Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τρίτη, 30 Μαρτίου 2010

καυτή και sexy ... 10 με τόνο
....για ολόκληρη την gallery επισκεφτείτε την AGENDA του Rc-Cafe

Το ποδήλατο σας σε μια τσάντα!


Η Helium bike case είναι μία τσάντα ποδηλάτου, για ποδήλατα δρόμου έως και 64cm. Με άνοιγμα 360 μοιρών, μπορείτε να αποθηκεύσετε το ποδήλατό σας, σκελετό και ρόδες! Κάθε εξάρτημα τοποθετείτε σε συγκεκριμένο σημείο και κάνει την αποθήκευση εύκολη και γρήγορη. Η τσάντα διαθέτει επίσης ροδάκια για την εύκολη μεταφορά του ποδηλάτου σας σε ταξίδια.
π


korkos

Το 2ο σημείο G και το " σεξ της πρίζας "Δε μας έφτανε ο πονοκέφαλος να ψάχνουμε το ένα σημείο G -που τουλάχιστον είχαμε μια ιδέα για το που μπορεί να είναι, άσχετα αν δε το βρήκαμε ποτέ- τώρα πρέπει να ανακαλύψουμε και το δεύτερο.

Το σημείο G ανακαλύφθηκε το 1950 από τον Ernst Grafenberg και στις μέρες μας θεωρείται πλέον αμφισβητήσιμη η ύπαρξή του. Τώρα οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι πιθανόν να έχουν βρει ένα νέο ανατομικό σημείο στις γυναίκες που προκαλεί οργασμούς και ονομάζεται Cul De Sac.

Πριν αρχίσεις να αγχώνεσαι, σπεύδω να σε ενημερώσω ότι δεν πρόκειται για κάποιο σημείο χαμένο στην άβυσσο των γυναικείων γεννητικών οργάνων, αλλά για το πιο υψηλό σημείο του κόλπου. Τώρα, μάλιστα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα μάτσο νεύρα, που βρίσκονται πίσω από τον αυχένα, στα οποία για να φτάσεις πρέπει η μήτρα να έχει διεγερθεί. Νόμιζες ότι είναι εύκολο επειδή ξέρεις που είναι ε;

Πακέτο φίλε μου. Η σύντροφός σου πρέπει να είναι το κορίτσι- λάστιχο και να έχει κάνει τουλάχιστον μία δεκαετία στα Μπολσόι και εσύ το αγόρι με τη φήμη του «μεγάλου», καθώς εκείνη θα πρέπει να βολευτεί με κάποιο τρόπο στη στάση πεταλούδα (τα πόδια πίσω από τα αυτιά) και παράλληλα να σε τραβάει όλο και πιο πολύ μέσα της. Δύσκολη η καλογερική.

Αν τα καταφέρετε (καταρχήν μπράβο σας), θα βρεθείτε μπροστά στην απόλυτη απόλαυση. Για εκείνη: «Η διείσδυση ερεθίζει το νωτιαίο μυελό της σε ένα διαφορετικό νεύρο από το σημείο G και την κλειτορίδα», αναφέρει η Barbara Keesling από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια και συγγραφέας του «Super Sexual Orgasm».

«Αυτό ονομάζεται ‘’sex της πρίζας’’ καθώς έχεις ασυνήθιστα αισθήματα. Παράλληλα σε κάνει να νιώθεις αδυναμία στο γόνατα, όταν μετά το τέλος προσπαθείς να σηκωθείς.»

Καλά, πήγαινε καλύτερα να ψάξεις για το σημείο G. Αφού το βρήκε ο Grafenberg, κάποια στιγμή, θα το βρεις κι εσύ.
.okokoras.

Τα αλατισμένα τρόφιμα προκαλούν ασθένειες

Επιμέλεια: Δημήτρης Πανταζής - Φαρμακοποιός

Η υψηλή πίεση είναι ο μεγαλύτερος παράγων κινδύνου και ευθύνονται για πρόκληση εγκεφαλικών, καρδιακών επεισοδίων και παθήσεων των νεφρών, που οδηγούν σε θάνατο. Το αλάτι αποτελεί την σημαντικότερη παράμετρο που συνδέεται με την αύξηση της αρτηριακής πίεσης και ως εκ’ τούτου είναι απαραίτητο να ληφθούν μέτρα που οδηγούν στην μείωση της κατανάλωσης του.
Όπως μας ενημερώνει το Ευρωπαϊκό κανάλι ειδήσεων Euronews (27 Μαΐου 2009), η παγκόσμια ένωση Υπέρτασης έκανε καμπάνια με αφορμή της παγκόσμια ημέρα της υπέρτασης.

Σε πάρα πολλές χώρες η μέση ημερήσια λήψη αλατιού είναι 12 γραμμάρια. Η δόση αυτή είναι διπλάσια από την συνιστώμενη ημερήσια λήψη αλατιού, από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας. Τα (Junk food) περιλαμβάνουν μεγάλες ποσότητες αλατιού και σύμφωνα με τους επιστήμονες η μείωση της δόσης αυτής στο μισό θα μπορούσε να σώσει από τον θάνατο περίπου 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους. Είναι λογικό λοιπόν να αποτελεί, η μείωση της ημερήσιας λήψης αλατιού, ζωτική αναγκαιότητα και είναι απαραίτητο να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τις διατροφικές μας συνήθειες. Η αλλαγή αυτή (μείωση της λήψης αλατιού) σε συνδυασμό με την άσκηση και την μείωση του σωματικού βάρους θα μπορούσε να συμβάλλει αποφασιστικά στην μείωση πολλών ασθενειών, όπως είναι τα εγκεφαλικά, τα καρδιακά επεισόδια, ο καρκίνος και άλλες σοβαρές παθήσεις.

Εμείς θα θέλαμε για άλλη μια φορά να υπενθυμίσουμε ότι η γνώση του οργανισμού μας, της λειτουργίας του και των φυσιολογικών περιορισμών, καθώς και ο σεβασμός τους είναι απαραίτητοι για την διατήρηση της υγείας

Οι σφήκες ανακάλυψαν πρώτες την πενικιλίνη.
Οι σφήκες έμαθαν πώς να χρησιμοποιούν εξεζητημένα αντιβιοτικά εκατομμύρια χρόνια πριν την ανακάλυψη της πενικιλίνης, σύμφωνα με μία νέα έρευνα.

Οι σφήκες του είδους Philanthus, εκμεταλλεύονται τα ωφέλιμα βακτήρια για να παρασκευάσουν ένα κοκτέιλ φαρμάκων, που προστατεύει τις προνύμφες τους από τις μολύνσεις.
Οι επιστήμονες, που έκαναν την ανακάλυψη, πιστεύουν πως θα μπορούσε να βοηθήσει στην ανάπτυξη νέων παραγόντων για την καταπολέμηση των ανθρώπινων «υπερμικροβίων».


Η εποχή των αντιβιοτικών ξεκίνησε το 1928, όταν ο Αλέξανδρος Φλέμινγκ ανακάλυψε πώς η πενικιλίνη, που παράγεται από τον πράσινο μύκητα, σκοτώνει τα βακτήρια. Πολύ καιρό, όμως, πριν, οι σφήκες Philanthus επικάλυπταν τα κουκούλια τους με αντιβιοτικά για να εξοντώσουν τα βλαβερά μικρόβια.

Τα έντομα, όχι μόνο εξέλιξαν μία μέθοδο παραγωγής αντιβιοτικών, αλλά τα χρησιμοποιούσαν και με άκρως αποτελεσματικό τρόπο, όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες στο επιστημονικό περιοδικό Nature Chemical Biology.

Οι σφήκες συνδυάζουν διάφορα φάρμακα, που συνεργάζονται και καταστρέφουν πολλούς διαφορετικούς οργανισμούς.

Οι Γερμανοί επιστήμονες βρήκαν πως οι σφήκες συνεργάζονται με έναν τύπο βακτηρίων, τα λεγόμενα Streptomyces, σε μία συμβιωτική σχέση από την οποία επωφελούνται και τα δύο είδη.

Σε αντάλλαγμα για το «σπίτι» που τους παρείχαν, τα μικρόβια παρήγαγαν ένα κοκτέιλ από εννιά διαφορετικά αποτελεσματικά αντιβιοτικά κατά μίας ευρείας γκάμας βλαβερών βακτηρίων και μυκήτων.
Οι μύκητες εισβολείς και τα βλαβερά βακτήρια αποτελούν τεράστια απειλή για τις προνύμφες της σφήκας. Οι συνθήκες στη ζεστή και υγρή φωλιά της σφήκας, που περιέχει μεγάλες ποσότητες οργανικών υλικών υπό τη μορφή τροφής, ευνοούν την εμφάνιση μολύνσεων.
Τα Streptomyces μπορούν να κρατήσουν μακριά αυτά τα δυνητικά επικίνδυνα παθογόνα.

Οι θηλυκές σφήκες καλλιεργούν τα χρήσιμα μικρόβια σε συγκεκριμένους αδενοειδείς υποδοχείς των κεραιών τους και τα τοποθετούν στην οροφή των κελιών των ωαρίων τους. Οι προνύμφες, που αναπτύσσονται μέσα στα κελιά, παίρνουν στη συνέχεια τα βακτήρια και τα μεταφέρουν στις εξωτερικές επιφάνειες του κουκουλιού τους.

Εργαστηριακές εξετάσεις έδειξαν πως οι σφήκες χρησιμοποιούν μία προηγμένη μορφή «συνδυασμένων φαρμάκων», χρησιμοποιώντας εννέα ποικιλίες αντιβιοτικών.

Ο Johannes Kroiss, από το Ινστιτούτο Χημικής Οικολογίας Max Planck, στη Τζένα, αναφέρει: «Μία συνδυαστική θεραπεία με Streptochlorin και οχτώ διαφορετικά Piericidines, που καταφέραμε να απομονώσουμε από το κουκούλι, θα βοηθήσει να αποφύγουμε ένα πολύ μεγάλο φάσμα μικρο-οργανισμών. Αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί με μία μόνο ουσία, πράγμα που σημαίνει πως εκατομμύρια χρόνια πριν, οι σφήκες και οι συμβίοι τους είχαν ήδη αναπτύξει μία στρατηγική που είναι γνωστή σήμερα στην ανθρώπινη ιατρική ως συνδυαστική προφύλαξη.»

Η μέθοδος εκμεταλλεύεται τη «συμπληρωματική ή συνεργαστική δράση» δύο ή περισσοτέρων φαρμάκων, και είναι γνωστό ότι βοηθάει στην πρόληψη της ανάπτυξης ανθεκτικών υπερμικροβίων.

Ο Martin Kaltenpoth, επικεφαλής μίας ερευνητικής ομάδας του Max Planck πάνω στη «συμβίωση εντόμων-βακτηρίων», δήλωσε: «Υποθέτουμε πως η προστατευτική συμβίωση, όπως αυτή μεταξύ των σφηκών και των βακτηρίων Streptomyces, είναι πολύ πιο συνήθης στο ζωικό βασίλειο απ' ότι νομίζαμε μέχρι σήμερα. Μία ανάλυση των ουσιών αυτών δεν βοηθά μόνο στην κατανόηση της εξέλιξης μίας τέτοιας συμβίωσης αλλά μπορεί να οδηγήσει και στην ανακάλυψη ενδιαφερόντων νέων φαρμάκων για την ανθρώπινη ιατρική.»
.greekforests.

Έτσι έγινε η πατάτα τηγανητή......

......πριν από 156 χρόνια γιόρτασε τα πρώτα της γενέθλια η τηγανητή πατάτα.
Εάν ο Αμερικανός μάγειρας, ο Τζορτζ Κράμ, στο Σαρατόγκα Σπρίνγκς της Νέας Υόρκης, στις 24 Αυγούστου το 1853 δεν εκνευριζόταν από ένα πελάτη, ποιος ξέρει ποια θα ήταν τελικά η ιστορία της τηγανητής πατάτας;

Εκείνη τη χρονιά ο μάγειρας άλλαξε τον τρόπο μαγειρέματος της πατάτας με μια ασήμαντη αφορμή: αγανακτισμένος από τα παράπονα ενός πελάτη, αποφασίζει, λοιπόν, να του σερβίρει πατάτες τόσο λεπτοκομμένες που να δυσκολευτεί να τις πιάσει με το πιρούνι του. Αυτές οι λεπτοκομμένες τηγανητές πατάτες θα αποδειχθούν τεράστια επιτυχία ανά το παγκόσμιο.

Εκτός από τη μοναδική τους γεύση, οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως και η ιδιαίτερη μυρωδιά τους είναι καθοριστικός παράγοντας που εξηγεί αυτή την αδυναμία. Και αν αναρωτιέστε πού οφείλεται η ακαταμάχητη μυρωδιά, οι ερευνητές έχουν την απάντηση.

Αφού ανέλυσαν τις μυρωδιές που διακρίνει η ανθρώπινη μύτη όταν μυρίζει την τηγανητή πατάτα, ανακάλυψαν τρεις ευδιάκριτες μυρωδιές: άρωμα καραμέλας, κρεμμυδιού και σιδερώστρας! Αν βέβαια διπλοτηγανιστεί, η μυρωδιά της γίνεται ακόμα πιο σύνθετη: πικρό κακάο, καραμέλα, τυρί, κρεμμύδι και… λουλούδια! Οι ειδικοί τονίζουν πως τα διαφορετικά αρώματα έχουν άμεση σχέση με την τεχνική του μαγειρέματος, το λάδι και φυσικά την ποικιλία της πατάτας.

Τρώτε άφοβα τηγανισμένες σε ελαιόλαδο Το viva έκανε ένα πείραμα συγκρίνοντας τις σπιτικές πατάτες τηγανισμένες σε ελαιόλαδο από τη μια μεριά και πατάτες εστιατορίου από την άλλη, τηγανισμένες σε σπορέλαια, που είναι απίθανο να αλλάζονται μετά το πρώτο τηγάνισμα. H σύγκριση έγινε στο εργαστήριο Xημείας – Φυσικοχημείας – Bιοχημείας στο Xαροκόπειο Πανεπιστήμιο. O λέκτορας του εργαστηρίου, δρ Γεώργιος Mπόσκου, αποκάλυψε ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία για τα έλαια τηγανίσματος.

Η «χημεία» του τηγανίσματος – Oι χημικές αλλαγές που υφίστανται όλα τα λάδια κατά το τηγάνισμα έχουν ως αποτέλεσμα το σχηματισμό ανεπιθύμητων παραπροϊόντων, ορισμένα από τα οποία έχουν τοξική και καρκινογόνο δράση (όπως τα ολικά πολικά συστατικά -TPM- και τα πολυμερισμένα τριγλυκερίδια – PTG). – Σε πολλές χώρες έχουν θεσπιστεί για τα εστιατόρια όρια αντικατάστασης του ελαίου, όταν τα επικίνδυνα παραπροϊόντα του τηγανίσματος ξεπερνούν ορισμένα επίπεδα.

Σε έρευνα του Xαροκοπείου διαπιστώθηκε, ωστόσο, ότι σε ένα στα πέντε εστιατόρια της Αττικής χρησιμοποιούνται λάδια τηγανίσματος κοντά σε αυτά τα όρια. – H χαρακτηριστική μυρωδιά της «τηγανίλας» οφείλεται στο επικίνδυνο παραπροϊόν του τηγανίσματος trans-trans-2,4-δεκαδιενάλη. Στη συστηματική εισπνοή αυτής της ουσίας οφείλεται ο καρκίνος των μαγείρων στα κινεζικά εστιατόρια, όπου σερβίρονται πολλά τηγανητά πιάτα.

Σε προγενέστερη έρευνα του Xαροκοπείου διαπιστώθηκε ότι αυτό το παραπροϊόν παράγεται κυρίως όταν τηγανίζονται πατάτες σε ηλιέλαιο στα εστιατόρια και λιγότερο όταν τηγανίζουμε πατάτες σε ελαιόλαδο στο σπίτι. Σπιτικές τηγανητές πατάτες σε ελαιόλαδο – Mετά την πρώτη τηγανιά, το ελαιόλαδο δεν οξειδώθηκε, δηλαδή δεν παράχθηκαν ανεπιθύμητα παραπροϊόντα. – Αυτό οφείλεται στο ότι το ελαιόλαδο αποτελείται κυρίως από μονοακόρεστα τριγλυκερίδια, που αντέχουν σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες τηγανίσματος (180° C – φτάνουμε τη θερμοκρασία αυτή όταν το λάδι αρχίζει να καπνίζει). Επιπλέον, το ελαιόλαδο περιέχει φυσικά αντιοξειδωτικά.

Δυστυχώς, όμως, τα αντιοξειδωτικά αυτά καταστρέφονται σε σημαντικό βαθμό κατά το τηγάνισμα. Εστιατορίου τηγανητές πατάτες σε σπορέλαια – Tο λάδι οξειδώθηκε στο πρώτο τηγάνισμα και έπρεπε να αλλαχθεί. – Αυτό οφείλεται στο ότι τα σπορέλαια είναι πλούσια σε πολυακόρεστα τριγλυκερίδια, που σε θερμοκρασία τηγανίσματος άνω των 160°C οξειδώνονται εύκολα, παράγοντας ανεπιθύμητες χημικές ενώσεις, όπως trans λιπαρούς εστέρες, trans-trans-2,4-δεκαδιενάλη, ακρυλαμίδια κλπ.

Στη θερμοκρασία αυτή μαγειρεύουν συνήθως στα εστιατόρια. O «νικητής» της σύγκρισης Mε διαφορά, οι σπιτικές πατάτες τηγανισμένες σε ελαιόλαδο! Μάλιστα, το λάδι της ελιάς -εφόσον είναι έξτρα παρθένο- μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τηγάνισμα διάρκειας 30 λεπτών – δηλαδή τρεις τηγανιές πατάτες. Mετά, όμως, οξειδώνεται και πρέπει να αντικατασταθεί. Σε κάθε περίπτωση, μην κρατάτε το χρησιμοποιημένο λάδι, γιατί εξακολουθεί να οξειδώνεται. Για τον ίδιο λόγο, μη συμπληρώνετε φρέσκο λάδι στο ήδη χρησιμοποιημένο. Καλύτερα να το αντικαταστήσετε εξ ολοκλήρου.

Συμπέρασμα «Στην κουζίνα σας πετάξτε όλα τα άλλα λάδια και κρατήστε μόνο το ελαιόλαδο», «αν και το καλύτερο είναι να αποφεύγετε τα τηγανητά», συμβουλεύει ο κ. Mπόσκου. Ωστόσο, στο σπίτι προτιμήστε το παραδοσιακό τηγάνισμα φρέσκιας πατάτας με ελαιόλαδο. Είναι η μόνη περίπτωση που οι πατάτες μπορεί να διατηρήσουν τη διατροφική τους αξία. Στις ταβέρνες, καλύτερα να μην παραγγείλετε». Τηγανητές πατάτες στο φούρνο Κόβετε τις πατάτες σε μέγεθος πατατών τηγανητών.

Τις βάζετε σ’ ένα μπολ που να τις χωράει και να μπορείτε να τις ανακατέψετε κιόλας. Βάζετε δύο κουταλιές λάδι για 45-50 πατάτες (στο μέγεθος των πατατών τηγανητών). Ρίχνετε ρίγανη και αλάτι κατά προσέγγιση και ανάλογα με τα γούστα σας. Αν τις θέλετε αλμυρές ρίχνετε πολύ αλάτι. Αν τις θέλετε πολύ ριγανισμένες, ρίχνετε πολύ ρίγανη. Και τα ανάποδα. Ανακατεύετε πολύ (περίπου 40 ανακατέματα). Στρώνετε λαδόκολλα σε ταψί στο φούρνο σας, που να χωράει όλες τις πατάτες και λίγο παραπάνω. Ψήνετε για 30 λεπτά στον αέρα (όχι στο γκριλ! οι αντιστάσεις αποκλείονται επίσης). Μετά έχετε τις πιο νόστιμες τηγανητές πατάτες που μπορείτε να φανταστείτε.

Αλλη άποψη:

Είναι… Γαλλίδες ή κατάγονται από γαλλόφωνες περιοχές της Ευρώπης, όπως το Βέλγιο, και ο κόσμος τις θέλει πολύ γιατί είναι δημοφιλέστατες. Τις βλέπουν και… τους τρέχουν τα σάλια. Είχε ήδη γράψει για αυτές από το 1801 ακόμη και ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τόμας Τζέφερσον, που τις γνώρισε από έναν Γάλλο, τον μάγειρό του, και φυσικά καταγοητεύθηκε. Συνήθως τις βρίσκεις να… κολυμπούν μέσα σε καυτό λάδι αλλά όλο και περισσότεροι πιστεύουν ότι έχουν καταντήσει επικίνδυνες

Μπορείς να καταλάβεις ότι κάποιος είναι μετριόφρων αν στη σχετική ερώτησή σου απαντήσει ότι δεν είναι σίγουρος πως ξέρει να τηγανίζει και τόσο καλά πατάτες. Μπορείς να καταλάβεις ότι κάποιος ακολουθεί τα διδάγματα της μοριακής γαστρονομίας, αν σου αναφέρει ότι για να φτιάξει καλές τηγανητές πατάτες χρειάζεται αντλία κενού και θερμόμετρο ακριβείας! Η καλά τηγανισμένη πατάτα πάντως έχει χορτάσει ανθρώπους αλλά έχει βοηθήσει στο να στηθούν και τεράστιες επιχειρήσεις, κάνοντας κάποιους άλλους πολύ πλούσιους.

Ο «βασιλιάς της πατάτας» λεγόταν Φριτς και πουλούσε στο Βέλγιο, στα διάφορα πανηγύρια, τηγανητές πατάτες σχεδόν πριν από 150 χρόνια. Η πιο μεγάλη στιγμή στην ιστορία του εδέσματος αυτού ήταν το 1954. Ο Ρέι Κροκ, ένας εφευρέτης και πλανόδιος πωλητής μηχανημάτων ανάμειξης, είχε πληροφορηθεί για ένα καταπληκτικό μαγαζί που χρησιμοποιούσε τα μηχανήματά του στην Καλιφόρνια. Το επισκέφθηκε, εντυπωσιάστηκε από την τάξη που επικρατούσε εκεί και κυρίως από τις τηγανητές πατάτες του. Ζήτησε να αγοράσει τα δικαιώματα για να παρασκευάζει και εκείνος τα ίδια, από τους ιδιοκτήτες, τα αδέλφια Μακ και Ντικ Μακ Ντόναλντ.

Ο Ρέι Κροκ πίστευε ότι «το τηγάνισμα της πατάτας θα έπρεπε να αποτελεί τελετή που θα ακολουθείται με θρησκευτική ευλάβεια». Οι άνθρωποί του βγήκαν με υγρόμετρα στα χωράφια για να είναι βέβαιοι ότι οι πατάτες των παραγωγών θα διαθέτουν 20%-23% στερεά συστατικά. Επίσης από τότε γνώριζαν ότι οι μόλις συλλεγμένες πατάτες είναι πλούσιες σε σάκχαρο. Αν λοιπόν τις τεμαχίσεις και τις καταψύξεις, τα σάκχαρα θα δώσουν στο τηγάνισμα ένα καραμελένιο, καθόλου ευχάριστο χρώμα, πολύ προτού προλάβει να ψηθεί καλά το εσωτερικό της. Πρέπει λοιπόν η πατάτα να διατηρηθεί πρώτα σε σκοτεινό, κάπως θερμό, μέρος, αρκετές εβδομάδες, ώστε τα σάκχαρα να μετατραπούν σε άμυλο. Εκείνη την εποχή ο Κροκ τις αποθήκευε στο υπόγειο του εστιατορίου του κάτω από έναν τεράστιο ανεμιστήρα που λειτουργούσε αδιάκοπα. Η αυτοματοποίηση της διαδικασίας βελτιώθηκε ακόμη περισσότερο με τη βοήθεια του… πατατο-κομπιούτερ. Μιας φριτέζας, στην οποία έχει υπολογιστεί με ακρίβεια κατά πόσον μειώνεται η θερμοκρασία όταν βυθιστεί στο λάδι μια ορισμένη ποσότητα από κρύες πατάτες και πόσος χρόνος απαιτείται για να αυξηθεί εκ νέου κατά τρεις βαθμούς. Τότε, υποτίθεται, είναι κατάλληλα ψημένες.

Τα πατατο-βασανιστήρια

Οι πατάτες που δεν τυχαίνει να ζεματιστούν με συνοπτικές και απλές διαδικασίες σε σπιτικό τηγάνι «υφίστανται» μεγαλύτερα βασανιστήρια. Βράζονται για λίγο, μετά στεγνώνονται, βουτιούνται για 30 δευτερόλεπτα στο καυτό λάδι και μετά καταψύχονται. Οταν έλθει η ώρα τους, αποψύχονται, και αφού έχουν βουτηχτεί σε ένα αραιό σακχαρούχο διάλυμα για να πάρουν γλυκό καραμελέ χρώμα – σαν να βγήκαν από σολάριουμ -, περιχύνονται με κάποιο αραιό κουρκούτι για να προκαλούν ελκυστικό «τραγανό» θόρυβο στο μάσημα! Υστερα αρκούν τρία λεπτά στη φριτέζα και… καλή μας όρεξη. Επιπλέον, λόγω της υποπίεσης στο εσωτερικό δημιουργούνται κάποιες ρωγμές από όπου μπορεί, όταν ακόμη υπάρχει ζεστό λάδι ολόγυρα, αυτό να εισχωρήσει στην πατάτα. Το πλύσιμό της, πριν από το τηγάνισμα, επιτρέπει να απομακρυνθεί το άμυλο από την αποφλοιωμένη επιφάνειά της ενώ το πολύ σύντομο βράσιμο στο νερό διευκολύνει τη δημιουργία ζελατινώδους στρώματος το οποίο δεν αφήνει το πολύ λάδι να εισχωρήσει. Ετσι φαίνεται ότι ανακύπτουν δύο ζητούμενα: να μην εισχωρήσει πολύ λάδι στο εσωτερικό και να μην παραμείνει πολύς ατμός μέσα, με αποτέλεσμα να μη γίνουν τελικά τραγανές οι πατάτες.

Οπως θεωρεί ο πρύτανης των μοριακών γαστρονόμων Ερβέ Τις, το πρόβλημα είναι ανάλογο με τον ατμό που παραμένει μέσα σε ένα ψητό γουρουνόπουλο (για εμάς ίδιο big problem και για το πασχαλινό αρνάκι) και δεν το αφήνει να διατηρηθεί τραγανό. Με τα κρεατικά όμως ο κ. Τις μιμήθηκε απλώς τον Μέγα Αλέξανδρο και τον γόρδιο αυτό δεσμό τον έλυσε με τη μαχαίρα του, αποκεφαλίζοντας το ψημένο ζώο προτού καν αποκαθηλωθεί από τη σούβλα του ώστε να βρουν διέξοδο οι ατμοί. Οι πατάτες δεν έχουν κεφάλι, έχουν όμως σώμα και οι μερακλήδες κατά τον κ. Τις πρέπει να τις τρυπούν μετά το τηγάνισμα με το πιρούνι τους μία προς μία. Οι ακόμη πιο τολμηροί μάλιστα προτρέπονται στη συνέχεια να κάνουν υποδόριες ενέσεις με κέτσαπ.

Η κορυφαία συνταγή

Ο γνωστός μας και από τα προηγούμενα Αγγλος Ιστον Μπλούμενταλ του «Fat Duck» κόβει τις πατάτες σε εντελώς όμοια, μακρόστενα, λεπτά, παραλληλεπίπεδα και τις ζεσταίνει σε νερό θερμοκρασίας περίπου 58-66 βαθμών Κελσίου. Ετσι μαλακώνουν όλοι οι κόκκοι του αμύλου. Μετά τις στεγνώνει σε κενό αέρος. Ακολουθεί ολόσωμη κατάδυση σε λάδι 140 βαθμών Κελσίου, ανάδυση, στέγνωμα και πάλι για λίγα λεπτά μέσα στο λάδι, του οποίου όμως η θερμοκρασία έχει αγγίξει πλέον τους 160-180 βαθμούς Κελσίου. Το βασικό λοιπόν μυστικό, που το ανακαλύπτεις (άθελά σου βέβαια στην περίπτωση αυτή) και όταν συμβεί διακοπή ρεύματος την ώρα του τηγανίσματος, είναι ότι για τις πιο ορεκτικές πατάτες χρειάζεται διπλό τηγάνισμα.

Δυστυχώς το κυνήγι της γεύσης έχει και τα θύματά του. Ετσι διαπιστώθηκε ότι με τις νόστιμες και διπλοτηγανισμένες πατάτες, εκτός από τον κίνδυνο του διαβήτη που εγκυμονούν, στις μεγάλες θερμοκρασίες δημιουργούνται από τα χρησιμοποιούμενα φυτικά έλαια trans πολυακόρεστο λίπος, φοβερά ανθυγιεινό όπως είναι ήδη γνωστό, και επίσης ακρυλαμίδιο. Μια ουσία καρκινογόνος και με κακή επίδραση στο γενετικό υλικό, που δεν επιτρέπεται να περιέχεται σε δόση μεγαλύτερη από ένα εκατομμυριοστό του γραμμαρίου σε ένα λίτρο νερού. Διαπιστώθηκε όμως ότι σε τροφές όπως οι πατάτες εξαιτίας της αντίδρασης μεταξύ ενός αμινοξέος της ασπαραγγκίνης και σακχάρων, όταν η θερμοκρασία περάσει τους 120 βαθμούς Κελσίου, παράγεται σε ποσότητες 20 ως και 70 φορές μεγαλύτερες από την επιτρεπομένη. Δυστυχώς. Κάποιος που θα θυμόταν το αιώνιο πρόβλημα των φιλολόγων θα μας έλεγε ότι στην περίπτωση της τηγανητής πατάτας έχουμε πλήρη υποταγή του περιεχομένου στη μορφή (και στη γεύση) εις βάρος της υγείας μας. Μια πατάτα, αλλά ποια πατάτα λοιπόν είναι αυτή που δημιούργησε τελικά ο δαιμόνιος Ρέι Κροκ;

Διά ταύτα

Στο Internet θεωρήθηκε η παρακάτω ως η πιο καλή συνταγή: καθαρίζουμε και κόβουμε σε ομοιόμορφα κομμάτια. Τα τοποθετούμε σε κρύο νερό για 30 λεπτά. Τις στραγγίζουμε πολύ προσεκτικά. Οι σταγόνες νερού που τυχόν θα μείνουν θα πεταχτούν όταν τις βυθίσουμε στο καυτό λάδι. Βουτάμε πρώτα το ίδιο το μεταλλικό καλάθι στο καυτό λάδι για να μην κολλήσουν οι πατάτες επάνω του και μετά προσθέτουμε τα κομμάτια σε λάδι 160 βαθμών, αφήνοντάς τα για τρία λεπτά. Τα βγάζουμε, τα στραγγίζουμε, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 190, το πολύ, βαθμούς, και ξαναψήνουμε για περίπου τέσσερα λεπτά.
Αφού μια πατάτα στο χωράφι περιέχει περίπου 80% νερό, στο μαγείρεμα πρέπει να αντικατασταθεί από κάτι άλλο και αυτό το κάτι άλλο είναι μια λιπαρή ουσία. Πρόκειται λοιπόν για κάτι πολύ κλασικό που παρουσιάζεται στη μαγειρική όλων των λαών: την προσθήκη λίπους στους υδατάνθρακες. Από τις βουτυρωμένες φέτες ψωμιού ως τη μακαρονάδα με τυρί είναι η ίδια… τεχνοτροπία. Η χρήση της φριτέζας βελτίωσε σημαντικά την εμφάνιση της τηγανητής πατάτας σε σχέση με το τηγάνι. Με το ολοκληρωτικό βούτηγμα σε καυτό λάδι πάνω από τους 100 βαθμούς κάνει το νερό να μετατρέπεται σε ατμό και να βγαίνει ορμητικά προς τα έξω, δημιουργώντας υποπίεση στο εσωτερικό, διόγκωση των κόκκων του αμύλου αλλά και περιορίζοντας κάπως το λάδι να κατακλύσει το εσωτερικό. Ως το 1990 στα μεγάλα ταχυφαγεία χρησιμοποιούσαν ζωικό λίπος για τις τηγανητές πατάτες. Οταν άρχισαν να φωνάζουν οι γιατροί, πέρασαν στις λιπαρές ουσίες φυτικής προελεύσεως αλλά για να γίνουν αυτές κατάλληλες έπρεπε να ακολουθηθεί μια διαδικασία που ονομάζεται υδρογόνωση και δίνει τα «trans ακόρεστα λίπη». Αυτά είναι χειρότερα και από τα ζωικά, καθιστούν αδύνατο τον οργανισμό στο να ρυθμίσει τη χοληστερίνη του και οδηγούν σε αυξημένο ποσοστό θανάτων.

Μια μερίδα τηγανητές πατάτες δίνει ενέργεια περίπου 150 θερμίδων. Οι 90 από αυτές οφείλονται στη λιπαρή ουσία όπου τηγανίστηκαν.

Οι μπριζόλες γορίλα κάνουν θραύση

Οι «καλοφαγάδες» της Δανίας ανακαλύπτουν μια νέα λιχουδιά, προκαλώντας την οργή της WWF και άλλων οργανώσεων προστασίας ζώων. Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα «Bild», όλο και περισσότερα πολυτελή εστιατόρια προσφέρουν μπριζόλες από γορίλα, οι οποίες έχουν μεγάλη ζήτηση.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το κρέας εισάγεται από την Αφρική σε ποσότητα που αγγίζει καθημερινά τους δέκα τόνους. Έντονες διαμαρτυρίες για το θέμα έχει εκφράσει η WWF, αφού οι γορίλες ανήκουν στα είδη ζώων που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο κίνδυνο εξαφάνισης.

Myday.gr

Τι υπάρχει στο σύμπαν; Θα το δούμε ποτέ;

Σταμάτης Κριμιζής
Επίτιμος Διευθυντής Τμήματος Διαστημικής Φυσικής Πανεπιστημίου John Hopkins Εκπρόσωπος της Ελλάδας στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA)

«Αντικειμενικά δεν ξέρουμε τι υπάρχει όσον αφορά τη ζωή. Δεν έχουμε καμία αντικειμενική επιστημονική πληροφορία. Αλλά όταν στην ερώτησή σας λέτε “ποτέ”, το “ποτέ” είναι μία πολύ δύσκολη λέξη. Πρέπει να είμαστε αντικειμενικοί και να το βάλουμε σε ένα επιστημονικό πλαίσιο. Δηλαδή ας πούμε σε ποια απόσταση. Για παράδειγμα, σε μία απόσταση πενήντα έτη φωτός - τώρα μίαμιση ανθρώπινη ζωή, αυτή η απόσταση είναι 453.000.000 χλμ.
Θα σας δώσω και το παράδειγμα του Βόγιατζερ, το οποίο είναι τώρα στο διάστημα 31 χρόνια και έχει φτάσει στα 16,5 δισεκατομμύρια χλμ. Η απόσταση για τα 50 έτη φωτός είναι 470 τρισεκατομμύρια χλμ.. Το βόγιατζερ κινείται με μία ταχύτητα 17 χλμ το δευτερόλεπτο. Εάν πούμε λοιπόν ότι η ταχύτητα του βόγιατζερ ήτανε 200 φορές μεγαλύτερη δηλαδή γύρω στις 3.000 χλμ. το δευτερόλεπτο, αυτό είναι μόνο 1% της ταχύτητας του φωτός του φωτός που είναι 300.000 χλμ.το δευτερόλεπτο. Επομένως, για να φτάσει τα 50 έτη φωτός θα χρειαστούν 5.000 χρόνια! Όταν το σκεφτούμε αυτό, ως αποστολή ανθρώπινη, τότε είναι καταφανές ότι θα υπάρξει μεγάλη δυσκολία για να φτάσουμε ποτέ σε τέτοιες αποστάσεις. Με τη τεχνολογία που έχουμε τώρα, είναι απαγορευτικές οι αποστάσεις. Ποιος ξέρει τι θα γίνει στο μέλλον? "

Αθηνά Κουστένη
Αστροφυσικός στο Αστεροσκοπείο των Παρισίων
Πρωταρχικός Επιστημονικός Σύμβουλος για την αποστολή της ESA στον Τιτάνα.
«Για μένα το σύμπαν αρχίζει ήδη από τη γειτονιά μας, δηλαδή από το ηλιακό μας σύστημα, στο οποίο υπάρχουν πολύ καταπληκτικά πράγματα που περιμένουν εξερεύνηση. Έχουμε ανακαλύψει τώρα τελευταία, πρόσφατα, χάριν στις διαστημικές αποστολές πολλά πράγματα στο Κρόνο, στο Δία και σε διάφορα άλλα μέρη. Αυτή την στιγμή πετάμε κοντά στον Άρη και στην Αφροδίτη αλλά υπάρχουν ακόμα εκπλήξεις που μας περιμένουν και σημαντικές ανακαλύψεις. Παραδείγματος χάριν, μετά την ανακάλυψη ατμόσφαιρας νερού γύρω από το δορυφόρο Εγκέλαδο, πιστεύουμε ότι μπορεί να υπάρχει όπως και στην Ευρώπη ωκεανός νερού κάτω από την επιφάνεια. Φτάνουμε δηλαδή στα πιο μακρινά σώματα, στα όρια του ηλιακού μας συστήματος και λέμε ότι μπορεί να υπάρχει δυνατότητα να εξελιχθεί η ζωή, να αναπτυχθεί, και σε αυτές τις κρύες επιφάνειες.Τώρα για πιο μακριά οι αστρονόμοι και γενικά οι επιστήμονες, δε νομίζουν ότι μπορούν να απαντήσουν σε αυτήν την ερώτηση.
Το τι υπάρχει ακριβώς εκεί έξω προς το παρόν είναι θέμα του τι πιστεύει ο καθένας μας. Το ότι ανακαλύψαμε όμως διακόσιους νέους εξω-πλανήτες - δηλαδή τους πλανήτες οι οποίοι είναι έξω από το ηλιακό μας σύστημα - τα τελευταία δέκα χρόνια, εμένα με κάνει να υποθέτω ότι η ζωή μπορεί να αναπτυχθεί και αλλού εκτός από τη Γη. Τώρα αν θα μπορέσουμε κάποτε να το συναντήσουμε, μου φαίνεται τρομερά δύσκολο. Το σύμπαν είναι τεράστιο, μιλάμε για τεράστιες αποστάσεις και για πολύ κενό. Οπότε για αυτό το πράγμα δεν ξέρω.»

Ξενοφών Μουσσάς
Διευθυντής Τμήματος Εργαστηρίου Αστροφυσικής Πανεπιστημίου Αθηνών Αναπληρωτής Καθηγητής Φυσικής Διαστήματος

«Το σύμπαν βέβαια είναι όλος ο κόσμος: άστρα, γαλαξίες, πλανήτες , περισσότερους από 300 έχουμε βρει μέχρι σήμερα να υπάρχουν έξω απ’ το ηλιακό μας σύστημα. Και με βεβαιότητα λέει η Επιστήμη πρέπει να υπάρχει και ζωή σε αυτούς τους πλανήτες, σε άλλα αστέρια, και ασφαλώς και σε άλλους γαλαξίες.»

Σταμάτης Αλαχιώτης
Καθηγητής Γενετικής Πανεπιστημίου Πατρών

«Όλοι θα περίμεναν να ακούσουν ότι υπάρχουν εξωγήινοι, υπάρχουν πολιτισμοί, υπάρχουν άλλοι κόσμοι κατοικημένοι κ.τ.λ.. Η απάντηση είναι ότι δε γνωρίζουμε! Και για να έχει η απάντησή μας επιστημονική βαρύτητα πρέπει να στηριχτούμε σε ορισμένα επιστημονικά στοιχεία, όπως π.χ. το φως που δημιουργεί το σύμπαν, αν είναι ένα σύμπαν, αν είναι πολλά σύμπαντα, αν υπάρχουν πλανήτες που να έχουν συνθήκες κατάλληλες για την ανάπτυξη της ζωής, αν υπάρχουν νοήμονα όντα, και όλα αυτά τα πράγματα που δε μπορούμε να τα προσεγγίσουμε επί του παρόντος επιστημονικά.
Όσον αφορά στο πώς προήλθε το σύμπαν, είναι γνωστό βεβαίως ότι επικρατούσα άποψη είναι η θεωρία της μεγάλης έκρηξης, που έγινε 13 δισεκατομμύρια χρόνια πριν. Το ηλιακό μας σύστημα είναι μέρος της όλης αυτής διεργασίας, έχει μια ηλικία πάνω από 4,65 δισεκατομμύρια χρόνια, έχει 8 πλανήτες (τώρα τελευταία προστέθηκε και ο Πλούτωνας και ένας άλλος ακόμ�� αβάπτιστος), και βεβαίως εκείνο που πρέπει να πούμε από την αρχή, είναι ότι η οργανική χημεία είναι η πιο κοινότοπη χημεία σε όλο το σύμπαν. Και αυτό λέει κάτι: ότι δηλαδή πιθανόν δεν είμαστε μόνοι.
Ένας αστρονόμος, ο Σάνλευ εκτιμά ότι υπάρχουν 100 εκατομμύρια πλανήτες, οι οποίοι έχουν τις ίδιες συνθήκες με τις συνθήκες της γης και επομένως εκεί θα μπορούσε να πει κανείς ότι υπάρχει ζωή. Το αν θα επικοινωνήσουμε ποτέ , αυτό είναι κάτι το οποίο είναι εντελώς άγνωστο. Προς το παρόν δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα.
Αλλά μην ξεχνάμε ότι ο άνθρωπος πάντα ήθελε να δραπετεύσει από τη βαρύτητα της Γης. Ας θυμηθούμε τον ήρωα της μυθολογίας, τον Ίκαρο, που έκαψε τα φτερά του. Έτσι λοιπόν, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και συγκρατημένα αισιόδοξοι για το τι καλπάζει στη φαντασία μας.»

Ανδρέας Θεοφίλου
Πυρηνικός Φυσικός στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»

«Πρώτα - πρώτα, πρέπει να μάθουμε τι είναι το σύμπαν, το οποίο συνεχώς το ανακαλύπτουμε. Ξέρουμε πρόσφατα ότι ανακαλύψανε κάτι που λέγεται σκοτεινές τρύπες, ακόμη πιο πρόσφατα έχει ανακαλυφθεί κάτι το οποίο λέγεται σκοτεινή ύλη. Δηλαδή είναι ύλη την οποία δεν μπορούμε να τη δούμε με το φως, τη βλέπουμε όμως με άλλους τρόπους. Επομένως, είμαστε ακόμη στο στάδιο που ανακαλύπτουμε το σύμπαν. Αυτή είναι η απάντηση μου: πρέπει πρώτα να μάθουμε καλύτερα το σύμπαν.»

Γιώργος Ροδάκης
Αναπληρωτής Καθηγητής Μοριακής και Εξελικτικής Βιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών.

«Δεν ξέρουμε τι υπάρχει έξω στο σύμπαν. Προσπαθούμε να συμπεράνουμε τι μπορεί να υπάρχει παίρνοντας τη γνώση από το πώς έχει δημιουργηθεί η ζωή εδώ στη Γη. Και απλά προσπαθούμε να μεταφέρουμε κάποια από αυτή τη γνώση για να κάνουμε μία περιγραφή,
ωστόσο δεν νομίζω ότι θα είμαστε ποτέ σε θέση να κάνουμε μια πρόγνωση του τι θα μπορούσε να υπάρχει εκεί έξω.»

Διονύσης Σιμόπουλος
Διευθυντής «ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟ ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ»

«Το σύμπαν είναι γεμάτο από γαλαξίες, άστρα, πλανήτες και ίσως από πολλά άλλα ακόμη. Μιλάμε για 120 δισεκατομμύρια γαλαξίες στους οποίους υπάρχουνε 100.000 άστρα και φυσικά μιλάμε για τρισεκατομμύρια πλανητών. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι το αν θα μπορέσει ο άνθρωπος κάποια στιγμή στο μέλλον να ταξιδέψει προς αυτά, είναι ένα ερώτημα μάλλον επιστημονικής φαντασίας.»

Σταύρος Παπαμαρινόπουλος
Καθηγητής Γεωφυσικής Πανεπιστημίου Πατρών

«Καταρχήν υπάρχει το πρόγραμμα των επιστημόνων για να μάθουν τι υπάρχει εκεί στο σύμπαν, μέσα στο οποίο εντάσσονται οι πλανήτες και οι δορυφόροι. Και βεβαίως γνωρίζουμε ότι πήγαν στο φεγγάρι και αργότερα θα πάνε και στον Άρη. Όπου είναι δυνατόν. Επίσης μελετώνται εξ αποστάσεως, ατμόσφαιρες πλανητών που ανήκουν σε άλλα ηλιακά συστήματα, όπου αυτά θα τα μάθουμε αργότερα. Όλα είναι υπο έρευνα.»

Παναγιώτα Πρέκα
Επίκ. Καθηγήτρια Αστροφυσικής Πανεπιστημίου Αθηνών

«Να μια καλή ερώτηση: πραγματικά η απάντηση είναι ότι δεν ξέρουμε τι υπάρχει εκεί έξω στο σύμπαν. Ξέρουμε λίγα πράγματα για το τι υπάρχει μέσα στο ηλιακό μας σύστημα. Πιο έξω από εκεί δεν έχει βγει διαστημόπλοιο. Τα δυο διαστημόπλοια που πήγαν πιο μακριά, το Απόλλων 2 και το Απόλλων 11, βγήκαν από την ηλιόσφαιρα. Συνεπώς, δεν ξέρουμε τι υπάρχει παρά έξω. Προσπαθούμε με τηλεσκόπεια, με φασματοσκοπεία να το καταλάβουμε, να το αντιληφθούμε και οι προσπάθειες συνεχίζονται.»

Νίκος Κατσαρός
Χημικός στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»

«Εκείνο που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα ότι υπάρχει, είναι ένα σύμπαν το οποίο περιέχει περίπου 8 δισεκατομμύρια γαλαξίες, και ο κάθε ένας από τους γαλαξίες αυτούς περιέχει περίπου 100 δισεκατομμύρια αστέρια, και βέβαια πολλά από αυτά έχουν και πλανήτες γύρω τους. Αυτό το σύμπαν το οποίο γνωρίζουμε μέχρι σήμερα είναι είτε με τα διάφορα τηλεσκόπια με τα οποία κάνουμε παρατηρήσεις είτε με διάφορους άλλους τρόπους όπως με φωτογραφίες.
Όμως, εκτός από αυτό το σύμπαν που το αποκαλώ το γνωστό μας σύμπαν, ενδεχόμενα να υπάρχουν και άλλα σύμπαντα τα οποία να αποτελούνται από ενέργεια και ύλη διαφορετική από αυτήν του γνωστού μας σύμπαντος. Μπορεί να αποτελούνται από αντιύλη ή από εντελώς διαφορετικές μορφές ύλης και ενέργειας και να είναι πολύ περισσότερα του ενός. Αυτά ίσως να μην μπορέσουμε ποτέ να τα γνωρίσουμε διότι ενδεχόμενα να απομακρύνονται από το δικό μας σύμπαν, να βρίσκονται σε μία σύγκρουση και να εξαφανίζονται από το δικό μας σύμπαν.»

Χρίστος Γούδης
Διευθυντής Ινστιτούτου Αστρονομίας και Αστροφυσικής, Καθηγητής στον Τομέα Θεωρητικής και Μαθηματικής Φυσικής, Αστρονομίας και Αστροφυσικής, Πανεπιστήμιο Πατρών

«Το σύμπαν είναι μία λέξη κουβέρτα. Καλύπτει την γνωστή μας άγνοια, γιατί υπάρχει άγνοια πέραν της γνώσης μας. Το σύμπαν διαστέλλεται ιστορικά και φυσικά. Δηλαδή ξεκινάμε με επίκεντρο τη Γη – αντιλαμβανόμαστε ότι δεν είναι η Γη το κέντρο του σύμπαντος. Όλα έχουν δημιουργηθεί για να κοσμούν – εξ΄ ου και ο κόσμος.
Υπάρχει ο Ήλιος – και στη συνέχεια αντιλαμβανόμαστε ότι δεν είναι ο Ήλιος αλλά πολλοί ήλιοι. Δισεκατομμύρια ήλιοι απαρτίζουν ένα σύστημα που είναι ο γαλαξίας μας – και σήμερα αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχουν δισεκατομμύρια γαλαξίες.
Μιλάμε για την ιστορική διαστολή του και συγχρόνως για τη φυσική διαστολή του, όπου το σύμπαν φανταστείτε το όπως ένα σταφιδόψωμο: μια ζύμη όπου έχει μέσα του σταφίδες και το οποίο φουσκώνει, διαστέλλεται. Τις σταφίδες σε αυτή την περίπτωση αποτελούν τα σμήνη των γαλαξιών. Είναι μια εικόνα για την οποία δεν γνωρίζουμε αν είναι αυτό το οποίο λέμε σύμπαν. Δεν γνωρίζουμε τι υπάρχει μετά από εκεί. Ενδεχομένως να μιλάμε για μια πολύ τοπική περιοχή.
Όπως και να ΄χει το πράγμα, γύρω στα δισεκατομμύρια των δισεκατομμυρίων ήλιων υπάρχουν δισεκατομμύρια δισεκατομμυρίων πλανήτες. Και αυτή είναι η εικόνα την οποία έχουμε. Στο ερώτημά σας «πού θα πάμε», η απάντηση είναι ναπολεόντεια: παντού και πουθενά.».

Μιχάλης Τσαμπαρλής
Επικ. Καθηγητής Τμήματος Αστροφυσικής Πανεπιστημίου Αθηνών

«Είμαστε μέρη του σύμπαντος. Δεν μπορούμε να βγούμε από αυτό. Φανταστείτε ότι είμαστε σε ένα κουτί, και είμαστε μέσα στο κουτί, έτσι; Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι συμβαίνει έξω από το κουτί. Το ίδιο πράγμα συμβαίνει και με το σύμπαν. Είμαστε μέσα στο σύμπαν, ζούμε σε αυτό. Και εκείνο βασικά που δεν ξέρουμε είναι και τη λέξη σύμπαν. Φανταστείτε ότι έχετε πάλι ένα μόριο μέσα σε ένα κουτί και θέλετε να πείτε στο μόριο να μιλήσει για το κουτί. Δεν γίνεται. Αυτό για το οποίο μπορεί να μιλήσει είναι για τη γειτονιά του με τα άλλα μόρια. Αυτό συμβαίνει και με εμάς. "
Είμαστε στη Γη. Στη Γη βλέπουμε γύρω μας μέχρι πόσο; Άμεσα βλέπουμε πολύ λίγο. Τι αποστάσεις; Μηδέν. Το πολύ – πολύ πήγαμε στη Σελήνη. Αυτό είναι σωστό. Πόση απόσταση είναι; Πολύ ασήμαντη. Τώρα, όταν μιλάμε για αποστάσεις που βλέπουμε σημαίνει ότι είναι πολύ – πολύ κοντά. Ας πάμε τώρα να δούμε ένα αστρονομικό φαινόμενο κάπου πολύ μακριά, 10.000 έτη φωτός. Εκεί δεν βλέπουμε τίποτα. Εκεί έχουμε μια εικόνα μόνο. Μια εικόνα που έρχεται οπτικά σε εμάς και η πληροφορία που παίρνουμε για το γεγονός εκεί είναι ασήμαντη. Άρα, την πληροφορία αυτή την ερμηνεύουμε. Και πώς την ερμηνεύουμε; Σύμφωνα με τις εμπειρίες μας. Επομένως, αυτό που λέμε εμείς ότι “στον τάδε γαλαξία υπάρχει αυτό”, αυτό είναι σύμφωνα με τα δεδομένα τα δικά μας.
Καταρχήν, δεν υπάρχει σύμπαν. Δεν μπορούμε να το καταλάβουμε το σύμπαν.Είναι μια έννοια. Η έννοια του Θεού βασικά: "Πανταχού παρών και τα πάντα πληρών”. Η σημερινή έννοια που είναι περισσότερο υπαρξιακή και ανθρωποκεντρική σημαίνει ότι είμαστε εδώ, στη γειτονιά μας, και καταλαβαίνουμε τον κόσμο όπως είναι στη γειτονιά μας.»

Συντάκτης: Όλγα Τάντου
pylestv

Ο έρωτας περνάει από τη μύτη

Αισθησιασμός, έλξη, διέγερση, σεξουαλικότητα… όλα περνάνε από τη μύτη, τουλάχιστον για το ωραίο φύλο. Σύμφωνα με μελέτη, για το 56% των γυναικών η έκβαση του πρώτου ραντεβού βασίζεται καθαρά στην όσφρηση. Οι ψυχολόγοι έχουν επιστημονική απάντηση και σε αυτό.

Εξηγούν, λοιπόν, ότι η όσφρηση είναι η αίσθηση που δρα περισσότερο σε βάθος στην ανθρώπινη ψυχή, επειδή έχει την ιδιότητα να διεγείρει την φαντασία, την επιθυμία και την ονειροπόληση παραπάνω από οποιαδήποτε άλλη αίσθηση. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι τον τελευταίο καιρό έχει διαπιστωθεί στο Ίντερνετ μια μανία με τα βιντεάκια σέξι γυναικών που γυρίζουν τις μεγαλουπόλεις του κόσμου και μυρίζουν τα ανυποψίαστα αρσενικά. Μάλιστα, στη Βρετανία η μόδα αυτή αναφέρεται ως «εφέ axe» από το ομώνυμο αποσμητικό, ενώ κάποιοι άλλοι το χαρακτηρίζουν ως μια νέα μορφή φετιχισμού των εφήβων.

Η συντριπτική πλειονότητα των 530 γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα, παραδέχτηκε ότι μια ωραία μυρωδιά μπορεί να λειτουργήσει πιο ισχυρά από ένα λάγνο βλέμμα, το οποίο αντίθετα κρίθηκε ακαταμάχητο από το 33% των γυναικών. Όπως εξήγησαν οι περισσότερες γυναίκες, μια ωραία μυρωδιά αποτελεί ένδειξη καθαριότητας, σφραγίδα καλής αισθητικής και δείγμα σεβασμού του άνδρα προς το σώμα του.

Θυμάρι

77thimari.jpg (63212 bytes)Γένος μικρών αρωματικών φυτών, που ανήκει στην οικογένεια των Χειλανθών (Labiatae). Είναι πολυετές θάμνος ύψους έως 50 εκ., με έντονη οσμή ρίγανης. Έχει βλαστό δυνατό, όρθιο, τετραγωνικό, με μικρό χνούδι. Αυτοφύεται σε λιβάδια και χέρσα μέρη των Μεσογειακών χωρών, ανάμεσα σε φρύγανα και θαμνώνες, σε χαμηλά και μέσα υψόμετρα.. Τα φύλλα είναι μικρά, γραμμοειδή και άμισχα, μήκους 1-10 χιλ. Τα άνθη μικρά, ροδόχρωμα, διατάσσονται σε επάκριους, πυκνούς στάχεις μήκους 4-16 χιλ. και η άνθηση αρχίζει από τον Μάιο μέχρι και τον Ιούλιο. Η στεφάνη είναι συμπέταλη, δίχειλη, ιώδης και έχει μήκος 5 χιλ.

Το θυμάρι είναι από τα πλέον δημοφιλή αρωματικά φυτά. Η μυρωδιά του μας συντροφεύει συχνά στις εκδρομικές μας εξερευνήσεις, αλλά λίγοι από μας γνωρίζουμε πως το θυμάρι είναι τονωτικό και γενικότερα δυναμωτικό. Χρησιμοποιείται ως αντισηπτικό, απολυμαντικό, κατευναστικό στη βρογχίτιδα και στον ισχυρό βήχα, βοηθητικό για αναπνευστικά προβλήματα και σε περιπτώσεις γρίπης. Είναι εξαιρετικό σε περιπτώσεις πονόδοντου. Το αιθέριο έλαιο που περιέχει χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία και για την αντιμετώπιση ασθενειών των φυτών.

Στο Ταΰγετο και στη Μάνη, φύεται σε μεγάλες εκτάσεις και χρησιμοποιείται στη μελισσοκομία ως βασικό φυτό για το περίφημο αρωματικό Μανιάτικο μέλι.

Ο γάμος κάνει καλό αλλά παχαίνει

Για πολλούς η εργένικη ζωή είναι συνώνυμο της ελευθερίας, δεκάδες επιστημονικές έρευνες όμως υποστηρίζουν ότι ένας άνθρωπος χωρίς γάμο στο ενεργητικό του έχει περισσότερες πιθανότητες να πεθάνει πρόωρα σε σχέση με έναν παντρεμένο. Επαναλαμβανόμενες μελέτες δεκαετιών συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι ο γάμος κάνει καλό στην υγεία. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, καρδιοπαθειών και άλλων ασθενειών.

Η πιο πρόσφατη από αυτές, που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Λος Αντζελες, ήλθε να προσθέσει ένα ακόμη βαρίδι στη ζυγαριά, από την πλευρά του γάμου. Δυσαρεστώντας τους απανταχού singles, οι Αμερικανοί ερευνητές συμπέραναν ότι οι ορκισμένοι εργένηδες ζουν λιγότερο από τους παντρεμένους συνομηλίκους τους. Εξετάζοντας τον εθνικό δείκτη θνησιμότητας μιας περιόδου 8 ετών διαπιστώθηκε ότι οι ανύπανδροι (και περισσότερο οι άνδρες) έχουν 58% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν πρόωρα σε σχέση με τους παντρεμένους συνομηλίκους τους. Αντίστοιχα, οι χήροι και οι χήρες έχουν 40% μεγαλύτερες πιθανότητες και οι διαζευγμένοι 27%.

Λίγο καλύτερα είναι τα νέα για τις εργένισσες, οι οποίες τείνουν να αναζητούν τρόπους κάλυψης των ψυχοκοινωνικών τους αναγκών και εκτός γάμου κι αναπτύσσουν γύρω τους έναν ιστό ανθρώπων που μπορεί να τις στηρίξει αν βρεθούν σε ανάγκη. Ο Πάτρικ Μάρκι, αναπληρωτής καθηγητής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Βιλανόβα της Πενσιλβάνια, συνεργάτης της έρευνας, υπογραμμίζει τη θετική επίδραση του γάμου, κυρίως για την υγεία των ανδρών. «Υποθέτω ότι σημαντικό ρόλο παίζουν οι γυναίκες, οι οποίες ενθαρρύνουν τις καλές συνήθειες των ανδρών και αποθαρρύνουν τις ανθυγιεινές».
Αντιστρόφως ανάλογες με εκείνες της υγείας είναι οι επιπτώσεις του γάμου στην ανδρική σιλουέτα και εμφάνιση. Ερευνα της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ έδειξε ότι παρόλο που οι παντρεμένοι άνδρες έχουν καλύτερες διατροφικές συνήθειες, τρώνε περισσότερα λαχανικά και πίνουν λιγότερο αλκοόλ, συγκριτικά με τους διαζευγμένους και τους χήρους, δίνουν μικρότερη σημασία στην εμφάνισή τους, ασκούνται λιγότερο, έχουν κατά κανόνα μεγαλύτερο βάρος και αυξημένα ποσοστά παχυσαρκίας.

Παρ’ όλα αυτά, οι βέρες δεν εξασφαλίζουν πάντα ούτε και για πάντα την καλή μας υγεία. Μπορεί οι έρευνες που τονίζουν τα οφέλη του γάμου να είναι πολλές, άλλες τόσες όμως επισημαίνουν ότι η μοναξιά είναι προτιμότερη ενός κακού γάμου. Ενας προβληματικός γάμος μπορεί να λειτουργήσει σαν μπούμερανγκ· από ασπίδα για την υγεία μπορεί να μετατραπεί σε πηγή αυξημένου στρες, απειλή για την υγεία της καρδιάς και «εισιτήριο» για την κατάθλιψη, με τις γυναίκες μάλιστα να επηρεάζονται περισσότερο από τους άνδρες από τις αρνητικές επιδράσεις του γάμου. Πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου του Οχάιο έδειξε ότι στα ζευγάρια που τσακώνονται πολύ συχνά μεταξύ τους ακόμη και ένα απλό τραύμα είναι πολύ πιο δύσκολο να επουλωθεί, καθώς οι εντάσεις επηρεάζουν τα επίπεδα των πρωτεϊνών του αίματος (κυτοκινών) που απαιτούνται για την επούλωσή τους

Τι θα κάναμε χωρίς ...εξωγήινους;

Η ανθρωπότητα χρωστάει το γεγονός ότι υπάρχει ακόμα στους εξωγήινους και μάλιστα στην αυτοθυσία τους! Και εξηγούμαστε... Πριν από εκατό χρόνια η Γη απειλούνταν από ένα μετεωρίτη, ο οποίος με μαθηματική ακρίβεια θα συγκρουόταν με τον πλανήτη μας. Για το λόγο αυτό, λοιπόν, ένα UFO... αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και κινούμενο με φόρα προς το ουράνιο σώμα έπεσε πάνω του και τον κατέστρεψε σώζοντας τελικά τη Γη!

Σύμφωνα με τη «Sun», ο δρ Γιούρι Λάμπβιν, πρόεδρος του Ιδρύματος Διαστημικών Φαινομένων της Tunguska, επιμένει πως στις 30 Ιουνίου 1908 ένα ΑΤΙΑ θυσιάστηκε (!) για χάρη του πλανήτη μας πέφτοντας πάνω στο μετεωρίτη που επρόκειτο να καταπέσει στη Σιβηρία! Το αποτέλεσμα, μάλιστα, της σύγκρουσης οχήματος - μετεωρίτη ήταν μια τεράστια έκρηξη ισχύος 15 μεγατόνων που κατέκαψε 80.000.000 δέντρα σε μια έκταση 160 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Ως εκ θαύματος όμως, δεν σκοτώθηκε κανείς μια και η περιοχή είναι πολύ αραιοκατοικημένη.

Μέχρι σήμερα οι επιστήμονες, που μιλούν για το «περιστατικό της Tunguska», πιστεύουν πως η μεγάλη καταστροφή οφειλόταν στην έκρηξη ενός μετεωρίτη αρκετά μίλια πάνω από την επιφάνεια της Γης.

Παρ' όλα αυτά, ο δρ Λάμπβιν αντιτάσσει επιχειρήματα που στηρίζονται στα ευρήματα. Οι πλάκες χαλαζία που βρέθηκαν στην περιοχή με τα περίεργα σχέδια πάνω τους είναι ένα από αυτά καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, «δεν διαθέτουμε τα μέσα για να εντυπώσουμε τέτοιου είδους σχέδια πάνω σε κρυστάλλους»

SEXY AND HOT .... αχ αυτά τα μελαχρινάΟλόκληρη η gallery στην Agenda του Rc-Cafe

Τα μυστήρια της Πεντέλης

Το βουνό της Πεντέλης

Η Πεντέλη είναι το δεύτερο ψηλότερο βουνό της Αττικής με ύψος 1107μ. Βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά του λεκανοπεδίου της Αττικής. Η Πεντέλη είναι ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στον ελλαδικό χώρο. Εδώ και δεκαετίες οι κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν την εμφάνιση περίεργων φώτων και θορύβων. Εκατοντάδες αναφορές, μαρτυρίες, αλλά και πειράματα από ερευνητές του είδους. Σίγουρα πολλοί θα έχετε ακούσει για το πασίγνωστο και αποδεδειγμένο πλέον φαινόμενο του σταματημένου αμαξιού που σε συγκεκριμένη πλευρά του βουνού αντί να πέφτει λόγω της κλίσης ή της πλαγιάς, αυτό ανεβαίνει λόγω των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων στην περιοχή.

Το βουνό της Πεντέλης

Το βουνό της Πεντέλης. Η Πεντέλη είναι ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στον ελλαδικό χώρο.

Από τα αρχαία ακόμα χρόνια έχουν παρατηρηθεί υπερφυσικά φαινόμενα στην εν λόγω περιοχή. Ας μην ξεχνάμε ότι από εκεί πάρθηκαν τα ιερά μάρμαρα για την κατασκευή του Παρθενώνα, στον οποίο ποτέ δεν έχει κάτσει κάποιο περιστέρι ή άλλο πτηνό, πράγμα ανεξήγητο. Επίσης ενδιαφέρουσα είναι και η ετυμολογία της λέξης Βριλήσσια. Προέρχεται από τη λέξη Βριλ, τον λαό που στα αρχαία χρόνια πίστευαν ότι ζούσε κάτω από τους πρόποδες της Πεντέλης. Αν τώρα λάβουμε υπόψη και τη θεωρία της "κούφιας Γης", μπορούμε να καταλάβουμε γιατί ο ληστής Νταβέλης είχε διαλέξει τη σπηλιά στο συγκεκριμένο βουνό για κρυψώνα του. Η ονομασία της Πεντέλης παλιότερα, ήταν και Βριλίσιον όρος. Υπάρχουν αρκετές εκδοχές για την προέλευση του ονόματος της Πεντέλης. Οι πιο γνωστές, είναι: "Πύλη εν τέλι" "Πέντε Έλη" "Πύλη εν τω τέλι" Η εκδοχή ότι λέξη "Πεντέλη" προέρχεται ετυμολογικά από την φράση "Πύλη εν τέλος " αναφέρεται και στο βιβλίο "Κούφια Γη" του Παντελή Γιαννουλάκη.

Η σπηλιά του Νταβέλη

Στη νοτιοδυτική πλευρά του βουνού, σε υψόμετρο 720μ., βρίσκεται η "Σπηλιά του Νταβέλη". Το σπήλαιο αυτό, πριν ονομαστεί έτσι, ονομαζόταν "Σπήλαιο των Αμώμων", δηλαδή των αγνών και αναμάρτητων, γιατί μόνο αυτοί μπορούσαν να εισέλθουν εκεί. Τώρα, για ποιο λόγο είχε αυτή την περίεργη ονομασία, είναι άγνωστο και περίεργο. Φημολογείται ότι ο περιβόητος λήσταρχος Νταβέλης στα μέσα του περασμένου αιώνα είχε ανακαλύψει υπόγεια περάσματα στη σπηλιά, που οδηγούσαν στην Αθήνα, αλλά και άλλες δυνάμεις, φυσικές και μη, που τον βοηθούσαν στους σκοπούς του. Το σπήλαιο έχει διαστάσεις περίπου 45x62 μέτρα και εξερευνήθηκε για πρώτη φορά από το ζεύγος Πετρόχειλου το 1935. Όπως διαβεβαιώνουν οι μελετητές δεν βρήκαν καμία στοά που να οδηγεί προς την Αθήνα. Πάντως αντίθετα με τα παραπάνω, η θεωρία της "κούφιας Γης" επιβεβαιώνεται μέρα με τη μέρα και από τον μετροπόντικα που συνέχεια έπεφτε σε κενά κάτω από το έδαφος και σε αρχαιολογικούς χώρους. Έχει παρατηρηθεί να υπάρχουν κάποια δεδομένη στιγμή στη σπηλιά του Νταβέλη ορισμένα περάσματα που οδηγούν στα ενδότερα του βουνού και λίγο αργότερα να είναι σα να μην υπήρξαν ποτέ... Παρακάτω, με τη βοήθεια του Google Maps, μπορείτε να δείτε την διαδρομή που ακολουθεί κάποιος για να φτάσει από την πλατεία Αγίας Τριάδος στην Πεντέλη (σημείο Α), στη σπηλιά του Νταβέλη(σημείο Β).
Δείτε μεγαλύτερο χάρτη

Αν θέλετε να κατεβάσετε τον παραπάνω χάρτη στον Υπολογιστή σας, μπορείτε να κάνετε κλικ στην παρακάτω εικόνα.

Η ιστορία της "σπηλιάς του Νταβέλη", πρωτοήρθε στο κοινό προς το τέλος της δεκαετίας του 60 ή στης αρχές της δεκαετίας του 70. Υπάρχουν εκατοντάδες αναφορές από τους κατοίκους της περιοχής, για "παράξενα φώτα" στον ουρανό, μικρά ανθρωποειδοί, παράξενους ήχους, φαντάσματα, κλπ.... Μέσα στο σπήλαιο, υπάρχουν μεγάλες ανωμαλίες στο μαγνητικό πεδίο και μια ισχυρή μυρωδιά από όζον στην είσοδο.

H σπηλιά του Νταβέλη

H σπηλιά του Νταβέλη. Bρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά του βουνού, σε υψόμετρο 720μ.

Σε κάποια σημεία κοντά στην σπηλιά του Νταβέλη το ποσοστό της ραδιενέργειας σε έδαφος και αέρα είναι ελαφρώς ανεβασμένο σε σχέση με το κανονικό ποσοστό, ενώ στην ίδια συγκεκριμένη περιοχή, φημολογείται ότι αν περιφέρει κάποιος μία λάμπα φθορίου υπάρχουν καλές πιθανότητες να ανάψει μόνη της! Επίσης υπάρχουν μαρτυρίες περαστικών για μυστηριώδεις τοπικούς στροβίλους διαμέτρου ενός μέτρου (κόκκινου, συνήθως, χρώματος), οι οποίοι δεν δικαιολογούνται αφού συμβαίνουν ακόμα και καλοκαιρινές μέρες, ενώ εκατό μέτρα πιο δίπλα υπάρχει πλήρης άπνοια.

Περίεργα σύμβολα

Διάφορες ιστορίες κυκλοφορούνε σχετικά με τα σύμβολα που είναι ζωγραφισμένα, ή χαραγμένα στους βράχους της σπηλιάς. Η πιο σημαντική ιστορία από όλες, είναι αυτή που υποστηρίζει ότι μία παλάμη η οποία είναι χαραγμένη στους μετακινείτε από σημείο σε σημείο, όσο περνάνε τα χρόνια. Η εν λόγω παλάμη, σήμερα βρίσκεται στο αριστερό τοίχωμα της σπηλιάς, περίπου 1 μέτρα ψηλότερα από το έδαφος. Τα τελευταία 20 χρόνια έχει αναφερθεί από τους επισκέπτες της σπηλιάς, ότι έχει μετακινηθεί τουλάχιστον τρεις φορές.

Ο θησαυρός

Υπήρχε κάποτε ένας θρύλος, που έλεγε ότι στην "Σπηλιά του Νταβέλη", υπήρχε κάπου θαμμένος ο θησαυρός του τρισένδοξου λήσταρχου Νταβέλη. Μάλιστα οι φήμες οργίαζαν και έλεγαν ότι ο θησαυρός ήταν κρυμμένος κάτω από τα δυο ιερά του Αγίου Νικολάου και του Αγίου Σπυρίδωνα, με αποτέλεσμα να έχουν σκάψει όλη την περιοχή πίσω από τα ιερά. Οι φήμες όμως καλπάζανε, και κάποιοι φτάσανε στο σημείο να λένε ότι ο σταυρός που υπάρχει πάνω από τους ναούς της σπηλιάς χρησίμευε ως μοχλός, ο όποιος αν κάποιος τον μετακινούσε, τότε άνοιγε μια καταπακτή η όποια έβγαζε σε ένα υπόγειο χώρο όπου βρισκόταν ο θησαυρός του Νταβέλη. Από ότι φαίνεται όμως, μετά από τόσο καιρό ψαξίματος από όλους τους κυνηγούς θησαυρών όλα αυτά τα χρόνια, θησαυρός του Νταβέλη ουδέποτε υπήρξε στην περιοχή της σπηλιάς. Εξάλλου, ένας τόσο τρανός λήσταρχος όπως ο Νταβέλης, δεν υπήρχε περίπτωση να κρύψει τον θησαυρό του σε ένα τόσο πολυσύχναστο μέρος, καθώς από την συγκεκριμένη περιοχή, πέρναγε πληθώρα κόσμου καθημερινά, καθώς το μέρος ήταν αρκετά γνωστό στην τότε Αθήνα.

Ο Ελληνικός στρατός

Μέχρι και ο Ελληνικός στρατός έχει ανάμειξη στην υπόθεση της σπηλιάς του Νταβέλη. Τη δεκαετία του 80, η πολεμική αεροπορία μπήκε στο παιχνίδι. Η περιοχή κρίθηκε κατάλληλη για την εγκατάσταση στρατιωτικής βάσης!!! Άρχισαν διάφορες εργασίες, οι οποίες ίσως αποτέλεσαν το έδαφος για κάποιες μαρτυρίες κατοίκων αναφορικά με περίεργα φώτα μέσα στη νύχτα και παράξενους θορύβους. Έκλεισαν, ή προσπάθησαν να κλείσουν την περιοχή για να χτίσουν ένα τεράστιο σύστημα από τούνελ γύρω από την σπηλιά, και να συνδέσουν τη σπηλιά με αυτό το τούνελ. Η επίσημη εξήγηση ήταν, και είναι ακόμα, ότι ολόκληρο το σύστημα των τούνελ, είναι ένα μέρος προγράμματος του ΝΑΤΟ. Τόσο η χωροφυλακή όσο και το Υπουργείο πολιτισμού δεν έδωσαν ποτέ καμία εξήγηση για την ακριβή φύση των έργων αυτών, ενώ το Γενικό Επιτελείο Στρατού αρνήθηκε αρχικά την οποιαδήποτε ανάμιξη στην υπόθεση. Αργότερα όμως και μετά από ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Ταχυδρόμος" της 6ης Οκτωβρίου 1977 το Γ.Ε.Σ. παραδέχτηκε πως ο στρατός είχε ξεκινήσει άκρως απόρρητα έργα στη σπηλιά της Πεντέλης! Εν πάση περιπτώσει, μετά από μερικά χρόνια, σταμάτησε η κατασκευή του συστήματος των τούνελ, και οι άνθρωποι της πολεμικής αεροπορίας εγκατέλειψαν την περιοχή. Παλιοί κάτοικοι της περιοχής, σχετικά με τα στρατιωτικά έργα, λένε πως η απάντηση που τους είχε δοθεί τότε για την κατασκευή των διαφόρων τούνελ, ήταν ότι θα τα χρησιμοποιούσαν για την φύλαξη στρατιωτικού υλικού, το οποίο υλικό, ήταν ανάγκη να φυλάσσεται σε συνθήκες υψηλής υγρασίας. Το περίεργο της υπόθεσης όμως, είναι ότι το ένα από τα δύο τούνελ μπορείς να το ακολουθήσεις για 80 μέτρα περίπου, και το γεγονός ότι η υγρασία είναι σε πολύ ανεβασμένα επίπεδα, τα καθιστά ακατάλληλα για την φύλαξη στρατιωτικού υλικού. Η ευρύτερη περιοχή γύρω από τη σπηλιά, είχε κηρυχτεί στρατιωτική. Υπήρχε φρούρηση από στρατιώτες και απαγορευόταν η προσέγγιση πολιτών για τουλάχιστον 3 χρόνια. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου υπήρξαν πολλές αναφορές από τους εργαζομένους εκεί, για παράξενα φαινόμενα, όπως ΑΤΙΑ κλπ.... Είναι επιβεβαιωμένο ότι διάφοροι εργαζόμενοι, πέθαναν μετά από μερικά χρόνια, όλοι από την ίδια αιτία. Τον Καρκίνο!

Σήμερα

Μετά από το 1985, η "σπηλιά του Νταβέλη" έγινε πολύ διάσημη στα clubs των νέων, ως σημείο ισχύος. Έχουν συγκεντρώσεις εκεί ακόμα και σήμερα και χρησιμοποιούν τη σπηλιά ως σημείο αυτοσυγκέντρωσης και σκέψης. Ακόμη και μερικές ομάδες Μαύρης Μαγείας, χρησιμοποιούσαν παλιότερα τη σπηλιά για τελετές. Όλες οι θέσεις γύρω από τη σπηλιά έχουν ακόμα σημάδια από τις τελετές αυτές. Αν είναι λοιπόν να ετοιμάσετε κάποια εξερευνητική επιχείρηση, να φροντίστε να είστε σωστά εξοπλισμένοι με φακούς, μετρητή ραδιενέργειας (γκάιγκερ), λάμπες φθορίου και φυσικά φωτογραφική μηχανή ή ακόμα και βιντεοκάμερα. Και να μην πάτε μόνοι σας, φροντίστε να είστε τουλάχιστον τρεις και αυτό για δύο λόγους. Για λόγους ασφαλείας, αλλά και για να έχετε μάρτυρες για όσα μπορεί πιθανώς να δείτε και να βιώσετε.

H ΒΜW θα κυκλοφορήσει σειρά Μ σε… ποδήλατο


Το γράμμα Μ στα μοντέλα της BMW είναι λίγο πολύ γνωστό και υποδηλώνει ότι πρόκειται για γρήγορες εκδόσεις. Μέχρι στιγμής γνωρίζαμε τις αντίστοιχες στις σειρές, 1, 3, 5, 6, Χ5 και Χ6 αλλά από εδώ και στο εξής προστίθεται μία ακόμη αλλά σε ένα όχημα με.. δύο τροχούς.

Πρόκειται για μία συλλεκτική έκδοση ποδηλάτου της γερμανικής φίρμας το οποίο θα φέρει το γράμμα Μ. Αναφερόμαστε σε ένα ποδήλατο με κορυφαία ποιότητα κατασκευής, πλαίσιο από αλουμίνιο, δερμάτινη σέλα και χαρακτηριστικά που το καθιστούν μοναδικό. Το συγκεκριμένο ζυγίζει 12,9 κιλά και είναι εξοπλισμένο με δισκόφρενα εμπρός και πίσω. Το εν λόγω ποδήλατο θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι σε περιορισμένο αριθμό και θα πωλείται μέσω των αντιπροσώπων της BMW αλλά και την ιστοσελίδα με τα προϊόντα της γερμανικής φίρμας.

Εκδόσεις M Bike
Medium : 46 εκ. (ύψος 162-178 εκ.)
Large: 51 εκ. (ύψος 175-185 εκ.)
XLarge: 55 εκ. (ύψος 183-195 εκ.)

Χαρακτηριστικά
Πλαίσιο αλουμινίου
Εμπρός ανάρτησης
Συμπίεση ελατηρίου 80 mm
Πιρούνι: Manitou
Βάρος: 12,9 κιλά
ROUMEL 07

ΚΛΑΝΟΛΟΓΙΟ


ΚΛΑΝΟΛΟΓΙΟ
----------------
γιατί εσείς το ζητήσατε!!!

00:00 - 01:00 Κάτι σε πείραξε...

01:00 - 02:00 Κάτι σε πείραξε...Κάνε λίγη υπομονή...

02:00 - 03:00 Κάτι σε πείραξε...Κάνε λίγη υπομονή...Στην ανάγκη πιες ένα ποτηράκι ξεθυμασμένη Coca Cola...

03:00 - 04:00 Κάτι σε πείραξε...Κάνε λίγη υπομονή...Στην ανάγκη πιες ένα ποτηράκι ξεθυμασμένη Coca Cola... Αν δε σε πιάσει, πιες κι άλλο ένα...

04:00 - 05:00 Κάτι σε πείραξε...Κάνε λίγη υπομονή...Στην ανάγκη πιες ένα ποτηράκι ξεθυμασμένη Coca Cola... Αν δε σε πιάσει, πιες κι άλλο ένα...Και μετά ακόμα ένα...

05:00 - 06:00 Κάτι σε πείραξε...Κάνε λίγη υπομονή...Στην ανάγκη πιες ένα ποτηράκι ξεθυμασμένη Coca Cola... Αν δε σε πιάσει, πιες κι άλλο ένα...Και μετά ακόμα ένα...Μπορεί να φταίει η μια γαβάθα φασολάδα που τσάκισες χτες...

06:00 - 07:00 Κάτι σε πείραξε...Κάνε λίγη υπομονή...Στην ανάγκη πιες ένα ποτηράκι ξεθυμασμένη Coca Cola... Αν δε σε πιάσει, πιες κι άλλο ένα...Και μετά ακόμα ένα...Μπορεί να φταίει η μια γαβάθα φασολάδα που τσάκισες χτες... και που έριξες μέσα φέτα...

07:00 - 08:00 Κάτι σε πείραξε...Κάνε λίγη υπομονή...Στην ανάγκη πιες ένα ποτηράκι ξεθυμασμένη Coca Cola... Αν δε σε πιάσει, πιες κι άλλο ένα...Και μετά ακόμα ένα...Μπορεί να φταίει η μια γαβάθα φασολάδα που τσάκισες χτες... και που έριξες μέσα φέτα... και ήπιες παράλληλα ούζο...

08:00 - 09:00 Κάτι σε πείραξε...Κάνε λίγη υπομονή...Στην ανάγκη πιες ένα ποτηράκι ξεθυμασμένη Coca Cola... Αν δε σε πιάσει, πιες κι άλλο ένα...Και μετά ακόμα ένα...Μπορεί να φταίει η μια γαβάθα φασολάδα που τσάκισες χτες... και που έριξες μέσα φέτα... και ήπιες παράλληλα ούζο...με μισή μεζούρα γρεναδίνη...

09:00 - 10:00 Κάτι σε πείραξε...Κάνε λίγη υπομονή...Στην ανάγκη πιες ένα ποτηράκι ξεθυμασμένη Coca Cola... Αν δε σε πιάσει, πιες κι άλλο ένα...Και μετά ακόμα ένα...Μπορεί να φταίει η μια γαβάθα φασολάδα που τσάκισες χτες... και που έριξες μέσα φέτα... και ήπιες παράλληλα ούζο...με μισή μεζούρα γρεναδίνη... και μετά πλάκωσες τις πάστες...

10:00 - 11:00 Κάτι σε πείραξε...Κάνε λίγη υπομονή...Στην ανάγκη πιες ένα ποτηράκι ξεθυμασμένη Coca Cola... Αν δε σε πιάσει, πιες κι άλλο ένα...Και μετά ακόμα ένα...Μπορεί να φταίει η μια γαβάθα φασολάδα που τσάκισες χτες... και που έριξες μέσα φέτα... και ήπιες παράλληλα ούζο...με μισή μεζούρα γρεναδίνη... και μετά πλάκωσες τις πάστες...που σου είχαν ξεμείνει στο ψυγείο εδώ και 3 βδομάδες...

11:00 - 12:00 Κάτι σε πείραξε...Κάνε λίγη υπομονή...Στην ανάγκη πιες ένα ποτηράκι ξεθυμασμένη Coca Cola... Αν δε σε πιάσει, πιες κι άλλο ένα...Και μετά ακόμα ένα...Μπορεί να φταίει η μια γαβάθα φασολάδα που τσάκισες χτες... και που έριξες μέσα φέτα... και ήπιες παράλληλα ούζο...με μισή μεζούρα γρεναδίνη... και μετά πλάκωσες τις πάστες...που σου είχαν ξεμείνει στο ψυγείο εδώ και 3 βδομάδες...Σήκω και περπάτησε λίγο...

12:00 - 13:00 Κάτι σε πείραξε...Κάνε λίγη υπομονή...Στην ανάγκη πιες ένα ποτηράκι ξεθυμασμένη Coca Cola... Αν δε σε πιάσει, πιες κι άλλο ένα...Και μετά ακόμα ένα...Μπορεί να φταίει η μια γαβάθα φασολάδα που τσάκισες χτες... και που έριξες μέσα φέτα... και ήπιες παράλληλα ούζο...με μισή μεζούρα γρεναδίνη... και μετά πλάκωσες τις πάστες...που σου είχαν ξεμείνει στο ψυγείο εδώ και 3 βδομάδες...Σήκω και περπάτησε λίγο...ΕΙΠΑ ΣΗΚΩ!!!...

13:00 - 14:00 Κάτι σε πείραξε...Κάνε λίγη υπομονή...Στην ανάγκη πιες ένα ποτηράκι ξεθυμασμένη Coca Cola... Αν δε σε πιάσει, πιες κι άλλο ένα...Και μετά ακόμα ένα...Μπορεί να φταίει η μια γαβάθα φασολάδα που τσάκισες χτες... και που έριξες μέσα φέτα... και ήπιες παράλληλα ούζο...με μισή μεζούρα γρεναδίνη... και μετά πλάκωσες τις πάστες...που σου είχαν ξεμείνει στο ψυγείο εδώ και 3 βδομάδες...Σήκω και περπάτησε λίγο... ΕΙΠΑ ΣΗΚΩ!!!... Μια και σηκώθηκες φτιάξε μου έναν καφέ...

14:00 - 15:00 Κάτι σε πείραξε...Κάνε λίγη υπομονή...Στην ανάγκη πιες ένα ποτηράκι ξεθυμασμένη Coca Cola... Αν δε σε πιάσει, πιες κι άλλο ένα...Και μετά ακόμα ένα...Μπορεί να φταίει η μια γαβάθα φασολάδα που τσάκισες χτες... και που έριξες μέσα φέτα... και ήπιες παράλληλα ούζο...με μισή μεζούρα γρεναδίνη... και μετά πλάκωσες τις πάστες...που σου είχαν ξεμείνει στο ψυγείο εδώ και 3 βδομάδες...Σήκω και περπάτησε λίγο... ΕΙΠΑ ΣΗΚΩ!!!... Μια και σηκώθηκες φτιάξε μου έναν καφέ... Τι «Πώς τον πίνεις;» ρε βλήμα; Γλυκό με γάλα!...

15:00 - 16:00 Κάτι σε πείραξε...Κάνε λίγη υπομονή...Στην ανάγκη πιες ένα ποτηράκι ξεθυμασμένη Coca Cola... Αν δε σε πιάσει, πιες κι άλλο ένα...Και μετά ακόμα ένα...Μπορεί να φταίει η μια γαβάθα φασολάδα που τσάκισες χτες... και που έριξες μέσα φέτα... και ήπιες παράλληλα ούζο...με μισή μεζούρα γρεναδίνη... και μετά πλάκωσες τις πάστες...που σου είχαν ξεμείνει στο ψυγείο εδώ και 3 βδομάδες...Σήκω και περπάτησε λίγο... ΕΙΠΑ ΣΗΚΩ!!!... Μια και σηκώθηκες φτιάξε μου έναν καφέ... Τι «Πώς τον πίνεις;» ρε βλήμα; Γλυκό με γάλα!...Όχι εσύ μην πιεις, θα σε κάνει χειρότερα...

16:00 - 17:00 Κάτι σε πείραξε...Κάνε λίγη υπομονή...Στην ανάγκη πιες ένα ποτηράκι ξεθυμασμένη Coca Cola... Αν δε σε πιάσει, πιες κι άλλο ένα...Και μετά ακόμα ένα...Μπορεί να φταίει η μια γαβάθα φασολάδα που τσάκισες χτες... και που έριξες μέσα φέτα... και ήπιες παράλληλα ούζο...με μισή μεζούρα γρεναδίνη... και μετά πλάκωσες τις πάστες...που σου είχαν ξεμείνει στο ψυγείο εδώ και 3 βδομάδες...Σήκω και περπάτησε λίγο... ΕΙΠΑ ΣΗΚΩ!!!... Μια και σηκώθηκες φτιάξε μου έναν καφέ... Τι «Πώς τον πίνεις;» ρε βλήμα; Γλυκό με γάλα!...Όχι εσύ μην πιεις, θα σε κάνει χειρότερα... φτιάξε να πιεις τσάι...

17:00 - 18:00 Κάτι σε πείραξε...Κάνε λίγη υπομονή...Στην ανάγκη πιες ένα ποτηράκι ξεθυμασμένη Coca Cola... Αν δε σε πιάσει, πιες κι άλλο ένα...Και μετά ακόμα ένα...Μπορεί να φταίει η μια γαβάθα φασολάδα που τσάκισες χτες... και που έριξες μέσα φέτα... και ήπιες παράλληλα ούζο...με μισή μεζούρα γρεναδίνη... και μετά πλάκωσες τις πάστες...που σου είχαν ξεμείνει στο ψυγείο εδώ και 3 βδομάδες...Σήκω και περπάτησε λίγο... ΕΙΠΑ ΣΗΚΩ!!!... Μια και σηκώθηκες φτιάξε μου έναν καφέ... Τι «Πώς τον πίνεις;» ρε βλήμα; Γλυκό με γάλα!...Όχι εσύ μην πιεις, θα σε κάνει χειρότερα... φτιάξε να πιεις τσάι... Του βουνού ή της θάλασσας, δεν έχει σημασία...

18:00 - 19:00 Κάτι σε πείραξε...Κάνε λίγη υπομονή...Στην ανάγκη πιες ένα ποτηράκι ξεθυμασμένη Coca Cola... Αν δε σε πιάσει, πιες κι άλλο ένα...Και μετά ακόμα ένα...Μπορεί να φταίει η μια γαβάθα φασολάδα που τσάκισες χτες... και που έριξες μέσα φέτα... και ήπιες παράλληλα ούζο...με μισή μεζούρα γρεναδίνη... και μετά πλάκωσες τις πάστες...που σου είχαν ξεμείνει στο ψυγείο εδώ και 3 βδομάδες...Σήκω και περπάτησε λίγο... ΕΙΠΑ ΣΗΚΩ!!!... Μια και σηκώθηκες φτιάξε μου έναν καφέ... Τι «Πώς τον πίνεις;» ρε βλήμα; Γλυκό με γάλα!...Όχι εσύ μην πιεις, θα σε κάνει χειρότερα... φτιάξε να πιεις τσάι... Του βουνού ή της θάλασσας, δεν έχει σημασία... Ούτε για μπάνιο θα πας ούτε για ορειβασία...

19:00 - 20:00 Κάτι σε πείραξε...Κάνε λίγη υπομονή...Στην ανάγκη πιες ένα ποτηράκι ξεθυμασμένη Coca Cola... Αν δε σε πιάσει, πιες κι άλλο ένα...Και μετά ακόμα ένα...Μπορεί να φταίει η μια γαβάθα φασολάδα που τσάκισες χτες... και που έριξες μέσα φέτα... και ήπιες παράλληλα ούζο...με μισή μεζούρα γρεναδίνη... και μετά πλάκωσες τις πάστες...που σου είχαν ξεμείνει στο ψυγείο εδώ και 3 βδομάδες...Σήκω και περπάτησε λίγο... ΕΙΠΑ ΣΗΚΩ!!!... Μια και σηκώθηκες φτιάξε μου έναν καφέ... Τι «Πώς τον πίνεις;» ρε βλήμα; Γλυκό με γάλα!...Όχι εσύ μην πιεις, θα σε κάνει χειρότερα... φτιάξε να πιεις τσάι... Του βουνού ή της θάλασσας, δεν έχει σημασία... Ούτε για μπάνιο θα πας ούτε για ορειβασία... (Χα! Στο προηγούμενο έκανα και ρίμα!)...


20:00 - 21:00 Κάτι σε πείραξε...Κάνε λίγη υπομονή...Στην ανάγκη πιες ένα ποτηράκι ξεθυμασμένη Coca Cola... Αν δε σε πιάσει, πιες κι άλλο ένα...Και μετά ακόμα ένα...Μπορεί να φταίει η μια γαβάθα φασολάδα που τσάκισες χτες... και που έριξες μέσα φέτα... και ήπιες παράλληλα ούζο...με μισή μεζούρα γρεναδίνη... και μετά πλάκωσες τις πάστες...που σου είχαν ξεμείνει στο ψυγείο εδώ και 3 βδομάδες...Σήκω και περπάτησε λίγο... ΕΙΠΑ ΣΗΚΩ!!!... Μια και σηκώθηκες φτιάξε μου έναν καφέ... Τι «Πώς τον πίνεις;» ρε βλήμα; Γλυκό με γάλα!...Όχι εσύ μην πιεις, θα σε κάνει χειρότερα... φτιάξε να πιεις τσάι... Του βουνού ή της θάλασσας, δεν έχει σημασία... Ούτε για μπάνιο θα πας ούτε για ορειβασία... (Χα! Στο προηγούμενο έκανα και ρίμα!)... Η αλήθεια είναι πως δε σε βλέπω και πολύ καλά...

21:00 - 22:00 Κάτι σε πείραξε...Κάνε λίγη υπομονή...Στην ανάγκη πιες ένα ποτηράκι ξεθυμασμένη Coca Cola... Αν δε σε πιάσει, πιες κι άλλο ένα...Και μετά ακόμα ένα...Μπορεί να φταίει η μια γαβάθα φασολάδα που τσάκισες χτες... και που έριξες μέσα φέτα... και ήπιες παράλληλα ούζο...με μισή μεζούρα γρεναδίνη... και μετά πλάκωσες τις πάστες...που σου είχαν ξεμείνει στο ψυγείο εδώ και 3 βδομάδες...Σήκω και περπάτησε λίγο... ΕΙΠΑ ΣΗΚΩ!!!... Μια και σηκώθηκες φτιάξε μου έναν καφέ... Τι «Πώς τον πίνεις;» ρε βλήμα; Γλυκό με γάλα!...Όχι εσύ μην πιεις, θα σε κάνει χειρότερα... φτιάξε να πιεις τσάι... Του βουνού ή της θάλασσας, δεν έχει σημασία... Ούτε για μπάνιο θα πας ούτε για ορειβασία... (Χα! Στο προηγούμενο έκανα και ρίμα!)... Η αλήθεια είναι πως δε σε βλέπω και πολύ καλά... Να πάρουμε τηλέφωνο κάνα γιατρό;...

22:00 - 23:00 Κάτι σε πείραξε...Κάνε λίγη υπομονή...Στην ανάγκη πιες ένα ποτηράκι ξεθυμασμένη Coca Cola... Αν δε σε πιάσει, πιες κι άλλο ένα...Και μετά ακόμα ένα...Μπορεί να φταίει η μια γαβάθα φασολάδα που τσάκισες χτες... και που έριξες μέσα φέτα... και ήπιες παράλληλα ούζο...με μισή μεζούρα γρεναδίνη... και μετά πλάκωσες τις πάστες...που σου είχαν ξεμείνει στο ψυγείο εδώ και 3 βδομάδες...Σήκω και περπάτησε λίγο... ΕΙΠΑ ΣΗΚΩ!!!... Μια και σηκώθηκες φτιάξε μου έναν καφέ... Τι «Πώς τον πίνεις;» ρε βλήμα; Γλυκό με γάλα!...Όχι εσύ μην πιεις, θα σε κάνει χειρότερα... φτιάξε να πιεις τσάι... Του βουνού ή της θάλασσας, δεν έχει σημασία... Ούτε για μπάνιο θα πας ούτε για ορειβασία... (Χα! Στο προηγούμενο έκανα και ρίμα!)... Η αλήθεια είναι πως δε σε βλέπω και πολύ καλά... Να πάρουμε τηλέφωνο κάνα γιατρό;...Όχι λες ε;...

23:00 - 00:00 Κάτι σε πείραξε...Κάνε λίγη υπομονή...Στην ανάγκη πιες ένα ποτηράκι ξεθυμασμένη Coca Cola... Αν δε σε πιάσει, πιες κι άλλο ένα...Και μετά ακόμα ένα...Μπορεί να φταίει η μια γαβάθα φασολάδα που τσάκισες χτες... και που έριξες μέσα φέτα... και ήπιες παράλληλα ούζο...με μισή μεζούρα γρεναδίνη... και μετά πλάκωσες τις πάστες...που σου είχαν ξεμείνει στο ψυγείο εδώ και 3 βδομάδες...Σήκω και περπάτησε λίγο... ΕΙΠΑ ΣΗΚΩ!!!... Μια και σηκώθηκες φτιάξε μου έναν καφέ... Τι «Πώς τον πίνεις;» ρε βλήμα; Γλυκό με γάλα!...Όχι εσύ μην πιεις, θα σε κάνει χειρότερα... φτιάξε να πιεις τσάι... Του βουνού ή της θάλασσας, δεν έχει σημασία... Ούτε για μπάνιο θα πας ούτε για ορειβασία... (Χα! Στο προηγούμενο έκανα και ρίμα!)... Η αλήθεια είναι πως δε σε βλέπω και πολύ καλά... Να πάρουμε τηλέφωνο κάνα γιατρό;...Όχι λες ε;... Κι αφού βλέπεις ότι έχεις ξεκωλωθεί στο κλανίδι, τι περιμένεις;...

ΘΑ ΜΑΣ ΧΕΣΕΙΣ ΚΙΟΛΑΣ;;;;
.
.

Ο άνθρωπος που κατέχει τα περισσότερα ρεκόρ Γκίνες

Ενας επιχειρηματίας από τη Νέα Υόρκη πέτυχε το ρεκόρ των ρεκόρ αφού έγινε ο πρώτος άνθρωπος, ο οποίος κατέχει ταυτόχρονα 100 βραβεία Γκίνες.

Η Επιτροπή των Ρεκόρ Γκίνες επιβεβαίωσε την Τετάρτη ότι ο 54χρονος, Ασρίτα Φόρμαν κατέχει 100 ρεκόρ, που δεν έχουν ποτέ καταρριφθεί.

Η πρώτη του εγγραφή στο Βιβλίο των Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες έγινε πριν από 30 χρόνια, όταν έκανε 27.000 αναπηδήσεις μέσα σε πέντε ώρες.

Ο ίδιος εξηγεί ότι έχει πετύχει περίπου 230 ρεκόρ, αλλά ότι πολλά από αυτά έχουν καταρριφθεί.

Ο Φόρμαν, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης καταστήματος με είδη υγιεινής διατροφής στο Κουίνς, κέρδισε τον εκατοστό του τίτλο την Τρίτη διοργανώνοντας την ομαδική ανάγνωση ενός ποιήματος σε 110 γλώσσες, ανάμεσά τους στη γλώσσα των Ζουλού και στα Ραιτορομανικά.

Σε μία άλλη περίπτωση, ο Φόρμαν πέτυχε ρεκόρ τρώγοντας 38 σοκολατένια κουφέτα Μ&Μs με κινέζικα ξυλάκια (chopsticks) μέσα σε ένα λεπτό

Η Βανέσα Χολέβα.... στο Maxim!!


okokoras

ΙΑΝ ΦΛΕΜΙΝΓΚ, Ο Πατέρας Του Διασημότερου Κατασκόπου

Η άποψη ότι ο Τζέιμς Μποντ υπήρξε προέκταση του ανθρώπου που τον δημιούργησε, του Ιαν Φλέμινγκ, δεν διακρίνεται από υπερβολή γιατί στον πολυτάραχο βίο του Φλέμινγκ αντανακλάται η εικόνα του μυστικού πράκτορα ο οποίος συνεχίζει να επηρεάζει εκατομμύρια θαυμαστών.

Η μεγαλοαστική καταγωγή του γεννημένου στο Λονδίνο Ιαν Λάνκαστερ Φλέμινγκ (18.5.1908 - 12.08.1964) σήμαινε ανατροφή στα πούπουλα. Ο πατέρας του ήταν βουλευτής των Συντηρητικών, ο παππούς του τραπεζίτης. Αξιοζήλευτες σπουδές στο Κολέγιο του Ιτον, απ' όπου μάλιστα ο Φλέμινγκ είχε αποβληθεί όταν αποκαλύφθηκε μια ερωτική περιπέτειά του. Οι τυχοδιωκτικές και κοσμοπολίτικες διαθέσεις του σε συνάρτηση με την έμφυτη φαντασία του τον οδήγησαν στην απόφαση να εγκαταλείψει τη στρατιωτική σχολή και να ακολουθήσει τον δρόμο της δημοσιογραφίας.

Η δημοσιογραφία τον οδήγησε στην κατασκοπία και η κατασκοπία στη μυθιστοριογραφία...

Η σχέση του Φλέμινγκ με τον Τζέιμς Μποντ ουσιαστικά αρχίζει το 1939, όταν για λογαριασμό των «Times» του Λονδίνου ο κατοπινός συγγραφέας ανέλαβε να καλύψει μια υπόθεση εμπορίου στη Σοβιετική Ένωση. Η εφημερίδα «Pravda» τον κατηγόρησε για κατασκοπία και ο Φλέμινγκ αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη χώρα. Η κατηγορία απεδείχθη βάσιμη. Επιστρέφοντας στην πατρίδα του, ενημέρωσε τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες για τους σοβιετικούς εξοπλισμούς και όταν ξέσπασε ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος, ο Φλέμινγκ κρίθηκε απαραίτητο εργαλείο των μυστικών υπηρεσιών του Βασιλικού Ναυτικού.

Οι καλές γνώσεις του Φλέμινγκ στα οικονομικά, η ευχέρειά του στις ξένες γλώσσες και η κοινωνικότητά του ως κοσμοπολίτης τζέντλεμαν - πλέιμποϊ τον βοήθησαν να εξελιχθεί σε ικανότατο αναλυτή πολεμικών επιχειρήσεων, με ειδικότητα το σπάσιμο κωδικών και τον αποπροσανατολισμό του εχθρού. Γνώρισε ολόκληρο τον κόσμο συλλέγοντας εμπειρίες, αλλά βρέθηκε και προσωπικά στο πεδίο δράσης, το 1940, στη Γαλλία όπου ανέλαβε την ευθύνη της επιχείρησης απόδρασης προσφύγων από τη χώρα (αργότερα φυγάδευσε τον βασιλιά Ζογκ της Αλβανίας).

Η συγγραφική φλόγα του Φλέμινγκ επρόκειτο να ανάψει αρκετά χρόνια μετά τη λήξη του πολέμου, ωστόσο είναι εμφανές ότι ο πόλεμος ανέπτυξε τη φαντασία του. Σημειωτέον ότι είχε την προνοητικότητα να κρατάει σημειώσεις. Προτού λήξει ο πόλεμος, η ιδέα ενός ήρωα μυθιστορημάτων κατασκοπίας τον απασχολούσε. Από το τέλος του πολέμου ως τη χρονιά εμφάνισης του Τζέιμς Μποντ, ο Φλέμινγκ διετέλεσε διευθυντής του τμήματος διεθνών ειδήσεων των «Times». Από αυτή τη θέση μπορούσε να συλλέγει και να ελέγχει ανταποκρίσεις από όλο τον κόσμο.

Ο Τζέιμς Μποντ εμφανίζεται για πρώτη φορά στη δημοσιότητα, το 1952, με την έκδοση του «Καζινό Ρουαγιάλ». Ο Φλέμινγκ ήταν 44 ετών όταν έγραψε το μυθιστόρημα στο εξοχικό του στην Τζαμάικα όπου προετοίμαζε τον... γάμο του. Γάμος ο οποίος έγινε εσπευσμένα γιατί η σύζυγός του, Αν, είχε μείνει έγκυος, βάζοντας τέλος στις ερωτικές ατασθαλίες του Φλέμινγκ, ο οποίος, όπως ακριβώς ο Τζέιμς Μποντ, είχε υπάρξει μεγάλος γυναικάς. Όσο για το εξοχικό, ήταν μια παραχώρηση των «Times» και μάλιστα λεγόταν «Goldeneye» (ο τίτλος ενός έργου του). Εκεί ο Φλέμινγκ έγραψε τα περισσότερα από τα δώδεκα μυθιστορήματά του με ήρωα τον 007 (και δύο συλλογές μικρών ιστοριών). Το 1961 οι παραγωγοί Αλμπερτ Μπρόκολι και Χάρι Σάλτσμαν απέκτησαν τα δικαιώματα όλων των έργων του Φλέμινγκ με τον 007, εκτός από το πρώτο - το «Καζινό Ρουαγιάλ» - που ανήκε στον παραγωγό Γκρέγκορι Ράτοφ (γι' αυτό και η τελευταία επίσημη ταινία Τζέιμς Μποντ από μυθιστόρημα του Φλέμινγκ είναι το «Casino Royale» με τον Ντάνιελ Κρεγκ). Παρεμπιπτόντως ο Σον Κόνερι δεν συγκαταλεγόταν στις προτιμήσεις του Φλέμινγκ, ο οποίος είχε στο μυαλό του ηθοποιούς, όπως ο Κάρι Γκραντ, ο Ρότζερ Μουρ και ο Ντέιβιντ Νίβεν. Όταν όμως ο συγγραφέας είδε τον «Δρ Νο» ένιωσε ικανοποιημένος.

Τον Οκτώβριο του 2000 είδαν το φως της δημοσιότητας δαχτυλογραφημένες και χειρόγραφες προσωπικές σημειώσεις του συγγραφέα που αφορούν τη δημιουργία του Μποντ. Το ενδιαφέρον εδώ έγκειται στο ότι, ενώ τα αρχεία του Φλέμινγκ αναφέρονται σε πράγματα ήδη γνωστά για τον Μποντ, αυτά τα πράγματα ποτέ ως τότε δεν είχαν ερμηνευθεί. Τα αρχεία αποκαλύπτουν μικρές ή μεγάλες λεπτομέρειες μέσω τον οποίων εξηγείται ο χαρακτήρας του πράκτορα 007, ο οποίος έμοιαζε πολύ με τον «πατέρα» του.

Το αλκοόλ ανέκαθεν υπήρξε μια χαρακτηριστική λεπτομέρεια η οποία συνοδεύει τον Μποντ σε όλες τις περιπέτειές του. Ο Τζέιμς Μποντ π.χ. επέμενε πάντοτε το μαρτίνι του να είναι «κουνημένο» και όχι ανακατεμένο. Ο Αντριου Λάσετ, βιογράφος του Φλέμινγκ - που προτιμούσε τα κοκτέιλ περισσότερο απ' ό,τι το κρασί -, υποστηρίζει ότι ο συγγραφέας δεν ήθελε να ανακατεύονται τα ποτά διότι έτσι χανόταν η γεύση και το άρωμα των συστατικών τους. Ο Φλέμινγκ αγαπούσε πολύ το τζιν και το βερμούτ και σύμφωνα με τις σημειώσεις του ήθελε να προστατεύει τον Μποντ σε ό,τι αφορούσε το αλκοόλ. «Το ποτό ξεκούραζε τον Μποντ» γράφει. «Κανόνας του ήταν να μη μεθύσει ποτέ, αν και μέσα σε 20 χρόνια είναι μάλλον απίθανο να μην κοιμήθηκε έστω μία φορά μεθυσμένος».

Κανόνες του Μποντ ήταν επίσης να μην πίνει ποτέ το μεσημέρι ή μετά το δείπνο και βέβαια ποτέ να μην αγγίζει λικέρ. «Ο Φλέμιγκ δεν μπορούσε να τα βγάλει πέρα με το αλκοόλ» είπε ο Λάσετ. «Δύο ποτήρια κρασί με το μεσημεριανό του ήταν αρκετά για να τον διαλύσουν».

Τα περίπλοκα «γκάτζετ», τα όπλα αλλά και τα γρήγορα αυτοκίνητα ανήκουν επίσης στις αδυναμίες του Τζέιμς Μποντ, όπως άλλωστε ήταν και του Φλέμινγκ που έκανε συλλογή πρώτων εκδόσεων βιβλίων που αναφέρονταν στην εξέλιξη της τεχνολογίας. Αγαπημένο αυτοκίνητο του συγγραφέα ήταν η Μπουγκάτι, αν και προτίμησε κάτι πιο σοβινιστικό για τον πράκτορά του, την περίφημη Αστον Μάρτιν.

Αποκαλυπτικές επίσης είναι κάποιες λεπτομέρειες που αναφέρονται στο πώς ο Φλέμινγκ επέλεγε τα ονόματα των χαρακτήρων στα μυθιστορήματά του. Λίγοι ίσως γνωρίζουν ότι το ονοματεπώνυμο Τζέιμς Μποντ ήταν μια έμπνευση της στιγμής. Ο Φλέμινγκ «δανείστηκε» το ονοματεπώνυμο του ορνιθολόγου συγγραφέα ενός βιβλίου γύρω από πουλιά των Δυτικών Ινδιών, το οποίο ανακάλυψε τυχαία επάνω σε ένα τραπέζι στο σαλόνι του ξενοδοχείου. Όσο για τον κωδικό 007, το 00 ήταν το νούμερο που χρησιμοποιούσε το Γουάιτ Χολ για να χαρακτηρίζει απόρρητα έγγραφα.

Το όνομα του Φίλιξ Λάιτερ, αμερικανού συνδέσμου του 007 με τη CIA, «συναρμολογήθηκε» από τα ονόματα δύο γνωστών του συγγραφέα, του Ιβαρ Φίλιξ Μπράις, (συμμαθητή του στο Κολέγιο του Ιτον) και ενός αμερικανού φίλου του ονόματι Τόμι Λάιτερ. Η μις Μόνιπενι, ιδιαιτέρα γραμματεύς του «Μ», προϊσταμένου του Μποντ, οφείλει την ονομασία της σε έναν χαρακτήρα του ανολοκλήρωτου μυθιστορήματος «The Sett», του αδελφού του Φλέμινγκ, Πίτερ Φλέμινγκ.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗΣ
ΒΗΜΑ

Κράνος : Μύθοι και πραγματικότητες

Μύθος 1:
Τα κράνη προκαλούν τραυματισμούς στον αυχένα και το κρανίο.
Πραγματικότητα 1:
Έρευνες δείχνουν ότι τα κράνη μειώνουν τους τραυματισμούς στο κρανίο και τη συχνότητα σοβαρών τραυματισμών του αυχένα. Τα κράνη ευθύνονται μόνο για τους 4 στους 100 τραυματισμούς κρανίου και αυχένα που είναι συνήθως μικρής βαρύτητας. Η ανάλυση αυτών των τραυματισμών δείχνει ότι η χρήση του κράνους είχε ως αποτέλεσμα την προστασία από ένα θανατηφόρο ατύχημα με μόνο αντάλλαγμα μια απλή θλάση ή μωλωπισμό.

Μύθος 2:
Τα κράνη μειώνουν την ορατότητα.
Πραγματικότητα 2:
Τα κράνη που τηρούν τις προδιαγραφές παρέχουν 2100 ορατότητα, ποσοστό που ισοδυναμεί με τη φυσιολογική περιφερική όραση. Στην πραγματικότητα, λιγότερο από 3% της περιφερική όρασης περιορίζεται από ένα κράνος. Ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση οι περισσότεροι μοτοσυκλετιστές απλά στρέφουν το κεφάλι τους λίγο παραπάνω αν χρειαστεί, για να ελέγξουν την κίνηση.

Μύθος 3:
Τα κράνη μειώνουν την ακουστική οξύτητα.
Πραγματικότητα 3:
Ένας μοτοσυκλετιστής που φοράει κράνος ακούει το ίδιο καλά ή ακόμα καλύτερα από κάποιον που δεν φοράει. Ο θόρυβος του ανέμου ή της μηχανής είναι ισχυρός και άλλα σημαντικά ηχητικά μηνύματα πρέπει να είναι πιο δυνατά για να ακουστούν από κάποιον που δεν φοράει κράνος. Αυτό σημαίνει ότι, οποιοδήποτε ήχος μπορεί να ακουστεί πάνω από τον αέρα και τη μηχανή χωρίς το κράνος, μπορεί να ακουστεί και αν φοράει κράνος.

Μύθος 4:
Τα κράνη προστατεύουν μόνο μέχρι την ταχύτητα των 20 χλμ/ώρα, αφού σε αυτή την ταχύτητα γίνονται οι δοκιμασίες σύγκρουσης.
Πραγματικότητα 4:
Τα κράνη δοκιμάζονται σε αυτή την ταχύτητα, αλλά σχεδιάζονται για να αντέχουν σε μεγαλύτερες ταχύτητες. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τα αυτοκίνητα. Οι δοκιμασίες σύγκρουσης γίνονται με ταχύτητα 50 χλμ/ώρα, οι ζώνες ασφαλείας όμως μας προστατεύουν και σε ατυχήματα με μεγαλύτερη ταχύτητα.

Μύθος 5:
Τα ατυχήματα με μοτοσικλέτες αντιπροσωπεύουν το μικρότερο ποσοστό των ατυχημάτων, αφού οι μοτοσικλέτες αποτελούν το μικρότερο ποσοστό των οχημάτων.
Πραγματικότητα 5:
Οι μοτοσικλέτες αποτελούν στη χώρα μας το 37% όλων των κυκλοφορούντων οχημάτων (επιβατικά, λεωφορεία, φορτηγά κλπ), ενώ τα θανατηφόρα ατυχήματα με μοτοσικλέτες ξεπερνούν το 20% ποσοστό κατά πολύ μεγαλύτερο σε σύγκριση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης, ο κίνδυνος θανατηφόρου ατυχήματος υπολογίζεται ότι είναι 20 φορές μεγαλύτερος στους μοτοσικλετιστές από ότι στους επιβάτες αυτοκινήτων.

Μύθος 6:
Ο νόμος για τη χρήση του κράνους είναι παρέμβαση στην ελευθερία του ατόμου.
Πραγματικότητα 6:
Στην πραγματικότητα η μη χρήση κράνους δίνει την ελευθερία στο μοτοσικλετιστή να ρισκάρει και να παίζει με το θάνατο και την αναπηρία. Μπορούν όμως οι οικογένειες των τραυματισμένων και η κοινωνία να αντέξουν το τεράστιο οικονομικό, ψυχολογικό και ιατροκοινωνικό κόστος; Πως μπορούμε να ανακουφιστούμε από την αιμορραγία που προκαλεί η απώλεια τόσων ζωών; Από τη στιγμή του ατυχήματος η κοινωνία του παρέχει ιατρική περίθαλψη, του δίνει άδεια από την εργασία για το χρόνο αποκατάστασης της βλάβης και αν ο τραυματισμός του προκαλέσει μόνιμη αναπηρία, έχει ισόβια την ευθύνη. Είναι αδιανόητο λοιπόν να κατανοούμε κάποιον που σκέφτεται ότι ένας τέτοιος νόμος αφορά μόνο αυτόν.

Γνωρίζετε ότι:
• Η κρανιοεγκεφαλική κάκωση είναι η κύρια αιτία θανάτου σε ατυχήματα με μοτοσικλέτες. 80% των μοτοσικλετιστών που σκοτώνονται σε τροχαίο ατύχημα υπολογίζεται ότι έχουν υποστεί κρανιοεγκεφαλική κάκωση.
• Μοτοσικλετιστές που δε φορούν κράνος έχουν διπλάσιες πιθανότητες να υποστούν κρανιοεγκεφαλική κάκωση σε μια σύγκρουση σε σχέση με όσους το χρησιμοποιούν.
• Περισσότερα από 4 στα 5 ατυχήματα με μοτοσικλέτα καταλήγουν σε τραυματισμό ή θάνατο του μοτοσικλετιστή.
• Ο πιο πρόσφατος νόμος για τη χρήση του κράνους είναι ο 2696 και ισχύει από το 1999.
• Όταν οι νόμοι για τα κράνη δεν εφαρμόζονται, οι θάνατοι από ατυχήματα με μοτοσικλέτα αυξάνονται κατά 20-30%.
• Για κάθε 1,5 χλμ. οδήγησης, ένας μοτοσικλετιστής κινδυνεύει 16 φορές περισσότερο να πεθάνει σε μια σύγκρουση από ότι ο οδηγός ενός άλλου οχήματος.
• Όποιος χρησιμοποιεί το κράνος, μειώνει τον κίνδυνο στο 1/3.
• Οι μοτοσικλέτες το 1997 ήταν οι διπλάσιες από ότι το 1987, ενώ τα αυτοκίνητα είχαν αυξηθεί μόνο στο μισό.
• Όταν αγοράζετε κράνος αναζητείστε πάντοτε το αυτοκόλλητο DOT ή SNELL.

ΦΟΡΑΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΡΑΝΟΣ


Σεξ από το τηλέφωνο

Έχει αποδειχθεί ότι ο άνθρωπος που ζει σε ανεπτυγμένες καπιταλιστικές κοινωνίες τείνει να χρησιμοποιεί υποκατάστατα όλων όσων έχει χάσει στο όνομα της ανάπτυξης και της ευημερίας του. Τα υποκατάστατα αυτά είναι σχεδόν πάντα εμπορεύσιμα, πωλούνται δηλαδή από επιχειρηματίες και αγοράζονται από ενδιαφερόμενους καταναλωτές.
Στην περίπτωση των ροζ τηλεφώνων αυτό που πρωταρχικά εμπορευματοποιείται είναι η πρωτογενής επιθυμία για επικοινωνία. Ιδιαίτερα η εφηβεία και τα πρώτα μετεφηβικά χρόνια αποτελούν μια περίοδο αναζήτησης και στις μορφές ερωτικής επικοινωνίας και έκφρασης. Τα ανώνυμα ερωτικά τηλεφωνήματα, πολλές φορές με τυχαίο αποδέκτη, όπως σε παλαιότερες εποχές και οι ανώνυμες ερωτικές επιστολές αποτελούν πρακτικές κυρίως αυτής της περιόδου ζωής. Το ίδιο μπορεί να ισχύει και για τον ενήλικο που δεν έχει αρκετές ευκαιρίες να επικοινωνήσει ή να ικανοποιήσει τις ερωτικές του ανάγκες.
Ένα άλλο σημαντικό θέμα που σχετίζεται με την πληρωμένη ερωτική τηλεφωνική συνδιάλεξη είναι η εκμετάλλευση του χώρου της ανθρώπινης φαντασίωσης. Μέχρι τώρα υπήρχε ο επί πληρωμή έρωτας. Τώρα εμφανίζεται η επί πληρωμή ερωτική φαντασίωση. Ο σύγχρονος άνθρωπος αντιμετωπίζει με όλο και περισσότερο άγχος το ενδεχόμενο της αποτυχίας σε κάθε του δραστηριότητα. Η επί πληρωμή ερωτική φαντασίωση τον απαλλάσσει από το άγχος να συμμετέχει, να μετρήσει την απόδοσή του και να αποδείξει στον εαυτό του ότι είναι σεξουαλικά ικανός. Τον απαλλάσσει από το άγχος να λειτουργήσει σε συνεργασία με έναν άλλο άνθρωπο. Με αυτόν τον τρόπο, βέβαια, ο άνθρωπος εθίζεται στην παραίτηση και την αποχή από τη συναισθηματική συνδιαλλαγή με άλλους ανθρώπους.
Η ενεργητική παραγωγή φαντασιώσεων αποτελεί μια πολύ σημαντική ψυχική λειτουργία. Η παραγωγή αυτή περιορίζεται δραστικά στις πληρωμένες ερωτικές τηλεφωνικές συνδιαλέξεις. Εδώ οι φαντασιώσεις προσφέρονται έτοιμες, με μια «ένεση» μέσα από την ακουστική οδό. Τα τελευταία χρόνια ο άνθρωπος δεν προλαβαίνει να φαντασιώσει μπροστά στον κατακλυσμό εικόνων και ήχων που υφίσταται. Η ικανότητά του αυτή ατροφεί και δημιουργείται έτσι ένα σοβαρό πρόβλημα στη διατήρηση της ψυχικής του ισορροπίας.
Προσοχή μην πέσετε στην παγίδα, του εικονικού έρωτα! Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με το ερωτικό παιχνίδι, το φλερτ και τον «πραγματικό» έρωτα.
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory