Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Δευτέρα, 5 Απριλίου 2010

Μετεωρίτης με οργανικά στοιχεία

Ένας μετεωρίτης που συγκρούστηκε στη Γη πριν από 40 χρόνια περιέχει εκατομμύρια διαφορετικά μόρια που έχουν ως βάση τον άνθρακα.

Ανάλυση που πραγματοποιήθηκε στον μετεωρίτη Murchison –ο οποίος θεωρείται αρχαιότερος από τον Ήλιο- επιβεβαίωσε την ύπαρξη οργανικών συστατικών. Αν και δεν συνιστούν ένδειξη ζωής, τέτοιες οργανικές ουσίες αποτελούν συστατικά στοιχεία για τη δημιουργία ζωής και δίνουν πολλές πληροφορίες για τις συνθήκες που επικρατούσαν στο πρώιμο ηλιακό σύστημα.

«Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι. Όταν τον μελέτησα για πρώτη φορά και είδα τη πολυσυνθετότητά του, εντυπωσιάστηκα», δήλωσε ο Philippe Schmitt-Kopplin, επικεφαλής της έρευνας από το Ινστιτούτο Οικολογικής Χημείας του Neuherberg στη Γερμανία.

«Οι μετεωρίτες είναι ένα είδος απολιθώματος. Όταν προσπαθείς να τους κατανοήσεις, κοιτάς πίσω στον χρόνο», εξήγησε στο BBC o Dr Schmitt-Kopplin για να προσθέσει ότι με αυτές τις πληροφορίες οι ειδικοί μπορούν να πουν τι συνέβη κατά τη γέννηση του ηλιακού συστήματος.

Όπως επισημαίνουν οι ερευνητές, ο εντοπισμός πολλών διαφορετικών χημικών δείχνει ότι το πρωταρχικό ηλιακό σύστημα είχε μεγαλύτερη μοριακή ποικιλία απ’ ό,τι η Γη.

Ο μετεωρίτης Murchison έπεσε στην ομώνυμη κωμόπολη της Αυστραλίας το 1969. Η πρόσφατη έρευνα είναι η πρώτη μη στοχευμένη ανάλυση και έφερε στο φως μία μεγάλη ποικιλία από χημικές ουσίες που έχουν ως βάση τους τον άνθρακα.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο μετεωρίτης Murchison είναι παλαιότερος από τον Ήλιο ο οποίος σχηματίστηκε πριν από 4,65 δισεκατομμύρια χρόνια. Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, το ουράνιο σώμα πέρασε μέσα από τα πρώιμα νέφη σκόνης στο νεαρό ηλιακό σύστημα, συγκεντρώνοντας οργανικές χημικές ουσίες.

Ο Dr Schmitt-Kopplin ελπίζει ότι τα ευρήματα θα συμβάλλουν γόνιμα στη συζήτηση για την προέλευση της ζωής στη Γη. «Από πού προερχόμαστε και τι είχε συμβεί πριν; Όλοι έχουμε αυτό το ερώτημα μέσα μας».

Τα αποτελέσματα της έρευνας του μετεωρίτη δημοσιεύονται στην επιστημονική επιθεώρηση Proceedings of the National Academy of Sciences.

focus

Sex ακόμη και στα 80...

Αν προσδοκάτε να βάζετε «φωτιά» στο κρεβάτι σας ακόμα κι όταν πατήσετε τα ογδόντα, τότε ποντάρετε από τώρα στη συστηματική άσκηση. Νέα έρευνα έδειξε ότι όσοι διατηρούνται σωματικά δραστήριοι και υγιείς εκδηλώνουν σεξουαλικό ενδιαφέρον ακόμα και στις πιο προχωρημένες ηλικίες, ενώ αντιθέτως όσοι γίνονται έρμαια της καθιστικής ζωής βγαίνουν από τη σεξουαλική αρένα είκοσι χρόνια νωρίτερα!
Συγκεκριμένα, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σικάγου, που εξέτασαν τη σεξουαλική ζωή 6.000 αντρών και γυναικών ηλικίας 25 έως 85 ετών, διαπίστωσαν ότι όσοι διατηρούνταν σε καλή φόρμα είχαν περισσότερες πιθανότητες να απολαμβάνουν συχνό σεξ -μία ή περισσότερες φορές τη βδομάδα- ενώ ανέφεραν και καλύτερη ποιότητα στις ερωτικές επαφές τους. Σε γενικές γραμμές διαπιστώθηκε ότι οι άντρες ενδιαφέρονται περισσότερο για το σεξ στις προχωρημένες ηλικίες σε σχέση με τις γυναίκες και εμφανίζονται να το...
απολαμβάνουν και περισσότερο.
Την ίδια στιγμή, μία άλλη έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «British Medical Journal» έδειξε ότι παράταση στη διάρκεια της σεξουαλικής ζωής έχουν προσφέρει τα τελευταία χρόνια το βελτιωμένο σύστημα υγείας και τα φαρμακευτικά βοηθήματα, όπως το περίφημο Viagra. Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Τέξας διαπίστωσαν ότι η πρόοδος της επιστήμης έχει εξασφαλίσει τη σημερινή εποχή υγιή σεξουαλική δραστηριότητα μέχρι την ηλικία των 65 ετών (ενώ παλιότερα θεωρούταν εξασφαλισμένη μέχρι την ηλικία των 55 ετών). Αξίζει να σημειωθεί ακόμα ότι σεξουαλικά ενεργό παρουσιάστηκε και το 40% των ατόμων ηλικίας 75 έως 85 ετών.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και μια νέα έρευνα σε σχέση με τις ερωτικές προτιμήσεις των αντρών όταν αυτοί βρίσκονται υπό συνθήκες στρες. Οπως παρατήρησαν Γερμανοί ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Τρίερ, που μελέτησαν την ψυχολογία της σεξουαλικής έλξης, τα γούστα των αντρών αλλάζουν όταν είναι στρεσαρισμένοι. Ενώ δηλαδή συνήθως έλκονται από γυναίκες που έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά προσώπου με τα δικά τους, υπό συνθήκες στρες διευρύνονται οι προτιμήσεις τους.
της Αφροδίτης Ραυτοπούλου
Αβόλευτος

Οξυγόνο στο ποτό για να ξεμεθάμε πιο γρήγορα!


Αλκοόλ το οποίο έχει υποστεί ειδική επεξεργασία έτσι ώστε να ξεμεθάμε γρηγορότερα; Πρόκειται πραγματικά για το όνειρο κάθε πότη, αλλά και την καταστροφή του, αν κατέληγε να πίνει περισσότερο, προειδοποιούν οι ειδικοί.

Ο Kwang-il Kwon και οι συνεργάτες του στο πανεπιστήμιο Chungnam National University της Νότιας Κορέας πραγματοποίησαν ένα μάλλον ασυνήθιστο πείραμα: έδωσαν σε 30 άντρες και 19 γυναίκες 360 ml ποτού το οποίο περιείχε 19.5% αλκοόλ. Το ποτό αυτό περιείχε επίσης 8, 20 ή 25 μέρη ανά εκατομμύριο (ppm) διαλυμένου οξυγόνου, το οποίο είναι γνωστό ότι επιταχύνει την αποτοξίνωση του οργανισμού από το αλκοόλ.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσοι κατανάλωσαν το ποτό με 8 ppm oξυγόνου απέβαλαν το αλκοόλ μέσα σε περίπου 5 ώρες. Αλλά όσοι ήπιαν το ποτό με τα 20 και 25 ppm οξυγόνου ξεμέθυσαν 23 και 27 λεπτά νωρίτερα αντίστοιχα.

Συνεπώς, στα συμπεράσματα της έρευνας αναφέρεται ότι η ύπαρξη μεγαλύτερων ποσοστών οξυγόνου στα ποτά «επιτρέπουν στα άτομα να ξεμεθύσουν γρηγορότερα.» Επιπλέον, με αυτόν τον τρόπο «μπορούν να μειωθούν τα ατυχήματα που σχετίζονται με την κατανάλωση του αλκοόλ.»

Εκπρόσωπος της Βρετανικής Ιατρικής Ένωσης δήλωσε απλά «δεν θα θέλαμε μια κατάσταση στην οποία οι άνθρωποι θα πίνουν περισσότερο απλά και μόνο επειδή θα ξεμεθάνε γρηγορότερα.»

trelamenos

Κέβιν Ουόργουικ: «Θέλω να γίνω σάιμποργκ!»Είναι ίσως ο φανατικότερος υποστηρικτής της ρομποτικής και προβλέπει ότι σε ένα όχι και πολύ μακρινό μέλλον όλοι θα έχουμε στο σώμα μας εμφυτευμένα κυκλώματα. Μάλιστα ο ίδιος έχει δοκιμάσει διάφορες πατέντες στον εαυτό του - μεταξύ άλλων, έχει συνδέσει το νευρικό σύστημά του με εκείνο της συζύγου του. Ο δρ Ουόργουικ είναι πραγματικά αιρετικός...

Είναι βέβαιος: σε λίγα χρόνια, όλοι θα έχουμε εμφυτεύσει μικροτσίπ στο σώμα μας. Με αυτά θα μπορούμε να περιγράφουμε τα συναισθήματα, τις σκέψεις, τις αναμνήσεις μας χωρίς να χρησιμοποιούμε λέξεις και να επικοινωνούμε καλύτερα με το σύντροφό μας - τέλος οι καβγάδες και οι παρεξηγήσεις! Θα μπορούμε να μαθαίνουμε μια καινούρια γλώσσα μέσα σε λίγες ώρες, να αποθηκεύουμε στη μνήμη μας άπειρα δεδομένα, ακόμη και να συνδεόμαστε κατευθείαν με τον υπολογιστή μας, για να κατεβάσουμε πληροφορίες από το ίντερνετ!

Ο Ουόργουικ, καθηγητής Κυβερνητικής στο βρετανικό Πανεπιστήμιο του Ρίντινγκ, έχει ένα μεγάλο πάθος: τα ρομπότ. Εδώ και πάνω από δεκαπέντε χρόνια μελετάει πώς μπορούμε να αντισταθμίσουμε τις αδυναμίες μας και να ενισχύσουμε τις δυνατότητές μας με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Σε κάποια από τα πιο επαναστατικά πειράματα της Κυβερνητικής, έχει μετατρέψει ακόμη και τον εαυτό του σε πειραματόζωο. Γνωρίστε λοιπόν τον πρώτο άνθρωπο-μηχανή.

Ο καθένας μας μπορεί να γίνει σάιμποργκ;
Φυσικά! Για την ακρίβεια, κάθε εβδομάδα έρχονται στο εργαστήριό μου 10 με 12 άτομα που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην έρευνά μου. Μου ζητούν να τους εμφυτεύσω μια συσκευή, θέλουν να πειραματιστούν.

Τι πρέπει να κάνει λοιπόν ένας επίδοξος σάιμποργκ;
Τα πράγματα δεν είναι απλά. Υπάρχουν πολλές ηθικές παράμετροι που πρέπει να λάβουμε υπόψη μας. Επομένως, οτιδήποτε θέλουμε να κάνουμε προϋποθέτει την έγκριση μιας επιτροπής ηθικής. Κάποιοι άνθρωποι καταφεύγουν σε εμένα για να τους βοηθήσω, γιατί υποφέρουν από μια ασθένεια και πιστεύουν ότι ένα τσιπ θα τους λύσει τα προβλήματα. Κατά καιρούς με επισκέπτονται και άτομα με ψυχικές διαταραχές, που πιστεύουν ότι κάποιος τους έχει εμφυτεύσει ένα τσιπ που τους τρελαίνει. Θέλουν να το εντοπίσω και να ανακαλύψω τον ένοχο. Υποφέρουν από παραισθήσεις, δηλαδή.

Το 1998 γίνατε ο πρώτος σάιμποργκ στην ιστορία.
Ναι, εμφύτευσα ένα τσιπ στο μπράτσο μου.

Σε τι εξυπηρετούσε;
Σε πολύ απλά πράγματα. Μετέδιδε ηλεκτρομαγνητικά κύματα με τα οποία μπορούσα να ελέγξω τις πόρτες, τα φώτα και τη θερμοκρασία του διαδρόμου του διαμερίσματός μου.

Δε μου φαίνεται και τρομερά χρήσιμο.
Κι όμως! Είναι πολύ χρήσιμο, για παράδειγμα, για άτομα με αναπηρίες ή για επιληπτικούς. Τα κυβερνο-εμφυτεύματα θα μπορούσαν να περιέχουν πληροφορίες για τη φαρμακευτική αγωγή που χρειάζονται οι επιληπτικοί, ώστε σε περίπτωση που πάθουν κάποια κρίση ο γιατρός στα επείγοντα περιστατικά να ξέρει τι πρέπει να κάνει. Το 2000 εμφυτεύτηκε στον καρπό μου ένα τεχνούργημα πολύ πιο περίπλοκο από το προαναφερόμενο τσιπ, που περιείχε εκατοντάδες ηλεκτρόδια συνδεδεμένα με το νευρικό σύστημά μου. Με αυτό μπορούσα να ελέγχω από απόσταση ένα ρομποτικό βραχίονα, ο οποίος αναπαρήγαγε τις κινήσεις μου. Υπάρχουν και πολλές άλλες εφαρμογές: πρόσφατα εμφύτευσα ένα ηλεκτρόδιο που συνέδεε το νευρικό σύστημά μου με έναν υπολογιστή.

Καταφέρατε να πείσετε και τη γυναίκα σας να εμφυτεύσει ένα ηλεκτρόδιο.
Στόχος ήταν να συνδέσουμε τα νευρικά συστήματά μας, και αυτό το πετύχαμε. Κανένας δεν το είχε ξανακάνει στο παρελθόν! Καταφέραμε να εδραιώσουμε μια βασική μορφή επικοινωνίας εξ αποστάσεως, από το ένα νευρικό σύστημα στο άλλο.

Πώς λειτουργούσε αυτό το σύστημα;
Όταν η γυναίκα μου κουνούσε το χέρι της, ο εγκέφαλός μου δεχόταν μια ηλεκτρική ώθηση και αντιλαμβανόμουν ότι έκανε μια χειρονομία. Ο εγκέφαλός μας έχει δυνατότητα προσαρμογής, είναι μια εξαιρετικά έξυπνη συσκευή που μπορεί να ερμηνεύσει σωστά ό,τι συμβαίνει γύρω της. Η γυναίκα μου κουνούσε το χέρι της κι εγώ αισθανόμουν μία, δύο ή τρεις ηλεκτρικές ωθήσεις.

Γιατί θέλετε να γίνετε σάιμποργκ;
Για δύο λόγους. Κατ’ αρχάς, από καθαρά επιστημονικό ενδιαφέρον. Θέλω να ανακαλύψω μέχρι ποιο βαθμό η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει ανθρώπους με αναπηρίες. Θα μου άρεσε, για παράδειγμα, άτομα που υποφέρουν από μερική παράλυση να μπορούν να οδηγήσουν με τη σκέψη. Από την άλλη, και ίσως αυτός είναι ο σημαντικότερος λόγος, αναγνωρίζω πόσο περιορισμένες πνευματικές δυνατότητες έχει ο άνθρωπος και θέλω να διερευνήσω πώς με την τεχνολογία μπορούμε να τις βελτιώσουμε.

Τόσο περιορισμένες είναι οι δυνατότητές μας;
Πάρα πολύ! Μόλις που προσλαμβάνουμε το 5% των ερεθισμάτων που υπάρχουν γύρω μας. Ακόμη και η όραση, η καλύτερη από όλες τις αισθήσεις μας, είναι πολύ περιορισμένη σε σχέση με το φάσμα της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας. Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία, θα μπορούσαμε να δούμε το υπέρυθρο, το υπεριώδες φως, τις ακτίνες Χ... Μάλιστα με τη βοήθειά της θα μπορούμε να λαμβάνουμε διαφορετικά ερεθίσματα τη φορά, έτσι ώστε να κατακτήσουμε μια πιο σύνθετη και ολοκληρωμένη κατανόηση του κόσμου όπου ζούμε. Σκεφτείτε τη μνήμη μας, είναι πολύ φτωχή σε σύγκριση με αυτήν ενός υπολογιστή. Ή το σύστημα επικοινωνίας μας. Θα έπρεπε να ντρεπόμαστε γι’ αυτό!

Και αν ο εγκέφαλός μας καταρρεύσει με τόσες πληροφορίες; Ίσως δεν είναι έτοιμος να αφομοιώσει όλο αυτόν τον όγκο δεδομένων.
Ο εγκέφαλός μας έχει ιδιαίτερη πλαστικότητα και προσαρμόζεται σε καινούριες καταστάσεις. Μπορούμε να του θέσουμε νέες προκλήσεις, ακόμη και σε μεγαλύτερη ηλικία. Ζούμε σε έναν τεχνολογικό κόσμο όπου οι μηχανές επικοινωνούν με έναν πιο πλούσιο, σύνθετο και αποτελεσματικό τρόπο από ό,τι εμείς. Οι άνθρωποι έχουμε ήδη έρθει σε επαφή με αυτά τα περίπλοκα δίκτυα και ο εγκέφαλος μας έχει κατανοήσει –αν και με παθητικό τρόπο– τις νέες δυνατότητες επικοινωνίας. Έτσι, όταν του δίνουμε την ευκαιρία να βελτιωθεί, προσαρμόζεται και ανταποκρίνεται στην πρόκληση. Ποια είναι τα όριά του; Αυτό είναι ένα μεγάλο ερώτημα.

Πώς μπορεί η τεχνολογία να μας βοηθήσει να βελτιώσουμε την επικοινωνία μεταξύ μας;
Σκεφτείτε τι περιέχει ο εγκέφαλός μας: ιδέες, αναμνήσεις, χρώματα, εικόνες, όνειρα κ.λπ. Πώς μπορούμε να τα μεταδώσουμε όλα αυτά στους άλλους ανθρώπους; Σίγουρα δεν μπορούμε να εκφράσουμε με λέξεις όλες τις περίπλοκες σκέψεις μας. Δεν έχουμε την ικανότητα να μεταδώσουμε όλα αυτά τα δεδομένα μέσω της συζήτησης! Η γλώσσα μεταφέρει κωδικοποιημένες πληροφορίες που αποτελούν απλώς μια αναπαραγωγή των πραγματικών σκέψεών μας. Η δυνατότητα να συνδέσουμε απευθείας τον εγκέφαλό μας με τον εγκέφαλο ενός άλλου ανθρώπου και να του μεταδώσουμε μηνύματα ή να τα στείλουμε σε έναν υπολογιστή ανοίγει νέους δρόμους στην επικοινωνία. Εκτός από λέξεις, θα μπορούμε επίσης να μεταδώσουμε χρώματα, εικόνες, ιδέες, αφηρημένες σκέψεις, εντυπώσεις, συναισθήματα...

Θα είναι πιο εύκολο να κατανοήσει ο ένας τον άλλο; Θα αποφεύγουμε συζητήσεις επί παρεξηγήσεων;
Παρεξηγήσεις γίνονται ακόμη και ανάμεσα σε ζευγάρια που είναι πολλά χρόνια μαζί και γνωρίζονται καλά μεταξύ τους. Ακόμη και αυτοί έχουν προβλήματα επικοινωνίας. Κάποιος λέει κάτι, ο άλλος το ερμηνεύει διαφορετικά και εκνευρίζονται. Αλλά αν μεταδώσεις ένα απλό μήνυμα, τοποθετημένο στο σωστό πλαίσιο, με τα συναισθήματα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, τότε όλα γίνονται πιο ξεκάθαρα. Ο άλλος το κατανοεί και σου απαντάει, μετά απαντάς εσύ και πάει λέγοντας. Ο πλούτος στην ανταλλαγή ιδεών μπορεί να οδηγήσει σε ένα μεγάλο εξελικτικό άλμα.

Θα κατασκευάσουμε, λοιπόν, ένα δίκτυο εγκεφάλων.
Ακριβώς! Το μεγάλο ερώτημα είναι μέχρι ποιο βαθμό θα μπορούμε να κατανοούμε τα σήματα που θα δεχόμαστε σχετικά με τα συναισθήματα του άλλου. Θα μάθουμε να τα κατανοούμε αυτόματα ή θα είναι απαραίτητη μια διαδικασία προσαρμογής; Θα είναι πάντως συναρπαστικό! Έχουμε την ευκαιρία να ενώσουμε τις σκέψεις μας.

Σήμερα εσείς έχετε κάποιο εμφύτευμα;
Όχι, οφείλω να ομολογήσω ότι αυτή τη στιγμή είμαι ένας απολύτως φυσιολογικός άνθρωπος. Μελετώ την ανάπτυξη ενός εγκεφαλικού εμφυτεύματος. Προσπαθούμε να κατασκευάσουμε έναν εγκέφαλο.

Με ποιον τρόπο;
Εξάγουμε νευρώνες από έμβρυα ποντικών, τους καλλιεργούμε, τους αναπτύσσουμε και τους εισάγουμε σε ένα ρομποτικό σώμα. Μέσα από την έρευνά μας προσπαθούμε να δημιουργήσουμε βιολογικούς εγκεφάλους για μηχανές. Προσπαθούμε να κάνουμε το ίδιο και με νευρικά κύτταρα ανθρώπινων εμβρύων, ώστε στο μέλλον να μπορούμε να κατασκευάσουμε ρομπότ με ανθρώπινη όψη και νευρικά κύτταρα. Στόχος μας είναι να διερευνήσουμε ασθένειες όπως τη νόσο του Πάρκινσον και να μελετήσουμε τμήματα του εγκέφαλου που σταματούν να λειτουργούν μετά από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο. Θέλουμε επίσης να διερευνήσουμε αν μπορούμε να διευρύνουμε ή να ενδυναμώσουμε τη μνήμη μας και αν μπορούμε να εμφυτεύσουμε στον εγκέφαλό μας νέους νευρώνες που θα ενισχύουν τις πνευματικές ικανότητές μας, γεγονός που θα μας έδινε ένα γενναίο προβάδισμα απέναντι σε ασθένειες.

Υπάρχουν και άλλες πιθανές εφαρμογές, πέρα από τις ιατρικές;
Φυσικά. Θα μπορούσαμε να έχουμε ρομπότ στο σπίτι μας, με βιολογικό εγκέφαλο, και να τα αντιμετωπίζουμε σαν φίλους μας. Οι εφαρμογές θα μπορούσαν να είναι και στρατιωτικές. Μέσα στα επόμενα δεκαπέντε χρόνια ίσως πάψουν να πηγαίνουν στρατιώτες στον πόλεμο με κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους. Ίσως αντικατασταθούν από ρομπότ.

Όπως στον Εξολοθρευτή;
Πιθανόν. Όντως, πολλά από τα πράγματα που βλέπουμε στον κινηματογράφο μπορεί να συμβούν. Σε αυτή την ταινία επιστημονικής φαντασίας οι έξυπνες μηχανές αποφασίζουν ότι δεν τους αρέσει ό,τι κάνουν οι άνθρωποι και παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους. Ειλικρινά, πιστεύω ότι πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά και αυτό το ενδεχόμενο.

Αλήθεια;
Ναι, βέβαια. Ταινίες όπως Ο εξολοθρευτής προεικονίζουν ένα τρομακτικό μέλλον, στο οποίο οι άνθρωποι ζουν υπό την τυραννία των μηχανών. Αλλά ακόμη μπορούμε να ξανασχεδιάσουμε το μέλλον και να αποφύγουμε αυτό τον κίνδυνο. Πώς; Αναβαθμίζοντας τις ικανότητές μας, μετατρέποντας τον εαυτό μας σε σάιμποργκ! Δεν πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία στις μηχανές να πάρουν το πάνω χέρι.

Δηλαδή μπορεί να έχουμε μάχες όπως αυτές του Blade runner.
Πολλά από τα σενάρια που βλέπουμε σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας είναι επικίνδυνα και πιθανά. Είναι λογικό λοιπόν ο κόσμος να φοβάται, γιατί δεν ξέρει τι θα συμβεί στο μέλλον. Πιστεύω ότι πρέπει να ανησυχούμε, σε λογικά όρια. Δεν μπορούμε να λέμε: «Μπα, είναι μόνο μια ταινία». Έχουμε δικαίωμα να φοβόμαστε, αλλά πρέπει και να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε ένα τέτοιο μελλοντικό σενάριο. Ακόμα και έτσι, με συναρπάζουν οι δυνατότητες που μας προσφέρουν οι σάιμποργκ: γιατί μπορούμε να βοηθήσουμε ανθρώπους με αναπηρίες, να τους δώσουμε την ευκαιρία να ζήσουν φυσιολογικά και να βελτιώσουμε την επικοινωνία μεταξύ μας.

Για να μάθετε πιο πολλά: www.kevinwarwick.com
Ιστοσελίδα του Κέβιν Ουόργουικ, καθηγητή Κυβερνητικής στο Πανεπιστήμιο του Ρίντινγκ
ksipnistere

20 λόγοι που αξίζει να είσαι γυναίκα!

1. Οι γυναίκες ζουν περισσότερα χρόνια από ότι οι άνδρες.

2. Οι γυναίκες μπορούν να κάνουν πάνω από 1 δραστηριότητα ταυτόχρονα (πληκτρολόγηση με τυφλό σύστημα και παράλληλα τηλεφώνημα με την κολλητή για να αναλύσουν το πάρτι του Σαββάτου).

3. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, (π.χ. σε κάποιο ναυάγιο), πρώτα βγαίνουν οι γυναίκες (και τα παιδιά).

4. Οι γυναίκες μπορούν κα κρύψουν τις ατέλειές τους με κονσίλερ.

5. Οι γυναίκες ωριμάζουν πιο γρήγορα από τους άντρες (μερικοί άντρες δεν ωριμάζουν ποτέ...μα ποτέ!)

6. Μερικές φορές η λύση στα προβλήματά μας είναι τόσο εύκολη και οικονομική: Σοκολάτα.

7. Οι γυναίκες, με τη γοητεία τους, μπορούν να γλιτώσουν ακόμη και κλήσεις της Τροχαίας.

8. Οι γυναίκες δεν έχουν να ανησυχούν μήπως τραυματιστούν ανεβάζοντας το φερμουάρ του τζιν τους!

9. Η γυναίκα είναι πιο ανθεκτική στον πόνο.

10. Όταν μία γυναίκα κλαίει, είναι ευαίσθητη. Όταν ένας άντρας κλαίει είναι αδύναμος.

11. Οι γυναίκες χρησιμοποιούν και τα δύο εγκεφαλικά ημισφαίρια.

12. Οι γυναίκες ξέρουν ποια είναι τα παιδιά τους. Δεν χρειάζονται τεστ DNA!.

13. Είναι cool να είσαι το κορίτσι του μπαμπά! Είναι ξενέρωτο να είσαι το αγόρι της μαμάς...;

14. Οι γυναίκες δεν χρειάζεται να νιώθουν κοντές. Υπάρχουν πάντα τα πανύψηλα τακούνια και oi πλατφόρμες.

15. Οι γυναίκες μπορούν να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο «μονόφρυδος», απλά χρησιμοποιώντας το τσιμπιδάκι των φρυδιών. Αν ένας άντρας βγάλει το φρύδι του, θα του βγει και το όνομα!

16. Οι γυναίκες μεθάνε πιο γρήγορα (και άρα πιο οικονομικά) από τους άντρες.

17. Οι γυναίκες φτάνουν πιο γρήγορα στον προορισμό τους. Οι άντρες ντρέπονται να ρωτήσουν.

18. Οι γυναίκες δεν πάνε στρατό.

19. Ladies nights. Έχετε ακούσει εσείς ποτέ για Mens nights;

20. Οι γυναίκες δεν θα αναρωτηθούν ποτέ αν ο σύντροφός τους προσποιήθηκε οργασμό!
TV-GREEK

Γιατί εντυπωσιάζει η Πυραμίδα του Χέοπα;

Είναι η μεγαλύτερη από τις πυραμίδες που σώζονται. Είναι νεκρικό μνημείο του βασιλιά Χέοπα, που έζησε στην Αίγυπτο στα 2800 Π.χ. περίπου. Το θεωρούσαν ένα από τα εφτά θαύματα του κόσμου. Το ύψος του είναι περίπου 138 μ. κι όλος ο όγκος του 2.562.576 κυβικά μέτρα. Σωστός κολοσσός.

Αποτελείται από γρανιτένιες πλάκες, που είναι κολλημένες με πολύ στερεό μείγμα. Η εξωτερική επιψάνεια της πυραμίδας είναι στρωμένη με χρωματιστό αλάβαστρο. Στην κορυφή της ήταν ένα ολόχρυσο ομοίωμα πυραμίδας, που συμβόλιζε το θεό του ήλιου Όρο.

Ο Χέοπας έβαλε βαριά φορολογία στον λαό, για να βρει τα χρήματα που χρειαζόταν για να κάνει τον τάφο του και χιλιάδες δούλοι δούλεψαν γι' αυτόν. Ο Ηρόδοτος γράφει ότι χρειάστηκαν 30 χρόνια, αμύθητοι θησαυροί και 300.000 δούλοι για να τελειώσει το έργο που σήμερα εντυπωσιάζει το θεατή με τον όγκο και τη λάμψη του.

Κνωσός: Ευρήματα από την αρχαιότερη κατοικία στην Ευρώπη

Γεωφυσικές έρευνες στο λόφο της Κεφαλάς στην Κνωσό αποκάλυψαν ευρήματα από την αρχαιότερη αγροτική κατοικία στην Ελλάδα και ίσως στην Ευρώπη, η οποία χρονολογείται μεταξύ 7000 και 6400 π.Χ. Τη σημαντική αυτή ανακάλυψη παρουσίασε η διευθύντρια της Βρετανικής Σχολής στην Αθήνα και καθηγήτρια πανεπιστημίου κα Κάθριν Μόργκαν στην ετήσια ανοιχτή συνάντηση της Σχολής στο κτίριο της Αρχαιολογικής Εταιρείας.
Η ανακάλυψη έγινε με τη χρήση υψηλής τεχνολογίας ραντάρ και σε συνεργασία με Ολλανδούς επιστήμονες σε έρευνες που διεξάγονταν από τον Μάιο του 2009 για την χαρτογράφηση και οπτικοποίηση αρχαιολογικών και γεωλογικών ιζημάτων στην περιοχή της Κνωσού.
Στο πλαίσιο του ετήσιου απολογισμού της Βρετανικής Σχολής, η οποία δραστηριοποιείται στην χώρα μας από το 1900, η κα Μόργκαν παρουσίασε ακόμα την πορεία αντίστοιχων ερευνών στην νησίδα Κέρος των Κυκλάδων και συγκεκριμένα στον οικισμό Δασκάλιο ο οποίος ήταν σημαντικός οικισμός κατά την πρώιμη εποχή του Χαλκού, στον Κάβο της Κέρκυρας, την Θεσσαλία τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα.
Αξίζει να σημειωθεί η επισήμανση της κας Μόργκαν ότι βάση των αρχαιολογικών ερευνών της σχολής στην Αίγινα, λόγω των φυσικών πόρων, και των εμπορικών δυνατοτήτων του νησιού, άνθιζε η κατασκευή πήλινων αγγείων από την εποχή του χαλκού μέχρι και την δεκαετία του 1960, ενώ σήμερα μόνο μία οικογένεια εξακολουθεί να διατηρεί αυτή την παράδοση των πέντε χιλιετιών.
Επίσημος προσκεκλημένος της συνάντησης της Βρετανικής σχολής ήταν ο ομότιμος καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης του Πανεπιστημίου του Λονδίνου κ. Ρόμπιν Κόρμακ ο οποίος αναφέρθηκε στην επιρροή του Βυζαντίου στην κληρονομιά της Βρετανικής αυτοκρατορίας μέσα από το έργο σημαντικών βρετανών αρχιτεκτόνων.
Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στον Γουόλτερ Σάικς, ο οποίος εργάστηκε από το 1906 έως το 1911 για την Βρετανική Σχολή στην Αθήνα και συμμετείχε σε αρχαιολογικές ανασκαφές και συντηρήσεις αρχαίων και βυζαντινών μνημείων στη χώρα μας.
Ο Σάικς ήταν ένας από τους σχεδιαστές της πόλης του Νέου Δελχί και επηρεάστηκε ιδιαίτερα από την βυζαντινή αρχιτεκτονική και από την εμπειρία του στην Ελλάδα.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Κόρμακ στους Ρόμπερτ Βάις Σούλτς και τον συμφοιτητή και μετέπειτα συνεργάτη του Σιντνεϊ Μπάρνσλεϊ, οι οποίοι ήρθαν με υποτροφία στην Ελλάδα για Βυζαντινές σπουδές. Ο Σούλτς, βαθύτατα επηρεασμένος από τις σπουδές του στην Ελλάδα, φαίνεται ότι έχτισε τον Καθεδρικό ναό του Χαρτούμ στο Σουδάν, στα πρότυπα του Αγ. Δημητρίου της Θεσσαλονίκης, το οποίο ήταν και το σημαντικότερο έργο του.
korkos

Εξωτικά φρούτα και εισαγόμενα φυτά τετραπλασίασαν τις αλλεργίες στην Ελλάδα


Η κατανάλωση εξωτικών τροφίμων (φρούτων και λαχανικών) και η ανεξέλεγκτη εισαγωγή καλλωπιστικών φυτών ξένων προς το μεσογειακό κλίμα ευθύνονται για τον τετραπλασιασμό των αλλεργικών νοσημάτων στη χώρα μας. Αποτέλεσμα του φαινομένου αυτού είναι ένας στους τρεις κατοίκους της Αττικής και των άλλων μεγάλων πόλεων να αντιμετωπίζει κάποιας μορφής αλλεργία.
Όπως τονίστηκε στο 34ο Ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών, τα ακτινίδια, οι μπανάνες κι άλλα εξωτικά φρούτα που δεν ευδοκιμούσαν στη χώρα μας αποτελούν τους νέους αλλεργιογόνους παράγοντες που ευθύνονται πολύ συχνά για τροφικές αλλεργίες, οι οποίες εκδηλώνονται με διαταραχές από το πεπτικό σύστημα, το δέρμα και πιο σπάνια από πολλαπλά συστήματα (γενικευμένη αναφυλαξία).

Επίσης, η ευρεία εισαγωγή δέντρων και άλλων φυτών για καλλωπιστικούς ή χρηστικούς σκοπούς, όπως οι «ξενόφερτες» κυπαρισσίδες στους περίγυρους των πολυκατοικιών ή το ευρέως διαδεδομένο γκαζόν, έχει οδηγήσει στην εμφάνιση νέων ή και περισσοτέρων αλλεργιογόνων, αφού ορισμένα από τα εισαγόμενα είδη είναι πιο αλλεργιογόνα από το φιλικό στον άνθρωπο μεσογειακό κυπαρίσσι.

«Οι περισσότεροι που καταναλώνουν αυτά τα τρόφιμα ή φυτεύουν στον κήπο και τη βεράντα τους ένα εξωτικό καλλωπιστικό, δεν γνωρίζουν ότι μπορεί να αντιμετωπίσουν πρόβλημα αλλεργίας» αναφέρει ο Πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών Χρήστος Ιατρού ενώ η Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας Καλλιόπη Κόντου- Φίλη διευκρινίζει ότι «η κατανάλωση εξωτικών τροφίμων και η εισαγωγή και καλλωπιστικών σε συνδυασμό με την αύξηση της περιβαλλοντολογικής μόλυνσης μας έφεραν ως χώρα στην κατάσταση αυτή».

Σύμφωνα με τα στοιχεία μελετών η κατάσταση στη χώρα μας θα επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο, καθώς ακολουθούμε την πορεία των ανεπτυγμένων κρατών, τα οποία αντιμετώπισαν το ίδιο πρόβλημα στο παρελθόν. Ανάλογη δραστηριότητα στη Νότια Γαλλία έχει ήδη οδηγήσει σε έξαρση αναπνευστικής αλλεργίας από τα εισαγόμενα κυπαρίσσια, ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβεί και στην Ελλάδα, όπου το χρονικό διάστημα 1989- 1999 οι συγκεντρώσεις των γυρεοκόκκων των κυπαρισσίδων εμφάνισαν αύξηση σε ποσοστό 250% ενώ διεύρυναν και την χρονική περίοδο κυκλοφορίας τους στην ατμόσφαιρα κατά δύο επί πλέον μήνες.

Για την αντιμετώπιση του φαινομένου, οι ειδικοί συστήνουν τον καλλωπισμό σπιτιών και κήπων με μεσογειακά είδη φυτών, δέντρων ή λουλουδιών, τα οποία ως είδη προσαρμοσμένα στο ξηρό Μεσογειακό κλίμα, απαιτούν μικρή ποσότητα νερού.

Πρόταση γάμου στη μεγάλη οθόνη

Μια κοπέλα, στην Μεγάλη Βρετανία, έπαθε σοκ της όταν είχε πάει σινεμά με τον φίλο της και ξαφνικά τον είδε να απεικονίζεται στην μεγάλη οθόνη και να της κάνει πρόταση γάμου!

Η Heather Hickey, από την περιοχή του Manchester, μόλις είχε καθίσει στην θέση της να απολαύσει την νέα ταινία με τίτλο «Πειρατές της Καραϊβικής » όταν στην οθόνη είδε να εμφανίζεται ο αγαπημένος της Mark Spencer.

«Έπαθα σοκ. Την μια στιγμή καθόμουν και έτρωγα popcorn και την άλλη είδα τον Mark να εμφανίζεται στην οθόνη,» είπε η 24-χρονη.

«Νομίζω πως η κίνηση αυτή είναι αρκετά ρομαντική. Σε αγαπώ πολύ και θέλω να το γνωρίζει ολόκληρος ο κόσμος,» ήταν τα λόγια του Mark επί της σκηνής.

«Γύρισα δίπλα μου και ήταν γονατιστός ενώ κρατούσε ένα δακτυλίδι. Τα μάτια μου βούρκωσαν και τον αγκάλιασα,» είπε η Heather Hickey.

Ο 27-χρονος είχε ζητήσει από τους υπεύθυνους του κινηματογράφου να μπορέσει να απεικονίσει μια γραπτή πρόταση γάμου στην οθόνη. Αυτοί όμως σκέφτηκαν πως θα ήταν καλύτερα να το γυρίσουν σε βίντεο και έτσι τον βοήθησαν να πετύχει τον σκοπό του

Κυκλάμινο

Κυκλάμινο (Cyclamen Graecum, cyclamen Repandum)

Ανήκει στην οικογένεια των Πριμουλιδών (Primuleae) και άλλες ονομασίες είναι σκυλάκι, λαγόψωμο, λαγουδάκια. Σε πολλά μέρη της Ελλάδας λέγεται και ‘Χοιρόψωμο» επειδή τις ρίζες του τις τρώνε οι χοίροι. Στην Κέρκυρα το ονομάζουν «Αυτιά του λαγού» και στη Κάσο «Λουλλάδες». Φυτρώνουν κατά τα μέσα του φθινοπώρου, ανάμεσα σε σχισμές βράχων ή σε χαλάσματα.

Είναι πόα κονδυλόριζη, μικρού ύψους, με σφαιρικό κόνδυλο, που μοιάζει με πατάτα. Τα φύλλα του είναι όλα παράριζα, μακρόμισχα. Ο μίσχος τους είναι λεπτός πορφυρός και το έλασμα πλατύ καρδιοειδές, σκούρο πράσινο με λευκές κηλιδώσεις και κοκκινοπόρφυρο από κάτω. Τα άνθη του είναι επίσης παράριζα πάνω σε μακρύ ποδίσκο ρόδινα, ελαφρώς εύοσμα, με κάλυκα πενταμερή και στεφάνη συμπέταλη με πέντε λοβούς και καθώς αναπτύσσονται γυρίζουν προς τα κάτω πέντε στήμονες.

kiklamina2.jpg (48281 bytes)Στη Μάνη υπάρχουν δύο ποικιλίες. Τα σκούρα ροζ κυκλάμινα (C. Repandum) και τα ανοιχτά ροζ προς το άσπρο (C. Graecum). Αποτελεί άγνωστο είδος για πολλούς και χρησιμοποιείται για να στολίζει τ’ ανθοδοχεία αυτών που ξέρουν που θα τους βρουν. Η ρίζα του χρησιμοποιείται στη φαρμακευτική.

Aνθεί ακόμη και σε βράχους (ΛΙΤΣΑ ΓΚΟΥΝΗ - ΤΑ ΝΕΑ, 13-11-1999)

«Κυκλάμινο-κυκλάμινο στου βράχου τη σχισμάδα», έγραψε ο ποιητής. Αυτό το «μικρόσωμο» φυτό με τα όμορφα άνθη που ανθεί ακόμη και σε βράχους, όπως αυτούς της Μάνης (κυκλάμινο το Γραικόν, ονομάζεται αυτό το είδος), είναι μετά τη γαρδένια και την ορτανσία, τρίτο, κατά σειρά, στην προτίμηση των φιλανθών. Έτσι τα τελευταία χρόνια κοσμεί βεράντες και μπαλκόνια δίνοντας λίγο από το χρώμα του στη γκρίζα απόχρωση της τσιμεντούπολης.

kiklamina.jpg (37392 bytes)Το κυκλάμινο είναι αυτοφυές στις παραμεσόγειες περιοχές, εξηγεί ο γεωπόνος κ. Γιώργος Ζεβελάκης. Είναι ένα νανώδες φυτό, πολυετές, με πλατυσμένο κονδυλόμορφο βλαστό που έχει έρπουσες ρίζες. Είναι ένα «κομψό» φυτό με συνεχή άνθηση και έχει διάφορες ονομασίες, όπως κυκλαμιές, κυκλαμίδες, λαγουδάκια, βιολέτες, τουρκάκι (έτσι αποκαλείται στη Μάνη), αξινάδα (στην Κρήτη), κοτταρίδα. Αυτά τα είδη του κυκλάμινου λέει ο κ. Ζεβελάκης είναι αυτοφυή και συναντώνται σε ορεινές και μη περιοχές.

Όσον αφορά το καλλιεργούμενο κυκλάμινο μπορεί να παραχθεί γι' αυτούς που έχουν χρόνο και υπομονή με σπόρους. Βγάζει πολλά άνθη, πολύχρωμα, μ' αυτόν τον τρόπο, αλλά αργεί να ανθήσει. Όπως λέει ο κ. Ζεβελάκης, η σπορά του κυκλάμινου γίνεται αυτή την εποχή και η ολοκλήρωση του βιολογικού του κύκλου διαρκεί 14 μήνες. Την άνοιξη, στην περίπτωση που χρησιμοποιηθεί η μέθοδος της σποράς, πρέπει να γίνει η πρώτη μεταφύτευση. Το καλοκαίρι θα ακολουθήσει άλλη μια μεταφύτευση, ενώ το φθινόπωρο θα γίνει η τελική, οπότε σ' αυτό το οριστικό μέγεθος θα γίνει και η ανθοφορία του.

Πάντως όσοι θέλουν να επιταχύνουν την ανάπτυξη του κυκλάμινου, μπορούν να βάλουν τους σπόρους, πριν τους φυτέψουν, σε ζεστό νερό για περίπου ένα εικοσιτετράωρο. Υπάρχει όμως και η δυνατότητα να αγορασθούν έτοιμοι βολβοί του κυκλάμινου και να φυτευθούν, οπότε η ανθοφορία θα γίνει σε πιο σύντομο χρόνο. Ωστόσο, τα άνθη δεν έχουν τόσο έντονο χρώμα και γενικά το φυτό είναι πιο «ασθενικό».

Το πότισμα
Από τα πλέον γνωστά καλλιεργούμενα είδη κυκλάμινου είναι το λεγόμενο περσικό, το οποίο όμως είναι και αυτοφυές, στην Κρήτη, την Πελοπόννησο και την Κάρπαθο. Οι ανάγκες του καλλιεργούμενου κυκλάμινου σε νερό είναι μεγάλες, ωστόσο η πολλή υγρασία το βλάπτει. Χρειάζεται μεν καθημερινό πότισμα, αλλά το χώμα πρέπει να μην κρατάει υγρασία για να μη σαπίζουν οι ρίζες του. Ένα άλλο σημείο που χρειάζεται προσοχή, επισημαίνει ο γεωπόνος κ. Γιώργος Ζεβελάκης, είναι να μην ακουμπάει ο βλαστός του κυκλάμινου στο χώμα και το «μυστικό» της διατήρησής του είναι να το ποτίζουμε χαμηλά. Ωστόσο, και ο βολβός θέλει προσοχή, αφού είναι ευαίσθητος και σαπίζει εύκολα.

Πυροβόλησε τον ηλεκτρονικό υπολογιστή της γυναίκας του

Ένας άντρας, από τις ΗΠΑ, πυροβόλησε τον ηλεκτρονικό υπολογιστή της γυναίκας του όταν την «συνέλαβε» να μιλά με άλλους άντρες στο διαδίκτυο! Ο κύριος Jason Griffith, από την Pennsylvania, συνελήφθη από την αστυνομία με τις κατηγορίες ότι έθεσε σε κίνδυνο την ζωή άλλου προσώπου, παρενόχλησης και απειλής.

Ο 23-χρονος επέστρεψε σπίτι από την εργασία του και βρήκε την σύζυγο του να «μιλά» στο διαδίκτυο με άλλους άντρες!

Ο εν λόγω κύριος τα πήρε στο κρανίο άρπαξε το περίστροφο του και πυροβόλησε μια φορά τον ηλεκτρονικό υπολογιστή και μια φορά στο πάτωμα!

Οι γείτονες που άκουσαν τις φωνές και τους πυροβολισμούς από την οικία του ζευγαριού κάλεσαν την αστυνομία που συνέλαβε τον «ζηλιάρη» σύζυγο.

Πυροβόλησε τον ηλεκτρονικό υπολογιστή της γυναίκας του

Ένας άντρας, από τις ΗΠΑ, πυροβόλησε τον ηλεκτρονικό υπολογιστή της γυναίκας του όταν την «συνέλαβε» να μιλά με άλλους άντρες στο διαδίκτυο! Ο κύριος Jason Griffith, από την Pennsylvania, συνελήφθη από την αστυνομία με τις κατηγορίες ότι έθεσε σε κίνδυνο την ζωή άλλου προσώπου, παρενόχλησης και απειλής.

Ο 23-χρονος επέστρεψε σπίτι από την εργασία του και βρήκε την σύζυγο του να «μιλά» στο διαδίκτυο με άλλους άντρες!

Ο εν λόγω κύριος τα πήρε στο κρανίο άρπαξε το περίστροφο του και πυροβόλησε μια φορά τον ηλεκτρονικό υπολογιστή και μια φορά στο πάτωμα!

Οι γείτονες που άκουσαν τις φωνές και τους πυροβολισμούς από την οικία του ζευγαριού κάλεσαν την αστυνομία που συνέλαβε τον «ζηλιάρη» σύζυγο.

Το κορίτσι που φοβάται τα κουμπιά

Ετσι είναι, άλλοι φοβούνται το ύψος, το σκοτάδι, το νερό, τα ζώα, η 22χρονη Gilian Linkins φοβάται τα... κουμπιά σε σημείο να μη μπορεί να βρίσκεται στο ίδιο δωμάτιο με φίλους της που τα φορούν!

Η πρώτη φορά που αντιλήφθηκε ότι έχει τη γνωστή σε όλους κομποφοβία, ήταν στα 7 της, όταν πεισματικά αρνιόταν να φορέσει τη σχολική μπλούζα. Σήμερα στη θέα ενός κουμπιού παθαίνει πανικό ενώ ακόμα κι ο φίλος της είναι αναγκασμένος να φοράει ρούχα μόνο με φερμουάρ.

Η ίδια δήλωσε πως ακουμπώντας ένα κουμπί, νιώθει ότι πιάνει κατσαρίδα. Στα σχολικά αναγκαζόταν να κρύβει τη φοβία της και να κάνει υπνωτισμό, χωρίς όμως επιτυχία.

Σύμφωνα με μελέτες φόβο για τα κουμπιά μπορεί να αντιμετωπίσει ένα στα 75.000 άτομα

SEXY AND HOT .... day offΟλόκληρη η gallery στην Agenda του Rc-Cafe

Το βουνό που γεννάει αυγά!


Τι άλλο ακόμα θα σκαρφιστούνε για να προσελκύσουν τουρίστες;


Οι υπεύθυνοι τουρισμού στην Κίνα (που αλλού άλλωστε) προσπαθούν να προσελκύσουν τους επισκέπτες με τον ισχυρισμό, ότι ένα βουνό γεννάει αυγά.

Οι ανώτεροι υπάλληλοι του χωριού Gulu, της επαρχίας Guizhou, υποστηρίζουν ότι ένας απότομος βράχος του βουνού Gandeng έχει γεννήσει πάνω από 100 αυγά αναφέρει η Guizhou Metropolis News.

Τα αυγά είναι μεγάλα σαν λάστιχα αυτοκινήτου και εμφανίζονται σε υποδοχές κάθε 2 χρόνια.

Ο Yang Shengjia, διευθυντής του τοπικού τουριστικού γραφείου είπε:
"Άλλο ένα αυγό ετοιμάζεται να γεννηθεί στο βουνό σύντομα."

(Μήπως έχουν προσλάβει κανένα γλύπτη και τα κάνει αυτά;Μας δουλεύουν μου φαίνεται)

"Αν οι επισκέπτες έχουν πολύ υπομονή, μπορούν να δουν την καταπληκτική σκηνή το βουνό να γεννάει ένα αυγό."

(Ωχ!!!)

Το τοπικό γραφείο λέει, ότι κάθε υποδοχή γεννάει ένα αυγό κάθε 30 χρόνια, αυτά τα αυγά έχουν παρουσιαστεί πρόσφατα, τον Μάρτιο του 1999, τον Μάιο του 2003, τον Ιούνιο του 2005, τον Μάρτιο του 2007 και τον Ιανουάριο του 2009.

(Αφού έχουν παρουσιαστεί πρόσφατα, πως ξέρουν ότι κάθε υποδοχή "γεννάει" κάθε 30 χρόνια, σαν παράξενα δεν μας τα λένε;
Ότι και να λένε πάντως αυτοί, στην φωτογραφία το αυγό εμένα μου μοιάζει σμιλευμένο.)
kakoslykos7

EΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΤΑ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ ΓΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΕΑΣ!

Αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο στο πάγκρεας, μια σπάνια μεν αλλά θανατηφόρα μορφή της νόσου, έχουν όσοι καταναλώνουν δύο ή περισσότερα αεριούχα και γλυκά αναψυκτικά σε εβδομαδιαία βάση. Οπως ανακοίνωσαν Αμερικανοί ερευνητές, οι εν λόγω αυξημένες πιθανότητες να ασθενήσει κανείς μπορεί να φτάσουν ακόμη και το 87%..!

Την ίδια στιγμή, μελέτη που διεξήχθη σε δείγμα 6.000 εθελοντών στη Σιγκαπούρη έδειξε πως όσοι προτιμούν το φυσικό χυμό πορτοκαλιού σε σχέση με τα αναψυκτικά δεν διατρέχουν τον ίδιο κίνδυνο. «Τα υψηλά επίπεδα ζάχαρης στα αναψυκτικά μπορεί να αυξάνουν τα επίπεδα της ινσουλίνης στον οργανισμό, γεγονός που μας κάνει να πιστεύουμε ότι συμβάλλει στην ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων στο πάγκρεας» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας για το θέμα ο επικεφαλής Μαρκ Περέιρα των ειδικών του Πανεπιστημίου της Μινεσότα που συμμετείχαν στην έρευνα.


Ο καρκίνος στο πάγκρεας είναι σήμερα μία από τις πιο φονικές μορφές της επάρατης νόσου, με 230.000 κρούσματα παγκοσμίως. Στις ΗΠΑ, όπου ετησίως 37.680 άνθρωποι προσβάλλονται από την ασθένεια, μόνο οι 3.390 επιβιώνουν! Αλλωστε είναι χαρακτηριστικό πως η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία αναφέρει πως το ποσοστό επιβίωσης για τους πάσχοντες από καρκίνο στο πάγκρεας μέσα σε μια πενταετία είναι περίπου 5%.

kasopionline

γεμισε ο τοπος λυκους...προσεξτε


Αν σας τηλεφωνήσουν στο κινητό σας από κάποιον που θα σας πει ότι είναι τεχνικός εταιρείας, και κάνουν έλεγχο στο τηλέφωνό σας και θα πρέπει να πατήσετε #90 ή 09# ή οποιοδήποτε άλλο αριθμό, ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΤΗΣΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΡΙΘΜΟ. Πρόκειται για κάποια εταιρεία-απάτη που χρησιμοποιεί κάποια συσκευή, η οποία μόλις επιλέξετε τους παραπάνω αιρθμούς, μπορεί να μπει στην κάρτα SIM και να παίρνουν τηλέφωνα με δική σας χρέωση
....

Τατουάζ... νυκτός

Ότι ακριβώς διαβάζετε στο τίτλο του post είναι αλήθεια!

Τατουάζ νυκτός... Αόρατα κατά την διάρκεια της μέρας και εμφανίζονται μόνο το βράδυ ή στο σκοτάδι!


Η ιδέα είναι κάποιου από το Canon City εν ονόματι Richie. Σκέφτηκε στο μαγαζί που διαθέτει να κάνει και τατουάζ για αυτούς που δεν θέλουν να φαίνονται συνέχεια, όταν είναι ας πούμε στην δουλειά τους τα πρωινά... Τα κάνει με ειδικό μελάνι που εμφανίζεται μόνο όταν υπάρχει σκοτάδι!

Μπορούν επίσης να τα κάνουν και όσοι δεν έχουν στο σπίτι τους καλό φωτισμό!
Ή όποιοι επιθυμούν να κάνουν οικονομία στο ρεύμα ;)

Έμαθαν το μυστικό 60 χρόνια μετά

Η θαλιδομίδη παρασκευάστηκε για πρώτη φορά το 1953 στα εργαστήρια της φαρμακευτικής εταιρείας Chemie Grünenthal. Αποδείχθηκε ότι μπορούσε να δράσει ως αντιεμετικό φάρμακο για εγκύους και ειδικότερα ως καταπραϋντικό και ως ήπιο υπνωτικό κατά της αϋπνίας. Μετα από μελέτες άρχισε να διατίθεται στο εμπόριο από το 1957 μέχρι το 1961 όταν και αποσύρθηκε.

Από το 1957 και μετά άρχισε να αυξάνει ο αριθμός γεννήσεων νεογνών με μικρά και μη ανεπτυγμένα άκρα, ένα είδος τερατογένεσης κατά την οποία παρατηρείται απευθείας έκφυση των άκρων χεριών από τους ώμους και των άκρων ποδιών από την ισχιακή χώρα.
Σύντομα εντοπίστηκε το αίτιο, και αυτό δεν ήταν άλλο παρά η θαλιδομίδη, που λάμβαναν οι έγκυες γυναίκες για να καταπραΰνουν σε κάποιο βαθμό τα φυσιολογικά συμπτώματα που ακολουθούν την κύηση.
Μια έρευνα που παρουσιάστηκε στο περιοδικό Science αποκαλύπτει σήμερα, μετά από 60 χρόνια ότι η θαλιδομίδη καθιστά ανενεργή εκείνη την πρωτεΐνη, η οποία είναι πολύ σημαντική στη διαμόρφωση των άκρων του εμβρύου.
Η Θαλιδομίδη μπορεί να είναι αποτελεσματική στη θεραπεία ορισμένων μορφών καρκίνου και λέπρας , αλλά προκαλεί τερατογεννήσεις σύμφωνα με την έρευνα.
Η ερευνητική ομάδα, με επικεφαλής τον Tακούμι Ίτο του Ινστιτούτου Τεχνολογίας στο Τόκιο, κατάφερε να απομονώσει τις αρνητικές συνέπειες αυτού του "δυνητικά χρήσιμου" φάρμακου.
Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν τεχνικές γενετικής για να μειώσουν την παραγωγή μιας συγκεκριμένης πρωτεΐνης σε ζεβρόψαρα και μικρό-έμβρυα.
Ο Ίτο δήλωσε στο BBC: "Αν και ο μηχανισμός για την τερατογόνο επίδραση έγινε σαφής, ο μηχανισμός για τη θεραπευτική δράση της παραμένει άγνωστη.
OSTRIA

Η ακριβότερη σοκολάτα στον κόσμο

Θέλετε να βρείτε την ακριβότερη σοκολάτα στον κόσμο; Η “La Madeline au Truffe” του Knipschildt είναι ακριβώς αυτό που ψάχνετε.
Η τιμή της είναι $250 για ένα σοκολατάκι - περίπου $5800 το κιλό. Αυτή η σοκολάτα με γαλλική μαύρη τρούφα στο εσωτερικό της αποτελείται από 70% κακάο Valrhona, το οποίο συνδυάζεται σε ένα κρεμώδες ganache με λάδι τρούφας. Η τρούφα έπειτα τυλίγεται στο χέρι με μια μαύρη τρούφα στο εσωτερικό και πασπαλίζεται με σκόνη κακάο. Τέλος, συσκευάζεται σε ένα ασημένιο κουτί.
Η σοκολατοβιομηχανία αυτή ιδρύθηκε το 1999 από τον Fritz Knipschildt, ο οποίος απέκτησε τη μαγειρική εκπαίδευσή του ως αρχιμάγειρας στη Δανία. Ο Fritz υποστηρίζει ότι όλες οι σοκολάτες του είναι φτιαγμένες στο χέρι, και επίσης λέει, ότι η σοκολάτα του είναι μια από αυτές τις μοναδικές εμπειρίες.http://www.knipschildt.com/flash.html

«Στρατόπεδα» για... νύφες

ΕΒΕΡΕΤ (ΗΠΑ). Ο ιδρώτας τρέχει στο πρόσωπο της Κέιτι Μόνκιεβιτς. Πέρασαν τρεις εβδομάδες από την εγγραφή της στο «Στρατόπεδο Κομψότητας Μελλουσών Νυφών» που στοχεύει να «κομψύνει» τις μέλλουσες νύφες έτσι ώστε να είναι κατά το δυνατόν πιο εντυπωσιακές στην υποτιθέμενη ωραιότερη ημέρα της ζωής τους.

Η Λίνφιλντ, για να είναι πανέτοιμη την ημέρα του γάμου της, στις 6 Σεπτεμβρίου, αναγκάζεται να περνάει τα βράδια Δευτέρας και Τετάρτης κάνοντας ατελείωτες ώρες με την άρση βαρών (πέντε κιλών), βαθιά καθίσματα και ποδήλατο, υπό την συχνά καταπιεστική καθοδήγηση των εκπαιδευτών.

Η τελευταία τρέλα

Τέτοια «στρατόπεδα γυμναστικής για νύφες» είναι η τελευταία τρέλα και μόδα στις ΗΠΑ. Οι ειδικοί, μάλιστα, υποστηρίζουν ότι η νέα τάση που κερδίζει διαρκώς φανατικούς οπαδούς πυροδοτείται εν μέρει από τα διάφορα τηλεοπτικά ριάλιτι που δείχνουν τους υπέρβαρους παίκτες να χάνουν κιλά (και να κερδίζουν χρήματα).

Σήμερα, άλλωστε, που όλο και περισσότερες γυναίκες επιλέγουν να παντρευτούν σε μεγαλύτερη ηλικία, στα τριάντα ή τα σαράντα, κάποιες μέλλουσες σύζυγοι έχουν ανάγκη να απολέσουν κιλά και να ανακτήσουν τη σφριγηλότητα του κορμιού. Και βέβαια, βιάζονται να πετύχουν το στόχο τους. Οπως αναφέρει η Τζένι Εβερετ, συντάκτρια που ασχολείται με θέματα άσκησης στο περιοδικό «Women’s Health» η ομαδική γυμναστική είναι πολύ ευκολότερη. Οι συμμετέχοντες σε τέτοια «στρατόπεδα» κουβεντιάζουν με άλλους που έχουν τις ίδιες ανησυχίες, διασκεδάζουν πραγματικά. Οι «συναθλούμενοι» τις συγχαίρουν για τις προσπάθειές τους και τους δίνουν κουράγιο να συνεχίσουν, ενώ αν παραμελήσουν τις ασκήσεις τους τις επιπλήττουν.

Είναι πολύ εύκολο να στηθεί ένα τέτοιο «στρατόπεδο», καθώς δεν απαιτούνται ακριβά μηχανήματα, ούτε καν γυμναστήριο. Συχνά οι γυναίκες ασκούνται στα πάρκα).

Για όλες τις ανάγκες

Ενα τέτοιο «στρατόπεδο» είναι αυτό της Σίνθια Κοντ που απευθύνεται αποκλειστικά σε μέλλουσες νύφες. Οι γυναίκες τρέχουν δρόμους μετ’ εμποδίων και τραβούν έλκηθρα σε πάρκο στο Κουίνς της Νέας Υόρκης. Οι νύφες φορούν φόρμες παραλλαγής και συναντιούνται τέσσερις φορές την εβδομάδα με τον εκπαιδευτή. Η Κοντ ομολογεί ότι η ιδέα δημιουργίας ενός στρατοπέδου της ήλθε όταν είδε τον αδελφό της να πηγαίνει σε εκπαίδευση πεζοναυτών και να γυρνάει 15 κιλά πιο αδύνατος.

Ωστόσο, τα στρατόπεδα γυμναστικής για νύφες δεν αντιπροσωπεύουν παρά ένα μικρό τμήμα της αμερικανικής μανίας για σωματική ευρωστία. Ερευνα που πραγματοποιήθηκε από την αμερικανική επιτροπή γυμναστικής αποδεικνύει ότι τα «στρατόπεδα γυμναστικής είναι από τις επικρατούσες τάσεις για το 2008». Ηδη έχουν δημιουργηθεί ανάλογες δομές που προετοιμάζουν τα κορίτσια για το χορό των τελειοφοίτων, το ριούνιον των παλιών συμμαθητών και για τις νέες μαμάδες που θέλουν να χάσουν τα κιλά της εγκυμοσύνης.

Τα πάντα με μέτρο

Χρειάζεται προσοχή όμως, όλα έχουν ένα μέτρο. Μπορεί η γυμναστική να είναι κάτι ωφέλιμο για τον ανθρώπινο οργανισμό, οι στόχοι που υπερβαίνουν την πραγματικότητα όμως μπορεί να έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Το καλό σεξ περνάει από το... γυμναστήριο

gimnastirio_400
Ο καλύτερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος για να απολαμβάνει κανείς μια καλή ερωτική ζωή, είναι να αποκτήσει και να διατηρήσει καλή φυσική κατάσταση.

Αυτό προκύπτει από πολλές επιστημονικές μελέτες, οι οποίες έχουν δείξει ότι η συστηματική γυμναστική μπορεί να διεγείρει τη λίμπιντο, να βελτιώσει την ερωτική ευχαρίστηση και να προστατεύσει από την ανάπτυξη σεξουαλικών προβλημάτων - μεταξύ αυτών και η στυτική δυσλειτουργία. Μία από τις πρώτες μελέτες δημοσιεύθηκε το 1999 στην «Επιθεώρηση της Αμερικανικής Ιατρικής Εταιρείας» (JAMA) και έδειξε ότι οι άνθρωποι με κακή φυσική κατάσταση έχουν περισσότερες πιθανότητες να αντιμετωπίζουν σεξουαλικά προβλήματα, τα οποία με τη σειρά τους υπονομεύουν τις σχέσεις και εν γένει την ευεξία. Σε μία άλλη μελέτη, γιατροί από το Ερευνητικό Ίδρυμα της Νέας Αγγλίας ανακάλυψαν ότι η έντονη, συστηματική άσκηση μπορεί να ελαττώσει αποτελεσματικά τον κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας. Οι ερευνητές παρακολούθησαν επί οκτώ χρόνια περισσότερους από 600 μεσήλικες άνδρες, οι οποίοι όταν άρχισε η μελέτη δεν αντιμετώπιζαν προβλήματα στύσεως. Στο τέλος της οκταετίας, όσοι γυμνάζονταν συστηματικά είχαν λιγότερες πιθανότητες να έχουν αναπτύξει στυτική δυσλειτουργία. Και η πιο αποτελεσματική άσκηση ήταν η έντονη - το ισοδύναμο της βάδισης 3 χιλιομέτρων την ημέρα ή της καύσης 200 έξτρα θερμίδων την ημέρα με την βοήθεια της άσκηση. Καλή και η ήπια Αντίθετα, μία μελέτη του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, στο Σαν Ντιέγκο, έδειξε πως και η ήπια άσκηση παρέχει σημαντικά οφέλη. Στην μελέτη αυτή συμμετείχαν 78 υγιείς αλλά «καθιστικοί» άνδρες, μέσης ηλικίας 48 ετών, οι μισοί εκ των οποίων άρχισαν να γυμνάζονται εκτός γυμναστηρίων (έκαναν κυρίως τζόγγινγκ και ποδηλασία) τρεις έως τέσσερις φορές την εβδομάδα, επί μία ώρα κάθε φορά. Έπειτα από εννέα μήνες, οι άνδρες αυτοί ανέφεραν σημαντική βελτίωση της ερωτικής διέγερσης και λειτουργίας, πιο συχνές ερωτικές επαφές και οργασμούς, και βελτιωμένη ικανοποίηση. Μια άλλη μελέτη, που διεξήχθη στη Σχολή Δημοσίας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, αποκάλυψε ότι οι άνδρες που γυμνάζονται έντονα επί 20-30 λεπτά την ημέρα, έχουν περίπου 50% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν προβλήματα στύσεως σε σχέση με όσους διάγουν καθιστική ζωή. Η ίδια μελέτη έδειξε πως όσο αυξάνεται το βάρος ενός άνδρα ο οποίος δεν γυμνάζεται, τόσο πιο επιρρεπής γίνεται στην στυτική δυσλειτουργία. Ωστόσο, δεν είναι μόνον η ερωτική ζωή των ανδρών που μπορεί να ωφεληθεί από την συστηματική άσκηση. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τέξας, στο Ώστιν, μελέτησαν 35 γυναίκες ηλικίας 18 έως 34 ετών. Οι γυναίκες αυτές είδαν, σε δύο ξεχωριστές περιστάσεις, δύο ταινίες μικρής διάρκειας: η πρώτη ήταν ένα ντοκιμαντέρ για ένα ταξίδι και η δεύτερη ταινία ερωτικού περιεχομένου. Την πρώτη φορά, οι γυναίκες έκαναν έντονη ποδηλασία επί 20 λεπτά πριν δουν τις ταινίες και την δεύτερη όχι. Οι ερευνητές υπολόγισαν την σεξουαλική ανταπόκρισή τους στην ταινία με το ερωτικό περιεχόμενο χρησιμοποιώντας μία συσκευή η οποία μετρά τη ροή αίματος στον ιστό των γεννητικών οργάνων, και ανακάλυψαν ότι η σεξουαλική ανταπόκριση των γυναικών ήταν 169% υψηλότερη όταν είδαν την ταινία μετά από την ποδηλασία. Ενίσχυση κυκλοφορίας Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η άσκηση αυξάνει την σεξουαλική ικανότητα επειδή ενισχύει το καρδιαγγειακό σύστημα και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, η οποία είναι απαραίτητη για ομαλή σεξουαλική λειτουργία. Πάντως δεν είναι μόνον η καθιστική ζωή που εμποδίζει την καλή κυκλοφορία του αίματος. Ρόλο παίζουν και άλλοι παράγοντες του τρόπου ζωής, όπως η παχυσαρκία, το κάπνισμα και η υπερκατανάλωση αλκοόλ. Ωστόσο, το αδυνάτισμα, η διακοπή του καπνίσματος και η αποφυγή του αλκοόλ δεν παρέχουν στην σεξουαλική λειτουργία τόσο ισχυρά οφέλη όσο η συστηματική άσκηση. Επιπλέον, η άσκηση μπορεί να αυξήσει τον συνολικό όγκο του αίματος που κυκλοφορεί στο σώμα, την ικανότητα των αιμοσφαιρίων να μεταφέρουν οξυγόνο, την αιμάτωση των διαφόρων οργάνων (συμπεριλαμβανομένων των γεννητικών) και τα επίπεδα της τεστοστερόνης _ όλ' αυτά έχουν την δύναμη να αυξήσουν την σεξουαλική λειτουργία. Τουλάχιστον μία μελέτη, εξάλλου, έχει δείξει πως ο καλύτερος μυϊκός τόνος που επιτυγχάνεται με την άσκηση, μπορεί να οξύνει την σεξουαλική ευχαρίστηση. Χώρια που όταν κανείς γυμνάζεται αισθάνεται πιο καλά για τον εαυτό του και το σώμα του, γεγονός που επίσης μπορεί να «ξυπνήσει» τον ερωτισμό του. Μην το παρακάνετε Αν, όμως, η άσκηση ωφελεί τόσο πολύ την ερωτική ζωή, τα οφέλη δεν θα είναι μεγαλύτερα με την πολύ έντονη και παρατεταμένη άσκηση; Η απάντηση είναι όχι, σύμφωνα με τους ειδικούς. Η υπερβολική άσκηση έχει στην πραγματικότητα αντίθετη δράση, καθώς ελαττώνει τα επίπεδα της τεστοστερόνης - μιας ορμόνης η οποία και στα δύο φύλα είναι απαραίτητη για καλή ερωτική επιθυμία. Επιπλέον, η υπερπροπόνηση μπορεί να υπονομεύσει το ανοσοποιητικό σύστημα, γεγονός το οποίο επίσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις ερωτικές επιδόσεις

Αυτόματα ανεβαίνει η τεστοστερόνη στη θέα μιας γυναίκας

Oι άνδρες κατηγορούνται... αιώνες τώρα ότι κρίνουν τις γυναίκες αποκλειστικά και μόνο με βάση την εξωτερική τους εμφάνιση. Μία νέα έρευνα, ωστόσο, δείχνει πως κάθε γυναίκα, η οποιαδήποτε γυναίκα, είτε όμορφη είτε λιγότερο όμορφη, μπορεί να κάνει τις ορμόνες τους να οργιάσουν!

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Γκρόνινγκεν, στην Ολλανδία, στρατολόγησαν 63 φοιτητές ηλικίας 21-25 ετών χωρίς να τους εξηγήσουν ποιο θα ήταν το αντικείμενο της μελέτης τους. Μέτρησαν τα επίπεδα της τεστοστερόνης τους χρησιμοποιώντας δείγμα σιέλου και έπειτα, χρησιμοποιώντας ως «άλλοθι» ένα παζλ sudoku, άφησαν για πέντε λεπτά τον καθέναν από αυτούς μέσα σε ένα δωμάτιο μαζί με μία άγνωστη γυναίκα. Δεκαπέντε λεπτά αργότερα, μέτρησαν ξανά τα επίπεδα της τεστοστερόνης τους και διαπίστωσαν πως σε όλους είχε αυξηθεί κατά 7,8%, κατά μέσο όρο. Τους ρώτησαν επίσης πόσο θελκτική είχαν θεωρήσει τη γυναίκα που είχαν συναντήσει- και ανακάλυψαν ότι η αύξηση στα επίπεδα της τεστοστερόνης δεν είχε καμία σχέση με το πόσο όμορφη τους είχε φανεί.

Οι ορμόνες. Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας, Λίντερ βαν ντερ Μέιτζ, στην επιθεώρηση Ηormones and Βehaviour, «τα αποτελέσματα δείχνουν πως η αύξηση στα επίπεδα τεστοστερόνης μπορεί να είναι μια αυτοματοποιημένη αντίδραση που ενεργοποιεί τους υποδοχείς των οργάνων και το νευρικό σύστημα ώστε να προετοιμάσει το ανθρώπινο σώμα για την πιθανότητα “ζευγαρώματος”». Διότι τα αυξημένα επίπεδα τεστοστερόνης πυροδοτούν αλλαγές στην υποσυνείδητη συμπεριφορά, κάνουν τον άνδρα να συμπεριφέρεται περισσότερο «ανδρικά»- να κάνει περισσότερες χειρονομίες, να επιζητεί περισσότερο την επαφή με το βλέμμα, να στέκεται περισσότερο ευθυτενής, ακόμα και να λέει ιστορίες οι οποίες θεωρεί ότι μπορεί να εντυπωσιάσουν τη γυναίκα που έχει απέναντί του.
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory