Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Παρασκευή, 7 Μαΐου 2010

SEXY AND HOT .... TAMTA


Ολόκληρη η gallery στην Agenda του Rc-Cafe

Νέα συσκευή θα επιτρέπει να... γίνετε αόρατοι!

Ο μαγικός μανδύας του Χάρι Πότερ ίσως να μην απέχει πια πολύ από το να γίνει πραγματικότητα. Σύμφωνα με είδηση που δημοσίευσε σήμερα το BBC, επιστήμονες δημιούργησαν την πρώτη συσκευή που καθιστά ένα αντικείμενο αόρατο σε τρεις διαστάσεις.

Ο «μανδύας», σύμφωνα με την περιγραφή του περιοδικού Science, κατάφερε να κρύψει το αντικείμενο, χρησιμοποιώντας φως σε μήκη κύματος κοντά σε αυτά που είναι ορατά στο ανθρώπινο μάτι.
Μέχρι στιγμής, οι συσκευές που είχαν δημιουργηθεί για τον ίδιο σκοπό, κατάφερναν να κρύβουν αντικείμενα μόνο από μία πλευρά: ιδωμένο από οποιαδήποτε άλλη γωνία, το αντικείμενο που κάλυπταν παρέμενε ορατό.

«Πρόκειται για ένα μικρό αλλά πολύ σημαντικό βήμα προς τους πραγματικούς αόρατους μανδύες», δήλωσε ο Tolga Ergin, Γερμανός επιστήμονας του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Karlsruhe, που ηγήθηκε της μελέτης. Προσέθεσε, δε, ότι ο «μανδύας» της ομάδας του βασίστηκε στην ιδέα ότι μπορείς να «μετασχηματίσεις το χώρο» με ένα υλικό.

Εκείνος και οι συνεργάτες του σχεδίασαν ένα φωτονικό μετα-υλικό το οποίο επηρέασε τη συμπεριφορά των ακτινών του φωτός. «Σκεπτόμενος τη μεταμόρφωση που θέλεις να πετύχεις, σχεδιάζεις το υλικό σου έτσι ώστε να τη μιμείται» εξηγεί.

Η βάση του σχεδίου είναι γνωστή ως «μανδύας χαλί», και είχε προταθεί για πρώτη φορά από τον Καθηγητή Sir John Pendry του Imperial College London, ο οποίος επίσης συμμετείχε στη μελέτη. «Εκείνος πρότεινε τη θεωρία ότι μπορείς να κρύψεις ένα αντικείμενο κάτω από ένα εξόγκωμα, και εν συνεχεία να εξαφανίσεις το εξόγκωμα» εξηγεί ο Ergin.

«Είναι σαν χαλί καθρέφτης. Αν κρύψεις ένα αντικείμενο από κάτω, δημιουργείται ένα εξόγκωμα, οπότε αυτό που βλέπεις είναι μια παραμόρφωση στην αντανάκλαση του αντικειμένου. Εμείς βάζουμε τον καθρέφτη – χαλί πάνω από το εξόγκωμα, έτσι ώστε να αλλάζει την κατεύθυνση του φωτός και οι παραμορφώσεις να εξαφανίζονται. Δημιουργείται, έτσι, η εντύπωση ότι ο καθρέφτης τον οποίο κοιτάζεις είναι επίπεδος».

Το «κόλπο» εδώ είναι η αλλαγή της ταχύτητας και της κατεύθυνσης στην οποία το φως «ταξιδεύει» δια μέσω του υλικού. Οι επιστήμονες το πέτυχαν χρησιμοποιώντας πολυμερείς κρυστάλλους, αποτελούμενους από μικροσκοπικές ράβδους.

Αλλάζοντας την ανακλαστικότητα της επιφάνειας του εξογκώματος, οι επιστήμονες κατάφεραν να το καταστήσουν αόρατο σε ένα μεγάλο εύρος μηκών κύματος, τα οποία ελάχιστα ξεπερνούν εκείνα που είναι ορατά στο ανθρώπινο μάτι.

«Είναι μια διαδικασία παρόμοια με εκείνη της φωτογραφίας» εξηγεί ο Ergin. «Όταν εμφανίζεις το φιλμ, οτιδήποτε δεν έχει εκτεθεί στο λέιζερ απλά θα εξαφανιστεί»

Η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουν τώρα οι επιστήμονες είναι η απόκρυψη αντικειμένων από μήκη κύματος ορατά στο ανθρώπινο μάτι.

Η.Κ.
Πηγή: BBC News

Το 2035 ο άνθρωπος στον Αρη


Με την ελπίδα να ζει για να το δει, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, σχεδιάζει να στείλει ένα επανδρωμένο διαστημόπλοιο στον Αρη. Το διαστημόπλοιο θα τεθεί σε τροχιά γύρω από τον κόκκινο πλανήτη κάπου στο 2035. Στις αρχές της επόμενης δεκαετίας, οι δοκιμαστικές πτήσεις θα δοκιμάσουν τα συστήματα που είναι απαραίτητα για μια εξερεύνηση πέρα από την τροχιά της γης και γύρω στο 2025 ελπίζουμε ότι τα νέα διαστημόπλοια να μας επιτρέψουν να στείλουμε επανδρωμένες αποστολές πέρα από τη Σελήνη»
είπε ο Ομπάμα, αναλύοντας τη στρατηγική του περί συνέχισης του αμερικανικού διαστημικού προγράμματος, στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι της Φλόριντα. «Θα ξεκινήσουμε, στέλνοντας αστροναύτες σε έναν αστεροειδή, για πρώτη φορά στα χρονικά. Γύρω στα μέσα της δεκαετίας του 2030, πιστεύω ότι θα μπορούμε να στείλουμε ανθρώπους που θα μπουν σε τροχιά γύρω από τον Αρη και θα τους γυρίσουμε σώους και ασφαλείς στη Γη», ενώ αργότερα «θα ακολουθήσει προσεδάφιση στον Αρη», συνέχισε. «Κι ελπίζω ότι θα είμαι εκεί για να το δω» πρόσθεσε ο 48χρονος πρόεδρος, αποκαλύπτοντας ότι θα αυξήσει κατά έξι δισεκατομμύρια δολάρια τον προϋπολογισμό της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας, της οποίας στηρίζει «100% την αποστολή και το μέλλον».

Απίστευτα Και Όμως.. Αληθινά

Επιμέλεια: Μαρίλια Ιωάννου
apistefta-sm.jpg· 1 στους 4 αμερικανούς έχουν εμφανιστεί στην τηλεόραση!

· Aν και ο πληθυσμός της Kίνας ξεπερνά το 1 δισεκατομμύριο, τα επίθετα είναι κάτι περισσότερο από διακόσια.

· Αν χαθεί η πίεση της καμπίνας ενός αεροπλάνου, ο επιβάτης μπορεί να διατηρήσει τις αισθήσεις του μόλις για 18 δευτερόλεπτα..

· Απ' όλες τις φυλές του πλανήτη, οι μόνοι που δεν χρησιμοποιούν τη φωτιά είναι οι Adaman και οι Πυγμαίοι.

· Αράπικα φιστίκια είναι ένα από τα συστατικά του δυναμίτη!

· Εάν μασάς τσίχλα ενώ καθαρίζεις κρεμμύδια δεν κλαις!

· Είναι αδύνατον να αυτοκτονήσεις κρατώντας την αναπνοή σου.

· Είναι αδύνατον να φταρνιστείς με τα μάτια ανοιχτά.

· Ένα από τα πιο... δυσκολοχώνευτα επαγγέλματα υπήρξε το 18ο αιώνα στην Αγγλία. Πιο συγκεκριμένα, στις παράνομες λέσχες της εποχής ένας υπάλληλος ήταν επιφορτισμένος με την υποχρέωση να... καταπιεί τα ζάρια, σε περίπτωση που εισέβαλε η αστυνομία.

· Ένας κεραυνός χτυπά κατά 6 φορές περισσότερο άντρες από ότι γυναίκες!

· Η Βίβλος είναι το βιβλίο που κλέβουν πιο συχνά στην Αμερική!

· Η Γη αυξάνει το βάρος της (καθημερινά) κατά 100 τόνους λόγω της πτώσης αστρικής σκόνης στην επιφάνειά της.

· Η γιαπωνέζικη πολεμική επιχείρηση "Fu-Go" είχε ως στόχο να πλήξει το εσωτερικό των Η.Π.Α. με 9.000 μπαλόνια από ριζόχαρτο, γεμάτα υδρογόνο. Τελικά, μόνο ένα πέτυχε την αποστολή του, σκοτώνοντας μια γυναίκα και πέντε παιδιά στο Όρεγκον!

· Η γλώσσα μια καμηλοπάρδαλης έχει το ίδιο μήκος με τη διάμετρο μιας 21'' τηλεόρασης!

· Η καλντέρα στη Σαντορίνη είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο. Έχει 300 μέτρα ύψος και 11 χιλιόμετρα διάμετρο.

· Η καμηλοπάρδαλη καθαρίζει τα αφτιά της με την γλώσσα της!

· Η καρδιά της γαρίδας βρίσκεται στο κεφάλι της!

· Η καρδιά του σκύλου χτυπά 40 φορές περισσότερο από την δική μας!

· H κάρτα του Al Capone έγραφε πως είναι πωλητής επίπλων.

· Η μνήμη του χρυσόψαρου διαρκεί περίπου 3 δευτερόλεπτα.

· Η Παρασκευή και 13 θεωρείται άτυχη μέρα, γιατί την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου του 1307 ο Πάπας, σε συνεννόηση με τον βασιλιά της Γαλλίας, εξέδωσε μυστική διαταγή θανάτωσης των Ναϊτών Ιπποτών.

· Η πρωτεύουσα της Βολιβίας, Λα Πας, η οποία βρίσκεται σε υψόμετρο 4.000 μέτρων, είναι σχεδόν άφλεκτη. Η περιεκτικότητα του αέρα σε οξυγόνο είναι τόσο μικρή, που μόλις και μετά βίας μπορεί να συντηρήσει τη φωτιά.

· Η πρώτη βόμβα υδρογόνου ζύγιζε 65 τόνους και είχε το κωδικό όνομα "Ivy Make". Η ρίψη της έγινε το 1952 και η έκρηξη ήταν τόσο δυνατή, που εξαφανίστηκε κυριολεκτικά ένα από τα νησιά Μάρσαλ!

· Η πρώτη διαφήμιση προφυλακτικών εμφανίστηκε στο περιοδικό "Τάτλερ", στο τεύχος της 12ης Μαΐου του 1709. Η τότε ονομασία τους ήταν "μηχανές που προστατεύουν από τα τραύματα της αγάπης"!

· Η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί είναι 57,8 βαθμοί Κελσίου. Μάλιστα, σημειώθηκε δύο φορές: στις 13 Σεπτεμβρίου του 1922, στην Αλ Αζίζια της Λιβύης, και στις 11 Αυγούστου του 1933, στο Σεν Λούις του Μεξικού.

· Η χαμηλότερη θερμοκρασία που σημειώθηκε ποτέ στη γη είναι -89,2 βαθμούς Κελσίου (Ανταρκτική 1983)

· Η χειραψία παλιά γινόταν για να δείχνει κανείς πως είναι άοπλος!

· Κάθε 30 δευτερόλεπτα κατατίθεται μία μήνυση στις ΗΠΑ.

· Κάθε στιγμή το 70% των οδηγών του κόσμου υπερβαίνουν το όριο ταχύτητας!

· Κατά τον Μεσαίωνα, τα ζώα δικάζονταν ακόμη και με την ποινή του θανάτου. Το 1386, ένα γουρούνι καταδικάστηκε σε απαγχονισμό (και αφού νωρίτερα του είχαν κόψει τα πόδια), με το αιτιολογικό της δολοφονίας ενός κοριτσιού. Πριν την εκτέλεση, είχαν ντύσει το γουρούνι με τα ρούχα του θύματος.

· Μαφία (MAFIA) σημαίνει: Morte Allafrancia Italia Anela, δηλαδή: Θάνατος στη Γαλλία είναι της Ιταλίας ο πόνος!

· Με εξαίρεση τις σημαίες της Ελβετίας και του Βατικανού που είναι τετράγωνες, οι σημαίες όλων των άλλων χωρών είναι ορθογώνιες παραλληλόγραμμες.

· Μετά την περίφημη εισβολή των Η.Π.Α. στην Γρενάδα, τον Οκτώβριο του 1983, ο αμερικανικός στρατός έκανε 9.000 παρασημοφορήσεις. Αν και στην απόβαση συμμετείχαν μόνο 7.000 άνδρες...

· Μέχρι τον 7ο μήνα της ζωής του, ένα μωρό έχει την δυνατότητα να αναπνέει και να καταπίνει ταυτόχρονα. Ένας ενήλικας δεν μπορεί να το κάνει ποτέ αυτό.

· "Μικρό παιδί" και "Χοντρός άντρας" ήταν οι κωδικές ονομασίες που είχαν δώσει οι Αμερικανοί στις ατομικές βόμβες που έριξαν στη Χιροσίμα (6/8/45) και στο Ναγκασάκι (9/8/45)

· Ο αναπτήρας εφευρέθηκε πριν από τα σπίρτα.

· Ο Βασιλίσκος, ένα είδος σαύρας που ζει στην Νότιο Αμερική, μπορεί να περπατάει πάνω στο νερό, καθώς κινείται τόσο πολύ γρήγορα που δεν υπάρχει κίνδυνος να βουλιάξει.

· Ο γεωσκώληκας έχει 5 καρδιές!

· Ο ελέφαντας δεν φοβάται τα ποντίκια!

· Ο ελέφαντας είναι το μόνο ζώο με 4 γόνατα!

· Ο ελέφαντας είναι το μόνο θηλαστικό που δεν μπορεί να πηδήξει!

· O Λουδοβίκος ο 14ος της Γαλλίας έκανε μπάνιο μόνο μια φορά τον χρόνο.

· Ο Ντεκάρτ ανακάλυψε το "Σύστημα Συντεταγμένων", παρατηρώντας μια μύγα να περπατάει σ' ένα ταβάνι με πλακάκια.

· O μέσος άνδρας βγάζει σε τριάντα χρόνια γύρω στο ένα κιλό γένια.

· Ο Μότσαρτ δεν είχε πάει σχολείο!

· Ο παράνομος τζόγος είναι πολύ διαδεδομένος στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, σε σημείο που οι ετήσιες εισπράξεις του ξεπερνούν τα συνολικά έσοδα των μεγαλύτερων βιομηχανιών της χώρας. Αντίθετα, οι Εσκιμώοι είναι ο μοναδικός λαός της γης που δεν ασχολείται με τυχερά παιγνίδια.

· Ο πληθυσμός των προβάτων στην Αυστραλία είναι κατά 10 φορές μεγαλύτερος από των ανθρώπων!

· Ο συνολικός αριθμός των τερμιτών που ζουν στον πλανήτη μας είναι δεκαπλάσια του πληθυσμού της γης!

· Ο χρυσός είναι το μοναδικό μέταλλο το οποίο δεν σκουριάζει ακόμη κι όταν θαφτεί κάτω από τη γη για χιλιάδες χρόνια.

· Οι γάτες μπορούν να βγάλουν 100 φωνητικούς ήχους, ενώ τα σκυλιά 10.

· Οι γρύλοι ακούν μέσω τον γόνατων τους

· Οι γυναίκες ανοιγοκλείνουν τα μάτια τους 2 φορές συχνότερα απ' ότι οι άντρες.

· Οι δεξιόχειρες ζουν κατά μέσο όρο 9 χρόνια περισσότερο από τους αριστερόχειρες!

· Οι επιβάτες τις πρώτης θέσης λαμβάνουν τρεις φορές περισσότερο οξυγόνο απ' τους επιβάτες της οικονομικής θέσης. Ο πιλότος του αεροπλάνου λαμβάνει 10 φορές περισσότερο οξυγόνο απ' όλους.

· Οι επιστήμονες πίστευαν κάποτε πως αν ποτέ έφτιαχναν μια ατομική βόμβα, αυτή θα ήταν τόσο μεγάλη, που θα έπρεπε να μεταφερθεί στο στόχο με πλοίο. Σήμερα υπάρχουν πυρηνικές βόμβες ισχύος 1 κιλοτόνου, οι οποίες ζυγίζουν περίπου 6 κιλά.

· Oι HΠA αγόρασαν την Aλάσκα από την Ρωσία προς 2,5 δεκάρες το στρέμμα και το Μανχάταν από τους Ινδιάνους με 24 δολάρια.

· Οι νυχτερίδες πάντα στρίβουν αριστερά μόλις βγαίνουν από μια σπηλιά!

· Οι περισσότεροι άνθρωποι περπατάνε 185.000 χλμ. κατά την διάρκεια της ζωής τους, τεσσερισήμισι φορές, δηλαδή, τον γύρο του κόσμου.

· Πριν το θρίαμβο του Κώστα Κεντέρη, οι Αμερικανοί ήταν αήττητοι στα 200 μ. από το 1976.

· Στα αντρικά πουκάμισα τα κουμπιά βρίσκονται στη δεξιά πλευρά, στα γυναικεία στην αριστερή!

· Στην Κίνα γιορτάζουν τα γενέθλια μόνο κάθε δέκα χρόνια!

· Στην Κίνα η νύφη ντύνεται στα κόκκινα και όχι στα λευκά!

· Στην "Τορά", τον εβραϊκό νόμο που αποτελείται από τα πρώτα 5 βιβλία της Βίβλου, υπάρχουν 613 εντολές, από τις οποίες οι 365 είναι απαγορεύσεις!

· Τα κραξίματα της πάπιας δεν έχουν αντίλαλο.

· Τα μάτια μας έχουν πάντα το ίδιο μέγεθος εκ γενετής, αλλά οι μύτες και τα αυτιά μας συνέχεια μεγαλώνουν

· Τα μήλα είναι αποτελεσματικότερα από την καφεΐνη στο να κρατούν τους ανθρώπους ξύπνιους το πρωί.

· Τα χαρτονομίσματα δεν κατασκευάζονται από χαρτί -όπως πιστεύουν πολλοί. Στην πραγματικότητα είναι 74% βαμβάκι και 25% λινό.

· Το 1608, ο Τζώρτζ Κένταλ ήταν ο πρώτος κρατούμενος που εκτελέστηκε στις Η.Π.Α. Έκτοτε, έχουν εκτελεστεί 19.200 άνθρωποι.

· Το 1800 οποιοσδήποτε δεν είχε καταφέρει να αυτοκτονήσει στη Αγγλία καταδικαζόταν σε θανατική ποινή!

· Το 1956, οι Ολυμπιακοί Αγώνες διεξήχθησαν στην Μελβούρνη. Όχι όμως και τα αγωνίσματα της ιππασίας, τα οποία, εξαιτίας μιας μεγάλης επιδημίας που αποδεκάτιζε τα ζώα στην Αυστραλία, έγιναν στην Σουηδία.

· Το 1967, το εσωτερικό σημείωμα της CIA που αναφερόταν στα σχέδια για τη δολοφονία του Φιντέλ Κάστρο περιλάμβανε 133 σελίδες.

· Το 62 μ.Χ., ο Νέρωνας έστειλε σκλάβους στα Απέννινα Όρη, για να του φέρουν φρέσκο χιόνι. Όταν επέστρεψαν οι σκλάβοι, ο Νέρωνας πήρε το χιόνι, πρόσθεσε φρούτα και μέλι και το έφαγε ως παγωτό.

· Το 90% των πληροφοριών που συλλέγουν και αναλύουν οι άνθρωποι της CIA προέρχεται από "ανοιχτές" πηγές, όπως είναι τα τηλεοπτικά δίκτυα, οι εφημερίδες, τα περιοδικά, κτλ.

· Το ανθρώπινο σώμα έχει 45 μίλια νεύρα.

· Το λαμπερότερο μέρος της Γης που φαίνεται από το Διάστημα είναι το Las Vegas.

· Το νομικό καθεστώς για τη γυναίκα, στην Ελλάδα, προσδιοριζόταν έως το 1975 από τον Αστικό Κώδικα του 1940 (έργο του Μεταξά). Εκεί καθοριζόταν ότι "ο άνδρας είναι η κεφαλή της οικογένειας" και ότι "επί διαφωνίας, υπερισχύει η γνώμη του ανδρός".

· Το πιο δυνατό ζώο είναι ένα ...σκαθάρι (Scarabaeidae) που συναντάται κυρίως σε τροπικές ζώνες. Μετρήθηκε ότι μπορεί να σηκώσει 850 φορές το βάρος του. Σαν να σήκωνε ένας μέσος άνθρωπος 64 τόνους..

· Τουλάχιστον άλλοι 9.000.000 άνθρωποι έχουν γενέθλια την ίδια μέρα με εσένα

Πως να φτιάξετε το δικός σας lip balm με γεύση σοκολάταΦτιάξτε μόνες σας ένα εκπληκτικό, νόστιμο lip balm, που θα μαλακώνει και θα καταπραΰνει τα σκασμένα χείλη. Εάν βρείτε και μια ωραία συσκευασία, είναι κατάλληλο και για δώρο!

Υλικά:

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο κακάο
Κομματάκια σοκολάτας
Κάψουλες βιταμίνης Ε (από το φαρμακείο)

Βήματα:

1. Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι.
2. Ανάψτε το μάτι της κουζίνας σε χαμηλή φωτιά και βάλτε το κατσαρολάκι να βράσει.
3. Ανακατέψτε καλά με μια ξύλινη κουτάλα τα υλικά μέχρι να λιώσουν.
4. Κλείστε το μάτι και αφήστε το μείγμα να κρυώσει λίγο
5. Τοποθετήστε το μείγμα σε πλαστικά κουτάκια και βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να γίνει στέρεο.

Συμβουλή: μην το κρατήσετε πάνω από μήνα γιατί θα χαλάσει.

Νερομπογιες
για τους νοσταλγούς των 78 στροφών


για τους μερακλήδες του βινυλίου και των 78 στροφών προτείνουμε την παρακάτω σελίδα

http://78records.cdbpdx.com/Greek/

αξέχαστες επιτυχίες από την ελληνική δισκογραφία

Κάψε λιγότερη βενζίνη!

Κάψε λιγότερη βενζίνη!

Με 4 απλές κινήσεις μπορείς να κερδίσεις περισσότερα ευρώ, τώρα που με την οικονομική κρίση... σίγουρα τα χρειάζεσαι!

1. Μην προθερμαίνεις τον κινητήρα Δε χρειάζεται, εκτός κι αν έχεις αυτοκίνητο προηγούμενης τεχνολογίας με καρμπιρατέρ. Με την προθέρμανση του κινητήρα αυξάνεις την κατανάλωση της βενζίνης, ενώ συμβάλλεις στην επιβάρυνση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

2. Βάλε αέρα στα λάστιχα Χρειάζεται να ελέγχεις την πίεση των ελαστικών τακτικά, αφού επηρεάζει την τσέπη και την ασφάλειά σου. Χαμηλότερη πίεση σημαίνει πρόωρη φθορά των ελαστικών και αυξημένη κατανάλωση (περίπου 1-2% για 0,2 bar χαμηλότερη πίεση).

3. Ρίξε καλό λιπαντικό Η καλή ποιότητα λιπαντικού δε συμβάλλει μόνο στην καλύτερη λειτουργία του κινητήρα, αλλά επιτυγχάνει και σημαντική οικονομία στην κατανάλωση του καυσίμου. Γι’ αυτό στην επόμενη αλλαγή λαδιών ζήτα από το συνεργείο σου συνθετικά λιπαντικά. Είναι πιο ακριβά, αλλά συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία του κινητήρα και την οικονομία στην κατανάλωση βενζίνης.

4. Κάνε τακτικό έλεγχο Η σκόνη στο φίλτρο αέρα, ο κακορυθμισμένος κινητήρας, η κάπνα στα μπουζί καθώς και οποιαδήποτε άλλη δυσλειτουργία του κινητήρα έχει ως αποτέλεσμα την υπερβολική κατανάλωση καυσίμου. Ο τακτικός έλεγχος του αυτοκινήτου σου στο επίσημο συνεργείο σου εξοικονομεί λίτρα στην κατανάλωση καυσίμου.
shape

Ποτέ πια άδεια μπαταρία στο notebook

yogenmax-header.jpg

Να κι ένα gadget επιβίωσης που δεν έχουμε ξαναδεί. Ας υποθέσουμε ότι βρίσκεστε σε ένα απομακρυσμένο ορεινό σημείο και έχετε μαζί σας το αγαπημένο σας notebook. Φυσικά, δεν υπάρχει πρίζα ούτε για δείγμα σε απόσταση χιλιομέτρων, άρα ο χρόνος που έχετε στη διάθεσή σας για να βλέπετε ταινίες κάτω από τα πλατάνια είναι περιορισμένος. Ή μήπως όχι;Το YoGen MaxT είναι ένα νέο gadget που σας απαλλάσσει από το μπελά των φορτίσεων όταν δεν έχετε πηγή ρεύματος. Πολύ απλά, χρησιμοποιήστε το πεντάλ όπως ακριβώς στις παλιές ραπτομηχανές για να τροφοδοτήσετε το εκάστοτε notebook με ρεύμα ισχύος 60 watts.

Κι επειδή είναι πολύ πιθανό να χρειαστείτε αρκετά λεπτά μέχρι να σας περάσουν οι αναπόφευκτες κράμπες, το YoGen MaxT παίρνει και μπαταρίες ΑΑ για να μη σταματάει ποτέ τη τροφοδοσία.

Πηγή: Easy Energy

ΤΑΞΙΔΙ Μέσα Μάνη

Πέτρινοι πύργοι, ξερολιθιές, λίγοι ελαιώνες, μερικά αγριολούλουδα, απότομοι γκρεμοί, πέτρινοι όγκοι, βράχια και πιο πέρα το συνήθως αγριεμένο πέλαγος συνθέτουν το σκηνικό που προκαλεί δέος και ξεπερνάει την περιγραφή του «ωραίου τοπίου»!

Γνωριμία με την περιοχή
Στη γωνιά αυτή της Μάνης βρίσκεται ο Δήμος Οιτύλου, που από τους ντόπιους ονομάζεται «Αποσκερή Μέσα Μάνη». Αποσκερή γιατί, όπως απλώνεται στη δυτική πλευρά της Μάνης το πρωί έχει πάντα ίσκιο, και Μέσα Μάνη διότι βρίσκεται ακριβώς στην καρδιά της Μάνης.
Πρωτεύουσα είναι η Αρεόπολη. Παλιό εμπορικό κέντρο της Μέσα Μάνης, που πήρε το όνομά της από το θεό του πολέμου, τον Aρη. Περπατήστε στα στενά παλιά καλντερίμια του δυτικού οικισμού και προσκυνήστε στο Ναό των Ταξιαρχών, όπου έγινε και η λειτουργία του ξεσηκωμού.
Ενδιαφέρουσες εκκλησίες είναι επίσης των Αγίων Πάντων, του Αγίου Πολυκάρπου και της Παναγίας της Τσιπιώτισσας. Ύστερα επισκεφθείτε τους πύργους και τα πυργόσπιτα, ξεκινώντας από το σπίτι των Μαυρομιχαλέων και συνεχίζοντας με εκείνα των Πικουλάκη, Μπαρελάκου, Καπετανάκου. Δείτε τον ανδριάντα του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη. Κοντά στο Βαχό επισκεφθείτε το Κάστρο της Κελεφάς του 17ου αιώνα, που «προστάτευε» το Οίτυλο. Η θέα από το δρόμο προς το Λιμένι, το Καραβοστάσι, το Νέο Οίτυλο και το ομηρικό Οίτυλο είναι μοναδική.
Το Οίτυλο είναι χτισμένο σε απόκρημνο ύψωμα στη θέση της αρχαίας πόλης, την οποία ανέφερε και ο Όμηρος. Θα επισκεφθείτε το Μοναστήρι των Ντεκούλων του 18ου αιώνα, με καταπληκτικές αγιογραφίες. Στο ψαροχώρι Λιμένι, πατρίδα του Πέτρου Μαυρομιχάλη, θα δείτε το παλάτι-πύργο που λειτουργεί ως Μουσείο.
Νότια της Αρεόπολης, στον οικισμό του Πύργου, αξίζει να δείτε το «τοιχισμένο συγκρότημα» και τον πύργο Σκλαβουνάκου. Προχωρήστε στο «Κάστρο της Ωριάς». Πιο κάτω θα συναντήσετε το γραφικό ψαροχώρι του Γερολιμένα. Από αυτό το σημείο και αφού περπατήσετε στο λιμανάκι, αξίζει να επισκεφθείτε το χωριό Κοίτα (4 χλμ.) με παλιά σπίτια, πύργους και ενδιαφέρουσες βυζαντινές εκκλησιές.
Συνεχίζοντας -σε ένα σεληνιακό μα απόλυτα μανιάτικο τοπίο- θα φτάσετε στον υπέροχο οικισμό Βάθεια. Εδώ θα εντυπωσιαστείτε από τους πέτρινους πύργους που δεσπόζουν στην περιοχή. Πολλοί από αυτούς έχουν αναστηλωθεί και λειτουργούν ως ξενώνες. Λίγο πιο νότια (5,5 χλμ.) θα συναντήσετε το Πόρτο Κάγιο, ένα γραφικό οικισμό σε κλειστό όρμο.
Εκεί βρίσκεται και το ακρωτήριο Ταίναρο, που προκαλεί κάποια ρίγη αγριάδας, αλλά που αξίζει να περιπλεύσετε με πλοιαράκι -μόνο αν ο καιρός το επιτρέπει- για να αντιληφθείτε το μεγαλείο της αγριάδας αυτού του νοτιότερου άκρου της ηπειρωτικής Ευρώπης... Επισκεφθείτε τα περίφημα σπήλαια Αλεπότρυπα και Βλυχάδα στο Διρό (πληροφορίες: τηλ.: 27330-52222).

Πληροφορίες
Μετάβαση: Η Αρεόπολη απέχει 280 χλμ. από την Αθήνα. Μπορείτε να πάτε με λεωφορεία του ΚΤΕΛ (τηλ.: 210-5124913). Για τις εσωτερικές διαδρομές θα πάρετε τα λεωφορεία των τοπικών ΚΤΕΛ Αρεόπολης (τηλ.: 51229) και Γερολιμένα (τηλ.: 54205). Διαμονή: Στην Αρεόπολη: Πύργος Καπετανάκου (τηλ.: 51233), Κάστρο Μαΐνη (τηλ.: 51238), Κουρής (τηλ.: 51340) και Μάνη (τηλ.: 51190). Στο Λιμένι: Λιμένι Βίλατζ (τηλ.: 51111). Στο Οίτυλο: Οίτυλο (τηλ.: 59222). Στο Καραβοστάσι: Πόρτο Βοίτυλο (τηλ.: 59210). Στο Γερολιμένα: Γερολιμένας (τηλ.: 54204), Ο Ακροταιναρίτης (τηλ.: 54205), Φάρος (τηλ.: 54227). Στη Βάθεια: στους παραδοσιακούς πύργους (τηλ.: 55244). Χρήσιμα: Κωδικός: 27330. Αστυνομία: 51209. Δήμος: 51239. Ταξί: 51382.

Φαγητό - Αγορές
Τα φρέσκα ψάρια και τα θαλασσινά καθώς και τα ντόπια κρέατα θα αποτελούν τα βασικά σας πιάτα. Στην Αρεόπολη καθίστε για θαυμάσια μαγειρευτά στον Μπάρμπα Πέτρο και στο Στέκι του Νικόλα. Στο Γερολιμένα προτιμήστε την ψαροταβέρνα Ακρογιάλι, αλλά και τα μεζεδοπωλεία Επίλεκτον και Νικ. Μαριόλη. Στο Λιμένι την ψαροταβέρνα του Τάκη. Στο Καραβοστάσι Οιτύλου καθίστε στο Φάρο και στο Νέο Οίτυλο, στο Μαύρο Πειρατή. Προμηθευτείτε πολύ καλό λάδι, ελιές και μέλι. Επίσης σύγκλινο (παστό χοιρινό) και θαυμάσια λουκάνικα. Από διακοσμητικά θα βρείτε μινιατούρες «πυργάκια»

Το πιο γελοίο κράνος του κόσμου

helmet.jpg

Ας είναι καλά οι ημιπαράφρονες Γιαπωνέζοι και οι εκπληκτικές ιδέες τους που μας διασκεδάζουν. Χάσαμε περίπου 10 λεπτά από τη ζωή μας γελώντας μέχρι δακρύων όταν είδαμε αυτό το ασύλληπτο κράνος. Τι το ιδιαίτερο έχει; Κρίνοντας από το design, κάποιοι θα θεωρήσουν ότι πρόκειται για συσκευή ελέγχου του μυαλού. Καμία σχέση. Το κράνος που βλέπετε χρειάζεται ένα GPS για να αξιοποιήσει στο έπακρο τις δυνατότητές του.

Αντίθετα μ' όχι θα περίμενε κανείς, δεν διαθέτει μικροσκοπικά ηχεία που μεταφέρουν στο αυτί τους γνωστούς ήχους "σε... 200... μέτρα... στρίψτε... δεξιά". Αντί για ηχητικές εντολές, το κράνος μεταφέρει τις οδηγίες τραβώντας τα αυτιά του κατόχου του! Όταν πρέπει να στρίψει δεξιά στην επόμενη διασταύρωση, τραβάει το δεξί αυτί κι αντίστοιχα για τις αριστερές στροφές!

Ο δημιουργός του σκέφτηκε ότι ένα τέτοιο κράνος θα ήταν σωτήριο για τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης που θέλουν να κάνουν βόλτες στην πόλη. Βέβαια, σε αυτή την περίπτωση είναι μάλλον επαρκής η λύση των φωνητικών εντολών.

Η μόνη λογική εφαρμογή που μπορούμε να σκεφτούμε χωρίς να ξεσπάσουμε σε γέλια είναι οι μοτοσυκλετιστές και οι ποδηλάτες. Ακόμα κι έτσι, όμως, είναι πολύ δύσκολο να το πάρουμε στα σοβαρά.

Πηγή: akihabara

Tο κρεβάτι!!!!!
theodosia
αναδημοσίευση από aboutmylamia

Επικίνδυνα για το περιβάλλον τα «πράσινα» καύσιμα

Η χρήση ορυκτών καυσίμων στα οχήματα θεωρείται φιλικότερη προς το περιβάλλον απ' ό,τι η χρήση των αποκαλούμενων «πράσινων» καυσίμων που παρασκευάζονται από καλλιέργειες, σύμφωνα με μελέτη της βρετανικής κυβέρνησης.

Οι έρευνες έδειξαν ότι ο στόχος του βρετανικού Υπουργείου Μεταφορών να αυξήσει το ποσοστό των βιοκαυσίμων, σε όλα τα καύσιμα που πωλούνται στην Αγγλία, θα έχει ως αποτέλεσμα να καταστραφούν εκατομμύρια στρέμματα δάσους και να μετατραπούν σε φυτείες. Η μελέτη, που ενδέχεται να οδηγήσει σε επανεξέταση των αυξήσεων στα βιοκαύσιμα, καταλήγει στο ότι οι καλλιέργειες που χρησιμοποιούνται κατά κόρον για «πράσινα» καύσιμα δεν πληρούν της ελάχιστες προδιαγραφές αειφορίας, όπως αυτές καθορίζονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με τις οδηγίες, κάθε λίτρο βιοκαυσίμου θα πρέπει να μειώνει της εκπομπές κατά τουλάχιστον 35%, σε σύγκριση με την καύση ενός λίτρου ορυκτού καυσίμου. Ωστόσο, η μελέτη δείχνει ότι το φοινικέλαιο αυξάνει τις εκπομπές κατά 31%, εξαιτίας του άνθρακα που απελευθερώνεται όταν τα δάση και οι πράσινες εκτάσεις μετατρέπονται σε φυτείες.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της αρμόδιας Υπηρεσίας Ανανεώσιμων Καυσίμων, το 3% του συνόλου των καυσίμων που πωλούνται πρέπει να προέρχονται από καλλιέργειες. Το ποσοστό θα αυξάνεται κάθε έτος και μέχρι το 2020 θα πρέπει να είναι 13%. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προέβη σε δική της έρευνα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματα.

Σύμφωνα με εσωτερικό σημείωμα που διέρρευσε από την διεύθυνση γεωργίας, είναι εμφανής η ανησυχία για ολόκληρη την ευρωπαϊκή βιομηχανία βιοκαυσίμων, η οποία λαμβάνει περίπου τρία δισεκατομμύρια λίρες ετησίως και η οποία διατρέχει κίνδυνο αν γίνουν αλλαγές στην επεξεργασία της γης.

Επομένως, το «σχέδιο σωτηρίας» της βιομηχανίας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή περιλαμβάνει την έκδοση αναθεωρημένων προτύπων που θα κάνουν τις φυτείες φοίνικα αντίστοιχης περιβαλλοντικής αξίας με τα φυσικά δάση. Οι υπεύθυνοι μάλιστα, φαίνεται πως έχουν αποδεχτεί την επιχειρηματολογία της βιομηχανίας του φοινικέλαιου, σύμφωνα με την οποία τα φοινικόδεντρα είναι και αυτά ένα είδος δέντρου.

Σύμφωνα με ένα μέρος των νέων κανονισμών, το φοινικέλαιο θα είναι επαρκές μόνο εφόσον προέρχεται από συγκεκριμένες εκτάσεις, στις οποίες τα δέντρα θα φτάνουν τουλάχιστον τα πέντε μέτρα και το φύλλωμά τους θα ξεπερνά 30% της συνολικής τους επιφάνειας.

Ο «καθαρισμός» τροπικών δασών για την κατασκευή φυτειών με βιοκαύσιμα απελευθερώνει άνθρακα που είναι αποθηκευμένος τόσο στα δέντρα, όσο και στο έδαφος. Χρειάζονται περίπου 840 χρόνια για μια φυτεία φοινίκων ώστε να απορροφήσει πλήρως τον άνθρακα που εκπέμπεται μετά την καταστροφή του τροπικού δάσους που αντικατέστησε. Μάλιστα, η επέκταση της βιομηχανίας φοινικέλαιου στην Ινδονησία την έχει μετατρέψει στην τρίτη μεγαλύτερη πηγή εκπομπών CO2, μετά την Κίνα και τις ΗΠΑ. Κάθε χρόνο η Ινδονησία χάνει τεράστιες εκτάσεις τροπικών δασών, ενώ οι ουρακοτάγκοι της Σουμάτρα είναι ήδη υπό εξαφάνιση.

Τον περασμένο χρόνο, εκατόν είκοσι επτά εκατομμύρια λίτρα φοινικέλαιου προστέθηκαν στο ντίζελ που πωλείται στους οδηγούς της Αγγλίας, συμπεριλαμβανομένων εξήντα τεσσάρων εκατομμυρίων από την Μαλαισία και είκοσι επτά από την Ινδονησία. Ο Kenneth Richter, ακτιβιστής της Friends of the Earth λέει χαρακτηριστικά: «Τα δισεκατομμύρια των επιδοτήσεων για τα βιοκαύσιμα θα μπορούσαν κάλλιστα να δαπανηθούν για οικολογικά αυτοκίνητα και για την βελτίωση των Συγκοινωνιών».

Πηγή: Timesonline.co.uk

ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ!!!


ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ!!!

Ας υποθέσουμε ότι είναι 18:15 και επιστρέφεις με το αυτοκίνητο απο την δουλειά (μόνος), έπειτα απο μία μέρα σκληρής δουλειάς είσαι κουρασμένος και ψυχολογικά χάλια.Είσαι πολύ ΑΓΧΩΜΕΝΟΣ και εκτός εαυτού.Ξαφνικά αισθάνεσαι ένα φοβερό πόνο στο στήθος ο οποίος επεκτείνεται στον βραχίονα και στο σαγόνι.Είσαι μόλις λίγα χιλιόμετρα απο κάποιο νοσοκομείο, δυστυχώς όμως δεν ξέρεις αν θα τα καταφέρεις να φτάσεις ως εκεί.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ?

ΕΧΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΟΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΗΨΗ, ΟΜΩΣ Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΣΟΥ ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΠΟΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ.
ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΩ ΑΝ ΠΑΘΩ ΕΜΦΡΑΓΜΑ ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΟΣ?
ΠΟΛΥ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΕΜΦΡΑΓΜΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΒΟΗΘΗΤΟΙ.ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ, ΑΠΟΜΕΝΟΥΝ 10'' ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.
ΜΗΝ ΠΑΝΙΚΟΒΑΛΛΕΣΑΙ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑ ΝΑ ΒΗΧΕΙΣ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ.
ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΒΗΧΑ, ΝΑ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΒΑΘΙΑ ΑΝΑΣΑ, Ο ΒΗΧΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟΣ ΣΑΝ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΦΛΕΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΘΟΥΣ
Η ΑΝΑΣΑ ΚΑΙ Ο ΒΗΧΑΣ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ 2'' ΧΩΡΙΣ ΣΤΑΜΑΤΗΜΟ.
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ Η ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΣΕ ΣΩΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ

ΟΙ ΒΑΘΙΕΣ ΑΝΑΣΕΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΟΞΥΓΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΠΝΕΥΜΟΝΕΣ ΕΝΩ ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Ο ΒΗΧΑΣ ΠΙΕΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ.
ΕΠΙΣΗΣ Ο ΒΗΧΑΣ ΒΟΗΘΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΗΣ ΡΥΘΜΟ.
ΚΑΤ' ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΘΥΜΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΧΡΟΝΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΕΤΑΒΕΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.

Ετοιμάζει ήδη το δεύτερο μέρος του Avatar

Δεν αρέσκεται στην κυκλοφορία του Avatar σε DVD ο James Cameron. Ο Καναδός σκηνοθέτης αποφάσισε όχι μόνο να ετοιμάσει για το καλοκαίρι μία επανακυκλοφορία της ταινίας με νέες σκηνές διάρκειας έξι λεπτών, αλλά ήδη έχει ξεκινήσει να προετοιμάζει το σίκουελ της ταινίας. Μάλιστα λέγεται ότι αμέσως μετά θα ακολουθήσει και Τρίτη συνέχεια. «Αυτό που σχεδιάζω για το δεύτερο φιλμ είναι να δημιουργήσω ένα διαφορετικό περιβάλλον, μία διαφορετική εικόνα της Πανδόρα» ανέφερε ο Cameron στους Los Angeles Times. Πρόσθεσε ότι αυτή τη φορά βασικό του θέμα θα είναι ο ωκεανός του πλανήτη που τόσο πολύ αγάπησε το κοινό. Τώρα μάλιστα που υπάρχει και η κατάλληλη τεχνολογία δεν θα χρειαστούν δέκα χρόνια και μάλλον θα το δούμε σύντομα στις αίθουσες.
.....

7-χρονος ληστής με go-kart αυτοκίνητο!

Επιμέλεια: Μαρίλια Ιωάννου

Ένα 7-ετων αγόρι στην Γερμανία πραγματοποίησε μια σειρά κλοπών σε εμπορικό κέντρο χρησιμοποιώντας ένα go-kart αυτοκίνητο ως μέσο διαφυγής!

Ο μικρός «πήρε» το 500 κυβικών go-kart αυτοκίνητο του πατέρα του και έκανε την εμφάνιση του στο εμπορικό κέντρο του Georgsmarienhuette στην νοτιοδυτική Γερμανία.

Ο μικρός ληστής για τρεις ώρες έμπαινε σε καταστήματα και έκλεβε παιχνίδια μέχρι που ένας καταστηματάρχης τον εντόπισε κάλεσε την αστυνομία.

«Είναι απίστευτο που κατάφερνε να διαφεύγει για τόσες ώρες. Ίσως επειδή ήταν τόσο μικρός κατάφερνε να μην τον εντοπίζουν κάμερες,» είπε ένας καταστηματάρχης.

The power of the reverse button

Τι δένει τα ζευγάρια;


Αν έχεις μαδήσει όλες τις μαργαρίτες που βρέθηκαν στο διάβα σου, για να δεις αν σ' αγαπάει ο καλός σου, μάθε πως η αγάπη μόνο δεν φτάνει για να κρατήσει ένας δεσμός. Αυστραλοί ερευνητές βρήκαν τα κοινά στοιχεία που χρειάζεται να έχει ένα ζευγάρι για να ζήσει ευτυχισμένα μαζί. Σίγουρα, η αγάπη δεν τα νικά όλα και δεν είναι το μόνο που απαιτείται.
Στην έρευνα των Αυστραλών ερευνητών (συγκεκριμένα του Αυστραλιανού Εθνικού Πανεπιστημίου) με τίτλο ''Τι ρόλο παίζει η αγάπη'', πήραν μέρος 2. 500 ζευγάρια, είτε παντρεμένα είτε στη φάση της συγκατοίκησης από το 2001 μέχρι και το 2007. Μετά τη μακροχρόνια παρακολούθηση των ζευγαριών, οι επιστήμονες κατέληξαν στους παράγοντες που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στο να περάσει ένα ζευγάρι το υπόλοιπο της ζωής του μαζί. Τα συμπεράσματα που βγήκαν είναι πολλά και αποκαλυπτικά:
  1. Η διαφορά ηλικίας είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας σε μια σχέση. Σε μια σχέση που ο άντρας είναι 9 ή περισσότερα χρόνια μεγαλύτερος από τη σύντροφό του, υπάρχουν οι διπλάσιες πιθανότητες χωρισμού. Το ίδιο συμβαίνει και με τα αγόρια που μπαίνουν σε ένα γάμο πριν κλείσουν τα 25 χρόνια τις ζωής τους.
  2. Τα παιδιά που αποκτά ή δεν αποκτά ένα ζευγάρι, είναι ένας ακόμα παράγοντας ευτυχίας. Το 1/5 των ζευγαριών που έχει παιδιά από προηγούμενους γάμους ή έχει βγει από διαζύγιο, χωρίζει σε σύγκριση με το 95 των ζευγαριών που αποκτούν παιδιά μετά το γάμο.
  3. Έπειτα, οι γυναίκες που επιθυμούν την απόκτηση ενός παιδιού περισσότερο από το σύντροφό τους, πάλι είναι πιο πιθανό να οδηγηθούν σε δρόμους χωριστούς.
  4. Τα πεθερικά επηρεάζουν τη σχέση εξίσου. Ζευγάρια που οι γονείς τους υπήρξαν χωρισμένοι έχουν 165 περισσότερες πιθανότητες να ακολουθήσουν την ίδια μοίρα, ενώ στην αντίθετη περίπτωση, το ποσοστό πέφτει στο 10%.
  5. Άτομα που παντρεύονται για δεύτερη ή τρίτη φορά, έχουν 90% περισσότερες πιθανότητες να χωρίσουν και πάλι, σε σχέση με όσους δεν έχουν ξαναπαντρευτεί.
  6. Ακόμα ένας εξαιρετικά σημαντικός παράγοντας σε μια σχέση, είναι το χρήμα. Τα ευκατάστατα ζευγάρια έχουν 9% πιθανότητες χωρισμού, ενώ τα πιο φτωχά ζευγάρια ? ειδικά όταν ο άντρας είναι άνεργος- τραβούν το δρόμο του χωρισμού κατά 19% Και το τσιγάρο παίζει το ρόλο του. Όταν ο ένας από τους δύο καπνίζει, η σχέση δυσχεραίνεται μέχρι το σημείο του χωρισμού.
  7. έρευνα απέδειξε πως παράγοντες όπως η απασχόληση της γυναίκας, ο αριθμός και η ηλικία των παιδιών ή τα χρόνια σχέσης ενός ζευγαριού, δεν αποτελούν σημαντικά στοιχεία που θα οδηγούσαν σε ένα χωρισμό.
  8. Με αυτά και με αυτά, και με τα λίγα μαθηματικά που κατέχω, πρέπει να ψάξω επειγόντως για τον ιδανικό άντρα: μη καπνιστής, χωρίς παιδιά, χωρίς προηγούμενους γάμους (πάει και ο Μπραντ), πάνω από 25 ετών (πάει και ο τωρινός αγαπημένος), με δουλειά (καλή κατά προτίμηση), με λεφτά και να μην ξεχάσω να ζητήσω αύξηση κι εγώ

Τι γίνεται με τις φαντασιώσεις;


Το να τις εκφράσει κάποιος ανοιχτά μπορεί να προσθέσει ενθουσιασμό στη σχέση του ή να αποτελέσει αιτία να μειωθεί το πάθος.

Η αναγνώριση και η παραδοχή της ύπαρξης των φαντασιώσεων από έναν άνθρωπο μπορούν να οδηγήσουν και σε αρνητικά συναισθήματα. Δεν είναι λίγα τα άτομα που αναφέρουν πως αισθάνονται ενοχή όσον αφορά τις σεξουαλικές σκέψεις και φαντασιώσεις τους. Ωστόσο, η ενοχή συχνά οφείλεται στην ελλιπή ενημέρωση ως προς το ότι οι φαντασιώσεις είναι μια «φυσιολογική» εκδήλωση, που συναντάται ούτως ή άλλως στα περισσότερα άτομα. Τα πράγματα, βέβαια, γίνονται περισσότερο πολύπλοκα όταν τίθεται το ερώτημα: «Θα πρέπει να μοιραστώ τις φαντασιώσεις μου με το/τη σύντροφό μου ή να τις κρατήσω στο μυαλό μου;».

Εδώ δεν μπορεί να δοθεί μια σωστή απάντηση που να ισχύει για όλους. Το να εκφράσει κάποιος ανοιχτά στο/στη σύντροφό του το περιεχόμενο των φαντασιώσεών του μπορεί για κάποια ζευγάρια να προσθέσει ενθουσιασμό στη σχέση ή να αποτελέσει αιτία να μειωθεί το πάθος. Μπορεί να φέρει το ζευγάρι πιο κοντά ή να προκαλέσει ακόμη και μια σύγκρουση. Και οι δύο σύντροφοι πρέπει να είναι ενθουσιασμένοι από τη σκέψη, γιατί σε ένα παιχνίδι δύο ατόμων δεν υπάρχουν βουβοί ρόλοι...

Φτερά, τόνερ και καλαμάρια

Το μελάνι δημιουργήθηκε πριν από περίπου 5.000 χρόνια και έκτοτε «συντηρεί» τη μνήμη της ανθρωπότητας. Στη μακραίωνη πορεία του, η συνταγή παρασκευής του άλλαξε θεαματικά. Έτσι από το αρχαίο φούμο φτάσαμε στα σημερινά συνθετικά μελάνια των εκτυπωτών.

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε ένα πάκο από άχρηστες λευκές κόλλες χαρτιού και μία δεσμίδα χαρτονομισμάτων των 500 ευρώ; Μα φυσικά, το μελάνι, αυτό το μαγικό υγρό που μπορεί να μετατρέψει ένα συνηθισμένο χαρτί σε χαρτονόμισμα, ερωτική επιστολή ή μυθιστόρημα. Το χρησιμοποιούμε για να υπογράφουμε, για να σφραγίζουμε, για να θυμόμαστε, για να χρωματίζουμε, για να τονίζουμε κάτι, ακόμη και για να ταυτοποιούμε τα δακτυλικά μας αποτυπώματα. Το μελάνι χρησιμοποιούν σήμερα περίπου πέντε δισεκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο και αποτελεί το πιο σπουδαίο εργαλείο για την πρόοδο και την εξέλιξη του πολιτισμού.

Ανατολική καταγωγή

Τα πιο αρχαία μείγματα που χρησιμοποιήθηκαν για τη γραφή ανάγονται στα 5.000 χρόνια πριν και αναπτύχθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα από τους Αιγύπτιους και τους Κινέζους. Οι πρώτοι χρησιμοποιούσαν για τους παπύρους δύο τύπους μελάνης: ένα σκούρο με βάση το φούμο, είδος καπνιάς που προερχόταν από την καύση οργανικών ουσιών, και ένα πορφυρό το οποίο παραγόταν από φυτικά εκχυλίσματα ή είχε ως βάση του το θειούχο αντιμόνιο, τον θειούχο υδράργυρο και το τριοξείδιο του σιδήρου. Αντίθετα, το κινεζικό μελάνι, από το οποίο προέρχεται η ονομασία σινική μελάνη, ήταν, σύμφωνα με τους ιστορικούς, μόνο μαύρο.

Οι αρχαίοι Ρωμαίοι χρησιμοποίησαν και αυτοί το μελάνι. Μάλιστα η πρώτη συνταγή για την παρασκευή του περιέχεται στο έργο Περί Αρχιτεκτονικής του Ρωμαίου συγγραφέα Βιτρούβιου, ο οποίος έζησε τον 1ο αιώνα π.Χ. Παρασκευαζόταν από φούμο πίσσας στο οποίο προσέθεταν κάποιο συνδετικό υλικό όπως αραβικό κόμμι ή ψαρόκολλα. Μεταξύ του 2ου και του 3ου αιώνα π.Χ. εμφανίστηκε ένα άλλο είδος μελανιού που παρασκευαζόταν από το γαλλικό οξύ, το οποίο με τη σειρά του παραγόταν από φλούδες φρούτων ή από τις κηκίδες των φύλλων της βελανιδιάς. Χαρακτηριστικό του γαλλικού μελανιού ήταν ότι διάβρωνε ελαφρώς την επιφάνεια του υλικού πάνω στο οποίο εφαρμοζόταν και έτσι η γραφή γινόταν σχεδόν ανεξίτηλη. Τα γαλλικά μελάνια σταδιακά τελειοποιήθηκαν και χρησιμοποιούνταν επί μεγάλο χρονικό διάστημα μαζί με εκείνα από φούμο. Από τον 13ο αιώνα οι μέθοδοι παρασκευής μελανιού, οι οποίες μέχρι τότε αποτελούσαν επτασφράγιστο μυστικό των αντιγραφέων-μοναχών, διαδόθηκαν περισσότερο, δίνοντας νέα ώθηση στην επιστήμη και στη λογοτεχνία.

Τυπογραφία και βιομηχανία

Η ανακάλυψη της τυπογραφίας με κινητούς μεταλλικούς χαρακτήρες στα μέσα του 15ου αιώνα έθεσε τις βάσεις για την παραγωγή μελανιού σε βιομηχανικό επίπεδο. Μέχρι και τέλη του 18ου αιώνα, η σύνθεση του μελανιού παρέμενε αμετάβλητη. Η μόνη αλλαγή αφορούσε στις διαδικασίες και στην ποσότητα παραγωγής. Έτσι, το 1818 ο Πιερ Λοριγιέ, τυπογράφος στο Εθνικό Τυπογραφείο της Γαλλίας, εγκατέστησε το πρώτο εργοστάσιο μελανιών πουλώντας τα προϊόντα του σε τυπογραφεία όλης της Ευρώπης.

Τα μελάνια υποδιαιρούνται σήμερα σε δύο μεγάλες κατηγορίες: της γραφής και των εκτυπώσεων. Τα πρώτα χρησιμοποιούνται με πένες, πινέλα, στυλό ή σφραγίδες. Ανάλογα με τη χρήση και με την επιφάνεια της γραφής, υπάρχουν εκατοντάδες τύποι. Τα συστατικά τους είναι κυρίως συνθετικά. Τις τελευταίες δεκαετίες η έρευνα αύξησε τη στιλπνότητα και τη ρευστότητά τους, μειώνοντας ταυτόχρονα τους χρόνους στεγνώματος. Το μελάνι από φούμο το βρίσκουμε πλέον μόνο σε ειδικές περιπτώσεις, αν και στην πραγματικότητα είναι πιο ανθεκτικό στο φως και στο νερό. Χρησιμοποιείται στις μεταλλικές σφραγίδες των συμβολαιογράφων και των ταχυδρομείων, καθώς αυτά τα αποτυπώματα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αποχρωματίζονται. Αντίθετα, το μελάνι ενός στυλό διαρκείας αλλάζει χρώμα όταν εκτεθεί στον ήλιο. Μετά από μία εβδομάδα το μπλε γίνεται γαλάζιο και το μαύρο γίνεται μπεζ, ενώ ξεθωριάζει εντελώς μετά από μερικούς μήνες.

Σκόνη και μικροσταγονίδια

Μαζί με τα παραδοσιακά υπάρχουν και εκατοντάδες άλλα ειδικά μελάνια. Για παράδειγμα, τα μελάνια για τις υπαίθριες διαφημίσεις πρέπει να αντέχουν για εβδομάδες στον ήλιο, τη βροχή και την κόλλα που τις κρατά σταθεροποιημένες στους τοίχους. Επίσης μελάνια ασφαλείας για τα χαρτονομίσματα τα οποία πρέπει να είναι σχεδόν αθάνατα και να έχουν χαρακτηριστικά που να καθιστούν δύσκολη την αναπαραγωγή τους. Μπορούν να γίνονται φθορίζοντα κάτω από μια λάμπα υπεριωδών ακτίνων, να είναι ανάγλυφα ή να αλλάζουν χρώμα ανάλογα με την οπτική γωνία. Υπάρχουν επίσης τα συμπαθητικά μελάνια, τα οποία γίνονται ορατά μόνο όταν έρχονται σε επαφή με ένα χημικό αντιδραστήριο ή με μια πηγή θερμότητας.

Το πλέον σύγχρονο είναι το μελάνι τόνερ, μια πολύ λεπτή σκόνη που χρησιμοποιείται στις μηχανές φωτοαντιγράφων και στους εκτυπωτές, η οποία κολλάει πάνω στο χαρτί λόγω της θερμότητας. Η ιαπωνική εταιρεία Toshiba παρασκεύασε το 2003 ένα τόνερ που σβήνει επιτρέποντας με αυτόν τον τρόπο την επαναχρησιμοποίηση του χαρτιού. Τέλος, υπάρχει το μελάνι για εκτυπωτές ψεκασμού, τους ινκ τζετ, το οποίο εκτοξεύεται στο χαρτί με τη μορφή εκατοντάδων μικροσταγονιδίων αφού πρώτα θερμανθεί και εξαερωθεί.

Ας μην ξεχνάμε το μόνο απολύτως βιολογικό μελάνι που δεν είναι άλλο από το μαύρο υγρό το οποίο εκτινάσσουν πολλά κεφαλόποδα –σουπιές και καλαμάρια- για να θολώσουν το νερό και να κρυφτούν από τους διώκτες τους. Την εποχή της Αναγέννησης, η χρήση τους ήταν πολύ διαδεδομένη αλλά στέγνωνε πολύ αργά, γι’ αυτό πασπάλιζαν το γραπτό με στάχτη ελιάς προκειμένου να δημιουργήσουν μια στερεή κρούστα
focus

5 πράγματα που τσεκάρει πάνω σου


Μπορεί να μην ξέρει τι κρύβεις μέσα σου, από το στυλ σου, όμως, βγάζει τα συμπεράσματά της.

1. Παπούτσια
Αν σε δει με σνίκερς, θα σκεφτεί ότι είσαι αυθόρμητος, αλλά κι επιπόλαιος. Αν όμως συναντήσει κάτι διαφορετικό (βλ. σουέτ) σε κάτι κλασικό (βλ. σκαρπίνι) θα σκεφτεί ότι έχεις αυθορμητισμό με σταθερότητα.

2. Χρώμα ρούχων
Σύμφωνα με γκάλοπ του αμερικανικού ΜΗ, το 1/3 των γυναικών θα ήθελε οι άντρες να κάνουν πιο τολμηρές επιλογές χρωμάτων στο ντύσιμό τους.

3. Ρολόι
«Για να μάθεις έναν άντρα, κοίτα το ρολόι του» υποστηρίζει η Nidhi Handa, των Alpha Omega Jewelers στο Cambridge, επισημαίνοντας πόσο αποκαλυπτικό είναι το ρολόι σου. Αν ψάχνεις κάλυψη σε total black, κέρδισε έξτρα πόντους με χρυσές λεπτομέρειες.

4. Κάλτσες
Μπορεί να έχει χαλάσει το πλυντήριο ή απλώς να μην είχε φως το πρωί και να διάλεξες το λάθος ζευγάρι. Δεν τη νοιάζει και θα είναι αμείλικτη. Θέλει οι κάλτσες σου να είναι καθαρές. Γι' αυτό, καλού-κακού, έχε πάντα στην άκρη ένα καινούργιο ζευγάρι σκουρόχρωμες κάλτσες.

5. Γάντια
Αν είναι δερμάτινα, θα της αποκαλύψουν, σύμφωνα με την image consultant Sarah Whittaker, ότι είσαι αρκετά έμπειρος με τις γυναίκες. Αν όμως είναι μάλλινα, θα δείξεις ότι ποντάρεις στη ζεστή ανθρώπινη επαφή.

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory