Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Πέμπτη, 15 Απριλίου 2010

Ψύξη με φωτιά

fridge.jpg

Όχι, δεν έχει γίνει κάποιο λάθος στον τίτλο. Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Stanford κατάφεραν να αναπτύξουν ένα φορητό ψυγείο, το οποίο διατηρεί το εσωτερικό του σε χαμηλή θερμοκρασία όταν έρθει σε επαφή με μια εστία φωτιάς. Μπορεί να ακούγεται σουρεαλιστικό, ωστόσο φαίνεται ότι οι εγκέφαλοι του project κατάφεραν να συνθέσουν μια ψυκτική ύλη που αντιδρά σε υψηλές θερμοκρασίες.

Μάλλον δεν είναι μακριά η μέρα που θα κυκλοφορήσει αυτή η τρομερά χρήσιμη πατέντα. Μεταξύ άλλων, θα δώσει τη δυνατότητα για συντήρηση φαρμάκων και εμβολίων σε χώρες του τρίτου κόσμου. Και βέβαια, είναι ένα τρομερό gadget για τις εκδρομές μας στην εξοχή.

Τα καλά νέα είναι ότι το ψυγείο που καταργεί τον ηλεκτρισμό θα είναι εύκολο στην παραγωγή και θα στοιχίζει περίπου 40 ευρώ.

Πηγή: esquire.com

Πότε μία γυναίκα είναι πιο ελκυστική;


Ξεχάστε όλα όσα ξέρετε και «μηχανεύεστε» προκειμένου να αποπλανήσετε τον άντρα που ποθείτε! Τα σέξι σύνολα, οι ψηλοτάκουνες γόβες, τα μισόκλειστα μάτια και τα ακριβά αρώματα είναι… πασέ!
Σύμφωνα με νέες έρευνες το μόνο που χρειάζεστε για να τραβήξετε την προσοχή του, είναι.. ένα T shirt και άρωμα γυναίκας!
Μάλιστα καλά διαβάσατε!
H συγκεκριμένη έρευνα λοιπόν, αναφέρει πως η τεστοστερόνη χτυπάει… κόκκινο όταν οι άντρες μυρίζουν σε ένα t shirt το φυσικό άρωμα που αναδύει μια γυναίκα κατά την διάρκεια των γόνιμων ημερών της!
«Όλοι οι άντρες που τους δόθηκε ένα τέτοιο T shirt μετρήθηκαν με πολύ υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης (που είναι και η ορμόνη του σεξ) από ό,τι εκείνοι που τους δόθηκε ένα αντίστοιχο ρούχο που είχε όμως φορεθεί από γυναίκες που βρισκόντουσαν νωρίτερα ή αργότερα στον κύκλο τους» επεσήμαναν οι επιστήμονες Miller και Maner του Πανεπιστημίου της Florida.Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα, οι ερευνητές, μπήκαν στην διαδικασία να συγκρίνουν την ανθρώπινη συμπεριφορά με αυτή του ζωικού βασιλείου, για να καταλήξουν πως πολλές φορές οι ομοιότητες είναι σημαντικές μιας και στην επιλογή του ζευγαρώματος, σημαντικό ρόλο- μεταξύ άλλων- παίζει και η οσμή.
Τώρα λοιπόν κορίτσια που ξέρετε τι πρέπει να κάνετε για να τον αποπλανήσετε, δεν έχετε παρά να… μετράτε μέρες!
papagalostv

Google: Και τώρα η τηλεόραση

home.jpg

Οι μεγάλες εταιρείες φαίνονται από τη διορατικότητά τους και τους τρόπους που βρίσκουν για να πλασάρονται στην αγορά. Ας πάρουμε για παράδειγμα τη Google. Καλή η μηχανή αναζήτησης, καλό και το Gmail, αλλά δε θα μπορούσε να τρώει μια ζωή από αυτά. Έτσι, αποφάσισε να περάσει στο χώρο των λειτουργικών συστημάτων, με τα Android και τα Chrome OS να έχουν ήδη πιστούς οπαδούς. Το επόμενο βήμα της ανήσυχης εταιρείας φαίνεται ότι θα είναι ο χώρος της τηλεόρασης.

Οι φήμες λένε ότι η Google έχει ήδη συνάψει συμμαχία με την Intel και τη Sony, ενώ στο χορό έχει μπει η Logitech. Το ιερό δισκοπότηρο αυτής της προσπάθειας είναι το Google TV, ένα set top box που θα συνδέεται στην τηλεόραση και θα ανοίγει την πόρτα του Internet. Φυσικά, το νέο gadget βασίζεται στο πολλά υποσχόμενο Android.

Μη μας ρωτήσετε πότε θα βγει στην αγορά, αυτό είναι άγνωστο για την ώρα. Εδώ που τα λέμε, οι εταιρείες τηρούν σιγή ιχθύος και δεν επιβεβαιώνουν καν την ύπαρξή του. Μέχρι να έρθει το πλήρωμα του χρόνου, βέβαια.

Πηγή: TechConnect

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΣτον κόσμο των παραμυθιών, σ' ένα μπαρ, κάθονται ένας γίγαντας κι ένα καλικαντζαράκι και τα πίνουν. Σε μια στιγμή, το καλικαντζαράκι σκύβει πάνω απ το ποτήρι του γίγαντα και φτύνει μέσα.
Καλικαντζαράκι: - Χφτουυυυυυυυ!.
Γίγαντας: - Μην το ξανακάνεις αυτό γιατί θα σου βγάλω τ` αυτιά!
Καλικαντζαράκι: - Δεν με νοιάζει, σ` εμάς, τα καλικαντζαράκια, τ` αυτιά ξαναφυτρώνουν! Και αμέσως δεύτερο: 'Χφτουυυυυυυυ!'
Γίγαντας :- Αν δεν σταματήσεις, θα σου κόψω τα πόδια!
Καλικαντζαράκι: - Εεεε και; Σ` εμάς, τα καλικαντζαράκια, τα πόδια ξαναβγαίνουν και δώστου τρίτο φτύσιμο 'χφτουυυυυυυ!'
Γίγαντας :- Ή σταματάς ή σου ξεριζώνω το τσουτσούνι!!!
Καλικαντζαράκι: - Εμείς τα καλικαντζαράκια δεν έχουμε τσουτσούνι!
Γίγαντας: - Δεν έχετε τσουτσούνι;;; Και πώς κατουράτε;;;
Καλικαντζαράκι: - Χχφτουυυυυυυυ!
news24plus

Τα μυστικά της ανάγνωσης


Το μυστήριο του πώς διαβάζουμε μία πρόταση, έλυσαν επιστήμονες.

Μέχρι πρότινος, οι επιστήμονες πίστευαν ότι όταν κάποιος διαβάζει, και τα δύο μάτια του εστιάζουν στο ίδιο γράμμα της λέξης. Ωστόσο, βρετανική ερευνητική ομάδα υποστηρίζει ότι δεν συμβαίνει πάντα αυτό. Στην πραγματικότητα, περίπου τις μισές φορές, καθένα από τα μάτια εστιάζει σε διαφορετικό γράμμα.

Σε σχετικό πείραμα που πραγματοποίησαν, οι επιστήμονες ήταν σε θέση να εντοπίσουν σε ποια γράμματα εστίαζαν τα μάτια των εθελοντών όταν διάβαζαν γραμματοσειρά μεγέθους 14 στιγμών από απόσταση ενός μέτρου. Διαπίστωσαν ότι αντί τα μάτια να κινούνται ομαλά πάνω στο κείμενο, έκαναν μικρές σπασμωδικές κινήσεις, εστιάζοντας τη μία στιγμή σε μία λέξη και μετά σε όλη την πρόταση.

Ο καθηγητής Simon Liversedge, από το Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον, αναφέρει: «Βρήκαμε ότι σε ένα πολύ σημαντικό αριθμό περιπτώσεων που τα μάτια παραμένουν ακίνητα ενώ τα άτομα διαβάζουν, δεν κοιτάζουν στο ίδιο γράμμα». Αντιθέτως, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, τα μάτια συχνά εστίαζαν σε διαφορετικά γράμματα της ίδιας λέξης, απόστασης δύο χαρακτήρων περίπου.

Τα ευρήματα της ομάδας καταδεικνύουν ότι και τα δύο μάτια κοιτούν το ίδιο γράμμα στο 53% των περιπτώσεων. Κατά 39%, εστιάζουν σε διαφορετικά γράμματα χωρίς να διασταυρώνονται τα βλέμματα και κατά 8% τα βλέμματα των δύο ματιών διασταυρώνονται για εστιάσουν σε διαφορετικό γράμμα.

Συμπληρωματικό πείραμα έδειξε ότι είμαστε σε θέση να δούμε μια καθαρή εικόνα όταν διαβάζουμε γιατί ο εγκέφαλός μας αναμιγνύει τις διαφορετικές εικόνες των ματιών μας. Ο εγκέφαλος δεν υποβαθμίζει μία εικόνα για να επεξεργαστεί μία άλλη, αλλά χρησιμοποιεί τις πληροφορίες που στέλνουν και τα δύο μάτια.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Liversedge, «μια ενδελεχής κατανόηση των ψυχολογικών διαδικασιών που βρίσκονται πίσω από την ανάγνωση είναι ζωτική αν θέλουμε να αναπτύξουμε καλύτερες μεθόδους διδασκαλίας ανάγνωσης στα παιδιά και να προσφέρουμε θεραπείες σε αυτούς που αντιμετωπίζουν διαταραχές στην ανάγνωση, πχ. δυσλεξία»
focus

Μαγνητικός τομογράφος για κλειστοφοβικούς

Μαρτύριο αποτελεί η εξέταση σε μαγνητικό τομογράφο για τους κλειστοφοβικούς λόγω της στενότητας του μηχανήματος. Αυτό το πρόβλημα θα λυθεί καθώς θα υπάρξει μια απλή τροποποίηση αυτών, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύεται στην εφημερίδα "Τα Νέα".

Οι μαγνητικοί τομογράφοι καταγράφουν ασθενή σήματα από τα άτομα υδρογόνου στο ανθρώπινο σώμα, χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό μαγνητικού πεδίου και ραδιοκυμάτων.

Ένας από τους λόγους για τους οποίους είναι τόσο στενός το τούνελ που μπαίνει ο ασθενής, είναι ότι το πηνίο που εκπέμπει τα ραδιοκύματα πρέπει να βρίσκεται κοντά στο σώμα του εξεταζόμενου. Δύο ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Ζυρίχης αφαίρεσαν το πηνίο από το εσωτερικό ενός τομογράφου της Philips και τον αντικατέστησαν με ένα σύστημα που κάνει την ίδια δουλειά από απόσταση έως 5 μέτρων.

Στη θέση του πηνίου μέσα στον τομογράφο, τοποθετήθηκε μόνο μια ειδική αγώγιμη διάταξη που εστιάζει τα ραδιοκύματα στο σημείο εξέτασης. Η νέα τεχνολογία όχι μόνο απελευθερώνει χώρο για τον εξεταζόμενο αλλά παράλληλα εξασφαλίζει πιο ομοιόμορφη κάλυψη του σώματός του. Το πλεονέκτημα αυτό θα είναι ιδιαίτερα σημαντικό στους τομογράφους νέας γενιάς, που θα χρησιμοποιούν και ισχυρότερα μαγνητικά πεδία.

«Ο επιπλέον αυτός χώρος είναι εξαιρετικά πολύτιμος καθώς το κόστος των μεγάλων, υπεραγώγιμων μαγνητών που απαιτούνται για τη μαγνητική τομογραφία αυξάνει ραγδαία ανάλογα με το μέγεθος» σχολιάζουν σε συνοδευτικό άρθρο του περιοδικού ο Πολ Γκλόβερ και ο Ρίτσαρντ Μπάουτελ του Πανεπιστημίου του Νότινγκχαμ στη Βρετανία.

«Η αφαίρεση του πηνίου ραδιοσυχνοτήτων δίνει επομένως τη δυνατότητα επανασχεδιασμού του εσωτερικού του τομογράφου ώστε να γίνει πιο άνετο για τους ασθενείς και/ή να μειωθεί το κόστος».

Ιωάννα Μαμάη www.cosmos.gr

Η Διατροφή με ψάρι μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικού επεισοδίου


Η τακτική κατανάλωση τόνου και άλλων λιπαρών ψαριών μειώνει τον κίνδυνο άνοιας και εγκεφαλικού επεισόδιου στους ηλικιωμένους, σύμφωνα με μια μεγάλη έρευνα που έγινε στη Φινλανδία και τα αποτελέσματά της δόθηκαν στη δημοσιότητα την Δευτέρα 4 Αυγούστου 2008 στις ΗΠΑ.
Η έρευνα που διενεργήθηκε σε δείγμα 3.660 ανδρών και γυναικών άνω των 65 ετών έδειξε ότι όσοι έτρωγαν τρεις φορές την εβδομάδα τόνο ή άλλα ψάρια πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είχαν κατά 26% μικρότερες πιθανότητες να υποστούν εγκεφαλικές βλάβες που οδηγούν στην άνοια, αλλά και εγκεφαλικά επεισόδια, σε σχέση με τα άτομα που δεν κατανάλωναν συχνά ψάρι.

Η κατανάλωση τέτοιων ψαριών μία φορά την εβδομάδα μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου κατά 13%.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα εξετάστηκαν δύο φορές σε διάστημα πέντε ετών και απάντησαν σε ερωτηματολόγια σχετικά με τις διατροφικές τους συνήθειες.

Ωστόσο, ο καθηγητής Γίρκι Βίρτανεν του Πανεπιστημίου Κουόπιο της Φινλανδίας σημείωσε ότι μολονότι η κατανάλωση λιπαρών ψαριών φαίνεται να προστατεύει από την άνοια και τα εγκεφαλικά επεισόδια, δεν παρατηρήθηκαν παρόμοια ωφέλη στα άτομα που έτρωγαν τακτικά τηγανιτά ψάρια.

Εκτός από τον τόνο, άλλες τροφές πλούσιες σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι ο σολομός, το σκουμπρί, η ρέγκα, η σαρδέλα, αλλά επίσης και τα καρύδια.

Η πολυγαμία δεν είναι αστείο

Ένας Σαουδάραβας έχασε μέρος της μύτης του μετά από κοινή επίθεση εναντίον του των δύο συζύγων του όταν τις "απείλησε" μεταξύ σοβαρού και αστείου ότι θα παντρευτεί και τρίτη.
Ο Τζουμπάι Ιμπν Σάλεμ πίστεψε ότι η απειλή του θα βοηθούσε στην επίλυση του προβλήματος που είχε προκύψει για το πώς θα μοιράζονταν τους χώρους του σπιτιού.
"Ορκίζομαι ότι θα το έκανα γιατί είχαν γίνει τελείως αγενείς, γεγονός που αποδεικνύεται από τον τρόπο που μου επετέθησαν " δήλωσε ο Ιμπν Σάλεμ στην εφημερίδα Σαμς μετά τη συρραφή της μύτης του με επτά ράμματα.
"Ποτέ δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι θα εκνευρίζονταν τόσο πολύ. Αλλά νομίζω ότι ο μόνος τρόπος για να ανακτήσω την αξιοπρέπειά μου είναι να παντρευτώ μια τρίτη γυναίκα" πρόσθεσε ο ίδιος.
"Δεν ξέρω τι άλλο θα μπορούσα να χάσω εάν έκανα κάτι τέτοιο"σχολιάζει ο Ιμπν Σάλεμ.
Η ισλαμική νομοθεσία επιτρέπει στους άνδρες να αποκτήσουν μέχρι τέσσερις συζύγους και η πολυγαμία δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο στο συντηρητικό βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας.

Πηγή: ΑΠΕ

Τρία παράξενα και όμορφα φυσικά φαινόμενα.

1. Κόκκινη παλίρροια.
Η κόκκινη παλίρροια, γνωστή και με το όνομα "algal bloom" προκαλείται από τα υψηλά επίπεδα του φυτοπλαγκτόν που συγκεντρώνεται σε μορφή πυκνών σύννεφων κοντά στην επιφάνεια του νερού. Το χρώμα, οφείλεται στον διαφορετικό χρωματισμό των χρωστικών ουσιών του φυτοπλαγκτόν, δίνοντας αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
Από την άλλη όμως, αυτό το φαινόμενο οδηγεί μερικές φορές σε θάνατο ένα υψηλό ποσοστό της θαλάσσιας ζωής εξαιτίας της αύξησης των φυκιών και την επακόλουθη έλλειψη οξυγόνου.

2. Penitentes
Αυτές οι εκπληκτικές φυσικές κατασκευές από πάγο, γνωστές και ως Penitentes (λόγω της ομοιότητάς τους με κουκουλοφόρους μοναχούς ντυμένους στα λευκά που ζητούν μετάνοια), μπορεί να βρεθούν σε παγετώνες, ενώ ποικίλλουν σε μέγεθος από μερικά εκατοστά έως 5 μέτρα σε ύψος.


3. Η λίμνη με τα στίγματα.
Η λίμνη αυτή που που βρίσκεται στο Osoyoos του Καναδά, περιέχει μία από τις υψηλότερες συγκεντρώσεις ορυκτών, στον κόσμο. (κυρίως καθαρτικό άλας, ασβέστιο και θειικό νάτριο). Τα ιαματικά νερά της λίμνης χρησιμοποιήθηκαν από αυτόχθονες Ινδιάνους για την ανακούφιση από τους πόνους και κατά τη διάρκεια του πρώτου παγκοσμίου πολέμου, τεράστιες ποσότητες άλατος μεταφέρθηκαν για να χρησιμοποιηθούν από την αμερικανική βιομηχανία πυρομαχικών
trelamenos

Σκόλυμος

01skolimos.JPG (53898 bytes)Το αγκάθι αυτό αναφέρεται από τον Ησίοδο και το Θεόφραστο. Από τα αρχαία χρόνια τρώγονταν οι ρίζες, τα φύλλα και οι τρυφεροί βλαστοί του. Ο σκόλυμος είναι πολυετές, ανθεκτικό φυτό, που μπορεί να φτάσει το 1μ. ύψος. Έχει βαθιά, σαρκώδη ρίζα και χοντρό, κεντρικό βλαστό, που διακλαδίζεται και έχει κατά μήκος του αγκαθωτά πτερύγια. Η ρίζα και το στέλεχος εκκρίνουν ένα γαλακτώδη, πικρό χυμό, όταν κοπούν.

Τα φύλλα του βγαίνουν από τη βάση, είναι μαλακά, λογχοειδή, έχουν μερικά αγκάθια και μακριούς μίσχους. Τα άνθη του βγαίνουν το Μάιο από τις μασχάλες των φύλλων, σε κεφαλωτές ταξιανθίες, που αποτελούνται από πολλά ανθίδια, που τα πέταλα τους έχουν χρώμα κίτρινο. Τα βράκτεια φύλλα τους μπορεί να είναι τριχωτά. Ο κάθε καρπός περιέχει πολλούς επιμήκεις, μικρούς σπόρους, με ένα σχηματισμό διάφανων ινών στη κορφή τους, για να διευκολύνεται έτσι η διασπορά τους με τον αέρα.

Τον βρίσκουμε σχεδόν παντού, από τους λόφους μέχρι τη θάλασσα, σε καλλιεργημένα ή ακαλλιέργητα χωράφια, όλο το χειμώνα, μέχρι την άνοιξη. Μαζεύονται τα φύλλα και οι τρυφεροί βλαστοί του το χειμώνα και την άνοιξη, ενώ οι ρίζες του το φθινόπωρο. Τα φύλλα και οι τρυφεροί βλαστοί του βράζονται και τρώγονται ως σαλάτα μόνα τους ή μαζί με άλλα, μυρωδικά χόρτα ή μαγειρεύονται με ρύζι. Οι ρίζες βράζονται, περιχύνονται με ξίδι, διατηρούνται μέσα σε λάδι και είναι εξαίρετο ορεκτικό ή μεζές ούζου. Επίσης, μαγειρεύονται με κρέας

δείτε τι κάνει το 3d studio max ..... και αρκετή υπομονή

Δέντρα και φυτά - Φρούτα και λαχανικά εναντίον της μόλυνσης και των ακτινοβολιών


  • Πηγή:
  • www.e-natural.gr

Tα εσωτερικά φυτά μπορεί να κάνουν περισσότερα πράγματα από το να διακοσμήσουν το περιβάλλον μας -μπορούν στην πραγματικότητα να βοηθήσουν στο να καθαρίσουν το μολυσμένο περιβάλλον που αναπνέουμε μέσα στα σπίτια μας, εντός των γραφείων μας και σε άλλα κτίρια και εργοστάσια. Αυτά είναι πολύ ευχάριστα νέα για όλους εμάς που ζούμε σε μεγάλες μολυσμένες πολιτείες, σε μας που τα σπίτια μας είναι σε κεντρικά σημεία της πόλης, με πολλή μόλυνση και σε όσους δουλεύουν στο κέντρο, σε μολυσμένα γραφεία από καπνούς τσιγάρων από τα καυσαέρια των δρόμων, από το νέφος, από τα φωτοτυπικά μηχανήματα, τους κομπιούτερ κ.λπ.

Φυτέψτε δέντρα και αναρριχητικά φυτά γιατί χανόμαστε! Η Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας (ΕΡΑ) των ΗΠΑ είχε τονίσει τα τελευταία χρόνια ότι ο μολυσμένος αέρας των εσωτερικών χώρων, αποτελεί ένα πολύ σοβαρό οξύ και χρόνιο κίνδυνο για την υγεία. Τα εσωτερικά φυτά μπορούν να ελαττώσουν δραστικά τα επίπεδα των τοξικών χημικών ουσιών στα γραφεία και κτίρια που έχουν άσχημο εξαερισμό, σύμφωνα με την Εθνική Αεροναυτική Υπηρεσία Διαστήματος (ΝΑΣΑ). Τα εσωτερικά φυτά κάνουν τα ίδια πράγματα για τον αέρα με τα εξωτερικά. Απορροφούν τις τοξικές ουσίες και το διοξείδιο του άνθρακα που υπάρχουν γύρω μας, υποβάλλουν τα τοξικά σε φωτοσύνθεση και έπειτα απελευθερώνουν οξυγόνο στον αέρα. Τα φύλλα των φυτών, οι ρίζες και τα βακτηρίδια του εδάφους, παίζουν όλα ένα ρόλο στη διαδικασία αυτή. Η ΝΑΣΑ συνιστά να τοποθετούμε περίπου 15 φυτά σε περιοχές που ο αέρας κυκλοφορεί καλά για να καθαρίσουν, να φρεσκάρουν και να ανανεώσουν τον αέρα σε ένα σπίτι 550 περίπου τετραγωνικών μέτρων (1.800 τετραγωνικά πόδια). Τα φυτά που συνήθως συνιστώνται ότι πάνε καλά σε εσωτερικό περιβάλλον περιλαμβάνουν τα φυτά της αράχνης, τα κινέζικα αειθαλή, τα κρίνα της ειρήνης (peace lilies), οι χρυσαφένιοι πόθοι (golden pothos) και τα κλαίοντα σύκα (weeping figs). Δεν έχετε παρά να ξεκινήσετε τον εσωτερικό σας κήπο το συντομότερο δυνατόν, σήμερα κιόλας, αν μπορείτε, για να αρχίσετε να παίρνετε ανάσες καθαρού αέρα. Στις ΗΠΑ από το 1990 κι ύστερα έχουν ξεκινήσει μεγάλες και δυναμικές σταυροφορίες για το φύτεμα δέντρων σε ολόκληρη τη χώρα και έτσι φυτεύονται εκατομμύρια δέντρα κάθε χρόνο, για να επαναφέρουν όσο γίνεται την οικολογική ισορροπία και εξουδετερώνουν ως ένα βαθμό τη μόλυνση του περιβάλλοντος. Τα δέντρα απορροφούν το διοξείδιο του άνθρακα, η στάθμη του οποίου ανεβαίνει διαρκώς στον πλανήτη, σε ολοένα και πιο ανησυχητικά επίπεδα, δημιουργώντας και επιτείνοντας με το πέρασμα του χρόνου το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Να γιατί ερρίφθη από διαφόρους προέδρους των ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια το βαρυσήμαντο σύνθημα: "Φυτέψτε δέντρα ή χανόμαστε". Το σύνθημα αυτό θα πρέπει να γίνει συνείδηση όλων μας και στη χώρα αυτή, άπαξ και τα δάση μας καίγονται με γοργό ρυθμό και η δασοκάλυψη στη χώρα μας μειώνεται σε ανησυχητικό ρυθμό τα τελευταία χρόνια.

Φυτά εναντίον ακτινοβολιών Μια άλλη πλευρά της προστατευτικής δράσης των φυτών στο περιβάλλον μας σχετίζεται με την ακτινοβολία. Κανείς άνθρωπος στη σύγχρονη κοινωνία σήμερα δεν εξαιρείται και δεν γλιτώνει από τους κινδύνους της ακτινοβολίας. Η ακτινοβολία χαμηλού επιπέδου είναι παρούσα σε πολλές πλευρές και περιστάσεις της καθημερινής μας ζωής. Πολλοί ερευνητές του θέματος προτείνουν ορισμένα μέτρα για την ελαχιστοποίηση της ποιότητας της ακτινοβολίας, την οποία καθημερινά λαμβάνουμε. Μερικές από τις πηγές χαμηλού επιπέδου ακτινοβολίας που συνήθως αντιμετωπίζουμε είναι οι φούρνοι μικροκυμάτων, οι τηλεοράσεις, η οθόνη των τερματικών βίντεο, οι υψηλής τάσης γραμμές του ηλεκτρισμού, τα υπέρυθρα και φθοριούχα φώτα και οι λάμπες μαυρίσματος (στα ινστιτούτα αισθητικής, ομορφιάς κ.λπ.). Εάν μία από αυτές τις συσκευές ή οι παράγοντες και τα στοιχεία είναι στο σπίτι σου ή κοντά στο σπίτι σου ή στη δουλειά σου, χρησιμοποίησε τες με άκρα φειδώ ή, στην περίπτωση των γραμμών υψηλής τάσης, προσπάθησε να τις αποφύγεις εντελώς. Προσθέστε φυτά στο περιβάλλον σας. Βρέθηκε από επιστημονικές έρευνες ότι η χλωροφύλλη των φυτών βοηθά στην απορρόφηση και της ακτινοβολίας, εκτός από την απορρόφηση της μόλυνσης και των δυσάρεστων και βλαπτικών οσμών. Χρειάζεται να αναβαθμιστεί και βελτιωθεί γενικά η υγεία, για να δοθεί έτσι στο σώμα σας η καλύτερη δυνατή ευκαιρία να εξουδετερώσει τα άσχημα αποτελέσματα από την έκθεση στην ακτινοβολία. Αλλά υπάρχουν κι άλλοι κίνδυνοι στις σύγχρονες πολιτείες. Λόγου χάρη, σε μια πολιτεία υπάρχουν οι ραδιοσταθμοί, οι τηλεοπτικοί σταθμοί, οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας, τα ραδιοκύματα που χρησιμοποιούν οι αστυνομικοί και άλλες πηγές μη ιονίζουσας ακτινοβολίας. Όλα αυτά τα ραδιοκύματα είναι στο περιβάλλον σας τώρα και σας επηρεάζουν δυσμενώς. Και εξαιτίας αυτού του πράγματος μειώνεται η ζωτικότητα σας και ελαττώνεται η επάρκεια, η ικανότητα του ανοσοποιητικού σας συστήματος. Οι αμυντικοί σας μηχανισμοί βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα εξαιτίας όλων αυτών. Τι μπορείτε λοιπόν να κάνετε γι΄ αυτό το πράγμα; Το καλύτερο που μπορείτε είναι να μεταφερθείτε σε ένα μέρος με τη λιγότερη δυνατή ακτινοβολία, μακριά από πηγές ακτινοβολίας, που διαταράσσουν την υγεία σας, μακριά από όλα αυτά τα ραδιοκύματα, όσο είναι δυνατόν και να μετακομίσετε σε μια εξοχική περιφέρεια, που θα έχετε αφθονία πρασίνου, πολλά δέντρα γύρω σας, πολύ πράσινο και να αφήσετε τα δέντρα να αναπτυχθούν γύρω από το σπίτι σας. Να το οργανώσετε αυτό. Ψηλά δέντρα αν είναι δυνατόν. Και να έχετε καθαρό αέρα, οξυγόνο και γενικά προσπαθήστε να έχετε όσο το δυνατόν καλύτερο περιβάλλον, έστω και αν ζείτε στο κέντρο της πολιτείας. Κάνετε πράγματα που θα σας ωφελήσουν στην καθημερινή σας ζωή. Απελευθερωθείτε από όλα αυτά που ελαττώνουν τους αμυντικούς μηχανισμούς του σώματος σας. Έτσι μόνο θα βελτιώσετε την υγεία σας, την υγεία του ανοσοποιητικού σας συστήματος και την ποιότητα της ζωής σας και θα γλιτώσετε από μελλοντικά προβλήματα υγείας σώματος και πνεύματος.

Λαχανικά κατά της ρύπανσης Η υψηλή ρύπανση αυξάνει τη θνησιμότητα κατά 10%. Αυτό σημαίνει ότι στις 10 με 15 ημέρες του χρόνου που παρουσιάζεται έξαρση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, 60 έως 80 άτομα, κυρίως ηλικιωμένοι και πάσχοντες από χρόνια αναπνευστικά προβλήματα, πεθαίνουν πριν από την ώρα τους. Η εκτίμηση αυτή ανήκει στον Δημήτρη Τριχόπουλο, καθηγητή του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, ο οποίος στηρίζεται σε επιδημιολογικές μελέτες που έγιναν. Σημείωσε ότι η ρύπανση συνήργησε στο θάνατο 2.000 ατόμων στον καύσωνα, το καλοκαίρι του 1987, αλλά και για να επιβεβαιωθεί επιστημονικά η συμβολή της ρύπανσης θα πρέπει να επαναληφθεί ένα ανάλογο φαινόμενο. Ο Δ. Τριχόπουλος υποστήριξε ότι η διαμονή σε υποβαθμισμένο περιβάλλον προκαλεί μακροχρόνιες επιπτώσεις, οι οποίες με αθροιστική δράση δημιουργούν μη αναστρέψιμες βλάβες στον οργανισμό. Το νέφος, αποκάλυψε ο Τριχόπουλος, προκαλεί τον τριπλασιασμό της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας, ενώ μελετάται η επίδραση του στον καρκίνο του πνεύμονα. Σε άλλο σημείο της εισήγησης του αποκάλυψε ότι στα στερεά αιωρήματα του νέφους της πρωτεύουσας έχουν εντοπιστεί στοιχεία που είναι καρκινογόνα ακόμα και σε χαμηλές δόσεις. Ο Δ. Τριχόπουλος ανέφερε ότι οι πλέον ευαίσθητοι είναι οι καπνιστές, γιατί, όπως είπε, η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι η σταγόνα που κάνει το ποτήρι να ξεχειλίσει. Το αντίδοτο, σύμφωνα με τον καθηγητή, δεν είναι η φυγή από το κέντρο, ούτε η απαγόρευση εξόδου του πληθυσμού τις ημέρες έξαρσης του νέφους. Πρόσθεσε ότι ο μέσος πολίτης καλά θα κάνει να καταναλώνει άφθονα φρούτα και λαχανικά που περιέχουν αντικαρκινογόνες ουσίες

SEXY AND HOT .... αρχόντισσα και ανάφτραΟλόκληρη η gallery στην Agenda του Rc-Cafe

25 Γονιδιακές διαφορες μεταξύ ανδρών - γυναικών


1. Οι γυναίκες έχουν το γονίδιο του συνδυασμού των χρωμάτων. Ξέρουν ποιο χρώμα ταιριάζει με ποιο.
Οι άντρες σκέπτονται ότι αφού το κόκκινο είναι ωραίο και το πράσινο επίσης, γιατί να μη βάλουμε δυο ωραία χρώματα
μαζί.
2. Οι άντρες μιλάνε με προτάσεις και οι γυναίκες με παραγράφους.
Οι άντρες αρχίζουν μια πρόταση...και οι γυναίκες την τελειώνουν.
3. Οι γυναίκες μπορούν να θυμούνται κάθε λέξη του διαλόγου που έγινε πριν από ένα μήνα ανάμεσα σε αυτές και τον
σύντροφό τους.
Οι άντρες μπορούν να θυμούνται την τελική ταχύτητα αυτοκινήτων που δεν πρόκειται να αποκτήσουν.
4. Οι γυναίκες μπορούν να καταλάβουν τις άλλες γυναίκες.
Οι άντρες ποτέ.
5. Οι γυναίκες έχουν το γονίδιο που τις εμποδίζει να παρκάρουν ένα αυτοκίνητο ανάμεσα σε δυο λευκές ίσιες γραμμές σε
ένα άδειο παρκινγκ.
6. Οι γυναίκες έχουν ενσωματωμένο ημερολόγιο στον εγκέφαλο που τους επιτρέπει να θυμούνται όλες τις επετείους.
Αυτό απουσιάζει από τον εγκέφαλο των αντρών.
7. Στους γάμους οι γυναίκες πρώτα κλαίνε και μετά μεθάνε.
Οι άντρες πρώτα μεθάνε και μετά... κλαίνε.
8. Οι άντρες έχουν το γονίδιο που τους επιτρέπει να ακούνε το άνοιγμα μιας μπύρας από τρία δωμάτια μακριά.
9. Οι γυναίκες μπορούν να μυρίσουν βρόμικα αθλητικά παπούτσια από 300 μέτρα
Οι άντρες μόνο αν τους τα βάλεις κάτω από την μύτη τους και αν δεν είναι τα δικά τους.
10. Όταν κάποιος αγοράζει καινούριο αυτοκίνητο οι άντρες τον ρωτάνε τι μάρκα είναι και οι γυναίκες τι χρώμα.
11. Οι άντρες πληρώνουν για κάτι που τους χρειάζεται 300 euro ενώ αξίζει 100.
Οι γυναίκες πληρώνουν 100 euro για κάτι που αξίζει 300 και δεν το χρειάζονται.
12. Οι γυναίκες τρώνε τσίλι όταν τους αρέσει, οι άντρες πάντα, για να αποδείξουν ότι μπορούν.
13. Οι γυναίκες δεν θα σκότωναν, θα μπορούσαν όμως να σε κάνουν να αυτοκτονήσεις.
14. Οι γυναίκες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το σεξ για να καταφέρουν αυτό που θέλουν.
Οι άντρες δεν θα μπορούσαν, επειδή αυτό που θέλουν είναι το σεξ.
15. Οι γυναίκες δεν βρίσκουν διεγερτικό το να παρακολουθούν δυο άντρες να κάνουν σεξ.....
16. Οι άντρες θεωρούν ότι 2 η ώρα το πρωί είναι καλή ώρα για να κοιμάται κανείς.
Οι γυναίκες θεωρούν την ίδια ώρα κατάλληλη για να μιλήσουν για τη σχέση τους.
17. Οι γυναίκες έχουν το "να πάρει, τελειώνει το χαρτί υγείας στο μπάνιο και πρέπει να το αντικαταστήσω" γονίδιο.
Οι άντρες έχουν το "να πάρει, μου φέρνεις χαρτί υγείας;" γονίδιο.
18. Οι άντρες έχουν το γονίδιο που τους επιτρέπει να κοιμούνται όταν ένα μωρό κλαίει.
19. Οι γυναίκες παραγγέλλουν μπρόκολο για γαρνίρισμα στην μπριζόλα τους και τρώνε τις πατάτες των αντρών.
20. Οι γυναίκες θυμούνται όλα τα ρούχα που έχουν φορέσει την τελευταία δεκαετία.
Οι άντρες δεν θυμούνται τι φορούσαν την προηγούμενη μέρα αν δεν κοιτάξουν στο πάτωμα.
21. Οι άντρες έχουν το γονίδιο που τους εμποδίζει να παρακολουθούν ποδόσφαιρο και να μιλάνε συγχρόνως.
Οι γυναίκες έχουν το γονίδιο του να παρακολουθούν τηλεόραση, να βαφούν τα νύχια τους, να μιλάνε στο τηλέφωνο και
να πίνουν και καφέ.
22. Οι άντρες βλέπουν το γυμναστήριο σαν φυσική δραστηριότητα.
Οι γυναίκες το βλέπουν σαν κοινωνική.
23. Αν ρωτήσεις μια γυναίκα για το πως να πας κάπου, θα σε οδηγήσει μέσω καταστημάτων.
24. Οι γυναίκες έχουν το "τα παίρνω όλα προσωπικά" γονίδιο.
25. Οι άντρες έχουν το γονίδιο να απατάνε σε δύσκολες ερωτήσεις με ένα μμμμμ.
enakommatiourano

Τεχνολογία ραδιοκυμάτων κάνει τους τοίχους... «αόρατους»!


Ένα προηγμένο σύστημα ραδιοκυμάτων με δυνατότητα ανίχνευσης της ανθρώπινης κίνησης πίσω από τοίχους, κατάφεραν να αναπτύξουν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Γιούτα.

Πρόκειται για καινοτομία η οποία θα μπορούσε να βοηθήσει ιδιαίτερα αστυνομικούς ή πυροσβέστες στον εντοπισμό εισβολέων, ομήρων ή ατόμων που έχουν παγιδευτεί λόγω φυσικών καταστροφών.
Συγκεκριμένα, η τεχνολογία που ανέπτυξαν οι ειδικοί ονομάζεται τομογραφική απεικόνιση ραδιοκυμάτων (RΤΙ) και μπορεί να «δει» κατά πόσο σε μια περιοχή που καλύπτεται από την εμβέλεια φθηνών ραδιοπομπών κινείται κάποιος.

Το εντυπωσιακό γνώρισμα του νέου συστήματος είναι το γεγονός ότι τα ανιχνεύσιμα άτομα δεν χρειάζεται να φέρουν κάποιον εξοπλισμό προκειμένου να πραγματοποιείται ο εντοπισμός τους.
« Το εκπληκτικό σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο σύστημα » αναφέρουν οι ειδικοί « έχει να κάνει με το γεγονός ότι λειτουργεί ακόμη και σε συνθήκες κατά τις οποίες μια απλή βιντεοκάμερα θα αποτύγχανε, όπως π.χ. το σκοτάδι ».

Οσο για την επικινδυνότητα του συστήματος που κάνει τους τοίχους κυριολεκτικά αόρατους, οι ερευνητές τονίζουν ότι οι πομποί ραδιοκυμάτων εκπέμπουν περίπου 500 φορές χαμηλότερη ακτινοβολία από εκείνη ενός κινητού τηλεφώνου.

το ατύχημα των red arrows στο Καστέλι Ηρακλειου

το βρήκαμε και το ανεβάσαμε για εσάς.....

H Κολόνια του .... Iron Man

ironman-cologne.jpg

Ο Iron Man είναι γνωστός super ήρωας, ο οποίος βέβαια είναι σε θέση να σώσει τον κόσμο από σχεδόν κάθε είδους απειλή.

Η φήμη του δε, εκτοξεύτηκε μετά την ταινία που κυκλοφόρησε τελευταία και έτσι, πλέον εκτός από το DVD, το Blu-Ray δισκάκι και την κούκλα - φιγούρα του μπορείτε να έχετε και την κολόνια του.

Η Diesel εκμεταλλεύτηκε την φήμη του γνωστού super ήρωα και παρουσίασε την κολόνια για τους απανταχού fun του κόκκινου σιδερένιου άντρα, με την οποία θα ολοκληρώσουν την συλλογή τους.

Γνώμη για το άρωμα δεν έχουμε, αλλά έχουμε για το πολύ cool κουτί της συσκευασίας και το μπουκάλι της κολόνιας έχουμε. Είναι μια κατακόκκινη γροθιά, κάποιοι θα πούνε ότι μοιάζει και με συλλεκτικό μπουκάλι από κάποιο καλό bourboun

Στην Ελλάδα η αρχαιότερη κατοικία της Ευρώπης


Γεωφυσικές έρευνες στο λόφο της Κεφαλάς στην Κνωσό αποκάλυψαν ευρήματα από την αρχαιότερη αγροτική κατοικία στην Ελλάδα και ίσως στην Ευρώπη, η οποία χρονολογείται μεταξύ 7000 και 6400 π.Χ. Τη σημαντική αυτή ανακάλυψη παρουσίασε απόψε η διευθύντρια της Βρετανικής Σχολής στην Αθήνα και καθηγήτρια πανεπιστημίου κα Κάθριν Μόργκαν στην ετήσια ανοιχτή συνάντηση της Σχολής στο κτίριο της Αρχαιολογικής Εταιρείας.

Η ανακάλυψη έγινε με τη χρήση υψηλής τεχνολογίας ραντάρ και σε συνεργασία με Ολλανδούς επιστήμονες σε έρευνες που διεξάγονταν από τον Μάιο του 2009 για την χαρτογράφηση και οπτικοποίηση αρχαιολογικών και γεωλογικών ιζημάτων στην περιοχή της Κνωσού.

Στο πλαίσιο του ετήσιου απολογισμού της Βρετανικής Σχολής, η οποία δραστηριοποιείται στην χώρα μας από το 1900, η κα Μόργκαν παρουσίασε ακόμα την πορεία αντίστοιχων ερευνών στην νησίδα Κέρος των Κυκλάδων και συγκεκριμένα στον οικισμό Δασκάλιο ο οποίος ήταν σημαντικός οικισμός κατά την πρώιμη εποχή του Χαλκού, στον Κάβο της Κέρκυρας, την Θεσσαλία τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα.

Αξίζει να σημειωθεί η επισήμανση της κας Μόργκαν ότι βάση των αρχαιολογικών ερευνών της σχολής στην Αίγινα, λόγω των φυσικών πόρων, και των εμπορικών δυνατοτήτων του νησιού, άνθιζε η κατασκευή πήλινων αγγείων από την εποχή του χαλκού μέχρι και την δεκαετία του 1960, ενώ σήμερα μόνο μία οικογένεια εξακολουθεί να διατηρεί αυτή την παράδοση των πέντε χιλιετιών.

Επίσημος προσκεκλημένος της συνάντησης της Βρετανικής σχολής ήταν ο ομότιμος καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης του Πανεπιστημίου του Λονδίνου κ. Ρόμπιν Κόρμακ ο οποίος αναφέρθηκε στην επιρροή του Βυζαντίου στην κληρονομιά της Βρετανικής αυτοκρατορίας μέσα από το έργο σημαντικών βρετανών αρχιτεκτόνων. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στον Γουόλτερ Σάικς, ο οποίος εργάστηκε από το 1906 έως το 1911 για την Βρετανική Σχολή στην Αθήνα και συμμετείχε σε αρχαιολογικές ανασκαφές και συντηρήσεις αρχαίων και βυζαντινών μνημείων στη χώρα μας.

Ο Σάικς ήταν ένας από τους σχεδιαστές της πόλης του Νέου Δελχί και επηρεάστηκε ιδιαίτερα από την βυζαντινή αρχιτεκτονική και από την εμπειρία του στην Ελλάδα. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Κόρμακ στους Ρόμπερτ Βάις Σούλτς και τον συμφοιτητή και μετέπειτα συνεργάτη του Σιντνεϊ Μπάρνσλεϊ, οι οποίοι ήρθαν με υποτροφία στην Ελλάδα για Βυζαντινές σπουδές. Ο Σούλτς, βαθύτατα επηρεασμένος από τις σπουδές του στην Ελλάδα, φαίνεται ότι έχτισε τον Καθεδρικό ναό του Χαρτούμ στο Σουδάν, στα πρότυπα του Αγ. Δημητρίου της Θεσσαλονίκης, το οποίο ήταν και το σημαντικότερο έργο του.

Αλήθειες και ψέματα για τις πτήσεις

Οι αναταράξεις μπορούν να ρίξουν ένα αεροπλάνο;

Αν θυμώσουν πάρα πολύ, μπορούν και παραμπορούν. Τα χαζά που διαβάζετε δεξιά κι αριστερά, του στυλ "μπορεί να είναι δυσάρεστες και να σας φοβίζουν αλλά σπανίως έως ποτέ είναι πραγματικά επικίνδυνες" να τα τρίψετε στη μούρη του ξερόλα που τα έγραψε. Το θέμα είναι τι κάνεις αν βρεθείς φάτσα-κάρτα με το "σπανίως" και το "ποτέ".

Ποιες θέσεις είναι οι ασφαλέστερες; στην ουρά; στη μέση; πίσω απ'; τον κυβερνήτη; αγκαλιά με την αεροσυνοδό;

Ασφαλείς είναι όλες όταν το αεροπλάνο αποφασίσει να κατέβει σε ένα κομμάτι πάνω στις ρόδες του. Μετά δεν ξέρω, ο,τι και να σας πω θα σας γελάσω. Δυό φορές που έπεσα- στον ύπνο μου- καθόμουν πλάτη με το πίσω WC (γιατί είχα πιεί έξη Bloody Mary και μ'; έπιασε συχνουρία) και γλίτωσα. Το "αγκαλιά με την αεροσυνοδό" μου φαίνεται παρελκυστικό. Σίγουρα να πετάξετε θέλετε;

Ποια αεροσκάφη είναι ασφαλέστερα για υπερατλαντικά ταξίδια; με μια μηχανή, με δυο, με τρεις, με τέσσερις;

Aυτά που απογειώνονται με δυο ή τρεις ή τέσσερις και μένουν με μία στη διαδρομή, είναι πολύ κακομαθημένα αεροπλάνα και καλό είναι να τα αποφεύγετε. Δεν ξέρω κανένα απερίσκεπτο που να απογειώνεται με μία για να περάσει ωκεανό, θα το φάνε τα ψάρια και είναι πολύ κρίμα για τα ψάρια. Ανιχνεύθηκαν βαρέα μέταλλα σου λέει μετά ...;.

Ο αυτόματος πιλότος μπορεί να τα κάνει όλα; δηλαδή μπορεί να το προσγειώσει και μόνος του;

Mπορεί πολλά αλλά όχι όλα γιατί μηχανή είναι, έχετε διαβάσει ποτέ να γράφουν διθυράμβους για "hero auto-pilot" ή να γυρίζουν ταινίες με πρωταγωνιστή έναν ωραίο 45ρη με γκρι κροτάφους αυτόματο πιλότο; Και να το προσγειώσει μόνος του μπορεί ασφαλώς αλλά δεν τον αφήνουν οι κανονικοί γιατί τα παίρνουν στο κρανίο όταν μαζεύει αυτός όλα τα χειροκροτήματα στην προσγείωση.

Μια εταιρία που ονομάζεται "Rollercoaster Airlines" μπορεί να την εμπιστευθεί κανείς;

Για το χιούμορ της 100%. Κατά τα άλλα πάτε καλύτερα με το λεωφορείο ή με κανένα γκαζάδικο. Εν ανάγκη και με τα πόδια.

Υπάρχει θέση 13 στα αεροσκάφη;

Σε ορισμένες εταιρίες αυτός ο αριθμός δεν υπάρχει, όπως δεν υπάρχει και όροφος 13 σε κάποιους ουρανοξύστες. Πάντως μέχρις στιγμής δεν άκουσα να ανοίγει τρύπα σε αεροσκάφος και να ρουφάει όλη τη σειρά 13 αφήνοντας την 12 και την 14 να απολαμβάνουν αμέριμνες το μπλιαχ κοτόπουλο-μακαρονάκι και τα άπαντα του Mr Bean στις οθόνες. Όπως και να το δει κανείς είναι βλακώδης πρόληψη αφού και νήπιο να βάλεις να μετρήσει, μετά το 12 πάντα ακολουθεί το 13 κι ας γράφει η καρέκλα 14C. Mε ανακάτεψε το κρύο μακαρονάκι γαμώτο ...;.κι αυτή η βρωμότσιχλα του Bean ...;.

Θα μας πεις μερικά στατιστικά ακόμη για να χαλαρώσουμε λιγάκι; αύριο πετάω για πρώτη φορά και θέλω κάποιον να με στηρίξει.

Τζάμπα είναι τα στατιστικά. Γράφτε : σε αξιόπιστες αεροπορικές εταιρίες (τις αποκαλούμενες και First World Domestic Carriers), οι πιθανότητες να πέσετε από τον ουρανό είναι 1 στα 60 εκατομύρια. Δηλαδή μπορείτε να πετάτε κάθε μέρα για τα επόμενα 164.000 χρόνια πριν γίνετε - ακούσια- ο άνθρωπος πουλί.
Μαθηματικά βέβαια υπάρχει ένα πρόβλημα αν πέσετε αύριο κιόλας στην πρώτη σας πτήση οπότε πάνε στράφι τα επόμενα 163.999 χρόνια αλλά κανείς δεν μπορεί να τα βάλει με τους αριθμούς, τις μηχανές και τον καιρό. Χαλαρώσατε;

Τελικά είναι ασφαλές να πετάμε;

Τελικά ναι, είναι. Περισσότερο από το να επιστρέφεις σπίτι οδηγώντας, έχοντας πιεί δυο μπύρες. Με την προϋπόθεση πως είσαι αρκετά ώριμος και συνειδητοποιημένος για να μη ζητήσεις και τα ρέστα από τον Άγιο Πέτρο αν κάποτε κάτι ίσως πάει στραβά, τουτέστιν όχι

Η Microsoft ετοιμάζει το πρώτο Service Pack για τα Windows 7

Μέσα στο τρέχον έτος θα διαθέσει η Microsoft το πρώτο διορθωτικό πακέτο αρχείων (Service Pack 1) για τα Windows 7, τα οποία έχουν αρχίσει να μπαίνουν σε ολοένα και περισσότερα συστήματα ανά τον κόσμο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κάτι τέτοιο θα συμβεί λίγο μετά το Σεπτέμβριο, όταν και θα έχουν ολοκληρωθεί οι διάφοροι έλεγχοι στη δουλειά που γίνεται από τους προγραμματιστές.

Τα bugs που έχουν εντοπιστεί στο νέο λειτουργικό, αν και σαφώς λιγότερα από τα αντίστοιχα των
Windows Vista, συνεχίζουν να προκαλούν πονοκεφάλους σε ορισμένους χρήστες και ως εκ τούτου πολλοί είναι οι χρήστες της νέας έκδοσης του λειτουργικού που περιμένουν το Service Pack 1 για να μπορέσουν να κάνουν τη ζωή τους πιο εύκολη.

Το μέλλον του διαστημικού προγράμματος

Όσο πλησιάζει η ημερομηνία απόσυρσης των διαστημικών λεωφορείων, τόσο εντείνονται οι συζητήσεις για το μέλλον του διαστημικού προγράμματος και τους νέους προσανατολισμούς της NASA.


Το διαστημικό λεωφορείο Εντέβορ και το εξαμελές του πλήρωμα ολοκλήρωσαν τη διάρκειας δύο εβδομάδων αποστολή τους στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό την Κυριακή, με μια προσγείωση ακριβείας στο διαστημικό κέντρο στη Φλόριντα των ΗΠΑ.
Μετά από 217 περιστροφές γύρω από τη Γη και έχοντας διανύσει 9,17 εκατομμύρια χιλιόμετρα, ο κυβερνήτης Τζορτζ Ζάμκα ολοκλήρωσε τους ελιγμούς μείωσης ταχύτητας πάνω από το διαστημικό κέντρο Κένεντι και στη συνέχεια προσγείωσε το βάρους 100 τόνων διαστημικό λεωφορείο το βράδυ της Κυριακής.
Ολοκληρώνοντας την 130η αποστολή του στόλου των διαστημικών λεωφορείων, το Εντέβορ προσγειώθηκε πέντε χιλιόμετρα από το σημείο που απογειώθηκε πριν από 14 ημέρες. «Καλωσήρθατε σπίτι», είπε ο αστροναύτης Ρικ Στέρκοφ από το Κέντρο Ελέγχου στο Χιούστον. «Συγχαρητήρια για την πραγματοποίηση μιας τέλειας αποστολής».
Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός, ένα πρόγραμμα κόστους 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων με τη συμμετοχή 16 κρατών, βρίσκεται σε τροχιά 354 χιλιόμετρα από την επιφάνεια της Γης από το 1998. Σε αυτή την αποστολή, το Εντέβορ μετέφερε το τελευταίο κομμάτι του σταθμού, με την ονομασία «Ηρεμία», που θα λειτουργήσει ως δεύτερος χώρος διαβίωσης του πληρώματος. Το κομμάτι αυτό διαθέτει τουαλέτα, σύστημα ανακύκλωσης του νερού, γεννήτρια οξυγόνου αλλά και εξοπλισμό σωματικής άσκησης.
Επιπλέον, το Εντέβορ παρέδωσε ένα παρατηρητήριο με επτά παράθυρα, από όπου οι αστροναυτές μπορούν να βλέπουν με βελτιωμένη ορατότητα το Διάστημα και τη Γη. Τα νέα δωμάτια, που συνδέθηκαν στη διάρκεια τριών διαστημικών περιπάτων, είναι τα τελευταία κύρια κομμάτια του σταθμού, που σημαίνει ότι μετά από 12 χρόνια ο ISS είναι πλέον ένα ολοκληρωμένος σταθμός σε τροχιά.
Η NASA έχει προγραμματίσει τέσσερις ακόμη πτήσεις διαστημικών λεωφορείων που θα μεταφέρουν επιπλέον εξαρτήματα και ανταλλακτικά, αλλά και κάποια επιστημονικά πειράματα. Στη συνέχεια, οι ΗΠΑ σκοπεύουν να αποσύρουν το στόλο των τριών διαστημικών λεωφορείων, πριν το τέλος του χρόνου.
Η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα αποφάσισε να ακυρώσει ένα σχεδιασμένο πρόγραμμα επιπλέον αποστολών με βάση το οποίο οι ΗΠΑ θα έστελναν αστροναύτες στη Σελήνη, εξαιτίας του χρηματικού ποσού που απαιτεί ένα τέτοιο εγχείρημα. Η NASA προσανατολίζεται πλέον στην ανάπτυξη τεχνολογιών για τη μελλοντική επανδρωμένη αποστολή στον πλανήτη Άρη, που θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία άλλων χωρών, στα πρότυπα του προγράμματος του Διαστημικού Σταθμού.
Παράλληλα, η αμερικανική διαστημική υπηρεσία εστιάζεται στην αναζήτηση συνεργασιών με εταιρείες που θα παρέχουν εμπορικές διαστημικές πτήσεις, ώστε να μην εξαρτάται αποκλειστικά από τους ρωσικούς Σογιούζ για την αποστολή πληρωμάτων και προμηθειών στον διαστημικό σταθμό, αφού με την απόσυρση του στόλου των διαστημικών λεωφορείων, Ρώσοι και Κινέζοι θα είναι οι μόνοι με τη δυνατότητα αποστολής ανθρώπων σε τροχιά.
Η ακύρωση του σεληνιακού προγράμματος αλλά και η χρηματοδότηση ιδιωτικών διαστημικών εταιρειών έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις στο Κογκρέσο, στα ανώτατα κλιμάκια της NASA αλλά και στις εταιρείες που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στον τομέα των διαστημικών μεταφορών. Μετά από την οικονομική κρίση, που ακόμη δεν έχει ξεπεραστεί για τις ΗΠΑ, η διάθεση κρατικών κονδυλίων σε ένα τομέα όπως το Διάστημα δεν αντιμετωπίζεται θετικά από πολλά μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου, που θα ήθελαν αυτά τα χρήματα να επενδυθούν στην αποκατάσταση και αναδιάρθρωση της οικονομίας.
tosimpanpouagapisa

Τι λέγαμε για λακκούβες;

Λέγαμε ότι στην Ελλάδα είναι ο παράδεισος της λακκούβας στους δρόμους και ότι οι δύο Καναδοί φωτογράφοι θα έβρισκαν πολύ και καλό υλικό εδώ για να απαθανατίσουν.
Γελαστήκαμε, ευτυχώς δηλαδή...
Τέτοια λακκούβα...τουλάχιστον ακόμα δεν έχουμε!

Η μεγαλύτερη λακκούβα βρίσκεται στην οδό Montrose Avenue στη Γουατεμάλα. Δημιουργήθηκε, όταν έσπασε κεντρικός αγωγός νερού κάτω από την άσφαλτο. Έχει διάμετρο 25 μέτρα και βάθος 100 μέτρα!
kakoslykos7

ΤΑΞΙΔΙ Σέρρες

Aρχαία Αμφίπολη, βουνό Λαϊλιά, λίμνη Κερκίνη, σπήλαιο Αλιστράτης, φαράγγι του Αγγίτη... Πολλές οι προκλήσεις του Νομού Σερρών.

Από τα γραφικά προάστια των Σερρών μέχρι τις χιονισμένες βουνοκορφές του Λαϊλιά και από τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της Αμφίπολης μέχρι τους μαγευτικούς οικολογικούς θησαυρούς της λίμνης Κερκίνης, ο Νομός Σερρών έχει τεράστια ποικιλία ενδιαφερόντων!

Γνωριμία με την πόλη
Το σημαντικότερο αξιοθέατο είναι ο αναστηλωμένος ναός των Αγίων Θεοδώρων, η παλαιά Μητρόπολη, μία μεγαλόπρεπη εκκλησία στο κέντρο της παλιάς πόλης. Ο ναός φημιζόταν για τα περίφημα ψηφιδωτά του. Ύστερα όμως από μία πυρκαγιά το 1913 σώζεται μόνο εκείνο στο οποίο εικονίζεται ο Απόστολος Ανδρέας. Στο λόφο του Κουλά θα δείτε ερείπια της αρχαίας ακρόπολης και του βυζαντινού φρουρίου, γνωστό ως «πύργος του βασιλέως». Στο βορειοανατολικό άκρο του κάστρου θα συναντήσετε τον πανέμορφο βυζαντινό ναό του Αγίου Νικολάου, με υπολείμματα τοιχογραφιών και κοσμημάτων από την εποχή των Παλαιολόγων. Σε απόσταση 2 χλμ. θα βρεθείτε στον Αϊ-Γιάννη, ένα πανέμορφο γραφικό προάστιο, καταπράσινο, με τρεχούμενα νερά, καταρράκτες και τεχνητή λίμνη. Λίγο πιο μακριά (9 χλμ. ανατολικά), σε μία χαράδρα του Μενοίκιου Όρους, βρίσκεται η Μονή του Τιμίου Προδρόμου, ιστορικό μοναστήρι που ιδρύθηκε το 1275. Κτισμένο επάνω σε ένα λοφίσκο, προσφέρει πανοραμική θέα του κάμπου και της πόλης των Σερρών.

Οδοιπορικό
Με κατεύθυνση το δασικό όγκο του Λαϊλιά, θα περάσετε από την περίφημη Χρυσοπηγή και θα βρεθείτε σε ένα συναρπαστικό κατάφυτο τοπίο, σε υψόμετρο 590 μ., με δροσερά νερά και γραφικά σπίτια, όπου περίοπτη θέση κατέχει το αξιόλογο Εκτροφείο Θηραμάτων, με ζαρκάδια, φασιανούς και ορτύκια! Μετά από 25 χλμ. θα βρεθείτε στο δάσος του Λαϊλιά, στην οροσειρά της Βροντούς, ένα άγριο τοπίο μέσα στις οξιές, τους κέδρους και τα παγωμένα νερά. Θα περπατήσετε μέσα στο δάσος και θα περάσετε από το στοιχειωμένο βράχο της Κατίγκας, στο χείλος μιας βαθιάς χαράδρας, που έχει συνδεθεί με το θρύλο μιας κοπέλας που αυτοκτόνησε πέφτοντας από εκεί για να μην παντρευτεί ένα μωαμεθανό. Στο νομό Σερρών ανήκει ένα μέρος της λίμνης Κερκίνης, ενός οικολογικού παραδείσου και από τους σημαντικότερους υγροβιότοπους της Ευρώπης. Το σπήλαιο της Αλιστράτης θεωρείται από τα ομορφότερα και μεγαλύτερα της Ευρώπης. Οι πολυδαίδαλες στοές, ο πλούσιος διάκοσμος από σταλαγμίτες και σταλακτίτες θα σας καταπλήξουν. Σε απόσταση περίπου 500 μ. θα δείτε ένα άλλο πολύ όμορφο φυσικό αξιοθέατο, το φαράγγι του ποταμού Αγγίτη. Πρόκειται για μια βαθιά και στενή ποτάμια κοιλάδα, ανάμεσα στους ορεινούς όγκους του Παγγαίου και του Μενοίκιου Όρους, πλημμυρισμένη από πλατάνια, ιτιές, αγριόλευκες και αρμυρίκια. Τέλος, στον αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης θα δείτε υπολείμματα αρχαίων τειχών, την αρχαία ξύλινη γέφυρα, το γυμνάσιο, τους μακεδονικούς τάφους, την ελληνιστική οικία και τη ρωμαϊκή έπαυλη.

Δείτε οπωσδήποτε
Μία από τις πιο μοντέρνες λουτροπόλεις της Βόρειας Ελλάδας θα συναντήσετε λίγο έξω από το Σιδηρόκαστρο των Σερρών, με υπερσύγχρονο υδροθεραπευτήριο, μπανιέρες υδρομασάζ και ένα μεγάλων διαστάσεων spa form, με πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο. Τηλ.: 23230-22422.

Σπορ
Σε υψόμετρο 1.600 μ. βρίσκονται το χιονοδρομικό κέντρο του Λαϊλιά, άριστες πίστες και ένα πανέμορφο σαλέ. Στην περιοχή της Αλιστράτης και του Αγγίτη λειτουργεί Κέντρο Εναλλακτικού Τουρισμού, Extreme Experience, που διοργανώνει προγράμματα πεζοπορίας, αναρρίχησης, ράφτινγκ, mountain bike κ.λπ.. Πληροφορίες στο τηλ.: 23210-66256.

Πού και τι θα φάτε
Στο προάστιο του Αϊ-Γιάννη καθίστε στο πολύ καλό Πέτρινο και δοκιμάστε κρέας στρουθοκαμήλου. Για μερακλίδικους μακεδονικούς μεζέδες στην πόλη προτιμήστε τα Λόγια της Πλώρης και τα Μεζεδοκαμώματα. Στην Κερκίνη να πάτε στην ταβέρνα Διόνυσος και στα Άνω Πορόια στην Πεστροφοταβέρνα. Όταν βρεθείτε στην Αλιστράτη, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τις τουλούμπες της.

Πού θα διασκεδάσετε
Οι Σέρρες διαθέτουν Hard Rock Cafe και Jackson's Spirit Hall, που γεμίζουν με νεολαία. Υπάρχουν πολλές ακόμα επιλογές για ξενύχτι.

Τι θα πάρετε μαζί σας
Ακανέ, το ανατολίτικο παραδοσιακό λουκούμι με βούτυρο και αμύγδαλο, αποκλειστικό προϊόν της περιοχής από το 1927.

Πληροφορίες
Μετάβαση: Απόσταση από την Αθήνα 587 χλμ. και από τη Θεσ/νίκη μόλις 80 χλμ. ΚΤΕΛ Αθήνας, τηλ.: 210-5120212 και Θεσσαλονίκης τηλ.: 2310-526582. ΟΣΕ Αθήνας τηλ.: 210-5297777 και ΟΣΕ Θεσσαλονίκης, τηλ.: 2310-517517. Στο εσωτερικό του νομού θα κινηθείτε με το τοπικό ΚΤΕΛ, τηλ.: 23210-36731.
Διαμονή: Metropolis (τηλ.: 54433), ένα θαυμάσιο νεοκλασικό κτίριο στο κέντρο. Xenia (τηλ.: 24752) και Elpida (τηλ.: 59311) καλά ξενοδοχεία Β΄ κατηγορίας, και το Galaxi (τηλ.: 23291) Γ΄ κατηγορίας. Στην Αλιστράτη αξίζει να μείνετε στο Αρχοντικό Βοζίκη (τηλ.: 31723) Α΄ κατηγορίας. Στο Σιδηρόκαστρο, στο ξενοδοχείο Olympic (τηλ.: 23811), ενώ στα Άνω Πορόια μείνετε στον πανέμορφο Βιγλάτορα (τηλ.: 51231).
Χρήσιμα: Κωδικός: 23210. Αστυνομία: 55133. Τουριστική Αστυνομία: 22001. Δήμος: 22410. Δήμος Σιδηροκάστρου: 23230-22370. Δήμος Αλιστράτης: 23240-31206.

anything is possible

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory