοράζουμε απορρυπαντικά που δεν περιέχουν φώσφορο, χλωρίνες ή έχουν βάση το πετρέλαιο, κατά το δυνατόν (προκαλούν ακόμη ερεθισμούς στο αναπνευστικό σύστημα και πονοκεφάλους στον χρήστη).

4. Να αποφεύγουμε τα απορρυπαντικά του εμπορίου.
Αντικαταστείστε τα ακριβά και ανθυγιεινά χημικά απορρυπαντικά του εμπορίου με απλά παρασκευάσματα που μπορείτε να ετοιμάσετε μόνοι σας. Για παράδειγμα:

- Πράσινο ή άσπρο σαπούνι σε νιφάδες: Στην Ελλάδα είμαστε τυχεροί να διαθέτουμε ένα από τα αποτελεσματικότερα και απαλότερα φυσικά απορρυπαντικά. Το τριμμένο σαπούνι ελιάς, διαλυμένο σε ζεστό νερό, χρησιμοποιείται για γενικό καθαρισμό, για πλύσιμο πιάτων, για σφουγγάρισμα δαπέδων και βέβαια για πλύσιμο ρούχων. Για επίμονους λεκέδες, προσθέτουμε λίγο ξίδι.

- Γενικό καθαριστικό: Μισό φλυτζάνι ξίδι και 1/4 φλυτζανιού μαγειρική σόδα σε δύο λίτρα νερό. Το διάλυμα διατηρείται για μεγάλο χρονικό διάστημα και καθαρίζει τζάμια, καθρέφτες, τις αποθέσεις ασβεστίου σε βρύσες και κεραμικά πλακίδια.

- To ξίδι χρησιμοποιείται για απομάκρυνση λιπαρών ουσιών και μούχλας. Για λίπη μπορούμε ακόμη να χρησιμοποιήσουμε και χυμό λεμονιού.

- Διάλυμα ξιδιού σε ζεστό νερό είναι άριστο καθαριστικό για τζάμια (δύο κουταλίες ανά λίτρο ζεστού νερού - πλένουμε τα τζάμια χρησιμοποιωντας τις παλιές μας εφημερίδες), κεραμικά πλακίδια και πλαστικές επιφάνειες (όπως το εσωτερικό του ψυγείου).

- Αφαιρούμε τα άλατα από το βραστήρα του νερού βράζοντας μισό φλυτζάνι ξίδι σε δύο φλυτζάνια νερό. Ξεπλένουμε καλά με ζεστό νερό όσο ο βραστήρας είναι ακόμη ζεστός.

- Ανάμεσα στα οικιακά απορρυπαντικά, τα πιό τοξικά είναι τα καθαριστικά φούρνου, αποχετεύσεων και λεκάνης τουαλέτας. H καυστική σόδα είναι επικίνδυνη για το περιβάλλον και για τον χρήστη. Για να καθαρίσετε τις αποχετεύσεις, αντί για καυστική σόδα μπορείτε να ρίξετε στην αποχέτευση μισό φλυτζάνι μαγειρική σόδα και μισό φλυτζάνι ξίδι. Η χημική αντίδραση που ακολουθεί διασπά τις λιπαρές ουσίες σε σαπούνι και γλυκερίνη και καθαρίζει τις αποχετεύσεις. Μετά από 15 λεπτά, ρίξτε βραστό νερό για να ξεπλυθούν τα κατάλοιπα (η μέθοδος αυτή χρησιμοποιείται μόνον σε μεταλλικούς σωλήνες. Οι πλαστικοί σωλήνες μπορεί να λιώσουν αν ρίξουμε μεγάλες ποσότητες βραστού νερού. Ακόμη, μη χρησιμοποιείτε αυτή τη μέθοδο αν προηγουμένως έχετε ρίξει εμπορικά παρασκευάσματα απόφραξης, γιατί σε συνδυασμό με το ξίδι δημιουργούνται επικίνδυνες αναθυμιάσεις). Το ίδιο διάλυμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τη λεκάνη της τουαλέτας, όπου αφήνουμε να δράσει για λίγα λεπτά, τρίβουμε με βούρτσα και ξεπλένουμε με νερό.

- Απολυμαίνουμε επιφάνειες αν τις σκουπίσουμε με ζεστό νερό όπου έχουμε προσθέσει βόρακα (1/4 του φλυτζανιού βόρακα σε 2 λίτρα ζεστό νερό). Και βέβαια μπορούμε να απολυμάνουμε με οινόπνευμα.

- Χρησιμοποιούμε τη μαγειρική σόδα σαν σκόνη καθαρισμού, και την ενισχύουμε αν χρειαστεί αναμιγνύοντας με ξίδι.

- Αντί για τα τοξικά αποσμητικά χώρου, χρησιμοποιούμε φύλλα λεβάντας ή μέντας, η αιθέρια έλαια. Επίσης αερίζουμε συχνά τους χώρους.

Η προσπάθεια για φυσικότερο καθαρισμό του σπιτιού μας ωφελεί την υγεία της οικογένειάς μας, ιδιαίτερα μάλιστα των παιδιών που η ανάπτυξή τους βλάπτεται από την επαφή με χημικές ουσίες. Εξοικονομούμε ακόμη χώρο και χρήματα, απλοποιούμε τη ζωή μας και βοηθούμε το περιβάλλον. Τα ποτάμια και τα υπόγεια νερά καθώς και η άγρια ζωή ωφελούνται από τη μείωση των χημικών οικιακών αποβλήτων.

Ημιδιαμονή στον αέρα

Για όσους Αυστραλούς θέλουν κάτι άλλο από το παραδοσιακό ξενοδοχείο για τρεις ώρες, υπάρχει εναλλακτική λύση! Μία αεροπορική εταιρεία κάνει την επιθυμία σας πραγματικότητα, προσφέροντας ερωτικές πτήσεις με ένα ειδικά διαμορφωμένο αεροσκάφος πάνω από τις ανατολικές ακτές της Αυστραλίας. Οι Ερωτικές Αερογραμμές, εταιρεία που ίδρυσε ο πιλότος Creg Giusto (πρώην πιλότος μαχητικού αεροσκάφους) .το 2006, έχουν στόχο να αναπτερώσουν το ερωτικό ενδιαφέρον των ζευγαριών. Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να νοικιάσουν ένα δικινητήριο Beech «Σατέν σεντόνια, σαμπάνια, φράουλες, λουλούδια, ακόμα και ένα πιστοποιητικό για να δείχνουν στους φίλους τους», παρέχει η εταιρεία, όπως εξηγεί ο Giusto.

SEXY AND HOT .... η παιχνιδιάραΟλόκληρη η gallery στην Agenda του Rc-Cafe

Φυτεύοντας τους ποδηλατόδρομους..

To Σάββατο 27 Μαρτίου 2010 και ωρα 3:30 μ.μ. – 6:30 μ.μ. η ομάδα του BikeRespect μαζί με φίλους του ποδηλάτου θα συναντηθούν στην κεντρική είσοδο του λιμανιού του Πειραιά,στην οδό Κουντουριώτη στην αρχή παλιάς παραλίας, για να φυτέψουν τους ποδηλατόδρομους..Όπως και την την Κυριακή 14/3 καταφέρανε και αποτρέψανε τα αυτοκίνητα από τον ποδηλατόδρομο για μια ολόκληρη μέρα, τοποθετώντας απλά άνθη, έτσι και αύριο στόχος είναι να καταλάβουν οι οδηγοί ότι οι ποδηλατόδρομοι είναι για τα ποδήλατα.

Θα δημιουργηθούν αυτοσχέδιες γλάστρες από μικρά πλαστικά μπουκαλάκια από νερό, κομμένα στην μέση , τοποθετημένα ανάποδα στο μαύρο πλαστικό διαχωριστικό των ποδηλατοδρόμων. Μέσα στο κάθε ένα από αυτά θα μπει από ένας πανσές . Την προσπάθεια εμψυχώνουν οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού και η Αντιδημαρχία Πρασίνου προσφέροντας τα άνθη (500 πανσέδες)

Πάρτε μικρά πλαστικά μπουκάλια από νερό (άδεια) τα οποία θα αποτελέσουν και τις αυτοσχέδιες γλάστρες. Χρωματίστε τα από το σπίτι με μηνύματα ή παραστάσεις και ελάτε να κάνουμε την παρουσία μας αισθητή σε όλους. Θα είναι ώρα αιχμής και η μαζικότητα είναι αναγκαία..


kala-nea.gr

Λίγα λόγια για Ντοκιμαντέρ

Απ' όλα τα κινηματογραφικά είδη το ντοκιμαντέρ, είναι το αρχαιότερο. Είναι το πρώτο είδος ταινίας που γύρισαν οι αδελφοί Λυμίερ πριν 100 χρόνια: η άφιξη του τραίνου στον σταθμό ή έξοδος των εργατών από το εργοστάσιο, απεικόνιζαν την πραγματικότητα όπως είναι ή μάλλον όπως την έβλεπαν οι δύο δημιουργοί. Έτσι οι πρώτοι θεατές του κινηματογράφου έβλεπαν μόνο ταινίες ντοκιμαντέρ: ταινίες που παρουσίαζαν την ειδησεογραφική επικαιρότητα, μικρές σκηνές της καθημερινής ζωής, περιπλανήσεις σε τόπους εξωτικούς και μακρινούς. Το ενδιαφέρον για κάθε ταινία που κατέγραφε την αληθινή ζωή υπήρξε, στις απαρχές του κινηματογράφου, έντονο και πάντα σταθερό.

Δύο ήταν οι άξονες πάνω στους οποίους κινήθηκαν τα πρώτα ντοκιμαντέρ (και οι οποίοι παρέμειναν αναλλοίωτοι από τον χρόνο). Ο πρώτος είναι η πιστή αναπαραγωγή της πραγματικότητας, η καταγραφή δηλαδή των πραγμάτων όπως ακριβώς είναι. Αυτού του είδους τα ντοκιμαντέρ έχουν την σημασία ενός ντοκουμέντου, και επιβιώσεις αυτής της τάσης αποτελούν τα ειδησεογραφικά φιλμ που προβάλλονται στις ειδήσεις. Ο δεύτερος άξονας υπήρξε, όχι η πιστή αναπαραγωγή της πραγματικότητας, αλλά η αποκάλυψη της κρυφής όψης των πραγμάτων. Με πρωτεργάτη τον Robert Flaehrty, τα ντοκιμαντέρ που ανήκουν σ' αυτήν την τάση αποκαλύπτουν όψεις τις αληθινής ζωής, που βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια: η εσωτερική ζωή των ανθρώπων, ο σκληρός αγώνας για επιβίωση, οι γοητευτικές αλλά αθέατες όψεις της αληθινής ζωής. Αυτά τα ντοκιμαντέρ υποστηρίζονται από ένα ισχυρό και έντονο σκηνοθετικό βλέμμα πάνω στο θέμα τους, αναπτύσσουν ένα λόγο που πολλές φορές ξεφεύγει από τα στενά όρια της περιγραφής και αποκτά την αξία ενός δοκιμιού.

Όμως η συνέχεια υπήρξε τελείως διαφορετική. Η ανάπτυξη του μυθοπλαστικού κινηματογράφου (που βασίστηκε στα λαϊκά μελοδράματα, αλλά και στα περιπετειώδη μυθιστορήματα που κυριαρχούσαν στο τέλος του 19ου αιώνα) έστρεψε αλλού το ενδιαφέρον των θεατών. Υπακούοντας σε αναμφισβήτητες ανάγκες των θεατών, ο κινηματογράφος μυθοπλασίας εδραιώθηκε στην συνείδηση του κοινού ως η μόνη νόμιμη εκδοχή του κινηματογράφου.
Και το ντοκιμαντέρ εξορίστηκε από τις αίθουσες, βρίσκοντας φιλοξενία στις αίθουσες των κινηματογραφικών λεσχών. Όμως αυτά τα "σκοτεινά" χρόνια σκηνοθέτες και ταινίες διαμόρφωναν και εξέλισσαν το είδος.
Ήταν η εμφάνιση της τηλεόρασης και οι σχεδόν απεριόριστες ανάγκες της για πρόγραμμα που επέτρεψαν το ντοκιμαντέρ να γνωρίσει πάλι κάποια αποδοχή από τους θεατές. Ειδικά τηλεοπτικά κανάλια εξειδικευμένα στο ντοκιμαντέρ έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια στο εξωτερικό -και πρόσφατα είναι προσβάσιμα και από Έλληνες θεατές.

Αυτή βέβαια η εξέλιξη δεν ήταν χωρίς επιπτώσεις, αφού ο μεγαλύτερος όγκος της παγκόσμιας παραγωγής είναι τηλεοπτικά ντοκιμαντέρ. Αυτές οι ταινίες δίνουν περισσότερη σημασία και βαρύτητα στην πληροφοριακή αξία της εικόνας και στο θέαμα, παρά στην σκηνοθεσία της εικόνας, δηλαδή δεν αποκαλύπτουν μια ιδιαίτερη μια σκηνοθετική οπτική. Ωστόσο η ύπαρξη ενός τηλεοπτικού κυκλώματος προβολής επιτρέπει την παραγωγή ταινιών που κατορθώνουν να παρεισφρύουν μέσα στα τηλεοπτικά στεγανά, χωρίς να υιοθετούν τις τηλεοπτικές νόρμες.
Παράλληλα η εμφάνιση του βίντεο και κυρίως η εξέλιξη του με τις ελαφριές φορητές ψηφιακές κάμερες έδωσε νέα ώθηση στο είδος. Το κόστος μιας ταινίας ντοκιμαντέρ σε ψηφιακή μορφή (τα γυρίσματα και η επεξεργασία) είναι εξαιρετικά μικρό αν συγκριθεί με την παραγωγή σε σελιλόιντ. Και αυτή εξέλιξη επέτρεψε μεγαλύτερη ευελιξία στους σκηνοθέτες: όχι μια βαριά κινηματογραφική μηχανή (και το αντίστοιχο συνεργείο από τεχνικούς) που περιορίζει τις κινήσεις τους σκηνοθέτη -αλλά ο σκηνοθέτης μόνος αντιμέτωπος με το θέμα του.
Έτσι νέες ευκαιρίες και νέες δυνατότητες παρουσιάζονται σήμερα στους σκηνοθέτες ντοκιμαντέρ.

Κείμενο: Δημήτρης Μπάμπας ( cinephilia.gr )

Στο «φως» τα γενετικά μυστικά της παπαρούνας του οπίου.

Τα γενετικά μυστικά της παπαρούνας του οπίου κατόρθωσαν να «ξεκλειδώσουν» για πρώτη φορά στα χρονικά Καναδοί επιστήμονες. Οι μελετητές ανακάλυψαν τα γονίδια που επιτρέπουν στο φυτό να παράγει με φυσικό τρόπο κωδεΐνη και μορφίνη.
Η ανακάλυψη ανοίγει το δρόμο για εναλλακτικές μεθόδους παραγωγής των ουσιών καταπολέμησης του πόνου. Η παραγωγή μπορεί να γίνει είτε μέσω κατασκευής τους σε εργαστήριο, είτε ελέγχοντας βιοτεχνολογικά την παραγωγή των ουσιών στο φυτό.

Εάν τελικώς κάτι τέτοιο γίνει πραγματικότητα, τό9τε δεν θα χρειάζεται η καλλιέργεια τεράστιων αγροτικών εκτάσεων με οπιούχες παπαρούνες.

Εξάλλου, η καλλιέργεια των συγκεκριμένων λουλουδιών έχει ως "παρενέργεια" την εξάπλωση των ναρκωτικών διεθνώς.

Η παπαρούνα του οπίου παράγει με φυσικό τρόπο μορφίνη και, σε μικρότερη ποσότητα, κωδεΐνη.

Τα ένζυμα που "κωδικοποιούνται" από τα δύο γονίδια που ανακαλύφθηκαν, διέφευγαν από τους βιοχημικούς των φυτών εδώ και μισό αιώνα.

Η ανακάλυψη έγινε από ερευνητές του πανεπιστημίου του Κάλγκαρι, υπό τον καθηγητή του τμήματος βιολογικών επιστημών Πίτερ Φατσίνι.

Δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Nature Chemical Biology.

Η κωδεΐνη είναι μακράν η ευρύτερα χρησιμοποιούμενη παυσίπονη οπιούχος ουσία στον κόσμο.

Μπορεί να εξαχθεί απευθείας από το φυτό.

Η περισσότερη κωδεΐνη σήμερα παράγεται συνθετικά από την ευρισκόμενη σε μεγαλύτερη αφθονία μορφίνη, η οποία βρίσκεται επίσης στην παπαρούνα του οπίου.

Η κωδεΐνη μετατρέπεται από ένα ένζυμο στο ήπαρ σε μορφίνη.

Σύμφωνα με τον Φατσίνι, η ανακάλυψη των γονιδίων, μεταξύ άλλων, μπορεί να επιτρέψει τη βιοτεχνολογική παραγωγή οπιούχων φυτών, την ελεγχόμενη σύνθεση κωδεΐνης με άλλα οπιούχα φάρμακα με πιο αποδοτικό και οικονομικό τρόπο, καθώς και την χρήση μικρο-οργανισμών για την παραγωγή οπιούχων φαρμάκων.

Ένα από τα πρώτα βήματα, σε επόμενη φάση, της καναδικής ερευνητικής ομάδας θα είναι να χρησιμοποιήσουν το γονίδιο της κωδεΐνης για να παράγουν τις φαρμακευτικές ουσίες σε μαγιά ή βακτήρια μέσα σε τεράστια δοχεία ζύμωσης.

Ο Καναδός καθηγητής υπογράμμισε ότι "η εξέλιξη αυτών των δύο γονιδίων σε ένα μοναδικό φυτό είχε τεράστια επίδραση στην ανθρωπότητα κατά τις τελευταίες χιλιάδες χρόνια. Η ανακάλυψή μας επιτρέπει, ώστε αυτή η μοναδική γενετική δύναμη να χειραγωγηθεί με πολλούς σημαντικούς τρόπους".

Η παραγωγή παράνομης ηρωίνης από την παπαρούνα του οπίου εκτιμάται ότι είναι διεθνώς δεκαπλάσια σε σχέση με την νόμιμη ποσότητα που κατευθύνεται για ιατρικούς σκοπούς.

Η μείωση της ιατροφαρμακευτικής ανάγκης για καλλιέργεια του φυτού, χάρη στη "βιομηχανική" παραγωγή της, γεννά ελπίδες ότι θα περιοριστεί και το εμπόριο ναρκωτικών.

Εάν τελικώς καταστεί εφικτή η δημιουργία γενετικά μεταλλαγμένων φυτών οπίου που θα έχουν απολέσει τη φυσική ικανότητά τους να μετατρέπουν μόνα τους την κωδεΐνη σε μορφίνη, δηλαδή θα παράγουν μόνο κωδεϊνη, τότε, πέρα από την ιατρική σημασία αυτής της εξέλιξης, θα μειωθούν οι ποσότητες παραγόμενης μορφίνης και συνεπώς και ηρωίνης.

Το όπιο χρησιμοποιείται ως αναλγητικό εδώ και τουλάχιστον 6.000 χρόνια.

Το ακατέργαστο όπιο περιέχει περίπου 10% μορφίνη, η οποία χρησιμοποιείτο ευρέως τον 19ο αιώνα με την ονομασία λάβδανο.

Γύρω στους 1.000 τόνους μορφίνης εξάγονται κάθε χρόνο από τα φυτά του οπίου παγκοσμίως και το μεγαλύτερο μέρος αυτής της ποσότητας μετατρέπεται σε κωδεΐνη.
.greekforests.

Αυτοκίνητα του μέλλοντος!!!
Δείτε τίς φώτο:

eikones-tou-kosmou
αναδημοσίευση από alepounews

Τυφλός κατηγορήθηκε για... τροχαίες παραβάσεις

Σε περιπέτειες με τη δικαιοσύνη μπλέχτηκε ένας 50χρονος από το Birmingham της Μεγάλης Βρετανίας καθώς, παρά τα προβλήματα όρασης που αντιμετωπίζει, κατηγορήθηκε για παραβάσεις του ΚΟΚ. Σημειωτέον, ο Βρετανός δεν έχει καν αυτοκίνητο.

Ο George Day, ο οποίος έχασε την όρασή του σε ηλικία επτά ετών, δεν απέκτησε ποτέ δίπλωμα οδήγησης. Ωστόσο, αυτή η… δικαιολογία δεν στάθηκε αρκετή, ώστε να εμποδίσει τους αστυνομικούς του τοπικού τμήματος να τον συλλάβουν.

Όπως είναι φυσικό, ο κύριος Day νόμισε ότι πρόκειται για αστείο, όταν ένας φίλος τού τηλεφώνησε και τον ενημέρωσε ότι τον αναζητά η αστυνομία με ένταλμα σύλληψης.

«Μίλησα με την αστυνομία και τους εξήγησα ότι δεν μπορώ να οδηγήσω γιατί είμαι τυφλός» τόνισε ο 50χρονος άνδρας και συμπλήρωσε: «Όμως, μου είπαν ότι θα έρθουν την επόμενη μέρα και θα με πάνε στο δικαστήριο».

Ευτυχώς, στο δικαστήριο… επικράτησε η λογική και ο άτυχος άνδρας αφέθηκε ελεύθερος. Προφανώς, κάποιος άλλος παραβίασε τον ΚΟΚ και χρησιμοποίησε τα στοιχεία του, προκειμένου να τον ενοχοποιήσει.

Θα κάνουμε έρωτα με ρομπότ το 2012

Επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ στην Ολλανδία θεωρούν ότι οι άνθρωποι θα κάνουμε έρωτα με ρομπότ μέχρι το 2012 ενώ μέχρι το 2050 θα έχει νομιμοποιηθεί και ο γάμος με τα ρομπότ.
Ο Dr. David Levy ισχυρίζεται ότι πολύ σύντομα γυναικεία περιοδικά θα «βάλλουν την ιδέα» ότι το σεξ με ένα ρομπότ είναι πολύ καλό και τότε η φράση «με ρομπότ» θα κυριαρχήσει στο life style των ανθρώπων.
Ο καθηγητής επίσης προβλέπει ότι οι κάτοικοι της πολιτείας της Μασαχουσέτης θα είναι οι πρώτοι που θα δοκιμάσουν το σεξ με τα ρομπότ καθώς πρόκειται για μία από τις πιο φιλελεύθερες πολιτείες στις ΗΠΑ καθώς η συγκεκριμένη πολιτεία πρωταγωνίστησε και στον αγώνα για τους γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων ενώ εκεί κυκλοφορούν και πολλοί hi-tech τύποι λόγω της έδρας του MIT.
Οι προβλέψεις ενισχύονται όσο τα ρομπότ αποκτούν όλο και πιο ανθρωπόμορφη όψη ενώ η ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης βοηθά επίσης προς την ίδια κατεύθυνση καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το σεξ είναι, πάνω απ' όλα, «εγκεφαλικό».

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΟΥ BAUCHE (1737)

O Philip Bauche ήταν γεωγράφος του 18 ου αιώνα που ζωγράφισε ένα χάρτς της Ανταρκτικής, μόνο που την εμφανίζει ως 2 ξεχωριστά κομμάτια γης με λεπτομερείς ακτογραμμές.Για πολλά χρόνια ο χάρτης θεωρούταν λανθασμένος.Το 1958 όμως διεχθάχθηκε στην Ανταρκτικη μια σεισμική έρευνα η οποία έδειξε ότι στην πραγματικότητα η Ανταρκτικη αποτελείται από 2 διαφορετικά νησιά καλυμμένα με ένα παχύ στρώμα πάγου με αποτέλεσμα να φαίνονται ως ένα ενιαίο.

Και όχι μόνο αυτό.
Η γενική τοπογραφία της περιοχής κάτω από τους πάγους ταιριάζει με αυτήν που απεικονίζεται στον χάρτη του Βauche.
Πως όμως συνέβη κατι τέτοιο?

Ο χάρτης αυτός δείχνει ότι ο Βauche είχε στην κατοχή του έναν ακριβή χάρτη της περιοχής της Ανταρκτικης 100 χρόνια πριν ανακαλυφθεί και μάλιστα χωρίς πάγο. Κάποιοι γεωλόγοι πιστεύουν ότι η τελευταία φορά που η Ανταρκτικη ήταν σε κατάσταση χωρίς πάγους ήταν γ΄ρω στο 4.000 π.Χ.


Εικόνα

Διατροφή, βότανα & αϋπνία

Η αϋπνία είναι ένα συχνό φαινόμενο που παρατηρείται κυρίως σε ανθρώπους που κατοικούν στην πόλη. Η ένταση, το άγχος και το stress είναι ο κύριος λόγος για την εμφάνιση της.
Διατροφικά μπορούμε να κάνουμε έξυπνες επιλογές ώστε να μην επιβαρύνουμε την κατάσταση. Η αποφυγή πηγών καφεΐνης μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά προς αυτήν την κατεύθυνση. Ο καφές, τα αναψυκτικά τύπου κόλα και η σοκολάτα είναι μερικά από τα τρόφιμα που περιέχουν υψηλές ποσότητες καφεΐνης και πιθανόν να μας δημιουργούν ένταση. Παράλληλα καλό είναι να τρώμε 2-2.5 ώρες πριν πέσουμε για ύπνο το βράδυ γιατί τα προβλήματα πέψης πιθανόν να λειτουργούν επιβαρυντικά. Επίσης πικάντικες τροφές στο βραδινό μπορούν να προκαλέσουν ανησυχία οπότε καλό είναι να αποφεύγονται.
Τα βότανα μπορούν να βοηθήσουν ιδιαιτέρως αυτήν την προσπάθεια μας. Τα πιο αποτελεσματικά υπνωτικά βότανα είναι ο Λυκίσκος, η Πισκιδία, η Πασσιφλόρα και η Βαλεριάνα. Η Πισκιδία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη αν η αϋπνία μας οφείλεται σε πόνο.
Αν λοιπόν έχουμε αϋπνία (η οποία δεν οφείλεται σε πόνο), μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα μείγμα που αποτελείται από ίσα μέρη Πασσιφλόρα και Βαλεριάνα. Το μείγμα το παρασκευάζουμε ως έγχυμα. Ρίχνουμε δηλαδή σε δύο κουταλάκια ξηρού μίγματος ένα φλιτζάνι βραστό νερό, το σκεπάζουμε για 10 λεπτά, σουρώνουμε και πίνουμε πριν πέσουμε για ύπνο. Αν χρειάζεται μπορούμε να αυξήσουμε λίγο τη δόση του μίγματος για να είναι πιο αποτελεσματικό. Το μείγμα είναι ασφαλές και δεν μπορεί να πάρει κανείς υπερβολική δόση από τα βότανα αυτά. Τα πιο πολλά χαλαρωτικά νευροτονωτικά φέρνουν ένα ήρεμο και φυσιολογικό ύπνο. Το Χαμομήλι, το Τίλιο και το Τριφύλλι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά και η γεύση τους είναι πολύ ωραία. Τα πίνουμε ακριβώς λίγο πριν πάμε για ύπνο, έτσι ώστε να χαλαρώσουμε από οποιαδήποτε ένταση και να κοιμηθούμε βαθιά και ήρεμα.

Κουβάτσος Φίλιππος, Κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος

H ντίβα που δόξασε την Ελλάδα .... Μαρία Κάλλας

Ακριβώς ένα μήνα μετά το θάνατο του 'Ελβις Πρίσλεϊ, στις 16 Σεπτεμβρίου 1977, έφυγε από τη ζωή η Μαρία Κάλλας.
Η κορυφαία Ελληνίδα υψίφωνος και η πλέον γνωστή παγκοσμίως ερμηνεύτρια όπερας και λυρικού θεάτρου.

Τα πρώτα χρόνια

Η Μαρία Κάλλας γεννήθηκε ως Άννα Μαρία Καικιλία Σοφία Καλογεροπούλου στις 2 Δεκεμβρίου του 1923 στη Νέα Υόρκη. Τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς οι γονείς της, Ευαγγελία Δημητριάδη (από την Κωνσταντινούπολη) και Γιώργος Καλογερόπουλος (από τo Nεωχόριο Ιθώμης στό Μελιγαλά Μεσσηνίας), είχαν μεταναστεύσει στις Η.Π.Α. από την Αθήνα. Εκεί ο πατέρας της ανοίγει φαρμακείο και το 1929 αλλάζει το οικογενειακό επώνυμο από Καλογερόπουλος σε Callas. Τρία χρόνια αργότερα η Μαρία ξεκινά τα πρώτα μαθήματα πιάνου μαζί με τη μεγαλύτερη αδελφή της Υακίνθη. Σε ηλικία 11 ετών έλαβε το πρώτο βραβείο ως "σολίστ" σε διαγωνισμό παιδικών φωνών που είχε διοργανώσει ο ραδιοφωνικός σταθμός της Νέας Υόρκης W.O.R.

Στα 1937 έρχεται το διαζύγιο των γονιών της και η Μαρία ακολουθεί τη μητέρα της στην Αθήνα, όπου ήδη βρισκόταν η αδελφή της. Αρχικά, αν και μικρότερη από το ηλικιακό όριο εισαγωγής, εγγράφηκε στο Εθνικό Ωδείο του Καλομοίρη με καθηγήτρια τη Μαρία Τριβέλλα ενώ ένα χρόνο αργότερα βρέθηκε στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών όπου δίδασκε η Ελβίρα ντε Ιντάλγκο (Elvira de Hidalgo) και η οποία θεωρείται ως η κατ’ εξοχήν δασκάλα της Κάλλας.


Στις 2 Απριλίου 1939 κάνει το σκηνικό της ντεμπούτο ως Σαντούζα σε μία μαθητική παράσταση της "Αγροτικής Ιπποσύνης" (Cavalleria Rusticana) του Πιέτρο Μασκάνι από το Ωδείο Αθηνών. Λίγο πριν το ξέσπασμα του ελληνοϊταλικού πολέμου έρχεται η πρώτη συνεργασία της με την εταιρεία της Λυρικής Σκηνής Αθηνών και στις 21 Οκτωβρίου του 1940, ερμηνεύει τραγούδια από τον Έμπορο της Βενετίας του Ουίλιαμ Σαίξπηρ στο Βασιλικό Θέατρο. Η συνεργασία της με τη Λυρική Σκηνή θα συνεχιστεί και στις 21 Ιανουαρίου 1941 στην πρώτη της μελοδραματική εμφάνιση θα υποδυθεί τη Βεατρίκη στο έργο "Βοκκάκιος" του Φραντς φον Σουπέ στο κινηματοθέατρο Παλλάς.

Στις 27 Αυγούστου του 1942 στο θερινό θέατρο Παρκ στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στην πρώτη της επαγγελματική εμφάνιση σε όπερα, ερμηνεύει "Τόσκα" του Τζιάκομο Πουτσίνι. Την ίδια χρονιά συμμετείχε σε συναυλία της Λυρικής στη Θεσσαλονίκη. Στις 19 Φεβρουαρίου ερμηνεύει τη Σμαράγδα στον "Πρωτομάστορα" του Μανώλη Καλομοίρη, και εννέα μέρες αργότερα συμμετέχει σε μεγάλη συναυλία για τα συσσίτια της Νέας Σμύρνης στον κινηματογράφο Σπόρτινγκ. Στις 12 Δεκεμβρίου ερμηνεύει άριες του Μπετόβεν και του Ροσίνι σε συναυλία υπέρ των φυματικών.Η αρχή της μεγάλης πορείας

Λίγο μετά την απελευθέρωση της Ελλάδας από τις δυνάμεις του Άξονα η Κάλλας, εξ αιτίας της υποβάθμισής της στη Λυρική Σκηνή και εν μέσω της πολεμικής των συναδέλφων της που την κατηγορούσαν για συνεργασία με τους κατακτητές, αποφασίζει να επιστρέψει στις Η.Π.Α. Προκειμένου να εξασφαλίσει τα εισιτήριά της δίνει μια αποχαιρετιστήρια παράσταση στην Αθήνα. Το Σεπτέμβριο του 1945 βρίσκεται στη Νέα Υόρκη και ξεκινά την προσπάθεια για ανεύρεση εργασίας αρχικά στη Μητροπολιτική Όπερα, δεν καταφέρνει όμως να υπογράψει συμβόλαιο.

Εντούτοις η ακρόασή της από τον Έντουαρντ Τζόνσον, διευθυντή της Όπερας, φέρνει την προσφορά δύο ρόλων στα έργα "Φιντέλιο" του Μπετόβεν και "Μανταμ Μπατερφλάι" του Πουτσίνι. Η Κάλλας απορρίπτει τους ρόλους. Δε θέλει να τραγουδήσει το "Φιντέλιο" στα αγγλικά, ενώ αισθάνεται πολύ εύσωμη ώστε να ερμηνεύσει την αιθέρια "Μπάτερφλάι".

Η γνωριμία της με τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Αρένας της Βερόνα, Τζοβάννι Τζενατέλλο την οδηγεί στην Ιταλία. Εκεί στις 3 Αυγούστου 1947 κάνει την πρώτη της εμφάνιση στην Αρένα της Βερόνα με τη "Τζοκόντα" του Αμιλκάρε Πονκιέλι. Τον ίδιο χρόνο ερμηνεύει την Ιζόλδη από το "Τριστάνος και Ιζόλδη" στη Βενετία υπό την καθοδήγηση του μαέστρου Τούλιο Σεραφίν. Συνάμα έρχεται και η γνωριμία της με τον μουσόφιλο Ιταλό βιομήχανο Τζοβάννι Μπατίστα Μενεγκίνι, με τον οποίο παντρεύονται στις 21 Απριλίου 1949. Ο Μενεγκίνι έχοντας και ρόλο μάνατζερ άσκησε καταλυτική επιρροή στην καριέρα της Κάλλας, υποβάλλοντάς την σε δίαιτα με σκοπό να αποκτήσει καλύτερη εμφάνιση και αποτρέποντάς την από κάθε βιοτική ενασχόληση με την οικονομική κάλυψη, που της παρείχε. Έτσι τον ίδιο χρόνο η Κάλλας κάνει καλλιτεχνικές εμφανίσεις στο Μπουένος Άιρες και το 1950 στο Μεξικό.

Τα στάδια της αποθέωσης

Στις 7 Δεκεμβρίου 1951 η Κάλλας ανοίγει τη σαιζόν στη Σκάλα του Μιλάνου με το "Σικελικό Εσπερινό", εμφάνιση που της προσφέρει μεγάλη αναγνώριση. Κατά τη διάρκεια των επόμενων επτά ετών η Σκάλα θα είναι η σκηνή των μέγιστων θριάμβων της σε ένα ευρύ φάσμα ρόλων. Το 1955 ανεβάζει την ιστορική παράσταση της "Τραβιάτας" του Βέρντι σε σκηνοθεσία Λουκίνο Βισκόντι.

Στις 27 Οκτωβρίου 1956 εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης ως "Νόρμα" στο ομώνυμο έργο του Μπελλίνι. Στις 5 Αυγούστου 1957 επιστρέφει στην Αθήνα και εμφανίζεται στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών. Δύο μήνες πριν είχε γνωρίσει τον εφοπλιστή Αριστοτέλη Ωνάση σε δεξίωση της κοσμικογράφου Έλσα Μαξγουελ. Η γνωριμία τους θα εξελιχθεί σε μία από τις πλέον συζητημένες σχέσεις στην ιστορία.

Το 1960 τραγουδά στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου "Νόρμα" και το επόμενο έτος "Μήδεια" σε σκηνοθεσία Αλέξη Μινωτή. Το 1962 επανέρχεται στη Σκάλα του Μιλάνου και αποθεώνεται σαν Μήδεια σε σκηνοθεσία Αλέξη Μινωτή και κοστούμια Γιάννη Τσαρούχη. Τον Ιανουάριο του 1964 πείθεται από το Φράνκο Τζεφιρέλι να συμμετάσχει σε μία νέα παραγωγή της "Τόσκα" στη σκηνή του Covent Garden. Η παράσταση εκθειάζεται από τους κριτικούς ενώ ακολουθεί την ίδια χρονιά νέος καλλιτεχνικός θρίαμβος στην Όπερα των Παρισίων με τη "Νόρμα". Παρά τα φωνητικά προβλήματα που έχει αρχίσει να αντιμετωπίζει το παρισινό κοινό την αποδέχεται θερμά.

Στις 5 Ιουλίου 1965 εμφανίζεται για τελευταία φορά σε παράσταση όπερας στο Covent Garden με την "Τόσκα" σε σκηνοθεσία Φράνκο Τζεφιρέλι. Στα 1966 απεκδύεται την αμερικανική υπηκοότητα και λαμβάνει την ελληνική. Με αυτή της την ενέργεια λύεται και τυπικά ο γάμος της με το Μενεγκίνι. Πλέον ελπίζει ότι ο Αριστοτέλης Ωνάσης θα της ζητήσει να παντρευτούν κάτι που τελικά δε γίνεται μια και στις 8 Ιουλίου 1968 ο Έλληνας μεγιστάνας παντρεύεται τη χήρα του Αμερικανού Προέδρου Κέννεντυ, Τζάκυ. Αυτή του η πράξη βυθίζει σε κατάθλιψη την κορυφαία υψίφωνο.

Τελευταίες σκηνές πριν το τέλος

Το 1969 γυρίζει σε ταινία τη "Μήδεια" του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Πιερ Πάολο Παζολίνι. Η ταινία δεν έχει τύχη στις κινηματογραφικές αίθουσες. Στις 25 Μαΐου 1970 μεταφέρεται στο νοσοκομείο και γίνεται γνωστό ότι επεχείρησε να αυτοκτονήσει λαμβάνοντας μεγάλη δόση βαρβιτουρικών.

Το 1973 σκηνοθετεί στο Τορίνο μαζί με τον Τζουζέπε ντι Στέφανο τον "Σικελικό Εσπερινό" και την ίδια χρονιά ξεκινά μαζί του μια παγκόσμια καλλιτεχνική περιοδεία. Στις 8 Δεκεμβρίου η Κάλλας τραγούδησε στην Όπερα των Παρισίων, όπου το κοινό την κάλεσε στη σκηνή 10 φορές καταχειροκροτώντας την. Η τελευταία της εμφάνιση έγινε στην πόλη Σάπορο της Ιαπωνίας στις 11 Δεκεμβρίου του 1974.

Η Μαρία Κάλλας πέρασε στην αιωνιότητα στις 16 Σεπτεμβρίου 1977 στο Παρίσι. Η κηδεία της έγινε στις 20 Σεπτεμβρίου και, αφού το σώμα της αποτεφρώθηκε όπως επιθυμούσε, την άνοιξη του 1979 η τέφρα της σκορπίστηκε στο Αιγαίο.

Πηγή:Βικιπαίδεια

Σε γνωρίζω από το ..χρώμα

Το χρώμα των μαλλιών μιας γυναίκας λέει πολλά για τον χαρακτήρα της, τις επιθυμίες της και τον τρόπο με τον οποίο θέλει να τις φέρονται οι άλλοι. Από την άλλη, αλλιώς σε προδιαθέτει μια ξανθιά να της φερθείς και αλλιώς μπορεί η ίδια να πιστεύει οτι πρέπει να της φερθείς. Ωστόσο υπάρχει ολόκληρη θεωρία για το τι αποκαλύπτει το χρώμα που επιλέγει κάθε γυναίκα για τα μαλλιά της. Αν βέβαια τα αλλάζει πολύ συχνά, ίσως έχετε να κάνετε με ...σχιζοφρενή.
Γενικά, πάντως, ισχύουν τα εξής:
Το πλατινένιο ξανθό χαρίζει μια εξεζητημένη, νεανική και ιδιαίτερα θηλυκή εμφάνιση. Στην αρνητική του εκδοχή δημιουργεί την εντύπωση επιπολαιότητας ή αστάθειας. Δεν είναι βέβαιο ομως οτι η γυναίκα με πλατινέ μαλλί είναι οντως επιπόλαιη.
Το μελί είναι μια ζεστή, ελκυστική απόχρωση που εκφράζει νεανική ανεμελιά.Δεν συνδέεται με αρνητικές πλευρές όπως το πλατινένιο ξανθό. Συνήθως είναι γυναίκες στις οποίες μπορείς να βασιστείς για σχέση, χωρίς να σε κάνουν να βαρεθείς εύκολα.
Το καστανόξανθο με κοκκινωπές ανταύγειες. Λαμπερό, αισιόδοξο και ζωντανό χρώμα που μπορεί όμως να ερμηνευτεί και σαν «κραυγαλέο». Από την άλλη, όμως, πρόκειται για μια γυναίκα που δεν διστάζει να μπει σε μια περιπέτεια και σίγουρα θα αποκαλύπτει σταδιακά διάφορες πλευρές του χαρακτήρα της.
Το κόκκινο δημιουργεί την εντύπωση ενός φλογερού τύπου, αλλά από την αρνητική πλευρά μπορεί να θεωρηθεί επιθετικό και υπερβολικό. Το κόκκινο, βέβαια έχει γίνει τόσο συνηθισμένο πια, που μπορεί απλώς να πρόκειται για μια καστανή που βαρέθηκε τα ίδια και τα ίδια. Πολλές φορές δεν τους πάει καθόλου, και αρνούνται να το δεχτούν. Αυτό δείχνει οτι άλλο θέλουν να δείξουν και άλλο είναι.
Το καστανό δείχνει ένα συντηρητικό, κατεστημένο χρώμα, αλλά και έλλειψη φαντασίας.Τείνει βέβαια να γίνει σπάνιο, οπότε για δώστε μια ευκαιρία και στην καστανή.
Το σκούρο καστανό και το μαύρο δείχνουν έναν χαρακτήρα μυστηριώδη με καλλιτεχνικές τάσεις, αλλά ίσως σκοτεινό και ύποπτο.
Το ανοιχτό καστανό θεωρείται πρακτικό και κλασικό χρώμα, ενώ από την αρνητική του πλευρά δείχνει κάπως βαρετό και άχρωμο. Συν΄θηως έτσι είναι και εκείνες που δεν προσπαθούν να φωτίσουν το ανοιχτό καστανό των μαλλιών τους.
Τα γκρίζα μαλλιά δείχνουν σοφία, αλλά και ωριμότητα. Μόνο που κανένας άντρας μέχρι τώρα δεν έχει βγει να πει οτι τον ελκύουν οι γκριζομάλλες, εκτός κι αν είναι σε προχωρημένο στάδιο Αλτζχάιμερ.
Τα λευκά μαλλιά θυμίζουν την εικόνα της γιαγιάς, και φυσικά την τρίτη ηλικία, και εκεί πρέπει να παραμείνουν.
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory