Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Παρασκευή, 9 Απριλίου 2010

Νέα πειραματική θεραπεία κατά της απειλής της μύγας τσετσέ‏Σε περίπου ενάμισι χρόνο προγραμματίζεται να αρχίσουν οι κλινικές δοκιμές ενός νέου φαρμάκου κατά της αφρικανικής τρυπανοσωμίασης, της φρικτής «ασθένειας του ύπνου» που μεταδίδουν οι μύγες τσετσέ.Το φάρμακο μπλοκάρει ένα ένζυμο του παράσιτου που μεταδίδεται από το δάγκωμα της μύγας και προκαλεί την ασθένεια, αναφέρουν στο περιοδικό Nature Βρετανοί και Καναδοί ερευνητές.

Επικεφαλής της μελέτης ήταν ερευνητές του Πανεπιστημίου του Νταντί στη Σκοτία, το οποίο έχει εξασφαλίσει ερευνητικά κονδύλια για τη μελέτη των λεγόμενων «παραμελημένων ασθενειών» -ασθένειες που δεν προσελκύουν το ενδιαφέρον των φαρμακοβιομηχανιών επειδή αφορούν κυρίως στις αναπτυσσόμενες χώρες και δεν προσφέρουν ευκαιρίες για κέρδη.

Η ανακάλυψη του πειραματικού φαρμάκου «αποτελεί ένα από τα πλέον σημαντικά ευρήματα των τελευταίων ετών όσον αφορά στην ανακάλυψη και ανάπτυξη φαρμάκων για παραμελημένες ασθένειες» σχολίασε στο ΒΒC ο Πολ Ουάιατ, επικεφαλής του προγράμματος στο Πανεπιστήμιο του Νταντί. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η τρυπανοσωμίαση πλήττει κάθε χρόνο 50 με 70 χιλιάδες ανθρώπους, κυρίως στην υποσαχάρια Αφρική.

Η αφρικανική τρυπανοσωμίαση προκαλείται από το πρωτόζωο Trypanosoma brucei που παρασιτεί στις μύγες τσετσέ και στον άνθρωπο. Η ασθένεια προκαλεί αρχικά τρομακτική διόγκωση των λεμφαδένων, αναιμία και διαταραχές της καρδιάς και των νεφρών. Όταν περάσει στον εγκέφαλο προκαλεί νευρολογικά συμπτώματα που μπορούν τελικά να οδηγήσουν στο θάνατο: Σύγχυση, κόπωση, εξάρσεις μανίας, λήθαργο στη διάρκεια της ημέρας και νυχτερινές αϋπνίες.

Για την αντιμετώπισή της χρησιμοποιούνται σήμερα κυρίως δύο φάρμακα, τα οποία όμως παρουσιάζουν σοβαρές παρενέργειες και σε ορισμένες περιπτώσεις δεν προσφέρουν πλήρη ίαση.

Πηγή: in.gr

CLOPYPASTE

AVATAR ΣΤΟ ΒΥΘΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ


Γράφει η Βιολόγος

Αν έχετε δει το Avatar φαντάζομαι ότι συμφωνείτε ότι άνοιξε νέους δρόμους στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Πώς θα σας φαινόταν αν η συνέχειά του είχε ως σκηνικό τα βάθη της γήινης θάλασσας; Αντί για εξωγήινα δάση που συνδέονται ηλεκτροχημικά και αποθηκεύουν τις ψυχές σε ένα βιολογικό υπολογιστή, στη δεύτερη ταινία θα συνδέονταν μεταξύ τους κάποια γήινα όντα πολύ πιο απλά και συνηθισμένα: βακτήρια.

Στον άνθρωπο, όπως και σε πολλούς άλλους οργανισμούς, οι πληροφορίες μεταδίδονται από το ένα νευρικό κύτταρο στο άλλο. Αυτό συμβαίνει σε καθορισμένα σημεία σύνδεσης που λέγονται συνάψεις και η μετάδοση γίνεται είτε με χημικές ουσίες είτε με......... ηλεκτρισμό. Σε σχέση με τις χημικές συνάψεις οι ηλεκτρικές είναι γρηγορότερες. Χρησιμοποιούνται όταν απαιτείται γρήγορη αντίδραση και συγχρονισμός, όπως σε κάποια αντανακλαστικά, στον αμφιβληστροειδή του ματιού και στην καρδιά. Η απόσταση που χωρίζει τα νευρικά κύτταρα σε μια ηλεκτρική σύναψη είναι περίπου 3,5 nm (1nm = 1 δισεκατομμυριοστό του μέτρου).

Τον προηγούμενο μήνα δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature μια μελέτη δανών επιστημόνων που φαίνεται να αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε την επικοινωνία μεταξύ κυττάρων διαφορετικών οργανισμών. Στη μελέτη αυτή για πρώτη φορά παρουσιάζονται στοιχεία που δείχνουν ότι βακτήρια που ζουν στον πυθμένα της θάλασσας, πολύ μακριά το ένα από το άλλο, μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους και να ανταλλάσουν πληροφορίες με ηλεκτρικά ρεύματα. Αυτό θα μπορούσε να εξηγηθεί μόνο με την «τρελή» ιδέα ότι ο θαλάσσιος πυθμένας είναι γεμάτος με φυσικά ηλεκτρικά καλώδια.

Οι δανοί ερευνητές έδειξαν ότι βακτήρια που ζουν βυθισμένα μέσα στη λάσπη του πυθμένα επικοινωνούν με ηλεκτρισμό με άλλα επιφανειακά βακτήρια και παίρνουν πληροφορίες ζωτικές για την επιβίωσή τους. Με τον τρόπο αυτό μπορούν να αντιδράσουν σε μια αλλαγή στο νερό τόσο γρήγορα, σαν κάποιος να ανοιγόκλεινε ένα διακόπτη. Πώς είναι αυτό δυνατό; Πρόσφατα ανακαλύφθηκε ότι κάποια βακτήρια διαθέτουν εξαιρετικά λεπτές προεκτάσεις που δρουν σαν μικροσύρματα. Αυτές σε συνδυασμό με χημικά στοιχεία του πυθμένα της θάλασσας θα μπορούσαν να μεταφέρουν τα ηλεκτρικά μηνύματα.

Ως τώρα δεν υπήρχαν στοιχεία ότι κύτταρα που απείχαν μεταξύ τους περισσότερο από κάποια μικρόμετρα (εκατομμυριοστά του μέτρου) μπορούν να συνδεθούν με φυσικά ηλεκτρικά ρεύματα. Για τι είδους αποστάσεις μιλάμε στη συγκεκριμένη περίπτωση; Τεράστια νούμερα, γύρω στα …2 εκατοστά! Για ένα βακτήριο αυτή η απόσταση είναι 10.000 φορές μεγαλύτερη από τη διάμετρό του. Αν θέλουμε να τη φέρουμε στα ανθρώπινα μέτρα, θα μιλούσαμε για 20 χιλιόμετρα.

Ο μικροβιολόγος Lars Peter Nielsen, ένα από τα μέλη της επιστημονικής ομάδας, λέει ότι όταν ανακοίνωσε τα συμπεράσματά του, έλαβε ένα μήνυμα από κάποιον συνάδελφό του που του έλεγε: «Eχεις ανακαλύψει το μυστικό του Avatar, πήγαινε δες το». Το έκανε και παραδέχεται ότι οι ομοιότητες είναι εντυπωσιακές. Απλά θεωρεί ότι στα βακτηριακά ηλεκτρικά δίκτυα δεν υπάρχουν πνεύματα, παρά μόνο ενέργεια.

Το σίγουρο είναι ότι η φύση μας επιφυλάσσει πολλές ακόμα εντυπωσιακές εκπλήξεις και απ’ ότι φαίνεται οι περισσότερες βρίσκονται κάπου στη θάλασσα…

Διαβάστε περισσότερα στο

http://www.wired.com/wiredscience/2010/02/electric-ocean-bacteria/

.kafeneio-gr...

Σινικο τείχος ..... από σοκολάτα

Μία ομάδα Κινέζων ζαχαροπλαστών, έκτισε ένα αντίγραφο του Σινικού τείχους μήκους 10 μέτρων εξολοκλήρου από σοκολάτα.
Ο τοίχος έγινε από τούβλα μαύρης σοκολάτας και ο αρμός από λευκή.
Αυτό είναι ένα από τα θέματα που παρουσιάζονται αυτόν τον μήνα στην έκθεση World Chocolate Wonderland.Η έκθεση περιλαμβάνει και ένα μίνι στρατό, 560 σοκολατένια αντίγραφα του πήλινου στρατού και έχει σαν σκοπό να προωθήσει την κατανάλωση σοκολάτας στην Κινεζική αγορά.
kakoslykos7

Αναζητούν το...αόρατο «άστρο του θανάτου»

Επιστήμονες της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA) αναζητούν ένα αόρατο «άστρο του θανάτου», που υποψιάζονται ότι βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον ήλιο μας και το οποίο, κατά καιρούς, «στέλνει» εν δυνάμει καταστροφικούς κομήτες προς το μέρος της Γης.

Το προς το παρόν υποθετικό άστρο, που έχει ήδη βαφτιστεί «Νέμεσις», με βάση τους υπολογισμούς, είναι τεράστιο, πέντε φορές μεγαλύτερο από τον γίγαντα Δία και 7.000 μεγαλύτερο από τη Γη! Θα μπορούσε μάλιστα να είναι αυτό που ευθύνεται για την πρόσκρουση ενός κομήτη ή αστεροειδούς, που εξαφάνισε τους δεινόσαυρους πριν από 65 εκατ. χρόνια. Σύμφωνα με ορισμένους παλαιοντολόγους, κατά τα τελευταία 250 εκατ. χρόνια, η Γη «βομβαρδίζεται» κάθε περίπου 26 εκατ. χρόνια από κάποιο παγωμένο ουράνιο σώμα που προκαλεί μαζική εξαφάνιση των ειδών στον πλανήτη μας.

Μερικοί ερευνητές, σύμφωνα με τη βρετανική «Τέλεγκραφ», θεωρούν ότι πίσω από αυτές τις περιοδικές καταστροφικές προσκρούσεις βρίσκεται ένας άλλος «ένοχος», η «Νέμεσις», που στέλνει ουράνια σώματα να πέσουν πάνω στη Γη. Ορισμένοι αστρονόμοι πιστεύουν ότι το «κρυφό» αυτό άστρο βρίσκεται σε απόσταση περίπου ενός τρίτου του έτους φωτός (δηλαδή 25.000 φορές την απόσταση Ήλιου-Γης).

Εκτιμάται ότι πρόκειται για έναν ερυθρό ή καφέ «νάνο», ένα «αποτυχημένο» άστρο που δεν κατάφερε να δημιουργήσει αρκετή ενέργεια, ώστε να καίει όπως ο ήλιος μας σήμερα. Αν και δεν φαίνεται από τα τηλεσκόπια του ορατού φωτός, ελπίζεται ότι θα γίνει αντιληπτό από το νέο διαστημικό τηλεσκόπιο υπερύθρων ακτίνων WISE της NASA, που εκτοξεύτηκε πέρυσι και άρχισε από φέτος τον Ιανουάριο να «χαρτογραφεί» τους ουρανούς.

Το τηλεσκόπιο αναμένεται να βρει 1.000 καφέ «νάνους» σε μια ακτίνα 25 ετών φωτός από τον ήλιο μας, ώσπου να του τελειώσουν τα καύσιμα τον Οκτώβριο (το κοντινότερο κανονικό άστρο στη Γη απέχει περίπου 4,5 έτη φωτός). Το ηλιακό μας σύστημα πιστεύεται ότι περιβάλλεται από μια τεράστια σφαίρα παγωμένων σωμάτων, το λεγόμενο «Νέφος Όορτ», σε υπερδιπλάσια απόσταση από την «Νέμεση».

Μερικά από αυτά τα παγωμένα σώματα έλκονται προς τη Γη ως κομήτες και μερικοί επιστήμονες πιστεύουν ότι γι' αυτό φταίει η ελκτική δύναμη που ασκεί η βαρύτητα της αόρατης «Νέμεσης». Μια ένδειξη ότι η τελευταία όντως υπάρχει, είναι η ανακάλυψη το 2003 ενός μυστηριώδους νάνου πλανήτη, της «Σέντνα», που έχει μια περίεργη επιμήκη τροχιά γύρω από τον ήλιο μας, διάρκειας 12.000 γήινων ετών.

Σύμφωνα με τον αστρονόμο Μάικ Μπράουν που την ανακάλυψε, «η Σέντνα είναι ένα πολύ περίεργο αντικείμενο. Δεν θα έπρεπε καν να βρίσκεται εκεί που βρίσκεται! Δεν πλησιάζει ποτέ κανέναν από τους γιγάντιους πλανήτες ή τον ήλιο μας. Έχει τη δική της πορεία, χάρη στην απίστευτα εκκεντρική τροχιά της. Ο μόνος τρόπος να έχει αποκτήσει μια τέτοια τροχιά, είναι να την έχει ωθήσει κάποιο άλλο γιγάντιο σώμα - άρα, λοιπόν, τι υπάρχει εκεί πέρα;».

kerkyraikialepou

Ενα δώρο από το Αρωμα Γυναικας για τους ..Αντρες...


Μελέτη από το Πανεπιστήμιο Victoria στο Wellington, της Νέας Ζηλανδίας κατέδειξε ότι το στήθος είναι το πρώτο πράγμα που κοιτάνε οι άνδρες σε μιά γυναίκα, και γιά περισσότερο χρόνο από τα ..άλλα μέρη της ανατομικής της! [Θα μου πείτε "ηταν ανάγκη να κάνουν και μελέτη"; Μάλιστα-άλλο γενική πεποίθηση, άλλο η επιστημονική απόδειξη! Δεν θα είχαν και δυσκολία να βρούνε ......εθελοντές αλλωστε!!

Αλλά, έχει και συνέχεια Βρήκαν ότι ..χαζεύοντας τα συγκεκριμένα ,,,αντικείμενα γιά λίγα λεπτά την ημέρα, βελτιώνει την σωματική υγεία των ανδρών και προσθέτει 4-5 χρόνια ζωής!

[Απορία: Αν το ..κάνει κανείς δυό ώρες την ημέρα, κερδίζει καμμιά ..δεκαετία επί πλέον; Αν δεν έχει μελετηθεί, να το κάνουμε-δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail μου...}!!! δε φανταζομαι να πήγε κάπου αλλού ....το μυαλό σας μη μου πείτε αυτο και αν ειναι δώρο!!

.Άρωμα Γυναίκας...

Στρογγυλοκάθισε

Για τους ενοχλητικούς επισκέπτες, για εκείνους που έρχονται σε ακατάλληλη ώρα και αργούν να φύγουν, λέμε τη φράση ότι : « στρογγυλοκάθισε ». Η έκφραση αυτή βγαίνει από τους Ανατολικούς σοφάδες, που ήταν χαμηλά και στρογγυλά τραπεζάκια. Έπρεπε δε να είναι στρογγυλά τα τραπεζάκια αυτά, γιατί αυτοί που θα τρώγανε, κάθονταν γύρω-γύρω κι έτσι η απόστασή τους από τη λεκάνη με το φαγητό, που ήταν στη μέση του σοφρά, ήταν ίδια σε όλους. Στρογγυλοκάθισε , λοιπόν, ο επισκέπτης, στην αρχή σήμαινε ότι κάθισε γύρω από το στρογγυλό σοφρά και επειδή ό σοφράς είχε του κόσμου τα φαγητά, συμφέρον του ήταν να « στρογγυλοκαθίσει » και ν' αργήσει την αναχώρησή του.

Οταν η τέχνη γεννά τέχνη!


Η εξέλιξη της τεχνολογίας... σκότωσε τις μουσικές κασέτες, τις οποίες αντικατέστησε με τα CD.
Τώρα τι κάνουμε με τις κασέτες;
Κι όμως, κάποιοι βρήκαν τρόπο να τις εκμεταλλευτούν, έχοντας ως κύριο θέμα ξανά την μουσική...


trelosgatos

Τα κορίτσια έχουν καλύτερη αίσθηση της γεύσης από τα αγόρια


Τα κορίτσια είναι πιο ικανά από τα αγόρια στην αίσθηση της γεύσης, ενώ η ικανότητα των παιδιών να αναγνωρίζουν τις γεύσεις, βελτιώνεται με το πέρασμα του χρόνου, σύμφωνα με τη μεγαλύτερη στον κόσμο έρευνα για τις γευστικές προτιμήσεις των νέων, την οποία πραγματοποίησαν ερευνητές του πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης στη Δανία.

Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε διεθνώς ένα τόσο εκτεταμένο πείραμα για την αίσθηση της γεύσης, με τη συμμετοχή σχεδόν 9.000 μαθητών.

Όπως διαπιστώθηκε, τα κορίτσια είναι γενικά καλύτερα από τα αγόρια στο να αναγνωρίζουν όλες τις γλυκές και τις ξινές γεύσεις, επιβεβαιώνοντας την κοινή αντίληψη ότι οι γυναίκες έχουν λεπτότερη αίσθηση γεύσης από τους άνδρες. Σύμφωνα με την έρευνα, κατά μέσο όρο τα αγόρια χρειάζονται 10% πιο ξινή γεύση και 20% πιο γλυκιά για να αναγνωρίσουν μια γεύση.

Μεταξύ άλλων, προέκυψε ότι ένα στα τρία παιδιά δεν προτιμά αναψυκτικά με ζάχαρη, ενώ, από την άλλη, τα μισά παιδιά προτιμούν όσο γίνεται πιο γλυκιά γεύση. Επίσης, τα κορίτσια προτιμούν γεύσεις που δεν είναι πολύ δυνατές, ενώ τα αγόρια τείνουν προς τις πιο ακραίες γεύσεις. Έτσι, περισσότερα αγόρια, σε σχέση με τα κορίτσια, προτιμούν τις πιο γλυκιές και τις πιο ξινές γεύσεις.

Η ικανότητα αναγνώρισης των γεύσεων βελτιώνεται με το πέρασμα του χρόνου. Η μεγαλύτερη αλλαγή γίνεται στην ηλικία των 13-14 ετών, όταν τα παιδιά ξεκάθαρα γίνονται πιο ευαίσθητα στις ξινές γεύσεις, ενώ την ίδια στιγμή η αγάπη τους για τις πολύ γλυκιές γεύσεις αρχίζει να ξεθωριάζει. Τέλος, όσα παιδιά προτιμούν τις ξινές γεύσεις, είναι αυτά που είναι επίσης πιο δεκτικά και "ανοικτά" στο να δοκιμάζουν νέες γεύσεις και διαφορετικά φαγητά

Ζει μέσα σε δάσος εδώ και 28 χρόνια

Ένας άντρας, από την Γερμανία, υποστήριξε πως ζει μέσα σε δάσος εδώ και 28 χρόνια λόγω ερωτικής απογοήτευσης! !

Ο κύριος Konrad Schmidt παραδεχτηκε κατά την διάρκεια ερωτήσεων από αστυνομικούς ότι τα τελευταία 28 χρόνια ζει μέσα στο δάσος κοντά στο Βερολίνο.

«Η αρραβωνιαστικιά μου με έδιωξε από το σπίτι όταν ήμουν 32 ετών και έκτοτε έφυγα και ζω μέσα στο δάσος,» είπε ο 60-χρονος άντρας.

Ο κύριος Schmidt δήλωσε πως δεν επιθυμεί επικοινωνία με τους ανθρώπους και πως βγάζει λίγα χρήματα για να ζει πουλώντας μπουκάλια που βρίσκει μέσα στο δάσος!

ethnos.gr

Μέντα

menta.jpg (160482 bytes) Γένος ποωδών αρωματικών φυτών της οικογένειας των χειλανθών των εύκρατων περιοχών. Έχει άνθη ευωδιαστά, λευκά ή βιολέ, που ενώνονται σε στάχυα. Mentha pulegium: χρησιμοποιείται για ν’αρωματίσουμε φαγητά. Mentha viridis: ονομάζεται η ρωμαϊκή μέντα και χρησιμοποιείται για αφεψήματα και σιρόπια. Mentha piperita, με δυνατή ευχάριστη μυρωδιά και αρωματική, πικάντικη γεύση. Από τα φύλλα και από τα άνθη παίρνουμε το λάδι που περιέχει μενθόλη και χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική, την ποτοποιία και την ιατρική. Mentha arvensis: είναι διαδεδομένη στους κάμπους και στους αγρούς.

Η menta piperata είναι η γνωστή σε όλους μας μέντα ή αγριοδυόσμος. Είναι φυτό πολυετές, ύψους μέχρι 80 εκατοστά. Έχει βλαστό όρθιο, τετραγωνικό, χνουδωτό. Τα φύλλα είναι αυγοειδή - στρογγυλά, επιφυή, τεφρόασπρα, χνουδωτά στην κάτω επιφάνεια. Τα άνθη είναι σε ακραία στάχια, χρώματος άσπρου ή ρόδινου. Αυτοφύεται σε υγρά μέρη και στις όχθες ποταμιών και ρυακιών. H άνθηση αρχίζει τον Ιούλιο και διαρκεί μέχρι και τον Σεπτέμβριο. Συλλέγεται το υπέργειο τμήμα του φυτού, όταν αυτό βρίσκεται σε πλήρη άνθηση.

Τη συναντάμε σχεδόν παντού εκτός από τις τροπικές χώρες. Στην αρχαιότητα ήταν σε ευρεία χρήση αλλά δεν της αποδίδονταν πάντα οι ίδιες θεραπευτικές ιδιότητες. Ο Ιπποκράτης δεν θεωρούσε ότι έχει καταπραϋντικές ικανότητες, ενώ αντίθετα ο Γαληνός τη συνιστούσε για αυτήν ακριβώς την ιδιότητά της, όπως άλλωστε και ο Πλίνιος, ο οποίος μάλιστα πίστευε ότι είναι και αναισθητικό.

Είναι φυτό αρωματικό – φαρμακευτικό και χρησιμοποιείται στη μαγειρική ως καρύκευμα. Ως αφέψημα ή ως αιθέριο έλαιο είναι καταπληκτικό αναλγητικό, κατά της αϋπνίας και βοηθητικό σε πονοκεφάλους. Το αιθέριο έλαιο είναι κατάλληλο για κατώτερης ποιότητας προϊόντα αρωματοποιίας και σαπωνοποιίας

Ερως και Θάνατος

Οι αράχνες προκαλούν φόβο σε πολλούς ανθρώπους. Η αράχνη δε, που είναι γνωστή ως "μαύρη χήρα" προκαλεί ακόμη μεγαλύτερο φόβο γιατί, όπως λένε, μπορεί να φάει σε μια μέρα μέχρι και 20 αρσενικές αράχνες!

Να, όμως, που η αράχνη ή μάλλον το δηλητήριό της μπορεί να οδηγήσει στη θεραπεία της ανδρικής ανικανότητας.

Η ιστοσελίδα του BBC, αναφέρει ότι επιστήμονες από τη Βραζιλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες ερεύνησαν το δηλητήριο μιας αράχνης και λέγεται πως προκαλεί μακρά και επώδυνη στύση. Όπως ανακάλυψαν, αυτό οφείλεται σε μία τοξίνη που περιέχει το δηλητήριο.

Οι ερευνητές μίλησαν με άνδρες που τους είχε τσιμπήσει η αράχνη: όπως λοιπόν τους είπαν, η σεξουαλική τους ζωή βελτιώθηκε αισθητά μετά το τσίμπημα.

Ανάλογη επιτυχία είχαν και δοκιμές που έγιναν με την τοξίνη αυτή σε ζώα.

Οι επιστήμονες πιστεύουν πως ένας συνδυασμός του δηλητηρίου αυτού με υπάρχοντα φάρμακα, όπως το γνωστό "Βιάγκρα", μπορεί να έχει καλύτερα αποτελέσματα.

Χρειάζεται, φυσικά, να γίνουν κι άλλες δοκιμές στις Ηνωμένες Πολιτείες, πριν επιτραπεί η χρησιμοποίηση της τοξίνης στην παραγωγή φαρμάκων.

Οι επιστήμονες, εν τω μεταξύ, προειδοποιούν τους πάντες να προσέχουν: το τσίμπημα της "περιπλανώμενης αράχνης της Βραζιλίας", όπως λέγεται το είδος αυτό, είναι πολύ δυνατό και μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο!

Το επιστημονικό της όνομα είναι, άλλωστε, "φονεύτρια". Έρως και θάνατος: τα δύο αυτά αρχέτυπα ήταν πάντοτε ζευγαρωμένα--από τον Οιδίποδα ώς τον Φρόιντ.

skai.gr

Νεαρή Βουλγάρα κολύμπησε σε δεξαμενή με πιράνχας

Η αστυνομία έσωσε δύο νεαρές Βουλγάρες που εργάζονταν σε τσίρκο στη νότια Ιταλία και οι υπεύθυνοι ανάγκασαν τη μια από τις δύο να κολυμπήσει μέσα σε μια δεξαμενή με πιράνχας για να διασκεδάσουν οι θεατές. Ενώ η 19χρονη αδελφή κολυμπούσε σε μια γυάλινη δεξαμενή, η μικρότερη μόλις 16 ετών αναγκάστηκε να μπει σε ένα κιβώτιο, στο οποίο το προσωπικό του τσίρκου έριξε φίδια, διευκρίνισε η αστυνομία. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τρεις Ιταλούς που λειτουργούσαν το τσίρκο, νότια της Νάπολης, στην επαρχία Σαλέρνο, κατηγορώντας τους ότι ανάγκασαν τις δύο αδελφές να ζουν σε καθεστώς δουλείας. Οι νεαρές κοπέλες είχαν μισθό 100 ευρώ την εβδομάδα και ζούσαν σε ένα τροχόσπιτο, το οποίο πριν χρησιμοποιούσαν για να μεταφέρουν ζώα.

SEXY AND HOT .... στο μπανάκι ,μανάκι ??Ολόκληρη η gallery στην Agenda του Rc-Cafe

Stop στη Sexορύπανση!!!


Από τις 10 το βράδυ έως τις 7 το πρωί, sex γιοκ για ένα ζευγάρι στη Σκοτία και μάλιστα με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης τους!!!
Η παράξενη αυτή απόφαση πάρθηκε, όταν ένα παιδάκι που μένει στο από κάτω διαμέρισμα του ζευγαριού, είπε στη δασκάλα του ότι ακούει τους γείτονές του να κάνουν sex. Εκείνη, σοκαρίστηκε φαίνεται από όσα άκουσε και απευθύνθηκε στις δημοτικές αρχές για να διευθετήσουν το ζήτημα.

Ο Alan όμως και η Fiona Hay είναι πάρα πολύ δυσαρεστημένοι με την απόφασή αυτή και διαμαρτύρονται γιατί όπως υποστηρίζουν οι αρχές τους κόβουν τη μοναδική τους απόλαυση!!!
Τονίζουν μάλιστα ότι οι ερωτικές τους συνευρέσεις δεν έχουν διάρκεια, το πολύ πέντε λεπτά, γιατί ο Alan είναι ασθματικός και δεν… αντέχει και ότι δεν κάνουν καθόλου θόρυβο!!! «Αυτά είναι ανοησίες. Κι εγώ και η γυναίκα μου είμαστε άνθρωποι με κινητικά προβλήματα και σας διαβεβαιώνω ότι δεν κρεμιόμαστε από τους πολυελαίους», δηλώνει ο Alan. H Fiona από την άλλη είναι απαρηγόρητη!!! «Είναι τραγικό να λένε σε έναν άντρα και τη σύζυγό του πότε θα κάνουν sex. Η τηλεόραση και το sex είναι οι μοναδικές μας απολαύσεις. Είναι πραγματικά άδικο», λέει.


ΚΕΝΤΡΙ
: το διάβασα στο The news bus, και για μια στιγμή τα χρειάστηκα. Μου είπε κιόλας η γυναίκα μου ότι και στην πολυκατοικία μας οι τοίχοι είναι "χάρτινοι" και φοβήθηκα μήπως και το Δημοτικό Συμβούλιο της Άρτας πάρει καμιά τέτοια απόφαση.
Μετά όμως, μόλις σκέφτηκα τα μέτρα λιτότητας, ησύχασα. Έτσι κι αλλιώς πού μυαλό για sex; Εδώ δεν ξέρω πώς θα πληρωθούν οι λογαριασμοί, στο "κοκό" θα 'χω το μυαλό μου;

Η ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

ηλιακή ηλιοτρόπια
Σχεδιαστές και αρχιτέκτονες από όλο τον κόσμο έχουν δείξει σε εμάς τις όμορφες πράσινες δημιουργίες τους.Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχει μορφή δέντρου

Ποιος επινόησε το τάβλι και πότε;


Πολλοί το θεωρούν ως το εθνικό παιχνίδι της Ελλάδας λόγω της δημοτικότητάς του, όμως είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο με το όνομα Backgammon.Οι θεωρίες οι σχετικές με την προέλευσή του ποικίλλουν. Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι το έφεραν οι Βρετανοί από τις Ινδίες κατά την εποχή της αποικιοκρατίας. Παρότι αυτή η εξήγηση είναι πιθανή, έχει διαπιστωθεί ότι το τάβλι είναι παλαιότερο παιχνίδι. Εντοπίστηκε αρχικά στην αρχαία Μεσοποταμία, όπου το αναπαριστούσαν για να αναλύσουν μάχες, όπως και το σκάκι. Τα ζάρια άρχισαν να τα χρησιμοποιούν αργότερα.Παρόμοια παιχνίδια με το τάβλι χρονολογούνται από το 3000 π.Χ., με σχεδόν πανομοιότυπο το ρωμαϊκό Λούντους Ντουόντεκιμ Σκριπτόρουμ ή Παιχνίδι των Δώδεκα Γραμμών. Οι Βυζαντινοί το ονόμαζαν τάβλα ή τάβλη. Το 1743, έτος κατά το οποίο ολοκληρώθηκε η πρώτη καταγραφή των κανονισμών από τον Βρετανό Έντμοντ Χόιλ, καθώς και το 1931, που διατυπώθηκαν οι κανονισμοί εκ νέου, προέκυψαν πολλές παραλλαγές του παιχνιδιού. Το κλασικό ελληνικό τάβλι αποτελείται από τρεις παραλλαγές: τις Πόρτες, το Πλακωτό και το Φεύγα.
trelamenos

Δεν ήθελε τα χρήματα του Λόττο!

Ένας συνταξιούχος, από την Γερμανία, που κέρδισε περίπου 2.5 εκατομμύρια ευρώ στο λόττο αρνήθηκε να εισπράξει τα χρήματα αφού δεν ξέρει τι να τα κάνει!

Ο 70χρονος άντρας, από την περιοχή Hameln, πήγε στα γραφεία του οργανισμού που εποπτεύει το λόττο μόλις έμαθε ότι κέρδισε και τους είπε ότι δεν θέλει τα χρήματα!


«Τι να κάνω τόσα χρήματα. Η γυναίκα μου έχει πεθάνει όπως και οι γονείς μου. Παιδιά και συγγενείς δεν έχω. Δεν τα θέλω,» είπε στους υπευθύνους του οργανισμού.

Ο ηλικιωμένος τους εξήγησε ότι αγόρασε το δελτίο του λόττο από συνήθεια αφού η σύζυγος του ήταν φανατική παίκτρια του παιχνιδιού.

Οι υπεύθυνοι του οργανισμού προσπάθησαν μάταια να πείσουν τον ηλικιωμένο να κρατήσει τα χρήματα.

Τα μάτια "μιλούν" για την υγεία μας

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ένας οφθαλμίατρος μπορεί να κάνει εξίσου αποτελεσματική διάγνωση με έναν παθολόγο σε ό,τι αφορά κοινές διαταραχές της υγείας, όπως υπέρταση και υψηλή χοληστερόλη, αλλά και πιο σοβαρές, όπως σκλήρυνση κατά πλάκας και καρκίνο του εγκεφάλου. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ασθένειες που δεν σχετίζονται με την υγεία των ματιών μπορούν, παρ’ όλα αυτά, να διαγνωστούν κατά τη διάρκεια ολιγόλεπτης οφθαλμολογικής εξέτασης.

Για παράδειγμα, στην περίπτωση που κάποιος υποφέρει από υψηλή πίεση, ο οφθαλμίατρος θα παρατηρήσει φθορές στα αιμοφόρα αγγεία του ματιού -κάτι το οποίο θα διαπιστώσει και σε περίπτωση διαβήτη- ή αιμορραγία στον αμφιβληστροειδή στο πίσω μέρος του. Παρομοίως, στην περίπτωση της υψηλής χοληστερόλης ο οφθαλμίατρος θα διαπιστώσει εναποθέσεις λίπους στα αιμοφόρα αγγεία του αμφιβληστροειδούς, μικροσκοπικούς κιτρινωπούς θρόμβους στα αρτηριακά αγγεία, καθώς επίσης και έναν πολύ λεπτό λευκό κύκλο γύρω από την ίριδα (το χρωματιστό τμήμα του
ματιού).................


Αν κάποιος υποφέρει από σκλήρυνση κατά πλάκας, τότε είναι πολύ πιθανό να παρουσιάζει οίδημα στο οπτικό νεύρο, θολή όραση και ευαισθησία στο φως. Αν ταλαιπωρείται από κάποια διαταραχή του θυρεοειδούς, κατά πάσα πιθανότητα θα προεξέχουν αφύσικα οι βολβοί των ματιών του. Τυχόν πρήξιμο στο οπτικό νεύρο μπορεί να αποτελεί όμως και ένδειξη καρκίνου του εγκεφάλου, καλοήθους ή κακοήθους.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι μέσω της οφθαλμολογικής εξέτασης μπορεί να διαπιστωθεί και το εγκεφαλικό, το οποίο προκαλείται είτε από φράξιμο είτε από αιμορραγία σε κάποιο αγγείο του εγκεφάλου. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ασθενείς μπορεί να υποστούν αρκετά εγκεφαλικά μικροεπεισόδια χωρίς να το καταλάβουν πριν να έρθει το σοβαρότερο, το οποίο να οδηγήσει σε παράλυση ή ακόμα και σε θάνατο. Στην προκειμένη περίπτωση, μία οφθαλμολογική εξέταση μπορεί να αποδειχτεί σωτήρια για τη ζωή, αφού θα αποκαλύψει μικροσκοπικούς θρόμβους ή μόρια χοληστερόλης να κινούνται μέσα στα αιμοφόρα αγγεία του αμφιβληστροειδούς.

Οι φάλαινες δολοφόνοι αρέσκονται στην κοινωνική δικτύωση

Μπορεί το όνομά της να προϊδεάζει για το αντίθετο, αλλά η Όρκα, η δολοφόνος φάλαινα, αρέσκεται στην κοινωνική δικτύωση και συχνά επισκέπτεται «λέσχες» (social clubs) για να αναπτύξει τους κοινωνικούς δεσμούς με τα ομοειδή της θηλαστικά.

Η Όρκα ζει σε μικρές ομάδες των δέκα έως είκοσι, το πολύ, ατόμων. Κάποιες φορές το χρόνο, όμως, πολλές τέτοιες ομάδες συγκεντρώνονται σε απομονωμένα μέρη στη Ρωσία, την Αλάσκα, την Ισλανδία ή την Ανταρκτική.

Πολλές εξηγήσεις αυτής της συμπεριφοράς είχαν δοθεί μέχρι σήμερα, όλες όμως παρέμεναν στο επίπεδο της εικασίας.

Κάποιοι ερευνητές υποστήριζαν ότι η συγκέντρωση αυτή γίνεται για να αυξηθούν οι πιθανότητες εύρεσης τροφής, άλλοι ότι σκοπός είναι η αναπαραγωγή.

Απίθανο εξάλλου είναι ότι φάλαινες δολοφόνοι συγκεντρώνονται σε μεγάλες ομάδες για να προστατευτούν, καθώς δεν υπάρχουν αρπακτικά που να τις απειλούν.

Ρώσοι ερευνητές πρότειναν μία άλλη προσέγγιση στο Journal of Ethology.

Παρατηρώντας μία παρόμοια συνάθροιση στον Κόλπο Αβάτσα της Ρωσίας διαπίστωσαν ότι οι όρκες σπάνια κυνηγούσαν ή τρέφονταν κατά τη διάρκεια της συνεύρεσης, η οποία μπορεί να διαρκέσει έως και μισή μέρα.

Αυτό που πράγματι συνέβαινε, είναι ότι τα κήτη αυτά «επικοινωνούσαν» περισσότερο από το συνηθισμένο στη διάρκεια της συνάθροισης, ανταλλάσσοντας ήχους, κολυμπώντας συγχρονισμένα και τρίβοντας τα πτερύγιά τους.

Αυξημένη ήταν και η σεξουαλική τους δραστηριότητα, γεγονός που υποδεικνύει ότι αυτές οι μεγάλες συγκεντρώσεις μπορούν να αυξήσουν την πιθανότητα εύρεσης συντρόφου.

Οι ερευνητές, θεωρούν ότι η μεγάλη αυτή ομήγυρη λειτουργεί πρωταρχικώς ως «λέσχη», η οποία βοηθά στην εγκαθίδρυση και τη σύσφιξη κοινωνικών δεσμών.

Αυτό, με τη σειρά του, μπορεί να διευκολύνει στο ζευγάρωμα, έχει όμως και άλλες λειτουργίες τις οποίες μόλις τώρα αρχίζουμε να κατανοούμε.

Για παράδειγμα, η διατήρηση ευρύτερων κοινωνικών σχέσεων μπορεί να έχει ιδιαίτερη σημασία για τις όρκες, οι οποίες ζουν πολλά χρόνια, σε μικρές ομάδες και με χαμηλούς δείκτες γεννητικότητας.

Οι "χήρες του ποδοσφαίρου"

Παρά τη φήμη του φλογερού εραστή που τους συνοδεύει, οι Ισπανοί δεν έχουν το παραμικρό δίλημμα ανάμεσα στο σεξ το ποδόσφαιρο όταν παίζει η αγαπημένη τους ομάδα.

Σύμφωνα με έρευνα βρετανικής εταιρίας, επτά στους δέκα Ισπανούς αφήνουν τις συντρόφους τους στα "κρύα του λουτρού" όταν η τηλεόραση έχει μπάλα. Υπάρχει, μάλιστα και ειδική έκφραση για τις παραμελημένες συντρόφους των ποδοσφαιρόφιλων της Ιβηρικής: "Χήρες του ποδοσφαίρου".

Η έρευνα απέδειξε ότι οι Ισπανοί διαμορφώνουν το πρόγραμμά τους σύμφωνα με το αγωνιστικό πρόγραμμα της αγαπημένης τους ομάδας. Εκτός από "κολλημένοι" με τη μπάλα είναι προληπτικοί, αφού επτά στους δέκα ακολουθούν πριν από κάθε αγώνα κάποιο τελετουργικό, με την ελπίδα ότι έτσι θα βοηθήσουν την ομάδα να νικήσει.

Η ίδια έρευνα "βαθμολόγησε" και τους φιλάθλους που συγκινούνται περισσότερο στη θέα της "στρογγυλής θεάς". Οι πιο παθιασμένοι φίλαθλοι είναι οι Σουηδοί, αφού περίπου εννιά στους δέκα δήλωσαν ότι έχει τύχει να αγκαλιάσουν ή να φιλήσουν αυθόρμητα κάποιον άγνωστο, συνεπαρμένοι από την ένταση ενός ποδοσφαιρικού αγώνα.


ΣΚΑΙ

Η μοναξιά μήπως ειναι Κολλητική;

monaksia_400

Μήπως νιώθετε μοναξιά; Το πιθανότερο είναι πως δεν είστε οι μόνοι. Μια νέα έρευνα των «συνήθων υπόπτων» επιστημόνων που
μελετούν τη μεταδοτικότητα συναισθημάτων και συνηθειών (ανάμεσά τους και ο δρ Νικόλας Χριστάκης από το Χάρβαρντ)
αποδεικνύει πως (και) η μοναξιά είναι κολλητική- ακόμα και στους φίλους των φίλων των φίλων μας.

Με παλαιότερες έρευνές τους, ο δρ Χριστάκης, καθηγητής Ιατρικής και Ιατρικής Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, και ο δρ Τζέιμς Φόλερ, καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, είχαν τεκμηριώσει την κοινωνική μεταδοτικότητα της ευτυχίας, της παχυσαρκίας, ακόμα και της διακοπής του καπνίσματος. Τώρα, ενώνοντας τις δυνάμεις τους με τον δρ Τζον Τ. Κατσιόπο, καθηγητή Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Σικάγου, προσθέτουν στον κατάλογο και τη μοναξιά.

Η μελέτη
Οι ερευνητές παρακολούθησαν 4.793 ανθρώπους για μία δεκαετία, από το 1991 έως και το 2001, παίρνοντας προσωπικές συνεντεύξεις από τον καθένα τους κάθε δύο χρόνια. Διαπίστωσαν λοιπόν πως ο φίλος ενός ανθρώπου που νιώθει μοναξιά έχει έως και 52% περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσει κι αυτός παρόμοια συναισθήματα μέσα στην επόμενη διετία· η μεταδοτικότητα της μοναξιάς όμως δεν σταματά εκεί. Ο φίλος αυτού του φίλου έχει έως και 25% περισσότερες πιθανότητες και ο φίλος του φίλου του φίλου έως και 15% περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσει συναισθήματα μοναξιάς.

Όπως καταλάβατε, τον μεγαλύτερο κίνδυνο να «κολλήσουν» τον έχουν οι φίλοι. Ακολουθούν οι γείτονες και (αρκετά) πιο κάτω οι σύντροφοι και τα παιδιά. Οι γυναίκες είναι κατά κανόνα περισσότερο επιρρεπείς από τους άνδρες- ίσως, όπως λέει ο δρ Κατσιόπο, διότι τείνουν να εκφράζουν περισσότερο τα συναισθήματά τους. Από την ανάλυση, ωστόσο, προέκυψε ακόμα ένα ενδιαφέρον στοιχείο: οι άνθρωποι που νιώθουν μοναξιά μετακινούνται σιγά σιγά προς τις παρυφές του κοινωνικού τους δικτύου, απομονώνονται ολοένα και περισσότερο, γεγονός που μπορεί να κάνει τη μοναξιά τους ακόμα εντονότερη.


«Κανένας άνθρωπος δεν είναι νησί»

ΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ μεταδίδεται η μοναξιά; Οι άνθρωποι που νιώθουν μοναξιά, επιχειρηματολογεί ο δρ Κατσιόπο, τείνουν να συμπεριφέρονται με αρνητικό τρόπο και να «βγάζουν» αρνητικά συναισθήματα προς τους γύρω τους, διαιωνίζοντάς έτσι τη συμπεριφορά και τα συναισθήματα αυτά. Κάποιοι επιστήμονες εκφράζουν επιφυλάξεις. Ο δρ Τζέισον Φλέτσερ, για παράδειγμα, από το Πανεπιστήμιο του Γέιλ υποστηρίζει πως η «μεταδοτικότητα» της μοναξιάς που διαπιστώθηκε ίσως να είναι μόνο φαινομενική. Άλλοι όμως, όπως ο δρ Μαρκ Λίρι από το Πανεπιστήμιο Duke, χαρακτήρισαν τα συμπεράσματα της νέας έρευνας «εντυπωσιακά». «Κανένας άνθρωπος δεν είναι νησί» επισημαίνει χρησιμοποιώντας τα λόγια του Άγγλου ποιητή Τζον Νταν ο δρ Χριστάκης, ο οποίος συμπεριελήφθη για τις έρευνές του τον περασμένο Μάιο στη λίστα του «Τime» με τους 100 ανθρώπους που ασκούν τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο. «Κάτι τόσο προσωπικό όσο τα συναισθήματα ενός ατόμου μπορεί να έχουν μια συλλογική ύπαρξη και να επηρεάσουν την ίδια την απέραντη δομή της ανθρωπότητας»

Εκθεση για το στήθος της Angelina Jolie

Ένας καθηγητής, στην Βουλγαρία, υποσχέθηκε να βάλει άριστα στους μαθητές που θα του γράψουν έκθεση για το στήθος της Angelina Jolie και θα αγοράσουν μια κόπια από το καινούργιο του βιβλίο!

Ο καθηγητής Stefan Karastoyanov, από το τμήμα Γεωπονίας και Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου στην Σόφια, προέβη σε αυτή την κίνηση ως ένδειξη διαμαρτυρίας στη διοίκηση αφού είναι απλήρωτος εδώ και τρεις μήνες!

«Εάν μου γράψουν μια έκθεση με θέμα το στήθος της Angelina Jolie και αγοράσουν το βιβλίο μου τότε θα τους βάλω άριστα,» είπε ο κύριος Karastoyanov.

Μέχρι στιγμής 80 από τους 120 μαθητές που παρακολουθούν τα μάθημα του εν λόγω καθηγητή αγόρασαν το βιβλίο του!

typos.com
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory