Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τετάρτη, 14 Απριλίου 2010

Ρευστό remote control

Panasonic_Gel.jpg

Το remote control που βλέπετε είναι εφεύρεση της Panasonic και σίγουρα αλλάζει τα δεδομένα σε μια κατηγορία συσκευών που δεν έχει εξελιχθεί ιδιαίτερα από το ξεκίνημά της. Η βασική καινοτομία είναι το ευμετάβλητο σχήμα του. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι θυμίζει παχύρευστη ουσία στη συμπεριφορά του.

Όταν ενεργοποιηθεί, το remote γίνεται άκαμπτο και λειτουργεί όπως όλα τα χειριστήρια. Η Panasonic έχει προσθέσει κι ένα ψυχεδελικό εφέ που εμφανίζεται σε κατάσταση ηρεμίας. Συγκεκριμένα, υπάρχει στο εσωτερικό του ένα παλλόμενο φως, δίνοντας την εντύπωση ότι είναι ζωντανό.

Δεν ξέρουμε ακόμη πότε θα βγει στην αγορά. Υποθέτουμε σύντομα.

Πηγή: Next Nature

Άνδρες και πορνό: Μια σχέση... πάθους (;)

«Ανακάλυψα πορνογραφικό υλικό στον υπολογιστή του και ανησυχώ», «αυνανίζεται βλέποντας κρυφά ερωτικές ταινίες και πιστεύω πως αυτό έχει επίδραση στην ερωτική μας ζωή», «είναι φυσιολογικό να εξακολουθεί να βλέπει πορνό, παρ’ όλο που η σεξουαλική μας ζωή είναι ικανοποιητική;».
Μία από τις δημοφιλέστερες ερωτήσεις που λαμβάνει η στήλη «Ο
Ειδικός σας Απαντά» του ένθετου Sex και Σχέσεις του in2life έχει να κάνει με μια… σχέση ζωής: αυτή των ανδρών με το πορνό. Γιατί βλέπουν ερωτικές ταινίες πολύ περισσότερο απ’ ότι οι γυναίκες; Πώς μπορούν αυτές να επηρεάσουν τις σχέσεις και τη σεξουαλική τους ζωή; Σημαίνει το ότι καταφεύγουν στο πορνό πως δεν είναι ευχαριστημένοι από την τωρινή παρτενέρ τους;

Κατ’ αρχάς, να ξεκαθαρίσουμε κάτι βασικό. Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη τον περασμένο Δεκέμβριο από το Πανεπιστήμιου του Μόντρεαλ, και δημοσιεύθηκε κάνοντας πάταγο στον ξένο τύπο, όλοι οι άνδρες βλέπουν πορνό. Το εντυπωσιακό εδώ είναι ότι οι ερευνητές του πανεπιστημίου έφθασαν στο συγκεκριμένο συμπέρασμα… κατά λάθος, ξεκινώντας να ερευνήσουν τις διαφορές στη σεξουαλική συμπεριφορά των ανδρών που έβλεπαν πορνό με εκείνων που δεν είχαν δει ποτέ.

Η έρευνα ανατράπηκε, και έβγαλε ένα τελείως διαφορετικό –αν και εξίσου σημαντικό– πόρισμα από εκείνο στο οποίο στόχευε, καθότι το δείγμα εκείνων που δεν είχαν δει ποτέ πορνό απλά δε βρέθηκε ποτέ. Να το πούμε απλούστερα; Οι ερευνητές δεν κατάφεραν να βρουν ούτε έναν άνδρα που να μην έχει δει ποτέ πορνό.
Αφού, λοιπόν, δεν είχαν τις δύο ομάδες που ήθελαν να συγκρίνουν, οι επιστήμονες μελέτησαν τις διαφορές στην «κατανάλωση πορνό» ανάμεσα σε δεσμευμένους και αδέσμευτους άνδρες, καταλήγοντας ότι οι πρώτοι βλέπουν ερωτικές ταινίες κατά μέσο όρο 1,7 φορές την εβδομάδα για είκοσι λεπτά, ενώ οι δεύτεροι τρεις φορές την εβδομάδα για σαράντα λεπτά. Το 90% του πορνογραφικού υλικού προέρχεται από το internet, και το υπόλοιπο 10% από video club.

Ανάμεσα στα συμπεράσματα της έρευνας ήταν επίσης το ότι οι ταινίες επιλέγονται με βάση την αντιστοιχία του περιεχομένου τους στα προϋπάρχοντα σεξουαλικά γούστα του καθενός. Ο Καθηγητής Simon Louis Lajeunesse, επικεφαλής της έρευνας, σημειώνει πως η πορνογραφία δεν έχει κανένα αρνητικό αντίκτυπο στη σεξουαλικότητα ή τη σεξουαλική συμπεριφορά των ανδρών. «Κανείς εκ των συμμετεχόντων δεν είχε παθολογική σεξουαλικότητα –μάλιστα, όλες οι σεξουαλικές τους πρακτικές ήταν μάλλον συμβατικές. Οι ερωτικές ταινίες δεν αλλάζουν τις αντιλήψεις τους για τις γυναίκες ή για τις σχέσεις τους μαζί τους».

Ωραία, λοιπόν. Όλοι οι άνδρες βλέπουν πορνό, κι αυτό δεν επηρεάζει ούτε εκείνους, ούτε τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις, ούτε τις σχέσεις τους. Το φλέγον ερώτημα, όμως, είναι γιατί οι άνδρες βλέπουν πορνό; Ή για την ακρίβεια, γιατί έχουν αυτή τη σχέση πάθους με το πορνό, η οποία μας εμποδίζει να δώσουμε την απάντηση «για τον ίδιο λόγο που βλέπουν και οι γυναίκες: από περιέργεια/ για να πάρουν ιδέες/ επειδή έχουν καιρό να κάνουν σεξ»; Κι εδώ οι απόψεις διίστανται.
Σύμφωνα με τον δρ. Russell Stambaugh, ψυχολόγο και σεξοθεραπευτή από το Ann Arbor του Michigan, ο σεξουαλικός ερεθισμός που προκαλείται από το πορνό συνδέεται με τους κατοπτρικούς νευρώνες του εγκεφάλου, αυτούς που προκαλούν τη μηχανική επανάληψη μιας πράξης που εκτυλίσσεται μπροστά μας, όπως π.χ. το ότι βρισκόμαστε σε ένα εστιατόριο και σηκώνουμε το ποτήρι για να πιούμε κρασί την ώρα που κάνει το ίδιο και ο συνοδός μας.

Ο δρ. Stambaugh επισημαίνει ότι ο ανδρικός εγκέφαλος είναι προγραμματισμένος να ερεθίζεται εύκολα σεξουαλικά, ώστε να είναι έτοιμος για… δράση οποτεδήποτε προκύπτει η ευκαιρία –γεγονός που σχετίζεται με τα πρωτόγονα ένστικτα της αναπαραγωγής και διαιώνισης του είδους, στα οποία τελικά καταλήγει κάθε απόπειρα ανάλυσης και εξήγησης της σεξουαλικής συμπεριφοράς.

Από την άλλη, η δρ. Lonnie Barbach, σεξοθεραπεύτρια από το Σαν Φρανσίσκο, επισημαίνει ότι, πολύ πιο απλά, «ακριβώς επειδή δεν έχει να κάνει με το τι κάνουν στο σπίτι με τη σύντροφό τους, είναι η καινοτομία, το πρωτόγνωρο, το κάτι διαφορετικό που κάνει το πορνό ερεθιστικό».

Μια τρίτη, λίγο πιο κυνική, άποψη, εκφράζει ο δρ. Jed Diamond, συγγραφέας του βιβλίου The Irritable Male Syndrome και διευθυντής του προγράμματος υγείας Men Alive. «Στον πραγματικό κόσμο, οι σχέσεις μαστίζονται από άγχος και αβεβαιότητα. Ο κόσμος του πορνό είναι πάντα προβλέψιμος και υπό έλεγχο» λέει, μεταξύ άλλων, στο πολύ ενδιαφέρον δημοσίευμα του ThirdAge.com.

Εκεί όπου όλες οι απόψεις συγκλίνουν είναι ότι το πρόβλημα με το πορνό στα ζευγάρια είναι η ενοχή και η μυστικότητα. «Αν η γυναίκα καταλάβει ότι οι ερωτικές ταινίες δεν είναι το υποκατάστατό της, και ο άνδρας δε νιώθει την ανάγκη να κρύβεται ή να λέει ψέματα για αυτή του τη συνήθεια, οι σεξουαλικές συζητήσεις θα γίνουν πιο ανοιχτές και η σεξουαλική σχέση περισσότερο υγιής. Το πρόβλημα ποτέ δεν είναι το πορνό. Είναι η επικοινωνία και η ειλικρίνεια του καθενός προς τον άλλο» καταλήγει ο δρ. Stambaugh.
giorgosbiz

Η Casio παρουσιάζει το πράσινο ρολόι

casiopag110c-solarassist.jpg

Η τελευταία γενιά ρολογιών της Ιαπωνικής Casio έχει ήδη παρουσιαστεί. Η εταιρεία φαίνεται πως αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να δράσει και εκείνη για το περιβάλλον και να γίνει "πράσινη".

Οι μηχανικοί της φαίνεται ότι έκαναν την δουλειά τους και έτσι έχουμε το Casio Pathfinder PRG110C-3 το οποίο αν κάνει κάτι καλά, είναι πως με την πρώτη ματιά θα χτυπήσει στο μάτι σας, χάρη στο πρασινό-λαχανί χρώμα του.

Το Pathfinder όμως είναι ένα δείγμα των δυνατοτήτων της Casio, αφού διαθέτει υψόμετρο, βαρόμετρο, θερμόμετρο και ψηφιακή πυξίδα. Επιπλέον διαθέτει και μια μινιατούρα ηλιακή κυψέλη, η οποία είναι ενσωματωμένη στην πρόσοψή του και με την οποία φορτίζει αυτόματα την μπαταρία του.

Σύμφωνα με την Casio, χάρη σε αυτή την ηλιακή κυψέλη που ενσωματώνει το ρολόι της, οι Αμερικανοί - εκεί έγινε η παρουσίαση για αυτό και αναφέρονται σε Αμερικανούς - θα μειώσουν την κατανάλωσε περίπου 1 τρις μπαταριών που καταναλώνουν κάθε χρόνο.

Το ρολόι κοστίζει 250 δολάρια και φαίνεται πως θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά από το Amazon, σε αυτό το θαυμάσιο χρωματάκι της φωτογραφίας.

Πορτραίτα με συνδετήρες

Πορτραίτα με συνδετήρες
Πορτραίτα με συνδετήρες

Πορτραίτα με συνδετήρες

Πορτραίτα με συνδετήρες

Πορτραίτα με συνδετήρες

Πορτραίτα με συνδετήρες

Πορτραίτα με συνδετήρες

Πορτραίτα με συνδετήρες

Πορτραίτα με συνδετήρες

Πορτραίτα με συνδετήρες

Ντεμπούτο για το LG Mini

lgmini.jpg

Η LG ανακοίνωσε και επίσημα την κυκλοφορία ενός νέου smartphone που ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα. Πρόκειται για το LG Mini, με τον κωδικό GD880, το οποίο υπόσχεται την καλύτερη δυνατή εμπειρία στο Internet. Το μυστικό είναι στον browser. Η εφαρμογή που έχει επιλέξει η LG για το νέο της καμάρι είναι συμβατή με την τεχνολογία HTML5. Αν δε σας λέει κάτι ο όρος, μιλάμε για την επόμενη έκδοση της γλώσσας πάνω στην οποία είναι χτισμένο το Internet.

Με άλλα λόγια, το LG Mini είναι έτοιμο να υποδεχτεί το Internet που θα βλέπουμε σε λίγο καιρό και το οποίο θα είναι απολύτως διαδραστικό χωρίς να απαιτούνται τεχνολογίες όπως το Flash της Adobe ή το Silverlight της Microsoft.

Κατά τα λοιπά, το LG Mini έχει touchscreen 3.2 ιντσών, κάμερα 5 megapixels, Wi-Fi, Bluetooth, ραδιόφωνο, accelerometer, microUSB port και υποδοχή για κάρτα microSD.

Το νέο smartphone της κορεάτικης εταιρείας αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη μέσα στον Απρίλιο.

Πώς διαμόρφωσε την ανθρώπινη εξέλιξη ο πόλεμος;

Γιατί κάνουμε πολέμους; Το ερώτημα είναι σύμφυτο με την ανθρώπινη ύπαρξη. Το κόστος στην κοινωνία είναι τεράστιο, ωστόσο παρ’ όλη την πνευματική μας εξέλιξη, οι συρράξεις συνεχίζουν να ξεσπούν στον 21ο αιώνα.

Πρόσφατα, μία νέα θεωρία αμφισβητεί την επικρατούσα άποψη ότι η ένοπλη σύγκρουση είναι προϊόν του ανθρώπινου πολιτισμού και επομένως ένα σχετικά πρόσφατο φαινόμενο. Για πρώτη φορά, ανθρωπολόγοι, αρχαιολόγοι, μελετητές πρωτευόντων θηλαστικών, ψυχολόγοι και πολιτικοί επιστήμονες φαίνεται ότι συμφωνούν: όχι μόνο ο πόλεμος είναι τόσο παλιός όσο το ανθρώπινο είδος, αλλά, όπως ισχυρίζονται, έπαιξε ζωτικό ρόλο στην εξέλιξή μας.

Η θεωρία βοηθά στην εξήγηση «πολεμικών» συμπεριφορών, όπως είναι η δράση συμμοριών. Επιπλέον, υποδεικνύει ότι οι συνεργατικές ιδιότητες που ανέπτυξαν οι άνθρωποι προκειμένου να επιτύχουν τους πολεμικούς στόχους τους, μετεξελίχθηκαν στη σύγχρονη ικανότητα της συνεργασίας για ένα κοινό σκοπό.

Πρόκειται για τα συμπεράσματα συνεδρίου που έλαβε χώρα τον προηγούμενο μήνα στο Πανεπιστήμιο του Όρεγκον σχετικά με την εξελικτική καταγωγή του πολέμου. «Η εικόνα που σχηματίστηκε ήταν αρκετά συνεπής», αναφέρει ο Mark Van Vugt, εξελικτικός βιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Κεντ της Μ. Βρετανίας. «Ο πόλεμος είναι μαζί μας για τουλάχιστον αρκετές δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες, χιλιάδες χρόνια». Πιστεύει ότι ήταν παρών ακόμη και στον κοινό πρόγονο που μοιραζόμαστε με τους χιμπαντζήδες. «Υπήρξε σημαντική πίεση επιλογής στο ανθρώπινο είδος», εξηγεί. Στην πραγματικότητα, αρκετά απολιθώματα πρώιμων ανθρώπων φέρουν τραύματα ως αποτέλεσμα πολεμικής δράσης.

Οι μελέτες υποδεικνύουν ότι οι συρράξεις είναι υπεύθυνες για τουλάχιστον το 10% όλων των ανδρικών θανάτων στους σύγχρονους κυνηγούς-συλλέκτες. «Αυτό είναι αρκετό για να σου τραβήξει την προσοχή», λέει ο Stephen LeBlanc, αρχαιολόγος στο Μουσείο Πίμποντι του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.

Οι ειδικοί στα πρωτεύοντα θηλαστικά γνωρίζουν εδώ και καιρό ότι η οργανωμένη, θανατηφόρα βία είναι συνηθισμένη ανάμεσα σε ομάδες χιμπαντζήδων, των πιο κοντινών συγγενών μας. Ωστόσο, αυτή η βία δεν μπορεί να συγκριθεί με τις σύγχρονες μάχες εκ παρατάξεως. Αντιθέτως, τείνει να παίρνει τη μορφή σύντομων επιδρομών σαρωτικής ισχύος, έτσι ώστε οι επιτιθέμενοι να περιορίσουν τις πιθανότητες τραυματισμού τους. «Δεν είναι όπως στη μάχη του Σομ», εξηγεί ο Richard Wrangham, μελετητής πρωτευόντων στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. «Βγαίνεις μπροστά, χτυπάς και επιστρέφεις πίσω». Αυτή η καιροσκοπική βία βοηθά τους επιτιθέμενους να αποδυναμώσουν τις αντίπαλες ομάδες και μελλοντικά να επεκτείνουν την εδαφική κυριότητά τους.

Τέτοιες επιδρομές είναι εφικτές επειδή οι άνθρωποι και οι χιμπαντζήδες, σε αντιδιαστολή με τα περισσότερα κοινωνικά θηλαστικά, συχνά απομακρύνονται από την κυρίως ομάδα για αναζήτηση τροφής κατά μόνας ή με μικρότερες ομάδες. Στους μπονόμπος –στενούς συγγενείς των ανθρώπων τόσο όσο και οι χιμπαντζήδες- παρατηρείται ελάχιστη ή και μηδενική βία, επειδή συνήθως ζουν σε περιβάλλοντα όπου η πρόσβαση στην τροφή είναι εύκολη και επομένως δεν χρειάζεται να αποκόπτονται από την ομάδα.

Αν η συλλογική βία είναι ενσωματωμένη για πολύ καιρό στην ανθρώπινη κοινωνία, τότε ως είδος πρέπει να έχουμε προσαρμοστεί ψυχολογικά για πολεμικό τρόπο ζωής. Αρκετοί συμμετέχοντες στο συνέδριο παρουσίασαν απτές αποδείξεις ότι οι άντρες –των οποίων το μεγαλύτερο και πιο μυώδες σώμα είναι προσφυέστερο για μάχη- έχουν εξελιχθεί ώστε να είναι επιθετικοί εκτός της ομάδας και συνεργατικοί εντός.

«Υπάρχει κάτι αναπόφευκτα ανδρικό στη συλλογική βία», σχολιάζει η Rose McDermott, πολιτική επιστήμονας στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ. Η επιθετικότητα στις γυναίκες, συνεχίζει, παίρνει περισσότερο λεκτική μορφή παρά αυτή της σωματικής βίας, ενώ αναπτύσσεται κυρίως μεταξύ δύο ατόμων. Αν και μπορεί να υπάρχει παρόμοιο ένστικτο και στις γυναίκες, είναι πολύ μικρότερης έκτασης, επισημαίνει ο John Tooby, εξελικτικός ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας. Αυτό οφείλεται εν μέρει στην εξελικτική μας ιστορία: οι άντρες είναι πιο δυνατοί από τις γυναίκες και επομένως καταλληλότεροι για σωματική βία, ενώ πιθανόν εξηγεί γιατί γυναικείες συμμορίες σχηματίζονται κυρίως σε ειδικά περιβάλλοντα, όπως φυλακές ή σχολεία θηλέων, όπου ο αρσενικός παράγοντας εκλείπει. Επιπλέον, σύμφωνα με τον Tooby, οι γυναίκες διακινδυνεύουν πολύ περισσότερα με την επιθετικότητα, καθώς αφιερώνουν πολύ χρόνο και ενέργεια στην ανατροφή των παιδιών.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι McDermott, Van Vugt και οι συνάδελφοί τους διαπίστωσαν ότι οι άντρες είναι πιο επιθετικοί από τις γυναίκες σε παιχνίδια στρατηγικής. Ωστόσο, η ομάδα του Van Vugt, σε πείραμα που διεξήγαγε, παρατήρησε πιο δυσδιάκριτες συμπεριφορές αναφορικά με το δέσιμο της ομάδας. Για παράδειγμα, οι άντρες φοιτητές ήταν πιο πρόθυμοι από τις γυναίκες να συνεισφέρουν χρήματα για ομαδικούς σκοπούς, αλλά μόνο όταν ανταγωνίζονταν αντίπαλα πανεπιστήμια. Σύμφωνα με τα ευρήματα, το ανδρικό πνεύμα συνεργασίας αναδυόταν μόνο όταν υπήρχε ανταγωνισμός με άλλες ομάδες.

Κάποια στοιχεία αυτής της συμπεριφοράς θα μπορούσαν να αποδοθούν σε συνειδητές επιλογές στρατηγικής, αλλά ο ανθρωπολόγος Mark Flinn από το Πανεπιστήμιο του Μιζούρι βρήκε ότι τα αντανακλαστικά υπέρ της ομάδας προκύπτουν και σε ορμονικό επίπεδο. Βρήκε, για παράδειγμα, ότι οι παίκτες του κρίκετ στον Αγ. Δομήνικο βίωναν αυξημένα επίπεδα τεστοστερόνης μετά από νίκη εις βάρος άλλων χωριών. Αυτή η ορμονική διαφοροποίηση, η οποία ευνοεί την κυριαρχική συμπεριφορά, δεν υπήρχε μετά από νίκη εναντίον τοπικής ομάδας. Παρομοίως, η αύξηση της τεστοστερόνης που παρατηρείται στους άντρες παρουσία μίας γυναίκας, απουσιάζει όταν η γυναίκα έχει δεσμό με φιλικό πρόσωπο. Για μία ακόμη φορά, το αποτέλεσμα είναι η μείωση ανταγωνισμού εντός της ομάδας, συμπεραίνει ο Flinn.

Είτε στρατιώτες, είτε οπαδοί μιας ποδοσφαιρικής ομάδας, τα χαρακτηριστικά είναι ίδια: συνοχή, αυτοπεποίθηση, επιθετικότητα – το σύνολο δηλαδή των στοιχείων που απαιτούνται από έναν πολεμιστή. Οι χιμπαντζήδες δεν διεξάγουν πόλεμο όπως οι άνθρωποι, καθώς δεν διαθέτουν την απαιτούμενη αφηρημένη σκέψη για να δουν τους εαυτούς τους ως μέρος μίας συλλογικότητας που επεκτείνεται πέρα από τους άμεσους συνεργάτες, αναφέρει ο Wrangham. Ωστόσο, «η πραγματική ιστορία του εξελικτικού παρελθόντος μας δεν είναι απλά ότι ο πόλεμος οδήγησε την εξέλιξη της κοινωνικής συμπεριφοράς», επισημαίνει ο Samuel Bowles, οικονομολόγος στο Ινστιτούτο Σάντε Φε στο Νέο Μεξικό και το Πανεπιστήμιο της Σιένας. Ο πραγματικός οδηγός, λέει, ήταν «κάποια αλληλεπίδραση μεταξύ του πολέμου και των εναλλακτικών πλεονεκτημάτων της ειρήνης». Αν και οι γυναίκες συμβάλλουν στην αρμονία εντός της ομάδας, τονίζει ο Van Vugt, οι άντρες μπορεί να είναι καλύτεροι στη διατήρηση της ειρήνης μεταξύ των ομάδων.

Το πολεμοχαρές παρελθόν μας ενδεχομένως να μας έχει κάνει και άλλα δώρα. «Το ενδιαφέρον με τον πόλεμο είναι ότι επικεντρωνόμαστε στις καταστροφές που επιφέρει», αναφέρει ο Tooby. «Αλλά απαιτεί υψηλό επίπεδο συνεργασίας». Και αυτή είναι μια κληρονομιά που αξίζει να διατηρήσουμε
focus

How to Clean a Moving Sidewalk...In China

Προβλήματα μνήμης ; Θυμηθείτε τα… υγρά!

photo_1

Τα τελευταία νέα από το μέτωπο των ειδικών, συνδέουν άμεσα τη μνήμη και την ικανότητα συγκέντρωσης με την ενυδάτωση του οργανισμού.

Θυμάστε την τελευταία φορά που ξεχάσατε να πείτε κάτι πολύ σημαντικό στον συνάδελφο ή τον προϊστάμενό σας; Μήπως ήταν μόλις προχτές; Η μνήμη, η συγκέντρωση, η διαύγεια και η εγρήγορση αποτελούν όπλα «πρώτης γραμμής» για κάθε ενεργό, δραστήριο άνθρωπο: Είναι απαραίτητα στους μαθητές και τους φοιτητές, ειδικά σε περιόδους εξετάσεων, όταν πρέπει να αποδώσουν το maximum των δυνατοτήτων τους, είναι κρίσιμα για τους εργαζόμενους, στους οποίους μία αφηρημάδα μπορεί να έχει μεγάλο κόστος, είναι θέμα ζωής ή θανάτου για όσους οδηγούν και πρέπει να αξιοποιούν το 100% των αντανακλαστικών τους… Και, κατά ένα παράδοξο τρόπο, συνδέονται άμεσα με το… νερό!

Γιατί, όπως δείχνουν οι έρευνες, η ενυδάτωση του οργανισμού δεν σχετίζεται μόνο με ζωτικές λειτουργίες του όπως η πέψη, η μεταφορά θρεπτικών συστατικών, η ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος κλπ., αλλά αφορά εξίσου και γνωσιακές λειτουργίες. Συγκεκριμένα, ακόμα και μία ήπια αφυδάτωση, της τάξης του 2%, μπορεί να επηρεάσει ευαίσθητους τομείς, όπως η ικανότητα συγκέντρωσης, η πρόσφατη μνήμη, η εγρήγορση, ακόμα και τα αντανακλαστικά μας, δημιουργώντας πρόβλημα σε όλες σχεδόν τις καθημερινές δραστηριότητές μας. Αν μάλιστα, στα συμπτώματα αυτά, προστεθούν και οι «κλασικές» αντιδράσεις του οργανισμού στην ήπια αφυδάτωση –όπως ο πονοκέφαλος, η αδυναμία και η εύκολη κόπωση- τότε καταλήγουμε σε ένα ιδιαίτερα… εκρηκτικό «κοκτέιλ», που απειλεί τους πιο καίριους τομείς της ζωής μας!

Το «κοκτέιλ» της ενυδάτωσης!

Αντίδοτο, λοιπόν, στον κίνδυνο που καραδοκεί εξαιτίας της έλλειψης υγρασίας από τον οργανισμό, είναι ο διαρκής ανεφοδιασμός του με υγρά – τα οποία, άλλωστε, αποβάλλει συνεχώς, μέσα από φυσιολογικές διαδικασίες όπως είναι η αναπνοή, η εφίδρωση, η λειτουργία των νεφρών και του εντέρου κλπ. Κι εδώ έρχονται τα καλά νέα! Γιατί, όπως τονίζουν οι ειδικοί, η ενυδάτωση αυτή μπορεί να προέλθει από μία ποικιλία ποτών και ροφημάτων – ακόμη και τροφίμων – που καταργεί τη μονοτονία και ενθαρρύνει την πρόσληψη υγρών, συνδυάζοντάς την με την απόλαυση της γεύσης!

Σύμφωνα, δηλαδή, με πρόσφατες συστάσεις του Ινστιτούτου Ιατρικής της Ακαδημίας Επιστημών των Η.Π.Α, το 20% του νερού το προσλαμβάνουμε καθημερινά μέσα από τρόφιμα (π.χ. φρούτα, λαχανικά, γιαούρτι, έτοιμες σούπες κ.α.), ενώ το υπόλοιπο 80% προέρχεται από όλα τα μη αλκοολούχα ροφήματα που καταναλώνουμε, όπως φυσικά το νερό, αλλά και το γάλα, οι χυμοί, ο καφές, το τσάι, τα αναψυκτικά κ.α.

Γι’ αυτό, αν προτιμάτε να αποφύγετε τις συχνά ολέθριες συνέπειες της αφηρημάδας στο διάβασμα, την εργασία ή την οδήγηση, θυμηθείτε:

 • Πιείτε γάλα ή χυμό στο πρωινό σας.
 • Να έχετε πάντα κοντά σας στη δουλειά ένα ποτήρι γεμάτο με νερό, χυμό, τσάι ή καφέ (για τον οποίο η σύσταση είναι μέχρι 2-3 φλιτζάνια ημερησίως)
 • Επιλέξτε το βραδάκι το αγαπημένο σας, δροσιστικό αναψυκτικό, αντί για ένα αλκοολούχο ποτό! Προτιμήστε ένα light ή zero αναψυκτικό αν θέλετε να μην προσλάβετε επιπλέον θερμίδες.
 • Να καταναλώνετε τουλάχιστον 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα, μία εκ των οποίων να είναι ένα ποτήρι 100% φυσικός χυμός.

Και μην ξεχνάτε ότι:

Η δίψα δεν αποτελεί «πρόθεση» του οργανισμού, αλλά πραγματική κραυγή… απελπισίας αφού, όταν διψάσουμε, το σώμα μας –το βάρος του οποίου αποτελείται κατά 50-60% από νερό- έχει ήδη μπει σε διαδικασία ήπιας αφυδάτωσης, με όλα τα γνωστά κι ανεπιθύμητα αποτελέσματα!

Ευχαριστούμε τον κ. Γρηγόρη Ρίσβα, Διαιτολόγο - Διατροφολόγο, για την επιστημονική επιμέλεια του άρθρου

Παυσίπονο, ισχυρότερο από τη μορφίνη


Αμερικανοί ερευνητές ανέπτυξαν μια νέα μέθοδο αντιμετώπισης των έντονων πόνων που καταγράφεται ως επαναστατική, αφού σύμφωνα με τους δημιουργούς της η μέθοδος είναι οκτώ φορές πιο ισχυρή από τη μορφίνη.

Η μέθοδος βασίζεται στην τροποποίηση μιας πρωτεΐνης. Ο ασθενής δέχεται μια απλή ένεση, με την ουσία που περιέχεται σε αυτή να αδρανοποιεί τα χημικά του οργανισμού που «υποχρεώνουν» τον εγκέφαλο να αισθάνεται πόνο. Η νέα μέθοδος έχει λιγότερες παρενέργειες από εκείνες που παράγει η μορφίνη και διαρκεί πολύ περισσότερο. Οι δοκιμές έδειξαν ότι η νέα μέθοδος ανακουφίζει τον ασθενή για χρονικό διάστημα τριών ημερών, τη στιγμή που η μορφίνη δρα για περίπου πέντε ώρες.

Ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας εντόπισαν στα κύτταρα των νευρώνων μια πρωτεΐνη που συνδέεται με τον πόνο και βρήκαν τρόπο να αντιστρέψουν τη δράση της με τρόπο τέτοιο ώστε να τον καταστέλλει. Οι ερευνητές ενέχυσαν την πρωτεΐνη ΡΑΡ (προστατική όξινη φωσφατάση) στη σπονδυλική στήλη ποντικών που ήταν γενετικώς τροποποιημένοι ώστε να υποφέρουν από έντονους πόνους. Οπως διαπιστώθηκε, η ένεση όχι μόνο ανακούφισε άμεσα τα πειραματόζωα μειώνοντας αισθητά τους πόνους, αλλά είχε και διάρκεια περίπου 72 ωρών.

Ο καθηγητής Μοριακής Φυσιολογίας Μαρκ Ζίλκα, μέλος της ερευνητικής ομάδας δήλωσε στην «Daily Τelegraph» ότι «η συγκεκριμένη πρωτεΐνη μπορεί να φέρει την επανάσταση στην αντιμετώπιση του πόνου»

Ονειρεύτηκε τον αριθμό της μέλλουσας συζύγου του

Η τεχνολογία για άλλη μια φορά έφερε κοντά δύο ανθρώπους, αυτή την φορά μέσω κινητού τηλεφώνου. Ο 24χρονος Βρετανός Ντέιβιντ Μπράουν είδε στον ύπνο του έναν αριθμό τηλεφώνου, αποφάσισε να καλέσει και τελικά βρήκε την γυναίκα της ζωής του.
Ο Μπράουν ξύπνησε ένα πρωί ύστερα από ξενύχτι με φίλους, έχοντας «κολλημένο» στο μυαλό του έναν αριθμό τηλεφώνου. Αποφάσισε να επικοινωνήσει, στέλνοντας γραπτό μήνυμα στο οποίο ρώταγε «γνωριστήκαμε χτες το βράδυ;».
Παραλήπτης του μηνύματος ήταν η 22χρονη Μισέλ Κίτσον, η οποία βλέποντας τό θορυβήθηκε, αλλά αποφάσισε να απαντήσει. Οι δυο τους άρχισαν να ανταλλάσσουν μηνύματα και κατέληξαν τρελά ερωτευμένοι ο ένας με τον άλλον, όπως δήλωσαν στην αγγλική εφημερίδα Daily Mail.
«Οι γονείς μου, μου έλεγαν συνεχώς να σταματήσω να επικοινωνώ με έναν άγνωστο, καθώς μπορεί να ήταν σχιζοφρενής δολοφόνος. Όμως εγώ ήξερα ότι υπάρχει κάτι ιδιαίτερο ανάμεσα μας», είπε στην εφημερίδα η Κίτσον. Ο Μπράουν από την πλευρά του δήλωσε ότι «δεν έχω ιδέα πως ‘κόλλησε’ το νούμερο της στο μυαλό μου, αν και μοιάζει με το δικό μου νούμερο».
Το ζευγάρι επέστρεψε την Τρίτη (10/4) από το Γκόα της Ινδίας, όπου είχαν πάει γαμήλιο ταξίδι.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ;

Ρίγανη (Ορίγανον το κοινόν)

Ανήκει στην οικογένεια των Χειλιανθών (Labiatae) και άλλες ονομασίες του είναι: Αγριορίγανη, Αρίγανη, Ορίγανο. Πολυετής αρωματική πόα, ύψους έως 70 εκ. Έχει φύλλα σχετικά μικρά (1-2 εκ.), αντίθετα, ωοειδή, ακέραια ή ελαφρά οδοντωτά. Τα άνθη διατάσσονται σε σύνθετη ταξιανθία από μικρούς στάχεις. Είναι μικρά με δίχειλη, συμπέταλη λευκή στεφάνη και σωληνοειδή κάλυκα με πέντε οδόντες. Βρίσκεται στα χαμηλά έως μέσα υψόμετρα, σε φωτεινές, ξηρές θέσεις.

Το Ο. vulgare είναι είδος με πολύ μεγάλη εξάπλωση στην Ευρώπη και την Ασία και ιδιαίτερα ποικιλόμορφο τόσο στην οσμή όσο και τη μορφολογία. Στην Ελλάδα διακρίνεται σε τρία υποείδη, τα subsp. Vulgare (ΒΔ Ελλάδα), subsp. viridulum (Β. Ελλάδα) και subsp. Hirtum. Μόνο το τελευταίο -που βρίσκεται στη Μάνη και το Τααΰγετο- έχει την έντονη, χαρακτηριστική οσμή της ρίγανης και χρησιμοποιείται ευρύτατα στη χώρα μας, κυρίως ως αρτυματικό.

Ανθίζει το Μάη, σε ξερά πετρώδη και άγρια τοπία της Μάνης, αλλά και σε ρεματιές ή στις παρυφές δασικών εκτάσεων. Οι κυνηγοί όταν σκότωναν άγρια κουνέλια ή πέρδικες τα ξεκοίλιαζαν και έβαζαν στην κοιλιά τους κλωνάρια από ξερή ρίγανη για να μυρίζουν μέχρι να γυρίσουν σπίτι.

20rigani.JPG (36260 bytes)Σήμερα η χρήση της περιορίζεται ως μυρωδικό σε διάφορα φαγητά και ιδιαιτέρως στα σκαρευτά ψάρια, όπως οι κέφαλοι. Παλιά τα ξερά σύκα τα έτρωγαν μαζί με ρίγανη και καρύδια για να μη βλάψουν το στομάχι. Στην Έξω Μάνη την Άνοιξη μάζευαν ρίγανη χλωρή και την έτρωγαν ως χορταρικό μαζί με κατσίκι και Μανιάτικες τυρόπιτες, τη Δευτέρα του Πάσχα.

Την ρίγανη τη χρησιμοποιούσαν ακόμα κατά των μυγών, και των ψειρών. Την κοπάνιζαν, την ανακάτωναν με χολή του χοίρου και ράντιζαν το σπίτι.

Έχει ιδιότητες στομαχικές, τονωτικές, είναι αντισπασμωδική και εφιδρωτική, κατάλληλη κατά της ατονίας, της χλωρίωσης, του άσματος, της δυσμοινόροιας. Τα πράσινα φύλλα της χρησιμοποιούνται κατά του στραβολαιμιάσματος. Άλλες χρήσεις της είναι κατά της δυσκοιλιότητας, του πόνου των μυών, των ρευματισμών, της χρόνιας βρογχίτιδας, του κοκίτη, της φυματίωσης των πνευμόνων κ.α. Επίσης, όπως λένε χαρακτηριστικά: «Αν θέλεις να φταρνιστείς τρίψε τη μύτη σου με ρίγανη»

Έφυγε ξαφνικά ο αγαπημένος σε όλους μας Μάνος Ξυδούς.

Η καρδιά πρόδωσε αργά χθες βράδυ τον αφανή ήρωα των Πυξ Λαξ, στιχουργό και συνθέτη, Μάνο Ξυδούς.

Ο ταλαντούχος καλλιτέχνης αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια προβλήματα με την καρδιά του. Χθες βράδυ ενώ βρισκόταν σε γύρισμα εκπομπής του Σκάι αισθάνθηκε δυσφορία και αναγκάστηκε ν’ αποσυρθεί στο καμαρίνι του. Όμως, η κατάστασή του δεν βελτιώθηκε.

Αντιθέτως, εμφάνισε λιποθυμικές τάσεις και οι συνεργάτες του χρειάστηκε να καλέσουν ασθενοφόρο. Κατά τη μεταφορά του από το Φάληρο στο Τζάνειο νοσοκομείο υπέκυψε από ανακοπή καρδιάς. Όταν έφτασε στο νοσοκομείο οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του.

Ο Μάνος Ξυδούς «κρυβόταν» πίσω από τους στίχους και τις μουσικές των περισσοτέρων τραγουδιών του συγκροτήματος Πυξ Λαξ (τα άλλα μέλη ήταν ο Φίλιππος Πλιάτσικας και ο Μπάμπης Στόκας) που άφησε τη δική του εποχή τα τελευταία είκοσι χρόνια στα καλλιτεχνικά δρώμενα της χώρας μας.

Γεννήθηκε στις αρχές του '50 (από πατέρα Μήλειο και μητέρα Κρητικιά) στους Αγίους Αναργύρους Αθηνών.

Όταν τελείωσε το σχολείο βρήκε δουλειά ως κλητήρας (εξωτερικές δουλειές) στην τότε Columbia στην Ριζούπολη, ενώ έπαιζε μπάσκετ στον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας.

Έδωσε εξετάσεις και πέρασε στην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών Επιστημών και όταν τελείωσε τη σχολή σπούδασε marketing.Εκείνη την εποχή έβαζε μουσική ως DJ στις «Καρυάτιδες» της Πλάκας.

Αργότερα εργάστηκε στη ΜΙΝΟΣ-ΕΜΙ, απεσταλμένος στην Κρήτη ως πωλητής. Έμεινε εκεί τρία χρόνια και απέκτησε μεγάλη εμπειρία, η οποία του έδωσε τη δυνατότητα να αντιληφθεί με ποια κριτήρια αγοράζει ο κόσμος τους δίσκους. Η εμπειρία αυτή αποδείχτηκε πολύτιμη όταν αργότερα ασχολήθηκε με παραγωγές και marketing.

Όταν συναντιέται με τους Πυξ Λαξ είναι Marketing Director στην ΜΙΝΟΣ-ΕΜΙ και έχει ως παραγωγός χρυσούς και πλατινένιους δίσκους.

Έχει κάνει μια μεγάλη επιτυχία με τους «Dreamer and the fool moon» και το τραγούδι Sandrina που είχε αγγλικούς στίχους. Αυτό το maxi single πούλησε 49.000 αντίτυπα και ανέβηκε στις πρώτες θέσεις των καταλόγων της Ιταλίας, Ελβετίας, Γαλλίας κ.ά. Συμμετέχει στην παραγωγή του πρώτου και του τρίτου δίσκου των Πυξ Λαξ και γίνεται μέλος του συγκροτήματος γράφοντας στίχους, μουσική και κάνοντας φωνητικά.

Συμμετείχε, επίσης, στον δίσκο του Βασίλη Παπακωνσταντίνου «Προσέχω δυστυχώς» στον οποίο έγραψε στίχους και μουσική στα περισσότερα τραγούδια ενώ έχει συνεργαστεί και με τους Όναρ.

Έγραψε και συμμετείχε σε πολλούς ακόμη δίσκους με κυριότερο τον «Μέχρι να πάρεις παγωτό, σε βρίσκει ο Χειμώνας» μαζί με τον Πάνο Κατσιμίχα, ο οποίος τους έφερε ξανά να τραγουδούν παρέα.

Μόλις πριν ένα μήνα είχε πραγματοποιήσει συναυλίες με τους αδερφούς Χάρη και Πάνο Κατσιμίχα στη Θεσσαλονίκη και το Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο.


ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ, ΟΕΟ?Η πρώτη συλλογή με τα 1000 συνθήματα που έγραψαν ιστορία στα ελληνικά και ευρωπαικά γήπεδα!!!
Για να το κατεβάσετε στον υπολογιστή σας πατήστε το παρακάτω λίνκ:


Καλή διασκέδαση!

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΡΑΚΟ


Στον αέρα βρίσκονται όλες οι "αποκαλύψεις" του Χρυσοχοϊδη και της παρεούλας του. Όσο δεν ανακαλύπτονται τα όπλα και ο οπλισμός του Επαναστατικού Αγώνα, οι δικογραφίες είναι ένα μάτσο κουρελόχαρτα. Το ερώτημα που γεννάται βεβαίως είναι τι θα κάνει ο Χρυσοχοϊδης και η παρέα του αν αυριο μεθαυριο χτυπήσει ο Επαναστατικός Αγώνας...

Γι αυτό εξάλλου έχουν λυσσάξει να εντοπίσουν τη γιάφκα με τον οπλισμό. Γιατί γιάφκα χωρίς οπλισμό είναι παιδική χαρά για τα σαρκοφαγα κοράκια της ενημέρωσης. Γι αυτό ζητούν απελπισμένα απο τους πολίτες να ρουφιανέψουν οτιδήποτε θα μπορούσε να βοηθήσει τις έρευνες.

Όσο για το σπίτι στη Ν. Φιλαδέλφεια μην μας λένε αηδίες οτι το ανακάλυψαν απο τα κλειδιά που είχε στην τσέπη του ένας απο τους κατηγορούμενους. Το ενοίκιο του σπιτιού πληρωνόταν κάθε μήνα μέσω τραπέζης. Τι πιο απλό λοιπόν απο το να εντοπίσουν τον ιδιοκτήτη του λογαριασμού και να τον ρωτήσουν για το σπίτι που νοικιαζε.


Δεν έχουν κανένα σοβαρό στοιχείο που να μπορεί να δέσει έστω στοιχειωδώς την υπόθεσή τους. Πέρα απο τις κοινές διαπιστώσεις που μπορεί να κάνει καθε ένας πολίτης αναφορικώς
με τον τρόπο που δρουσε ο επικεφαλής των τρομοκρατων με ολόκληρη κουστωδία αστυνομικών στο κατόπι του απο το 1995 και μετά, με την ολέθρια απερισκεψία να κρατάει στοιχεία στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του σπιτιού του όταν για τον οπλισμό είχαν κρυφή γιαφκα, υπάρχει και η κορυφαία ΑΠΟΡΙΑ όλων μας:

αφού έχουν καταγεγραμμένη τηλεφωνική συνομιλία κατηγορόυμενων την ώρα που έσκασε η βόμβα στα Κάτω Πατήσια, απο την οποία έχασε τη ζωή του ο 15χρονος μετανάστης, γιατί ο εισαγγελέας ποινικής διώξης δεν έχει ασκήσει δίωξη για ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ ΑΠΟ ΠΡΟΘΕΣΗ? Κατηγορία που θεωρείται αρκετά σοβαρή -αν υπάρχουν στοιχεία- και μπορεί να δέσει το κατηγορητήριο....


Με τις διαρροές που κάνουν οι μπάτσοι προς τους συνεργάτες τους μπατσοσυντάκτες, με πρώτο και καλύτερο αυτόν τον γραφικό τυπάκο που θέλει να είναι και προέδρος της ΕΣΗΕΑ όταν δεν μπορεί να βάλει πέντε λέξεις στη σειρά, προσπαθούν να διαμορφώσουν κλίμα. Προσπαθούν να πείσουν την κοινή γνώμη οτι ο Χρυσοχοϊδης και η παρέα του έχουν το κοκκαλακι της νυχτερίδας με αποτέλεσμα να μπορούν παντού και πάντα να εξαρθρωνουν τους τρομοκρατες.

Βέβαια αυτή τη φορά δεν τους "έκατσε" η συνταγή του 2002 ώστε να οδηγήσουν κάποιο κατηγορούμενο στο νοσοκομείο και να αναθέσουν τη "διαλεύκανση" της υπόθεσης στις ...πορτοκαλάδες με κοκτέίλ χημικων. Έτσι προσπαθούν να χαλιναγωγήσουν την κοινή γνώμη χρησιμοποιώντας πρόθυμους συνεργάτες με δημοσιοκαφρικη ταυτότητα.

Καθημερινά όλα αυτά τα παπαγαλάκια που ψοφάνε για το δικό τους 15λεπτο της δημοσιότητας κάθε βράδυ στα δελτία παραπλήροφορησης, τηλεφωνούν στις "πηγες" τους, -τη μπατσαρία- και ζητούν πληροφόρηση την οποία εν συνεχεία θα μας σερβίρουν το βράδυ με μπόλικη σάλτσα.


Πόσο γρήγορα ξεχάσαμε την Μ.Κ. που την βάφτισαν "Αννα" της 17Ν και κάθε βραδυ έδινα ρεσιταλ καφρίλας τα κανάλια? Πόσο γρήγορα ξεχάσαμε οτι για το διασυρμό αυτής της γυναίκας υπήρξαν ποινές και απο την ποινική δικαιοσύνη και απο την πειθαρχική διαδικασια της ανυπαρκτης ΕΣΗΕΑ... Είναι σύμπτωση άραγε οτι ένας απ αυτούς που τιμωρήθηκαν τότε με 3μηνη διαγραφη είναι ο ίδιος άνθρωπος που προσπαθούσε να μας πείσει απο το καναλι όπου εργαζεται, οτι αυτοί που τοποθέτησαν τη βόμβα στα Κατω Πατήσια συνομιλούσαν στο τηλέφωνο και περιγελούσαν το θάνατο του 15χρονου μετανάστη? Όχι βέβαια τίποτα δεν είναι σύμπτωση....

Εντολές εκτελεί κι αυτός και όλοι οι μπατσοσυντάκτες οι οποίοι στο μόνο που διαφέρουν απο τους κανονικούς μπάτσους είναι στο οτι δεν φοράνε στολή.
Στόχος τους να προκαλέσουν το κοινό αίσθημα που θα αντιδράσει με οργή απέναντι στα "καθαρματα" τους τρομοκράτες που σκότωσαν το παιδάκι. Για να πάρει αυτή την οργή ο Χρυσοχοϊδης και να την μετουσιώσει σε περισσότερη αστυνόμευση "για το καλό μας".

Για να μπορεί πιο εύκολα να μας σερβίρει τα κατασκευασμένα σενάρια τρομοκρατίας. Όπως αυτό με τα περι σκοποβολής στηνη ανατολικη πλευρα του Υμηττου οπου παρακολουθουσαν -λενε- οι μπάτσοι τους τρομοκράτες να ρίχνουν ριπές με Καλάσνικοφ και περίμεναν να φύγουν για να πάνε να φωτογραφήσουν τους κάλυκες. Τους οξειδωμένους αυτούς κάλυκες των 9 και των 45 χιλιοστών που θέλουν ντε και καλά να μας πεισουν οτι σκουριασαν σε λίγες μέρες....


Οχι κύριοι το παραμύθι σας δεν έχει ΔΡΑΚΟ γι αυτο δεν θα το καταπιούμε αμάσητο. Εκείνο που δεν αναλογίστηκε κανένας ούτε λεπτό όμως είναι τι θα γίνει αν στο δικαστήριο που θα γίνει σε μερικούς μήνες όλοι αυτοι οι άνθρωποι αθωωθούν? Ποιός θα τους δώσει πίσω την κλεμμένη ζωή τους? Ποιός θα έχει το θάρρος να τους πει "συγνωμη λάθος"? ΚΑΝΕΝΑΣ γιατί τα παντα είναι πολιτική για τον Χρυσοχοϊδη και την παρέα του.
anergoidimosiografoi

ΣΥΝΤΕΚΝΟΙ - ΣΥΝΤΕΚΝΟΚΟΥΜΠΑΡΟΙ : CHAMPAGNE SHOW ΜΕ ΤΗΝ ΤΖΟΥΛΑΡΑ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΗ !!!!


ΧΩΡΟΣ ΜΕ ΟΞΩ ΤΟ ΒΥΖΑΚΙ 1000 ΕΥΡΟΥΛΑΚΙΑ
ΠΡΙΒΕ ΣΑΜΠΑΝΑΤΟ 3000 ΕΥΡΟΥΛΑΚΙΑ
ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ

ΑΝΕ ΠΑΤΕ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΣΟΥΡΓΙΕΛΟ ...ΘΑ ΜΑΖΩΧΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΛΑΜΠΑΔΙΑΣΟΥΜΕ ΧΑΧΑΧΧΑΑΑ ! ! !!

ΙΝΤΑ ΑΝΑΓΚΗ ΜΩΡΕ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΓΛΑΚΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΖΟΥΛΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ...ΠΩΣ ΤΟΝ ΛΕΝ...ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΛΟΥΘΕΙ ΚΑΙ ΤΣΙ ΒΑΣΤΑΖΕΙ ΤΣΙ ΒΑΛΙΤΣΕΣ Ε ?

ΤΟΝ ΝΟΥ ΣΑΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΔΕΣ ΜΗΝ ΤΗΝ ΕΠΑΤΗΣΕΤΕ.
ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΟΠΟΥ ΠΑΕΙ ΣΟΥΦΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΤΙΣ..
ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΠΑΕ ΑΝΑΓΚΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΘΩΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΒΥΖΑ ΓΙΑΝΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΕΝΑΙ ΑΦΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΕΣ ΚΑΙ ΜΟΣΧΑΝΑΘΡΕΜΕΝΕΣ !

ΑΝΕ ΠΑΤΕ ΟΜΩΣ ΠΑΡΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΓΙΑΟΥΡΤΑΚΙ ,ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΑ ΦΡΕΣΚΑ, ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΒΟΛΙ ...

Υ.Γ
ΚΑΤΕΧΩ ΕΓΩ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΩΛΑΡΑΚΙ ΤΗΣ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ, ΓΙΑΝΤΑ ΑΥΤΗ ΜΑΣ ΕΠΕΡΝΑ ΓΙΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΩΡΩ ΕΓΩ ΟΤΙ ΜΕΤΑΝΟΙΩΜΕΝΗ ΘΑ ΦΥΓΕΙ...
ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟ ΚΑΤΕΧΩ ΑΛΛΑ ΔΕ ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΩ ...

Amazing 3ds max video

Γκέτο από τα κάγκελα η πόλη της Ρόδου

Απροσπέλαστα τα πεζοδρόμια με τα τόσα κάγκελα που έχουν τοποθετηθεί για τους ασυνειδητους οδηγούς. Μεγάλο και το πλήγμα για τους καταστηματάρχες που βλέπουν την πελατεία τους να μην μπορεί να πλησιάσει τις βιτρίνες τους.
Ο πεζός έχει για πρόσβαση μόλις και μετά βίας τα 0,40 μ. Περιμένουμε την παρέμβαση των αρμοδίων μας.
(απόσπασμα από ιστοσελίδα πολεοδομίας)
"Ειδικά σε πεζοδρόμιο πλάτους μεγαλύτερου ή ίσου του 1,50 μ. η ελεύθερη δίοδος πρέπει να έχει πλάτος 0,80 μ"
paraponarodos

Τι είναι η λύσσα;

* Συντάκτης:
* Γιάννης Αραχωβίτης (StarDogs Positive Training Επαγγελματίας Εκπαιδευτής Σκύλων)

 • Η λύσσα είναι μια ιογενής νόσος που προσβάλλει το κεντρικό νευρικό σύστημα των θερμόαιμων ζώων και του ανθρώπου. Η ασθένεια έχει μεγάλη περίοδο επώασης (έξι μήνες) και τα συμπτώματα ενδέχεται να εμφανιστούν αρκετές εβδομάδες μετά τη μόλυνση. Όταν εκδηλωθούν τα συμπτώματα, η λύσσα είναι συνήθως θανατηφόρος.

  Η νόσος μεταδίδεται με τον ιό της λύσσας του γένους lyssavirus, που περιλαμβάνει μια ομάδα ιών οι οποίοι προκαλούν εγκεφαλίτιδα. Επίσης, περιλαμβάνει και διάφορους ιούς λύσσας που απαντώνται στις νυχτερίδες. Οι ιοί της λύσσας ανήκουν στην οικογένεια των ραβδοϊών (Rhabdoviridae). Το όνομα προέρχεται από την ελληνική λέξη ράβδος και προσδιορίζει το χαρακτηριστικό σχήμα ράβδου ή φυσιγγίου των ιών.

  Η λύσσα έχει αναγνωριστεί πριν από αιώνες. Ο Λουί Παστέρ ταυτοποίησε έναν ιό ως αιτία της νόσου τη δεκαετία του 1880. Σήμερα, η λύσσα προκαλεί το θάνατο περισσότερων από 55.000 ανθρώπων και εκατομμυρίων ζώων στον κόσμο ετησίως. Το 95% περίπου των θανάτων ανθρώπων συμβαίνουν στην Ασία και την Αφρική. Οι περισσότεροι θάνατοι ανθρώπων οφείλονται σε δήγμα μολυσμένου σκύλου και το 30% έως 60% των θυμάτων δηγμάτων σκύλων είναι παιδιά ηλικίας κάτω των 15 ετών.

  Που απαντάται η ασθένεια;

  Ο ιός της λύσσας είναι παρών σε όλες τις ηπείρους πλην της Ανταρκτικής. Σε ορισμένες χώρες της Ασίας, της Αφρικής, της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής, ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την υγεία του ανθρώπου πηγάζει από την εκδήλωση της νόσου στους κατοικίδιους σκύλους.

  Η Ευρώπη είναι ουσιαστικά απαλλαγμένη από τη λύσσα. Ορισμένες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, ωστόσο, δηλώνουν ορισμένα κρούσματα σε ζώα και λίγα σε ανθρώπους. Οι χώρες αυτές εφαρμόζουν προγράμματα εξάλειψης και καταπολέμησης της νόσου, που περιλαμβάνουν εμβολιασμό άγριων ζώων μέσω δολωμάτων.

  Πώς μεταδίδεται και εξαπλώνεται η ασθένεια;

  Η λύσσα μεταδίδεται με το σάλιο ενός μολυσμένου ζώου. Η μόλυνση προκαλείται κυρίως από τραύματα δήγματος ή με είσοδο μολυσμένου σάλιου μέσω της λύσης συνέχειας του δέρματος ή του βλεννογόνου. Έχει τεκμηριωθεί και μόλυνση με εισπνοή του ιού, παραδείγματος χάρη στο περιβάλλον μιας σπηλιάς που είχαν εγκατασταθεί πολλές νυχτερίδες.

  Ο ιός παραμένει συνήθως στο σημείο εισόδου για ορισμένο διάστημα πριν μεταφερθεί μέσω των νεύρων στον εγκέφαλο, όπου πολλαπλασιάζεται με ταχύτητα και προκαλεί κλινικά συμπτώματα. Στη συνέχεια, ο ιός μεταφέρεται μέσω των νεύρων από τον εγκέφαλο στους σιαλογόνους αδένες. Το διάστημα μέχρι να εμφανιστούν τα κλινικά συμπτώματα σε ένα μολυσμένο ζώο διαφέρει ανάλογα με το στέλεχος του ιού και την πύλη εισόδου. Η νόσος μπορεί να μεταδοθεί με το σάλιο ενός μολυσμένου ζώου σε άλλα ζώα και στους ανθρώπους πριν εμφανιστούν τα κλινικά συμπτώματα της ασθένειας στο ζώο που έχει προσβληθεί.

  Ποιους κινδύνους εγκυμονεί αυτή η ασθένεια για τη δημόσια υγεία;

  Η λύσσα θεωρείται μία από τις σοβαρότερες ζωονόσους στον κόσμο. Πρέπει να εξετάζεται κάθε δήγμα από κατοικίδιο ή άγριο ζώο. Τα προσβεβλημένα από τον ιό της λύσσας άγρια ζώα αποβάλλουν το φυσικό φόβο απέναντι στον άνθρωπο, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος επαφής. Τα κλινικά συμπτώματα στα ζώα, όπως η σιαλόρροια, η δυσκολία κατάποσης ή η αίσθηση πνιγμού εγκυμονούν τον κίνδυνο μόλυνσης του ανθρώπου εν αγνοία του, όταν περιεργάζεται ένα ζώο. Κάθε τραύμα δήγματος ή η εκτεθείσα επιφάνεια πρέπει οπωσδήποτε να πλένεται αμέσως με σαπούνι και νερό, το δε περιστατικό να αναφέρεται σε ιατρό ή σε τμήμα επειγόντων περιστατικών νοσοκομείου.

  Ποια είναι τα κλινικά συμπτώματα της νόσου;

  Τα κλινικά συμπτώματα της λύσσας στα ζώα διαφέρουν ανάλογα με τη δράση του ιού στον εγκέφαλο. Χαρακτηριστικά συμπτώματα είναι η αιφνίδια αλλαγή συμπεριφοράς και η σταδιακή παράλυση που καταλήγει στο θάνατο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ωστόσο, ένα ζώο μπορεί να πεθάνει σύντομα χωρίς να παρουσιάσει σοβαρά κλινικά συμπτώματα.

  Πως γίνεται η διάγνωση της νόσου;

  Οι υπόνοιες για την ύπαρξη της ασθένειας βασίζονται σε κλινικά συμπτώματα, αλλά για να επιβεβαιωθεί η διάγνωση απαιτούνται εργαστηριακές εξετάσεις.

  Ποια μέτρα λαμβάνονται για την πρόληψη ή την καταπολέμηση αυτής της νόσου;

  Σε χώρες στις οποίες ενδημεί η ασθένεια, λαμβάνονται μέτρα για την αντιμετώπιση και τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης των ευπαθών πληθυσμών (άγρια πανίδα, αδέσποτα και κατοικίδια ζώα) και για τη δημιουργία προστατευτικής ζώνης ανάμεσα στα ζώα που αποτελούν την πηγή της ασθένειας και τους ανθρώπους.

  Κανένα ρίσκο

  Ζώα που προέρχονται από τις παρακάτω χώρες και επικράτειες θεωρούνται ότι δεν θέτουν κίνδυνο για λύσσα(ελεύθερα από λύσσα της επικράτειας).

  • Ευρώπη: Βέλγιο, Κύπρος, Δανία, Νησιά Φερόες, Φινλανδία, Γαλλία, Γιβραλτάρ, Ελλάδα, Ισλανδία, Ιρλανδία, Ιταλία,(εκτός από τις βόρειες και ανατολικές παραμεθόριες περιοχές), Λουξεμβούργο, Μάλτα, Κάτω Χώρες, Νορβηγία (ηπειρωτική χώρα), Πορτογαλία, Ισπανία(ηπειρωτική χώρα, αφαιρώντας τα εδάφη της Βόρειας Αφρικανικής ακτής), Κανάρια νησιά, Σουηδία και Ηνωμένο Βασίλειο.
  • Αμερική: Anguilla, Antigua and Barbuda, Bahamas, Barbados, Bermuda, the British Virgin Islands, the Cayman Islands, Dominica, the French Antilles, Guadaloupe, Jamaica, Martinique, Montserrat, Netherlands Antilles, St Christopher and Nevis, St Lucia, St Martin, St Pierre and Miquelon, St Vincent and the Grenadines, the Turks and Caicos Islands, the Virgin Islands and Uruguay.
  • Ασία: Bahrain, Brunei Darussalam, Hong Kong, Japan, Kuwait, the Maldives, Qatar, Singapore, Taiwan and the United Arab Emirates.
  • Ωκεανία: American Samoa, Australia, the Cook Islands, Federated States of Micronesia, Fiji, French Polynesia, Guam, Kiribati, the Marshall Islands, New Caledonia, New Zealand, Niue, the Northern Mariana Islands, Palau, Papua New Guinea, Samoa, Sao Tome and Principe, the Solomon Islands, Tonga, Vanuatu and Western Samoa.

  Χαμηλό ρίσκο

  Ζώα που προέρχονται από τις παρακάτω χώρες και επικράτειες θεωρούνται ότι θέτουν χαμηλό ποσοστό κινδύνου για λύσσα.

  • Ευρώπη: Αυστρία, Βουλγαρία, Δημοκρατία της Τσεχίας, Γερμανία και Ελβετία.
  • Αμερική: Καναδάς, ΗΠΑ (CDC, η Ατλάντα παρέχει πληροφορίες για τον κίνδυνο της λύσσας σε διαφορετικά μέρη των ΗΠΑ)

  Υψηλό ρίσκο

  Ζώα που προέρχονται από τις παρακάτω χώρες, όπου η λύσσα είναι ενζωοτική, θεωρούνται υψηλού κινδύνου.

  • Κολομβία, Κούβα, Δομινικανή δημοκρατία, Εκουαδόρ, Σαλβαδόρ, Γουατεμάλα, Ινδία, κομμάτια του Μεξικού, Νεπάλ, Πακιστάν, Περού, Φιλιππίνες, Σρι Λάνκα, Ταϊλάνδη, Τουρκία και Βιετνάμ.
  • Χώρες της Ασίας, της Αφρικής και της Νότιας Αμερικής, οι οποίες δεν αναφέρονται στις χώρες με καθόλου ή με χαμηλό κίνδυνο, πρέπει να θεωρούνται ως χώρες με υψηλό κίνδυνο.

  Πηγή: Health Protection Agency, Πρακτορείο Προστασίας της Υγείας

SEXY AND HOT .... μπανάκι μανάκι ????Ολόκληρη η gallery στην Agenda του Rc-Cafe

Μουντιάλ στις τρεις διαστάσεις!

sonyfifa.jpg

Το 2010 είναι η χρονιά της τρισδιάστατης τηλεόρασης και τι καλύτερο από ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός σε 3D; Για καλή μας τύχη, το 2010 είναι η χρονιά που διεξάγεται το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής. Ιδού, λοιπόν, πεδίον δόξης λαμπρόν για τη νέα εποχή στην τηλεοπτική μετάδοση του απόλυτου ποδοσφαιρικού event.

Η Sony και η FIFA ανακοίνωσαν τα 25 παιχνίδια του Μουντιάλ που θα μεταδοθούν σε 3D. Για την ώρα, έχουν κλείσει οι συμφωνίες με το ESPN για τις ΗΠΑ και το Sogecable για την Ισπανία, ενώ αναμένονται κι άλλες συμμετοχές. Δυστυχώς, στη λίστα των 25 αγώνων δεν υπάρχει παιχνίδι της Εθνικής μας, αυτό όμως δε θα μας στοιχίσει ιδιαίτερα αν η παρουσία μας στο Μουντιάλ είναι απογοητευτική. Φυσικά, ο τελικός θα είναι σε 3D, όπως επίσης οι δύο ημιτελικοί και οι τρεις από τους τέσσερις προημιτελικούς.

Μετά το Μουντιάλ, θα κυκλοφορήσει κι ένα Blu-ray με τις καλύτερες στιγμές σε 3D. Κατά διαβολική σύμπτωση, στο δεύτερο μισό του 2010 αναμένεται το update στο PlayStation 3 που θα δίνει τη δυνατότητα για 3D προβολή. Καθόλου άσχημα..

Η Bang & Olufsen στο iPhone

bo.jpg

Μήπως είστε ευτυχής κάτοχος ενός συστήματος home theater της Bang & Olufsen; Μήπως τυγχάνει να έχετε και iPhone; Αν η απάντηση και στις δύο ερωτήσεις είναι καταφατική, τότε η εφαρμογή που μόλις κυκλοφόρησε στο App Store είναι ό,τι πρέπει για εσάς. Η διάσημη εταιρεία από τη Δανία ανέβασε ένα νέο application (δωρεάν, παρακαλώ) που σας δίνει τον απόλυτο έλεγχο μέσα από το iPhone ή iPad ή iPod.

Η εφαρμογή BeoLink χρησιμοποιεί το Wi-Fi της συσκευής και συνδέεται με το Master Link Gateway της B&O. Έτσι, εκτός από τον έλεγχο της τηλεόρασης και του ηχοσυστήματος, μπορείτε να ελέγξετε ολόκληρο το σπίτι, ακόμα και την εγκατάσταση έξω από αυτό (π.χ. τα φώτα του κήπου).

Η εφαρμογή δεν είναι κατασκευασμένη σε πολύ μεγάλη ανάλυση, οπότε δε θα δείχνει και τόσο ωραία στο iPad. Η λογική λέει ότι θα κυκλοφορήσει και νέα έκδοση σε μεγαλύτερη λεπτομέρεια.

Τα καυσαέρια αυξάνουν τα νεύρα

Η εισπνοή αναθυμιάσεων καυσαερίων έκανε τους αρουραίους πιο επιθετικούς, σε ένα εργαστηριακό πείραμα που πιθανώς έχει σημασία για την επίπτωση της μόλυνσης των πόλεων από καυσαέρια για την υγεία και τη συμπεριφορά των ανθρώπων.
Η έρευνα έγινε από την ερευνήτρια Αμάλ Κιναβί του πανεπιστημίου του Καϊρου και δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό "MBC Physiology" (Φυσιολογία), σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η επιστήμων εξέθεσε τρεις ομάδες αρουραίων σε διαφορετικές συνθήκες: σε καθαρό αέρα, σε καυσαέρια αμόλυβδης βενζίνης και σε καυσαέρια βενζίνης με μόλυβδο. Η εξέταση στη συνέχεια των πειραματόζωων έδειξε ότι όσα είχαν εκτεθεί στα καυσαέρια, εμφάνιζαν μεγάλες διακυμάνσεις στους νευροδιαβιβαστές τους (τις χημικές ουσίες που μεταφέρουν μηνύματα μεταξύ των νευρώνων στον εγκέφαλο) σε τρεις περιοχές του εγκεφάλου.

Επιπλέον, τα ζώα που είχαν εκτεθεί στις αναθυμιάσεις της αμόλυβδης βενζίνης, εμφάνιζαν ενδείξεις νευρολογικής αλλαγής. Τα εγκεφαλικά τους κύτταρα έδειχναν σαν να είχαν υποστεί ζημιά από τα μόρια που αποκαλούνται "ελεύθερες ρίζες".

Αξιοσημείωτο ήταν επίσης ότι τα πειραματόζωα που είχαν εκτεθεί στα καυσαέρια (αμόλυβδη ή μη βενζίνη), ήσαν πιο επιθετικά, δαπανώντας περισσότερο χρόνο σε επιθετικές στάσεις και πραγματοποιώντας περισσότερες επιθέσεις, σε σχέση με όσα ζώα είχαν εκτεθεί μόνο στον καθαρό αέρα.

Η αιγύπτια ερευνήτρια συμπεραίνει ότι οι άνθρωποι, οι οποίοι ζουν σε μια πόλη και εκτίθενται για μεγάλο χρονικό διάστημα σε καυσαέρια, εμφανίζουν τον κίνδυνο να αναπτύξουν αυξημένη επιθετικότητα, αν και, όπως είπε, χρειάζονται περαιτέρω έρευνες για να επιβεβαιώσουν την έρευνά της.

"Εκατομμύρια άνθρωποι κάθε μέρα εκτίθενται στις αναθυμιάσεις της βενζίνης, καθώς γεμίζουν καύσιμα το αυτοκίνητό τους", δήλωσε και πρόσθεσε ότι το πρόβλημα επίσης μπορεί να προέλθει από τις αναθυμιάσεις των εξατμίσεων, αλλά και -ιδίως στον αναπτυσσόμενο κόσμο- από τη συνήθεια ορισμένων να μυρίζουν σκοπίμως καύσιμα "για να ...κάνουν κεφάλι"!

Πλατφόρμα gaming το iPhone

H εταιρία αναλύσεων της αγοράς κινητής τηλεφωνίας Flurry ανέλυσε την επιρροή της πλατφόρμας της Apple στην αγορά των videogames και διαπίστωσε με σιγουριά ότι τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Συγκεκριμένα, στην παρούσα χρονική περίοδο, το 20% του τζίρου στην αγορά παιχνιδιών για φορητά συστήματα στην Αμερική γίνεται από τους κατόχους iPhone και iPod touch και τα νούμερα δείχνουν συνεχώς ανοδική τάση. Η έρευνα αναφέρει ότι από το 5% μερίδιο αγοράς που είχε η Apple στην ίδια μέτρηση το 2008 έχει φτάσει στον τετραπλασιασμό μέσα σε πολύ μικρό διάστημα.

Την ίδια χρονική περίοδο, ο τζίρος των παιχνιδιών του PSP έχει πέσει από το 20% στο 11% και αυτός των τίτλων του Nintendo DS από το 75% στο 70%. Η έρευνα κλείνει με το συμπέρασμα ότι το ποσοστό της Apple θα μεγαλώσει πολύ περισσότερο μέσα στους επόμενους μήνες, μετά και την έλευση του iPad που ξεκινάει να διατίθεται στα καταστήματα της Αμερικής από τις 3 Απριλίου.

Τα μουδιάσματα δεν είναι πάντοτε αθώα


* Συντάκτης:
* Dr.Αναστασία Μοσχοβάκη (Ιατρός Ειδική Παθολόγος)

Άλλοι τα περιγράφουν ως τσιμπήματα, άλλοι ως σφιξήματα ή τραβήγματα, ενώ άλλοι αναφέρουν κάψιμο ή ακαθόριστα τοπικά αισθήματα ή ακόμα και σουβλιές.

Τα μουδιάσματα ή αιμωδίες μπορεί να είναι επιμέρους εκδηλώσεις καταστάσεων που συνδέονται με ψυχική φόρτιση, έντονο στρες και ψυχιατρικά σύνδρομα. Μπορεί όμως να συνδέονται και με παθήσεις όπως νευρολογικές διαταραχές, παθήσεις των οστών που παρακωλύουν την πορεία των νεύρων, καρδιολογικές παθήσεις, κυκλοφοριακές διαταραχές, οργανικά σύνδρομα. Επίσης μπορεί να οφείλονται σε αναιμία ή ενδοκρινολογικές διαταραχές. Καλό είναι λοιπόν να γνωρίζουμε τα εξής:

· Αν τα συμπτώματα εμφανίζονται οξέως, είναι έντονα ή επίμονα θα πρέπει να γίνει άμεσα ιατρική εξέταση για να αποκλειστεί η περίπτωση εξελισσόμενου εγκεφαλικού ή καρδιολογικού επεισοδίου. Μουδιάσματα στο θώρακα ή στα άνω άκρα μπορεί να οφείλονται σε εξελισσόμενο έμφραγμα. Σε αντίθεση με τα συνήθη εγκεφαλικά επεισόδια τα οποία προκαλούν σοβαρές βλάβες, τα παροδικά ισχαιμικά επεισόδια μπορεί να είναι προάγγελος ενός μόνιμου εγκεφαλικού και χαρακτηρίζονται από συμπτώματα όπως αδυναμία, ζαλάδα, προβλήματα στην όραση και στην ομιλία αλλά και μουδιάσματα στο πρόσωπο ή στα άκρα.

· Τα μουδιάσματα μπορεί να οφείλονται σε κακή αιμάτωση εξαιτίας στένωσης ή απόφραξης μιας αρτηρίας.

· Μουδιάσματα προκαλούν παθήσεις του μυοσκελετικού όπως για παράδειγμα το αυχενικό σύνδρομο. Μουδιάσματα εντοπισμένα στον καρπό του χεριού, που συνήθως όμως συνοδεύονται και από πόνο, μπορεί να προκαλέσει και το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, μια προοδευτική πάθηση που προκαλείται λόγω συμπίεσης ενός βασικού νεύρου στον καρπό. Τα μουδιάσματα στην περίπτωση αυτή εντοπίζονται ιδιαίτερα στον αντίχειρα, στο δείκτη και στο μεσαίο δάχτυλο.

· Μουδιάσματα προκαλούνται και από ορμονικές διαταραχές.

· Μουδιάσματα στο πρόσωπο αλλά και στα άκρα μπορεί να παρατηρηθούν και μετά από έκθεση σε υπερβολικό κρύο. Μουδιάσματα που εμφανίζονται παροδικά μετά από έκθεση σε ψύχος μικρού βαθμού μπορεί να οφείλονται στο σύνδρομο Raynaud, το οποίο είναι σπάνιο αλλά επιβάλλει πάντοτε ιατρική διερεύνηση.

· Κατά την εξέταση στο ιατρείο, που περιλαμβάνει συνήθως απλές δοκιμασίες για την αξιολόγηση της ακεραιότητας των αισθητικών οδών που είναι υπεύθυνες για την αίσθηση του πόνου, της δόνησης, της αφής, της πίεσης, της αίσθησης, της θέσης, της ισορροπίας, τη θέση των αρθρώσεων, τη θερμοκρασία, διερευνάται αν υπάρχουν αισθητικές διαταραχές, διαταραχές νευρολογικού τύπου, διαταραχές αιμάτωσης. Ενδέχεται να απαιτηθούν εξετάσεις του καρδιαγγειακού συστήματος, εξετάσεις για τον έλεγχο βιταμινών και ιχνοστοιχείων, εξετάσεις λειτουργίας ενδοκρινών αδένων κ.ά.

· Αν τα μουδιάσματα οφείλονται σε ψυχολογικά αίτια τότε η θεραπεία με αγχολυτικά και η ψυχοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει.

Το μεγάλο και το μικρό αρχ**ι !!

Ηταν ένας τύπος και είχε ένα πρόβλημα. Είχε ένα μεγάλο αρχ**ι και ένα μικρό! Σε όποιον γιατρό και να πήγαινε γελούσε με το πρόβλημα του.
Αποφασίζει να πάει σε έναν που λέγανε ότι ήταν σοβαρός.
- Γιατρέ έχω ένα πρόβλημα αλλά μην γελάσετε κι εσείς!
- Γιατί να γελάσω κύριε; Ακούω τόσα πολλά κάθε μέρα εδώ!
- Εχω ένα αρχ**ι μεγάλο και ένα μικρό.
- Και που είναι το αστείο;
Βγάζει το παντελόνι και βγάζει το ένα αρχ**ι έξω όσο το γραφείο!
Το βλέπει ο γιατρός και βάζει τα γέλια!
Και του κάνει ο ασθενής:
- Είδες γιατρέ μου; Που να σου έβγαζα και το μεγάλο!!

Λάθος

Ένας νεαρός κάθεται σε μία γέφυρα και κοιτάζει το ορμητικό ποτάμι.
Ξαφνικά πλησιάζει μία γυναίκα αναμαλλιασμένη, κλαμμένη και απελπισμένη και μονολογεί:
- Πέμπτη, Πέμπτη, είναι σήμερα! Και δεν ήρθε στο... ραντεβού μας. Τό'ξερα ότι κάποτε θα γίνει και αυτό. Τί να την κάνω την ζωή χωρίς αυτόν;
Με τρομερή απελπισία ρίχνεται στο άγριο ποτάμι και χάνεται στα αφρισμένα νερά.
Ο νεαρός που παρακολούθησε ότι συνέβη, ξύνει το κεφάλι του και ψιθυρίζει:
- Βρε την χαζή! Σήμερα είναι Τετάρτη!

poligelio.blogspot.com
το δανειστήκαμε από το dinatos

ΤΑΞΙΔΙ Ιράν

Γνωρίστε μία από τις πιο λαμπρές αρχαίες αυτοκρατορίες της Ασίας, που πασχίζει να ξεφύγει από την απομόνωσή της, ανοίγοντας τις πόρτες της.

Βρίσκεστε στο Ιράν. Τη χώρα των μυστηρίων και των γοητευτικών θρύλων της Ανατολής. Γνωρίστε την ιστορία της. Ανοίξτε όμως τα μάτια σας και στη νέα εποχή της. Ανακαλύψτε μία χώρα, η οποία, παρότι απέχει από το παραμυθένιο παρελθόν της, σας χαρίζει εντυπωσιακές εικόνες. Εικόνες που θα σας ταξιδέψουν από την έρημο ως την εύφορη πεδιάδα. Από το τραχύ βουνό μέχρι το νωχελικό ποτάμι. Από το φτωχό χωριό έως το πολυτελές τζαμί. Εικόνες από καταπράσινες πόλεις, γεμάτες τριαντάφυλλα και εξωτικά λουλούδια, μπολιασμένες από την ευγένεια ενός λαού, έτοιμου να σας αγκαλιάσει!

Τεχεράνη
Η πρωτεύουσα και οικονομική καρδιά του Ιράν είναι η Τεχεράνη. Μια αχανής και άτακτα χτισμένη μεγαλούπολη με 13 εκατομμύρια κατοίκους,εξαιρετική ρυμοτομία στο κέντρο της, απίστευτη κυκλοφορία στους δρόμους, μια πόλη η οποία, παρότι δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως εξωτική, δίνει μια δυνατή γεύση του σύγχρονου Ιράν. Τα κυριότερα αξιοθέατα είναι τα μουσεία και τα τζαμιά της. Επισκεφθείτε το ανάκτορο Γκολεστάν με τους κήπους του, το Εθνικό Μουσείο, το Μουσείο Κοσμημάτων, το Μουσείο Κεραμικής Τέχνης και το Μουσείο Χαλιών. Το τζαμί Εμάν Χομεϊνί του 18ου αι. είναι από τα πιο εντυπωσιακά της πόλης. Η ιερατική σχολή Σεπαχσαλάρ με τους οκτώ μιναρέδες της επίσης αξίζει προσοχής.

Ισφαχάν
Ξεχωρίζει για την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των κτιρίων του και για την ατμόσφαιρά του, που διατηρεί ακόμη ζωντανό το παρελθόν. Περπατήστε στις εντυπωσιακές γέφυρες που ενώνουν τις δύο όχθες του ποταμού Ζαγιάντε και πιείτε τον καφέ ή το τσάι σας στα παραδοσιακά καφενεία δίπλα στο ποτάμι. Θαυμάστε τον καθεδρικό ναό της αρμένικης συνοικίας με την πλούσια εικονογράφηση και το λαμπρό τζαμί Τζαμέχ. Τα ανάκτορα Σεχέλ Σοτούν και Χάστι Βεχέχτ, καθώς και το ξενοδοχείο Αμπάσι, που κάποτε ήταν καραβάν σαράϊ, θα σας εντυπωσιάσουν με τη διακόσμησή τους. Στο κέντρο της πόλης περπατήστε στη γιγάντια πλατεία Εμάν Χομεϊνί (500 επί 160 μέτρα!) και γνωρίστε τα εντυπωσιακά αξιοθέατα που την περιβάλλουν. Το παζάρι του Ισφαχάν αποτελεί εξαιρετικό δείγμα ντόπιας αρχιτεκτονικής και είναι γεμάτο απίστευτης ομορφιάς αντικείμενα! Στο σύνολό του έχει χτιστεί στις αρχές του 16ου αιώνα, έχει όμως και τμήματα ηλικίας 1.300 ετών!

Σιράζ
Από τις σημαντικότερες πόλεις του ισλαμικού κόσμου. Υπήρξε μάλιστα και πρωτεύουσα του Ιράν. Σήμερα, παρότι η σύγχρονη ζωή έχει παραμερίσει το παλιό μαγικό στοιχείο, το Σιράζ έχει καταφέρει να διατηρήσει δείγματα του παρελθόντος. Επισκεφθείτε την πλατεία, με το Τζαμί του Αντιβασιλέα και το Μαυσωλείο Σαχ ε Κεράχ, στο εσωτερικό του οποίου κυριαρχεί ένα ψηφιδωτό από εκατομμύρια καθρεφτάκια, καθώς και το παζάρι του. Τα μαυσωλεία των ποιητών Χαφέζ και Σααντί είναι ένα δύο αξιοθέατα με ωραίους κήπους που προσφέρονται για ξεκούραση.

Μη ξεχάσετε!
Μην παραλείψετε την ξακουστή Περσέπολη, που βρίσκεται κοντά στο Σιράζ. Θα φτάσετε ως εκεί με λεωφορείο ή με ταξί, καθώς απέχει μόνο 14 χιλιόμετρα από το Σιράζ. Ο ξεναγός θα σας μιλήσει για το εντυπωσιακό αυτό «καλειδοσκόπιο» της ιρανικής ιστορίας. Τα λαμπρά ανάκτορα, ξεκίνησε να κατασκευάζει στα 512 π.Χ. ο βασιλιάς Δαρείος Α΄. Το έργο στο σύνολό του ολοκληρώθηκε από τους απογόνους του μέσα σε δύο αιώνες! Το όνομα της πόλης ήταν Πάρσα. Σε Περσέπολη τη μετονόμασαν οι Έλληνες, όταν το 331 την κατέκτησαν. Θα πάτε οπωσδήποτε και στη Νεκρόπολη, όπου υπάρχουν οι τάφοι του Δαρείου και άλλων.

Τι θα φάτε
Θα χορτάσετε κεμπάπ, αφού πρόκειται για το... εθνικό φαγητό τους. Κεμπάπ από κοτόπουλο, κρέας αλλά και ψάρι. Εξαιρετικά γιαούρτια, που συνοδεύουν κάθε γεύμα, νοστιμότατες φρέσκες σαλάτες, σούπες και το μοναδικό ψωμί τους, ψημένο πάνω σε καυτά βότσαλα!

Πού θα διασκεδάσετε
Σε γραφικά τεϊοποτεία και σε μπαράκια στα ξενοδοχεία. Ούτε σε αυτά σερβίρεται αλκοόλ.

Οι αγορές σας
Στα γραφικά παζάρια θα βαρεθείτε να παζαρεύετε (απαραιτήτως!) και να ψωνίζετε υπέροχα χαλιά, κεντήματα, υφαντά, κεραμικά, τιρκουάζ και χρυσό.

Πληροφορίες
Μετάβαση
: Θα πετάξετε με την Iran Air απευθείας για Τεχεράνη (τηλ.: 210-9246573). Προτιμήστε οργανωμένη εκδρομή. Απευθυνθείτε στην Goldair Tours (τηλ.: 210-3255061) για σιγουριά, καλό πρόγραμμα και καλές τιμές.
Διαμονή: Μην περιμένετε πολυτέλειες όπως στις άλλες ασιατικές χώρες. Πάντως, θα βρείτε καθαρά και περιποιημένα ξενοδοχεία. Η αλυσίδα ξενοδοχείων Homa Hotel Group παρέχει ζεστή φιλοξενία στην Τεχεράνη και στο Σιράζ. Στην ιστοσελίδα της www. homahotelgroup.com θα βρείτε όποιες πληροφορίες θέλετε. Στην Τεχεράνη πολύ καλά είναι και τα Khayyam (τηλ.: 311-3757) και Atlas (τηλ.: 890-0286). Στο Ισφαχάν προτιμήστε τα Sahel (τηλ.: 233-4585), Abbasi (τηλ.: 222-6010) και Aria (τηλ.: 222-7224).
Χρήσιμα:
Κωδικός κλήσης: 0098.
Τεχεράνη: 21.
Χρειάζεστε: Βίζα.
Ιρανική Πρεσβεία: 210-6741436.
Προσοχή: Οι γυναίκες κυκλοφορούν παντού (ακόμη και στους χώρους του ξενοδοχείου) με καλυμμένο το σώμα και φορώντας απαραιτήτως στο κεφάλι μαντίλα, ειδάλλως μπορεί να αντιμετωπίσουν πρόβλημα. Ακόμα, απαγορεύονται παντού τα αλκοολούχα ποτά.

Από τον Δημήτρη Χατζή

Top 20 KickAss Extreme Sports

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory