Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Πέμπτη, 1 Απριλίου 2010

Οι φρύνοι προβλέπουν τους σεισμούς

Οι κοινοί φρύνοι φαίνεται ότι μπορούν να αντιλαμβάνονται εκ των προτέρων το χτύπημα του Εγκέλαδου και εγκαταλείπουν τις αποικίες τους μέρες πριν από την εκδήλωση σεισμικής δραστηριότητας.

Απόδειξη ένας πληθυσμός βατράχων που εγκατέλειψε την περιοχή τρεις μέρες πριν από τον μεγάλο σεισμό που έπληξε την ιταλική Λ’ Ακουίλα, το 2009. Όπως αναφέρουν βιολόγοι στο επιστημονικό έντυπο Journal of Zoology, οι φρύνοι εξαφανίστηκαν παρά το γεγονός ότι βρίσκονταν 75 χλμ μακριά από το επίκεντρο. Παραμένει ωστόσο ασαφές το πώς τα αμφίβια προαισθάνονται τον σεισμό.

Δεν είναι εύκολο για τους επιστήμονες να μελετήσουν αντικειμενικά και ποσοτικά για το πώς τα ζώα αντιδρούν στη σεισμική δραστηριότητα, εν μέρει γιατί οι σεισμοί είναι σπάνιοι και απρόβλεπτοι. Έχουν πραγματοποιηθεί κάποιες έρευνες για τη συμπεριφορά των κατοικίδιων ζώων, ωστόσο η μέτρηση των αντιδράσεων των άγριων ζώων παρουσιάζουν αυξημένο βαθμό δυσκολίας. Ακόμη και αυτά για τα οποία έχει καταδειχθεί ότι αντιδρούν σε επικείμενους σεισμούς, όπως ψάρια, τρωκτικά και φίδια, συνήθως το κάνουν λίγο μόνο πριν από την εκδήλωση του φαινομένου.

Στην πρόσφατη έρευνα, η Δρ Ρέιτσελ Γκραντ από το βρετανικό Πανεπιστήμιο Όπεν μελετούσε σε καθημερινή βάση τη συμπεριφορά διάφορων πληθυσμών κοινών φρύνων στη λίμνη Σαν Ρουφίνο της κεντρικής Ιταλίας, την περίοδο που έγινε ο σεισμός. Οι έρευνές της περιλαμβάνουν δεδομένα από χρονικό διάστημα 29 ημερών πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον σεισμό των 6,5 βαθμών Ρίχτερ που χτύπησε στις 6 Απριλίου 2009 την πόλη της Λ’ Ακουίλα, 75 χλμ περίπου από το Σαν Ρουφίνο.

Πέντε μέρες πριν από τον σεισμό, οι αρσενικοί φρύνοι εγκατέλειψαν την αποικία σε ποσοστό 96%. Πρόκειται για εξαιρετικά ασυνήθιστη συμπεριφορά καθώς οι αρσενικοί φρύνοι μετά τη φάση της αναπαραγωγής, παραμένουν σε μεγάλους αριθμούς στην περιοχή έως ότου ολοκληρωθεί και η ωοτοκία. Ωστόσο, όταν έγινε ο σεισμός, η ωοτοκία μόλις είχε ξεκινήσει στη λίμνη, ενώ κανένα άλλο μετεωρολογικό φαινόμενο δεν μπορεί να συνδεθεί με την απότομη εξαφάνιση των φρύνων. Τρεις μέρες πριν από τον σεισμό, ο αριθμός των ζευγαριών σε αναπαραγωγή μηδενίστηκε εξίσου απότομα. Επιπλέον, η ερευνήτρια δεν εντόπισε κανένα νέο αυγό στο διάστημα που μεσολάβησε από το πρώτο χτύπημα έως τον τελευταίο μετασεισμό.

«Η έρευνά μας είναι η πρώτη που τεκμηριώνει τη συμπεριφορά ενός ζώου πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον σεισμό» δήλωσε η Δρ Γκραντ. Πιστεύει ότι οι φρύνοι μεταφέρθηκαν σε πιο ψηλά σημεία, πιθανόν εκεί που θα κινδύνευαν λιγότερο από πτώσεις βράχων, κατολισθήσεις και πλημμύρες. Παρ’ όλα αυτά, δεν μπορεί να εξηγήσει επακριβώς τον μηχανισμό με τον οποίο οι φρύνοι αντιλαμβάνονται την επερχόμενη σεισμική ενεργοποίηση.

Οι μεταβολές στη συμπεριφορά των κοινών φρύνων συνέπεσε με διαταράξεις στην ιονόσφαιρα, το ανώτατο ηλεκτρομαγνητικό στρώμα της γήινης ατμόσφαιρας. Τέτοιες αλλαγές στην ατμόσφαιρα συνδέθηκαν από ορισμένους επιστήμονες με την απελευθέρωση ραδονίου ή βαρυτικών κυμάτων που προηγούνται ενός σεισμού. Στην περίπτωση της Λ’ Ακουίλα, η Δρ Γκραντ δεν μπορούσε να προσδιορίσει τι προκάλεσε τις διαταραχές στην ιονόσφαιρα. Ωστόσο, τα ευρήματά της υποδεικνύουν ότι οι φρύνοι είναι σε θέση να ανιχνεύουν κάτι. «Οι φρύνοι μπορούν να ανιχνεύουν προσεισμικά στοιχεία, όπως απελευθέρωση αερίων και φορτισμένων σωματιδίων, και τα χρησιμοποιούν ως ένα είδος προειδοποιητικού αντισεισμικού συστήματος»
focus

Όσοι θέλουν να έχουν εξωσυζυγική σχέση να μη χρησιμοποιούν πλέον το αυτοκίνητό τους

Όσοι Ιταλοί θέλουν να έχουν εξωσυζυγική σχέση, καλά θα κάνουν να μη χρησιμοποιούν πλέον το αυτοκίνητό τους για παράνομες συναντήσεις. Ιταλός δικαστής εξέδωσε δικαστική απόφαση, σύμφωνα με την οποία σύζυγοι που υποπτεύονται ότι το έτερόν τους ήμισυ διαπράττει απιστία, έχουν δικαίωμα,- βάσει του νόμου- να παγιδεύουν με συσκευές παρακολούθησης το αυτοκίνητό του/της σε αναζήτηση ενοχοποιητικών στοιχείων.
Η απόφαση ελήφθη στην Μπρέσια, στη Βόρεια Ιταλία, όπου ένα γραφείο ντετέκτιβ με ειδίκευση στις εξωσυζυγικές σχέσεις, προσφέρθηκε να τοποθετήσει κρυφά μικρόφωνα και συσκευές εντοπισμού «για 1-2 ωρίτσες» σε αυτοκίνητα άπιστων συζύγων, έναντι 1.500 ευρώ. Έπειτα από τον εντοπισμό κάποιων από αυτές τις συσκευές, η Αστυνομία κατηγόρησε 22 άτομα- μεταξύ των οποίων ντετέκτιβ, μηχανικούς, αλλά και ζηλιάρηδες συζύγους- για «παραβίαση προσωπικής ζωής». Την Πέμπτη, ο δικαστής Λορέντσο Μπενίνι αποφάσισε ότι η τοποθέτηση συσκευών παρακολούθησης σε ένα αυτοκίνητο «δεν είναι εγκληματική ενέργεια».
«Όσο ανησυχητικό κι αν είναι, δεν βρίσκω κανένα νομικό κώλυμα για την υποκλοπή προσωπικών συζητήσεων ή επαφών σε ένα όχημα. Δεν είναι παράνομο», δήλωσε ο δικαστής, ο οποίος διευκρίνισε ότι ο νόμος που απαγορεύει τις υποκλοπές αφορά μόνο τα σπίτια, με ποινές που φθάνουν τα 4 χρόνια φυλάκιση. «Αυτή η απόφαση», πρόσθεσε, «κατανοώ ότι προκαλεί ανησυχία, αλλά ο νόμος είναι νόμος». Γι΄ αυτό και αθώωσε τους 22 κατηγορουμένους, αλλά προέτρεψε το Κοινοβούλιο της χώρας «να ξανακοιτάξει» τον νόμο περί ιδιωτικής ζωής και να τον τροποποιήσει. Με αφορμή τη συγκεκριμένη υπόθεση, εκφράστηκαν φόβοι ότι αυτό το παραθυράκι στον νόμομπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ζητήματα κατασκοπείας, βιομηχανικής ή πολιτικής.
Ο ζηλιάρης σύζυγος
Σε μια άλλη υπόθεση, μια ημέρα νωρίτερα, το ανώτατο δικαστήριο της Ιταλίας διέταξε έναν «υπερβολικά ζηλιάρη σύζυγο» όχι μόνο να εγκαταλείψει το σπίτι του, αλλά και να μετακομίσει σε άλλη πόλη, προκειμένου να σταματήσει την προσπάθεια να ελέγχει κάθε κίνηση της γυναίκας του. Το δικαστήριο αποφάσισε ότι ο σύζυγος είχε στην ουσία φυλακίσει τη γυναίκα του, απαγορεύοντάς της να βγει από το σπίτι τους στο Λέτσε της Νότιας Ιταλίας και έχοντας τοποθετήσει κάμερες παρακολούθησης έξω από το σπίτι, ώστε να ελέγχει εάν εκείνη τον υπακούει. Όταν εκείνος έλειπε για δουλειά, υποχρέωνε τη μητέρα του να κοιμάται στο σπίτι τους.
Το δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς του ότι οι πράξεις του οφείλονται «στη μεγάλη του αγάπη» για τη γυναίκα του. Η εφημερίδα «Κοριέρε ντε λα Σέρα» ανέφερε ότι οι δύο δικαστικές αποφάσεις δείχνουν πως παρά τη φήμη τής Ιταλίας για χαλαρή αντιμετώπιση των ερωτικών ζητημάτων, η συζυγική ζήλεια παραμένει «πιο έντονη από ποτέ».

Σερφάροντας... με ένα αλπακά

Περουβιανός σέρφερ, που εδώ και μία δεκαετία μαθαίνει σε σκυλιά πώς να ισορροπούν στη ιστιοσανίδα του, αποφάσισε να κάνει το ίδιο και με ένα αλπακά.

Ο 44χρονος Domingo Pianezzi, τους τελευταίους μήνες, πηγαίνει μαζί με τον μικρό Pisco στην παραλία και κάνουν σερφ μαζί.


Οι δυο τους έχουν γίνει ακτύπητο δίδυμο, αφού πλέον καταφέρνουν να περάσουν τρία μεγάλα κύματα, χωρίς να πέσουν σε παραλία νότια της Λίμα.

Μάλιστα, το μικρό αλπακά από τις Άνδεις, που μοιάζει με λάμα, φορά και την ειδική στολή σέρφινγκ.
«Έχω κάνει σέρφινγκ με σκύλο, παπαγάλο, χάμστερ και γάτα αλλά, όταν ήμουν σε ένα διαγωνισμό στην Αυστραλία, είδα ανθρώπους να κάνουν σέρφ με καγκουρό και κοάλα», είπε ο Pianezzi.

«Έτσι σκέφτηκα ότι ως Περουβιανός θα ήταν ενδιαφέρον να κάνω σέρφινγκ με ένα μοναδικό ζώο που αντιπροσωπεύει τη χώρα μου», πρόσθεσε.

Οι κάτοικοι του Περού εκτρέφουν αλπακά, ένα είδος νοτιοαμερικανικής καμήλας, αρχικά για το ζεστό τους μαλλί και δευτερευόντως για το κρέας τους.
e-freddo

Διατροφή, βότανα & αιμορροΐδες

Οι αιμορροΐδες είναι ένα πρόβλημα που αφορά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού στη χώρα μας. Πρόκειται ουσιαστικά για τον ερεθισμό των αρτηριών και φλεβών στην περιοχή του πρωκτού.
Η σωστή διατροφή μπορεί να αποτελέσει ένα μέσω πρόληψης για την εμφάνιση τους. Μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες (25-30γρ ημερησίως για έναν ενήλικο) βοηθά στην σωστή λειτουργία του εντέρου με αποτέλεσμα την αποφυγή του ερεθισμού της περιοχής. Καυτερά, πικάντικα και τηγανιτά φαγητά μπορούν να επιβαρύνουν το πρόβλημα οπότε καλό είναι να αποφεύγονται.
Σε περίπτωση έξαρσης του προβλήματος πρέπει να μειωθεί η πρόσληψη φυτικών ινών διότι διεγείρουν παραπάνω την περιοχή άρα και τα δυσάρεστα συμπτώματα. Παράλληλα καλό είναι να αποφευχθεί η λήψη αλκοόλ γιατί επίσης έχει παρατηρηθεί επιδείνωση των συμπτωμάτων. Για την αντιμετώπιση των αιμορροΐδων υπάρχει ένα βότανο το οποίο μπορεί να μας προσφέρει πολύτιμη βοήθεια.

Το όνομα του είναι Ζοχαδόχορτο (Ζοχάδα = Αιμορροΐδα) και είναι ειδικό στη θεραπεία των αιμορροΐδων. Για τον σκοπό αυτό μπορεί να ληφθεί εσωτερικά ή εξωτερικά σαν πολύ αποτελεσματική αλοιφή. Είναι επίσης χρήσιμο σε περίπτωση που χρειάζεται ένα στυπτικό.

Το βότανο συνδυάζεται πολύ καλά με το Πλαντάγκο, την Καλέντουλα ή το Αγριμόνιο για την εσωτερική αγωγή των αιμορροΐδων. Παρασκευάζεται ως έγχυμα. Ρίχνουμε ένα φλιτζάνι βραστό νερό σε 1-2 κουταλιές του τσαγιού ξηρό βότανο και το αφήνουμε 10 λεπτά.
Σουρώνουμε και πίνουμε τρεις φορές την ημέρα. Αν χρησιμοποιήσουμε βάμμα 2-4 ml βάμματος τρεις φορές την ημέρα.

Κουβάτσος Φίλιππος, Κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος

5+1 συμβουλές για τεμπέληδες εργαζόμενους!


«Οι τεμπέληδες δεν είναι χαζοί τύποι που βαριούνται, δεν ξέρουν τι να κάνουν κι απλώς χύνονται στην υπαλληλική τους καρέκλα και αράζουν μέχρι να περάσει το 8ωρο και να πάνε στο σπίτι τους να ξεκουραστούν. Από τι να ξεκουραστούν, θα μου πεις; Έλα ντε… Σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους που σκίζονται στη δουλειά τους για να αποδείξουν την εξυπνάδα και την αξία τους στο αφεντικό, οι τεμπέληδες, αποδεικνύουν την… αξία τους…

με ένα και μοναδικό τρόπο. Αφού υπολογίζουν το χρόνο που έχουν, θα σκεφτούν ποιες δουλειές θα ολοκληρώσουν ώστε να τους μείνει όσο το δυνατόν περισσότερος χρόνος για χαλάρωση. Μήπως τελικά εσύ είσαι αυτός που δεν κάνει κάτι σωστά; Γιατί ανάμεσα στον απόλυτο τεμπελχανά και το σκλάβο του γραφείου, η μέση λύση μοιάζει να μας συμφέρει όλους μας, τόσο για να ανέβουμε στην επαγγελματική ιεραρχία, όσο και για να μη χάσουμε την προσωπική ζωή και υγεία μας.

Μια φορά κι έναν καιρό η εργασία ήταν ένας χώρος πλήρους δραστηριότητας. Πήγαινες νωρίς, δούλευες σκληρά, έμενες μέχρι αργά το βράδυ, ειδικά ορισμένες περιόδους και μετά επέστρεφες στο σπίτι σου κομμάτια. Στις μέρες μας κανείς δε μπορεί να ξεφύγει από τη δουλειά. Πριν ακόμα καταφέρεις να φτάσεις στο γραφείο, έχεις στείλει ένα σωρό mail κι έχεις πάρει άλλα τόσα τηλέφωνα. Κι όταν φτάσεις στον προορισμό σου, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο παλαβά. Οι καταστάσεις έχουν αλλάξει σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, αλλά εσύ θα έπρεπε να είσαι ικανός να κάνεις πίσω σε ορισμένα θέματα. Χρειάζεται να ξεκουράζεσαι κιόλας που και που.

Παρακάτω υπάρχουν κάποιοι τρόποι με τους οποίους μπορείς να δείξεις λίγη τεμπελιά τις «ώρες γραφείου» και να επωφεληθείς προσωπικά από αυτό:

Τα email μπορούν να περιμένουν: Πραγματικά μπορούν. Δε χρειάζεται να απαντήσεις με το που θα εμφανιστεί αυτό στην οθόνη σου. Εκτός αν περιμένεις γι’ αυτό το μήνυμα όλη τη μέρα, το οποίο θα μπορούσε να φτιάξει ή να καταστρέψει την καριέρα σου, τότε ναι, πρέπει να το απαντήσεις άμεσα. Διαφορετικά, βρες λίγο χρόνο μέσα στη μέρα για να τσεκάρεις την ηλεκτρονική σου αλληλογραφία και να απαντήσεις με την ησυχία σου. Διάβασε τους και κρίνε την προτεραιότητα του καθενός.

Το να πεις «όχι» δε σημαίνει ότι θα απολυθείς: Αν το αφεντικό ή οποιοσδήποτε άλλος ανώτερός σου έρθει και σου ζητήσει να κάνεις κάτι που είναι εντός των αρμοδιοτήτων σου, τότε θα πρέπει να δεχτείς να το κάνεις. Αν όμως πνίγεσαι στη δουλειά, το να πεις στους συναδέλφους σου ότι δε μπορείς να βοηθήσεις, δε θα κάνει απαραίτητα κακό σε εσένα. Αν εξηγήσεις ότι θα ήθελες να τους βοηθήσεις αλλά έχεις ήδη πάρα πολλά πράγματα να κάνεις, θα εκτιμήσουν κι εσένα, αλλά και την ποιότητα της δουλειάς σου.

Μην κάνεις πολλά πράγματα μαζί: Η ικανότητα να μιλάς στο τηλέφωνο, να στέλνεις email και να ζεσταίνεις το μεσημεριανό σου είναι αξιοθαύμαστη, αλλά όχι απαραίτητα ευεργετική. Η πολυπραγμοσύνη ο μόνος σίγουρος τρόπος προσέγγισης των καθημερινών εργασιών σε πολλούς εργασιακούς χώρους. Το πρόβλημα είναι ότι στο τέλος καταλήγουμε να κάνουμε λίγο απ’ όλα, χωρίς όμως να κάνουμε πρόοδο σε καμία αποστολή μας.

Κάνε ένα διάλειμμα: Κυριολεκτικά, φύγε από το γραφείο για πέντε λεπτά. Κάνε μια βόλτα στον όροφο ή βγες έξω για να πάρεις λίγο καθαρό αέρα. Το Σαββατοκύριακο είναι πολύ μακριά για να το περιμένεις. Σκέψου τα μικρά διαλείμματα κατά τη διάρκεια της μέρας σαν εκδοχές του Σαββατοκύριακου που έρχεται. Σίγουρα θα επιστρέψεις με πιο καθαρό μυαλό και η ποιότητα της δουλειάς σου θα είναι σαφώς καλύτερη.

Μην τρως το μεσημεριανό γεύμα στο γραφείο σου: Το να φας στο γραφείο μπορεί να γίνει μόνο στην περίπτωση που τελειώνει το χρονοδιάγραμμα μιας εργασίας που έχεις αναλάβει ή βρίσκεσαι στην παραγωγική ζώνη, την οποία δε θέλεις να διακόψεις. Παρόλα αυτά, το να τρως μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή σου, δε δίνεις τον απαραίτητο χρόνο στα μάτια και το μυαλό σου να χαλαρώσουν. Μπορεί να νιώθεις σαν αργόσχολος αν είσαι ο μοναδικός που παίρνει το σάντουιτς του έξω και κάνει μισή ώρα να το φάει, αλλά για την ψυχική σου υγεία αξίζει πραγματικά.

Προγραμμάτισε λίγο χρόνο για τον εαυτό σου: Κοίτα το πρόγραμμά σου και «κλείσε» κάποια χρονική στιγμή για τον εαυτό σου ή για κάποια δουλειά που πρέπει να κάνεις χωρίς να σε διακόψει κανείς. Συμπεριφέρσου την ώρα εκείνη σαν να είναι κάποιο σημαντικό ραντεβού με το αφεντικό σου και μην το διαπραγματεύεσαι με κανέναν. Αν κάποιος προσπαθήσει να αλλάξει ένα meeting με εσένα, πες του ότι είσαι πολύ απασχολημένος κι ότι θα πρέπει να το κάνετε μια άλλη φορά. Αν αυτό είναι δυνατό, κλείσε μία αίθουσα συνεδριάσεων, έτσι ώστε να μπορεί κανείς να σε διακόψει, φοβούμενος ότι θα είσαι στη μέση κάποιου σημαντικού τηλεφωνήματος ή ραντεβού.»
assoss

Γιατί είναι πορτοκαλί ο αστακός;

Την απάντηση σε ένα... χρωματικό μυστήριο φαίνεται ότι βρήκε ομάδα αυστραλών ερευνητών.
Εδώ και πολλά χρόνια η επιστημονική κοινότητα προσπαθούσε να ανακαλύψει την αιτία που οι αστακοί και οι γαρίδες παίρνουν αυτό το έντονο πορτοκαλί χρώμα όταν μαγειρεύονται, ενώ μέσα στη θάλασσα δεν εμφανίζονται ποτέ έτσι.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι αστακοί και οι γαρίδες έχουν την ικανότητα να ελέγχουν το χρώμα τους και μέσα στο νερό επιλέγουν είτε για λόγους επικοινωνίας είτε για λόγους καμουφλάζ σκούρα χρώματα. Η διαδικασία αυτή διακόπτεται όταν οι αστακοί βγουν από το «κανονικό» νερό και εισέλθουν στο... βραστό απελευθερώνοντας το πορτοκαλί χρώμα. Είναι η πρώτη φορά που αναπτύσσεται αυτή η θεωρία και σύμφωνα με τους ειδικούς αποκωδικοποιείται ένας άγνωστος ως σήμερα μηχανισμός των οστρακόδερμων, διαπίστωση που αναμένεται να οδηγήσει σε απαντήσεις για την εξέλιξή τους

Στο βιβλίο Guinness η Thumbelina

Στο Βιβλίο των Ρεκόρ Guinness καταχωρήθηκε ως το μικρότερο άλογο του κόσμου η Θαμπελίνα (Thumbelina), μια φοράδα που γεννήθηκε πριν από πέντε χρόνια σε μια φάρμα που ειδικεύεται στην εκτροφή μικρόσωμων αλόγων. Η Θαμπελίνα έχει ύψος μικρότερο από 45 εκατοστά και βάρος 26 μόλις κιλά.
Η οικογένεια που την εκτρέφει έχει καταφέρει ήδη να εκμεταλλευτεί τη δημοσιότητά της, προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς, έχοντας φτάσει μέχρι στιγμής το ποσό των 10.000 δολαρίων. Μάλιστα, έχει κάνει ήδη πολλές τηλεοπτικές εμφανίσεις, ενώ είναι ένας από τους αγαπημένους φίλους των παιδιών. Χαρακτηριστικό είναι δε, πως είναι τόσο μικροκαμωμένη, ώστε δεν κοιμάται σε στάβλο όπως τα άλλα άλογα, αλλά σε ένα σκυλόσπιτο!

Πόσο γρήγορα περνούν τα άτιμα τα χρόνια…
ΠΑΜΕ....ΨΗΛΑ;


anemo-milos

Καυκαλήθρα (Τορδύλιον το φαρμακευτικό)

Ανήκει στην οικογένεια των Σκιαδανθών (Umbelliferae) και άλλες ονομασίες του είναι: Καυκαλίδα, αγριοκουτσουνάδα, μοσχολάχανο. Είναι από τα σημαντικότερα αρωματικά χόρτα της χώρας μας, που φυτρώνει κυρίως σε καλλιεργημένα και μη χωράφια. Εκτός από το Tordylium apulum, συναντούμε και άλλα είδη της όπως τα T. Aegyptiacum και T. Maximum, που διαφέρουν κυρίως ως προς το μέγεθος. Είναι μικρό ετήσιο φυτό, που φτάνει σε ύψος τα 15 εκ.

Τα φύλλα φυτρώνουν στους βλαστούς με αντίθετη διάταξη, είναι απλά και διαιρούνται σε λοβούς. Τα άνθη του βγαίνουν την Άνοιξη και είναι λευκά σε "σκιάδιο" και έχουν πέντε πέταλα. Ο καρπός του μοιάζει με φασόλι, σκεπασμένο με αγκαθάκια που κολλούν στα ρούχα και με δυσκολία ξεκολλούν ένα - ένα. Όταν ξεραθούν αγκυλώνουν και εμποδίζουν το θερισμό. Σε όλα τα μέρη του φυτού και στους καρπούς υπάρχουν ελαιοφόροι αδένες, που εκκρίνουν αρωματικό αιθέριο έλαιο. Τη βρίσκουμε το χειμώνα και την άνοιξη σε χωράφια, λιβάδια και χέρσες περιοχές. Η καυκαλήθρα θεωρείται από τους γεωργούς κακό βότανο ή ζιζάνιο, ιδιαίτερα όταν ο καρπός της ξεραίνεται. Μπορεί να καλλιεργηθεί σε κήπο και τη μαζεύουμε όταν τα φύλλα της είναι ακόμα μικρά.

Τρώγεται ωμή ή βρασμένη μαζί με άλλα χορταρικά, ως σαλάτα. Κυρίως όμως προστίθεται σε μικρή ποσότητα στο μείγμα των χόρτων για χορτόπιτες, στις οποίες χαρίζει ξεχωριστή γεύση και το εξαίρετο άρωμά της. Ως μυρωδικό χόρτο χρησιμοποιείται στη φασολάδα, στον ωμό μαριναρισμένο με ξύδι και χοντρό αλάτι γαύρο, σε κεφτέδες από φάβα και σε ωμές σαλάτες. Ζωογονεί το νευρικό σύστημα και είναι ένα αξιόλογο θεραπευτικό κατά της μελαγχολίας.

Μύθος ο Γάλλος εραστής

Μύθος αποδεικνύεται η θεωρία περί υπερσεξουαλικότητας των Γάλλων, σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε σε 26 χώρες. Ο χαρακτηρισμός του «Γάλλου εραστή» φαίνεται πως πάει περίπατο, καθώς μόνο το 25% δηλώνει ικανοποίηση από τη σεξουαλική του ζωή.

Με 120 σεξουαλικές επαφές το χρόνο βρίσκονται στην 11η θέση του καταλόγου, πολύ πιο κάτω δηλαδή από τους Έλληνες με 164 επαφές, τους βραζιλιάνους με 145 και τους Πολωνούς με 143. εξίσου άσχημα όμως τα πηγαίνουν και από αντοχές, καθώς ο μέσος όρος της σεξουαλικής πράξης δεν υπερβαίνει το τέταρτο!

Έβηξε... καρφί

"Ένας άντρας από το Κολοράντο επισκέφτηκε τον γιατρό για μία τυπική μαγνητική απεικόνιση και τελικά έφυγε κρατώντας στο χέρι του ένα καρφί, το οποίο είχε κολλήσει στη μύτη του γύρω στα 30 χρόνια."

Ο Πραξ Σάντσεζ στην κυριολεξία έβηξε ένα κομμάτι μετάλλου, το οποίο δεν είχε συνειδητοποιήσει πως είχε κολλήσει στη ρινική του κοιλότητα.
«Δεν είχα ιδέα ότι υπήρχε μέταλλο μέσα στο πρόσωπό μου,» δήλωσε ο Σάντσεζ. «Όταν ξάπλωσα στον μαγνητικό τομογράφο, αισθάνθηκα έντονο πόνο στην δεξιά πλευρά του κεφαλιού μου, κάτω από το μάτι.»
Τότε ήταν που ο Σάντσεζ έβηξε και βγήκε το καρφί, το οποίο είχε μήκος 2,5 εκατοστά. Ο γιατρός τον διαβεβαίωσε πως το καρφί δεν του δημιούργησε κανένα απολύτως πρόβλημα

SEXY AND HOT .... θηλυκό με προσόνταΟλόκληρη η gallery στην Agenda του Rc-Cafe

Η συμπεριφορά των ζώων πριν από σεισμούς


«Πρώτοι οι Ρωμαίοι ανέφεραν ότι τα θαλασσοπούλια σταματούν να πετούν πριν από έναν σεισμό, ενώ πολλές ιστορικές μαρτυρίες αναφέρουν ότι, πριν γίνει κάποιος μεγάλος σεισμός, τα φίδια και τα διάφορα άλλα ερπετά εγκαταλείπουν τις φωλιές τους και πολλά νυχτόβια ζώα εμφανίζονται την ημέρα.

Οι Ινδιάνοι αναφέρουν ότι οι κροκόδειλοι βγάζουν παράξενες κραυγές λίγο πριν γίνει ένας σεισμός, ενώ παρόμοια συμπεριφορά παρατηρείται και στα κατοικίδια ζώα. Για παράδειγμα, λέγεται ότι, αν τα άλογα αρνούνται να μπουν στο στάβλο και τα σκυλιά γαυγίζουν μονότονα, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να γίνει σεισμός».

Επίσης, έχει λεχθεί πως “μετά τον μεγάλο σεισμό της Haicheng του 1975 αναφέρθηκαν συνολικά χιλιάδες περιπτώσεις παράξενης συμπεριφοράς των ζώων. Για παράδειγμα, οι γάτες και τα σκυλιά μετέφεραν τα νεογνά τους έξω από τα σπίτια, τα ποντίκια και τα φίδια εγκατέλειπαν τις φωλιές τους και τα γουρούνια ξεφώνιζαν παράξενα.”


Μάλιστα, η παρατήρηση της συμπεριφοράς των ζώων δεν έχει μείνει μόνο σε φιλολογικό επίπεδο. Αρκεί να σημειωθεί πως “το πρώτο επιστημονικό ίδρυμα για την μελέτη της αλλαγής της συμπεριφοράς των ζώων λίγο πριν από ένα σεισμό ιδρύθηκε στην Κίνα το 1968 και από τότε ένας μεγάλος αριθμός από παρόμοια κέντρα παρακολούθησης έχουν εγκατασταθεί σε όλη την Κίνα.

Πολλά από τα κέντρα αυτά είναι εγκατεστημένα κοντά σε ζωολογικούς κήπους για να μπορούν οι επιστήμονες να μελετούν και τη συμπεριφορά των αγρίων ζώων. Σαν κύριο πειραματόζωο οι Κινέζοι χρησιμοποίησαν το περιστέρι, το οποίο έχει εξαιρετικά ανεπτυγμένο νευρικό σύστημα”.

Εν τω μεταξύ, δόθηκε συνέχεια στην συγκεκριμένη μέθοδο, καθώς “το παράδειγμα της Κίνας ακολούθησε και η Αμερική, όπου τον Σεπτέμβριο του 1976 συγκλήθηκε ειδικό συνέδριο αλλαγής της συμπεριφοράς των ζώων σε σχέση με επερχόμενο σεισμό και τοποθετήθηκαν κατά μήκος του μεγάλου ρήγματος του Αγίου Ανδρέου κλουβιά με ποντίκια, των οποίων μελετάται συνεχώς η συμπεριφορά”, ενώ “παρόμοιες παρατηρήσεις συμπεριφοράς έχουν αναφερθεί και για τα ψάρια”.

Ανάμεσα στους σεισμούς, τους οποίους είχαμε καταφέρει να προγνώσουμε μέσω της παρατήρησης της συμπεριφοράς των ζώων, ήταν αυτός της Ιταλίας τον Μάιο του 1976 και αυτός της Καλαμάτας τον Σεπτέμβριο του 1986. Στην Ιταλία, ο σεισμός ήταν της τάξης των 6,7 R, και αυτό που παρατηρήθηκε ήταν πως δύο με τρεις ώρες πριν τον σεισμό οι γάτες εγκατέλειψαν τα σπίτια, ενώ οι ποντικοί βγήκαν έξω από τις φωλιές τους. Στην περίπτωση της Ελλάδας, μία ημέρα πριν παρατηρήθηκε πως τα σκυλιά γαύγιζαν έντονα και ανήσυχα.
roumel07

Αύξηση της πειρατείας στη Γαλλία, παρά τα νέα μέτρα

Ο διαβόητος νόμος των τριών χτυπημάτων έχει τεθεί σε εφαρμογή εδώ και αρκετές εβδομάδες στη Γαλλία, ωστόσο τα πρώτα δεδομένα είναι κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικά για τους εμπνευστές του νόμου. Αντίθετα με ό,τι θα περίμενε κανείς, ο νέος νόμος -γνωστός και ως HADOPI- όχι μόνο δεν έχει πτοήσει τους πειρατές, αλλά αντίθετα έχει οδηγήσει σε αύξηση των παράνομων downloads.

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Rennes, τον τελευταίο καιρό οι τακτικοί downloaders έχουν αυξήσει τη δραστηριότητά τους κατά 3%. Αν και το ποσοστό της κίνησης στο πρωτόκολλο BitTorrent έπεσε από το 17,1% στο 14,6%, άλλες μέθοδοι διαμοιρασμού αρχείων [π.χ. streams] αποδεικνύονται ιδιαίτερα δημοφιλείς αυτό τον καιρό, καθώς είναι πολύ δύσκολο για τις αρχές να εντοπίσουν τους πειρατές σε αυτά τα κανάλια.

Οπωσδήποτε, η γαλλική κυβέρνηση δεν περίμενε τέτοια εξέλιξη λίγο καιρό πριν, όταν κατάφερνε να ξεπεράσει το σκόπελο του Συνταγματικού Συμβουλίου και να εφαρμόσει τελικά το νόμο. Ωστόσο, θα πρέπει να περιμένουμε λίγους μήνες ακόμα για να έχουμε μια καλύτερη εικόνα. Ουδείς γνωρίζει πώς θα αντιδράσουν οι πειρατές όταν αρχίσουν να επιβάλλονται οι πρώτες ποινές, που φτάνουν μέχρι τη διακοπή της σύνδεσης στο Internet.

RADIOPARANOID

Νέες Εκδόσεις

Το γεγονός ότι, ποτέ μέχρι σήμερα, δεν έχω αναρτήσει ούτε μία συνταγή, δε σημαίνει ότι υποτιμώ τη σημασία και την αξία της μαγειρικής. Ίσα ίσα, που μερικές φορές μια συνταγή μαγειρικής είναι ό,τι πιο χρήσιμο μπορεί κανείς να διαβάσει κι εγώ τουλάχιστον, έχω αντιγράψει και εκτελέσει πολλές από τις συνταγές που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, με μεγάλη επιτυχία μάλιστα. Απλώς, μέχρι σήμερα, δεν θεώρησα ότι έχω να προτείνω κάτι τόσο εξαιρετικό που να αξίζει να αναρτηθεί.

Επιπλέον όμως, αποδεικνύεται ότι μια συνταγή μαγειρικής, σε δεδομένη στιγμή, μπορεί μέχρι και να σου σώσει τη ζωή. Και αυτή, υπάρχει μόνο στο βιβλίο συνταγών που προτείνω σήμερα. Πετάξτε λοιπόν κάθε άλλο τσελεμεντέ που μπορεί να πιάνει χώρο στην κουζίνα ή τη βιβλιοθήκη σας. Έτσι κι αλλιώς, στο άμεσο μέλλον, δεν θα χρειαστείτε παρά μόνο αυτό:Φροντίστε να προμηθευτείτε όλοι το βιβλίο εγκαίρως, γιατί κατά πάσαν πιθανότητα θα γίνει ανάρπαστο κι εγώ συνταγές μεμονωμένες δε διατίθεμαι να διακινήσω. Άλλο πράγμα μια πρόταση βιβλίου, όπως και να το κάνουμε.
axinosp

Πορτοκαλί μαϊμού στο ζωολογικό κήπο του Σύδνεϋ

Το ντεμπούτο του μπροστά στις κάμερες έκανε ένα μωρό μαϊμουδάκι, που γεννήθηκε στο ζωολογικό κήπο του Σύδνεϋ και απορρίφθηκε από τη μαμά του.

Είναι τόσο μικρό, που χωρά στην παλάμη ενός χεριού, και τόσο πορτοκαλί, που ελκύει όλα τα βλέμματα πάνω του

Η εργαζόμενη Μάντι Μαλέλαν, που φροντίζει την Έλκε, ελπίζει να καταφέρει να φέρει κοντά μαμά με κόρη σε διάστημα μερικών μηνών.

Η μαϊμού ράτσας Φρανσουά Λουνγκούρ τρέφεται με φύλλα και είναι είδος προς εξαφάνιση σε μέρη της Νοτιοανατολικής Ασίας. Αν και γεννιούνται με πορτοκαλί γούνα, καθώς μεγαλώνουν γίνονται μαύρα

Η μουν*λαμπίδα !


...Μαζεύονται κάπου στην Αμερική γιατροί και επιστήμονες από όλο τον κόσμο για να εκθέσουν τα αποτελέσματα της έρευνάς τους με θέμα διασταυρώσεις ζώων.

Βγαίνουν λοιπόν πρώτοι οι Αμερικάνοι ως οικοδεσπότες και λένε:
- Εμείς καταφέραμε να διασταυρώσουμε καμήλα με κροκόδειλο!!! Την κροκοδειλοκαμήλα!!!
Είναι ένα άκρως επιθετικό ζώο που ζει και στο νερό και στη ξηρά και αντέχει 80 μέρες χωρίς νερό!!!

- Σιγά τα αυγά, λένε οι Ρώσοι. Εμείς διασταυρώσαμε ποντίκι με ελέφαντα, τον ποντικοελέφαντα.

Έχει την ευελιξία του ποντικιού και το μέγεθος του ελέφαντα! Και είναι και πανέξυπνο.
Φωνάζει το πλήθος από κάτω. Μπράβο!!! Έρχεται η σειρά των Ιαπώνων.
- Εμείς διασταυρώσαμε φίδι με φάλαινα. Την φιδοφάλαινα. Αυτό κι αν είναι ευέλικτο και αμφίβιο ζώο...

Οπότε έρχεται και η σειρά τον Πόντιων:
- Εμείς κάναμε μια διασταύρωση με σκοπό να εξυπηρετήσουμε την ανθρωπότητα και όχι για προσωπικό συμφέρον.

Διασταυρώσαμε την πυγολαμπίδα με την μουνόψειρα!!! Την μουνολαμπίδα!!!
-Όπου βλέπεις μ**νί να φωτίζει, απλά δεν γ**άς

okokoras
αναδημοσίευση από assoss

Το πιο μεγάλο κέρμα στον κόσμο

Επειδή είναι αδύνατον να χωρέσει σε τσέπη, το μεγαλύτερο κέρμα του κόσμου βρήκε τη θέση που του αρμόζει στο Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης στη Βιέννη. Πρόκειται για το «Canadian Μaple Leaf» βάρους 100 κιλών, κατασκευασμένο από ατόφιο χρυσάφι.

Το βλέμμα δεν καρφώνεται μόνο στην περίτεχνα χαραγμένη στην επιφάνειά του μορφή της βασίλισσας της Αγγλίας Ελισάβετ Β΄, αλλά και στην επίσης χαραγμένη ονομαστική του αξία: 1 εκατομμύριο δολάρια! Η πραγματική του αξία εκτιμάται γύρω στα 2 εκατ. ευρώ, δεδομένου ότι υπάρχουν μόνον άλλα τέσσερα όμοια «κέρματα» στον κόσμο. Το συγκεκριμένο ανήκει σε αυστριακή εταιρεία, η οποία το έχει δανείσει στο μουσείο επ΄ άπειρον.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Αδικημένες σε θέματα οργασμού

Μπορεί η γυναίκα να έχει σε ένα μεγάλο ποσοστό αποβάλλει την εικόνα του αδύναμου φύλου σε ορισμένους τομείς, όμως στον έρωτα, η ανισότητα είναι αρκετά εμφανής. Σύμφωνα με μελέτες, το 12%-15% των γυναικών δεν έχουν οργασμό, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στους άνδρες αγγίζει μόλις το 2%.

Επίσης, ενώ μία γυναίκα χρειάζεται τουλάχιστον 12 λεπτά για να φτάσει σε οργασμό, για έναν άνδρα 2,5 λεπτά είναι αρκετά. Μέχρι τώρα, οι επιστήμονες τόνιζαν, πως η συγκεκριμένη γυναικεία αδυναμία οφείλεται κυρίως σε ψυχολογικούς, πολιτιστικούς και θρησκευτικούς παράγοντες. Βρετανοί επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Keele και το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου όμως, επισημαίνουν, πως το μυστικό του γυναικείου οργασμού, βρίσκεται στα γονίδια.

Βρετανοί επιστήμονες μελέτησαν τις περιπτώσεις 4000 διδύμων γυναικών και ανακάλυψαν, πως όπως συμβαίνει και με τις καρδιολογικές παθήσεις, το άγχος και την κατάθλιψη τα γονίδια παίζουν ρόλο και στην ικανότητα να φτάσει μια γυναίκα σε οργασμό.

Γιώργος Μητσάκης

Στο χώρο του ρεμπέτικου και λαϊκού τραγουδιού, λίγοι είναι εκείνοι που ασχολήθηκαν με όλες τις πτυχές της καλλιτεχνικής έκφρασης και κυμάνθηκαν ταυτόχρονα σε υψηλές στάθμες δημιουργίας.

Συνθέτης, στιχουργός,αλλά και δεξιοτέχνης στο μπουζούκι, ο Γιώργος Μητσάκης γεννήθηκε το 1919 στην Κωνσταντινούπολη.
Από το 1939 και μετά έζησε στην Αθήνα όπου και πέθανε στις 17/11/1993.Ο Γιώργος Μητσάκης, στην πρώτη μεταπολεμική περίοδο, όπου έκανε το ντεμπούτο του στην δισκογραφία ξεχώρισε αμέσως για την δύναμη των στίχων του, την πολυποίκιλη μουσική του φλέβα, την σωστή ερμηνεία του και την μαστοριά του στο μπουζούκι.

Άλλοτε στιβαρός και δωρικός κι άλλοτε αρχοντορεμπέτης και περιπαικτικός, ο Μητσάκης είχε το χάρισμα να διαφοροποιείται από τους ομότεχνους του. Ακόμα και σαν προσωπικότητα αλλά και σαν φιγούρα πάνω στο πάλκο «πέρασε» το δικό του ύφος και στυλ.

Χωρίς υπερβολή πέρα από τον κοινότοπη αλλά εύστοχη ετικέτα «Δάσκαλος» που του απένειμαν πολλοί, ο Μητσάκης θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως ένας πηγαίος εστέτ του λαϊκού πενταγράμμου.Κι είναι κρίμα που μεγάλα μέρη από το εύρος και το μέγεθος του έργου του παραμένουν ακόμη και σήμερα ανεξερεύνητα κι ας έχουν δεκάδες τραγούδια του κερδίσει την δύσκολη μάχη με τον χρόνο.

Γιατί πέρα από την εκτίμηση και αναγνώριση που χαίρει στον ευρύτερο μουσικό κύκλο, ο Μητσάκης δεν έχει «παρασημοφορηθεί» όσο άλλοι ισοδύναμοί του.

Κι αυτό ίσως συμβαίνει γιατί τα media αλλά και η έρευνα, από άγνοια ή ακόμη και μικροπολιτική σκοπιμότητα, αποδίδουν τα εύσημα μόνο σε λιγοστούς και ορισμένους.

Το περίεργο είναι ότι ο Μητσάκης μέχρι και την αναγκαστική «απόσυρσή» του από τα πράγματα παρέμενε επίκαιρος και ευρηματικός σημειώνοντας και στην δεκαετία του '70 επιτυχίες που κατέγραφαν το κλίμα και την ατμόσφαιρα της εποχής.

Όπως άλλωστε συνήθιζε να πράττει στην πολύχρονη διαδρομή του στο τραγούδι, όπου στην περίπτωσή του η περίφημη ρήση «Όπου Γιώργος και μάλαμα» βρίσκει την απόλυτη επιβεβαίωση της.

Καμασούτρα – Προσοχή στο λουμπάγκο

Το Κάμα Σούτρα είναι ένα ινδουιστικό χειρόγραφο γραμμένο κάπου ανάμεσα στον πρώτο και τον πέμπτο μ.Χ αιώνα. Είναι μέρος μιας συλλογής αντίστοιχων κειμένων που ονομάζεται Κάμα – Σάστρα.
Παρά το ότι πιστεύουν οι περισσότεροι, ένα μέρος μόνο του βιβλίου αυτού αφορά ερωτικές στάσεις. Το μεγαλύτερο μέρος του αφορά ερωτικές συμβουλές: από το πώς να γνωρίσεις γυναίκες, τι να κάνεις στο γάμο, πώς να διαχειριστείς τις πόρνες, πώς να τα ξαναφτιάξεις με την πρώην σου, πώς να βγάλεις φράγκα και άλλα τέτοια.
Για να μην ‘έχουμε αυταπάτες, τέτοια κείμενα από τότε που γράφτηκαν αφορούσαν πλούσιους και ανώτερης τάξης (κάστας) ανθρώπους. Επίσης ήταν μέρος μιας ευρύτερης θρησκείας που απενοχοποιούσε το σεξ αλλά και ενσωμάτωνε πρακτικές όπως η yoga.
H αλήθεια είναι πως τα περισσότερα από όσα γράφονται σε αυτό έχουν μάλλον φολκλορική αξία εκτός κι αν έχεις και θρησκευτική σχέση με αυτή την παράδοση. Οι στάσεις όμως έχουν ενδιαφέρον.
Αν και πολλές από αυτές είναι εξωπραγματικές και απαιτούν σωματικές ικανότητες πολύ γυμνασμένου και ευλύγιστου εικοσάχρονου, υπάρχουν και πολλές που είναι βατές και θα αναρωτηθείς πως δεν τις σκέφτηκες ως τώρα. Κυκλοφορούν πολλά βιβλία αλλά και DVD. Αν αντιμετωπίζεις τέτοιες ντροπαλότητες, ένα DVD με τις στάσεις του Κάμα Σούτρα είναι μια καλή δικαιολογία για να ψήσεις τη δικιά σου να κάτσει να δείτε τσόντα μαζί. Άλλωστε είναι «για το καλό της σχέσης μας». Κι άμα γίνει η αρχή...
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory