Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Σάββατο, 17 Απριλίου 2010

Πρώην Nissan, νυν transformer

Nissan_Maxima1.jpg

Έχουμε ξαναδεί modding σε διάφορα αυτοκίνητα, αλλά αυτή η περίπτωση θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για όσκαρ ψυχεδέλειας. Ο ιδιοκτήτης αυτού του Nissan Maxima με πινακίδες από το Κουβέιτ πήγε για ψώνια σε μερικά καταστήματα ανταλλακτικών, πήρε ό,τι βρήκε μπροστά του και προχώρησε σε ένα ενδιαφέρον κολάζ. Το τελικό αποτέλεσμα μοιάζει περισσότερο με transformer και λιγότερο με Nissan.

Μεταξύ άλλων, ο ευφάνταστος ιδιοκτήτης αντικατέστησε τη φάσα με κομμάτια από τη σειρά 7 της BMW, ενώ οι μπροστινές πόρτες έδωσαν τη θέση τους σε κατασκευές τύπου Lamborghini. Το καπό θυμίζει όχημα gang leader από Mad Max. Ό,τι και να πούμε, θα είναι λίγο...

Πηγή: Carscoop


Φορητή συσκευή ανιχνεύει έγκαιρα τον καρκίνο των πνευμόνων απλώς με τεστ ανάλυσης της αναπνοής

Ένας αισθητήρας κατασκευασμένος από νανοσωματίδια χρυσού μπορεί να ανιχνεύσει άμεσα τον καρκίνο των πνευμόνων στην αναπνοή ενός ασθενούς και έτσι να προσφέρει μια έγκαιρη διάγνωση, πριν καν οι όγκοι εμφανιστούν στις ακτινογραφίες ή τις τομογραφίες.

Η νέα τεχνολογία ανακαλύφθηκε από ισραηλινούς ερευνητές του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Technion της Χάιφα, υπό τον Χοσάμ Χαϊκ, και παρουσιάστηκε στο περιοδικό "Nature Nanotechnology", σύμφωνα με τα πρακτορεία Ρόιτερ και Γαλλικό.

Η συσκευή, που, κατά τους ερευνητές, θα είναι φορητή και αρκετά φθηνή για να μπορούν να την χρησιμοποιούν καθημερινά οι γιατροί, εμφανίζει μέχρι στιγμής ακρίβεια σε ποσοστό 86% στη διάγνωση του καρκίνου. Προσφέρει την ελπίδα ότι στο μέλλον ο καρκίνος των πνευμόνων -που συνήθως γίνεται αντιληπτός όταν πια έχει εξαπλωθεί και δεν είναι θεραπεύσιμος- θα ανιχνεύεται σε πρώιμο και πιθανώς θεραπεύσιμο στάδιο. Οι ερευνητές ελπίζουν ότι η συσκευή τους θα μπορεί μελλοντικά να χρησιμοποιηθεί για τη διάγνωση και άλλων μορφών καρκίνου.

Ο αισθητήρας από νανοσωματίδια χρυσού, πάχους πέντε νανομέτρων το καθένα, ανιχνεύει ειδικές πτητικές οργανικές ουσίες που περιέχονται σε υψηλά επίπεδα στην εκπνοή των ατόμων, οι οποίοι έχουν αρχίσει να αναπτύσσουν όγκο στους πνεύμονες. Τα τεστ ανάλυσης της αναπνοής έχουν ήδη αναγνωριστεί από τους επιστήμονες ως μια εναλλακτική και πολλά υποσχόμενη μέθοδος διάγνωσης για διάφορες παθήσεις. Το 2006 ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι σκύλοι μπορούν να εκπαιδευτούν για να μυρίζουν τον καρκίνο στην αναπνοή των ασθενών με εντυπωσιακή ακρίβεια της τάξης του 99%.

Ο καρκίνος των πνευμόνων, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, σκοτώνει περίπου 1,3 εκατ. άτομα ετησίως στον κόσμο και είναι η κυριότερη αιτία θανάτου από καρκίνο διεθνώς (18% των συνολικών θανάτων). Μόνο των 15% των ασθενών ζουν πάνω από πέντε χρόνια, εν μέρει επειδή η διάγνωση της ασθένειας γίνεται καθυστερημένα.

Η ισραηλινή συσκευή πρέπει να πρέπει να περάσει πρώτα από πολλές ακόμα δοκιμές και να πάρει την έγκριση από τις αρμόδιες Αρχές πριν αρχίσει η παραγωγή της, μια διαδικασία που, κατά τους δημιουργούς της, αναμένεται να διαρκέσει τρία ως πέντε χρόνια. Υπάρχουν και άλλες μέθοδοι μέτρησης των οργανικών ουσιών της αναπνοής, αλλά είναι πιο ακριβές και αργές.

Ταχύμετρο με οικολογικές ανησυχίες από τη Honda

honda-ecological-drive-assist-system450.jpg

Η Honda προωθεί ένα νέο σύστημα για τα αυτοκίνητά της, που φιλοδοξεί να ενημερώνει τον οδηγό για τον οικολογικό αντίκτυπο της οδήγησής του. Μη βιαστείτε να πείτε ότι υπάρχουν πολλά αυτοκίνητα που προσφέρουν ένδειξη για την κατανάλωση καυσίμου. Η Honda πάει ένα βήμα παραπέρα και αντικαθιστά τους αριθμούς με κάτι πιο βολικό.

Το νέο ταχύμετρο ενσωματώνει την τεχνολογία Ecological Drive Assist System (EDAS) και αλλάζει χρώμα ανάλογα με το πόσο ταλαιπωρεί το γκάζι ο οδηγός. Σε περίπτωση που η οδήγηση αποδίδει ικανοποιητικό λόγο κατανάλωσης, το background γίνεται πράσινο. Οι απότομες γκαζιές και η οικολογικά εγκληματική οδήγηση έχουν ως αποτέλεσμα την αλλαγή του χρώματος σε μπλε. Απλούστατο...

Βέβαια, αντί για μπλε, οι Ιάπωνες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν ένα πιο δραματικό χρώμα. Είναι λίγο δύσκολο να συνδέσουμε το γαλάζιο με την καταστροφή του περιβάλλοντος.

Πηγή: autobloggreen

NA ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΡΜΠΡΙΖ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ...


Το παρμπρίζ θα συνεργάζεται με ένα προηγμένο σύστημα νυχτερινής όρασης το οποίο θα μπορεί να δει πεζούς και ζώα σε συνθήκες εξαιρετικά χαμηλού φωτισμού καθώς επίσης και με ένα σύστημα το οποίο μπορεί να διαβάσει τις πινακίδες που βρίσκονται στις άκρες του δρόμου προειδοποιώντας έτσι καλύτερα τον οδηγό.


Μαθηματική φόρμουλα περιγράφει το γυναικείο κάλλος


Σύμφωνα με ερευνητές από το Χονγκ Κονγκ, το πλέον αξιόπιστο μέτρο για την ελκυστικότητα μιας γυναίκας είναι το πηλίκο του βάρους της δια του τετραγώνου του ύψους της.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική σελίδα του περιοδικού Nature, η νέα αναλογία ονομάστηκε δείκτης όγκου-ύψους (VHI). Στην ουσία αποτελεί παραλλαγή του δείκτη μάζας σώματος (BMI), ο οποίος χρησιμοποιείται για τον υπολογισμό του βέλτιστου σωματικού βάρους. Ο BMI ορίζεται ως το πηλίκο του βάρους σε κιλά δια το τετράγωνο του ύψους σε μέτρα.

Ο VHI, πάντως, φαίνεται πιο αξιόπιστος στην ποσοτική αξιολόγιση του γυναικείου θέλγητρου. Ο Δρ Ζίντου Φαν και οι συνεγάτες του στο Πανεπιστημιακό Πολυτεχνείο του Χονγκ Κονγκ ζήτησαν από 50 εθελοντές να βαθμολογήσουν από το ένα έως το εννέα τρισδιάστατες γυναικείες φιγούρες ποικίλων σχημάτων οι οποίες περιστρέφονταν σε μια οθόνη. Διασπιστώθηκε ότι ο VHI ήταν ο δείκτης που περιέγραφε καλύτερα τα αποτελέσματα.

Οι ερευνητές αρνούνται να αποκαλύψουν την «ιδανική» τιμή του δείκτη όγκου-ύψους. Παλαιότερη έρευνα στη Βρετανία είχε δείξει πάντως ότι στον δείκτη BMI η πλέον «γοητευτική» τιμή κυμαίνεται ανάμεσα στο 18 και το 19, με φυσιολογική τιμή για τις γυναίκες από 18,5 έως 24,9.

Σίγουρα στην πραγματική ζωή ο VHI δεν είναι και τόσο χρήσιμος: αν η μαθηματική αυτή φόρμουλα ήταν το μόνο μέτρο γοητείας, μια γυναίκα με καμπύλες θα θεωρούνταν εξίσου όμορφη με μια γυναίκα που έχει τον ίδιο VHI αλλά το σώμα της έχει σχήμα κυλίνδρου

Γνωρίζεις πως υπάρχουν 5 είδη σεξ;


Γνωρίζεις πως υπάρχουν 5 είδη σεξ;

Το 1ο είδος είναι το καυτό σεξ:
Αυτό συµßαίνει στο µήνα του µέλιτος. Κάνεις σεξ µέχρι να γίνεις µπλε.

Tο 2ο είδος είναι το σεξ στην κουζίνα:
Την πρώτη περίοδο µετά το γάµο, κάνεις σεξ οπουδήποτε, συµπεριλαµßανοµένης και της κουζίνας.

Το 3ο είδος είναι στην κρεßατοκάµαρα:
Έχεις καλµάρει λιγάκι. Πιθανόν να έχεις και παιδιά. Παρ' όλα αυτά το κάνεις στην κρεßατοκάµαρα

Tο 4ο είδος είναι το παροδικό σεξ:
Πηγαινοέρχεστε µέσα στο σπίτι και λέει ο ένας στον άλλο: 'άντε γα...σου!'

και το 5ο είδος : είναι το δικαστικό σεξ:
Εσύ παίρνεις διαζύγιο. Εκείνη παίρνει την δόξα, τα χρήµατα σου τα παιδιά σου, και σε γ.....ει µπροστά σε όλους
....

Το αλκοόλ αλλάζει τον εγκέφαλο και μάλιστα γρήγορα


Έξι μόλις λεπτά αρκούν για να φθάσει το αλκοόλ στον εγκέφαλο, σύμφωνα με μια νέα γερμανική επιστημονική έρευνα, που επίσης διαπίστωσε ότι στο συγκεκριμένο θέμα δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ των δύο φύλων: οι εγκέφαλοι ανδρών και γυναικών αντιδρούν με τον ίδιο γρήγορο τρόπο στην κατανάλωση αλκοόλ.
Η έρευνα, με την χρήση μαγνητικής φασματοσκοπίας, έγινε από ερευνητές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Χαϊδελβέργης υπό τον Αρμίν Μπίλερ και δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό "Journal of Cerebral Blood Flow and Metabolism".

Όπως διαπίστωσαν οι γερμανοί επιστήμονες, μόνο έξι λεπτά μετά την κατανάλωση μιας ποσότητας αλκοόλ ισοδύναμης με τρία ποτήρια μπίρας ή δύο ποτήρια κρασιού, που οδηγούν σε επίπεδο αλκοόλ στο αίμα της τάξης του 0,05% - 0,06%, έχουν ήδη λάβει χώρα αλλαγές στα εγκεφαλικά κύτταρα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο εγκέφαλος "αξιοποιεί" το αλκοόλ αντί για τη συνήθη γλυκόζη που χρησιμοποιεί για τις μεγάλες ενεργειακές ανάγκες του. Παράλληλα, παρατηρήθηκε ότι η επιβλαβής επίδραση του αλκοόλ αρχίζει σχεδόν αμέσως μετά την κατανάλωση, καθώς εξαιτίας του μειώνονται ουσίες όπως η κρεατίνη (εμπλέκεται στο μεταβολισμό της ενέργειας και στην προστασία των κυττάρων) και η χολίνη (συστατικό των κυτταρικών μεμβρανών), μια ένδειξη ότι το αλκοόλ πυροδοτεί μεταβολές στη σύνθεση των μεμβρανών των κυττάρων.

Είναι τελικά επιβλαβής για τον εγκέφαλο όλη η κατανάλωση αλκοόλ; Σύμφωνα με τη γερμανική έρευνα, την επόμενη μέρα μετά από μέτρια κατανάλωση αλκοόλ, οι αλλαγές στο μεταβολισμό των εγκεφαλικών κυττάρων των υγιών ατόμων έχουν πλήρως αποκατασταθεί. Όμως όσο αυξάνεται σε ποσότητα και με το πέρασμα του χρόνου η κατανάλωση αλκοόλ, μειώνεται σταδιακά η ικανότητα του εγκεφάλου να αποκαθιστά τις συνέπειες του αλκοόλ, ενώ στις ακραίες περιπτώσεις των χρόνιων αλκοολικών ο εγκέφαλος υφίσταται μόνιμες βλάβες.

Προηγούμενες έρευνες αυτού του είδους είχαν γίνει μόνο σε πειραματόζωα, σύμφωνα με τους ερευνητές

Ξυλοκόπησε μία από τις 107 συζύγους του

Ένας Ινδονήσιος ηλικίας 74 ετών και φημισμένος για τις 107 συζύγους του, φυλακίστηκε αφού ξυλοκόπησε μία εξ αυτών επειδή την υποπτευόταν για απιστία, αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα του Τύπου στην Τζακάρτα.

Το θύμα είπε ότι εδάρη από τον πολύγαμο σύζυγο, τον Αμπντουραχμάν, ο οποίος προέβη στη χειροδικία παρουσία τριών άλλων από τις συζύγους του, διευκρίνισε η εφημερίδα Κόραν Τέμπο. Το περιστατικό συνέβη στο νησί της Ιάβας, οι κάτοικοι του οποίου είναι στη μεγάλη πλειοψηφία τους μουσουλμάνοι.

Η πολυγαμία είναι μια διαδεδομένη πρακτική στην Ινδονησία, τη μεγαλύτερη μουσουλμανική χώρα του κόσμου, μολονότι δεν υπάρχουν στατιστικές για το θέμα αυτό.

ΑΠΕ

«Τέλος» του Hummer, λόγω αδυναμίας πώλησης

Αδυναμία ολοκλήρωσης της πώλησης του μοντέλου Hummer στην κινεζική Tengzhong, ανακοίνωσε σήμερα η αμερικανική General Motors, γεγονός που οδηγεί την εταιρεία στη διακοπή της παραγωγής του.

Ο Τζον Σμιθ, αντιπρόεδρος εταιρικού σχεδιασμού και συμμαχιών της GM, εξέφρασε την απογοήτευσή του για την εξέλιξη, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Είπε ωστόσο ότι η GM θα συνεργαστεί στενά με του υπαλλήλους, του εμπορικούς αντιπροσώπους και τους προμηθευτές για την ομαλή διακοπή της λειτουργίας της επιχείρησης.

Η εταιρεία θα συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες εγγύησης, σέρβις και ανταλλακτικών προς τους ήδη κατόχους του Hummer σε όλο τον κόσμο.

Τα σχέδια για την πώληση του Hummer στην κινεζική εταιρεία κατασκευής βαρέων μηχανημάτων είχε ανακοινωθεί αρχικά τον Ιούνιο, όταν η GM ξεκινούσε το πρόγραμμα ευρείας αναδιάρθρωσης για την έξοδό της από το καθεστώς πτώχευσης, με κρατική στήριξη από τις ΗΠΑ και τον Καναδά.

trelamenos

Σχίνος

49shinos2.JPG (77525 bytes)Ανήκει στην οικογένεια των Ανακαρδιιδών (Anacardiaceae) και είναι μεσογειακό είδος, διαδεδομένο στην Ελλάδα. Ο σχίνος είναι αειθαλής, δίοικος θάμνος ή μικρό δέντρο ύψους 1 έως 8 μ., πολύ γνωστός από την αρχαιότητα. Έχει φύλλα σύνθετα, με 3-5 ζεύγη φυλλαρίων, τα οποία είναι λογχοειδή και δερματώδη, μήκους έως 5 εκ.

Ο Σχίνος όπως και οι συκιές είναι θηλυκός και αρσενικός. Στις μασχάλες των φύλλων εμφανίζονται οι βότρεις των ανθέων. Τα κιτρινωπά ή κόκκινα μικρά άνθη διατάσσονται σε πυκνούς σύνθετους βότρεις, οι οποίοι εκφύονται από τις μασχάλες των φύλλων και τη γύρη τους την τρυγούν οι μέλισσες. Οι καρποί (δρύπες) είναι μικροί και σφαιρικοί, στην αρχή είναι πράσινοι, ύστερα γίνονται κόκκινοι και τέλος, όταν πια ωριμάσουν, γίνονται μαύροι κατά το Σεπτέμβριο με Οκτώβριο.

49shinos1.JPG (44075 bytes)Τα φύλλα του είναι άριστη τροφή για τα οικόσιτα. Οι βοσκοί με το ξύλο του κατασκευάζουν ακόμα και σήμερα γκλίτσες ή άλλα εργαλεία. Από τις ευλύγιστες σχινόβεργες φτιάχνονταν μπαστούνια ή ραβδιά, ζέβλες (στρογγυλός ξύλινος λαιμοδέτης για ζώα) και ξύλινα σκεύη όπου τοποθετούσαν τρόφιμα, ενώ οι ψαράδες το χρησιμοποιούν για να φτιάξουν πασσάλους για τη στερέωση των κουπιών της βάρκας, σκαρμούς της βάρκας ή στεφάνι για την απόχη τους.

Ο οχινόκαρπος χάρη στην υπόγλυκη γεύση του και την ευχάριστη μυρωδιά του τρώγεται ωμός. Από τον ώριμο σχινόκαρπο έβγαζαν λάδι, το σχινόλαδο, που αποτελούσε ανακουφιστικό φάρμακο για τον πόνο του αυτιού.

Harman/Kardon GLA-55

harmankardon.jpg

Τα ηχεία Harman/Kardon GLA-55 παρέχουν τον δυνατό και καθαρό ήχο σε υψηλά επίπεδα, ενώ παράλληλα ξεχωρίζουν για το μοντέρνο design, με την πολύπλευρη γυάλινη καμπίνα τους που παραπέμπει στο σχήμα του ακατέργαστου διαμαντιού. Χάρη στη διαφάνεια του γυαλιού μπορούν να ταιριάξουν είτε στο γραφείο, είτε στο σπίτι σας και να προσφέρουν ένα ξεχωριστό τόνο στο χώρο σας.

Τα GLA-55 διαθέτουν δύο πλήκτρα αφής για πιο εύχρηστο χειρισμό, ένα led στο μπροστινό μέρος που δείχνει την κατάσταση λειτουργίας του, ενώ μπορούν να συνδεθούν σε υπολογιστή (φορητό, επιτραπέζιο), σε iPod ή σε οποιαδήποτε συσκευή ήχου η οποία διαθέτει αναλογική έξοδο 3.5mm.

Τα βασικότερα τεχνικά χαρακτηριστικά

  • Ηχεία: 2 δρόμων με bass reflex .
  • Ισχύς: 56W ανά δορυφόρο.
  • Απόκριση συχνότητας (-10dB): 35Hz - 20kHz.
  • Σύνθετη αντίσταση εισαγωγής: 5k ohms.
  • Σύνδεση: 3,5mm mini jack.
  • Διαστάσεις(WxH): 140 x 270 mm.
  • Βάρος: 1.2kg.
  • Διαθέτει έξοδο για subwoofer.

Ο πιο μοναχικός οργανισμός

Ένα βακτήριο που ζει απομονωμένο και επιβιώνει χωρίς οξυγόνο στο απόλυτο σκοτάδι κάτω από τη γη, ανακαλύφθηκε στη Νότια Αφρική.

Το Desulforudis audaxviator (στα ελληνικά «τολμηρός ταξιδιώτης»), βασίζεται στο νερό, το υδρογόνο και το θειικό άλας για να εξασφαλίσει την απαιτούμενη ενέργεια.

Ο πλέον μοναχικός ζωντανός οργανισμός εντοπίστηκε σε ένα χρυσωρυχείο. Το ραβδόσχημο βακτήριο βρέθηκε 2,8 χλμ κάτω από την επιφάνεια, στο ορυχείο Mponeng, κοντά στο Γιοχάνεσμπουργκ, να ζει σε απόλυτη απομόνωση, απόλυτο σκοτάδι και σε θερμοκρασία 60 βαθμών Κελσίου. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το εύρημα αντιπροσωπεύει το μοναδικό γνωστό οικοσύστημα που αποτελείται από ένα μόνο μέλος. Εντοπίστηκε χάρη σε DNA που εξήγαν οι επιστήμονες από ρωγμές με νερό.

Ο Dr Dylan Chivian από το Εθνικό Εργαστήριο της Καλιφόρνια, Λώρενς Μπέρκλεϊ, μέλος της ομάδας που έκανε την ανακάλυψη, εξήγησε τη σπουδαιότητά του: «Αν ποτέ ανακαλύψουμε ζωή σε άλλους πλανήτες, είναι πολύ πιθανό να ζουν χωρίς οξυγόνο και να χρησιμοποιούν ενδεχομένως χημικά όπως το θειικό άλας για να τροφοδοτούνται με ενέργεια».

Το όνομα του βακτηρίου βασίζεται εν μέρει σε μία λατινική φράση από το μυθιστόρημα του Ιουλίου Βερν, Ταξίδι στο κέντρο της Γης: «Descende, Audax viator, et terrestre centrum attinges», ήτοι «Κατέβα, τολμηρέ ταξιδιώτη, και κατάκτησε το κέντρο της Γης»
focus

SEXY AND HOT .... πράσινο σατέν και λευκες ζαρτιέρεςΟλόκληρη η gallery στην Agenda του Rc-Cafe

ψηφιακό μικροσκόπιο

usb-microscope.jpg

Δε χρειάζεται πλέον να σκύβετε πάνω από ένα ψυχρό μικροσκόπιο για να ρίξετε μια καλύτερη ματιά στα στρώματα σκόνης που κατοικοεδρεύουν στο γραφείο σας. Το νέο ψηφιακό μικροσκόπιο, μπορεί να μεγεθύνει έως και 200 φορές το σημείο στο οποίο εστιάζει, προβάλλοντας τα αποτελέσματα στην οθόνη του υπολογιστή μέσω μιας USB θύρας. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, καθώς η απεικόνιση γίνεται σε ανάλυση 1600x1200.

Το μικροσκόπιο μπορεί να απαθανατίσει ανυποψίαστους μικροοργανισμούς σε JPG ή BMP, ενώ μπορείτε να τραβήξετε και video το οποίο αποθηκεύεται σε μορφή AVI. Επιπλέον, ο κατασκευαστής προσφέρει online αποθηκευτικό χώρο 2GB, έτσι ώστε να δείξετε σε όλο τον πλανήτη το μικρόκοσμο που σας περιβάλλει.

Πηγή: I Want One Of Those

Ρολόι με χρώματα

chronochrome.jpg

Το κυνήγι για την πρωτοτυπία είναι ατελείωτο και βρίσκει εφαρμογή σε ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς. Ας πάρουμε για παράδειγμα τα επιτραπέζια ρολόγια. Πολλά σχέδια, πολλά καντράν, πολλές ιδέες. Ωστόσο, υπάρχουν και μερικά ρολόγια που δίνουν μια νότα σουρεαλισμού σε μια απλή διαδικασία, όπως είναι η μέτρηση της ώρας.

Αν μη τι άλλο, το Chronochrome χρησιμοποιεί ένα μοναδικό τρόπο για να μετράει την ώρα. Πολύ απλά, οι χρωματικές ενδείξεις στον κεντρικό κύλινδρο απεικονίζουν ώρες, λεπτά και δευτερόλεπτα. Σύμφωνοι, δεν είναι και τόσο απλό, είναι όμως διαφορετικό.

Αν έχετε την υπομονή και την ικανότητα να επιστρατεύσετε νοητικές διεργασίες παρόμοιες με αυτές που χρησιμοποιούν οι κβαντομηχανικοί, τότε αυτό το ρολόι αξίζει της προσοχής σας.

Πηγή: Shiny Shiny

Γιατί οι άνθρωποι αντιδρούν ενστικτωδώς στην αδικία


Αμερικανοί νευροεπιστήμονες ανακοίνωσαν ότι, για πρώτη φορά, ανακάλυψαν μια περιοχή του εγκεφάλου που αντιδρά στην αδικία και την ανισότητα, οδηγώντας τους ανθρώπους να ικανοποιούνται όταν μοιράζονται εξίσου το διαθέσιμο πλούτο, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να προσφέρουν σε άλλους μερικά από τα δικά τους χρήματα.

Οι άνθρωποι μπορεί να έχουν «εγωιστικά γονίδια» (όπως θα έλεγε ο διάσημος βρετανός βιολόγος Ρίτσαρντ Ντόκινς), όμως φαίνεται πως παράλληλα έχουν ένα αίσθημα δικαιοσύνης και ισότητας βαθειά «καλωδιωμένο» στους νευρώνες του εγκεφάλου τους.

Με άλλα λόγια, οι επιστήμονες για πρώτη φορά έρχονται να δώσουν νευρολογική εξήγηση στο γνωστό σε όλους υποσυνείδητο αίσθημα «μα, αυτό δεν είναι δίκαιο», όταν βλέπουν γύρω τους μια κατάσταση ανισότητας.

Η έρευνα δείχνει ότι το λεγόμενο «κέντρο ανταμοιβής» του εγκεφάλου αντιδρά στις άνισες και άδικες καταστάσεις που αφορούν την κατανομή των χρημάτων, με τρόπο τέτοιο που φανερώνει ότι οι άνθρωποι προτιμούν ενστικτωδώς να ζουν σε ένα δίκαιο περιβάλλον.

Η προτίμηση αυτή πιθανώς εξηγεί γιατί οι άνθρωποι θέλουν να κάνουν φιλανθρωπίες και συνήθως υποστηρίζουν ένα ισχυρό κράτος πρόνοιας, καθώς και κυβερνητικές πολιτικές αναδιανομής του εισοδήματος.

Η ανακάλυψη έγινε από ερευνητές του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας (Caltech), του αμερικανικού πανεπιστημίου Rutgers και του Κολλεγίου Trinity του Δουβλίνου στην Ιρλανδία, υπό την καθηγήτρια ψυχολογίας Ελίζαμπεθ Τρικόμι, τον καθηγητή ψυχολογίας Τζον Ο'Ντόχερτι και τον καθηγητή γνωσιακής νευροεπιστήμης Τόμας Μίτσελ, και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Nature", σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείo.

Οι επιστήμονες πειραματίστηκαν κάνοντας διάφορες χρηματικές συναλλαγές με 20 ζευγάρια ανδρών εθελοντών και κατέγραψαν την εγκεφαλική δραστηριότητά τους με μαγνητικές τομογραφίες λειτουργικού συντονισμού (fMRI), κυρίως στις περιοχές του προμετωπιαίου φλοιού και του ραβδωτού σώματος, που εμπλέκονται στην αξιολόγηση των ανταμοιβών.

Η έρευνα έδειξε ότι οι εθελοντές δεν χαίρονταν μόνο όταν οι ίδιοι έπαιρναν περισσότερα χρήματα, αλλά ακόμα κι όταν οι «φτωχότεροι» (στο πείραμα) έπαιρναν περισσότερα.

Μάλιστα, συχνά ο εγκέφαλος των πιο «πλούσιων» έδειχνε μεγαλύτερη δραστηριοποίηση (στα συγκεκριμένα σημεία που σχετίζονται με την ανταμοιβή), όταν περισσότερα χρήματα μεταφέρονταν στους άλλους ανθρώπους αντί για τους ίδιους.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, από τη συγκριτική μελέτη των εγκεφάλων, προέκυψαν τα πρώτα νευροβιολογικά στοιχεία ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος δεν είναι δομημένος έτσι ώστε να χαίρεται αποκλειστικά για το δικό του συμφέρον, αλλά επίσης μπορεί να χαίρεται όταν μειώνεται η ανισότητα γύρω του.

Οι αμερικανοί επιστήμονες παραδέχτηκαν ότι ακόμα είναι ασαφές σε ποιο βαθμό αυτή η αποστροφή στην ανισότητα και στην αδικία είναι εγγενής ή προϊόν μάθησης και περιβαλλοντικών επιδράσεων.

Γυναικείο είδος

Ένα είδος ψαριού που αποτελείται μόνο από θηλυκά άτομα, επιβιώνει τα τελευταία 70.000 χρόνια χωρίς σεξουαλική αναπαραγωγή, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου πιστεύουν ότι το ψάρι Amazon Molly χρησιμοποιεί γενετικά «τρικ» για να αποφύγει την εξαφάνιση. Το θηλυκά του είδους, που ενδημεί σε ποτάμια του Τέξας και του Μεξικού, αλληλεπιδρούν με τα αρσενικά άλλων ειδών προκειμένου να ενεργοποιήσουν τη διαδικασία αναπαραγωγής. Οι απόγονοι είναι κλώνοι των μητέρων τους και δεν κληρονομούν το DNA του αρσενικού.

Τυπικά, όταν ένα είδος αναπαράγεται ασεξουαλικά, επιβλαβείς μεταλλάξεις στα γονίδια έχουν ως αποτέλεσμα, μετά από πολλές γενιές, το είδος να αντιμετωπίζει προβλήματα αναπαραγωγής και τελικά να οδηγείται σε εξαφάνιση.

Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν περίπλοκα μαθηματικά μοντέλα για να μελετήσουν την περίπτωση του Amazon Molly. Βασισμένοι στην προσομοίωση των γενετικών αλλαγών, υπολόγισαν τον χρόνο επιβίωσης του είδους και είναι σε θέση να πουν με βεβαιότητα ότι το ψάρι θα έπρεπε να είχε εξαφανιστεί τα τελευταία 70.000 χρόνια.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το συγκεκριμένο είδος χρησιμοποιεί γενετικά «κόλπα» επιβίωσης. Μία θεωρία είναι ότι το ψάρι παίρνει περιστασιακά τμήμα από το DNA των «ξένων» αρσενικών, προκειμένου να ανανεώσει τη γονιδιακή δεξαμενή του.

Ο Dr Laurence Loewe, από τη Σχολή Βιολογικών Επιστημών του πανεπιστημίου, δήλωσε: «Αυτό που δείξαμε είναι ότι αυτό το ψάρι κάνει κάτι μοναδικό και ότι υπάρχουν κάποια ειδικά κόλπα που το βοηθούν να επιβιώσει. Μπορεί να είναι περιστασιακό σεξ με άλλα είδη που κρατούν ζωντανό το είδος. Η μελλοντική έρευνα μπορεί να μας δώσει απαντήσεις». Πρόσθεσε ότι τα ευρήματά τους μπορεί να συμβάλλουν στην κατανόηση της λειτουργίας άλλων ειδών. «Νομίζω ότι ένα από τα ενδιαφέροντα πράγματα είναι ότι μαθαίνουμε περισσότερα για το πώς άλλα είδη μπορεί να χρησιμοποιούν εξίσου αυτά τα τρικ».

Η μελέτη δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο BMC Evolutionary Biology.

Ξεκίνησε η παραγωγή του πρώτου αυτοκίνητου με Android

Android-Powered-Car.jpg

Το πρώτο αυτοκίνητο που βασίζεται στο λειτουργικό Google Android είναι γεγονός και μάλιστα η παραγωγή του ξεκίνησε.

Το όνομα του είναι Roewe 350, η παραγωγή του ξεκίνησε εχθές στην Κίνα και θα δει για πρώτη φορά τα φώτα της δημοσιότητας στην έκθεση αυτοκινήτων του Πεκίνου στις 23 Απριλίου.

Το ενσωματωμένο σύστημα DVD/GPS του αυτοκινήτου τρέχει σε Google Android, ενώ έχει την δυνατότητα να σας ενημερώνει για την κίνηση στους δρόμους, έτσι ώστε να μην κολλήσετε στην κίνηση. Το σύστημα επιτρέπει στον οδηγό να έχει πρόσβαση στο internet από το αυτοκίνητο, να κάνετε chat - αν και δεν το συνιστούμε εφόσον οδηγείτε.

Στο 350 θα βρείτε την έκδοση 2.1 του Android, την τελευταία διαθέσιμη από την Google την οποία έχει και το Nexus One του γίγαντα της αναζήτησης.

Περνώντας τώρα και στο ... ζουμί, μιας και μιλάμε πάνω από όλα για ένα αυτοκίνητο, έρχεται με κινητήρα 1,5 λίτρων τεχνολογίας VVT, απόδοση 105 ίππων και 135Nm ροπής. Ταυτόχρονα ετοιμάζεται και έκδοση με τον ίδιο κινητήρα και turbo.

Η τιμή του, ανάλογα με την έκδοση εξοπλισμού, αναμένεται να ξεκινάει από λίγο περισσότερο από 7.500 ευρώ και να φτάνει μέχρι και σχεδόν τις 14.000 ευρώ, οπότε αναμένεται ίσως και να ξεπεράσει τον στόχο των 5.000 μονάδων μηνιαία. Τώρα αν αυτό το μοντέλο εισαχθεί στην Ευρωπαϊκή αγορά - πόσο μάλλον στην Ελληνική δεν το γνωρίζουμε ακόμα.

Δεν σπάει με τίποτα


EMBED-Cool Unbreakable LCD Video Screen - Watch more free videos

agoraartas

Ηλεκτρονική εφαρμογή που εντοπίζει κινητά τηλέφωνα


altΗ νέα μανία του internet ονομάζεται Foursquare και είναι ένα είδος GPS όχι για οχήματα, αλλά για ανθρώπους. Πρόκειται για μία εφαρμογή κινητών τηλεφώνων, με την οποία οι χρήστες μπορούν να εντοπίσουν ανά πάσα στιγμή, το σημείο όπου βρίσκονται συγγενείς, φίλοι και φυσικά το… έτερο τους ήμιση. Το κινητό δίνει ανά πάσα στιγμή στον χρήστη της εφαρμογής την ακριβή τοποθεσία στην οποία βρίσκετε αυτός τον οποίο αναζητά πάνω σε έναν χάρτη της πόλης.

Άνδρες και γυναίκες πάντως συμφωνούν, ότι η εφαρμογή αυτή μπορεί να φέρει τα πάνω-κάτω στις σχέσεις των δυο φύλων. Έτσι, οι... άτακτοι σύντροφοι δεν θα μπορούν να πουν ψέματα, για το που βρίσκονται, αφού το κινητό θα δίνει το στίγμα τους. Κάποιοι μάλιστα φοβούνται, ότι πρόκειται για «Μεγάλο Αδελφό» στα κινητά μας τηλέφωνα. Όμως η εφαρμογή έχει αρκετά θετικά. Όπως την ενημέρωση για την ποιότητα υπηρεσιών σε εστιατόρια και καταστήματα. Επίσης ενημερώνει για την κίνηση στους δρόμους. Υπολογίζεται ότι κάθε εβδομάδα εγγράφονται στο
Foursquare περίπου ένα εκατομμύριο άτομα σε ολόκληρο τον κόσμο.

ΤΑΞΙΔΙ Άμστερνταμ

Η πρωτεύουσα της Ολλανδίας σίγουρα θα σας ενθουσιάσει με τη χάρη και τη ζωντάνια της!

Βρίσκεστε 3,3 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Και όμως, γύρω σας δεν κυκλοφορούν ψάρια, αλλά ποδηλάτες! Καλώς ήλθατε στο Άμστερνταμ, την πρωτεύουσα της Ολλανδίας και μία από τις ομορφότερες πόλεις των επονομαζόμενων Κάτω Χωρών.

Γνωριμία με την πόλη
Φορέστε αναπαυτικά παπούτσια και ξεκινήστε την πεζοπορία. Έχετε να ανακαλύψετε 160 κανάλια και 1.281 γέφυρες! Εντάξει, σίγουρα δεν θα τις προφτάσετε όλες, τις ομορφότερες όμως δεν μπορεί να μην τις περπατήσετε. Η πόλη είναι κατάσπαρτη από πανέμορφα παλιά κτίρια, τα περισσότερα του 17ου αιώνα. Και δίπλα από αυτά υπάρχουν τα... άλλα σπίτια, οι βάρκες, που έχουν μετατραπεί σε λουλουδιασμένες κατοικίες.
Ο καλύτερος τρόπος για να πάρετε μια πρώτη ιδέα της πόλης είναι να κάνετε μία βόλτα με τουριστικό πλοιάριο μέσα στα κανάλια. Την ίδια διαδρομή πρέπει να επαναλάβετε και το βράδυ, όταν η παλιά πόλη φωτίζεται και το θέαμα είναι καταπληκτικό. Άλλος ένας τρόπος για να γνωρίσετε τα αξιοθέατα είναι μια βόλτα με το τραμ, που περνάει από τα σημαντικότερα σημεία της πόλης. Υπάρχει βεβαίως πάντα η λύση του ποδηλάτου και της πεζοπορίας, αφού η πόλη είναι σχετικά μικρή σε έκταση.
Στο Ιστορικό Μουσείο του Άμστερνταμ θα γνωρίσετε τα 750 χρόνια ιστορίας του μέσα από πλήθος σπάνιων αντικειμένων, ομοιωμάτων, χαρτών, οικιακών σκευών αλλά και πινάκων. Στην εβραϊκή συνοικία, στο σπίτι της Άννας Φρανκ, θα ξαναθυμηθείτε την ιστορία της μικρής Εβραίας. Τα Βασιλικά Ανάκτορα, που ολοκληρώθηκαν το 1655, στηρίζονται σε 13.650 πασσάλους και εντυπωσιάζουν με τη μεγαλοπρέπειά τους. Συνεχίζοντας τους περιπάτους σας, γνωρίστε το Μπέχαϊνχοφ, ένα πανέμορφο κτίριο του 14ου αιώνα, και, φυσικά, κάνετε μία στάση στην περίφημη Λέιτσεπλεϊν, την πιο πολυσύχναστη πλατεία.
Το Μουσείο της Heineken στεγάζεται στο παλιό ζυθοποιείο της, που λειτουργούσε από το 1592. Στο σπίτι του Ρέμπραντ θα δείτε πίνακες, αλλά και προσωπικά αντικείμενα του κορυφαίου ζωγράφου. Έργα του βεβαίως θα θαυμάσετε και στο Rijksmuseum, το μεγαλύτερο μουσείο της πόλης, μαζί με δημιουργίες άλλων διάσημων ζωγράφων και συλλογές με κεραμικά, πορσελάνες, κοσμήματα, καθώς και τα φημισμένα πλακίδια από majolica (είδος πορσελάνης) του 16ου αιώνα. Στο Μουσείο Βαν Γκογκ θα απολαύσετε πολλούς πίνακες του μεγάλου ζωγράφου.
Στα στενά δρομάκια γύρω από την εκκλησία Oude Kerk (στην οποία θα δείτε βιτρό μοναδικής τέχνης) θα συναντήσετε την πιο περίεργη ατραξιόν της πόλης: τις βιτρίνες των κοριτσιών του Άμστερνταμ. Δεκάδες κοπέλες εκθέτουν με προκλητικό τρόπο τα κάλλη τους μέσα σε φωτισμένες με έντονο κόκκινο νέον βιτρίνες, αφού απαγορεύεται η πορνεία στο δρόμο. Εδώ θα δείτε και τα περίφημα sex shops, καθώς και πολλά coffee shops μαγαζιά όπου ο καφές συνδυάζεται με προϊόντα κάνναβης, μιας και τα ναρκωτικά επιτρέπονται στην Ολλανδία... Βεβαίως, η βόλτα σας στην αλλόκοτη ετούτη γειτονιά πρέπει να ολοκληρωθεί με επισκέψεις στα Μουσεία Erotic και Hash & Marihuana.

Δείτε οπωσδήποτε
Να επισκεφθείτε το εντυπωσιακό κτίριο Νemo, που μοιάζει με πράσινο πλοίο και στεγάζει ένα υπερσύγχρονο και πρωτότυπο επιστημονικό μουσείο.

Πού θα φάτε
Το In de Waag, ένα κάστρο του 1488 μεταμορφώθηκε σε εστιατόριο για απαιτητικούς. Το Cafe de Jaren παρέχει τα καλύτερα σνακ της πόλης. Το Palmers σερβίρει μεγάλη ποικιλία από ψαρικά αλλά και κρέατα. Στη βόλτα σας θα βρείτε δεκάδες μικρά εστιατόρια έτοιμα να σας χορτάσουν με τις νοστιμιές τους.

Πού θα διασκεδάσετε
Το Άμστερνταμ είναι γεμάτο κομψά μπαράκια που παίζουν κάθε είδος μουσικής και είναι συνήθως φίσκα από κόσμο. Το Kρέμλιν φιλοξενεί συχνά τους καλύτερους d.j.s του κόσμου, ενώ το Jazz Cafe Alto θα σας χαρίσει ζωντανή μουσική από αξιόλογα συγκροτήματα. Τα περισσότερα από τα σαράντα θέατρα του Άμστερνταμ παρουσιάζουν εξαιρετικές παραστάσεις για τους φίλους του είδους. Η δε Concertgebouw θεωρείται μία από τις καλύτερες αίθουσες συναυλιών του κόσμου και must για τους εραστές της κλασικής μουσικής.

Τι θα πάρετε μαζί σας
Από την Αγορά των Λουλουδιών, βολβούς, που θα τους φυτέψετε μόλις επιστρέψετε στο σπίτι. Από τα παζάρια, παραδοσιακά ξύλινα τσόκαρα. Από τη σοκολατερί Puccini, καταπληκτικά σοκολατάκια! Από τα κεντρικά καταστήματα, ό,τι τραβάει η όρεξή σας - αλλά σε πολύ τσουχτερές τιμές.

Πληροφορίες
Μετάβαση: Αεροπορικώς με την KLM (τηλ.: 210-9110000) ή με τις Ολυμπιακές Αερογραμμές (τηλ.: 210-9666666). Πολλά ταξιδιωτικά γραφεία οργανώνουν εκδρομές στο Άμστερνταμ. Για ένα καλό και οικονομικό πακέτο απευθυνθείτε στο Concorde Voyage (τηλ.: 210-3221204).
Διαμονή: Η πόλη είναι γεμάτη κομψά ξενοδοχεία για όλα τα βαλάντια. Ανάμεσά τους προτείνουμε τα Hotel Toren (τηλ.: 6226033), Hotel Orlando (τηλ.: 6386915) και το Winston (τηλ.: 6231380) για το προσεγμένο περιβάλλον τους και τη ζεστή ατμόσφαιρά τους.
Χρήσιμα:
Κωδικός κλήσης: 003120.
Ώρα: 1 ώρα πίσω.
Νόμισμα: Ευρώ

Απειλείς στο YouTube; Συλλαμβάνεσαι

you_feds_ars.jpg

Όταν χρειάζεται οι αρχές να δράσουν γρήγορα, το FBI φαίνεται ότι τα καταφέρνει καλά. Μόλις έπεσε λοιπόν στην αντίληψη τους ένα video από του YouTube την προηγούμενη Παρασκευή στο San Franscisco, το FBI την επόμενη κιόλας ημέρα είχε έναν άνθρωπο στο κρατητήριο σχετικά με την υπόθεση.

Αν λοιπόν, όπως αυτός ο παρανοϊκός μάλλον, αποφασίσετε να εκστομίσετε απειλές μέσω YouTube θα πρέπει να θυμάστε πρώτα ότι η IP διεύθυνση σας μπορεί να οδηγήσει τις αρχές σε εσάς, ίσως ταχύτερα από ότι θα έκανε η ταυτότητα σας.

Η ακριβής ιστορία έχει ως εξής. Την προηγούμενη Παρασκευή στις 26 Μαρτίου το γραφείου του FBI στο San Fransisco έλαβε ένα αντίγραφο από video το οποίο είχε ανέβει και στην συνέχεια αφαίρεσαν από τον δημοφιλή δικτυακό τόπο οι υπεύθυνοι του YouTube.

Το video έδειχνε έναν λευκό άντρα, ο οποίος αργότερα αναγνωρίστηκε ως ο Norman Leboon, να ξεστομίζει απειλές εναντίον μέλους του Κογκρέσου των ΗΠΑ. Το video ήταν ερασιτεχνικό και με σχετικά καλή ποιότητα, ενώ το πρόσωπο του άντρα φαινόταν ολοκάθαρα.

Αφού είδαν τις απειλές για τον ίδιο και την οικογένεια του, ήταν ιδιαίτερα εύκολο να γίνει την επόμενη κιόλας ημέρα η σύλληψη.

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory