Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Πέμπτη, 6 Μαΐου 2010

SEXY AND HOT .... η νυφούλα


Ολόκληρη η gallery στην Agenda του Rc-Cafe

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! ΠΕΡΠΑΤΑΝΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΙΣΙΝΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΡΑΧΟΥΝ? ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO!

Simulated swimming pool with room inside

Simulated  swimming pool with room inside

O Αργεντίνος καλλιτέχνης Leandro Erlich κατασκεύασε μια ψεύτικη πισίνα για το 21st Century Museum of Contemporary Art της Ιαπωνίας. Ο Leandro έβαλε ειδικά τζάμια και έφτιαξε ένα δωμάτιο μέσα σε μία πισίνα και γύρω γύρω και από πάνω το γέμισε με νερό!Έτσι έφτιαξε μια ρεαλιστική πισίνα και το αποτέλεσμα είναι μοναδικό.Δείτε το video!

.exypno.

η ιστορία της Husqvarna στο χώρο της μοτοσικλέτας


Μια Husqvarna του 1915 περίπου με κινητήρα 4,5 ίππων και κομψό καλάθι


Για τους περισσότερους ανθρώπους, η ιστορία της Husqvarna στο χώρο της μοτοσικλέτας συνδέεται στενά με τη μακρά σειρά νικών σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα Motocross που γνώρισε η Husqvarna στις δεκαετίες του '60, του '70 και του '80. Ωστόσο η ιστορία της Husqvarna στο χώρο της μοτοσικλέτας είναι πολύ παλαιότερη. Όπως οι άλλες κατασκευάστριες Εταιρείες μοτοσικλετών, η Husqvarna ξεκίνησε με την κατασκευή ποδηλάτων.

Μια Husqvarna του 1915 περίπου με κινητήρα 4,5 ίππων και κομψό καλάθι.

1903 - Από το ποδήλατο στη μοτοσικλέτα

Όπως οι άλλες κατασκευάστριες Εταιρείες μοτοσικλετών, η Husqvarna ξεκίνησε με την κατασκευή ποδηλάτων. Η κατασκευή ποδηλάτων ξεκίνησε στα τέλη του 19ου αιώνα ενώ το 1903 η Husqvarna κατασκεύασε την πρώτη της μοτοσικλέτα. Την εποχή εκείνη το ζητούμενο ήταν η συναρμολόγηση των πλαισίων της Husqvarna με κινητήρες από άλλες κατασκευάστριες Εταιρείες όπως η FN, η Moto-Reve και η NSU. Αυτές η πρώτες μηχανές χρησιμοποιούσαν επίσης κινητήρες των 250 και 500 cc από την Sturmey-Archer και την JAP.


Η πρώτη μοτοσικλέτα της Husqvarna με κινητήρα που κατασκεύασε η ίδια.


1920 - Το δικό μας εργοστάσιο κινητήρων

Το 1920 η Husqvarna δημιούργησε δικό της εργοστάσιο κινητήρων και ο πρώτος κινητήρας που σχεδιάσθηκε ήταν ένας τετράχροχος δικύλινδρος κινητήρας 550 cc σε σχήμα V, με πλευρικές βαλβίδες, παρόμοιος με εκείνους που κατασκεύαζαν Εταιρείες όπως η Harley-Davidson και η Indian. Λίγο αργότερα η Husqvarna, όπως και οι άλλες πρωτοπόρες κατασκευάστριες Εταιρείες μοτοσικλετών, ανέπτυξε επίσης αγωνιστικές μοτοσικλέτες με κυβισμό έως 1000 cc.Ο Gunnar Kalen στην εκκίνηση στο Isle of Man, 1934.

Η αναρρίχηση λόφων στο Klevaliden ήταν πολύ δημοφιλής στη Σουηδία.


1920-30 - Επιτυχίες σε διαγωνισμούς

Κατά τα τέλη της δεκαετίας του '20 και στις αρχές της δεκαετίας του '30, η Husqvarna σημείωσε πολλές επιτυχίες στη Σουηδία αλλά και σε διάφορες ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με σκληρό ανταγωνισμό από άλλες γνωστές κατασκευάστριες Εταιρείες όπως η BMW, η DKW, η Excelsior, η FN, η Harley Davidson, η Indian, η Norton και η Velocette. Οι διαγωνισμοί όπου σημείωσε επιτυχία η Husqvarna ήταν αγώνες enduro όπως το International Six Days και μηχανικοί αγώνες ταχύτητας όπως το διεθνές Grand Prix και το ΤΤ.

Ξεκινώντας το ταξίδι για το Six Days το 1929, με μια από τις πρώτες μηχανές Mannerstedt, μια 700 cc μηχανή με καλάθι. Στο καλάθι κάθεται ο ίδιος ο Folke Mannerstedt.

Folke Mannerstedt

Ένας από τους λόγους της επιτυχίας ήταν ότι ο σχεδιαστής Folke Mannerstedt ήταν ένας από τους πρωτοπόρους στη χρήση ελαφρών κραμάτων, στον ίδιο τον κινητήρα αλλά και στο υπόλοιπο μέρος της μοτοσικλέτας, με αποτέλεσμα μια καταπληκτική σχέση δύναμης προς βάρος.
Mέσα δεκαετίας '30 - Η Husqvarna σταματά τους αγώνες

Στα μέσα της δεκαετίας του '30, η Husqvarna απομακρύνεται σταδιακά από τις αγωνιστικές δραστηριότητες, εν μέρει επειδή η αστική αγορά για μεγάλες μοτοσικλέτες συρρικνώνεται.

Το 1936 σταματά η παραγωγή των κινητήρων μεγάλων μοτοσικλετών. Ωστόσο, οι κινητήρες επανεμφανίζονται αργότερα, αν και με διαφορετική μορφή: Η Albin, κατασκευάστρια κινητήρων, χρησιμοποιεί τους κινητήρες Husqvarna ως βάση για ένα μονοκύλινδρο κινητήρα 500 cc στην στρατιωτική μοτοσικλέτα που κατασκευάζει με τη Monark.1935 - Η πρώτη ελαφριά μοτοσικλέτα

Το 1935 η Husqvarna ξεκίνησε την παραγωγή της πρώτης δίχρονης μοτοσικλέτας. Αυτή τη ελαφριά μοτοσικλέτα, για την οποία δεν απαιτείται άδεια οδήγησης, έχει πετάλια σαν το παραδοσιακό ποδήλατο και έναν κινητήρα των 98 cc. Σύντομα έγινε πολύ δημοφιλής. Κατά τα χρόνια που προηγήθηκαν του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, κατασκευάζονταν χιλιάδες μηχανές, που σήμαινε ότι η Σουηδία κινούνταν πλέον σε τροχούς.


Ο Calle Heimdahl, επικεφαλής σχεδιαστής μετά τον Mannerstedt, και ο προϊστάμενος του εργοστασίου Birger Johansson δίπλα σε μια από τις πρώτες Svartkvarna, ή “Blackqvarna”. (Το Blackqvarna ήταν το παρατσούκλι των πρώτων ελαφρών μηχανών των 120 cc, που αρχικά ήταν μαύρες).


1946 - Η “Svartkvarna”

Το 1946 παρουσιάστηκε η θρυλική “Svartkvarna”. Σύντομα έγινε το πρότυπο της ελαφριάς, αξιόπιστης και ανθεκτικής μοτοσικλέτας που ήταν η εναλλακτική του αυτοκινήτου κατά τη μεταπολεμική περίοδο. Η “Svartkvarna” κατασκευάστηκε για την κατηγορία που οι Σουηδικοί κανονισμοί ονόμαζαν “ελαφριά μοτοσικλέτα”, δηλαδή δεν έπρεπε να ζυγίζει πάνω από 75 κιλά. Γι' άλλη μια φορά η Husqvarna επωφελείται της εμπειρίας της σε ελαφρά, δυνατά και αξιόπιστα σχέδια.


Η Silverpilen (Silver Arrow) του 1958. Η ανώτατη ταχύτητα έφτανε στα φανταστικά όρια των 100 χλμ την ώρα.1957 - Η Silver Arrow

Το 1957 είναι το επόμενο ορόσημο στην ιστορία της Husqvarna στο χώρο των κινητήρων και των μοτοσικλετών. Τότε παρουσιάστηκε η Silver Arrow: μια εντελώς καινούρια, δυνατή και σπορ μοτοσικλέτα των 175 cc, που ζύγιζε λιγότερο από 75 κιλά. Περίπου ένα χρόνο αργότερα παρουσιάστηκε και η Golden Arrow, η εκδοχή των 200 cc. Ωστόσο οι Σουηδικές αρχές ζήτησαν από τη Husqvarna να περιοριστεί στα 75 cc, καθώς η Golden Arrow θεωρούνταν υπερβολικά γρήγορη για τους Σουηδικούς δρόμους!

Πάντως, και η Silver και η Golder Arrow αποδείχτηκαν ως τέλεια βάση για την περαιτέρω εξέλιξη στις μοτοσικλέτες motocross. Έτσι ξεκίνησε η μακροχρόνια, επιτυχημένη περίοδος της Husqvarna στο χώρο των motocross με νίκες σε ευρωπαϊκό επίπεδο αλλά και σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα.


Ο Bill Nilsson και ο Rolf Tibblin.
Νίκες σε Ευρωπαϊκές διοργανώσεις και Παγκόσμια Πρωταθλήματα

Οι νίκες ήταν πολλές:

1959- Rolf Tibblin, Ευρωπαίος Πρωταθλητής, κατηγορία 250 cc.

1960- Bill Nilsson, Παγκόσμιος Πρωταθλητής, κατηγορία 500 cc.

1962- Rolf Tibblin, Παγκόσμιος Πρωταθλητής, κατηγορία 500 cc, Torsten Hallman, Παγκόσμιος Πρωταθλητής, κατηγορία 250 cc.

1963- Rolf Tibblin, Παγκόσμιος Πρωταθλητής, κατηγορία 500 cc, Torsten Hallman, Παγκόσμιος Πρωταθλητής, κατηγορία 250 cc.

1966- Torsten Hallman, Παγκόσμιος Πρωταθλητής, κατηγορία 250 cc.

1967- Torsten Hallman, Παγκόσμιος Πρωταθλητής, κατηγορία 250 cc.

1969- Bengt Aberg, Παγκόσμιος Πρωταθλητής, κατηγορία 500 cc.

1970- Bengt Aberg, Παγκόσμιος Πρωταθλητής, κατηγορία 500 cc.

1974- Heikki Mikkola, Παγκόσμιος Πρωταθλητής, κατηγορία 500 cc.

1976- Heikki Mikkola, Παγκόσμιος Πρωταθλητής, κατηγορία 250 cc.

1979- Hakan Carlqvist, Παγκόσμιος Πρωταθλητής, κατηγορία 250 cc.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 1969 οι δίχρονοι κινητήρες των 360 και 400 cc της Husqvarna έδωσαν τέλος στην απόλυτη κυριαρχία των τετράτροχων μοτοσικλετών της κατηγορίας 500 cc.Η μηχανή Motocross 430 του 1981.


Αρχές της δεκαετίας του '70 - Μηχανές motocross στις ΗΠΑ

Οι μηχανές motocross και enduro της Husqvarna σημείωσαν τεράστια εξαγωγική επιτυχία, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, όπου η μεγάλη δύναμη και το χαμηλό βάρος σε συνδυασμό με την αξιοπιστία ήταν η συνταγή της επιτυχίας για πολλούς αμερικανούς πρωταθλητές, που αγωνίζονταν είτε σε ανώμαλο δρόμο, είτε σε αγώνες enduro είτε σε αγώνες ερήμου. Συνεπώς, η Husqvarna έγινε κλασική μηχανή στις ΗΠΑ: η πρωτότυπη σύγχρονη μοτοσικλέτα παντός εδάφους.Η τελευταία μοτοσικλέτα οδηγήθηκε από τον Sven-Erik Jonsson, τον Ευρωπαϊκό πρωταθλητή στο enduro και το νικητή του 1987 στο Novemberkasan (το Κύπελλο του Νοεμβρίου), ενός αγώνα μεγάλης απόστασης παντός εδάφους στη Σουηδία.1987 - Οι τελευταίες μοτοσικλέτες Husqvarna

Η Σουηδική παραγωγή των μοτοσικλετών Husqvarna συνέχισε μέχρι το 1986-87, όταν η Ιταλική Εταιρεία Cagiva ανέλαβε την παραγωγή και τη συνεχή εξέλιξη των μοτοσικλετών με το όνομα Husqvarna. Τότε έφτασε στο τέλος της η 84ετής πορεία στο χώρο της μοτοσικλέτας.
Με αφορμή την απόκτηση από τη BMW της επιχειρησιακής μονάδας μοτοσυκλετών της MV Augusta (ιδιοκτήτρια εταιρεία της Cagiva) το 2007, η Husqvarna υπέγραψε σύμφωνο αδείας με τη BMW σχετικά με τη χρήση του λογοτύπου της Husqvarna για μοτοσυκλέτες

Σύγχρονες Τρέντυ Εκφράσεις

Επιμέλεια: Μιχάλης Ιωάννου
parea-sm.jpgτζίζας
1. Ο Ιησούς Χριστός
2. Κάποιος που η εμφάνισή του θυμίζει τον Ιησού Χριστού. Είναι αξύριστος, έχει μακρυά μαλλιά μέχρι τον ώμο και πολύ πιθανό είναι παρθένος.

για παράδειγμα:
-Ρε ******... Πως κυκλοφορείς έτσι σα τον τζίζας; Περιμένεις να σταυρώσεις ποτέ γκόμενα έτσι; Κουρέψου ρε ******. Ξυρίσου. Έλεος.

γκόμενα-γαρίδα
Κοινώς μια γκόμενα που έχει τρελό σώμα και χάλια μάπα. Κόβεις το κεφάλι και τρως το υπόλοιπο.

για παράδειγμα:
-******, κοίτα κωλαράκι η κοπελιά.. και ζυζί.. μπαλκόνι..
-Στάσου ****** να γυρίσει να δεις πρόσωπο.. γκόμενα γαρίδα σε φάση!!

φακράνας
Βγαίνει από τις δύο αγγλικές λέξεις: fuck + run . Αυτός που πηδάει απο δω κι από κει, αφου παραμυθιάζει τον ηλίθιο κόσμο με αγάπες και λουλούδια κι όταν κάνει την δουλειά του, εξαφανίζεται τυχαία επειδή ξέχασε τον θερμοσίφωνα ανοιχτό ή επειδή ο αδελφός του δεν έχει κλειδιά να μπει στο σπίτι κλπ.

για παράδειγμα:
-Τι φακράνας ήταν αυτός ο χθεσινός! Ούτε πώς με λένε δεν ρώτησε όταν τελειώσαμε.

αρχιδόκαμπος
Το μέρος που είναι γεμάτο άντρες.

για παράδειγμα:
-Λες να πάμε για ποτό σε εκείνο το ροκάδικο;
-Όχι ρε, εκεί είναι πάντα αρχιδόκαμπος, πάμε σε κανένα κλαμπάκι να
δούμε κανένα γκομενάκι!

LA
Το διεθνές, large , εναλλακτικό τοπωνύμιο του Lεκανοπεδίου Αττικής . Προφέρεται φυσικά Ελέι.

για παράδειγμα:
- Από που 'σαι ρε φιλαράκ' εσύ;
- LA μάγκα μου...
- Πιο συγκεκριμένα;
- Μπουρνάζ' δικέ μου...

ΤΕΙ Ζαμπονοκοπτικής
ΤΕΙ του κώλου, συνήθως κάπου στο διάολο.

για παράδειγμα:
-Πού πέρασε ο συμμαθηής σου ο Τάκης, Σάκη;
-Ξέρω 'γω ρε μάνα, σε κάνα ΤΕΙ Ζαμπονοκοπτικής στην Κωλοπετινίτσα θα
πέρασε... Αφού τα 'ξυνε όλη τη χρονιά...

πεοτζούς
Το σπέρμα. Εκ του: πέος + τζους ( juice= χυμός)

για παράδειγμα:
- Λες να τα πίνει η Γεωργία;
- Αυτή; Τρελαίνεται για πεοτζούς.

αργάμιση
Περασμένη ώρα, όταν έχει πάει αργά.

για παράδειγμα:
-Λοιπόν τι ώρα δείχνει τον αγώνα αύριο;
-Δε θυμάμαι ακριβώς. Κατά τις αργάμιση πάντως, και θα τον χάσω γιατί
μεθαύριο πρέπει να ξυπνήσω πολύ νωρίς να μαζέψω χόρτα.

Αγγλιστί: half past late.

Τουρίστας:
- When will our flight leave?
- Half past late...

αξιαγάμητος
Απαντάται κυρίως στο θηλυκό γένος και αναφέρεται σε γυναίκα που περνά τα -συνήθως χαμηλά- στάνταρ του ανδρός.
βλ. και «γαμήσιμη»

για παράδειγμα:
- Η Μαρία θα φέρει και μια φίλη της το βράδυ.
- Καλή;
- Αξιαγάμητη!

λεσβιτρίνα, η
Γκέι φίλος μιας λεσβίας, που ποζάρει για σχέση της για λόγους αλληλοκάλυψης.

για παράδειγμα:
- A, κοίτα, η Νατάσσα με τη λεσβιτρίνα της!

σάπινγκ
Η κατάσταση σαπίλας, σήψης, αποσύνθεσης. Προκύπτει απ' το σαπίζω και την κατάληξη ing του αγγλικού γερούνδιου. Στα αγγλικά θα γραφόταν sapping.
Το σάπινγκ ενδείκνυται σε βαθείς καναπέδες και πολυθρόνες, με τη βοήθεια παιχνιδομηχανών και ελαφρών ναρκωτικών (μπάφοι). Κατά τα προχωρημένα στάδια του σάπινγκ ο εγκέφαλος υπολειτουργεί και όλα είναι αστεία και προκαλούν τον γέλωτα.

για παράδειγμα:
- Τι θα κάνετε απόψε;
- Μάλλον για σάπινγκ εδώ σπίτι λέμε. Έχουμε ψωνίσει κτλ, οπότε κομπλέ. Δε φέρνεις κι εσύ το pro evo να γίνει σωστή η φάση;

bigimages/ps.jpg

μπουζουκομούνι
Γκομενάκι που, στη σχετική κλίμακα, κυμαίνεται από θεόμουνο έως γαμήσιμο με εμφάνιση που αντιστοιχεί σε εργαζόμενη ή θαμώνα νυχτερινών κέντρων διασκέδασης της κατηγορίας: μπουζούκια.
Βασικά γνωρίσματα:
Ένα τουλάχιστον προκλητικό μέρος του σώματος (ντεκολτέ, πλάτη, πόδια, ώμοι, κοιλιές, σπάλα, κιλότο, ποντίκι κλπ.) γυμνό. Επίσημο υπόδημα τύπου γόβας (μυτερή ή κυρτή), πέδιλου (ανοιχτό ή μιουλ) ή μπότας (σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και καουμπόικη αλλά με βγαλμένα τα σπιρούνια). Κόμμωση (κούρεμα, χτένισμα ή φορμάρισμα) από χέρια ειδικού (μέ όνομα όπως «Λέλος Κανέλλος» κ.λπ.) και απαραιτήτως με τον επιθυμητό όγκο και γυαλάδα. Έντυπωσιακό μέικ-απ με ανεκτές έως εκθαμβωτικές ποσότητες στρας. Προσεγμένο μανικιούρ (συμβατικό ή γαλλικό) με βαφή νυχιών σε χρώματα από τα βασικά έως και «σάπιο μήλο».
Ένα μέρος όπου απαντάται συχνά:
Σε μεγάλες οδικές αρτηρίες, ενώ περιμένει ταξί τουρτουρίζοντας με τα χέρια σταυρωμένα, αφού το ζακετάκι (ή το μπολερό) που πήγαινε με το φόρεμά και τα παπούτσια δεν πήγαινε καθόλου με τον καιρό.

για παράδειγμα:
- Πω πω σου λέωωω! Κόψε τα ξέκωλα μπροστά στο Praktiker.
- Μπουζουκομούνια φίλε μου. Όχι σαν τα λέσια που παρακαλάμε να μας κάτσουν στο BIOS ..


Χατζηγιάννης
Ο τύπος που ασχολείται με το τραγούδι και την κιθάρα του και αυτοαποκαλείται έντεχνος. Τον πετυχαίνεις συνήθως στα casting των ριάλιτι τύπου fame story και στον ελεύθερο χρόνο του όταν δεν βλέπει τηλεόραση( mad tv), πάει γυμναστήριο ή προσπαθεί να προσεγγίσει γκόμενες (αν τον ενδιαφέρουν) κουβαλώντας την κιθάρα του στον ώμο για να τους πιάνει κουβέντα. Ο τύπος που στο σχολείο αναλάμβανε πάντα να τραγουδήσει στην γιορτή της 17ης Νοέμβρη.

για παράδειγμα:
- Αγάπη μου δεν μπορώ να βρεθούμε σήμερα γιατί είμαι σε φόρμα και λέω να μείνω μόνος με την κιθάρα μου και να γράψω τραγούδια.
- Ουφ, καλά, αλλά να ξέρεις ότι καμιά φορά γίνεσαι πολύ χατζηγιάννης...

Ο τραγουδιστής του ΟΤΕ... για κάποιο λόγο.

Με έχουν στην αναμονή οι βλάβες και έχω βαρεθεί να ακούω αυτές τις βλακείες του Χατζηγιάννη ότι είναι εκεί η γκόμενα και εκείνος απαντάει το τηλέφωνο. Νισάφι πια...

Οτεγιάννης
Ο καλλιτέχνης / τραγουδιστής Μιχάλης Χατζηγιάννης, με την ιδιαίτερα ισχυρή και στενή συνεργασία με τον ΟΤΕ και τις θυγατρικές του. Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι τα τραγούδια του συχνά λανσάρονται πρώτα ως μέρος διαφήμισης προϊόντων ΟΤΕ και αργότερα ως το περιεχόμενο του αντίστοιχου δίσκου / CD.

για παράδειγμα:
-Άκουσες το καινούργιο του Οτεγιάννη;
-Όχι ακόμα, με το που μπαίνουν διαφημίσεις το αλλάζω και δεν το 'χω πετύχει...


μπαχάλικο, το
Μαγαζί στο οποίο θα βρείτε πληθώρα ετερόκλητων ειδών, όπως βίδες, μπουλόνια, βενζίνη, υλικά οικοδομών, φωτοβολίδες, τρόφιμα κ.α.

Στο τέλος η Άννα ρώτησε τον μαγαζάτορα πού είναι οι σερβιέτες, γιατί σ' αυτό το μπαχάλικο δεν έβρισκε τίποτα!


καμπιονάτο
Παραπέμπει στο ιταλικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, ωστόσο αναφέρεται σε μια παρέα από γκόμενες που είναι μπάζα, οι λεγόμενες κάμπιες.

για παράδειγμα:
-Πήγαμε για καφέ και η Μαρία κουβάλησε και το καμπιονάτο.

πιθήκι
Οι γκόμενες που πριν τελειώσουν μια σχέση έχουν ήδη βρει το επόμενο θύμα. Ακριβώς δηλαδή όπως κάνουν τα πιθήκια... Πριν αφήσουν το ένα κλαδί έχουν ήδη γατζωθεί από το άλλο. Οι γκόμενες δηλαδή που δεν έχουν μείνει ποτέ χωρίς σχέση και συνήθως χαρακτηρίζονται από ανασφάλεια και έλλειψη προσωπικότητας.
για παράδειγμα:
- Ρε φίλε, μεγάλη καριόλα αυτή η Μαρία...
- Γιατί ρε;
- Πριν χωρίσει με τον Τάκη είχε βρει τον Μάκη για καβάτζα και τον Σάκη σε περίπτωση που στράβωνε κάτι με τον Μάκη...
- Μεγάλο πιθήκι η γκόμενα...

Liposan , ο
Αγγλική λέξη η οποία ετυμολογούμενη στα ελληνικά συνθετικά της ( Lipo+san ), σημαίνει τον χοντρό Γιάννη. Στη θέση του ονόματος μπαίνει οποιοδήποτε όνομα ανάλογα με την περίσταση. Ο τύπος Liposan είναι γνωστός και όλοι λίγο ως πολύ είχαμε έναν στο γυμνάσιο: χοντρός, γυαλάκιας και κατά κανόνα απουσιολόγος.

για παράδειγμα:
-Θα κάνεις κοπάνα 3η ώρα;
-Ναι. Πες ρε συ στο Liposan να μην μου βάλει απουσία, οκ;
-Έγινε!

οκέικ
Το ΟΚ στα cool -έζικα.

ΟΚ + κέικ (cake ) = οκέικ

για παράδειγμα:
-Και φέρε μου τσιγάρα όπως έρχεσαι...
-Οκέικ...

terrible plane crash

cOol pHotos


κάνετε τον υπολογιστή σας ένα τεράστιο τηλεσκόπιο


για να κάνετε τον υπολογιστή σας ένα τεράστιο τηλεσκόπιο επισκεφτείτε την παρακάτω σελίδα

http://www.worldwidetelescope.org/Home.aspx

προσοχή η σελίδα είναι της microsoft
(για όσους έχουν πειρατικό λογισμικό -windows
στο pc τους)

Κάνε spa στο γραφείο

Κάνε spa στο γραφείο

Πώς θα σου φαινόταν αν μετέτρεπες το γραφείο σου σε... spa; Είναι κοινό μυστικό: όταν νιώθει κανείς ξεκούραστος και υγιής, εργάζεται πιο αποδοτικά, κάνει λιγότερα λάθη και νιώθει χαρούμενος.

Η δουλειά μπορεί να είναι αγχωτική και χαοτική, αλλά οι παρακάτω ιδέες θα σε βοηθήσουν να χαλαρώσεις όλες τις ημέρες της εργάσιμης εβδομάδας!

Δευτέρα Σου χρειάζεται ένα γρήγορο τονωτικό; Ξύπνησε τις αισθήσεις σου με αρωματοθεραπεία. Ένα μπουκαλάκι ylang ylang θα σε βοηθήσει.

Τρίτη
Είσαι στις μαύρες σου; Αναπήδησε! Κάνοντας μερικές αναπηδήσεις δε θα πιστέψεις το πόσο θα τονώσεις τη διάθεσή σου.

Τετάρτη Πρόκειται να κάνεις μια σημαντική παρουσίαση; Να μερικά εφόδια πρώτης ανάγκης: οδοντόκρεμα και οδοντόβουρτσα, στοματικό διάλυμα με γεύση μέντας, τσάι μέντας που θα σε ανακουφίσει από κράμπες. Επίσης, μία πολυβιταμίνη για να καθαρίσεις το μυαλό σου.

Πέμπτη Κάνε μασάζ και ανακούφισε πονοκέφαλο και πόνους στη μέση. Βάλε ένα μπαλάκι του γκολφ στο πάτωμα, κάτω από τα πόδια σου. Κύλησε διαδοχικά τις πατούσες σου πάνω σε αυτό.

Παρασκευή Άφησε τη λεβάντα να σου φτιάξει το κέφι! Σε ένα μπουκάλι με ψεκαστήρα βάλε λίγο δροσερό νερό και πρόσθεσε 2 – 4 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας. Ψέκασε το πρόσωπό σου, πάρε μια βαθιά ανάσα και οργάνωσε τις σκέψεις σου.
shape

LED μόνο με τρία ευρώ; Κι όμως...

led-bulb.jpg

Τα LED lights τα ξέρετε. Το ότι είναι πανάκριβα σε σχέση με τις κοινές λάμπες, επίσης το ξέρετε. Αυτό που δεν ξέρετε, είναι ότι μια ομάδα πεφωτισμένων επιστημόνων κατάφερε να κατασκευάσει λυχνίες LED οι οποίες κοστίζουν το ένα δέκατο της σημερινής τιμής. Και το καλύτερο: η νέα τεχνολογία θα είναι διαθέσιμη σε λιγότερο από πέντε χρόνια.

Τα σημερινά LED περιέχουν ψήγματα σαπφείρου κι αυτός είναι ο βασικός λόγος για το υψηλό κόστος. Η καινοτομία των επιστημόνων είναι ότι κατάφεραν να δημιουργήσουν LED από πυρίτιο. Για να μη λέμε πολλά, οι λυχνίες που θα κυκλοφορήσουν στα επόμενα χρόνια δε θα κοστίζουν πάνω από 3 ευρώ.

Η κατανάλωσή τους είναι σχεδόν μηδαμινή, συγκρινόμενη με τους κοινούς λαμπτήρες πυρακτώσεως. Επίσης, η διάρκεια ζωής υπολογίζεται στα 60 χρόνια. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι βάζετε σήμερα μια λάμπα στο σπίτι και θα την αλλάξουν τα παιδιά ή τα εγγόνια σας.

Πηγή: TechConnect

ΤΑΞΙΔΙ Κύπρος

Η Κύπρος είναι ένας τόπος ευλογημένος. Μπορεί κανείς να την επισκεφθεί όλες τις εποχές του χρόνου και πάντα περνάει υπέροχα.

Λευκωσία
Περιηγηθείτε πρώτα στη σύγχρονη πόλη, όπου βρίσκεται το πολύ ενδιαφέρον Αρχαιολογικό Μουσείο. Από την Πύλη της Πάφου θα περάσετε στη νοσταλγική παλιά Χώρα, με τα πέτρινα καλντερίμια, τις καμάρες και τα όμορφα σπιτάκια. Συνεχίστε προς την πλατεία Ελευθερίας για να δείτε το Δημαρχείο, ενώ αξίζει να κάνετε μια επίσκεψη και στο πλούσιο Μουσείο Αργυροχοΐας-Χρυσοχοΐας. Ο Σταυρός του Μισσίρικου και η Φανερωμένη είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες εκκλησίες. Θαυμάστε ακόμη τα εντυπωσιακά κτίρια της Παλαιάς και Νέας Αρχιεπισκοπής και προσκυνήστε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη, με τις υπέροχες αγιογραφίες. Βγαίνοντας από την Πύλη της Αμμοχώστου, θα αποχαιρετήσετε τη Λευκωσία και θα πάρετε το δρόμο για τη Λάρνακα.

Λάρνακα
Κατεβείτε στις Φοινικούδες, την παραλιακή προμενάντ. Εκεί θα δείτε την προτομή του Κίμωνα, ενώ μέσα στην πόλη περάστε από το Μουσείο Πιερίδη και από το Αρχαιολογικό. Η Κύπρος διαθέτει συλλογές με μοναδικά αρχαία ευρήματα!
Μια άλλη εκδρομή που μπορείτε να κάνετε από τη Λάρνακα είναι αυτή στη Λεμεσό και στα μονοπάτια του Τρόοδος. Στο δρόμο προς τη Λεμεσό θα κάνετε δύο στάσεις: μια για να δείτε την εντυπωσιακή Μονή Σταυροβουνίου και μια άλλη για να περιηγηθείτε στη Χοιροκοιτιά, όπου σώζεται ένας από τους πιο σημαντικούς νεολιθικούς οικισμούς.

Λεμεσός
Είναι μια σύγχρονη πόλη. Αναμφίβολα το highlight εκεί είναι το μεσαιωνικό φρούριο του 14ου αιώνα, όπου έγιναν οι μεγαλόπρεποι γάμοι του Ριχάρδου του Λεοντόκαρδου και της Βερεγγάριας. Στη συνέχεια δείτε το Κολόσσι και το αρχαίο Κούριο.

Πάφος
Επισκεφθείτε το Βυζαντινό, το Εθνογραφικό και το Αρχαιολογικό Μουσείο. Προχωρήστε έπειτα στην Κάτω Πάφο. Εκεί βρίσκονται και τα περισσότερα αρχαιολογικά μνημεία. Απολαύστε μια βόλτα στο γραφικό λιμάνι, όπου δεσπόζει το μεσαιωνικό φρούριο. Ένα από τα πιο must αξιοθέατα της Πάφου είναι και οι Σαράντα Κολώνες. Γνωρίστε έπειτα την Αγία Σολομονή, που υπήρξε χριστιανική κατακόμβη. Μην παραλείψετε να δείτε τις ρωμαϊκές επαύλεις του Διονύσου, του Θησέα και του Αιώνα με τα εκπληκτικά ψηφιδωτά πατώματα. Ο μεγάλος αρχαιολογικός χώρος, στον οποίο βρίσκονται οι Τάφοι των Βασιλέων, θα σας εντυπωσιάσει. Αξίζει να επισκεφτείτε την εκκλησία της Παναγίας Χρυσοπολίτισσας και τα ερείπια της βυζαντινής βασιλικής, ακριβώς δίπλα. Στον περίβολό της σώζεται η Στήλη του Αποστόλου Παύλου, όπου δέθηκε και βασανίστηκε ο Απόστολος πριν ο Ρωμαίος κυβερνήτης ασπαστεί το χριστιανισμό.

Αγία Νάπα
Οι χρυσές παραλίες της θα σας εντυπωσιάσουν. Πριν εξορμήσετε όμως εκεί, κάνετε τη βολτούλα σας στο χωριό. Στο κέντρο του θα δείτε τα τείχη της πασίγνωστης μονής. Περάστε μέσα για να θαυμάσετε το πετρόκτιστο βενετσιάνικο μοναστήρι, αφιερωμένο στην Παναγία Πίτια, αλλά και τις γειτονιές. Αξίζει να επισκεφτείτε και το μικρό Μουσείο της Θαλάσσιας Ζωής.

Πληροφορίες
Μετάβαση: Σας προτείνουμε να ταξιδέψετε με την καλή και οικονομική Helios Airways (τηλ.: 210-3227613 & 210-3319472). Διαμονή: Τα Le Meridien Spa & Resort, Amathus Beach, Hilton, Sun Hall είναι μερικά από τα ξενοδοχεία των ονείρων μας που με τα «πακέτα» εκδρομών δεν στοιχίζουν περιουσίες! Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού (τηλ.: 210-3610178 & 210-3610057) θα σας βοηθήσει να διαλέξετε. Νόμισμα: 1 κυπριακή λίρα = 1 ευρώ και 70 λεπτά. Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού (Λευκωσία): 02-691100. Δεν χρειάζεστε διαβατήριο, η ταυτότητά σας είναι αρκετή.

Φαγητό-Διασκέδαση-Αγορές
Δοκιμάστε κυπριακές νοστιμιές, όπως: σεφταλιές, κουπέπια, σούπες, ραβιόλια, κολοκοτές, μπουρέκια με κιμά, οφτόν, κολοκάσι, χαλούμι, λούντζα, χοιρομέρι, χούμους, ταλατούρι και μούνγκρα. Δοκιμάστε και τα υπέροχα κυπριακά κρασιά. Προτείνουμε την Κουμουνδαρία, την αρχαιότερη ετικέτα στον κόσμο! Να γευματίσετε στην ταβέρνα Μάρκος στην Αγία Νάπα, στο εστιατόριο Φοίνικας δίπλα στην πράσινη γραμμή της Λευκωσίας, στο Ηλιοβασίλεμα και στα εστιατόρια των ξενοδοχείων Le Meridien Spa & Resort, Amathus Beach και Sun Hall.
Έντονη νυχτερινή ζωή σας περιμένει στην Πάφο και την Αγία Νάπα.
Ψωνίστε ντόπια είδη, όπως χαλούμι, κονιάκ και κρασιά. Ακόμη, λευκαρίτικα υφαντά, δερμάτινα, ασημικά, χρυσαφικά και κεραμικά

Για πτήσεις με στιλ

ornithopter.jpg

Ο Leonardo Da Vinci ήταν γνωστός και για τις εφευρέσεις του, πέρα από τους πίνακες που ζωγράφιζε. Για να είμαστε πιο ακριβείς, ήταν γνωστός για τις εφευρέσεις που σχεδίαζε. Το γνωστό ορνιθόπτερο που αποτύπωσε στο χαρτί δεν κατάφερε ποτέ να πετάξει, αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να το ξεχάσουμε για πάντα. Το νέο gadget της Hammacher Schlemmer βασίζεται σχεδιαστικά στην ιδέα του Da Vinci και τα καταφέρνει εξαιρετικά και σε συνθήκες πτήσης.

Αντί για προπέλα ή μοτεράκι που αντλεί αέρα, το ορνιθόπτερο που βλέπετε χτυπάει τα φτερά του αρκετά γρήγορα ώστε να πετάει χωρίς πρόβλημα. Μιλάμε για 40 χτυπήματα ανά δευτερόλεπτο, ένα νούμερο που πλησιάζει τις επιδόσεις των κολιμπρί - ξέρετε, αυτά τα μικροσκοπικά πουλιά που αιωρούνται για να ρουφήξουν το νέκταρ από λουλούδια.

Κάθε φόρτιση 5 λεπτών εξασφαλίζει πτήση 7 λεπτών. Καθόλου άσχημα για ένα gadget που στοιχίζει 40 ευρώ.

Πηγή: Hammacher Schlemmer

SEXY AND HOT .... καυτόΟλόκληρη η gallery στην Agenda του Rc-Cafe

Μοντέρνα "πράσινα" τρίκυκλα... για "πράσινες εξορμήσεις!

peugeot rd_3_kb4wz_69Είναι προφανές ότι ησυχία και "πράσινη ανάπτυξη" είναι δύο στόχοι που φαίνεται να είναι οδηγός στο χώρο του αυτοκινήτου στην παρούσα συγκυρία. Σε διάφορες εκθέσεις βλέπουμε συχνά τα ηλεκτρικά οχήματα αλλά και άλλα με πρωτοποριακές ιδέες στις οποίες αυτά κινούνται με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Επιπλέον, η αύξηση του κόστους των καυσίμων έχει κάνει τους...
κατασκευαστές αυτοκινήτων να σκέφτονται σχετικά με τη δυνατότητα της υψηλής απόδοσης καυσίμου σε ένα αυτοκίνητο. Όταν η μείωση των καυσίμων ή της κατανάλωσης ενέργειας είναι η ανάγκη, η καλύτερη δυνατή λύση είναι να μειωθεί ο αριθμός των τροχών και να καταστεί έτοιμο το όχημα να λειτουργεί με τρεις τροχούς. Η προσέγγιση αυτή βοηθά στην αύξηση της ζωής του αυτοκινήτου χωρίς να υστερεί σε ασφάλεια.Παραθέτουμε εδώ είναι μερικά από τα πιο cool οχήματα που κινούνται με τρεις τροχούς για τος δρόμους του αύριο (αφήνουμε την τεχνική περιγραφή και τις προδιαγραφές στην αγκλική γλώσσα):

• Peugeot +:
2_8bg2v_5784
The Peugeot+ is supposed to be a fusion of a scooter and car. Designed to run on a smaller electric motor, it aims to leave less or rather no carbon prints behind. From what I can gather from the images, it is a two-seater just like a scooter but with two front wheels for extra stability.
3_ofzrp_5784
• eVARO:
evaro_1_e4584_69
Designed by Future Vehicles Technology, the eVARO hybrid three-wheeled car is designed to compete in the Progressive Automotive X-Prize that is to be held in May 2010. The vehicle can reach 60mph in just five seconds and according to the developers, it has the potential to go 275 miles on a single gallon of fuel. With an all-electric range of 90 miles, the eVARO produces no emissions for 90% of its time on the road and can radically change the automotive industry of today.
evaro_6_3kr7u_69
• VentureOne:
2_r37ro_17014
Designed by Los Angeles-based automobile company Venture Vehicles, this vroom-ing Y shaped 3-wheeler will come in two versions, one a basic HEV, and a high-performance PHEV which will have a wide range of accessories. With a fuel economy of 100 mpg and a top speed of over 100 mph (160 km/h), this vehicle is unquestionably groundbreaking!
• XR3:
graphic1_pi9wm_17014
The XR3 is a DIY vehicle. This beauty will give you 225 miles per gallon. With the firm offering $200 worth of construction plans, the whole activity could be a little challenging yet a lot of fun.
• Datinol:
datinol_k8kv3_5784
The Datinol is a three-wheeled vehicle that is intended to exceed 1000km on just a liter of ethanol. The Datinol has slight bodywork and aerodynamic fiberglass, as well as a new integrated electronic engine that controls the ignition and fuel injection.
datinol4_icamq_5784
• The Moby:
moby_1_akhwj_17621
The Moby by WooJin Chung is one such trike that can take you to the future on zero-emission electric engines. The concept vehicle can displace its rear and alter it in different fashion to suit the traffic and to add additional components like an additional high capacity battery or an additional seat, which gives it both practicality and performance. The trike occupies about half the space as a conventional four-wheeler.
moby_2_zfcud_17621
• Xe Điện:
xe dien_1_k5kqv_69
Designed by Minh Duong, the Xe Điện is a three-wheeled electric car that has a range of 20 miles, however, with a few tweaks it can hit a top speed of 40mph. The car is powered by a 7.1KWh battery pack that propels its rear wheel. With two wheels in the front under a fiberglass fairing, and a single motorcycle-style driving rear wheel, the car is just right for daily trips to the supermarket.
xe dien_2_8f4ix_69
• 125mpg homebuilt Trike:
john trike_1_q8hif_69
Developed by a Ford fuel efficiency technician, this vehicle is based on a Kawasaki Ninja that gets a top speed of 65mph and a staggering efficiency of 125mpg. Powered by the 250cc liquid cooled, four-stroke engine, the 505 pound machine comes with added features to reduce fuel consumption even when running at a decent speed of 65mph.
john trike_2_dmss6_69
• Solar-Powered ATV:
solar rescue vehicle_2_jie8m_69
Designed by Gadi Dudler, this solar-powered trike has all the essentials needed to work in the harshest of terrains. The vehicle design is inspired by nature and carries solar panels on the top of the cabin and the spoiler that generate the necessary power to run an electric engine mounted on the front wheel. The rear wheels are mostly used for turning, but they too are equipped with an electric engine that provides the necessary power the vehicle needs on harsh terrains.
solar rescue vehicle_3_jspww_69
• TransforMiss:
transformiss car_2_hgpe2_69
Designed by Thierry Dumaine, the TransforMiss concept is inspired by “a woman” who according to the designer is never the same. The car seats two passengers and can be driven from either seat by simply changing the position of the steering wheel. The transforming car can be driven with two, three or four wheels, depending on the street traffic and user preference. Powered by an electric motor in each rim, the car does its bit for the environment as well.
transformiss car_7_neqsk_69
• E. Rex:
e_tiqs6_69
Designed by Silicon Valley startup OptaMotive, the E. Rex has a top speed of 144mph and offers a range of about 100 miles. With an ability to go 0-60mph in less than 5 seconds, the vehicle sports a water-cooled permanent magnet that produces 45KW continuous and 125KW peak power. The battery pack that fuels the vehicle consists of 96 lithium-iron phosphate cells that have a claimed recharge time of 2.5 hours at 220V and 20amps.
e_gsj62_69
• Bio Top:
bio top_1_ufqfv_69
The Bio Top by Luis Pinheiro de Lima is a futuristic electric car featuring three wheels, one of which generates electricity as well. The Bio Top car, as the design has been christened, utilizes wireless electricity technology to transfer electricity, which is generated by the car’s rear spherical wheel, to recharge the vehicle’s on-board battery as it moves.
bio top_2_miiky_69
• Brontes:
brontes03_vmtoy_69
The Brontes by Marco Aurelio Galán Henríquez aims to curb pollution with an electric drive. The concept vehicle can seat two individuals and runs on a lithium-ion battery pack which fuels the electric motors present in the car’s wheels. The car’s expected top speed and range is set to show some decent figures, as the car runs on three wheels.
brontes05_1druv_69
• 3GEO:
3geo_1_oeqbi_69
The 3GEO carries a battery pack which works simultaneously with a conventional natural gas or biodiesel engine. To achieve maximum fuel efficiency, the car has been made from lightweight but sturdy materials like carbon fiber and fiberglass. The simple and aerodynamic body ensures further fuel savings while making sure that the manufacturing process of the car doesn’t prove to be a burden for the company.
3geo_qsxsd_69
• Peugeot RD:
peugeot rd_qydoa_69
Designed for a future metropolis, the Peugeot RD Concept will have a single seat and will run on three wheels. This concept car combines the sensations of a three-wheeled scooter with the driving pleasure of a saloon car, while retaining all the essential functions of both modes of transport.
peugeot rd_3_kb4wz_69
• Sampdesign Neo:
sampdesign neo_02_libin_17621
The brainchild of Brazilian designer Maurício Sampaio, the “Sampdesign Neo” is an electric vehicle for urban use that offers a safe and sustainable ride on cramped city roads. Powered by three engines embedded in each wheel, the three-wheeler features an exterior surround by LED lighting, which makes it extremely safe during night rides. The zero-emission vehicle comes equipped with buffers that generate energy, smart rubber that totally isolates the cabin from the outer world and an air conditioner, which allows occupants to choose the internal temperature.
sampdesign neo_01_mfjxs_17621
• GM Car Hero:
gm car hero_01_zlggz_22976
Designed by General Motors, the Car Hero Concept aims to attract generation Z brought up with gaming consoles, cellphones and other mobile gadgetry by their side. The Car Hero features easy controls; all the rider need to do is enter the destination into the navi app on his/her smartphone and let the vehicle do the rest. As soon the as the rider get dexterous, the vehicles unlocks the control so he/she could take the charge of the autonomous system.
gm car hero_05_h31g4_22976
• Peugeot Q:
peugeot q1_ik39m_69
The Peugeot Q by Jaun Trillo is a three-wheeled vehicle providing space for two passengers. With a free spherical rear wheel, the car can literally spin 360 degrees, which ease parking and driving in congested city lanes. The two wheels on the front are incorporated with a lithium-ion engine, which gives the car the ability to change direction based on the transmitted velocity.
peugeot q3_tcer7_69
• SNAP:
snap_1
The SNAP by designer Vít Bechynský is able to connect to the main SNAP train, one next to the other, offering private mass transit with ease. In the single-mode, this three-wheeled vehicle can be driven like a motorbike.
snap_2
• SV1:
sv1 _02_ovlx5_17621
The SV1 actually looks like something out of the comic books (easy to understand since it is but a concept) with its shiny body and three wheels. The vehicle is meant to seat two and is driven by a sole rear vehicle, while steering is delegated to the two front wheels.
sv1 _08_f7dyn_17621

Αβόλευτος
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory