Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τρίτη, 27 Απριλίου 2010

SEXY AND HOT .... στην παραλιαΟλόκληρη η gallery στην Agenda του Rc-Cafe

Εκλεισαν το thenewsbus και το exypno‏ ;;;;;


εδώ και μερικές ώρες τα ιστολόγια

thenewsbus.blogspot.com ,

exypno.blogspot.com

εξετάζονται για παραβίαση των όρων blogger

Παρακαλώ αν θέλετε και μπορείτε διαδώστε το

Η σωστή ώρα για σεξ


Ακολουθήστε το βιολογικό ρολόι σας και ανακαλύψτε την κατάλληλη στιγμή, ώρα ή εποχή για να απολαύσετε τον έρωτά σας.

Έχετε όρεξη για σεξ αμέσως μόλις ξυπνάτε το πρωί ή είστε βραδινός τύπος... και στο κρεβάτι; Κι όμως, το σεξ δεν είναι αποκλειστικά και μόνο εγκεφαλική υπόθεση. Όπως επιβεβαιώνει η επιστήμη, η σεξουαλική διάθεσή μας ρυθμίζεται και από βιολογικούς παράγοντες. Επομένως, έχει τους δικούς της ρυθμούς και ακολουθεί εποχικούς, μηνιαίους και εικοσιτετρώρους κύκλους. Αυτό, ούτε λίγο ούτε πολύ, σημαίνει ότι το σεξ έχει το δικό του βιολογικό ρολόι, γεγονός που εξηγεί γιατί άλλοτε νιώθουμε ερωτικά και άλλοτε όχι.

Χειμώνα ή καλοκαίρι;
Για τις γυναίκες η άνοιξη είναι η πιο ερωτική εποχή, αφού τότε ανεβαίνουν τα επίπεδα των ορμονών που ενισχύουν τη σεξουαλική επιθυμία. Για τους άντρες, από την άλλη, η μεγαλύτερη αύξηση της τεστοστερόνης σημειώνεται το φθινόπωρο. Και για τα δύο φύλα, ωστόσο, η διάθεση για σεξ χτυπάει κόκκινο το καλοκαίρι, ιδιαίτερα για τους κατοίκους χωρών με εύκρατο κλίμα. Η άνοδος της θερμοκρασίας προκαλεί έκκριση ενδορφινών, οι οποίες φτιάχνουν τη διάθεση και ενισχύουν την ερωτική επιθυμία. Εξάλλου, το καλοκαίρι ντυνόμαστε πιο ελαφριά, οπότε αυξάνονται και τα διεγερτικά οπτικά ερεθίσματα.

Πρωί ή βράδυ;
Πολλοι άνθρωποι έχουν περισσότερη όρεξη για σεξ το πρωί. Ιδιαίτερα οι άντρες, καθώς τα επίπεδα της τεστοστερόνης είναι κατά 30% υψηλότερα 7-8 το πρωί. Εξάλλου, η διάθεσή τους για σεξ μπορεί να συνδέεται και με την πιθανή πρωινή στύση, η οποία συχνά εξασφαλίζει καλύτερες επιδόσεις. Μάλιστα, όταν ξυπνάμε, ο εγκέφαλος είναι ακόμα σε κατάσταση ύπνου, απαλλαγμένος από αγχωτικές σκέψεις που μειώνουν τη libido. Το βράδυ, απεναντίας, πολλές φορές η διάθεση για σεξ σαμποτάρεται από την κούραση και το άγχος. Οι γυναίκες, ωστόσο, δεν δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στο πρωινό σεξ. Αν σας αρέσει λοιπόν περισσότερο το βραδινό σεξ, οι ειδικοί της χρονοβιολογίας προτείνουν ως καλύτερη ώρα τις 10-10:30 μ.μ. Κι αυτό γιατί το σεξ το βράδυ, ιδιαίτερα όταν ακολουθεί οργασμός, εξασφαλίζει βαθιά χαλάρωση και διευκολύνει τον ύπνο.

Μεσημέρι ή απόγευμα;
Η ιδανική ώρα για σεξ είναι μεταξύ 5 και 7 το απόγευμα. Τότε, έχουμε χωνέψει πλήρως το μεσημεριανό γεύμα και είμαστε γεμάτοι ενέργεια. Επίσης, τα επίπεδα της σεροτονίνης, της ορμόνης της καλής διάθεσης, αυξάνονται τις απογευματινές ώρες, ανεβάζοντας και την ερωτική διάθεση. Η φύση λοιπόν δίνει ώθηση στη libido το απόγευμα. Αντίθετα, περίπου στις 1-2 το μεσημέρι είναι η χειρότερη ώρα. Τότε, είτε πρόκειται να φάτε, άρα πεινάτε και η ενέργειά σας είναι πεσμένη, είτε έχετε ήδη φάει και βρίσκεστε στη χώνεψη, που προκαλεί νύστα.

Δευτέρα ή Παρασκευή;
Η σεξουαλική συμπεριφορά των γυναικών επηρεάζεται από παράγοντες που σχετίζονται με την ωορρηξία. Πιο συγκεκριμένα, έχουν εντονότερη διάθεση για σεξ τις 6 ημέρες που προηγούνται της ωορρηξίας. Η επιστημονική εξήγηση; Με την ωορρηξία ανεβαίνουν τα επίπεδα των οιστρογόνων και της προγεστερόνης, ορμονών που ενισχύουν την ερωτική επιθυμία.Τότε, οι γυναίκες βρίσκονται στη γονιμότερη φάση του κύκλου, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι οι βιολογικοί μηχανισμοί στοχεύουν στην αναπαραγωγή του είδους. Μάλιστα, τις γόνιμες ημέρες, με τις φερορμόνες που αναδίδουν από την επιδερμίδα τους, προσελκύουν περισσότερο τους συντρόφους τους.

.................................................................................................................
Η Βάσω Ιωάννου είναι δημοσιογράφος και αρθρογραφεί στον περιοδικό τύπο σε θέματα σχέσεων και ψυχολογίας. Στο θέμα συνεργαστήκαν: * Ελένη Παπαγιαννίδου, κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος, PhD, ειδική σε θέματα Βιοχημείας και Βιορυθμών * Γιώργος Βυνάκος, κλινικός ψυχολόγος, σεξοθεραπευτής, διευθυντής του Τμήματος Σεξοθεραπείας του Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου

Φωτεινά μαξιλάρια‏

Μαξιλάρι για πολλές χρήσεις απο το να κοιμάσε μέχρι και φωτιστικό μπορείς να το κάνεις.
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

allday-news

ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΑ

Τα προβιοτικά είναι ζωντανά βακτήρια , κατά βάση βακτήρια του γαλακτικού οξέως που μπορούν και επιβιώνουν κατά το πέρασμα τους από την γαστρεντερική οδό και αποφέρουν οφέλη στον ανθρώπινο οργανισμό. Στον ανθρώπινο γαστρεντερικό σωλήνα υπάρχει πλήθος τέτοιων βακτηριδίων που συνιστούν την λεγόμενη μικροβιακή χλωρίδα.
Μπορούν να καλλιεργηθούν και να και να προστεθούν στα τρόφιμα όπως στο γιαούρτι και στο γάλα ή σε διατροφικά συμπληρώματα .

Πότε είναι χρήσιμα
- στην χρήση αντιβιοτικών λόγω λοιμώξεων (παραδοσιακό γιαούρτι και έως και 15 μέρες μετά το τέλος της θεραπείας)
- σαν πρόληψη ενάντια στις τροφικές δηλητηριάσεις ( όταν ταξιδεύουμε σε χώρες του του λεγόμενου τρίτου κόσμου)
- σε όλες τις γυναίκες μετά τα 45
- σε όσους έχουν υπερχοληστεριναιμία
- σε άτομα που ακολουθούν ακτινοθεραπεία (ανεξάρτητα από την αρχική αιτία)
- στις γυναίκες που παθαίνουν συχνά γυναικολογικές ή ουρολογικές λοιμώξεις

Πότε είναι απαραίτητα
Όταν υπάρχουν σοβαρά χρόνια προβλήματα του πεπτικού συστήματος (όλες οι μορφές κολίτιδας , δυσκοιλιότητα , φλεγμονώδεις παθήσεις του εντέρου κτλ)
Και όταν υπάρχουν συστηματικές χρόνιες λοιμώξεις , ειδικά από μύκητες του είδους Candida Albicans

Lactobacillus acidophilus : είναι ο κύριος ένοικος στο λεπτό μας έντερο παράγει λακτάση , καταπολεμά βλαπτικά βακτήρίδια και μύκητες όπως candida και βοηθά στην μείωση χοληστερόλης.

Lactobacillus bulgaricus είναι το βακτήριο που μαζί με το streptococcus thermophilus δημιουργούν την ζύμωση στο γάλα και παράγουν το γιαούρτι.

Bifidobacterium bifidum και Bifidobacterium longum κατοικούν κυρίως στο παχύ έντερο , βρίσκονται όμως και στο τέλος του λεπτού εντέρου και στον κόλπο Ο πληθυσμός τους αργά και σταθερά μειώνεται όσο ό άνθρωπος γερνάει .Δημιουργούν ένα έντονα όξινο περιβάλλον στο έντερο , έτσι ώστε να μην μπορούν να επιζήσουν άλλα επιβλαβή βακτήρια.

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο The Lancet τα προβιοτικά μπορεί να αποβούν μοιραία για τους ασθενείς με οξεία παγκρεατίτιδα.

Παπουτσή Ιουλία Κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος

Ανθρωποθυσίες!
Αρχαιολογικά ευρήματα δείχνουν ότι πολλοί προκολομβιανοί λαοί στην Κεντρική και τη Νότια Αμερική έκαναν ανθρωποθυσίες στους θεούς, όχι μόνο στο πλαίσιο θρησκευτικών τελετών, αλλά και ως ένα μέσο πολιτικής πίεσης, έμμεσης τρομοκράτησης των γειτονικών φυλών. Ήταν ένα μέσο απόλυτης κυριαρχίας.

Τα 200 σώματα που ήρθαν στο φως στα μέσα του 2002 πρέπει να κείτονται πάνω από έξι αιώνες σε εκείνη την απομονωμένη πεδιάδα: με τα χέρια και τα μάτια τους δεμένα, παραταγμένα προσεκτικά το ένα πλάι στο άλλο, σχημάτιζαν μια ευθεία γραμμή με κατεύθυνση προς τον ωκεανό. Έφεραν ακόμη έκδηλα τα σημάδια του πόνου και της αγωνίας, όταν ανακαλύφθηκαν από μια ομάδα του Εθνικού Ιδρύματος Πολιτισμού του Περού, 275 χιλιόμετρα βόρεια της Λίμας. Ο αρχαιολόγος Έκτωρ Γουέιλντ, επικεφαλής της αποστολής, δεν είχε πολλές αμφιβολίες σχετικά με την αιτία του θανάτου τους: επρόκειτο για τα λείψανα φτωχών ψαράδων που θυσιάστηκαν από τους Τσιμού στον Νι, το θεό της θάλασσας, γύρω στο 1350 μ.Χ.

Διαδεδομένες πρακτικές
Το μόνο ασυνήθιστο στοιχείο στο μακάβριο εύρημα είναι ο μεγάλος αριθμός των θυμάτων. Στο παρελθόν η τελετουργία της ανθρωποθυσίας ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένη σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης. Τη χρησιμοποίησαν διάφοροι λαοί, για να εξευμενίσουν ή να ευχαριστήσουν τους θεούς τους, να πετύχουν την εύνοια των πνευμάτων ή να βρουν μαγικές λύσεις σε προβλήματα. Ωστόσο, μόνο κάποιοι προκολομβιανοί πολιτισμοί της Κεντρικής και της Νότιας Αμερικής τής έδιναν τέτοια σημασία. Πρόβαιναν σε ανθρωποθυσίες με τόση σκληρότητα και σε τέτοια έκταση, που δίχως αυτές φαίνεται να μην είχαν λόγο ύπαρξης πολλές πολιτισμικές, θρησκευτικές και οικονομικές δομές τους. Οι Ίνκας, οι Ολμέκοι, οι Τολτέκοι και οι Μάγιας, όλοι έκαναν ανθρωποθυσίες με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Μπορούμε να ακολουθήσουμε τα ίχνη τους από τους πρόποδες του βουνού Αμπάτο στο Περού, όπου το 1995 ο ανθρωπολόγος Γιόχαν Ράινχαρντ ανακάλυψε την Κόρη των Πάγων, τη μούμια μιας κοπέλας που είχε θυσιαστεί από ιερείς των Ίνκας, για να καταλήξουμε στην Ιερή Χαράδρα του Τσιτσέν Ιτζά στο Γιουκατάν, όπου κείτονται τα σώματα πολλών θυσιασμένων ανθρώπων. Όλοι αυτοί οι πολιτισμοί, διαποτισμένοι με την αντίληψη ενός κυκλικού χρόνου, πραγματοποιούσαν ανθρωποθυσίες για να συνεχίσει το σύμπαν να κινείται, καθώς πίστευαν ότι μόνο το αίμα θα μπορούσε να του δώσει την απαραίτητη ορμή.

Σαν ταινία τρόμου
Οι Μάγιας, για παράδειγμα, έκοβαν τους λοβούς των αφτιών, τη γλώσσα, ακόμη και το πέος, με μαχαίρια ή ακονισμένα κόκαλα και ράντιζαν με αίμα τα αναθήματα που προσέφεραν στα είδωλα των θεών τους. Μάλιστα, σε περιόδους κρίσης ή μετά από συγκεκριμένες τελετές, όπως το παιχνίδι της μπάλας, που κάποιες φορές κατέληγε στο θάνατο του ηττημένου, πρόβαιναν σε ανθρωποθυσίες.

Οι θεότητες των Αζτέκων, από την άλλη, φαίνεται να είχαν μια άσβεστη δίψα για αίμα. Μέσα από τους ελάχιστους κώδικες που διασώθηκαν, τα ημερολόγια και τις αφηγήσεις κονκισταδόρων και χρονικογράφων, όπως του Μπερνάλ Ντίας ντελ Καστίγιο, ή ιεραποστόλων, όπως του Χοσέ ντε Ακόστα και κυρίως του φραγκισκανού μοναχού Μπερναρντίνο ντε Σαγκούν, έχουν φτάσει μέχρι τις ημέρες μας περιγραφές των βάρβαρων τελετών που πραγματοποιούσαν οι Αζτέκοι ιερείς. Σε καθεμία από τις 18 γιορτές τους, όπως και σε κάθε περίσταση με συμβολικό χαρακτήρα, θυσίαζαν ανθρώπους.

Η καρδιά του κόσμου
Οι Μεξικανοί πίστευαν ότι το σύμπαν θα σταματούσε να κινείται στο τέλος κάθε Νέας Φωτιάς, ενός κύκλου που διαρκούσε 52 χρόνια, αν οι θεοί δεν ένιωθαν αρκετά δυνατοί. Για να τους δώσουν δύναμη, εκτελούσαν μια ιεροτελεστία που ανάγεται στο πολύ μακρινό παρελθόν. Κατά τη διάρκειά της, έσβηναν όλες τις φωτιές στον οικισμό και έκαναν νυχτερινές ανθρωποθυσίες. Όταν άρχιζε να χαράζει, καταλάβαιναν ότι οι προσπάθειές τους είχαν στεφθεί με επιτυχία: ο κόσμος είχε πάρει παράταση για ακόμη 52 χρόνια! Τότε, άναβαν μια φωτιά πάνω από το σώμα του νεκρού και μετέφεραν τη φλόγα σε όλες τις κατοικίες.

Όπως υποστηρίζει ο Μιγκέλ Μποτέγια, διευθυντής του τμήματος Ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο της Γρανάδας, που μελετά το θέμα εδώ και 15 χρόνια, «σχεδόν πάντα, η ανθρωποθυσία, με όποιον τρόπο κι αν γινόταν (καίγοντας το θύμα, τρυπώντας το με βέλη, χτυπώντας το κ.λπ.), κατέληγε στην αφαίρεση της καρδιάς του». Πολλοί λαοί της Κεντρικής Αμερικής πίστευαν ότι αυτό το όργανο συγκέντρωνε την ενέργεια που κρατούσε τον κόσμο ζωντανό. Θεωρούσαν λοιπόν ότι με την απόσπασή του ευχαριστούσαν ιδιαίτερα τη θεότητα προς τιμήν της οποίας γινόταν η θυσία.

Σε αυτή τη μακάβρια πρακτική συνήθως συμμετείχαν πάνω από δύο άτομα. Συχνά έβαφαν το θύμα με γαλάζια μπογιά –σύμβολο της θυσίας– και το ανέβαζαν στην κορυφή του ναού. Στη συνέχεια, το ξάπλωναν πάνω σε μια πλατιά πέτρα ή πλάκα και οι ιερείς το κρατούσαν σφιχτά. Όπως συμπληρώνει ο Μιγκέλ Μποτέγια, «παρ’ όλο που οι πηγές αναφέρουν ότι σε πολλές περιπτώσεις κατά την τελετή χρησιμοποιούσαν μαχαίρια από πυρόλιθο ή οψιδιανό, δεν γνωρίζω αν έφτιαχναν εργαλεία με το δεύτερο υλικό». Ούτε οι περιγραφές που παρουσιάζουν τους θυσιαστές να ανοίγουν το θώρακα του θύματος έχουν επιβεβαιωθεί: «Στην πραγματικότητα, ξεκινούσαν από το πάνω μέρος της κοιλιάς, κόβοντας το θωρακικό διάφραγμα και φτάνοντας μέχρι την καρδιά, την οποία αφαιρούσαν ενώ ακόμη, κυριολεκτικά, παλλόταν. Αυτή η διαδικασία διαρκούσε λιγότερο από ένα λεπτό. Θα ήταν αδύνατο να πριονίσουν το θώρακα με αυτά τα λεπτά μαχαίρια και τις λεπίδες, τα οποία θα καταστρέφονταν αν έρχονταν σε επαφή με το στέρνο ή τα πλευρά», εξηγεί ο Μποτέγια.

Τίποτα δεν πάει... χαμένο
Μόλις τελείωνε η θυσία, συνήθως τοποθετούσαν την καρδιά σε μια κοιλότητα του αγάλματος που αναπαριστούσε τον τιμώμενο θεό. Το υπόλοιπο σώμα του νεκρού αφηνόταν να κατρακυλήσει στις σκάλες του ναού, μέχρι τη βάση του, από όπου το περισυνέλλεγαν. Με τα εντόσθια τάιζαν τα θηρία, ενώ τεμάχιζαν το κρέας. Αφαιρούσαν το δέρμα του κεφαλιού και τοποθετούσαν το κρανίο στον tzompantli, ένα μεγάλο βωμό φτιαγμένο ειδικά για αυτόν το σκοπό.

Το 1487 οι Αζτέκοι, μετά την αποπεράτωση της Μεγάλης Πυραμίδας του Τενοτστιτλάν, για να την καθαγιάσουν, θυσίασαν 80.400 ανθρώπους σε 20 σφαγές που έγιναν μέσα σε 4 ημέρες. Ήταν τέτοιο το μέγεθος της τελετής που όσοι επρόκειτο να θυσιαστούν έπρεπε να περιμένουν τη σειρά τους σχηματίζοντας ουρές που γέμιζαν τους δρόμους. Ο ιστορικός Βίκτορ Ντέιβις Χάνσον, μελετητής των πολεμικών τεχνικών της αρχαιότητας και συγγραφέας του βιβλίου Σφαγή και πολιτισμός (Εκδόσεις Κάκτος), τονίζει ότι η συγκεκριμένη μαζική σφαγή, όπου εκτιμάται ότι θυσιάζονταν 14 άνθρωποι το λεπτό, ξεπερνά σε μέγεθος ακόμη και τις ομαδικές εκτελέσεις στα ναζιστικά στρατόπεδα του Άουσβιτς ή του Νταχάου. Οι ναζί, όταν πέτυχαν τη μέγιστη «αποδοτικότητά» τους, μπορούσαν να θανατώσουν μέσα σε μία ημέρα 19.000 ανθρώπους, «δουλεύοντας» 24 ώρες το 24ωρο και μάλιστα χρησιμοποιώντας πολύ πιο εξελιγμένες τεχνικές. Γεγονός που μας προκαλεί υποψίες ότι ενδεχομένως να υπάρχει μια δόση υπερβολής στην ιστορία των Αζτέκων ή ακόμη πως τα γεγονότα μπορεί να μεγαλοποιήθηκαν για λόγους προπαγάνδας.

Τελετή-θεσμός
Πενήντα χρόνια μετά τη μαζική σφαγή στο Τενοτστιτλάν, ο Μπερνάλ Ντίας ντελ Καστίγιο αφηγούνταν ότι είδε χιλιάδες κρανία στους tzompantli των μεγαλύτερων ναών της πόλης. Οι ειδικοί θεωρούν αυτό τον αριθμό δυσανάλογο, δεδομένου μάλιστα ότι οι ανασκαφές που πραγματοποιήθηκαν κοντά στην πόλη, στο Τλατελόλκο, έφεραν στο φως μόλις 300 κρανία θυμάτων ανθρωποθυσίας.

Οι ανθρωποθυσίες μετρούσαν πλέον αρκετούς αιώνες «ζωής», όταν οι κονκισταδόρες πάτησαν το πόδι τους στο Νέο Κόσμο. Όπως υποστηρίζει ο Μιγκέλ Μποτέγια, «τα πιο παλιά ευρήματα στην Κεντρική Αμερική χρονολογούνται από την προκλασική περίοδο, η οποία άρχισε περίπου το 2500 π.Χ. για να τελειώσει τον 3ο αιώνα μ.Χ. Θα μπορούσαν να ανάγονται στην εποχή που δημιουργήθηκαν σύνθετες κοινωνίες, οι οποίες βασίζονταν στην καλλιέργεια καλαμποκιού».

Όπως και να έχουν τα πράγματα, στα τέλη του 15ου αιώνα αυτές οι τελετές είχαν γίνει πλέον θεσμός. Με τη συμβολή του ισχυρού ηγέτη Τλακαελέλ, ο οποίος εισήγαγε πολλές μεταρρυθμίσεις, αναδείχτηκαν σε εξαιρετικά σημαντικό στοιχείο του πολιτισμού των Αζτέκων, όχι μόνο για θρησκευτικούς αλλά και για πολιτικούς λόγους.

Κάποια κείμενα, όπως οι Αφηγήσεις του ανώνυμου κονκισταδόρου, αναφέρουν ότι πολλές θυσίες ήταν εθελοντικές. Το εν λόγω χειρόγραφο επισημαίνει ότι «αυτοί οι άνθρωποι είναι οι πιο αφοσιωμένοι στη θρησκεία τους, σε τέτοιο βαθμό που ζητούν να θυσιαστούν για τη σωτηρία της ψυχής τους, χύνοντας αίμα ως ανάθημα στα είδωλα των θεών τους». Όμως, ορισμένοι ανθρωπολόγοι υποστηρίζουν ότι η θρησκευτική πίστη από μόνη της δεν μπορεί να δικαιολογήσει την κλίμακα στην οποία γίνονταν θυσίες στην κοινωνία των Αζτέκων. Στην Ινδία για παράδειγμα, για να εξευμενίσουν την Κάλι, την πιο αιμοδιψή των θεοτήτων τους, αρκούσε να θυσιάσουν μία ανθρώπινη ζωή ανά μερικά χρόνια. Ποια είναι λοιπόν η αλήθεια για τους ιθαγενείς του Μεξικού;

Μέσο τρομοκρατίας...
Μια θεωρία σχετικά με τις μαζικές θυσίες προτείνει ότι αποτελούσαν ένα είδος ομαδικής ψυχοθεραπείας, δεδομένου ότι αυτές οι μαγικές ιεροτελεστίες είχαν ως στόχο να εμποδίσουν φυσικές καταστροφές. Ο Έρικ Πέτιφερ, ερευνητής του τμήματος Ψυχολογίας στο καναδικό Πανεπιστήμιο Σάιμον Φρέιζερ, τονίζει ότι θα μπορούσαμε να τις μελετήσουμε και από οικονομική σκοπιά. Κατά τη γνώμη του, οι ανθρωποθυσίες συνιστούσαν έναν τρόπο «πληρωμής» που είχε επιλέξει το Τενοτστιτλάν για να διατηρεί την κυριαρχία του στις γειτονικές κοινότητες, καθώς το ίδιο δεν ήταν οικονομικά αυτάρκες. «Η δίψα των θεών ήταν η δίψα του Τενοτστιτλάν για εξουσία», εξηγεί ο ερευνητής. «Αντί να επιβληθεί με αγαθά και υπηρεσίες, επέλεγε να θυσιάσει τους υπηκόους του». Η θυσία θα μπορούσε λοιπόν να θεωρηθεί ένα μέσο τρομοκρατίας. Οι ευγενείς από άλλες κοινότητες που προσκαλούνταν σε αυτές τις βάρβαρες τελετές έβλεπαν με τα ίδια τους τα μάτια τι θα πάθαιναν και εκείνοι αν αποφάσιζαν να στραφούν εναντίον των Αζτέκων.

Η γαλλικής καταγωγής εθνολόγος Λορέτ Σεζούρ, η οποία μελέτησε για τέσσερις δεκαετίες τα ευρήματα της Τεοτιχουακάν για λογαριασμό του Εθνικού Ιδρύματος Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Μεξικού, υποστήριζε ότι όποιος τολμούσε να φωνάξει ή να κλάψει κατά τη διάρκεια μιας θυσίας τιμωρούνταν σκληρά. Όταν αφαιρούσαν την καρδιά του θύματος, οι ευγενείς των γειτονικών οικισμών σάστιζαν και επέστρεφαν στα χωριά τους τρομοκρατημένοι. Με αυτό τον τρόπο, οι ανθρωποθυσίες διαιώνιζαν το μύθο της απόλυτης κυριαρχίας εκείνων που τις ασκούσαν.

...και κοινωνικής καταξίωσης
Η θεωρία ότι όποιος έφερνε αιχμαλώτους για θυσία αποκτούσε κύρος επίσης εξηγεί εν μέρει την κοινωνική δομή των Αζτέκων. Δεδομένου ότι όλοι οι άντρες της φυλής γίνονταν πολεμιστές –επομένως έπρεπε να αιχμαλωτίσουν εχθρούς για να τους θυσιάσουν–, μόνο όσοι εφοδίαζαν τους ιερείς συστηματικά με αιχμαλώτους είχαν την ευκαιρία να ενταχτούν στην ελίτ. Ίσως γι’ αυτόν το λόγο, οι περισσότεροι θυσιασθέντες ήταν αντίπαλοι πολεμιστές.

Πηγή πρωτεϊνών;
Για να μην «ξεμένουν» από υποψήφια θύματα ούτε σε περιόδους ειρήνης, οι Αζτέκοι επινόησαν ένα είδος εικονικού πολέμου, τον λεγόμενο «εκλεκτό». Βασικό μέλημά τους, να πιάνουν πολλούς αιχμαλώτους, γι’ αυτό και οι στρατιωτικές τεχνικές τους εστίαζαν κυρίως στον τραυματισμό του αντίπαλου και όχι στη θανάτωσή του. Έτσι, εμπόδιζαν και τις πραγματικές εξεγέρσεις των υποτελών λαών. Παρ’ όλο που είναι σίγουρο ότι κάποιοι από τους αιχμαλώτους γίνονταν σκλάβοι, αυτή η τακτική δε θεωρούνταν ιδιαίτερα επικερδής: όποιος προσέφερε έναν αιχμάλωτο για θυσία αποκόμιζε τέσσερις φορές περισσότερα κέρδη.

Ο Αμερικανός ανθρωπολόγος Μάικλ Χάρνερ στο βιβλίο του The ecological basis for Aztec sacrifice (Η οικολογική βάση της ανθρωποθυσίας στους Αζτέκους) υποστηρίζει ότι δε θα πρέπει να παραβλέψουμε μια ακόμη σημαντική θεωρία: σύμφωνα με αυτήν, το κρέας των θυμάτων αποτελούσε βασικό συστατικό της διατροφής των Αζτέκων και πολύτιμη πηγή ζωικών πρωτεϊνών, οι οποίες σπάνιζαν σε μια κοινότητα όπου δεν υπήρχαν μεγάλα οικόσιτα ζώα. Όπως τονίζει ο Χάρνερ, η επιβίωσή τους βασίζονταν σε τέτοιο βαθμό στην καλλιέργεια καλαμποκιού και φασολιών, ώστε μια κακή σοδειά, όπως αυτές που προκάλεσε η περίοδος ξηρασίας στα μέσα του 15ου αιώνα, θα μπορούσε να οδηγήσει σε λιμό. Όμως, πρόσφατες εκτιμήσεις σχετικά με τη γεωργική παραγωγή του Τενοτστιτλάν –αν συνυπολογίσουμε και την καταβολή φόρων από υποτελείς λαούς– φαίνονται να διαψεύδουν αυτή τη θεωρία. Σήμερα, ακόμη κι αν δεχτούμε ότι υπήρχε η πρακτική του τελετουργικού κανιβαλισμού, η υπόθεση της ανθρωποφαγίας στους Αζτέκους, που είχε προταθεί για πρώτη φορά τη δεκαετία του ’70, τίθεται υπό αμφισβήτηση.

Μια άλλη θεωρία παρουσιάζει τις μαζικές σφαγές ως μέθοδο πληθυσμιακού ελέγχου. Στο βιβλίο Enigma of Aztec sacrifice (Το αίνιγμα της ανθρωποθυσίας στους Αζτέκους) ο Χάρνερ εκτιμά ότι το 15ο αιώνα μόνο στο κεντρικό Μεξικό θυσιάζονταν 250.000 άνθρωποι το χρόνο. Ο Ντέιβις Χάνσον μειώνει κατά πολύ αυτό τον αριθμό στο –πιο ρεαλιστικό, όπως υποστηρίζει– νούμερο των 20.000 ατόμων. Οι εκτιμήσεις διαφοροποιούνται σημαντικά από πηγή σε πηγή, αλλά δεν παύουν να είναι τρομακτικές. Κι όμως, οι ίδιοι οι Αζτέκοι φαίνεται να υποστήριζαν έντονα αυτές τις πρακτικές. Όπως έλεγε και ένας από αυτούς, σύμφωνα με τις αφηγήσεις του Σεγκούν, «τα πράγματα δεν είναι πολύ διαφορετικά στην Ευρώπη. Οι Ευρωπαίοι σκοτώνουν τους εχθρούς τους στη μάχη. Εμείς το κάνουμε μετά»

focus

Τα μεγαλύτερα άλματα στην Ιστορια

Νέο εμβόλιο σε μορφή ταμπλέτας για τις αλλεργίες από την γύρη του γρασιδιού.


Η ALK-Abello ανακοίνωσε θετικά αποτελέσματα από τις δοκιμές του GRAZAX, ενός νέου εμβολίου σε μορφή ταμπλέτας για την θεραπεία των αλλεργιών που προκαλούνται από την γύρη του γρασιδιού.

Σε δεδομένα που παρουσιάστηκαν στην Ευρωπαϊκή Ακαδημία Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσοποίησης στην Βιέννη, το GRAZAX φαίνεται να παρουσιάζει σημαντικά θετικά αποτελέσματα, με μείωση της ρινικής συμφόρησης και μείωση των φαρμάκων, ακόμα κι από την πρώτη ημέρα της χρήσης του.

Το εμβόλιο σε μορφή ταμπλέτας είναι το πρώτο που βασίζεται στην υπογλωσσική ανοσοθεραπεία και έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της έγκρισης του στην Ευρώπη.

Οι κατασκευαστές του αναφέρουν ότι το εμβόλιο αναγνωρίστηκε από τον ΠΟΥ ως η μοναδική θεραπεία που στοχεύει στις αιτίες που προκαλούν την αλλεργία, με αποτέλεσμα να αλλάζει η φυσική αιτία της ασθένειας.

Στην Ελλάδα κυκλοφόρησε πρίν μερικές εβδομάδες απο την φαρμακευτική εταιρεία Menarini Hellas.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το:
http://www.grazax.com/Patient+support+website/default.htm

Υδάτινος καταπέλτης

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βουτήξετε στη θάλασσα, όμως ο πιο θεαματικός είναι μ´ έναν καταπέλτη. Η γερμανική εταιρεία Froxxy παρουσίασε ένα τραμπολίνο που τοποθετείται στην άκρη της πισίνας ή της παραλίας. Αντί να αιωρείστε πάνω κάτω, ο καταπέλτης σάς εκτοξεύει στο νερό σαν μια υδάτινη σφαίρα. Εσείς απλώς κάθεστε στην άκρη της πλατφόρμας και πιέζετε ένα κουμπί. Είναι η ένδειξη προς το χειριστή για να σας απογειώσει σε μια απολαυστική βουτιά. Η πτήση σας μπορεί να φτάσει και τα δέκα μέτρα με ταχύτητα 35 χμ. την ώρα. Σύμφωνα με την εταιρεία Froxxy, όλοι, ανεξαιρέτως ηλικίας, μπορούν να δοκιμάσουν τον πρωτότυπο καταπέλτη. Φυσικά κι εσείς!

Η ιστορία του SOS


Εδώ και περίπου έναν αιώνα, το SOS αποτελεί το διεθνές σήμα κινδύνου. Πολλοί πιστεύουν ότι προέρχεται από τα αρχικά των αγγλικών λέξεων «Save Our Souls» (σώστε τις ψυχές μας) ή «Save Our Ship» (σώστε το πλοίο μας). Στην πραγματικότητα, επιλέχθηκε επειδή ήταν πολύ εύκολο, ακόμη και για τους αμύητους στον κώδικα Μορς, να το χρησιμοποιήσουν ή να το αναγνωρίσουν, έστω και με παρεμβολές. Απαρτίζεται από τρεις συνεχόμενες τελείες, τρεις παύλες και τρεις τελείες (...---...) .

Το πρώτο σήμα κινδύνου ήταν το CQD. Προτάθηκε από τον εφευρέτη του ασυρμάτου Γκουλιέλμο Μαρκόνι και υιοθετήθηκε το 1904. Ωστόσο, δεν χρησιμοποιήθηκε για πολύ. Στο Διεθνές Συνέδριο Ασύρματης Τηλεγραφίας, που διοργανώθηκε στις 22 Νοεμβρίου του 1906 στο Βερολίνο, επικράτησε η γερμανική πρόταση για το SOS. Επισήμως, η απόφαση αυτή επικυρώθηκε το 1908. Το σήμα κινδύνου CQD συνέχισε να χρησιμοποιείται για λίγα ακόμη χρόνια, κυρίως από τους Βρετανούς που το είχαν προτείνει πρώτοι.

Η πρώτη μεγάλη διάσωση κατόπιν εκπομπής σήματος κινδύνου CQD έγινε το 1909. Μετά τη σύγκρουση των πλοίων «Republic» και «Florida», το «Baltic», που έλαβε το μήνυμα, έσπευσε στην περιοχή και περισυνέλεξε τους 1.500 ναυαγούς. Η πιο γνωστή από τις πρώτες χρήσεις του SOS ήταν στη βύθιση του Τιτανικού, οι ασυρματιστές του οποίου το χρησιμοποίησαν σε συνδυασμό με τον παλιό σήμα κινδύνου.

trelamenos

Blu-ray player .... βαρέων βαρών

denoncara.jpg

Σε μια εποχή που όλες -σχεδόν- οι συσκευές γίνονται μικρότερες και ελαφρύτερες, η Denon αποφάσισε να κάνει τη δική της επανάσταση, παρουσιάζοντας ένα νέο Blu-ray player στην κατηγορία των βαρέων βαρών. Το S-5BD ζυγίζει ούτε λίγο, ούτε πολύ, σχεδόν 8 κιλά, οπότε θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν το μεταφέρετε. Υποθέτουμε ότι τα δάκτυλα των ποδιών θα μαρτυρήσουν αν σταματήσουν ενδεχόμενη πτώση του.

Το Cara, όπως είναι το παρατσούκλι του, έχει ήχο 5.1, δυνατότητα διανομής σε δύο δωμάτια, BD-Live και HDMI 1.4. Επίσης, παίρνει κάρτα SD και παίζει από iPod/iPhone μέσω USB.

Αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά μέσα στον επόμενο μήνα, με την τιμή του να φημολογείται γύρω στα 2.300 ευρώ. Φθηνό, πάντως, δεν το λες...

Πηγή: ubergizmo

ΤΑΞΙΔΙ Ανδαλουσία

Ταξιδέψτε σε μια από τις ομορφότερες περιοχές της Ισπανίας και γνωρίστε τρεις πόλεις πραγματικά κοσμήματα.

Όταν λέμε Ανδαλουσία εννοούμε ολόκληρο το νότιο τμήμα της Ισπανίας, την πατρίδα του φλαμένκο και των ταυρομαχιών. Μια περιοχή που τα προσφέρει όλα: υψηλές οροσειρές με χιονισμένες κορυφές, εύφορες πεδιάδες, θαυμάσιες ηλιόλουστες ακτές, γραφικά χωριά, μοναδικής σπουδαιότητας ιστορικά μνημεία. Και πόλεις σπάνιας ομορφιάς!

Σεβίλλη
Η γραφική πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας είναι μία από τις ομορφότερες πόλεις της Ισπανίας. Φυσικά, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τον περίφημο καθεδρικό ναό της, ο οποίος είναι ένας από τους μεγαλύτερους της Ευρώπης. Εκεί θα δείτε και τον τάφο του Χριστόφορου Κολόμβου. Στο παλάτι Aλκαζάρ θα εντυπωσιαστείτε από τα περίτεχνα στολίδια που μετατρέπουν τους τοίχους του σε πραγματικά έργα τέχνης. Στην εβραϊκή συνοικία θα επισκεφθείτε τη γραφική πλατεία της Σάντα Κρουζ.

Στην πλατεία του Αγίου Φραγκίσκου θα θαυμάσετε το Δημοτικό Μέγαρο με τους σκαλιστούς τοίχους του, ενώ στην πλατεία Πιλάτος επισκεφθείτε οπωσδήποτε ένα από τα ομορφότερα αρχοντικά της χώρας. Η μεγαλοπρεπής αυτή πλατεία δεν έχει χαρακτηριστεί αδίκως ένα από τα σπουδαιότερα αξιοθέατα της πόλης. Όσο για το Μουσείο Καλών Τεχνών, οι πίνακες του Βελάσκεθ που φιλοξενεί είναι μερικά μόνο από τα ανεκτίμητα εκθέματά του.

Γρανάδα
Θα ξεκινήσετε τις περιηγήσεις σας από τον καταπράσινο λόφο όπου δεσπόζει το παλάτι Αλάμπρα. Πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα κάστρα-παλάτια του κόσμου. Η ιστορία του ξεκινά από τον 9ο αιώνα και το όνομά του προέρχεται από μια αραβική έκφραση που σημαίνει «κόκκινο κάστρο». Προσέξτε ιδιαιτέρως τους μαγευτικούς εσωτερικούς κήπους του, οι οποίοι έχουν εμπνεύσει δεκάδες καλλιτέχνες. Γρανάδα όμως δεν είναι μόνο η Αλάμπρα. Επισκεφθείτε το μεγαλοπρεπή καθεδρικό ναό της, περπατήστε στα ανηφορικά σοκάκια της παλιάς μουσουλμανικής συνοικίας, κάνετε μια στάση στο μοναστήρι του Αγίου Ιερώνυμου �να εξαιρετικά ενδιαφέρον κράμα γοτθικής και αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής�και γνωρίστε το σπίτι όπου ο Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα πέρασε τα πιο δημιουργικά καλοκαίρια της ζωής του.


Κόρδοβα
Μεγαλειώδες δείγμα της μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής, μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς, η Κόρδοβα, χτισμένη στις όχθες του ποταμού Γουαδαλκιβίρ, έχει να επιδείξει ιστορία που ξεκινάει από το 152 π.Χ., τότε που ιδρύθηκε από τους Ρωμαίους. Σήμερα, η μικρή αυτή πόλη των 300.000 κατοίκων αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Ισπανίας. Θα ξεκινήσετε τη βόλτα σας από μια επίσκεψη στο τέμενος Mεσκίτα, με τις επιβλητικές αψίδες και τις μοναδικές λωρίδες από λευκή πέτρα και κόκκινα τούβλα. Θα περπατήσετε στα στενά δρομάκια της εβραϊκής συνοικίας. Θα επισκεφθείτε το Κάστρο των Χριστιανών Μοναχών, το οποίο αρχικά είχε λειτουργήσει ως παλάτι. Οι κήποι του θα σας εντυπωσιάσουν.


Δείτε οπωσδήποτε
Να παρακολουθήσετε μια παράσταση φλαμένκο. Θα ενθουσιαστείτε από το πάθος αλλά και την τεχνική των Ισπανών χορευτών.

Πού και τι θα φάτε
Η Σεβίλλη θεωρείται το βασίλειο των τάπας, των χαρακτηριστικών ισπανικών μεζέδων με ψάρι, κρέας, λαχανικά. Στους δρόμους της θα βρείτε δεκάδες τάπας-μπαρ. Καταπληκτικό ψητό ψάρι θα γευτείτε στο Kiosco de las Flores. Στη Γρανάδα, στη Nueva Bodaga θα φάτε παέγια, ενώ στο Terraza las Tomasas δεν θα απολαύσετε μόνο εξαιρετική κουζίνα, αλλά και την καλύτερη θέα της πόλης! Στην Κόρδοβα άριστα μαγειρεμένες παραδοσιακές συνταγές θα σας προσφέρει το El Churrasco.


Πού θα διασκεδάσετε
Και στις τρεις πόλεις θα βρείτε κέντρα όπου θα χορέψετε μέχρι το πρωί, με την Κόρδοβα να είναι η πιο «ήσυχη». Η Σεβίλλη και η Γρανάδα έχουν εξαιρετικά πλούσια νυχτερινή ζωή.


Τι θα πάρετε μαζί σας
Χειροτεχνήματα, μπακιρένια σκεύη, τοπικές φορεσιές και κεντημένα υφάσματα, βεντάλιες και (ειδικά στην Κόρδοβα) εξαιρετικά ανάγλυφα ασημικά.


Πληροφορίες
Μετάβαση: Θα πετάξετε με την Iberia (τηλ.: 210-3536004) μέχρι τη Μαδρίτη και από εκεί για όποια πόλη επιλέξετε να ξεκινήσετε την περιήγησή σας. Ένα καλό και εξειδικευμένο πρακτορείο για την Ισπανία είναι ο Κύκλος (τηλ.: 210-3225175).

Διαμονή: Στη Σεβίλλη επιλέξτε ανάμεσα στα Hotel Goya (τηλ.: 954211170), Hotel Simon (τηλ.: 954226660) και Hotel Puerta de Triana (τηλ.: 954215404). Στη Γρανάδα τα ξενοδοχεία America (τηλ.: 958227470), Anacapri (τηλ.: 9582274) και Alhambra Palace (τηλ.: 958221468). Στην Κόρδοβα μια οικονομική λύση είναι το La Fuente (τηλ.: 957487827), ενώ για κάτι πιο πολυτελές �αι τσουχτερό οικονομικά�προτιμήστε το Parador de Cordoba (τηλ.: 957275900).

Χρήσιμα:
Κωδικοί κλήσης: Ισπανία: 00349, Σεβίλλη: 54, Γρανάδα: 58, Κόρδοβα: 57.
Ώρα: 1 ώρα πίσω.
Νόμισμα: Ευρώ.

Αναρριχητικά φυτά μέσα στις πόλεις


  • Πηγή:
  • www.e-natural.gr
 • Αν οι πολυκατοικίες είχαν ένα αναρριχητικό φυτό στο εξωτερικό τους. Δεν θα μιλάγαμε για καυσαέριο, Το καλοκαίρι δεν θα έκανε τόση ζέστη, οι άνθρωποι θα ζούσαν περισσότερα χρόνια και θα ήταν πιο χαρούμενοι.

  Θα είχαμε περιορίσει το καυσαέριο. Θα εξοικονομούσαμε ενέργεια. Θα είχαμε πιο δροσερό κλίμα, δεν θα έκανε καύσωνα το καλοκαίρι. Θα είχαμε πιο καθαρό αέρα με καλύτερη περιεκτικότητα σε υγρασία. Θα είχαμε πιο χαμηλή στάθμη θορύβου στους δρόμους. Οι πολυκατοικίες θα ήταν πιο δυνατές και θα αντέχανε στον χρόνο. Τα αναρριχητικά φυτά συμβάλουν: Στην μείωση των επιπέδων ραδιενέργειας μέσα στην πόλη, μια και την απορροφούν και δεν την αφήνουν να διαθλάται ελεύθερα από τα κτήρια. Εξουδετερώνουν μικροοργανισμούς που προκαλούν ασθένειες. Ελαττώνουν την σκόνη, ρύπους και μικροοργανισμούς που αιωρούνται στην ατμόσφαιρα. ( Συμβάλουν στον καθαρισμό της ατμόσφαιρας από μικροοργανισμούς που προκαλούν ασθένειες) Καταστέλλουν την υπερθέρμανση της πόλης ελαττώνοντας έτσι την απελευθέρωση τοξικών ουσιών στην ατμόσφαιρα. Συμβάλουν στην ελάττωση του φαινομένου του θερμοκηπίου. Οι πόλεις θα ήταν όμορφες και θα έμοιαζαν με τεράστιους κήπους.

  Ας παρατηρήσουμε τις παραμελημένες και βρώμικες από το καυσαέριο πολυκατοικίες, με την ψυχρή θέα του τσιμέντου και στην συνέχεια να φανταστούμε αυτό το ίδιο τοπίο με την πράσινη διακόσμησή του.

  Ο Ηλεκτρισμός είναι χρήσιμος αλλά δεν είναι πανάκια, αν δεν αναπτύξουμε τους φυσικούς τρόπους ψύξης και θέρμανσης κινδυνεύουμε να επαληθεύσουμε το ρητό που λέει ότι ο άνθρωπος του μέλλοντος θα πεθάνει από διακοπή ρεύματος. Τα προβλήματα πρέπει επιτέλους να αρχίσουμε να τα βλέπουμε σφαιρικά, δηλαδή όχι να βγάλουμε έξω την ζέστη από το δωμάτιο η οποία ξαναγυρίζει πολλαπλασιασμένη μέσα αλλά να περιορίσουμε την εξωτερική ζέστη που μας επηρεάζει.

  Σύγκριση Με Τις Άλλες Μορφές Πράσινου Στις Πόλεις Τα εξωτερικά αναρριχητικά φυτά επιπλέον δεν έχουν και τα προβλήματα που έχουν οι άλλες μορφές πρασίνου στην πόλη που χρησιμοποιούνται για τον ίδιο σκοπό και μπορούν να είναι όσο πολλά χρειάζονται για την βελτίωση των συνθηκών ζωής σε μια πόλη με το ελάχιστο κόστος και τα λιγότερα προβλήματα. Π.χ. Η δέντρο-φύτευση στους δρόμους συχνά ευθύνεται άμεσα ή έμμεσα για ατυχήματα των οχημάτων που κινούνται πάνω στους δρόμους τόσο μέσα όσο και έξω από τις πόλεις. Όλοι έχουμε περάσει από σημεία που τα δένδρα δεν επιτρέπουν να δούμε οδικά σήματα, φανάρια ή διασταυρώσεις, οχήματα και πεζούς. Αλλά και πολλά είναι τα ατυχήματα που αποβαίνουν μοιραία με την πρόσκρουση οχημάτων πάνω στα δένδρα. Και ενώ το αντιστάθμισμα σε οφέλη είναι μικρό γίνεται ακόμα μικρότερο αν αναλογιστούμε και το κόστος συντήρησης και υποστήριξης των δέντρων αυτών. Τα πάρκα από την μεριά τους είναι χρήσιμα όμως πιάνουν πολύ χώρο με αποτέλεσμα να επιφέρουν πολλαπλασιασμό σε κόστος λόγο του ότι όσο πιο πολλά είναι τόσο μεγαλώνουν σε έκταση οι πόλεις, με αποτέλεσμα μεγαλύτερους και περισσότερους δρόμους. Μεγαλύτερη απόσταση σε έργα υποδομής. Ύδρευσης, ηλεκτροδότηση κτλ. Ενώ και αυτά δεν κατορθώνουν στην πράξη να κάνουν παραγωγή οξυγόνου και καθαρισμό της ατμόσφαιράς που τόσο έχουν ανάγκη οι πόλεις.

SEXY AND HOT .... δυναμίτης


Ολόκληρη η gallery στην Agenda του Rc-Cafe

Ζωολογικός κήπος απο Lego‏

kenney_05
Ενας ζωολογικός κήπος διαφορετικός απο όλους τους άλλους και αυτό γιατι είναι φτιαγμένος απο τουβλακια Lego.Εκεί υπάρχουν διάφορα ζώα όπως σε έναν κανονικό ζωολογικό κήπο.Δείτε τις φωτογραφίες


Each Peguin 24″ x 18″ x 12″, 3,000 LEGO parts.
kenney_02
Each Monkey 13″ x 6″ x 9″, 2,500 LEGO parts.
kenney_01
kenney_04
Polar Bear 110″ x 70″ x 65″, 95,000 LEGO parts.

kenney_06
Snake 48″ x 24″ x 4″, 6,500 LEGO parts.

--
allday-news

28 Απριλίου 2010, 21:45, ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός περνάει μπροστά από τον δίσκο του Κρόνου (μόνο για την Θεσσαλονίκη)‏


ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
Αλεξανδρείας 113, περιοχή Μαρτίου
τηλ 2310 423 133
www.ofa.gr

Το φαινόμενο της διάβασης του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού μπροστά από τον δίσκο των πλανητών δεν είναι σπάνιο. Αλλά όταν συμβαίνει είναι ορατό μόνο από μια πολύ στενή λωρίδα γης. Στις 28 Απριλίου, στις 21:45 το βράδυ, ο ISS θα περάσει ακριβώς μπροστά από τον δίσκο του Κρόνου και η Θεσσαλονίκη είναι στην κατάλληλη θέση για να τον παρατηρήσει.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κιάλια, τηλεσκόπιο ή γυμνό οφθαλμό. Μέσα από το τηλεσκόπιο που θα βλέπει τον Κρόνο θα δούμε τον Σταθμό να περνάει αστραπιαία χωρίς να μπορέσουμε να διακρίνουμε λεπτομέρειες.
Με κυάλια θα έχουμε μεγαλύτερο πεδίο και θα δούμε τον Σταθμό να περνάει μπροστά από τον δίσκο και με γυμνό μάτι θα δούμε απλώς έναν πολύ λαμπρό (μέγεθος -4,3) δορυφόρο να γίνετε ένα με τον Κρόνο.
Για την καταγραφή τέτοιων διαβάσεων χρησιμοποιείται κυρίως βιντεοκάμερα, η οποία στοχεύει μέσα από το τηλεσκόπιο και κατόπιν ανάλυσης του βίντεο, βλέπουμε τον δορυφόρο σε 2 με 3 το πολύ καρέ, λόγω της πολύ μεγάλης ταχύτητας του μέσα στο πεδίο.
Η περιοχή που θα είναι ορατή η διάβαση από τον δίσκο του Κρόνου είναι η πιό φωτεινή στην εικόνα, ανάμεσα στις δύο κόκκινες γραμμές, Όσο πιό κοντά στην κεντρική πράσινη γραμμή είμαστε τόσο πιό πολλές πιθανότητες έχουμε να παρατηρήσουμε την διάβαση

Πρέσπες – Άγιος Αχίλλειος

Ο Άγιος Αχίλλειος Πρεσπών, είναι ένα νησάκι μέσα στην Πρέσπα στο οποίο έχεις πρόσβαση είτε με την βαρκούλα, είτε με μια μεγάλη πλωτή πεζογέφυρα 650 μέτρων. Το μέρος υπέροχο, πραγματικά απο άλλο κόσμο. Ησυχία, τοποθεσία λες και βρίσκεσαι σε παραμύθι, το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Μερικές φωτογραφίες απο την εξόρμηση παρακάτω. Αν και ο περιορισμός του blog τις κάνει και χάνουν λίγο, μπορείτε πιστεύω να αντιληφθείτε το υπερθέαμα αν και τις τράβηξα λίγο τσάτρα πάτρα γιατί με είχε συνεπάρει το τοπίο. Παρ’ όλα αυτά βγήκαν πολύ όμορφες. Δεν έχω συναντήσει καλύτερο πράγμα απο το να ξυπνάω σε ένα τέτοιο μέρος, και να ακούω γύρω μου μόνο πουλιά να κελαηδάνε, το θρόισμα των φύλλων, το δροσερό αεράκι και η λίμνη να είναι το πρώτο πράγμα που αντικρίζω έξω απο το παράθυρο μου το πρωί. Η νύχτα να πέφτει ήσυχα, απόλυτη σιωπή, ο ουρανός γεμάτος απο μια θάλασσα απο άστρα που φαινόντουσαν πεντακάθαρα, και στον ορίζοντα αχνά κάποια μακρινά φωτάκια απο ένα χωριό, απο έναν μοναχικό ψαρά…

Photobucket

Photobucket


Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Νοερό ταξιδάκι κερασμένο απο bananiagr

Απόλυτη ασφάλεια στα νέα flash drives της IronKey

IronKey_D200_01.jpg

Τα νέα USB flash drives της IronKey, με την εμπορική ονομασία D200, έχουν χωρητικότητες από 1GB έως 16GB και ταχύτητες ανάγνωσης κι εγγραφής 25MB και 17MB ανά δευτερόλεπτο, αντίστοιχα. Τίποτα ενδιαφέρον μέχρι εδώ. Το χαρακτηριστικό που τα κάνει να ξεχωρίζουν από τα χιλιάδες flash drives που κυκλοφορούν στην αγορά είναι η αυξημένη ασφάλεια που προσφέρουν, κάτι που θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα όσοι μεταφέρουν στο φλασάκι τους επαγγελματικά δεδομένα ή κρατικά μυστικά.

Τα D200 διαθέτουν κρυπτογράφηση hardware AES 256-bit, ενώ προστατεύουν από επιθέσεις malware που χτυπούν το Autorun.

Πέρα από τις εσωτερικές άμυνες, έχουν κι ένα πολύ σκληρό εξωτερικό καβούκι, καθώς είναι κατασκευασμένα από ανθεκτικό αλουμίνιο. Είναι επίσης αδιάβροχα 100% με βάση στρατιωτικές προδιαγραφές.

Αναμένεται να κυκλοφορήσουν σύντομα στην αγορά.

Πηγή: TechConnect

ΜΑΘΕ ΜΙΑ ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΣΩ INTERNET!

262627-flags-globe-thumb541425.jpg

Αν θέλεις να μάθεις μια ξένη γλώσσα που δεν γνωρίζεις καθόλου η να μάθεις καλύτερα μια που γνωρίζεις λίγο και δεν έχεις χρήματα για κάτι τέτοιο η ο ελεύθερος σου χρόνος δεν είναι σε συγκεκριμένες ώρες για να κανονίσεις μαθήματα, τα παρακάτω sites θα σου φανούν πολύ χρήσιμα.


To linemocha είναι ένα πάρα πολύ καλό site για κάτι τέτοιο μιας και εκτός από τα τα quizzes που υπάρχουν για πολλές γλώσσες υπάρχει και ένα σύστημα αλληλοβοήθειας μεταξύ των μελών του site όπου άτομα που μιλούν σαν μητρική την γλώσσα που θέλεις να μάθεις η την ξέρουν πολύ καλά σε βοηθούν πάνω σε θέματα προφοράς και σωστής σύνταξης και το ίδιο κάνεις και εσύ με την έστω και μια γλώσσα που γνωρίζεις.

http://www.livemocha.com/


Το site του bbc επίσης παρέχει την δυνατότητα για την εκμάθηση πολλών ξένων γλωσσών δωρεάν.

http://www.bbc.co.uk/worldservice/learningenglish/quizzes/

Στο παρακάτω site μπορεί να μάθει κάποιος δωρεάν την Ιαπωνική γλώσσα.

http://www.japanese-online.com/

Ενώ σε αυτό την Κορεάτικη.

http://learn-korean.net/


Υπάρχουν επίσης sites όπου με κάποιο μικρό χρηματικό αντίτιμο μπορείτε να έχετε πρόσβαση στις εν λόγω υπηρεσίες.

Όπως το

http://babel.com/

όπου το κόστος είναι 5 ευρώ περίπου τον μήνα αν προπληρώσεις για ένα 6μηνο.

Τέλος υπάρχουν αντίστοιχες εφαρμογές για κάποια κινητά όπως αυτή εδώ που διατίθεται δωρεάν για 23 γλώσσες

http://www.worldnomads.com/

και αυτή εδώ που κοστίζει 7 ευρώ περίπου για 18 γλώσσες

http://www.globecorner.com/s/41.html

πηγή:http://tvxs.gr/node/53614 & genia700euro


Και ταχύπλοο, και Ferrari

ferrari_arno_xi.jpg

Έχουμε δει πολλές αντίκες σε μικρογραφία, είναι όμως η πρώτη φορά που βλέπουμε πιστό αντίγραφο της θρυλικής Ferrari Arno XI, που έσκιζε τα κύματα στη δεκαετία του '50. Επιπλέον, το μοντέλο της Hammacher Schlemmer δεν περιορίζεται σε διακοσμητικό ρόλο, αλλά είναι έτοιμο να λάβει μέρος σε αγώνες.

Το μοντέλο έχει μήκος ένα μέτρο (κλίμακα 1:10) και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 32 χλμ/ώρα. Είναι ηλεκτροκίνητο, με προπέλα από κράμα βηρυλλίου και χαλκού, ενώ τα μπρούτζινα εξαρτήματα είναι άφθονα. Το κάθισμα του πιλότου είναι από γνήσιο δέρμα, ωστόσο είναι μάλλον κακή ιδέα να προσπαθήσετε να καθίσετε σ' αυτό.

Καταβάλλοντας μόλις 2.000 δολάρια, η Ferrari Arno XI μπορεί να γίνει δική σας. Ό,τι πρέπει για remote κόντρες με τους βαθύπλουτους φίλους σας στην υπερτεράστια πισίνα της έπαυλής σας.

Πηγή και φωτογραφία: Hammacher Schlemmer

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory