Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Δευτέρα, 17 Μαΐου 2010

SEXY AND HOT .... τα πρόστυχα τα sexy τα εσώρουχα της


Ολόκληρη η gallery στην Agenda του Rc-Cafe

"Κατεβάστε δωρεάν πρόγραμμα για τις αποδείξεις""Όσοι δεν θέλετε να αγοράσετε βιβλίο χρώματος πράσινο, που λέει ο Αυτιάς στην τηλεόραση για να γράφετε τις αποδείξεις, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα...

αυτό που έφτιαξα και καλούς φόρους χα χα χα!!! Μπορείτε να τοκατεβάσετε από εδώ. (2,17mb)


Molemou

Κανόνες Μετακίνησης με Λεωφορείο

Επιμέλεια: Πέτρα
bus1-small.jpgΠολλοί από εμάς, χρησιμοποιούμε τα ΜΜΜ (Μέσα Μαζικής Μεταφοράς) για να.. μεταφέρουμε τον εαυτό μας κάπου αλλού θεωρητικά πιο εύκολα και πιο βολικά παρά να χρησιμοποιήσουμε το ιδιωτικό αυτοκίνητο μας. Άλλοι, το κάνουν από πραγματική ανάγκη, μη έχοντας άλλη λύση ή μέσο μεταφοράς. Το λεωφορείο, είναι από τα πιο παλιά μέσα μαζικής μεταφοράς, το οποίο χρησιμοποιείτε αρκετά ιδιαίτερα στην επαρχία. Αφού προσωπικά βρέθηκα στη "δυσάρεστη" θέση να χρησιμοποιήσω αρκετές φορές αυτό το μέσο μεταφοράς, διαπίστωσα κάποια γεγονότα τα οποία μόνο τυχαία δεν πρέπει να είναι. Έτσι κάθισα και έγραψα μερικούς "κανόνες" για να τους έχουμε όλοι υπόψη μας κάθε φορά.

Κανόνες αναμονής στη στάση:
1. Το λεωφορείο, που μόλις έφυγε από τη στάση, είναι αυτό που ήθελες. (Ώχ! Τι ώρα θα περάσει το επόμενο;)
2. Ο χρόνος αναμονής είναι ανάλογος των κακών καιρικών συνθηκών.(Aν βρέχει η καθυστέρηση θα είναι μισή ώρα. Aν χιονίζει, τότε περισσότερο :-( )
3. Το λεωφορείο θα έρθει μόλις ανάψεις τσιγάρο. (Φτού!)
4. Το λεωφορείο που θέλεις θα κάνει αιώνες πλησιάζοντας στη στάση. (Ιδιαίτερα αν μπορείς να δεις 1-2 χιλιόμετρα μακριά και έχει μποτιλιάρισμα!)
5. Όλα τα λεωφορεία που περνούν από την αντίθετη κατεύθυνση εξαφανίζονται από προσώπου γης και δεν ξαναγυρνούν. (Εκτός αν αυτό που περιμένεις αργήσει παααρα πολύυ.. !!)

Στην περίπτωση που έρθει το λεωφορείο:
1. Η πόρτα θα είναι μακριά σου.
2. Η πόρτα θα είναι σε λακκούβα με νερά.
3. Όσο και να μη βιάζεσαι, θα χωθεί η θειά, παππούς μπροστά σου, λες και μοιράζουν λεφτά.

bus3.jpg
Και αφού επιτέλους επιβιβαστείς στο λεωφορείο:
1. Αν προσφέρεις τη θέση σου, θα την αρνηθούν τα "τζόβεννα".
2. Αν όμως προσπαθείς να κάτσεις θα σε κοιτούν με δολοφονικό βλέμμα τα μπαρμπάδια και οι θειές.
3. Αν ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ και μιλήσεις στο κινητό, είσαι το κατακάθι του λεωφορείου.
4. Θα φας γερό χούφτωμα, είτε είσαι άντρας, είτε γυναίκα. Αγάπη για όλους. Μήπως να έπαιρνα καλύτερα ταξί;

ΑΒΑΚΑΣ

Ήξερες Ότι Ο άβακας είναι

Αρχιτεκτονικό στοιχείο, χαρακτηριστικό των αρχαίων ρυθμών: η πέτρινη ή μαρμάρινη, τετράγωνη, πολυγωνική ή κυκλική πλάκα, που είναι τοποθετημένη επάνω από το κιονόκρανο. Μικρού πάχους κατά την ελληνορωμαϊκή αρχαιότητα, αποκτά μεγαλύτερο ύψος στη βυζαντινή εποχή και συχνά παίρνει τη μορφή του επιθήματος.


και επίσης

Όργανο υπολογισμών με το χέρι, κυρίως προσθέσεων και αφαιρέσεων. Το χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες και οι Ρωμαίοι· επίσης, σε όλη την Ευρώπη κατά τη διάρκεια των μεσαιωνικών χρόνων και στην Άπω Ανατολή έως τα πρόσφατα ακόμα χρόνια. O ά. χρησιμοποιείται και σήμερα σε ορισμένες περιοχές ως βοηθητικό όργανο λογαριασμών· παράδειγμα τα στσιότ, που χρησιμοποιούν στα μεγάλα ρωσικά καταστήματα. Στη μορφή του σχολικού ά., με σφαιρίδια περασμένα σε μεταλλικά σύρματα, χρησιμοποιούταν ως εποπτικό μέσο διδασκαλίας των πρώτων στοιχείων της αριθμητικής.
O ά. αποτελείται από έναν πίνακα χωρισμένο σε στήλες. Η τελευταία δεξιά στήλη προορίζεται για τις μονάδες, η προτελευταία για τις δεκάδες, η προηγούμενη για τις εκατοντάδες κ.ο.κ. Κάθε στήλη περιέχει ένα σύνολο από όμοια αντικείμενα, που μπορούμε να τα ονομάσουμε στοιχεία. Αν θέλουμε να σημειώσουμε π.χ. τον αριθμό 375, τοποθετούμε 5 στοιχεία στην τελευταία στήλη, 7 στην προτελευταία και 3 στην προηγούμενη. Αν τώρα θέλουμε να προσθέσουμε στο 375 το 56, τοποθετούμε 6 ακόμα στοιχεία στην τελευταία στήλη και 5 στην προτελευταία. Θα έχουμε τότε: 11 στοιχεία στην τελευταία στήλη, 12 στην προτελευταία και 3 στην προηγούμενη. Η θεμελιώδης αρχή λειτουργίας του ά. έγκειται στην αντικατάσταση δέκα στοιχείων της μιας στήλης με ένα της αμέσως προηγούμενης. Έτσι, στο παράδειγμά μας, αφαιρούμε 10 στοιχεία από την τελευταία και τοποθετούμε ένα στην προτελευταία· από αυτήν πάλι αφαιρούμε 10 στοιχεία και τοποθετούμε ένα στην προηγούμενη.

Είναι γνωστοί παλιοί ά. ποικίλων σχημάτων και μορφών: πίνακες καλυμμένοι με άμμο ή κερί, μεταλλικοί πίνακες με εγχάρακτες αύλακες, όπου μετακινούνται κατάλληλα στοιχεία, πίνακες σε μορφή σκακιέρας, ά. με διάτρητους δίσκους κλπ.

Βίβλος του άβακος (Liber abaci)ονομάστηκε το βιβλίο του Λεονάρντο Φιμπονάτσι, που διέδωσε τα αραβικά ψηφία και το νέο σύστημα συμβολικού λογισμού στη χριστιανική Ευρώπη του 13ου αι.

Ισορροπία της μοτοσικλέτας


Αλλο ενα πολυ ωραιο αρθρο απο mototriti.gr για την ισορροπια.
Τι ποιο βασικο??????

Πως γίνεται και δυο επίπεδα τμήματα με επιφάνεια μόλις λίγα τετραγωνικά εκατοστά συγκρατούν όρθια μοτοσικλέτα, αναβάτη, συνεπιβάτη και αποσκευές; Ένας από τους βασικούς λόγους που πλέχτηκε ο μύθος της μοτοσικλέτας, αντίθετα από το αυτοκίνητο, είναι ότι δεν υπάρχει προφανής απάντηση στο θεμελιώδες ερώτημα: Πώς στέκεται επιτέλους όρθια;
Αντίθετα με το αυτοκίνητο, το οποίο στέκεται όρθιο επειδή η επιφάνεια στήριξής του είναι... επιφάνεια, η μοτοσικλέτα στέκεται όρθια λόγω του γυροσκοπικού φαινομένου των τροχών της. Πώς είπατε; Το γυρο... ποιο; Είπαμε, η απάντηση δεν είναι προφανής. Μια πρώτη γεύση από το γυροσκοπικό φαινόμενο έχουμε από τη σβούρα, το παιδικό εκείνο παιχνίδι, που κόντρα στο νόμο της βαρύτητας, επιμένει να στέκεται όρθιο επάνω στην ακίδα μίας βελόνας. Μόλις όμως σταματήσει, πέφτει κάτω, ακριβώς όπως η μοτοσικλέτα μόλις σταματήσει να κινείται. Ακόμα πιο κατατοπιστικό είναι το παράδειγμα με τη ρόδα του ποδηλάτου. Κρατήστε μια ρόδα ποδηλάτου που περιστρέφεται, από τις δύο άκρες του άξονα. Προσπαθήστε να την γείρετε προς τα δεξιά. Θα δείτε ότι παρουσιάζει αντίσταση σε αυτή σας την προσπάθεια, ενώ συγχρόνως συνεχίζει να παραμένει όρθια. Αν επιμείνετε, θα δείτε ότι αρχίζοντας να γέρνει, συγχρόνως θα στρίψει προς τα δεξιά. Φανταστείτε τώρα στη θέση της ρόδας του ποδηλάτου, τον τροχό μιας μοτοσικλέτας και μάλιστα τον εμπρός. Το βάρος προσπαθεί να γείρει τη μοτοσικλέτα στο πλάι ώστε να την ρίξει κάτω. Εκείνη αντιδρά σε αυτή την ενέργεια, παραμένοντας όρθια, λόγω της περιστροφής των τροχών της. Αν ωστόσο κινείται με μικρή ταχύτητα, δηλαδή οι τροχοί της περιστρέφονται αργά, το βάρος θα υπερνικήσει αυτή την αντίσταση των τροχών και θα αρχίσει να την γέρνει. Τότε ο εμπρός τροχός, λόγω του γυροσκοπικού φαινομένου, θα στρίψει προς το εσωτερικό της στροφής και η μοτοσικλέτα θα αρχίσει να στρίβει. Σ' αυτό το σημείο όμως κάνει την εμφάνισή της μια άλλη δύναμη, η φυγόκεντρος, η οποία και την επαναφέρει στην όρθια θέση. Ως εκ τούτου, λοιπόν, η κίνηση της μοτοσικλέτας στην ευθεία αποτελείται από συνεχείς μικροδιορθώσεις εκτροπής και επαναφοράς της στην όρθια θέση. Τι γίνεται όμως στη στροφή; Γιατί εκεί δεν συμβαίνει το ίδιο και η μοτοσικλέτα μπορεί να σηκωθεί όρθια αντί να παραμένει πλαγιασμένη; Γιατί απλά, εδώ εμφανίζεται και ο οδηγός (Μπα, έχει και οδηγό. Μια μοτοσικλέτα χωρίς οδηγό θα μπορούσε να κινείται ευθύγραμμα, δεν θα μπορούσε όμως ποτέ να στρίψει! Καθώς η μοτοσικλέτα βρίσκεται υπό κλίση, το βάρος της αναλύεται σε δύο συνιστώσες: μια παράλληλη στον κάθετο άξονά της που συμπιέζει τις αναρτήσεις και μια οριζόντια που την τραβάει στο εσωτερικό της στροφής (σχήμα 2). Η τελευταία είναι υπεύθυνη για το στρίψιμό της και λέγεται κεντρομόλος. Αφού ο οδηγός πλαγιάσει τη μοτοσικλέτα φέρνοντας το σώμα του σε τέτοια θέση ώστε να αρχίσει να γέρνει, αυτή αρχίζει να ακολουθεί κυκλική τροχιά λόγω του γυροσκοπικού φαινομένου που αναφέραμε προηγουμένως. Στη συνέχεια, ο οδηγός κρατάει το σώμα του σε τέτοια θέση ώστε η κεντρομόλος να είναι ίση με τη φυγόκεντρο. Ετσι, η μοτοσικλέτα παραμένει πλαγιασμένη, διατηρώντας την κυκλική τροχιά της. Βέβαια, αυτό γίνεται ενστικτωδώς. Αρκεί να θυμηθείτε πώς μάθαμε την τέχνη της ισορροπίας μετά από αλλεπάλληλες τούμπες, όταν αποφασίσαμε να βγάλουμε από το ποδήλατό μας τις βοηθητικές..

Η σωστή ταχύτητα...!!!

Παγκοσμίως η πέμπτη αιτία θανάτου είναι τα ατυχήματα, και από αυτά, τα οδικά είναι πρώτα με διαφορά.

Υπάρχουν πάρα πολλές μελέτες που αποδεικνύουν ισχυρότατη στατιστική σύνδεση μεταξύ ταχύτητας και πιθανότητας ατυχήματος, της ταχύτητας εννοούμενης, είτε ως υπέρβαση ενός θεσμοθετημένου ορίου, είτε ως υπέρβαση αυτής με την οποίαν κινούνται οι περισσότεροι, είτε με την απόλυτη έννοια.


Ένας ορισμός της
σωστής η ασφαλούς ταχύτητας, μοιάζει να είναι χρήσιμος αν όχι αναγκαίος, είναι όμως δυνατόν να βρεθεί ;Τεχνική αδυναμία

Ένας παραλληλισμός θα μας βοηθήσει. Στην περίπτωση π.χ. του τραίνου, τα πάντα είναι προδιαγεγραμμένα και υπό τον έλεγχο των μηχανικών. Οι Μηχανικοί έχουν σχεδιάσει και κατασκευάσει τις γραμμές και τους συρμούς. Για κάθε σημείο της διαδρομής, η ασφαλής ταχύτητα (με δεδομένο συντελεστή ασφαλείας) είναι από πριν γνωστή, γραμμένη σε χαρτιά διαδικασιών και πινακίδες σημάτων. Οι μηχανοδηγοί έχουν μάθει πια απ’ έξω τις σωστές ταχύτητες, έχοντας κάνει την ίδια διαδρομή χιλιάδες φορές σαν βοηθοί, πριν την κάνουν πρώτη φορά μόνοι τους. Εάν κάποιος κάνει λάθος και τρέξει ποιο γρήγορα, το τραίνο θα εκτροχιαστεί. Μαθηματικά βέβαιο και εκ των προτέρων γνωστό. Επειδή μάλιστα ο οδηγός δεν κάνει και πολλά άλλα πράγματα εκτός από την τήρηση της ταχύτητας και επειδή τα τραίνα σταματάνε πολύ δύσκολα εάν ξεφύγουν τον έλεγχο, υπάρχει και ένα απλό σύστημα που αυτόματα θα σταματήσει το τραίνο εάν ο μηχανοδηγός κοιμηθεί, (η πάθει καρδιακή ανακοπή).


Το παρελθόν μας δείχνει ότι, όταν πρόκειται για τίς μεταφορές, ο άνθρωπος πάντοτε θα επιδιώκει την μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα στην μετακίνηση του.
Αυτό συμβαίνει και στα τρένα οι ταχύτητες αυξάνουν με τα χρόνια, αλλά επειδή η τεχνολογική εξέλιξη τους είναι μία πολύ ακριβή ιστορία, η αύξηση της ταχύτητας τους συμβαίνει με πολύ αργό ρυθμό. Όταν όμως αυτή η τεχνολογική εξέλιξη-αύξηση ταχύτητας συμβεί, πχ τραίνα TGV ή τα MAG-LEV, τότε υποχρεωτικά σχεδιάζονται και κατασκευάζονται γι' αυτά τα νέα τραίνα, νέες γραμμές. Οι διαδικασίες ξανά-γράφονται και οι μηχανοδηγοί εκπαιδεύονται στις καινούργιες ταχύτητες.
Η μεγάλη ασφάλεια των τραίνων είναι γνωστή σε όλους.

Στην περίπτωση του αυτοκίνητου ή της μηχανής όμως δεν είναι καθόλου έτσι.


Οι Μηχανικοί βέβαια, πάλι έχουν σχεδιάσει και κατασκευάσει τον δρόμο και τον έχουν υπολογίσει για μία Ταχύτητα Μελέτης, η οποία παρέχει συγκεκριμένο συντελεστή ασφάλειας, αλλά εδώ περίπου τελειώνει η αναλογία. Από την δεκαετία του 80 το αυτοκίνητο είναι καταναλωτικό αγαθό με χρόνο ζωής 6-11 χρόνια. Για να παραμένει το προϊόν ελκυστικό στον καταναλωτή, η τεχνολογία των αυτοκινήτων πρέπει και εξελίσσεται με μεγάλα βήματα κάθε 6 περίπου χρόνια. Σήμερα όλα τα αυτοκίνητα μπορούν να κινηθούν με ταχύτητα μεγαλύτερη της Ταχύτητας Μελέτης και πάρα πολλά από αυτά, μπορούν άνετα να κινούνται με τουλάχιστον διπλάσια από αυτήν. Η επιλογή της ταχύτητας που τελικά κινούνται τα αυτοκίνητα σε έναν δρόμο, γίνεται από τον οδηγό με έναν πολύπλοκο τρόπο, στον οποίο παίζουν κάποιον περιοριστικό ρόλο τα γεωμετρικά στοιχεία του δρόμου, αλλά και πολλά άλλα δεδομένα.


Η κατάσταση έχει ξεφύγει από τον έλεγχο των μηχανικών.
Δεν έχουμε (όπως πχ στα τραίνα) έναν επιστημονικά τεκμηριωμένο τρόπο, να υπολογίσουμε και να πούμε στον οδηγό, πόσο πρέπει να τρέχει με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, σε κάθε σημείο του δρόμου για να είναι ασφαλής, με έναν εκ των προτέρων γνωστό συντελεστή ασφάλειας.

Τώρα και πούρα Μαριάννα !!!

Το νέο ελληνικό και "πολυχρηστικό" προϊόν που θα ικανοποιήσει καπνιστές /-ίστριες, σαδομαζοχιστές /-ίστριες, και όλους εσάς που ζητάτε το κάτι διαφορετικό στην καθημερινή και ανιαρή ζωή σας !!!


Τα "ΠΟΥΡΑ ΜΑRIANNA" !!!...Πούρα για απαιτητικά στόματα...και απαιτητικές "τρύπες" !!!!!
Απολαύστε (τα) υπεύθυνα !!!ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ:
" Ένα πούρο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα !!! "

aboutmylamia

ΣΠΟΥΤΝΙΚ 2Ο Σπούτνικ 2 (ρωσ.:Спутник-2) ήταν το δεύτερο κατά σειρά διαστημικό σκάφος που εκτοξεύτηκε από την Σοβιετική Ένωση στις 3 Νοεμβρίου 1957 και τέθηκε σε τροχιά γύρω από τη Γη. Είναι επίσης το πρώτο διαστημικό σκάφος που μετέφερε έναν ζωντανό οργανισμό στο διάστημα, τη σκυλίτσα Λάικα.

Τεχνικά χαρακτηριστικά και εξοπλισμός

Οι διαστάσεις του ήταν 4 μέτρα (13 πόδια) ύψος μέχρι την κωνική του κορυφή, ενώ η διάμετρος στη βάση του ήταν 2 μέτρα (6,5 πόδια).

Περιείχε διάφορα διαμερίσματα για τις ραδιοσυσκευές αποστολής σημάτων, ένα σύστημα τηλεμετρίας, μια μονάδα προγραμματισμού, μια γεννήτρια παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, ένα σύστημα ελέγχου θερμοκρασίας για την καμπίνα, και επιστημονικά όργανα.

Η διαβίβαση μηχανογραφικών στοιχείων δεδομένων γίνονταν με βάση το σύστημα τηλεμετρίας Tral D, το οποίο θα διαβίβαζε τα στοιχεία στη γη για 15 λεπτά σε κάθε περιφορά.

Είχε δύο φωτόμετρα για τη μέτρηση της ηλιακής ακτινοβολίας (υπεριώδεις ακτίνες και ακτίνες X) και κοσμικής ακτινοβολίας.

Δεν είχε τηλεοπτικές κάμερες ή φωτογραφικές μηχανές (κάποιες τηλεοπτικές εικόνες σκυλιού που υπάρχουνε είναι από Σπούτνικ 5 με επιβάτη τη Στρέλκα και φέρονται κατά λάθος να είναι της Λάικα).

Το Σπούτνικ 2 εκτοξεύτηκε με τον πύραυλο R-7 χωρίς μετατροπές, παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιήθηκε και για το Σπούτνικ 1.

Η τροχιά του ήταν 212 X 1660 χμ (132 X 1031 μίλια) με περίοδο περιστροφής 103,7 λεπτά.

Αφού έφθασε στην τροχιά του, η κωνική μύτη αποχωρίστηκε επιτυχώς, αλλά το τμήμα Blok Α δυσλειτούργησε και δεν αποχωρίστηκε, πράγμα που εμπόδιζε το θερμικό σύστημα ελέγχου να λειτουργήσει κανονικά. Επιπλέον δημιουργήθηκαν ελαφρές ζημιές στη θερμική μόνωση με αποτέλεσμα η θερμοκρασία στο εσωτερικό του σκάφους να φτάνει τους 40 °C (104 °F). Έτσι η Λάικα πέθανε από υπερθέρμανση λίγες ώρες μετά την εκτόξευση, γιατί τα σκυλιά μην διαθέτοντας ιδρωτοποιούς αδένες στο δέρμα τους είναι πάρα πολύ ευαίσθητα στην άνοδο της θερμοκρασίας.

Ο Σπούτνικ 2 επανεισήλθε τη γήινη ατμόσφαιρα στις 14 Απριλίου 1958 μετά από 162 ημέρες σε δορυφορική τροχιά της γης και κάηκε. Το όχημα δεν ήταν σχεδιασμένο για επανείσοδο, κι έτσι από τη στιγμή της εκτόξευσης η Λάικα ήταν καταδικασμένη να χαθεί μαζί με το δορυφόρο. Υπήρχε μια συσκευή για να της γίνει ευθανασία δέκα μέρες μετά την εκτόξευση, κάτι που τελικά δεν χρειάστηκε καθώς ο σκύλος δεν άντεξε στις θερμοκρασίες της καμπίνας.

Ο Σπούτνικ 2 δεν ανίχνευσε τη ζώνη ακτινοβολίας Βαν Άλλεν, επειδή η τροχιά του ήταν πολύ ψηλά στο Βορρά, και επειδή δεν είχε τον ανάλογο εξοπλισμό καταγραφής. Οι μετρητές ραδιενέργειας κατέγραψαν μεν κάποια αύξηση στην ακτινοβολία στα 400-700 χμ (250-435 μίλια) μακρυά από τη γη, αλλά αυτό δεν ερμηνεύθηκε ως τίποτα ασυνήθιστο. Στην Αυστραλία, ο καθηγητής Harry Messel έλαβε τα σήματα αλλά δεν διέθετε τον κώδικα αποκωδικοποίησης για να μπορέσει να τα μελετήσει.

Από το 1958 και μετά αναπτύχθηκε η συνεργασία με τους Σοβιετικούς, ώστε με το Σπούτνικ 3, και αργότερα με τους Explorer 1, 2, 3 και 4 μελέτησαν και επιβεβαίωσαν το φαινόμενο αυτό

Περίεργοι "κύλινδροι" απο χιόνι....

ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ

Ο Ron Trevelt και η γυναίκα του απο το Somerset της Αμερικής έμειναν έκπληκτοι όταν πηγαίνοντας το σκύλο τους για βόλτα είδαν αυτούς τους σχηματισμούς απο χιόνι. Είναι σα σωλήνες μόνο που ειναι φτιαγμένοι απο χιόνι. Θα έλεγε κανείς οτι...
κάποιος τους έφτιαξε αλλά ειναι ένα απολύτως φυσικό, αλλά σπάνιο φαινόμενο. Χρειάζεται μόνο τη σωστή "αναλογία" χιονιού, αέρα, υγρασίας και κλίσης του εδάφους και έτοιμοι οι χιονοσωλήνες

Playmates 2010 - Αδημοσίευτες φωτογραφίες...


Playmates 2010 - Αδημοσίευτες φωτογραφίες...

ΔΕΙΤΕ Περισσότερες..


kanonitv

αν ο ανθρωπος ειναι βλακας

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΒΙΒΙΑΝ ΙΩΑΚΕΙΜ ! ΤΗΝ ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ DVD ΤΗΣ ΝΤΟΥΒΛΗΣ !!!

αναδημοσίευση από ndivia.blogspot


irakliowebradio2.blogspot.com

τι ακούγεται για το δεύτερο DVD της Μαριάννας Ντούβλη


Δεν πρόλαβε να κυκλοφορήσει στα περίπτερα το πρώτο hot dvd της Μαριάννας Ντούβλη και ήδη η εταιρεία παραγωγής του Δημήτρη Σειρινάκη ετοιμάζει και δεύτερο dvd, το οποίο θα κυκλοφορήσει σε ένα σχεδόν μήνα. Τι θα δούμε όμως στο δεύτερο dvd; Που θα γυριστούν οι ερωτικές περιπτύξεις της Μαριάννας Ντούβλη; Ποιοι θα είναι οι παρτενέρ της; «Στο πρώτο dvd εσείς είδατε δυο άντρες στο δεύτερο θα δείτε τρεις. Θα βγει και δεύτερο dvd. Δεν θα είναι το backstage του πρώτου αλλά κανονικό (ροζ) dvd. Το δεύτερο θα έχει σκηνές και από το Ντουμπάι και από τη βίλα στα Μέγαρα, που έγινε τόσος ντόρος» αποκάλυψε η Μαριάννα Ντούβλη στο gossip-tv.gr. Και πρόσθεσε: «Το δεύτερο είναι διαφορετικό. Θα δείτε και τις υπόλοιπες κοπέλες (από το πρώτο dvd) να μετέχουν και φυσικά τις ερωτικές μου περιπτύξεις με μια φίλη μου». Η Μαριάνα από ότι φαίνεται άκουσε καλά σχόλια για το πρώτο hot dvd και όπως είπε: «σκέφτομαι σοβαρά να συνεχίσω την καριέρα μου κάνοντας αισθησιακές ταινίες»

Μερικοί το προτιμούν... καυτό!

Μερικοί το προτιμούν... καυτό!

Τα καρυκεύματα που δίνουν πικάντικη γεύση στο φαγητό σου έχουν άλλη μια καλή πλευρά: μπορούν να σε βοηθήσουν να καταπολεμήσεις διάφορες σοβαρές ασθένειες μακροπρόθεσμα.

Συγκεκριμένα:

- Σκόνη τσίλι Σε πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal PloS Biology αναφέρεται ότι η καψαϊκίνη, ένα συστατικό που συναντάμε στις καυτερές πιπεριές, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση φλεγμονών που συνδέονται με υψηλό κίνδυνο για παθήσεις της καρδιάς και διαβήτη.
Πώς να το χρησιμοποιήσεις Πασπάλισε μικρή ποσότητα πάνω σε ψητή πατάτα ή ποπκόρν.

- Wasabi Το ιαπωνικό χρένο, που συνήθως συνοδεύει το σούσι, εξολοθρεύει το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού (H. Pylori), έναν τύπο βακτηριδίου που μπορεί να προκαλέσει πεπτικό έλκος, αναφέρουν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Κάνγκουνγκ της Νότιας Κορέας.
Πώς να το χρησιμοποιήσεις Συνδύασέ το με μαγιονέζα με χαμηλά λιπαρά για να φτιάξεις σος με την οποία μπορείς να συνοδεύσεις το ψάρι ή το κοτόπουλο ή να την αναμείξεις στον πουρέ σου.

- Σκόνη κάρυ Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Alzheimer's Disease, η κουρκουμίνη, που δίνει χρώμα στο κάρυ, μπορεί να εμποδίσει τη δημιουργία πλάκας στον εγκέφαλο, η οποία σταδιακά οδηγεί σε άνοια.
Πώς να τη χρησιμοποιήσεις Πρόσθεσέ τη στο κοτόπουλο ή στην τονοσαλάτα σου ή εναλλακτικά πασπάλισέ τη σε πίτα που έχεις περιχύσει με λάδι και φρυγάνισέ τη.

Κλινική αποτοξίνωσης από την τεχνολογία στις ΗΠΑ

therapy2.jpg

Έπειτα από την Κίνα και την Ολλανδία, ήρθε και η σειρά των Ηνωμένων Πολιτειών να αποκτήσουν την πρώτη κλινική αποτοξίνωσης από τα video games, τα γραπτά μηνύματα και γενικά όλες τις εξαρτήσεις που συνδέονται με την τεχνολογία. Κατ' αρχάς, θα πρέπει να βγάλουμε το καπέλο στους ιδρυτές της, οι οποίοι διαθέτουν εκπληκτικό χιούμορ: η κλινική άνοιξε σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από τα κεντρικά γραφεία της Microsoft στην πολιτεία της Washington.

Το reSTART Internet Addiction Recovery Program έχει διάρκεια 45 ημερών και προσφέρει μεταξύ άλλων στους ασθενείς ατομική ψυχοθεραπεία, ομαδική συμβουλευτική, διατροφική εκπαίδευση (!), πρόγραμμα εκγύμνασης κλπ. Το κόστος του ανέρχεται στα 10.123 ευρώ. Μιλάμε, δηλαδή, για το κόστος της συνδρομής 80,6 ετών στο World of Warcraft. Όχι βέβαια, δεν είμαστε εθισμένοι στο gaming...

Πηγή: zdnet

Bγαζουμε λεφτα στην πλατη τηs Eλλαδαs

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!!!!!!!!!! ΣΤΟΝ Daniel Cohn-Benditwww.roufianos.com

ΤΑΞΙΔΙ Γιάννενα Μαγευτικό τοπίο

Πρώτη σας δουλειά φτάνοντας είναι να βρεθείτε μπροστά στο μόλο απ' όπου θα θαυμάσετε την ήρεμη, ιστορική λίμνη Παμβώτιδα με τα καταπράσινα νερά. Σε κάποια απόσταση θα δείτε το θρυλικό νησί να ξεπροβάλλει, τα φώτα από τα μαγαζιά που αγκαλιάζουν τις όχθες της, τα παλιά αρχοντικά σπίτια σαν να κατρακυλούν στο νερό και τα χρώματα που σκορπίζονται στο γιαννιώτικο ορίζοντα και καθρεφτίζονται στη λίμνη. Από τη δεξιά πλευρά θα αντικρίσετε το κάστρο, το μιναρέ και την παλιά οχυρωμένη πόλη, που ορθώνουν περήφανα το ανάστημά τους και αναβιώνουν ιστορικές μνήμες.

Γνωριμία με την πόλη
Ξεκινήστε την περιήγησή σας από το Κάστρο, που υπήρξε ο αρχικός πυρήνας της πόλης. Κτισμένο σε μια μικρή χερσόνησο που προβάλλει στη λίμνη, είναι αποτέλεσμα των εκτεταμένων εργασιών που έγιναν από τον Αλή Πασά στις αρχές του 19ου αιώνα. Μέσα στο τείχος θα δείτε να ξεπροβάλλουν οι δύο ακροπόλεις: η βορειοανατολική, όπου ήταν κτισμένα τα ανάκτορα των βυζαντινών ηγεμόνων της πόλης, και η εσωτερική ακρόπολη, γνωστή ως Ιτς Καλέ. Σήμερα, στην κορυφή της βορειοανατολικής ακρόπολης δεσπόζει το τζαμί του Ασλάν Πασά, όπου λειτουργεί το Δημοτικό Μουσείο. Θα θαυμάσετε πολύτιμες παραδοσιακές φορεσιές, κοσμήματα, έργα αργυροχρυσοχοΐας και κεραμικής, ξυλόγλυπτα έπιπλα και αντικείμενα από τις τρεις κοινότητες (χριστιανική, εβραϊκή και τουρκική) που συμβίωναν στην πόλη. Στο Ιτς Καλέ θα επισκεφθείτε το Βυζαντινό Μουσείο, το οποίο στεγάζεται στο ισόγειο του πάλαι ποτέ βασιλικού περιπτέρου και περιλαμβάνει ευρήματα από διάφορες περιοχές της Ηπείρου. Αριστερά του μουσείου θα συναντήσετε το Φετιχιέ Τζαμί και τον τάφο του Αλή Πασά, ενώ εντός των τειχών θα έχετε τη δυνατότητα να δείτε την εβραϊκή συναγωγή, το μοναδικό μνημείο που σώζεται από την αλλοτινή ισχυρή εβραϊκή κοινότητα των Ιωαννίνων. Μέσα στο Κάστρο στεγάζεται επίσης το λεγόμενο Θησαυροφυλάκιο, όπου θα δείτε έκθεση αργυροχρυσοχοΐας.

Το νησί
Δεύτερος σταθμός της περιήγησής σας το νησί μέσα στη λίμνη, με τα εντυπωσιακά ιστορικά του μοναστήρια, τα γραφικά δρομάκια, τις ολάνθιστες αυλές των σπιτιών του και τους θρύλους που το ακολουθούν. Στα μοναστήρια του -Φιλανθρωπινών, Στρατηγοπούλου, Ελεούσας, Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και Αγίου Παντελεήμονος-, τα οποία είναι κτισμένα από μεγάλες βυζαντινές οικογένειες, θα θαυμάσετε τις ανεκτίμητης αξίας τοιχογραφίες που απεικονίζουν την ιστορία της ορθοδοξίας και του πολύπαθου ελληνισμού. Θα δείτε τον τάφο του ποιητή Αλεξάνδρου Πάλλη και θα κάνετε μια υπέροχη βόλτα στο νησί, που λένε πως είναι ακόμη στοιχειωμένο από τις γυναίκες που σκότωσε ο Αλή Πασάς.

Εκδρομή
Σε κοντινή απόσταση από τα Ιωάννινα, στο χωριό Πέραμα, αξίζει επίσης να επισκεφθείτε το περίφημο σπήλαιο, που ξεχωρίζει για τους εντυπωσιακούς σταλακτίτες, σταλαγμίτες και τους δαιδαλώδεις διαδρόμους του. Βεβαίως, ενδιαφέρον παρουσιάζει και η περιήγηση στο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Π. Βρέλλη, με σημαντικές μορφές της ελληνικής ιστορίας.

Σπορ
Η λίμνη των Ιωαννίνων έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια σε πεδίο ποικίλων αθλητικών δραστηριοτήτων και στα νερά της διεξάγονται κάθε χρόνο ναυταθλητικοί αγώνες κανό, καγιάκ, θαλάσσιου σκι και κωπηλασίας. Το πάρκο Πυρσινέλλα και το περιαστικό πάρκο της πόλης έχουν διαμορφωθεί σε φυσικούς χώρους μαζικής άθλησης.

Πληροφορίες
Μετάβαση: Τα Γιάννενα απέχουν από την Αθήνα 445 χλμ. και από τη Θεσσαλονίκη 370 χλμ. Εάν δεν διαθέτετε δικό σας μεταφορικό μέσο, μπορείτε να πάτε με λεωφορείο ΚΤΕΛ (Αθήνας τηλ.: 210-5129363 και Θεσσαλονίκης τηλ.: 2310-512444), ενώ υπάρχει και η δυνατότητα να φτάσετε αεροπορικώς (τηλ. ΟΑ: 210-9666666).
Διαμονή: Υπάρχουν δύο πολύ καλά ξενοδοχεία: το Hotel Du Lac (τηλ.: 59100) είναι κτισμένο δίπλα στη λίμνη Παμβώτιδα και διακρίνεται για το παραδοσιακό του ύφος, συνδυασμένο με υπερσύγχρονες ανέσεις, πολυτέλεια και απλότητα. Το Epirus Palace (τηλ.: 93555) είναι κτισμένο στην είσοδο των Ιωαννίνων, σε έκταση 20 στρεμμάτων, με ευρωπαϊκή ατμόσφαιρα, σύγχρονη άνεση και ευγενική φιλοξενία. Ξενοδοχεία πόλης είναι το Galaxy (τηλ.: 25432) και το Βυζάντιον (τηλ.: 43734).
Χρήσιμα: Αυτόματο: 26510 Τουριστική Αστυνομία: 25673 Δημαρχείο: 79921

Φαγητό-Διασκέδαση-Αγορές
Μέσα στην πόλη σάς περιμένουν πεντανόστιμοι μεζέδες, όπως γιαπράκια, σπληνάντερο και γαρδουμπάκια, γάστρα με κατσίκι ή αρνάκι και τεράστια ποικιλία από πίτες. Αξίζει να τα συνοδεύσετε με τσίπουρο ή ντεμπίνα, μία ηπειρώτικη ποικιλία σταφυλιού που δίνει ένα εξαιρετικά λεπτό κρασί. Εμπιστευθείτε την κουζίνα της Γάστρας, της Πρεσβείας και του Καφενείου του Σάββα. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε την ταβέρνα του Αποστόλη, τους Πρόποδες, για να γευθείτε μοναδικές λιμνίσιες σπεσιαλιτέ, όπως βατραχοπόδαρα, καραβίδες, αθερίνες, χέλια. Όσο για τα γλυκά, θα ξετρελαθείτε με το εκμέκ και το γιαννιώτικο από το ζαχαροπλαστείο Διεθνές.
Για τη βραδινή σας έξοδο να ξεκινήσετε από το καφενείο του Μακρή, στην πλατεία πάνω από το μόλο, και να συνεχίσετε στο Μονοπώλιο για ζωντανή ελληνική μουσική, στο mainstream Ακταίον ή στη ροκ Σκάλα.
Αγοράστε υφαντά, κεντήματα και τα φημισμένα γιαννιώτικα ασημένια λεπτοδουλεμένα κοσμήματα. Πάρτε και γλυκά για το σπίτι

Είμαστε όλοι οργισμένοι!!!


Γράφει ο Μαγια

Οργή λαού για το πολιτικό σύστημα. Στο στόχαστρο πολιτικοί, δημοσιογράφοι, συνδικαλιστές, δικαστές και επιχειρηματίες. Οι πολίτες θέλουν στη φυλακή τους ενόχους.
Στους 10 οι 9 είμαστε οργισμένοι για το πολιτικό σύστημα της χώρας, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας «Alco» για την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα». Την οργή θα καταλάγιαζε η τιμωρία, στην πράξη και όχι στα λόγια, όλων όσων εμπλέκονται στα σκάνδαλα. Το έλλειμμα εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στους πολιτικούς αποτυπώνεται και στη δημοσκόπηση της εταιρίας «MARC», που δημοσιεύει η εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής».

Το 81% των ερωτηθέντων έχει εξοργισθεί επειδή "πληρώνουμε εμείς και όχι εκείνοι που πρέπει" και το 93% ζητά να πάνε στη φυλακή οι υπεύθυνοι της κρίσης.

Υπέρ της κατάργησης της βουλευτικής ασυλίας τάσσεται το 86% των ερωτηθέντων, υπέρ της απομάκρυνσης των πολιτικών...........
που δεν έχουν αξιόπιστα πόθεν έσχες τάσσεται το 95%, το 92% ζητά αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, το 83% θέλει λουκέτο για τις επιχειρήσεις που φοροδιαφεύγουν, ενώ το 77% αντιμετωπίζει θετικά την έκτακτη εισφορά σε κερδοφόρες επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας της Marc, ούτε τα κόμματα, ούτε οι συνδικαλιστικές οργανώσεις απολαμβάνουν πλέον την εκτίμηση των πολιτών. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία (87,8%), οι ερωτηθέντες δήλωσαν ότι τα οικονομικά μέτρα είναι άδικα, ενώ σε ποσοστό 47,5% εκτιμούν ότι η κυβέρνηση δεν θα ολοκληρώσει την τετραετία.
Ο Σημίτης, πάντως, επιμένει να παριστάνει τον …κινέζο. Η νέα εμφάνισή του από το «Πρώτο Θέμα» δείχνει πως δεν αντιλαμβάνεται ότι, στη δίνη της οργής βρίσκεται κι ο ίδιος!..

Σύντομα οι πρώτες τηλεοράσεις με "Intel Inside"

CE4100.jpg

Κατά τη διάρκεια του Intel Developer Forum, η εταιρεία που γέννησε τους Core και τους Atom παρουσίασε νέα προϊόντα, εκ των οποίων τα περισσότερα ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενα. Για παράδειγμα, η Intel παρουσίασε τους πρώτους Core i7 για notebooks. Ωστόσο, είχε κρυμμένους και κάποιους άσους στο μανίκι της. Μεταξύ άλλων, η εταιρεία παρουσίασε ένα chip με το λογότυπό της που προορίζεται για τηλεοράσεις υψηλής ανάλυσης.

Το νέο System-on-a-Chip (SoC) περιλαμβάνει επεξεργαστή Atom, επεξεργαστή γραφικών και υποστηρίζει κωδικοποίηση MPEG4, δικτύωση, USB και SATA. Στόχος της Intel με αυτή την κίνηση είναι να δώσει στις τηλεοράσεις τη δυνατότητα να εμφανίζουν περιεχόμενο από το Internet με την υψηλότερη δυνατή ποιότητα και χωρίς να χρειάζεται η μεσολάβηση υπολογιστή.

Επιπλέον, το CE4100 υποστηρίζει Flash, οπότε δε θα μείνουν παραπονεμένοι όσοι παρακολουθούν συχνά videos υψηλής ανάλυσης του YouTube.

Πηγή: CNET


Nέος τύπος επίθεσης παρακάμπτει σχεδόν όλα τα antivirus

code


Ερευνητές της matousec.com ισχυρίζονται ότι έχουν αναπτύξει μια νέα μέθοδο, η οποία μπορεί να εγκαταστήσεικακόβουλο κώδικα σε οποιονδήποτε υπολογιστή, δίχως το εκάστοτε πρόγραμμα ασφαλείας να είναι σε θέση να αποτρέψει την επίθεση. Σύμφωνα με τους εμπνευστές της νέας μεθόδου, οι πιθανότητες επιτυχούς εκτέλεσης αυξάνονται σε μηχανήματα που βασίζονται σεπολυπύρηνους επεξεργαστές.
Η επίθεση λειτουργεί ως εξής. Ο επιτιθέμενος στέλνει ένα κομμάτι κώδικα, ο οποίος περνά με επιτυχία τον έλεγχο του antivirus και χαρακτηρίζεται ασφαλής. Στη συνέχεια, και πριν προλάβει να εκτελεστεί, ο καλόβουλος κώδικας αντικαθίσταται την κατάλληλη στιγμή από κακόβουλο, ο οποίος καταφέρνει να μπει στο σύστημα χωρίς να γίνει αντιληπτός από το
antivirus. Στους πολυπύρηνους επεξεργαστές, το εκάστοτε thread έχει συνήθως άγνοια για τα άλλα threads που εκτελούνται ταυτόχρονα.

Η νέα μέθοδος φέρεται να έχει ξεγελάσει μέχρι τώρα 34 προγράμματα antivirus, μεταξύ άλλων τα Avast, AVG, BitDefender, Kaspersky, McAfee, Norton, Sophos και ZoneAlarm.
Θα πρέπει, πάντως, να σημειωθεί ότι η μέθοδος αυτή, αν και απλή στη σύλληψη, είναι πολύ δύσκολο να εκτελεστεί. Κατ' αρχάς, η αλλαγή του κώδικα πρέπει να γίνει σε πολύ συγκεκριμένη στιγμή, ούτε νωρίς ούτε αργά. Επίσης, απαιτείται η μεταφορά μεγάλου όγκου κώδικα, κάτι που σημαίνει ότι δεν ενδείκνυται για shellcode-based attacks.
windleop..

Έκανε μήνυση στο Penthouse, επειδή δεν του έστελναν τα τεύχη στην φυλακή!


Ένας ισοβίτης σε φυλακή της Φλόριντας έκανε μήνυση στο περιοδικό Penthouse για καταπάτηση των δικαιωμάτων του.

O Jorge Niebla, φανατικός αναγνώστης του γνωστού πικάντικου περιοδικού, ήθελε να συνεχίσει να είναι συνδρομητής και μετά την καταδίκη του. Το περιοδικό όμως αρνήθηκε να στέλνει τα τεύχη του στη νέα διεύθυνση "κατοικίας" στη φυλακή.
Ο κρατούμενος, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 13 φορές ισόβια για απαγωγή και ένοπλη ληστεία, έγραψε δισέλιδη επιστολή στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν, ζητώντας τη δίωξη του περιοδικού.

"Ήθελα να συνεχίσω να διαβάζω το Penthouse, αλλά οι υπεύθυνοί του ήταν προκατειλημμένοι και δεν σεβάστηκαν τα δικαιώματά μου" αναφέρει στην επιστολή του ο Niebla.

Το δικαστήριο ζήτησε από τον Niebla, να συμπληρώσει επίσημη αίτηση, αφού πρώτα καταβάλει 350 δολάρια. Το περιοδικό μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο.

Molemou

Επικινδυνα Νερά Αρκάς ολόφρεσκος


axinosp

Ολομόναχος.‏

Έχετε σκεφτεί ποτέ σας τι θα γινόταν αν μένατε ολομόναχος ; Τι εννοώ ;

Αν ένα ωραίο πρωινό ξυπνούσατε και ακολουθούσατε την καθημερινή ρουτίνα σας και αντιλαμβανόσασταν ότι δεν υπάρχετε για τους άλλους. Εάν ντυνόσασταν με την τελευταία λέξη της μόδας όπως οι πιο πολλοί συνηθίζουμε άλλωστε και κατεβαίνατε να παραλάβετε την αλληλογραφία σας όμως αντικρίζατε ένα άδειο γραμματοκιβώτιο ; Εάν το mail σας ήταν άδειο , η σελίδα στο facebook δεν άνοιγε ή ακόμα καλύτερα αν δεν είχατε κανένα φίλο εκεί ,εάν το blog σας είχε μηδέν επισκέπτες άραγε πως θα νιώθατε ;
Εάν επισκεπτόσασταν ένα φίλο σας και αυτός δεν σας αναγνώριζε και σας υποδεχόταν με την έκφραση :

”Συγνώμη ,κύριε ,γνωριζόμαστε ;”

Εάν περιμένατε υπομονετικά μερικές μέρες για ένα τηλεφώνημα ,μια επίσκεψη από ένα φιλικό ,οικείο πρόσωπο όμως δεν ερχόταν ποτέ αυτή η στιγμή ; Ολομόναχος είπαμε! Εάν η καθαρίστρια σας δεν ερχόταν καν χωρίς να σας ειδοποιήσει , εάν πηγαίνατε στο αγαπημένο σας μπαρ που αράζουν οι φίλοι σας και καθόσασταν στο τραπέζι τους όμως αυτοί αντί να σας χαιρετίσουν απλά διακόψουν τη συζήτηση που είχαν και σας κοιτάνε με το βλέμμα “ποιός είναι αυτός ο μα@@ ; ”

Είστε ολομόναχος ένας απών , ένας ξένος και τίποτα παραπάνω. Έχετε σβηστεί από όλες τις ατζέντες των ανθρώπων που γνωρίζατε.
Τότε θα αναρωτιόσασταν ποιος πραγματικά είστε .Πέρα από το όνομα σας ,τη διεύθυνσή σας ,το νούμερο του πουκαμίσου σας ,τον αριθμό ταυτότητας σας , θα αναρωτιόσασταν ποιος είστε εσωτερικά ,βαθιά μέσα σας. Θα καταλαβαίνατε πως οι προτιμήσεις και οι συμπεριφορές ,οι τάσεις και οι απόψεις σας ίσως να μην ήταν πραγματικά δικές σας , αλλά μια προσπάθεια να μην απογοητεύσετε τους άλλους . Τότε μέσα σας θα ξεκαθάριζε το τοπίο . Εφόσον θα ήσασταν ένας άγνωστος θα είχατε απαλλαγεί από την υποχρέωση να είστε κάτι συγκεκριμένο . Θα ήσασταν πιο ήρεμοι .Πλέον θα μπορούσατε να να κλάψετε , να γελάσετε . Τότε θα καταλαβαίνατε ότι η ύπαρξη σας δεν εξαρτιέται από άλλους.
Όσο δεν έχεις συνείδηση της εξάρτησής σου από το βλέμμα των άλλων ,ζεις τρέμοντας πως μπορεί να σε εγκαταλείψουν και, όπως όλοι μας ,έμαθες να φοβάσαι γι’αυτό. Το κόστος για να μην φοβάσαι είναι να υπακούς ,να είσαι αυτό που οι άλλοι περιμένουν ,που σε πιέζουν να γίνεις ,να κάνεις ,να σκεφτείς . Πρέπει να μείνεις πραγματικά ολομόναχος για να νιώσεις πόσο άγονη είναι η ζωή σου με το να ακολουθείς τα πάντα σαν πιστός υπηρέτης. Πρέπει να μην καταπιέζεσαι να είσαι ο εαυτός σου να έχεις κριτική σκέψη ελεύθερο πνεύμα. Μην τους αφήνεις να σου υπαγορεύουν ποιος είσαι ;

Είστε πραγματικά με άλλους ή θα προτιμούσατε να είστε ολομόναχος έστω και για λίγο;

Βασισμένο στο διήγημα του Τζιοβάνι Παπίνι με τίτλο : Ποιός είσαι;
ramnousia..

Στρώμα μικροβίων στο βυθό της θάλασσας, στο μέγεθος της Ελλάδας.Οι γιγαντιαίες φάλαινες και τα υπερμεγέθη κεφαλόποδα θεωρούνται κλασικά τα θαλάσσια μαμούθ, αλλά πλέον πρέπει να κάνουν χώρο για τα... μικρόβια, αφού αυτά αποτελούν το 50-90% της βιομάζας του ωκεανού, σύμφωνα με τα στοιχεία μιας νέας έρευνας.

Αυτά τα μικροσκοπικά πλάσματα μπορούν να ενωθούν για να σχηματίσουν μια από τις μεγαλύτερες μάζες ζωής στον πλανήτη, και οι ερευνητές που εδώ και μια δεκαετία εργάζονται στο πρόγραμμα Census of Marine Life (απογραφή της θαλάσσιας ζωής), ανακάλυψαν ότι έξω από τις ακτές της Λατινικής Αμερικής έχουν σχηματίσει ένα χαλί που, ούτε λίγο ούτε πολύ, φτάνει στο μέγεθος της Ελλάδας.

Σε ένα μόνο λίτρο θαλασσινού νερού μπορούν να υπάρχουν περισσότεροι από 1 δισεκατομμύριο μικροοργανισμοί, αναφέρουν οι επιστήμονες. Αλλά αυτά τα μικροσκοπικά πλάσματα δεν ζουν απλά στο νερό ή στην επιφάνεια του βυθού. Τεράστιες κοινότητες των μικροσκοπικών ζώων έχουν ανακαλυφθεί ακόμα και σε βάθος 1 χιλιομέτρου κάτω από τον πυθμένα του ωκεανού....«Αντί για άγονη έρημος, η βαθιά θάλασσα ανταγωνίζεται σε ποικιλία οικοσυστημάτων των τροπικά δάση και τους κοραλλιογενείς υφάλους», λέει ο Pedro Martinez Arbizu του Γερμανικού Κέντρου Έρευνας της θαλάσσιας Βιοποικιλότητας.

Οι ερευνητές κατόρθωσαν να εμπλουτίσουν σημαντικά τους καταλόγους τους για τα θαλάσσια μικρόβια, χάρη στη νέα τεχνολογία σχετικά με το DNA. «Οι επιστήμονες ανακαλύπτουν και περιγράφουν έναν καταπληκτικό νέο κόσμο της θαλάσσιας μικροβιακής ποικιλότητας και αφθονίας» λέει ο Mitch Sogin του Θαλάσσιου Βιολογικού Εργαστηρίου και επικεφαλής της Διεθνούς ΑΠογραφής των Θαλάσσιων Μικροβίων.

Το γενετικό υλικό αποκαλύπτει ότι μπορεί να υπάρχουν 100 φορές περισσότερα γένη μικροβίων απ’ όσα υπέθεταν οι ερευνητές. Μια μοναχά μελέτη στο Στενό της Μάγχης έφερε στο φως 7.000 νέα γένη. Οι σημερινές εκτιμήσεις τοποθετούν τα μικροβιακά είδη γύρω στο ένα δισεκατομμύριο.

Τα είδη που ζουν πάνω και μέσα στα «θαλάσσια ζώα μπορεί να φτάνουν τα εκατοντάδες εκατομμύρια μικροβιακά είδη» λέει ο John Baross από το Πανεπιστήμιο της Washington και πρόεδρος του επιστημονικού συμβουλίου της Διεθνούς Απογραφής των Θαλάσσιων Μικροβίων.

Παρά το ιδιαίτερα μικρό ατομικό τους μέγεθος, τα μικρόβια παίζουν μεγάλο ρόλο στους ωκεανούς και τον πλανήτη γενικότερα. Τα μικρόβια βοηθούν στη μετατροπή του διοξείδιου του άνθρακα σε χρήσιμο άνθρακα, πραγματοποιώντας το 95% της αναπνοής των ωκεανών της Γης. Παρόλα αυτά, λίγα είναι γνωστά για την ευπάθεια των οργανισμών αυτών στις αλλαγές της θερμοκρασίας στους ωκεανούς και τις άλλες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Όλα τα αποτελέσματα της απογραφής που πραγματοποιούν οι επιστήμονες πρόκειται να παρουσιαστούν τον Οκτώβριο στο Λονδίνο.
by busy bee

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ


Το αυτοκίνητο όπως ξέρουμε δεν εφευρέθηκε σε έστω και μία ημέρα από έναν ενιαίο εφευρέτη.

Η ιστορία του αυτοκινήτου απεικονίζει μια εξέλιξη που πραγματοποιήθηκε παγκοσμίως. Υπολογίζεται ότι πάνω από 100.000 διπλώματα ευρεσιτεχνίας δημιούργησαν το σύγχρονο αυτοκίνητο.Εντούτοις, μπορούμε να δείξουμε τα πολλά firsts που εμφανίστηκαν κατά μήκος του τρόπου. Αρχίζοντας από τα πρώτα θεωρητικά σχέδια για ένα μηχανοκίνητο όχημα που ήταν καταρτισμένο και από το Leonardo Da Vinci και από το Isaac Newton.Οι πρώτοι κατασκευαστές αυτοκινήτων στον κόσμο ήταν γάλλοι: Panhard & Levassor (1889) και Peugeot (1891). Από τον κατασκευαστή αυτοκινήτων σημαίνουμε τους οικοδόμους των ολόκληρων μηχανοκίνητων οχημάτων για την πώληση και όχι μόνο τους εφευρέτες μηχανών που πειραματίστηκαν με το σχέδιο αυτοκινήτων για να εξετάσουν τις μηχανές τους Οι Daimler και Benz άρχισαν ως τελευταία πρίν γίνονται πλήρεις κατασκευαστές αυτοκινήτων και έκαναν τα πρόωρα χρήματά τους με τη χορήγηση αδειών των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας τους και την πώληση των μηχανών τους στους κατασκευαστές αυτοκινήτων.

Αν θα μπορούσαμε με κάποιον τρόπο να χωρίσουμε χρονολογικά αλλά και τεχνολογικά την ιστορία του αυτοκινήτου, αυτό θα γινόταν σε τέσσερις περιόδους: Την εποχή των αυτοκινήτων με κίνηση λόγω του ατμού, την εποχή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, τα πρώτα βενζινοκίνητα και τέλος τα εκσυγχρονισμένα αυτοκίνητα που αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο ποσοστό των ενεργών αυτοκινήτων στις μέρες μας. Παράλληλα όμως με την τεχνολογική ανάπτυξη και ανάλυση, σωστό θα ήταν να αναφερθούμε και στα ανθρώπινα δυστυχύματα και στα περιβαλλοντικά αλλά και κυκλοφοριακά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με την γέννεση αυτής της εφεύρεσης... Ο άνθρωπος μπορεί να βρήκε έναν τρόπο για γρήγορες μεταφορές, αλλά έχει να λύσει πολλά περισσότερα που γεννήθηκαν μετά από αυτό. Για αυτόν τον λόγο, οι σύγχρονες εταιρίες δαπανούν πολλά λεφτά του προϋπολογισμού τους για αύξηση της ασφάλειας των αυτοκινήτων, μείωση των ριπογόνων αερίων στην εξάτμιση και μείωση του όγκου του αυτοκινήτου...

Αυτοκίνητο

Αυτοκίνητο ονομάζεται κάθε τροχοφόρο επιβατικό όχημα με ενσωματωμένο κινητήρα. Σύμφωνα με τους συνηθέστερους ορισμούς τα αυτοκίνητα σχεδιάζονται ώστε να κινούνται (ως επί το πλείστον) στους αυτοκινητόδρομους, να έχουν καθίσματα για ένα ως έξι άτομα, έχουν συνήθως τέσσερις τροχούς και κατασκευάζονται κυρίως για τη μεταφορά ανθρώπων (και όχι αγαθών). Ωστόσο ο όρος αυτοκίνητο ενίοτε καλύπτει και άλλα οχήματα (φορτηγά, λεωφορεία κλπ)

Το 2002 υπήρχαν περίπου 590 εκατομμύρια επιβατικά αυτοκίνητα παγκοσμίως (περίπου ένα ανά 11 κατοίκους), εκ των οποίων τα 140 εκατομμύρια στις ΗΠΑ (σχεδόν ένα ανά δύο κατοίκους).

Ιστορία

Το Αυτοκίνητο, με κινητήρα του Nicholaus Otto, εσωτερικής καύσης, Βενζίνης, εφευρέθηκε στήν Γερμανία το 1885 από τον Karl Benz. Ο Benz κατέθεσε τα σχέδια αυτού του αυτοκινήτου στίς 29 Ιανουαρίου 1886 στο Mannheim για την ευρεσιτεχνία του. Παρότι ο Benz χρεώθηκε την ανακάλυψη του σύγχρονου αυτοκινήτου, αρκετοί άλλοι Γερμανοί μηχανικοί κατασκεύαζαν ένα παρόμοιο όχημα την ίδια εποχή. Το 1886,ο Gottlieb Daimler και ο Wilhelm Maybach στην Στουτγάρδη κατέθεσαν την ευρεσιτεχνία για την μοτοσυκλέτα, κατασκευασμένη και δοκιμαζμένη το 1885. Το 1870, ο Γερμανο-Αυστριακός ευευρέτης Siegfried Marcus συναρμολόγισε ένα μηχανοκίνητο αμαξίδιο, βέβαια το όχημα του Marcus δεν ξεπέρασε το δοκιμαστικό στάδιο.
Παραγωγή του αυτοκινήτου

Αυτοκίνητα με μηχανές εσωτερικής καύσης παραχθήκανε για πρώτη φορά στην Γερμανία από τον Karl Benz το 1885-1886, και τον Gottlieb Daimler ανάμεσα στο 1886 και το 1889. Ο Karl Benz ξεκίνησε να δουλεύει πάνω στα σχέδια ενός νέου κινητήρα το 1878. Στην αρχή επικεντρώθηκε στην κατασκευή ενός αξιόπιστου δίχρονου βενζινοκινητήρα, βασισμένος στα σχέδια του τετράχρονου κινητήρα του Nikolaus Otto. Τα σχέδια του Otto απορριφθήκανε ενώ ο Benz είχε έτοιμο τον κινητήρα του την Πρωτοχρονιά και πήρε άδεια ευρεσιτεχνίας το 1879. Ο Benz κατασκεύασε τα πρώτα τρίκυκλα αυτοκίνητα το 1885 και πήρε άδεια ευρεσιτεχνίας από την πόλη του Mannheim, τον Ιανουάριο του 1886. Αυτό ήταν το πρώτο εξ ολοκλήρου σχεδιασμένο και κατασκευασμένο αυτοκίνητο και όχι η μετατροπή μιάς άμαξας ή ενός κάρου. Μεταξύ άλλων ο Benz εφεύρεσε ένα σύστημα ρύθμισης της ταχύτητας γνωστό ως επιταχυντής, την ανάφλεξη χρησιμοποιώντας σπινθήρα από μια μπαταρία, το μπουζί, τον συμπλέκτη, το σύστημα επιλογής ταχυτήτων και το ψυγείο νερού. Κατασκεύασε βελτιωμένες εκδόσεις το 1886 και το 1887. Άρχισε την παραγωγή το 1888, η πρώτη παραγωγή αυτοκινήτου στην ιστορία. Η σύζυγος του, Bertha, έκανε σημαντικές υποδείξεις για καινοτομίες τις οποίες ο Karl Benz συμπεριέλαβε στο καινούργιο μοντέλο. Κατασκευάστηκαν περίπου 25 οχήματα μέχρι το 1893, που εισήγαγε το πρώτο τετράτροχο αυτοκίνητο. Κινούνταν από έναν τετράχρονο κινητήρα που είχε σχεδιάσει ο ίδιος. Το ίδιο διάστημα ο Emile Roger στην Γαλλία, κατασκεύαζε κινητήρες του Benz με την άδεια του σχεδιαστή, αρχίζοντας και την κατασκευή ολόκληρων αυτοκινήτων. Καθώς η Γαλλία ήταν πιο προοδευτική δέχτηκε εύκολα τα καινούργια αυτοκίνητα. Περισσότερα από αυτά κατασκευάσθηκαν και πουλήθηκαν στην Γαλλία παρά στην πατρίδα του εφευρέτη την Γερμανία.

Καύσιμα και τεχνολογίες προώθησης

Τα περισσότερα αυτοκίνητα σήμερα χρησιμοποιούν σαν καύσιμο βενζίνη ή ντίζελ, τα οποία προκαλούν μόλυνση του αέρα και κατηγορούνται ότι συμβάλουν και στην κλιματική αλλαγή και το φαινόμενο του θερμοκηπίου.


Roof garden - ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΤΕ ΤΗΝ ΤΑΡΑΤΣΑ ΣΕ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ

Με τη σωστή περίφραξη και τα κατάλληλα φυτά η ταράτσα μπορεί να μεταμορφωθεί σ' έναν ιδιωτικό παράδεισο που είναι ταυτόχρονα και πολύτιμος πνεύμονας οξυγόνου για τις πυκνοκατοικημένες αστικές περιοχές, στις οποίες υπάρχει κατά κανόνα αισθητή έλλειψη πρασίνου. Ανάλογα με τις οικονομικές σας δυνατότητες, μπορείτε να αναθέσετε το σχεδιασμό του κήπου σ' έναν αρχιτέκτονα τοπίου, ένα γεωπόνο - κηποτέχνη, έναν κηπουρό ή να επιχειρήσετε να τον φτιάξετε μόνοι σας.Αν επιλέξετε την τελευταία λύση, τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε είναι τα εξής:

1. Αποτυπώστε το διαθέσιμο χώρο πάνω σ' ένα χαρτί με κλίμακα. Σημειώστε, επίσης, τις διαστάσεις της ταράτσας, τον προσανατολισμό της σε σχέση με τα σημεία του ορίζοντα, οτιδήποτε είναι χτισμένο πάνω της και τη θέση των γειτονικών κτιρίων και των ψηλών δέντρων που μπορούν να προσφέρουν σκιά στις θερμές ώρες της ημέρας.
2. Παρατηρήστε τη διαδρομή που κάνει ο ήλιος στον ουρανό και την κατεύθυνση που έχει συνήθως ο άνεμος. Επίσης, ενημερωθείτε για το είδος των ανέμων που φυσούν στην περιοχή, ώστε να επιλέξετε την κατάλληλη για τις κλιματικές συνθήκες βλάστηση.

3. Κάντε μια βόλτα στη γειτονιά και ρίξτε μια ματιά στους γύρω κήπους. Βρείτε αυτούς που έχουν την πιο ωραία εμφάνιση και σημειώστε τα είδη βλάστησης που περιλαμβάνουν, ώστε να μπορέσετε να τους «αντιγράψετε».
4. Επειδή δεν είναι πάντοτε εύκολο να φυτέψετε γκαζόν στην ταράτσα, χρησιμοποιήστε μεγάλες ζαρντινιέρες (κατά προτίμηση από ξύλο) για να φυτέψετε δέντρα και θάμνους. Όταν αυτά τα φυτά ψηλώσουν, θα σχηματίσουν ένα αδιαπέραστο πράσινο τείχος που θα σας προστατεύει πλήρως από τα αδιάκριτα βλέμματα των γειτόνων. Επίσης, μπορείτε να δημιουργήσετε μικρά χωμάτινα παρτέρια στις γωνίες της ταράτσας και να φυτέψετε μερικά φυτά πάντως καιρού, όπως είναι η γιούκα, τα φοινικοειδή, η αγγελική και τα κυπαρίσσια leiland ή golden crest. Εξαιρετικά διακοσμητική είναι και η ελιά, την οποία μπορείτε να την προμηθευτείτε μέσα σε μια μεγάλη γλάστρα και να τη μεταφυτέψετε σ' ένα σχετικά φαρδύ παρτέρι, ώστε να μπορέσουν να αναπτυχθούν φυσιολογικά οι ρίζες της.

Τι πρέπει να προσέξετε:

1. Για να μην απαιτεί διαρκή φροντίδα ο κήπος προτιμήστε να επενδύσετε το μεγαλύτερο μέρους του με πλακόστρωτο (π.χ. πλάκες Καρύστου, βότσαλα ή ειδικά πλακίδια εξωτερικών χώρων τύπου «Cotto»). Εναλλακτικά μπορείτε να καλύψετε την ταράτσα με ξύλο τικ, το οποίο έχει εξαιρετική αντοχή στις περιβαλλοντικές επιθέσεις και τη φθορά που προκαλούν οι μύκητες λόγω της υψηλής του περιεκτικότητας σ' ένα αντισηπτικό αιθέριο έλαιο.

2. Αποφύγετε να στριμώξετε όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία στον κήπο και φροντίστε να εξασφαλίσετε σε κάθε φυτό το χώρο που χρειάζεται για να αναπτυχθεί φυσιολογικά.
3. Επειδή τα παρτέρια έχουν υψηλό κόστος, προτιμήστε να φτιάξετε 2-3 μεγάλα αντί για πολλά και μικρά σε μέγεθος.

4. Προτού φυτέψετε δέντρα και θάμνους ενημερωθείτε από κάποιον γεωπόνο πόσο πολύ ψηλώνουν και πόσο συχνά χρειάζονται κλάδεμα για να διατηρηθούν στο επιθυμητό ύψος.

5. Εξασφαλίστε την απαιτούμενη παροχή νερού για να διευκολυνθείτε στο πότισμα των φυτών.

4. Επειδή η ταράτσα, σε αντίθεση με τις βεράντες του σπιτιού, είναι τελείως εκτεθειμένη στον ήλιο και τον αέρα, θα χρειαστεί να δημιουργήσετε ένα είδος σκέπαστρου για να μπορέσετε να απολαύσετε την παραμονή σας εκεί δίχως τον κίνδυνο ηλίασης. Αυτό μπορείτε να το πετύχετε με μια ξύλινη πέργκολα, η οποία θα αποκτήσει πιο συμπαγή μορφή αν καλυφθεί μ' ένα αναρριχητικό φυτό. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μεγάλη πάνινη ομπρέλα με ξύλινο σκελετό και μεταλλική ή πλαστική βάση. Φροντίστε μόνο να την δέσετε καλά σε κάποιο σταθερό σημείο του χώρου (π.χ. κάγκελα) για να μην μπορεί να παρασυρθεί από τον άνεμο.
5. Για να γίνει ασφαλής η παραμονή σας στον πρωτότυπο αυτό κήπο, η ταράτσα χρειάζεται την κατάλληλη περίφραξη. Μπορείτε να φτιάξετε ένα «φράχτη» με κάγκελα ή με τη βοήθεια πυκνών αδιαπέραστων θάμνων που είναι φυτεμένοι ο ένας δίπλα στον άλλο μέσα σε μεγάλες πήλινες ή πλαστικές γλάστρες. Προτιμήστε τα κάγκελα αν η ταράτσα βρίσκεται σε πολυώροφο οίκημα και τους θάμνους αν βρίσκεται σε μονοκατοικία, οπότε είναι μικρότερη η απόσταση που τη χωρίζει από το έδαφος

Σχεδιάζονται 3 μυθολογικά πάρκα στον Όλυμπο.

«Ήταν δάσος. Αποχαρακτηρίστηκε και έγινε χορτολιβαδική έκταση. Φοβάμαι ότι στο μέλλον θα γίνει τσιμέντο». Τα λόγια αυτά, της εφόρου Εφης Πουλάκη - Παντερμαλή, στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, ήταν χαρακτηριστικά ως προς τους λόγους που τη σπρώχνουν να σχεδιάζει προγράμματα σωτηρίας του βουνού των θεών, του Ολύμπου. Ενός βουνού που επειδή «αποτελεί τεκτονικό παράθυρο», όπως είπε ο γεωλόγος Ηλίας Μαριολάκος, «δεν σταματά να ψηλώνει».

Αρχαιολογικό Πάρκο Λειβήθρων (Ακρόπολη)

Η έφορος αρχαιοτήτων Πιερίας παρουσίασε στο Συμβούλιο μία από τις τρεις μελέτες, για τη δημιουργία μυθολογικού πάρκου στα Λείβηθρα. Θα έχει ως θέμα του τις μούσες και τον Ορφέα και το σχήμα του θα θυμίζει τη λύρα του μυθικού μουσουργού. Τα άλλα δύο θα φιλοξενηθούν στο Δίον και στον Άγιο Δημήτριο και αποτελούν χωριστές μελέτες.

Αρχαιολογικό Πάρκο Λειβήθρων (Χώρος μελέτης)

Τα Λείβηθρα θεωρούνται η πατρίδα του Ορφέα, γιου της νύμφης Καλλιόπης. Σε διαδρομές που θα έχουν συνολικό σχήμα λύρας, θα δημιουργηθούν χώροι αφιερωμένοι στον Ορφέα και στις μούσες. Το σχήμα θα είναι ορατό μόνο από ψηλά.
Στο πάρκο ενημέρωσης θα αναπαρασταθούν ένα ελλειψοειδές κτίριο γεωμετρικών χρόνων και μια μεγάλη αγρέπαυλη με οινοποιείο δίπλα της. Τα κτίρια είχαν εντοπιστεί στην περιοχή κατά τις ανασκαφές για τη σιδηροδρομική γραμμή και καταχώθηκαν. Θα υπάρξει επίσης μια θεατρική κατασκευή.

Η χάραξη των περιηγητικών διαδρομών (πλάτους 2μ.) σχηματοποιεί τη λύρα –σύμβολο του Ορφέα- συνδέοντας τον χώρο με τον μύθο του.

Διαδρομές προς την ακρόπολη

Μαζί με τα μυθολογικά στοιχεία, θα τονιστούν και τα στοιχεία της χλωρίδας με τη δημιουργία περιβαλλοντικών πάρκων, όπου θα φυτευτούν δέντρα που θα λένε την ιστορία τους στην περιοχή. Έτσι, το υποβαθμισμένο δάσος θα μετατραπεί σε έναν χώρο περιπάτου. Όλα αυτά απευθύνονται σε επισκέπτες κάθε ηλικίας, κυρίως όμως στα παιδιά της Πιερίας, αλλά και της γειτονικής και «αδερφικής» Θεσσαλίας.

Έργα Γ ΚΠΣ Λειβήθρωv

Η κυρία Εφη Πουλάκη Παντερμαλή είναι Έφορος Αρχαιοτήτων Πιερίας και μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας.

Σας παρακαλούμε να στηρίξετε το αίτημα της άμεσης επέκτασης των ορίων του Εθνικού Δρυμού του Ολύμπου!

Παρακαλώ, προωθείστε το!
Πείτε στους φίλους σας να συνυπογράψουν εδώ!

Ας προστατέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις αυτό που έμεινε!

Είναι στο χέρι μας!

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας

Φλέμινγκ 19, Κατερίνη 601 000, Τηλ. 23510 34 714, Φαξ: 23510 34 174
info@otoposmou.gr, ιστοχώρος: http://www.otoposmou.gr

αναδημοσίευση από aboutmylamia

Όσα θέλουν οι γυναίκες!

Αναζητούν άνδρα έξυπνο, ειλικρινή, που να νοιάζεται για την εμφάνισή του, αλλά και για τις καλύτερες συνθήκες συμβίωσής τους.

Διαβάζοντας τα αποτελέσματα μιας δημοσκόπησης που έγινε στη Γερμανία, όπου ρωτήθηκαν περισσότερες από 1.000 γυναίκες, διαπίστωσα με έκπληξη ότι σχεδόν όλες οι ερωτηθείσες θα ήθελαν να είχαν μια αισθηματική, συντροφική, ερωτική σχέση... «με τον κολλητό μου».
Έχοντας παρακολουθήσει τη ζωή του στενότερου φίλου μου από κοντά, τον θεωρώ πολύ αξιόπιστο μάρτυρα. Σπάνια είχε αποτυχίες στις γυναίκες! Αντιθέτως, οι περισσότερες με ευχαρίστηση ανταποκρίνονταν στο ερωτικό του κάλεσμα.
Δεν είναι ιδιαίτερα όμορφος, ούτε ήταν ποτέ τόσο οικονομικά εύρωστος, ώστε αυτό να αποτελεί κινητήριο λόγο για να προσελκύει τις γυναίκες. Όμως είναι έξυπνος, αξιοπρεπής, πνευματώδης, με σπινθηροβόλο βλέμμα, ευγενικός και άριστος συνοδός. Είναι πάντα καθαρός και ντυμένος κομψά.
Δεν προσπάθησε ποτέ να ρίξει θηλυκό με... όπλο το επάγγελμά του, ούτε να εντυπωσιάσει με ιστορίες από αυτό, αν και του έχουν συμβεί πολλά και ενδιαφέροντα. Εξαιτίας, μάλιστα, της εύκολης αποδοχής του από τις γυναίκες, είχε τη δυνατότητα να ψάχνει πάντα για μια καλύτερη σύντροφο.
Γιατί αναλύω με λεπτομέρειες τα χαρίσματα του «κολλητού» μου; Διότι διαβάζοντας τη δημοσκόπηση, που αναφέρω παραπάνω, ένιωσα λες και γινόταν λόγος για τον τύπο του. Συγκεκριμένα, 9 στις 10 από τις γυναίκες που ρωτήθηκαν απάντησαν ότι προτιμούν να έχουν δίπλα τους έναν έξυπνο άνδρα παρά έναν όμορφο. Επίσης, 6 στις 10 θέλουν περισσότερο ένα σύντροφο που να νοιάζεται για το σπίτι και τις καθημερινές υποθέσεις της συμβίωσής τους παρά έναν απλά καλό εραστή. Επιπροσθέτως, 3 στις 4 επιθυμούν έναν άνδρα που να μιλάει ειλικρινά και με άνεση για το πώς νιώθει, ενώ 9 στις 10 θεωρούν σπουδαίο προσόν το να προσέχει την εξωτερική του εμφάνιση. Τέλος, η καριέρα και η καθημερινότητα στη δουλειά του τις ενδιαφέρει πολύ λιγότερο από όσο νομίζουμε.
Όταν, λοιπόν, διάβασα τα παραπάνω στοιχεία, ο συσχετισμός με τον «κολλητό» μου ήταν αναπόφευκτος. Πρέπει πάντως να σημειώσω και μια σημαντική... παρενέργεια στην ευκολία τού να προσεγγίζει και να επιχειρεί σχέση με μια γυναίκα: Με δεδομένο αυτό, αλλά και ότι καμία συντροφική σχέση δεν έχει μόνο αρετές -το αντίθετο μάλιστα- επέλεγε συχνά τη διάλυση μιας σχέσης, προς αναζήτηση νέας και καλύτερης. Το αποτέλεσμα; Τρεις γάμοι, δύο διαζύγια και πολλές ενδιάμεσες αποτυχημένες απόπειρες! Δεν ξέρω αν ακόμη έχει καταλάβει ότι σε μια σχέση πολύ περισσότερο είναι το κουπί και λιγότερος ο ούριος άνεμος, που επιτρέπει το ξένοιαστο και άκοπο ταξίδι

Κατασκευή Σαΐταs

Σαΐτα

Παίρνουμε ένα τετράγωνο χαρτί. Τσακίζουμε προς τη μέση του τετραγώνου τις γωνίες Α και Β (φάση γ). Ξαναδιπλώνουμε (φάση δ). Διπλώνουμε άλλη μια φορά (φάση ε). Τσακίζουμε αντίθετα και το γυρίζουμε σε οριζόντια θέση (φάση ζ).

Ποιο... επάγγελμα υιοθετεί τον πιο ανθυγιεινό τρόπο ζωής;


Τα πρωτεία στις κακές συνήθειες κρατούν οι μάγειρες, ενώ στον αντίποδα βρίσκονται οι διαφημιστές.

Online έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την ασφαλιστική εταιρεία Medicash σε 3.000 Βρετανούς εργαζόμενους, διαπίστωσε ότι οι σεφ καπνίζουν περισσότερο και καταναλώνουν δύο ανθυγιεινά αλμυρά σνακ ή σοκολάτα τις περισσότερες μέρες.

Κακές επιδόσεις παρουσιάζουν και οι αγρότες, αφού καπνίζουν κατά μέσο όρο 50 τσιγάρα και τρώνε 14 έτοιμα σνακ εβδομαδιαίως.

Αμέσως μετά τους μάγειρες και τους αγρότες, ακολουθούν οι ηλεκτρολόγοι, οι ασφαλιστές και οι χτίστες. Οι οδηγοί φορτηγών και εργαζόμενοι σε τηλεφωνικά κέντρα ανήκουν επίσης στη δεκάδα με τα πιο ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Από την άλλη, οι διαφημιστές καπνίζουν μόλις 9 τσιγάρα την εβδομάδα και πίνουν μέτριες ποσότητες αλκοόλ. Έπονται οι δάσκαλοι, ενώ υγιεινές επιλογές κάνουν οι δικηγόροι και οι γραμματείς.

Συνολικά, όλοι οι εργαζόμενοι καταναλώνουν κατά μέσο όρο 6 μονάδες αλκοόλ και καπνίζουν 21 τσιγάρα εβδομαδιαίως. Απολαμβάνουν τουλάχιστον ένα ανθυγιεινό σνακ ημερησίως και τρώνε fast food μία φορά την εβδομάδα.

Τα πιο «ανθυγιεινά» επαγγέλματα
Μάγειρας
Αγρότης
Ηλεκτρολόγος
Ασφαλιστής
Χτίστης
Τραπεζίτης
Τηλεφωνητής
Οδηγός φορτηγού
Μηχανικός
Ταξιδιωτικός πράκτορας

Τα πιο «υγιεινά» επαγγέλματα
Διαφημιστής
Δάσκαλος
Εργαζόμενος στη διαχείριση ανθρωπίνων πόρων
Λογιστής
Δικηγόρος
Γραμματέας
Εργαζόμενος στον τομέα της πληροφορικής
Ερευνητής
Νοσοκόμος
Πωλητής

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory