Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τρίτη, 13 Απριλίου 2010

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΚΡΑΝΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΩΝ!!!


Το κράνος, του 7 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, Valentino Rossi


http://exypno.blogspot.com/

Τονώστε τη σεξουαλικότητα σας με"Μαστίχα Χίου"

«Η Μαστίχα της Χίου, φυσικό υποκατάστατο ψευδαργύρου για την τόνωση της ανδρικής σεξουαλικότητας και την καλή λειτουργία του προστάτη».Με τον παραπάνω τίτλο ένα από τα μεγαλύτερα επιστημονικά περιοδικά, το «Pharmaceutical Biology» (Φαρμακευτική Βιολογία), που εκδίδεται και κυκλοφορεί στην.. Αμερική, δημοσίευσε μελέτη-έρευνα των Θωμά Σαββίδη (αναπλ. Καθηγητή Βιολογίας Αριστοτελείου Παν/μίου Θεσσαλονίκης), Θάνου Ασκητή (Ψυχιάτρου- Σεξολόγου- Συγγραφέα) και Lilyana Yurukova (καθηγήτριας Φυτολογίας Βουλγαρίας).Η επιστημονική αυτή έρευνα και τα αποτελέσματά της αναφέρονται στη δράση της Μαστίχας Χίου για την τόνωση της ανδρικής σεξουαλικότητας και φυσικά στην καλή λειτουργία του προστάτη, λόγω της περιεκτικότητάς της σε ψευδάργυρο, που ως γνωστόν λειτουργεί ρυθμιστικά στον ανθρώπινο οργανισμό.

Ο χιολάτρης κ. Θ. Σαββίδης, εδώ και πολλά χρόνια ασχολείται με τη μαστίχα της Χίου και όχι μόνο, έχοντας εκδώσει ένα από τα πρώτα βιβλία που αναφέρονται στο μοναδικό αυτό προϊόν μας, ενώ έχει στη διάθεσή του εξαιρετικές φωτογραφίες που απεικονίζουν τον μικρόκοσμο της μαστίχας, μέρος των οποίων έχουν εκτεθεί και στη Χίο. Συνεργάζεται επίσης με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Χίου και στις 25 Φεβρουαρίου θα δώσει διάλεξη αναφορικά με τη μεσογειακή διατροφή και τον αριούσιο οίνο.Επίσημα, λοιπόν, και με επιστημονική σφραγίδα, η Μαστίχα θεωρείται ως αφροδισιακό φυσικό προϊόν, αν και οι έρευνες των μελετητών συνεχίζονται για ανάλογη δράση… και στις γυναίκες.Βέβαια, για το ρόλο αυτό της μαστίχας υπήρχαν ήδη σχετικές αναφορές στους Περιηγητές από όπου δόθηκε και η αφορμή στον κ. Σαββίδη να ξεκινήσει την έρευνά του. Επίσης, ο ίδιος, ανακάλυψε σημαντικές καταγραφές σε ισλαμικό βιβλίο του 1414, βασισμένο στο Κοράνι, με τίτλο «Η Ιατρική του Προφήτη».
RELAX

Πώς ήταν τα video games πριν από 30 χρόνια;

Arcade.JPG

Αν έχετε ασχοληθεί έστω και λίγο με τα video games, ίσως να γνωρίζετε ότι όλα ξεκίνησαν στις αρχές της δεκαετίας του 80. Για την ακρίβεια, υπήρχαν video games και στα 70s, απλά η εμπορική τους εκμετάλλευση δεν άρχισε αμέσως. Φυσικά, τα πρώτα arcade δεν είχαν γραφικά που να βασίζονται στην Unreal engine ή κάτι ισοδύναμο, ενώ ο ήχος περιοριζόταν σε μερικά μπλιπ-μπλιπ. Η Atari αποφάσισε πρόσφατα να αναβιώσει εκείνη την εποχή, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.

Το επίσημο site της εταιρείας φιλοξενεί μια σελίδα με οκτώ (για την ώρα) παιχνίδια από τα παλιά arcades. Δε χρειάζεται καν εγγραφή ή κάτι τέτοιο, απλά μπαίνετε στη σελίδα της εταιρείας, διαλέγετε παιχνίδι και παίζετε.

Οι διαθέσιμοι τίτλοι περιλαμβάνουν τα Adventure, Asteroids, Asteroids Deluxe, Battlezone, Crystal Castles, Gravitar, Lunar Lander και Yar's Revenge. Φυσικά, δε θα λέγαμε όχι αν η Atari προσέθετε κι άλλα στο μέλλον.

Μπείτε εδώ και τα υπόλοιπα θα τα ανακαλύψετε μόνοι σας.

Επιστήμονες δημιούργησαν τρισδιάστατο "μανδύα" που κάνει αόρατα τα αντικείμενα

Γερμανοί και βρετανοί ερευνητές έκαναν ένα ακόμα βήμα για την υλοποίηση ενός αρχαίου ονείρου του ανθρώπου: να γίνει αόρατος. Κατάφεραν να κάνουν ένα αντικείμενο (μια επιφάνεια χρυσού) να εξαφανιστεί χρησιμοποιώντας, για πρώτη φορά, έναν τρισδιάστατο "μανδύα" αορατότητας, αποτελούμενο από φωτονικούς κρυστάλλους.

Το επίτευγμα κατέστη εφικτό από ερευνητές του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καρλσρούης υπό τον Τόλγκα Έργκιν και του Imperial College του Λονδίνου υπό τον πρωτοπόρο στις σχετικές έρευνες περί αορατότητας καθηγητή Τζον Πέντρι και παρουσιάστηκε στο περιοδικό "Science", σύμφωνα με το BBC και τα πρακτορεία Ρόιτερ και Γαλλικό.

"Είναι σαν να κρύβει κάποιος ένα μικρό αντικείμενο κάτω από το χαλί, μόνο που αυτή τη φορά εξαφανίζεται και το χαλί", δήλωσε ο Νίκολας Στένγκερ, ένας από τους ερευνητές. "Όταν κοιτάξαμε για το αντικείμενο με φακό και κάναμε έλεγχο με το φασματοσκόπιο, άσχετα με τη γωνία υπό την οποία κοιτάζαμε το αντικείμενο, δεν βλέπαμε τίποτε. Είχε γίνει αόρατο", τόνισε.

Μέχρι τώρα οι μανδύες αορατότητας που είχαν δημιουργηθεί, "δούλευαν" μόνο σε δύο διαστάσεις, δηλαδή τα "αόρατα" αντικείμενα ήσαν άμεσα ορατά από την τρίτη διάσταση. Ο ευρωπαϊκός "μανδύας" είναι ο πρώτος που κάνει αόρατες και τις τρεις διαστάσεις. Αποτελείται από ειδικούς φακούς που "εξαφανίζουν" το φως, "κυρτώνοντας" τις ακτίνες του, καθώς αυτό διαχέεται από το προς απόκρυψη αντικείμενο προς τον παρατηρητή.

Ο "μανδύας" έχει διαστάσεις 100 επί 30 εκατομμυριοστόμετρα, ενώ το αντικείμενο που έγινε αόρατο, ήταν δέκα φορές μικρότερο. Οι ερευνητές ήδη εργάζονται για να μεγαλώσουν τις διαστάσεις τόσο του "μανδύα" όσο και του αντικειμένου που γίνεται αόρατο. Πάντως, στο άμεσο μέλλον, όπως δήλωσε ο Στένγκερ, δεν προβλέπεται ο μανδύας να γίνει τόσο μεγάλος, ώστε να κρέμεται από την πλάτη κάποιου και να τον κάνει αόρατο (σε στιλ Χάρι Πότερ!) ή να κάνει αόρατο ένα σπίτι, ένα αυτοκίνητο ή ένα τανκ.

"Θεωρητικά θα ήταν δυνατό να γίνει φτιαχτεί κάτι τέτοιο σε μεγάλη κλίμακα, αλλά τεχνικά είναι απολύτως αδύνατο με τις σημερινές γνώσεις μας. Όμως σε δέκα χρόνια ίσως γίνει πραγματικότητα", ανέφερε ο Στένγκερ, διευκρινίζοντας όμως ότι ακόμα κι ένας τέτοιος μεγάλος "μανδύας" δεν θα ταίριαζε σε έναν…υποψήφιο μάγο, γιατί θα ήταν άκαμπτος και όχι κάποια μπέρτα που θα ανέμιζε στην πλάτη του!

Ο αμερικανικός στρατός έχει ήδη επενδύσει αρκετά χρήματα στις σχετικές έρευνες και αρκετές ερευνητικές ομάδες εργάζονται πάνω στην αορατότητα διεθνώς, προσπαθώντας να "χειραγωγήσουν" το φως με τη βοήθεια των λεγόμενων "μετα-υλικών".

Η Terratec μετατρέπει το PC σας σε ψηφιακό δέκτη

Η εταιρία Zegetron ανακοίνωσε πως στο πλαίσιο της συνεργασίας της με την Terratec θα ξεκινήσει άμεσα να εισάγει το Cinergy T Stick Dual RC που μετατρέπει το PC σας ψηφιακό δέκτη MPEG4 σήματος. Η σύνδεση του προϊόντος γίνεται μέσω μιας κλασικής θύρας USB και μετά την εγκατάσταση του λογισμικού TerraTec Home Cinema Basic TV, το τηλεοπτικό σήμα φτάνει στην οθόνη.

Μάλιστα, το παρεχόμενο software υποστηρίζει και διαδικασία εγγραφής τηλεοπτικού προγράμματος, καθώς και ταυτόχρονης παρακολούθησης δεύτερου καναλιού. Τέλος, υποστηρίζεται και ηλεκτρονικός οδηγός προγράμματος (EPG), καθώς και teletext, αν αυτό παρέχεται από το κανάλι.

Το χέρι της ελπίδας…. Συγκλονιστική ιστορία ενός μωρού 21 εβδομάδων


(Δείτε το βίντεο)
.

Υδροδιάλυτες Βιταμίνες...


Οι σημαντικότερες υδροδιαλυτές βιταμίνες είναι αυτές που ανήκουν στο σύμπλεγμα Β και έχουν την ιδιότητα να προωθούν την δραστηριότητα των ενζύμων εκείνων που εμπλέκονται στον μεταβολισμό των θρεπτικών συστατικών και την απελευθέρωση ενέργειας.
Οι βιταμίνες αυτές είναι οι ακόλουθες:

Βιταμίνη Β1
Η βιταμίνη αυτή, που καλείται και θειαμίνη, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην απελευθέρωση της ενέργειας από τους υδατάνθρακές. Η έλλειψη της μπορεί να προκαλέσει συσσώρευση γαλακτικού οξέως στους ιστούς και οίδημα ή καρδιακή ανεπάρκεια. Επίσης η θειαμίνη είναι απαραίτητη για την λειτουργία του νευρικού συστήματος αφού το κύριο καύσιμο για τα νευρικά κύτταρα είναι οι υδατάνθρακές.
Η βιταμίνη Β1 βρίσκεται στους ξηρούς καρπούς, στον κρόκο του αυγού, το συκώτι, το κρέας, τα δημητριακά και τα όσπρια (legumes). Η έλλειψη της προκαλεί την ασθένεια beriberi η οποία επιφέρει απώλεια μυϊκής μάζας, ευαισθησία στις λοιμώξεις, πολυνευρίτιδα, και άλλα. Η ασθένεια εμφανίζεται συνήθως σε χώρες που οι λαοί τους έχουν σαν κύρια τροφή το αποφλοιωμένο ρύζι.

Επίσης η έλλειψη βιταμίνης Β1 προκαλεί απώλεια της μνήμης, αταξία και οπτικές διαταραχές.
Βιταμίνη Β2
Η βιταμίνη Β2 ή Ριβοφλαβίνη, βρίσκεται στα πράσινα λαχανικά, στο γάλα, το τυρί, το συκώτι, τα αυγά και σε άλλα τρόφιμα. Οι ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού σε βιταμίνη Β2 ανέρχονται σε 1,1 έως 1,3 mg.
Το πιο συχνό σύμπτωμα από την έλλειψη της βιταμίνης Β2 είναι η συγχειλίτιδα, δηλαδή φλεγμονή και ραγάδες στις γωνιές του στόματος, αλλά και φλεγμονή της γλώσσας.

Βιταμίνη Β6
Η βιταμίνη Β6 καλείται και πυριδοξίνη και φαίνεται ότι «εμπλέκεται» στον μεταβολισμό των αμινοξέων και των πρωτεϊνών. Οι ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού στην συγκεκριμένη βιταμίνη ανέρχονται στα 1,2 έως 1,4 mg ημερησίως και σπανίως παρουσιάζεται έλλειψη της λόγω κακών διαιτητικών συνηθειών. Εφίσταται φυσικά η προσοχή σε άτομα τα οποία καταναλώνουν αλκοόλ ή λαμβάνουν φάρμακα κατά της φυματίωσης (tubercolosis), γιατί ανταγωνίζονται την βιταμίνη και μπορούν να προκαλέσουν «σύνδρομο» έλλειψης της.
Η βιταμίνη Β6 βρίσκεται σε ανάμεσα σε μια σημαντική γκάμα τροφών, όπως η σόγια, το αυγό, το συκώτι, το κρέας, και άλλα.

Βιταμίνη Β12
Η βιταμίνη Β12 η οποία καλείται και κοβαλαμίνη, συνίσταται στην ουσία σε μια ομάδα κοβαλαμινών (ουσίες που περιέχουν κοβάλτιο) και περιέχεται σε αρκετά τρόφιμα, ανάμεσα στα οποία είναι το συκώτι, το κρέας, τα αυγά, το γάλα, και άλλα. Η βιταμίνη Β12 καταστρέφεται από την θερμότητα και οι ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού ανέρχονται σε 1,5 μg ημερησίως.
Η βιταμίνη Β12, όπως και το φυλικό οξύ, διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην σύνθεση του DNA και για αυτό τον λόγο η έλλειψη της μπορεί να προκαλέσει μεγαλοβλαστική αναιμία. Επίσης η βιταμίνη Β12 είναι απαραίτητη και στον σχηματισμό της μυέλινης, δηλαδή της ουσίας που περιβάλλει και προστατεύει τα νεύρα. Έτσι η έλλειψη της μπορεί να προκαλέσει περιφερική νευροπάθεια, λόγω της απομυελίνωσης των νευρικών ινών. Αν αυτή η απομυελίνωση έχει επηρεάσει τις νευρικές ίνες του νωτιαίου μυελού και ιδιαίτερα των οπίσθιων δεματίων του, τότε μπορεί να παρουσιαστεί απώλεια της περιφερικής αισθητικότητας και σε βαριές περιπτώσεις, ακόμα και παράλυση.

Φυλικό οξύ
Το φυλικό οξύ ανήκει στο σύμπλεγμα βιταμινών Β και βρίσκεται στο συκώτι, στα φύλλα των φρέσκων πράσινων λαχανικών και άλλου. Όπως είπαμε και παραπάνω, μιλώντας για την βιταμίνη Β12, το φυλικό οξύ είναι απαραίτητο για την σύνθεση του DNA και όταν λείπει από τον οργανισμό, τότε η μίτωση, δηλαδή η διαίρεση του κυττάρου, παρεμποδίζεται. Τα συμπτώματα που προκαλεί η έλλειψη της βιταμίνης αυτής συνδέονται με την ωρίμανση των ερυθρών κυττάρων του αίματος και οδηγεί σε ένα είδος μεγάλοβλαστικής αναιμίας.

Νιασίνη
Η νιασίνη, η οποία καλείται και νικοτινικό οξύ ευρίσκεται κυρίως στο συκώτι, το τυρί, τους ξηρούς καρπούς, τα μη επεξεργασμένα δημητριακά, τα αυγά, τα ψάρια, κλπ. Επίσης πρέπει να σημειώσουμε ότι το σώμα μπορεί να συνθέσει την συγκεκριμένη βιταμίνη. Η νιασίνη συμμετέχει στις διαδικασίες μεταβολισμού των κυττάρων. Συγκεκριμένα αυτή αναστέλλει την παραγωγή της χοληστερόλης και βοηθά στην διάσπαση των λιπών. Οι ημερήσιες απαιτήσεις του οργανισμού ανέρχονται σε 12-17mg ημερησίως.
Η έλλειψη της νιασίνης μπορεί να προκαλέσει κύρια γαστρεντερολογικά και νευρολογικά συμπτώματα, καθώς και δερματίτιδα. Μια από τις πλέον γνωστές παθήσεις που οφείλονται στην έλλειψη της νιασίνης είναι η πελάγρα. Η πελάγρα εμφανίζεται μετά από 6-8 εβδομάδες σοβαρής έλλειψης της βιταμίνης και παρουσιάζεται συνήθως σε περιοχές και λαούς των οποίων το καλαμπόκι αποτελεί βασική διατροφή. Αυτό συμβαίνει κυρίως γιατί συνήθως οι ποσότητες της βιταμίνης που βρίσκονται σε αυτή την τροφή είναι ελάχιστες και κάτω από μορφή που δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον οργανισμό.

Παντοθενικό οξύ
Το παντοθενικό οξύ βρίσκεται σε μια μεγάλη γκάμα τροφίμων και συνδέεται με τον μεταβολισμό των αμινοξέων και οι ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού ανέρχονται σε 3-7mg. Το παντοθενικό οξύ καταστρέφεται από την υπερβολική θερμότητα και το πάγωμα.

Βιταμίνη C
Η βιταμίνη C καλείται και ασκορβικό οξύ και βρίσκεται κύρια στα φρέσκα φρούτα, κύρια τα εσπεριδοειδή (πορτοκάλια, λεμόνια, κλπ), στο τριαντάφυλλο και στα πράσινα λαχανικά. Οι ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού σε βιταμίνη C ανέρχονται σε 40mg περίπου.
Η βιταμίνη C, όπως και η βιταμίνη Ε λειτουργούν ως αντιοξειδωτικά, προστατεύοντας τον οργανισμό από τις οξειδωτικές χημικές αντιδράσεις. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η βιταμίνη καταστρέφεται εύκολα από την θερμότητα, την ξήρανση, το αλάτισμα και τον χρόνο.
Μια από τις πλέον γνωστές παθήσεις, που προκαλούσε κύρια στο παρελθόν ή έλλειψη βιταμίνης C, είναι το σκορβούτο, το οποίο με την σειρά του προκαλούσε μια σειρά από δυσάρεστα συμπτώματα όπως:
• Η αδυναμία επούλωσης τραυμάτων
• Η αναστολή της αύξησης των οστών
• Αλλοιώσεις στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων (γίνονται εξαιρετικά εύθραστα)
• Τέλος πριν από τον θάνατο παρατηρούνταν υψηλός πυρετός.

Βιταμίνη Κ
Η βιταμίνη Κ τέλος, είναι μια σημαντική υδροδιαλυτή βιταμίνη της οποίας ο κύριος ρόλος έγκειται στον σχηματισμό (στο συκώτι) της προθρομβίνης και μιας σειράς άλλων παραγόντων, που είναι απαραίτητοι στην διαδικασία πήξης του αίματος. Έτσι η έλλειψη της συγκεκριμένης βιταμίνης προκαλεί επιβράδυνση της πήξης του αίματος. Η βιταμίνη Κ βρίσκεται στο συκώτι, μερικά φυτικά έλαια, στα φύλλα των πράσινων λαχανικών, και σε άλλα τρόφιμα.

Η βιταμίνη Κ παράγεται από μικροοργανισμούς (μικρόβια) στο παχύ έντερο και σε περίπτωση καταστροφής της εντερικής χλωρίδας (όπως συμβαίνει μετά την λήψη υψηλών δόσεων αντιβιοτικών) παρατηρείται γρήγορα έλλειψη της. Θα πρέπει ακόμη να σημειώσουμε ότι η απορρόφηση της συνδέεται με την ύπαρξη των αλάτων της χολής στο έντερο. Στα νεογέννητα μπορεί να δοθεί βιταμίνη Κ, γιατί στο έντερο τους δεν έχει ακόμη δημιουργηθεί η φυσιολογική χλωρίδα που επιτρέπει την παραγωγή της βιταμίνης Κ από τα βακτήρια.

Μετά και από αυτό το κεφάλαιο θεωρούμε ότι έχουμε καλύψει το μεγαλύτερο και σημαντικότερο μέρος των συστατικών εκείνων που είναι απαραίτητα για τον οργανισμό μας και τα λαμβάνουμε μέσα από την καθημερινή μας διατροφή. Παρατηρήσαμε για άλλη μια φορά την πολυπλοκότητα με την οποία δρα ο οργανισμός μας και την σπουδαιότητα που έχουν τα διάφορα συστατικά της τροφής, σπουδαιότητα που δεν εξαρτάται από την ποσότητα, αλλά από τον ρόλο που καθένα από αυτά διαδραματίζει στην λειτουργία και την ομοιόσταση (ισορροπία) του οργανισμού μας.

Τέλος και επειδή θεωρούμε ότι θα ήταν παράλειψη να μιλάμε για την διατροφή και τα θρεπτικά συστατικά και να μη μιλήσουμε καθόλου για την «διάσημη» πλέον Μεσογειακή Διατροφή θα μας επιτρέψετε να κλείσουμε το κεφάλαιο διατροφή (προς το παρόν) με αυτό ακριβώς το θέμα.

Εκαναν σεξ σε λάθος αυτοκίνητο

Ένα ζευγάρι στην Γερμανία συνελήφθη από την αστυνομία όταν μπήκαν σε λάθος αυτοκίνητο για να κάνουν σεξ!

Ο κύριος Bernhard Stadlinger είχε παρκάρει το αυτοκίνητο του, μάρκας VW Golf, δίπλα σε ένα αυτοκίνητο ιδίας μάρκας.

Ο 24-χρονος πήγε σε μια disco όπου γνώρισε μια κοπέλα και αποφάσισαν να πάνε έξω στο αυτοκίνητο και να ερωτοτροπήσουν.

Το κλειδί του αυτοκινήτου προφανώς άνοιξε το διπλανό όχημα χωρίς να προσέξει ότι δεν ήταν το δικό του.

Η κυρία Petra Eichinger ιδιοκτήτρια του αυτοκινήτου εντόπισε το ζευγάρι να ερωτοτροπεί μέσα στο όχημα της και κάλεσε την αστυνομία.

Ethnos.gr

Τα 2 νέα φανταστικά USB

Το DT 200 έχει ωραίο σχεδιασμό και μεγάλη χωρητικότητα 128GB για να χωράει όλα τα δεδομένα σας. Έχει την επιλογή προστασίας των δεδομένων σας για να μην μπορούν να τα δουν όλοιΤο DT300 είναι πιο σοβαρό τόσο στη σχεδίαση του όσο και στη χωρητικότητά του αφού μπορεί και χωράει 256GB. Πρόκειται δηλαδή για ένα σκληρό δίσκο που χωράει στα κλειδιά σας.Τα 2 μοντέλα εκτος απο την προστασία των δεδομένων σας διαθέτουν και προστασία απο τα χτυπήματα για να μην τα χάσετε σε περίπτωση χτυπήματος.

Το DT200 κοστίζει 386€ ενώ το DT300 689€ και θα τα βρείτε σε όλα τα καταστήματα τεχνολογίας.

trelamenos

Παπαρούνα

32paparouna1.JPG (20615 bytes)Ανήκει στην οικογένεια Παπαβερίδες (Papaveraceae) και περιλαμβάνει πολυάριθμα είδη (υπάρχουν δέκα ποικιλίες παπαρούνας στην Ελλάδα). Πιο διαδεδομένη είναι η Μήκων η Ροιάς, η κόκκινη παπαρούνα των λιβαδιών, που έχει στεφάνη έντονου κόκκινου χρώματος (σπανιότατα λευκό). Αρκετά συγγενικά είδη αυτοφύονται στην Ελλάδα όπως τα: Π. η Αργεμώνη, Π. το υβρίδιο, Π. η μελανοβαφής, Π. το Άπουλο κλπ. Το είδος Π. η υπνοφόρος σε άλλες χώρες καλλιεργείται για την παραγωγή οπίου. Το όνομά της όπως λέει ο Διοσκουρίδης το πήρε γιατί ρίχνει γρήγορα το άνθος της. Ο Θεόφραστος προσθέτει ότι φυτρώνει ανάμεσα στα κριθάρια σαν παράσιτο.

32paparouna2.JPG (65812 bytes)Η παπαρούνα ήταν ιερό φυτό της θεάς Δήμητρας, καθώς σαν παράσιτο των σιτηρών συμβόλιζε με την παρουσία της τη Δήμητρα, στα ανοιξιάτικα σπαρτά. Απαραίτητη στα Ελευσίνια Μυστήρια όπου οι πομπές στόλιζαν τα αγάλματα της θεάς με άνθη παπαρούνας. Οι αρχαίοι γνώριζαν καλά τις υπνωτικές και ναρκωτικές ιδιότητες του φυτού, καθώς οι γιοι του Άδη ο Ύπνος και ο Θάνατος παριστάνονταν να κρατούν παπαρούνες στα χέρια τους. Είναι προφανής ο συμβολισμός της χρήσης του φυτού καθώς από τον ύπνο που μπορεί να προκαλέσει η κοινή παπαρούνα (Μήκων η Ροιάς Papaver Rhoeas) φθάνουμε στον θάνατο που μπορεί να προκαλέσει η οπιούχος παπαρούνα (Μήκων η υπνοφόρος Papaver somniferum).

Η χριστιανική παράδοση θέλει την παπαρούνα να φυτρώνει κάτω από το σταυρό του Χριστού στο Γολγοθά και να δέχεται τις σταγόνες από το αίμα του Εσταυρωμένου ανάμεσα στα πέταλά της, σταγόνες που της χάρισαν το κατακόκκινο άλικο χρώμα της.

Τα παραπάνω είδη παπαρούνας είναι φυτά μονοετή, με βλαστό ύψους 20 – 50 εκ. συνήθως και φύλλα πτεροσχιδή και οδοντωτά. Έχει άνθη μεγάλα, κόκκινα στα περισσότερα είδη, με ποδίσκο μακρύ, ακόμα και καλλωπιστικές ποικιλίες με κατακόκκινα, πορφυρά, ρόδινα, σομόν, κίτρινα ή λευκά άνθη, ακόμα και καλλωπιστικά υβρίδια. Τα άνθη της βγαίνουν την άνοιξη από τις μασχάλες τον φύλλων, πάνω σε μακριούς, τριχωτούς ποδίσκους και στρέφονται προς τα κάτω, πριν ακόμα ανοίξουν. Όταν ανοίξουν, ορθώνονται. Έχουν δύο τριχωτά σέπαλα, τέσσερα βαθυκόκκινα, αστραφτερά πέταλα, με μαύρη τη βάση τους. Οι στήμονες είναι πολλοί, μικροί, μαύροι. Οι καρποί είναι ατρακτοειδείς κάψες, (λέγονται κωδίες) που με τρύπες,, κοντά στην κορυφή τους, απελευθερώνουν 8-10 σπόρους, με τους οποίους το φυτό πολλαπλασιάζεται.

Η παπαρούνα υπάρχει αυτοφυής σε χέρσα, ηλιόλουστα χωράφια, σε βοσκότοπους, σε παρυφές δρόμων, αλλά και σε καλλιεργημένους αγρούς, όπου θεωρείται ζιζάνιο. Προτιμά υγρά, συνεκτικά εδάφη. Τα φυτά που αυτοφύονται σε καλλιεργούμενους και χέρσους αγρούς, συλλέγονται όταν είναι νεαρά, από το τέλος του φθινοπώρου μέχρι την άνοιξη πριν ανθίσει, βράζονται και προσφέρονται ως σαλάτα, μόνα τους ή μαζί με άλλα χόρτα ή προσθέτονται σε χορτόπιτες, με άλλα μυρωδικά χόρτα, όπως καυκαλήθρες και μυρώνια. Στην αρχαιότητα οι σπόροι της χρησιμοποιούνταν στην παρασκευή ψωμιών τους «μακωνίδες άρτους». Σήμερα σε ορισμένες περιοχές, μαζεύονται οι σπόροι της το καλοκαίρι, που προστίθενται σε ψωμί ή παξιμάδια.

paparouna.jpg (122731 bytes)Αν κανείς θελήσει, μπορεί να καλλιεργήσει παπαρούνα σπέρνοντάς την κατά το φθινόπωρο ή αργότερα, σε γραμμές που θα απέχουν μεταξύ τους 20 περίπου εκ. Επειδή ο σπόρος είναι πολύ μικρός δεν χρειάζεται σκέπασμα, η βροχή ή ένα πότισμα με ποτιστήρι θα τον σκεπάσει με αρκετό χώμα.

Η παπαρούνα έχει ιδιότητες κατευναστικές και εφιδρωτικές, γι αυτό και χρησιμοποιήθηκε από παλιά ως φαρμακευτικό φυτό. Η κοινή παπαρούνα περιέχει ένα αλκαλοειδές, τη ροϊαδίνη, που είναι ηρεμιστική. Περιέχει επίσης σίδηρο, μαγγάνιο, κάλιο, ασβέστιο, ανόργανα και οργανικά οξέα. Το έγχυμα των ανθέων της, αλλά και το δραστικότερο σιρόπι τους πίνεται ως αντιβηχικό, μαλακτικό και καταπραϋντικό.

ΟΙ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑ ΙΘΑΓΕΝΟΥΣ


Αγαπητοί συνΕΛΛΗΝΕΣ τελευταίως σκέπτομαι, ναι σκέπτομαι, όσο και να σας φαίνεται παράξενο και αυτό συμβαίνει γιατί δεν βλέπω τηλεόραση και δεν διαβάζω εφημερίδες, αλλά ενημερώνομαι από ορισμένα blogs.

Διαβάζω ότι η οικονομική μας κατάσταση βρίσκεται σε κακά, κάκιστα χάλια αλλά όχι σε χειρότερη από άλλα ευρωπαϊκά κράτη της ΕΕ. Σκέπτομαι γιατί εμείς και όχι οι άλλοι πρέπει να πληρώνουμε αυτά τα υψηλά επιτόκια, έχουν τίποτε εναντίον μας οι οικονομικές μαφίες; Οι μαφίες δεν λειτουργούν συναισθηματικά, λειτουργούν με μοναδικό κριτήριο το κέρδος. Τι συμβαίνει λοιπόν με την Ελλάδα και έχουν στραφεί όλες οι οικονομικές μαφίες εναντίον μας;

Επειδή γνωρίζω την φάρα των λεγομένων Ελλήνων πολιτικών, ότι είναι από τα χειρότερα αποβράσματα της κοινωνικής μας υποστάθμης, μού πέρασε η ιδέα ότι ίσως όλη αυτή η φασαρία γίνεται για την κονόμα των πολιτικών μας, για να έχουν το κάτι τις τους, για τα γεράματά τους και των τρισέγγονών τους, γιατί προβλέπουν ότι δεν πρόκειται αύριο να είναι στην μάσα και κοιτάνε ότι φάνε, ότι πιούνε και ότι αρπάξουν…. ΤΩΡΑ !!!

Διαβάζω ότι σύμβουλοι και παρασύμβουλοι διαφόρων εβραϊκών τραπεζών και εβραϊκών χρηματιστηριακών οίκων, μπαινοβγαίνουν στα υπουργεία και συμβουλεύουν τους υπουργούς, τι τους συμβουλεύουν;

Εάν τώρα συνδυάσεις, την καταγωγή των συμβούλων, το ήθος των πολιτικών μας, την αύξηση των επιτοκίων, θα κατασκευάσεις ένα εκρηκτικό μείγμα, πού η ατομική βόμβα μοιάζει με αναστάσιμο βεγγαλικό. Η φασαρία πού γίνεται για το ύψος των επιτοκίων, είναι για το ποσόν της διαφοράς πού θέλουν να τσεπώσουν οι πολιτικοί μας, με το ποσόν πού θέλουν να τσεπώσουν οι εβραϊκές τράπεζες. Γι’ αυτό μη σας μένει η απορία, ότι στο τέλος θα πληρώσουμε πολύ υψηλό επιτόκιο, ώστε και οι δύο πλευρές να είναι ωφελημένες, οι μόνοι πού θα πληρώσουν το μάρμαρο θα είμαστε εμείς, οι ΄Ελληνες ιθαγενείς.

Αυτά μού πέρασαν από το μυαλό μου. ΄Ισως κάνω λάθος και κακοχαρακτηρίζω τους ΄Ελληνες πολιτικούς και αυτοί να έχουν αγνές προθέσεις και εκβιάζονται από τις οικονομικές μαφίες, ενώ τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη της ΕΕ δεν εκβιάζονται. Παρακαλώ τους αναγνώστες ν’ απαντήσουν με αντίθετες απόψεις και να καθησυχάσουν την καλπάζουσα φαντασία μου.

Δευκαλίων Κωνστ. Βατιμπέλλας

Καταλαβαίνοντας την Επιθετικότητα των Σκύλων

* Συντάκτης:
* Γιάννης Αραχωβίτης (StarDogs Positive Training Επαγγελματίας Εκπαιδευτής Σκύλων)

Επιθετικότητα σκύλων ονομάζονται οι συμπεριφορές που έχουν στόχο να φοβίσουν ή να βλάψουν κάποιον άνθρωπο ή άλλο ζώο. Το γρύλισμα , το "δείξιμο" των δοντιών, το δάγκωμα είναι μερικές από τις επιθετικές συμπεριφορές των σκύλων. Αν και είναι φυσιολογικές για τα σκυλιά, θεωρούνται γενικώς απαράδεκτες από τους ανθρώπους.

Από την μεριά των σκύλων, υπάρχει πάντοτε κάποιος λόγος, κάποια αιτία, για την έκφραση της επιθετικότητας. Επειδή οι άνθρωποι και τα σκυλιά έχουν διαφορετικά συστήματα και κωδικούς επικοινωνίας, παρανοήσεις και διάφορα προβλήματα μπορούν να δημιουργηθούν κατά την συνύπαρξη των δυο "φίλων".

Ένα παιδάκι μπορεί να έχει την πρόθεση να δείξει τηναγάπη του σε κάποιο άγνωστο σκυλί με το να απλώσει τα χέρια του και να το αγκαλιάσει, αλλά το σκυλί να θεωρήσει -σύμφωνα με τους κανόνες συμπεριφοράς του είδους και τις εμπειρίες του- αυτή την κίνηση επιθετική (π.χ. προσπάθεια πνιγμού) και να αντιδράσει άσχημα (π.χ. να δαγκώσει το παιδάκι στο πρόσωπο).

Τα σκυλιά δεν είναι "τρελά", επιθετικά, ή σχιζοφρενικά όταν εκδηλώνουν επιθετική συμπεριφορά. Υπερασπίζονται , φυσιολογικότατα κατά την γνώμη τους, τον εαυτό τους, την οικογένειά τους, την περιουσία τους κ.λ.π.

Η επιθετικότητα σκύλων δεν είναι χαρακτηριστικό μιας ή και περισσοτέρων ράτσων. Συναντάται σε όλες τις ράτσες και σε όλα τα μεγέθη (Κόκερ, Μαλτέζ, Ροτβάιλερ κ.λ.π.). Η επιθετικότητα δεν είναι κληρονομική, δεν είναι θέμα γονιδίων. Η τάση (προδιάθεση) και η ανεκτικότητα σε διάφορα ερέθισματα είναι. Για παράδειγμα, μια ράτσα μπορεί να αντιδράει (έχει την τάση) πιο ενωρίς και διαφορετικά από κάποιο άλλη σε ένα ορισμένο ερέθισμα. Μέσω της εκπαίδευσης το σημείο εκδήλωσης επιθετικότητας ή ανεκτικότητας του σκύλου μπορεί να επηρεαστεί (αυξάνεται ή μειώνεται). Οι εμπειρίες του σκύλου (ευχάριστες ή δυσάρεστες) και το ανθρώπινο περιβάλλον είναι ,συνήθως, με διαφορά ο μεγαλύτερος παράγοντας πρόκλησης επιθετικότητας στα σκυλιά.

Επιθετικότητα μπορεί να έχουμε στα σκυλιά και για λόγους υγείας (γενετικά ή επίκτητα νευρολογικά προβλήματα), δυσλειτουργία αδένων κ.λ.π.

΄Επειδή η επιθετικότητα είναι τόσο πολύπλοκη και επειδή οι πιθανές συνέπειές της είναι τόσο σοβαρές, συστήνω στους φίλους "κηδεμόνες" σκύλων, να ζητούν άμεσα επαγγελματική βοήθεια από έμπειρους θετικούς εκπαιδευτές σκύλων (που δεν χρησιμοποιούν καμιά μορφή βίας)

SEXY AND HOT .... τα φούξια εσώρουχα της δασκαλίτσαςΟλόκληρη η gallery στην Agenda του Rc-Cafe

Ξανανοίγει η συζήτηση για την ψυχρή σύντηξη

Oι Martin Fleischmann και Stanley Pons

Η μακρόχρονη διαμάχη για την ψυχρή σύντηξη αναθερμαίνεται στο συνέδριο της Αμερικανικής Χημικής Εταιρείας αυτή την εβδομάδα.

20 χρόνια συμπληρώθηκαν χθες από την ημέρα που οι Martin Fleischmann και Stanley Pons ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν την ψυχρή σύντηξη η οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως μία απεριόριστη πηγή καθαρής ενέργειας. Αν και όλες οι απόπειρες για να επαναληφθούν τα αποτελέσματα του πειράματός τους απέτυχαν, δεν είναι λίγοι αυτοί που επιμένουν ότι η ψυχρή σύντηξη είναι εφικτή.

Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν διάφορες μέθοδοι οι οποίες υποτίθεται ότι παράγουν ενέργεια μέσω σύντηξης.

Σε μία προσπάθεια να αποφευχθούν αρνητικοί συνειρμοί για μία επιστημονική θεώρηση που έχει δεχτεί πλήθος επικρίσεων και αμφισβήτηση, η έρευνα στο συγκεκριμένο πεδίο παρουσιάζεται κάτω από την ομπρέλα των «πυρηνικών αντιδράσεων χαμηλής ενέργειας» ή αλλιώς LENR.

Ο Gopal Coimbatore, επικεφαλής του προγράμματος της Αμερικανικής Χημικής Εταιρείας για μία συνεδρίαση περί LENR στο συνέδριο του 2007, δήλωσε ότι «σε έναν κόσμο που αντιμετωπίζει ενεργειακή κρίση, αξίζει να διερευνήσουμε όλες τις πιθανότητες».

Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους τρόπους παραγωγής ενέργειας με σύντηξη που απαιτούν τεράστια λέιζερ ή μαγνητικές αίθουσες γεμάτες θερμά αέρια, η ψυχρή σύντηξη επιτυγχάνεται πολύ πιο εύκολα. Οι Pons και Fleischmann διοχέτευσαν ηλεκτρικό ρεύμα μία απλή συσκευή, το ηλεκτρολυτικό κύτταρο (δύο πλάκες παλλαδίου που χωρίζονται από βαρύ ύδωρ με άλατα λιθίου), σε θερμοκρασία δωματίου. Όταν παρατήρησαν άνοδο της θερμότητας εντός της συσκευής, υποστήριξαν την παραγωγή ενέργειας από πυρηνική σύντηξη.

Ωστόσο, πλήθος προσπαθειών για επανάληψη του πειράματος, μία εκτενέστατη αξιολόγηση της έρευνας πάνω στην ψυχρή σύντηξη από το Αμερικανικό Τμήμα Ενέργειας και κάποια χρόνια που αφιέρωσαν οι ίδιοι οι Pons και Fleischmann απέτυχαν να καταστήσουν πραγματικότητα την ψυχρή σύντηξη.

Ο Frank Close, καθηγητής θεωρητικής φυσικής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, τονίζει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα με τους ισχυρισμούς των επιστημόνων της ψυχρής σύντηξης είναι ότι καμία σχετική έρευνα δεν έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητες πηγές – ένα πρόβλημα που ενέσκηψε ήδη από την πρώτη ανακοίνωση.

Οι πρόσφατες εργασίες περιλαμβάνουν πολλές από τις λεπτομέρειες της αρχικής δουλειάς των Pons και Fleischmann, όπως ο τύπος του μετάλλου στα ηλεκτρόδια και το είδος του νερού που προκύπτει από ένα βαρύ ισότοπο του υδρογόνου.

Μία εντελώς νέα προσέγγιση θα παρουσιαστεί από ειδικούς του Πανεπιστημίου του Χοκάιντο, που εντόπισαν ανεξήγητη παραγωγή θερμότητας σε μία αίθουσα γεμάτη με συμπιεσμένο υδρογόνο και ένα χημικό που ονομάζεται φαινανθρένιο.

Ο καθηγητής Close σχολιάζει ότι πολλά ανεξήγητα φαινόμενα έχουν προκύψει τα τελευταία 20 χρόνια από την αναγγελία των Pons και Fleischmann. «Αν εμφανιστώ με ένα περίεργο φαινόμενο και το ονομάσω ψυχρή σύντηξη, ξέρω ότι θα προκαλέσω το ενδιαφέρον των ρεπόρτερ. Το να πείσω την επιστημονική κοινότητα είναι ένα τελείως διαφορετικό πράγμα».

focus

Η Ν. Κορέα αντικαθιστά τους δασκάλους με ρομπότ!

robotteacher.jpg

Σύμφωνοι, κάποια στιγμή θα γινόταν, αλλά μήπως είναι λίγο νωρίς ακόμα; Μάλλον όχι, σύμφωνα με τους νοτιοκορεάτες. Το υπουργείο Παιδείας στην πρωτοπόρο χώρα της Άπω Ανατολής αποφάσισε να βάλει τη νέα τεχνολογία σε κομβικό της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Μέχρι το 2012, θα έχουν εγκατασταθεί ρομποτικοί βοηθοί δασκάλου σε 400 περίπου παιδικούς σταθμούς, ενώ λίγους μήνες μετά το πρόγραμμα θα επεκταθεί σε 8.000 σταθμούς και νηπιαγωγεία.

Προς το παρόν, φαίνεται ότι δάσκαλοι με σάρκα και οστά γλιτώνουν τη συνταξιοδότηση. Τα κορεάτικα ρομποτάκια θα έχουν κατά το πρώτο διάστημα περιορισμένες αρμοδιότητες. Μεταξύ άλλων, θα λένε παραμυθάκια στα παιδιά και θα παίρνουν μηνύματα από τους γονείς, τα οποία μετά θα προωθούν στα πιτσιρίκια.

Σε περίπτωση που το πρόγραμμα πάει καλά, θα επεκταθεί και στα δημοτικά σχολεία. Προφανώς, με τον καιρό θα προστεθούν κι άλλες αρμοδιότητες στα ρομπότ και δεν αποκλείεται κάποια στιγμή η ανθρώπινη παρουσία στην έδρα να είναι περιττή.

Είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι οι Pink Floyd δεν είχαν στο μυαλό τους αυτές τις εικόνες όταν έγραφαν το Another Brick In The Wall...

Ψάρι φρέσκο ή ιχθυοκαλλιέργειας: ποιο είναι πιο υγιεινό;

* Συντάκτης:
* Πέτσιος Δημήτριος Msc (Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος)

 • Στις μέρες μας ακούγονται πάρα πολλά για τα ψάρια και τα οφέλη της τακτικής κατανάλωσής τους στην υγεία. Τα ψάρια αποτελούν μία τροφή πλούσια στα ευεργετικά ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία σύμφωνα με μελέτες μειώνουν τον κίνδυνο για αιφνίδιο καρδιακό θάνατο και σχετίζονται με ένα καλύτερο λιπιδαιμικό προφίλ.

  Παράλληλα, περιέχουν υψηλές ποσότητες πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας, ενώ είναι φτωχά στα επιβλαβή κορεσμένα λιπαρά. Χάρη στα συγκεκριμένα οφέλη οι διεθνείς οργανισμοί προτείνουν πως τα ψάρια, ειδικότερα τα λιπαρά, καλό θα είναι να καταναλώνονται 2 φορές την εβδομάδα. Ένα από τα πιο γνωστά, στο ευρύ κοινό, λιπαρά ψάρια είναι ο σολωμός. Ωστόσο, τελευταία ακούγονται πολύ συχνά ανησυχίες σχετικά με τις συνέπειες του φορτίου των βαρέων μετάλλων και άλλων χημικών που μπορεί να “μεταφέρει” ο σολωμός στην υγεία.

  Ειδικότερα, μελέτες έχουν δείξει πως συγκεκριμένα είδη ψαριών μπορεί να είναι επιμολυσμένα με μεθυλυδράργυρο, διοξίνες και πολυχλωριωμένα διφαινύλια (methylmercury, dioxins and polychlorinated biphenyls, PCBs).Μία αναφορά του 2003 από την Ομάδα Εργασίας για το Περιβάλλον στις ΗΠΑ (Environmental Working Group) αποκάλυψε πως ο σολωμός που εκτρέφεται στην περιοχή περιέχει πολύ υψηλές ποσότητες των τοξικών PCBs.

  Στον αντίποδα βρίσκονται τα αποτελέσματα μίας μελέτης από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Harvard, σύμφωνα με την οποία τα οφέλη για την υγεία που προέρχονται από την κατανάλωση είτε φρέσκου είτε εκτρεφόμενου σολωμού, ξεπερνούν κατά πολύ τους πιθανούς κινδύνους. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον αναπληρωτή καθηγητή Eric Rimm που διεξήγαγε την έρευνα, τα οφέλη είναι 300-1000 φορές περισσότερα από τους κινδύνους, κάτι που οφείλεται κατά κύριο λόγο στην πρόσληψη των ω-3 λιπαρών οξέων.

  Βέβαια, τα ω-3 λιπαρά οξέα δεν περιέχονται μόνο στο σολωμό. Στην κατηγορία των λιπαρών ψαριών που αλιεύονται μάλιστα στην περιοχή της Μεσογείου συμπεριλαμβάνονται η σαρδέλα, η τσιπούρα, το φαγκρί, το μπαρμπούνι, ο κολιός, η γόπα και άλλα. Τα συγκεκριμένα είδη έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής με αποτέλεσμα να έχουν λιγότερες πιθανότητες να αποθηκεύσουν υψηλές ποσότητες τοξικών ενώσεων. Επίσης, καλό θα είναι να καταναλώνονται ψητά ή βραστά και όχι τηγανιτά, αφού το τηγάνισμα καταστρέφει ένα μεγάλο μέρος των ω-3 λιπαρών οξέων που περιέχουν.

  Η κατανάλωση μιας ποικιλίας διαφορετικών ειδών ψαριών εκτός από την υγεία είναι ευεργετική και για το περιβάλλον. Με αυτόν τον τρόπο περιορίζεται η πιθανότητα να προκληθεί τοξικότητα στο άτομο από την αποκλειστική κατανάλωση ενός συγκεκριμένου είδους ψαριού, ενώ παράλληλα οι συνέπειες για το οικοσύστημα δεν είναι τόσο καταστροφικές όσο στην περίπτωση εκείνη όπου ο καθένας καταναλώνει ένα συγκεκριμένο μόνο είδος ψαριού.

Με κάθε βρισιά κι ένα ποτό κερασμένο

Με κάθε βρισιά κι ένα ποτό κερασμένο". Αυτή είναι η λογική που ακολουθεί ένα μπάρ στην πόλη της Κουγιέρα στην Ισπανία, το οποίο κάνει πλέον χρυσές δουλειές.


Στο εν λόγω μπαρ λοιπόν οι πελάτες προκειμένου να εξασφαλίσουν δωρεάν ποτό πρέπει να βρίσουν τον σερβιτόρο ή τον μπάρμαν, ωστόσο η βρισιά πρέπει να είναι τουλάχιστον ευφάνταστη ή αστεία.

«Όταν μπαίνεις κατάκοπος μετά τη δουλειά, μπορείς να τους βρίσεις άνετα, να τους πεις "καθίκια" ή "μ*******", κι εκείνοι θα το χαρούν τόσο που θα σε κεράσουν ένα ποτό» εξομολογείται ο Αντόνιο Οσσά, τακτικός θαμώνας του μπαρ.

Ο ίδιος ο ιδιοκτήτης, πολωνός στην καταγωγή Μπερνάρντ Μαριούζ, ισχυρίζεται πως εφάρμοσε αυτήν την τακτική γιατί είναι προτιμότερο να υπάρχει ένα συγκεκριμένο μέρος να ξεσπούν οι κουρασμένοι και τσαντισμένοι με τη ζωή τους πελάτες, παρά να τα ακούει όλα η οικογένεια τους ...;

(σ.σ. Όσοι ...; ενδιαφέρεστε το μπαρ λέγεται «Casa Pocho» και βρίσκεται στην πλατεία της πόλης Κουγιέρα, κοντά στη Βαλένθια)

Υδροπλάνο.. τσέπης

Ένα κάστρο από σανό.Ένας Αυστραλός αγρότης δημιούργησε ένα γιγάντιο κάστρο από δέματα σανού.

Ο 40χρονος Rob Marshall, πέρασε 6 ώρες στο τρακτέρ του, για να κατασκευάσει αυτό το οικοδόμημα, διαστάσεων μήκους 30m και ύψους 6m.

Λέει, ότι το εμπνεύστηκε μετά από την κατανάλωση μερικών μπουκαλιών μπύρας με φίλους του και τώρα έχει γίνει τουριστικό αξιοθέατο.

Εκατοντάδες επισκέπτες έχουν περάσει ήδη την πόρτα του και δημιουργήθηκε μόλις πριν λίγες μέρες στην Δυτική Victoria, στην Αυστραλία.

Ο κ. Marshall, που έχει μία φάρμα με πρόβατα και ένα οινοποιείο είπε:

"Όλα τα υπόστεγα του σανού ήταν γεμάτα, έτσι έπρεπε να αποθηκεύσω αναγκαστικά αυτόν τον σανό στο ύπαιθρο.
Ήπιαμε λίγη VBs (δημοφιλής πικρή μπύρα της Αυστραλίας)με μερικούς φίλους που είχαν έρθει.
Ήταν η έμπνευση της μπύρας.
Καθώς σκεπτόμουν πως μπορεί να γίνει, συνειδητοποίησα ότι μπορούσα να φτιάξω αυτήν την κατασκευή πολύ εύκολα με την βοήθεια του τρακτέρ.
Το έβαλα μπρος και σε 5-6 ώρες είχε γίνει το κάστρο.
Πιστεύω ότι αυτό ήταν ένα κομμάτι που βγήκε από μέσα μου.Πάντα υπάρχουν σημαντικές δουλειές που πρέπει να γίνουν σε μία φάρμα, αλλά μόνο δουλειά χωρίς διασκέδαση κάνει την ζωή πολύ μελαγχολική.
Είμαι πολύ ευτυχισμένος που το έκανα."

Ο Rob είπε, ότι η αρχική ιδέα ήταν να γίνει ένα μέρος για να πίνουν την μπύρα τους, αλλά μόλις έγινε, γρήγορα γέμισε με τουρίστες.

Είπε χαρακτηριστικά:
"Το όνειρο ήταν να έρχονται μερικοί φίλοι μέσα και να πίνουμε μπύρα.
Αλλά είναι ορατό από τον δρόμο, έτσι σύντομα εκατοντάδες άτομα άρχισαν να σταματούν και να έρχονται να ρίξουν μία ματιά.
Δεν με απασχολεί, τους καλοδέχομαι.Αλλά όλοι θέλουν να τραβάνε φωτογραφίες.Και αυτό έχει αρχίσει να με στεναχωρεί κάπως, γιατί δεν είναι αυτό που ονειρευόμουν."

Ο κ. Marshall είναι παντρεμένος με την 34χρονη Gill,έχουν τέσσερα παιδιά, ηλικίας από 8χρονών μέχρι 10 μηνών και η φάρμα ανήκει στην οικογένειά του πάνω από 100 χρόνια.

Ο κ. Marshall τελειώνοντας την συζήτηση για το κάστρο είπε:
"Όταν το ολοκλήρωσα αισθανόμουν ότι κάτι έλειπε.Έτσι του πρόσθεσα σημαίες και τώρα δείχνει σαν αληθινό κάστρο.
Ο οκτάχρονος γιος μου το λατρεύει.Οι φίλοι του το ζηλεύουν,τους ξετρελαίνει να παίζουν συνέχεια μέσα σε αυτό."

Το κάστρο θα παραμείνει άλλες έξι εβδομάδες, μετά θα χρησιμοποιηθεί για τροφή των προβάτων του.
kakoslykos7

Ταξίδι Λίμνη Πλαστήρα

Eίναι το στολίδι του νομού Καρδίτσας και έχει δικαιολογημένα συμβάλει σημαντικά στην τουριστική του ανάπτυξη.

Ο Νικόλαος Πλαστήρας το 1925 είχε την ιδέα της κατασκευής του φράγματος και σήμερα όλοι τον μνημονεύουν...

Οδοιπορικό

Aφήστε την Καρδίτσα με προορισμό τα παραλίμνια χωριά. Αφού περάσετε τη Μητρόπολη, συνεχίστε νοτιοδυτικά και θα φτάσετε στο ορεινό χωριό Μεσενικόλας. Εκεί να προσκυνήσετε στο ξωκλήσι της Ζωοδόχου Πηγής, του 1647. Σειρά έχει το Μορφοβούνι, ιδιαίτερη πατρίδα του Νικoλάου Πλαστήρα. Αν προχωρήσετε πιο χαμηλά θα βρεθείτε δίπλα στη λίμνη, στο χώρο αναψυχής του Δασαρχείου. Το τοπίο είναι μοναδικής ομορφιάς, αφού μπροστά σας απλώνεται η λίμνη και στις όχθες της κατηφορίζουν πανύψηλα δέντρα.

Έπειτα γνωρίστε την Κερασιά και σταθείτε λίγο στο γραφικό οικισμό του Αγίου Γεωργίου. Συνεχίζοντας στον ίδιο δρόμο θα φτάσετε στην κατάφυτη Πεζούλα με τα πέτρινα σπίτια και την εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα, του 16ου αι.. Θα δείτε ακόμη κι έναν παραδοσιακό νερόμυλο! Στρίψτε δυτικά για να περάσετε και από τη Φυλακτή, που είναι από τα πιο τουριστικά χωριά της περιοχής. Εκεί ξεχωρίζει η εκκλησία της Αγίας Τριάδας καθώς και η γραφική πλατανοσκέπαστη πλατεία. Λίγο πριν το Νεοχώρι θα δείτε τα Καλύβια Πεζούλας, όπου υπάρχει πλαζ για μπάνιο στη λίμνη (το καλοκαίρι, εννοείται!). Κάνετε βόλτα στο Νεοχώρι και λίγο πιο κάτω σας περιμένει το χωριό Μπελοκομίτης, με την καλύτερη θέα.

Συνεχίζοντας θα φτάσετε στην Καρίτσα. Δείτε το σπήλαιο του Γάκη, αλλά και την Παναγιά Πελεκητή, που είναι σκαλισμένη επάνω σε ένα βράχο. Σειρά έχει το καλύτερο σημείο της διαδρομής: το φράγμα! Αξίζει να ανεβείτε ως επάνω για να θαυμάσετε το πανόραμα. Μπροστά σας απλώνεται η βαθυγάλανη λίμνη με όμορφα δάση να την περιτριγυρίζουν, ενώ ανάμεσά τους ξεφυτρώνουν οι στέγες από τα σπίτια. Ακριβώς απέναντί σας θα δείτε και το μικρό νησάκι Νιάγκα.

Έπειτα θα διασχίσετε τα πανέμορφα χωριά Καστανιά και Λαμπερό για να βρεθείτε στην Ιερά Μονή Πέτρας. Το ιστορικό αυτό μοναστήρι λειτούργησε και ως κρυφό σχολειό. Από κει να συνεχίσετε μέχρι το χωριό Καταφύγιο, και ακόμα πιο ψηλά στη Μονή Κορώνας, που προσφέρει εκπληκτική θέα στο θεσσαλικό κάμπο. Τελευταίος σταθμός σας θα είναι το Μοσχάτο, ένα ακόμη αξιόλογο χωριό.

Σπορ

Περπατήστε με την ψυχή σας ανάμεσα στα έλατα και τις καστανιές. Για πεζοπορία υπάρχουν ειδικά μονοπάτια στο Εκπαιδευτικό Δάσος, αλλά μπορείτε να περπατήσετε και στο Οικολογικό Μονοπάτι, μία διαδρομή μήκους 32 χλμ., που συνδέει τα Ζυγογιαννέικα με το χωριό Άγραφα στην Ευρυτανία. Μπορείτε να κάνετε και ορειβασία, αφού κοντά στον Μπελοκομίτη -στην τοποθεσία Ελατάκος- λειτουργεί ορειβατικό καταφύγιο σε υψόμετρο 1455 μ.. Κοντά στο φράγμα υπάρχει Παρατηρητήριο Πτηνών, ένα ενδιαφέρον και ακίνδυνο σπορ. Στην περιοχή μπορείτε ακόμη να κάνετε ιππασία, ορειβατική ποδηλασία, σκι (στο χιονοδρομικό κέντρο στο χωριό Νεράιδα), παραπέντε και ανεμόπτερο.

Δείτε οπωσδήποτε

Στο Νεοχώρι να περάσετε από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Έρευνας και Ενημέρωσης για να μάθετε σχετικά με το φυσικό περιβάλλον και τα οικοσυστήματα.

Πού και τι θα φάτε

Δοκιμάστε τραχανά, πίτες, αγραφιώτικα τυριά και κρέατα, τα οποία θα συνοδέψετε με κόκκινο κρασί από τα αμπέλια της Καστανιάς. Αναζητήστε ακόμη φρέσκο σολομό που ψαρεύεται από τη λίμνη. Καλό φαγητό θα βρείτε στις ταβέρνες Μανιτάρι και Αγνάντι στο Νεοχώρι καθώς και στο Φαγοπότι -ξεχωρίζει για το φαγητό του- και (για ψαρικά) στην πλαζ Πεζούλας, στην Πεζούλα. Επίσης, μπορείτε να καθίσετε για φαγητό και στα εστιατόρια των ξενώνων ή στις ταβέρνες του Μεσενικόλα, του Λαμπερού και των άλλων χωριών.

Τι θα πάρετε μαζί σας

Θα βρείτε είδη λαϊκής τέχνης, ξυλόγλυπτα και μάλλινα. Προμηθευτείτε ακόμη τοπικά προϊόντα, όπως πλιγούρι, μέλι και θαυμάσιο κρασί.

Πληροφορίες

Μετάβαση: Θα φτάσετε στην Καρδίτσα (300 χλμ. από Αθήνα και 228 χλμ. από Θεσ/νίκη). Μετά θα κάνετε άλλα 30 χλμ. για τη Λίμνη. Τα χωριά δεν απέχουν πολύ μεταξύ τους και ο δρόμος είναι σχετικά καλός. Στην Καρδίτσα μπορείτε να πάτε και με λεωφορείο του ΚΤΕΛ (Αθήνα τηλ.: 210-8317181, Θεσ/νίκη τηλ.: 2310-522162).


Χρήσιμα:

Αυτόματο: 24410.

Κοινότητα Πεζούλας: 92298.

Αγροτικό Ιατρείο Πεζούλας: 92297.

Koινότητα Φυλακτής: 92585.

Τουριστική Αστυνομία: 21534.

Γραφείο Οικοτουρισμού: 26345, 42363.

Πόσο νούμερο είσαι;


Αγαπάς το πέος σου. Σου αρέσουν οι στατιστικές. Και εδώ που τα λέμε, αυτό που σε αγχώνει περισσότερο στο πέος σου έχει να κάνει με νούμερα, δηλαδή με στατιστικές. Έτσι δεν είναι; Επειδή λοιπόν καταλαβαίνουμε την αγωνία, απορία και δίψα για μάθηση που έχεις, ψάξαμε και βρήκαμε τα πιο χαρακτηριστικά νούμερα που έχουν να ...κάνουν με το πέος. Πάρε μολύβι και χαρτί και σημείωνε.

Μέσος όρος μήκους ενός πέους σε χαλαρή στάση: 8,8 εκατοστά

Μέσος όρος μήκους ενός πέους σε στύση: 13 εκ.-16 εκ.

Το μεγαλύτερο πέος που έχει μετρηθεί μέχρι σήμερα: 33 εκατοστά

Το μικρότερο: 2 εκατοστά

Το μεγαλύτερο πέος του ζωϊκού βασιλείου: 3,35 μέτρα (της μπλε φάλαινας)

Μέση ποσότητα σπέρματος σε μια εκσπερμάτιση: 1-2 κουταλάκια του γλυκού

Μέσος όρος εκσπερματίσεων στη ζωή ενός άνδρα: 7.200 φορές

Μέσος όρος εκσπερματίσεων από αυνανισμό: 2.000

Μέσος όρος ποσότητας σπέρματος που ένας άνδρας παράγει στη ζωή του: 52,9 λίτρα

Μέση ταχύτητα εκσπερμάτισης: 56 χ.λ.μ./ ώρα

Μέσος όρος θερμίδων σε μια κουταλιά σπέρματος: 7

Πιο ερεθιστική ώρα της ημέρας/ εποχή του χρόνου, για έναν άνδρα: Νωρίς το πρωί/ Φθινόπωρο

Πιο αποτελεσματικοί τρόποι για να βελτιώσεις την σεξουαλική σου απόδοση: Κόψιμο του καπνίσματος, γυμναστική, και χάσιμο βάρους

Ποσοστό ανδρών που ομολογούν ότι αυνανίζονται: 60% Ποσοστό ανδρών που ομολογούν ότι αυνανίζονται τουλάχιστον μία φορά την ημέρα: 54%

Ποσοστό που ομολογεί ότι αισθάνεται ενοχές που αυνανίζεται τόσο συχνά: 41%

Χρόνος που μεσολαβεί μεταξύ δυο στύσεων: Από 2 λεπτά μέχρι 2 εβδομάδες

Μέσος όρος στύσεων την ημέρα ενός άνδρα: 11

Μέσος όρος στύσεων κατά τη διάρκεια της νύχτας: 9

Διάρκεια ζωής του σπέρματος: 2 ½ μήνες (από την παραγωγή στην κατανάλωση!)

Πάχος του μέσου προφυλακτικού: .07χιλ

Πάχος των extra λεπτών προφυλακτικών: .05χιλ

Ταχύτητα με την οποία η ερωτική διέγερση ταξιδεύει από το δέρμα στον εγκέφαλο: 210 χλμ./ώρα

Όλα τα πέη έχουν μια ελαφρά κλίση προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά. Δεν υπάρχει απόλυτα ίσιο πέος.

Οσμές που αυξάνουν την ροή του αίματος προς το πέος: Λεβάντα, Σοκολάτα, Γλυκόριζα
menshealth
ευχαριστούμε τον φίλο Γιάννη E. για το θέμα
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory