Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Κυριακή, 11 Απριλίου 2010

Η τσόντα της Τζούλιας δεν πλήρωσε κανονικούς φόρους....

,,,,,διότι ήταν "Προιόν τύπου"


Η πολυσυζητημένη τσόντα της Τζούλιας πουλήθηκε με Φ.Π.Α 4,5% σαν προιόν τύπου(τι άλλο θα ακούσουμε σ"αυτή τη χώρα ακόμα) και από τα 4 εκατ. ευρώ που τσέπωσαν, για φόρους έδωσαν μόνο 180.000 ευρώ ενώ αν πουλιόταν με τον κανονικό ΦΠΑ για ταινίες που είναι 19% θα μπορούσε το κράτος να εισπράξει 760.000 ευρώ.
Τσοντοκλοπή λέγεται αυτό .
Παπακωνσταντίνου γι α να δούμε τι θα κάνεις τώρα;;
Ελπίζουμε όχι την πάπια.....
kafeneio-gr

Τα αυστραλιανά ντίγκο η πρώτη ράτσα σκύλου στον κόσμο.

Νεογέννητο ντίγκο

Νεογέννητο ντίγκο

Οι διάφορες ράτσες σκύλων, από τα μικροσκοπικά γαλλικά κανίς έως τους μεγαλόσωμους γερμανικούς ποιμενικούς, έλκουν την καταγωγή τους από λύκους της Μέσης Ανατολής, σύμφωνα με μια νέα γενετική αμερικανική επιστημονική έρευνα και όχι από την Ανατολική Ασία ή την Ευρώπη, σύμφωνα με προηγούμενες εκτιμήσεις.

Η νέα μελέτη υποστηρίζει τα αρχαιολογικά ευρήματα (σκελετοί σκύλων σε ανθρώπινους τάφους), που έχουν συνδέσει την εξημέρωση των σκύλων με την ανάδυση του ανθρωπίνου πολιτισμού στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Οι πρώτοι σκύλοι εκτιμάται ότι εμφανίστηκαν πριν από 12.000 – 13.000 χρόνια στην ευρύτερη περιοχή της λεγόμενης «Εύφορης Ημισελήνου», που περιλαμβάνει το Ιράκ, τη Συρία, τον Λίβανο και την Ιορδανία.

Είναι η ίδια περιοχή, σύμφωνα με τους ερευνητές, όπου επίσης εξημερώθηκαν οι πρώτες γάτες (για προστασία των πρώτων αγροτικών νοικοκυριών από τα ποντίκια!), καθώς και άλλα κατοικίδια ζώα. Η έρευνα, υπό τον καθηγητή εξελικτικής βιολογίας Ρόμπερτ Γουέιν του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας (Λος Άντζελες), δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Nature», σύμφωνα με τα πρακτορεία Ρόιτερ και Γαλλικό. Οι ερευνητές ανέλυσαν γενετικό υλικό περισσότερων από 900 σκύλων από 85 ράτσες, καθώς και 200 άγριων γκρίζων λύκων (που αποτελούν τον στενότερο ζώντα συγγενή των σκύλων). Τα δείγματα του DNA προέρχονταν από όλο σχεδόν τον κόσμο (Β. Αμερική, Ευρώπη, Ασία, Μ.Ανατολή). Πρόκειται για την πιο εκτεταμένη γενετική συγκριτική ανάλυση που έχει γίνει ποτέ σχετικά με τους σκύλους.

Το βασικό συμπέρασμα είναι ότι η συντριπτική πλειονότητα των σκύλων έχουν περισσότερο κοινό γενετικό υλικό με τους γκρίζους λύκους της Μέσης Ανατολής παρά με οποιουσδήποτε άλλους πληθυσμούς λύκων από άλλες γεωγραφικές περιοχές. Βρέθηκε επίσης μια συγγένεια με τους ευρωπαϊκούς λύκους, αλλά σε αρκετά μικρότερο βαθμό. Μια εξαίρεση ήταν η διαπίστωση ότι ένας μικρός αριθμός από ράτσες σκύλων της Ανατολικής Ασίας εμφανίζουν στενή γενετική σχέση με κινεζικούς λύκους, γεγονός που δείχνει επιμειξίες μεταξύ τους στο απώτερο παρελθόν. Όμως η νέα έρευνα καταρρίπτει το συμπέρασμα μιας προηγούμενης γενετικής έρευνας (που είχε χρησιμοποιήσει μικρά δείγματα μόνο από μιτοχονδριακό DNA και όχι από ολόκληρο το γονιδίωμα) ότι όλοι οι σκύλοι του κόσμου έχουν καταγωγή από την ανατολική Ασία και την Κίνα.

Αν και η γεωργία και η κτηνοτροφία πηγαίνουν χέρι-χέρι, οι πρώτοι άνθρωποι που εξημέρωσαν σκύλους ως κατοικίδιους από άγριους λύκους ήσαν πιθανότατα νομάδες κυνηγοί-συλλέκτες. Αρχικά, οι λύκοι-σκύλοι ακολουθούσαν σε κάποια απόσταση τους κυνηγούς, ευελπιστώντας ότι θα βρουν τροφή από τα απομεινάρια του κυνηγιού των νομάδων, όμως σταδιακά η σχέση «ωρίμασε» και οι πρωτο-σκύλοι άρχισαν πλέον να ζουν δίπλα-δίπλα με τους ανθρώπους, ώσπου κατέληξαν μέσα στα σπίτια τους ως κανονικά κατοικίδια. Σύμφωνα με τους ερευνητές, αρχικά οι σκύλοι αποτελούσαν μάλλον ενόχληση για τους ανθρώπους, στη συνέχεια όμως αποδείχτηκαν χρήσιμοι για να τους προειδοποιούν για διάφορες απειλές και να τους βοηθούν στο κυνήγι. Τελικά, οι σκύλοι κατέληξαν οι «καλύτεροι φίλοι μας», κρατώντας κανονική παρέα στους ανθρώπους, ιδίως τους μοναχικούς. Αν και μερικές ράτσες σκύλων έχουν μακρά ιστορία, οι περισσότερες (γύρω στο 80%) είναι σχετικά σύγχρονες και έχουν εξελιχτεί μετά την «έκρηξη» που σημειώθηκε στην εκτροφή νέων ποικιλιών στη βικτωριανή Βρετανία.

arxaiaithomi

Βροχή από... ψάρια!Το λιγότερο περίεργο θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί το συμβάν που καταγράφηκε σε χωριό της Αυστραλίας. Και αυτό επειδή οι περισσότεροι από εμάς έχουμε συνηθίσει το νερό της βροχής να είναι ανόθευτο από ψάρια, που κανονικά πρέπει να βρίσκονται στο νερό της θάλασσας, άντε των λιμνών ή των ποταμών.

Σε περιοχή της Αυστραλίας ωστόσο το νερό της βροχής κατέβασε και… ψάρια. Σαν να μην έφτανε αυτό μάλιστα ορισμένα, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, ήταν και ζωντανά.

Όπως υπογράμμισαν αυστραλοί μετεωρολόγοι, το φαινόμενο πρέπει να οφείλεται σε ανεμοστρόβιλο ο οποίος ανέβασε τα ψάρια από το νερό σε ύψος 40-50 χιλιάδων ποδιών.

Πρόκειται για την τρίτη φορά μέσα σε λιγότερο από τριάντα χρόνια που οι κάτοικοι της περιοχής είχαν την τύχη να δουν να έρχονται ψάρια εξ’ ουρανού.

Αν μη τι άλλο το φαινόμενο αυτό δίνει τα υλικά για μία καλή ψαρόσουπα… Και κάπως έτσι μένουν και οι κάτοικοι του χωριού χωρίς παράπονο.
apolitistosteki

Τα θρίλερ δεν κάνουν καλό στον οργανισμό

Μια ταινία τρόμου προκαλεί συνήθως φόβο.
Παρ όλα αυτά συνεχίζουμε να παρακολουθούμε θρίλερ ακόμη και αν είμαστε σίγουροι ότι αυτό θα μας προκαλέσει ένα κατά τα άλλα δυσάρεστο συναίσθημα.
Τι συμβαίνει όμως στον οργανισμό μας όταν φοβόμαστε;
Σύμφωνα με τους ειδικούς, ακόμα και αν δεν εμφανίζουμε όλοι τα ίδια συμπτώματα, όταν φοβόμαστε, ο οργανισμός μας αντιδρά με συγκεκριμένους τρόπους.
Αρχικά επιταχύνονται οι παλμοί της καρδιάς, αναπνέουμε με δυσκολία, υπερθερμαίνονται οι μύες, ενώ μερικές φορές μας λούζει κρύος ιδρώτας!
Και όμως, ο φόβος είναι ένα συναίσθημα που ο οργανισμός μας το έχει ανάγκη, όπως όλα.
Το μέρος του εγκεφάλου που επεξεργάζεται τον φόβο είναι η αμυγδαλή.
Ακριβώς τη στιγμή που ενεργοποιείται η αμυγδαλή εξαιτίας του φόβου το
σώμα μας ξεκινά να έχει όλες αυτές τις αντιδράσεις.
Εκτός από την αναπνοή και τους χτύπους της καρδιάς επηρεάζονται και άλλες λειτουργίες του σώματός μας, όπως η χαλάρωση των σφιγκτήρων που οδηγεί μερικές φορές στην ακράτεια.
Όταν νιώθουμε φόβο, διαστέλλονται επίσης οι κόρες των ματιών. Έτσι λοιπόν, δεν αποκλείεται όταν καθίσουμε αναπαυτικά να δούμε μια ταινία τρόμου να νιώσουμε δύσπνοια, αδικαιολόγητο άγχος, να χλομιάσουν, να καρδιοχτυπήσουμε και γενικά να νιώσουμε ένα συνονθύλευμα έντονων και πολλές φορές δυσάρεστων αντιδράσεων στο σώμα μας.
Κάποιες φορές μάλιστα ως αντίδραση της αμυγδαλής στο συναίσθημα του φόβου, μειώνεται το μέγεθος των αιμοφόρων αγγείων του δέρματος.
Δεν είναι δύσκολο να συνειδητοποιήσουμε τελικά ότι όλες οι φράσεις που έχουμε ανακαλύψει για να εκφράζουμε τι νιώσαμε όταν φοβηθήκαμε, όπως "μου κόπηκε το αίμα", αντικατοπτρίζουν απλώς αυτό που συμβαίνει στον οργανισμό μας.
Πέραν των βιολογικών επιπτώσεων που έχει ο φόβος στον ανθρώπινο οργανισμό, οι επιστήμονες αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο συναίσθημα προκαλεί μπελάδες και στην ψυχή μας.
Για παράδειγμα, πολλοί άνθρωποι μετά από ένα θρίλερ θέλουν το φως ανοιχτό για να καταφέρουν να κοιμηθούν.
Τέλος, η ηλικιακή ομάδα που έχει ιδιαίτερη προτίμηση στις ταινίες τρόμου, σύμφωνα με την άποψη των ειδικών είναι οι έφηβοι.
Ο λόγος;
Η εκπλήρωση της ανάγκης τους για έντονα συναισθήματα.
kasopionline

Σταυρόλεξο ετών 97: Να τα χιλιάσεις...‏


Το γλωσσικό παζλ εκατομμυρίων ανθρώπων ανά την υφήλιο, το σταυρόλεξο, παραμένει μια σταθερή αξία, που αν και ο σύγχρονος τρόπος ζωής και οι γρήγορες μορφές ψυχαγωγίας το απειλούν, δεν κινδυνεύει με εξαφάνιση. Η μοναδική ήττα που υπέστη είναι ότι εδώ και μερικά χρόνια οι διαγωνισμοί σταμάτησαν. Στην εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (social media) και της παντοκρατορίας της ηλεκτρονικής ψυχαγωγίας, αυτή η ασπρόμαυρη διαχρονικότητα καλά κρατεί.

Μπορεί το facebook να έχει επικρατήσει στις διασκεδαστικές συνήθειες, συναγωνίζονται ...αθέμιτα, ωστόσο υπάρχουν ακόμα φανατικοί θαυμαστές που ανακαλούν την εικόνα της Ξένιας Καλογεροπούλου, στο "Ζωντανό Σταυρόλεξο" της ΕΡΤ.

Η ιδέα γεννήθηκε από τον Άρθρουρ Γουάιν, έναν Άγγλο δημοσιογράφο που επιμελείτο τη σελίδα ψυχαγωγίας της εφημερίδας "Κόσμος της Νέας Υόρκης". Εξαντλώντας όλα τα διαθέσιμα παζλ της εποχής, ο Γουάιν δημιούργησε το Δεκέμβριο του 1913 έναν γρίφο σε σχήμα ρόμβου. Όταν στις 21 του μηνός το περίφημο παζλ δημοσιεύτηκε, η εφημερίδα κατακλύστηκε από γράμματα αναγνωστών που ζητούσαν και νέα σταυρόλεξα. Η σταυρολεξομανία έφτασε στο αποκορύφωμά της στην Αμερική. Το 1924 έφτασε στην Ευρώπη, με τη δημοσίευση του πρώτου σταυρόλεξου από την αγγλική εφημερίδα "Sunday Express" και τη δεκαετία του '30 άρχισε να διαδίδεται με ταχύτητα σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης.

Φέτος το σταυρόλεξο κλείνει τα 97 του χρόνια... Το παιχνίδι που βοηθά στην πνευματική ετοιμότητα είναι ακόμα εδώ. Απόδειξη; Οι άνθρωποι που το δημιουργούν και οι άνθρωποι που το λύνουν...
clopyandpaste

οθόνη 149 ιντσών

Mitsubishi OLED TV 149"

Η Mitsubishi παρουσίασε μια τεράστια οθόνη OLED με διαγώνιο στις 149 ίντσες στο Άμστερνταμ, η οποία έχει ανάλυση 1088×640 pixels με 3mm pixel pitch. Η φωτεινότητα της οθόνης είναι 1500 cd/m2, αποδίδοντας ιδιαίτερα υψηλό φωτισμό, σημαντικά υψηλότερο από μια μέση LCD οθόνη της σημερινής αγοράς.
Η τιμή της είναι ένα θέμα με το οποίο κανείς δεν θα ήθελε να ασχοληθεί, αφού πριν καταλήξουμε εκεί, θα πρέπει πρώτα να σκεφτείτε πόσο κοστίζουν σημαντικά μικρότερες σε μέγεθος υλοποιήσεις οθονών που βασίζονται στην τεχνολογία OLED. Τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα μιας τέτοιας οθόνης είναι η καλύτερη αναπαράσταση των χρωμάτων, μικρότερα σε μέγεθος προφίλ, άρα και μικρότερος όγκος που θα πρέπει να τοποθετηθεί στον χώρο σας.
trelosgatos

Ελληνικά Ταχυδρομεία

24/9/1828 : Ίδρυση των Ελληνικών Ταχυδρομείων από τον Ιωάννη Καποδίστρια.

Τα γράμματα μεταφέρονταν οδικώς από τους "γραμματοκομιστάς" και οι κάτοικοι της πόλης , όπου κατέφθανε ο γραμματοκομιστής, καλούνταν απ' τον τελάλη στην κεντρική πλατεία, όπου τους επιδίδονταν οι επιστολές.
Τα γράμματα όσων δεν εμφανίζονταν για να τα παραλάβουν καίγονταν επί τόπου.
Από το 1861 άρχισαν να επικολλούνται επί των επιστολών γραμματόσημα.
Τα πρώτα γραμματόσημα είναι έργα του διάσημου Γάλλου χαράκτη και και σχεδιαστή μεταλλίων και γραμματοσήμων Albert Barre και φέρουν τη μορφή του αγγελιοφόρου των θεών της αρχαίας Ελλάδας Ερμή.
Η σειρά των ερμαϊκών κεφαλών είναι σήμερα, λόγω της σπανιότητάς της,
πανάκριβη στο χώρο των φιλοτελιστών. Αναφέρουμε ενδεικτικά ότι το γραμματόσημο που κυκλοφόρησε το 1872 και εικόνιζε την κεφαλή του Ερμή κόστιζε, το 2.000, γύρω στα 40.000 ευρώ!

Ψάρεψε το κεφάλι φίλου του


Ένας ψαράς, από την Μεγάλη Βρετανία, που βρήκε μέσα στα δίχτυα του ένα ανθρώπινο κρανίο έπαθε σοκ όταν έμαθε ότι ανήκε σε φίλο και συνάδελφο του!

Ο Barry Hunter «ψάρεψε» πριν μερικούς μήνες ένα ανθρώπινο κρανίο και φυσικά το παρέδωσε στην αστυνομία.

Το κρανίο υπεβλήθη σε τεστ DNA αφού ήταν αδύνατο να αναγνωριστεί και ανακάλυψαν ότι ανήκε στο ψαρά Brian Allison.

Ο 27-χρονος είχε χαθεί όταν βούλιαξε η βάρκα του πριν τρία χρόνια.

«Ήταν πολύ παράξενο συναίσθημα όταν βρήκα στα δίχτυα μου ένα κεφάλι ανθρώπου, σκέφτηκα ότι μπορεί να είναι του Brian και αναρωτήθηκα ποιες είναι πιθανότητες;» είπε ο κύριος Barry Hunter.

ΕΘΝΟΣ

Παπούτσια και... Διαβήτης


Τι νούμερο παπούτσια φοράνε οι διαβητικοί; Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν διαβήτη δεν φοράνε το σωστό μέγεθος παπουτσιών με οδυνηρά αποτελέσματα, λένε οι ειδικοί.Ένα πανεπιστήμιο του Dundee μελέτησε 100 ανθρώπους και βρήκε ότι μόνο οι 37 από αυτούς φορούσανε το σωστό μέγεθος.
Τα παπούτσια μπορεί να είναι πολύ στενά ή χαλαρά, αλλά και στις δύο περιπτώσεις μπορεί να προκληθεί κάποια εστία μόλυνσης.


Η μελέτη, προέτρεπε τις βιομηχανίες παπουτσιών να παρέχουν στους διαβητικούς όσο το δυνατόν καλύτερα μεγέθη. Μικροπροβλήματα όπως φουσκάλες ή πληγές περνάνε απαρατήρητα και σε συνδυασμό με την αργή θεραπεία υπάρχει μεγάλος κίνδυνος μόλυνσης.

Οι διαβητικοί επιλέγουν στενά παπούτσια επειδή λόγο της πίεσης που ασκούν τους κάνουν να νιώθουν καλύτερα. Ο Dr Graham Leese εξέτασε 100 διαβητικούς και οι 63 από αυτούς φοράγανε παπούτσια με λανθασμένη την διάσταση του πλάτους.

Οι διαβητικοι που έχουν πρόβλημα στα νεύρα των ποδιών προτρέπονται από τους γιατρούς τους να ελέγχουν για μικρά κοψίματα ή πληγές που μπορεί να προκαλέσουν κάποια μόλυνση.
Δυστυχώς όμως μόλις το 29% αυτών έλεγχαν καθημερινά τα πόδια τους, λέει ο Dr Graham Leese

Το σεξ και οι καμπύλες

Τα δύο φύλα φαίνεται να ­ανησυχούν εξίσου κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης. Οι άντρες προβληματίζονται για το αν θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, ενώ οι γυναίκες φοβούνται μήπως ο σύντροφός τους βάλει τις ατέλειές τους στο μικροσκόπιο.

Έρευνες απέδειξαν ότι το 30% των γυναικών αισθάνονται άβολα με το σώμα τους, με αποτέλεσμα όχι μόνο να «αποφεύγουν» να κάνουν έρωτα, αλλά και να μην τον απολαμβάνουν. Η ανασφάλεια αυτή συνδέεται άμεσα με την άποψη που ­έχει η κάθε γυναίκα για τον εαυτό της ως ερωτικής συντρόφου. Το άγχος και οι αναστολές τους γίνονται ακόμη πιο έντονα με το πέρασμα του χρόνου, όταν το σώμα «υποκύπτει» στη φυσική φθορά. Τότε λοιπόν οι γυναίκες φοβούνται ότι ο σύντροφός τους, βλέποντας τα σημάδια του χρόνου, θα απογοητευτεί.

Η σεξουαλικότητα όμως δεν καθορίζεται από τη... μεζούρα που μαρτυρά τις αναλογίες στο σώμα. Μια καλλίγραμμη γυναίκα μπορεί να είναι ψυχρή και να μην εμπνέει ερωτισμό, ενώ αντίθετα κάποια με καμπύλες να είναι η ιδανική παρτενέρ. Μόνο αν έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό της και αποδεχθεί την εικόνα της θα μπορέσει να απελευθερωθεί από τις αναστολές της και να απολαύσει τον έρωτα σε όλες του τις μορφές.

7merestv.gr

Μυρτιά ή Σμυρτιά

40mirtia.JPG (80093 bytes)mirtia.JPG (37015 bytes)Ανήκει στην οικογένεια των Μυρτιδών (Myrtaceae). Η αρχαία Μύρτος ή Μυρρίνη, ήταν αφιερωμένη στην θεά Αφροδίτη κι αποτελούσε σύμβολο της παρθενιάς. Οι Αρχαίοι Έλληνες φορούσαν μύρτινα στεφάνια στις διάφορες θυσίες. Είναι θάμνος πολύκλαδος, μακρόβιος που φθάνει σε ύψος τριών μέτρων. Τα φύλλα του είναι μικρά σχεδόν, επιφυή, δερματώδη, ωοειδή-λογχοειδή, λεία με χρώμα σκουροπράσινο γυαλιστερό. Κατά το τρίψιμο αναδίδουν ευχάριστη μυρωδιά.

Τα άνθη της είναι εύοσμα βγαίνουν στις μασχάλες των φύλλων και αποτελούνται από πέντε σέπαλα, πέντε λευκά πέταλα και πολυάριθμους στήμονες. Οι καρποί του είναι μικροί σαν ρεβύθια. Είναι πολύ καλή τροφή για τα πουλιά ιδιαίτερα τις τσίχλες, οι οποίες συντελούν έτσι στη διάδοση του φυτού. Στην Μάνη σήμερα υπάρχουν στα φαράγγια και τις ρεματιές. Είναι φυτό ιδιαιτέρως χρήσιμο στη φαρμακευτική και την αρωματοποιία. Χρησιμοποιείται στις περιπτώσεις εξανθημάτων και πονόδοντων.

Εκανε το λάθος να χαιρετίσει το ελικόπτερο

Ένας Ιταλός πήγε με την νεαρή ερωμένη του για μπάνιο στη θάλασσα αλλά έκανε το λάθος να χαιρετίσει τα μέλη τηλεοπτικού συνεργείου που κάλυπταν με ελικόπτερο ένα αθλητικό γεγονός με συνέπεια να ανακαλύψει η σύζυγος του τα στραβοπατήματα του και μάλιστα με αδιάσειστες αποδείξεις

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο άνδρας μαζί με τη νεαρή ερωμένη του πήγαν για μπάνιο σε παραλία της βόρειας Ιταλίας, όταν πέρασε από πάνω τους και σχετικά χαμηλά, ελικόπτερο που μετέφερε τα μέλη τηλεοπτικού συνεργείου που κάλυπταν τον ποδηλατικό Γύρο της Ιταλίας.

Ο άνδρας βλέποντας το ελικόπτερο άρχισε να το χαιρετά. Ο κάμεραμαν «ζουμάρισε» και έκανε μια πολλή κοντινή λήψη του ζευγαριού στην παραλία, στιγμιότυπο που μεταδόθηκε απ' ευθείας στο αθλητικό πρόγραμμα της τηλεόρασης.

Ο αδελφός της συζύγου του «άπιστου κυρίου» πιστεύοντας ότι ο γαμπρός του ήταν μαζί με τη σύζυγο του στην παραλία, πήρε την αδελφή του στο κινητό της για να την ενημερώσει ότι τους είδε στην τηλεόραση.Εκείνη όμως απάντησε από το σπίτι όπου και ήταν μόνη περιμένοντας το σύζυγο να επιστρέψει από την εργασία του.

Μωρό 2 ετών γίνεται μέλος της Mensa


Ένα κοριτσάκι από το Χάμπσαϊρ, ηλικίας μόλις 2 ετών, γίνεται το νεαρότερο θηλυκό μέλος της βρετανικής MENSA στα χρονικά.

Η Τζόρτζια Μπράουν από το Άλντερσοτ του Χάμπσαϊρ, κατέπληξε τους ειδικούς με το τεστ ευφυΐας της, σημειώνοντας 152 βαθμούς, ένα σκορ που την τοποθέτησε στο μόλις 2% του πληθυσμού της ηλικίας της.

Η ψυχολόγος Τζόαν Φρίμαν, που εξέτασε την Τζόρτζια, δήλωσε πως η μικρή θα μπορούσε να έχει σημειώσει ακόμα μεγαλύτερη βαθμολογία στο τεστ, αλλά μετά από 45 λεπτά εξέτασης, η μικρή κουράστηκε και αποκοιμήθηκε.

Η μητέρα της Τζόρτζιας δήλωσε: «Είναι φανταστικό. Είμαστε πολύ περήφανοι ως οικογένεια.» Είχε παρατηρήσει πως η κόρη της μάθαινε εξαιρετικά γρήγορα. Άρχισε να μπουσουλάει όταν ήταν μόλις 5 μηνών, περπάτησε 9 μηνών και σε ηλικία 18 μηνών μπορούσε να κάνει ολόκληρο διάλογο. Η οικογένειά της αποφάσισε να καλέσει τη Δρ. Φρίμαν, προκειμένου να ελέγξει το IQ της Τζόρτζια, σε σχέση με αυτό των υπόλοιπων παιδιών της ηλικίας της.

Η Δρ. Φρίμαν είπε πως χρησιμοποίησε το τεστ Stanford-Binet Intelligence Scale και πραγματικά εντυπωσιάστηκε με τα αποτελέσματα. «Είναι μόνο δύο ετών και θεωρητικά είναι ακόμα νήπιο αλλά μπορεί να απαντήσει σε ερωτήσεις που ούτε ένα 6χρονο παιδάκι δεν μπορεί. Το τεστ περιλαμβάνει ερωτήσεις του τύπου «Εάν ο αδερφός σου είναι αγόρι, η αδερφή είναι …; Εάν παρατηρήσεις ένα παιδάκι 2 ετών θα δεις ότι δεν μπορεί να κρατήσει καν ούτε ένα μολύβι, δεν αναγνωρίζει τα χρώματα και δεν είναι σε θέση να απαντήσει σε αυτή την εύκολη ερώτηση. Αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο ήταν η αντιγραφή ενός κύκλου. Τα περισσότερα παιδιά της ηλικίας της δεν μπορούν να το κάνουν, αλλά αυτή ζωγράφισε έναν τέλειο κύκλο. Πρόκειται για μία ξεχωριστή περίπτωση. Σημείωσε 152 βαθμούς στο τεστ ευφυΐας αλλά πιστεύω πως μπορούσε να τα είχε πάει και καλύτερα αν δεν είχε κουραστεί τόσο πολύ και δεν την έπαιρνε ο ύπνος. Και μόνο το γεγονός ότι κατάφερε σε αυτή την ηλικία να συγκεντρωθεί για 45 ολόκληρα λεπτά, είναι κάτι μοναδικό.»

Η MENSA ανακοίνωσε με την σειρά της πως η Τζόρτζια είναι το νεαρότερο μέλος της αυτή τη στιγμή και το νεαρότερο θηλυκό της μέλος στα χρονικά.

Το νεαρότερο μέλος στα χρονικά της MENSA ήταν αγόρι και συμπεριλήφθηκε στη λίστα με τα μέλη της τη δεκαετία του '90, όντας μόλις λίγες μέρες νεότερος από την Τζόρτζια.


BBC News

SEXY AND HOT .... η αυστηρή δασκάλαΟλόκληρη η gallery στην Agenda του Rc-Cafe

Παγκόσμιο πρωτάθλημα γκριμάτσας

Ότι και να πούμε για τους συμμετέχοντες αυτού του παράξενου διαγωνισμού θα είναι λίγο… Απλά δείτε το βιντεάκι που ακολουθεί και θα καταλάβετε!.ierosagon...

Έχασε 6 δόντια από έκρηξη τσιγαρου στο στόμα του!!!

Ένας 31χρονος από την Ινδονησία αποζημιώθηκε από την καπνοβιομηχανία «PT Nojorono Tobacco», αφού δικαστήριο της Τζακάρτα έκρινε ότι η εταιρεία ευθύνεται για το ατύχημα που είχε και το οποίο του κόστισε έξι από τα δόντια του!
Ο Άντι Σουσάντο είπε στα ΜΜΕ της Ινδονησίας ότι ένα τσιγάρο της εταιρείας εξερράγη στο στόμα του, τη στιγμή που εκείνος οδηγούσε μια μοτοσικλέτα.
Ο 31χρονος αποδέχθηκε την αποζημίωση των πέντε εκατομμυρίων ρουπιών (περίπου 535 δολάρια) από την «PT Nojorono Tobacco», η οποία ανέλαβε και τα ιατρικά του έξοδα από το απίστευτο ατύχημά του.
Η αστυνομία εξακολουθεί να ερευνά τα αίτια της έκρηξης, ενώ ο Άντι Σουσάντο δήλωσε ότι το περιστατικό απλώς ενίσχυσε την ήδη ειλημμένη απόφασή του να κόψει το τσιγάρο.
alepounews
το κλέψαμε από τον trelameno

Σκιαχτρα Φαλαινων

falaina
«Σκιάχτρα φαλαινών» Ο Αϊγκιλ δεν κάνει λάθος σχεδόν ποτέ. Μοιάζει να διακρίνει χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια το αλουμίνιο από το πλεξιγκλάς, τον ορείχαλκο από τον χάλυβα. Εχει αφεθεί στα χέρια των ειδικών, που του έχουν τοποθετήσει λευκά καλύμματα στα μάτια συνδεδεμένα με ηλεκτρόδια και συνεργάζεται για την επίλυση ασκήσεων που θα αποδώσουν επιστημονικές απαντήσεις. Για τον εντοπισμό των αντικειμένων πρέπει πλέον να βασίζεται εξ ολοκλήρου στο ηχοβολιστικό του σύστημα (σόναρ).

Ο Αϊγκιλ είναι μία φώκαινα (phocena phocena). Οι φώκαινες είναι το μοναδικό είδος οδοντοκητώδους, που ζει και κοντά στις γερμανικές ακτές στη Β. Θάλασσα και τη Βαλτική. Συγκριτικά με άλλα συγγενή τους φαλαινοειδή, όπως οι καμπουροφάλαινες, οι γαλάζιες ή οι φυσητήρες, η παρουσία τους στους ωκεανούς είναι μάλλον διακριτική - είναι μικρόσωμες, φθάνουν 1,5 έως 2 μ., μήκος (με τα θηλυκά να ξεπερνούν τα αρσενικά κατά 0,20-0,30 εκατοστά), γκρίζα ράχη και λευκή κοιλιά. Για τον τρόπο διαβίωσής τους λίγα είναι γνωστά. Είναι πλάσματα ντροπαλά και η παρατήρησή τους μάλλον δύσκολη, αφού δεν κάνουν άλματα έξω από το νερό, αλλά αναδύονται μόνον για ν' αναπνεύσουν μ' έναν χαρακτηριστικό ήχο, ενώ ο θόρυβος των μηχανών τις απομακρύνει. Οι ψαράδες τις συναντούν συνήθως όταν είναι πολύ αργά -νεκρές παγιδευμένες στα δίχτυα. Τα τελευταία χρόνια ο αριθμός τους στη Βαλτική υποδιπλασιάστηκε και βρίσκονται στη λίστα των ειδών που κινδυνεύουν από εξαφάνιση με την ένδειξη «ιδιαιτέρως ευαίσθητοι πληθυσμοί». Ο Αϊγκιλ υπήρξε τυχερός -εντοπίστηκε πριν από μερικά χρόνια ζωντανός σε ένα ψαρόδιχτο κοντά στις δανικές ακτές και τον πήραν υπό την προστασία τους μέλη του Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών και Πληροφόρησης Fjord og Baelt στο Κερτεμίντε της δανικής νήσου Φίνεν. Σ' όλο τον κόσμο υπάρχει μόνον άλλο ένα ίδρυμα, όπου μελετώνται φώκαινες σε συνθήκες αιχμαλωσίας. Θαλάσσιοι βιολόγοι των Πανεπιστημίων Οντένζε και Ααρχους προσπαθούν να κατανοήσουν τον τρόπο λειτουργίας τού συστήματος ηχο -εντοπισμού των θαλασσίων θηλαστικών- με απώτερο στόχο την εκπόνηση συστημάτων ακουστικής προειδοποίησης για τα είδη προκειμένου αυτά ν' αποφεύγουν τα δίχτυα. «Αντικείμενα» μελέτης τους ο Αϊγκιλ, οι δύο συντρόφισσές τους, Φρέγια και Σιφ, και η δύο ετών κόρη του, Φρίγκα -Αμάντα- η πρώτη φώκαινα που έχει γεννηθεί σε αιχμαλωσία. «Αρχικώς κάναμε ένα ακουόραμα στον Αϊγκιλ τοποθετώντας του ειδικά ανώδυνα ηλεκτρόδια στο κεφάλι και την πλάτη», εξηγεί η ειδικός Μάικε Λίνενσμιντ. Συνεργάτης της ο βιολόγος και εκπαιδευτής ζώων Γιάκομπ Κρίστενσεν, στου οποίου τα παραγγέλματα υπακούει ο Αϊγκιλ -να κάθεται ακίνητος επί 40'' ύστερα από κάθε τόνο που ακούει. Αμείβεται με ψαρολιχουδιές, αλλά πέρασαν μήνες μέχρι να συνηθίσει τα ηλεκτρόδια. Οι φώκαινες δεν μπορούν να διακρίνουν χρώματα και ζουν σε θολά, παράκτια ύδατα, έτσι βασίζονται περισσότερο στην ακοή τους για να προσανατολιστούν. Το ηχοβολιστικό τους σύστημα λειτουργεί παρόμοια μ' εκείνο της νυχτερίδας και βάσει αυτού διακρίνουν οτιδήποτε σε απόσταση 300 μ., ενώ αντιλαμβάνονται συχνότητες έως 180 Khz. Συγκριτικά ν' αναφερθεί, ότι οι νεαροί ενήλικες άνθρωποι αντιλαμβάνονται μόνον έως 20 Khz. Περιμένοντας απαντήσεις Από τις νέες μελέτες στον εγκέφαλο των θαλασσίων θηλαστικών οι ειδικοί ελπίζουν να βρουν απαντήσεις σε πολυάριθμα ερωτήματα, μεταξύ άλλων: πώς διυλίζει μία φώκαινα την πληθώρα ήχων κι αντηχήσεων του περιβάλλοντός της; / πώς συνθέτει τους ήχους σε εικόνες στον εγκέφαλό της / ή πώς διακρίνει τα νόστιμα ενάλια είδη απ' όσα δεν τρώγονται;- «αφού μάλιστα οι φώκαινες είναι πολύ εκλεκτικές στη διατροφή τους», όπως λέει χαρακτηριστικά η Μ. Λίνενσμιντ. Ο εγκέφαλος της μικρότερης όλων των φαλαινοειδών κρύβει πολλούς γρίφους για τους επιστήμονες, για παράδειγμα, πώς επεξεργάζεται τις απαντήσεις στα έως και 500 σήματα που εκπέμπει ανά δευτερόλεπτο; Στο Fjord og Baelt τα πειράματα των ειδικών, ακόμη και το τάισμα των φαλαινών, λαμβάνουν χώρα πολύ συχνά ενώπιον κοινού εφοδιασμένου με φωτογραφικές μηχανές και βιντεοκάμερες. «Η δημοσιότητα αποτελεί μέρος του σχεδίου μας», εξηγεί ο Μάγκνους Βάλμπεργκ, επιστημονικός διευθυντής του Κέντρου, «θέλουμε ο κόσμος να συνειδητοποιήσει τους κινδύνους που απειλούν τις φώκαινες και να ενημερώνεται και για τη δική μας δουλειά». Ορισμένα πειράματα με δίχτυα απέδειξαν, πως κάποιες φορές οι φώκαινες τα αποφεύγουν. Τότε, γιατί πολλά θηλαστικά πεθαίνουν μαρτυρικά παγιδευμένα σ' αυτά; «Πιθανότατα συμβαίνει ό,τι και με το κυκλοφοριακό», λέει ο Μ. Βάλμπεργκ, «όλοι γνωρίζουν τον Κ.Ο.Κ. αλλά δυστυχήματα εξακολουθούν να συμβαίνουν». Η ομάδα του μελετά τώρα την κατασκευή ακουστικών «σκιάχτρων»-συσκευών, που θα στερεώνονται στα δίχτυα και θα εκπέμπουν ήχους αποτρεπτικούς για τις φώκαινες. Συνήθως πρόκειται για ήχους παρόμοιους μ' εκείνους από δελφίνια ή όρκες, γιατί έχει διαπιστωθεί ότι αυτοί απομακρύνουν, συχνά τρομοκρατώντας, τα συγκεκριμένα θαλάσσια θηλαστικά. Αυτά τα μηχανικά θαλάσσια «σκιάχτρα» χρησιμοποιούνται ήδη από κάποιους ψαράδες με επιτυχία. Οι ερευνητές πειραματίζονται ακόμη και με μία «διαδραστική» συσκευή. Αυτή αναγνωρίζει τους ήχους των φαλαινών και ενεργοποιείται μόνον όταν κάποια πλησιάζει. Κατά τον Μ. Βάλμπεργκ «η μέθοδος φαίνεται αποτελεσματική, αλλά γιατί ακριβώς, παραμένει -όπως και άλλα πολλά- αδιευκρίνιστο».

Μα πού έβαλα το τσιουάουα;

tsiaoua_400
Το προσωπικό του αεροδρομίου του Δουβλίνου στην Ιρλανδία δυσκολευόταν να πιστέψει αυτό που έβλεπε στην οθόνη του μηχανήματος ανίχνευσης των αποσκευών των επιβατών με ακτίνες-Χ, στο τελωνείο.

Ο Βούλγαρος ιδιοκτήτης της τσάντας είπε ότι δεν είχε τίποτα να «δηλώσει», αλλά η τσάντα του «έλεγε» άλλα. Μέσα σε αυτήν είχε κρύψει ένα σκυλί ράτσας τσιουάουα, το οποίο ήθελε να «περάσει» στην Ιρλανδία παράνομα, ερχόμενος από τη Βουλγαρία μέσω Μαδρίτης. Οι Αρχές συνέλαβαν τον ίδιο και περιμάζεψαν το σκυλάκι, το οποίο έδειχνε να είναι καλά στην υγεία του, αν και κουρασμένο από το πολύωρο ταξίδι.

Κάθε πότε αλλάζουν σεντόνια οι Βρετανοί;


Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στη Μεγάλη Βρετανία, περίπου 500.000 άνθρωποι δήλωσαν ότι όχι μόνο δεν αλλάζουν συχνά τα σεντόνια τους, αλλά το παρακάνουν κιόλας καθυστερώντας το σε μεγάλο βαθμό, φτάνοντας μέχρι και τους 4 μήνες! Μόλις 3 φορές το χρόνο όλες κι όλες. Εκατομμύρια είναι τα μικρόβια και μεγάλη η ποσότητα της σκόνης που κάνουν παρέα στους συγκεκριμένους Βρετανούς για περίπου 8 ώρες την ημέρα. Οι φήμες που τους θέλουν ανά τετράμηνο να οργανώνουν τελετουργίες και να καίνε τα σεντόνια που μετά από τόσο καιρό ζέχνουν, κρίνονται ως ανυπόστατες.
RELAX

Ο πραγματικός Αστερίξ ζούσε σε... παλάτι

Στους περισσότερους απο μας, το άκουσμα της λέξης Γαλάτης, φέρνει στο νου εικόνες από ένα μικρό χωριό ανυπόταχτων Γαλατών που αντιστέκεται ακόμα και θα αντιστέκεται για πάντα στους εισβολείς. Η πραγματικότητα ωστόσο, είναι κάπως διαφορετική...

Μια ανακάλυψη στην κεντρική Γαλλία, έρχεται να ανατρέψει την μέχρι τώρα άποψη ότι οι Γαλάτες ήταν οι απολίτιστοι άνθρωποι που παρουσιάζονται μέσα απο τη σειρά κόμικς Αστερίξ. Αντίθετα μάλιστα, οι αρχαιολόγοι πιστεύουν πλέον ότι οι Γαλάτες ζούσαν σε καλαίσθητα κτίρια φτιαγμένα όχι απο άχυρο αλλά απο πέτρα, σε πόλεις με πλατείες και στοές και όχι σε μικρά χωριουδάκια.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν σε αρχαιολογική τοποθεσία κοντά στη Λυών ένα παλάτι, το οποίο σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις ανήκει στον Βερσινγκετορίξ, τελευταίο ηγεμόνα ολόκληρης της Γαλατίας. Το παλάτι αυτό σε συνδυασμό με πολλά μεταλλικά αντικείμενα που βρέθηκαν στην τοποθεσία και αποδεικνύουν πως η μεταλλουργία στην Γαλατία ήταν ανεπτυγμένη πολύ πριν την εισβολή των Ρωμαίων το 52 Π.Χ, ενισχύει την άποψη ότι οι Γαλάτες δεν εκπολιτίστηκαν απο τους Ρωμαίους, αλλά είχαν ήδη δικό τους πολιτισμό και μάλιστα ιδιαίτερα ανεπτυγμένο.

«Ανακαλύψαμε ότι οι Γαλάτες ήταν πολύ πιο πολιτισμένοι από όσο νομίζαμε. Είχαν όχι μόνο σύνθετες στρατιωτικές δομές, αλλά και κοινωνικές και εμπορικές» δήλωσε στην εφημερίδα Daily Telegraph ο Matthieu Poux, επικεφαλής της ανασκαφής.

Η αρχαιολογική ομάδα, ανασκάπτει την περιοχή εδώ και καιρό και έχει ανακαλύψει πολλές κατασκευές από μάρμαρο, όχι μόνο σπίτια αλλά και δημόσια κτίσματα, όπως αγορές, δείγματα όλα ενός πολιτισμού τόσο ανώτερου όσο και οι ρωμαίοι. Ωστόσο, δεν μπορούσαν να γνωρίζουν σε ποιο λαό ανήκουν αυτά τα κτίρια. Το παλάτι όμως που ανακαλύφθηκε πρόσφατα έλυσε όλες τους τις απορίες, δημιουργώντας την ελπίδα για ανασκαφή μιας ολόκληρης πόλης.

cosmo.gr

Πιο ελκυστικές οι εφήμερες σχέσεις για τους άνδρες

Επιβεβαιώνεται και επιστημονικά η κοινή πεποίθηση ότι στους άνδρες αρέσει περισσότερο η σύναψη περιστασιακών ερωτικών σχέσεων απ΄ ό,τι στις γυναίκες.

Βρετανοί ερευνητές μελέτησαν τα συναισθήματα (θετικά και αρνητικά) που δημιουργούνται σε κάποιον μετά την ολοκλήρωση μιας ερωτικής πράξης με κάποιο άτομο που γνωρίζουν ελάχιστα ή και καθόλου. Επιστήμονες του Πανεπιστημίου Ντούραμ μελέτησαν 1.743 γυναίκες και άνδρες που συνάπτουν ερωτικές σχέσεις της μιας νύχτας και διεπίστωσαν ότι το 80% των ανδρών ένιωθαν μεγαλύτερη σεξουαλική απόλαυση και γενικότερα το επόμενο πρωί ένιωθαν πιο «γεμάτοι» και ικανοποιημένοι ψυχολογικά. Οι γυναίκες που είχαν ανάλογα συναισθήματα με αυτά των ανδρών αντιστοιχούσαν στο 50% των γυναικών, ενώ οι υπόλοιπες ανέφεραν ότι είχαν αρνητικά συναισθήματα. Οι περισσότερες αισθάνθηκαν «λυπημένες» , ενώ η κατάσταση για ορισμένες ήταν ακόμη χειρότερη, αφού ένιωσαν «χρησιμοποιημένες».

«Η εξελικτική διαδικασία πολύ συχνά λειτουργεί μέσω της εκδήλωσης θετικών και αρνητικών συναισθημάτων τα οποία οδηγούν κάποιον στο να έλκεται από πιο ριψοκίνδυνες ή επιπόλαιες συμπεριφορές και ενέργειες ή, αντίθετα, στο να απομακρύνεται από εκείνες που μπορεί να προκαλέσουν συναισθηματικά ή άλλα επιζήμια αποτελέσματα.Οι άνδρες είναι βιολογικά προγραμματισμένοι και ικανοί για ερωτικές σχέσεις αλλά και αναπαραγωγή με πολλές γυναίκες, σε αντίθεση με τις γυναίκες που έχουν διάφορους φυσικούς περιορισμούς στην ερωτική και αναπαραγωγική διαδικασία.

Επιπλέον για τις γυναίκες, επίσης για εξελικτικούς λόγους, παίζει ρόλο η ποιότητα και όχι η ποσότητα. Ισως έτσι εξηγείται η διαφορά ανάμεσα στους άνδρες που συνήθως νιώθουν καλά στη σύναψη εφήμερων ερωτικών σχέσεων και στις γυναίκες που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν έχουν θετικά συναισθήματα σε αυτού του είδους τις σχέσεις» αναφέρει η καθηγήτρια Ανν Κάμπελ, επικεφαλής της έρευνας

Χορευτής μπαλέτου 90 ετών

xoreftis

Ένας βετεράνος του πολέμου έγινε ο γηραιότερος χορευτής μπαλέτου της Βρετανίας, καθώς ανέβηκε στην σκηνή για να δώσει την παράστασή του σε ηλικία... 90 ετών.

Ο John Lowe αποφάσισε να ξεκινήσει τα μαθήματα μπαλέτου λίγο αργά ομολογουμένως, καθώς ήταν ήδη 79 ετών, αλλά, όπως λέει και ο λαός, κάλλιο αργά παρά ποτέ. Σήμερα, ο κύριος Lowe έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο έργο “An Artist'Αs Life” του Strauss.

Ο 80χρονος χορευτής, που έχει 11 εγγόνια, πλαισιώνεται από χορευτές που έχουν σχεδόν τα μισά του χρόνια και απαρτίζουν τη χορευτική ομάδα Lantern Dance Theatre Company.

Ο άλλοτε αιχμάλωτος πολέμου των Γιαπωνέζων δήλωσε ότι είναι πανευτυχής που χορεύει στη σκηνή.

«Επίσης, είναι και ένας φανταστικός τρόπος για να εξασκούμαι,» πρόσθεσε ο ίδιος.

«Θυμάμαι όταν ήμουν στο στρατόπεδο των αιχμαλώτων πολέμου, όταν πέθαινα της πείνας και με ανάγκαζαν να κάνω βαριά εργασία. Τότε σκεφτόμουν ότι δεν θα τα καταφέρω. Κοιτάξτε με όμως τώρα. Λατρεύω το χορό και έχω να σας πω ότι δεν είναι για τις γυναίκες.»

Για να διατηρείται σε φόρμα, ο κύριος Lowe εξασκείται σε καθημερινή βάση με ένα όργανο γυμναστικής που έχει στο σπίτι του.

Είναι επίσης πιθανό ότι περισσότερες γυναίκες πλέον ανταποδίδουν τις επιθέσεις που δέχονται, και κατά λάθος ή όχι, συλλαμβάνονται και κατηγορούνται για αυτό. Οι αριθμοί δείχνουν ότι ενώ πάνω από τις μισές υποθέσεις βίας όπου εμπλέκονται άνδρες, έφθασαν στα ακροατήρια, στις γυναίκες ο αριθμός πέφτει στο 1/3, κάτι που σημαίνει ότι οι κατηγορίες κατά των γυναικών είναι πιθανότερο να καταρριφθούν.

Ο εκπρόσωπος της οργάνωσης «Υγεία των Ανδρών», Γρεγκ Άντερσεν, σημείωσε ότι η κοινωνία δεν συμβαδίζει με τις τάσεις που καταγράφει το Γραφείο καθώς δεν υπάρχουν καταφύγια για κακοποιημένους άνδρες.

«Δεν αξίζουν βοήθειας όλα τα θύματα βίας, είτε είναι άνδρες, είτε γυναίκες;», αναρωτιέται ο Άντερσεν.

Παράλληλα με την απελευθέρωση των γυναικών, υπάρχει και μεγαλύτερη ετοιμότητα από πλευράς των ανδρών να απορρίψουν τους στερεότυπους ρόλους. Γίνονται καλοί στη διαχείριση του νοικοκυριού, διεκδικούν την επιμέλεια των παιδιών σε περιπτώσεις διαζυγίου και έχουν το θάρρος να τηλεφωνούν στην αστυνομία όταν είναι τα θύματα της βίας.

Η Σου Ράις, η οποία διευθύνει την οργάνωση «Υπηρεσία Δικαιωμάτων των Ανδρών» υποστηρίζει ότι τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει τόσο πολύ και οι κακοποιημένοι σύζυγοι είναι απίθανο να αναζητήσουν αποζημιώσεις μέσω του συστήματος της ποινικής δικαιοσύνης.

«Είναι πολύ πιο δύσκολο για έναν άνδρα να παραδεχθεί ότι η σύζυγος του τον δέρνει, το θεωρούν ντροπή και πολλοί αστυνομικοί συνήθως τους ρωτάνε τι έκαναν για να αναγκάσουν τη σύζυγο τους να τους χτυπήσει ή γιατί δεν μπορούν να τη διαχειριστούν», λέει η Ράις.

Porno Pizza

Μια πιτσαρία, στον Καναδά, κάνει διανομή πορνογραφικών φωτογραφιών μαζί με το γεύμα ως δώρο στους πελάτες της!

Η Porno Pizza, στην περιοχή του Winnipeg, βάζει κάτω από το κουτί της πίτσας μια πορνογραφική φωτογραφία και την διανέμει στους πελάτες!

Ο ιδιοκτήτης, κύριος Corey Wildeman, «κατέβασε» την πρωτότυπη ιδέα από την εμπειρία που είχε εργαζόμενος στο παρελθόν σε άλλες πιτσαρίες.

«Είμαι κατενθουσιασμένος με την μεγάλη επιτυχία της ιδέας αυτής. Έχουμε μεγάλη γκάμα φωτογραφιών άλλες τολμηρές και άλλες αισθησιακές,» είπε ο 30-χρονος άντρας.

Ο κύριος Wildeman τόνισε ότι αυτό που τον εξέπληξε περισσότερο είναι ότι το ποσοστό των γυναικών που κάνει παραγγελίες είναι περίπου στο 80%.

ΕΘΝΟΣ
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory