Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Σάββατο, 8 Μαΐου 2010

SEXY AND HOT .... natural


Ολόκληρη η gallery στην Agenda του Rc-Cafe

Ellipse Wings

Russian Ellipse Wing Plane

In Belarus they use planes with ellipse wings. They say it has a few benefits comparing to the simple one or double winged planes, like the wing can be less in size, it’s more firm because the ellipse form is self sustaining, also there are now air vortexes by the sides of the wings which gives up to 30% increase in power compared to the traditional planes.

Russian Ellipse Wing Plane 2

Russian Ellipse Wing Plane 3

Russian Ellipse Wing Plane 4

Some Russian users say this planes could suit well futurustic pictures of 60s.
Russian Ellipse Wing Plane 5

Or could have a Mobius styled wings too.
Russian Ellipse Wing Plane 6


Gilera: ΔΥΟ ΚΡΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑΗ ιστορία της Gilera έχει τις ρίζες στις αρχές του εικοστού αιώνα. Η πρώτη μοτοσικλέτα με το όνομα αυτό, η VT 317, παράχθηκε το 1909 από τον Giuseppe Gilera. Τα χρόνια μετά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο η Gilera παρήγαγε μοτοσικλέτες 500 κυβικών side valve που προορίζονταν να κερδίσουν σημαντικούς διεθνείς αγώνες. από τα μέσα της δεκαετίας του ’30 ξεκίνησε η παραγωγή των μονοβάλβιδων, όπως η "Quattro Bulloni 500" και η "Otto Bulloni".
Η "Rondine", μία εκκεντρική μηχανή cross-racing με τετρακύλινδρο κινητήρα 500 κυβικών, κατασκευάστηκε το 1936. Η μοτοσικλέτα αυτή κατέκτησε αρκετά παγκόσμια ρεκόρ (274,181 χμ σε αγώνες το 1936: ένα ρεκόρ που παρέμεινε ανίκητο για πάνω από δύο δεκαετίες) και κέρδισε το Dorino Serafini στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 1939. Μετά τον πόλεμο η Gilera παρουσίασε τη νέα Saturno 500 και μία σειρά μοτοσικλετών μεσαίου και μεγάλου κυβισμού. Η τετρακύλινδρη 500 κυβικών έγινε ο νέο νικητής: ο Umberto Masetti ήταν παγκόσμιος πρωταθλητής το 1950 και το 1952, ακολουθούμενος από τον Geoff Duke (τρεις νίκες) και τον Liberati (ένας τίτλος). Η Gilera κέρδισε επίσης έξι τίτλους σε πρωταθλήματα κατασκευαστή, τρία Tourist Trophies, επτά ιταλικούς τίτλους και ένα εντυπωσιακό ρεκόρ με τον Bruno Francisci στον αγώνα Milano-Taranto.
Συνολικά η Gilera κέρδισε 44 διεθνείς τίτλους σε Grand Prix πριν την έξοδό της από τους αγώνες το 1957. Ήταν επίσης ισχυρός αντίπαλος σε αγώνες off-road, έχοντας επικρατήσει σε αρκετούς διεθνείς αγώνες Six Days. Στα μοντέλα βασικής παραγωγής περιλαμβάνονταν μηχανές μεσαίου κυβισμού όπως οι Giubileo, Rossa, Turismo και Sport. Στην γκάμα μεγαλύτερου κυβισμού, εκτός από τη Saturno, αξίζει να αναφερθεί και η δικύλινδρη 300 κυβικών.


Το 1936 η Gilera έγινε μέλος του Ομίλου Piaggio, που ανέλαβε την ολοκληρωτική αναδιάρθρωσή της. Επαναλάνσαρε την ιστορική μάρκα, μεταφέροντάς τη στην παραγωγή μικρού και μικρομεσαίου κυβισμού σε μία γκάμα on και off-road μοντέλων. Καινοτομίες όπως η παραγωγή της ground breaking 125cc Dual Cylinder Cross υπογράμμισαν και πάλι το όνομα Gilera, αυτή τη φορά σε αγώνες cross.

Στην δεκαετία του ’80 κατασκευάστηκε μία τετράχρονη μονοκύλινδρη, αρχικά στις στάνταρ εκδόσεις 350 και 500 κυβικών και αργότερα στην έκδοση 600 κυβικών. Η μοτοσικλέτα αυτή ήταν νικητής δύο φορές στην κατηγορία της στο ράλι Paris-Dakar και στο συνολικό πρωτάθλημα στο ράλι Pharaohs. Στις καινοτομίες της Gilera συμπεριλαμβάνονται και οι δυνατές πρωτοποριακές μοτοσικλέτες "SP O2" και "CX 125".

Για τις σεζόν 1992 και 1993 επέστρεψε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην κατηγορία των 250 κυβικών. Το 1993 η παραγωγή μεταφέρθηκε στην Pontedera και η μάρκα Gilera άρχισε να αναπτύσσει sport scooters όπως το Runner, ένα καινοτομικό υβριδικό μότο-scooter. Συνολικά από το 1993 έχουν κατασκευαστεί περίπου 700.000 οχήματα Gilera.
Στις μικρές μοτοσικλέτες πολλαπλών ταχυτήτων περιλαμβάνονται οι H@K, Surfer και "supermotard" GSM. Το 1998 η Gilera επέστρεψε στις ρίζες της με το τετράχρονο cruiser Coguar 125 κυβικών. Το 2000 σημαδεύτηκε από το λανσάρισμα του επαναστατικού DNA, μίας naked μοτοσικλέτας με αυτόματη μηχανή που φέρνει ακόμα πιο κοντά τις έννοιες τις μοτοσικλέτας και του scooter.

To 2001 η Gilera επέστρεψε στο Grand Prix. Με το νεαρό οδηγό Manuel Poggiali (από τη Δημοκρατία του Σαν Μαρίνο) η Gilera κέρδισε έναν από τους καλύτερους παίκτες στην κατηγορία των 125 κυβικών, με τον Poggiali στην κορυφή των κατατάξεων. Στις 20 Μαΐου του 2001 στον κύκλο της Πορτογαλίας Le Mans ο Poggiali κατέγραψε συντριπτική νίκη, τερματίζοντας πρώτος. Είχαν περάσει 38 χρόνια από την τελευταία νίκη της Gilera, όταν ο John Hurtle θριάμβευσε στην κατηγορία των 500 κυβικών στο Grand Prix στο Assen της Ολλανδίας. Στο τέλος αυτής της συναρπαστικής σεζόν, έχοντας σημειώσει ακόμα δύο νίκες στην Πορτογαλία και τη Βαλένθια και συνολικά 11 θέσεις στο βάθρο, ο Manuel Poggiali στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής 2001 στην κατηγορία των 125 κυβικών. Ήταν μία νίκη που προσδοκούσαν εδώ και 44 χρόνια. Η Gilera ήταν πια για τα καλά μέσα στον αγώνα.
Το 2002 η Gilera επιβεβαιώνει τον κυρίαρχο ρόλο της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσικλετών και πάλι ο Manuel Poggiali ηγείτο σε πολλούς αγώνες, τερματίζοντας τελικά δεύτερος και διεκδικώντας μέχρι τον τελευταίο αγώνα την τελική νίκη.

ΝΙΚΕΣ ΤΗΣ GILERA ΣΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

ΠΑΓΚΟΣΙΜΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ

1952 - 500 κυβικά

1953 - 500 κυβικά

1954 - 500 κυβικά

1955 - 500 κυβικά

1957 - 500 κυβικά και 350 κυβικά

ΟΔΗΓΟΙ ΠΑΓΚΟΜΙΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ

1950 - Umberto Masetti - 500 κυβικά

1952 - Umberto Masetti - 500 κυβικά

1953 - Geoff Duke - 500 κυβικά

1954 - Geoff Duke - 500 κυβικά

1955 - Geoff Duke - 500 κυβικά

1957 - Libero Liberati - 500 κυβικά

2001 - Manuel Poggiali - 125 κυβικά

2002 - Manuel Poggiali - 125 κυβικά

2003 - Stefano Bianco - 125 κυβικά

ΝΙΚΕΣ ΣΕ GRAND PRIX

500 κυβικά - 35 νίκες

350 κυβικά - 2 νίκες

125 κυβικά - 8 νίκες


Ακόμη Και τα Ζώα Έχουν Αισθήματα

Επιμέλεια: Μαρίλια Ιωάννου
Ακόμη Και τα Ζώα Έχουν ΑισθήματαΠόσες φορές εμείς οι οποίοι αυτοαποκαλούμαστε ως άνθρωποι, γινόμαστε απάνθρωποι και κακομεταχειριζόμαστε αυτά τα αδύναμα ζωάκια τα οποία σε κάποια χρόνια απο σήμερα ίσως να μην υπάρχουν στον πλανήτη μας, στον οποίο συγκατοικούν μαζί μας εδω και αιώνες;

Σήμερα θα σας παρουσιάσω κάποιες φωτογραφίες τις οποίες μου έχει στείλει κάποια φίλη. Αφού τις δείτε, ίσως αλλάξει και η δική σας άποψη για τα αισθήματα αυτών των πλασμάτων που αν και δεν μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας λεκτικά, όμως ακόμη και έτσι προσπαθούν να μας μεταδώσουν τα αισθήματα που νιώθουν, φτάνει εμείς να είμαστε έτοιμοι και πρόθυμοι να τα λάβουμε.

Λοιπόν, κούκλα, αν σου κάνω ρουά ματ, κερνάς Μοχίτο Φρίσκις, εντάξει;
Λοιπόν, κούκλα, αν σου κάνω ρουά ματ, κερνάς Μοχίτο Φρίσκις,  εντάξει;
-Δε θελω να βγω φωτογραφία, ντρέπομαι.
-Δε θελω να βγω φωτογραφία, ντρέπομαι.
Συγγνώμη, σε ποια πόλη βγήκαμε;
Συγγνώμη, σε ποια πόλη βγήκαμε;
- Κι εμείς φοβόμαστε μια αρρώστια που λεγεται 'Γρίπη των Ανθρώπων'.
- Κι εμείς φοβόμαστε μια αρρώστια που λεγεται 'Γρίπη των  Ανθρώπων'.
- Αγάπη, σ' αρέσει το καπέλο μου;
- Αγάπη, σ' αρέσει το καπέλο μου;
- Σ' αγαπάω, βρε κουτό. Τι άλλο να κάνω να με πιστέψεις;
- Σ' αγαπάω, βρε κουτό. Τι άλλο να κάνω να με πιστέψεις;
- Ναι, κύριε, Γολιάθ με λένε. Γιατί γελάτε;
- Ναι, κύριε, Γολιάθ με λένε. Γιατί γελάτε;
- Ρε παιδιά, ξεφορτωθείτε με. Σας είπα, είστε από άλλη μάνα κι άλλο πατέρα...
- Ρε παιδιά, ξεφορτωθείτε με. Σας είπα, είστε από άλλη μάνα κι  άλλο πατέρα...
- Επιτέλους διορίστηκα στο Δημόσιο. Δε θα μου πάρει κανείς την καρέκλα. Ακούτε;
- Επιτέλους διορίστηκα στο Δημόσιο. Δε θα μου πάρει κανείς την  καρέκλα. Ακούτε;
- Ποιος είχε την ιδέα για διακοπές στη Σαχάρα; Ε; Ποιος;
- Ποιος είχε την ιδέα για διακοπές στη Σαχάρα; Ε; Ποιος;

Για την επόμενη φωτογραφία, ετοιμάστε τα μαντήλια σας. Το ντόμπερμαν είναι έγκυος και ο πυροσβέστης μόλις την έσωσε από μια φωτιά..

'Οταν τελικά κατάφερε να σβήσει τη φωτιά, κάθισε κάτω να πάρει μιαν ανάσα. Όμως ένας φωτογράφος πρόσεξε ότι η σκυλίτσα δεν έφευγε αλλά καθόταν και κοίταζε τον πυροσβέστη.

Ξαφνικά, την είδε να πηγαίνει προς τον Πυροσβέστη και αναρωτήθηκε τι πήγαινε να κάνει..

Τα λόγια νομίζω είναι περιττά..
Τα λόγια νομίζω είναι περιττά..
Ελπίζω να τις απολαύσατε όπως και εγώ, και να σας βοήθησαν να σκεφτείτε λιγάκι διαφορετικά για αυτούς τους συμπαθής συγκάτοικους του πλανήτη μας.

ΒΡΑΧΙΟΛΙ ΣΕ ΜΩΒ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ

Βραχιόλι σε μωβ αποχρώσεις

Εαν σας αρέσουν τα ντελικάτα λεπτά κοσμήματα, αυτό το διπλό βραχιόλι από σύρμα και χάντρες θα σας συνοδεύει σε κάθε σας εμφάνιση!

Οι ρομαντικές μωβ αποχρώσεις του δίνουν ένα τόνο θυληκότητας και μπορεί να συνδιαστεί τόσο με ένα αέρινο φόρεμα, όσο και με το καθημερινό σας τζην.

Το κούμπωμα θα γίνει με μια κορδέλα οργάντζα έτσι ώστε να μπορούμε να προσαρμόσουμε το μέγεθος στο χέρι μας γρήγορα και ευκολα!


Θα χρησιμοποιήσω:

* Σύρμα
* 2 κρικάκια
* 5 χάντρες πέρλες
* 5 διαφανείς ιριδίζουσες χάντρες ρόμβους
* 6 μωβ χάντρες ρόμβους
* 3 ιριδίζουσες τετράγωνες χάντρες
* 2 κομμάτια αλυσίδα περίπου 4εκ
* Μωβ κορδέλα οργάντζα


Εργαλεία:

* Πένσα με στρογγυλή μύτη
* Πένσα με επίπεδη μύτη
* Κοφτάκι


Σε αυτό το βραχιόλι θα χρησιμοποιήσω πολλά μικρά κομμάτια από συρμα και για να μην ξοδευω άσκοπα περισσότερο σύρμα απ' ότι χρειάζεται, θα το κόβω σε κομμάτια περίπου στα 15 εκ. Είναι πιο ευκολο να δουλέψεις με μικρά κομμάτια και μου φαίνεται οτι εχω και λιγότερες απώλειες

Βήμα 1
Λυγίζω ένα κομμάτι σύρμα 15εκ.σε ορθή γωνία περιπου στο 1/3, χρησιμοποιώντας την πένσα με την επίπεδη μύτη.Βήμα 2
Τώρα πιάνω την πλευρά που λύγισα και την τυλίγω ανάποδα γύρω από την στρογγυλή πένσα με το χέρι έτσι ώστε να δημιουργήσω μια μεγάλη θηλειά.Βήμα 3
Κρατάω την στρογγυλή πένσα μέσα στην θηλειά και με το άλλο χέρι τυλίγω το σύρμα πάνω στην ίσια βάση και κόβω όσο περισσευει. Περνάω την χάντρα πέρλα από το άλλο άκρο του σύρματος.Βήμα 4
Κλείνω το ίσιο άκρο του σύρματος τώρα με τον ίδιο τρόπο στο Βήμα 2 & 3Βήμα 5
Ξεκινάω τώρα την ίδια διαδικασία με ένα νεό κομμάτι σύρμα αλλα πρίν κλείσω τη θηλειά μου την περνάω στο σκέλος που έχω ήδη φτιάξει, όπως φαίνεται στην εικόναΒήμα 6

Συνεχίζω να κάνω τα επόμενα σκέλη βάζοντας εναλάξ χάντρες πέρλες και διαφανείς χάντρες ρόμβους.Βήμα 7
Όταν έχω χρησιμοποιήσει και τις 5 χάντρες μου ή όταν έχω φτάσει στο επιθυμητό μήκος, σταματάω και βάζω αυτό το κομμάτι στην άκρη για να ξεκινήσω το δευτερο μέρος.Βήμα 8
Τώρα θα χρησιμοποιήσω την τεχνική του προηγούμενου σκέλους για να τυλίξω 1 μώβ χάντρα ρόμβο, 1 τετράγωνη χάντρα και άλλη 1 μώβ χάντρα ρόμβο. Σε αυτό το σκέλος θα περάσω στις 2 θηλιές απο ένα κομμάτι αλυσίδα.Βήμα 9
Τυλίγω άλλα 2 κομμάτια σύρματος με 1 μωβ ρόμβο, 1 τετράγωνη χάντρα και άλλο 1 μώβ ρόμβο αντίστοιχα και τα ενώνω με τα 2 άκρα των αλυσίδων.Βήμα 10
Είμαι έτοιμη να συναρμολογήσω το ντελικάτο βραχιόλι μου. Περνάω τις ακριανές θηλιές των βραχιολιών μου στα κρικάκια.Βήμα 11
Θα περάσω την μώβ οργάντζα στα 2 κρικάκια όπως φαίνεται στην εικόναΒήμα 12
Δένω ένα φιόγκο την κορδέλα και έχω μόλις δημιουργήσει ένα θηλυκό βραχιόλι σε μωβ αποχρώσεις.Καλή επιτυχία!!!

Ζορικο

OUT OF TIME from Андрей Скурьят DREE on Vimeo.

Κρατήστε μόνο την μουσική από βίντεο στο YouTube


Με μια επίσκεψη στην παρακάτω σελίδα

http://www.listentoyoutube.com/

θα μπορέσετε με πολύ απλό τρόπο να κρατήσετε μονο το ηχητικό κομμάτι ενός video από το you-tube και να το σώσετε σε mp3 μορφή

The Toshiba Space Chair Project

Γέμισε το ρεζερβουάρ με φύκια!

Γέμισε το ρεζερβουάρ με φύκια!

Έχεις σκεφτεί ποτέ τι άλλο θα μπορούσε να κινεί το αυτοκίνητό σου στο μέλλον εκτός από τη βενζίνη; Σίγουρα το μυαλό σου δεν πάει στα... φύκια.

Οι επιστήμονες βρίσκονται ήδη στο δρόμο ανάπτυξης τεχνολογιών που μετατρέπουν τα τελευταία σε καύσιμο, ενώ ο Μάικλ Σ. Άτκινς, πρόεδρος και κύριο διοικητικό στέλεχος Τεχνολογίας Ωκεανών και Περιβαλλοντικής Συμβουλευτικής, δήλωσε πως χρειάζονται 4 γαλόνια νερού για να παραχθεί 1 γαλόνι αιθανόλης από καλαμπόκι ή ζαχαροκάλαμο. Τα μικροφύκια μπορούν να διπλασιάσουν τη μάζα τους σε μία μέρα και οι αποθήκες ενέργειάς τους είναι πιο εύκολο να μετατραπούν σε καύσιμο, μειώνοντας ταυτόχρονα τις ανάγκες για νερό ανά γαλόνι στο μισό, όπως σημειώνει ο ίδιος. Το μεγαλύτερο μπόνους είναι ότι τα φύκια «αγαπούν» τα συστατικά των βοθρολυμάτων και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, άρα η μόλυνση μπορεί ουσιαστικά να τα βοηθήσει να μεγαλώσουν.
shape

Λιλιπούτειο TV tuner

TLG2300.jpg

Πόσο δύσκολο είναι να μπει TV tuner σε ένα εκπληκτικό μικρό netbook; Όχι και τόσο δύσκολο όσο φαντάζεστε. Αρκεί το tuner να έχει τις διαστάσεις ενός chip που πάσχει από νανισμό. Η Telegent Systems παρουσίασε ένα μικροσκοπικό TV receiver που καταλαμβάνει μόλις ένα τετραγωνικό εκατοστό.

Είναι σαφές ότι με λίγη καλή θέληση το TLG2300 χωράει σε οποιοδήποτε netbook, αν και κατά πάσα πιθανότητα θα είναι απολύτως εχθρικό προς τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Όσο για τα σήματα που μπορεί να λαμβάνει, η εταιρεία φρόντισε να συμπεριλάβει υποστήριξη για DVB-T, PAL, NTSC, SECAM και FM Radio. Δεν ξέρουμε ακόμα ποια θα είναι η επίπτωσή του στο κόστος ενός φορητού υπολογιστή, ωστόσο φαίνεται ότι είναι αρκετά καλή ιδέα, αν συνοδεύεται από λογική τιμή.

Πηγή: liliputing

BLOG NEWS WITH WEBCAM ON AIR !


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΟ IRAKLIO WEB RADIO
ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΤΩΝ BLOGS ΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝΑ ΜΕ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΣΑΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ

ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ BLOGS ΚΑΙ ΤΟΥ IRAKLIO WEB RADIO ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΚΡΟΑΤΕΣ

ΤΑΞΙΔΙ Βερόνα

Η πόλη του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας αποτελεί σήμερα ένα από τα σημαντικότερα και πιο γοητευτικά αστικά κέντρα της Ιταλίας.

Αν η Βενετία θεωρείται (όχι χωρίς λόγο) η βασίλισσα της Βόρειας Ιταλίας, η Βερόνα έχει κατακτήσει με το σπαθί της, ή μάλλον με τις ομορφιές της, τον τίτλο της... αναπληρωματικής βασίλισσας. Παρότι δεν είναι (ακόμη) ένας προορισμός ιδιαιτέρως δημοφιλής στους Έλληνες τουρίστες, αποτελεί μια πόλη σπάνιας γοητείας και φινέτσας. Η ιδιαίτερη πατρίδα του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας, το μέρος όπου οι Καπουλέτοι και οι Μοντέγοι «σφαγίασαν» άδικα έναν από τους μεγαλύτερους έρωτες, σήμερα αποτελεί ένα ζωντανό μουσείο της ιστορίας της Ιταλίας, αλλά και μια πόλη με εξαιρετικά υψηλό βιοτικό επίπεδο. Κι αυτό φαίνεται από το φινετσάτο ντύσιμο των κατοίκων της, από τις εξαιρετικές βιτρίνες των (ακριβών) καταστημάτων της, από τα προσεγμένα εστιατόριά της...

Γνωριμία με την πόλη
Ξεκινήστε από την τεράστια πλατεία Μπρα (από το γερμανικό breit, δηλαδή ευρύχωρο), όπου βρίσκεται και η περίφημη Αρένα -σήμα κατατεθέν της πόλης- με τις διάσημες καλοκαιρινές παραστάσεις όπερας. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα σωζόμενα αμφιθέατρα του ρωμαϊκού κόσμου, με χωρητικότητα 20.000 ατόμων! Ανεβείτε στο επάνω διάζωμά της και θαυμάστε από εκεί τη θέα στο κέντρο της πόλης. Στη συνέχεια κατευθυνθείτε προς την οδό Mατσίνι με τα κομψά καταστήματά της. Περάστε από τη γραφική Πιάτσα ντελ Έρμπε με την πολύχρωμη τουριστική αγορά και τα μοναδικής ομορφιάς αναγεννησιακά σπίτια της καθώς και από την Πιάτσα ντέι Σινιόρι. Από την κορυφή του Πύργου των Λαμπέρτι θα απολαύσετε όλη τη Βερόνα να απλώνεται στα πόδια σας.
Στη Σάντα Μαρία Αντίκα, μια από τις δεκάδες πανέμορφες εκκλησίες της πόλης, θα δείτε τους φημισμένους τάφους της οικογένειας Σκαλίντζερι, σημαντικά γοτθικά ταφικά μνημεία. Εκεί κοντά θα βρείτε το σπίτι της Ιουλιέτας, όπου σήμερα χιλιάδες ερωτευμένοι από όλο τον κόσμο κολλάνε στους τοίχους του χειρόγραφα σημειώματα με όρκους αγάπης. Στην αυλή του δεσπόζει ένα καλόγουστο σκούρο μπρούντζινο άγαλμα της σαιξπηρικής ηρωίδας. Λένε μάλιστα ότι πρέπει να χαϊδέψει ο επισκέπτης το στήθος της Ιουλιέτας (δηλαδή του αγάλματος που έχει γίνει χρυσαφί στο συγκεκριμένο σημείο από το τρίψε-τρίψε!) για να του φέρει (ερωτικό;) γούρι! Ωραία όλα αυτά, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι η τραγική ιστορία της Ιουλιέτας και του Ρωμαίου είναι μάλλον δημιούργημα του Σαίξπηρ. Λέγεται δε ότι το υποτιθέμενο σπίτι της ηρωίδας δεν είναι παρά ένα πανδοχείο του 13ου αιώνα.
Συνεχίστε τη βόλτα σας με μια επίσκεψη στην Αγία Αναστασία, τη μεγαλύτερη εκκλησία της πόλης, αλλά και τον καθεδρικό ναό της, ο οποίος θεμελιώθηκε το 1120. Στο εσωτερικό του θα δείτε την «Κοίμηση», ένα θαυμάσιο έργο του Τιτσιάνο. Συνεχίστε προς την Πόντε Σκαλίτζερι, την ομορφότερη γέφυρα της Βερόνα (την πόλη διασχίζει ο ποταμός Αντίτζε). Δίπλα της δεσπόζει το Καστελβέκιο, ένα εντυπωσιακότατο φρούριο το οποίο σήμερα λειτουργεί ως μουσείο. Χαθείτε στα στενά της πόλης. Όπου και να γυρίσετε τα μάτια σας η ομορφιά του άριστα συντηρημένου ιστορικού κέντρου της θα σας εντυπωσιάσει!

Δείτε οπωσδήποτε
Ο Σαν Τζένο Ματζόρε, με την εντυπωσιακή πρόσοψη στο χρώμα του ελεφαντόδοντου, θεωρείται η ομορφότερη ρωμανική εκκλησία της Βόρειας Ιταλίας. Ιδιαίτερη προσοχή αξίζουν τα ανάγλυφα της κεντρικής εισόδου.

Πληροφορίες
Μετάβαση: Αεροπορικώς μέσω Ρώμης (Alitalia τηλ.: 210-9988895). Μπορείτε επίσης να πάτε με τα πλοία της Superfast Ferries (τηλ.: 210-8919130) μέχρι την Ανκόνα και από εκεί ως τη Βερόνα με τρένο. Διαμονή: Τα ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων Gabbia d' oro (τηλ.: 045-8003060) και Colomba d' oro (τηλ.: 045-595300) θα σας προσφέρουν όλες τις ανέσεις. Το Torcolo (τηλ.: 045-8007512), δύο αστέρων, έχει πιο προσιτές τιμές. Το ίδιο και το Giulietta e Romeo (τηλ.: 045-8003554). Στο τριών αστέρων Victoria (τηλ.: 045-590566) θα νιώσετε σαν στο σπίτι σας. Χρήσιμα: Νόμισμα: Ευρώ. Ώρα: 1 ώρα πίσω.

Φαγητό-Διασκέδαση

Θα βρεθείτε στον παράδεισο των ζυμαρικών και της πίτσας. Από τα εξαιρετικά κεντρικά εστιατόρια προτιμήστε το Antica Bottega del vino (τηλ.: 045-8004535) με τα χαρακτηριστικά βερονέζικα πιάτα του. Κάντε όμως κράτηση πριν, αφού είναι πολύ δύσκολο να βρείτε τραπέζι. Εξαιρετική ντόπια κουζίνα θα βρείτε και στο La Stueta (τηλ.: 045-8032462). Στη Βερόνα μην παραλείψετε επίσης να δοκιμάσετε τα εξαιρετικά παγωτά-σπεσιαλιτέ ολόκληρης της Ιταλίας. Αντιθέτως, αποφύγετε τα γλυκά, τα οποία είναι άνοστα και χωρίς φαντασία.
Η Βερόνα είναι μια πόλη στην οποία μπορείτε να κυκλοφορήσετε άφοβα το βράδυ. Στο κέντρο θα βρείτε μπαράκια με μουσική και κρύα πιάτα. Σε γενικές γραμμές πάντως δεν φημίζεται για τη νυχτερινή ζωή της

Ψυχραιμία, παιδιά...

philips_abnamro.jpg

Ελάχιστοι είναι αυτοί που δεν αντιμετωπίζουν αγχωτικές καταστάσεις στην καθημερινότητά τους. Το στρες είναι ένας ύπουλος αντίπαλος που κάνει ό,τι μπορεί για να μας εξοντώσει, οπότε είναι καιρός να κάνουμε κάτι για να ηρεμήσουμε. Σε πρώτη φάση, πρέπει να εντοπίσουμε τις χρονικές στιγμές που το άγχος χτυπάει κόκκινο κι αυτό δεν είναι πάντα εύκολο. Να, όμως, ένα νέο gadget από τη Philips που αναλαμβάνει να μας ανοίξει τα μάτια.

Το geeky βραχιόλι που βλέπετε αναπτύχθηκε από την ολλανδική εταιρεία, σε συνεργασία με την ABN AMRO. Η δουλειά του είναι να ανιχνεύει την ένταση που νιώθετε και να στέλνει τα ευρήματά του σε ένα φουτουριστικό μπολ, το οποίο απεικονίζει με χρώματα και σχήματα αυτά που συμβαίνουν στο κεφάλι σας. Όταν είστε ήρεμος, το χρώμα είναι κίτρινο και οι κινήσεις απαλές. Όταν ανάβουν τα αίματα, το μπολ κοκκινίζει και αγριεύει. Έτσι, έχετε μια σαφή ένδειξη ότι πρέπει να κάνετε ένα διάλειμμα για να ηρεμήσετε.

Υποτίθεται ότι αυτό το gadget απευθύνεται σε στελέχη χρηματιστηριακών εταιρειών, αλλά μάλλον κάνει για όλους τους επαγγελματίες που αγχώνονται. Θα είχε να ενδιαφέρον να το δούμε σύντομα στην αγορά.

Πηγή: Mirror of Emotions


Δείτε μερικά ζώα πως είναι στη μήτρα πριν γεννηθούν. Πραγματικά εκπληκτικό!


Ο Peter Chin χρησιμοποιώντας συνδυασμό τρισδιάστατων υπερηχογραφημάτων, γραφικών υπολογιστών και μικροσκοπικές κάμερες καταγραφής της διαδικασίας μητρότητας πριν τη γέννηση διαφόρων ζώων και σε εμβρυική κατάσταση, όπως ελέφαντες δελφίνια σκύλοι και πιγκουίνοι (ναι ακόμη και πιγκουίνοι) παρήγαγε για λογαριασμό του National Geographic Documentary τη συλλογή φωτογραφιών με τίτλο Extraordinary Animals in the Womb. μέρος των οποίων παρουσιάζουμε εδώ: ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ
baby-dolphin baby-puppy puppy-face baby-puppy-4 baby-puppy-3 baby-puppy-2 baby-penguin baby-penguin-2penguin-egg baby-shark
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory