Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τετάρτη, 7 Απριλίου 2010

Οφέλη Οικονομικής Κρίσης στην ανάπτυξη της επιχειρηματικοτητας‏

Μέσα σε συνθήκες δυσμενούς οικονομικού περιβάλλοντος σε συνδυσμό με κάποιες ρυθμίσεις της Κυβέρνησης ξεπροβάλλουν κάποιες σημαντικές ευκαιρίες για ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας. Στο πέρας της ιστορίας ένα σημαντικός αριθμός επιχειρηματιών ξεπρόβαλλε και αναδείχθηκε εκμεταλλεύοντας τις νέες συνθήκες και τις ευκαιρίες που δημιουργεί μία οικονομική κρίση.
Ένα σημαντικό κίνητρο για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας αποτελεί η θέσπιση του πενταετούς αφορολόγητο για νέες επιχειρήσεις από άτομα 25-30 χρονών. Επιπλέον λόγω του ότι δυστυχώς πολλές επιχειρήσεις έχουν πτωχεύσει και πολλά καταστήματα σε εμπορικούς δρόμους έχουν μείνει ξενοίκιαστα οι τιμές ενοικίασης των καταστημάτων έχουν μειωθεί. Ώθηση στις μικρομεσαίες επιχειρίσεις δίνουν και τα 4 νέα προγράμματα ΕΣΠΑ συνολικής αξίας 275 εκ Ευρώ. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ακόμα ότι οι επιχειρηματίες μπορούν να διαπραγματευτούν χαμηλότερες τιμές στις πρώτες ύλες και σε άλλα προϊόντα που χρειάζεται η επιχείρηση τους καθώς λόγω της μειωμένης οικονομικής δραστηριότητας έχουν την δυνατότητα να διαπραγματευτούν χαμηλότερες τιμές από τους προμηθευτές τους. Ένα ακόμα θετικό στοιχείο είναι ότι λόγω του ότι αρκετά ικανά άτομα λόγω του δυσμενούς οικονομικού περιβάλλοντος δεν έχουν κατορθώσει να βρουν εργασία σε κάποια ιδιωτική επιχείρηση και λόγω των χαμηλών μισθών που προσφέρουν αυτές έχουν αρχίσει να στρέφονται στην επιχειρηματικότητα και έτσι κάποιος ο οποίος τολμά να "επιχειρήσει" μπορεί να βρει ικανούς συνεταίρους. Τέλος, ευνοικό πλαίσιο για την ίδρυση εταιρειών αποτελεί και το νέο νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει ίδρυση εταιρείων ίδρυση ΑΕ και ΕΠΕ σε μία μέρα (μέχρι σήμερα απαιτούνταν περίπου 30 μέρες) μεσώ ενός εκ των 3200 συμβολαιογραφικών γραφείων με κόστος το οποίο απο τα 4200 ευρώ που ίσχυε ως σήμερα μειωμένο περίπου κατά 80%.
Τα συγκεκριμένα και άλλα θετικά χαρακτηριστικά ευνοούν την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και οι νέες επιχειρήσεις που θα ξεπροβάλλουν είναι αυτές οι οποίες θα συντελέσουν στον να δώσουν ώθηση στην Ελληνική οικονομία για να ξεπεράσει την κρίση.
Χρήστος Ντίτορας
Ntitoras Christos
Mobile Phone: +306947269306
E-mail: christosnor@hotmail.com

Το Internet του μίσους


Κατά 20% έχουν αυξηθεί τα γκρουπ «μίσους» τον τελευταίο χρόνο στο Ίντερνετ, σύμφωνα με έκθεση του αμερικανικού κέντρου Simon Wiesenthal.
Όπως αναφέρει το Reuters, οι ομάδες που πρωωθούν τη βία, της εθνικές, φυλετικές και κοινωνικές διακρίσεις και την αποκαλούμενη “hate-music” ανέρχονται πια στις 11.500 από 10.000 που ήταν το 2009.
Οι ομάδες αυτές βρίσκονται σε blogs, forum και social media, όπως το Facebook, το Twitter και το Youtube, προωθώντας το καθαρό μίσος και σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας Ράμπι Κούπερ, μάλλον ο αριθμός τους είναι πολλαπλάσιος από αυτόν που κατέφερε η έρευνα να εντοπίσει.
kakopouli

Την έπιασε διάρροια εν ώρα εκπομπής!ΒΙΝΤΕΟ!

Η τηλεπαρουσιάστρια της Ολλανδικής τηλεόρασης φαίνεται οτι ήταν λίγο άτυχη αφού κατά τη διάρκεια της ζωντανής εκπομπής που έκανε ένιωσε την ανάγκη να πάει στην τουαλέτα μόνο που δεν πρόλαβε καλά....και το αποτέλεσμα κατέγραωε η κάμερα ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ!kasopionline

Κλείνει η Maybach;


Θύμα της κρίσης και η αυτοκινητοβιομηχανία των εκατομμυριούχων;
•Είναι ζημιογόνος από το 2007...

Σοκ στην αγορά αυτοκινήτου, προκάλεσαν οι πληροφορίες ότι η Daimler δεν υπολογίζει την ιστορική αυτοκινητοβιομηχανία στα μελλοντικά της πλάνα και ότι αν δεν πουληθεί, προτίθεται ακόμα και να αναστείλει την λειτουργία της.
Οι Γερμανοί, έχουν στα χέρια τους την Maybach από το 1960. Ωστόσο μόλις το 2002 παρουσίασαν αυτοκίνητο με τα σήματά της. Η πρώτη υποδοχή από τους απανταχού εκατομμυριούχους του πλανήτη ήταν ζεστή. Δεν συνεχίστηκε όμως αυτό, με αποτέλεσμα από το 2007 μέχρι σήμερα, η αυτοκινητοβιομηχανία πολυτελών οχημάτων να είναι ζημιογόνος.
Οι Γερμανοί, πέρα από τα σενάρια της πώλησης και της χρεοκοπίας, εξετάζουν απλά να σταματήσουν την όποια παραγωγή και ανάπτυξη αυτοκινήτων υπάρχει σήμερα, για ένα εύλογο χρονικό διάστημα και να την ενεργοποιήσουν όταν η οικονομική ύφεση αφήσει δια παντός τον πλανήτη…
ksipnistere

Τα ηλεκτρονικά απόβλητα πνίγουν τον αναπτυσσόμενο κόσμο


anemogastri

Βουνά ηλεκτρονικών αποβλήτων από παλιούς υπολογιστές, οθόνες, κινητά τηλέφωνα, εκτυπωτές, τηλεοράσεις, πνίγουν τον κόσμο, με τους πιο φτωχούς να είναι και πάλι οι πιο ευάλωτοι απέναντι στον νέο αυτό τοξικό εφιάλτη, καθώς δεν διαθέτουν υποδομές και υπόβαθρο γνώσης για να τον διαχειριστούν.

Αυξανόμενη απειλή για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία στις αναπτυσσόμενες χώρες αποτελούν τα ηλεκτρονικά απόβλητα, προειδοποιεί έκθεση των Ηνωμένων Εθνών που δόθηκε χτες στη δημοσιότητα, τονίζοντας την ανάγκη λήψης μέτρων για τη σωστή συλλογή και ανακύκλωση των τοξικών υλικών των ηλεκτρονικών «σκουπιδιών».

Η έκθεση επισημαίνει ιδιαίτερα το πρόβλημα της ανακύκλωσης των υλικών αυτών στις φτωχότερες χώρες, όπου η όποια διαδικασία συχνά διεξάγεται υπό επικίνδυνες συνθήκες και από ακατάλληλους φορείς.

Το πρόβλημα αναμένεται να οξυνθεί ακόμη περισσότερο στο μέλλον, καθώς οι πωλήσεις ηλεκτρονικών συσκευών αναμένεται να αυξηθούν ραγδαία στα επόμενα δέκα χρόνια, ειδικά στις αναπτυσσόμενες χώρες όπως η Κίνα και η Ινδία.

Σύμφωνα με την έκθεση ο πλανήτης παράγει περίπου 40 εκατομμύρια τόνους ηλεκτρονικών αποβλήτων κάθε χρόνο, στα οποία συγκαταλέγονται υπολογιστές, εκτυπωτές, κινητά τηλέφωνα, κάμερες, ψυγεία, ηλεκτρονικά παιχνίδια, τηλεοράσεις κ.ά. Η Κίνα παράγει περίπου 2,3 τόνους ηλεκτρονικών «σκουπιδιών» ετησίως και παρά το γεγονός ότι έχει απαγορεύσει τις εισαγωγές αποβλήτων παραμένει ένας τεράστιος σκουπιδότοπος για την «απόθεση» αποβλήτων από τις ανεπτυγμένες χώρες. Στη Νότια Αφρική και την Κίνα, τα απόβλητα από παλιούς υπολογιστές θα αυξηθούν κατά 200-400% σε σχέση με το 2007, ενώ στην Ινδία η αύξηση θα φτάσει το 500%.

«Η διαχείριση των αποβλήτων αυτών δεν είναι απλώς σημαντική, είναι απολύτως επείγουσα», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο γενικός διευθυντής του Περιβαλλοντικού Προγράμματος του ΟΗΕ (UNEP) Ασίμ Στάινερ.

Η έκθεση στα τοξικά χημικά των ηλεκτρονικών αποβλήτων – στα οποία περιλαμβάνονται μόλυβδος, κάδμιο, υδράργυρος, χρώμιο – μπορεί να προκαλέσει σοβαρότατες βλάβες στον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα, να επηρεάσει τους νεφρούς και το ήπαρ και να προκαλέσει νεοπλασίες.

Σύμφωνα με τον Τζιμ Πάκετ της Basel Action Network, μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης που αντιμάχεται το διεθνές εμπόριο τοξικών αποβλήτων, τεράστιες ποσότητες παλαιών ηλεκτρονικών συσκευών εξάγονται στην Κίνα επί χρόνια, όπου οι άνθρωποι «χειρίζονται υλικά της κοινωνίας της πληροφορίας με τεχνολογία λίθινης εποχής».

«Στην Ινδία, τη Βραζιλία, το Μεξικό, αλλά σε και άλλες χώρες, οι κίνδυνοι για το περιβάλλον, αλλά και για τη δημόσια υγεία θα αυξάνονται συνεχώς αν η ανακύκλωση των ηλεκτρονικών αποβλήτων παραμείνει στα χέρια ερασιτεχνών και ανεπίσημων παραγόντων», κατέληξε ο Πάκετ.

Μύθοι που οδήγησαν σε ιατρικά θαύματα

Γιατί οι ευτραφείς είναι πιο χαρούμενοι; Οι μύωπες είναι εξυπνότεροι; Το ντους κάνει κακό στον εγκέφαλο; Γιατρεύεται η αγάπη; Τα παραπάνω φαίνονται παράξενα, όμως αποτελούν θεωρίες που έχουν βοηθήσει τους επιστήμονες να κάνουν μερικά από τα μεγαλύτερα βήματα στην Ιατρική.


Οι ευτραφείς άνθρωποι είναι πιο χαρούμενοι

Σύμφωνα με ψυχολόγους του Lakehead University στον Καναδά, αυτό φαίνεται ότι ισχύει, τουλάχιστον στις γυναίκες. Όπως προέκυψε από την έρευνά τους, όσο μεγαλύτερο δείκτη σωματικής μάζας έχει μια γυναίκα τόσο λιγότερες πιθανότητες έχει να πάθει κατάθλιψη, αφού εμφανίζει σπανιότερα συμπτώματα όπως άγχος, αρνητική διάθεση κ.τ.λ. Την εξήγηση γι’ αυτό δίνουν τα οιστρογόνα, τα οποία μαζί με τη σεροτονίνη συνδέονται με τη διάθεση και βρίσκονται στον λιπώδη ιστό. Ετσι, όσο υψηλότερος είναι ο δείκτης σωματικής μάζας τόσο υψηλότερα είναι τα επίπεδα των οιστρογόνων.


Η αγάπη γιατρεύεται

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα και το Ιατρικό Πανεπιστήμιο Tabriz στο Ιράν. Σύμφωνα με τις έρευνές τους, το γιατρικό βρίσκεται στη μελατονίνη και τη βασοτοκίνη, δύο ορμόνες που καταστέλλουν τη δράση της ντοπαμίνης, η οποία ευθύνεται για τα έντονα συναισθήματα που νιώθει κανείς για κάποιον άλλον και τις σωματικές και ψυχολογικές αλλαγές στη συμπεριφορά του. Η... γιατρειά βρίσκεται στην επίφυση, όπου παράγεται η μελατονίνη, τη δράση της οποίας συμπληρώνει η βασοτοκίνη.


Τα ντους βλάπτουν τον εγκέφαλο

Το νερό μπορεί να είναι καταστροφικό όταν έχει υψηλή περιεκτικότητα σε μαγγάνιο και μάλιστα πολύ περισσότερο όταν το μαγγάνιο εισπνέεται παρά όταν πίνεται. Οι έρευνες που έχουν γίνει κατά καιρούς έχουν δείξει ότι η εισπνοή μαγγανίου μπορεί να προκαλέσει μαγγανισμό, μια πάθηση που παθαίνουν συχνά όσοι εργάζονται σε ανθρακωρυχεία και στην κατασκευή μπαταριών, η οποία μοιάζει με τη νόσο του Πάρκινσον και φέρνει λήθαργο, τρέμουλο, πνευματικές διαταραχές, ακόμη και θάνατο. Πιο ευπαθείς είναι οι ηλικιωμένοι, οι έγκυοι και όσοι έχουν αναιμία.


Οι μύωπες είναι εξυπνότεροι

Η μυωπία οφείλεται εν μέρει στα γονίδια. Οπως αναφέρει ο «Independent», σύμφωνα με επιστήμονες του Queen Mary Hospital και του Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ, τα γονίδια που σχετίζονται με τη μυωπία έχουν επιζήσει επειδή παίζουν ρόλο στην ευφυΐα του ανθρώπου. Η θεωρία ότι ευφυΐα και μυωπία πάνε μαζί στηρίζεται στην άποψη ότι τόσο η ανάπτυξη του εγκεφάλου όσο και εκείνη των ματιών έχουν κοινή γενετική βάση. Αυτό που παίζει καθοριστικό ρόλο είναι το γεγονός ότι τα γονίδια που ευθύνονται για τη μυωπία χρειάζονται κάποιο έναυσμα από το περιβάλλον. Παλιότερα αυτό δεν υπήρχε, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να είναι ευφυέστεροι, όχι όμως και μύωπες.

Ενα αυτοκόλλητο για το Αλτσχάιμερ


Ένα πολύτιμο εργαλείο για την αντιμετώπιση της νόσου Αλτσχάιμερ αποτελεί το διαδερμικό αυτοκόλλητο ριβαστιγμίνης, το οποίο αφενός βελτιώνει τα συμπτώματα των ασθενών και αφετέρου εξασφαλίζει την λήψη της δοσολογίας του φαρμάκου που χρειάζεται ο ασθενής.
Σήμερα από τους 150.000 ασθενείς με Αλτσχάιμερ που υπάρχουν στην Ελλάδα οι 100.000 χρησιμοποιούν φάρμακα και το 1/3 από αυτούς κάνει χρήση του διαδερμικού αυτοκόλλητου, αναφέρει η αναπληρώτρια καθηγήτρια νευρολογίας στο ΑΠΘ Μάγδα Τσολάκη.
«Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε φάρμακα που να αλλάζουν την πορεία της νόσου Αλτσχάιμερ. Έχουμε όμως ένα φάρμακο σε μορφή διαδερμικού αυτοκόλλητου, το οποίο μπορεί να σταματήσει την εξέλιξη της νόσου, να βελτιώσει τα νοητικά , συμπεριφορικά και λειτουργικά συμπτώματα των ασθενών και το οποίο έχει επιπλέον το πλεονέκτημα (γιατί όλα αυτά τα χαρακτηριστικά τα έχουν και τα άλλα φάρμακα) ότι χρησιμοποιείται μία φορά την ημέρα, τοποθετείται από τον περιθάλποντα μία συγκεκριμένη ώρα σε μία περιοχή του δέρματος.
Έτσι ο περιθάλπων είναι σίγουρος ότι ο ασθενής θα παίρνει το φάρμακό του στη δόση που πρέπει χωρίς να χρειάζεται να τον πείσει, γιατί μερικές φορές οι άνθρωποι αρνούνται να πάρουν τα φάρμακά τους» εξηγεί η κ. Τσολάκη.
Το διαδερμικό αυτοκόλλητο ενδείκνυται και για την ήπια αλλά και για τη μέτρια και σοβαρή άνοια. «Είναι ένα φάρμακο που αναστέλλει δύο ένζυμα, εκ των οποίων το ένα η ακετυλοχολινεστεράση, λειτουργεί καθ΄ όλη τη διάρκεια της νόσου, αλλά συνέχεια εξασθενεί και ελαττώνεται, ενώ το άλλο ένζυμο, η βουτυρυλχολινεστεράση, ανεβαίνει με την πάροδο της νόσου.
Αυτό το φάρμακο έχει τη δυνατότητα να αναστέλλει και το ένα ένζυμο και το άλλο ένζυμο δηλαδή και αυτό που ελαττώνεται και αυτό που αυξάνεται με την εξέλιξη της νόσου. Κυκλοφορεί από το 2007, αλλά αποκτούμε όλο και περισσότερη εμπειρία και πραγματικά βλέπουμε ότι είναι ένα πολύ χρήσιμο όπλο στα χέρια μας» προσθέτει η κ. Τσολάκη.
Το μηνιαίο κόστος του διαδερμικού αυτοκόλλητού είναι όσο και το κόστος των άλλων φαρμάκων, δηλαδή περίπου 150 ευρώ, και καλύπτεται από τα ασφαλιστικά ταμεία χωρίς να χρειάζεται ο ασθενής να πληρώσει συμμετοχή.
ksipnistere

Με αφορμή την 7η Απριλίου, Παγκόσμια Μέρα για την Υγεία

ygeia protomiΗ Υγεία είναι μια μορφή της Ελληνικής μυθολογίας. Αρχαία Ελληνική, ιδεατή, ανθρωπόμορφη, δευτερεύουσα (παρά τον Ασκληπιό) θεότητα στην έννοια της Υγείας. Ήταν κόρη του Ασκληπιού, και της Ηπιόνης και εκτός από θεά της Υγείας, ήταν θεότητα κάθε καθαρού πράγματος. Στην μυθολογία κατέχει εξέχουσα θέση στην λατρεία του πατέρα της. Ωστόσο, ενώ ο Ασκληπιός συνδέεται άμεσα με την θεραπεία των ασθενειών, η θεά συνδέθηκε με την πρόληψη των ασθενειών και τη διατήρηση της κατάστασης της υγείας. Αδέλφια της θεάς Υγείας ήταν η Ιασώ, η Πανάκεια, η Αίγλη και οι δύο Ασκληπιάδες Ποδαλείριος και Μαχάωνας ένδοξοι γιατροί της θεο-ηρωϊκής εποχής.


Όταν αναπτύχθηκε η θρησκεία του Ασκληπιού, όλα τα πρόσωπα της οικογένειάς του περιέβαλαν αυτόν ως δευτερεύουσες θεότητες καθώς και με άλλους ιδεομορφικούς δαίμονες όπως ο Τελεσφόρος θεότητα της ανάρρωσης.

Η Υγεία είναι ο παράγοντας που μετράει την φυσική, ψυχολογική ή ακόμα και την πνευματική κατάσταση ενός ζώντος οργανισμού.

Σύμφωνα με τον ορισμό που διατυπώθηκε στο καταστατικό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (1946) η υγεία είναι «η κατάσταση της πλήρους σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας και όχι μόνο η απουσία ασθένειας ή αναπηρίας». Έτσι λοιπόν, η έννοια της υγείας, δεν αποδίδεται μόνο από την ιατρική, αλλά και από άλλους παράγοντες όπως είναι το περιβάλλον, η οικονομία, η εργασία κ.α.

Παράγοντες γενετικοί, περιβαλλοντικοί (τρόπος διαβίωσης, κατοικία, εργασία, συνθήκες εργασίας ρύπανση περιβάλλοντος) παράγοντες συνθηκών ζωής (διατροφή, κάπνισμα, άσκηση, χρήση εθιστικών ουσιών, συμπεριφορά), παράγοντες σχετιζόμενοι με το σύστημα και τις υπηρεσίες υγείας και παράγοντες εκπαίδευσης υγείας επηρεάζουν την υγεία των ανθρώπων αλλά και την κοινωνική αναπαράσταση του δίπολου υγείας-ασθένειας.
Ο Ιπποκράτης είπε ότι «το περιβάλλον ρυθμίζει την υγεία του ανθρώπου και διαμορφώνει εκείνα τα στοιχεία που κάνουν έναν άνθρωπο να διαφέρει από τον άλλο και ένα έθνος να διαφέρει από το άλλο». Στη σύγχρονη εποχή ο ρόλος του περιβάλλοντος στη ζωή και την ανάπτυξη των ανθρώπων όχι μόνο δεν απορρίφθηκε, αλλά ενισχύεται από επιστήμες, όπως η βιολογία και η ψυχολογία.

Εάν το περιβάλλον είναι ευνοϊκό, η επίδρασή του στην ανθρώπινη υγεία είναι θετική, ενώ σε δυσμενείς περιβαλλοντικές συνθήκες η επίδραση αυτή είναι αρνητική. Η ρύπανση του περιβάλλοντος, δηλαδή η παρουσία ουσιών ή ενέργειας που δεν είναι δυνατόν να αφομοιωθούν ή να εξουδετερωθούν με φυσικούς τρόπους και δημιουργούν αρνητικές επιπτώσεις στους ζωντανούς οργανισμούς, έχει άμεση συνάρτηση με την ανθρώπινη υγεία.


Το καλοκαίρι ήρθε στο φαρμακείο, μία κυρία, συμμαθήτρια της μικρότερης αδελφής της γιαγιάς μου -ετών 80- η οποία έχει φύγει εδώ και χρόνια από τη Σύρο. Έτυχε να είναι και η μητέρα μου στο φαρμακείο, χάρηκαν που συναντήθηκαν μετά από τόσα χρόνια, συγκινήθηκαν όπως ήταν φυσικό, έλεγαν τα νέα τους και εγώ εξ αποστάσεως παρακολουθούσα.

Η κυρία είχε ένα πλούσιο ιατρικό ιστορικό: διαβήτης, επεμβάσεις στα μάτια για καταρράκτη, αρθροπλαστική γόνατος, ήπια νεφρική ανεπάρκεια αλλά και απώλεια του συζύγου και μιας κόρης. Όμως καθημερινά κάνει ένα μικρό περίπατο με τα πόδια, μια φορά την εβδομάδα παίζει μπιρίμπα με τρεις γειτόνισσες, αυτοεξυπηρετείται, έχει καλή σύνταξη, τα άλλα τρία παιδιά της είναι καλά και διαβεβαίωσε: « Δόξα τω Θεώ, είμαι μια χαρά». Στην αρχή σκέφτηκα: «Χαρά στο κουράγιο της». Αργότερα συνειδητοποίησα ότι η συμπαθέστατη 80χρονη και νοσεί και ασθενεί, αλλά δεν είναι άρρωστη. Η σοφία της ηλικίας την έχει κάνει να δεχθεί κάποιους αναπόφευκτους περιορισμούς, με αποτέλεσμα να νιώθει υγιής, αφού είναι λειτουργικά αυτάρκης στην κάλυψη των αναγκών της.

Η Υγεία δεν είναι κάτι αντικειμενικά μετρήσιμο. Έχει πολλές και σημαντικές κοινωνικές συνιστώσες κι αυτές εξαρτώνται από την εποχή και την κοινωνία στην οποία ζει ο πάσχων. Επιπλέον, εξαρτάται και από τον τρόπο με τον οποίο προσλαμβάνει ο καθένας την κατάσταση του σώματός του.
Έχουν δίκιο λοιπόν αυτοί που με κουράγιο και αιδιοδοξία λένε: «Όσο με βαστάνε τα πόδια μου, είμαι καλά».

Rc-Cafe

Η απώλεια της ακοής μπορεί να είναι επιπλοκή του διαβήτη


Η απώλεια της ακοής ενδέχεται να είναι μια από τις επιπλοκές του διαβήτη και δεν γίνεται συχνά αντιληπτό ότι προέρχεται από τη συγκεκριμένη πάθηση, σύμφωνα με αμερικανούς ερευνητές, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι η απώλεια ακοής είναι δύο φορές συχνότερη σε διαβητικούς.
Σε έρευνα που δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση "Χρονικά της Εσωτερικής Παθολογίας", αναφέρεται ότι από τους 5.140 ενήλικες, ηλικίας 20 με 69 ετών, προβλήματα ακοής- σοβαρά ή λιγότερο σοβαρά- εμφάνισαν οι διαβητικοί, ανεξαρτήτως φύλου ή εθνικότητας.

Ο διαβήτης μπορεί να προκαλέσει απώλεια της ακοής καταστρέφοντας τα νεύρα και τα αγγεία στο εσωτερικό τμήμα του συστήματος ακοής, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Οπως επισημαίνεται στην έρευνα, η σχέση ανάμεσα στο διαβήτη και την απώλεια ακοής είναι ένα θέμα που συζητάται τουλάχιστον από τη δεκαετία του 1960.

Πρόσφατη έρευνα διαπιστώνει και άλλου είδους επιπλοκές από τον διαβήτη.
Τον περασμένο μήνα, τα αμερικανικά Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών (CDC) ανακοίνωσε ότι οι διαβητικοί διατρέχουν διπλάσιο κίνδυνο να εμφανίσουν αρθρίτιδα.

Ο διαβήτης τείνει να εξελιχθεί σε επιδημία στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες καθώς αυξάνεται ο αριθμός των παχύσαρκων.

Ποιοί είναι οι πιο "έξυπνοι" στο σεξ;

Το σεξ βελτιώνει τη σωματική και ψυχική υγεία και χαρίζει μακροζωία. Ποιοι είναι οι παράμετροι που καθιστούν κάποιον «έξυπνο» στο κρεβάτι;
- Τα άτομα που θεωρούν το σεξ κάτι το υγιές και θετικό εκπέμπουν σεξαπίλ και ζεστασιά. Αντίθετα, τα άτομα που έχουν μεγαλώσει σε ένα περιβάλλον στο οποίο κανείς δεν μιλάει για το σεξ, νιώθουν ενοχές για τις επιθυμίες τους.
- Τα άτομα που είχαν την πρώτη τους σεξουαλική εμπειρία σε πολύ νεαρή ηλικία είναι συνήθως λιγότερο σεξουαλικά ευφυή στην ενήλικη ζωή τους. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και για τα άτομα που δεν προχώρησαν συνειδητά στην πρώτη τους επαφή.
- Τα άτομα που έχουν καταφέρει να απομυθοποιήσουν την εικόνα της σεξουαλικής ζωής έτσι όπως την παρουσιάζουν τα ΜΜΕ, μπορούν να εκτιμήσουν τις πραγματικές επιθυμίες τους.
- Τα άτομα που είναι ειλικρινή για τα κίνητρα κάθε σεξουαλικής επαφής τους είναι εκείνα που κάνουν καλύτερο σεξ.
- Τα άτομα που δεν αρνούνται ή απορρίπτουν τις φαντασιώσεις τους είναι τα σεξουαλικά «έξυπνα».

7merestv.gr

Μάραθος (Μάραθο το φαρμακευτικό)

maratho.jpg (33818 bytes)Ανήκει στην οικογένεια των Σκιαδανθών (Umpelliferae) και άλλες ονομασίες είναι Μάραθρο, Αγριομάραθο, Αμαραθιά. Παλιά οι Κινέζοι και οι Ινδοί θεωρούσαν το μάραθο αντίδοτο για τα δαγκώματα των φιδιών και των σκορπιών. Οι Αρχαίοι Έλληνες το έλεγαν «μάραθρον» και το θεωρούσαν σύμβολο επιτυχίας. Φαίνεται ότι οφείλει τ’ όνομά του στη μνήμη της νίκης κατά των Περσών στο Μαραθώνα το 490 π.Χ. Ο Πλίνιος το αναφέρει σε συνταγές του με περισσότερες από 20 ενδείξεις, ενώ πίστευε ότι τα φίδια έτρωγαν μάραθο για ν' αλλάζουν δέρμα. Το 10ο αιώνα συνδέθηκε με τη μαγεία, ενώ το Μεσαίωνα είχε συνδεθεί με το αδυνάτισμα, γιατί πιστευόταν ότι οι σπόροι του έκοβαν την όρεξη.

Είναι φυτό πολυετές που φτάνει τα 2μ. σε ύψος. Η ρίζα του είναι σαρκώδης σαν του καρότου από την οποία βγαίνει ένας όρθιος βλαστός, αυλακωτός με μπλε ζώνες. Ρίχνει τα βαθυπράσινα φύλλα του, που ξαναβγαίνουν με τις πρώτες βροχές. Έχουν μακριούς μίσχους, είναι σύνθετα, πετροσχιδή και μοιάζουν με του Άνηθου. Τα πολλά μικρά κίτρινα άνθη του βγαίνουν σε ταξιανθίες το καλοκαίρι, πάνω σε μακριούς ανθοφόρους βλαστούς. Οι σπόροι του ωριμάζουν το φθινόπωρο και είναι μακρόστενοι, κυρτοί, με πέντε πλευρές και χρώμα συνήθως καστανό.

marathos.jpg (67105 bytes)Στη Μάνη φυτρώνει σε πολλές περιοχές, ανάμεσα στις σχισμές των βράχων και δίπλα στους τρόχαλους τοίχους. Το παραδοσιακό χωριό Μάραθος στο Δήμο Οιτύλου, πήρε το όνομά του από το Μάραθο που φυτρώνει σε μεγάλες ποσότητες γύρω από το χωριό όπως και ο Άρτουκας. Πολλαπλασιάζεται πολύ γρήγορα. Αν φυτέψεις Μάραθο σε περιοχή που δεν έχει, μέσα σε λίγα χρόνια η περιοχή αυτή θα γεμίσει από καινούργια φυτά.

Η Μανιάτισσα νοικοκυρά, βάζει μάραθο ακόμα και σήμερα στα νηστίσιμα της Σαρακοστής, τις αγκινάρες, τους ντολμάδες, στο χταπόδι, στις χορτόπιτες και σε ωμές σαλάτες για το εξαίσιο άρωμα που τους προσδίδει. Με μάραθο αρωματίζονται οι ελιές, τα τουρσιά και το ξύδι που φτιάχνονται στο σπίτι, ενώ ο μαραθόσπορος μπορεί να προστεθεί στο ψωμί, αλλά και στο γαρνίρισμα φαγητών.

Στη φαρμακευτική χρησιμοποιείται για τον πόνο των ματιών, της κυστίτιδας, των αρθριτικών. Προφυλάσσει από τη γρίπη, το βήχα, τον κοκίτη, το άσθμα, τις στομαχικές διαταραχές, τη ναυτία, τους κοιλιακούς πόνους των παιδιών. Οι σπόροι του μπορούν ν' αρωματίζουν το νερό που δίνουν στα μωρά και τα βοηθά στην πέψη. Είναι ευεργετικός στα μαλλιά και αντιρυτιδικός. Λέγεται ότι αυξάνει το γάλα στις θηλάζουσες μητέρες, ενώ χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό και τον αρωματισμό του στόματος. Το αιθέριο έλαιο των σπόρων του, που περιέχει 6% αιθέρια έλαια ανηθόλης και μαραθόλης, χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία, ποτοποιεία (ιδιαίτερα σε λικέρ όπως στο Αψέντι των Άλπεων) και στη βιομηχανία καλλυντικών

Βγήκε 731 ραντεβού

Σαράντα οκτώ Σούζαν, είκοσι τέσσερις Τζέιν, είκοσι τρεις Λίντα και μια τρανσέξουαλ!

Αυτές είναι μερικές από τις 731 γυναίκες με τις οποίες έχει βγει ραντεβού τα τελευταία είκοσι χρόνια ο 54χρονος Ντέιβιντ Χέιχοου από το Σάσεξ, ο οποίος αναζητεί την κατάλληλη!


Μάλιστα έχει κρατήσει λεπτομερή στοιχεία για όλες, αφού γενικώς συνηθίζει να κρατάει αρχείο για ότι τον ενδιαφέρει.

Ο Ντέιβιντ άρχισε να βγαίνει με γυναίκες στα 33 του χρόνια, έπειτα από προτροπή της μητέρας του, η οποία του είχε πει ότι ζούσε σαν ερημίτης.

Και μπορεί να άργησε, όμως σίγουρα έχει αναπληρώσει όλα τα προηγούμενα χρόνια! Με τις 72 από τις 731 έχει βγει πάνω από μια φορά, με τις 17 πάνω από 2 μήνες ενώ με τη μια έφτασε λίγο πριν από το γάμο, αλλά τα ακύρωσαν όλα επειδή εμφανίστηκε ένας πρώην της.

''Λαυράκι'' σε πλυντήριο αυτοκινήτων

Με το στόμα ανοιχτό έμειναν οι υπεύθυνοι ενός πλυντηρίου αυτοκινήτων στην Αγία Πετρούπολη, όταν συνειδητοποίησαν ότι αυτό που είχαν βρει ήταν ένα πραγματικό ''λαυράκι''.

Η ανακάλυψη έγινε την ώρα που το πλυντήριο ήταν κλειστό και οι εργαζόμενοι καθάριζαν μία από τις ηλεκτρικές σκούπες αυτοκινήτων που διαθέτουν. Ξαφνικά, ακούστηκε ένας περίεργος θόρυβος. Όταν οι υπάλληλοι έψαξαν καλύτερα τη σακούλα της σκούπας, διαπίστωσαν ότι μέσα σε αυτήν, υπήρχε ένα διαμαντένιο κολιέ, αξίας 300.000 ευρώ.

"Δεν ήξερα πόσο μπορεί να στοιχίζει κι έτσι το πήγα σε ένα χρυσοχόο για να το εκτιμήσει και να μου πει την ακριβή του αξία. Εκείνος μου είπε ότι το κρεμαστό αξίζει 300.000 ευρώ'', δήλωσε ο Vladimir Shapiro, ιδιοκτήτης του πλυντηρίου που μίλησε στο Reuters. ''Όταν άκουσα την τιμή του, το σαγόνι μου παρ' ολίγον να βρεθεί στο πάτωμα. Δεν σου συμβαίνουν τέτοια πράγματα κάθε μέρα'', συμπλήρωσε.

Ο ιδιοκτήτης πρόσθεσε ότι όποιος από τους υπαλλήλους τράβηξε το κόσμημα με την ηλεκτρική σκούπα, σίγουρα το έκανε κατά λάθος και όχι εσκεμμένα. Ο ίδιος έχει ήδη επικοινωνήσει με τους πελάτες των τελευταίων ημερών που άφησαν τα αυτοκίνητά τους για πλύσιμο, αλλά κανείς τους δεν δήλωσε την απώλεια κοσμήματος.

Πάντως ο Shapiro δεν θα ησυχάσει εάν δεν επιστρέψει το κολιέ στον ή την ιδιοκτήτριά του. 'Η τουλάχιστον έτσι λέει...
cosmo.gr

SEXY AND HOT .... καλοοοοο και καυτόΟλόκληρη η gallery στην Agenda του Rc-Cafe

Αυτό θα πει πάθος για την ανακύκλωση!

Συνολικά έξι εκατομμύρια μπουκάλια χρησιμοποίησε ένας γηραλέος καλλιτέχνης από το Quilmes της Αργεντινής, προκειμένου να κατασκευάσει το σπίτι του…

Πριν από λίγες ημέρες, ο Τίτο Ingenieri, ακτιβιστής και παθιασμένος με την ανακύκλωση άνοιξε το σπίτι του για τις τηλεοπτικές κάμερες.

Δείτε το ομολογουμένως πρωτότυπο έργο του Tito, αποτέλεσμα μιας κοπιαστικής εργασίας για περισσότερα από 20 χρόνια.ierosagon

Εφτά σημάδια ότι γερνάς στο κρεβάτι


Φοράς τα γυαλιά σου για να σιγουρευτείς ότι η γκόμενα βρίσκεται στο κρεβάτι.

Βάζεις το ξυπνητήρι σε δέκα λεπτά, γιατί σε παίρνει ο ύπνος.

Έχεις κοντά το τηλέφωνο, ώστε, αν χρειαστεί, να ειδοποιήσετε το ΕΚΑΒ.

Γράφεις στο χέρι σου το όνομα της γκόμενας, για να μην το ξεχάσεις.

Βάζεις στη μασέλα σου την ειδική κόλλα, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να βρεθεί κάτω από το κρεβάτι.

Αφήνεις ανοιχτές τις πόρτες και τα παράθυρα, γιατί νομίζεις ότι, επειδή δεν ακούς εσύ, δεν ακούν και οι άλλοι.

Έχεις ξεχάσει τι σημαίνει «δεύτερος γύρος».
trelamenos

"Το πιο λεπτό κεραμικό...!!"Η τέχνη των κεραμικών δεν ειναι εύκολη και χρειάζεται επιμονή και πολύ δουλειά για να γινει κάποιος καλός σε αυτή. Ο Huang Cheng-nan φαίνεται οτι εχει μεγάλο πάθος αφού κατάφερε μετα απο πολύ δουλειά να φτιάξει το πιο λεπτό κεραμικό που έχει φτιαχτεί ποτέ στη Γη και να μπει στο βιβλίο γκινες.
Το πάχος του ειναι μόλις 0,15 χιλιοστά!
apolitistosteki

Θεραπεία για τους πόνους στη μέση με ...σεξ

Κάλλιο αργά, παρά ποτέ !! όπως λέει η σοφή παροιμία ... Άργησε αλλά το κατάλαβε η Αμερικανίδα ασθενής ότι η θεραπεία που της έκανε ο γιατρός της, δεν ήταν η ενδεικνυόμενη για το πρόβλημά της, που ήταν ... οι πόνοι στην πλάτη. Η εν λόγω κυρία από το Όρεγκον, ζήτησε τη βοήθεια ενός γιατρού για της βρει λύση στο πρόβλημα που την ταλαιπωρούσε και της δημιουργούσε φοβερούς πόνους στη σπονδυλική στήλη.


Κι ο γιατρός της σύνεστησε μια αλλόκοτη, ας την πούμε έτσι, θεραπεία: την έπεισε να κάνει σεξ μαζί του!

Μετά από πολλές ερωτικές συνευρέσεις, η ασθενής κατάλαβε ότι ο γιατρός δεν είχε στο μυαλό του τη δική της ανακούφιση, αλλά τη δική του ικανοποίηση, και τον μήνυσε για σεξουαλική κακοποίηση.

Κατέθεσε αγωγή εναντίον του, στην οποία καταγγέλλει το γιατρό για επίθεση, αμέλεια και σκόπιμη εκμετάλλευση των αισθημάτων της. " Η ιατρική θεραπεία του δόκτορα Σμιθ περιλάμβανε σεξουαλικές συνευρέσεις με τις οποίες η ασθενής θα απαλλασσόταν από τους πόνους στη μέση της", αναφέρεται στην κατάθεσή της.

Ο 50χρονος γιατρός που υπέβαλε την ασθενή του σε "σεξοθεραπεία", έχασε την άδεια άσκησης επαγγέλματος, καταδικάσθηκε σε 60 ημέρες φυλάκιση και πρόστιμο 5.000 δολάρια για τις 45λεπτες συνεδρίες του με την 47χρονη γυναίκα.

Ο γιατρός δεν σχολίασε το θέμα, όμως δήλωσε ότι η 47χρονη είχε σεξουαλικές σχέσεις μαζί του οικειοθελώς

14 must για την επιτυχία μιας αμερικάνικης ταινίας


1. Πάντα ένας από δύο πανομοιότυπους δίδυμους είναι σατανικός.

2. Εάν πρόκειται να απασφαλίσεις μια βόμβα, όποιο καλώδιο και να κόψεις είναι το σωστό.

3. Σε σκηνή καράτε, εάν οι αντίπαλοι είναι πολλοί μη νοιάζεσαι γιατί θα περιμένουν καρτερικά να σου επιτεθούν ένας-ένας....

4. Όταν σβήσεις το φως της κρεβατοκάμαρας, τα πάντα θα είναι ακόμη ορατά και λίγο μπλε.

5. Οι ξανθές και όμορφες μπορεί να είναι και διάσημες νευροχειρούργοι σε ηλικία 22 ετών.

6. Αντί για σφαίρες, οι μεγαλομανείς κακοί προτιμούν πολύπλοκους μηχανισμούς για να σκοτώνουν (π.χ. λέιζερ που λιώνει πάγους που μετακινούν βράχους που πιέζουν λεβιέδες προς απελευθέρωση καρχαριών).

7. Όλες οι σακούλες από ψώνια έχουν ένα γαλλικό ψωμί και μια ντουζίνα καρότα με πράσινα φουντωτά κοτσάνια.

8. Είναι εύκολο να προσγειώσεις ένα αεροπλάνο (ακόμη και αν είσαι ξανθιά) αν σου δίνουν οδηγίες από τον πύργο ελέγχου.

9. Το σύστημα εξαερισμού ενός κτιρίου είναι το τέλειο μέσο διαφυγής. Ποτέ δεν σε ψάχνουν εκεί, και μπορείς πάντα να χωράς και να μετακινείσαι με ευκολία. Ακόμη και σε απέναντι κτίριο.

10. Είναι πολύ ποιο πιθανό να σωθείς σε μια μάχη αν δεν κάνεις το λάθος να δείξεις φωτογραφία της αγαπημένης σου που σε περιμένει.

11. Αν πρέπει να υποδυθείς γερμανό αξιωματικό, δεν χρειάζεται να μιλάς καμιά γλώσσα. Οτιδήποτε με γερμανική προφορά είναι αρκετό.

12. Ο ήρωας δεν δείχνει μεγάλο πόνο όταν τρώει το ξύλο της αρκούδας, αλλά στραβομουτσουνιάζει όταν η ξανθιά του καθαρίζει τις πληγές με νεράκι.

13. Όλες οι βόμβες έχουν χρονοδιακόπτες με μεγάλα κόκκινα ψηφία.

14. Ένας αστυνομικός μπορεί να λύσει ένα μυστήριο φόνο, μόνο μετά από την αποπομπή του από το αστυνομικό σώμα.
crazygreekblogger

Γιατί κάνουμε χειραψία .... όταν χαιρετιόμαστε;

Ένας ζεστός χαιρετισμός και σφίξιμο με ανοιχτή παλάμη δηλώνει την εκτίμηση προς το πρόσωπο που συναντάμε. Κάποιοι μάλιστα τη συνδυάζουν με εναγκαλισμό, σαν εκδήλωση ακόμη μεγαλύτερης συμπάθειας και ευχαρίστησης.
Πώς όμως ξεκίνησε αυτή η συνήθεια;
Είχε πάντοτε τον ίδιο συμβολισμό; Ή μήπως αρχικά σήμαινε κάτι άλλο;
Η απάντηση λοιπόν βρίσκεται κάπου στον Μεσαίωνα και πιο συγκεκριμένα στην Κεντρική Ευρώπη, όταν τα ευρωπαϊκά στρατεύματα ξεχύνονταν σε πολεμικές εκστρατείες για να κατακτήσουν τα γειτονικά τους εδάφη.
Οι οπλισμένοι στρατιώτες ήταν φόβος και τρόμος για τους αμάχους πληθυσμούς, αλλά ταυτόχρονα και μέγιστη απειλή κατά τη διάρκεια των διπλωματικών συναντήσεων.
Γι’ αυτό λοιπόν, κάθε φορά που μια συνάντηση είχε ειρηνικό χαρακτήρα, οι παριστάμενοι έπρεπε να προχωρήσουν σε μια συμβολική κίνηση, κάτι σαν λόγο τιμής, που θα καθησύχαζε τους συνομιλητές.
Και ως η πλέον αυθόρμητη και αξιόπιστη κίνηση, καθιερώθηκε η χειραψία, όπου εκείνος που άπλωνε την παλάμη του για να αγγίξει φιλικά αυτόν που ήταν απέναντί του, δήλωνε καθησυχαστικά ότι είναι άοπλος.
Η συνήθεια αυτή θεωρήθηκε υψίστης σημασίας και απέκτησε το χαρακτήρα ευγένειας για εκείνον που το κάνει, και γι’ αυτό άρχισε να καθιερώνεται σε όλο και περισσότερες περιπτώσεις.
Με τα χρόνια έγινε η αγαπημένη συνήθεια των ανθρώπων, ενώ σήμερα θεωρείται απαραίτητο στοιχείο του δυτικού πολιτισμού

Σύννεφο η παντόφλα και η κρεβατομουρμούρα...

Πέταγμα αντικειμένων με σκοπό τον τραυματισμό, χαστούκια, κλωτσιές, μπουνιές, δαγκωματιές, γρατσουνιές..., είναι μερικοί από τους τρόπους ανδρικής κακοποίησης, ενώ σε ακραίες περιπτώσεις υπάρχει ακόμη και χρήση μαχαιριού ή όπλου. Το φαινόμενο είναι αρκετά συχνό και στη χώρα μας, όπως έδειξε πρόσφατη έρευνα!

Μάλιστα, στην ίδια έρευνα, το 12,7% των ανδρών ανέφερε ότι αναγκάστηκε να καταφύγει σε νοσοκομείο για την περιποίηση τραυμάτων που οφείλονταν σε γυναικεία επίθεση, ενώ το 23% των γυναικών ανέφερε ότι σκοπός της επίθεσης που έκανε ήταν ο σοβαρός τραυματισμός ή η βλάβη του άντρα...

Μπορεί ακόμα και σήμερα να ακούγεται περισσότερο ως ανέκδοτο, αλλά ήδη από το 1974 ο Gelles διαπίστωσε ότι οι άντρες σύζυγοι έπεφταν θύματα βίας σχεδόν με την ίδια συχνότητα όσο και οι γυναίκες. Το 1994 στις ΗΠΑ 167 χιλιάδες άνδρες κατήγγειλαν ότι είχαν δεχτεί σωματική βία από τις συντρόφους τους και πολύ περισσότεροι παραδέχτηκαν ότι έχουν βιώσει παρόμοια περιστατικά, αλλά δεν το ανέφεραν πουθενά για να μη γελοιοποιηθούν.

Το ίδιο επιβεβαιώθηκε τυχαία και από άλλες έρευνες, δεδομένου ότι πρόθεσή τους ήταν να καταγράψουν τη γυναικεία κακοποίηση.

Τα παραπάνω αναφέρει στην «Ε» ο επίκουρος καθηγητής Κοινωνιολογίας Πανεπιστημίου Αιγαίου Ευστράτιος Παπάνης, σημειώνοντας ότι η έρευνα στη χώρα μας είναι από τις πρώτες που ασχολούνται με το θέμα της ανδρικής κακοποίησης στην Ελλάδα, που αποτελεί θέμα ταμπού και για άνδρες και για γυναίκες, και πραγματοποιήθηκε κατά το χρονικό διάστημα 2006-2008.

«Καθώς αναλύουμε την ενδοοικογενειακή βία», σημειώνει, «καταρρίπτεται πλέον ο μύθος του άνδρα θύτη και της γυναίκας θύματος και τείνουμε να ομιλούμε για βίαια ζευγάρια. Στο 58,5% των περιπτώσεων αναφοράς βίας, αυτή ήταν αμοιβαία, ενώ στο 41,5% η άσκησή της οφειλόταν εξίσου στη γυναίκα όσο και στον άνδρα. Σε έρευνα των Simonelli & Ingram σε φοιτητές διαπιστώθηκε ότι 40% των ανδρών είχε υποστεί βία από την κοπέλα του και το 29% αναγκάστηκε να καταφύγει σε νοσοκομείο.

Παρά το γεγονός ότι ο άνδρας μπορεί να ασκήσει μεγαλύτερη μυϊκή δύναμη ή να περιορίσει αποτελεσματικότερα την επιτιθέμενη σύντροφό του, οι γυναίκες καταφεύγουν σε πιο περίπλοκες και καλύτερα σχεδιασμένες μορφές βίας, οι οποίες εξισώνουν τα ποσοστά. Αυτό επιβεβαιώνεται απόλυτα στις περιπτώσεις ενδο-οικογενειακής βίας που καταλήγουν σε θάνατο ή σε σοβαρό τραυματισμό».

Μία ερώτηση της έρευνας αφορούσε την έναρξη και συνέχιση της φυσικής ή ψυχολογικής βίας κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών μηνών. Από τους άνδρες που ανέφεραν ότι ασκούσαν ψυχολογική ή και σωματική βία, το 38% θεώρησε ότι αρχικά ήταν υπαίτιο γι' αυτήν οι ίδιοι, το 35% κατηγόρησε τη σύντροφο και το 27% απέδωσε την ευθύνη και στους δύο. Οι γυναίκες που βίωσαν ενδο-οικογενειακή βία, απέδωσαν την ευθύνη για την έναρξη του διαπληκτισμού κατά 52% στις ίδιες, 30% στους συντρόφους τους και 18% και στους δύο.

Ο κ. Παπάνης τονίζει ότι «οι άνδρες που πέφτουν θύματα κακοποίησης από τη σύντροφό τους βιώνουν θυμό (75%), συναισθηματική καταρράκωση (40%), κατάθλιψη και ταπείνωση (35%), τάση για εκδίκηση (25%), αίσθημα ότι είναι ευάλωτοι (23%), και φόβο ή ντροπή (15%).

Οι συνέπειες είναι ακόμα πιο έντονες στους νεαρούς άντρες: η εμπειρία μιας πρώιμης βίαιης σχέσης στιγματίζει τις μετέπειτα αλληλεπιδράσεις τους με το «ασθενές» φύλο και τους καθιστά πιο ευάλωτους σε μελλοντικά καταθλιπτικά επεισόδια και στην εμφάνιση ψυχοσωματικών συμπτωμάτων.

Μάλιστα, η επικινδυνότητα αυξάνεται ανάλογα με την ένταση της βιωμένης βίας.Ο συνδυασμός των δύο (φυσικής και ψυχολογικής) μπορεί να αποτελέσει τροχοπέδη για την ομαλή κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη του άνδρα».

Ψυχολογική κακοποίηση

Η συναισθηματική ή ψυχολογική κακοποίηση των ανδρών αναφέρεται σε συμπεριφορές που έχουν ως σκοπό να ταπεινώσουν, να εξευτελίσουν και να ντροπιάσουν τον άνδρα, να τον κάνουν να νιώσει ανίκανος, άχρηστος, ένοχος και τελικά να του μειώσουν το αυτοσυναίσθημα.

Τέτοιες συμπεριφορές εκ μέρους των γυναικών είναι οι φωνές, η διαρκής γκρίνια, οι τσιρίδες, οι προσβολές, οι ειρωνείες και ο σαρκασμός, η γελοιοποίηση μπροστά σε άλλους, ο οικονομικός έλεγχος, η αποκοπή του άνδρα από συγγενείς και φίλους, η εσκεμμένη διακοπή της λεκτικής επικοινωνίας από τη σύζυγο, η άσκηση ελέγχου σε κάθε πτυχή της ζωής του άνδρα, η διαρκής αρνητική κριτική κ.λπ.

* Ενα πολύ σημαντικό εύρημα είναι ότι η ψυχολογική κακοποίηση του άνδρα πολλές φορές δεν ασκείται αποκλειστικά από τη σύζυγο αλλά και από άλλα μέλη της οικογένειας καταγωγής της. Ετσι, από τους παντρεμένους άνδρες που εξετάστηκαν χωριστά το 76,8% δηλώνει ότι ψυχολογική βία δέχτηκε και από τη μητέρα, τον πατέρα ή άλλο μέλος της οικογένειας της συζύγου, ενώ συμφωνεί με αυτό το 57% των γυναικών.

* Στην ψυχολογική βία που αντιμετωπίζουν οι διαζευγμένοι ή οι εν διαστάσει άνδρες περιλαμβάνεται και το σύνδρομο της γονικής αποξένωσης, κατά το οποίο η γυναίκα στρέφει εναντίον του πατέρα το παιδί ή τα παιδιά τους. Στην έρευνα διεφάνη ότι αυτό είναι ιδιαίτερα συχνό στις ελληνικές οικογένειες.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Γέφυρα- 48 χιλιομέτρων

48_400

Οι εργασίες μόλις άρχισαν και θα διαρκέσουν έως το 2016. Όταν ολοκληρωθεί θα συνδέσει οδικώς το Χονγκ Κονγκ με το Μακάο, τη λεγόμενη Μέκκα του τζόγου, και το Ζουχάι, την επονομαζόμενη Κινεζική Ριβιέρα Το νέο τεχνολογικό θαύμα της Κίνας ετοιμάζεται να σπάσει κάθε ρεκόρ!

Θα κοστίσει 73 δισεκατομμύρια γιουάν (περίπου 7,6 δισεκατομμύρια ευρώ), θα έχει μήκος 48 χιλιόμετρα, θα μπορεί να αντέξει σεισμούς 8 Ρίχτερ και την πρόσκρουση πλοίου 300.000 τόνων. Το νέο τεχνολογικό θαύμα της Κίνας, η μεγαλύτερη θαλάσσια γέφυρα στον κόσμο, που θα συνδέσει το Χονγκ Κονγκ με το Μακάο (τη λεγόμενη Μέκκα του τζόγου) και το Ζουχάι (την επονομαζόμενη Κινεζική Ριβιέρα), άρχισε ήδη να κατασκευάζεται και θα ολοκληρωθεί το 2016.

Η κλίμακα του έργου που θα δεσπόζει σε λίγα χρόνια στο Δέλτα του ποταμού Περλ θα κόβει την ανάσα. Πρόκειται για ένα από τα πλέον περίπλοκα, τεχνικά σχέδια στην ιστορία των μεταφορών- της Κίνας και του κόσμου ολόκληρου. Δεν υπάρχουν πολλές γέφυρες, για παράδειγμα, που να μετατρέπονται κάποια στιγμή σε υποθαλάσσια σήραγγα, όπως θα συμβεί με τη συγκεκριμένη κοντά στο αεροδρόμιο Τσεπ Λαπ Κοκ, στο νησί Λαντάου. Ούτε υπάρχουν πολλές γέφυρες που να προϋποθέτουν την κατασκευή δύο τεχνητών νησιών- το ένα, ανοιχτά του Ζουχάι, θα χρησιμεύει ως τελωνείο για όσους περνούν από το Χονγκ Κονγκ στο Μακάο.

Τα προβλήματα. Σήμερα, ο περισσότερος κόσμος που κάνει αυτή τη διαδρομή χρησιμοποιεί τα φεριμπόουτ που διασχίζουν το Δέλτα του ποταμού Περλ. Αυτά όμως δεν μεταφέρουν οχήματα, δεν λειτουργούν τη νύχτα και είναι ευάλωτα στους τυφώνες τους καλοκαιρινούς μήνες. Η γέφυρα θα έχει έξι λωρίδες κυκλοφορίας και θα μειώσει στο μισάωρο, από τρεις με τέσσερις ώρες που διαρκεί σήμερα, τη μετάβαση από το Χονγκ Κονγκ στο Μακάο και το γειτονικό Ζουχάι. Θα δώσει λοιπόν σημαντική ώθηση στην εμπορική κίνηση. Άλλωστε οι μεγάλες βιομηχανικές πόλεις στο Δέλτα του ποταμού Περλ αποτελούν τον κινητήρα της οικονομικής ανάπτυξης της Κίνας τις τελευταίες τρεις δεκαετίες: η περιοχή συνεισφέρει περίπου το 40% του ΑΕΠ της χώρας.

Οι εργασίες. Στο Χονγκ Κονγκ και το Μακάο όλοι μιλούν για τα έργα που μόλις άρχισαν. Δεν είναι όμως όλοι ευτυχισμένοι. Κάποιοι κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ ανησυχούν πως, όταν ολοκληρωθεί η γέφυρα, πολλοί ταξιδιώτες θα περνούν από εκεί χωρίς να σταματούν. Όσο για τους οικολόγους, αυτοί έχουν άλλες ανησυχίες: τα λευκά δελφίνια, τα «πάντα των ωκεανών». Μόλις 2.000 από αυτά έχουν απομείνει στην Κίνα και τα μισά ζουν στην εκβολή του ποταμού Περλ. «Το πιο δύσκολο κομμάτι του σχεδιασμού ήταν να επιτύχουμε τον ελάχιστο περιβαλλοντικό αντίκτυπο», λέει ο Ναέμ Χουσεΐν, υπεύθυνος της εταιρείας κατασκευής, της Αrup, με έδρα τη Βρετανία. Η ομάδα του φρόντισε να ελαχιστοποιήσει το μέγεθος και τον αριθμό των υποθαλάσσιων κολονών στήριξης της γέφυρας. Ο Δήμος του Ζουχάι φτιάχνει για τα δελφίνια ένα θαλάσσιο πάρκο 466 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Πέραν αυτών, μιλάει μόνο η οικονομία.

Απόφαση δικαστηρίοιυ για υπέρβαρες αεροσυνοδούς


Απόφαση-σοκ: ένα δικαστήριο στην Ινδία έκρινε την περασμένη εβδομάδα ότι ορθώς έπραξε ο εθνικός αερομεταφορέας, οι "Ίντια Ερλάινς, όταν αποφάσισε να υποβιβάσει σε συνοδούς εδάφους τις αεροσυνοδούς που ήταν υπέρβαρες! Τα αεροσκάφη πετούν σε μεγάλο ύψος, απεφάνθη το δικαστήριο, κι η εταιρεία, ως όφειλε, έλαβε υπ'όψιν ότι η ασφάλεια των επιβατών εξαρτάται από την ικανότητα του πληρώματος να φέρει σε πέρας το έργο του-ικανότητα που, σύμφωνα με το δικαστήριο του Δελχί, δεν έχουν οι υπέρβαροι.

ΣΚΑΙ
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory