Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Κυριακή, 25 Απριλίου 2010

SEXY AND HOT .... BABE


Ολόκληρη η gallery στην Agenda του Rc-Cafe

Αντισύλληψη: Όσα ξέρατε, ξεχάστε τα!


Καταρρίψτε τους 7 πιο κοινούς μύθους και ενημερωθείτε σωστά για να απολαμβάνετε τον έρωτα με ασφάλεια.

Πόσο σίγουρες είστε ότι έχετε ενημερωθεί πλήρως σχετικά με τις διάφορες μεθόδους αντισύλληψης; Στο κείμενο που ακολουθεί καταρρίπτουμε τους πλέον διαδεδομένους -και γι' αυτό επικίνδυνους- μύθους γύρω από την αντισύλληψη και αποκαθιστούμε την αλήθεια, ώστε να απολαμβάνετε τον έρωτα χωρίς φόβο και... λάθος.

1oς μύθος: Το προφυλακτικό προστατεύει 100%
Αλήθεια: Η διεθνής βιβλιογραφία εκτιμά ότι προστατεύει κατά 95%. Πρακτικά, μπορεί να σκιστεί κατά τη χρήση, να τρυπηθεί από τα νύχια σας την ώρα που το φοράτε στο σύντροφό σας ή να διαβρωθεί από λιπαντικά. Τι να κάνετε:
- Χρησιμοποιείτε το από την αρχή της ερωτικής πράξης.
- Αγοράστε το από σημεία μη εκτεθειμένα στον ήλιο.
- Προτιμάτε τα προφυλακτικά, «κλασικού» σχήματος.

2oς μύθος: Μια καλή μέθοδος είναι ο υπολογισμός των ημερών
Αλήθεια: Είναι η πιο επισφαλής μέθοδος, δεδομένου ότι ο κύκλος επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες (κούραση, στεναχώρια, φάρμακα κ.λπ.). Εξάλλου, η εγκυμοσύνη μπορεί να προκύψει σε οποιαδήποτε ημέρα του κύκλου.

3oς μύθος: Μπορώ να καπνίζω κανονικά όταν παίρνω αντισυλληπτικά
Αλήθεια: Το τσιγάρο ενδέχεται να προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα. Τα αντισυλληπτικά μεγαλώνουν τον κίνδυνο δημιουργίας θρόμβων, ειδικά σε γυναίκες που έχουν προδιάθεση. Αν καπνίζετε ενώ παίρνετε αντισυλληπτικά, αυξάνεται ακόμη περισσότερο αυτή η πιθανότητα.

4oς μύθος: Αν δεν πάρω μία φορά τα αντισυλληπτικά, θα μείνω έγκυος
Αλήθεια: Αν είναι μια από τις πρώτες ημέρες του κύκλου, υπάρχει πιθανότητα να γίνει η ωορρηξία και να συλλάβετε. Αν ξεχάσατε να πάρετε το χάπι τις τελευταίες μέρες, οι πιθανότητες είναι μικρότερες.
Προλάβετε τον κίνδυνο:
- Προγραμματίστε να το παίρνετε το πρωί. Έτσι, αν ξεχαστείτε, προλαβαίνετε να «επανορθώσετε», λαμβάνοντάς το μέσα στις επόμενες 15 ώρες. Αν έχουν περάσει περισσότερες, συνεχίστε με τη λήψη του επόμενου χαπιού.
- Για μία εβδομάδα μετά, χρησιμοποιήστε και κάποια άλλη μέθοδο αντισύλληψης.

5oς μύθος: Το χάπι «της επόμενης μέρας» είναι αντισυλληπτικό
Αλήθεια: Δεν είναι αντισυλληπτικό, αλλά λύση επείγουσας ανάγκης. Αν ληφθεί τις πρώτες 48 ώρες, προστατεύει κατά 95%, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις (π.χ. αν παίρνετε αντιβιοτικά) δεν έχει αποτέλεσμα.
Για απόλυτη ασφάλεια:
- Συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν από τη λήψη του. Ίσως να έχει παρενέργειες ακόμη και κάποιους μήνες μετά, όπως αιμορραγία, αλλά και να αυξήσει τον κίνδυνο θρομβοεμβολικού επεισοδίου αν έχετε θρομβοφλεβίτιδα.
- Μπορεί, ακόμη, να προκαλέσει στομαχικές διαταραχές. Οπότε, μία ώρα πριν από τη λήψη του πάρτε κάποιο φάρμακο που θα τις προλάβει.

6oς μύθος: Το «τράβηγμα» είναι αποτελεσματικό
Αλήθεια: Όσο προσεκτικός κι αν είναι ο σύντροφός σας, δεν μπορεί να σας προστατεύσει. Καταρχήν, δεν είναι σίγουρο ότι καταφέρνει να ελέγξει πάντα την εκσπερμάτισή του. Εξάλλου, και το προσπερματικό υγρό μπορεί να οδηγήσει σε σύλληψη.

7oς μύθος: Δεν υπάρχει περίπτωση να συλλάβω όταν είμαι αδιάθετη ή θηλάζω
Αλήθεια: Και στις δύο περιπτώσεις υπάρχουν πιθανότητες να συλλάβετε, αν και λιγότερες. Όσον αφορά ειδικά το θηλασμό, είναι γεγονός ότι η προλακτίνη, η ουσία που προκαλεί την παραγωγή γάλακτος, εμποδίζει την ανάπτυξη ωοθυλακίων και την ωορρηξία. Παρ' όλα αυτά, τα επίπεδα της εν λόγω ορμόνης δεν παραμένουν πάντα σταθερά.

.................................................................................................................
Η Χαριτωμένη Βόντα είναι δημοσιογράφος και αρθρογραφεί στον περιοδικό τύπο. Στο θέμα συνεργάστηκε Ο Γιάννης Πήχος, μαιευτήρας-χειρουργός-γυναικολόγος, Δρ Πανεπιστημίου Αθηνών

Με τη δύναμη του μυαλού, μέρος 2ον

TelekineticObstacleCourse.jpg

Πρέπει να ομολογήσουμε ότι έχουμε μια αδυναμία στα τηλεκινητικά gadgets. Πριν από λίγο καιρό γράφαμε για μια συσκευή εμπνευσμένη από το Star Wars, η οποία επιτρέπει στο χρήστη να κινεί μια μπάλα με τη δύναμη του μυαλού. Η νέα πρόταση της ιστοσελίδας Gizmos for Geeks είναι σαφώς πιο εξελιγμένη και πιο φθηνή, σε σημείο που να φαντάζει ως μια άκρως δελεαστική αγορά.

Η λογική είναι παρόμοια με αυτή της μπίλιας του Star Wars. Ο χρήστης φοράει μια συσκευή στο κεφάλι, η οποία ανιχνεύει την ακτινοβολία θήτα του εγκεφάλου και στέλνει ασύρματα σήματα στη βάση. Η βάση είναι ένας μίνι λαβύρινθος με μια μικρό μπάλα, την οποία ο χρήστης καθοδηγεί μέσα από διάφορα εμπόδια.

Η τιμή του νέου gadget είναι 67 ευρώ. Καθόλου κακή...

Πηγή: Gizmos for Geeks

Νέοι ρόλοι για το GPS

garmin-esp.jpg

Σε λίγο καιρό, τα nuvi της Garmin θα μπορούν να κάνουν κι άλλα πράγματα, πέρα από το να σας δείχνουν το δρόμο στο χάρτη. Η εταιρεία ετοιμάζει ένα πρόσθετο module, το οποίο θα επιτρέπει στη συσκευή να δείχνει στην οθόνη δεδομένα από τη λειτουργία του αυτοκινήτου. Έτσι, το nuvi θα είναι χρήσιμο ακόμα κι όταν δε χρειάζεστε καθοδήγηση.

Το module συνδέεται στη θύρα OBD-II του αυτοκινήτου, απ' όπου παίρνει και ρεύμα, ενώ η σύνδεσή του με το nuvi γίνεται μέσω Bluetooth. Μεταξύ άλλων, θα μπορείτε να βλέπετε την κατανάλωση, την εκπομπή ρύπων κλπ, ενώ θα έχετε τη δυνατότητα να ορίζετε και τιμές στις οποίες το nuvi θα σας ειδοποιεί - π.χ. αν υπερβείτε ένα όριο κατανάλωσης καυσίμου.

Πηγή: navigadget

Μυστηριώδη σύννεφα στο στόχαστρο της NASA

Φωτεινά, ασημογάλαζα σύννεφα που τα τελευταία χρόνια έχουν εξαπλωθεί σε ολόκληρο τον πλανήτη και λάμπουν μυστηριωδώς, σύντομα θα μελετηθούν λεπτομερώς από διαστημόπλοιο της NASA.

Τα σύννεφα παρατηρήθηκαν για πρώτη φορά πάνω από τις πολικές περιοχές το 1885, και οι επιστήμονες είχαν αποδώσει τη δημιουργία τους στην έκρηξη του ηφαιστείου Κρακατόα που είχε προηγηθεί δύο χρόνια νωρίτερα. Ωστόσο τα πρόσφατα χρόνια έχουν εξαπλωθεί σε γεωγραφικά πλάτη χαμηλότερα ακόμη και κατά 40 μοίρες. «Επίσης γίνονται ολοένα και πιο φωτεινά και κάθε χρόνο πολλαπλασιάζονται», ισχυρίζεται ο επικεφαλής της αποστολής, James Russell από το Πανεπιστήμιο Hampton της Βιρτζίνια.

Ο δορυφόρος ΑΙΜ (Aeronomy of Ice in the Mesosphere) θα είναι ο πρώτος που σκοπό έχει να μελετήσει το αινιγματικό φαινόμενο. Πρόκειται να εκτοξευθεί στα τέλη του 2006 και θα αποκαλύψει αν τα σύννεφα είναι αποτέλεσμα της παγκόσμιας υπερθέρμανσης, όπως πιστεύουν πολλοί επιστήμονες.

Τα «νυχτερινά» σύννεφα που λάμπουν το βράδυ, σχηματίζονται στην ανώτερη ατμόσφαιρα και σε υψόμετρο περίπου 80 χλμ, ενώ η λάμψη τους είναι ορατή μετά το ηλιοβασίλεμα ή πριν από την ανατολή. «Ακόμη και όταν ο ήλιος δύει και επικρατεί σκοτάδι, τα σύννεφα βρίσκονται τόσο ψηλά που ο ήλιος εξακολουθεί να τα φωτίζει», εξηγεί ο Russell.

Πολλοί ερευνητές πιστεύουν ότι η πλήθυνση των σύννεφων οφείλεται στις ανθρώπινες δραστηριότητες. Όπως λέει ο Russell, «Χρειάζονται τρία πράγματα για να σχηματιστούν σύννεφα: μόρια στα οποία το νερό μπορεί να συμπυκνωθεί, νερό και ψυχρές θερμοκρασίες». Η μόλυνση και η θέρμανση του πλανήτη θεωρούνται ότι είναι υπεύθυνες για δύο από αυτούς τους παράγοντες.

Η χρησιμοποίηση καυσίμων έχει ως αποτέλεσμα την έκλυση μεθανίου στην ατμόσφαιρα: το ηλιακό φως διασπά το μεθάνιο απελευθερώνοντας υδρογόνο το οποίο ενωνόμενο με το οξυγόνο, δημιουργεί ατμοσφαιρικό νερό. Επίσης οι εκπομπές ρύπων, π.χ. διοξείδιο του άνθρακα, βοηθούν στην ψύξη της ανώτερης ατμόσφαιρας όπου σχηματίζονται τα σύννεφα. Αυτό οφείλεται στο ότι η ατμοσφαιρική πυκνότητα σε αυτά τα υψόμετρα είναι τόσο χαμηλή ώστε τα αέρια δεν μπορούν να εγκλωβίσουν θερμότητα -όπως συμβαίνει κοντά στην επιφάνεια της Γης- και η θερμότητα διαχέεται στο διάστημα.

Ωστόσο, δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο ποια είναι η πηγή των μορίων που «σπέρνουν» τα σύννεφα. Τα σύννεφα σχηματίζονται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν οι πόλοι έχουν συνεχώς φως. Επομένως, μία πιθανότητα είναι ότι ο ζεστός αέρας που ανυψώνεται στους πόλους θα μπορούσε να μεταφέρει σκόνη από τα κατώτερα ατμοσφαιρικά ύψη, η οποία είναι κατάλληλη για να συμπυκνωθεί το νερό. Η σκόνη θα μπορούσε επίσης να έχει κοσμική προέλευση. «Μπορεί να υπάρχει συνεχής ανεφοδιασμός μορίων αλλά η αλλαγή της θερμοκρασίας και το περιβάλλον του νερού δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες», λέει ο Russell.

Η αποστολή θα χρησιμοποιήσει τρία εργαλεία για να μελετήσει τα σύννεφα. Το πρώτο θα αποτελείται από τέσσερις κάμερες που θα δίνουν πανοραμικές εικόνες τόσο των πόλων όσο και των σύννεφων. Το δεύτερο –που αποκαλείται Solar Occultation for Ice Experiment (SOFIE)- θα μελετήσει τη χημική σύσταση των σωματιδίων και των σύννεφων. Επίσης θα παρατηρεί την ηλιακή ακτινοβολία στην ατμόσφαιρα για να μετρήσει κατά πόσο η σκόνη μειώνει τη διαύγεια του ηλιακού φωτός. Το τρίτο εργαλείο ή αλλιώς Cosmic Dust Experiment είναι μια πλαστική ταινία τοποθετημένη στην κορυφή του δορυφόρου. Θα καταγράφει κάθε «χτύπημα» από σωματίδια σκόνης προερχόμενης από το διάστημα.

«Θέλουμε να ξέρουμε γιατί τα σύννεφα σχηματίζονται και γιατί παρουσιάζουν ποικιλομορφία», λέει ο Russell. «Αν υπάρχει συσχετισμός με τον ανθρώπινο παράγοντα, σημαίνει ότι κάνουμε κάτι στην ατμόσφαιρα και πρέπει να καθορίσουμε ποιες θα είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες».

Ορισμένοι επιστήμονες εικάζουν ότι τα σύννεφα μπορεί να μετριάζουν την παγκόσμια θέρμανση. «Αν τα σύννεφα συνεχίσουν να εξαπλώνονται και καλύψουν ευρείες περιοχές του πλανήτη, θα σχηματίσουν κάτι σαν μια λεπτή, ημιδιαφανή ομπρέλα. Θα μειώσουν τον αριθμό των ηλιακών ακτινών που φτάνουν στο έδαφος, άρα θα μπορούσαν να περιορίσουν τις επιδράσεις της παγκόσμιας θέρμανσης».

Ο δορυφόρος AIM θα εκτοξευθεί σε τροχιά γύρω από τους πόλους από την αεροπορική βάση Vandenburg της Καλιφόρνιας. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Russell, η εκτόξευση θα γίνει κάποια στιγμή τον Δεκέμβριο, αλλά η ακριβής ημερομηνία δεν έχει ακόμη οριστεί, καθώς γίνονται οι τελευταίες εργασίες στην κατασκευή του σκάφους.
focus

Γέννησε και δεν το θυμάται!!!

Το περασμένο Σάββατο έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι… χωρίς να το ξέρει. Ο λόγος για την πρώτη γυναίκα στον κόσμο που γέννησε ενώ πάσχει από Αλτσχάιμερ.

Η 31χρονη Ρεβέκκα Ντόιγκ από το Σίδνεϊ πάσχει από μία σπάνια μορφή της νόσου και είναι η πρώτη πάσχουσα παγκοσμίως που αποκτά παιδί.

Η Ντόιγκ, ωστόσο, ούτε θυμάται την γέννηση ούτε μπορεί καν να αναγνωρίσει το βρέφος. Στο πλευρό της είναι ο σύζυγός της Σκοτ, που, όπως δηλώνει, τώρα πλέον θα είναι πατέρας και μάνα για την μικρή Έμιλι.

Πριν από περίπου οκτώ μήνες η Ρεβέκκα επισκέφθηκε γιατρό για να διαπιστώσει πού οφείλεται η απώλεια μνήμης της. Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι πάσχει από μία σπάνια μορφή Αλτσχάιμερ αλλά και ότι ήταν έγκυος. Τους τελευταίους οκτώ μήνες η κατάσταση της Ρεβέκκας χειροτέρεψε αισθητά. Σήμερα η 31χρονη γυναίκα δεν θυμάται τίποτα από τη ζωή της, έχει χάσει κατά μεγάλο βαθμό την ικανότητα ομιλίας και δεν είναι πλέον ικανή να φροντίσει μόνη τον εαυτό της.


Το ψαρέψαμε από το cerebralism...

Μπρόκολο και σκόρδο κρατούν ενεργά τα γονίδια που καταστέλλουν τον καρκίνο


Επιγενετική βάση έχουν οι μισοί καρκίνοι αλλά και πολλές άλλες ασθένειες στον άνθρωπο, οφείλονται δηλαδή στην αλλαγή του φαινοτύπου των κυττάρων χωρίς όμως να υπάρξει αλλαγή στο DNA.

Ιδιαίτερη σημασία στην προστασία από τον καρκίνο έχει η κατανάλωση μπρόκολου και σκόρδου ιδίως σκορδόξυδου, λόγω της περιεκτικότητάς σε αναστολείς της αποακετυλάσης που κρατούν ενεργά τα γονίδια τα οποία καταστέλλουν τον καρκίνο.

Αυτά επισήμανε καθηγητής γενετικής στο ΑΠΘ και διευθυντής του Ινστιτούτου Βιοτεχνολογίας του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαφτάρης στο πλαίσιο διημερίδας με θέμα «Ολιστικές τεχνολογίες ανάλυσης στη βιολογία συστημάτων με έμφαση στη μεταβονομική» που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη.

«Η επιγενετική είναι ένα ακόμη σύστημα κληρονομικό πέραν της γενετικής. Μέχρι τώρα η γενετική, με βάση τον Μέντελ, έλεγε ότι οι πληροφορίες περνούν από τη μια γενιά στην άλλη από το ένα κύτταρο στο άλλο, και ότι αλλαγές μπορεί να συμβούν στον φαινότυπο ενός οργανισμού μόνο αν αλλάξει ο γενότυπος , δηλαδή τα γονίδια. Με τις κλασικές μεταλλάξεις αλλάζουν τα γονίδια και έτσι διαφοροποιείται ο ένας οργανισμός από τον άλλο. Σήμερα βλέπουμε ότι πέραν αυτού του συστήματος που λειτουργεί, υπάρχουν πληροφορίες κληρονομήσιμες οι οποίες μπορεί να μεταφερθούν από ένα κύτταρο στο επόμενο θυγατρικό ή από τη μια γενιά στην άλλη αλλά και να δημιουργήσουν παραλλαγές. Αλλά οι παραλλαγές αυτές δεν περιλαμβάνουν αλλαγές στο DNA, περιλαμβάνουν μόνο επιγενετικές αλλαγές στο DNA» εξήγησε ο κ Τσαφτάρης.

Kαι πρόσθεσε: «Το σύστημα που περιέγραψα πρώτα ήταν το σύστημα της μεθυλίωσης του DNA. Κατά διαστήματα το γενετικό κείμενο, δηλαδή τέσσερα γράμματα στις βάσεις του DNA έχουν τόνους σε κάποια σημεία. Το πού θα μπει αυτός ο τόνος παίζει καθοριστικό ρόλο στο αν το γονίδιο που κρύβεται από κάτω θα δουλέψει ή όχι. Συνήθως τα μεθυλιωμένα γονίδια δεν δουλεύουν άρα μπορεί να το έχεις το γονίδιο, να το δείχνει η ανάλυση του DNA αλλά, αν είναι μεθυλιωμένο και δεν δουλεύει, στον φαινότυπο είναι σαν να μην το έχεις. Να λοιπόν πως η μεθυλίωση του DNA είναι ένα επιγενετικό σύστημα που μπορεί να φτιάξει νέους φαινοτύπους χωρίς να γίνουν αλλαγές στο DNA».

Το περιβάλλον και η διατροφή μπορεί να έχουν επίπτωση στην ανάπτυξη του οργανισμού μέσω των επιγενετικών φαινομένων. «Μια σειρά ασθενειών στον άνθρωπο έχουν βάση την επιγενετική. Οι μισοί καρκίνοι έχουν επιγενετική βάση» συνέχισε ο κ. Τσαφτάρης τονίζοντας ότι μια σειρά φαρμάκων στοχεύουν στις επιγενετικές αλλαγές και ότι απ ΄αυτή τη σκοπιά σημασία έχει η σωστή διατροφή του ανθρώπου.

«Μέχρι τώρα δεν την βλέπαμε τη διατροφή και από αυτή τη σκοπιά. Δηλαδή λέγαμε ο άνθρωπος έχει ανάγκη να φάει τόσο ασβέστιο, τόσα αμινοξέα, τόσες θερμίδες να μην παχύνει, να ασκείται κλπ. Τώρα όμως βλέπουμε ότι ο άνθρωπος έχει ειδικές ανάγκες. Ειδικές ανάγκες σε πολύ ειδικά τρόφιμα για να κρατήσει τα γονίδιά του ενεργά μέσω διαφόρων αναστολέων που λέγονται αποακετυλάσες των ιστονών. Έτσι καταλάβαμε τη μεγάλη σημασία που είχαν κάποια τρόφιμα στη διατροφή μας. Λέγαμε όλοι «τρώτε μπρόκολα σας προστατεύουν από τον καρκίνο, τρώτε σκόρδα και σας προστατεύουν από τον καρκίνο» χωρίς να καταλαβαίνουμε τι είναι αυτό που δίνει τη σημασία τους. Τώρα βλέπουμε ότι το μπρόκολο και το σκόρδο είναι μία πάρα πολύ καλή πηγή αυτών των αναστολέων των αποακετυλασών. Αυτά τα τρόφιμα έχουν συστατικά που βοηθούν να κρατήσουμε το γονιδίωμά μας ενεργό, δηλαδή κρατούν ενεργά ειδικά γονίδια και ιδιαίτερα εκείνα που καταστέλλουν τον καρκίνο», πρόσθεσε ο κ Ταφτάρης

Τα μαύρα εσώρουχα είναι τα πιο σέξι

Σύμφωνα με μια νέα βρετανική έρευνα, παρόλο που μέχρι τώρα όλοι πίστευαν πως τα κόκκινα και δαντελωτά εσώρουχα είναι τα πιο σέξι, αποδεικνύεται πως τελικά τα μαύρα είναι αυτά που εξάπτουν πιο πολύ τη λίμπιντο και επομένως τις ερωτικές φαντασιώσεις.


Η έρευνα αυτή έγινε μέσω διαδικτύου και όπως έδειξαν τα αποτελέσματα, το 47% των ανδρών επέλεξαν ως πιο σέξι χρώμα το σκοτεινό μαύρο, ενώ δεύτερο στην ψηφοφορία έρχεται το λευκό με 34%.

Αυτό όμως που σίγουρα θα κάνει εντύπωση είναι πως το 56% των ανδρών μισεί το κόκκινο χρώμα που θεωρείται ότι είναι του πάθους, και το 18% αντιπαθεί το ροζ.

Από την άλλη πλευρά, το 61% των γυναικών πιστεύει ότι το κόκκινο χρώμα είναι το πιο προκλητικό για τους άνδρες και τις κάνει να νιώθουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στον έρωτα.

Σημασία πάντως έχει πως ότι χρώμα και αν φορέσει μια γυναίκα, τελικά το αποτελέσμα είναι το επιθυμητό!

Σοκολάτα... από νερό !


Ανάσα για όσους νηστεύουν και μη, είναι η ανακάλυψη από τους επιστήμονες μιας σοκολάτας που αντί για λίπος έχει… νερό!Τα 2/3 της χαμηλής σε λιπαρά σοκολάτας είναι νερό. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι στερείται της κλασικής γεύσης, όπως λένε οι δημιουργοί της. Παράλληλα, επιστήμονες διατροφολόγοι έφτιαξαν και μία μαγιονέζα με χαμηλά λιπαρά και κουάκερ που περιορίζουν το αίσθημα της πείνας.Οι ειδικοί του Πανεπιστημίου του Birmingham λένε ότι αυτές οι νέες ανακαλύψεις μπορεί να βοηθήσουν ουσιαστικά όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα παχυσαρκίας.
trelamenos

Blu-ray player της Sony με δυνατότητες 3D

sonybdp470.jpg

Η Sony διαθέτει στο εμπόριο το πρώτο της Blu-ray player με δυνατότητα αναπαραγωγής τρισδιάστατου περιεχομένου. Δε θα λέγαμε ότι κάτι τέτοιο είναι αναπάντεχο. Το 2010 έχει βαφτιστεί ατύπως ως η "χρονιά αφιερωμένη στο 3D", οπότε ήταν θέμα ολίγων εβδομάδων να δούμε μια τέτοια συσκευή και μάλιστα σε μια κατηγορία που στηρίζεται σε τεχνολογία της Sony. Θυμόμαστε όλοι ότι το Blu-ray είναι εφεύρεση της Sony και των συνεργατών της, σωστά;

Για να είμαστε ακριβής, το BDP-S740 δεν παίζει ακόμα 3D. Διαθέτει απλά την υποδομή για να το κάνει σύντομα. Με άλλα λόγια, η Sony θα διαθέσει το καλοκαίρι ένα firmware update που θα προσθέτει δυνατότητες 3D στο νέο player.

Πέρα από 3D, το BDP-S740 μπορεί να στριμάρει περιεχόμενο από πολλές online υπηρεσίες, όπως τα Amazon, Netflix, YouTube, Slacker και NPR. Κι επειδή υπάρχει μια εφαρμογή για όλα, έχει κυκλοφορήσει ήδη ένα application για iPhone που μετατρέπει το smartphone σε χειριστήριο για το player.

Το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι το κόστος του νέου Blu-ray player είναι πολύ λογικό. Η τιμή του στην Αμερική είναι 200 δολάρια, κάτι που το κάνει ακόμα πιο ελκυστικό.

Πηγή: Ubergizmo

ΤΑΞΙΔΙ Πάρος

Διαθέτει μερικές από τις ομορφότερες παραλίες των Κυκλάδων. Κι αν είστε σέρφερ; Ιδού ο παράδεισός σας!

Kατέχει εξέχουσα θέση στην οικογένεια των αιγαιοπελαγίτικων νησιών σε ό,τι αφορά την προσέλευση κόσμου. Παραθεριστές από όλα τα μέρη του κόσμου επισκέπτονται την Πάρο ξανά και ξανά, μαγεμένοι από τη φύση, τις θάλασσες, τα γραφικά χωριά και τη φιλοξενία των κατοίκων της. Όχι άδικα, όπως θα διαπιστώσετε κι εσείς μόλις πατήσετε το πόδι σας στην προκυμαία της πρωτεύουσάς της, της Παροικιάς, αφού το νησί είναι ένας τόπος ιδανικός για διακοπές.

Οδοιπορικό
Πολύβουο και πολυσύχναστο, το λιμάνι της Παροικιάς με τους παραδοσιακούς μύλους του σας τυλίγει με ένα εκτυφλωτικό νησιώτικο λευκό όταν ακόμη το πρωτοαντικρίζετε από το πλοίο. Πάλλευκα σπίτια, πάλλευκες εκκλησιές, ασπρισμένα γραφικά δρομάκια και γλάστρες ή τενεκέδες γεμάτοι πολύχρωμα γεράνια και άλλα καλοκαιρινά λουλούδια συνθέτουν ένα σκηνικό ομορφιάς και αρμονίας. Περπατήστε στους δρόμους της μικρής πόλης για μια πρώτη γνωριμία με την ηλιόλουστη Πάρο. Και φυσικά, αξίζει να επισκεφτείτε το κυριότερο αξιοθέατο του νησιού. Την εκκλησία της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής, ένα από τα πρώτα παλαιοχριστιανικά μνημεία της χώρας μας. Είναι ένας ναός ξεχωριστής αρχιτεκτονικής δομής και κάλλους. Αν μάλιστα βρεθείτε στην Πάρο το Δεκαπενταύγουστο, θα παραστείτε και στο λαμπρό πανηγύρι που οργανώνεται για τη γιορτή της εκκλησίας και το οποίο συγκεντρώνει χιλιάδες προσκυνητές.
Δέκα μόλις χιλιόμετρα από την Παροικιά βρίσκεται το δεύτερο σημαντικότερο αξιοθέατο της Πάρου. Ο λόγος για την πανέμορφη Νάουσα, έναν από τους γραφικότερους οικισμούς του Αιγαίου. Είναι ένα χαρακτηριστικό κυκλαδίτικο ψαροχώρι, το οποίο όμως με το πέρασμα του χρόνου μετατράπηκε σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα και κοσμικά σημεία του Αιγαίου. Εδώ θα βρείτε μερικά από τα ομορφότερα μπαράκια του νησιού και θα διασκεδάσετε χορεύοντας μέχρι πρωίας. Από τη Νάουσα οδικώς ή με βάρκα θα φτάσετε στο τρίτο σημαντικότερο αξιοθέατο του νησιού, τις Κολυμπήθρες, τη διάσημη σε όλο τον κόσμο παραλία με τα τόσο ιδιαίτερα βράχια της. Εδώ θα απολαύσετε ένα μπάνιο που θα σας μείνει κυριολεκτικά αξέχαστο!
Πηγαίνοντας προς το λιμανάκι της Αλυκής σταματήστε οπωσδήποτε για μπάνιο στον Παρασπόρο. Πρόκειται για μια από τις ομορφότερες και πιο κοσμικές παραλίες της Πάρου. Πολύ όμορφη και η παραλία της Αλυκής. Το Πίσω Λιβάδι, η Σάντα Μαρία, το Μοναστήρι, η Αγία Ειρήνη, ο Αμπελάς, η Πλατιά Άμμος και η Χρυσή Ακτή είναι μερικές ακόμη από τις απαραίτητες στάσεις σας για μια καλή γνωριμία με τη φημισμένη θάλασσα του νησιού. Από την Πούντα θα περάσετε με πλοιαράκι στη γραφική Αντίπαρο, το διπλανό νησάκι. Πρόκειται για μια μίνι εκδρομή που αξίζει και με το παραπάνω να κάνετε. Βεβαίως, όπου κι αν πηγαίνετε μην ξεχάσετε να έχετε μαζί σας το μαγιό σας. Η θάλασσα είναι τόσο λαχταριστή που θα θέλετε κάθε λίγο και λιγάκι να βουτάτε!

Δείτε οπωσδήποτε
Πάρος όμως δεν είναι μόνο οι λαχταριστές ακροθαλασσιές. Στην ενδοχώρα οι Λεύκες ξεχωρίζουν με την απλότητα και τη γραφικότητά τους. Πρόκειται για ένα πανέμορφο και ήσυχο χωριό, μακριά από τις κοσμικότητες της Νάουσας και της Παροικιάς. Εδώ θα πιείτε το καφεδάκι σας, θα φάτε νόστιμο σπιτικό φαγητό και θα ξεκουραστείτε απολαμβάνοντας την απόλυτη ησυχία. Αν όμως επιμένετε στις κοσμικότητες κι άρχισε να βραδιάζει, γρήγορα πίσω! Και η Νάουσα και η Παροικιά με το που πέφτει ο ήλιος γεμίζουν ζωή και κέφι. Ένα κέφι που θα το μεταδώσουν και σε εσάς!

Πού και τι θα φάτε
Στην Πάρο θα ευχαριστηθείτε φρέσκο ψάρι, νόστιμη κυκλαδίτικη αλλά και διεθνή κουζίνα. Για τοπική κουζίνα σάς προτείνουμε τον Αργοναύτη στην Παροικιά, όπως επίσης τον Τάκη και τον Παπαδάκη στη Νάουσα. Πολύ νόστιμο και προσεγμένο φαγητό θα βρείτε και στη Θέα, στην Πούντα.

Πού θα διασκεδάσετε
Ο Πειρατής, ένα από τα πιο παλιά μπαρ του νησιού, θα σας διασκεδάσει με εξαιρετικής ποιότητας τζαζ μουσική. Οι φίλοι της ροκ θα ενθουσιαστούν με το Rock Cafe, οι φίλοι των κοκτέιλ θα διασκεδάσουν στο Cool (και πάλι στην Παροικιά). Στη Νάουσα ξεχωρίζουν τα Shark, Privilege και αν ψηφίζετε ελληνική διασκέδαση, το Barbarossa. Τα Punta Beach και Χρυσή Ακτή Club στις αντίστοιχες παραλίες θα σας μεθύσουν ευχάριστα αμέσως μετά από το μπάνιο σας.

Τι θα πάρετε μαζί σας
Πολύ καλά είναι τα ντόπια τυριά καθώς και τα κρασιά από το συνεταιρισμό οινοποιών της Πάρου.

Πληροφορίες
Μετάβαση: Με πλοίο από τον Πειραιά (τηλ. Λιμεναρχείου: 210-4226000 και Πρακτορείου: 210-4121172), με ταχύπλοο (τηλ.: 210-4199000), με αεροπλάνο (τηλ.: 210-9666666).
Διαμονή: Μια πολύ καλή λύση που προτείνουμε είναι τα Studios Ελεάνα (τηλ.: 22840-51908, 51493, 52376). Βρίσκονται στον Αμπελά και μόλις 50 μ. από τη θάλασσα. Είναι άρτια και αυθεντικά εξοπλισμένα διαμερίσματα που προσφέρουν όλες τις ανέσεις. Κι αν επιθυμεί να συνδυάσει κάποιος το οικογενειακό περιβάλλον, την παριανή φιλοξενία και τις φιλικότατες τιμές, τότε τα Studios Ελεάνα υπόσχονται αξέχαστες διακοπές.

Χρήσιμα
Κωδικός κλήσης: 22840.
Γραφείο Τουρισμού Δήμου: 24772.
Αστυνομία Παροικιάς: 23333.
Αστυνομία Νάουσας: 51202.
Τουριστική Αστυνομία: 21673.
Λιμεναρχείο: 21240

Θέμα γονιδίων το κάπνισμα


    • Πηγή:
    • Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο «Εθισμός» (Journal Addiction).
  • Η παραλλαγή ενός συγκεκριμένου γονιδίου φαίνεται να παίζει καθοριστικό ρόλο στο αν ένας άνθρωπος θα γίνει...συστηματικός καπνιστής, σύμφωνα με μελέτη επιστημόνων από το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν. Πρόκειται για το γονίδιο CHRNA5, το οποίο προκαλεί αισθήματα απόλαυσης και ευχαρίστησης στα άτομα που καπνίζουν για πρώτη φορά, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες να γίνει ένας άνθρωπος συστηματικός καπνιστής. Παλαιότερες μελέτες έχουν συνδέσει τη δράση του συγκεκριμένου γονιδίου με τον εθισμό στη νικοτίνη καθώς και με τον αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου του πνεύμονα. Με τη μελέτη του πανεπιστήμιου του Μίσιγκαν, ωστόσο, για πρώτη φορά επισημαίνεται ότι η δράση του γονιδίου λαμβάνει χώρα από την πρώτη κιόλας στιγμή που ένας άνθρωπος εκτίθεται στη νικοτίνη, όταν δηλαδή καπνίζει για πρώτη φορά στη ζωή του. Στη μελέτη συμμετείχαν 435 εθελοντές, εκ των οποίων κάποιοι ήταν συστηματικοί καπνιστές ενώ κάποιοι άλλοι κάπνιζαν σε αραιά χρονικά διαστήματα. Η ερευνητική ομάδα, αφού συγκέντρωσε δεδομένα για το γενετικό υπόστρωμα των εθελοντών, ζήτησε από τους συμμετέχοντες να απαντήσουν σε ερωτήσεις που αφορούσαν στα συναισθήματα που ένιωσαν όταν κάπνισαν για πρώτη φορά. Όπως έδειξαν τα αποτελέσματα της μελέτης, οι εθελοντές που κάπνιζαν συστηματικά είχαν περισσότερες πιθανότητες να απαντήσουν ότι ένιωσαν απόλαυση όταν κάπνισαν για πρώτη φορά και να είναι φορείς της παραλλαγής του γονιδίου CHRNA5. «Φαίνεται ότι για τους ανθρώπους που έχουν μια συγκεκριμένη γενετική σύνθεση η αρχική αντίδραση στο κάπνισμα μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στο πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στο μέλλον. Η ανακάλυψη της σχέσης που συνδέει το γενετικό υπόστρωμα ενός ατόμου με τα αισθήματα απόλαυσης κατά την έναρξη του καπνίσματος ενδεχομένως μπορεί να εξηγήσει γιατί οι άνθρωποι εθίζονται στη νικοτίνη», σχολιάζει ο επικεφαλής της μελέτης καθηγητής Ovide Pomerleau. Παρότι η απόφαση ενός ανθρώπου να καπνίσει για πρώτη φορά δεν καθορίζεται μόνο από τα γονίδια αλλά και από περιβαλλοντικούς και κοινωνικούς παράγοντες, οι επιστήμονες ελπίζουν ότι η ανακάλυψη των γενετικών «μυστικών» που σχετίζονται με τον εθισμό στη νικοτίνη θα καταστήσει ευκολότερη την προσπάθεια διακοπής καπνίσματος και θα συμβάλλει στην ανάπτυξη νέων φαρμάκων κατά του καπνίσματος.

SEXY AND HOT .... A-A-A


Ολόκληρη η gallery στην Agenda του Rc-Cafe

Τα δέντρα... ψηλώνουν


Επιτάχυνση στον ρυθμό ανάπτυξης των δέντρων φέρνει η κλιματική αλλαγή, σύμφωνα με έρευνα 22 ετών στις ανατολικές ΗΠΑ!

Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές και αναφέρουν στο επιστημονικό περιοδικό "PNAS", τα περισσότερα δέντρα αναπτύσσονται δύο με τέσσερις φορές ταχύτερα από τις προβλέψεις και, μάλιστα, ο ρυθμός ανάπτυξής τους στο βόρειο ημισφαίριο είναι ο ταχύτερος των τελευταίων 225 ετών!

Η ταχύτερη ανάπτυξη αποδίδεται στο περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα και την αύξηση της θερμοκρασίας, τις συνέπειες δηλαδή της κλιματικής αλλαγής.

Ως αποτέλεσμα, το δάσος παράγει δύο επιπλέον τόνους ξυλείας ανά εκτάριο ετησίως, ποσότητα που ισοδυναμεί με την εμφάνιση ενός νέου δέντρου διαμέτρου 70 εκατοστών σε διάστημα ενός χρόνου.

Όλοι κρύβουμε έναν Michael Jackson μέσα μας

BillieJean.jpg

Είναι μερικά video clip που μεσουράνησαν στα 80’s και θα μείνουν για πάντα χαραγμένη στη συλλογική μνήμη της ανθρωπότητας. Όπως, για παράδειγμα, το Billie Jean του Michael Jackson. Είτε σας αρέσει το συγκεκριμένο τραγούδι είτε όχι, θα πρέπει να αναγνωρίσετε ότι το video clip με το χορό του Michael και τα φωτιζόμενα πλακάκια στο πεζοδρόμιο ήταν κάτι ξεχωριστό. Να, λοιπόν, που έχετε την ευκαιρία να αναβιώσετε εκείνη τη χρυσή εποχή με ένα gadget ειδικά φτιαγμένο για χορευταράδες.

Τα παπούτσια που βλέπετε μοιάζουν σκανδαλωδώς με αυτά που φορούσε ο τεθνεώς στο video clip, με τη διαφορά ότι έχουν ενσωματωμένα και τα πλακάκια που φωτίζουν. Έτσι κάθε φορά που κάνετε ένα βήμα, ο αισθητήρας στο πλακάκι αντιλαμβάνεται ότι πέφτει βάρος και ανάβει τα 9 LEDάκια.

Οι μπαταρίες αντέχουν για μια πλήρη βραδιά γεμάτη χορό και κέφι. Βέβαια, δε φαίνονται και τόσο βολικά για φιγούρες, οπότε αν τα πάρετε και τα δοκιμάσετε κάντε έναν κόπο και πείτε μας αν καταφέρατε να γοητεύσετε τα πλήθη.

Πηγή: craziestgadgets

Διαμάντια από το διάστημα

Τα μαύρα διαμάντια που βρίσκονται μόνο σε λίγα μέρη στη Γη κατά πάσα πιθανότητα είναι κομμάτια από διαστημικό βράχο που έπεσε στη Γη, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Αυτού του είδους τα διαμάντια αποκαλούνται καρμπονάντο και βρίσκονται μόνο στη Βραζιλία και στην κεντρική Αφρική. Σε αντίθεση με τα άλλα διαμάντια, αποτελούνται από εκατομμύρια κρυστάλλους διαμαντιών, κολλημένους μεταξύ τους.

Επιπλέον, είναι πορώδη, πράγμα το οποίο προβληματίζει τους επιστήμονες. Όπως λένε, θα ήταν πολύ δύσκολο να εγκλωβιστεί αέριο σε βράχους που βρίσκονται σε βάθος 200 χιλιομέτρων κάτω από την επιφάνεια της γης. «Αυτό είναι το χαρακτηριστικό που αρχικά οδήγησε κάποιους από εμάς να σκεφτούμε ότι πιθανόν υπάρχει μια εναλλακτική προέλευση», εξηγεί ο Stephen Haggerty, γεωλόγος στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, στο Μαϊάμι, και συντάκτης της νέας έρευνας.

Το γεγονός της ύπαρξης των καρμπονάντο μόνο σε δύο μέρη και η απουσία τους από παραδοσιακά αδαμαντωρυχεία, έκανε μερικούς επιστήμονες να υποπτευθούν ότι η προέλευση τους είναι από το διάστημα. Ο Haggerty πιστεύει ότι προήλθαν από ένα μεγάλο αστεροειδή, περίπου ενός χιλιομέτρου, που περιείχε διαμάντια και οποίος πιθανόν να έπεσε στη Γη πριν από εκατομμύρια χρόνια, όταν ο πλανήτης μας βομβαρδιζόταν από διαστημικούς βράχους.

Ακόμη, τα καρμπονάντο έχουν ηλικία μεταξύ 2,6 και 3,8 δισεκατομμύρια χρόνια. Εκείνη την εποχή, η νότια Αμερική και η Αφρική ήταν μία ενιαία μάζα ξηράς, το οποίο εξηγεί γιατί τα μαύρα διαμάντια υπάρχουν μόνο εκεί.

Ο Haggerty και οι συνάδελφοί τους πιστεύουν ότι τα διαμάντια έχουν αρχαία και «εξωτική» προέλευση. Χρησιμοποιώντας υπέρυθρη ακτινοβολία synchrotron, εντόπισαν μέσα στα μαύρα διαμάντια υδρογόνο, που υποδεικνύει ότι προήλθαν από το πλούσιο σε υδρογόνο διαστρικό διάστημα. Εξάλλου τα αποτελέσματα των μετρήσεων μοιάζουν πολύ με αυτά που προέκυψαν από αναλύσεις διαμαντιών που βρέθηκαν σε μετεωρίτες. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η σκόνη από την οποία σχηματίστηκαν απελευθερώθηκε κατά την έκρηξη κάποιου άστρου πριν από δισεκατομμύρια χρόνια.

Ηenna

Το καλοκαίρι, τα τατουάζ, από μαύρη χέννα, συνιστούν μια επαναλαμβανόμενη απειλή, για την υγεία. Προσφέρονται, στο κοινό, κατά τις υπαίθριες φιέστες και στις τουριστικές περιοχές.Για να επιτευχθεί το έντονο μαύρο χρώμα του τατουάζ και να έχει μεγαλύτερη διάρκεια, προστίθεται μεγάλη συγκέντρωση χρωστικών ουσιών. Αυτές οι ψηλές συγκεντρώσεις χρωστικών πυροδοτούν αλλεργικές αντιδράσεις.

Για σοβαρά περιστατικά, χρειάζεται επείγουσα ιατρική φροντίδα ακόμα και εισαγωγή, σε νοσοκομείο.

Σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις, με μόνιμη βλάβη, είναι συχνό φαινόμενο, μετά την εφαρμογή του τατουάζ μαύρης χέννας. Τα συμπτώματα εμφανίζονται, μετά από λίγες (3-12) μέρες.

Η καλύτερη συμβουλή είναι να αποφεύγουμε, εντελώς, τα συγκεκριμένα τατουάζ.
πηγή:
Ε.Ο.Φ.

όλα όσα θέλετε να μάθετε για την τέχνη των TATTOO μονο στο
http://dark-angel-tattoo.blogspot.com/

Στο νότιο Περού οι ρίζες της πατάτας

Γενετική ανάλυση Αμερικανών και Βρετανών ερευνητών αποκαλύπτει ότι η πατάτα καλλιεργήθηκε για πρώτη φορά στο σημερινό νότιο Περού και προήλθε από ένα ενδημικό είδος που ελάχιστα θυμίζει τα γνωστά μας γεώμηλα.

Όλες οι ποικιλίες πατατιάς που καλλιεργούνται στην Ευρώπη (ποικιλίες του είδους Solanum tuberosum) προήλθαν από το άγριο είδος Solanum bukasovi, στο οποίο οι κόνδυλοι είναι πολύ μικροί, σχεδόν σαν μπιζέλια, αλλά και ελαφρώς.

Όπως εξήγησε ο επικεφαλής της μελέτης, Δρ Ντέιβιντ Σπούνερ του Πανεπιστημίου του Ουισκόνσι, η νέα έρευνα εστιάστηκε στη γενετική προέλευση της πατατιάς και όχι στο πότε το φυτό άρχισε να καλλιεργείται. Σύμφωνα πάντως με παλαιότερες μελέτες η καλλιέργεια πατάτας ξεκίνησε πριν από επτά έως δέκα χιλιάδες χρόνια.

Πολλοί επιστήμονες πίστευαν μέχρι σήμερα ότι οι σύγχρονες ποικιλίες προήλθαν από τη Βολιβία ή την Αργεντινή και ότι η άγρια πατάτα «εξημερώθηκε» πολλές φορές από διαφορετικούς πληθυσμούς γεωργών.

Στη νέα ανάλυση συγκρίθηκαν 261 άγριοι συγγενείς της πατατιάς και 98 πρωτόγονα είδη που καλλιεργούνται από ιθαγενείς σε όλο τον κόσμο.

Τα δεδομένα υποδεικνύουν ότι το αρχικό είδος ήταν το Solanum bukasovi, το οποίο αργότερα μεταφέρθηκε στη Βολιβία και την Αργεντινή, όπου διασταυρώθηκε με ένα άλλο συγγενικό, άγριο είδος. Όλες οι ποικιλίες πατάτας που γνωρίζουμε στην Ευρώπη προήλθαν πιθανότατα από αυτό το υβρίδιο.

Βρετανική τεχνολογία ανοίγει νέους δρόμους για τα ποντίκια του μέλλοντος

suma_1.jpg

Αν νομίζετε ότι το μέλλον των ποντικιών εξαντλείται στις ιδέες της Microsoft ή στο multitouch mouse της Αpple, μάλλον θα χρειαστεί να αναθεωρήσετε τις απόψεις σας. Μια ομάδα ημίτρελων ερευνητών από τη Μεγ. Βρετανία παρουσίασε πρόσφατα ένα νέο "ποντίκι", το οποίο μοιάζει περισσότερο με αυτές τις μαλακές αγχολυτικές μπάλες και λιγότερο με mouse που στέλνει στον υπολογιστή τις εντολές του κατόχου.

Όπως φαίνεται και από τη φωτογραφία, η συσκευή των Βρετανών λειτουργεί με την πίεση που ασκούν τα δάκτυλα. Όπως λένε οι ερευνητές, το 25% του εγκεφαλικού φλοιού που ασχολείται με την κίνηση ελέγχει τους μυς των χεριών, κάτι που δεν έχει αξιοποιηθεί ακόμα από τους κατασκευαστές περιφερειακών για υπολογιστές. Το Suma -όπως ονομάζεται η δημιουργία τους- αναγνωρίζει την πίεση του χεριού και μάλιστα για κάθε δάκτυλο ξεχωριστά. Η Cambridge Consultants λέει ότι η ιδέα της είναι ιδανική για το περιβάλλον της τρισδιάστατης τηλεόρασης και του gaming.

Βέβαια, αυτό που δεν έχει κάνει ακόμα η CC είναι να μας πει πώς ακριβώς λειτουργεί αυτό το περίεργο ποντίκι. Δεν αργεί, πάντως, η μέρα των αποκαλύψεων. Η εταιρεία λέει ότι θα παρουσιάσει ένα prototype στην επερχόμενη έκθεση CES.

Πηγή: Register Hardware

Πορνογραφία: Πώς ορίζεται και γιατί μας ελκύει


Το πορνό κάνει τζίρο δισεκατομμυρίων. Η επιστήμη εξιχνιάζει την ψυχολογία στην οποία βασίζεται η επιτυχία του.

Ένα βράδυ του Απριλίου του 2003 εκατομμύρια Αμερικανοί βρέθηκαν να παρακολουθούν στο ριάλιτι σόου Married by America θολές εικόνες στριπτίζ και σκηνές που υπονοούσαν την ερωτική επαφή. Αυτή η «παρασπονδία» του καναλιού Fox παραλίγο να του στοιχίσει 1,2 εκατομμύρια δολάρια: πρόστιμο που επιβλήθηκε από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών των ΗΠΑ και το οποίο τελικά μειώθηκε στα 91.000 δολάρια.

Λίγους μήνες αργότερα, και πιο συγκεκριμένα το Φεβρουάριο του 2004, κατά τη μετάδοση του τελικού του Super Bowl ο τραγουδιστής Τζάστιν Τίμπερλεϊκ τράβηξε (κατά λάθος;) το μαύρο δερμάτινο τζάκετ της Τζάνετ Τζάκσον, αποκαλύπτοντας το στήθος της. Η ίδια επιτροπή επέβαλε στο CBS πρόστιμο 550.000 δολαρίων, το οποίο μετά την προσφυγή του τηλεοπτικού δικτύου στα δικαστήρια μειώθηκε στα 27.500 δολάρια. Δεν ξέρουμε αν ήταν απλώς μια αδέξια κίνηση ή ένα προσεκτικά σχεδιασμένο κόλπο του μάρκετινγκ, πάντως στη δεύτερη περίπτωση φαίνεται πως πέτυχε το στόχο του. Λίγες ημέρες αργότερα, η μηχανή αναζήτησης Terra Lycos ανακοίνωσε ότι «η έκθεση του στήθους της Τζάνετ Τζάκσον κατά τη διάρκεια του διαλείμματος του Super Bowl το βράδυ της Κυριακής ήταν το γεγονός που αναζητήθηκε περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο στην ιστορία του ίντερνετ.

Κι αυτά είναι δύο μόνο από τα παραδείγματα μιας διαμάχης που μαίνεται στην εποχή μας σχετικά με το αν η έκθεση των «επίμαχων σημείων» και η δημόσια προβολή της ερωτικής πράξης συνάδουν με τους κανόνες της ηθικής. Κάποιοι άνθρωποι προσπαθούν διαρκώς να λογοκρίνουν και να απαγορεύσουν τέτοιες σκηνές. Εκατομμύρια άλλοι τις αναζητούν με πάθος. Τι έχει να πει ο Γούντι Άλεν γι’ αυτό το παράδοξο; «Ζούμε σε μια υπερβολικά ανεκτική κοινωνία. Το πορνό ποτέ δεν προβαλλόταν με τόση απρέπεια. Και, το χειρότερο, οι εικόνες είναι θολές!».

250 εκατομμύρια... ηδονοβλεψίες
Οι New York Times υπολογίζουν ότι μόνο στις ΗΠΑ τα κέρδη από τα dvd και τη διαδικτυακή πορνογραφία κυμαίνονται ανάμεσα στα 10 και τα 14 δις δολάρια: «Πρόκειται για μια βιομηχανία μεγαλύτερη από αυτήν του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, του μπάσκετ και του μπέιζμπολ μαζί». Σε παγκόσμιο επίπεδο, το περιοδικό Forbes εκτιμά τα κέρδη στα 60 δις δολάρια ετησίως.
Από την άλλη, ελάχιστοι άνθρωποι παραδέχονται ότι συνεισφέρουν σε αυτόν τον τεράστιο τζίρο. Μια μελέτη που διεξήχθη σε σπουδαστές αποκάλυψε ότι το 10% των γυναικών και το 28,4% των αντρών βλέπουν πορνό με πολύ μεγαλύτερη συχνότητα από ό,τι πιστεύουν ο σύντροφος, οι φίλοι και οι συγγενείς τους. Το Forbes υπολογίζει γύρω στα 250 εκατομμύρια τους χρήστες πορνογραφικού υλικού.

Η αλματώδης ανάπτυξη του ίντερνετ άλλαξε εντελώς τα δεδομένα. Σύμφωνα με το παραπάνω έντυπο, την τελευταία μόλις δεκαετία έχουν διπλασιαστεί τόσο η ζήτηση για πορνογραφικές ταινίες όσο και τα κέρδη των πρωταγωνιστών τους. Εύλογο, δεδομένου ότι η πορνογραφία αποτελεί θέμα-ταμπού. Έτσι οι καταναλωτές επιδιώκουν να αποκτούν πρόσβαση στο υλικό της σε ένα καθεστώς απόλυτης διακριτικότητας και ανωνυμίας. Κι αυτό ακριβώς προσφέρει το διαδίκτυο.

Παλαιολιθικό πορνό
Οι ρίζες της πορνογραφίας χάνονται στα βάθη του παρελθόντος. Οι πρώτες αναπαραστάσεις σεξουαλικής επαφής ανάγονται στην παλαιολιθική εποχή. Τα σχέδια αιδοίων που ανακαλύφτηκαν στη Δορδόνη της Γαλλίας χρονολογούνται πριν από 35.000 χρόνια, ενώ πριν από περίπου 20.000 χρόνια φαίνεται πως είχαν την τιμητική τους οι... κύριοι, καθώς σπηλαιογραφίες φαλλών που βρέθηκαν στο Πριγκιπάτο των Αστούριας (Ισπανία) ανάγονται σε εκείνη την εποχή. Τα δείγματα πορνογραφίας δε λείπουν ούτε από τους πρώτους ιστορικούς χρόνους. Όπως ο πάπυρος του Τορίνου Νο 55001, από την περίοδο του Ραμσή Β΄ (πριν από 3.200 χρόνια), όπου απεικονίζονται γυναίκες να ικανοποιούν τα ερωτικά γούστα του Φαραώ. Με ένα ρεαλισμό που κάποιοι θα χαρακτήριζαν πρόστυχο, δείχνει εικόνες στριπτίζ και άμαξες που μεταφέρουν γυναίκες οι οποίες επιδίδονται σε διάφορες ερωτικές πράξεις.

Τι είναι πορνό;
Σε όλες τις εποχές τόσο οι οπαδοί της πορνογραφίας όσο και οι πολέμιοί της έχουν δυσκολευτεί να την εντάξουν σε ένα πολύ συγκεκριμένο θεωρητικό πλαίσιο. Όπως είχε πει χαρακτηριστικά και ο φιλόσοφος Μπέρτραντ Ράσελ, «οι άνθρωποι με παγιωμένες αντιλήψεις λένε ότι αυτές οι εικόνες βλάπτουν σοβαρά τους άλλους, ωστόσο ούτε ένας από αυτούς δεν είναι διατεθειμένος να παραδεχτεί ότι βλάπτουν τον ίδιο».

Τα τελευταία χρόνια η επιστήμη αναζητά τους λόγους της διαχρονικής παρουσίας αλλά και της διαχρονικής λογοκρισίας της πορνογραφίας στην ανθρώπινη ιστορία. Η πρώτη δυσκολία αυτού του εγχειρήματος; Να δώσει, κατ’ αρχάς, ένα σαφή ορισμό για το τι είναι πορνογραφία.

Το 1964 ο Αμερικανός δικαστής Πότερ Στιούαρτ είχε δηλώσει: «Δεν μπορώ να ορίσω την πορνογραφία, μπορώ όμως να την αναγνωρίσω». Αυτή η δυσχέρεια έχει γίνει αληθινός πονοκέφαλος για τους ερευνητές που ασχολούνται με το ζήτημα. Για να χαρακτηριστεί πορνογραφική μια εικόνα, πρέπει να παρουσιάζει σεξουαλικές δραστηριότητες με σαφή τρόπο. Αλλά αυτή η συνθήκη, παρ’ όλο που είναι αναγκαία, δεν είναι και επαρκής. Η υποκειμενικότητα του χαρακτηρισμού «πορνογραφικός» ξεσκεπάζεται σε ένα σλόγκαν που χρησιμοποιείται σε δράσεις όπου εκτίθεται ερωτικό υλικό: «Αν καταγράψουμε ό,τι συμβαίνει στο κρεβάτι σου, θα είναι πορνογραφία;».

Η Τζάνετ Τζάκσον... πορνοστάρ
Στην προσπάθειά τους να επικεντρωθούν στο θέμα, πολλοί ερευνητές καταφεύγουν σε πραγματιστικούς ορισμούς. Όπως ο δρ Ντόναλντ Βαν ντε Βέερ, συγγραφέας του βιβλίου Health Care Ethics, An Introduction (Εισαγωγή στην ηθική της υγείας). Ο Ντε Βέερ επιχειρεί μια υποκειμενική περιγραφή του πορνό: «Μια σαφής αναπαράσταση σεξουαλικής πράξης είναι πορνογραφική αν αποδειχτεί ότι έχει ως στόχο να διεγείρει τον καταναλωτή». Παρ’ όλο που αυτός ο ορισμός ηχεί αρκετά οικείος και κατανοητός στα αφτιά του κοινού, αποδεικνύεται ανεπαρκής στην ανάλυση ορισμένων γεγονότων, όπως αυτών που αναφέρουμε στην αρχή του άρθρου. Και δεν απαντά σε ερωτήματα όπως: η αποκάλυψη του στήθους της Τζάνετ Τζάκσον στο σόου Super Bowl συνιστά πορνογραφία ή όχι;

Απαντήσεις σε 4 «καυτά» ερωτήματα
Η πορνογραφία, ένα πεδίο που μεταβάλλεται διαρκώς, καθώς «τον κόσμο τον αλλάζει η τεχνολογία», εξιτάρει και ταυτόχρονα προβληματίζει τους ερευνητές. Αυτά τα τέσσερα ερωτήματα θέτουν κάποια ευαίσθητα ζητήματα σχετικά με το παρόν και το μέλλον της. Ιδού οι απόψεις των ειδικών.

1. Η ακραία ερωτική φαντασίωση είναι διαστροφή;
Το 1954 κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα Ιστορία της Ο. Παρ’ όλο που το ψευδώνυμο του συγγραφέα ήταν γυναικείο, σχεδόν κανένας δεν μπορούσε να πιστέψει ότι είχε γραφτεί από γυναίκα. Σύμφωνα με την υπόθεση, ο εραστής της «Ο» την απάγει και την πηγαίνει με δεμένα τα μάτια σε ένα κάστρο. Εκεί, την κάνει σκλάβα και αντικείμενο ηδονής για πολλούς άντρες. Αν και η ηρωίδα συναινεί να συμμετάσχει, λόγω της αγάπης της για τον εραστή της, η λεπτομερής περιγραφή των σαδομαζοχιστικών σκηνών είχε προκαλέσει σάλο την εποχή που βγήκε το βιβλίο.
Η πραγματική «Ο». Το 1994 το New Yorker αποκάλυψε την πραγματική ταυτότητα της συγγραφέως. Φυσικά ήταν όντως γυναίκα: η Ντομινίκ Ορί, που δέχτηκε να φανερωθεί στα 86 της χρόνια. Μια γυναίκα με καθ’ όλα φυσιολογική ζωή. Δούλευε στον εκδοτικό οίκο Gallimard, μετέφραζε ποίηση και αρθρογραφούσε, όταν αποφάσισε να γράψει αυτό το βιβλίο για να εντυπωσιάσει τον εραστή της, εκδότη και κριτικό λογοτεχνίας.
Τριπλή ταυτότητα. Παρ’ όλο που πολλοί ερευνητές έχουν μελετήσει τη ζωή της συγγραφέως, κανένας δεν έχει καταφέρει να εντοπίσει σε αυτήν τίποτα το αφύσικο. Το μόνο συμπέρασμα στο οποίο καταλήγουν όλοι είναι ότι εξαιρετικά δύσκολα κάποιος θα παραδεχόταν ανοιχτά πως έχει τέτοιου είδους φαντασιώσεις. Μάλιστα το πραγματικό όνομα της εμπνεύστριας της Ιστορίας της Ο δεν είναι Ντομινίκ Ορί, αλλά Αν Ντεκλό. Το Ντομινίκ Ορί το είχε χρησιμοποιήσει στη γαλλική αντίσταση κατά των ναζί. Με άλλα λόγια, αυτή η γυναίκα χρειάστηκε να κρυφτεί δύο φορές στη ζωή της πίσω από ένα ψευδώνυμο: τη μια για να προστατευτεί από τους ναζί και τη δεύτερη για να περιγράψει τις ερωτικές φαντασιώσεις της.
Κάποιες έρευνες πάνω στο πορνό έχουν δείξει ότι ορισμένες φαντασιώσεις συνδέονται με διαταραχές στην προσωπικότητα του ατόμου. Αλλά δε συμφωνούν όλοι οι ερευνητές. Ένας από αυτούς είναι και ο Ντέιβιντ Λόφτους, συγγραφέας του βιβλίου Watching sex: How men really respond to pornography (Παρακολουθώντας σκηνές σεξ: Η πραγματική αντίδραση των αντρών στην πορνογραφία). Βεβαιώνει ότι, όσο κι αν μελέτησε τις βιοχημικές αντιδράσεις των ανθρώπων, προσπαθώντας να συνδέσει την προσωπικότητα και τη συμπεριφορά τους με τον τρόπο που αυτοί ανταποκρίνονται στο πορνό, δεν κατάφερε να εντοπίσει κανέναν συσχετισμό. Με λίγα λόγια, δεν είμαστε οι ερωτικές φαντασιώσεις μας.

2. Γιατί λογοκρίνεται η πορνογραφία;
Στις 26 Ιουνίου του 1995 εκτέθηκε για πρώτη φορά στο Μουσείο Ορσέ του Παρισιού ο πίνακας του Γκουστάβ Κουρμπέ Η προέλευση του κόσμου, τον οποίο για 130 χρόνια θαύμαζαν μόνο οι κληρονόμοι του καλλιτέχνη. Η ιστορία αυτού του έργου, που απεικονίζει με εντυπωσιακό ρεαλισμό το αιδοίο της ερωμένης του ζωγράφου, δείχνει χαρακτηριστικά με πόση μυστικότητα αντιμετωπίζει ο κόσμος ό,τι θεωρεί πορνογραφικό.
Σύμφωνα με κάποιους ιστορικούς, ο όρος «πορνογραφία» διαδόθηκε στον πολιτισμό μας στα τέλη του δέκατου όγδοου και στις αρχές του δέκατου ένατου αιώνα. Παλαιότερα οι αναπαραστάσεις έπρεπε να έχουν είτε θρησκευτικό χαρακτήρα (να εξυμνούν τη γονιμότητα), είτε πολιτικό χαρακτήρα (να σατιρίζουν τους ευγενείς, τους ιερείς και άλλους εκπροσώπους της άρχουσας τάξης) προκειμένου να λειτουργούν ως μέσο σεξουαλικής διέγερσης.
Ιαπωνικό μπικίνι. Άλλοι υποστηρίζουν ότι η πορνογραφία συνδέεται με την ανάδυση του μοντερνισμού και το πάθος κάποιων ανθρώπων να αμφισβητήσουν παγιωμένες αντιλήψεις. Η λογοκρισία, από την άλλη, συνδέεται με την προσπάθεια καταστολής οποιασδήποτε καινοτομίας. Βάσει αυτής της φιλοσοφίας, η Λιν Χαντ επισημαίνει ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας κάποιοι προσπαθούν να εμποδίσουν όσους θεωρούνται επικίνδυνοι για την ανατροπή της εξουσίας να αποκτήσουν πρόσβαση σε πορνογραφικό υλικό. Η υπόθεση ότι η λογοκρισία δεν οφείλεται μόνο στον ερωτικό χαρακτήρα της πορνογραφίας ίσως εξηγεί και το γεγονός ότι τα κριτήριά της διαφοροποιούνται συνεχώς. Ένα παράδειγμα είναι η μελέτη του ελέγχου των χεντάι (ερωτικά κόμικς και κινούμενα σχέδια) από το ιαπωνικό κράτος. Μέχρι το 1994 υπήρχε ένας νόμος που απαγόρευε την αναπαράσταση του τριχωτού του αιδοίου. Οι δημιουργοί των κόμικς άρχισαν να ζωγραφίζουν αυτή την περιοχή του σώματος αποτριχωμένη, δίνοντας έναν παιδικό χαρακτήρα στους πρωταγωνιστές τους! Γεγονός που προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στη λογοκρισία της Δύσης...

3. Υπάρχει πορνό για γυναίκες;
Κάποιοι σκηνοθέτες επιχειρούν να δώσουν το δικό τους ορισμό. Όπως για παράδειγμα η Έρικα Λαστ, η Σουηδή σκηνοθέτιδα της βραβευμένης ταινίας Five stories for her (Πέντε ιστορίες για εκείνη) και συγγραφέας του βιβλίου Porn for women (Πορνό για γυναίκες). Όπως υποστηρίζει, η διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι «το δικό μας πορνό επικεντρώνεται στην οικειότητα και τη σχέση μεταξύ του ζευγαριού, ενώ το δικό τους στη διείσδυση και την εκσπερμάτιση».
Ο Γιώργος Β., ιδιοκτήτης καταστήματος ερωτικών ειδών, αναφέρεται στις απαιτήσεις του κοινού: «Η διαφορά ανάμεσα στα δύο φύλα φαίνεται και από το τι ζητάει ο καθένας. Εκείνες ενδιαφέρονται κυρίως για κάτι ξεχωριστό, ίσως λιγότερο προσποιητό. Στις γυναίκες δεν αρέσουν τα περισσότερα πορνό. Στους άντρες, αντιθέτως, είναι ελάχιστα εκείνα που δεν αρέσουν. Πιστεύω ότι το λεγόμενο πορνό για γυναίκες είναι δημοφιλές σε ζευγάρια που θέλουν κάτι παραπάνω από μια καλή ιδέα για να περάσουν στην ερωτική πράξη. Πάντως οι περισσότεροι παραγωγοί πορνό δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα να δείξουν τη συναισθηματική σχέση του ζευγαριού: ξέρουν ότι οι πελάτες τους θα περνούσαν αυτές τις σκηνές σε fast forward, για να φτάσουν κατευθείαν στο “ψητό”».
Η εποχή του μετα-πορνό. Ωστόσο για κάποιες ακτιβίστριες δεν έχει νόημα να μιλάμε για γυναικείο πορνό. Μια από αυτές είναι και η Ισπανίδα Μαρία Λιόπις, εκπρόσωπος του κινήματος του μετα-πορνό, το οποίο θεωρεί το σεξ ως μια εναλλακτική φεμινιστική ευχαρίστηση, έξω από ταμπού και απαγορεύσεις. Η Λιόπις είναι κατηγορηματική: «Το γυναικείο πορνό είναι ένα φτηνό βιομηχανικό κατασκεύασμα. Συνήθως σχετίζεται με το softcore, με σενάρια που έχουν πλοκή, τρυφερότητα και ρομαντισμό. Κι όμως, το hardcore πορνό έχει μεγάλη ζήτηση στο γυναικείο φύλο, γιατί αρέσει σε πάρα πολλές γυναίκες. Ενώ η συμβατική πορνογραφία προσφέρει τη συνηθισμένη ευχαρίστηση και ηδονή, το μετα-πορνό καταφέρνει μια βαθιά τομή, ανατρέπει τις συμβατικές δομές και μας ωθεί να θέσουμε την ερωτική επιθυμία μας σε νέες βάσεις. Είναι δύσκολο, και σε πολλές περιπτώσεις δεν το καταφέρνει. Τότε εμείς σχολιάζουμε: “Mα αυτό δεν είναι πορνό!”».

4. Ποιο είναι το μέλλον της πορνογραφίας;
Παρατηρώντας τη σύγχρονη κοινωνία, διαπιστώνουμε δύο αντίρροπες τάσεις. Από τη μια, η σημαντική επίδραση που έχει το πορνό στην οικονομία θα μπορούσε να το μετατρέψει σε μαζικό θέαμα. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο Σέρχιο Οκτάβιο Κοντρέρας, επικοινωνιολόγος από το Εθνικό Αυτόνομο Πανεπιστήμιο του Μεξικού, στο βιβλίο του Telebasura. Pornografia de lo Efimero (Τηλεσκουπίδια. Πορνογραφία του Εφήμερου): «Στο Μεγάλο Αδελφό του Ηνωμένου Βασιλείου, η εφημερίδα ταμπλόιντ Sun πρόσφερε 80.000 δολάρια στον παίκτη που είχε ερωτικές επαφές μπροστά στην κάμερα. Στην Ιαπωνία, η εκπομπή Peep Room προσφέρει δωρεάν διαμονή σε ξενοδοχείο του Τόκιο με όλα τα έξοδα πληρωμένα σε όσες δεχτούν να βιντεοσκοπηθούν ενώ αυτοϊκανοποιούνται ή κάνουν έρωτα».
Ώρα για δράση! Από την άλλη, στην εποχή μας κερδίζουν διαρκώς έδαφος φαινόμενα όπως η χρήση της webcam και το ερασιτεχνικό πορνό. Παρ’ όλο που εδώ και αιώνες ο άνθρωπος αποδεδειγμένα απολαμβάνει να παρακολουθεί τον εαυτό του και να επιδεικνύεται την ώρα της ερωτικής πράξης (ακόμη και στην αρχαία Πομπηία τα σπίτια είχαν καθρέφτες στους τοίχους), η σύγχρονη τεχνολογία προσφέρει νέες δυνατότητες. Σήμερα όλο και περισσότερα ζευγάρια κάνουν έρωτα υπό το άγρυπνο βλέμμα μιας webcam και στη συνέχεια ανεβάζουν τη σπιτική ταινία τους στο διαδίκτυο. Κάτι παραπάνω ήξερε και ο Βρετανός συγγραφέας Άλντους Χάξλεϊ όταν έγραφε: «Τον κόσμο δεν τον αλλάζουν οι ιδεολογίες. Τον αλλάζουν οι τεχνολογίες»

Η Panasonic ανακοινώνει σκληροτράχηλο tablet

panasonicCFH1.jpg

Η αγορά των tablet PCs αναμένεται να γνωρίσει μεγάλη άνθιση μέσα στο 2010 και τα πρώτα μοντέλα έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους. Μη νομίζετε, πάντως, ότι θα βλέπουμε μόνο κλώνους του iPad. Η Panasonic ανακοίνωσε ένα νέο tablet, το οποίο προορίζεται για ειδικές αποστολές κι αυτό είναι κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα στο design του.

Το ToughBook CF-H1 απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες που περνούν πολλή ώρα σε εξωτερικούς χώρους. Διαθέτει οθόνη 10,4 ιντσών, η οποία ελαχιστοποιεί τις αντανακλάσεις του ήλιου και είναι ευανάγνωστη ακόμα και σε πολύ φως. Φυσικά, μιλάμε για οθόνη αφής, η ανάλυση της οποίας έχει οριστεί στο πρότυπο 1024x768.

Τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν επεξεργαστή Intel στα 1.86GHz, 2GB RAM, solid-state drive 64GB και λειτουργικό σύστημα Windows 7. Η μπαταρία αντέχει 6 ώρες, σύμφωνα με την Panasonic, ενώ υπάρχουν επίσης κάμερα 2 megapixels, Wi-Fi και Bluetooth 2.1.

Κι όπως κάθε rugged gadget, έτσι και το CF-H1 έχει όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις για προστασία από τις δονήσεις, την υγρασία, το υψόμετρο, τη θερμοκρασία και το νερό. Όχι, παίζουμε!

Μέσα στο επόμενο διάστημα η Panasonic θα ανακοινώσει την ημερομηνία διάθεσης και την τιμή του νέου tablet.

Πηγή: electronista

Θαλάσσια παγίδα για το διοξείδιο του άνθρακα

Η αποθήκευση διοξειδίου του άνθρακα κάτω από τον βυθό της θάλασσας θα μπορούσε να βοηθήσει στην προσπάθεια για επιβράδυνση της παγκόσμιας υπερθέρμανσης, υποστηρίζουν Αμερικανοί επιστήμονες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που προτείνεται αυτή η λύση. Προηγούμενες ιδέες αφορούσαν σε α) χημική μετατροπή του διοξειδίου του άνθρακα σε στέρεα ή υγρή μορφή και μετέπειτα αποθήκευσή του, β) αποθήκευση του διοξειδίου του άνθρακα σε λιθανθρακοφόρα κοιτάσματα, γ) τοποθέτησή του στο βυθό των ωκεανών. Ωστόσο όλες οι προτάσεις είχαν εγείρει σοβαρές αντιδράσεις, κυρίως εξαιτίας του κινδύνου διαρροής.

Η αμερικανική ερευνητική ομάδα αναφέρει σε δημοσίευμά της στο έντυπο Proceedings of the National Academy of Sciences ότι με την υπάρχουσα τεχνολογία δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας. Το διοξείδιο του άνθρακα μπορεί να διοχετευθεί υπογείως σε βάθος 3.000 μέτρων και στη συνέχεια να μεταφερθεί κάτω από τον θαλάσσιο βυθό.

Όπως ισχυρίζονται, οι μεγάλες πιέσεις και οι χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν, θα υγροποιήσουν το διοξείδιο του άνθρακα. Πειράματα έδειξαν ότι τα μόρια του νερού θα δράσουν σαν «κλουβιά» που θα εγκλωβίσουν τα μόρια του διοξειδίου του άνθρακα. Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτό διασφαλίζει ότι οι ρύποι θα παραμείνουν κάτω από τα ιζήματα, ακόμη και σε περιπτώσεις πολύ ισχυρών σεισμών.

Ένα ακόμη πλεονέκτημα αποτελεί η σχεδόν απεριόριστη αποθηκευτική δυνατότητα. Μόνο στις ΗΠΑ, οι ετήσιες εκπομπές ρύπων μπορούν να περιέχονται σε μόλις 80 τετραγωνικά χιλιόμετρα θαλάσσιου βυθού.
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory