Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Κυριακή, 28 Μαρτίου 2010

καυτή και sexy ... μια μελαχρινή αμαρτία
....για ολόκληρη την gallery επισκεφτείτε την AGENDA του Rc-Cafe

Διακόπτουν το σεξ για να... κάνουν tweet!!‏

Τον εθισμό των νέων στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης επισημαίνει μία έρευνα που δημοσιεύτηκε στο PCWorld και αφορά άτομα ηλικίας έως 25 ετών. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας:
* 27% των χρηστών ελέγχουν μερικές φορές το Twitter ή το Facebook αν ξυπνήσουν κατά τη διάρκεια της νύχτας (και το 19% το ελέγχουν κάθε φορά που ξυπνούν τη νύχτα!).
* 32% των "κολλημένων" συνδέονται σε κοινωνικά δίκτυα μόλις ξυπνήσουν, με το 18% να μπαίνουν πριν ακόμη σηκωθούν από το κρεβάτι.
* 49% δεν τους πειράζει να διακόπτονται από ένα ηλεκτρονικό μήνυμα κατά τη διάρκεια ενός γεύματος, ενώ το 24% χαίρεται όταν αυτό συμβεί κατά την επίσκεψη στην τουαλέτα.
* Τέλος το 11% των εξαρτημέων δεν έχει αντίρρηση να σταματήσει το σεξ στη μέση για να... διαβάσει ένα μήνυμα!
thenewsbus

Την εκπαίδευσε στο τένις και στο κρεβάτι

Βρετανίδα προπονήτρια τένις δικάζεται στο Λίβερπουλ με την κατηγορία ότι αποπλάνησε μια 13χρονη μαθήτριά της. Η 29χρονη Claire Lyte, πρώην παίκτρια του Wimbledon και προπονήτρια τένις στο Lawn Tennis Association από το 2001, κατηγορείται ότι έκανε σεξ με τη μικρή πέντε φορές, κάτι που η ίδια αρνείται. Ωστόσο η μητέρα του κοριτσιού κατέθεσε ότι έπιασε τη Lyte με την κόρη της στο κρεβάτι τον Οκτώβριο του 2005, μέσα στο ίδιο της το σπίτι. Ωστόσο έκανε καταγγελία ύστερα από έξι μήνες για να μην καταστρέψει την πορεία της κόρης της στο τένις.

Η Lyte είχε αναπτύξει ιδιαίτερα φιλική σχέση με τη μαθήτριά της, ενώ περνούσε πολύ χρόνο μαζί της και εκτός τερέν. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της μητέρας της μικρής, η Lyte χρησιμοποιούσε το ίδιο ντουλάπι με εκείνη στη σχολή, ενώ όταν ταξίδευε μαζί της για αγώνες έμεναν στο ίδιο δωμάτιο. Το βράδυ εκείνο οι δυο τους είχαν επιστρέψει από ένα τουρνουά στο Γιορκσάιρ και η Lyte έμεινε στο σπίτι της μαθήτριάς της. Η μητέρα της μικρής έλειπε, όμως γύρισε νωρίτερα και βρήκε την κόρη της με τη Lyte στο κρεβάτι. Η Lyte ισχυρίζεται ότι όλα έγιναν με τη συγκατάθεση της 13χρονης, κάτι που, όπως τόνισε ο δικηγόρος, ακόμη κι αν το πιστέψει κανείς, είναι παράνομο, λόγω της ηλικίας της.

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΓΙΑ ΚΩΦΟΥΣ.. ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΗ ΦΩΝΗ ΣΕ ΚΕΙΜΕΝΟ


Το Visual Sound είναι ένα κινητό τηλέφωνο για τα άτομα με προβλήματα ακοής, που μετατρέπει την εισερχόμενη φωνή σε κείμενο και το κείμενο σε εξερχόμενη φωνή. Η επιστήμη στην υπηρεσία του ανθρώπου, και ιδιαίτερα του ανθρώπου με συγκεκριμένες αδυναμίες.
Το μόνο μειονέκτημα που βλέπω είναι ο χρόνος που απαιτείται για την εισαγωγή του κειμένου και τη μετατροπή αυτού σε ήχο. Αλλά σίγουρα αποτελεί μια πολύ σημαντική καινοτομία στο χώρο της επικοινωνίας.


OnLive: επανάσταση στον κόσμο των βιντεοπαιχνιδιών;


Μια νέα υπηρεσία παρουσιάστηκε στο gaming κοινό και αναμένεται να φέρει την επανάσταση στον κόσμο του διαδικτυακού παιχνιδιού.
Το OnLive θα επιτρέπει στους gamer να παίζουν όλα τα τελευταία παιχνίδια στο PC ή την τηλεόρασή τους χωρίς να έχουν κάποια κονσόλα. Η υπηρεσία απαιτεί γρήγορη σύνδεση στο ίντερνετ και ένα κόστος ετήσιας συνδρομής έτσι ώστε να μπορούν όλοι να παίζουν στο παιχνίδι χωρίς να αγοράσουν παιχνίδια ή κονσόλες.

Ο χρήστης θα μπορεί να συνδέεται μέσω ίντερνετ και θα παίζει απευθείας το παιχνίδι της επιλογής του με την προϋπόθεση να έχει πρόσβαση σε γρήγορο ίντερνετ.
Το OnLive βρίσκεται σε ανάπτυξη τα τελευταία 8 χρόνια ενώ αναμένεται να λανσαριστεί επίσημα στις 17 Ιουνίου.
Οι χρήστες θα μπορούν να παίζουν τα παιχνίδια σε .......


οποιοδήποτε PC, Mac και οποιαδήποτε τηλεόραση με τη βοήθεια ενός ειδικού εξαρτήματος.
Η υπηρεσία θα προκαλέσει μεγάλες αναταράξεις στον κόσμο του παιχνιδιού ή θα αποτελέσει μια μεγάλη «πατάτα» σε περίπτωση που ο κόσμος αποδειχθεί ότι δεν είναι έτοιμος για να στηρίξει τεχνικά την υπηρεσία.
Το Onlive απαιτεί γρήγορη και σταθερή σύνδεση στο ίντερνετ ενώ όλοι οι παίκτες πρέπει να βρίσκονται σε απόσταση 1.000 μιλίων από τα data centers της εταιρείας, κάτι που τεχνικά είναι πολύ δύσκολο για να καλυφθεί όλη η υφήλιος.
Το OnLive θα είναι διαθέσιμο έναντι μηνιαίας συνδρομής 14.95 δολαρίων και οι συνδρομητές θα μπορούν να αγοράζουν ή να νοικιάζουν τα παιχνίδια μέσω ίντερνετ (εξτρά χρεώσεις)
cobra-argos

ΧΡΥΣΕΣ ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΣΤΑ ΣΗΡΙΑΛ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ1. Οι φοιτητές από την επαρχία ζουν σε σπίτι 120 τμ με θέα την Ακρόπολη ή τον Λυκαβηττό.

2. Η παρέα μπαίνει Σάββατο βράδυ στο μπαρ και βρίσκει πάντα θέσεις στο πιο κεντρικό σημείο της μπάρας.

3. Στο μπαρ λένε «ένα ουίσκι, παρακαλώ» χωρίς προτίμηση σε ιδιαίτερη μάρκα.

4. Βρίσκουν πάντα πάρκινγκ κάτω από το σπίτι χωρίς να κάνουν γύρους στα τετράγωνα.

5. Η πρωταγωνίστρια βρίσκει ταξί με το που θα βγει από το σπίτι, ακόμη και στο πιο απομονωμένο πευκόφυτο δρόμο της Εκάλης.

6. Όταν φεύγουν από το σπίτι δεν κλειδώνουν ποτέ την πόρτα κι ενίοτε την ξεχνούν ανοιχτή.

7. Βγαίνοντας από το αμάξι, δεν ενεργοποιούν ποτέ τον συναγερμό.

8. Οι συζητήσεις που αρχίζουν με την φράση «να σου εξηγήσω» δεν έχουν ποτέ καλή κατάληξη.

9. Το ζευγάρι λύνει τα προβλήματά του σε σικ εστιατόρια του Κολωνακίου χωρίς να βάλει μπουκιά στο στόμα του από το φαγητό.

10. Στο εστιατόριο πάντα θα γίνει μια παρεξήγηση κι ο ένας από τους δυο θα φύγει. Ο άλλος τρέχει από πίσω χωρίς να πληρώσει λογαριασμό.

11. Όταν χτυπά το κουδούνι στην πόρτα, φωνάζουν από μέσα «τώρα, τώρα!!»

12. Το τηλέφωνο χτυπά τουλάχιστον 10 φορές μέχρι να απαντήσει κάποιος.

13. Όταν μιλούν στο τηλέφωνο δε λένε ποτέ στο κλείσιμο «γεια». Απλά κατεβάζουν το ακουστικό και κοιτούν σκεπτικοί το κενό.

14. Ο διευθυντής δεν κάνει τίποτε άλλο από το να υπογράφει τα έγγραφα που του φέρνει η γραμματέας του.

15. Κατά την διάρκεια του σεξ η πρωταγωνίστρια έχει άψογο μακιγιάζ και τα πρωί που ξυπνάει, τα σεντόνια της είναι πεντακάθαρα και ατσαλάκωτα.

16. Η πρωταγωνίστρια το πρωί σηκώνεται από το κρεβάτι, τυλίγεται με το σεντόνι για να πάρει το πρωινό της, αφήνοντας ξεσκέπαστο τον πρωταγωνιστή στο κρεβάτι να πουντιάσει.

Γιατί έχουμε μαυρους κύκλους στα μάτια;;;

Πολλοί οι λόγοι οι οποίοι μπορούν να προκαλέσουν μία τέτοια εξέλιξη. Οι τρεις πιο πιθανοί είναι: γενετικοί (κληρονόμηση ενός τύπου δέρματος που είναι επιρρεπές στη δημιουργία τέτοιων σχηματισμών), κατακράτηση υγρών (προκαλεί πρήξιμο, το οποίο μπορεί να κάνει ορατές τις σκιές) και η γήρανση (το δέρμα γύρω από τα μάτια λεπταίνει και χαλαρώνει). Τα βλέφαρα είναι οι λεπτότερες και μαλακότερες περιοχές του δέρματος. Το κανονικό δέρμα έχει πάχος περίπου 2 χιλιοστά, ενώ το δέρμα των βλεφάρων μόνο 0,5 χιλιοστά.

Οι σακούλες κάτω από τα μάτια, αποτελούνται από λιπαρό ιστό και υγρά, ενώ σε ορισμένες οικογένειες δημιουργούνται νωρίτερα. Σκιές από το φωτισμό μπορεί να κάνουν δυνατή την εμφάνιση των κύκλων, ή το λεπτό δέρμα στο χαμηλότερο επίπεδο του βλεφάρου μπορεί να επιτρέψει στο σκούρο κόκκινο ή πορφυρό εσωτερικό του να γίνει ορατό. Εάν το υγρό διατηρηθεί στο σώμα, οι σακούλες ίσως γίνουν μεγαλύτερες, καθώς κινούνται προς τα κάτω, λόγω βαρύτητας. Μερικές συνθήκες που έχουν σαν αποτέλεσμα τη κατακράτηση των υγρών είναι τα προβλήματα της καρδιάς, του θυροειδή, των νεφρών και του συκωτιού, η υψηλή πίεση του αίματος και το προεμμηνορροιακό φούσκωμα. Ορισμένα φάρμακα (όπως η κορτιζόνη) μπορούν επίσης να προκαλέσουν προβλήματα στα υγρά. Επιπλέον, καθώς το σώμα γηράσκει, το δέρμα γύρω από τα μάτια λεπταίνει και ίσως να κρεμάσει προκαλώντας τις σακούλες.

Η κούραση μπορεί να κάνει τους μυς να χαλαρώσουν ή να χάσουν τον τόνο τους, με τα ίδια αποτελέσματα, αλλά η κούραση ίσως δεν είναι πιθανώς τόσο σημαντική αιτία. Μια άλλη κοινή αιτία πρηξίματος και δημιουργίας σακούλων, είναι η υπερβολική αύξηση της μυϊκής μάζας γύρω από τα μάτια. Αυτό αφορά ειδικότερα ανθρώπους που χαμογελούν ή στραβίζουν πολύ συχνά. Μερικές φορές η λύση στους κύκλους και τις σακούλες μπορεί να είναι τόσο απλή, όπως η παύση ενός ενοχλητικού καλλυντικού, σαν τη μάσκαρα, η οποία μπορεί να περιέχει μία χρωστική ουσία, υπεύθυνη για αλλεργικές αντιδράσεις σε ορισμένους ανθρώπους.

Pet κολεξιόν

Ασημένια κοσμήματα με πέτρες swarovksi, ρούχα με δαντέλες, τούλια και κεντήματα, αθλητικό outfit με στρας, ανάλαφρα, αέρινα τοπ σε λεοπάρ και μιλιτέρ, πουκάμισα και φορέματα, τζιν φούστες και παντελόνια. Οχι, δεν πρόκειται για καταγραφή του περιεχομένου γυναικείας ντουλάπας, αλλά για τα μοντέλα καλοκαιρινής κολεξιόν για σκύλους.

Στη συλλογή των luxury pet accessories περιλαμβάνονται ακόμη ασημένιες ταυτότητες, πολυτελή κολάρα και λουράκια με πέρλες ή στρας και ασημένιες αλυσίδες για τη βόλτα, σε τιμές που φτάνουν μέχρι και τα 130 ευρώ! Επίσης, τσάντες για τη βόλτα ή το ταξίδι, με εσωτερικό μαξιλαράκι για τη μεταφορά του μικρού τετράποδου φίλου σας, αλλά και… καλοκαιρινά κρεβατάκια, με σχήμα φουσκωτής βάρκας.

Η μόδα για μικρόσωμους σκύλους (με βάρος μέχρι 25kg) ακολουθεί πιστά τα βήματα των μοντέλων στις πασαρέλες των μεγάλων σχεδιαστών. Τάση που ξεκίνησε στις ΗΠΑ και άλλες χώρες της Δύσης, για να γνωρίσει δόξες και σε ασιατικές χώρες, όπως η Κορέα ή η Ιαπωνία, και να φτάσει προσφάτως στη χώρα μας, περνώντας αρχικά την πόρτα κεντρικών πολυκαταστημάτων. Η επιχειρηματίας που έφερε στην Ελλάδα τα πρώτα κομμάτια πολυτελείας, κ. Αγγελική Χόντου, εξηγεί πως η ιδέα «γεννήθηκε» σε ένα από τα ταξίδια της στην Αμερική, μια χώρα όπου το εμπόριο για αξεσουάρ ζώων είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένο: «Πιστεύω πως η Πάρις Χίλτον έχει προωθήσει πολύ καλά το σχετικό εμπόριο τα τελευταία χρόνια! Σήμερα, κάνουμε εισαγωγές από το Μιλάνο, τις ΗΠΑ και την Κορέα και η ανταπόκριση είναι πραγματικά ικανοποιητική, με καλή κίνηση στα ρούχα, στα κολάρα ή στα παιχνίδια, αλλά και τα καλλυντικά, ειδικά το χειμώνα».

Η θερινή pet κολεξιόν εντυπωσιάζει, καθώς τα ρούχα που προτείνουν Αμερικανοί και Ιταλοί μοιάζουν με κομμάτια βρεφικής συλλογής (έχουν εξάλλου και τις ίδιες τιμές), είναι φτιαγμένα από ποιοτικά υφάσματα και με ιδιαίτερη προσοχή στη λεπτομέρεια. Ματαιοδοξία, περιττή πολυτέλεια ή ανάγκη για παιδί, τη θέση του οποίου πήρε ένας τετράποδος φίλος, η τάση φαντάζει προκλητική υπερβολή για τους περισσότερους. Το πουλοβεράκι και το αδιάβροχο εξυπηρετούν μια σκοπιμότητα προστασίας του σκύλου, το καλοκαιρινό μπλουζάκι, όμως, που μοιάζει με βρεφικό φορμάκι –υποδηλώνοντας ότι ο άνθρωπος μπορεί να δεθεί τόσο με το σκυλάκι, ώστε να φτάνει στο σημείο να του φέρεται και να το φροντίζει σαν να είναι κι εκείνο άνθρωπος– κρύβει κάτι πιο βαθύ.Pet-à-porter - Ειδικά fashion shows με τις δημιουργίες διάσημων σχεδιαστών για σκύλους

Μια φορά το χρόνο το πολυκατάστημα «Χάροντς» του Λονδίνου δίνει ραντεβού με τους φιλόζωους πελάτες για να τους παρουσιάσει το μοναδικό «Pet - à - porter Fashion Show». Σε μια βραδιά αφιερωμένη στην υψηλή ραπτική και το «απαράμιλλο» στιλ, οι επισκέπτες του Νάιτσμπριτζ ανακαλύπτουν κάθε Οκτώβρη ένα «νέο κόσμο» από σκυλο-δημιουργίες που φέρουν την υπογραφή γνωστών ονομάτων από τη βιομηχανία της μόδας, όπως η Βιβιέν Γουέστγουντ, ο Μπεν ντε Λίζι, και οι Μπάσο & Μπρουκ.

Πέρα από την haute couture του Λονδίνου, επώνυμοι οίκοι έχουν κυκλοφορήσει μεμονωμένες πανάκριβες σειρές για κατοικίδια. Το πόλο μπλουζάκι για σκύλους του Ralph Lauren έγινε πρωτοσέλιδο στους «Νew York Times», oι Louis Vuitton, Prada, Chanel and Burberry έφτιαξαν κολάρα και λουριά που εξαντλήθηκαν σε χρόνο ρεκόρ, η Gucci, τα Tiffany -ακόμη και η Harley-Davidson- υπέκυψαν επίσης.

Aπό την άλλη, σκυλιά κάθε ράτσας αναλαμβάνουν ρόλο μοντέλου, ανεβαίνοντας στην πασαρέλα των dog fashion shows, για να παρουσιάσουν δημιουργίες εξειδικευμένων σχεδιαστών. Οι τάσεις που παρουσιάζονται στις σκυλο-πασαρέλες πολλές φορές ακολουθούν πιστά τις τάσεις της παιδικής ή της γυναικείας μόδας, άλλοτε τις ξεπερνούν αγγίζοντας την υπερβολή. Σε αυτά τα… dogwalk μπορεί κανείς να δει τα πάντα. Από γούνες και κασκόλ, μέχρι κοσμήματα με αληθινά διαμάντια, σμόκιν και νυφικά.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Ποια μορφή μπορεί να έχει η ζωή "έξω"?

Γιώργος Ροδάκης
Αναπληρωτής Καθηγητής Μοριακής και Εξελικτικής Βιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών

"Μάλλον θα πρέπει να πούμε δυο λόγια για το τι πιστεύουμε σήμερα σχετικά με το πώς ξεκίνησε η ζωή εδώ στη Γη. Και η ζωή ξεκίνησε πριν από τέσσερα περίπου δισεκατομμύρια χρόνια με την εμφάνιση των πρώτων, των αρχέγονων κυττάρων, και θεωρείται ότι αποτέλεσε μια συνέχεια στη ροή των πραγμάτων στο σύμπαν. Δηλαδή μια φυσική πορεία οδήγησε στα πρώτα κύτταρα και στην πρώτη εμφάνιση της ζωής. Απλά μόρια αντιδρούσαν μεταξύ τους, έγιναν πιο σύνθετες ουσίες, πιο σύνθετες, ακόμη πιο σύνθετες, και κάθε φορά που ανέβαινε θα λέγαμε το επίπεδο της οργανωτικής πολυπλοκότητας, ξεδιπλωνόντουσαν καινούριες ιδιότητες. apocalypse.jpgΜία από αυτές τις ιδιότητες είναι ιδιαίτερα σημαντική: κάποια μόρια κατάφεραν να αντιγράφουν τον εαυτό τους, κατά κάποιο τρόπο να αναπαράγονται. Και τέτοια μόρια έχουν παρασκευαστεί σήμερα στο εργαστήριο. Εδώ και χρόνια μάλιστα μικρά μόρια RNA, πιο πρόσφατα πεπτίδια, έχουν αυτή τη δυνατότητα. Οπότε, σε αυτό το σημείο μπορεί κάποιος να βάλει ένα πρώτο ψήγμα για παρουσία ζωής. Αυτά τα λέμε ζωντανά μόρια. Δεν μιλάμε βέβαια για οργανισμούς. Η πορεία αύξησης της οργανωτικής πολυπλοκότητας συνεχίστηκε μέχρι την εμφάνιση των κυττάρων, η οποία μάλιστα συνέβη και σχετικά σύντομα μετά τη δημιουργία της Γης. Η Γη δηλαδή δημιουργήθηκε – στρογγυλεύω τα νούμερα – στα 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια, τα πρώτα κύτταρα στα 4.
Όμως, για να φτάσουμε σε πολυκύτταρους οργανισμούς, δηλαδή να μάθουν τα κύτταρα να συνεργάζονται μεταξύ τους και να μιλάμε πια για φυτά, για ζώα, έπρεπε να περάσει ένα πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα της τάξεως των τριών δισεκατομμυρίων ετών. Αυτή λοιπόν η πορεία, γνωρίζοντάς την, μας οδηγεί σε κάποια συμπεράσματα. Δηλαδή ξέρουμε ότι η δημιουργίας μιας μορφής ζωής είναι αποτέλεσμα τριών βασικών παραγόντων:
Πρώτον, των ιδιοτήτων των στοιχείων σε όλη αυτή την πορεία.
Δεύτερον, περιβαλλοντικών συνθηκών.
Και τέλος, θα πω απλώς μία λέξη: τύχη,περικλείοντας μέσα σε αυτή μία σωρεία από αστάθμητες παραμέτρους.
Το αποτέλεσμα επομένως είναι ότι οποιοδήποτε ον, όπως και αν το εννοούμε σήμερα, δεν μπορεί να περιγραφεί μόνο από το πώς είναι φτιαγμένο, αλλά πρέπει να γνωρίζει κανείς και την ιστορία όλων αυτών των γεγονότων, των συμβάντων που οδήγησαν στο να έχει σήμερα αυτή την οποιαδήποτε τέλος πάντων μορφή. Η απειρία αυτών των γεγονότων και η τυχαιότητα που μπαίνει σε όλη τη διαδικασία είναι τέτοια που μας απαγορεύει λίγο – πολύ να δεχτούμε ότι μια μορφή ζωής εάν τυχόν εξαφανιστεί, θα ξαναδημιουργηθεί η ίδια. Γιατί είναι δύσκολο να επαναληφθεί όλη αυτή η διαδικασία.
Επομένως, να επανέλθω στο πρώτο ερώτημα που κάνατε.
Εάν κάποιοι παρασύρονται από τις αχανείς διαστολές του σύμπαντος και λένε ότι «επειδή ακριβώς το σύμπαν το θεωρούμε άπειρο, θα μπορούσε κάλλιστα κάπου σε μια γωνιά να υπάρχει μια μορφή ζωής που να μοιάζει ακόμη και εμάς, αυτό είναι λάθος γιατί δεν ξέρουμε ποια θα είναι ακριβώς η διαδικασία ζωής που ακολουθείται κάπου αλλού. Ούτε ξέρουμε καν ποιο από τα επίπεδα της οργανωτικής πολυπλοκότητας μπορεί να έχει σταματήσει. Μπορεί να έχουμε φτάσει δηλαδή να υπάρχει σε κάποιο πλανήτη για παράδειγμα μια μορφή ζωής που να έχει σταματήσει σε κυτταρικό επίπεδο ή να έχει προχωρήσει παραπέρα. Δεν το ξέρουμε όμως αυτό. Και για κάτι που δεν ξέρουμε, καλύτερα είναι να σιωπούμε.»Αθηνά Κουστένη
Αστροφυσικός στο Αστεροσκοπείο των Παρισίων, Πρωταρχικός Επιστημονικός Σύμβουλος για την αποστολή της ESA στον Τιτάνα.

«Δεν είμαι βιολόγος απλώς τον τελευταίο καιρό ασχολούμαι με την Αστροβιολογία και έχω έρθει σε επαφή με βιολόγους οι οποίοι μας εξηγούν μερικά πράγματα. Απ’ ό,τι καταλαβαίνω δεν είναι αναγκαστικό η ζωή σε άλλους πλανήτες να έχει την ίδια μορφή με αυτήν που γνωρίζουμε στη γη, δηλαδή βασισμένη παραδείγματος χάρη στον άνθρακα και χρειαζόμενη το νερό. Μπορεί να υπάρχουν άλλοι καταλύτες όπως η σιλικόνη που να οδηγούν σε άλλες μορφές ζωής. Οπότε εγώ βρίσκω ότι υπάρχει η πιθανότητα να ανακαλύψουμε ζωή κάποτε σε πολύ διαφορετική μορφή από ότι αυτή που ξέρουμε σήμερα και από εκεί και ύστερα γίνεται επιστημονική φαντασία το θέμα.»

Σταμάτης Κριμιζής
Επίτιμος Διευθυντής Τμήματος Διαστημικής Φυσικής Πανεπιστημίου John Hopkins Εκπρόσωπος της Ελλάδας στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA)

«Ας αρχίσουμε πρώτα με του ηλιακού μας συστήματος. Δεν ξέρουμε βέβαια αν υπάρχει κάποια μορφή ζωής δηλαδή κάποια βιολογική δραστηριότητα έστω και στο μικροβιακό επίπεδο, αλλά οι πιθανότητες για να υπάρχει είναι αρκετές υπό την έννοια ότι ξέρουμε ότι η ζωή βασίζεται στην ύπαρξη ενέργειας, νερού και διάφορα στοιχεία όπως ο άνθρακας επί παραδείγματι. Στον Άρη τα έχουμε όλα αυτά: το νερό βέβαια είναι υπόγειο και είναι και στο βόρειο και στο νότιο πόλο, η ενέργεια του Ήλιου υπάρχει, όπως και επίσης και τα διάφορα στοιχεία. Επίσης στην Ευρώπη, ένα από τα φεγγάρια του Δία, που υπάρχει ολόκληρος ο φλοιός του φεγγαριού που είναι από πάγο και υπάρχει ένας υπόγειος, ο οποίος είναι ρευστός. Ακόμη, υπάρχει ενέργεια, και καταφανώς υπάρχουν και συστατικά όπως ο άνθρακας κ.ά..
Θεωρητικά, λοπόν, υπάρχει η πιθανότητα για μία βιολογική δραστηριότητα. Εάν πάμε παραπέρα, έχουμε γνώσεις που μας λένε ότι υπάρχουν αμινοξέα σε νεφώσεις στο διάστημα, όπως η γλυκίνη, η οποία είναι ένα από τα αμινοξέα που κάνουν τις πρωτεΐνες που βρίσκονται στα σώματά μας. Δηλαδή κατά κάποιο τρόπο τουλάχιστον ορισμένα από τα συστατικά υπάρχουν στο διάστημα, που σημαίνει ότι αυτά είναι κάτι κοινό το οποίο υπάρχει στο σύμπαν. Τώρα ποια μορφή ζωής υπάρχει, αυτό δεν το ξέρουμε προς το παρόν.»

Ξενοφών Μουσσάς
Διευθυντής Τμήματος Εργαστηρίου Αστροφυσικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Αναπληρωτής Καθηγητής Φυσικής Διαστήματος

«Σε άλλους πλανήτες του δικού μας ηλιακού συστήματος η ζωή που ενδεχομένως υπάρχει και την οποία δεν έχουμε βρει ακόμα πρέπει να πούμε, μάλλον θα είναι υποτυπώδης.
Τουλάχιστον σύμφωνα με τα δικά μας ανθρώπινα σημερινά κριτήρια. Σε άλλα ηλιακά συστήματα υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να υπάρχουν πολιτισμοί προηγμένοι - σίγουρα κάποιοι από αυτούς θα είναι πιο προηγμένοι από εμάς - και κάποιοι βέβαια υποδεέστεροι, που ενδεχομένως αύριο να μας ξεπεράσουν. Η Φυσική με τη βοήθεια των Μαθηματικών, της Βιολογίας και της ανθρώπινης σκέψης πάνω απ’ όλα, μας επιτρέπει να υπολογίσουμε και τον αριθμό των πολιτισμών που ενδεχομένως υπάρχουν στο σύμπαν.
Ένας πολύ διάσημος επιστήμονας, ο ο οποίος έλαβε το βραβείο Νομπέλ Φυσικής μεταξύ των άλλων, ο Φέρμι, που δούλεψε στην Αμερική μετά την έναρξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, και ο οποίος συνέλαβε και στην κατασκευή της βόμβας και σε πολλά άλλα πολύ σημαντικά για την Επιστήμη αλλά και για την ανθρωπότητα, είχε πει ότι είναι παράδοξο που δεν έχουμε συναντήσει τους εξωγήινους.
Αυτό ονομάζεται το παράδοξο του Φέρμι. Γιατί σύμφωνα με την εξίσωση, ή πιο σωστά τον τύπο του Ντρέικ, μπορεί κανείς να εκτιμήσει πόσοι πολιτισμοί υπάρχουν κάθε στιγμή στο δικό μας γαλαξία ή και στο ορατό σύμπαν. Στον δικό μας γαλαξία και στο σύμπαν γενικότερα μπορούμε να πούμε οτι η επιστήμη έχει υπολογίσει με μαθηματικό τρόπο πόσους πολιτισμούς έχουμε. Για το δικό μας γαλαξία, κατ΄ ελάχιστον σύμφωνα με ορισμένους είναι δύο με τρεις πολιτισμοί.Ο ένας είμαστε εμείς βέβαια. Και σύμφωνα με άλλους υπολογισμούς, φτάνει τους 5.000. Και αν αλλάξει κανείς λιγάκι τα νούμερα μπορεί να φτάσει τις 50.000 ή 100.000 πολιτισμούς κάθε στιγμή. Σήμερα δηλαδή και για τα επόμενα μερικές χιλιάδες χρόνια.
Σύμφωνα με το παράδοξο του Φέρμι δεν έχουμε συναντήσει ποτέ τους άλλους πολιτισμούς γιατί υπάρχει η μεγάλη απόσταση που μας χωρίζει απ’ αυτούς. Και λέμε οτι δεν τους έχουμε συναντήσει τουλάχιστον μέσα στην γραπτή ιστορία και στα τελευταία χρόνια που έχουμε καλύτερες καταγραφές των όσων συμβαίνουν. Είναι δύσκολο να ταξιδέψει κανείς μακριά απ’ το δικό του ηλιακό σύστημα. Μακριά απ’ το δικό του αστεράκι.
Υπάρχει δε, μια άλλη ταξινόμηση των πολιτισμών σύμφωνα με έναν πολύ σημαντικό Ρώσο, τον Καντάσεφ, ο οποίος λέει ότι υπάρχουν τριών τύπων πολιτισμοί:
Ο πρώτου τύπου πολιτισμός είναι αυτός που διαθέτει ενέργεια όση μπορεί να διαθέτει ένας πλανήτης. Εμείς οι άνθρωποι έχουμε πολύ λιγότερη διαθέσιμη ενέργεια από όση μπορεί να διαθέτει ένας πλανήτης. Δηλαδή εμείς είμαστε πολύ, πολύ υποδιαίστεροι από τύπου ένα.
Οι πολιτισμοί τύπου δύο είναι αυτοί οι οποίοι διαθέτουν ενέργεια που είναι ισοδύναμη με την ενέργεια που παράγει ένα άστρο. Τεράστια ενέργεια, όπως καταλαβαίνετε.
Και οι τύπου τρία, είναι οι πολιτισμοί κατά Καρντάσεφ στους οποίους πρέπει να διαθετεις όση ενέργεια βγάζει ένας γαλαξίας. Απίστευτο ποσό και πάλι βέβαια. Και τα τρία ποσά είναι απίστευτα.
Προσωπικά δεν δέχομαι αυτή την ταξινόμηση πρέπει να σας πω, είναι πάρα πολλή αντιοικολογική, χαλάει πολλή ενέργεια. Με απλά λόγια δεν έχουμε την ενέργεια κυρίως και τα χρήματα εν τέλει για να ταξιδέψουμε και να συναντήσουμε τους "'άλλους" πολιτισμούς.
Ποτέ δεν θα μπορέσουμε να τα ΄χουμε.
Να σας δώσω ένα παράδειγμα: ένα ποτήρι νερό αν το αγοράσουμε κάπου 2 ευρώ, λέμε
«Τι ακριβό που είναι.». Και πράγματι είναι υπερβολικά ακριβό. Στο διάστημα ένα ποτήρι νερό κοστίζει χίλια ευρώ στο διαστημικό σταθμό. Αν πάμε στον Άρη, θα κοστίζει ίσως και 100.000 ευρώ. Αλλά και από την άλλη πλευρά να πάρουμε τα πράγματα, ούτε οι άλλοι εξωγήινοι πολιτισμοί έχουν καταφερει να έρθουν σε έμας. Οσο προηγμένοι κι αν είναι είναι εξαιρετικά δύσκολο να εξερευνήσεις έναν γαλαξία ή μια περιοχή του γαλαξία. Θέλει ασφαλώς μεγάλα ποσά ενέργειας, χρήματος, και κόπου. Και αν είναι πολύ προηγμένοι, θα μπορούν να μας μελετούν αν θέλετε από μακριά. Έτσι; Δεν είναι απαραίτητο να έρθουν ντε και καλά εδώ.
Επιπλέον, το να κάνει κανείς ένα τέτοιο ταξίδι είναι επικίνδυνο. Ποίοι είναι οι κίνδυνοι ενός εξωγηινου ταξιδιου: να συναντήσεις καινούρια μικρόβια. Να έρθουνε οι εξωγήινοι και να αρρωστήσουν όπως αρρώστησαν οι προ – Κολομβιανοί κάτοικοι της Αμερικής όταν έφτασαν οι Ευρωπαίοι και πέθαναν από σύφιλη οι περισσότεροι για παράδειγμα. Ήταν μικρόβια που δεν τα είχαν ξανασυναντήσει. Είναι και άλλοι κίνδυνοι: η κοσμική ακτινοβολία. Ένας άνθρωπος που θα ταξιδέψει από εδώ μέχρι τον Άρη κινδυνεύει να πεθάνει ή να αρρωστήσει πολύ βαριά, να πάθει διαφόρων τύπων περίεργες και σπάνιες ασθένειες από την ακτινοβολία με την οποία, την οποία θα απορροφήσει στη διάρκεια του ταξιδιού."

Σταμάτης Αλαχιώτης
Καθηγητής Γενετικής Πανεπιστημίου Πατρών

«Για να δώσουμε μια προσεγγιστική απάντηση σε αυτό το ερώτημα, θα πρέπει πρώτα να πούμε τι είναι ζωή. Πρέπει να ξέρουμε τι είναι η ζωή. Μια γήινη απάντηση του ορισμού της ζωής είναι πως η ζωή είναι μια διεργασία η οποία εμπεριέχει τον μεταβολισμό, να μπορεί να παίρνει ενέργεια από το περιβάλλον δηλαδή ένας ζωντανός οργανισμός, την κληρονομική αναπαραγωγή, και την εξέλιξη.
Επίσης, πρέπει να θέσουμε στη συζήτησή μας και τα όρια των συνθηκών επιβίωσης της ζωής, ύπαρξη ζωής και του μεταβολισμού της. Ένα τέτοιο όριο π.χ. καθορίζεται από τη θερμοκρασία. Όπου έχουν βρεθεί οργανισμοί όπου ζουν σε παγωμένο νερό ή σε νερό που βράζει, για παράδειγμα το βακτήριο πυρολόμπους ζει σε θερμοκρασία πάνω από 80 βαθμούς Κελσίου, και επίσης άλλοι οργανισμοί ζουν μέχρι και μείον 20 βαθμούς Κελσίου. Άλλο όριο είναι η οξύτητα, το PH π.χ. το οποίο κυμαίνεται κοντά στο 11 το μέγιστο και πιο κάτω από το 5 στο ελάχιστο, με το κυανίντιο μαζί σε ένα περιβάλλον οξύτητας κοντά στο 9, πολύ υψηλό δηλαδή, η πίεση επίσης, με το πυροκόπους, ένας άλλος μικροοργανισμός να ζει σε συνθήκες πίεσης χίλιες φορές υψηλότερη από την ατμοσφαιρική πίεση στην επιφάνεια της θάλασσας, το ελάχιστο μέγεθος ενός κυττάρου είναι επίσης ένα άλλο όριο το οποίο κυμαίνεται θεωρητικά από τα 250 μέχρι τα 350 νανόμετρα, όπου ένα νανόμετρο είναι ίσο με 1 δισεκατομμυριοστό του μέτρου. Και έχουν βρεθεί κάποια μικροαπολιθώματα της τάξεως του 10 –20 μόνο νανομέτρων και αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι πιθανόν η πρώτη ζωή αποτελούνταν μόνο από RNA και όχι από DNA, και άρα χρειαζόταν μικρότερο μέγεθος. Επίσης πολλά άλλα μπορούν να προκύψουν, αλλά έχοντας τον ορισμό αυτό της ζωής και τα πλαίσια μέσα στα οποία μπορεί να ζήσει η ζωή, όπως ένα τέτοιο είναι ο αριθμός των γονιδίων, ο μικρότερος αριθμός γονιδίων που έχει παρατηρηθεί σε ένα ζωντανό κύτταρο είναι γύρω στα 400 γονίδια.
Έχοντας υπόψη μας λοιπόν αυτούς τους περιορισμούς, θα μπορούσαμε να διερευνήσουμε το κατά πόσον υπάρχουν τέτοιες συνθήκες αλλού. Π.χ. στον Άρη και στην Ευρώπη (που είναι δορυφόρος του Δία) υπάρχει νερό. Στη ��εν Ευρώπη σε υγρή κατάσταση κάτω από τις παγωμένες επιφάνειες των θαλασσών της, στο δε Άρη - όπως και τελευταία επιβεβαιώθηκε - σε παγωμένη κατάσταση. Στην Ευρώπη επίσης υπάρχουν και ενεργά ηφαίστεια. Όμως, ζωή δε βρέθηκε μέχρι τώρα, παρότι ο Μακέυ ένας ερευνητής ο οποίος μελέτησε θραύσματα από τον Άρη υποστηρίζει ότι τα μετεωρητικά θραύσματα του Άρη που έπεσαν στην Ανταρκτική περιείχαν οργανικές ουσίες, όπως ανθρακικές ρίζες και αρωματικούς υδρογονάνθρακες, οι οποίοι μπορούν να αποδοθούν και σε βιολογική και σε μη βιολογική δράση. Έτσι, εκτιμά ότι πρέπει να υπήρχε ζωή στον Άρη, τουλάχιστον 4 δισεκατομμύρια χρόνια πριν.Όταν λέμε "ζωή στον Αρη" ενοούμε μικροβιακή.
Τώρα για να πάμε στο κύριο ερώτημά σας, τι είδους μορφή ζωής μπορεί να υπάρχει στον άλλο πλανήτη θα πρέπει να κάνω πάλι κάποιες αναγωγές στο πώς εξελίσσεται η ζωή. Π.χ. εάν γυρνούσαμε το ρολόι στα προβιοτικά χρόνια, όταν δεν υπήρχε ζωή πάνω στη Γη, - η ζωή πάνω στη Γη εμφανίστηκε κάπου 3,8 με 4 δισεκατομμύρια χρόνια πριν - και θα θέσουμε 2 ερωτήματα: Θα ξαναδημιουργηθεί ζωή (πόσο συχνά μπορεί να γίνει αυτό το πράγμα;) , θα είναι ίδια με τη σημερινή;
Οι απαντήσεις σε αυτά τα δύο ερωτήματα θα έχουν να κάνουν και με το τι μπορεί να συμβαίνει σε άλλους πλανήτες που έχουν τις ίδιες συνθήκες με τη Γη. Το αν θα ξανασυμβεί ζωή - υπάρχει μια μέση πιθανότητα. Το αν θα είναι ίδια με τη σημερινή - η πιθανότητα είναι απειροελάχιστη. Τα συστήματα της ζωής είναι πολύπλοκα και τόσο η τυχαιότητα των γενετικών αναγκών όσο και η απροσδιοριστία των υδρογονικών δράσεων, δεν επιτρέπουν ένα ζωντανό κύτταρο να εξελιχθεί ακολουθώντας το ίδιο εξελικτικό σε απειροστό βαθμό, περίπλοκο μονοπάτι. Άρα, η πιθανότητα να ξανασυμβεί η ίδια ζωή είναι απειροελάχιστη, όπως και το να ξαναδημιουργηθεί άνθρωπος, η πιθανότητα είναι απειροελάχιστη.
Ο άνθρωπος έχει μοναδική νοημοσύνη σε όλο το ζωικό βασίλειο, είναι αποτέλεσμα περίπλοκων εξελικτικών αλλαγών και το να εκτιλυχθούν τέτοιες αλλαγές με τη σειρά, που έφεραν τον άνθρωπο σε αυτό το σημείο που ήρθε είναι πάρα πολύ απίθανο. Γι΄ αυτό ενώ είναι πιθανό να μην ξαναδούμε πεταλούδες ή ανθρώπους σε άλλους πλανήτες, το πιο πιθανό είναι να υπάρχει ζωή. Δεν μπορεί να είμαστε μόνοι στο σύμπαν, όμως μπορεί να έχει διαφορά στο μοριακό επίπεδο με τη ζωή του πλανήτη μας. Μπορεί να έχει ακολουθήσει διαφορετικά προσαρμοστικά μονοπάτια και μπορεί να έχει μια ετερόσημη διαφορετική μορφή."


Ανδρέας Θεοφίλου
Πυρηνικός Φυσικός στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»

«Σύμφωνα με την στατιστική, είναι απίθανο εντελώς να μην υπάρχει άλλη μορφή ζωής. Βέβαια, χωρίς να έχουμε απτή πειραματική απόδειξη ή κάποια παρατήρηση ότι υπάρχει άλλη μορφή ζωής, δεν είναι ποτέ σίγουρο. Αλλά εν πάσει περιπτώσει, στατιστικά, υπάρχουνε συνθήκες σε άλλους πλανήτες, μακριά βέβαια από το δικό μας πλανητικό σύστημα, όπου κατά πάσα πιθανότητα υπάρχει κάποια μορφή ζωής. Τώρα η μορφή ζωής αυτή μπορεί να είναι κάτι διαφορετικό απ’ τη ζωή στη γη.
Ξέρουμε ότι ο οργανισμός μας, αποτελείται από πρωτεϊνες, η βάση αυτού είναι το DNA κλπ. Οι πρωτεϊνες έχουνε κύρια συστατικά τον άνθρακα και το υδρογόνο. Τώρα σε άλλους πλανήτες μπορεί οι συνθήκες να είναι τέτοιες ώστε να ευνοούνται μόρια στα οποία αντί του άνθρακα έχουμε πυρίτιο. Οπότε σ’ αυτή τη περίπτωση θα έχουμε αρκετά διαφορετική μορφή ζωής.»

Διονύσης Σιμόπουλος
Διευθυντής «ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟ ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ»

«Εμείς τη μόνη μορφή ζωής που έχουμε ή που ξέρουμε ή τουλάχιστον μπορούμε να αναγνωρίζουμε είναι αυτή που έχει βάση τον άνθρακα. Φυσικά ο άνθρακας δεν είναι το μοναδικό ίσως στοιχείο που μπορεί να ενωθεί με άλλα για να δημιουργήσει μια νέα ζωή, αλλά είναι ένα χημικό στοιχείο ιδιαίτερα επιδέξιο. Μπορεί να ενωθεί με άλλα άτομα άνθρακα, να φτιάξει δηλαδή ενώσεις χημικές με άλλα άτομα άνθρακα αλλά και με άλλα χημικά στοιχεία και θα μπορούσε κανείς να πει ότι οι χημικές χημείες που έχουν βάση τον άνθρακα είναι πολλαπλάσιες των χημικών ενώσεων όλων των άλλων χημικών στοιχείων μαζί. Οπότε η πιθανότητα να έχουμε ζωή με βάση τον άνθρακα όχι μόνο στη γη άρα και άλλού είναι πάρα πολύ μεγάλη.»

Σταύρος Παπαμαρινόπουλος
Καθηγητής Γεωφυσικής Πανεπιστημίου Πατρών

«Μορφή ζωής η οποία δε στηρίζετε στη σχέση άνθρακα και νερού και θα μπορεί να στηριχθεί στη σχέση πυριτίου και νερού.»

Παναγιώτα Πρέκα
Επίκ. Καθηγήτρια Αστροφυσικής Πανεπιστημίου Αθηνών

«Μικρόβια, πρώτες μορφές ζωής. Για γηινα όντα είμαι πολύ επιφυλακτική. Τουλάχιστον στο ηλιακό μας σύστημα δεν έχουμε τέτοιες ενδείξεις. Πιο πέρα, δεν μπορούμε να ξέρουμε. Οι αποστάσεις είναι τεράστιες. Ανακαλύπτονται συνεζώς πλανήτες, αλλά δεν ξέρουμε ακόμα αν υπάρχουν νοήμονα όντα εκεί. Βέβαια τολμώ να χρησιμοποιήσω μια φράση που έχω ακούσει και μου άρεσε: “Δεν είμαστε μόνοι στο σύμπαν αλλά είμαστε καταδικασμένοι στην μοναξιά μας”.»Νίκος Κατσαρός
Χημικός στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»

«Χαίρομαι ότι η ερώτηση είναι ποια μορφή ζωής και όχι αν υπάρχει ζωή, διότι σήμερα τόσο η Αστροφυσική, όσο και η Αστροχημεία, αλλά και η Εξω-Βιολογία, συμφωνούν ότι υπάρχει ζωή, μορφή ζωής έξω από αυτήν του ανθρώπου στη Γη. Όμως, το ποια είναι η μορφή αυτής της ζωής, είναι ένα μεγάλο ερώτημα. Βέβαια, ίσως φανεί παράξενο, αλλά εκείνο που απαιτείται για την απόκτηση, για τη δημιουργία ζωής, είναι ένας Ήλιος σαν και το δικό μας, ένας πλανήτης στην ίδια απόσταση από τον Ήλιο όπως ο δικός μας, και αυτός να περιέχει ενώσεις του άνθρακα και νερό.
Εάν υπάρχει ένας τέτοιος πλανήτης, τότε σίγουρα θα υπάρχει σε αυτόν μορφή ζωής παρόμοια με αυτήν που έχουμε εδώ στη Γη. Ενδεχόμενα βέβαια η μορφή αυτή ζωής να είναι πολύ πρωτόγονη, δηλαδή να είναι σε επίπεδο μικροβίων ή μικροοργανισμών, ενδεχόμενα όμως αυτή η μορφή ζωής να είναι και εξελιγμένη.
Με δεδομένο ότι υπάρχει ένας τόσος μεγάλος αριθμός γαλαξιών με ένα τόσο μεγάλο αριθμό αστεριών με πλανητικά συστήματα, σχεδόν δεν υπάρχει αμφιβολία ότι εκεί έξω υπάρχει και μορφή ζωής παρόμοια με αυτήν που έχουμε εδώ στη Γη. Βέβαια, αν θα μπορέσουμε ποτέ να την συναντήσουμε λόγω των μεγάλων αποστάσεων, είναι ερωτηματικό.
Πέρα όμως από αυτό, μέσα στο ίδιο το γνωστό μας σύμπαν θα υπάρχουνε και μορφές ζωής εντελώς διαφορετικές απ’ αυτές που έχουμε εδώ στη Γη. Οι οποίες στηρίζονται στον άνθρακα, το νερό, και το μόριο της κληρονομικότητος, το dna. Ενδεχόμενα στο δικό μας σύμπαν να υπάρχουν και μορφές ζωής που στηρίζονται και σε άλλο άτομο όχι τον άνθρακα, αλλά το θείο ή το πυρίτιο. Να μην στηρίζονται στο νερό, αλλά στο μεθάνιο ή την αμμωνία ή κάποιο άλλο υγρό. Και το δομικό υλικό να είναι εντελώς διαφορετικό από το δικό μας dna. Αυτές είναι εντελώς διαφορετικές μορφές ζωής που μπορούν να υπάρχουν μέσα στο δικό μας σύμπαν.
Είναι όμως πολύ διαφορετικό να μιλάμε για μορφές ζωής σε διαφορετικά σύμπαντα. Αυτές οι μορφές ζωής μπορεί να αποτελούνται μόνο από ενέργεια, και επομένως η επικοινωνία με αυτές θα είναι εντελώς διαφορετική, θα έχουν εντελώς διαφορετικό σχήμα και εντελώς διαφορετική συμπεριφορά. Ακόμα, ενδεχόμενα να υπάρχει και μορφή ζωής ακόμη και στο δικό μας το σύμπαν που να είναι εντελώς μηχανική, δηλαδή να είναι κάτι παρόμοια με τα ρομπότ. Να μην έχουν δηλαδή αισθήματα και να μπορούνε να ανιχνεύουν το περιβάλλον γύρω τους με εντελώς διαφορετικές αισθήσεις και αισθησιακά συστήματα απ’ αυτά που διαθέτει ο άνθρωπος.»

Χρίστος Γούδης
Διευθυντής Ινστιτούτου Αστρονομίας και Αστροφυσικής Καθηγητής στον Τομέα Θεωρητικής και Μαθηματικής Φυσικής, Α��τρονομίας και Αστροφυσικής, Πανεπιστήμιο Πατρών.

«Είναι ένα φανταστικό παιχνίδι. Βεβαίως αυτό που προσπαθούμε εμείς στην αναζήτηση μορφών ζωής σε άλλους πλανήτες, είναι να βρούμε στην ουσία τα “αδέρφια” μας, τα “ξαδέρφια” μας. Δηλαδή έστω και μια τερατόμορφη πραγματικότητα, αλλά μια πραγματικότητα την οποία να συλλαμβάνει η φαντασία μας. Βεβαίως, μορφές ζωής μπορεί να υπάρχουν ποικίλες – έτσι να κατασκευάζει κανείς διάφορες χημείες. Εμείς είμαστε προσαρμοσμένοι σε μια χημεία του άνθρακα με διαλύτη το νερό. Θα μπορούσε να είναι μια χημεία του πυριτίου με διαλύτη φερ’ ειπείν την αμμωνία ή οτιδήποτε άλλο. Πλην όμως, αυτά είναι φανταστικές ασκήσεις, νοητικές.»

Μιχάλης Τσαμπαρλής
Επικ. Καθηγητής Τμήματος Αστροφυσικής Πανεπιστημίου Αθηνών

«Όταν λέμε μορφή ζωής, τι εννοούμε τώρα;Μια πέτρα ζει; Όχι. Γιατί; Γιατί δεν κινείται.
Γιατί δεν μπορούμε να ανταλλάξουμε μια πληροφορία μαζί με αυτήν. Επομένως, ένας ευρύς ορισμός της έννοιας της ζωής θα ήτανε κάτι με το οποίο θα μπορούσες να ανταλλάξεις πληροφορία, είτε να κινείται, να το δεις, είτε να σου δίνει σήμα, κλπ. Αν λοιπόν ζητάμε μορφές ζωής τέτοιες, θα πρέπει να περιμένουμε μορφές ζωής τις οποίες μπορεί να μην βλέπουμε, να μην πιάνουμε, αλλά τουλάχιστον να επικοινωνούμε. Αυτό θα το δείξει μόνο η ιστορία, και αν κάποτε οι άνθρωποι πάνε αλλού, και αν κάποτε βρεθούνε αυτά. Αλλά πάντως, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για μορφές ζωής γενικευμένες στις οποίες δεν θα έχει νόημα να πιάνω, να μιλάω και να κάνω, αλλά μόνο να επικοινωνώ. Μπορεί με ελάχιστα ηλεκτρομαγνητικά, δεν ξέρω τι άλλα. Αλλά η επικοινωνία είναι μέχρι εκεί που μπορεί να πάει ο άνθρωπος παραπάνω. Είναι θέμα "πιστεύω".»

Συντάκτης: Όλγα Τάντου
pylestv

Λιγότερα αγόρια λόγω της ρύπανσης

Διπλάσια κορίτσια απ΄ ό,τι αγόρια γεννιούνται στις απομακρυσμένες κοινότητες του αρκτικού κύκλου, ενώ στο μεγαλύτερο μέρος του βόρειου ημισφαιρίου, και κυρίως στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία, η αναλογία των φύλων έγειρε υπέρ των κοριτσιών για πρώτη φορά. Επιστήμονες που πραγματοποίησαν έρευνες σε χωριά Ινουίτ στην αρκτική Ρωσία και τη Γροιλανδία, βρήκαν την πρώτη απόδειξη ότι αυτή η τάση συνδέεται με τη μόλυνση του περιβάλλοντος. Παρά το φαινομενικά καθαρό περιβάλλον, η Αρκτική λειτουργεί σαν δεξαμενή μόλυνσης για το μεγαλύτερο μέρος του βιομηχανοποιημένου κόσμου, καθώς ο αέρας και τα ποτάμια μεταφέρουν τοξικά από το βόρειο ημισφαίριο στην πολική διατροφική αλυσίδα. Οι επιστήμονες εντόπισαν υψηλά επίπεδα επιβραδυντικών φλόγας σε θαλάσσια πουλιά, φώκιες, πολικές αρκούδες. Τα επιβραδυντικά φλόγας χρησιμοποιούνται ευρέως στη βιομηχανία για λόγους προστασίας των προϊόντων από τον κίνδυνο πυρκαγιάς. Οι Ινουίτ εκτίθενται ιδιαίτερα στη μόλυνση, καθώς η διατροφή τους προέρχεται σχεδόν αποκλειστικά από το κυνήγι θαλάσσιων ζώων.

Τι δείχνει η έρευνα


Μέχρι σήμερα θεωρείτο λογικό να ξεπερνούν οι γεννήσεις αγοριών τις γεννήσεις κοριτσιών σε μεγάλους πληθυσμούς, καθώς υπήρχε η πεποίθηση ότι με αυτόν τον τρόπο εξισορροπούνταν με φυσικό τρόπο οι μεγαλύτεροι δείκτες ανδρικής θνησιμότητας. Όμως, μια αμερικανική έρευνα διαπίστωσε μια απρόσμενη πτώση στην αναλογία των νεογέννητων αγοριών στο μεγαλύτερο μέρος του βόρειου ημισφαιρίου. Οι Αμερικανοί ερευνητές υπέθεσαν ότι αυτή η πτώση οφείλεται στην έκθεση των εγκύων σε χημικές ουσίες που επιδρούν όπως οι ορμόνες. Η υπόθεση έγινε βεβαιότητα από Δανούς επιστήμονες, οι οποίοι εξέτασαν 480 οικογένειες στην αρκτική Ρωσία και διαπίστωσαν ότι οι έγκυοι είχαν εκτεθεί στον ίδιο τύπο ρυπαντικών ουσιών και ότι κατ΄ αναλογία γεννούσαν δύο κορίτσια για κάθε ένα αγόρι.
Διαπιστώθηκε επίσης ότι τα αγόρια γεννιόντουσαν πολλές φορές πρόωρα και ότι ήταν αρκετά μικρότερα από τα κορίτσια.

Δυόσμος


Μέντα η πράσινη. Βαθυπράσινη πόα της οικογένειας των Χειλανθών. Τα φύλλα του είναι επιμήκη και τα άνθη του έχουν χρώμα μελανί. Είναι πολυετές και ευδοκιμεί σε υγρά μέρη. Στην Ελλάδα έχουμε 13 είδη και 9 παραλλαγές.

Είδος πασίγνωστο στην Ελλάδα όπου καλλιεργείται στις αυλές και στους κήπους και χρησιμοποιείται στο φαγητό. Όταν το πιάσουμε βγάζει ωραίο ευχάριστο άρωμα. Υπάρχει παντού σαν καλλιεργούμενο και μαζεύεται όλο το χρόνο. Μπορούμε να τον έχουμε πάντα φρέσκο σε μια γλάστρα ή να τον ξεράνουμε και να τον φυλάξουμε σε ένα βάζο.

Στην αρχαιότητα τον χρησιμοποιούσαν στην κατασκευή μύρου αλλά και για φαρμακευτικούς σκοπούς. Ο Διοσκουρίδης, ο Ιπποκράτης και ο Πλίνιος το ανέφεραν συχνά ως φυτό με μεγάλη φαρμακευτική αξία και ωραιότατο άρωμα. Οι αρχαίοι Ελληνες έτριβαν το τραπέζι τους με δυόσμο, πριν καθίσουν να φάνε.

Είναι τονωτικό, χωνευτικό, καταπραϋντικό του στομάχου, αντισπασμωδικό, εναντίον του λόξιγκα, βοηθά στις ημικρανίες και στον πονόδοντο, αν μασήσουμε τα φύλλα. Μερικές σταγόνες επίσης σε χλιαρό νερό γίνονται γαργάρα σε περιπτώσεις αμυγδαλίτιδας, ουλίτιδας και φλεγμονών του ρινοφάρυγγα.

Ο δυόσμος χρησιμοποιείται σαν καρύκευμα ή αφέψημα, σαν αρωματικό και χρησιμοποιείται επίσης στη σαπωνοποιία, τη μυροποιία, τη ζαχαροπλαστική κ.λπ

Προτιμούν την καυτερή γεύση της πιπεριάς

Οι εκδιδόμενες γυναίκες στην Ινδία, ύστερα από έρευνα εταιρίας κατασκευής προφυλακτικών, κατεληξαν πως απορρίπτουν τις "δυτικές" γεύσεις" στα προφυλακτικά και προτιμούν αυτή της καυτερής πιπεριάς και του ταμπάκο.

Η εταιρία Hindustan Latex Ltd. θέλει να κυκλοφορήσει ένα νέο προφυλακτικό μόνο για εκδιδόμενες γυναίκες, που αποτελούν την πρώτη από τις πλέον ευάλωτες στο AIDS ομάδες, επισημαίνουν οι τοπικές εφημερίδες.

Στη διάρκεια της έρευνας οι γυναίκες αυτές δοκίμασαν πολλές γεύσεις όπως σοκολάτα, μπανάνα και φράουλα, αλλά δήλωσαν πως προτιμούν αυτή του παάν--ένα μίγμα ταμπάκο και καυτερής πιπεριάς, το οποίο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στη Νότια Ασία.

"Τους άρεσε πολύ η γεύση αυτή, γιατί οι περισσότερες συνηθίζουν να μασούν παάν", τόνισε εκπρόσωπος της εταιρίας και πρόσθεσε πως ίσως αργότερα τα προφυλακτικά με αυτή τη γεύση θα είναι διαθέσιμα και για τον υπόλοιπο κόσμο.

Σοκολάτα από γάλα καμήλας

Η πρώτη και μοναδική εταιρία στον κόσμο παραγωγής σοκολάτας από γάλα καμήλας, η Al Nassma με έδρα το Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σχεδιάζει την επέκταση σε όλες τις αραβικές αγορές, την Ευρώπη, Άπω Ανατολή και τις Η.Π.Α.

Ο γενικός διευθυντής της εταιρίας δήλωσε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με τα διάσημα καταστήματα Harrods του Λονδίνου καθώς και με την μεγαλύτερη σοκολατοβιομηχανία των Η.Π.Α. με στόχο να δημιουργήσει ένα κατάστημα σε κάθε Mall του αραβικού κόσμου. Η αρχή θα γίνει στη Σαουδική Αραβία και το Μπαχρέιν. Τα προϊόντα σε καμία περίπτωση δε θα τα βρει κανείς σε Σούπερ Μάρκετ.

Η εταιρεία έχει στην ιδιοκτησία της φάρμες στο Ντουμπάι απ' όπου παράγεται το καλύτερο γάλα στο κόσμο από 3.000 καμήλες που εκτρέφονται εκεί. Το γάλα της καμήλας θεωρείται το πιο υγιεινό από όλα, αφού περιέχει πέντε φορές περισσότερη βιταμίνη C από αυτό της αγελάδας, είναι άπαχο με λιγότερη λακτόζη και περισσότερη ινσουλίνη κάνοντας το ιδανικό και για διαβητικούς

Η Ώρα της MIS
Παίδες προσέχετε μη σκοντάψετε.
gkilotina

Επιστρέφει το Gamato σε Ιταλικό server (;)‏

Το Gamato.info επιστρέφει σε νέο domain (gamato.it) σε Ιταλικό server (;)

Προς το παρόν έχει πολύ λίγα torrent μέσα (221) και τα μέλη του έφτασαν τα 767.

Το Gamato.it έχει μια κατηγορία που προσωπικά δεν έχω ξαναδεί σε tracker. Η κατηγορία ονομάζεται Watch Now και από εκεί μπορούν οι χρήστες να δουν ταινία μεσώ streaming.

SEXY AND HOT .... άγριο και ζόρικο
Ολόκληρη η gallery στην Agenda του Rc-Cafe

Ποιος είχε την ιδέα της αλλαγής της ώρας;


- «Κατηγορήστε (ή μακαρίστε) τον Βενιαμίν Φραγκλίνο που φέρεται να πρωτοδιατύπωσε την ιδέα το 1784, ώστε να υπάρχει διαθέσιμο.. περισσότερο φυσικό φως κατά τους θερινούς μήνες».

- Μάλιστα, πότε πρωτοεφαρμόστηκε;
- «Στον 20ό αιώνα ο άνθρωπος άλλαξε τα... φώτα στο χρόνο, αρχίζοντας από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, ώστε να εξοικονομηθούν ενεργειακοί πόροι. Αν έχεις ήλιο στις 8 το βράδυ, δεν ανάβεις τα φώτα και περισσεύει πετρέλαιο για να αλληλοσκοτωνόμαστε. Μετά καταργήθηκε, εμφανίστηκε στο Β' Παγκόσμιο και μετά την ενεργειακή κρίση του 1973, ήρθε για να μείνει».

- Στην Ελλάδα πότε το υιοθετήσαμε;
- «Το 1973. Το 1997 η κυβέρνηση διατύπωσε τη σκέψη να μην εφαρμόσουμε τη θερινή ώρα ώστε να συγκλίνουμε "ωρολογιακώς" με την κεντρική Ευρώπη, αλλά πρυτάνευσαν σοφότερες σκέψεις».

- Πόσες χώρες εφαρμόζουν το μέτρο;
- «Γύρω στις 70».

- Τι γίνεται στην Ε.Ε.;
- «Ως το 1996 κάθε χώρα έκανε τα δικά της, εμείς για παράδειγμα εφαρμόζαμε τη χειμερινή ώρα τον Σεπτέμβριο. Μετά ανέλαβαν οι Βρυξέλλες και η χειμερινή ώρα ισχύει από την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου. Η θερινή ώρα (για την οποία γίνεται η ιστορία) ισχύει από την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου».

- Υπάρχει κοινοτική οδηγία;
- «Βεβαίως, είναι η 2000/C 337 Ε/18».

- Η ώρα Γκρίνουιτς αλλάζει;
- «Οχι, γι' αυτό το καλοκαίρι η Ελλάδα είναι 3 ώρες και το χειμώνα 2 ώρες μπροστά από το Γκρίνουιτς. Κάποια πράγματα πρέπει να μένουν σταθερά σε αυτό τον κόσμο».

- Ποια είναι η «κανονική» και ποια η «τεχνητή» ώρα;
- «Η ανθρώπινη παρέμβαση γίνεται εν όψει του καλοκαιριού στα τέλη Μαρτίου».

- Ολες οι χώρες προσαρμόζονται την ίδια στιγμή στις αλλαγές;
- «Σιγά μη συμφωνούσαμε. Το... παιχνίδι με τις ώρες δεν το παίζουν οι χώρες που βρίσκονται κοντά στον Ισημερινό, όπου η μέρα διαρκεί 12 ώρες και η νύχτα άλλες τόσες. Αντίθετα, όσο πιο κοντά κατευθύνεται κανείς προς τους Πόλους τόσο περισσότερο ηλιακό φως είναι διαθέσιμο κατά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Επίσης, άλλο πρόγραμμα ακολουθούν οι Βορειοαμερικανοί, άλλο οι Ευρωπαίοι, άλλο οι Νοτιοαμερικανοί...».

- Πότε πάμε μία ώρα μπροστά και πότε μία ώρα πίσω;
- «Τον Οκτώβριο (στις 26 του μηνός φέτος) φέρνουμε τα ρολόγια μία ώρα πίσω και τον Μάρτιο τα πάμε μία ώρα μπροστά».

- Δεν μου είπατε ποια είναι η επίσημη ονομασία.
- «Στην Ελλάδα και σε πολλές άλλες χώρες περιοριζόμαστε στους όρους "θερινή ώρα" και "χειμερινή ώρα" και μετά ασχολούμαστε με σοβαρότερα πράγματα, για παράδειγμα πόσες λακκούβες έχει σήμερα η Κηφισίας. Οι Αγγλοσάξονες, που μάλλον έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο, προτιμούν το εφετζίδικο Daylight Saving Time, που στα ελληνικά δημιουργεί το μάλλον άσχημο ακρωνύμιο ΧΕΗΦ, αν το μεταφράσουμε στο "Χρόνος Εξοικονόμησης Ηλιακού Φωτός"».

- Μήπως είναι επικίνδυνο;
- «Αν ξεχάσετε να ρυθμίσετε το ρολόι σας και πάτε με καθυστέρηση μιας ώρας στο ραντεβού, δεν ξέρετε πώς θα αντιδράσει ο "στημένος", αλλά μην κατηγορείτε τους άλλους για τις αβλεψίες σας, εντάξει;».

- Δεν διαμαρτύρεται κανείς;
- «Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι έχουν κάθε λόγο να διαμαρτύρονται, διότι ούτε τα φυτά ούτε τα ζώα παίρνουν το 141 για να μάθουν την ώρα και θέλουν μερικές εβδομάδες προσαρμογής. Επίσης, άνθρωποι με προβλήματα αϋπνίας βρίσκουν μια καλή αφορμή για γκρίνια».

- Ποιος είναι ο καθ' ύλην αρμόδιος για τις αλλαγές της ώρας;
- «Μην κοιτάτε το Αστεροσκοπείο. Την ευθύνη έχει το υπουργείο Μεταφορών & Επικοινωνιών και αυτό δεν είναι ελληνική ιδιοτροπία. Στις ΗΠΑ, επίσης, το υπουργείο Μεταφορών λέει στους Αμερικανούς τι να κάνουν με τα ρολόγια τους και πότε».

- Ποιο μέρος του κόσμου είναι το περισσότερο μπερδεμένο όσον αφορά τις αλλαγές της ώρας;
- «Μάλλον πρέπει να είναι η Πολιτεία της Ιντιάνα στις ΗΠΑ (περιμένατε να είναι κάπου αλλού;), όπου υπάρχουν τρεις παραλλαγές στο πότε και πώς αλλάζει η ώρα, μπερδεμένοι άνθρωποι».

Dinatos

Τα αλεξικέραυνα του Σολομώντα

Εδώ και σχεδόν δύο αιώνες, ο Βενιαμίν Φραγκλίνος εφεύρε το αλεξικέραυνο. Είναι μια παραδεγμένη αλήθεια.

Ωστόσο, είναι απόλυτα σίγουρο, όπως αναφέρουν και οι αρχαίοι χρονικογράφοι, πως ο Ναός του Σολομώντα, εδώ και τρεις χιλιετίες, είχε είκοσι τέσσερα αλεξικέραυνα.

Κανένας κεραυνός δε χτύπησε ποτέ αυτόν το ναό, και ο φυσικός Φρανσουά Αραγκό, του 18ου αιώνα, εξήγησε το προνόμιο του ναού:

Η οροφή του Ναού, φτιαγμένη σαν τις ιταλικές με δοκάρια από κέδρο και σκεπασμένη από ένα παχύ στρώμα επίχρυσο, είχε από τη μιαν άκρη ως την άλλη μακριές σιδερένιες ή ατσάλινες βέργες μυτερές και επιχρυσωμένες.

Σύμφωνα με τον Ιωσήφ, ο αρχιτέκτονας προόριζε αυτές τις μύτες (που ήταν εικοσιτέσσερις) για να εμποδίζουν τα πουλιά να κάθονται στη σκεπή και να κουτσουλάνε το ναό.Αναπαράσταση του Ναού του Σολομώντα στην Ιερουσαλήμ.
Αναπαράσταση του Ναού του Σολομώντα στην Ιερουσαλήμ. Πάνω στο μνημείο φαίνονται τα 24 αλεξικέραυνα που το φύλαγαν από τον "κεραυνό των ουρανών".


Οι τοίχοι του ναού ήταν κι αυτοί σκεπασμένοι από ξύλο επιχρυσωμένο.

Τέλος, κάτω απ' το προαύλιο του ναού, υπήρχαν δεξαμενές που γέμιζαν απ' το νερό που έφτανε ως εκεί μέσα σε μεταλλικούς σωλήνες.

Βρίσκουμε εδώ και τα αλεξικέραυνα και τους πολυάριθμους αγωγούς, σε σημείο που ο Λίχτενμπεργκ είχε δίκιο να λέει πώς το ένα δέκατο των σημερινών εγκαταστάσεων δεν προσφέρει καμία απ' αυτές τις τόσο ικανοποιητικές συνθήκες.

Ο Ναός της Ιερουσαλήμ, που έμεινε ανέπαφος πάνω από χίλια χρόνια, μπορεί ν' αναφερθεί περίφημα σαν το καλύτερο δείγμα της αποτελεσματικότητας του αλεξικέραυνου.

Από που ήξερε ο Σολομώντας κι ο αρχιτέκτονας του ναού το αλεξικέραυνο; Και γιατί δεν κοινοποίησαν το μυστικό τους;

Έπιασαν τα παιδιά του gamato.info αλλά οι λαθρομετανάστες με τα πλαστά cd κυκλοφορούν ελεύθεροι!

Το ότι στην «ευνομούμενη» κοινωνία μας υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά είναι εμφανές εδώ και καιρό. Δεν μας εξέπληξε, λοιπόν, το γεγονός ότι οι πραιτοριανοί των Χρυσοχοΐδη και Καστανίδη «εξάρθρωσαν» την «σπείρα» που διακινούσε δωρεάν πειρατικό λογισμικό και οπτικοακουστικό υλικό σε γνωστή ιστοσελίδα του διαδικτύου. Μεγάλη η επιτυχία της διώξεως ηλεκτρονικού εγκλήματος! Συγχαρητήρια. Τώρα θα σπεύσουν όλοι να ψωνίσουν νόμιμα τα ανωτέρω προϊόντα...
Στην Ελλάδα, ωστόσο, της ανισονομίας και τους παραλόγου, του θράσους και της προκλήσεως, η αστυνομία δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με τα οσα συμβαίνουν καθημερινά στην πόλη μας, ενώ ο κατασταλτικός μηχανισμός του Χρυσοχοΐδη, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την πειρατεία που διαπράττεται μπροστά στα μάτια αγανακτισμένων και ανίσχυρων πολιτών και μικροεπιχειρηματιών αλλά και πολιτικών και οργάνων της τάξεως, λίγα μέτρα απ' τη βουλή, μέσω του παρανόμου εμπορίου...
Στις περιπτώσεις αυτές προέχει ο «ανθρωπισμός», η «δημοκρατία» και η «ήπια πολιτική»...
kanonitv

Τα γονίδια υπεύθυνα για... τις σεξουαλικά άτακτες γυναίκες!!

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αυστραλίας διαπίστωσαν πως γυναίκες που εμφάνιζαν περισσότερη ποικιλομορφία σε μια ομάδα γονιδίων που σχετίζεται με τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος είχαν και περισσότερους σεξουαλικούς παρτενέρ στη ζωή τους. Τα αποτελέσματα της έρευνας ήταν ξεκάθαρα: Όσο πιο ποικίλα είναι τα συγκεκριμένα γονίδια, τόσο... πιο "ζωηρή" είναι.
Πράγμα που εξηγεί κάποια πράγματα και ξεδιαλύνει παρεξηγήσεις. Γιατί η συμπεριφορά πολλών θηλυκών γύρω μας δεν εξηγείται μόνο με την απύθμενη ανασφάλεια ή με το ότι ο μπαμπάς τους δεν τις αγκάλιαζε όταν ήτανε μικρές. Μια άλλη εξήγηση έπρεπε να υπάρχει. Ε, να τη: Τα κορίτσια το 'χουνε στο αίμα τους, κυριολεκτικά, σε κάθε κύτταρο του κορμιού τους, στον πυρήνα του είναι τους. Το γράφουν τα γονίδια.
Οι ερευνητές τονίζουν ότι δεν έβγαλαν συμπέρασμα για το αν τα γονίδια κάνουν με κάποιον τρόπο τις συγκεκριμένες γυναίκες πιο επιθυμητές στους άντρες, ή αν τις κάνουν απλά πιο εύκολες. Όχι ότι έχει σημασία...
thenewsbus
αναδημοσίευση από alepounews

Κουρεύει... ανάποδα!

Τα πάνω κάτω στο χώρο της κομμωτικής φέρνει ένας Κινέζος κουρέας ... στην κυριολεξία! Ο 35χρονος Wang Xiaoyu δοκιμάζει μία εντελώς νέα τεχνική, κατά την οποία κουρεύει και χτενίζει ανάποδα!

Στέκεται με τα πόδια πάνω και το κεφάλι κάτω, πάνω σε ένα τραπέζι, τοποθετεί τον πελάτη στο σωστό ύψος μπροστά του και… παίρνει ψαλίδι και τσατσάρα. Ο Wang ασκεί το επάγγελμα του κομμωτή τα τελευταία 18 χρόνια. Ωστόσο, η «ανάποδη» ιδέα τού ήρθε με σκοπό να προσελκύσει περισσότερο κόσμο.

Ελπίζουμε, μόνο, οι τρίχες των πελατών να μη «σηκώνονται» όρθιες, όταν βλέπουν το αποτέλεσμα.

Ηχορύπανση και Υπέρταση...


Σύμφωνα με μια Σουηδική μελέτη με επικεφαλή τον Dr Mats Rosenlund του ιδρύματος Karolimska, παρατηρήθηκε ότι άτομα που μένουν κοντά σε κάποιο αεροδρόμιο πιθανόν να παρουσιάσουν αυξημένη αρτηριακή πίεση.
Η ηχορύπανση που παράγουν τα αεροσκάφη έχει σαν αποτέλεσμα, οι κάτοικοι της περιοχής να μην μπορούν να χαλαρώσουν, να σκεφτούν ή να κοιμηθούν καλά με συνέπεια την αύξηση της αρτηριακής τους πίεσης.

Η μελέτη περιλάμβανε 2027 άτομα και είχε διάρκεια 10 έτη .

Όλα τα άτομα κατοικούσαν περιμετρικά του αερολιμένα Arlanda της Στοκχόλμης και δεν παρουσίαζαν αυξημένη πίεση μέχρι την έναρξη της μελέτης.

Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν, ότι το 20% των ατόμων που εκτέθηκαν σε υψηλότερα επίπεδα θορύβου παρουσίασαν υψηλότερη αρτηριακή πίεση απ΄ ότι τα άτομα που εκτέθηκαν σε χαμηλότερα επίπεδα.

Ο Dr Mats Rosenlund σημειώνει ότι εξετάστηκαν επιπλέον παράγοντες όπως η ηλικία, το βάρος και η σωματική άσκηση αυτών των ατόμων.

Τονίζει ότι είναι νωρίς να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα. Είναι σε εξέλιξη μια μεγάλη ευρωπαϊκή μελέτη που περιλαμβάνει πολλούς αερολιμένες και στο τέλος της θα μπορούμε να έχουμε μια πιο σαφή εικόνα

Πυραμίδες. Tο μεγαλύτερο μυστήριο στην Ιστορία της ανθρωπότητας.

Η δυσκολία εξήγησης του τρόπου κατασκευής τους, ώθησε κάποιους να υποθέσουν ότι οι πυραμίδες είναι έργο εξωγήινων πολιτισμών που επισκέφτηκαν τον πλανήτη μας 10.000 χρόνια πριν την γέννηση του Χριστού. Οι πρώτοι ισχυρισμοί ανάγονται στο 1864 και βασίζονται στις φαινομενικά ανεξήγητες αριθμητικές σχέσεις που ανακάλυψε ο Τσαρλς Πιάτσι Σμάιθ, αστρονόμος των ανακτόρων στη Σκοτία.
Οι αποδείξεις
Το ύψος της πυραμίδας είναι 147,649 μέτρα και το μήκος κάθε πλευράς είναι 231,927 μέτρα.
Ο λόγος της περιμέτρου (δηλαδή 4 * 231,927 = 927,708), προς το ύψος της πυραμίδας, μας δίνει 6,283 δηλαδή 2π, όσο και ο λόγος της ακτίνας των πόλων της Γης προς την περιφέρειά της.
Ο αριθμός π ήταν άγνωστος στα χρόνια του Χέοπα.
Το ύψος, 147,649 μ., αν πολλαπλασιαστεί επί ένα δις, δίνει με μεγάλη προσέγγιση την απόσταση Γης-Ήλιου.
Το βάρος της πυραμίδας το οποίο είναι 5.273.000 τόνοι, με την προσθήκη 15 μηδενικών μας δίνει το βάρος της γης.
Αν πολλαπλασιάσουμε το ύψος της πυραμίδας με το δέκα και υψώσουμε το γινόμενο στην 9η δύναμη θα βρούμε την απόσταση Γης - Ήλιου.

Το σχήμα επίσης θεωρείται ότι δεν είναι τυχαίο. Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει, έχει διαπιστωθεί ότι σε αυτό το σχήμα υπάρχει μια βιοκοσμική ενέργεια η οποία ευθύνεται για παράδειγμα στην πιο γρήγορη ανάπτυξη ενός φυτού που βρίσκεται μέσα σε αυτή, εν αντίθεση με ένα άλλο ίδιο που βρίσκεται εκτός. Επίσης έχει αποδειχθεί ότι συντελεί στην αφυδάτωση των κρεάτων.
Και οι αντιρρήσεις
Η τιμή του π, περίπου 3,14, συναντάται συχνά. Είναι περίπου το δέκατο του πλάτους, σε εκατοστά, πολλών εφημερίδων ταμπλόιντ.
Η απόσταση Γης-Ήλιου μεταβάλλεται μεταξύ των 147,1 και των 152,1 εκατομμυρίων χιλιομέτρων. Αυτή η διακύμανση πέντε εκατομμυρίων χιλιομέτρων "επιτρέπει" υπερβολικά μεγάλο περιθώριο σφάλματος.
Η εκτίμηση του βάρους είναι πολύ αμφιλεγόμενη, αν λάβουμε μάλιστα υπόψη μας ότι οι πέτρες της εξωτερικής επικάλυψης αφαιρέθηκαν στο πέρασμα των αιώνων.


Η γνωστή σε όλους μας Σφίγγα. Η πιο δυνατή απόδειξη στο ότι οι πυραμίδες χτίστηκαν το 10.500 π.Χ.Μία από τις πιο γοητευτικές, αλλά και λιγότερο πιθανές υποθέσεις, αμφισβητεί την ίδια τη χρονολόγηση της πυραμίδας. Ένας Βέλγος ερευντής, ο Ρομπέρ Μποβάλ, προσπάθησε ν' αναπαραστήσει στον υπολογιστή τη διάταξη των αστέρων μέσα στο χρόνο και ανακάλυψε μια εκπληκτική σύμπτωση. Το έτος 10.500 π.Χ., η διάταξη των τριών πυραμίδων της Γκίζας αντιστοιχεί στη θέση που είχαν τα τρία άστρα του Ωρίωνα, του αστερισμού που οι Αιγύπτιοι ταύτιζαν με τον Όσιρι, θεό της ανάστασης. ’λλες δύο ενδείξεις αφορούν στη Σφίγγα, ο προσανατολισμός της οποίας, σύμφωνα πάντα με τους ερευνητές, ίσως καθορίστηκε έτσι ώστε να δείχνει την ανατολή του Ήλιου στο ζώδιο του Λέοντα (ζώο που αναπαριστα η Σφίγγα). Αν αληθεύει αυτή η υπόθεση, μόνο σε μια περίοδο θα μπορούσε να συμβεί αυτό: στο 10500 π.Χ. Κι ακόμα, η Σφίγγα παρουσιάζει ίχνη διάβρωσης που οφείλονται στο νερό. Για την επίσημη αιγυπτιολογία, αιτία ήταν η άνοδος της στάθμης του νερού. Για τον Μποβάλ, οφείλειτε σε χειμαρρώδεις βροχές, βροχές που σύμφωνα με την κλιματολογική αναπαράσταση τους στο χρόνο, θα μπορούσαν να συμβούν μόνο, στο περίφημο 10500 π.Χ.

Led Zeppelin

Οι Led Zeppelin γεννήθηκαν μέσα από τη Βρετανική blues σκηνή και ενέπνευσαν τις επόμενες γενιές των συγκροτημάτων του heavy metal, αλλά και του progressive rock.

Σχηματίστηκαν το 1968 από τον Page, ο οποίος έπαιζε προηγουμένως στους Yardbirds και προόριζε τους Zeppelin για διάδοχό τους σχήμα (το αρχικό τους όνομα ήταν New Yardbirds).

Αν θέλουμε λοιπόν να δούμε τα πράγματα με τη σειρά, θα πρέπει να πάμε πίσω στο 1963 όταν ιδρύθηκαν οι Yardbirds και στις διεργασίες που έγιναν σ’ αυτούς μέχρι το 1966. Με λίγα λόγια, όταν δηλαδή οι Keith Relf (φωνή), Paul Samwell-Smith (μπάσο), Chris Dreja (κιθάρα), Jim McCarty (τύμπανα), και Anthony Topham (κιθάρα) ίδρυσαν τους πρώιμους Yardbirds. Αργότερα χρειάστηκε να φύγει ο Topham, να αντικατασταθεί από τον Eric Clapton, ο οποίος εν συνεχεία να αντικατασταθεί από τον Jeff Beck.Το 1966 χρειάστηκε να αποχωρήσει ο Smith που έπαιζε μπάσο, για να αντικατασταθεί από τον μπασίστα ...Jimmy Page!

Εδώ είμαστε λοιπόν. Ο Page (εξαιρετικός κιθαρίστας και περιζήτητος session man της εποχής) συνέβαλε πάρα πολύ στην εικόνα, στον προσανατολισμό και στην ηχητική ταυτότητα των Yardbirds. Όταν ο Beck αποχώρησε, ο Page προσπάθησε να φτιάξει ένα νέο σχήμα που θα το ονόμαζε New Yardbirds, από το οποίο τελικά προέκυψαν οι Led Zeppelin.

Για να κλείσω με το κεφάλαιο Yardbirds, θα μπορούσα να τους ονομάσω Φυτώριο αφού απ’ αυτούς προέκυψαν σημαντικές και σπουδαίες μπάντες για τη Βρετανική μουσική σκηνή. Με μια γρήγορη ματιά θα δούμε ότι με τα ατέλειωτα "φύγε εσύ, έλα εσύ", σχηματίζονται από το Yardbirds φυτώριο οι Derek & the Dominos και η εν συνεχεία σπουδαία σόλο καριέρα του Clapton, οι Jeff Beck Group (Jeff Beck), οι Renaissance (Relf & McCarty) και βέβαια οι Led Zeppelin από τον Page. Ο Dreja ασχολήθηκε και έκανε επιτυχημένη καριέρα στη φωτογραφία.

Οι Led Zeppelin έστησαν τη δική τους εταιρεία, την Swan Song, (1974-75) υπογράφοντας συμβόλαια με τους Bad Company και τους Pretty Things. Το 1979 κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων του "In Through The Out Door", ο Plant αποσύρθηκε λόγω του θανάτου του γιου του.Tο 1980 ο Bonham βρέθηκε νεκρός δηλητηριασμένος από αλκοόλ και τα υπόλοιπα μέλη αποφάσισαν να διαλύσουν το γκρουπ. O Jones εγκατέλειψε τις live εμφανίσεις και επικέντρωσε το ενδιαφέρον του σε παραγωγές και ενορχηστρώσεις, με πιο επιτυχημένη προσπάθεια το "Automatic For The People" των R.E.M. Oι Plant & Page ακολούθησαν σόλο καριέρες, αλλά συνεργάστηκαν και μεταξύ τους.

Τα μέλη:

Jimmy Page:
(Κιθάρα, 9 Iανουαρίου 1944, Middlesex) Ένας από τους πέντε (για μένα) κορυφαίους κιθαρίστες της rock. Το περιοδικό Rolling Stone τον τοποθέτησε στην ένατη θέση στο Top 100 των κιθαριστών.

Robert Plant:
(Φωνή, 20 Αυγούστου 1948, West Bromwich) Μια από τις σπουδαιότερες φωνές της rock.

John Paul Jones:
(Μπάσο & Πλήκτρα, 31 Iανουαρίου 1946, London) Ο πιο υποτιμημένος μουσικός σε όλη την ιστορία της Rock μέχρι σήμερα. Μαζί με τον Bonzo, έδωσαν jazz background στη μπάντα.

John Bonham:
(Τύμπανα, 31 Mαίου 1947, Birmingham - 25 Σεπτεμβρίου 1980). Καλός ντράμερ (ξεμέθυστος)

Το καλό σεξ βελτιώνει την απόδοση στην εργασία

Αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι το καλό σεξ μπορεί να διορθώσει τα πάντα, μια νέα έρευνα υποστηρίζει ότι η ικανοποιητική σεξουαλική ζωή μπορεί να κάνει τους ανθρώπους πιο αποδοτικούς και πιο συνεργάσιμους στο γραφείο.

Από την έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 40.000 άτομα, προέκυψε ότι μετά το σεξ απελευθερώνονται χημικές ουσίες του εγκεφάλου, που ενισχύουν τα συναισθήματα ηρεμίας και χαλάρωσης. Αυτό με τη σειρά του μεταφέρεται στο χώρο εργασίας, όπου τα συγκεκριμένα συναισθήματα ευνοούν την επικοινωνία και την επαγγελματική απόδοση.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα νιώσετε πεσμένοι λόγω της απογοητευτικής κατάστασης στη δουλειά, δοκιμάστε να «εργαστείτε» λίγο στην κρεβατοκάμαρα. Συν τοις άλλοις ο σύντροφός σας θα χαρεί πολύ για αυτή τη «συνεργασία».

Τα Πάθη των Κροτοφοβικών Σκυλιών - υποφέρουν και κινδυνεύουν τις μέρες του Πάσχα

* Συντάκτης:
* Γιάννης Αραχωβίτης (StarDogs Positive Training Επαγγελματίας Εκπαιδευτής Σκύλων)

  • Οι φοβίες των ήχων (υπέρμετρος φόβος συγκεκριμένων θορύβων, κροτοφοβία) αρχίζουν να γίνονται ένα σύνηθες και αυξανόμενο πρόβλημα στα σκυλιά πολύ περισσότερο απ’ ότι στις γάτες. Συχνά οι ζωή των αυτών των σκυλιών αλλά και των ιδιοκτητών μετατρέπεται σε ένα δράμα χωρίς τέλος.

    Μπορεί να ήταν ένα ή περισσότερα τα γεγονότα τα οποία χειροτέρεψαν την φοβία στους θορύβους, όμως όλα τα σκυλιά που είναι φοβικά σε θορύβους, χαρακτηρίζονται για την ευαίσθητη ακοή τους. Τα σκυλιά συνήθως ακούνε πολύ καλύτερα από τους ανθρώπους και είναι ευαίσθητα τόσο σε υπέρηχους όσο και σε υπόηχους (κεραυνοί, κροτίδες, σειρήνες κ.λ.π.)

    Οι φοβίες που σχετίζονται με συγκεκριμένους θορύβους συνήθως γενικεύονται ή επεκτείνονται, καθώς το σκυλί δημιουργεί συνειρμούς (σε μικρή ηλικία συνήθως) όλο και περισσότερων γεγονότων με τον αρχικό ήχο που προκάλεσε την φοβία.

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory