Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Πέμπτη, 8 Απριλίου 2010

Η μάστιγα του αλκοολισμού. Του καθηγητή κ. Γιώργου Πιπερόπουλου.

Απο την στιγμή που κάποιος προϊστορικός μας πρόγονος ανακάλυψε το αλκοόλ και τις ευεργετικές του επιδράσεις στο κεντρικό μας νευρικό σύστημα ξεκίνησε και η ιστορία αυτής της ουσίας που προέρχεται απο τη φύση και η επίδραση του στην ανθρώπινη συμπεριφορά σχετίζεται άμεσα με τις αναισθητικές και κατασταλτικές του ιδιδότητες. Το αλκοόλ οξειδώνεται μέσα στο αίμα και απολήγει ως διοξείδιο του άνθρακα και νερό απο την καύση του. Οταν όμως ο ρυθμός κατανάλωσης είναι μεγαλύτερος απο τον ρυθμό καύσης τότε τα υποκειμενικά συναισθήματα που είναι γνωστά σε όλους μας ξεκινούν απο την ευχάριστη ζαλάδα και καταλήγουν σε κώμα, αφού παρεμβληθεί η ..μέθη!


Το πρόβλημα του αλκοολισμού στην Ελλάδα είναι διαπιστωμένο και τεράστιο αφού αφορά ίσως περισσότερους από 200,000 αλκοολικούς σε αντίθεση με το πρόβλημα των ναρκωτικών όπου τα εξαρτημένα άτομα υπολογίζονται πολύ λιγότερα από 50,000!


Όταν συνειδητοποιήσουμε πόσα θανατηφόρα ατυχήματα οφείλονται σε «μεθυσμένα» άτομα καθώς και τις καθημερινές ψυχολογικές επιβαρύνσεις των μελών της οικογένειας ενός αλκοολικού τότε οι τεράστιες διαστάσεις αυτής της κοινωνικής μάστιγας προβάλλονται σε όλο το…τραγικό τους μεγαλείο…


Μια τυπική πορεία στο αλκοόλ περιλαμβάνει τέσσερις διαχρονικές φάσεις.


Αρχικά όπως όλοι μας το άτομο πίνει οινοπνευματώδη ποτά σε κάποιο γεύμα ή σε κοσμικές συγκεντρώσεις αλλά χάνει τον έλεγχο της κατανάλωσης όταν αρχίζει να επιδιώκει και να εφευρίσκει νέες αιτίες δήθεν "εορτασμού" για να δικαιολογήσει την κατανάλωση αλκοόλ σε μεγαλύτερες ποσότητες και πιο συχνά.


Στη δεύτερη φάση το άτομο με δέος ανακαλύπτει οτι έχει "κενά μνήμης" καθώς ξεχνά τις δραστηριότητές του σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα κατανάλωσης μεγάλων ποσοτήτων αλκοόλ.


Στην τρίτη φάση το άτομο διαπιστώνει την ακατανίκητη ανάγκη του για αλκοόλ και ενώ πασχίζει να περιορίσει την κατανάλωση σε τακτά και ελεγχόμενα διαστήματα ανακαλύπτει έντρομο ότι χρειάζεται το αλκοόλ του σε συνεχή βάση!


Στην τέταρτη φάση της εκφυλιστικής πορείας προς την εξάρτηση το άτομο ζεί μόνο για το ποτό εγκαταλείποντας κοινωνικές, οικονομικές, επαγγελματικές δραστηριότητες, παραμελώντας τον εαυτό του και την οικογένεια του. Στο σημείο αυτό μπορούμε να θεωρήσουμε ότι το άτομο "έχει κτυπήσει...πάτο!"


Πέντε τύποι αλκοολικών

Ουσιαστικά δεν υπάρχει ένα μόνο στερεότυπο αλκοολισμού αλλά ΠΕΝΤΕ διαφορετικοί τύποι και, συγκεκριμένα:


Ο ΑΛΦΑ τύπου αλκοολισμός έχει σαφή ψυχογενή αίτια και οφείλεται, συνήθως, στον εθισμό που προκαλείται απο την κατανάλωση αλκοόλ για την επιτυχή καταστολή ψυχικών δυσχερειών και προβλημάτων. Τα άτομα που ανήκουν σε αυτόν τον τύπο αλκοολικού μπορούν να βοηθηθούν σχετικά εύκολα αντικαθιστώντας το αλκοόλ με κάποια αγχολυτικά υποβαλλόμενα ταυτόχρονα σε αναλυτικό-υποστηρικτική ψυχοθεραπεία.


Ο ΒΗΤΑ τύπου αλκοολισμός αφορά περιπτώσεις υπερβολικής χρήσης αλκοόλ απο άτομα που "ζούν δημόσια" δηλαδή αναγκάζονται να καταναλώσουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ επειδή το απαιτούν οι κοινωνικοι-οικονομικές συνθήκες και μπορεί να οδηγήσει το άτομο σε οργανικά προβλήματα (π.χ. με το ήπαρ) αλλά συνήθως δεν διαπιστώνεται ψυχική ή οργανική εξάρτηση.


Ο ΓΑΜΑ τύπος αφορά άτομα με έντονη ψυχική και οργανική εξάρτηση απο το αλκοόλ που εκδηλώνεται με την ανικανότητά τους να σταματήσουν το ποτό ακόμα και αν συντρέχουν σοβαροί λόγοι υγείας και με την τάση τους να αυξάνουν τη συχνότητα και την ποσότητα της "δόσης" τους καθώς ο εθισμός στο αλκοόλ δημιουργεί μια αντίστοιχη ανοχή. Τα άτομα αυτά παρουσιάζουν τα συμπτώματα του "στερητικού συνδρόμου " που σχετίζονται με την δημιουργία της ψυχοσωματικής κατάστασης ανοχής ( ταχυκαρδία, νευρικότητα, έντονη εφίδρωση, αίσθηση ναυτίας και ανεξέλεγκτο τρέμουλο)


Ο ΔΕΛΤΑ τύπου αλκοολισμός έχει στοιχεία ψυχικής και σωματικής εξάρτησης όπως και ο γάμα τύπος αλλά διαφέρει στο σημείο όπου ο αλκοολικός «δέλτα» κατορθώνει να σταματήσει την κατανάλωση αλκοόλ λίγο πριν λιποθυμίσει, ενώ


Ο ΕΨΙΛΟΝ τύπος, γνωστός παλιότερα και σαν "διψομανία" αναφέρεται στα άτομα που καταναλώνουν υπερβολικές ποσότητες αλκοόλ για κάποια χρονικά διαστήματα (ίσως μέρες στη σειρά, ακόμη και βδομάδες) καταλήγοντας σε κάποιο νοσηλευτικό ίδρυμα ή κέντρο αποτοξίνωσης. Εκεί, αφού επιτύχουν την αποτοξίνωση, την οργανική απελευθέρωση απο την εξάρτηση τους στο αλκοόλ θα παραμείνουν "καθαροί" για κάποιο χρονικό διάστημα που συνήθως μεσολαβεί μέχρι και την επόμενη κρίση "διψομανίας" που τερματίζει, σε φαυλοκυκλική επανάληψη, το "στέγνωμα" τους σε κάποιο κέντρο αποτοξίνωσης.

Αιτίες και θεραπεία

Παρά τις επίμονες και επίπονες προσπάθειες ερευνητικών ομάδων σε παγκόσμια κλίμακα δεν τεκμηριώθηκε εάν ο αλκολισμός οφείλεται σε οργανικά, κληρονομικά ή ψυχοκοινωνικά αίτια. Στις σύγχρονες ψυχοδυναμικές θεωρήσεις η ροπή προς τον αλκοολισμό όπως και η ροπή προς την ΝΑΡΚΟΜΑΝΙΑ αιτιολογείται απο ψυχολογικές καταστάσεις υπέρμετρου στρες και άγχους, διάχυτης και αναιτιολόγητης ανασφάλειας, έντονων συναισθημάτων ενοχής και χαμηλό βαθμό αυτοπεποίθησης.


Μελέτες που εξετάζουν μια σειρά ψυχοκοινωνικών παραγόντων που εξηγούν γιατί κάποια άτομα γίνονται αλκοολικά ενώ αλλα δεν γίνονται, απολήγουν στο εντυπωσικό συμπέρασμα ότι σε κοινωνικά συστήματα και κουλτούρες όπου τοποθετείται έμφαση στην έννοια του"ανδρισμού" υπάρχουν εντυπωσιακά ψηλά ποσοστά αλκοολικών ( Ιρλανδία, Γαλλία, Ηνωμένες Πολιτείες ) ενώ σε κουλτούρες όπου επικρίνεται η ακραία συμπειφορά τα ποσοστά αλκοολισμού είναι χαμηλά. Με το ίδιο ψυχοκοινωνικό μοτίβο επεξηγούνται τα χαμηλά ποσοστά αλκοολισμού στην Ιταλία, Ελλάδα και Ισπανία σαν συνάρτηση της κατανάλωσης αλκοολούχων ποτών, κυρίως με το φαγητό (αν και όπως προκύπτει απο πρόσφατες έρευνες στην ελληνική νεολαία, αυτή η τελετουργία φθείνει ολοταχώς ενώ αυξάνεται δραματικά η κατανάλωση ουίσκυ, τζιν και βότκας στα περιώνυμα «ορθάδικα» ).


Η θεραπευτική αντιμετώπιση του αλκοολικού ατόμου ξεκινά με την οργανική αποτοξίνωση σε κάποιο εξειδικευμένη κλινική ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζεται με ψυχοθεραπεία καθώς από μόνη της η οργανική αποτοξίνωση ΔΕΝ δίνει σχεδόν κανένα μακρόχρονα αξιόλογο αποτέλεσμα αν και βραχυχρόνια το άτομο φαίνεται να ανακτά τις δυνάμεις του και να λειτουργεί. Παράλληλα παρέχεται ψυχοθεραπευτική στήριξη την οικογένεια του αλκοολικού.


Τα πλέον εντυπωσιακά αποτελέσματα παρουσιάζει διεθνώς η οργάνωση "Ανώνυμοι Αλκοολικοί" που ξεκίνησε το 1934 και ήδη αριθμεί εκατοντάδες τοπικά και εθνικά παραρτήματα σε δεκάδες χώρες στηριζόμενη στην αρχή της βοήθειας του αλκοολικού απο άλλα άτομα που είχαν το ίδιο πρόβλημα και το ξεπέρασαν με επιτυχία.


Θα κλείσω με ένα ρητό το οποίο οι Γιαπωνέζοι χρησιμοποιούν ενώ το σερβίρουν, με ύφος μισο-αστείο, μισο-σοβαρό, μαζί με το εθνικό τους ποτό το σάκι το οποίο λέει ότι «πρώτα το άτομο παίρνει ένα ποτό, μετά το ποτό παίρνει ένα ποτό και τελικά το ποτό παίρνει.. το άτομο»

koukfamily

Υποσυνείδητα Μηνύματα

Παρόλο τις απαγορεύσεις από σχεδόν όλες τις Μεγάλες Πολιτείες ανά τον κόσμο, εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται με διάφορες τεχνικές.

Προβάλουν συνεχώς επαναλαμβανόμενα σύμβολα, λέξεις η αριθμούς με σκοπό...τον προγραμματισμό του ανθρωπίνου εγκεφάλου.

Enjoyanonymosereynhths

Eμποδίζεται να κυκλοφορήσει το φάρμακο κατά του καρκίνου (Δείτε το Video)

Ο γιατρός Ευάγγελος Μιχελάκης καρδιολόγος στην Αλμπέρτα του Καναδά ανακάλυψε ότι η χορήγηση της ουσίας DCA σε ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο βοηθά δραστικά στην υποχώρηση της ασθένειας!

Μάλιστα σε ορισμένες μορφές καρκίνου όπως του
πνεύμονα, του στήθους και του εγκεφάλου επιτεύχθηκε συρρίκνωση των καρκινικών
όγκων πάνω από 70%!!!.....
D.C.A. DiChloroAcetate

Βγήκε το νέο επαναστατικό φάρμακο για τον καρκίνο από ερευνητική ομάδα του Καναδά με προϊστάμενο έλληνα ερευνητή του εξωτερικού. Δραστική αντιμετώπιση των καρκίνων Πνεύμονα, Εγκεφάλου και Στήθους και δευτερευόντως άλλων μορφών, δίχως τις παρενέργειες της τυπικής χημειοθεραπείας.

Εργαστηριακή επίτευξη συρρίκνωσης καρκινικών όγκων πάνω από 70%.

Εμποδίζεται να βγει στην αγορά και να χρηματοδοτηθούν οι έρευνες επειδή το φάρμακο δεν είναι συμβατό με τους αμείλικτους νόμους του Καπιταλισμού του πλέγματος των φαρμακοβιομηχανιών και της Νέας Τάξης.

Για μια ακόμα φορά οι έλληνες του εξωτερικού μεγαλουργούν και πρωτοστατούν στην μάχη εναντίον του καρκίνου.

Ιστοσελίδα του Δρ.Μιχαλάκη πάνω στο DCA Πανεπιστήμιο Αλμπερτα:
http://www.depmed.ualberta.ca/dca/


Παρακολουθήστε το βίντεο και σκεφτείτε πως μπορείτε να βοηθήσετε για να σωθούν ζωές!

Διαδώστε αυτό το βίντεο όπου μπορείτε.
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΓΕΙ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΙΟ ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ;;;

ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΟΥΣΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ.
ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ, ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΖΩΕΣ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ.

ΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ!!!
tiresias-press

BMW Sauber: Αίτημα για αλλαγή ονόματος!


•Ο Ελβετός ιδιοκτήτης της ομάδας προτίθεται να ζητήσει αλλαγή ονομασίας
•Το BMW Sauber Ferrari όπως είναι το πλήρες όνομα της ομάδας αποτελεί ανέκδοτο!..

...Ίσως ο πιο περιεκτικός τρόπος για να περιγράψει κανείς όσα τραγικά συνέβησαν το προηγούμενο διάστημα στη F1 είναι το όνομα BMW Sauber Ferrari.
H ΒΜW αποχώρησε από τη F1 αλλά το όνομά της παρέμεινε καθώς έτσι είχε συμπληρωθεί η αίτηση συμμετοχής για το πρωτάθλημα του 2010.
Οιαδήποτε αλλαγή ονόματος πρέπει να έχει την ομόφωνη συγκατάθεση των υπολοίπων ομάδων ή να συνοδευτεί από απώλεια των τηλεοπτικών εσόδων της προηγούμενης χρονιάς όπως προβλέπει η συμφωνία Ομόνοιας.
Έτσι έχουμε τη γλαφυρή εικόνα η BMW παρά την αποχώρησή της να συνεχίζει να «τρέχει» και μάλιστα με κινητήρα Ferrari!
O ιδιοκτήτης της ομάδας Πήτερ Σάουμπερ τόνισε ότι σ’ αυτή τη φάση προέχει η εύρεση βασικού χορηγού για το 2011: «Εάν καταφέρουμε και βρούμε χορηγό για το 2011 μπορεί να θέλει να συνεργαστεί μαζί μας και από τη φετινή χρονιά. Οπότε τότε θα έρθει και η αίτηση για αλλαγή ονόματος» τόνισε ο Ελβετός.
ksipnistere

Υπάρχουν ενδείξεις ότι σας απατά;


Αν βασανίζεστε καθημερινά από αυτό το ερώτημα, δώστε βάση σε μερικά σημάδια που θα σας ανοίξουν τα μάτια.

Μήπως σας προσέχει περισσότερο από πριν;
Αυτό μπορεί να οφείλεται στις ενοχές που νιώθει στα πρώτα στάδια της παράλληλης σχέσης.

Σας κάνει δώρα;
Δεν αποκλείεται να είναι «δώρα ενοχής»! Νιώθει άσχημα που σας προδίδει και θέλει να νιώσει καλύτερα.

Έχετε την αίσθηση ότι κάτι δεν πάει καλά;
Δώστε βάση στο ένστικτό σας. Αν το αγνοήσετε, σημαίνει ότι θέλετε να κρύψετε από τον εαυτό σας την αλήθεια. Ξέρετε τις συνήθειες του/της συντρόφου σας καλύτερα από τον καθένα, άρα μην παραγνωρίζετε την όποια αλλαγή παρατηρείτε.

Έχει λυμένο το ζωνάρι για καβγά;
Αυτό δίνει την ευκαιρία σε κάποιον «ένοχο» να φεύγει απ' το σπίτι και να συναντάει το τρίτο πρόσωπο. Άλλωστε, συχνά ο εκνευρισμός είναι αποτέλεσμα των ανάμεικτων συναισθημάτων που υπάρχουν για την απιστία.

Δεν μιλάτε πια;
Ζείτε σαν ξένοι και το έτερον ήμισυ αδιαφορεί για τα συναισθήματά σας ή σχολιάζει αρνητικά πράγματα που του άρεσαν στο παρελθόν. Κάτι τρέχει...

Δεν σας φέρεται πια τρυφερά και δεν ενδιαφέρεται καθόλου για το μέλλον της σχέσης σας;
Προτιμά να δει τηλεόραση, να διαβάσει ή να μιλήσει στο τηλέφωνο από το να κουβεντιάσετε ή ακόμη και να κάνετε έρωτα. Δεν πλησιάζεται πια συναισθηματικά, αλλά όταν θίξατε το θέμα, δεν δέχεται με τίποτα να το συζητήσει και γίνεται κρυψίνους.
TV-GREEK

Ποιος εφηύρε το φοντί

Ένα λαχταριστό πιάτο που έχει ως βάση του λιωμένα τυριά και άσπρο κρασί εμφανίστηκε στις ελβετικές Άλπεις τον 19ο αιώνα.

Οι χειμερινές χιονοπτώσεις δεν επέτρεπαν την επικοινωνία ανάμεσα στα ορεινά χωριά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αποτέλεσμα; Η φρέσκια τροφή ήταν πολύ ακριβή. Έτσι οι οικογένειες τρέφονταν κυρίως με ψωμί, κρασί και τυρί, όμως αυτό το τελευταίο γινόταν σκληρό και ξηρό. Έτσι γεννήθηκε η ιδέα να το λιώνουν σε μια κατσαρόλα και να ρίχνουν μαζί κομματάκια από μπαγιάτικο ψωμί. Το 1956 ο σεφ Όνραντ Έγκλι, του ελβετικού εστιατορίου Swiss Chalet στη Νέα Υόρκη, είχε την ιδέα να συνοδεύσει το φοντί με κομμάτια κρέας και ζεστό λάδι.

Μπύρα… μόνο για μωρά

Μια πρωτότυπη ιδέα είχαν οι κατασκευαστές της εταιρίας «Maryland», οι οποίοι κατασκεύασαν ένα μπιμπερό από μπουκάλι μπύρας.Το συγκεκριμένο μπιμπερό αρχικά θεωρούνταν μια πολύ εύστοχη ιδέα και κερδοφόρα, στη συνέχεια όμως έφερε μπελάδες στους κατασκευαστές, καθώς η δημιουργός της μπύρας «Budweiser» Anheuser-Busch, μήνυσε την εν λόγω εταιρία, καθώς θεώρησε ότι παραβίασαν το εμπορικό της σήμα.Το πρωτότυπο μπιμπερό πωλείται στην τιμή των 19.99 δολαρίων, ενώ σύμφωνα με τα δημοσιεύματα έχει φοβερή απήχηση στους γονείς.
RELAX

Σπανιότερες οι αλλεργίες σε παιδιά που μεγαλώνουν με σκύλο στο σπίτι


Τα παιδιά που μεγαλώνουν μαζί με σκυλιά από πολύ μικρή ηλικία παθαίνουν πολύ σπανιότερα αλλεργίες της άνοιξης σε σχέση με τα παιδιά εκείνα που προέρχονται από σπίτια όπου δεν υπάρχουν κατοικίδια, σύμφωνα με ανακοίνωση γερμανών ερευνητών.
Η διαπίστωση αυτή έρχεται σε αντίθεση με τα όσα θεωρούσε η προηγούμενη γενιά ειδικών ιατρών, που προειδοποιούσαν τους γονείς για την πιθανότητα πρόκλησης αλλεργιών από το τρίχωμα των κατοικιδίων.

Ομως, η νέα μελέτη που συνέταξαν ειδικοί από διάφορα γερμανικά πανεπιστήμια και ιδρύματα, υποστηρίζει ότι η έκθεση από πολύ μικρή ηλικία- και συγκεκριμένα μικρότερη των έξι ετών- στο τρίχωμα του σκύλου, στην ουσία βοηθάει τα παιδιά να γίνουν λιγότερο ευαίσθητα σε αλλεργιογόνες ουσίες που βρίσκονται στην ατμόσφαιρα όπως είναι η γύρη.

Το τρίχωμα του σκύλου αντικαθιστά- κατά κάποιο τρόπο- τον εμβολιασμό κατά του αλλεργικού συναχιού, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της έρευνας, που δημοσιεύονται στην Ευρωπαική Επιθεώρηση του Αναπνευστικού.

Ωστόσο, ο συγγραφέας της μελέτης, Γιοάκιμ Χάινριχ, επισημαίνει ότι το ευεργετικό αποτέλεσμα του τριχώματος του σκύλου αφορά μόνο τους οικόσιτους

Κανόνας 70-30

Σύμφωνα με τον Ρίτσαρντ Γουαίζμαν, Καθηγητής της Δημόσιας Κατανόησης της Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Χέρτφορντσαϊρ, μια αγγελία γνωριμιών θα πρέπει να περιέχει κατά 70% στοιχεία για αυτόν που αναζητεί κάποιο ταίρι και κατά 30% τα χαρακτηριστικά που ψάχνει.


Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε αφού έβαλε 40 γυναίκες και 40 άντρες να γράψουν μια αγγελία.


Πιο ελκυστικές αποδείχτηκαν όχι αυτές που ήταν πιο έξυπνες ή πιο σκανδαλιστικές, αλλά αυτές που έδιναν περισσότερα στοιχεία για τον άνθρωπο που έψαχνε ταίρι.

Μαργαρίτα άγρια ή Μαρτοπούλια

Ανήκει στην οικογένεια των Συνθέτων (Compositae) και είναι πολυετής πόα, ύψους 10 έως 40 εκ., τριχωτή, με ελαφριά οσμή. Τα φύλλα, μήκους 1,5-2,5 εκ. διαιρούνται σε λεπτούς λοβούς και είναι ωοειδή στο περίγραμμα. Το κεφάλιο έχει κίτρινα επιδίσκια σωληνοειδή ανθίδια και κίτρινα ή λευκά επιχείλια γλωσσοειδή. Μερικές φορές τα γλωσσοειδή άνθη λείπουν. Βρίσκεται σε λιβάδια ή πετρώδεις περιοχές, σε υψόμετρο μεγαλύτερο των 1200 μ. Περιστασιακά το συναντάμε και σε χαμηλότερα υψόμετρα. Είναι φυτό της Βαλκανικής και της Μ. Ασίας, αρκετά κοινό στην Ελλάδα.

Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν αφιερώσει τη μαργαρίτα στη θεά Άρτεμη και τη θεωρούσαν θεραπευτικό μέσο για γυναικεία μικροπροβλήματα.

Χρησιμοποιείται στη φαρμακευτική κατά των νευρικών διεγέρσεων και της βρογχικής καταρροής. Το αφέψημά της κάνει καλό στο στομάχι και στα εντερικά προβλήματα, ενώ τα φύλλα της αν μασηθούν καταπραΰνουν τον πονόδοντο.

Πιο δυνατή η φιλία μεταξύ των γυναικών

Μάλλον λάθος πιστεύαμε μέχρι τώρα ότι οι φιλίες μεταξύ αντρών είναι πιο δυνατές από εκείνες των γυναικών.
Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, οι ανδρικές φιλίες φαίνεται πως δηλητηριάζονται συχνά από εγωισμό και προσωπικό συμφέρον, καθώς οι άντρες σκέφτονται τις περισσότερες φορές τι μπορούν να κερδίσουν από αυτές.
Για τις γυναίκες, από την άλλη, είναι ευχάριστα. Οι ερευνητές έφτασαν στο συμπέρασμα πως η φιλία μεταξύ των γυναικών είναι πιο δυνατή καθώς δεν εγκαταλείπουν εύκολα τις φίλες τους σε μια δύσκολη στιγμή και τις προστατεύουν χωρίς να θέλουν να αποκομίσουν κάτι από αυτές.

Typos.com

Τυφλός πιλότος έσπασε το φράγμα του ήχου


O Μάιλς Χίλτον-Μπάρμπερ από το Ντάφιλντ της Βρετανίας είναι ο πρώτος τυφλός άνδρας που κατάφερε να σπάσει το φράγμα του ήχου πιλοτάροντας ένα υπερηχητικό αεριωθούμενο της πολεμικής αεροπορίας. Εχοντας για συγκυβερνήτη έναν πιλότο με όραση κανονική, ο θαρραλέος Βρετανός πέταξε με ταχύτητες που έφταναν τα 1.775 χλμ. την ώρα επάνω από το Κέιπ Τάουν στη Νότια Αφρική, σε ύψος 15 χλμ., σε χρονικό διάστημα μικρότερο των δύο λεπτών.

Μετά το κατόρθωμά του, ο ηλικίας 59 ετών τυφλός πιλότος δήλωσε ότι είναι πλέον «πανευτυχής και ο πιο ολοκληρωμένος τυφλός σε όλο τον κόσμο». Και πρόσθεσε: « Ως εμπειρία ήταν πρωτοφανής... Φυσικά δεν μπορούσα να δω τίποτε, αλλά ο συγκυβερνήτης μου μού περιέγραφε τα πάντα. Καθώς πετούσαμε στα 15 χλμ.ανάποδα,μου είπε ότι διέκρινε καθαρά την καμπυλότητα της Γης.Τη στιγμή εκείνη η ταχύτητά μας ήταν μιάμιση φορά η ταχύτητα του ήχου».

Ο σκοπός αυτού του τολμήματος ήταν φιλανθρωπικόςσχεδόν ιερός. Το ζητούμενο ήταν η συγκέντρωση 62.821

ευρώ για τα ταμεία της φιλανθρωπικής οργάνωσης «Βλέπω Σημαίνει Πιστεύω» η οποία προσφέρει βοήθεια σε τυφλά παιδιά που ζουν σε χώρες του Τρίτου Κόσμου.

«Εγώ δεν πρόκειται ποτέ να ανακτήσω την όρασή μου. Υπάρχουν όμως παιδιά που θα ξανάβλεπαν,αν είχαν τα χρήματα.Σε όλο τον κόσμο ζουν σήμερα 37.000.000 τυφλοί και από αυτούς, τα 28.000.000 θα μπορούσαν αύριο κιόλας να ανακτήσουν την όρασή τους αν διέθεταν τα απαιτούμενα χρήματα» δήλωσε ο κ. Χίλτον-Μπάρμπερ, ο οποίος έχει στο ενεργητικό του και άλλα κατορθώματα εξίσου εντυπωσιακά: πορεία 241 χλμ. στη Σαχάρα, στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Μαραθώνιος των Αμμων» και ανάβαση σε υψόμετρο 5.334 μ. στα Ιμαλάια.


ΤΟ ΒΗΜΑ

SEXY AND HOT .... μια προικισμένη μοντέλαΟλόκληρη η gallery στην Agenda του Rc-Cafe

Η φαλάκρα προστατευτικός παράγοντας έναντι του καρκίνου του προστάτη

Τελικά η τριχόπτωση μπορεί να έχει και θετικό αντίκτυπο, σύμφωνα με Αμερικανούς ερευνητές οι οποίοι υποστηρίζουν ότι οι άνδρες που έχουν αποκτήσει φαλάκρα μέχρι τα 30, φαίνεται να διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου του προστάτη.

Ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον μελέτησαν 2.000 άνδρες, 40-47 ετών και κατάφεραν να σχετίσουν τα υψηλά επίπεδα της τεστοστερόνης στα άτομα που χάνουν μέρος του τριχωτού της κεφαλής του νωρίς, με χαμηλότερο κίνδυνο εκδήλωσης καρκινικών όγκων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Cancer Epidemiology, οι μισοί άνδρες που πήραν μέρος στην μελέτη είχαν εκδηλώσει καρκίνο του μαστού. Οι ερευνητές συνέκριναν λοιπόν το ποσοστό των όγκων σε όσους είχαν αποκτήσει φαλάκρα μέχρι και την ηλικία των 30 ετών, με τους συνομηλίκους τους που δεν είχαν υποστεί τριχόπτωση.

Οι συμμετέχοντες που άρχισαν να εμφανίζουν φαλακρά σημεία στην κορυφή του κεφαλιού τους όπως και γενικώς τριχόπτωση, είχαν 29% έως 45% μείωση του κινδύνου εκδήλωσης καρκίνου του προστάτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι την συμπλήρωση του 30ου έτους, περίπου το 25-30% των ανδρών αναμένεται να έχει φαλάκρα, σύμφωνα με τους ειδικούς. Τελικά οι μισοί άνδρες, επί του συνόλου του ανδρικού πληθυσμού, χάνουν σημαντικό μέρος του τριχωτού της κεφαλής τους μέχρι και την ηλικία των 50 ετών.

Η φαλάκρα προκαλείται από τη υπερέκθεση των θυλάκων της τρίχας στην χημική ουσία διϋδροτεστοστερόνη (DHT). Η εν λόγω ουσία παράγεται από την τεστοστερόνη.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι οι άνδρες με αυξημένα επίπεδα τεστοστερόνης είναι πιθανότερο να χάσουν μέρος του τριχωτού της κεφαλής τους, ειδικά αν η γυροειδής αλωπεκία είναι κληρονομική.

Οι πάσχοντες από καρκίνο του προστάτη συνήθως παίρνουν φάρμακα για την μείωση των επιπέδων της τεστοστερόνης επειδή η τελευταία μπορεί να επιταχύνει την ανάπτυξη ορισμένων καρκινικών όγκων, μόλις αυτοί εκδηλωθούν.

Η αμερικανική μελέτη έρχεται να δείξει ότι τα υψηλά επίπεδα της τεστοστερόνης από μικρή ηλικία μπορεί να παρέχουν προστασία στον άνδρα.

Η Δρ Έλεν Ριππον της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης The Prostate Cancer Charity σχολιάζει ότι «ξεκάθαρα η ηλικία που ξεκινά η απώλεια της τριχοφυΐας στον άνδρα, δεν είναι δυστυχώς παράγοντας κινδύνου για καρκίνο του προστάτη.

Ωστόσο, αν τα αποτελέσματα της αμερικανικής μελέτης επιβεβαιωθούν, θα φανούν χρήσιμα στην βαθύτερη κατανόηση του πως συμπεριφέρεται η τεστοστερόνη εντός του οργανισμού και πως μπορεί να επηρεάσει διαφορετικούς ιστούς.»

kerkyraikialepou

Η παρασκευή ενός καλού καφέ

http://download.p4c.philips.com/files/h/hd5730_10/hd5730_10_rtv_.jpg1. Ελληνικός
Βάζουμε νερό στο μπρίκι μας δυο δάχτυλα πάνω απο την μέση. Βάζουμε όσο καφέ και όση ζάχαρη θέλουμε (για μερακλίδικο καφέ βάλτε 2 κ.γ. και όση ζάχαρη επιθυμείτε. Τον βράζουμε σε σιγανή φωτιά. Καθώς ψήνεται ο καφές ανακατεύουμε το μίγμα μέχρι να γίνει ομοιογενές. Χρόνος ψησίματος 6΄ .Μόλις γυρίσει μια φορά αδειάζετε λίγο στην κούπα σας και τον ξαναβάζετε στην φωτιά μέχρι να πάρει και δεύτερη βράση. Ο καφές σας είναι έτοιμος.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν έχει και μερικές φουσκαλίτσες παίρνετε BONUS.
2. Γαλλικός
Καλό θα ήταν να προμηθειτείτε ένα FRENCH PRESS ή κοινώς μια τρόμπα (είναι αυτό που έχουν στις περισσότερες καφετέριες που τα πατάς και φιλτράρεις το καφέ στο νερό). Το γεμίζετε μέχρι πάνω με ζεστό νερό. Βάζετε ΜΟΝΟ καφέ όσο θέλετε. Πάλι θα πω πως 2 κ.γ. καφέ είναι η προτεινώμενη ποσότητα. Το ανακατεύετε καλά και βάζετε το φίλτρο.ΠΡΟΣΟΧΗ!!!Αφήστε 3΄ το νερό να πάρει όλα τα συστατικά του καφέ. Μετά, πατήστε το μέχρι κάτω.Σερβίρετε και και προσθέστε ανάλογα ζάχαρη.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το νερό να μην έχει βράσει.
3. Frappẻ
Βάζετε 2 δάχτυλα νερό στο ποτήρι σας. Βάζετε την απαιτούμενη ποσότητα καφέ και ζάχαρης που επιθυμείτε. Πάλι 2 κ. γ. καφέ είναι η προτεινόμενη ποσότητα. Χτυπάτε πάρα πολύ καλά και διακεκομμένα με την φραπεδιέρα σας το μίγμα τόσο ώστε όταν θα γυρίζετε το ποτήρι ανάποδα να μην κυλάει σαν νερό ο καφές. Αν γίνεται αυτό ο καφές σας έχει κόψει και θα πρέπει να φτιάξετε άλλον. ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Ο σκέτος frappẻ δεν κόβει επειδή δεν έχει ζάχαρη, αντίθετα αυτός που κόβει εύκολα είναι ο γλυκός ή ο πολύ γλυκός (γνωστός και ως «μπακλαβάς» ). Στους δυο τελευταίους βάζουμε πολύ λίγο παραπάνω νερό πριν τον «χτυπήσουμε».Εδώ,μια ελαφριά ροή είναι προβλεπόμενη. Συμπληρώνετε παγάκια και νερό μέχρι πάνω.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο καλός Frappẻ πρέπει να έχει 1/3 αφρό και 2/3 μίγμα(καθαρό καφέ).
4. Nes
Αν δεν έχετε μηχανή παραγωγής αφρού (συνήθως οι espresso-μηχανές έχουν), βάζετε νερό στο μπρίκι να ζεσταίνεται. Μόλις ανέβει λίγο η θερμοκρασία και αφού έχει ξεπεράσει το στάδιο του χλιαρού βάζετε 2 κ. γ. νερό στο φλιτζάνι σας που μέσα έχετε ρίξει την επιθυμητή αναλογία καφέ-ζάχαρης. Το ανακατεύεται… Κάθε που ανοίγει το χρώμα του καφέ στο φλιτζάνι σας θα βάζετε όλο και πιο πολύ νερό. Μόλις έχετε βάλει περίπου στα 10κ.γ. νερό στο φλιτζάνι και έχετε φτιάξει ένα ομοιογενές μίγμα λίγο πριν βράσει το νερό στο μπρίκι το ρίχνετε στο φλιτζάνι.
Εάν έχετε espresso-μηχανή βάζετε μέσα στο μπρίκι το μίγμα καφέ-ζάχαρης και νερού (ως λίγο πάνω απο τη μέση). Ανοίγετε τον ατμό να βγάλει την παραμένουσα υγρασία και το πνίγετε μέσα στο μπρίκι τόσο ώστε το στόμιο του ατμού να είναι 1cm μέσα στο μίγμα απο την επιφάνεια του(μίγματος). Μόλις θα αρχίζει να γυρνάει ο καφές και δημιουργείται ο απαιτούμενος αφρός και αφού έχει ζεσταθεί αρκετά το μίγμα, το βγάζουμε απο το στόμιο. Καθαρίζουμε με ένα κουταλάκι το πάνω μέρος του μίγματος που βρίσκεται στο μπρίκι, τον καμμένο αφρό. Σερβίρουμε.
5. Espresso
Ανοίγετε την espresso – μηχανή σας μέχρι ναανέβει η θερμοκρασία στο boiler. Η καλύτερη θερμοκρασία είναι 92 C. Βάζουμε στην coủpe όσο καφέ θέλουμε. Εδώη ποσότητα διαφέρει λίγο απο καφετιέρα σε καφετιέρα. Την κουμπώνουμε πάνω στην μηχανή και βάζουμε ένα φλιτζάνι απο κάτω. Πάταμε το κουμπί της απόσταξης. Αφήνουμε τον espresso να τρέξει όχι παραπάνω απο 25» για τον μονό και 30» για τον διπλό. Βάζουμε όση ζάχαρη θέλουμε.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο καλός espresso φαίνεται απο την σχετική καθυστέρηση της βύθισης της ζάχαρης λόγω του καϊμακιού που σχηματίζεται. Επίσης το χρώμα του καϊμακιού πρέπει να είναι «ψιλό-τιγρέ».
6. Cappuccino
Φτιάχνουμε το αφρόγαλα με τον ίδιο τρόπο που παρασκευάζουμε το Nes με το στόμιο μόνο που αντί για το μίγμα βάζουμε γάλα λίγο κάτω απο την μέση σε μια μότα(ανοξείδωτη κανάτα,μικρή). Αφού ανέβει η στάθμη του αφρού του γάλακτος και δεν έχει καεί το γάλα (κάτι που γίνεται πολύ εύκολα), το βάζουμε στην άκρη. «κατεβάζουμε»μια δόση espresso αλλά με 5» περισσότερο χρόνο απο τον μονό. Μέχρι να γίνει αυτό, καθαρίζετε την «σαπουνάδα» απο το αφρόγαλα μέχρι να φανεί λεία επιφάνεια αφρογάλακτος.Το ρίχνετε μέσα στο φλιτζάνι που «κατεβάσατε» τον «τραβηγμένο» espresso.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο καλός Cappuccino πρέπει να έχει 1/3 αφρόγαλα, 1/3 γάλα και 1/3 καφέ. Για να δείτε αν έγινε καλό το αφρόγαλα θα πρέπει όταν βάζετε το κουταλάκι πάνω στον αφρό να κάθεται. Εκεί πάνω βάζουμε την ζάχαρη για να μην κάτσει πάνω στο αφρόγαλα.
7. Espresso Freddo
«Κατεβάζετε» 2 τραβηγμένους espresso. Σε ένα shaker βάζετε 3 μεγάλα παγάκια και όση – αν θέλετε – ζάχαρη θέλετε. Ρίχνετε τους 2 τραβηγμένους espresso στο shaker και τους χτυπάτε στην φραπεδιέρα διακεκομμένα μέχρι να ανοίξει το χρώμα του μίγματος. Αφού τον αισθανθείτε ότι πάγωσε σερβίρετε σε ποτήρι που έχετε γεμίσει σχεδόν μέχρι τη μέση με τριμμένο πάγο.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν έχετε αφροσυλλέκτη, βάλτε τον μπροστά απο το shaker προτού σερβίρετε.
8. Cappuccino Freddo
Κάνουμε ακριβώς ότι πριν αλλά εδώ το μυστικό κρύβεται στο παγωμένο αφρόγαλα. Σερβίρετε όπως πριν αλλά αφήστε ένα κενό γύρω στο 1 δάχτυλο απο το χείλος του ποτηριού. Το γαλά πριν το χτυπήσετε στην φραπεδιέρα θα πρέπει να έχει χαμηλή θερμοκρασία(να είναι καλά παγωμένο). Βάζουμε 2 παγάκια και λίγο (πολύ λίγο) εβαπορέ. Το χτυπάτε μέχρι να πήξει καλά. Για να το βάλετε το ρίχνετε στα τοιχώματα του ποτηριού σας και γυρνώντας το τελευταίο γύρω γύρω για να κάτσει ομοιόμορφα ο αφρός. Εάν βάλετε εβαπορέ βάλτε και λίγο κανέλα για να πάρει την μυρωδιά του.
9. Mexican ή Irish Coffee.
Φτιάχνετε έναν γαλλικό αλλά μέσα στην τρόμπα βάζτε και 2 OZ τεκίλα για Mexican ή Ιρλανδέζικο ουίσκι (Jameson) για Ιrish coffee.
10. Moccaccino
«Κατεβάζετε»έναν espresso και τον ρίχνετε μέσα σε ένα μεγάλο μπρίκι. Εκεί προσθέτετε 2 κ.σ. σοκολάτα ρόφημα και γάλα μέχρι να φτάσει την μέση στο μεγάλο μπρίκι. Το ψήνετε όπως ψήνουμε και τον Nes στο στόμιο του ατμού.
Στην ΥΓΕΙΑ σας…
..Από το Έξυπνο blog & τα kalyterotera...

ΠΡΕΒΙΟΤΙΚΑ

Ως πρεβιοτικά ορίζονται τα δυσαπορρόφητα συστατικά των τροφίμων , που επιδρούν ευεργετικά στον καταναλωτή διεγείροντας την ανάπτυξη και την αύξηση της δραστηριότητας , ενός ή ορισμένων ειδών βακτηρίων στο παχύ έντερο βελτιώνοντας έτσι την υγεία του ανθρώπου ξενιστή τους.
Τα πρεβιοτικά στοχεύουν να δράσουν συγκεκριμένα στην χλωρίδα του παχέως εντέρου.
Bifidus βακτηριογόνος παράγοντας (οποιοδήποτε συστατικό ευνοεί την ανάπτυξη των βακτηριδίων Bifidus)
Μη αφομοιώσιμοι ολιγοσακχαρίτες (ΜΑΟ) (υδατάνθρακες με μικρή αλυσίδα υδατανθράκων , που δεν αφομοιώνονται στο λεπτό έντερο και φτάνουν στο παχύ έντερο αναλλοίωτοι)
Δράση πρεβιοτικών
- ανακούφιση από την δυσκοιλιότητα
- μείωση του εντερικού pH (νόσος του Crohn ,σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου)
- αποκατάσταση της βακτηριακής ισορροπίας του εντέρου (αντιβιοτικά , διάρροια , stress , )

Παρενέργειες
Επειδή οι ολιγοσακχαρίτες αυξάνουν την ζύμωση των υδατανθράκων , αυξάνουν επίσης και τον σχηματισμό αερίων. Πρήξιμο και φούσκωμα. Οι παρενέργειες εξαρτόνται και από την ανεκτικότητα του καταναλωτή.

Ευεργετική δοσολογία
5-10 gr την ημέρα για υγιείς ενήλικες.

Παπουτσή Ιουλία Κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος

Το πανάκριβο νερό που πίνει η Madonna

Πόσα μπορεί να ξοδέψει ένας άνθρωπος κάθε μήνα για το νερό που πίνει; Αν αυτός ο άνθρωπος ονομάζεται Madonna, έως και 10.000 δολάρια, παρακαλώ!
Δημοσίευμα του περιοδικού In Touch θέλει τη βασίλισσα της pop, να εκμυστηρεύεται σε φιλικό της πρόσωπο ότι ξοδεύει αυτό ακριβώς το ποσό μηνιαία, μόνο για το νερό που καταναλώνει.Τι κάνει το νερό αυτό τόσο ξεχωριστό ώστε να δίνει η Madonna τόσα χρήματα για να το αποκτήσει; Είναι ένα ειδικά ευλογημένο νερό της Kabbalah, της θρησκείας στην οποία πιστεύει η Madonna και από το οποίο πίνουν τόσο ο σύζυγός της Guy Richie όσο και τα τρία τους παιδιά, Lourdes, Rocco και David.

Παρά το ότι το πανάκριβο αυτό νερό, κοστίζει πέντε δολάρια το μικρό μπουκάλι, η Madonna δεν πτοείται (σιγά μην της λείψουν τα χρήματα!) και φροντίζει να έχει άφθονες ποσότητες όπου κι αν βρίσκεται, υποστηρίζει η πηγή του περιοδικού καθώς «είναι το μόνο νερό που πίνει»

SEX : Μύθοι και πραγματικότητες
1. Δεν υπάρχει συσχέτιση μεγέθους πέους και μεγεθών ποδιών, χεριών, και μύτης. Τα όσα ξέρουμε... είναι μύθος.

2. Το σεξ σταματά τον πονοκέφαλο, απλά γιατί εκλύει ενδορφίνες, που είναι φυσικά παυσίπονα του οργανισμού...
3. Καθυστερημένος οργασμός μπορεί να οφείλεται (συνήθως) σε φάρμακα και ιδιαίτερα σήμερα στην εποχή της πολυφαρμακίας. Προσοχή!
4. Το σημείο G (αν υπάρχει) υπολογίστε το 5 εκ. από την είσοδο του κόλπου (περίπου 2 φάλαγγες δακτύλου).
5. Ανανάς και Σέλερι κάνουν το σπέρμα γλυκό, ενώ ο Καφές και το Αλκοόλ πικρό.
6. Μερικές γυναίκες προ την ανοργασμία τους, δηλώνουν ευχαρίστηση από την σεξουαλική ζωή τους.
7. Τα Κέντρα Πρόληψης Ασθενειών ( C.D.C. ) αναφέρουν ότι 50% των εφήβων 15 έως 19 ετών έχουν εμπειρία στοματικού sex.
8. Οι μελέτες λένε πως οι γυναίκες κάνουν πιο εύκολα οργασμό όταν είναι μόνες παρά με σύντροφο.
9. Ο Αυνανισμός είναι υγιής ως πρακτική συνολικά και για άνδρες και για γυναίκες.
10. 50% των ανδρών που κάνουν σεξ είναι φορείς του HPV, υπαίτιου των κονδυλωμάτων.
11. Το σπέρμα έχει ουδέτερο ή ελαφρά αλκαλικό ph από 7,1 – 8,0 φέρνει προς το γλυκό δηλαδή.
12. Στις ηλικίες των 15-19 ετών η χρήση προφυλακτικού στην πρώτη σεξουαλική επαφή αυξήθηκε μόλις κατά 2%( 69-71% ) από 1995 – 2009 ( μάλλον δεν αρκεί ).
13. Πριαπισμός είναι η παράταση στύσης που επιμένει ακόμα και μετά τον οργασμό και με απουσία οποιασδήποτε ερωτικής διάθεσης.
14. Μερικές γυναίκες ( αρκετές ) έχουν καλύτερους οργασμούς όταν είναι έγκυες.
15. Ο μεγάλος προστάτης ( υπερτροφία ) προκαλεί διαταραχές στύσης και πρόωρη εκσπερμάτιση ( προσοχή όχι σε όλους )!
16. Περίπου 1.000.000 γυναίκες από την δύση συνολικά ( Ευρώπη Αμερική) κάνουν σεξουαλικό τουρισμό κατ΄ επανάληψη.
17. Οι ανύπανδροι (ες) άνδρες – γυναίκες έχουν συχνότητα σεξουαλικών επαφών κατά μέσο όρο 4 φορές τον μήνα.
18. Το 1995 21% των ανδρών έκαναν σεξ πριν από 15 χρόνων, ενώ το 2005 το ποσοστό έπεσε στο 15%.
19. Η λέξη sex περιγράφεται για πρώτη φορά το 1382
20. Πολλοί νέοι άνδρες μπορούν να έχουν στύση αμέσως μετά την εκσπερμάτιση. Άλλοι ( οι περισσότεροι ) τουλάχιστον 15 λεπτά μετά.
21. Οι νέοι 15-19 ετών κάνουν πολύ πιο συχνά στοματικό sex παρά συνουσία.
22. Από τον παγκόσμιο πληθυσμό μόνο 30% των ανδρών > 15 ετών έχουν κάνει περιτομή.
23. Τα φιλιά αποστειρώνουν το στόμα και καθαρίζουν τα δόντια.
24. Την τελευταία 10ετία ο αριθμός των ανδρών με υψηλή μόρφωση που συντηρούν 4 (δεσμούς τουλάχιστον) έπεσε δραματικά (ίσως λόγω της κρίσης).
25. Τα γυναικεία στήθη είναι για την πλειοψηφία των ανδρών από τα πιο διεγερτικά σημεία (ανεξαρτήτως μεγέθους).
26. Η οργασμική φάση (τελική κορύφωση) από 3΄΄ έως 10΄΄και προκαλεί αυτό το ζεστό και ευχάριστο συναίσθημα.
27. Από τα 4,1 εκατομμύρια νέα κρούσματα παγκοσμίως (2005), το 40% των λοιμώξεων από HIV αφορά σε νέους ηλικίας 15 έως 24 ετών.
28. Με την ηλικία πέφτει και η ερωτική ικανότητα.
29. 9.000.000.000 προφυλακτικά χρησιμοποιούνται κάθε χρόνο.
30. Καθυστερημένη εκσπερμάτιση είναι η σεξουαλική διαταραχή, κατά την οποία ο άνδρας, παρά την καλή στύση και επιθυμία, δεν μπορεί να τελειώσει.
31. Για τις γυναίκες οι γοφοί του άνδρα είναι το πιο ελκυστικό κομμάτι.
32. 75% των γυναικών φτάνουν σε οργασμό από το στοματικό σεξ
συγκριτικά με το 25% που φτάνει από την συνουσία.
33. Το σπέρμα περιέχει , ψευδάργυρο , φρουκτόζη , αμινοξέα και γαμέτες.
34. Μια εκσπερμάτιση είναι περίπου όσο ένα κουταλάκι γλυκού ή και σούπας μερικές φορές.
35. Το συνολικό εισόδημα από την βιομηχανία πορνό στην Αμερική είναι 13 δις και στον κόσμο συνολικά 97 δις.
36. Το προφυλακτικό αντέχει ένα μήνα στο πορτοφόλι μετά καταστρέφεται.
37. Οι περισσότεροι άνδρες θέλουν να αποφύγουν τα προκαταρκτικά και προτιμούν την διείσδυση.
38. 200 θερμίδες θα κάψετε στη διάρκεια πολύ έντονου sex για 30 λεπτά.
39. 15% των ανδρών και 60% των γυναικών δεν ευχαριστιούνται το sex την πρώτη φορά.
crazygreekblogger

Σημαντικές ανακαλύψεις για το IQ των ζώων

Όσο περνάνε τα χρόνια ο άνθρωπος χάνει το προνόμιο της αποκλειστικότητας της νοημοσύνης, καθώς πολλά ζώα, ακόμα και φυτά, αποδεικνύεται ότι έχουν ικανότητες που μοιάζουν με τις δικές του. Επιστημονικές έρευνες, έφεραν στο φως το 2009, αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία, που αφορούν στο βασίλειο των ζώων και των φυτών.

- Τα άλμπατρος είναι αρκετά έξυπνα πτηνά, ώστε να δημιουργούν σχέσεις με τις δολοφόνους φάλαινες στον ανοιχτό ωκεανό, όπως ανακαλύφθηκε από μικροσκοπικές βιντεοκάμερες προσδεμένες πάνω στα πτηνά. Καταφέρνουν, με αυτό τον τρόπο, να βρουν τροφή στην αχανή θάλασσα.


- Οι χιμπατζήδες φτιάχνουν στο μυαλό τους νοητούς χάρτες με τα δέντρα του δάσους, που είναι φορτωμένα με φρούτα. Η μνήμη τους είναι τόσο ακριβής, όσον αφορά στον χώρο, που μπορούν να εντοπίσουν ένα ξεχωριστό δέντρο ανάμεσα σε χιλιάδες. Επιπλέον, μπορούν να θυμηθούν ποιο δέντρο είναι φορτωμένο με τα περισσότερα φρούτα, γεγονός που τους ωθεί να πάνε όσο μακριά χρειαστεί για να εντοπίσουν αυτό το δέντρο.


- Τα χταπόδια αρπάζουν με τα πλοκάμια τους ανοικτές καρύδες και “τρέχουν”, ώσπου να βρουν το σημείο του βυθού, που τους αρέσει, για να χρησιμοποιήσουν την καρύδα, ως σπίτι τους. Πρόκειται για τα μόνα μη σπονδυλωτά ζώα, ικανά να χρησιμοποιήσουν σαν εργαλείο, την καρύδα.- Τα “έξυπνα” πουλιά είναι πιο ελκυστικά. Σύμφωνα με πειράματα που έγιναν σε αρσενικά πουλιά του είδους bowerbirds, όσα από αυτά είναι πιο ικανά στην επίλυση πρακτικών προβλημάτων είναι πιο ελκυστικά στα μάτια των θηλυκών. Έτσι λοιπόν, έχουν και περισσότερες συντρόφους.


- Οι αράχνες φτιάχνουν ομοιώματα του σώματός τους σε φυσικό μέγεθος, για αντιπερισπασμό, ώστε να ξεγελούν τους επικίνδυνους επιδρομείς. Έτσι εξηγούνται και τα διάφορα σχήματα που δίνουν στους ιστούς τους.


- Τα κοράκια βιντεοσκοπήθηκαν να χρησιμοποιούν εργαλεία, για να πιάσουν την τροφή τους. Για παράδειγμα, ρίχνουν πέτρες σε ένα δοχείο με νερό, ώστε να σηκωθεί η στάθμη του και να καταφέρουν να ξεδιψάσουν.


- Οι αετοί κυνηγούν ομαδικά και σκοτώνουν ταράνδους μέσα από συνδυασμένες επιδρομές, όπως αποκάλυψε βιντεοσκόπηση χρυσαετών.- Οι χιμπατζήδες είναι “βιολογικά προγραμματισμένοι” να απολαμβάνουν την καλή μουσική. Τα μωρά τους προτιμούν την αρμονική από τη δυσαρμονική μουσική.


- Ορισμένα πουλιά, οι παπαδίτσες, χρησιμοποιούν την αρωματοθεραπεία. Συλλέγουν στις φωλιές τους θεραπευτικά αρωματικά φυτά, όπως η μέντα και η λεβάντα, για να σκοτώνουν τα βακτήρια. Έτσι, τα μικρά μεγαλώνουν σε ένα πιο αποστειρωμένο περιβάλλον, γεγονός που τα βοηθά να αναπτύσσονται πιο γρήγορα και να έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες επιβίωσης.


- Ωστόσο, δεν είναι μόνο τα ζώα που προσαρμόζονται ευφυώς στο περιβάλλον τους, αλλά και τα φυτά. Στα τροπικά δάση του Ισημερινού υπάρχει ένα φυτό, που “προσποιείται” ότι είναι άρρωστο, για να αποφεύγει τις επιθέσεις από τα έντομα και τα παράσιτα. Πρόκειται για το πρώτο παράδειγμα φυτού, που έχει βρεθεί να αναπτύσσει τέτοια “πανούργα” στρατηγική επιβίωσης.

Πηγή: enet.gr

Ευτυχία είναι να έχεις αυτό που θέλεις ή να θέλεις αυτό που έχεις;

Ορισμένοι πιστεύουν ότι ευτυχία δεν είναι να έχει κάποιος αυτό που θέλει αλλά να θέλει αυτό που έχει.

Η θεωρία αυτή ακούγεται λογική, αλλά μπορεί να εξεταστεί και αν ναι επιβεβαιώνεται;

Όπως φαίνεται, μπορεί να εξεταστεί. Ο Ψυχολόγος του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου του Τέξας, Jeff Larsen ρώτησε φοιτητές σχετικά με το αν είναι κάτοχοι 52 διαφορετικών αγαθών όπως αυτοκίνητο, στερεοφωνικό συγκρότημα ή κρεβάτι.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύονται στο περιοδικό ‘Psychological Science’, και υποδεικνύουν ότι οι άνθρωποι μπορεί να συνηθίζουν τα αντικείμενα που κατέχουν και επομένως να παίρνουν λιγότερη ευτυχία από αυτά.

Υποδεικνύουν επίσης ότι οι άνθρωποι μπορούν να συνεχίσουν να θέλουν τα αντικείμενα που κατέχουν και ότι όσοι μπορούν να το πετύχουν μπορούν να φτάσουν σε μεγαλύτερη ευτυχία.

Το να έχει κάποιος απλώς μια σειρά από πράγματα, δεν αποτελεί το κλειδί της ευτυχίας, σημειώνει η ερευνητική ομάδα. Τα στοιχεία δείχνουν ότι χρειάζεται επίσης να εκτιμά κάποιος αυτά που έχει. Είναι επίσης σημαντικό να διατηρεί κάποιος την επιθυμία για πράγματα που δεν κατέχει.

Στην περίπτωση που οι φοιτητές είχαν στην κατοχή τους αυτοκίνητο, οι ερευνητές τους ρώτησαν να αξιολογήσουν πόσο ήθελαν το αυτοκίνητο που είχαν. Αν δεν είχαν αυτοκίνητο, θα έπρεπε να αξιολογήσουν το βαθμό που επιθυμούσαν να αποκτήσουν ένα.

Στη συνέχεια, οι ερευνητές υπολόγισαν την έκταση στην οποία οι άνθρωποι ήθελαν αυτό που είχαν και είχαν αυτό που ήθελαν.

Τα ευρήματα δείχνουν ότι το να επιθυμεί κάποιος αυτό που έχει δεν είναι το ίδιο με το να έχει αυτό που επιθυμεί. Ενώ οι άνθρωποι που έχουν αυτό που θέλουν τείνουν να επιθυμούν αυτά τα αντικείμενα, η σχέση μεταξύ των δυο απέχει από την τελειότητα.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι άνθρωποι που θέλουν περισσότερα από αυτά που έχουν, παρουσιάζουν την τάση να είναι περισσότερο ευτυχισμένοι σε σχέση με αυτούς που θέλουν λιγότερα από αυτά που έχουν.

Ωστόσο, οι άνθρωποι που έχουν περισσότερα από αυτά που θέλουν τείνουν να είναι πιο ευτυχισμένοι σε σχέση με αυτούς που έχουν λιγότερα από αυτά που θέλουν.

iatronet

Graffiti

graffiti_400

«Το graffiti δεν είναι “παίρνω ένα σπρέι και μουντζουρώνω τους τοίχους”. Είναι τέχνη που κρύβει μέσα της τις ευαισθησίες όσων ασχολούνται. Είναι τρόπος έκφρασης για πολλά παιδιά, ενώ και για μας τους πιο παλιούς παραμένει ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής μας».

Στα 15 του ο Γιάννης άρχισε να γράφει σε τοίχους, όπως έκαναν και άλλα παιδιά της ηλικίας του, χωρίς να είναι βέβαιος για ποιο λόγο το κάνει. Το νεαρό της ηλικίας του δεν τον έπειθε πως τότε έκανε κάτι παράνομο. Στην πορεία των χρόνων ήρθε σε επαφή με άλλους καλλιτέχνες, έμαθε για την τέχνη του graffiti, ενώ άρχισε να φτιάχνει το προσωπικό του στυλ, σχεδιάζοντας χαρακτήρες. Σήμερα, ο Sake, όπως είναι γνωστός, είναι ένας από τους πιο αναγνωρισμένους καλλιτέχνες, με διεθνείς διακρίσεις σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, ενώ έχει εξελίξει το στυλ του σχεδιάζοντας φωτορεαλιστικά πορτρέτα, ακόμα και σε καμβά. Συνοδοιπόρος, ο Γιώργος, γνωστός στον χώρο των γκραφιτάδων και της hip hop μουσικής ως Dask. Από τα 13 του άρχισε να παρακολουθεί άλλους γκραφιτάδες και έκανε ατελείωτα ξενύχτια σχεδιάζοντας μέχρι να φτάσει στο προσωπικό του στυλ.

«Υπάρχει μια ιδιότυπη μάχη ανάμεσα στις ομάδες των γκραφιτάδων. Το να βάλεις την υπογραφή σου σε σημείο που θα περάσουν και θα το δουν όλοι είναι θέμα εγωισμού. Είναι μια μορφή τέχνης που, ειδικά τα πρώτα χρόνια, συνδυάστηκε, δυστυχώς, με τον βανδαλισμό και υπήρξαν τρομερές διώξεις. Τα πράγματα σήμερα είναι διαφορετικά, παρ΄ όλο που αυτά τα φαινόμενα δεν έχουν εκλείψει εντελώς», τονίζει ο Dask.

Χρώμα παντού!
Τοίχοι, γέφυρες, μάντρες, ακόμα και εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα είναι ιδανικά σημεία για τους γκραφιτάδες. Δεκάδες σπρέι, αγορασμένα ως επί το πλείστον από το χαρτζιλίκι, χρησιμοποιούνται για την ολοκλήρωση ενός έργου, ενώ θέματα είναι συνήθως χαρακτήρες, πρόσωπα, ήρωες κόμικς ή άλλες δημιουργίες των καλλιτεχνών. Το βάψιμο μιας επιφάνειας παύει να είναι παράνομο, αν υπάρχει άδεια από τον φορέα ή τον ιδιώτη στον οποίο ανήκει, κάτι που πλέον είναι γνωστό τόσο στους ίδιους τους γκραφιτάδες όσο και στην αστυνομία.

Υπάρχουν, ωστόσο, ορισμένοι άγραφοι νόμοι, οι οποίοι ακολουθούνται ευλαβικά: Ποτέ δεν σβήνεις “ιστορικά” graffiti, δεν βάφεις πάνω σε έργο παλαιότερου καλλιτέχνη, ειδικά αν εκείνος έχει φύγει από τη ζωή, δεν βάφεις αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και εκκλησίες, ενώ για να βάψεις στην περιοχή κάποιας ομάδας πρέπει να έρθεις σε επαφή μαζί της.

«Είναι ζήτημα σεβασμού, δεν σημαίνει πως όπου βρεις τοίχο ή επιφάνεια πας και βάφεις», επισημαίνουν, ενώ αναφέρουν ότι σε περιπτώσεις που παραβιαστούν οι παραπάνω “νόμοι” δεν λείπουν και τα επεισόδια ανάμεσα στις ομάδες. «Στο εξωτερικό έχουν βγει ακόμα και όπλα. Στην Ελλάδα, φυσικά, δεν υπάρχουν τόσο ακραίες καταστάσεις, αλλά δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν έρθει στα χέρια αν κάποιος δεν τηρήσει αυτά που πρέπει», επισημαίνει ο Dask.

Για πολλούς γκραφιτάδες, το κίνητρο μιας “παράνομης” επιφάνειας είναι μεγάλο. Τόσο στην Ελλάδα όσο, κυρίως, στο εξωτερικό, οι συρμοί του τρένου είναι ο πιο ποθητός στόχος. Στην προσπάθεια αυτή, πολλές φορές έρχονται αντιμέτωποι με το προσωπικό φύλαξης των σταθμών που προσπαθεί να τους εμποδίσει, με αποτέλεσμα συχνά να δημιουργούνται επεισόδια. Το πιο πρόσφατο περιστατικό σημειώθηκε πριν από λίγες μέρες, όταν ομάδα νεαρών, στην προσπάθειά της να βάψει ένα συρμό στον σταθμό του Ηλεκτρικού στο Φάληρο ήρθε στα χέρια με εργαζομένους του ΗΣΑΠ. Ο οδηγός του συρμού τραυματίστηκε ελαφρά, ενώ οι νεαροί έβαψαν με σπρέι έναν ακόμα εργαζόμενο. Η μάχη των τρένων έχει και θύματα. Πριν από περίπου ένα χρόνο, νεαρός πέθανε από ηλεκτροπληξία στην προσπάθειά του να εισέλθει στο αμαξοστάσιο των συρμών.

Η υπογραφή ταξιδεύει
Ο πόθος του τρένου, ωστόσο, έχει και εξήγηση. «Το στοίχημα είναι να βάλεις την υπογραφή σου και αυτή να... ταξιδέψει με το τρένο κατά μήκος της πόλης. Η αίσθηση της παρανομίας πολλές φορές προκαλεί και το νεαρό της ηλικίας. Προσωπικά, όμως, παρ΄ όλο που όταν ήμουν πολύ νεώτερος το δοκίμασα κι εγώ, προσπαθώ να συμβουλεύσω τα νέα παιδιά για τους κινδύνους», δηλώνει ο Sake, ενώ από την πλευρά του ο Dask θέτει τα όρια. «Είναι θέμα επιλογής αν θα ακολουθήσεις το νόμιμο, στο οποίο είσαι ήσυχος και μπορείς να σχεδιάσεις με τις ώρες ή το παράνομο για το οποίο πρέπει να σκαρφαλώσεις, να τρέξεις, να κινηθείς μέσα στον κίνδυνο. Το παράνομο εξιτάρει τις αισθήσεις και ανεβάζει την αδρεναλίνη, αλλά ο καθένας θα πρέπει να είναι έτοιμος να δεχθεί και τις όποιες συνέπειες. Επιπλέον, θεωρώ λάθος να βάψει κάποιος το σπίτι, το αυτοκίνητο ή τη βιτρίνα κάποιου και να τον βάλει σε έξοδα μόνο και μόνο για να διασκεδάσει», τονίζει.

Οι δύο νέοι είναι από τα παλαιότερα μέλη της ομάδας Τill death. Το όνομά της δεν είναι τυχαίο. «Από τη στιγμή που έχεις περάσει την ηλικία των 18-20 που ακόμα θεωρείται μια νεανική τρέλα και συνεχίζεις μετά από αρκετά χρόνια, σημαίνει ότι το κάνεις συνειδητά. Πλέον είναι το χόμπι μου», λέει ο Dask, ενώ ο Sake ονειρεύεται τη νέα γενιά γκραφιτάδων: «Σαν γονιός θα έχω τις ίδιες ανησυχίες που είχαν και οι δικοί μου, αλλά θα νιώσω χαρά αν ο γιος μου πει ότι θα ήθελε να βάφει κι αυτός».

Η ΜΑΝΙΑ ΤΟΥ ΤΡΕΝΟΥ
«Το στοίχημα είναι να βάλεις την υπογραφή σου και αυτή να... ταξιδέψει με το τρένο κατά μήκος της πόλης»


«Όλα άρχισαν από την ανάγκη να μπει λίγο χρώμα στην καθημερινότητα»

ΩΘΗΣΗ ΣΤΗ διάδοση του graffiti στην Ελλάδα έδωσαν και τα πρώτα καταστήματα που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά με είδη που αφορούν όσους ασχολούνται με την τέχνη. Λειτούργησαν ως στέκι για τους γκραφιτάδες, αλλά και ως κέντρο πληροφόρησης και ενημέρωσης για όσους θέλουν να ασχοληθούν. «Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει κάποιος που γνωρίζει τι ακριβώς υπάρχει και να μπορεί να ενημερώσει σωστά, ειδικά σε αυτή την περιοχή, όπου υπάρχει μεγάλος πυρήνας γκραφιτάδων και κάθε απόγευμα βλέπεις πολλούς πιτσιρικάδες που έρχονται και δίνουν δείγματα της δουλειάς τους. Είναι εξίσου σημαντικό ότι πολλοί γονείς όχι μόνο δεν τους περιορίζουν, αλλά έρχονται οι ίδιοι και ψωνίζουν για τα παιδιά τους», λέει στα «ΝΕΑ» ο Αρτέμης που το 2007 άνοιξε το πρώτο hip hop κατάστημα στο Μαρούσι με είδη αποκλειστικά για όσους ασχολούνται με το graffiti και αυτό το είδος μουσικής . .

Από το 1992, όταν δημιούργησε την πρώτη ομάδα graffiti στην Αθήνα και λίγο αργότερα που άρχισε να φέρνει τη ραπ μουσική στα ελληνικά ακούσματα με το μουσικό συγκρότημα Τerror Χ Crew, ήταν από τους ελάχιστους που ασχoλούνταν με αυτή την «αλήτικη» τέχνη.

Έζησε τα χρόνια των αυτοσχέδιων μαρκαδόρων, των σπρέι από γυαλιστικά παπουτσιών και της τράκας από τη μάνα για να αγοράσει χρώματα, ενώ περνούσε ατελείωτες ώρες προσπαθώντας να αντιγράψει σχέδια που έβλεπε σε εξώφυλλα δίσκων hip hop.

Πειραματίστηκε με τα γράμματα μέχρι να καταλήξει στους χαρακτήρες, με τους οποίους υπογράφει, ενώ έχει οργώσει σχεδόν όλη την Ελλάδα συμμετέχοντας σε φεστιβάλ και εκδηλώσεις.

«Η εικόνα της πόλης εκείνη την εποχή μέσα στο τόσο τσιμέντο ήταν γκρίζα, μίζερη και καταθλιπτική. Έτσι, όλα άρχισαν από την ανάγκη να μπει λίγο χρώμα στην καθημερινότητα», λέει ο Αρτέμης. Όπως θυμάται, τότε η ποικιλία των χρωμάτων δεν ήταν μεγάλη. «Αρχικά ήταν μόνο τα βασικά χρώματα. Κάποτε μια εταιρεία έφερε ένα μοβ σπρέι και θυμάμαι είχα ξετρελαθεί. Για πολύ καιρό όλα μου τα σκίτσα ήταν μοβ».

Στα 33 του ο Αρτέμης χαίρεται που βλέπει τη νέα γενιά των γκραφιτάδων να αναπτύσσεται, ενώ και ο ίδιος δεν έχει εγκαταλείψει την τέχνη. «Εξακολουθώ και βρίσκω ήρεμα σημεία για να βάψω. Είναι ακόμα μια μορφή έκφρασης αλλά και χαλάρωσης, για μένα όμως σημαίνει και κάτι άλλο. Το graffiti είναι η εικαστική πλευρά του hip hop», λέει.


Στάση εργασίας για τα μπλόκα στους συρμούς

ΤΟΝ ΣΟΒΑΡΟ κίνδυνο ακόμα και να εκτροχιαστούν βαγόνια του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου εξαιτίας της τοποθέτησης ογκωδών αντικειμένων στις γραμμές από ομάδες νεαρών, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ. Η ανάγκη για προστασία των συρμών αλλά και των εργαζομένων είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο οι εργαζόμενοι ακινητοποιούν σήμερα τα τρένα του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 μετά το μεσημέρι, πραγματοποιώντας στάση εργασίας για τις συνεχιζόμενες επιθέσεις κατά του προσωπικού από ομάδες νεαρών. Όπως καταγγέλλουν, ομάδες αγνώστων τοποθετούν αντικείμενα στις γραμμές με στόχο να ακινητοποιήσουν τους συρμούς προκειμένου να κάνουν γκράφιτι ακόμα και στο εσωτερικό των βαγονιών!

Οίκος ευγηρίας για πρώην ιερόδουλες

Ένας οίκος ευγηρίας που θα φιλοξενεί ιερόδουλες που βγήκαν στην σύνταξη δημιουργήθηκε στην πόλη του Μεξικού!

Ο εν λόγω οίκος ευγηρίας ονομάστηκε Hochinquetzal από την θεά των Ατζέκων, προστάτιδα της ομορφιάς, του έρωτα και των «κοινών» γυναικών.

Η κυρία Munoz μια πρώην ιερόδουλη με 30 χρόνια προϋπηρεσία, είναι η ιδρύτρια του οίκου ευγηρίας.

Η κυρία Munoz με την βοήθεια κρατικού κονδυλιού αγόρασε το κτίριο, το ανακαίνισε και παρέχει στέγη, φαγητό και ψυχολογική υποστήριξη στις πρώην ιερόδουλες.

Το κτίριο ήδη φιλοξενεί είκοσι πέντε πρώην ιερόδουλες άνω των 60 ετών που μέχρι πρόσφατα εργάζονταν αφού διαφορετικά δεν μπορούσαν να τα βγάλουν πέρα!

ΕΘΝΟΣ
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory