Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Σάββατο, 27 Μαρτίου 2010

καυτή και sexy ... φωτογραφίζεται με φόντο το Αιγαίο....για ολόκληρη την gallery επισκεφτείτε την AGENDA του Rc-Cafe

Tα ξημερώματα της Κυριακής η θερινή ώρα

ΕΛΛΑΔΑ
altEπανέρχεται από τα ξημερώματα της Κυριακής των Βαϊων η θερινή ώρα.
Στις τρεις τα ξημερώματα τα ρολόγια θα πρέπει να γυρίσουν μια ώρα μπροστά και να δείξουν τέσσερις.

Ο ορισμός του "προγραμματισμένου σεξ"

Τα έξοδα για παιδικό πάρτυ γενεθλίων θα είναι σίγουρα λιγότερα για ένα ζευγάρι από το Οχάιο των ΗΠΑ, το οποίο απέκτησε τα τρία παιδιά του σε διαφορετικές χρονιές αλλά την ίδια ημέρα.
Η 2α Οκτωβρίου είναι σίγουρα μια ημερομηνία που δεν θα ξεχάσουν ο William Cotton και η σύζυγος του Jenna. Στις 2 Οκτωβρίου 2007 απέκτησαν το νεότερο μέλος της οικογένειας τους, την Kayla, στις 2 Οκτωβρίου 2006 απέκτησαν τον Logan και στις 2 Οκτωβρίου 2003 απέκτησαν το πρώτο τους παιδί, τον Ayden.
Η 23χρονη Jenna αναμενόταν να γεννήσει την πρώτη της κόρη στις 30 Σεπτεμβρίου. Οι ιατρικές προβλέψεις όμως έπεσαν έξω, και τελικά η Kayla γεννήθηκε 2 ημέρες αργότερα. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε η γυναίκα, οι οδύνες την έπιασαν κατά τη διάρκεια του πάρτι γενεθλίων των δύο γιών της.
Σύμφωνα με τις στατιστικές, οι πιθανότητες να αποκτήσει μια οικογένεια τρία παιδιά την ίδια ημερομηνία αλλά σε διαφορετικές χρονιές είναι 7,5 στο ένα εκατομμύριο.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ-ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ!!!!!!

Όσοι έχετε δει την τριλογία του JRR Tolkien "the lord of the rings" θα θυμάστε σίγουρα την τελευταία ταινία της τριλογία με τίτλο "Η πόλη των Βασιλέων", καθώς και την Minas Tirith.

Ο Patrick Acton λοιπόν, αποφάσισε να φτιάξει ένα αντίγραφο της πόλης, χρησιμοποιώντας ούτε λίγο ούτε πολύ 420.000 σπίρτα!!! Επίσης, χρειάστηκε 24.000 μικρά ξύλινα κομμάτια, προκειμένου να κατασκευάσει το Όρος Mindolluin, το οποίο υποστηρίζει την τεράστια δομή. Η κατασκευή του Minas Tirith ξεκίνησε στις 7 Απριλίου του 2007 και ολοκληρώθηκε στις 15 Φλεβάρη του 2010, σχεδόν τρία χρόνια μετά.

Κοιτάζοντας τις φωτογραφίες ένα είναι το σχόλιο μας... τι έκανε ο άνθρωπας!!!Πηγή

χωρίς λόγια.....

opeiratis.blogspot.com
αναδημοσίευση από axinosp

Η Καθολική Εκκλησία της Βραζιλίας μηνύει την Columbia Pictures για την χρήση και καταστροφή του αγάλματος του Χριστού στην ταινία "2012"


Ενοχλημένη από την χρήση της τεχνολογίας για την καταστροφή του γνωστού αγάλματος του Χριστού που υπάρχει στο Ρίο της Βραζιλίας, φαίνεται πως είναι η Καθολική Εκκλησία της χώρας. Σύμφωνα με τον συνήγορο της Αρχιεπισκοπής, Claudine Dutra, ο οποίος συμμετέχει στην υπόθεση, η εκκλησία μηνύει την Columbia Pictures για μη εξουσιοδοτημένη χρήση της εικόνας του αγάλματος αυτού στην ταινία "2012", μια ταινία η οποία σημείωσε εισπρακτική επιτυχία και παρουσιάστηκε στις σκοτεινές αίθουσες την περασμένη χρονιά.
Το "2012", το οποίο αφηγείται την προφητεία των Μάγια και την καταστροφή του κόσμου το 2012, παρουσιάζει σε μια σκηνή την καταστροφή του αγάλματος του Χριστού από ένα γιγάντιο κύμα. Ουσιαστικά, η Αρχιεπισκοπή μηνύει το γνωστό στούντιο για καταπάτηση πνευματικών δικαιωμάτων. Το μεγάλων διαστάσεων άγαλμα του Χριστού το οποίο τον παρουσιάζει με σηκωμένα τα χέρια, κατασκευάστηκε το 1931 από τον Paul Landowski, έναν Γάλλο καλλιτέχνη Πολωνικής καταγωγής. Όταν αυτός πέθανε το 1961, τα πνευματικά δικαιώματα του αγάλματος πέρασαν στα χέρια της Βραζιλιάνικης Καθολικής εκκλησίας, όπου και θα παραμείνουν μέχρι το 2032, οπότε και θα μετατραπούν σε δημοσίου δικαίου.
Όπως τόνισε ο συνήγορος, "η αρχιεπισκοπή αρνήθηκε την χρήση του θρησκευτικού αυτού συμβόλου στην συγκεκριμένη ταινία, αλλά η Columbia Pictures αγνόησε την απαγόρευση. Ζητάμε από την εταιρεία να παραδεχθεί δημοσίως πως δεν επιθυμούσε να προκαλέσει "βλάβη". Βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή και δεν γνωρίζουμε ποιο ακριβώς είναι το εύρος της ζημιάς που υπήρξε. Αυτό είναι θέμα που θα το κοιτάξει ειδικός". Όπως είπε ο Dutra, η Αρχιεπισκοπή επιτρέπει την χρήση του αγάλματος στο 99% των περιπτώσεων. Δεν ήθελε να δώσει την άδεια της όμως στην καταστροφή του μέσω οπτικών εφέ.
Η δύο πλευρές βρίσκονται σε συνομιλίες από τον Δεκέμβριο.
thenewsbus.

κατεβάστε μουσική, βιβλία και ταινίες ..... με άδεια Creative Commons


Ένα καινούριο Site που ασχολείται ΜΟΝΟ με.....

Ελεύθερο Λογισμικό και το λειτουργικό σύστημα GNU/Linux καθώς, μουσική, βιβλία και ταινίες με άδεια Creative Commons.

Για να μπορέσετε να κατεβάσετε κάποιο θέμα θα πρέπει να κάνετε εγγραφή, είναι δωρεάν.

Όσον αφορά εμάς στο rc-cafe χειροκροτούμε και στηρίζουμε την προσπάθεια που έχει γίνει και σας προτρέπουμε να το επισκεφτείτε

Τα πιο διάσημα πειράματα σκέψης

Τα πειράματα δε γίνονται μόνο μέσα στα εργαστήρια, ούτε καν στον φυσικό κόσμο που μας περιβάλλει, προκαλώντας μας συνεχώς να λύσουμε τα μυστήριά του.
Τα πειράματα γίνονται μέσα στο νου των ανθρώπων πρώτα από όλα κι από κει ξεκινούν το ταξίδι τους για να δοκιμαστούν και να εφαρμοστούν οπουδήποτε αλλού.

Κάποια όμως από αυτά, παραμένουν εκεί που γεννήθηκαν: στη χώρα του νου.


Οι μπάλες του Γαλιλαίου

Σε αντίθεση με τα όσα έχουμε διδαχτεί στο σχολείο, το πιθανότερο είναι ότι ο Γαλιλαίος δεν πετούσε μπάλες από τον πύργο της Πίζας. Εφάρμοσε το πείραμα της βαρύτητας στο εργαστήριο του νου του. Οι σύγχρονοί του στον 16ο αιώνα πίστευαν ότι τα πιο βαριά αντικείμενα πέφτουν γρηγορότερα απ' ότι τα πιο ελαφριά. Έτσι ο Γαλιλαίος φαντάστηκε μία βαριά μπάλα που ήταν δεμένη μέσω ενός σκοινιού με μία ελαφριά μπάλα. Θα μπορούσε η ελαφριά μπάλα να δημιουργήσει μία έλξη στη βαριά και να καθυστερήσει την πτώση της; Όχι, συμπέρανε. Θα χτυπούσαν το έδαφος ταυτόχρονα.


Η γάτα του Schrοedinger

Μία γάτα είναι κλεισμένη σε ένα καλά σφραγισμένο και μονωμένο κουτί που περιέχει ραδιενεργό υλικό, έναν μετρητή Geiger και έναν μηχανισμό που είναι ρυθμισμένος να απελευθερώνει δηλητήριο εάν χτυπήσει ένα φωτόνιο στο σύστημα. Σύμφωνα με τον Schrφdinger, η γάτα μέσα στο κουτί δεν είναι ούτε ζωντανή αλλά ούτε και νεκρή, αλλά υπάρχει συγχρόνως και στις δύο αυτές πιθανές καταστάσεις. Οι δύο αυτές πιθανές καταστάσεις καταρρέουν σε μία (η γάτα είναι είτε νεκρή είτε ζωντανή) μόλις παρατηρηθεί το φαινόμενο από κάποιον παρατηρητή. Μέχρι να γίνει όμως αυτό, η κατάσταση του συστήματος εμπεριέχει συγχρόνως και τις δύο πιθανότητες. Το νοητικό αυτό πείραμα προτάθηκε το 1935 από τον Erwin Schrφdinger με στόχο να εξετάσει την κβαντική απροσδιοριστία σε ένα μακροσκοπικό φαινόμενο.


Το κινέζικο δωμάτιο του Searle

Ένας άνθρωπος βρίσκεται μόνος του μέσα σε ένα δωμάτιο. Κάποιος που βρίσκεται έξω από το δωμάτιο, του σπρώχνει κάτω από την πόρτα χαρτιά στα οποία είναι γραμμένο κείμενο στα κινέζικα. Ο άνθρωπος του δωματίου δε γνωρίζει κινέζικα, αλλά έχει ένα βιβλίο το οποίο αντιστοιχίζει τις κατάλληλες αποκρίσεις στα κινέζικα, που ταιριάζουν με τα κείμενα που εισέρχονται στο δωμάτιο. Έτσι, για κάθε κείμενο που λαμβάνει στέλνει έξω την κατάλληλη απάντηση. Για έναν εξωτερικό παρατηρητή, φαίνεται ότι ο άνθρωπος του πειράματος γνωρίζει κινέζικα. Το νοητικό αυτό πείραμα προτάθηκε το 1980 από τον φιλόσοφο John Searle, με σκοπό να καταρρίψει τις θεωρίες που υποστήριζαν την τεχνητή νοημοσύνη. Ο επεξεργαστής ενός υπολογιστή όπως και ο άνθρωπος του πειράματος στερείται κατανόησης του τι κάνει και γι' αυτόν το λόγο δεν έχει πραγματική νοημοσύνη.


Οι χελώνες του Hawking

Το διάσημο βιβλίο του Stephen Hawking 'Το χρονικό του Χρόνου' ξεκινάει με την ιστορία ενός επιστήμονα που δίνει μια διάλεξη για την αστρονομία. Τελειώνοντας την ομιλία του, μία ηλικιωμένη γυναίκα σηκώνεται και επιμένει ότι η θεωρία που πρότεινε ο επιστήμονας είναι λανθασμένη: η γη δεν είναι στρογγυλή και ούτε γυρίζει γύρω από τον ήλιο. Αντίθετα, είναι μία επίπεδη επιφάνεια που στηρίζεται στην πλάτη μιας γιγάντιας χελώνας. Ο επιστήμονας τη ρώτησε, που στηρίζεται η χελώνα αυτή και η γυναίκα δήλωσε ότι στηρίζεται σε μία άλλη χελώνα κι εκείνη σε μία ακόμα και ούτω καθ' εξής. Ο Stephen Hawking χρησιμοποίησε την ιστορία αυτή για να συστήσει στους κοσμολόγους να προσέχουν, ώστε να μην χρησιμοποιούν ατεκμηρίωτες θεωρίες ως αποδείξεις για άλλες θεωρίες που δε μπορούν να αποδειχθούν.


Ο Einstein και η ακτίνα του φωτός

Όταν ο Einstein ήταν 16 χρονών, φανταζόταν ότι κυνηγάει μία ακτίνα φωτός μέχρι να την πιάσει. Μόλις θα γινόταν αυτό, το κύμα του φωτός θα 'πάγωνε'. Αυτό όμως ήταν απίθανο σύμφωνα με τη φυσική της εποχής του. Η επιμονή του αυτή να λύσει το συγκεκριμένο πρόβλημα με το κυνήγι της ακτίνας του φωτός, ήταν η αιτία που τον οδήγησε στην Ειδική Θεωρία της Σχετικότητας. Ίσως αυτή η ιστορία να φαίνεται αρκετά περίεργη, για να μπορεί να δικαιολογήσει πως έγινε η σύλληψη της Θεωρίας από αυτό το νοητικό πείραμα. Οι φυσικοί εξακολουθούν να διαφωνούν σχετικά με αυτό το ζήτημα.


Οι μαϊμούδες του Borel

Παραλλαγές του νοητικού αυτού πειράματος είναι πολύ παλιές, φτάνοντας μέχρι την αρχαία Ελλάδα. Η σύγχρονη εκδοχή του θεωρήματος που αφορά το άπειρο προτάθηκε το 1913 από τον γάλλο μαθηματικό Emile Borel. Η υπόθεση έχει ως εξής: ένας άπειρος αριθμός από μαϊμούδες που θα χτυπούν συνεχώς τα δάχτυλά τους σε γραφομηχανές για άπειρο χρόνο, είναι σχεδόν σίγουρο ότι κάποτε θα καταφέρουν να γράψουν όλα τα έργα του Shakespeare. Φαίνεται απίθανο, γιατί ο νους μας πολύ δύσκολα μπορεί να συλλάβει την έννοια του απείρου. Αλλά από μαθηματικής απόψεως ισχύει.


Ο δαίμων του Maxwell

Το 1867 ο James Clerk Maxwell φαντάστηκε δύο θαλάμους, τον Α και τον Β, κάθε ένας από τους οποίους θα ήταν γεμάτος με αέριο στην ίδια θερμοκρασία και μεταξύ τους θα υπήρχε μία πόρτα. Ως θυρωρό στην πόρτα αυτή φαντάστηκε ένα δαίμονα, που χωρίς να παράγει ούτε καν το απειροελάχιστο έργο, θα επέτρεπε στα γρηγορότερα κινούμενα σωματίδια να περάσουν από τον Α στον Β θάλαμο και στα πιο αργά να περάσουν από τον Β στον Α. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, η ταχύτητα των σωματιδίων (και επομένως η θερμοκρασία) θα έχει αυξηθεί στο θάλαμο Β. Το απίθανο αυτό πείραμα σκέψης χρησιμοποιήθηκε για να στηρίξει τον δεύτερο θερμοδυναμικό νόμο.

Ποντικοί εκπαιδεύτηκαν στην Κολομβία για να εντοπίζουν εκρηκτικά

Η κολομβιανή αστυνομία εκπαιδεύει ποντικούς για να εντοπίζουν εκρηκτικά και σκοπεύει σύντομα να στείλει μερικούς στην Ισπανία και το Μεξικό για να επιδείξουν τις ικανότητές τους, μετέδωσε το ιδιωτικό κολομβιανό τηλεοπτικό δίκτυο RCN.

Έπειτα από τρία χρόνια εκπαίδευσης, επτά ποντικοί είναι τώρα ικανοί να εντοπίζουν εκρηκτικά με ποσοστό επιτυχίας 98%, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ο αξιωματικός της αστυνομίας που είναι υπεύθυνος για το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Οι ποντικοί σηκώνονται στα πίσω πόδια τους για να επισημάνουν την παρουσία εκρηκτικών στους αστυνομικούς, εξήγησε.

Χάρη στη γενετικοί, οι μικροί ποντικοί που ήρθαν στον κόσμο από την Πέπα, την Τατιάνα, την Μαρία Χουάνα και τις άλλες οι οποίες αποτέλεσαν την πρώτη γενιά των εκπαιδευμένων ποντικών, θα αποκτήσουν πολύ ευκολότερα την ικανότητα να εντοπίζουν εκρηκτικά, δήλωσε στο RCN η Έλσα Σιφουέντες, μια βιολόγος που συμμετέχει στο πρόγραμμα.

Typos.com

Εσείς για ποιο λόγο κάνετε σεξ;

Το ερώτημα ήταν σαφές και απλό: «Εσείς για ποιο λόγο κάνετε σεξ;» Οι απαντήσεις έφτασαν τις... 237! Και παρότι η αγάπη και η έλξη ήταν το «κλειδί» για πολλούς, αρκετοί ήταν εκείνοι που απάντησαν ότι ήθελαν να χαλαρώσουν, να εκδικηθούν, να τους φύγει ο πονοκέφαλος, να βρεθούν πιο κοντά στο Θεό ή απλά να ζεσταθούν.
Το ερώτημα έθεσαν ψυχολόγοι από το Πανεπιστήμιο του Τέξας στη μεγαλύτερη έρευνα αυτού του είδους που έχει ποτέ πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή 2.000 ανδρών και γυναικών ηλικίας 17 έως 52 ετών.
Οι απαντήσεις, όπως δημοσιεύονται στην επιθεώρηση «Αrchives of Sexual Βehavior», δείχνουν ότι οι άνδρες τείνουν περισσότερο να πέφτουν στο κρεβάτι για σωματικούς, οργανικούς και πρακτικούς λόγους ενώ οι γυναίκες καθοδηγούνται περισσότερο από το συναίσθημα.
Είναι με άλλα λόγια πιο σύνηθες για μια γυναίκα να απαντήσει «γιατί συνειδητοποίησα πως ήμουν ερωτευμένη», όπως είναι πιο σύνηθες για έναν άνδρα να απαντήσει «γιατί ήθελα να αυξήσω τον αριθμό των σεξουαλικών συντρόφων μου».
Όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, τα κίνητρα για σεξ δεν διαφέρουν πολύ από τα αντίστοιχα των περισσότερων ανθρωπίνων δραστηριοτήτων, αφού η πλειονότητά τους έχει να κάνει κυρίως με την έλξη, την ηδονή, τη στοργή, τον έρωτα, την υπερβολή, το συναισθηματικό δέσιμο, τη διέγερση, την επιθυμία να ευχαριστείς, την περιπέτεια και την ωφελιμότητα.
πηγή:news.in.gr

Δενδρολίβανο


Το όνομά του είναι ροζμαρίνος ο φαρμακευτικός και ανήκει στην οικογένεια των Χειλανθών. Το λέμε «ροζμαρίνι», «λασμαρί», «αρισμαρές», «δεντρολίβανο», «δυοσμαρίνι», αλλά πιο πολύ απ’ όλα του αρμόζει το όνομα «πρίγκηπας των αρωματικών φυτών», όπως πράγματι το αποκαλούσαν παλαιότερα. Ονομάζεται και «δροσιά της θάλασσας», λόγω της συνήθειάς του να φυτρώνει κοντά στη θάλασσα.

Είναι αειθαλής θάμνος με πολλούς κλάδους, πυκνά μικρά γραμμοϊδή φύλλα, πράσινα πάνω και λευκά από κάτω. Τα άνθη του είναι κυανόλευκα. Είναι αυτοφυές φυτό που συναντάται σε όλη σχεδόν την Ελλάδα σε πετρώδεις περιοχές.

Πολλαπλασιάζεται με βλαστούς που αφήνονται να βγάλουν ρίζες ή αναπτύσσονται από σπόρους (που συχνά βλαστάνουν). Καλλιεργείται για εμπορικούς σκοπούς στην νότια Ευρώπη.

Ανθίζει άνοιξη - καλοκαίρι. Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι είναι τονωτικό του εγκεφάλου. Οι νεαροί σπουδαστές συνήθιζαν να φορούν γιρλάντες από δεντρολίβανο στον λαιμό ή να πλέκουν κλαδιά στα μαλλιά τους όταν είχαν εξετάσεις για να διεγείρουν τη μνήμη τους. Στις τελετουργίες των αρχαίων λαών συμβόλιζε το γάμο, την αγάπη και το θάνατο, γι’ αυτό κι όταν παντρεύονταν τα νέα κορίτσια, στόλιζαν το κεφάλι τους με στεφάνι δεντρολιβανιάς. Το δεντρολίβανο είναι ένα από τα φυτά που χρησιμοποιεί η εκκλησία μας στους αγιασμούς.

Το δεντρολίβανο περιέχει τανίνη και αιθέριο έλαιο το οποίο χρησιμεύει στην αρωματοποιία. Ανακατεμένα τα άνθη του με κρασί δίνουν ένα καλό καρδιοτονωτικό και ενισχύουν την όραση. Γενικά χρησιμοποιείται κατά της αϋπνίας, της λιποθυμίας και των ζαλάδων. Θεωρείται ότι καθαρίζει το αίμα και είναι ευεργετικό στα προβλήματα αναπνοής και του άσθματος. Είναι επίσης στομαχικό, τονωτικό, αντισηπτικό και αντιρρευματικό. Με πλύσεις ή μπάνια είναι ευεργετικό του δέρματος, βοηθά στην ανάπτυξη των μαλλιών και καταπολεμά τον διαβήτη. Το έγχυμα χρησιμοποιείται για πλύσιμο προσβλημένων πληγών. Χρησιμοποιείται επίσης σαν καρύκευμα, σπάνια όμως για να αυξάνει την όρεξη

Παντρεμένοι και ταυτόχρονα παράνομοι εραστές

Γνωρίστηκαν σε ένα chat room και μετά από πολλές ώρες συζήτησης αποφάσισαν να βρεθούν από κοντά. Προς μεγάλη τους έκπληξη όμως ανακάλυψαν ότι όχι μόνο γνωρίζονταν ήδη, αλλά ζούσαν και στο ίδιο σπίτι.
Η Sana και ο Adnan Klaric από τη Βοσνία νόμιζαν ότι είχαν βρει μέσω διαδικτύου το άλλο τους μισό. Χρησιμοποιώντας τα ψευδώνυμα Sweetie και Prince of Joy, συζητούσαν για τα πάντα επί ώρες, από τα όνειρα τους μέχρι τα προβλήματα που αντιμετώπιζε ο καθένας στο γάμο του και ένιωθαν ότι επικοινωνούσαν με έναν ιδιαίτερο τρόπο, καθώς καταλάβαιναν απόλυτα ο ένας τον άλλο.
Μετά από μήνες διαδικτυακής επικοινωνίας πήραν την απόφαση να συναντηθούν και από κοντά. Όταν τελικά βρέθηκαν, ανακάλυψαν ότι στην πραγματικότητα ήξεραν πολύ περισσότερα ο ένας για τον άλλο, καθώς ήταν χρόνια παντρεμένοι.
Αντί όμως να τα βρουν και να δώσουν μια ευκαιρία στο γάμο τους, τώρα βρίσκονται στα δικαστήρια, ζητώντας διαζύγιο και κατηγορώντας ο ένας τον άλλο για μοιχεία.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ 2010‏

Προκειμένου να συμβάλει ο Όμιλος Φίλων Αστρονομίας στην επιτυχία της φετινής διοργάνωσης
για την "ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ" (Σάββατο 27/3/10 ώρα 20:30),
μέλη του θα βρίσκονται το πρωί του Σαββάτου, ώρα 11:00, στη διασταύρωση Αριστοτέλους και Τσιμισκή (στο ρολόι),
προκειμένου να διανείμουν σχετικό ενημερωτικό υλικό στους διερχόμενους.

Επίσης θα στηθεί και ηλιακό τηλεσκόπιο, πράγμα που αναμένεται να προσελκύσει περισσότερο την προσοχή του κόσμου.

Καλή Επιτυχία στην “ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ”.

Το Δ.Σ. του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας

ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
Αλεξανδρείας 113, περιοχή Μαρτίου
τηλ 2310 423 133
www.ofa.gr

Δικαιώματα επιβατών

Κινούμενοι αεροπορικώς, ακτοπλοϊκώς ή σιδηροδρομικώς δικαιούμαστε αποζημίωση για τις παρανομίες εις βάρος μας

«Εννέα στις δέκα υποθέσεις που επιλύονται μέσω της διαμεσολάβησης του Συνηγόρου του Καταναλωτή καταλήγουν σε αποζημίωση των επιβατών» τονίζει ο κ. Ευάγγελος Ζερβέας, δικηγόρος, Συνήγορος του Καταναλωτή. «Ο λόγος είναι ότι τόσο οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί όσο και η εθνική νομοθεσία οπλίζουν τους επιβάτες με πολύ συγκεκριμένα και σαφή δικαιώματα. Κατ΄ επέκταση,όταν αυτοί έχουν το θάρρος να τα ασκήσουν μέσα στη νόμιμη προθεσμία των τριών μηνών, κατά συντριπτική πλειοψηφία δικαιώνονται» προσθέτει.
irakliowebradio2

Οικιακό ...strip club


Μια 28χρονη γυναίκα συνελήφθη γιατί είχε μετατρέψει το υπόγειο του σπιτιού της σε strip club. Μετά από διαμαρτυρίες των γειτόνων για απίστευτο θόρυβο που ακουγόταν από το σπίτι της νεαρής κοπέλας, η αστυνομία της περιοχής ξεκίνησε έρευνες, κατά τις οποίες διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσε παράνομο club, με στριπτιζέζ και οινοπνευματώδη ποτά!

Από την άλλη η συγκάτοικος της κοπέλας, δήλωσε στην αστυνομία πως πρόκειται για παρεξήγηση, “Απλά είπαμε σε φίλους μας να έρθουν στο σπίτι, για να γιορτάσουμε τα γενέθλιά της” είπε ενώ τόνισε πως στο σπίτι δεν υπήρχαν ούτε στριπτιζέζ ούτε οινοπνευματώδη ποτά.

SEXY AND HOT .... H business womanΟλόκληρη η gallery στην Agenda του Rc-Cafe

H δυνατότητα του εγκεφάλου να χωρίζει τις έννοιες

Μια ομάδα κωφών παιδιών από τη Νικαράγουα που επικοινωνούν με μία δική τους νοηματική γλώσσα, αποτελούν για τους γλωσσολόγους ένα πολύ καλό παράδειγμα μιας γλώσσας που βρίσκεται στην αφετηρία της.Τα παιδιά αποκαλύπτουν τον τρόπο με τον οποίο τα τμήματα του εγκεφάλου μας συνεργάζονται για την εκμάθηση της γλώσσας.

Εδώ και πολύ καιρό συζητιέται κατά πόσο οι εγκέφαλοί μας είναι μία "κενή πλάκα", ικανή να μάθει το δομή οποιασδήποτε γλώσσας, ή εάν οι ικανότητές μας σε αυτό το πεδίο εξαρτώνται από τους εκάστοτε γραμματικούς κανόνες.

Οι υπάρχουσες γλώσσες χαρακτηρίζονται από θεμελιώδεις κανόνες. Αλλά αυτό μπορεί απλά να συμβαίνει επειδή οι διαφορετικές γλώσσες έχουν επηρεάσει η μια την άλλη κατά την εξέλιξή τους. Οι γλωσσολόγοι έχουν προσπαθήσει να απαντήσουν στο παραπάνω ερώτημα εξετάζοντας διάφορες γλώσσες που βρίσκονται σε εξέλιξη. Παραδείγματος χάριν, όταν συνεργάζονται άνθρωποι που μιλούν διαφορετικές γλώσσες, όπως στις περιπτώσεις των μεταναστών, δημιουργούν γρήγορα μια αργκό που μπορεί στη διάρκεια των χρόνων να εξελιχθεί σε μία νέα ιδιωματική γλώσσα. Όμως σε αυτές τις περιπτώσεις οι επικοινωνίες είναι βασισμένες σε προϋπάρχουσες γλώσσες.

Τα κωφά παιδιά της Νικαράγουα είναι ειδική περίπτωση επειδή έχουν δημιουργήσει μια γλώσσα από την αρχή. Τα κωφά παιδιά της χώρας ζούσαν σε απόλυτη απομόνωση έως ότου συγκεντρώθηκαν σε ειδικά σχολεία προς το τέλος της δεκαετίας του ΄70 και της δεκαετίας του ΄80. Μόλις άρχισε η συνύπαρξή τους αυτά ξεκίνησαν να επικοινωνούν στον ελεύθερο χρόνο τους, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα σήματα. Κατέληξαν τελικά να χρησιμοποιούν κατά κόρον τις χειρονομίες που είχαν οικειοποιηθεί ώσπου να φθάσουν στην εφηβεία τους, με αποτέλεσμα οι παλαιότερες ομάδες παιδιών να χρησιμοποιούσαν ένα σχετικά ακατέργαστο σύνολο χειρονομιών. Αλλά οι νεώτερες γενεές επανακαθορίζουν τις χειρονομίες κατά τη διάρκεια της αμοιβαίας συνύπαρξής τους, διαμορφώνοντας μια απολύτως νέα γλώσσα με τους γραμματικούς της κανόνες.

Η Ann Senghas του πανεπιστημίου Κολούμπια, στη Νέα Υόρκη, μελετά τον τρόπο επικοινωνίας της ομάδας, κάθε χρόνο από το 1990. Θεωρεί πως ο τρόπος με τον οποίο έχει αναπτυχθεί η γλώσσα αποκαλύπτει μερικά μυστικά για τον τρόπο με τον οποίο συνεργάζονται και δικτυώνονται τα διάφορα μέρη του εγκεφάλου μας. Στην πιό πρόσφατη μελέτη της, που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Science, η Senghas μελέτησε μία ιδιότητα κοινή σε όλες τις ομιλούμενες και νοηματικές γλώσσες σε όλο τον κόσμο: ότι οι εκφράσεις κατασκευάζονται από μέρη με μικρότερες έννοιες. Παραδείγματος χάριν, εάν λέμε πως "μια ρόδα κυλά σε έναν λόφο, προς τα κάτω", χρησιμοποιούμε διαφορετικές λέξεις για το "κυλά" και το "προς τα κάτω", ακόμα κι αν και οι δύο είναι μέρος της ίδιας δραστηριότητας.

Αυτό μας παρέχει ένα εύκαμπτο λεξιλόγιο που μπορεί να αναμιχθεί και να αντιστοιχηθεί για να περιγράψει άλλα γεγονότα. Η Senghas ζήτησε από παιδιά διαφορετικών ηλικιών που επικοινωνούν με νοηματική να πουν μια ιστορία και διαπίστωσε ότι από τη δεύτερη "γενεά" των παιδιών, εκείνοι που μιλούν τη νεογέννητη νικαραγουανή γλώσσα είχαν ένα παρόμοιο σύστημα. Αντί να διαθέτουν μόνο ένα σήμα για το "κύλισμα προς τα κάτω", που θα ήταν κι η πιό οικονομική επιλογή, εντούτοις είχαν δύο χωριστές χειρονομίες. Αυτό φανερώνει πως τα παιδιά γεννιούνται με μια φυσική δυνατότητα να χωρίζουν τη γλώσσα κατ΄ αυτό τον τρόπο. Οι στενά συσχετιζόμενοι κανόνες όπως αυτός, βοηθούν να εξηγήσουμε γιατί η γλώσσα γίνεται τόσο εύκολα κτήμα μας. Δεν είναι σαφές εάν αυτή η δυνατότητα να διαχωρίζονται οι έννοιες σε επιμέρους μέρη είναι συγκεκριμένη για τις γλώσσες, ή εάν είναι μέρος μιας ευρύτερης δυνατότητας που θα μπορούσε να εφαρμοστεί και σε άλλες διαδικασίες εκμάθησης.

Αλλά η πραγματική ομορφιά της μελέτης, αναφέρουν οι γλωσσολόγοι, είναι ότι αποδεικνύει πώς τα παιδιά δημιουργούν και προσαρμόζουν τη γλώσσα τόσο γρήγορα και από την αρχή. "Σκεφτόμαστε ότι απαιτούνται έτη και έτη εξέλιξης για τις γλώσσες. Και ξαφνικά παρατηρείται μία ραγδαία άνθηση της γλώσσας σε μία γενεά," λέει η Senghas. "Είναι φανταστικό!!!

ΑΜΟΛΑ ΚΑΛΟΥΜΠΑ!!!

Το μεγαλύτερο αλιευτικό σκάφος της Γερμανίας θα ταξιδέψει ρυμουλκούμενο από έναν μεγάλο χαρταετό. Η εκμετάλλευση των ούριων ανέμων από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού αναμένεται να έχει ως όφελος την εξοικονόμηση καυσίμων έως 30%.

Το "Maartje Theadora", 15 χιλιάδων τόνων, θα χρησιμοποιήσει αντί πανιών έναν μπλε και άσπρο χαρταετό μεγέθους 160 τετραγωνικών μέτρων, δεμένους στο πλοίο με ένα σκοινί μήκους 300 μέτρων. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται με 780 χιλ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ενωση και τη Γερμανία.
Η αλιευτική εταιρεία Parlevliet &Van, στην οποία ανήκει το πλοίο, προσδοκά σε πρώτη φάση στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμων κατά 10%, η οποία σταδιακά θα φτάσει στο 30%. Παρεμφερές σύστημα χρησιμοποιείται ήδη, από το 2005, σε φορτηγά πλοία.
hur-reporters

H αυτοκρατορία των νονώνΗ Κόζα Νόστρα δεν είναι μόνη της. Την συνοδεύει μια πλειάδα εγκληματικών συμμοριών οι οποίες, οργανωμένες σαν πραγματικές επιχειρήσεις, ελέγχουν την «αγορά» της βίας και του εκβιασμού. Αυτή είναι η ιστορία τους.

Στις 10 Απριλίου του 2006, με μια μεγάλη κινητοποίηση, η ιταλική αστυνομία συνέλαβε έναν 73χρονο άντρα σε ένα αγρόκτημα της πόλης Κορλεόνε, στη Σικελία. Κάτω από την όψη του αγαθού ηλικιωμένου κρυβόταν το μεγάλο αφεντικό της Κόζα Νόστρα, ο Μπερνάρντο Προβεντσάνο,επονομαζόμενος Τίο (θείος) Μπίνου. Καταδικασμένος σε ισόβια για σωρεία ανθρωποκτονιών, φυγόδικος από το 1963, διηύθυνε από το 1993 τη σικελική μαφία, προστατευμένος από τη μυστικότητα που τυλίγει αυτή την οργάνωση. Είχε φύγει από το νησί μόνο το 2004 υπό την ταυτότητα συνταξιούχου, για να κάνει εγχείρηση προστάτη σε νοσοκομείο της Μασσαλίας, επέμβαση που χρέωσε στο Ταμείο Κοινωνικής Ασφάλισης.

Η μοναδική γνωστή φωτογραφία του ήταν του 1959. Δεν είχε κινητό, για να αποφεύγει τον εντοπισμό του, και επικοινωνούσε με τους έμπιστους ανθρώπους του μέσα από χαρτάκια με σημειώσεις που μετέφεραν οι συγγενείς.

Καρπός των... εσπεριδοειδών
Η σύλληψη του Προβεντσάνο ήταν το τελευταίο μεγάλο χτύπημα στη μεγαλύτερη από τις μαφίες, που περνά τους χειρότερους καιρούς της από τα μέσα του 19ου αιώνα, όταν και δημιουργήθηκε, την εποχή που η Σικελία προσαρτήθηκε στο ιταλικό κράτος. Όπως εξηγεί ο Βρετανός ιστορικός Τζον Ντίκι, η Κόζα Νόστρα (Δική μας Υπόθεση) όπως την αποκαλούν τα μέλη της, γεννήθηκε γύρω στο 1860, όταν μια ομάδα «γκαμπελότι», που ήταν οι τοποτηρητές των αγροκτημάτων των αριστοκρατών, ένωσαν τις δυνάμεις τους για τον έλεγχο της παραγωγής πορτοκαλιών και λεμονιών που αφθονούσαν γύρω από το Παλέρμο, πρωτεύουσα της Σικελίας.

Ήταν μια βιομηχανία που άνθιζε με ταχείς ρυθμούς (τα 750.000 καφάσια που εξάγονταν στη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο το 1850 είχαν γίνει 2,5 εκατομμύρια το 1885) και χρειαζόταν ισχυρή επιτήρηση. Οι «γκαμπελότι» χρέωναν τους ιδιοκτήτες με αντάλλαγμα την προστασία τους ή και τους εκβίαζαν, για να αναλάβουν τους αγρούς τους. Δεν άργησαν να πάρουν στα χέρια τους τον έλεγχο της παραγωγής των εσπεριδοειδών και τη διανομή και πώλησή τους μέσα από το λιμάνι του Παλέρμο.

Κατά το 1870, αυτοί οι μαφιόζοι (ο όρος σημαίνει ατρόμητος, σίγουρος για τον εαυτό του) επέκτειναν τις διασυνδέσεις τους σε ολόκληρη τη Σικελία και μονοπωλούσαν πλέον τη χρήση βίας. Στη συνέχεια άπλωσαν τα δίχτυα τους και στην πολιτική, χάρη σε ανθρώπους όπως τον Ντον Ραφαέλε Παλιτσόλο, κτηματία, τοπικό άρχοντα και βουλευτή από το Παλέρμο, που παραχωρούσε προνόμια και άδειες κατοχής όπλων.Η χρυσή εποχή της ποτοαπαγόρευσης
Ανάμεσα στο 1901 και το 1913, 800.000 Σικελοί μετανάστευσαν στις ΗΠΑ. Τότε γεννήθηκε ο αμερικανικός κλάδος της Κόζα Νόστρα, που άνθισε χάρη στην εμπορία οινοπνευματωδών ποτών στη διάρκεια της ποτοαπαγόρευσης και χάρη στον τζόγο και τη διακίνηση ηρωίνης αργότερα. Αποτελεί ανεξάρτητη οργάνωση, αν και διατηρεί επιχειρηματικούς και συγγενικούς δεσμούς με τη μητρική οργάνωση στην Ιταλία. Η οποία, από την πλευρά της, επέκτεινε τη δεκαετία του ’60 τις δουλειές της στην ηρωίνη, την τσιμεντοβιομηχανία και τα ευρωπαϊκά αναπτυξιακά κεφάλαια, και δημιούργησε ένα καινούριο όργανο διακυβέρνησης (την επιτροπή), που κρατούσε τις ισορροπίες ανάμεσα στις διάφορες οικογένειες που την αποτελούσαν.

Το πέρασμα της εξουσίας στη συμμορία των Κορλεονέζι (τον Ρίινα και τον Προβεντσάνο) τη δεκαετία του ’80 ήταν εκείνο που, όπως φάνηκε εκ των υστέρων, αποδυνάμωσε την οργάνωση. Η μαφία είχε δράσει πάντα μέσα στη μυστικότητα, τόσο πολύ ώστε κάποιοι να αμφιβάλλουν ακόμα και για την ύπαρξή της. Δεν επενέβαινε άμεσα στην πολιτική ούτε χτυπούσε πολιτικούς, και οι εσωτερικές διαφορές λύνονταν διακριτικά. Όμως ο Τοτό Ρίινα επιδόθηκε σε έναν αγώνα για την επικράτηση ενάντια σε άλλες οικογένειες (τον Πόλεμο των Οικογενειών), που άφησε δεκάδες νεκρούς και συλληφθέντες. Ανάμεσά τους ήταν ο Τομάζο Μουσκέτα, ο πρώτος σημαντικός μαφιόζος που έσπασε το νόμο της σιωπής. Εκείνος μίλησε στο δικαστή Φαλκόνε για την πραγματικότητα της Κόζα Νόστρα, για το σύστημα και τους κανόνες της, τον κώδικα τιμής και την τελετουργία βάσει της οποίας κάθε νεοεισερχόμενος ορκίζεται πίστη και υπακοή έως θανάτου στον αρχηγό του, με τη βεβαιότητα ότι όποιος προδώσει μπορεί να καταλήξει σε λουτρό οξέος.

Περιέγραψε επίσης στη δικαιοσύνη τη δομή πυραμίδας της μαφίας, που βασίζεται στους άντρες τιμής ή soldati (στρατιώτες) κάθε φαμίλιας (cosca) η οποία έχει εξουσία πάνω σε μια περιοχή. Η μαρτυρία του pentito, δηλαδή του μετανοηθέντος, Μπουσκέτα άνοιξε το δρόμο για να παραπεμφθούν σε δίκη και να φυλακιστούν 350 μαφιόζοι. Στριμωγμένοι για πρώτη φορά απέναντι σε ένα ανυποχώρητο κράτος, οι Κορλεονέζι σκότωσαν το 1992 τους πρωταγωνιστές της μάχης ενάντια στη μαφία, τους δικαστές Μπορσελίνο και Φαλκόνε, εκπληρώνοντας την προειδοποίηση που τους είχε απευθύνει ο Μπουσκέτα στην πρώτη τους κουβέντα: «Μην ξεχνάτε ότι ο λογαριασμός που ανοίξατε με την Κόζα Νόστρα δε θα κλείσει ποτέ. Εξακολουθείτε να θέλετε να με ανακρίνετε;».


Καταδίκες και αναδιοργάνωση
Οι μεγάλες δίκες των δεκαετιών του ’80 και του ’90 έληξαν με τους κυριότερους αρχηγούς καταδικασμένους σε πολυετή φυλάκιση. «Για πρώτη φορά», όπως εξηγεί ο Φραντσέσκο Φορτζόνε, πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής κατά της μαφίας έως το 2008 και επικηρυγμένος σε θάνατο από τις μαφιόζικες κλίκες του ιταλικού νότου εξαιτίας των ερευνών του για την οργάνωση Ντρανγκέτα της Καλαβρίας, «μερικοί Σικελοί επιχειρηματίες αρνήθηκαν να πληρώσουν προστασία στη μαφία. Αυτό όξυνε τα προβλήματα της Κόζα Νόστρα, που προσπαθεί να αναδιοργανωθεί για να γίνει και πάλι αόρατη». Όμως το γεγονός ότι η σικελική μαφία δεν περνά τις καλύτερες στιγμές της δε σημαίνει ότι οι καιροί είναι χαλεποί για το οργανωμένο έγκλημα.

Άλλωστε δεν υπάρχει μόνο μία μαφία αλλά πολλές. Μόνο στην Ιταλία υπάρχουν άλλες τρεις οργανώσεις (η Καμόρα, η Ντρανγκέτα και η Σάκρα Κορόνα Ουνίτα, Ενωμένη Αγία Στεφάνη) που, χάρη στην ευέλικτη δομή τους, έχουν μπορέσει να προσαρμοστούν στους καιρούς και να κάνουν «δουλειές» ύψους 150 δισεκατομμυρίων το χρόνο. Το 30% αυτού του ποσού ξαναγυρίζει σε παράνομες επιχειρήσεις (εκβιασμούς, διακίνηση ναρκωτικών, όπλων και ανθρώπων, τοκογλυφία, τζόγο, παραχάραξη, βιομηχανία του σεξ) και το υπόλοιπο ξεπλένεται μέσα από νόμιμα κανάλια όπως δημόσια έργα, ανακύκλωση σκουπιδιών, τουρισμό...

Οι «επιχειρήσεις»
Η Καμόρα (το «Σύστημα», όπως την αποκαλούν τα μέλη της) κυριαρχεί στη Νάπολη και την περιοχή της, την Καμπανία. Πρόκειται για μια ευέλικτη οριζόντια οργάνωση από αυτόνομες συμμορίες, χωρίς σαφή κεφαλή, κάτι που κάνει δύσκολο τον έλεγχό της. Σκοτώνει ατιμώρητα και, όπως εξηγεί στο βιβλίο Gomorra ο Ρομπέρτο Σαβιάνο, ο οποίος επίσης έχει απειληθεί με θάνατο, είναι παρούσα σε όλο τον κοινωνικό ιστό της Καμπανίας και ιδιαίτερα στην υποβαθμισμένη περιφέρεια της Νάπολης. Ελέγχει συνδικάτα και τοπικές αυτοδιοικήσεις (71 από αυτές καθαιρέθηκαν μετά από δικαστική έρευνα τα τελευταία χρόνια) και είναι ο κύριος «εργοδότης» στην περιοχή, κάτι που εξηγεί τη δημοτικότητά της. Σύμφωνα με την αστυνομία, 80 έως 100 χιλιάδες άτομα εργάζονται άμεσα ή έμμεσα για την Καμόρα, που κατευθύνει το 50% των συναλλαγών στη Νάπολη. Τα κύρια έσοδά της προέρχονται από διακίνηση ναρκωτικών, περισυλλογή και ανακύκλωση απορριμμάτων και από την αγορά και διακίνηση προϊόντων «μαϊμού». Το τμήμα Κατά της Μαφίας της περιοχής διαπίστωσε ότι οι συμμορίες είχαν εμπλέξει όλη την κοινωνία στο εμπόριο κοκαΐνης. Συνταξιούχοι, υπάλληλοι και μικροί επιχειρηματίες έδιναν χρήματα (ποσά από 100 έως 600 ευρώ) σε μαφιόζους, οι οποίοι τα επένδυαν για λογαριασμό τους σε μικρές παρτίδες ναρκωτικών. Σε ένα μήνα, τα λεφτά τους διπλασιάζονταν.

Η Ντρανγκέτα έχει την έδρα της στην Καλαβρία, και ο Φορτζόνε τη θεωρεί τη λιγότερο γνωστή αλλά την περισσότερο επικίνδυνη μαφία της Γης. «Την αποτελούν μόνο “ndrine”, οικογένειες με δεσμούς αίματος, η καθεμιά από τις οποίες ελέγχει την περιοχή της και εμφανίζεται προς τα έξω με αυτόνομη μορφή, παίρνοντας μέρος σε μεγάλες δουλειές όπως δημόσια έργα, διακίνηση ναρκωτικών και έλεγχο ευρωπαϊκών κεφαλαίων». Οι ισχυροί δεσμοί συγγένειας έχουν ως αποτέλεσμα να υπάρχουν λιγότερα μέλη της πρόθυμα να μιλήσουν στην αστυνομία (60 μέσα στα τελευταία χρόνια σε σύγκριση με 500 της Κόζα Νόστρα και 40 της Καμόρα), κάτι που αυξάνει την αξιοπιστία της στο διεθνές εγκληματικό σκηνικό. Σήμερα ελέγχει την παγκόσμια διακίνηση κοκαΐνης, κι αυτό της έχει επιτρέψει να επεκταθεί στον ιταλικό βορρά, την Ευρώπη, την Αυστραλία, τον Καναδά, την Κολομβία και το Μεξικό.

Όσο για την Σάκρα Κορόνα Ουνίτα, την πιο νέα από τις ιταλικές μαφίες με βάση στην περιοχή της Απουλίας, έχει μια χαλαρή και οριζόντια δομή, παρόμοια με της Καμόρας. Περιλαμβάνει γύρω στα 2.000 μέλη που «τα έχουν βρει» με την αλβανική μαφία και με την Ντρανγκέτα. Κυριαρχεί σε μια στρατηγική περιοχή της Αδριατικής, απέναντι από τα Βαλκάνια και την Αλβανία, φυσική κατάληξη όλων των παράνομων διακινήσεων με την κεντρική Ευρώπη. Ζει από τους εκβιασμούς, τη διακίνηση ναρκωτικών και ανθρώπων και με το λαθρεμπόριο καπνού και οινοπνεύματος.

Ιταλικό «φρανσάιζ» με 5 γράμματα...
Από το νότο της Ιταλίας, η έννοια και η ονομασία της μαφίας εξήχθησαν σε άλλα μέρη του κόσμου. Η Ιαπωνία έχει την περίφημη Γιακούζα, οργάνωση έντονα εθνικιστική, με απόλυτη υπακοή στους ανώτερους και αυστηρό και βίαιο κώδικα τιμής. Όσοι παραστρατούν τιμωρούνται με την αποκοπή ενός μικρού δακτύλου, κάτι που χρησιμεύει στην αναγνώριση των μελών που έχουν αποχωρήσει ή διαφωνήσει.

Οι κινεζικές «Τριάδες» («εταιρείες της τριπλής αρμονίας» που πήραν το όνομά τους από την τριπλή αρμονική σχέση ουρανού-ανθρώπου-γης) ασχολούνται με τη διακίνηση ναρκωτικών, όπλων και ανθρώπων, την πορνεία, το νόμιμο και παράνομο τζόγο, τους εκβιασμούς και τις απαγωγές. Σύμφωνα με το Γάλλο κοινωνιολόγο Ζαν-Φρανσουά Γκερό, μεταφυτεύονται σε ολόκληρο τον κόσμο μαζί με τη δημιουργία κινεζικών κοινοτήτων, οπότε λίγες χώρες γλιτώνουν από την παρουσία τους.

Στα Βαλκάνια, και όχι μόνο, επιβάλλει το νόμο της η βίαιη αλβανική μαφία που διευθύνει το εμπόριο κλεμμένων αυτοκινήτων και όπλων, όπως και την παράνομη ανάθεση δημόσιων έργων. Σύμφωνα με τη βρετανική αστυνομία, το 70% της βιομηχανίας του σεξ στο Λονδίνο βρίσκεται στα χέρια αλβανικών συμμοριών. Από την πλευρά της, η τουρκική μαφία, που επωφελείται από τη διασπορά των Τούρκων στον κόσμο, ελέγχει το εμπόριο ηρωίνης.
assoss

Χώρισαν για το βαφτιστικό όνομα του παιδιού τους

Ένα ζευγάρι στη Σαουδική Αραβία πήρε διαζύγιο λίγες μόνο μέρες μετά την γέννηση του πρώτου του γιου, επειδή δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν οι γονείς για το όνομα που θα του δώσουν, σύμφωνα με δημοσίευμα εντύπου της Σαουδικής Αραβίας.

Ο πατέρας επέμενε να δώσουν στο παιδί το όνομα του εκλιπόντος πατέρα του, αλλά η μητέρα ήθελε να δώσουν το όνομα του δικού της πατέρα, όπως του είχε υποσχεθεί, έγραψε η εφημερίδα Okaz.

Επενέβησαν οι οικογένειες του ζευγαριού σε μία προσπάθεια να συμβιβάσουν τα πράγματα, αλλά χωρίς επιτυχία κι έτσι το ζευγάρι χώρισε 48 ώρες μετά τη γέννηση του πρώτου τους παιδιού.

Πρόσφατη έρευνα της Ακαδημίας της Σαουδικής Αραβίας αποφάνθηκε ότι η Σαουδική Αραβία και οι χώρες του Κόλπου έχουν από τα υψηλότερα ποσοστά διαζυγίων στον αραβικό κόσμο.

Σύμφωνα με την έρευνα, που επικαλείται στοιχεία του υπουργείου Δικαιοσύνης, 2.000 ζευγάρια στη Σαουδική Αραβία παίρνουν κάθε μήνα διαζύγιο, δηλαδή 67 ζευγάρια την ημέρα

Η Αστυνομία σκοτώνει τη γλώσσα!

Με το παραπάνω δελτίο Τύπου η υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λάρισας ανακοινώνει τη σύλληψη ενός 46χρονου ληστή τραπεζών.

Σε απλά ελληνικά, το δελτίο Τύπου αναφέρει ότι ο 46χρονος συνελήφθη λίγο πριν ληστέψει τράπεζα στο κέντρο της πόλης από αστυνομικούς που φυλούσαν το υποκατάστημα. Στο σπίτι του βρέθηκαν όπλα και άλλα αντικείμενα που σχετίζονταν με τις ληστείες, ενώ από τις έρευνες προέκυψε ότι ο 46χρονος έχει διαπράξει πέντε ληστείες -με συνολική λεία 80.349 ευρώ- αλλά ομολόγησε μόνο για τις τέσσερις…
cerebralism

Τα Πλοία των Φαιάκων

Η θεά 'Αθηνά, έχοντας καλύψει τον 'Οδυσσέα με την θεϊκή ομίχλη ώστε να είναι αόρατος από τούς άλλους, του λεει, μεταξύ άλλων, για τούς Φαίακες: « Αυτοί με εμπιστοσύνη στα γοργοκίνητα καράβια τους περνούν την απέραντη θάλασσα, χάρισμα πού τούς έδωσε ό κοσμοσείστης. είvαι τόσο γρήγορα τα πλοία τους, σαν το φτερό και σαν την σκέψη »...
(ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ η, στίχ, 34-36)

Και εδώ τίθεται το ερώτημα: Να πρόκειται άραγε για ιπτάμενες μηχανές πού ταξίδευαν στον αέρα και στην θάλασσα και κινούνταν με την εφαρμογή φυσικομαθηματικών γνώσεων ανώτατου βαθμού, εφ' όσον κατά την φράση της θεάς ήσαν γρήγορα σαν την σκέψη ; " Ας δούμε όμως και ένα άλλο σχετικό απόσπασμα της «ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ» όπου παρέχονται περισσότερες λεπτομέρειες.
0 'Αλκίνοος, ζητώντας από τον 'Οδυσσέα πληροφορίες για την χώρα του και τον λαό του, του λεει: « Πες μου και την χώρα σου και τον λαό σου και την πόλη, για να πάρουν προς τα εκεί κατεύθυνση τα πλοία και να σε πάνε, γιατί δεν υπάρχουν κυβερνήτες στους Φαίακες, ούτε πηδάλια κι εκείνα πού έχουν τ' άλλα καράβια, παρά τα πλοία τους ξέρουν τις διαθέσεις και τις σκέψεις των ανθρώπων και γνωρίζουν τις πατρίδες όλων και τούς εύφορους αγρούς και σαν πουλιά διαβαίνουν τις θαλασσινές αποστάσεις, σκεπασμένα με σκοτάδι και συvvεφιά και ποτέ δεν υπάρχει φόβος να πάθουν καμία βλάβη ή v' άφαvισθούv»
(ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ θ, στίχ. 555-­564)

Διακρίνεται σαφέστατα στα λόγια του 'Αλκινόου ότι τα πλοία των Φαιάκων δεν είχαν καμμία σχέση, ούτε από άποψη μορφής, ούτε από άποψη λειτουργίας με τα συνηθισμένα αρχαία πλοία.
Τα πλοία των Φαιάκων κινούνταν χωρίς ανθρώπους κυβερνήτες, δηλαδή ήσαν αύτο κυβερνώμενα, ενώ ή αναφορά ότι αυτά.., γνώριζαν τις ανθρώπινες σκέψεις και τις πατρίδες όλων, μάς εμβάλλει την υποψία μήπως επρόκειτο για ιπτάμενες μηχανές (προϊόντα εφαρμογής υψηλής τεχνολογίας) πού ανίχνευαν τις σκέψεις και τις διαθέσεις όλων όσων επέβαιναν σε αυτές...
'Η επισήμανσης του 'Αλκινόου ότι αυτά διάβαιναν « σαν πουλιά τις θαλασσινές αποστάσεις, σκεπασμένα με σκοτάδι και συννεφιά » μάς υπενθυμίζει ότι αυτά είναι ιπτάμενα (βλέπε τι είπε ή 'Αθηνά στον 'Οδυσσέα γι ' αυτά ) ενώ ο «άήρ» ( το « θεϊκό σκοτάδι» ) και η «νεφέλη» ( «συννεφιά», «θεϊκή ομίχλη» ) μάς παραπέμπει κατά σαφή τρόπο στα ιερά όπλα των αθάνατων θεών, σε εφαρμογή θεωριών μαγνητικών πεδίων, οπωσδήποτε ανωτέρων από εκείνη την όποία υποτίθεται ότι «ανακάλυψε» ο «μέγας επιστήμων»' Αϊνστάιν...

Και ή τελευταία αύτή παρατήρησης μας, σαφώς προκύπτει από την επισήμανση του 'Αλκινόου ότι «δεν υπάρχει φόβος να πάθουν καμία βλάβη ή ν' αφανισθούν », πράγμα πού βεβαίως δεν συνέβη με το αντιτορπιλικό «Λέων» ( «Πείραμα Φιλαδέλφειας» ) όπου όχι μόνον παρουσιάσθηκαν κατά τα λεγόμενα του δρ. Βαλεντάιν βλάβες στο πλοίο άλλά και επικίνδυνες συνέπειες στην υγειά όσων πήραν μέρος στο «πείραμα», (Βλέπε «Το τρίγωνο των Βερμούδων» και «Το Πείραμα της Φιλαδέλ­φειας» του Τσάρλς Μπέρλιτζ).
Αυτό με αλλά λόγια σημαίνει ότι οι 'Αμερικανοί κατέχουν μόνο ένα τμήμα τής γνώσεως του ιερού όπλου των αθάνατων Ελλήνων θεών πού φέρει τις ονομασίες κάποιας χαρακτηριστικής ιδιότητος του ( «άχλύς», «άήρ», «νεφέλη» ).

Τα πλοία λοιπόν των Φαιάκων, οποιαδήποτε μορφή κι αν είχαν αυτά, είχαν την ικανότητα να πηγαίνουν παντού, σε κάθε χώρα, εννοείται, φυσικά με την εφαρμογή υψηλής τεχνολογίας και χωρίς να υπάρχει περίπτωσης να υποστούν κάποια βλάβη ή καταστροφή...

Διατροφή, βότανα & διάρροια

Η διάρροια είναι η αμυντική αντίδραση του οργανισμού που μπορεί να προκληθεί από:
1) Ιογενείς –βακτηριακές λοιμώξεις
2) Αυξημένη πίεση
3) Λήψη φαρμάκων
4) Ασθένειες του εντέρου
5) Δυσανοχή σε συγκεκριμένα τρόφιμα
Ο οργανισμός στην διάρκεια της διάρροιας παρουσιάζει έντονη απώλεια υγρών και ηλεκτρολυτών οπότε πρωτεύων μέλημα μας είναι να προστατευτούμε από την αφυδάτωση. Έτσι απαραίτητη είναι η συχνή λήψη νερού, χυμών φρούτων καθώς και πηγών νατρίου και καλίου (ιδανικός συνδυασμός όλων αυτών είναι τα αθλητικά ποτά ανεξαρτήτως μάρκας). Όταν σταδιακά επανερχόμαστε στην φυσιολογική σίτιση καλό είναι να ξεκινήσουμε με αμυλούχα τρόφιμα (ρύζι, πατάτες, δημητριακά) τα οποία είναι καλύτερα ανεκτά από τον οργανισμό. Σταδιακά προσθέτουμε και πρωτεΐνη στην διατροφή μας.
Τα βότανα μπορούν να μας βοηθήσουν να ανακουφιστούμε συντομότερα από την παρουσία της διάρροιας. Χρειάζεται όμως προσοχή διότι όπως προείπαμε η διάρροια είναι αμυντικός μηχανισμός του οργανισμού. Έτσι π.χ. αν η διάρροια οφείλεται σε βακτηριογενή λοίμωξη και εμείς την σταματήσουμε με λήψη βοτάνων ή φαρμάκων τότε υπάρχει ο κίνδυνος να παγιδέψουμε τον παθογόνο παράγοντα μέσα στο σώμα μας αφού κλείσαμε την οδό εξόδου του.
Η φλούδα του ροδιού δρα ως στυπτικό και πεπτικό βότανο. Είναι εξαιρετικά ωφέλιμη διότι διεγείρει το ήπαρ, τη χοληδόχο κύστη και το πεπτικό σύστημα και η χρήση του ενδείκνυται για την αντιμετώπιση της διάρροιας και της δυσεντερίας. Πρέπει να έχουμε υπ΄ όψιν μας ότι μπορεί να προκαλέσει ναυτία και εμετούς και χορηγείται υπό την επίβλεψη ειδικού.

Κουβάτσος Φίλιππος Κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος

Deep Purple

Όσα και να γραφτούν για αυτό το συγκρότημα ίσως να μην αρκούν, ίσως και να είναι άδικο για αυτούς, για τα πράγματα που δεν είναι σε θέση να ειπωθούν. Και αυτό διότι η ιστορία που έγραφαν και συνεχίζουν να γράφουν αποτελεί από μόνη της αστείρευτη πηγή γνώσεων. Σημάδεψαν γενιές, μεγάλωσαν μαζί τους εκατομμύρια άνθρωποι και, ακόμη και σήμερα, μεγαλώνουν νέοι μαζί τους. Μία μικρή διαφορά των μεν από τους δε είναι κάποια χρόνια διαφοράς στην ηλικία. Αλλά αυτό είναι κάτι αμελητέο, διότι όπως οι Purple χαρακτηρίζονται από μία φρεσκάδα και λαμπερότητα, έτσι και οι οπαδοί τους, ανεξαρτήτου ηλικίας, διατηρούνται πάντα νέοι μέσα τους. Και η μουσική τους δείχνει πως είναι το ελιξήριο αυτής της νεότητας...

Τα ιδρυτικά μέλη του εκ των ιστορικότερων συγκροτημάτων στον χώρο της παγκόσμιας ροκ σκηνής ήταν οι εξής: Ritchie Blackmore (14.04.1945, κιθάρα), Jon Lord (09.06.1941, πλήκτρα), Nick Simper (1946,μπάσο), Ιan Paice (29.06.1948, ντραμς) και Rod Evans (19.01.1945, φωνητικά). Αυτοί πριν από 36 χρόνια περίπου έδωσαν πνοή, όχι στους Deep Purple αλλά στους Roundabout, οι οποίοι μετονομάστηκαν σε Deep Purple. Η συγκεκριμένη ονομασία δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ο τίτλος από ένα τραγούδι των 60’s, των Nino Tempo,April Stevens, το οποίο και γνώρισε μεγάλη επιτυχία.


Το 1968 έγινε το επίσημο ντεμπούτο των Deep Purple με την κυκλοφορία του single "Hush", διασκευή του δημιουργήματος του Joe South.

H αρχή είχε γίνει... Μπορεί η δουλεία αυτή να μην ήταν δική τους, ωστόσο πούλησε 190.000 αντίτυπα στις Ηνωμένες Πολιτείες και σκαρφάλωσε στο νούμερο 5 του αμερικάνικου chart, μεταξύ 100 τραγουδιών. Ένα μήνα αργότερα, τον Ιούλιο του 1968, κυκλοφόρησε το "Shades of Deep Purple", το πρώτο τους LP. Άλμπουμ ελαφρώς άναρχο, με ψυχεδελικές τάσεις, αποτελούμενο από μπαλάντες και κάποιες διάσκευες. Τον Φλεβάρη του 1969 κυκλοφόρησε το single "Emaretta" και το single "Kentucky woman", διασκευή του τραγουδιού του Neil Diamond. Toν ίδιο χρόνο αργότερα κυκλοφόρησε και το "Book of Taliesyn", η δεύτερη δισκογραφική τους δουλειά. Το Νοέμβριο του 1969 κυκλοφόρησε η τρίτη δισκογραφική τους δουλειά με τίτλο "Deep Purple". Tόσο απλά...

Παραδόξως, παρότι δίσκο με δίσκο ο ήχος τους ωρίμαζε και γινόταν ολοένα και καλύτερος, ο τρίτος τους δίσκος δεν γνώρισε την ίδια επιτυχία με τους προηγούμενους. Την ίδια περίοδο αποχώρησαν από την μπάντα οι Rod Evans, Nick Simper, γυρίζοντας έτσι μία σελίδα της ιστορίας αυτής και σφραγίζοντας ένα κεφάλαιo...Έπειτα από ακρόαση, οι Ian Gillan (19.08.1945) και Roger Glover (30.11.1945) ανέλαβαν τα φωνητικά και το μπάσο αντίστοιχα. Ρακένδυτοι και δίχως μέλλον και παρόν έως τότε ανέλαβαν ένα πραγματικά μεγάλο φορτίο, όπως εξελίχτηκε μετά.

Η ένταξη των δύο αυτών μελών δημιούργησαν την δεύτερη σύνθεση των Purple, η αλλιώς ΜΑRK II(MKII)... H προσωπική δουλειά του Jon Lord, η βασιλική φιλαρμονική ορχήστρα και η χημεία των Deep Purple "γέννησαν" την τέταρτη δισκογραφική τους δουλειά, το "Concerto for group and orchestra", δουλειά εξαιρετικά πρωτοποριακή, η οποία αποτέλεσε και πιλότο για αρκετά συγκροτήματα ακόμη και στις μέρες μας.

Παρά το συντηρητικό κλίμα του βασιλευόμενου αγγλικού συστήματος, (ας μην ξεχνάει κανείς πως το κοινό που παρακολούθησε αυτό το κονσέρτο ζωντανά στο Royal Albert Hall ήταν κοινό ανάμεικτο. Θαυμαστές του συγκροτήματος και μεσήλικες, ακόμη και ηλικιωμένοι θαυμαστές της κλασσικής μουσικής) υπήρξαν κριτικές και θετικές και αρνητικές, οπότε όλα έβαιναν καλώς...

Και φτάνουμε στο 1970, στον Ιούνιο συγκεκριμένα, οπότε με το "In Rock", την έκτη κατά σειρά δισκογραφική τους δουλειά, έρχεται και η καθιέρωση στην Ευρώπη, με το "Black Night" να φτάνει στο νούμερο 2 του chart. Kάπου εκεί ξεκίνησαν οι παγκόσμιες περιοδείες (Αμερική, Ευρώπη, Αυστραλία).Τον Σεπτέμβρη του 1971 κυκλοφόρησε η έβδομη δισκογραφική τους δουλειά, το "Fireball", ένα άλμπουμ όχι προβληματικό, αλλά προβληματισμένο. Με νέο ήχο, πιο σκληρό, πιο σκοτεινό μπορεί να πει κάποιος. Κοινώς αποδεκτό είναι πως αυτός ο δίσκος είναι ο καλύτερος στιχουργικά και μαζί με το προηγούμενο τους album, οι καλύτερές τους απόπειρες. Τον Δεκεμβριο του 1971 στο Μontreux της Ελβετίας και έπειτα από μία μεγάλη περιπέτεια καθώς ο χώρος όπου επρόκειτο να ηχογραφήσουν τη νέα τους δουλεία τυλίχτηκε στις φλόγες, γεννήθηκε το "Μachine head", η όγδοη κατά σειρά δισκογραφική τους δουλειά.

Χαρακτηριστική περιγραφή των γεγονότων της Eλβετίας μπορεί να βρει κανείς (να ακούσει μάλλον) στο "Smoke on the water", τραγούδι αυτού του δίσκου, σίγουρα το εμπορικότερο όλης της δισκογραφίας των Purple: Aπό την πυρκαγιά στο Μontreux μέχρι το Grand Hotel, όπου και κατέληξαν για ηχογράφηση.

Με λίγα λόγια το "Machine Head" ήταν το πιο επιτυχημένο άλμπουμ των Purple από την άποψη ότι έγινε χρυσό στις πωλήσεις, συνοδεύτηκε από απόλυτα επιτηχημένες συναυλίες και το σημαντικότερο, αποτέλεσε το "διαβατήριο" για μία “αγορά” παρθένα, την Ιαπωνία.

Ήταν το πρώτο rock ή heavy metal συγκρότημα που πέρασε ποτέ αυτά τα σύνορα. Οι Deep Purple λατρεύτηκαν στην Ιαπωνία και έδωσαν έτοιμη τροφή για όσα συγκροτήματα προσπάθησαν να ακολουθήσουν, αφού φοβόντουσαν προηγουμένως.

Το συγκρότημα έβγαλε ένα live album από συναυλίες στην Ιαπωνία, το ”Live in Japan” ή “Made in Japan”. Kάπου εκεί οι Purple είχαν φτάσει στο απώγειο της τότε δόξας τους και επειδή αν το καλοσκεφτεί κανείς είχαμε να κάνουμε και με ανθρώπινες σχέσεις, ήταν λογικό κάποια στιγμή να επέλθει κορεσμός και απώλεια κινήτρων. Έτσι το 1973 κυκλοφόρησε το “Who do we think we are” ένας δίσκος, που μόνο με την ονομασία του προμήνυε το τέλος, οριστικό ή όχι, κανείς δεν ήξερε τότε. Και έτσι έγινε τελικά.

Προσπάθειες επανασύνδεσης έγιναν αρκετές, σε φιλολογικό επίπεδο περισσότερο, και από τα μέλη της ΜΚ ΙΙ, καθώς οι Purple ήταν κάτι που δεν μπορούσε να πεθάνει τόσο εύκολα και με το πέρασμα των χρόνων οι εγωισμοί πήγαιναν σιγά σιγά στην άκρη.

Οι Deep Purple είναι ένα εκ των ενδοξότερων συγκροτημάτων της ροκ μουσικής σκηνής από πλευράς προσφοράς στον χώρο, από την άποψη ότι άφησαν τα σημάδια της μουσικής τους ανεξίτηλα στον χρόνο, ακόμη και σήμερα, έπειτα από 36 χρόνια. Και τελειώνοντας να σημειώσω ότι τα συγκροτήματα τα οποία σχετίζονται με τους Purple προήλθαν από τις κατά καιρούς διαλύσεις τους. Συγκροτήματα όπως οι Rainbow και Whitesnake άφησαν και αυτά με την σειρά τους βαριά κληρονομία με δίσκους όπως το "Rising" (Rainbow), "Saints and sinners" (Whitesnake).

5 πράγματα που -κατά περίεργο τρόπο- έλκουν τις γυναίκες

Μερικές φορές δεν αρκεί η καλή εξωτερική εμφάνιση για να προσελκύσετε μια γυναίκα. Υπάρχουν και άλλα χαρακτηριστικά που μπορεί να τραβήξουν το γυναικείο ενδιαφέρον, τα οποία ούτε καν θα φανταζόσασταν ότι έχουν τέτοια δύναμη.

Πιθανώς δε βρίσκετε κάτι ιδιαίτερο σε ένα ιδιόμορφο και μοναδικό χαρακτηριστικό που έχετε, αλλά θα μπορούσε να είναι ένα από τα πράγματα που σας κάνουν πιο ελκυστικό στο αντίθετο φύλο. Δεν αποκλείεται να προκαλεί μία αύρα γοητείας και μυστηρίου.

Ας δούμε λοιπόν 5 πράγματα, που ίσως προκαλεί έκπληξη αλλά βρίσκουν ελκυστικά οι γυναίκες.

Ουλές στο πρόσωπο

Η κοπέλα που έχετε βγει ραντεβού για πρώτη φορά δεν γνωρίζει τι κρύβεται πίσω από αυτή την ουλή, αλλά δεν αποκλείεται να θεωρεί ότι σας προσθέτει γοητεία. Φαίνεται ότι οι ουλές μπορούν να κάνουν έναν άνδρα πιο αρρενωπό και μυστηριώδη και τελικά πιο σέξι.

Σύμφωνα με έρευνα των Πανεπιστημίων Λίβερπουλ και Sterling οι γυναίκες συνδέουν τις ουλές με την υγεία και τη γενναιότητα. Δεν είναι μόνο ότι τα σημάδια δείχνουν ότι είστε θαρραλέος, αλλά ότι είστε αρκετά σκληρός για να ζήσετε περισσότερο. Προσπαθήστε να μη χαλάσετε το μυστήριο, λέγοντας για παράδειγμα ότι το σημάδι στο μέτωπό σας ήταν από μια αδέξια πτώση, ενώ ήσασταν μεθυσμένος.

Όμορφα φυτά στο σπίτι

Η γυναίκα θέλει να είστε γλυκός και περιποιητικός, πώς όμωςθα είναι σίγουρη για την ευαισθησία σας; Ακούγεται λίγο περίεργο αλλά φαίνεται ότι ένας τρόπος είναι να παρατηρήσει πώς αντιμετωπίζετε ένα ζωντανό οργανισμό που, σε αντίθεση με την ίδια, δεν σας ενδιαφέρει πρωτίστως να ρίξετε στο κρεβάτι. Αυτό σημαίνει ότι θα "επιθεωρήσει" τα φυτά του σπιτιού σας. Μόνο ένας περιποιητικός και ευαίσθητος άνθρωπος μπορεί να φροντίζει τα φυτά και από τον τρόπο που καλλιεργείτε τα φυτά σας παίρνει μια γεύση για το πώς καλλιεργείτε το πνεύμα σας.

Σε έρευνα που έγινε στο Ηνωμένο Βασίλειο ρωτήθηκαν 1.500 γυναίκες για τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας που βρίσκουν πιο ελκυστικά στους άνδρες και η φροντίδα για το περιβάλλον βρισκόταν στις πρώτες επιλογές τους.

Ιδρώτας

Όσο και αν σας φαίνεται δύσκολο να το πιστέψετε, ο ιδρώτας μπορεί να είναι σέξι. Αναρωτηθείτε απλά γιατί σε πολλές γυναίκες αρέσει να βλέπουν ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϊ διαπίστωσαν ότι μία χημική ουσία που περιέχεται στον ιδρώτα ενός άνδρα και ονομάζεται ανδροστενεδιόνη, προκαλεί αύξηση στα επίπεδα ορμονών και στη σεξουαλική διέγερση των γυναικών.

Αυτό βέβαια ισχύει κάτω από ειδικές συνθήκες - όταν για παράδειγμα θα της ζητήσετε να κάνετε μαζί γυμναστική- και σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι πρέπει να αποχωριστείτε το αποσμητικό σας.

Γκρίζες τρίχες

Σε μια κοινωνία που στέλνει συνεχώς μηνύματα ότι η αιώνια νεότητα είναι το ζητούμενο, κάποιοι άνδρες πέφτουν στην παγίδα να "καλύψουν" τις γκρίζες τρίχες τους. Λάθος κίνηση! Οι περισσότερες γυναίκες - αν όχι όλες - βρίσκουν τους άνδρες με γκρίζες τρίχες ακαταμάχητα ελκυστικούς.

Αν δεν έχετε πειστεί μέχρι τώρα ότι τα γκρίζα μαλλιά είναι γοητεία, αρκεί να σκεφτείτε ότι πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι το 72% των γυναικών δηλώνουν ότι οι γκρίζες τρίχες προσθέτουν γοητεία σε έναν άνδρα.

Γυαλιά

Σύμφωνα με μελέτες του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης, οι γυναίκες έλκονται περισσότερο από τους άνδρες με γυαλιά σε σύγκριση με εκείνους που δε φορούν γυαλιά. Δε χρειάζεται να αναρωτιέστε γιατί - τα γυαλιά σας κάνουν να φαίνεστε πιο ευφυείς και πνευματώδεις.

Πολλές γυναίκες δηλώνουν ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο συναρπαστικό από μια έξυπνη συζήτηση με έναν πνευματώδη συνομιλητή.

Η εξυπνάδα όμως φαίνεται ότι συνδέεται και με τη βιολογία. Ερευνητές από το Νέο Μεξικό υπέβαλαν 400 βετεράνους του πολέμου του Βιετνάμ σε εκτεταμένα πνευματικά τεστ και αργότερα τους ζήτησαν να δώσουν δείγματα σπέρματος.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι άνδρες που σημείωσαν τις υψηλότερες βαθμολογίες στα τεστ νοημοσύνης, είχαν επίσης υψηλότερα επίπεδα υγιούς σπέρματος. Μετά από όλα αυτά ίσως έχετε ένα λόγο να πετάξετε τους φακούς επαφής σας και να επιστρέψετε στην παραδοσιακή λύση των γυαλιών.
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory