Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Πέμπτη, 20 Μαΐου 2010

SEXY AND HOT .... ποζάροντας με φόντο την λίμνη


Ολόκληρη η gallery στην Agenda του Rc-Cafe

Συνθετικό σπέρμα κατά της ανδρικής στειρότητας (;)

Για πρώτη φορά στην ιστορία της επιστήμης δημιουργήθηκε πρόσφατα συνθετικό ανθρώπινο σπέρμα από εμβρυονικά βλαστοκύτταρα, αυξάνοντας τις προσδοκίες προόδου στην θεραπεία της ανδρικής υπογονιμότητας.
Η καλλιέργεια ανθρώπινων κυττάρων με ουρά που κολυμπούν και κάποια από τα βιολογικά χαρακτηριστικά του πραγματικού σπέρματος δημιουργήθηκαν στο Πανεπιστήμιου του Newcastle. Το επίτευγμα αυτό, της επιστημονικής ομάδας με αρχηγό τον καθηγητή Karim Nayernia, υποστηρίζει ότι μπορεί να είναι εφικτό να αναπτυχθούν νέα αναπαραγωγικά κύτταρα από βλαστοκύτταρα, βοηθώντας έτσι τους άνδρες που δε μπορούν από μόνοι τους να κάνουν παιδιά.

Η έρευνα, επίσης, ξεκαθαρίζει ότι είναι αδύνατο να δημιουργηθεί συνθετικό σπέρμα από θηλυκά βλαστοκύτταρα, διαγράφοντας έτσι το ενδεχόμενο να μπορούν τα ζευγάρια λεσβιών να συλλάβουν χωρίς το σπέρμα ενός άνδρα δωρητή.

Ο καθηγητής Nayernia είπε πως το σπέρμα IVD έχει τα βασικά γνωρίσματα του πραγματικού σπέρματος, συμπεριλαμβανομένου ενός απλοειδούς πυρήνα με 23 χρωμοσώματα, αντί για τα 46 που υπάρχουν στα μη-αναπαραγωγικά κύτταρα. «Αυτά τα κύτταρα είναι απλοειδή, έχουν ουρές και κεφαλή και κολυμπούν», ανάφερε σχετικά. «Τα μόνο κύτταρα στον οργανισμό που είναι έτσι είναι αυτά του σπέρματος».

Άλλοι επιστήμονες, ωστόσο, λένε ότι παρόλο που τα κύτταρα αυτά έχουν πολλές ομοιότητες με το σπέρμα, απαιτούνται περισσότεροι έλεγχοι για να επιβεβαιωθεί ότι είναι εντελώς όμοια. Κάτι που παραδέχθηκε και ο ίδιος ο καθηγητής Nayernia. Σε κάθε περίπτωση πάντως είπε ότι τα αποτελέσματα της έρευνας αποτελούν ορόσημο στις προσπάθειες να αναπτυχθεί σπέρμα από βλαστοκύτταρα και ότι παρέχουν διορατικές πληροφορίες σχετικά με την γονιμότητα. «Πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη καθώς θα επιτρέψει στους επιστήμονες να μελετήσουν λεπτομερώς το πώς μορφοποιείται το σπέρμα και θα οδηγήσει στην καλύτερη κατανόηση της στειρότητας στους άνδρες –γιατί συμβαίνει και τι την προκαλεί», είπε σχετικά. «Με την γνώση αυτή θα μπορέσουμε σταδιακά να αναπτύξουμε νέες μεθόδους για να βοηθήσουμε τα ζευγάρια που υποφέρουν από στειρότητα να αποκτήσουν ένα παιδί που θα είναι γενετικά δικό τους.»

Το επόμενο βήμα του καθηγητή Nayernia είναι να εισάγει το σπέρμα αυτό σε ωάρια ζώων για να καθοριστεί το κατά πόσο μπορούν όντως αυτά να γονιμοποιηθούν και να διεξάγει έπειτα ελέγχους που θα τεστάρουν την ομοιότητά τους με το γνήσιο σπέρμα. Αν η εργασία αυτή εξελιχθεί θα είναι πιθανό να αναπρογραμματιστούν τα ενήλικα κύτταρα ενός στείρου άνδρα σε μία εμβρυακή κατάσταση και μετά να αναπτυχθούν σε σπέρμα που θα «κουβαλάει» το γενετικό του υλικό.

Πόσο πολύ να απέχει άραγε αυτή η βιο-γενετική εξέλιξη από την δημιουργία ενός συνθετικού σπερματοζωαρίου που δεν θα απαιτεί την ανδρική αρωγή; Υποθέτουμε πως όσο οι συγκεκριμένες επιστημονικές ομάδες αποτελούνται και από άνδρες… πολύ!

Ε.Μ.
Πηγή: Timesonline.co.uk

Ποιανού αρχαίου σοφού, το όνομα σημαίνει "Γέρος Σοφός";

Το όνομα Λαο Τσε σημαίνει ο "γέρος σοφός" και πρόκειται μάλλον για μυθικό πρόσωπο παρά τις μεταγενέστερες αναφορές που τον θεωρούν υπαρκτό πρόσωπο.

Η σημερινή έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο συγγραφέας του Ταο Τε Τσινγκ ήταν κάποιος Ταοϊστής φιλόσοφος, με το όνομα Λι Ερ, που θέλοντας να αποκρύψει το όνομά του χρησιμοποίησε ενός μυθικού σοφού, του Λαο Ταν, γνωστού αργότερα ως Λαο Τσε (Τσε σημαίνει σοφός).

Και σε αυτόν αναφέρθηκαν ο ιστορικός Σου Μα Τσιεν του 2ου αι.π.Χ. και ο Ταοϊστής φιλόσοφος Τσουανγκ Τζου σαν συγγραφέας του Ταο Τε Τσιγκ, πληροφορία που έφθασε έτσι μέχρι τις ημέρες μας.

Το ότι ο Μέγκιος δεν κάνει καμμιά αναφορά ούτε στην φιλοσοφία του Λαο Τσε ούτε στο Ταο Τε Τσιγκ, που τόσο επικίνδυνα συγκρούονται με τις βασικές κομφουκιανικές ιδέες, αποδεικνύει ότι ή δεν ήταν τότε αρκετά διαδεδομένη και γνωστή ή ότι είναι μεταγενέστερή του.

Γύρω από την εικόνα του Λαο Τσε, δημιουργήθηκε μια ολόκληρη μυθολογία από τους μεταγενέστερους ταοϊστές έτσι ώστε δύσκολα να ξεχωρίζει κανείς σήμερα το ιστορικό από το μυθικό πρόσωπο.

Για παράδειγμα λέγεται ότι παρέμεινε στη μήτρα της μάνας του 80 χρόνια και ότι όταν επιτέλους γεννήθηκε είχε μακριά γενειάδα, σαν χαρακτηριστικό ενός πολύ σοφού ανθρώπου.

Το έτος έχει 260 ημέρες; Κι όμως !

Στο Καλμεκάκ οι νέοι μάθαιναν γραφή και γλώσσα (μία ιερατική γλώσσα, διαφορετική από αυτή που χρησιμοποιούσε ο λαός), αστρονομία, αστρολογία και ημερολόγιο, μαντική, ανατομία και ιατρική... σύμφωνα με την κλίση του κάθε παιδιού.

Όσον αφορά την αστρονομία και την αστρολογία, οι ιερείς χρησιμοποιούσαν δύο ημερολόγια: ένα θρησκευτικό με 260 μέρες και ένα πολιτικό με 365 μέρες, που συνέπιπταν κάθε 52 χρόνια, όταν γινόταν η ανανέωση της φωτιάς.

Κάθε μέρα, και ακόμα κάθε ώρα, είχε έναν θεό προστάτη. Γενικά θεωρούσαν ότι το σύμπαν είχε μία δυναμική τάξη που είχαν δώσει οι θεοί που μ'αυτό το τρόπο επηρέαζαν τους ανθρώπους.

Ανθρώπινα ίχνη ποδιού 350.000 χρόνων !

Ανθρώπινα ίχνη ποδιού 350.000 χρόνων ανακάλυψαν επιστήμονες στη νότια Ιταλία

Τα αρχαιότερα γνωστά ανθρώπινα ίχνη ποδιού ανακάλυψαν επιστήμονες στην Ιταλία. Οι πατημασιές βρέθηκαν αποτυπωμένες σε ηφαιστειακή στάχτη και χρονολογούνται πριν από... 350.000 χρόνια.

Σύμφωνα με το BBC, από την εξέταση του ευρήματος οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι, στους οποίους ανήκουν τα ίχνη, περπατούσαν στα δύο πόδια τους, αλλά χρησιμοποιούσαν και τα χέρια τους, για να σταθεροποιηθούν σε δύσκολες καταβάσεις.

Όπως εκτιμούν οι ειδικοί, τα ίχνη ανήκουν στον Homo Heidelbergensis (Ανθρωπο της Χαϊδελβέργης), είδος που προηγήθηκε του Ανθρώπου του Νεάτερνταλ. Οι πατημασιές ανακαλύφθηκαν στο δυτικό τμήμα του ηφαιστειακού συμπλέγματος Ροκαμονφίνα, στη νότια Ιταλία, και η ηλικία τους υπολογίζεται από 385.000 έως 325.000 έτη.
Αραιά και που εμφανίζονται και κάποια ίχνη από χέρια, τα οποία οδηγούν τους επιστήμονες στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι εκείνης της εποχής χρησιμοποιούσαν και τα άνω άκρα τους σε κάποιες περιπτώσεις που χρειάζονταν μεγαλύτερη σταθερότητα στο περπάτημά τους.
Τα αρχαιότερα ίχνη ανθροποειδούς χρονολογούνται πριν από 3,75 εκατομμύρια χρόνια. Πρόκειται για τα ίχνη Λατεόλι, που ανακαλύφθηκαν στην Τανζανία το 1973 και αποδίδονται στον πρόγονο του ανθρώπου Australopithecus afarensis.

50 χρόνια από την εκτόξευση του πρώτου μετεωρολογικού δορυφόρου


Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift:


Ο πρώτος μετεωρολογικός δορυφόρος που εκτοξεύθηκε στο διάστημα ήταν ο Tiros-1 και μαζί του άνοιξε μια νέα εποχή στην πρόβλεψη των καιρικών φαινομένων, αλλά και στην κατανόηση των φυσικών καταστροφών.


Ο Tiros-1 εκτοξεύθηκε την 1η Απριλίου του 1960 και σε όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του έστειλε στη Γη περίπου 23.000 φωτογραφίες. Ο Tiros-1 έκανε την αρχή. Στη συνέχεια δεκάδες δορυφόροι στη τέθηκαν σε τροχιές γύρω από τη Γη. Αλλά για τα δεδομένα της εποχής ο Tiros-1 ήταν κάτι περισσότερο από ένα όνειρο.

Ο πειραματικός δορυφόρος εξοπλισμένος με δύο τηλεοπτικές κάμερες κατέγραφε τις κινήσεις των νεφών και έστελνε τις φωτογραφίες στη γη. Δεν ήταν πλέον απαραίτητο να γνωρίζει κανείς τα σημάδια του καιρού, όπως εξηγούσαν τότε τα τηλεοπτικά κανάλια στους θεατές τους.Είχε τη δυνατότητα περιστροφής 12 φορές το λεπτό γύρω από τον εαυτό του


O μετεωρολογικός δορυφόρος MetOpBildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift:O μετεωρολογικός δορυφόρος MetOpΟ Tiros-1 ήταν ένας νάνος σε σύγκριση με τα σημερινά δορυφορικά συστήματα μετεωρολογίας. Το ύψος του δεν ξεπερνούσε του 50 πόντους και το πλάτος του ήταν ένα μέτρο. Το ταξίδι του διήρκεσε 78 ημέρες, καθώς εξαιτίας ενός τεχνικού σφάλματος οι μπαταρίες του εξαντλήθηκαν γρήγορα. Η συμβολή του ωστόσο στη πρόβλεψη των καιρικών φαινομένων ήταν καθοριστική. Ο δορυφόρος παρακολουθούσε την ατμόσφαιρα της Γης, έχοντας τη δυνατότητα περιστροφής 12 φορές το λεπτό γύρω από τον εαυτό του. Ταυτόχρονα δύο κάμερες έστελναν στον επίγειο σταθμό τις λήψεις.Σε περίπτωση διακοπής της επαφής με τον επίγειο σταθμό, οι δύο κάμερες αποθήκευαν τις φωτογραφίες. Από απόσταση 700 χιλιομέτρων ο Tiros-1 έστελνε ασπρόμαυρες φωτογραφίες των νεφών. Σήμερα ένα δίκτυο με πάνω από 50 δορυφόρους παρακολουθεί επί 24 ώρες το 24ωρο την ατμόσφαιρα. Σε αυτούς θα πρέπει να προστεθούν εκατοντάδες αεροπλάνα παρατήρησης. Με διαφορά δευτερολέπτων εκατομμύρια δεδομένα φτάνουν στους επίγειους σταθμούς. Η δουλειά των μετεωρολόγων χαρακτηρίζεται πλέον από ακρίβεια. Τα μετεωρολογικά δελτία θυμίζουν πανεπιστημιακές παραδόσεις.


Η νέα γενιά δορυφόρων αναλύει όλες τις ενδείξεις υπερθέρμανσης του πλανήτη

Εκατομμύρια φωτογραφίες φτάνουν εντός δευτερολέπτων στους επίγειους σταθμούςΤο ζητούμενο δεν είναι πλέον μόνο το ύψος της θερμοκρασίας και το εάν θα έχουμε λιακάδα. Στο μεγάλων διαστάσεων touchscreen του CNN για παράδειγμα αποτυπώνονται με θαυμαστή ακρίβεια τα βαρομετρικά χαμηλά και υψηλά, υπολογίζεται η ποσότητα της βροχής που φτάνει στο έδαφος και φυσικά η ταχύτητα των καταιγίδων. Με το πάτημα ενός πλήκτρου προσαρμόζονται οι δορυφορικές λήψεις στις οθόνες μας.

Οι μετεωρολογικοί δορυφόροι είναι σήμερα κάτι περισσότερο από απλοί συλλέκτες πληροφοριών για τον καιρό. Με τον δορυφόρο GOES-P που στις αρχές Μαρτίου εκτόξευσαν στο διάστημα, οι Αμερικανοί φιλοδοξούν να καταστήσουν την πρόγνωση του καιρού ακόμη πιο ακριβή. Έμφαση δίνεται στην παρατήρηση και ανάλυση ακραίων καιρικών φαινομένων, όπως είναι οι τυφώνες. Η νέα γενιά μετεωρολογικών δορυφόρων παρακολουθεί και αναλύει όλες τις ενδείξεις υπερθέρμανσης και ερημοποίησης του πλανήτη. Από το λιώσιμο των παγετώνων μέχρι την αποψίλωση των δασών.dw-world

ΑΒΕΡΩΦΕύδρομο θωρηκτό του ελληνικού ναυτικού, που ναυπηγήθηκε στο Λιβόρνο της Ιταλίας τα έτη 1909-11 και αγοράστηκε από την κυβέρνηση Κυρ. Μαυρομιχάλη αντί 22.300.000 δρχ. Για την πληρωμή του ποσού διατέθηκαν περίπου 8.000.000 δρχ. που βρίσκονταν στη διάθεση του Ταμείου Εθνικού Στόλου από κληροδοσία του εθνικού ευεργέτη Γεωργίου Αβέρωφ. Ο τελευταίος όριζε στη διαθήκη του να διατεθεί το 20% της περιουσίας του για τη ναυπήγηση πολεμικού πλοίου, που θα έφερε το όνομά του και θα χρησίμευε και ως Σχολή Δοκίμων. Το υπόλοιπο ποσό πληρώθηκε από τοΔημόσιο Ταμείο.
Τα κύρια χαρακτηριστικά του Α. ήταν: μήκος 131 μ., μέγιστο πλάτος 22 μ., βύθισμα 7,5 μ., εκτόπισμα 10.000 τόνων, δύναμη μηχανών 19.500 ίππων και μέγιστη ταχύτητα 23,5 κόμβοι. Στο Α. οφείλει η Ελλάδα τη ναυτική της επικράτηση κατά τον Α’ Βαλκανικό πόλεμο. Με την κήρυξη του πολέμου, ο ναύαρχος Π. Κουντουριώτης με το Α., που ήταν η ναυαρχίδα του ελληνικού στόλου, έσπευσε να καταλάβει τη Λήμνο, 45 μόλις μίλια από την είσοδο των Δαρδανελίων, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί ο τουρκικός στόλος. Παρ’ όλα αυτά, o τουρκικός στόλος κατόρθωσε δύο φορές να βγει από τα Στενά, αλλά και τις δύο αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω με πολλές ζημιές (ναυμαχίες της Έλλης και της Λήμνου, 3-12-1912 και 5-1-1913). Κατά τον Α’ Παγκόσμιο πόλεμο, μετά την υπογραφή της ανακωχής των Μουδανιών, το Α., μαζί με άλλα ελληνικά πολεμικά, πέρασε τα Δαρδανέλια και αγκυροβόλησε μπροστά από τα ανάκτορα του Ντολμά-Μπαξέ στην Κωνσταντινούπολη, όπου έμεινε σε όλη τη διάρκεια της Μικρασιατικής εκστρατείας. Κατά τον B’ Παγκόσμιο πόλεμο υπήρξε και πάλι ναυαρχίδα του ελληνικού στόλου, με ορμητήριο τον κόλπο της Ελευσίνας. Μετά τη γερμανική εισβολή (1941), το Α. κατέφυγε στην Αλεξάνδρεια και από εκεί στη Βομβάη, όπου, μετά από επισκευές, χρησιμοποιήθηκε για την προστασία των συμμαχικών νηοπομπών μεταξύ Βομβάης και Άντεν. Μετά την είσοδο της Ιαπωνίας στον πόλεμο, το Α. έπλευσε προς το Πορτ Σάιντ, όπου και έμεινε έως το καλοκαίρι του 1944. Στις 17 Οκτωβρίου 1944 έπλευσε και πάλι στην Ελλάδα. Έκτοτε παροπλίστηκε και έγινε μουσείο, αρχικά στον Πόρο, τα τελευταία όμως χρόνια μεταφέρθηκε στο Φαληρικό Δέλτα.

Τι γλυκό!

Τι γλυκό!

Ορισμένα υποκατάστατα ζάχαρης μπορούν να σε ωφελήσουν και μάλιστα όσο δεν περίμενες! Τα φυσικά γλυκαντικά όπως το σιρόπι από σφεντάμι και το μέλι είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, αναφέρεται στο Journal of the American Dietetic Association.

Γι' αυτό, αν φτιάχνεις:
- Τούρτα Αντί για 1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη, χρησιμοποίησε 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι από σφεντάμι.
- Κέικ Αντί για 1/8 του φλιτζανιού ζάχαρη, χρησιμοποίησε 2 κουταλιές της σούπας μέλι.
- Μπισκότα σοκολάτας Αντί για 1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη, χρησιμοποίησε 2 κουταλιές της σούπας μελάσα.
shape

Φακός για όλες τις δουλειές

gorilla.jpg

Είναι ίσως ο πιο χρηστικός φακός που έχουμε δει εδώ και αρκετό καιρό. Η λυχνία είναι, φυσικά, LED και τροφοδοτείται από τρεις μπαταρίες ΑΑ, τις οποίες μπορείτε να αντικαταστήσετε πολύ εύκολα σε περίπτωση που ξεμείνετε. Ωστόσο, το μεγάλο πλεονέκτημα του Gorillatorch είναι η προσαρμοστικότητά του.

Το γοριλάκι διαθέτει τρία εύκαμπτα πόδια που μπορούν να σταθούν σε οποιαδήποτε επιφάνεια, ενώ οι άκρες τους είναι εξοπλισμένες με μαγνήτες, οπότε μπορεί να κολλήσει σε μεταλλικά αντικείμενα. Με λίγα λόγια έχει άπειρες δυνατότητες στήριξης, έτσι ώστε να κάνετε τη δουλειά σας χωρίς να το κρατάτε.

Η τιμή του είναι 40 ευρώ.

Πηγή: Joby

ΤΑΞΙΔΙ Ξάνθη: Με το χρώμα της Ανατολής

Η παλιά πόλη της Ξάνθης έχει μια ξεχωριστή μαγεία. Και η ευρύτερη περιοχή σάς «ανοίγει τις πύλες» της μαγευτικής Θράκης.

Ισορροπώντας θαυμάσια ανάμεσα στη Δύση και την Ανατολή, η πόλη της Ξάνθης συνδυάζει το χτες με το σήμερα και παντρεύει μοναδικά το χριστιανικό με το μουσουλμανικό στοιχείο. Έτσι, με τις γραφικές της γειτονιές και τις ζωντανές της παραδόσεις μας ταξιδεύει σε άλλες εποχές, προ-τουριστικές! Κάτι τέτοιο δεν ψάχνουμε όλοι σήμερα;
Ο ίδιος ο νομός αποτελεί και την «πύλη» της Θράκης, αφού από εκεί μπορείτε εύκολα να εξορμήσετε στους νομούς Ροδόπης και Έβρου, έχοντας μπει στο κλίμα της περιοχής. Σύνορο αποτελεί ο ποταμός Νέστος, τον οποίο περιβάλλει ένα μοναδικό φυσικό τοπίο! Ένα ακόμα προτέρημα του νομού είναι ότι συνδυάζει βουνό και θάλασσα.

Γνωριμία με την πόλη
Η Ξάνθη κατοικήθηκε από πολύ παλιά (με άλλα ονόματα) και πέρασε πολλά δεινά. Μέχρι και πυρκαγιά, που την κατέστρεψε (το 1870). Πέρασε στην κυριότητα της Ελλάδας μόλις το 1920. Έτσι, προσφέρει στον επισκέπτη μια πλούσια και ενδιαφέρουσα ιστορία. Ανεβείτε στο βυζαντινό κάστρο, στην κορυφή του λόφου και ύστερα κατηφορίστε στην παλιά πόλη. Χαθείτε μέσα στα δαιδαλώδη σοκάκια. Πολλά σπίτια έχουν αναπαλαιωθεί και μοιάζουν με ζωγραφιά.
Ενδιαφέρουσα είναι η αρχιτεκτονική των διώροφων αρχοντικών. Περάστε και από την παλιά αγορά, όπου υπάρχει έντονο το ανατολίτικο χρώμα. Τα μικρά μαγαζάκια της θα σας θυμίσουν παλιότερες εποχές. Γνωρίστε τα δημόσια κτίρια και περιπλανηθείτε στον κήπο κι ανάμεσα στις εκκλησίες και στα τζαμιά. Χαζέψτε στην κεντρική πλατεία το παλιό ρολόι του 1859. Επισκεφθείτε το λαογραφικό μουσείο. Στη βόλτα σας θα σας εντυπωσιάσουν και τα σωζόμενα παλιά κτίρια που λειτουργούσαν το 19ο αιώνα ως καπναποθήκες, αφού η περιοχή έχει παράδοση στην καλλιέργεια του καπνού.
Μια όμορφη βόλτα είναι αυτή στα μοναστήρια της Ξάνθης, χτισμένα σε κατάφυτες περιοχές με θαυμάσια θέα. Επισκεφθείτε τις μονές: Παμμεγίστων Ταξιαρχών, όπου λειτουργούσε και η Εκκλησιαστική Σχολή της Ξάνθης, της Παναγιάς της Καλαμούς και της Παναγίας της Αρχαγγελιώτισσας. Εδώ θα δείτε και το εκκλησιαστικό μουσείο. Κοντά στην πόλη, απολαύστε μια βόλτα στο προάστιο Παλιά Χρυσά και στο διατηρητέο χωριό Κάτω Καρυόφυτο.

Εκδρομές
Πηγαίνετε στη Σταυρούπολη και από εκεί στα Θρακικά Τέμπη. Πολλοί τα θεωρούν πιο εντυπωσιακά από εκείνα της Θεσσαλίας. Η διαδρομή θα σας οδηγήσει μέχρι το Παρανέστι κι αν θέλετε, συνεχίζετε μέχρι τη Δράμα.
Για να γνωρίσετε καλύτερα το φυσικό περιβάλλον του Νέστου πρέπει να φτάσετε στους Τοξότες. Από εκεί θα πάρετε το πέτρινο μονοπάτι -ακολουθεί παράλληλα τις γραμμές του τρένου- και θα φτάσετε στα Λιβιερά. Μοναδική εμπειρία. Μην τη χάσετε!
Κατεβείτε ύστερα στο Δέλτα του Νέστου, που καταλήγει στη θάλασσα. Το άκρως ενδιαφέρον οικοσύστημα που θα συναντήσετε θα σας συνεπάρει.
Επισκεφθείτε την πόλη Άβδηρα και δείτε τις αρχαιότητες για να μάθετε και κάτι από την ιστορία της περιοχής. Μια άλλη ιστορική πόλη είναι η Γενισέα. Κάνετε και ένα πέρασμα από το Πόρτο Λάγος, την καλοκαιρινή όψη του Νομού Ξάνθης. Συνεχίστε στη λίμνη Βιστωνίδα, απολαύστε το βιότοπο και παρατηρήστε τα πουλιά. Τέλος, υπάρχουν και τα πολύ ενδιαφέροντα Πομακοχώρια, όπως ο Εχίνος, το Κεφαλοχώρι, η Γοργόνα, οι Θέρμες με τα ιαματικά λουτρά. Θα έρθετε σε επαφή με το μουσουλμανικό στοιχείο του νομού, που λόγω των τηλεοπτικών σίριαλ έχει έρθει στην επικαιρότητα.

Πληροφορίες
Μετάβαση: Η Ξάνθη απέχει 730 χλμ. από την Αθήνα και 220 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη. ΚΤΕΛ Αθήνας: 210-5132084, ΚΤΕΛ Θεσ/νίκης 2310-526526. ΟΣΕ Αθήνας: 1110, ΟΣΕ Θεσ/νίκης τηλ.: 2310-517517. Τοπικό ΚΤΕΛ: 25410-22684. Μπορείτε να πάτε με αεροπλάνο μέχρι την Καβάλα, τηλ.: 210-9666666.
Διαμονή: Το Le Chalet (τηλ.: 25410-68511, www.lechalet.gr) είναι ένα πραγματικό σαλέ, με το ξύλο να επικρατεί στους χώρους του και φυσικά διάχυτη τη ζεστασιά που αυτό προσφέρει. Ανέσεις στα δωμάτια, σουίτες, fitness center, παιδότοπος, πολλά γήπεδα σπορ, συνεδριακός χώρος, πισίνα, μπαρ και εστιατόριο με ξεχωριστές γεύσεις. Άλλες λύσεις είναι τα: Ζήτα Παλλάς (τηλ.: 64414), Έλενα (τηλ.: 63901), Νέστος (τηλ.: 27531), Ορφέας (τηλ.: 20121) και Ξανθίππειο (τηλ.: 77061).
Χρήσιμα: Αυτόματο: 25410 Αστυνομία: 23333 Δήμος: 24444

Φαγητό - Διασκέδαση - Αγορές
Η πιο ενδιαφέρουσα γευστική ανακάλυψη που θα κάνετε είναι τα κουτουκάκια της παλιάς πόλης. Περάστε από την Ξανθίππη, τον Ερωδιό και τα Φαναράκια. Πιο έξω σας περιμένουν για καλό φαγητό ο Παράδεισος στον Εύμοιρο και το Κτήμα στο δρόμο Ξάνθης-Κομοτηνής. Δοκιμάστε τα υπέροχα γλυκά καριόκες, σαραγλί και σουτζούκ-λουκούμ.
Οι Ξανθιώτες είναι πολύ γλεντζέδες και αυτό θα το διαπιστώσετε αν βρεθείτε εκεί την περίοδο του Καρναβαλιού. Γίνεται ο χαμός! Αυτό φαίνεται και από τα πολλά και πολύ μοντέρνα νυχτερινά στέκια της πόλης που γεμίζουν σχεδόν καθημερινά: Καφετέριες, μπαρ, μπουζούκια, ελληνάδικα και ορθάδικα. Διαλέγετε και... πηγαίνετε!
Για τις αγορές σας, αφού πρώτα κάνετε μια -απαραίτητη- βόλτα στο παζάρι που γίνεται κάθε Σάββατο, θα αναζητήσετε τους καλούς τσεβρέδες, κεντήματα, κεραμικά, επάργυρα αντικείμενα και προπαντός θαυμάσια μπακίρια! Μη σας παραξενέψει το γεγονός ότι θα βρείτε πολύ καλή αγορά ρούχων και παπουτσιών

Νέο Koenigsegg, νέα όνειρα

koenigseggtrevita.jpg

Σύμφωνοι, δεν πρόκειται ποτέ να αποκτήσουμε ένα Koenigsegg, αλλά κανείς δε μπορεί να μας απαγορεύσει να ονειρευόμαστε. Η σουηδική εταιρεία παραγωγής υπερβολών παρουσίασε πρόσφατα το νέο καμάρι της, το Koenigsegg Trevita. Όπως μπορεί να φανταστεί κανείς από το όνομα, θα παραχθούν μόνο τρία αυτοκίνητα. Δε γνωρίζουμε ακόμα την τιμή του νέου μοντέλου, αλλά υποθέτουμε ότι η θαλαμηγός Χριστίνα του Ωνάση θα είναι πιο φθηνή αγορά.

Ο twin-supercharged κινητήρας των 4.7 λίτρων έχει διάταξη V8 και καίει βιοκαύσιμο, γιατί μας ενδιαφέρει και η προστασία του περιβάλλοντος. Κι αν αναρωτιέστε πόσους ίππους μπορεί να βγάλει η Koenigsegg από έναν τέτοιο κινητήρα, η απάντηση είναι 1004hp. Οπότε, αν ψάχνετε αυτοκίνητο με τετραψήφιο αριθμό ίππων, έχετε μια πολύ δυνατή υποψηφιότητα.

Θα πρέπει να ξέρετε επίσης ότι το νέο διαστημόπλοιο των Σουηδών αποδίδει την εξωφρενική ροπή των 1.164 χιλιογραμμόμετρων. Με τις υγείες σας...

Πηγή: Serious Wheels

«Playmate» για το 2010 η Κάτια Δέδε

Πολλές οι διαγωνιζόμενες, μια όμως η τυχερή και πιο sexy που κέρδισε τον τίτλο της «Playmate» για το 2010! Μετά από πολλές «βόλτες» στην ειδικά διαμορφωμένη σκηνή του κέντρου «Ιερά Οδός» αλλά και την διαδικασία των ερωτήσεων, η κριτική επιτροπή αποφάσισε ποια κοπέλα θα κρατήσει τελικά το «βαρύ» αυτό στέμμα μέχρι να το παραδώσει του χρόνου στην επόμενη.
«Playmate 2010» αναδείχθηκε η Κάτια Δέδε, η οποίο είχε το νούμερο 4 στη σειρά εμφάνισης των κοριτσιών! Η νεαρή ξανθιά καλλονή, μόλις άκουσε το όνομά της ως "Playmate 2010", με πολλή συγκίνηση και χαρά φόρεσε το στέμμα και την κορδέλα που της έδωσε η Έφη Κυριάκου, ενώ δεν σταμάτησε στιγμή να χαμογελά, να χαιρετά το κοινό αλλά και να λέει «ευχαριστώ».
Όσο για τους άλλους τίτλους, «Super Star 2010» αναδείχθηκε η... Νατάσσα Λυμπερίδου, που είχε το νούμερο 1, «Play Girl 2010» η Ανδρεανή Τάφου με το νούμερο 10, «Αναπληρωματική Playmate 2010» η Ειρήνη Κεβεζέ με το νούμερο 2, και τέλος «Miss Playboy Tv 2010» η Αλεξάνδρα Ιωαννοπούλου με το νούμερο 7.
Δείτε τη στιγμή της ανακοίνωσης του αποτελέσματος από τη Χριστίνα Λαμπίρη,αλλά και της στέψης της Κάτιας Δέδε από την Έφη Κυριάκου
Δείτε το video:

alepounews.blogspot

H Κατερίνα Στικούδη ξέρει πολύ καλά πώς να χρησιμοποιεί τα πόδια της.!!!

Γιατι όπως λέει:«Τα πόδια μου τα έχω για να πατάω γερά και να κάνω μικρά βήματα στην καριέρα μου, όχι για να τα ανοίγω».Μέσα σε έξι χρόνια ένα 19χρονο κορίτσι έχει μεταμορφωθεί σε μια εκθαμβωτική γυναίκα, νυν TV persona, προσεχώς (και) τραγουδίστρια. Κι όλα αυτά επειδή η Κατερίνα Στικούδη ξέρει πολύ καλά πώς να χρησιμοποιεί τα πόδια της.
yupi.gr
αναδημοσίευση από ndivia.blogspot

τα κορίτσια του playmate με τα sexy εσώρουχα τους


alepounews.blogspot

Ώριμοι έφηβοι με επικίνδυνες διαθέσεις

Οι έφηβοι αποτελούν αναμφισβήτητα τον πιο ατίθασο πληθυσμό του ανθρώπινου είδους: Πίνουν, καπνίζουν, παίρνουν ναρκωτικά, «παίζουν» με όπλα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων και Πρόληψης, περισσότεροι από 16.000 νέοι άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από αθέλητα ατυχήματα. Η πιο συνηθισμένη εξήγηση για την απερισκεψία των νέων είναι ότι ο εγκέφαλός τους απλά δεν έχει αναπτυχθεί αρκετά ώστε να καταλαβαίνουν τι κάνουν. Κι όμως, μία νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο PLoS ONE (ένα αμερικανικό περιοδικό της Δημόσιας Βιβλιοθήκης των Επιστημών), η οποία διεξήχθη από τον ψυχίατρο Gregory Berns του Πανεπιστημίου Emory της Ατλάντα, δείχνει ακριβώς το αντίθετο. Ότι οι έφηβοι, δηλαδή, που εμπλέκονται σε πιο επικίνδυνες πράξεις διαθέτουν «μονοπάτια» λευκών ιστών στον εγκέφαλό τους, τα οποία αποδεικνύονται πολύ πιο ώριμα από αυτά των λιγότερο «ρισκαδόρων» συνομηλίκων τους.
Οι λευκοί ιστοί (white matter) αποτελούν ουσιαστικά την καλωδίωση του εγκεφάλου –σύμφωνα με τη νευρολογία είναι αυτοί που συνδέουν τις διάφορες περιοχές των γκρι ιστών, οι οποίοι κατά τα άλλα είναι ανεξάρτητοι μεταξύ τους. Η ωρίμανση των λευκών ιστών είναι σημαντική καθώς αυξάνει την ταχύτητα της επεξεργασίας του εγκεφάλου. Τα νευρικά ερεθίσματα ταξιδεύουν γρηγορότερα στους ώριμους λευκούς ιστούς.

Ο Berns και η ομάδα του, λοιπόν, ζήτησαν από 91 παιδιά ηλικίας 12 έως 18 ετών να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με την τάση τους να εμπλέκονται σε «επικίνδυνες» καταστάσεις, π.χ. να οδηγούν χωρίς δίπλωμα, να κάνουν σεξ χωρίς προφυλάξεις και χρήση ναρκωτικών. Έπειτα τα υπέβαλαν σε ένα νέο τεστ εγκεφάλου, το οποίο με λίγα λόγια εξετάζει την πυκνότητα ιστών όπως οι λευκοί. Μετά από την ανάλυση αυτού του τεστ και των αποτελεσμάτων του ερωτηματολογίου κατέληξαν ότι υπάρχει ισχυρή σχέση ανάμεσα στο πόσο ριψοκίνδυνη μπορεί να είναι η συμπεριφορά των παιδιών και στο πόσο ώριμοι δείχνουν να είναι οι λευκοί ιστοί του εγκεφάλου τους. Εν ολίγοις, όσο πιο ώριμο φαίνεται να είναι το μυαλό, τόσο πιο ριψοκίνδυνος τείνει να είναι ένας έφηβος.

Κάπως έτσι -και σε αντίθεση με παλαιότερες έρευνες- η κοινή αντίληψη ότι τα παιδιά παίρνουν βλακώδεις αποφάσεις επειδή το μυαλό τους είναι ανώριμο, καταρρίπτεται. Γιατί, όμως, τα ριψοκίνδυνα παιδιά έχουν πιο ώριμους λευκούς ιστούς από άλλα παιδιά της ηλικίας τους; Μία εξήγηση που δίνουν οι επιστήμονες είναι ότι τα παιδιά αυτά προσπαθούν να αποκτήσουν νωρίτερα περισσότερο ενήλικους ρόλους από άλλα παιδιά. Το να κάνουν σεξ χωρίς προφύλαξη και να οδηγούν γρήγορα μπορεί να αποδειχθούν σοβαρά λάθη, αλλά τα παιδιά συχνά πρέπει να πειραματιστούν προκειμένου να μάθουν να ζουν με αυτά. Κάτι που στην πορεία αποδεικνύεται ως σημάδι ωρίμανσης, καθώς έτσι αποκτούν περισσότερες «εμπειρίες ζωής».

Μία άλλη εξήγηση είναι ότι πολλοί έφηβοι που το μυαλό τους ωριμάζει ταχύτερα, νιώθουν άβολα με το κενό που μεσολαβεί ανάμεσα στην παιδική και ενήλικη ζωή τους, με τις ικανότητές τους αλλά και τους κοινωνικούς κανόνες που πρέπει να ακολουθούν ως παιδιά. «Η πρόωρη ανάπτυξη αυτών των [λευκών] ιστών μπορεί να προκαταβάλλει κάποια παιδιά να επιδίδονται σε συμπεριφορές που η κοινωνία θεωρεί υπερβολικά ‘προχωρημένες’ για την βιολογική τους ηλικία», λένε οι επιστήμονες της έρευνας.

Προς το παρόν, βέβαια, οι θεωρίες αυτές είναι απλά εικασίες και οι επιστήμονες ομολογούν ότι η αλληλεπίδραση λευκών και γκρι ιστών στον εγκέφαλο είναι τόσο περίπλοκη που είναι δύσκολο ακόμα να προκύψουν ξεκάθαρα συμπεράσματα. Ωστόσο, με την έρευνα αυτή δημιουργείται ένα νέο παζλ που πρέπει να λυθεί, αρκεί να βρεθούν και τα υπόλοιπα κομμάτια.

Ε.Μ.
Πηγή: Time.com

Μοναδικό αυτοκίνητο made in Greece..


Αν σας έλεγε κάποιος ότι μπορεί να κατασκευάσει ένα επιβατικό όχημα που θα κινείται με 265 χλμ./ώρα, θα επιταχύνει από 0 στα 100 χλμ./ώρα σε 3,8 δευτερόλεπτα και παράλληλα θα μπορεί να κινείται στο χώμα όπως ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο, σίγουρα δεν θα τον πιστεύατε. Αν, πάλι, συνέχιζε να σας λέει ότι αυτό το υπεραυτοκίνητο μπορεί να το κατασκευάσει Έλληνας, τότε μπορεί και να τον φασκελώνατε!

Αυτά θα μπορούσε να σκεφτεί ένας απλός πολίτης, όχι όμως οι άνθρωποι που βρίσκονται δίπλα στον δημιουργό και μηχανικό – επιστήμονα Δημήτρη Κορρέ. Το όνομα μπορεί να μην σας λέει τίποτα (ίσως κάποιοι να το συνδυάσετε με… καλλυντικά), όμως για τον συγκεκριμένο θα πρέπει όλοι να του βγάλουμε το καπέλο και να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα, ότι ο λαός μας, αν θέλει, μπορεί να πετύχει αυτό που δεν έχουν καταφέρει εταιρείες – κολοσσοί και με υποστήριξη που δεν έχει τέλος (εννοώντας οικονομικά).

Η δουλειά του είναι αρχιτέκτονας, όμως η μεγάλη του αγάπη είναι τα αυτοκίνητα. Αυτός ήταν και ο λόγος που πήρε την απόφαση να κατασκευάσει το ελληνικό υπεραυτοκίνητο ξεκινώντας από το μηδέν και φτάνοντας σε ένα σημείο που θα ζήλευαν όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες.

Και εγένετο το “Yassou”

Το μηδέν για τον Κορρέ ήταν ένα Citroen 2CV (!) που είχε τη δυνατότητα να κινείται εκτός δρόμου χωρίς τον φόβο της ανατροπής. Αυτό ήταν που εξίταρε και τον Κορρέ. Με πολύ κόπο και την στήριξη φίλων κατάφερε να δημιουργήσει το πρωτότυπο “Yassou”.

Το συγκεκριμένο είχε τη δυνατότητα να κινείται σε πολύ δύσβατα κομμάτια και να αναπτύσσει υψηλές ταχύτητες. Όμως, ο ανήσυχος Έλληνας μηχανικός – επιστήμονας είχε κάτι ακόμα καλύτερο στο μυαλό του. Έτσι, το 2004 ξεκίνησε την κατασκευή του δεύτερου οχήματος, με την ονομασία “Yassou II”. Εξωτερικά δείχνει πολύ άγριο, με τους μεγάλους τροχούς να ξεχωρίζουν, όπως και το σύστημα ανάρτησης, πάνω στο οποίο έχει στηθεί όλη η φιλοσοφία του μοντέλου. Αυτός είναι και ο λόγος που μπορεί το “Yassou II” να… μαζέψει χιλιόμετρα σε χωμάτινες επιφάνειες, που όχι μόνο είναι καλυμμένες με χώμα, αλλά και είναι γεμάτες πέτρες, λακκούβες κ.ο.κ.

Ο κινητήρας που έχει τοποθετηθεί είναι από Nissan 350Z και οι επιδόσεις είναι εντυπωσιακές για ένα όχημα που μπορεί να κινηθεί πάρα, μα πάρα πολύ γρήγορα εκτός δρόμου. Η επιτάχυνση από στάση έρχεται σε μόλις 3,8 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 265 χλμ./ώρα.

Δυστυχώς, ένα τόσο σημαντικό project δεν έχει την υποστήριξη του ελληνικού κράτους. Απλώς κάποιοι περιμένουν η τεχνογνωσία αυτή να πουληθεί στο εξωτερικό (όπως ακούγεται, μάλλον θα διατεθεί στον Αμερικανικό Στρατό). Το μέλλον θα δείξει…
http://kala-nea.gr/

24newslines

Υλικα κατασκευης εξοπλισμου αναβατη


ΥΛΙΚΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣCordura
Τη συναντάμε ως εξωτερική επένδυση σε τζάκετ ή σύνολα τζάκετ-παντελόνι παντός καιρού. Με βάση το νάιλον, είναι μια ελαφριά κατασκευή ανοιχτής ύφανσης που επιτρέπει στον ιδρώτα και την υγρασία να αξατμίζεται από το σώμα. Πολύ ανθεκτικό υλικό που δε θα γίνει λωρίδες σε ενδεχόμενο σύρσιμο στην άσφαλτο. Όπως και τα άλλα συνθετικά υλικά μοτοσυκλετιστικής ένδυσης, χωρίζεται σε κλίμακες τραχύτητας. Η 500ρα π.χ Cordura είναι τραχύ υλικό που θα συνδυαστεί περίφημα με μία άνω του μέσου όρου μοτοσυκλετιστική περιβολή. Το κακό με την Cordura είναι ότι δεν είναι αδιάβροχη και ο αναβάτης θα χρειαστεί έξτρα αδιάβροχη εσωτερική επένδυση. Στην ίδια κατηγορία με την Cordura ανήκουν και τα υλικά Airdura, Taslon και Tactwill

Hypertek
Το Hypertek είναι κι αυτό ένα υλικό με βάση το νάιλον ανοιχτής ύφανσης, αλλά όχι τόσο τραχύ όσο μια 500ρα Cordura. Συνήθως η τιμή της τραχύτητάς του είναι 420. Σ' αυτή την περίπτωση, το Hypertek είναι ένα ελαφρύ και μαλακό υλικό με πιο προσεγμένη ύφανση από την Cordura. Όμως, ένα Hypertek 420 είναι πιο ευπαθές από μία Cordura 500 στο ατύχημα. Γενικά, όσο μεγαλύτερη είναι η τιμή της τραχύτητας, τόσο πιο ανθεκτικό το υλικό. Γι' αυτό και το Hypertek συνοδεύεται από άλλα αντιτριβικά υλικά

Cybertek
Είναι υλικό-πατέντα της Du Pont που χρησιμοποιείται από την Dainese. Έχει βάση το νάιλον και συμπεριφέρεται αντιτριβικά σαν Cordura 500.

Oxford (nylon)
Χρησιμοποιείται σε σύνολα τζάκετ-παντελόνι μέσης τιμής. Συνδιάζει το πολύ απαλό αλλά όχι ανθεκτικό νάιλον 210 με ένα νάιλον καλύτερης ποιότητας και αντοχής. Ο συνδιασμός δίνει ένα πολύ ισχυρό υλικό που, όμως, δε μας κάνει να δυσανασχετούμε, όταν το φοράμε, λόγω της απαλής του υφής. Προκειμένου να αδιαβροχοποιηθεί, πρέπει να επικαλυφθεί με άλλο υλικό. Η επικάλυψη με πολυουρεθάνη στο εσωτερικό του δίναι μια θαμπάδα, αλλά και έξτρα ευκολία να γλυστράει πάνω από κάποιο δερμάτινο που φοράμε από μέσα. Η πιο φτηνή επικάλυψη με PVC θα κολλήσει πάνω στο δερμάτινο, κάτι αρκετά εκνευριστικό. Μια λύση είναι το πανάλαφρο 210 Oxford που χρησιμοποιείται στα μονοκόμματα αδιάβροχα. Η απόλυτη λύση για τη βροχή, αν συνδυάζεται πάνω από δερμάτινο.

Μεμβράνες
Εδώ ειναι οντως πολλες! .......Gore-Tex, Dryline, Aquapore, Puratex, Sympatex, Hytrel, Helsapore, Reissa, Porelle και Sheltex είναι κάποια από τα ονόματα που αναφέρονται σε αδιάβροχες μεμβράνες, οι οποίες επιτρέπουν την αναπνοή του δέρματος και χρησιμοποιούνται ως υπόστρωμα της εσωτερικής επένδυσης. Η πιο διάσημη, φυσικά, πατέντα-υλικό είναι το Gore-Tex. Καταφέρνει να μας κρατήσει στεγνούς από βροχή, ενώ αφήνει τον ιδρώτα και την υγρασία του σώματος να εξατμίζεται. Το Gore-Tex είναι ιδιοκτησία της εταιρίας Gore, η οποία προσπαθεί με ιδιαίτερη επιτυχία να κρατά σταθερά τα στάνταρντ της κατασκευής του και να διαφυλάσσει έτσι τη φήμη αυτής αλλά και του υλικού της. Επιθεωρεί συνεχώς τις εταιρίες που θέλουν να πάρουν άδεια για να χρησιμοποιήσουν ή ήδη χρησιμοποιούν ή διανέμουν σε τρίτους την πατέντα. Για την απόδοση της συγκεκριμένης μεμβράνης υπάρχει εξ' άλλου εγγύηση εφ' όρου ζωής. Για να μην φθαρεί επιφανειακά το υλικό αυτό, ο Frank Thomas το υποστηρίζει με έξτρα σκληρό υλικό, από τη μια πλευρά για το τζάκετ και από τις δύο πλευρές για τα παντελόνια. Οι μεμβράνες είναι πολύτιμες για τα γάντια. Όσα γράφουν "αδιάβροχα", πρέπει οπωσδήποτε να έχουν μεμβράνη που να επιτρέπει την αναπνοή του δέρματος. Μακρυά από τα γάντια σε στυλ πλαστικής σακκούλας που κρατούν έξω τη βροχή, κρατούν όμως μέσα τον ιδρώτα. Θα το μετανιώσετε ιδιαίτερα το χειμώνα, καθώς η χαμηλή εξωτερική θερμοκρασία θα παγώσει γρήγορα την εγκλωβισμένη υγρασία και τα χέρια σας.

Δέρμα
Αυτός ο γενικός όρος καλύπτει μια μεγάλη ποικιλία υλικών από δέρματα ζώων διαφόρων ποιοτήτων. Ο πιο συνήθης και μάλλον καλύτερος τύπος δέρματος είναι αυτός του μοσχαριού. Χρησιμοποιείται στα πιο φίνα μοτοσυκλετιστικά σύνολα και μπότες. Το δέρμα του βουβαλιού είναι πιο παχύ και φτηνό, αυτό της κατσίκας είναι ανθεκτικό και εύκαμπτο, ενώ του καγκουρό είναι εξαιρετικά ανθεκτικό, ακόμα κι όταν χρησιμοποιείται σαν λεπτό υπόστρωμα για γάντια. Μακρυά από δέρματα προβάτου και χοίρου που δεν έχουν καμία αξιοσημείωτη αντοχή, Το δέρμα, αφού αποχωριστεί από το ζώο που το φιλοξενούσε, είναι αρχικά αρκετά παχύ. Στη συνέχεια τεντώνεται με μια συγκεκριμένη διαδικασία που αποσκοπεί να μειώσει το πάχος του, Συνήθως τα δερμάτινα γάντια έχουν πάχος μεταξύ 0,6 και 1,2 χιλιοστών, ενώ για επιπλέον αντοχή πρέπει να ενισχυθούν με άλλα στρώματα. Οι φόρμες κατασκευάζονται με πάχος από 1,2 έως 2 χιλιοστά, ενώ οι μπότες από 2 έως 2,4 χιλιοστά.

Kevlar
Διάσημο και πολύ ανθεκτικό υλικό. Από αυτό κατασκευάζονται αλεξίσφαιρα τζακετ. Για να το φορέσουμε, πρέπει στην πλέξη να συνδυαστεί με άλλα υλικά. Κι αυτό, για να εκμεταλλευθεί τις καλύτερες αντιτριβικές ιδιότητες και τη μεγαλύτερη αποβολή θερμότητας που αυτά παρουσιάζουν. Το συναντάμε συχνά σε αγκώνες και ώμους σε ένα μείγμα Cordura-Kevlar που θα τα καταφέρει περίφημα στην κρούση και την τριβή σε ένα ατύχημα. Ενδεχομένως το μείγμα αυτό να το συναντήσουμε με την εμπορική ονομασία Dynatech2. Αν αναμείξουμε Kevlar με ελαστική Lycra, θα πάρουμε ένα ιδανικό ύφασμα για επένδυση στο εσωτερικό μέρος του βραχίονα και στο πίσω μέρος της κνήμης, όπου το ζητούμενο είναι η ευκαμψία για άνεση και φυσικά η αντοχή στην τριβή. Στα γάντια θα το συναντήσουμε σαν τμήμα μεταξύ δύο στρωμάτων δέρματος. Αν ο κατασκευαστής επιλέξει να το ράψει στο δέρμα, θα πρέπει να το κάνει σε όλη την επιφάνειά του. Διάσημο μείγμα είναι επίσης το Kevlar με ανθρακονήματα, μια εκκεντρική κιτρινόμαυρη απόχρωση. Για να είναι αρκετά ανθεκτικό για κρούσεις όταν χρησιμοποιείται στα προστατευτικά (π.χ επιγονατίδες) πρέπει να είναι ελασματοποιημένο και να συνδιάζεται με αφρώδες υλικό που να αντέχει στις κρούσεις.

Αφρώδες Υλικό
Θα το δούμε να αναγράφεται στο ταμπελάκι του ενδύματος ως "memory foam". Μοιάζει με συνηθισμένο υλικό αλλά αποροφά 1000% μεγαλύτερη ενέργεια κατά την κρούση από ένα συνηθισμένο αφρώδες. Ως "memory foam" ("αφρώδες με μνήμη") χαρακτηρίζεται λόγω της ιδιότητάς του να παίρνει το σχήμα του σώματός μας, ανεξάρτητα αν χρησιμοποιείται σε τζάκετ, γάντια ή μπότες. Βοηθά στο να διαχέεται η κρούση σε μία μεγάλη περιοχή, προκειμένου να μειωθούν οι πιθανότητες ενός τραυματισμού. Η καλύτερή του είναι όταν συνεργάζεται ως υπότρωμα ενός σκληρού συνδυασμού kevlar-ανθρακονημάτων. Μόνο του, φυσικά, δε λέει και πολλά πράγματα ως υλικό προστατευτικών τμημάτων (δεν έχει έγκριση Ευρωπαϊκής Ένωσης - CE).

Προστατευτικά
Αν το "συνολάκι" που χαζεύετε αναγράφει πάνω του ότι έχει ενσωματωμένα προστατευτικά (π.χ στους ώμους, αγκώνες και στα γόνατα), τότε αυτά οφείλουν να είναι πραγματικά προστατευτικά και όχι παραγεμίσματα με αφρώδες υλικό. Αν νάποιος κατασκευαστής θέλει να χρησιμοποιήσει τον όρο "προστατευτικό", αυτό θα πρέπει να έχει συγκεκριμένα στάνταρντ και να είναι εγκεκριμένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση (CE). Αν περάσει τις πολλές δοκιμές του τον υποχρεώνει η Ε.Ε., τότε παίρνει τη στάμπα CE και είναι σίγουρη εγγύηση. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές προσεγγίσεις για προστατευτικά. Τα Knox Armasport Plus για παράδειγμα κατασκευάζονται από κυψελωτή δομή ανθεκτική στην κρούση, την οποία συναντάμε μεταξύ στρώσεων αφρώδους υλικού. Μετά από ένα πέσιμο το υλικό θα παραμορφωθεί, αφού απορροφήσει την κρούση, και γι' αυτό πρέπει αν αντικαθίσταται αμέσως. Η πατέντα της Dainese, AluHoneyCombe, για προστασία πλάτης χρησιμοποιεί κι αυτή κυψελωτή δομή για απορρόφηση της κρούσης. Η Dainese διαθέτει, επίσης, τα πιο πρόσφατα προστατευτικά από τιτάνιο για γόνατα και ώμους. Σύμφωνα με την εταιρία, το πιθανότερο μετά από μια πτώση είναι να συρθείς στο δρόμο. Η χαμηλή αντίσταση των προστατευτικών της βοηθά τον αναβάτη να αποφύγει διαστρέμματα λόγω "γατζώματος" του προστατευτικού στο οδόστρωμα. Είναι επίσης θερμομονωτικό, οπότε γλυτώνεις και τα εγκαύματα. Η Hein Gericke από την πλευρά της έχει τα προστατευτικά Hiprotec που είναι αρκετά εύκαμπτα. Ακόμα και μετά από πολλές πτώσεις δε θα επηρεαστούν και θα εξακολουθήσουν να έχουν εντυπωσιακή απόδοση.

Μονωτικά
Σε κάποια είδη θα δείτε ότι αναγράφεται η λέξη "Thinsulate". Πρόκειται για μονωτικό υλικό που χρησιμεύει για να κρατά το κρύο έξω. Όπως αποδεικνύεται και από το όνομα του υλικού, είναι ένα λεπτό στρώμα μονωτικόυ υλικού που συχνά τοποθετείται μεταξύ της εξωτερικής επένδυσης και της φόδρας. Παγιδεύει αέρα μεταξύ συμπιεσμένων ινών και έτσι δυσκολεύει τη μετάδοση της θερμότητας. Κάθε εταιρία έχει τη δική της πατέντα. Η Dainese π.χ χρησιμοποιεί το Micro Valtherm. Ορισμένα τζάκετ έχουν λεπτύ φύλλο αλουμινίου μέσα από τη φόδρα που συχνά συνδιάζονται με ένα λεπτό στρώμα επένδυσης. Ο λόγος που δεν μεταδίδει τη θερμότητα έξω-μέσα είναι ότι το αλουμίνιο αντανακλά τη θερμότητα του σώματος πίσω σ' αυτό. Η Lloyd Lifestyle έχει βγάλει ένα "ευφυές" υλικό, το Comfortemp, που το χρησιμοποιεί στις διαστημικές στολές η NASA. Διατηρεί τη θερμοκρασία του σώματος και γίνεται πιο πυκνό, αν πέσει η θερμοκρασία. Αυτό επιτυγχάνεται με τη διασολή μικρών σωματιδίων. Στη ζέστη τα σωματίδια συστέλλονται και η πλέξη ανοίγει, αφήνοντας τη θερμότητα του σώματος να μεταδοθεί προς το περιβάλλον. Χρησιμοποιείται επίσης σε φόδρες κρανών και σε σύνολα.


πηγη:2 Τροχοί

Φωτογραφίζοντας το παρελθόν !

Η εφεύρεση της φωτογραφίας έδωσε στον άνθρωπο τη δυνατότατα να «αιχμαλωτίσει» το χρόνο, καταγράφοντας στιγμές του παρελθόντος. Στην εξέλιξη ακολούθησαν ο κινηματογράφος και το βίντεο για να καταγράψουν ένα «κινούμενο παρελθόν»… Δεν θα ήταν όμως εκπληκτικό να μπορούσατε να γυρίσετε πίσω στο χρόνο και να αποθανατίσετε το παρελθόν; Θα ήταν όντως καταπληκτικό, αλλά ίσως να είναι και εφικτό, αν είναι αλήθεια τα όσα λέει ο Ρώσος ερευνητής Henry Silanov, ο οποίος ισχυρίζεται ότι έχει κατασκευάσει μια φωτογραφική «μηχανή του χρόνου» που φωτογραφίζει το παρελθόν !!!

Ο Silanov από το Voronezh της Ρωσίας είναι γνωστός ερευνητής του αγνώστου και των μυστηρίων τόσο στη χώρα του όσο και στο εξωτερικό. Η κύρια ασχολία του τα τελευταία χρόνια υπήρξε η καταγραφή και έρευνα περιπτώσεων εμφάνισης UFO και εξωγήινων όντων.

Στο παρελθόν – γύρω στο 1985 - ο Silanov είχε μελετήσει τη σχέση εμφάνισης UFO και ηλεκτρομαγνητικών φαινομένων φτάνοντας σε εντυπωσιακές ανακαλύψεις. Έχει τραβήξει πολλές φωτογραφίες ιπτάμενων δίσκων, σχηματισμών πλάσματος ακόμα και εξωγήινων όντων. Μάλιστα περιγράφει ότι βρέθηκε μπροστά σε μια φωτεινή φιγούρα ύψους 2,5 μέτρων που τον πλησίασε και χάθηκε στον αέρα. Επιπλέον μελετώντας την συχνότητα εμφάνισης ιπτάμενων δίσκων, κατάφερε να εντοπίσει τοποθεσίες στις οποίες σύχναζαν τα UFO, μην ξέροντας όμως που οφείλεται αυτή η προτίμησή τους.

Τελικά ο Silanov έλυσε όπως ισχυρίζεται το μυστήριο αυτό το 1990, φωτογραφίζοντας τα μέρη αυτά με μια ειδικά κατασκευασμένη φωτογραφική μηχανή. Με αυτήν κατάφερε να αποτυπώσει φιγούρες «φλογερών» και φωτεινών όντων σε μέρη που ο ίδιος θεωρεί ότι αποτελούν κανάλια ενέργειας της Γης, στα οποία συχνάζουν οι εξωγήινοι με τα σκάφη τους για να αντλούν ενέργεια απ’ το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο της Γης.

Όμως η κορυφαία στιγμή της καριέρας του Ρώσου ερευνητή ήταν όταν καταφέρει να αποτυπώσει σε ένα ειδικό φιλμ τη «μνήμη ενός τοπίου» φωτογραφίζοντας στιγμές από το παρελθόν που έλαβαν χώρα σε κάποιον συγκεκριμένο χώρο.

Όπως συμβαίνει και στο παραψυχολογικό φαινόμενο που συνήθως ονομάζεται «τηλεμετρία», ο Silanov πιστεύει ότι η φύση καταγράφει ό,τι συμβαίνει γύρω μας, λειτουργώντας σαν ένα «διαχρονικό φιλμ». Η ειδική φωτογραφική μηχανή με την οποία ισχυρίζεται ότι κατέγραψε το παρελθόν, συλλαμβάνει υπεριώδη ακτινοβολία. Ο φακός της κάμερας είναι από καθαρό χαλαζία που επιτρέπει να διέλθει από μέσα του η υπεριώδης ακτινοβολία.

Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά: ο Silanov έχει φωτογραφήσει μια σκηνή του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, μια σκηνή με δυο πολεμιστές που κρατάνε ασπίδες αλλά και – απ’ τα βάθη του χρόνου – ένα μαμούθ της παλαιολιθικής εποχής.

Τα εκπληκτικά συμβάντα όμως συνεχίστηκαν όταν στο ειδικό φωτογραφικό φιλμ του Silanov αποτυπώθηκαν εικόνες που θύμιζαν την «Sistine Madonna» του Ραφαήλ ή την εικόνα του ίδιου του Δημιουργού, όπως πιστεύουν κάποιοι ερευνητές, αγγίζοντας έτσι τα όρια του θαύματος. Το ίδιο φαινόμενο οι ουφολόγοι το ερμηνεύουν σαν προσπάθεια εξωγήινων οντοτήτων να επικοινωνήσουν με τους ανθρώπους. “Είναι σαν να θέλει το Σύμπαν να επικοινωνήσει μαζί μας” λέει ο Silanov.

Η δουλειά του Silanov δεν έχει εκτιμηθεί στην πατρίδα του. Υπάρχουν όμως προτάσεις απ’ το εξωτερικό ! Κάποιοι Ισραηλινοί τον έχουν καλέσει να φωτογραφίσει τους Αγίους Τόπους (ή καλύτερα το παρελθόν τους), ενώ έχει κλιθεί και να δώσει διαλέξεις και στις Η.Π.Α. Ο ίδιος δεν έχει ανταποκριθεί προς το παρόν, επειδή όπως λέει έχει... οικονομικά προβλήματα

ΤΕΡΡΑΡΙΟ ΕΝΑΣ ΜΙΚΡΟΣ ΓΥΑΛΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣΤο τερράριο (terrarium) είναι ένας κήπος μέσα σε γυαλί. Η λέξη προήλθε από το λατινικό terra (γη) και την κατάληξη arium από παράφραση της λέξης aquarium (ενυδρείο) αφού ο γυάλινος κόσμος είναι βασική προϋπόθεση και για τα δύο αυτά τεχνητά οικοσυστήματα. Η τεχνική της δημιουργίας ενός τέτοιου κήπου είναι αρκετά παλιά και ήταν δημοφιλής την Βικτωριανή εποχή. Στις μέρες μας είναι επίσης δημοφιλής μεταξύ των φίλων των λουλουδιών και των φυτών. Σε ένα τερράριο μπορείτε να δημιουργήστε τεχνητά όλων των ειδών τα άγρια τοπία από ένα δάσος μέχρι μια έρημο ή μια τροπική ζούγκλα. Μπορείτε να είστε πιο προχωρημένοι να προσθέσετε νερό, έντομα ή μικρά ζώα και να κάνετε ένα vivarium.

Το να δημιουργήσετε ένα τερράριο είναι μια ενδιαφέρουσα και εκπαιδευτική ασχολία γιατί αναπαριστά ξεκάθαρα πως εργάζεται ένα οικοσύστημα. Κάθε τερράριο είναι ένα κλειστό οικοσύστημα όπως ο πλανήτης μας αλλά σε μικρότερη κλίμακα. Μέσα από τα γυάλινα τοιχώματα πολλές διαφορετικές διαδικασίες συντελούνται και αλληλεπιδρούν. Η φωτοσύνθεση, η αναπνοή και ο κύκλος του νερού.

Ένα κλειστό περιβάλλον σαν κι αυτό μας βοηθά να κατανοήσουμε καλύτερα τι αντίκτυπο υπάρχει μεταξύ των ζωντανών οργανισμών και του περιβάλλοντος. Με την βοήθεια της ηλιακής ενέργειας και με την φωτοσύνθεση τα φυτά παράγουν το φαγητό τους. Το νερό στο τερράριο ανακυκλώνεται περνώντας από την υγρή μορφή στην αέρια και επιστρέφοντας πάλι, καθώς η υγρασία του αέρα έρχεται σε επαφή με τα γυάλινα τοιχώματα και επιστρέφει στο χώμα καθώς απορροφάται από τις ρίζες των φυτών.

Το να καλλιεργείς φυτά μέσα σε γυαλί ή σε ένα τερράριο είναι ίσως η πιο σωστή μέθοδος καλλιέργειας σε εσωτερικό χώρο, αν λάβουμε υπόψη τον ξηρή ατμόσφαιρα που υπάρχει στα σπίτια μας. Με αυτήν την μέθοδο δίνουμε ένα πιο υγρό περιβάλλον στα φυτά και έχουμε την δυνατότητα να καλλιεργήσουμε πιο απαιτητικά είδη φυτών. Επιπλέον τα τερράρια μπορεί να είναι πολύ διακοσμητικά και είναι ένα καλό δώρο για ανθρώπους που έχουν αλλεργίες στη γύρη των φυτών.

Επιλογή δοχείου

Η αυθεντικότητα ενός τερράριου εξαρτάται από τον τύπο του δοχείου που θα χρησιμοποιήσετε, τα φυτά που θα διαλέξετε και τον τρόπο που θα τα συνθέσετε. Οποιοδήποτε γυάλινο δοχείο μπορεί να παρουσιαστεί σαν τερράριο, με την κατάλληλη μεταμόρφωση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα βάζο μαρμελάδας, μια γυάλα ψαριών ή ένα παλιό ενυδρείο, μια νταμιτζάνα ή ένα μεγάλο μπουκάλι. Εναλλακτικά υπάρχουν στο εμπόριο έτοιμες κατασκευές ειδικά για τερράρια φτιαγμένες με γυαλί και μέταλλο ή γυαλί και πλαστικό οι οποίες είναι ιδιαίτερα κομψές.

Υλικά

Δεν χρειάζεστε πολλά για να στήσετε ένα τερράριο. Ψιλό χαλικάκι ή χοντρή άμμος ή περλίτης, για αποστράγγιση, καρβουνόσκονη, και ένα φυτόχωμα πλούσιο σε οργανικά και με μεγάλη ποσότητα τύρφης είναι αρκετά. Αν θέλετε μπορείτε για διακοσμητικούς λόγους να καλύψετε την επιφάνεια του χώματος με φλούδες δέντρων, βρύα και χρωματιστές πέτρες.

Προπαρασκευή

Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα δοχείο με φαρδύ λαιμό τόσο ώστε να χωράει άνετα το χέρι σας. Πλύνετε καλά το δοχείο και στεγνώστε το ώστε να αποφύγετε τα μικρόβια. Χρησιμοποιήστε ένα κομμάτι χαρτόνι σαν χωνί για να χύσετε στο δοχείο τα διάφορα υλικά χωρίς να λερώσετε τα τοιχώματα του δοχείου.

Από την στιγμή που ένα δοχείο χρησιμοποιείται σαν τερράριο δεν έχει τρύπες για αποστράγγιση, γι' αυτό είναι απαραίτητο να στρώσουμε τον πάτο του με υλικό αποστράγγισης ώστε να μην μένει νερό στο χώμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χαλίκι, άμμο ή περλίτη σε ένα επίπεδο ύψους 1.5 με 4 εκατοστά ανάλογα με μέγεθος του δοχείου σας.

Από την στιγμή που ένα τερράριο είναι ένα κλειστό υγρό περιβάλλον θα χρειαστεί να προσθέσετε καρβουνόσκονη για να εξαλείψετε τις δυσάρεστες μυρωδιές. Απλώστε πάνω από το υλικό αποστράγγισης καρβουνόσκονη σε ένα επίπεδο ύψους ενός εκατοστού.

Μπορείτε να απλώσετε ένα κομμάτι πλαστικό (π.χ. σακούλα) πάνω από το χαλίκι και την καρβουνόσκονη χωρίς όμως οι άκρες του να εφάπτονται με τα τοιχώματα του δοχείου. Αυτό θα βοηθήσει στην αποστράγγιση του νερού χωρίς το χώμα να γλιστρά προς το χαλίκι.

Μετά προσθέστε αρκετό χώμα στο οποίο θα ριζώσουν τα φυτά. Χρησιμοποιήστε το ανάλογο τύπο χώματος για κάθε περίσταση. Για παράδειγμα σε φυτά της ερήμου (κάκτοι κλπ) χρησιμοποιήστε αμμώδες χώμα. Για τα τροπικά φυτά ένα μείγμα τύρφης με περλίτη θα ήταν το πιο κατάλληλο.

Υπάρχει ακόμα ένας εμπειρικός κανόνας που θα πρέπει να έχετε υπόψη σας. Τα βασικά υλικά (αποστράγγιση-χώμα) δεν θα πρέπει να καλύπτουν όγκο μεγαλύτερο από ένα τρίτο μέχρι το μισό του όγκου του δοχείου ανάλογα με το μέγεθος και το σχήμα του. Ο υπόλοιπος χώρος πρέπει να μείνει ελεύθερος για τα φυτά.

Φύτεμα

Ταιριάξτε τα φυτά σύμφωνα με το μέγεθός τους και με τις συνήθειες ανάπτυξής τους. Αν το τερράριο φαίνεται μόνο από την μια πλευρά βάλτε τα μεγαλύτερα φυτά από πίσω. Αν το τερράριο θα φαίνεται από όλες τις πλευρές βάλτε τα μεγαλύτερα φυτά στη μέση.

Προσέξτε μην παραγεμίζετε το τερράριο με φυτά. Τα φυτά θέλουν χώρο για να αναπτυχθούν. Σιγουρευτείτε ότι αφήνεται αρκετό διάστημα ανάμεσά τους. Τότε μπορείτε να προσθέσετε κάποια επιφανειακά διακοσμητικά όπως πέτρες, βρύα, φλούδες από δέντρα και άμμο. Στο τέλος ποτίστε ελαφρά μέχρι το χώμα να υγρανθεί ομαλά αλλά να μην είναι εντελώς μουσκεμένο.

Επιλογή φυτών

Τα καλύτερα φυτά για τερράρια είναι τα μικρά και αργής ανάπτυξης. Γενικά είναι καλύτερο να διαλέγετε αυτά τα φυτά που ταιριάζουν μεταξύ τους σε συνθήκες θερμοκρασίας, υγρασίας και φωτισμού. Για παράδειγμα η υψηλή υγρασία σε ένα σφραγιστό τερράριο ευνοεί τις φτέρες, τα βρύα και τα εντομοφάγα φυτά. Από την άλλη πλευρά οι κάκτοι και τα παχύφυτα απαιτούν ξηρό περιβάλλον και θα ανθίσουν καλύτερα σε ένα δοχείο που μένει πάντα ανοιχτό. Τελικά μπορείτε να ρυθμίσετε τα επίπεδα υγρασίας στο τερράριο ανοίγοντας και κλείνοντας περιοδικά το καπάκι ανάλογα με τον τύπο των φυτών.
Χαμηλός φωτισμός Βοράς Μέτριος φωτισμός Ανατολή Έντονος φωτισμός Νότος και Δύση
Αγλαόνημα () Αδίαντο (φτ) Γκλοξίνια (α)
Αουκούμπα (φ) Ανθούριο (φ-α) Γκεσνέρια (α)
Δράκαιναι (φ) Ασπλένιο (φτ) Διωναία (σ)
Ευώνυμο (φ) Γκολθέρια (ε) Επίσκια (α)
Καλαθέα (φ) Καλάντιο (φ) Ιρεσίνη (φ)
Πιλέα (φ) Κλαδόνια (λ) Κάκτοι - Παχύφυτα (φ)
Πόθος(φ) Κισσός (ε) Μπιγκόνια (α)
Σανσεβέρια (φ) Μαράντα (φ) Οξαλίς (α)
Σπαθίφυλλο (φ-α) Πολυπόδιο (φτ) Σαιντπώλια (α)
Συγκόνιο (φ) Σαρρακένια (σ) Σαρρακένια (σ)
Φιλόδεντρο (φ) Σελαγκινέλλα (ε) Στρεπτόκαρπος (α)
Χαμαιδώραια (φ) Σφάγνο (λ) Τριφύλλι (α)

Σημείωση: φ: φυλλώματα, φτ: φτέρες, λ:λειχήνες, σ: σαρκοφάγα, α: ανθοφόρα, ε: εδαφοκαλυπτικά

Συντήρηση

Προσέξτε να μην παραποτίζετε το τεράριο γιατί μπορεί να προκαλέσετε σάπισμα στις ρίζες των φυτών και να τα καταστρέψετε. Ποτίζετε αραιά ιδιαίτερα σε κλειστά δοχεία. Αν έχετε εντομοφάγα φυτά ή βρύα και λειχήνες είναι καλό να τα ποτίζετε με αποσταγμένο νερό γιατί είναι πολύ ευαίσθητα στην ρύπανση.

Σε ένα εντελώς κλειστό τερράριο μπορεί μερικές φορές η υγρασία να θολώσει τα γυάλινα τοιχώματα. Αν αυτό συμβεί ανοίξτε το καπάκι και αφήστε το τερράριο να αεριστεί για λίγο. Λιπαίνετε μια φορά τον μήνα για να έχετε υγιή φυτά την περίοδο της ανάπτυξης από τον Απρίλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο. Χρησιμοποιείστε ένα αραιωμένο οργανικό λίπασμα. Τα χημικά λιπάσματα μπορεί να προξενήσουν την συσσώρευση αλάτων.

Θυμηθείτε να φροντίζετε τα φυτά σας συχνά αφαιρώντας από αυτά τα μαραμένα φύλλα και κλαδιά πριν αρχίζουν να σαπίζουν. Μπορεί να χρειαστεί να αραιώσετε κάποια εδαφοκαλυπτικά φυτά αν αυτά αρχίζουν να απλώνονται υπερβολικά.

Και τέλος μην τοποθετείτε το τερράριο σε θέση που δέχεται άμεσο ηλιακό φως, γιατί οι κάθετες ακτίνες του ήλιου μπορούν να προκαλέσουν εγκαύματα στα φύλλα των φυτών σας μέσα από το γυαλί

ΑΒΡΑΚΑΔΑΒΡΑ - abrakatabraΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ ΦΑΙΝΌΜΕΝΑ (ΠΑΡΑΨΥΧΟΛΟΓΙΑ-ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟΣ-

Μαγική λέξη , που τη χρησιμοποιούσαν ως ξόρκι οι οπαδοί της αίρεσης των γνωστικών, οι οποίοι κατά τον 2o αι. μ.Χ. ισχυρίζονταν ότι κατείχαν την απόλυτη γνώση των θείων πραγμάτων. Ορισμένοι μελετητές υποστηρίζουν ότι η λέξη α. δεν έχει κανένα νόημα και προέρχεται από εβραϊκή φράση που σημαίνει «δίνω την ευλογία». Στα φυλαχτά η λέξη επαναλαμβανόταν με τρόπο που να σχηματίζει ισόπλευρο τρίγωνο, που κι αυτό θεωρούσαν ότι έχει μαγικές ιδιότητες. Η πρώτη γραμμή, που αποτελούσε τη βάση του σχήματος, αποτελούταν από τη λέξη γραμμένη ολόκληρη, ενώ οι επόμενες βαθμιαία μίκραιναν κατά ένα γράμμα· η τελευταία, που ήταν και κορυφή του τριγώνου, περιείχε μόνο το αρχικό «α». Η λέξη oλόκληρη μπορούσε να διαβαστεί ακόμα και από κάτω προς τα πάνω, διαγώνια. Σε αυτά τα φυλαχτά αποδιδόταν η δύναμη να αποτρέπουν ή να θεραπεύουν αρρώστιες, ιδιαίτερα τους ελώδεις πυρετούς.
Συγγενική προς την α. είναι και η μαγική λέξη αβράξας.Η ετυμολογία της είναι σκοτεινή, και το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι της απέδιδαν αριθμητική αξία ίση προς το 365, επειδή κάθε ελληνικό γράμμα από το οποίο αποτελείται η λέξη αντιστοιχούσε σε έναν αριθμό και το σύνολο ήταν ακριβώς 365 (α=1, β=2, ρ=100, α=1, ξ=60, α=1, ς=200). Ο γνωστικός Βασιλείδης έδινε το όνομα αβράξας στο κοσμολογικό του σύστημα, που αποτελούταν από 365 ουρανούς. Το όνομα αυτό δόθηκε σε φυλαχτά με χαραγμένη τη λέξη.

Φάε γλυκά, χάσε κιλά

Όταν κάνεις δίαιτα, τα γλυκά είναι πάντα στη λίστα των απαγορευμένων τροφών. Αν τρως όμως ένα γλυκό κάθε μέρα, μπορεί τελικά να σε βοηθήσει να πετύχεις το στόχο σου. Μάθε τον τρόπο.

Πώς θα το κάνεις
Πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό πρέπει να περιέχουν πρωτεΐνη με λίγα λιπαρά, μπόλικα λαχανικά και κυρίως ελαιόλαδο, ενώ το ψωμί ή τα ζυμαρικά πρέπει να είναι ολικής αλέσεως ή αναποφλοίωτα. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να μην ξεχάσεις να καταναλώνεις 3 φρούτα την ημέρα.

Ισορροπία στα λιπαρά
Πολλά γλυκά περιέχουν κυρίως τα βλαβερά κορεσμένα λιπαρά, όπως βούτυρο ή κρέμα γάλακτος. Για αυτόν το λόγο, μες στην ημέρα πρέπει να λαμβάνεις τα υγιεινά λιπαρά, όπως τα μονοακόρεστα από το ελαιόλαδο και τους ξηρούς καρπούς, ή ω-3 από τα ψάρια.

Κόψε τη ζάχαρη από αλλού
Αφού θα τρως το γλυκό σου κάθε μέρα, δεν χρειάζεται να λαμβάνεις ζάχαρη κι από αλλού. Περιόρισε τη ζάχαρη από τον καφέ και το τσάι, προτίμησε αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη και διάλεξε δημητριακά με λίγη ή καθόλου ζάχαρη.

Μόνο ένα γλυκό
Επίτρεψε στον εαυτό σου ένα γλυκό την ημέρα, που να φτάνει τις 300-350 θερμίδες την ημέρα. Είναι αρκετό για να ικανοποιήσεις την ανάγκη για κάτι γλυκό, αλλά όχι τόσο πολύ που να σου χαλάσει τη δίαιτα. Βέβαια, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κόψεις από αλλού 300 θερμίδες.

Γλυκά των 300 θερμίδων
1 μέτριο κομμάτι τσιζκέικ.
1 μέτριο κομμάτι κέικ με γλάσο.
1 μέτριο κομμάτι μηλόπιτα.
1/2 φλιτζάνι παγωτό.
2 μεγάλα μπισκότα με σοκολάτα

Ο πρώτος έξυπνος πυροσβεστήρας

fine-intelligent-fire-extinguisher1.jpg

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε τα έξυπνα ρομπότ, τους έξυπνους υπολογιστές, ακόμα και τις έξυπνες βόμβες. Όταν όμως σας λέει κάποιος ότι υπάρχει και έξυπνος πυροσβεστήρας, τι καταλαβαίνετε;

Η ιστορία έχει ως εξής: ένας ταλαίπωρος σχεδιαστής είδε το σπίτι του να καταστρέφεται από τη φωτιά και αποφάσισε να κάνει κάτι για να σώσει τον υπόλοιπο κόσμο. Το σκεπτικό του ήταν ότι ο τυπικός πυροσβεστήρας είναι ουσιαστικά άχρηστος αν δεν υπάρχει κάποιος για να τον χρησιμοποιήσει. Οπότε, η λύση είναι ένας πυροσβεστήρας που αυτενεργεί.

Ιδού, λοιπόν, ο FINE (First INtelligent Extinguisher). Όχι μόνο ειδοποιεί την πυροσβεστική (!) όταν αντιληφθεί φωτιά, αλλά σπεύδει και στη διακεκαυμένη ζώνη για να αποκαταστήσει την τάξη. Το video που ακολουθεί τα λέει όλα...

Πηγή: tuvie

Τολμηρές ερωτικές σκέψεις


Οι ερωτικές φαντασιώσεις πολλών ανθρώπων δεν είναι πάντα ευχάριστες.

Σας έχει τύχει να φοβηθείτε όταν οι σεξουαλικές σας φαντασιώσεις γίνονται βίαιες; Μην ανησυχείτε. Οι περισσότερες μελέτες σχετικά με τα άγρια σεξουαλικά βίτσια θεωρούν ότι οι τολμηρές σεξουαλικές σκέψεις είναι συνήθως ευπρόσδεκτα ερεθίσματα που ανάβουν το ερωτικό πάθος και σπάνια ενοχλητικά που το σβήνουν. Όμως, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι μια φαντασίωση μπορεί να υποδηλώνει πολλά πράγματα και εξαρτάται από το πότε την έχεις και μπορεί να εμπεριέχει ταυτόχρονα θετικά και αρνητικά στοιχεία.

Για παράδειγμα, μπορεί να φαντασιώνεσαι ότι κάνεις σεξ σε εξωτερικό χώρο που μπορεί να είναι ερεθιστικό, αλλά να το κάνεις με τον καθηγητή των μαθηματικών σου... που μάλλον είναι απωθητικό.

Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι οι ενοχλητικές σεξουαλικές σκέψεις σχετίζονται με ιδεοληπτική, ψυχαναγκαστική συμπεριφορά και ότι οι βίαιες φαντασιώσεις μπορεί να οδηγήσουν σε καταναγκαστικές σεξουαλικές συμπεριφορές. Οι ενοχλητικές σεξουαλικές σκέψεις συμβαίνουν σε πολλούς ανθρώπους. Άρα, ενώ η σκλαβιά είναι οδυνηρή, το να τη σκέφτεσαι δεν έχει βλάψει κανέναν!
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory