Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Παρασκευή, 23 Απριλίου 2010

SEXY AND HOT .... natural


Ολόκληρη η gallery στην Agenda του Rc-Cafe

Ερωτική... αναβάθμιση


Ξεκίνησέ την, αναθεωρώντας 4 διαδεδομένες μεν παρωχημένες δε ερωτικές συμβουλές!

Αποδέχεσαι πλήρως το γεγονός ότι οι εποχές, η μόδα και οι επιθυμίες σου αλλάζουν. Γιατί, λοιπόν, επιμένεις στις ίδιες «συνταγές» σε ό,τι αφορά στην ερωτική σου ζωή; «Η καθημερινότητα των συντροφικών σχέσεων είναι εξαιρετικά ρευστή. Επομένως, πολλά πράγματα που ίσχυαν παλιότερα για τις ερωτικές σχέσεις δεν βρίσκουν εφαρμογή στη σημερινή εποχή», υποστηρίζει η δρ. Pepper Schwartz, σύμβουλος σχέσεων. Για να καταλάβεις τι εννοούμε, πήραμε 4 διαδεδομένες ερωτικές συμβουλές, που είναι πια παρωχημένες, και τις αντικαταστήσαμε με βάση τα νέα δεδομένα.

H παραδοσιακή συμβουλή
Κάνε σεξ μόνο όταν πραγματικά το θέλεις.

Ο νέος κανόνας

Πολλές φορές, τρώγοντας έρχεται η όρεξη.
«Η ιδέα του ότι πρέπει να έχεις διάθεση για να κάνεις σεξ είναι ψευδής», υποστηρίζει η δρ.Sandra Leiblum. Πράγματι, οι γυναίκες προσδίδουν στο σεξ μία μαγική διάσταση: πρέπει να γίνεται τη σωστή στιγμή, με το σωστό άτομο, στο τέλειο μέρος. Επιπλέον, πρέπει να νιώθουν έντονη έλξη και επιθυμία. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, το ερωτικό παιχνίδι συχνά εντείνει την επιθυμία. Κι αυτό γιατί, κατά τη διάρκειά του, εκκρίνεται οκυτοκίνη, η λεγόμενη ορμόνη της αγάπης, που δημιουργεί το αίσθημα της οικειότητας, καθώς και τεστοστερόνη η οποία, με τη σειρά της, ενισχύει την ερωτική διέγερση. Άλλωστε, πολλές έρευνες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η τεστοστερόνη παραμένει σε υψηλά επίπεδα ακόμα και μετά το τέλος της συνουσίας.

H παραδοσιακή συμβουλή
Πρέπει να του λες ότι τον αγαπάς κάθε μέρα.

Ο νέος κανόνας
Μην κάνεις το «σ' αγαπώ» να φαίνεται αγγαρεία.
Αν τους λες ότι τον αγαπάς ανάμεσα σε συζητήσεις για τους λογαριασμούς που εκκρεμούν ή στο τηλέφωνο αντί για καλημέρα, η σημασία της φράσης χάνει την αξία της. Υπάρχουν λιγότερο βαρετοί τρόποι για να εκδηλώσεις τα συναισθήματά σου. Δοκίμασε να του κάνεις κομπλιμέντα ή να του δείχνεις πόσο εκτιμάς όλα όσα κάνει για εσένα (π.χ. «Με προσέχεις τόσο πολύ!»). Λειτουργούν ως διαπιστευτήρια της αγάπης σου για εκείνον χωρίς να γίνεσαι φορτική.

H παραδοσιακή συμβουλή
Αν τον έχεις απατήσει πρέπει να του το πεις.

Ο νέος κανόνας

Η ειλικρίνεια δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση.
«Η αποκάλυψη ενός τέτοιου γεγονότος μπορεί να σε απαλλάξει από τις Ερινύες, αλλά μόνο προσωρινά» διατείνεται ο Δρ. Robi Ludwig, ψυχοθεραπευτής. Θα πρέρπει να έχεις στο μυαλό σου ότι η παραδοχή της απιστίας συνήθως έχει άσχημα αποτελέσματα. Αν θεωρείς ότι είσαι σε θέση να βάλεις τέρμα στις παράλληλες «δραστηριότητές» σου και να αντιμετωπίσεις τη δυσλειτουργική σχέση που σε έριξε στην αγκαλιά ενός άλλου άντρα, δεν χρειάζεται να ομολογήσεις τίποτα. Γιατί να τον πληγώσεις, χωρίς ουσιαστικά να υπάρχει κανένας λόγος;

H παραδοσιακή συμβουλή
Δεν πρέπει να προσποιείσαι ότι έχεις οργασμό.

Ο νέος κανόνας

Μια επιτηδευμένη «παράσταση» μία στο τόσο δεν βλάπτει κανέναν.
Αν η σεξουαλική σας ζωή είναι παραπάνω από ικανοποιητική, τότε δεν πειράζει αν προσποιείσαι καμιά φορά. «Οι γυναίκες υποκρίνονται όταν είναι κουρασμένες. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ήρθε το τέλος της σχέσης», λέει η δρ. Fullbright. Απλά, είναι ένας τρόπος για να ικανοποιήσουν το σύντροφό τους χωρίς να μπουν στη διαδικασία να συζητήσουν αυτό το τόσο λεπτό θέμα μαζί του. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν απολαμβάνουν την ερωτική επαφή. Όμως η κορύφωση δεν γίνεται να είναι πάντα κομμάτι της. Ωστόσο, αν η έλλειψη οργασμού είναι δεδομένη, τότε είναι καλύτερο να σταματήσεις τις παραστάσεις για να του περάσεις το μήνυμα. Μπες στη διαδικασία να του επικοινωνήσεις τις επιθυμίες και τις προτιμήσεις σου για να αυξήσεις τις πιθανότητές σου να χτυπήσεις... κόκκινο!

Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια
Τρεις διαδεδομένες αντιλήψεις που δεν έχουν περάσει τυχαία από γενιά σε γενιά.
1. «Απόφυγε τη συγκατοίκηση πριν το γάμο»
Σύμφωνα με έρευνες, οι πιθανότητες να σου ζητήσει να παντρευτείτε μειώνονται εφόσον συζείτε. Επίσης, τα ζευγάρια που συγκατοικούν δηλώνουν λιγότερο ικανοποιημένα από τη σεξουαλική τους ζωή.
2. «Μην παραδοθείς στην έλξη που νιώθεις από το πρώτο ραντεβού»
Μπορεί να μη σου αρέσει αλλά, στις σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων, ισχύουν ακόμα τα παραδοσιακά στερεότυπα. Οι περισσότεροι άντρες συνεχίζουν να πιστεύουν ότι μια κοπέλα που είναι διατεθειμένη να κάνει έρωτα από το πρώτο ραντεβού, μάλλον δεν κάνει για... σπίτι. Εξάλλου, αν του αρέσεις μπορεί να περιμένει.
3. «Το καλό σεξ, όπως και το κρασί, θέλει το χρόνο του»
«Τα ερωτικά σου αντανακλαστικά εξελίσσονται όσο αναπτύσσεται η εμπιστοσύνη που εναποθέτεις στη σχέση σου», υποστηρίζει η δρ. Fullbright. Η οικειότητα που δημιουργείται ανάμεσα σε εσένα και το σύντροφό σου, ενισχύει την επιθυμία σας για πειραματισμό στον ερωτικό τομέα, πράγμα που κρατάει τη σχέση σας σε
συνεχή εγρήγορση.

.................................................................................................................
Από τη Φύλλις Νικολάου

Ο αγρότης, ο γάιδαρος κι η Goldman Shacs...


Πολλοί αναρωτιούνται τι σόι είναι όλοι αυτοί οι ξένοι οικονομολόγοι που έρχονται στην Ελλάδα και κρίνουν, αξιολογούν, αναλύουν, κουνάνε αυστηρά το δάχτυλο, βάζουν όρους και πριν φύγουν ξανά πετάνε κι ένα "I "ll be back"!!!
Για να σας βοηθήσω να καταλάβετε τι φρούτα είναι και λόγου τους, θα σας πω ένα ανέκδοτο που διάβασα στο
yiafar, που φαντάζομαι θα σας δώσει μια ιδέα:

"Ο Billy πήγε στο Τέξας και αγόρασε από ένα αγρότη ένα γάιδαρο έναντι του ποσού των $100.
Ο αγρότης συμφώνησε να του τον παραδώσει την επόμενη μέρα.


Tην επόμενη μέρα ο αγρότης του είπε, "Συγνώμη αλλά έχω άσχημα νέα, ο γάιδαρος ψόφησε."

Ο Billy απάντησε, "Τότε δώσε μου τα λεφτά μου πίσω."

Ο αγρότης είπε, "δεν μπορώ να το κάνω γιατί τα έχω ήδη ξοδέψει."

Ο Billy είπε, "Εντάξει, τότε δώσε μου τον νεκρό γάιδαρο."

Ο αγρότης ρώτησε, "Tι θα τον κάνεις?" και ο Billy απάντησε, "θα τον βγάλω σε λοτταρία."

Ο αγρότης του απάντησε με μια δόση ειρωνείας, "Αποκλείεται να βγάλεις σε λοταρία τον ψόφιο γάιδαρο." και ο Billy απάντησε "φυσικά και μπορώ, απλά δεν θα πω σε κανένα ότι είναι ψόφιος."


Ένα μήνα αργότερα ο αγρότης βρέθηκε ξανά με τον Billy και ρώτησε. "Τι έγινε με τον ψόφιο γάιδαρο?"

Ο Billy είπε, "Τον έβγαλα σε λοταρία. Πούλησα 500 εισιτήρια προς δύο δολάρια το ένα και έτσι κέρδισα $998"

Ο αγρότης ρώτησε, "Καλά κανένας δεν παραπονέθηκε?" και ο Billy απάντησε, "Μόνο ο τύπος που τον κέρδισε, και για να μην φωνάζει του έδωσα πίσω τα δύο του δολάρια."

Ο Billy τώρα εργάζεται για την Goldman Sachs."

Καταλάβατε ή να κάνω και κακά;

Όταν η τροφή που τρώει το αγαπημένο σας ζωάκι έχει δοκιμαστεί επάνω σε άλλα ζώα ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑ ΝΟΣΤΙΜΗ!!‏


Ξέρατε πως πολλές από τις καλές, θρεπτικές και πανάκριβες τροφές που βρίσκουμε στα ράφια των petshop και των σουπερμάρκετ δεν είναι τόσο αθώες όσο φαίνονται! Εκατοντάδες σκυλιά και γάτες έχουν υποφέρει τα πειράματα των "ερευνητικών κλινικών" των μεγάλων εταιρειών που παράγουν τροφές για κατοικίδια και στη συνέχεια πέθαναν σε αιχμαλωσία...


Δείτε το παρακάτω βίντεο!
Προσοχή! Ακολουθούν σκληρές εικόνες!Μην αγοράζετε τροφές των παρακάτω εταιρειών και καιρός είναι όσοι φιλόζωοι διατηρούν κάποιο κατάστημα με είδη ζώων να τις κατεβάσουν από τα ράφια τους!
  1. IAMS / Eukanuba - Procter & Gamble
  2. Hills Science Diet - Colgate Palmolive
  3. Nestlé Purina/Friskies: Alpo, Bonio, Felix, Go Cat, Gourmet, Omega Complete, Proplan, Spillers, Vital Balance, Winalot.
  4. Pedigree, Masterfoods (Mars Inc): Bounce, Cesar, Chappie, Frolic, James Wellbeloved, Katkins, Kitekat, Pal, Pedigree Chum, Royal Canin, Sheba, Techni-cal (US & Canada), Whiskas.
Τώρα θα μου πείτε αν όλες οι παραπάνω τροφές είναι απαγορευμένες, τι μένει για να ταΐζετε τα ζωάκια σας; Υπάρχουν τροφές που παράγονται σε γειτονικές χώρες- πχ Ιταλία- που δεν δοκιμάζονται σε άτυχα ζώα πριν φτάσουν στο πιάτο του τετράποδου φίλου σας. Οι εταιρείες που παράγουν αυτές τις ζωοτροφές είναι μικρότερες από τις παραπάνω πολύ γνωστές και τα προϊόντα τους είναι πολύ πιο φθηνά! Με λίγα λόγια και μποϊκοτάρετε αυτές τις εταιρίες και κάνετε και οικονομία!
trupokarudos

Το ιδανικό τραπέζι για βραδιές PlayStation


Αν το video gaming παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή σας κι αν έχετε απαντήσει υπέρ της Sony στο προαιώνιο ερώτημα PlayStation ή Xbox, το τραπέζι που βλέπετε είναι ό,τι πρέπει για το σαλόνι σας. Σκεφτείτε απλά πόσο θα προσέθετε στην ατμόσφαιρα η οποία επικρατεί εκείνα τα άκρως επιμορφωτικά βράδια που παίζετε FIFA ή Pro με τον κολλητό σας.

Η βάση του τραπεζιού είναι μια μεγέθυνση του controller που συνοδεύει το PS3. Το σπάνια ομορφιάς τραπέζι που βλέπετε διατίθεται σε μαύρο ή λευκό, ενώ δεν είναι ακόμα γνωστή η τιμή του.

Βέβαια, αυτοί που δεν είναι μυημένοι στο gaming θα το βρουν μάλλον κακόγουστο, αλλά δε μπορούμε να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι. Εξάλλου, είναι ένα δώρο που κάνετε στον εαυτό σας και σε όσους ξέρουν να εκτιμούν τις ευγενείς τέχνες.

Πηγή: bornrich

Οι επιστήμονες βρήκαν τον τρόπο με τον οποίο το ξύσιμο ανακουφίζει από τον κνησμό

Οι επιστήμονες βρήκαν τον τρόπο με τον οποίο το ξύσιμο ανακουφίζει από τον κνησμό.

Όπως διαπίστωσαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα, το ξύσιμο εμποδίζει τη δραστηριότητα ορισμένων νευρικών κυττάρων της σπονδυλικής στήλης που μεταφέρουν τη συγκεκριμένη αίσθηση στον εγκέφαλο.

Ελάχιστες είναι οι γνώσεις των ειδικών για τους μηχανισμούς που ενεργοποιούνται σε αυτό το πασίγνωστο φαινόμενο. Προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει ότι σημαντικό ρόλο στη διαδικασία παίζει ένα συγκεκριμένο τμήμα της σπονδυλικής στήλης, με τα νευρικά κύτταρα στη νωτιοθαλαμική οδό να αναπτύσσουν έντονη δραστηριότητα όταν εφαρμόζονταν στο δέρμα ουσίες που προκαλούσαν κνησμό.

Η τελευταία έρευνα σε πρωτεύοντα θηλαστικά έδειξε ότι το ξύσιμο παρεμποδίζει τη δραστηριότητα αυτών των νευρικών κυττάρων κατά τη διάρκεια της φαγούρας – αποτρέποντας τη μεταφορά σημάτων από την ερεθισμένη περιοχή στον εγκέφαλο.

Ο ερευνητής Dr Glenn Giesler ελπίζει ότι τα ευρήματά του θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ανακάλυψη αποτελεσματικών θεραπειών για την ανακούφιση από χρόνιο κνησμό. Ωστόσο, επισημαίνει ότι απαιτούνται περισσότερες πληροφορίες για τις χημικές διεργασίες που συντελούνται.

Ο καθηγητής Gil Yosipovitch, ειδικός στον κνησμό από το Πανεπιστήμιο Γουέικ Φόρεστ στην Βόρεια Καρολίνα, σχολιάζει ότι τα συμπεράσματα της έρευνας είναι «εν δυνάμει σημαντικά». «Αν και ο δρόμος είναι μακρύς, θα μπορούσαν να αναπτυχθούν μέθοδοι που θα προκαλούν μία ευχάριστη αίσθηση ξυσίματος χωρίς να καταστρέφουν το δέρμα μέσω μηχανικών ερεθισμάτων ή φαρμάκων που θα αναστέλλουν αυτούς τους νευρώνες, προκειμένου να θεραπευτεί ο χρόνιος κνησμός».

Παρ’ όλα αυτά, ο καθηγητής Yosipovitch τονίζει ότι το ξύσιμο και η φαγούρα είναι σύνθετα φαινόμενα στα οποία εμπλέκονται παράγοντες όπως τα συναισθήματα, αλλά και η φυσιολογία. «Το βασικό ανοιχτό ερώτημα είναι τι συμβαίνει στους ασθενείς που πάσχουν από χρόνιο κνησμό όπου το ξύσιμο επιδεινώνει την αίσθηση φαγούρας».

Ο Dr Paul Bays από το Ινστιτούτο Γνωστικής Νευροεπιστήμης του UCL, συμφωνεί ότι η έρευνα προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες για τη σωματική εξήγηση του πώς μειώνεται η αίσθηση φαγούρας. «Ωστόσο, είναι πολύ ασαφές γιατί το ξύσιμο έχει αυτή την επίδραση ή γιατί είναι μόνο αποτελεσματικό στη φαγούρα και όχι για επώδυνες αισθήσεις που μεταφέρονται στον εγκέφαλο από την ίδια οδό».

Η έρευνα δημοσιεύεται στο Nature Neuroscience.

focus

Το πρώτο πορνό περιοδικό για τυφλούς!!


Και ποιος τυφλός δε θέλει το φως του; Σε αυτή τη ρητορική ερώτηση αποφάσισε να απαντήσει μία Καναδή εκδότρια, βγάζοντας στην αγορά ένα νέο περιοδικό αυστηρά για ενήλικες με προβλήματα όρασης.
Το περιοδικό, «πνευματικό παιδί» της Lisa Murphy, έχει τίτλο Tactile Minds (Ανάγλυφα Μυαλά) και περιέχει κείμενο σε μπράιγ και γυμνές φωτογραφίες ανδρών και γυναικών.
Ανάμεσα στις παραστατικές εικόνες, περιλαμβάνεται αυτή μιας γυναίκας με «τέλειο στήθος» και ενός άνδρα «ρομπότ».
Η Murphy είπε ότι έφτιαξε το συγκεκριμένο προϊόν για να γεμίσει ένα κενό στην αγορά: «Δεν υπάρχουν βιβλία με ανάγλυφες εικόνες με γυμνούς ενήλικες».
Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που περιοδικό αισθησιακού περιεχομένου απευθύνεται σε τυφλούς ανθρώπους. Το διάστημα 1970 - 1985 το Playboy τυπωνόταν και σε μορφή μπράιγ, χωρίς εικόνες.


Πηγή: http://katse-kala.blogspot.com/
Το ψαρέψαμε από το cerebralism

Κάθε χρόνο τα τατουάζ από μαύρη χέννα προκαλούν σοβαρές βλάβες στην υγεία


Το καλοκαίρι τα τατουάζ από μαύρη χέννα συνιστούν μια επαναλαμβανόμενη απειλή για την υγεία. Προσφέρονται στο κοινό κατά τις υπαίθριες φιέστες και στις τουριστικές περιοχές. Τα τατουάζ μαύρης χέννας μπορούν να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις.

Για να επιτευχθεί το έντονο μαύρο χρώμα του τατουάζ και να έχει μεγαλύτερη διάρκεια προστίθεται μεγάλη συγκέντρωση χρωστικών ουσιών. Αυτές οι ψηλές συγκεντρώσεις χρωστικών πυροδοτούν αλλεργικές αντιδράσεις.Για σοβαρά περιστατικά χρειάζεται επείγουσα ιατρική φροντίδα και εισαγωγή στο νοσοκομείο. Μόνιμη ζημιά στο δέρμα, αλλεργική εξ επαφής δερματίτιδα, και ανάπτυξη πολυευαισθησίας, είναι οι μη αναστρέψιμες για το υπόλοιπο της ζωής ανεπιθύμητες συνέπειες του τατουάζ μαύρης χέννας. Σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις με μόνιμη βλάβη είναι συχνό φαινόμενο μετά την εφαρμογή του τατουάζ μαύρης χέννας. Τα συμπτώματα εμφανίζονται μετά από λίγες (3-12) μέρες. Η καλύτερη συμβουλή είναι να αποφεύγεται εντελώς το τατουάζ μαύρης χέννας.

Τα χρώματα που προστίθενται στην πάστα χέννας που χρησιμοποιείται για την εφαρμογή στο δέρμα του τατουάζ μαύρης χέννας ή του προσωρινού τατουάζ όπως λέγεται, ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών επεισοδίων στην υγεία. Πολλές από τις ουσίες αυτές προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις, χρόνιο ερεθισμό, ή εμφάνιση αλλεργίας σε κατοπινό στάδιο.

Αυτές οι αλλεργικές αντιδράσεις μπορούν να έχουν σαν αποτέλεσμα την εμφάνιση φαγούρας και ερυθρότητας, την εμφάνιση κηλίδων και φουσκάλων στο δέρμα που με τον καιρό επουλώνονται και εξαφανίζονται, αλλά σε μερικές περιπτώσεις οδηγούν σε πιο μόνιμες δερματικές βλάβες όπως αποχρωματισμό και ουλές στο δέρμα.

Κάποια άτομα μπορεί να αποκτήσουν μόνιμη ευαισθησία σε αυτές τις ουσίες και να αναπτύξουν αλλεργική εξ επαφής δερματίτιδα. Μιας και έχουν ευαισθητοποιηθεί δημιουργείται δια βίου ευπάθεια σε αυτές τις ουσίες. Αυτό είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό γιατί αυτά τα αλλεργιογόνα βρίσκονται επίσης και σε άλλα προϊόντα, όπως για παράδειγμα στις βαφές μαλλιών.

Από τη στιγμή που θα αναπτυχθεί ευαισθητοποίηση από τατουάζ μαύρης χέννας, έστω και αν μια αλλεργική εμφάνιση δεν είναι σαφές ότι προήλθε από αυτό καθαυτό το τατουάζ, εμφάνιση αλλεργίας μπορεί να προκύψει και σε επακόλουθη έκθεση σε άλλα προϊόντα που επίσης περιέχουν τις αλλεργιογόνες αυτές χρωστικές.

Η αλλεργική αντίδραση σε δεύτερη έκθεση συχνά μπορεί να είναι πολύ πιο σοβαρή από την πρώτη. Σε τέτοιες περιπτώσεις η εμφάνιση επιθετικού εκζέματος μπορεί να είναι το αποτέλεσμα ακόμα και μιας μοναδικής έκθεσης στο τατουάζ, καθιστώντας μερικές φορές επιτακτική την επείγουσα ιατρική φροντίδα ή ακόμα και την εισαγωγή στο νοσοκομείο. Τα συμπτώματα μπορεί να περιορίζονται στο σημείο του τατουάζ, τη γύρω περιοχή, ή να εξαπλώνονται σε όλο το σώμα. Τα συμπτώματα μπορεί να είναι άμεσα ή να εμφανιστούν μερικές μέρες μετά την εφαρμογή του τατουάζ.

Μερικές φορές όπως έχει ήδη αναφερθεί, μπορεί να αποκτηθεί πολυευαισθησία σε κάποια προϊόντα, ιδιαίτερα το καουτσούκ, τον ιματισμό, τα παπούτσια και τις βαφές μαλλιών, στα οποία επίσης χρησιμοποιούνται αυτές οι χρωστικές, αλλά ακόμα και σε προϊόντα που περιέχουν στη σύνθεση τους παρόμοια συστατικά όπως τα αντηλιακά και ορισμένα φάρμακα. Τέτοια ευαισθητοποίηση δημιουργεί αυξανόμενη ανησυχία καθώς επηρεάζει κυρίως παιδιά και εφήβους και είναι πιθανό να έχει επίδραση στη καθημερινότητα τους ή ακόμα και την επαγγελματική τους ζωή.

Κατά τους καλοκαιρινούς κυρίως μήνες, περιοδεύοντες καλλιτέχνες εφαρμογής τατουάζ μαύρης χέννας επισκέπτονται υπαίθριες εκδηλώσεις όπως εκθέσεις, φεστιβάλ, αγορές, παζάρια και ιδιαίτερα τουριστικές περιοχές και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους επισκέπτες.

Τα τατουάζ μαύρης χέννας προσφέρονται συνήθως στους τουρίστες και στο κόσμο που κάνει τις διακοπές του στις παραλίες και τα τουριστικά καταλύματα.

Τα προσωρινά αυτά τατουάζ που αντιγράφουν τα «φυλετικά (tribal) τατουάζ» είναι πολύ δημοφιλή στη νεολαία. Για να επιτευχθεί το έντονο μαύρο χρώμα του τατουάζ και να έχει μεγαλύτερη διάρκεια προστίθεται μεγάλη συγκέντρωση χρωστικών ουσιών. Αυτές οι ψηλές συγκεντρώσεις πυροδοτούν αλλεργικές αντιδράσεις.

Στις μέρες μας το κοκκινοκάστανο χρώμα που αφήνει στο δέρμα η φυσική χέννα δεν είναι αρεστό σε αντίθεση με τα προσωρινά τατουάζ από μαύρη χέννα που είναι πολύ δημοφιλή. Αυτή ακριβώς η προτίμηση του κόσμου όπως και τα μεγάλα περιθώρια κέρδους οδηγούν τους καλλιτέχνες να παραβλέπουν τις επιζήμιες επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία από τα τατουάζ μαύρης χέννας.

Πώς ξεχωρίζει το τατουάζ φυσικής χέννας από το τατουάζ μαύρης χέννας;

Το χρώμα της πάστας με φυσική χέννα κυμαίνεται από πρασινοκαφέ μέχρι καφέ.
Αν το χρώμα της πάστας που χρησιμοποιούν οι καλλιτέχνες / δημιουργοί των τατουάζ είναι πιο σκούρο (μαύρο) τότε πιθανότατα έχουν προστεθεί στη πάστα χρωστικές.

Ζητήστε πληροφορίες για την προέλευση της πάστας χέννας και κατάλογο των συστατικών και οδηγιών για να διαπιστωθεί το είδος της πάστας. Αν οι καλλιτέχνες / δημιουργοί δεν είναι σε θέση να σας δώσουν ακριβή πληροφόρηση για το προϊόν τους τότε αποφύγετε το.

Αν σας λεχθεί ότι μπορείτε να αφαιρέσετε τη πάστα από το σημείο εφαρμογής μετά από πάροδο μιας μόνον ώρας και θα έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, τότε πρόκειται σίγουρα για μαύρη χέννα. Η φυσική χέννα για να καταφέρει να βάψει το σώμα με ένα καλό σκούρο κοκκινοκάστανο χρώμα. πρέπει να παραμείνει στο δέρμα για όσο το δυνατό μεγαλύτερο χρόνο.

Ο έρωτας δεν καταλαβαίνει από εμπόδια

Σαν θέλει η νύφη και ο γαμπρός, τότε τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στον έρωτα και την ευτυχία! Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για δύο κωφάλαλα παιδιά που γνωρίστηκαν μέσω του Facebook και γύρισαν τη Γη… ανάποδα προκειμένου να βρεθεί ο ένας στην αγκαλιά του άλλου.


Εκείνος επιχειρηματίας στην Κομοτηνή, εκείνη τραπεζικός στο Εκουαδόρ, χτυπήθηκαν από.. τα βέλη του θεού έρωτα και μετά από έναν δύσκολο αγώνα κατάφεραν να απομακρύνουν όλα τα εμπόδια που τους κρατούσαν χώρια και να ενώσουν τους χτύπους της καρδιάς τους.

Ο Γιώργος Μαυρίδης από την Κομοτηνή και η Γιανίνα ντε Ρόσιο Γκαρσία Ροσέρο από το Εκουαδόρ της Λατινικής Αμερικής γνωρίστηκαν πριν από δύο χρόνια τυχαία μέσω του Facebook. Υπάρχει στη συγκεκριμένη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης το παιχνίδι που το όνομά του στα ελληνικά είναι «Αν ενδιαφέρεσαι». Κοιτάς διάφορα πρόσωπα και τα επιλέγεις για παρέα. Ο Γιώργος επέλεξε την Γιανίνα και έτσι άρχισαν τα προσωπικά μηνύματα. Μετά από περίπου έναν μήνα άνοιξαν οι κάμερες και τα μικρόφωνα και επικοινωνώντας με τη νοηματική μέσω Skype οι δύο νέοι ζούσαν σχεδόν όλη τη μέρα μαζί.

Πριν από μερικούς μήνες όμως δεν άντεξαν άλλο την απόσταση που τους χώριζε. Ετσι η ερωτευμένη Γιανίνα πήρε την απόφαση να κάνει το μεγάλο βήμα και να ακολουθήσει την καρδιά της. Τα άφησε όλα πίσω της, τη μητέρα, τους φίλους, τη δουλειά της και στις 14 Φεβρουαρίου, μετά από είκοσι ολόκληρες ώρες ταξιδιού έπεσε επιτέλους στην αγκαλιά του αγαπημένου της. Από το Γκουαγιακίλ του Ισημερινού αφού πέρασε τον Ειρηνικό ωκεανό βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη για να καταφέρει τελικά να πάρει βίζα και να ανταμώσει τον Γιώργο που την περίμενε γεμάτος αγωνία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Χρόνος» της Κομοτηνής, τρισευτυχισμένο το ζευγάρι, μόλις έφτασε στην πόλη κατευθύνθηκε αμέσως στο πατρικό σπίτι του Γιώργου για να γνωρίσει η Γιανίνα τα μελλοντικά της πεθερικά, την κυρία Ξανθή και τον Μιχάλη Μαυρίδη, που σεβάστηκαν απόλυτα την επιλογή του παιδιού τους. «Μία γυναίκα δικαιούται, εμείς χαιρόμαστε για την επιλογή του και τη σεβόμαστε» είπε η κυρία Ξανθή και πρόσθεσε: «Το να ξεκινήσει ένα υπερατλαντικό ταξίδι μόνο με μια γνωριμία από το Ιντερνετ ήταν πραγματικά παράτολμο, αλλά ήρθε με την πεποίθηση ότι ο άνθρωπος που γνώρισε ήταν ειλικρινής και θα έδινε τα πάντα για να είναι μαζί του».

Ηδη το ζευγάρι έχει ξεκινήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για να ανέβει όσο το δυνατόν πιο σύντομα τα σκαλιά της εκκλησίας. Ωστόσο, η Γιανίνα δεν θα έχει κανέναν συγγενή στο πλευρό της. Στη μακρινή πατρίδα της ζει μόνο η μητέρα της, η Σουζάνα, που της έδωσε την ευχή της να βρει την τύχη της, έστω και τόσο μακριά, στην άγνωστη Ελλάδα.

Γιατί τα εξωτικά φρούτα κάνουν καλό στην υγεία


Τα εξωτικά φρούτα συνήθως έχουν μοναδική εμφάνιση και υπέροχη, ξεχωριστή γεύση. Φαίνεται όμως ότι αξίζει να τα εντάξετε στη διατροφή σας για έναν ακόμη λόγο. Ποιος είναι αυτός; Αρκετά από τα εξωτικά φρούτα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες και μπορούν να έχουν ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία σας.

Ας δούμε ποια εξωτικά φρούτα συνιστά ανεπιφύλακτα να προσθέσουμε στο διαιτολόγιο μας η διαιτολόγος – διατροφολόγος, Ζωή Πορφύρη.

Ακτινίδιο

Το ακτινίδιο ξεχωρίζει για τη γλυκόξινη γεύση του και την καφέ επιδερμίδα του. Είναι χυμώδες φρούτο, με πράσινο χρώμα και μικρά σποράκια, μαύρου χρώματος. Ο καρπός του φρούτου, με μόλις 70 θερμίδες, είναι πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά όπως κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, φυτικές ίνες και ιχνοστοιχεία. Διαθέτει ακόμη περισσότερη βιταμίνη C από οποιοδήποτε άλλο φρούτο, αρκεί να καταναλωθεί αμέσως αφότου κοπεί, για να μη χαθούν οι βιταμίνες του.

Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε βιταμίνες το ακτινίδιο αποτελεί ιδανική τροφή για την ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού κατά των μικροβίων. Επιπλέον απομακρύνει τον κίνδυνο θρομβώσεων στο κυκλοφορικό σύστημα και διασφαλίζει τη σωστή πέψη και την εύρυθμη λειτουργία του εντέρου λόγο των φυτικών ινών που διαθέτει.

Συντελεί ακόμη στη βελτίωση της όρασης, εξαιτίας του αντιοξειδωτικού λουτεΐνη που περιέχει.

Καραμπόλα

Ονομάζεται φρούτο του αστεριού γιατί το σχήμα του μοιάζει με αστέρι. Χρησιμοποιείται συχνά για τη διακόσμηση πιάτων, αλμυρών και γλυκών. Αυτό το χρυσοκίτρινο φρούτο έχει γλυκόξινη γεύση. Η φλούδα του είναι λεπτή και τρώγεται, οπότε δεν χρειάζεται ξεφλούδισμα. Κάθε φρούτο περιέχει 40 θερμίδες και είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε βιταμίνη C.

Λόγω της περιεκτικότητάς του σε οξαλικό οξύ, καλό είναι να αποφεύγεται η κατανάλωσή του από άτομα που έχουν προβλήματα στα νεφρά.

Μάνγκο

Μεγάλο, πράσινο, κόκκινο ή κίτρινο φρούτο σε σχήμα αυγού. Περιβάλλεται από μια λεπτή φλούδα, η οποία αφαιρείται αποκαλύπτοντας μια σάρκα κίτρινου χρώματος. Έχει γλυκιά, τροπική γεύση και είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές βιταμίνες Α και C, κάλιο και φυτικές ίνες.

Παπάγια

Ανάλογα με την ποικιλία και το είδος των φυτών, η παπάγια απαντάται σε διάφορα μεγέθη και σχήματα όπως στρογγυλό, οβάλ και σχήμα αχλαδιού.

Οι καρποί της περιέχουν πολλούς σπόρους. Η κίτρινη και πορτοκαλοκόκκινη σάρκα της έχει συνήθως γλυκιά γεύση. Όταν είναι ώριμη, τρώγεται συνήθως ωμή, χωρίς τη φλούδα ή τα κουκούτσια της, ενώ το άγουρο πράσινο φρούτο μπορεί να καταναλωθεί μαγειρεμένο. Κάθε παπάγια αποδίδει περίπου 118 θερμίδες.

Τόσο το πράσινο φρούτο, όσο και το ώριμο, είναι πλούσια σε βιταμίνη C, κάλιο και φυλλικό οξύ. Η παπάγια περιέχει επίσης ένα ένζυμο που ονομάζετε παπαΐνη και έχει τη δυνατότητα να διαλύει τις σκληρές ίνες του κρέατος. Έτσι, μπορεί να βοηθήσει ιδιαίτερα στη θεραπεία προβλημάτων που αφορούν την πέψη.

Φρούτο του πάθους

Πρόκειται για ένα είδος τροπικού φρούτου με καρπό σε οβάλ σχήμα. Υπάρχουν δύο ποικιλίες φρούτων του πάθους: μια με κίτρινη φλούδα της και μία με μοβ φλοιό. Η μοβ ποικιλία, η πιο διαδεδομένη, είναι πιο μικρή σε μέγεθος, εξωτερικά η φλούδα της είναι ζαρωμένη και εσωτερικά έχει γλοιώδη υφή με πολλούς σπόρους.

Ο καρπός τρώγεται με το κουταλάκι και είναι πλούσιος σε βιταμίνες Α, C, κάλιο και φυτικές ίνες, ενώ περιέχει μόλις 16 θερμίδες.

Ρόδι

Το ρόδι είναι γνωστό για τα βαθυκόκκινα, τραγανά σπόρια του, με τη γλυκόξινη γεύση. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες C, Α, Ε, σίδηρο, κάλιο και αντιοξειδωτικές ουσίες. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και την ίδια στιγμή δεν περιέχει πολλές θερμίδες. Το ρόδι έχει αποδειχθεί από έρευνες ότι περιέχει στοιχεία που δρουν κατά του καρκίνου και των καρδιαγγειακών παθήσεων.
trelamenos

Φραγκοσυκιά

tseria_fragkosikies2a.JPG (70186 bytes)51fraggosikia1.JPG (56855 bytes)Πολύκλαδος κακτόμορφος θάμνος της οικογένειας των Κακτοειδών (Cactaceae), ύψους 3-4 μ. Αποτελείται από κυκλικά ή ωοειδή σαρκώδη τμήματα ενωμένα μεταξύ τους. Τα φύλλα έχουν αντικατασταθεί από σκληρά αγκάθια. Τα άνθη είναι μεγάλα και εντυπωσιακά, κίτρινα, άμισχα και εκφύονται συνήθως από το πάνω μέρος του φυτού. Ο καρπός (φραγκόσυκο) είναι σαρκώδης, ροδοκόκκινος εξωτερικά και αγκαθωτός.

Απαντάται σε βραχώδεις, προσήλιες και ξηρές θέσεις. Προέρχεται από την Κεντρική Αμερική και έχει εισαχθεί στη Μεσόγειο από τον 16ο αιώνα. Καλλιεργείται για τους καρπούς του. Καθώς οποιοδήποτε μέρος του φυτού ριζοβολεί, εξαπλώνεται εύκολα και δημιουργεί αδιαπέραστους φυτοφράχτες. Σήμερα αυτοφύεται σε πολλές θερμές περιοχές της χώρας μας.

fraggosikies.JPG (77202 bytes)Στη Μάνη το φραγκόσυκο αποτελούσε εύγευστο φρούτο που κοβόταν τις πρωινές ώρες, όταν δεν φυσούσε αέρας. Το κόψιμο, που απαιτεί τέχνη, γίνεται με ένα μακρύ ξύλο που στην άκρη του έχει ένα γυρτό καρφί σαν γάντζο, αν και τελευταία έχουν κατασκευασθεί με ακονισμένη λάμα στην άκρη. Τρώγεται πάντα δροσερό και σήμερα εξακολουθεί να είναι το αγαπημένο φρούτο για ντόπιους και ξένους. Η μεγάλη κατανάλωση προκαλεί δυσκοιλιότητα.

ΤΑΞΙΔΙ Ανάληψη ( Κρήτη)

Ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριό μπορεί να προσφέρει τις προϋποθέσεις για θαυμάσιες διακοπές; Βεβαίως, αρκεί να βρίσκεται στην Κρήτη!

Είκοσι μόλις χιλιόμετρα από το Ηράκλειο της Κρήτης, και πέντε μόλις λεπτά από τη Χερσόνησο -μία από τις πιο διάσημες τουριστικές περιοχές της Κρήτης- η Ανάληψη, ένα μικρό γραφικό παραθαλάσσιο χωριό, σας περιμένει για να σας ξεκουράσει και να σας δροσίσει.

Γνωριμία με το χωριό
Πρόκειται για έναν κομψό οικισμό χιλίων περίπου κατοίκων, η ιστορία του οποίου ξεκινάει από την εποχή της Τουρκοκρατίας. Έναν οικισμό, ο οποίος κατά τους καλοκαιρινούς μήνες σφύζει από ζωή, διατηρώντας όμως ταυτοχρόνως και τις ήσυχες -ιδανικές για ηρεμία- γωνιές του.

Οδοιπορικό
Αφήνοντας πίσω σας το Ηράκλειο, μετά από μια σύντομη αλλά πανέμορφη διαδρομή, θα φτάσετε στον προορισμό σας. Η Ανάληψη ανήκει στο Δήμο Γουβίων και σας περιμένει να την ανακαλύψετε. Περπατήστε στα γραφικά σοκάκια του χωριού, παρατηρήστε τα περιποιημένα σπίτια του και γνωριστείτε με έναν άλλο τρόπο ζωής, πιο απλό, πιο ευχάριστο, χωρίς άγχη και βιασύνες. Αν πεινάσετε, σταματήστε σε κάποια από τις παραδοσιακές ταβέρνες του και δοκιμάστε μαγικές γεύσεις της πεντανόστιμης κρητικής κουζίνας. Και όταν πλησιάζει το σούρουπο, απολαύστε ένα μίνι περίπατο στον παραλιακό δρόμο. Από εδώ θα θαυμάσετε ένα από τα ομορφότερα ηλιοβασιλέματα.
Αν πάλι δεν είστε λάτρεις της ηλιοθεραπείας και της ξεκούρασης στην παραλία, αλλά εραστές των εκδρομών, σίγουρα δεν θα βγείτε χαμένοι. Μπείτε στο πλοιαράκι και κάνετε μια σύντομη εκδρομή στο γειτονικό νησάκι, την Ντία. Βρίσκεται απέναντι και είναι εκεί όπου εκτρέφεται ο κρητικός αίγαγρος, το διάσημο Κρι Κρι.
Μήπως, πάλι, προτιμάτε κάτι πιο... στεριανό; Πεζοπορία ας πούμε; Μια εκδρομή κατά μήκος του ποταμού θα σας ενθουσιάσει. Ειδικά όταν θα τερματίσετε στο θαυμάσιο φαράγγι της περιοχής. Εκεί θα ξεκουραστείτε και θα δροσιστείτε κάτω από την πυκνή βλάστηση, προτού να πάρετε το δρόμο της επιστροφής.
Ξεκουραστήκατε αρκετά; Χορτάσατε ηρεμία; Ήρθε η ώρα να πεταχτείτε μέχρι τη γειτονική Χερσόνησο. Εδώ το... κλίμα αλλάζει. Ο κόσμος γίνεται περισσότερος και ο αέρας μεταφέρει μυρωδιές κοσμοπολίτικες. Βρίσκεστε σε ένα από τα διασημότερα θέρετρα της Κρήτης. Σε ένα μέρος το οποίο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ποτέ δεν κοιμάται!
Απολαύστε διασκέδαση μέχρι το πρωί σε ένα από τα δεκάδες μπαράκια που θα συναντήσετε παντού, οπουδήποτε κι αν γυρίσετε στη Χερσόνησο. Λίγο πιο κάτω -αν συνεχίσετε- θα βρεθείτε στα Μάλια, με τις όμορφες παραλίες, τα ταβερνάκια και προπαντός το αρχαιολογικό ενδιαφέρον.

Παραλίες
Ένα από τα μεγαλύτερα ατού του χωριού είναι οι κρυστάλλινες παραλίες του, πολλές εκ των οποίων έχουν βραβευτεί με τη Γαλάζια Σημαία. Το μπάνιο σας σε κάποια από αυτές θα είναι εξαιρετικά απολαυστικό^ αυτό είναι εγγυημένο.

Πού και τι θα φάτε
Η κρητική κουζίνα, φημισμένη σε όλο τον κόσμο, δεν θα σας απογοητεύσει ούτε εδώ. Τα εδέσματα που θα σας προσφέρουν οι ταβέρνες και τα εστιατόρια στην Ανάληψη θα είναι εγγυημένα άριστης ποιότητας. Πολύ καλό φαγητό θα βρείτε στην Ανάληψη, τον Αστερία, το Μύθο, τον Διόνυσο, το Δελφίνι, το Έλα Μέσα, το Συρτάκι, το Volkano (όπου θα ευχαριστηθείτε και ιταλικό φαγητό), και σε άλλα.

Πού θα διασκεδάσετε
Τα: Athina Cafe Snack Bar, Mojo Cafe Bar, Velos και Tsalos Poll Bar είναι μερικά μόνο από τα μπαράκια όπου μπορείτε να απολαύσετε το ποτό σας, να χαλαρώσετε και να ακούσετε μουσική. Η ευρύτερη περιοχή έχει φυσικά πολύ περισσότερα.

Τι θα πάρετε μαζί σας
Στα μαγαζάκια της περιοχής θα βρείτε υπέροχα κεραμικά. Οι κυρίες μπορούν να αγοράσουν χειροποίητα κοσμήματα. Φυσικά, τα ντόπια κρητικά καλούδια θα κερδίσουν και το αγοραστικό ενδιαφέρον σας.

Πληροφορίες
Μετάβαση: Αν δεν έχετε δικό σας αυτοκίνητο ή δεν νοικιάσετε, μπορείτε να φτάσετε στην Ανάληψη με το λεωφορείο του ΚΤΕΛ Ηρακλείου (τηλ.: 2810-245019).
Διαμονή: Το Europa Beach (τηλ.: 21530) είναι ιδανική λύση για την παραμονή σας στην Ανάληψη. Χτισμένο επάνω σε μια υπέροχη παραλία, με εγκαταστάσεις που έχουν σεβαστεί απολύτως το τοπικό χρώμα, θα σας χαρίσει αξέχαστες στιγμές ξεκούρασης. Αρκεί να επιλέξετε ανάμεσα στις παροχές του, που ξεκινούν από μια θαυμάσια πισίνα και φτάνουν έως τους πεντανόστιμους μπουφέδες τουΜερικά άλλα ξενοδοχεία που ξεχωρίζουν είναι τα: Golden Star (τηλ.: 25186), Stella Village (τηλ.: 23200) και Anthoula Village (τηλ.: 24157). Στην περιοχή θα βρείτε και πάρα πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Χρήσιμα
Κωδικός: 28970.
Όποια πληροφορία θέλετε, θα τη βρείτε από το Internet στη διεύθυνση: www.analipsi-village.gr

Το κάπνισμα κουφαίνει !

Το κάπνισμα και η παχυσαρκία προκαλούν μόνιμη βλάβη στην ακοή. Αυτό υποστηρίζει νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε σε... επιστημονική επιθεώρηση. Όταν ένας άνθρωπος καπνίζει για μεγάλο χρονικό διάστημα ή έχει αυξημένο σωματικό βάρος, ενδεχομένως επηρεάζεται η κυκλοφορία του αίματος στο αφτί. Αυτό σημαίνει ότι δεν οξυγονώνονται επαρκώς οι ιστοί και δεν απομακρύνονται οι τοξίνες από το αφτί. Η επίπτωση του καπνίσματος στην ακοή προκύπτει μετά από μελέτη 4000 εθελοντών, ανδρών και γυναικών, ηλικίας από 53 έως 67 ετών. Οι ειδικοί υπέβαλαν τους εθελοντές σε τεστ ακοής ενώ έπειτα συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια για τον τρόπο ζωής τους και το που δουλεύουν. Ο επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Έρικ Φράνσεν του πανεπιστημίου Antewerp στο Βέλγιο, τόνισε ότι η ικανότητα του ανθρώπου να «πιάνει» ήχους σε υψηλές συχνότητες ήταν «κατεστραμμένη» σε όσους κάπνιζαν και ήταν παχύσαρκοι. Εντούτοις το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετώπιζαν εκείνοι που δούλευαν σε χώρους με πολύ μεγάλους θορύβους. Από την άλλη, ο Δρ. Φράνσεν δήλωσε ότι η έκπτωση ακοής ξεκινά μετά από τουλάχιστον ένα χρόνο καπνίσματος. Επιπρόσθετα, από τη στιγμή που η βλάβη συντελείται, δεν υπάρχει η δυνατότητα επανάκτησης της ακοής.

SEXY AND HOT .... η νεαρά παίρνει ... το μπανάκι της


Ολόκληρη η gallery στην Agenda του Rc-Cafe

Μεταδοτικό το γέλιο


Το γέλιο είναι όντως μεταδοτικό, σύμφωνα με νέα έρευνα. Επιστήμονες έδειξαν ότι ο ήχος και μόνο του γέλιου διεγείρει την ίδια περιοχή του εγκεφάλου του ακροατή που ενεργοποιείται όταν χαμογελά.

«Φαίνεται ότι είναι αλήθεια: Γέλα και όλος ο κόσμος θα γελάσει μαζί σου», λέει μία από τους συντάκτες της μελέτης, η Sophie Scott από το University College του Λονδίνου. Η έρευνα δημοσιεύεται στο τρέχον τεύχος του Journal of Neuroscience.

Στο σχετικό πείραμα που διεξήχθη, οι συμμετέχοντες άκουσαν ευχάριστους ήχους, όπως γέλιο ή επευφημίες, και δυσάρεστους ήχους, όπως ουρλιαχτά ή κραυγές αηδίας. Όλοι οι ήχοι προκάλεσαν την αντίδραση των νεύρων στον προκινητικό φλοιό του εγκεφάλου – μία περιοχή που συμμετέχει στην προετοιμασία των μυών του προσώπου για να ανταποκριθούν ανάλογα. Όταν ένα άτομο χαμογελούσε ή γελούσε, η νευρική δραστηριότητα μετακινούνταν σε ένα τμήμα του πρωτοταγούς κινητικού φλοιού.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι η ανταπόκριση των νεύρων στον προκινητικό φλοιό ήταν, κατά μέσο όρο, διπλάσια στους ευχάριστους ήχους απ’ ό,τι στους δυσάρεστους. Γι’ αυτό και συμπεραίνουν ότι από τη στιγμή που οι ευχάριστοι ήχοι έχουν μεγαλύτερη επίδραση στο τμήμα του εγκεφάλου που ενεργοποιεί τους αντίστοιχους μυς, οι ευχάριστοι ήχοι είναι πιο «μεταδοτικοί» απ’ ό,τι οι δυσάρεστοι.

Η Scott τονίζει ότι αυτά τα αποτελέσματα είναι σημαντικά επειδή φανερώνουν ότι ο μηχανισμός που προκαλεί το γέλιο στον ανθρώπινο εγκέφαλο είναι «πολύ βασικός ή αυτόματος»: οι άνθρωποι είναι στην πραγματικότητα ανίκανοι να ελέγξουν την παρόρμησή τους να χαμογελάσουν ή να γελάσουν όταν ακούνε ευχάριστους ήχους.

Είναι γνωστό ότι οι άνθρωποι μιμούνται τις συνήθειες ή τα συναισθήματα αυτών που βρίσκονται γύρω τους, εξηγεί η Scott. Οι φίλοι συχνά χρησιμοποιούν τις ίδιες λέξεις, παίρνουν παρόμοιες πόζες και κάνουν τις ίδιες χειρονομίες. Επίσης γνωστή είναι η μεταδοτικότητα τόσο του γέλιου όσο και της κακοδιαθεσίας. Η Scott ισχυρίζεται ότι η νευρική αντίδραση στον εγκέφαλο που προκαλείται αυτόματα στα άτομα που ακούνε ευχάριστους ήχους, είναι μία ακόμη μορφή μιμητικής συμπεριφοράς που βοηθά τους ανθρώπους να αλληλοεπιδρούν κοινωνικά και να δημιουργούν ισχυρούς δεσμούς μεταξύ τους. «Συνήθως συναντάμε θετικά συναισθήματα, όπως γέλιο ή επευφημίες, σε ομαδικές καταστάσεις».

Η έρευνα επιβεβαιώνει προηγούμενες μελέτες που είχαν καταδείξει τη σύνδεση μεταξύ απλών ερεθισμάτων και πιο σύνθετων συναισθημάτων.

Τσάι μέντας κατά του πόνου

Ένα φλιτζάνι τσαγιού με βραζιλιάνικη μέντα αντιμετωπίζει τον πόνο εξίσου αποτελεσματικά με τα παυσίπονα που κυκλοφορούν στο εμπόριο, υποστηρίζει πρόσφατη έρευνα.

Το βότανο Hyptis crenata χρησιμοποιείται από Βραζιλιάνους θεραπευτές εδώ και χιλιετίες για την καταπολέμηση ενοχλήσεων που κυμαίνονται από τον πονοκέφαλο και τον στομαχόπονο ώς τον πυρετό και τη γρίπη. Σε πειράματά της σε ποντίκια, ομάδα του Πανεπιστημίου Νιουκάστλ απέδειξε επιστημονικά ότι το αρχαίο γιατρικό είναι όντως αποτελεσματικό.

Προκειμένου να μιμηθούν την παραδοσιακή ιατρική μέθοδο όσο το δυνατόν περισσότερο, οι ερευνητές βασίστηκαν στην πιο συνηθισμένη τεχνική παρασκευής και κατανάλωσης του φαρμάκου, με τη μορφή αφεψήματος ύστερα από βράσιμο των αποξηραμένων φύλλων για 30 λεπτά.

Η ομάδα διαπίστωσε ότι όταν η δόση της μέντας ήταν παρόμοια με αυτή που χορηγούνταν από τους παραδοσιακούς θεραπευτές, το φάρμακο ήταν τόσο αποτελεσματικό στην ανακούφιση από τον πόνο όσο και οποιαδήποτε συνθετική αναλγητική ουσία.

Η επικεφαλής της έρευνας, Graciela Rocha, δήλωσε: «Από τότε που οι άνθρωποι πρωτοπερπάτησαν πάνω στη Γη, ψάχνουμε για φυτά που μας θεραπεύουν από ασθένειες – πράγματι εκτιμάται ότι περισσότερα από 50.000 φυτά χρησιμοποιούνται παγκοσμίως για ιατρικούς σκοπούς. Εκτός από την παραδοσιακή χρήση, πάνω από τα μισά φάρμακα που συνταγογραφούνται βασίζονται σε κάποιο συστατικό που απαντάται σε κάποιο φυτό. Αυτό που κάναμε ήταν να πάρουμε ένα φυτό που χρησιμοποιείται ευρέως για να αντιμετωπίζει με ασφάλεια τον πόνο και αποδείξαμε επιστημονικά ότι λειτουργεί εξίσου καλά με τα συνθετικά φάρμακα. Τώρα το επόμενο βήμα είναι να βρούμε πώς και γιατί είναι αποτελεσματικό».

Η έρευνα δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση Acta Horticulturae και παρουσιάστηκε στο Διεθνές Συμπόσιο Θεραπευτικών Φυτών στο Νέο Δελχί.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΚΟΜΗ ΔΡΑΚΟΥΛΑ‏

Φωτογραφική επιμέλεια evans'g
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ

Χτισμένο το 1212 το κάστρο Μπραν, που βρίσκεται στην πόλη Μπρασόφ της Ρουμανίας αποτελεί πόλο έλξης για δεκάδες τουρίστες καθημερινά και σύμφωνα με το περιοδικό Forbes αποτελεί το δεύτερο πιο ακριβό ακίνητο προς πώληση στον κόσμο.


Το κάστρο είχε αρχικά χτιστεί από ιππότες ως οχυρό αλλά τον 15ο αιώνα πέρασε στην κατοχή του πρίγκιπα Βλαντ Τέπες της Βλαχίας (πρόκειται για τον Βλαντ τον Ανασκολοπιστή, γνωστό και ως κόμη Δράκουλα). Το κάστρο έγινε γνωστό παγκοσμίως χάρη στον Μπραν Στόκερ, ο οποίος το 1897 έγραψε μια ιστορία τρόμου με ήρωα τον κόμη Δράκουλα. Οι μύθοι λένε ότι ο κόμης Δράκουλας έζησε στο κάστρο ελάχιστα, αλλά δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι του ανήκε.

Το 1947 τo κομμουνιστικό καθεστώς κατέσχεσε το κάστρο από τη βασιλική οικογένεια και το μετέτρεψε σε μουσείο το 1957. Το ρουμανικό κράτος έδωσε πίσω το κάστρο στην οικογένεια των Αψβούργων το 2006, αφού συμφωνήθηκε να συνεχίσει να λειτουργεί ως μουσείο για την επόμενη τριετία.

Ο σημερινός ιδιοκτήτης του κάστρου Ντομινίκ των Αψβούργων (εγγονός της βασίλισσας Μαρίας της Ρουμανίας) στις αρχές Ιουλίου αποφάσισε την πώληση του ακινήτου και επέλεξε την αμερικανική μεσιτική εταιρία Baytree Capital Associates για να βοηθήσει στη διαδικασία.

Ο πρόεδρος της εταιρίας, Μάικλ Γκάρντνερ, δήλωσε ότι το κάστρο θα τεθεί προς πώληση από κατάλληλο, όπως είπε, αγοραστή και κάτω από κατάλληλες συνθήκες. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ιδιοκτήτης του κάστρου επιθυμεί το ακίνητο να πουληθεί σε κάποιον που θα σεβαστεί την ιστορική αξία του.

Η ρουμανική Βουλή υιοθέτησε στις 25 Σεπτεμβρίου (με 159 ψήφους υπέρ, 56 κατά και 4 αποχές) έκθεση κοινοβουλευτικής επιτροπής που έκρινε παράνομη την επιστροφή του κάστρου στον Ντομινίκ των Αψβούργων, καθώς υπάρχουν νομικές παρατυπίες και δεν επιτρέπεται η πώληση του ακινήτου, ο ιδιοκτήτης όμως απειλεί με μηνύσεις. Ο υπουργός Πολιτισμού της Ρουμανίας Άντριαν Ιοργκουλέσκου δήλωσε ότι μόνο η Δικαιοσύνη και όχι η Βουλή μπορεί να αποφανθεί σχετικά με το αν είναι νόμιμη ή μη η απόφαση επιστροφής του κάστρου Μπραν.

Γονιδιακή μπαταρία

Επιστήμονες του MIT εκμεταλλεύτηκαν τις κατασκευαστικές ικανότητες των ιών για να φτιάξουν νανο-καλώδια και να τα χρησιμοποιήσουν σε πολύ λεπτές μπαταρίες ιόντων λιθίου, οι οποίες αποθηκεύουν τρεις φορές περισσότερο ενέργεια από τις κανονικές, αναλογικά με το μέγεθος και το βάρος τους. Κάθε τέτοιο καλώδιο έχει διάμετρο 6 νανόμετρα και μήκος 880 νανόμετρα.

Με τον κατάλληλο χειρισμό συγκεκριμένων γονιδίων μέσα στους ιούς, η επιστημονική ομάδα ήταν σε θέση να κατευθύνει τους οργανισμούς να αναπτυχθούν και να «αυτοσυναρμολογηθούν» σε μια λειτουργική ηλεκτρονική συσκευή. Συγκεκριμένα, ώθησαν τα μικρόβια να κατασκευάσουν πρωτεϊνικές ίνες και να συλλέξουν μόρια οξειδίου του κοβαλτίου και σωματίδια χρυσού. Στη συνέχεια αυτοί οι αρνητικά φορτισμένοι ιοί τοποθετήθηκαν ανάμεσα σε θετικά φορτισμένα πολυμερή για να σχηματίσουν τα γονιδιακά καλώδια.

Σκοπός της επιστημονικής ομάδας, με επικεφαλής τους καθηγητές Angela Belcher, Paula Hammond και Yet-Ming Chiang, είναι να δημιουργήσουν μπαταρίες που θα «στριμώχνουν» όση περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια μπορούν σε όσο το δυνατόν μικρότερο χώρο. Η ενεργειακή πυκνότητα είναι ζωτικό κριτήριο ποιότητας στις μπαταρίες. Παραδείγματος χάριν, η απουσία ενεργειακής πυκνότητας είναι αυτή που εμπόδισε την ανάπτυξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων, δεδομένου ότι οι υπάρχουσες μπαταρίες είναι πολύ βαριές και αδύναμες για να συναγωνιστούν με τη βενζίνη ως ενεργειακή πηγή.

Αν και οι αντιδράσεις που λαμβάνουν χώρα για τη δημιουργία των νανο-καλωδίων, επιτυγχάνονται σε κανονικές συνθήκες -και επομένως δεν απαιτείται ακριβή τεχνολογία- χρειάζονται συγκεκριμένες ποσότητες οξειδίου του κοβαλτίου και χρυσού οι οποίες τοποθετούνται αναλόγως.

Εκτενής αναφορά στην εργασία δημοσιεύεται στο τεύχος Απριλίου του Science

Πόσο κοστίζει το gaming του αύριο;

ProjectNatal.jpg

Πριν από λίγους μήνες, η Microsoft άφησε τον κόσμο των video games με το στόμα ανοικτό, ανακοινώνοντας το Project Natal. Αν σας διαφεύγει ο όρος, να θυμίσουμε ότι πρόκειται για ένα πρωτοποριακό σύστημα χειρισμού των παιχνιδιών, όπου δεν υπάρχει καν controller. Ο παίκτης απλά κάνει κινήσεις μπροστά στην κάμερα, και το Project Natal μεταφράζει την κίνηση σε ενέργειες μέσα στο παιχνίδι. Και μη νομίζετε ότι μιλάμε για το μακρινό μέλλον. Η εντυπωσιακή αυτή τεχνολογία θα είναι διαθέσιμη σε λιγότερο από 10 μήνες.

Όπως είναι λογικό, μετά τον πρώτο ενθουσιασμό μπαίνουν κάποια πρακτικά ερωτήματα, όπως το "πώς" και το "πόσο". Το πρώτο έχει ήδη απαντηθεί. Το σχετικό add-on θα συνδέεται με το Xbox 360 και θα προσφέρει στον ευτυχή κάτοχο όλα τα πλεονεκτήματα του Project Natal. Βέβαια, το πόσο θα στοιχίζει ο νέος χειρισμός είναι μια μεγάλη συζήτηση.

Δεν αποκλείεται η Microsoft να ακολουθήσει μια επιθετική τιμολογιακή πολιτική προκειμένου να πετύχει γρήγορη διείσδυση του Natal. Μια τέτοια επιλογή σημαίνει πρακτικά ότι πουλάς το προϊόν σου στο κόστος ή ακόμα και με μικρή ζημιά για να ενθαρρύνεις τον κόσμο να το αγοράσει. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, μια τιμή γύρω στα 50-80 δολάρια ακούγεται πολύ δελεαστική. Αν, μάλιστα, η Microsoft καταφέρει να εξασφαλίσει αρκετούς τίτλους παιχνιδιών που θα υποστηρίζουν το Natal, η επιτυχία θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη σε αυτή την τιμή.

Βέβαια, είναι ακόμα πολύ νωρίς για να ξέρουμε πόσο θα κάνει το Natal. Σε περίπτωση, πάντως, που η τιμή του ξεφύγει πάνω από τα 80 δολάρια, δύσκολα θα πειστούν οι ήδη κάτοχοι του Xbox 360 να επενδύσουν στη νέα τεχνολογία. Έτσι λένε αυτοί που παρακολουθούν την αγορά, τουλάχιστον.

Το Project Natal αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του στην αγορά πριν από τα Χριστούγεννα του 2010. Η εορταστική σεζόν θα έχει πολύ ενδιαφέρον...

Πηγή: fudzilla

Χαμομήλι

Το χαμομήλι πήρε το όνομά του από το άρωμά του (μήλο του εδάφους) και ο πρώτος που αναφέρει τις ευεργετικές του ιδιότητες είναι ο πατέρας της Ιατρικής ο Ιπποκράτης. που το θεωρούσε εμμηναγωγό και φάρμακο κατά της υστερίας. Η μονοετής πόα, (Ματρικάρια το χαμαίμηλον) της οικογένειας των Συνθέτων, είναι φυτό αρωματικό και φαρμακευτικό, ύψους μέχρι 35 εκατοστά, με λείο βλαστό, πολύκλαδο και όρθιο.

Τα φύλλα είναι φτεροσχιδή και τα άνθη είναι σε ακραία κεφάλια ασπροκίτρινα. Αυτοφύεται σε χέρσα και καλλιεργημένα μέρη και η άνθηση που αρχίζει τον Απρίλιο διαρκεί μέχρι και τον Ιούνιο. Από τα άνθη του, που συλλέγονται όταν ανοίξουν καλά, παρασκευάζεται ένα από τα καλύτερα ευστόμαχα αφεψήματα.

Ποικιλίες του χαμομηλιού καλλιεργούνται, γιατί το αφέψημά τους έχει καταπραϋντικές και θεραπευτικές, στις τοπικές φλογώσεις, ιδιότητες. Τα άνθη επίσης θεωρούνται αντιπυρετικά, ευκοίλια, χολαγωγά, σιελογόνα, εμμηνάγωγα, σπασμολυτικά, αντιαλλεργικά, επουλωτικά, καταπραϋντικά των νεύρων, αεραγωγά, ανθιλμινθικά και ορεκτικά.

Η χριστιανική παράδοση έχει αφιερώσει το χαμομήλι στον Άγιο Γεώργιο προφανώς γιατί ανθίζει κοντά στην γιορτή του(23 Απριλίου)

Ένα χειριστήριο να τις εξουσιάζει όλες...


Να εξηγούμαστε: είναι απλά μια φήμη, αλλά σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί θα μιλάμε για την είδηση της δεκαετίας. Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, δεν είναι καθόλου απίθανο να κατασκευαστεί ένα universal controller το οποίο θα μπορεί να λειτουργεί και στο PlayStation 3 και στο Xbox 360 και στο Nintendo Wii. Αυτό από μόνο του δεν είναι αδιανόητο. Το εξωπραγματικό της υπόθεσης είναι ότι ως επίδοξος κατασκευαστής αυτού του controller εμφανίζεται η Sony!

Τα πράγματα έχουν ως εξής. Ένας αδιάκριτος ψάχτης κατάφερε να βρει ένα κείμενο που αποδίδεται στη Sony, μέσω του οποίου η εταιρεία υποβάλλει αίτηση για κατοχύρωση πατέντας. Σε κάποιο σημείο του κειμένου αναφέρεται το εξής:

"...η LCD οθόνη (του controller) εμφανίζει ένα σετ από κουμπιά, ανάλογα με τον τύπο της κονσόλας που έχει επιλέξει ο χρήστης..."

Αν δούμε τη Sony να κατασκευάζει controller που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο Xbox, τότε θα μπορούμε να μιλήσουμε με σιγουριά για μια νέα εποχή στην πορεία του ανθρώπινου πολιτισμού. Η Sony είναι διαβόητη για την εσωστρέφειά της σε ό,τι έχει να κάνει με τα προϊόντα της.

Βέβαια, ας μην ξεχνάμε ότι τώρα τελευταία δείχνει να αλλάζει στάση σε κάποια θέματα. Μόλις πριν από λίγο καιρό ανακοίνωσε την πρώτη της σειρά καρτών στην κατηγορία SD. Λέτε τελικά να είναι αλήθεια η ιστορία με το controller;

Πηγή: Gizmodo

Ερασιτέχνες αποκρυπτογραφούν μήνυμα των Ναζί από το 1942

Χιλιάδες χρήστες του Διαδικτύου που δέχθηκαν να τρέξουν στους υπολογιστές τους ένα ερασιτεχνικό λογισμικό αποκρυπτογράφησης κατάφεραν τελικά να σπάσουν ένα κωδικοποιημένο μήνυμα που είχε μεταδοθεί από γερμανικό υποβρύχιο τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το μήνυμα, ένα από τα ελάχιστα που δεν είχαν ήδη αποκωδικοποιηθεί, είχε δημιουργηθεί από τη διαβόητη μηχανή Enigma που χρησιμοποιούσαν οι γερμανικές δυνάμεις στις επικοινωνίες τους. Αν και το κρυπτογράφημα δεν έχει ιδιαίτερη ιστορική αξία, η αποκωδικοποίησή του δικαιώνει τους εκατοντάδες κρυπτογράφους και ερασιτέχνες που προσπαθούν εδώ και δεκαετίες να παραβιάσουν τις δημιουργίες του Enigma.

Το Πρόγραμμα Μ4 για την αποκρυπτογράφηση του μηνύματος ξεκίνησε από τον Στέφαν Κρα, έναν βιολιστή γερμανικής καταγωγής με χόμπι την κρυπτογραφία. Ο Κρα δημιούργησε ένα λογισμικό αποκρυπτογράφησης και το διέθεσε στο Διαδικτύου για κάθε ενδιαφερόμενο.

Από τους 2.500 χρήστες που έτρεξαν το λογισμικό, κάποιος κατάφερε τελικά να διαβάσει το μήνυμα που έστειλε ο πλοίαρχος του υποβρυχίου Θ264, Χάρτβιγκ Λουκς, στις 25 Νοεμβρίου 1945: «Αναγκαστική κατάδυση στη διάρκεια επίθεσης. Βόμβες βυθού. Τελευταία θέση του εχθρού 0830h AJ 9863, [πορεία] 220 μοίρες, [ταχύτητα] 8 κόμβοι. Ακολουθούμε [τον εχθρό]. Πτώση [του βαρόμετρου] κατά 14mb, [άνεμος] βόρειος-βορειοανατολικός, [ένταση] 4, ορατότητα 10 [ναυτικά μίλια]».

Το Enigma κρυπτογραφούσε τα μηνύματα χρησιμοποιώντας διαφορετικούς συνδυασμούς γραμμάτων σε μια σειρά από ρότορες. Η ασφάλεια του μηνύματος ενισχυόταν περαιτέρω από έναν πίνακα συνδέσεων, ο οποίος αντικαθιστούσε ζεύγη χαρακτήρων στη διάρκεια της κωδικοποίησης.

Το λογισμικό του Κρα ήταν σχεδιασμένο να δοκιμάζει συνδυασμούς ρυθμίσεων για τους ρότορες, ενώ παράλληλα αναδημιουργούσε πιθανές εναλλαγές στον πίνακα συνδέσεων.

Τα συνολικά τρία γερμανικά μηνύματα που δεν είχαν αποκρυπτογραφηθεί έως σήμερα δημοσιεύθηκαν το 1995 στην επιθεώρηση Cryptologia από το μουσείο του Μπλέτσλεϊ Παρκ στη Βρετανία, όπου οι κρυπτογράφοι των Συμμαχικών Δυνάμεων προσπαθούσαν να υποκλέψουν τις γερμανικές επικοινωνίες και να προστατεύσουν τα πλοία τους από τα προηγμένα γερμανικά υποβρύχια
focus
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory