Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τρίτη, 25 Μαΐου 2010

SEXY AND HOT .... μελαχρινό και εξωτικό


Ολόκληρη η gallery στην Agenda του Rc-Cafe

Μια τρομακτική πραγματικότητα – Πως είναι χτισμένο το παγκόσμιο σύστημα δουλείας. Έτσι μόνο θα είμαστε καλοί σκλάβοι

Πολίτης της Μπανανίας

Ινδιάνικη αστρολογία

Η έλξη και η γοητεία που ασκούν οι πρώτοι κάτοικοι της αμερικάνικης ηπείρου προς όλους εμάς τους «πολιτισμένους» λαούς είναι έντονη τα τελευταία χρόνια. Οι λόγοι είναι πολλοί αλλά ως κυριότερο θα μπορούσαμε να αναφέρουμε το αδιέξοδο των σύγχρονων πολιτισμών μας σε σχέση με το χάσιμο της επαφής του ανθρώπου με τη φύση και την καταστροφή που έχει προκαλέσει σ’ αυτήν, λόγω ακριβώς της απομάκρυνσης του από κάθε τι φυσικό.

Οι Ινδιάνοι αντίθετα διακρίθηκαν για την αγάπη τους στη Μητέρα-Φύση, για την ένωσή τους με κάθε δημιούργημά της και για το σεβασμό σε κάθε ζωντανό οργανισμό. Για τους Ινδιάνους η Γη είναι ζωντανή. Οι πέτρες, τα δέντρα, τα σύννεφα και όλα όσα μας περιβάλλουν είναι πλάσματα που ανήκουν στην ίδια Μεγάλη οικογένεια και αξίζουν τη προσοχή και την φροντίδα του.

Βέβαια χρησιμοποιώντας τον όρο «Ινδιάνοι», αναφερόμαστε σε περισσότερες από 300 φυλές όταν οι Ευρωπαίοι ανακάλυψαν την αμερικάνικη ήπειρο, που η καθεμιά είχε δικά της ήθη και έθιμα, ασχολίες, γλώσσα και θρησκευτικές αντιλήψεις. Παρόλα αυτά υπήρχε μια στενή συγγένεια μεταξύ τους σε σχέση με την εικόνα του κόσμου που είχαν σχηματίσει και με τη θέση του ανθρώπου που ζει και αναπτύσσεται ανάμεσα σε δύο μεγάλες δυνάμεις, τη γη και τον Ουρανό, τη Μητέρα και τον Πατέρα.

Ένα από τα προβλήματα που συναντάμε στη μελέτη αυτών των λαών, είναι η έλλειψη γραπτών πληροφοριών. Μύθοι, παραδόσεις, τελετουργίες και γνώσεις περνούσαν μέσω του προφορικού λόγου από γενιά σε γενιά. Έτσι όλα τα στοιχεία που διαθέτουμε είναι αυτή η προφορική παράδοση, που τα τελευταία χρόνια έχει αποτυπωθεί σε πάρα πολλά βιβλία, γραμμένα από δυτικούς ερευνητές αλλά και από τους ίδιους τους Ινδιάνους.

Κοσμογονικοί μύθοι, διηγήσεις για την προέλευση του ανθρώπου αλλά και καθημερινές συνήθειες, είναι στη διάθεσή μας για να μπορέσουμε να προσεγγίσουμε αυτούς τους λαούς, που χωρίς να έχουν αναπτύξει μεγάλους πολιτισμούς, δίνουν τη δική τους οπτική, που είναι ένα απόσταγμα λαϊκής σοφίας, εντιμότητας και ειλικρινείας, απλότητας και μεγαλείου ταυτόχρονα.

Ο Ινδιάνικος χρόνος και αστρολογικές απόψεις.

Σε σχέση με τη διάσταση χρόνος υπήρχαν διάφοροι τρόποι μέτρησης - ημερολόγιο - όπως η εναλλαγή των εποχών και η ανάπτυξη των σπαρτών, οι αλλαγές της σελήνης ή οι συνήθεις ζώων και πουλιών. Όμως οι περισσότερες φυλές αντιστοιχούσαν δώδεκα φεγγάρια στο έτος, δηλαδή δώδεκα σεληνιακούς μήνες και με τη συμπλήρωση της χάσης τριάντα φεγγαριών πρόσθεταν ένα ακόμη που το ονόμαζαν «χαμένο φεγγάρι». Σε κάθε μήνα έδιναν και από ένα όνομα.

Το έτος άρχιζε με το πρώτο φεγγάρι μετά την εαρινή ισημερία και τα αντίστοιχα ονόματά τους ήταν:

* Μάρτιος Φεγγάρι των Ανθισμένων Δέντρων (Κριός)
* Απρίλιος Φεγγάρι της Επιστροφής των Βατράχων (Ταύρος)
* Μάιος Φεγγάρι της Σποράς του Καλαμποκιού (Δίδυμοι)
* Ιούνιος Φεγγάρι του Δυνατού Ήλιου (Καρκίνος)
* Ιούλιος Φεγγάρι των Ώριμων Μούρων (Λέων)
* Αύγουστος Φεγγάρι του Θερισμού (Παρθένος)
* Σεπτέμβριος Φεγγάρι του Πετάγματος της Πάπιας (Ζυγός)
* Οκτώβριος Φεγγάρι της Παγωνιάς (Σκορπιός)
* Νοέμβριος Φεγγάρι των μακριών Πάγων (Τοξότης)
* Δεκέμβριος Φεγγάρι της Αναζωογόνησης της Γης (Αιγόκερως)
* Ιανουάριος Φεγγάρι της Ανάπαυσης και του Εξαγνισμού (Υδροχόος)
* Φεβρουάριος Φεγγάρι των Μεγάλων Ανέμων (Ιχθύς)


Αυτά τα δώδεκα φεγγάρια αντιστοιχούν κατά κάποιο τρόπο με τους δώδεκα αστερισμούς - ζώδια που συναντάμε στους περισσότερους πολιτισμούς. Τα τέσσερα στοιχεία - Γη, Νερό, Αέρας, Φωτιά αντιστοιχούν με τις Στοιχειακές Ομάδες της Χελώνας, του Βάτραχου, της Πεταλούδας και του Πουλιού του Κεραυνού. Επίσης σε σχέση με της τέσσερις κατευθύνσεις του χώρου που είχαν ιδιαίτερη και ιερή σημασία για τους Ινδιάνους, υπήρχαν τέσσερα Πνεύματα-Φύλακες αυτών.

Ένας παλιός μύθος μας μιλάει για την εποχή που τα ζώα μιλούσαν ακόμα μεταξύ τους και με τους ανθρώπους, και οι πνευματικοί δάσκαλοι ζούσαν ανάμεσα στους ανθρώπους. Τότε τα τέσσερα ισχυρότερα ζώα ήρθαν σε διαφωνία μεταξύ τους για το ποιο ήταν καλύτερο και άξιζε να γίνει αρχηγός των ζώων. Ήταν η αρκούδα, ο βίσονας, ο αετός και το γεράκι. Αφού δεν μπορούσαν να καταλήξουν σε κάποια απόφαση, εμφανίστηκε ο Μουτζεκιβίς, το Πνεύμα Φύλακας της Δύσης. Ήταν σταλμένος από ένα Μεγάλο Πνεύμα για να παρέμβει στο συμβούλιο των ζώων για να δώσει λύση στη διαφωνία και να υπάρξει ειρήνη στη γη. Έτσι καθένα από αυτά τα ζώα συγχώνευσε τη δύναμή του με τη δύναμη μιας από τις τέσσερις κατευθύνσεις. Τους μίλησε με τα ακόλουθα λόγια:

«Αρκούδα, εσύ θα συγχωνευτείς με μένα, με τη Δύση, γιατί όπως και γω, είσαι δυνατή και σκέφτεσαι πολύ πριν μιλήσεις. Όταν υπηρετείς μαζί μου, το δέρμα σου θα είναι μαύρο, σαν τη νύχτα, με ασημένιες τρίχες προς τιμή των αστέρων. Θα είσαι πρόεδρος στο συμβούλιο των ζώων όπως εγώ προεδρεύω στο συμβούλιο των ανέμων.

Βίσονα, εσύ θα συγχωνευτείς με τη δύναμη της Βαμπούζ, του Βορρά, γιατί μοιράζεις τις ιδιότητες της ανανέωσης και της αγνότητας. Όταν θα υπηρετείς με τη Βαμπούζ, το δέρμα σου θα είναι λευκό, το χρώμα του χιονιού.

Αετέ, θα συγχωνευτείς με τη δύναμη της Βαμπούν, της Ανατολής. Με το διαυγές σου όραμα θα βοηθάς στην αφύπνιση, στη σοφία και στη φώτιση. Όταν θα υπηρετείς μαζί της θα έχεις χρυσαφένια φτερά, στο χρώμα της αυγής.

Κογιότ, θα συγχωνευτείς με τη δύναμη του Νότου, του Σονοντέζε. Με την ικανότητα να επιβιώνεις και να διδάσκεις, θα βοηθάς στην ανάπτυξη και στη πίστη στη ζωή. Όταν υπηρετείς μαζί του, το δέρμα σου θα έχει το χρώμα που δημιουργεί ο μεσημεριάτικος ήλιος όταν πέφτει στη γόνιμη γη».

Έτσι κάθε ζώο μπήκε στην υπηρεσία των Πνευμάτων των τεσσάρων κατευθύνσεων, αποκτώντας συγκεκριμένες δυνάμεις και ενέργειες.

Η δύναμη του Βορρά, της Βαμπούζ, είναι η δύναμη της κάθαρσης και της ανανέωσης. Εποχή του είναι ο χειμώνας όπου η γη πέφτει σε ένα είδος «θανάτου» ή φαινομενικού ύπνου. Η περίοδος του 24ώρου που αντιστοιχεί στη Βαμπούζ είναι η νύχτα και στην ανθρώπινη ζωή σχετίζεται με τα γηρατειά, όπου τα μαλλιά γίνονται άσπρα, το σώμα βαδίζει αργά αλλά οι σκέψεις είναι πιο καθαρές - από γήινες γίνονται πνευματικές.

Η δύναμη της Βαμπούζ είναι μια παράδοξη δύναμη. Είναι η καινούργια ζωή καλυμμένη με το πέπλο του θανάτου, η γρήγορη ανάπτυξη καλυμμένη με το πέπλο της ηρεμίας. Για τους ανθρώπους η περίοδος αυτή, είναι περίοδος δοκιμασίας αλλά και εσωτερικής εξερεύνησης και ανάπτυξης, καθώς οι εξωτερικές δραστηριότητες κοπάζουν.

Το ζώο που συνδέεται με τη Βαμπούζ είναι ο Λευκός Βίσονας, ένα ζώο που είχε πολύ μεγάλη σημασία για τους Ινδιάνους αφού τους προσέφερε τροφή αλλά και κατοικία, ρουχισμό και γενικά ό,τι χρειαζόταν για την επιβίωσή τους. Αντιπροσώπευε το πνεύμα που θυσίαζε εντελώς τον εαυτό του και την ουσία. Το λευκό είναι το χρώμα της ισορροπίας , της αγνότητας και της ανανέωσης της ζωής.

Τα φεγγάρια του Βορρά είναι: της Αναζωογόνησης της Ζωής, της Ανάπαυσης και του Εξαγνισμού και των Μεγάλων Ανέμων. Τα άτομα που έχουν γεννηθεί σ’ αυτά τα φεγγάρια χρειάζονται να πάρουν τα μαθήματα της υπομονής, της κάθαρσης και της ανανέωσης. Έχουν την ικανότητα να κατανοούν τους εσωτερικούς κόσμους και να μαθαίνουν πώς να χρησιμοποιούν τις δυνάμεις που χαρίζουν αυτοί οι κόσμοι. Κατανοούν βαθιά τη δύναμη της ανανέωσης, αλλά πρέπει να είναι πάντα καθαροί για να μπορούν να το κάνουν.

Η δύναμη της Βαμπούν, της Ανατολής, είναι αυτή της φώτισης και της σοφίας. Η εποχή της είναι η άνοιξη, όταν η γη αφυπνίζεται από τον ύπνο του χειμώνα και γεννιέται η νέα ζωή που έχει κυοφορηθεί μέσα στη μήτρα της γης. Αντιστοιχεί στο πρωί, την ώρα που η ζωή ξυπνάει από τον ύπνο της νύχτας. Στην ανθρώπινη ζωή η περίοδος της Βαμπούν είναι η παιδική ηλικία, η περίοδος γνώσης των πραγμάτων, όταν οι νέοι είναι σε θέση να φωτίσουν άλλους με την αγνότητα των ενεργειών τους.

Η δύναμη της Βαμπούν είναι καθαρή. Είναι η δύναμη της φώτισης που έρχεται όταν μάθουμε τη σωστή θέση μας στο σύμπαν και την ενότητα μας με αυτό. Είναι η δύναμη των πρώτων ακτινών του ήλιου που έρχονται από τον ορίζοντα και φέρουν τη ζωή.

Το ζώο που συνδέεται με την Ανατολή είναι ο Αετός, που πετάει πιο ψηλά απ’ όλα τα πουλιά. Γι’ αυτό το λόγο σχετίζεται με το πνευματικό στοιχείο. Τα χρώματα της Βαμπούν είναι το κόκκινο και το χρυσό του ανατέλλοντος ηλίου. Το κόκκινο είναι το χρώμα της ζωτικής ενέργειας και το χρυσό της φώτισης, της σοφίας και του φωτός.

Τα φεγγάρια της Ανατολής είναι:
των Ανθισμένων Δέντρων, της Επιστροφής των Βατράχων και της Σποράς του Καλαμποκιού. Τα άτομα που ανήκουν σ’ αυτά τα φεγγάρια αντιπροσωπεύουν τη ζωογόνο ενέργεια της άνοιξης, που κάνει θαύματα πάνω στην επιφάνεια της γης. Χρησιμοποιούν τις δυνάμεις τους για να δημιουργούν στη γη και όχι σε ανώτερες περιοχές. Η γη είναι ο κατάλληλος τόπος εργασίας τους και η ενέργειά τους είναι αναγκαία για να επιφέρουν αλλαγές σε αυτή.

Όμως έχουν την ικανότητα με ένα φυσικό και διαισθητικό τρόπο να φτάνουν σε ανώτερα επίπεδα συνείδησης, έχουν τη σοφία και τη δυνατότητα να φωτιστούν και να φωτίσουν τα άτομα με τα οποία έρχονται σε επαφή.Οφείλουν να μάθουν να ελέγχουν τη ζωτική τους ενέργεια ώστε να μην πνίγει τους ίδιους και τα άτομα που τους περιβάλλουν.

Η δύναμη του Σονοντέζε, του Πνεύματος Φύλακα του Νότου, είναι αυτή της ανάπτυξης και της πεποίθησης. Η εποχή του είναι το καλοκαίρι, όταν όλα στη γη αναπτύσσονται γρήγορα και ωριμάζουν. Αντιστοιχεί στο μεσημέρι, όπου η δύναμη του ήλιου είναι στο πιο ψηλό επίπεδό του. Στην ανθρώπινη ηλικία αντιστοιχεί στην περίοδο της ενηλικίωσης, όπου τα εσωτερικά και εξωτερικά σπέρματα της νεότητας αρχίζουν να αναπτύσσονται γρήγορα και ξεκαθαρίζουν οι σκοποί της ζωής.

Η δύναμη του Σονοντέζε δεν είναι παράδοξη όπως της Βαμπούζ, ούτε αυθόρμητη όπως της Βαμπούν.Είναι η δύναμη της γρήγορης ανάπτυξης, που μαθαίνει κανείς να εμπιστεύεται τα αισθήματα και τις διαισθήσεις του.

Το ζώο που συνδέεται με τον Σονοντέζε είναι το Κογιότ. Οι Ινδιάνοι πιστεύουν πως είναι το εξυπνότερο ζώο που αναγκάζει τους ανθρώπους να μάθουν ακόμη κι όταν δεν θέλουν.Το κογιότ του Πνεύματος αυτού έχει κίτρινο δέρμα, σαν τον μεσημεριάτικο ήλιο και είναι διάστικτο με το καφέ της καλοκαιρινής γης.Το χρώμα του είναι το πράσινο των φυτών στην πλήρη τους ανάπτυξη και το κίτρινο του καλοκαιρινού ήλιου. Το πράσινο είναι το χρώμα της ανάπτυξης της πεποίθησης και το κίτρινο της διάνοιας, της δεκτικότητας και της φυσικής σοφίας.

Τα φεγγάρια του Σονοντέζε είναι: το Φεγγάρι του Δυνατού Ήλιου, των Ώριμων Μούρων και το Φεγγάρι του Θερισμού. Τα άτομα που ανήκουν σε αυτά έχουν ικανότητα για γρήγορη ανάπτυξη σε όλα τα επίπεδα. Πρέπει να μάθουν να εμπιστεύονται τη διαίσθησή τους, ενώ ασχολούνται με τις ενέργειες της γης. Η διαίσθηση θα τα βοηθήσει να ωριμάσουν και να ακολουθήσουν τον κατάλληλο δρόμο, όμως πρέπει να χρησιμοποιούν τις δυνάμεις τους χωρίς εγωιστικά κίνητρα επειδή μια τέτοια ενέργεια εμποδίζει την ανάπτυξή τους.

Η δύναμη του Μουτζεκιβίς, του πνεύματος της Δύσης, είναι αυτή της αντοχής και της ενδοσκόπησης. Εποχή του είναι το φθινόπωρο όπου σταματάει η ανάπτυξη του καλοκαιριού και η φύση ετοιμάζεται για την εποχή της ανανέωσης. Αντιστοιχεί με το ηλιοβασίλεμα και το σούρουπο, όπου η δραστηριότητα της ημέρας επιβραδύνεται. Στην ανθρώπινη ζωή είναι η μέση ηλικία, όπου οι άνθρωποι έχουν βρει το δρόμο τους και εργάζονται δυναμικά για να επιτελέσουν το προορισμό τους στη ζωή.

Η δύναμη του Μουτζεκιβίς είναι με το δικό της τρόπο αυθόρμητη. Είναι η δύναμη της αντοχής που πηγάζει από την αυτογνωσία, η δύναμη του πνεύματος που ενσαρκώνεται στη γη.

Το ζώο του Μουτζεκιβίς είναι η Γκρίζα Αρκούδα, το δυνατότερο από τα ζώα. Θεωρείται σαν αρχηγός στο συμβούλιο των ζώων γιατί, παρόλη τη δύναμή της, είναι ευγενική και βαθυστόχαστη στις αποφάσεις που πρέπει να πάρει. Τα χρώματά του είναι οι μπλε αποχρώσεις του μισοσκόταδου, ανακατεμένες με το μαύρο της νύχτας. Το μπλε είναι το χρώμα της πνευματικής δύναμης, του ιδεαλισμού και της ανιδιοτέλειας. Το μαύρο είναι το χρώμα της ενδοσκόπησης και της σκόπιμης τύφλωσης σε ότι αφορά τα γήινα στοιχεία. Είναι το χρώμα του άμορφου από το οποίο όλα εκπορεύονται.

Τα φεγγάρια του Μουτζεκιβίς είναι: του Πετάγματος της Πάπιας, το φεγγάρι της Παγωνιάς και το Φεγγάρι των Μακριών πάγων. Τα άτομα που ανήκουν σε αυτή την ομάδα ξέρουν τη θέση τους στη γη και μπορούν να φτάσουν σε άλλους κόσμους με τη δύναμη που τους προσφέρει αυτή η γνώση. Νιώθουν άνετα στα γήινα πράγματα καθώς και στα πνευματικά. Έχουν ικανότητες για ηγέτες και δάσκαλοι και στα δύο αυτά επίπεδα. Είναι φεγγάρια δύναμης, και αυτή η δύναμη επηρεάζει τα άτομα κατά θετικό ή αρνητικό τρόπο, ανάλογα από την προθυμία τους να μάθουν αληθινά τον εαυτό τους, τα χαρίσματά τους και τις ευθύνες τους. Είναι δυναμικοί και ασκούν επιρροή στους άλλους. Το αν αυτή η επιρροή οδηγεί σε ενότητα ή δυσαρμονία εξαρτάται από την εντιμότητα και τη δύναμη του ατόμου.

Εκτός από τους τα τέσσερα Πνεύματα-Φύλακες των κατευθύνσεων, υπάρχουν όπως αναφέραμε παραπάνω, και τέσσερις Στοιχειακές Ομάδες που αντιστοιχούν με τα τέσσερα στοιχεία.

Ομάδα της Χελώνας - Γη. Τα άτομα που ανήκουν σ’ αυτή την ομάδα διαθέτουν την σταθερότητα που απορρέει από το στοιχείο Γη. Έχουν τη τάση να συντηρούν όπως η γη, όλους όσους έρχονται σ’ επαφή μαζί τους. Μερικές φορές εμφανίζονται αργοί και αδέξιοι αλλά μόνο εξωτερικά, αφού είναι νοήμονες και επιδέξιοι και τις περισσότερες φορές κερδίζουν στον αγώνα δρόμου οποιοδήποτε λαγό.

Τα άτομα της Χήνας των Πάγων (Αιγόκερως), του Κάστορα (Ταύρος) και της Καστανής Αρκούδας (Παρθένος) ανήκουν στην ομάδα αυτή.

Ομάδα του Βατράχου - Νερό. Τα άτομα που ανήκουν σ’ αυτή την ομάδα, διαθέτουν τη ρευστότητα, το μεταβλητότητα από το στοιχείο Νερό.Τα συναισθήματά τους, όπως το νερό, ρέουν συνεχώς. Αισθάνονται βαθιά συναισθήματα και είναι ικανοί να συμπαθήσουν και να συμπάσχουν τους ανθρώπους γύρω τους. Είναι ευαίσθητοι και επηρεάζονται από τη δύναμη της σελήνης.

Τα άτομα του Πούμα (Ιχθύς),του Δρυοκολάπτη (Καρκίνος) και του Φιδιού (Σκορπιός) ανήκουν στην ομάδα αυτή.

Ομάδα της Πεταλούδας - Αέρας. Τα άτομα που ανήκουν στην ομάδα αυτή, πάντα μετατοπίζονται και αλλάζουν σαν τον Αέρα. Έχουν την ικανότητα να μεταμορφώνουν ό,τι αγγίζουν γύρω τους, ανθρώπους και καταστάσεις. Είναι γεμάτοι πάντα με σχέδια και ιδέες και ζουν πλήρως τη ζωή τους.

Τα άτομα της Ενυδρίδας (Υδροχόος), του Ελαφιού (Δίδυμοι) και του Κορακιού (Ζυγός) ανήκουν στην ομάδα αυτή.

Ομάδα του Πουλιού του Κεραυνού - Φωτιά. Τα άτομα που ανήκουν στην ομάδα αυτή πάντα λάμπουν με την ακτινοβόλο ενέργεια της Φωτιάς. Έχουν την ικανότητα του εξαγνισμού για τον εαυτό τους και τους άλλους, και στρέφουν την εσωτερική τους φλόγα για να βρουν το σωστό μονοπάτι που πρέπει να πάρουν. Είναι ευθείς, θερμοί και διεισδυτικοί.

Τα άτομα του Κόκκινου Γερακιού (Κριός), του οξύρρυγχου (Λέων) και της Άλκης (Τοξότης) ανήκουν στην ομάδα αυτή

Οι 100 πιο σέξι γυναίκες του πλανήτη


Η αμερικανική έκδοση του περιοδικού maxim δημοσίευσε και φέτος τη λίστα με τις 100 πιο "καυτές" γυναίκες του κόσμου.Στη λίστα εμφανίζονται αναμενόμενα ονόματα όπως οι Αντζελίνα Τζολί, Τζέσικα Άλμπα, Ολίβια Γουάιλντ, Μέγκαν Φοξ και Σκάρλετ Γιόχανσον. Δείτε όλη τη λίστα στο Maxim
enet.gr
αναδημοσίευση από allday-news

Κανόνες συμπεριφοράς γυναικών κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ


1. Από 11 Ιουνίου μέχρι 11 Ιουλίου οφείλεις να διαβάζεις αθλητικές εφημερίδες ώστε να ξέρεις τι συμβαίνει στο Μουντιάλ και να μπορείς να παίρνεις μέρος σε συζητήσεις. Αν δεν το κάνεις θα σε κοιτάνε με μισό μάτι ή απλά θα σε αγνοούν. ΜΗΝ παραπονεθείς αν δεν σου δίνει κανείς σημασία.

2. Κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ η τηλεόραση είναι δική μου, δική μου, δική μου. Ανά πάσα στιγμή. Χωρίς εξαιρέσεις.

3. Δεν με πειράζει αν πρέπει να περάσεις μπροστά από την τηλεόραση κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού εφ'όσον συρθείς στο πάτωμα και δεν μου αποσπάσεις την προσοχή. Αν αποφασίσεις να σταθείς γυμνή μπροστά μου βεβαιώσου ότι δεν θα πουντιάσεις γιατί δεν θα έχω χρόνο να σε πάω στο γιατρό ή να σε νταντεύω.

4. Όταν έχει αγώνα θα είμαι τυφλός, κουφός και μουγκός - εκτός αν χρειαστώ κι άλλη μπύρα ή κανένα σάντουιτς. Δεν θα 'σαι στα καλά σου αν περιμένεις να ακούσω αυτά που έχεις να πεις, να ανοίγω την πόρτα, να απαντάω στο τηλέφωνο ή να σηκώσω το μωρό που μόλις έπεσε από τον δεύτερο όροφο...ξέχνα το.

5. Όταν θα πηγαίνεις για ψώνια να κανονίζεις ώστε να υπάρχουν ανά πάσα στιγμή τουλάχιστον 2 εξάδες μπύρα στο ψυγείο όπως επίσης και πολλά σνακ. Α, και μην κάνεις γκριμάτσες όταν έρχοντε οι φίλοι μου για να δούμε κάποιο ματς. Σε αντάλλαγμα θα σου επιτραπεί η χρήση της τηλεόρασης μεταξύ 12-6 το ξημέρωμα, εκτός και αν έχει επανάληψη κάποιου καλού ματς.

6. Please please PLEASE αν είμαι εκνευρισμένος γιατί η ομάδα μου χάνει ΜΗΝ μου λες ότι είναι μόνο ένα παιχνίδι ή ότι είσαι σίγουρη πως θα κερδίσουν την επόμενη φορά. Αν το κάνεις θα θυμώσω κι άλλο και θα σε αγαπάω λιγότερο. Δεν πρόκειτε ποτέ να ξέρεις περισότερα για το ποδόσφαιρο από μένα και τέτοιου είδους εμψυχώσεις θα οδηγήσουν σε χωρισμό ή διαζύγιο!

7. Είσαι καλοδεχούμενη να κάτσεις μαζί μου για να δούμε -έναν- αγώνα και μπορείς να μου μιλήσεις στο ημίχρονο, μόνο όταν θα χει διαφημίσεις και μόνο αν το σκορ με ευχαριστεί. Ξαναλέω, ΕΝΑΝ αγώνα, οπότε μην σκεφτείς να χρησιμοποιήσεις το Μουντιάλ σαν μια φτηνή δικαιολογία για να περνάμε όλη τη μέρα μαζί!

8. Αν νομίζεις ότι θα κάνουμε έρωτα αυτόν τον μήνα...είσαι εκτός τόπου και χρόνου. Μοναδική περίπτωση ένα στα πεταχτά, κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου, φυσικά.

9. Τα replay των γκολ είναι πολύ σημαντικά. Δεν με νοιάζει αν τα έχω δει ή όχι ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΔΩ. ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ!

10. Πες στους φίλους σου να μην κανονίσουν οποιουδήποτε είδους συγκεντρώσεις που απαιτούν την παρουσία μου γιατί:
1ον: Δεν θα πάω
2ον: Δεν θα πάω, και
3ον: Δεν θα παω.

11. Οι εκπομπές μετά τους αγώνες που δείχνουν τα καλύτερα στιγμιότυπα είναι εξίσου σημαντικές με τους αγώνες. Μην σου περάσει από το μυαλό να πεις "Μα...τα έχεις ξαναδεί αυτά, βάλε να δούμε dancing with the stars"... Μαμούνια. Ξέχασες κι όλας τον κανόνα #2?

12. Απαγορεύονται διά ροπάλου εκδηλώσεις θαυμασμού όπως: "Αχ τι γλυκούλης που είναι αυτός ο Messi" όταν θα πανηγυρίζει το 5ο γκολ της Αργεντινής στον αγώνα με την Ελλάδα.

13. Τέλος, εκφράσεις του στυλ "Ευτυχώς το μουντιάλ είναι μόνο κάθε 4 χρόνια" κράτα τες για τον εαυτό σου, γιατί πριν το καταλάβεις θα χουν αρχίσει τα προκριματικά του Champions League.
http://bougelo.blogspot.com/
24newslines

Συμβουλές για νέους κυνηγούς !

Επιμέλεια: Μαρίλια Ιωάννου
Gamer.pngΛοιπόν, έχετε ετοιμαστεί και βγήκατε για κυνήγι. Πήρατε όσα θεωρείτε σημαντικα και αναγκαία. Μην ξεχάσετε όμως να προμηθευτείτε με κατάλογους και φωτογραφίες των ζώων - αλλιώς πώς θα ξέρετε τι ζώο είναι αυτό που συναντήσατε;
Για κάθε ενδεχόμενο να θυμάστε:
- αν το ζώο πετάει τοτε μάλλον είναι πουλί, κι αν τρέχει μόνο, το πιθανότερο είναι θηρίο.
- αν το ζώο ούτε πετά ούτε τρέχει, και είναι δεμένο με το σκοινί τοτε το πιθανότερο είναι οικιακό ζώο. Το κυνήγι σ' αυτά δεν απαγορεύεται, αλλά είναι γεμάτο από κινδύνους.
- αν το ζώο τρέχει και έχει και φτερά τοτε κοιτάξτε μήπως υπάρχει καμιά κατοικία κοντά, αν υπάρχει, τότε είναι κότα.
- αν βλέπετε πολλά ζώα και αυτά μουγκρίζουν, μην βιάζεστε να πυροβολήσετε, μπορείτε να πετύχετε τον βοσκό.

Μετά από το να πυροβολήσατε, κοιτάξτε προσεκτικά στο μέρος όπου ήτανε κατευθυνόμενο το στόμα του τουφεκιού. Αν δεν πετύχατε τίποτα, είστε πολύ τυχεροί, μπορεί ότι αποφύγατε από πολλούς μπελάδες. Αν πετύχατε κάτι που δεν σκοπεύσατε καθόλου, προσπαθήστε να θυμηθείτε πού, στην ουσία, σκοπεύατε.
Αν λοιπόν πετύχατε ακριβώς αυτό που σκοπεύσατε, κοιτάξτε γύρο γύρο, μπορεί να το σκόπευσε και κάποιος άλλος. Τώρα ακούστε τους ήχους. Οι ήχοι υπάρχουν των δύο ειδών: επικίνδυνοι και ακίνδυνοι. Τους ακίνδυνους θα τους αναλύσετε μόνοι σας.

Oι επικίνδυνοι μπορούν να είναι οι εξής:

α) Κραυγές - δυνατές, με τις βρισιές, αν πετύχατε τον στρατιώτη του σώματος κυνηγών, τον συλλέκτη μανιταριών ή τον άλλο κυνηγό.

β) Κραυγές - δυνατές, γεμάτες χαρά, αν πετύχατε τη γυναίκα ή την πεθερά του στρατιώτη του σώματος κυνηγών, του συλλέκτη μανιταριών ή του άλλου κυνηγού.

γ) Κραυγές - παραπονιάρικες, με τη χαρακτηριστική ωρυγή, αν πετύχατε το δικό σας σκύλο. (Πάρα πολύ επικίνδυνο:)

δ) Δυνατός βρυχηθμός - αν πετύχατε στην κυψέλη μπροστά στη μύτη της αρκούδας.

ε) Βούισμα που όλο και δυναμώνει- αν πετύχατε το αεροπλάνο.

Επισης, για καθε ενδεχόμενο αυτά ειναι μερικα απο τα οποια δεν πρεπει σε καμία περίπτωση να παραλείψετε να κάνετε προτού ξεκινήσετε:

1. Να Φορέστε τον αλυσιδωτό θώρακα - να θυμάστε: υπάρχουν κι άλλοι που βγήκαν για κυνήγι.

2. Να πάρτε το πρόχειρο φαρμακείο - ενίοτε δεν βοηθά ακομα και αλυσιδωτός να ειναι ο θώρακας.

3. Ασφαλιστείτε - αυτό θα βοηθήσει της οικογένειάς σας να επιζήσει τη θλίψη αν δεν σας σώσει και το πρόχειρο φαρμακείο.

4. Πάρτε τα σπίρτα - όταν τελειώσουν τα εφόδια θα μπορέσετε να ανάψετε τα συνθηματικά πυρά.

5. Πάρτε αναπτήρα - με τη βοήθειά του πάντα θα μπορέσετε να ανάψετε τα πιθανος βρεγμένα σπίρτα.

6. Πάρτε τα δoκάνια - αυτά είναι το αναντικατάστατο μέτρο για να σημαδεύετε την τοποθεσία. Αν θέλετε να σημαδέψετε έναν τόπο, αφήσετε τολμηρά το δoκάνι εκεί. Τότε, ακόμα και στο ολόκληρο σκοτάδι θα θυμηθείτε πανεύκολα τον τόπο αυτό.

7. Πάρτε μαζί σας καποιο αντικειμενο αξιας που δεν σας ανηκει! Ακόμα και αν χαθείτε τυχαία κάπου, θα σας βρουν οπωσδήποτε - είτε το αφεντικό των πραγμάτων, είτε η αστυνομία.

Η νόσος των οδηγών.

http://www.anger.co.za/Road_Rage/a_roadrage1.jpg

Σύμφωνα με τους ειδικούς , το 40% των Βρετανών οδηγών πάσχουν από μία νέα ασθένεια που ονομάζεται "Επαναλαμβανόμενος Τραυματισμός λόγω Οδήγησης" (Repetitive Driving Injury - RDI) και προκαλείται από τη λάθος θέση του σώματος.
Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα που έκανε το eBayMotors.co.uk, οι πέντε πιο συχνές παρενέργειες είναι οι κράμπες από πόδια (81%), ο οσφυϊκός πόνος των ποδιών (74%), η δυσκαμψία του αυχένα (74%), ο πόνος στα πλευρά (74%), ο πονοκέφαλος και το τσούξιμο των ματιών (73%).
Οι ενοχλήσεις στα παραπάνω σημεία αρχίζουν να εμφανίζονται έπειτα από 15 λεπτά οδήγησης ενώ το 9% των οδηγών έχουν τα ίδια συμπτώματα οδηγώντας μόλις 35 χιλιόμετρα.
GK
αναδημοσίευση από aboutmylamia

Καλοκαιρινές ... γκάφες

Πόσες φυτικές ίνες έφαγες σήμερα;

Πόσες φυτικές ίνες έφαγες σήμερα;

Μάθε τα πλούσια σε φυτικές ίνες τρόφιμα και κατανάλωσέ τα καθημερινά, προκειμένου να απολαύσεις τα οφέλη τους στην υγεία σου.

Φροντίζουν για την ομαλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και συμβάλλουν στο αδυνάτισμα, επειδή καταλαμβάνουν όγκο στο στομάχι δημιουργώντας μας αίσθημα κορεσμού. Έτσι, μας ωθούν να περιορίσουμε την ποσότητα που προσλαμβάνουμε από τις υπόλοιπες τροφές. Οι φυτικές ίνες μάς είναι πραγματικά απαραίτητες, όμως δεν τις εντοπίζουμε σε επαρκείς ποσότητες σε όλα τα τρόφιμα φυτικής προέλευσης.

Τα πλουσιότερα σε φυτικές ίνες τρόφιμα (περιεκτικότητα ανά 100 γραμμ.):
Νιφάδες από σιτάρι (15 γραμμ.), βρόμη (6,6 γραμμ.), δαμάσκηνα ξηρά (6,1 γραμμ.), ψωμί ολικής αλέσεως (5,8 γραμμ.), αρακάς (5,6 γραμμ.), σύκα αποξηραμένα (5 γραμμ.), καρότα (3,7 γραμμ.), ακτινίδια (3,4 γραμμ.), λάχανο (3,4 γραμμ.), μακαρόνια ολικής αλέσεως (3 γραμμ.), μήλα (2,7 γραμμ.), σύκα φρέσκα (2,5 γραμμ.), πορτοκάλια (2,4 γραμμ.), κρεμμύδια (2,1 γραμμ.), ρύζι μαύρο (1,7 γραμμ.), δαμάσκηνα φρέσκα (1,5 γραμμ.), τομάτες και πατάτες (από 1 γραμμ.).
shape

Ulysse Nardin Chairman

ULYSEE_NARDIN.jpg

Τι συμβαίνει όταν ένας κορυφαίος Ελβετός ωρολογοποιός αποφασίζει να κατασκευάσει ένα κινητό τηλέφωνο; Μα φυσικά το Chairman!

Ένα φανταστικό υβρίδιο μεταξύ μηχανικού ρολογιού και smartphone κινητού, του οποίου η ποιότητα και η πολυτέλεια θα σας αφήσει κυριολεκτικά με το στόμα ανοικτό. Η οθόνη των 2,8 ιντσών είναι τεχνολογίας capacitive (βλέπε iPhone), υποστηρίζει multi touch, ενώ υπάρχει κάμερα 5 megapixels και Wi-Fi.

Ένα από τα εκπληκτικά του χαρακτηριστικά είναι ο μηχανισμός kinetic, μέσω του οποίου φορτίζεται η μπαταρία όσο κινείστε.

Αν το θέλετε σαν κολασμένοι, και το μόνο που σας κρατάει είναι ότι δεν είσαστε σίγουροι για την ασφάλεια που προσφέρει, σας πληροφορούμε ότι διαθέτει και fingerprint scanner, οπότε θα μπορείτε να το λειτουργήσετε μόνον εσείς, ή όποιος έχει διαθέσιμο το δάκτυλο σας τέλος πάντων. Πως είπατε; Πόσο κάνει; Μα αγαπητοί μου εάν κάνετε αυτή την ερώτηση... τότε σίγουρα δεν είναι για εσάς!

ΤΑΞΙΔΙ» Καππαδοκία: Μαγευτική φύση!

Ξεχωριστή περιοχή της γειτονικής μας χώρας, με ιδιαίτερη μαγεία και παιχνιδίσματα της φύσης που ξαφνιάζουν. Αξίζει να τη γνωρίσετε.

Νοτιοανατολικά της Αγκυρας, σημερινής πρωτεύουσας της Τουρκίας, υπήρχε κάποτε το κέντρο της αυτοκρατορίας των Χιττιτών. Η περιοχή αυτή έγινε με το πέρασμα του χρόνου αυτόνομο βασίλειο, αλλά και επαρχία της τεράστιας ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Τα ίχνη όλων των πολιτισμών που μέσα στους αιώνες πάτησαν στο χώμα αυτού του τόπου είναι ακόμη εμφανή. Γι' αυτόν το λόγο, αλλά και επειδή διαθέτει ασυνήθιστη, τραχιά φυσική ομορφιά, η Καππαδοκία αποτελεί σήμερα έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της Τουρκίας.

Γνωριμία με την περιοχή
Υπάρχουν δύο τρόποι για να επισκεφθείτε την Καππαδοκία. Είτε να κάνετε μια μονοήμερη εκδρομή από την Αγκυρα, οπότε και θα πάρετε μια γερή αλλά σε καμία περίπτωση ολοκληρωμένη γεύση της τεράστιας περιοχής, είτε να παρατείνετε την παραμονή σας εκεί για μερικές ημέρες γυρίζοντάς την όσο περισσότερο γίνεται.
Στο Ακσαράι, μια κωμόπολη 100.000 κατοίκων που απέχει περίπου τέσσερις ώρες οδικώς από την Αγκυρα, θα θαυμάσετε το τζαμί Ουλού Καμί (χτίστηκε το 1408) με τον εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο άμβωνά του καθώς και το ενδιαφέρον για την ιστορία της περιοχής μουσείο της πόλης. Συνεχίζοντας πιο νότια, σε τρία τέταρτα της ώρας θα βρεθείτε στην κοιλάδα Ιχλαρά, όπου θα δείτε εκκλησίες σκαμμένες μέσα σε βράχους. Η μαγευτική φύση της περιοχής είναι ιδανική για πεζοπορία. Από εσάς εξαρτάται το πόσο μακριά θα φτάσετε, αφού οι αποστάσεις συχνά είναι πολύ μεγάλες. Από τις εκκλησίες που θα συναντήσετε στο δρόμο σας ξεχωρίζουν εκείνη του Αγίου Γεωργίου καθώς και η Ευωδιαστή Εκκλησία, η εκκλησία του Φιδιού και η εκκλησία του Υακίνθου. Το μοναστήρι Σελίμε, το οποίο αξίζει και με το παραπάνω να επισκεφθείτε, είναι επίσης σκαμμένο μέσα στο βράχο. Οι δε πηγές Ζίγκα σάς περιμένουν για μια βουτιά στα ιαματικά νερά τους, αρκεί να αντέχετε την υψηλή θερμοκρασία τους: από 40 έως 50 βαθμούς Κελσίου!
Πέτρινα σπίτια, περιστεριώνες και εκκλησίες λαξεμένες στους βράχους θα βρείτε και στο χωριό Γκιουζελγιούρτ. Πρόκειται για την τοποθεσία όπου κάποτε ήταν χτισμένη η πόλη Καρβάλη με τους εκατοντάδες Έλληνες κατοίκους. Επισκεφθείτε την Κόκκινη Εκκλησία με τους τρεις κυρίως ναούς της λίγο έξω από το χωριό. Θα σας εντυπωσιάσει, παρότι είναι πολύ παραμελημένη.
Κτίρια σκαμμένα στους βράχους (πρόκειται για τη σημαντικότερη «ατραξιόν» της περιοχής) θα βρείτε και στην πόλη Γκιουλσεχίρ, ενώ στο Ουσιζάρ θα βρεθείτε μπροστά σε ένα τοπίο μοναδικό στον κόσμο, ένα τοπίο για το οποίο είναι περήφανη όλη η Τουρκία. Από εδώ ξεκινάει ένα μαγικό αμμώδες χαλί μέσα στο οποίο δεσπόζουν οι περίφημες παραμυθένιες «καμινάδες», κάτι περίεργοι, εντυπωσιακοί, τεράστιοι βράχοι, δημιουργήματα ηφαιστειογενών υλικών.
Το εντυπωσιακό τοπίο συνεχίζεται και στο δρόμο προς το Γκόρεμε με τους κωνικούς σχηματισμούς από πορώδη πέτρα και τις διάσημες Υπόγειες Πολιτείες (πάνω από τριάντα στον αριθμό!). Ειδικά οι τελευταίες είναι ένα σπάνιο αξιοθέατο της περιοχής το οποίο δεν πρέπει με τίποτε να χάσετε!
Σήραγγες και βραχόσπιτα θα βρείτε και στο γραφικό Ζελβέ. Στο Αβανος θα επισκεφθείτε την υπόγεια πόλη του Οζκονάκ και τις θερμές πηγές Μπαϊραμχασιλάρ. Στις δίδυμες κοιλάδες του Σογκανλί θα βρείτε κι άλλες εξαιρετικές εκκλησίες, ενώ στα Έλη του Σουλτάνου θα δείτε από κοντά σπάνια είδη πουλιών και θα θαυμάσετε το μαγευτικό τοπίο.

Εκδρομή
Να κάνετε μια ημερήσια εκδρομή από το Γκόρεμε ή το Αβανος στις Υπόγειες Πολιτείες

Πληροφορίες
Μετάβαση: Οι τουρκικές αερογραμμές θα σας πάνε ως την Αγκυρα μέσω Κωνσταντινούπολης. Από εκεί θα ταξιδέψετε με λεωφορείο, ένα μέσο μεταφοράς που στην Τουρκία είναι εξαιρετικά προσεγμένο. Πολλά όμως ταξιδιωτικά γραφεία κάνουν εκδρομές στην Καππαδοκία, όπως για παράδειγμα το πολύ καλό γραφείο της Θεσσαλονίκης, Κανών (τηλ.: 2310-237066). Διαμονή: Στο Ακσαράι: Otel Yoguran (τηλ.: 2120280) και Otel Yuvam (τηλ.: 2132875). Στο Ιχλαρά: Star Otel (τηλ.: 4537676). Στο Γκιουζελγιούρτ: Halil Pension (τηλ.: 4512707) και Hotel Karvalli (τηλ.: 4512736). Στο Ουσιζάρ: Les terras-ses d' Uchisar (τηλ.: 2192792) και Buket Hotel (τηλ.: 2193047). Χρήσιμα: Αντιμετωπίστε με προσοχή όσους προσφέρονται να σας εξυπηρετήσουν και μετά ζητούν χρήματα. Θα συναντήσετε πολλούς, ειδικά αν ταξιδεύετε μόνοι σας.
Πίνετε εμφιαλωμένο νερό.

Φαγητό - Διασκέδαση - Αγορές
Σε όποια περιοχή της Καππαδοκίας και να πάτε θα απολαύσετε νοστιμότατες τοπικές σπεσιαλιτέ, κυρίως υπέροχα μαριναρισμένα κρέατα, τα οποία πολλές φορές συνοδεύονται με γιαούρτι. Το τσάι, ένα ρόφημα το οποίο αγαπούν ιδιαίτερα οι Τούρκοι, θα συνοδεύει το γεύμα ή το δείπνο σας, εκτός αν επιλέξετε κάποιο από τα ενδιαφέροντα τουρκικά κρασιά.
Σίγουρα δεν πρόκειται για μια περιοχή που υπόσχεται ξέφρενο γλέντι τα βράδια. Παρόλα αυτά θα βρείτε μερικά καλά μπαρ, κυρίως στο Γκόρεμε. Eπίσης, θα απολαύσετε φολκλορικά σόου σε πολλά εστιατόρια.
Από την Καππαδοκία μπορείτε να αγοράσετε είδη λαϊκής τέχνης, ξυλόγλυπτα, κεραμικά, χαλιά, υφάσματα, τοπικά γλυκά του κουταλιού και λικέρ

Και ξυπνητήρι από τη Bang & Olufsen

bang-olufsen-beotime-1.jpg

Τη Bang & Olufsen την ξέρουμε όλοι, κυρίως από τα σούπερ-ντούπερ ηχεία που κατασκευάζει. Πέρα από τα ηχεία, όμως, η B&O έχει να επιδείξει μια σειρά προϊόντων σε πολλούς τομείς της αγοράς. Η εταιρεία παρουσίασε πρόσφατα ένα ψηφιακό ξυπνητήρι, με design που κρύβει από πίσω του μια ολόκληρη ιστορία με μουσική υψηλού επιπέδου.

Η εμφάνιση του BeoTime είναι σίγουρα ξεχωριστή. Κι εκεί που αναρωτιέται κανείς τι τους ήρθε και έδωσαν αυτή τη μορφή σε ένα ξυπνητήρι, έρχεται η απάντηση από την ίδια την εταιρεία. Το BeoTime είναι εμπνευσμένο από το Μαγικό Αυλό του Μότσαρντ και αναπαριστά τη σύγκρουση ανάμεσα στη μέρα και τη νύχτα.

Ωραίοι οι συμβολισμοί και εντυπωσιακό το ολοκαίνουργιο BeoTime, αλλά μόνο αν είστε διατεθειμένοι να δαπανήσετε 311 ευρώ. Αν δεν ανήκετε σ' αυτή την κατηγορία, τότε μιλάμε απλά για ένα πολύ ακριβό ξυπνητήρι.

Πηγή: B&O

SEXY AND HOT .... ο παίδαρος


Ολόκληρη η gallery στην Agenda του Rc-Cafe

Οι 3 φάσεις που περνά ο κάτοχος υπολογιστή


Υπάρχουν 3 φάσεις που περνά κάποιος που αποφάσισε να γίνει κάτοχος ενός υπολογιστή.

Φάση 1η
Ο μήνας του μέλιτος


Ο νέος σου υπολογιστής είναι ικανός να κάνει τα πάντα. (Σ΄ αυτά περιλαμβάνονται: η διάσπαση του ατόμου και το ψήσιμο καφέ).

Δεν έχεις ιδέα τι είναι το 4,9 Megawatt RAM PULSE Drive, αλλά εσύ το έχεις κι ο φίλος σου όχι. (Αυτό είναι που έχει σημασία).

Αν οι όρχεις σου είχαν υποδοχή USB, θα έκανες έρωτα με τον υπολογιστή σου κάθε βράδυ.

Φάση 2η
Η φάση της άνεσης


Εσύ και ο υπολογιστής θα είστε οι καλύτεροι φίλοι για πάντα. Ξέρεις όλα τα μυστικά του και ξέρει όλα τα δικά σου. (Σ' αυτά περιλαμβάνονται και οι σεξουαλικές σου προτιμήσεις).

Βλέποντας κάποιον άλλο να χρησιμοποιεί τον υπολογιστή σου, έχεις την αίσθηση ότι ένας μεθυσμένος ουρακοτάγκος προσπαθεί να λύσει τον κύβο του Rubix. (Δεν έχουν ιδέα τι κάνουν και εύχεσαι να σταματήσουν επιτέλους και να σε αφήσουν να το κάνεις μόνος σου)

Φάση 3η
Παρατηρώντας τον δεινόσαυρο


Δεν ανοίγεις τη θήκη του υπολογιστή. (Είναι σαν να εισέρχεσαι στο σκονισμένο ορθό αιγυπτιακής μούμιας, ηλικίας 2000 ετών)

Τα ανεμιστηράκια του δεν σταματούν να μουγκρίζουν και να αναστενάζουν. (Ποιός ξέρει. Μπορεί και οι υπολογιστές να πάσχουν από δυσπεψία)

Τίποτα δεν δουλεύει σωστά. Έτσι αρχίζεις να καταριέσαι τον υπολογιστή για όλα τα προβλήματα της ζωής σου. Ή, καταριέσαι αυτόν που έφτιαξε το λειτουργικό:
Ο Bill Gates είναι ο Genghis Khan, με πτυχίο στον προγραμματισμό
Ο Steve Jobs είναι μια πεοβάφλα* με ζιβάγκο και
Ο Linus Torvalds είναι μια πόρνη

Ο υπολογιστής συνεχώς "Σκέφτεται", ακόμη και όταν δεν είναι σε λειτουργία. (Για ποιό πράγμα άραγε;).

Φοβάσαι να απενεργοποιήσεις τον υπολογιστή σου. (Ίσως δεν ξανανοίξει ποτέ).

Το ποντίκι και το πληκτρολόγιο επικαλύπτονται από ένα στρώμα λίπους. (Μπορείς να μαζέψεις το λίπος και να το χρησιμοποιήσεις ή σαν ζελέ για τα μαλλιά ή για να μαγειρέψεις λουκάνικα).

Η Επιφάνεια Εργασίας σου μοιάζει σαν κάποιος να έχει ξεράσει πάνω της κάθε αρχείο PDF, ZIP ή JPEG που υπάρχει στο Internet.


*πεοβάβλα (cockwaffle) Δείτε εδώ τι είναι και τι εδώ τι σημαίνει.

Ιστορίες όπου το sex οδήγησε στο θάνατο....


«ΚΑΘΕ οργασμός είναι ένα μικρός θάνατος και ο θάνατος είναι ο μεγαλύτερος οργασμός», είπε κάποτε ο Ναγκίσα Όσιμα, ο σκηνοθέτης της γιαπωνέζικης ωδής «Η αυτοκρατορία των αισθήσεων». Δύσκολα θα είχαν επηρεαστεί οι πρωταγωνιστές των παρακάτω ιστοριών από αυτήν τη φράση του Όσιμα, που στοιχειώνει τον ανυποψίαστο αναγνώστη, και θέλησαν να φλερτάρουν με το θάνατο για ν' ανακαλύψουν αν ισχύει του λόγου το αληθές!

- Με τη ρουτίνα να έχει τυλίξει την ερωτική τους ζωή, ο Τόνι και η Κίρστεν Τέιλορ θέλησαν με ένα καλώδιο να προκαλέσουν «ηλεκτροπληξία» στο κρεβάτι τους.
Ο Τόνι κατά τη διάρκεια του σεξ διείσδυε με δύναμη μέσα της, ενώ παράλληλα τοποθετούσε το καλώδιο το οποίο ήταν στην πρίζα.Έπειτα από πολλά λεπτά διείσδυσης ο Τόνι Τέιλορ κατάλαβε ότι είχε αλλάξει για πάντα τη ζωή του, αντιλαμβανόμενος ότι η 29χρονη Κίρστεν είχε πεθάνει από ηλεκτροπληξία.

- Είχαν περάσει κάποιοι μήνες από την ημέρα που ο Ρόμπερτ Ασιτέι είχε κατευνάσει το τέρας που έκρυβε στο… παντελόνι του και ο ερεθισμός τού είχε κυριεύσει το μυαλό του. Στα 30 του χρόνια ο Γκανέζος από το Αφλάο δεν δίστασε δευτερόλεπτο όταν η 75χρονη Σουαμέτορ Ντενού τού πρότεινε μια θέση στο κρεβάτι της.Ήταν τέτοια η σεξουαλική του βουλιμία, που επί αρκετά λεπτά δεν υπολόγιζε καν την παρτενέρ του. Έσπρωχνε με τόση βιαιότητα, που δεν κατάλαβε ότι κυριολεκτικά την οδήγησε στο θάνατο…Μια γυναίκα που φρόντιζε την 75χρονη εισέβαλε στο δωμάτιο και άρχισε να ουρλιάζει όταν κατάλαβε τι συνέβη. Ο Ασιτέι, θολωμένος από το σεξουαλικό του πάθος, δεν κατάλαβε τίποτα και συνέχιζε να σπρώχνει με λύσσα μέχρι ένα μπαστούνι να προσγειωθεί στο κεφάλι του και να τον αναισθητοποιήσει.

- Η αδρεναλίνη προκαλεί τον μεγαλύτερο ερεθισμό, λένε όσοι προσπαθούν να εξωθήσουν την τύχη τους στα όριά της και οι Μντουζούζι Μπαντέζι και Σιμπονγκίλε Ράντεμπε προσπάθησαν να τον αναμείξουν με τον ερεθισμό τού σεξ. Σε μιαν από τις υποτιθέμενες αχρησιμοποίητες γραμμές του σιδηροδρομικού δικτύου της Νοτίου Αφρικής οι δύο εραστές των… γραμμών θέλησαν να ζήσουν το έρωτά τους με τον κίνδυνο να εμφανιστεί ένα τρένο.
Όπως και συνέβη. Αν και ο οδηγός υποστηρίζει ότι συνεχώς χρησιμοποιούσε την κόρνα για να τους ειδοποιήσει να φύγουν, το ζευγάρι μάλλον άκουγε μια αφρικανική παραλλαγή του οι «μάγκες δεν υπάρχουν πια, τους πάτησε το τρένο». Συνέχισαν να «κάνουν την δουλειά τους» είπε ο οδηγός, ενώ με ικανοποίηση μερικές ώρες μετά ο Υπουργός Υγείας της Νότιας Αφρικής άκουγε πως η καμπάνια για το ασφαλές σεξ δεν απευθύνονταν σε ώτα μη ακουόωντων, μιας και ο κύριος Μπαντέζι φορούσε προφυλακτικό όπως είδαν στο νεκροτομείο.

- Ο Μπρεντ Τάιλερ και η Τσέλσι Τάμπλεστον στα 21 τους αποφάσισαν να κάνουν κάτι που ούτε ο Σπάιντερμαν θα τολμούσε!
Ανέβηκαν σε ένα κτίριο ύψους σχεδόν 50 μέτρων και αφού έβγαλαν προσεκτικά τα ρούχα τους άρχισαν να φιλιούνται παθιασμένα.Ενώ το πάθος είχε φτάσει στο ζενίθ αποφάσισαν, ενώ έκαναν σεξ, να πέσουν στο… κενό.
Τα γυμνά τους κορμιά βρέθηκαν από έναν ταξιτζή στο έδαφος και η Αστυνομία της Νότιας Καρολάινα ανακοίνωσε την πρωτότυπη πτώση των δύο νεαρών…

- Το ράντσο στο Ένουμκλο της Ουάσινγκτον δεν έμοιαζε με τα άλλα. Φυσικά υπήρχαν αγελάδες, άλογα και άγριοι στην όψη γελαδάρηδες αλλά οι πελάτες που απευθύνονταν εκεί δεν ήθελαν ούτε γάλα, ούτε φρέσκο κρέας.
Όπως ο άντρας που βρέθηκε εκεί τον Ιούλιο του 2005 και σοδομίστηκε μέχρι θανάτου από ένα άλογο.
Άλλωστε γι' αυτό είχε μεταβεί εκεί, σε αυτό το ράντσο που ήταν γνωστό στην undergroung κοινωνία της πόλης ότι προσφέρει ικανοποίηση σε όλους όσοι θέλουν να βρουν σεξουαλική ικανοποίηση από τα ζώα.
Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση ο αγνώστων λοιπών στοιχείων άνδρας βρήκε τραγικό θάνατο από τη μανία του αλόγου που κατέστρεψε τα ζωτικά του όργανα.


Σεξ και αλκοόλ δεν ταιριάζουν…
ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ είχε μουλιάσει μέχρι και το έσχατο κύτταρο του ζευγαριού από τη Ναμίμπια, ενώ τρέκλιζαν εξερχόμενοι από το κλαμπ.
Εκείνο το βράδυ, όταν από το αποκτηνωτικό μεθύσι είχαν παρεκκλίνει από τη λογική, η σκληρή άσφαλτος του Βίντχοκ τούς φαινόταν σαν πουπουλένιο στρώμα, όταν αποφάσισαν να ικανοποιήσουν το βασικό τους ένστικτο καταμεσής του δρόμου.
Το σκοτάδι ήταν πηχτό σαν πίσσα και ο οδηγός του οχήματος που τους πάτησε το κατάλαβε μόνο όταν αναταράχτηκε το φορτηγό του.
Ήταν μεθυσμένοι, είπε για να δικαιολογηθεί, λέγοντας με τον τρόπο του ότι το σεξ και το αλκοόλ δεν ταιριάζουν… H επιτομή του black humor στα μαύρα μεσάνυχτα της μαύρης ασφάλτου στη Μαύρη Ήπειρο… πηγη: www.sigmalive.com

thenewsbus
.αναδημοσίευση από assoss..

Το πρώτο μονοθέσιο από βιοκαύσιμα (vid)!!

Και όμως το ελληνικό δαιμόνιο δεν σταματά! Ο λόγος για τον Σταύρο Τραυλό ο οποίος σκέφτηκε και δημιούργησε το πρώτο μονοθέσιο από βιοκαύσιμα στον κόσμο ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να κατασκευαστούν στη Βρετανία άλλα 13 μοντέλα!
Συγκεκριμένα, ο Σταύρος Τραυλός από την Κεφαλλονιά οδηγήθηκε σε αυτήν την ιδέα ύστερα από τη δυσκολία που αντιμετώπισε ο γιος του εξαδέλφου του ο οποίος έτρεχε σε αγώνες καρτ και θέλοντας να προχωρήσει παραπάνω διαπίστωσε πως η ενοικίαση ενός μονοθέσιου το χρόνο μπορεί να φτάσει τα 150.000 ευρώ!
Έτσι, ο 37χρονος σκέφτηκε τη δημιουργία ενός...
μονοθέσιου που θα καίει εναλλακτικά καύσιμα και θα είναι πιο προσιτό συγκριτικά με τα κοινά. Αν και αρχικά αντιμετώπισε δυσκολίες τελικά ξεπεράστηκαν.
«Τότε, ακριβώς επειδή στην Κεφαλονιά υπάρχει μια τρέλα στον αέρα, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα μονοθέσιο οικονομικά προσιτό. Εγώ επέμεινα ότι πρέπει να καίει εναλλακτικά καύσιμα. Έτσι γεννήθηκε η Εcoformula, το πρώτο μονοθέσιο παγκοσμίως, με καύσιμο βιοντίζελ. Στην αρχή, κανένας δεν πίστεψε σε αυτό και βρήκαμε κλειστές πόρτες. Αυτό έχει αλλάξει εντελώς», είπε χαρακτηριστικά ο 37χρονος Κεφαλλονίτης.
Αρχικά έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί στη Βρετανία τα δύο πρωτότυπα του μονοθέσιου με το πρώτο που καίει βιοντίζελ να είναι στο 1ο Φεστιβάλ Καινοτομίας και το δεύτερο που καίει βιοαιθανόλη να βρίσκεται στην Αθήνα. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να δημιουργηθούν και άλλα 13 και θα πάρουν το όνομα από τις 13 ελληνικές περιφέρειες όπως και μίας εταιρίας-χορηγού. Παράλληλα, θα συμμετάσχουν στο πρώτο πρωτάθλημα φόρμουλα ελληνικών πόλεων, σε Σέρρες, Μέγαρα και Τυμπάκι.
«Οι αγώνες αναμένεται να πραγματοποιηθούν το 2011 ή το 2012. Στόχος είναι τα επόμενα μονοθέσια να μην παράγονται πια στη Βρετανία, αλλά στην Ελλάδα και μάλιστα στην Κεφαλονιά», σημείωσε ο Τραυλός.

Μάλιστα, ως μελλοντικός στόχος έχει τεθεί η κατασκευή οικολογικών ΙΧ που θα έχουν τους βιοσένσορες οι οποίοι θα μετρούν τους καρδιακούς παλμούς του οδηγού και σε περίπτωση που διαπιστωθεί πως κάτι δεν πάει καλά να πέφτει η ταχύτητα.
Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα παραγγελίας στην τιμή των 50.000 ευρώ χωρίς, ωστόσο, να έχει αποσαφηνιστεί η ημερομηνία παράδοσης.
«Δεν ξέρουμε βέβαια ακόμη το χρόνο παράδοσης, γιατί περιμένουμε τώρα κάποιες αλλαγές σε θέματα ασφαλείας στο σασί μονοθεσίων, πάνω στις οποίες δουλεύει η FIA», προσέθεσε.
Εντωμεταξύ, το ΤΕΙ και το Πανεπιστήμιο Πάτρας, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και η Petersons Racing Cars έχουν καταθέσει πρόταση σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για χρηματοδότηση έρευνας γύρω από την παραγωγή του μονοθεσίου, κατασκευή μονάδας συναρμολόγησης και δράσεων προβολής-επικοινωνίας.
Η Ecoformula
Η Ecoformula, όπως είναι το όνομα του καινοτόμου μονοθέσιου, έχει τελική ταχύτητα και βασίζεται σε κινητήρα συμβατικού αυτοκινήτου, που έχει υποστεί μετατροπές, ώστε να χρησιμοποιεί βιοντίζελ, προερχόμενο παραδείγματος χάρη από επεξεργασμένα λάδια μαγειρικής. Σε περίπτωση που επιβάλλεται επισκευή το κόστος επιδιόρθωσης του κινητήρα δε θα ξεπερνά τα 3.000 ευρώ.
Το μονοθέσιο θα εκτίθεται το Σάββατο (15/5) στην αποθήκη Δ' στο λιμάνι Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Καινοτομίας, που διοργανώνουν το ΕΒΕΘ και η ΔΕΘ.
Εργοστάσιο στην Κεφαλλονιά
«Είμαι Κεφαλλονίτης. Ζω στην Κεφαλονιά και δεν σκοπεύω να φύγω. Το εργοστάσιο σκοπεύουμε να το κάνουμε κι αυτό στην Κεφαλονιά. Ξέρω ότι, επιχειρηματικά, θα είναι δύσκολο κι ίσως κάποτε χρειαστεί να φύγει από εδώ. Αλλά ο στόχος μου είναι να μείνει. Είναι θέμα τρόπου ζωής. Το ψάρεμα, η μπάλα στην Κεφαλονιά, δεν αγοράζεται και δεν πληρώνεται με τίποτα», κατέληξε ο Σταύρος Τραυλός.
alepounews

Η καλύτερη ψευδαίσθηση του 2010...

Δείτε το παρακάτω video που μερικές ξύλινες μπάλες φαίνεται να ανεβαίνουν τους μικρούς διαδρόμους σαν να τις έλκει μαγνήτης. Είναι όμως έτσι; Δείτε πως με την επιστράτευση μαθηματικών και προοπτικής απλώς δίνεται η ψευδαίσθηση ότι έχουμε άνοδο ενώ έχουμε κάθοδο...Πολύ ωραίο πραγματικά.


αναδημοσίευση από Αβόλευτος

PorschePORSCHE


Η μάρκα που άλλαξε τα πάντα στην αυτοκινητοβιομηχανία και προφέρεται "πόρσσσε" και όχι όπως λανθασμένα την λένε οι Αμερικανοί "Πορςς"


Porsche 911


Η Porsche είναι μια γερμανική εταιρία κατασκευής αυτοκινήτων που το μεγαλύτερο κομμάτι της να ανήκει στις οικογένειες Porsche και Pilch. Η Porsche SE αποτελείται από δύο κύριες υπό-εταιρίες, η πρώτη εκ των οποίων είναι η Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG, που για συντομία γνωρίζουμε ως Porsche AG, κατασκευάστρια των αυτοκινήτων Porsche. Η δεύτερη υπο-εταιρία είναι ένα μεγάλο κομμάτι της Volkswagen AG. Η έδρα της εταιρίας βρίσκεται στο Zuffenhausen, μια πόλη στην περιφέρεια της Stuttgart, στο κρατίδιο της Baden-Wuerttemberg.

Η αρχή όμως της ιστορίας, μας πάει στα 1987 όταν ένας 18χρονος, από την τότε Αυστρο-Oυγγαρία, γεννημένος στο Maffersdorf (σημερινή Vratislavice, στην Τσεχία) με το όνομα Ferdinand Porsche μεταναστεύει στην Βιέννη για να σπουδάσει μηχανικός.

Πρώτη του δουλειά το 1901 στα εργαστήρια του Jacob Lohner, η κατασκευή ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου που αναστάτωσε την ίδια χρονιά την έκθεση αυτοκινήτων στο Παρίση. Το ίδιο όχημα θα σπάσει αρκετά ρεκόρ της εποχής αφού έφτανε τα 35 mph.


1901 System Lohner-Porsche απο τα πρώτα ηλεκτρικά οχήματα


To 1905 θα κερδίσει το βραβείο "Poetting Prize" ως ο καλύτερος μηχανικός της Αυστρίας, μετα απο την εξέλιξη του "System Mixt" για τις εταιρίες Daimler και Panhard. Το πρώτο δηλαδή υβριδικό όχημα της ιστορίας (Συνδιασμός ηλεκτρικών και βενζινοκινητήρων).

1904 Daimler-Porsche το πρώτο υβριδικό όχημα, σχεδιασμένο από τον νεαρό τότε Ferdinand Porsche


Μετά απο αυτό η Austro-Daimler με έδρα την Στουτγάρδη θα προσλάβει το 1906 τον Porsche ως Αρχιμηχανικό της. Το γνωστότερο επίτευγμα του το Austro-Daimler "Prinz Heinrich"

1910 Austro Daimler Model 27/80 γνωστό και ως "Prinz Heinrich"


Ο Ferdinand Porsche ήταν υπεύθυνος για τον σχεδιασμό των αυτοκινήτων της εταιρίας, αλλά καιτου αγωνιστικού τμήματος. Την μέρα μάλιστα που γεννήθηκε ο γιός του ο ίδιος έτρεχε σε αγώνα στο Semmering στο θρυλικό "Maja Rally" και έμαθε για τη γέννησή του, με ένα τηλεγράφημα στον τερματισμό του αγώνα.

To 1917 του απενεμήθηκε ο τιμητικός τίτλος του Doctor από το Πανεπιστήμιο της Βιέννης και περιείχε στον τίτλο το "Dr. Ing. h.c." που θα αποτελούσε έκτοτε κομμάτι της προσωπικότητάς του αλλά και κομμάτι του τίτλου της μετέπειτα εταιρίας του.


Dr. Ferdinand Anton Ernst Porsche


Τα επόμενα χρόνια ο Porsche με την οικογένειά του θα γυρίζουν σχεδόν σε όλο τον κόσμο παρακολουθώντας, υποστηρίζοντας τα αλλά και πολλές φορές οδηγόντας τα αγωνιστικά αυτοκίνητα που σχεδίαζε για την Austro-Daimler. Ο γιός του ο Ferry οδηγούσε μάλιστα ήδη από τα 10 του χρόνια. Στα 12 την χρονιά του 1922, οδήγησε μια αγωνιστική Austro-Daimler Sascha που μόλις είχε νικήσει στον αγώνα "Targa Florio" στην Σικελία.

1922 O Porsche στον αγώνα "Targa Florio" με ένα Austro-Daimler "Sascha"


To 1923 o Dr. Ferdinand θα εγκαταλήψει την Αυστριακή εταιρία για να βρεθεί στην Στουτγάρδη ως αρχιμηχανικός της ενοποιημένης πλέον Daimler-Benz, ενώ η Austro-Daimler θα αλλάξει το όνομά της σε Mercedes-Benz.

1924 Μια Μercedes-Benz μετά το "Targa Florio" δεξιά ο Ferdinand Porsche


Τα επόμενα χρόνια θα ασχοληθεί με τον σχεδιασμό μικρών οικογενιακών αυτοκινήτων, κάτι που έβρισκε όμως την εταιρία αντίθετη μιας και επιθημούσε όλο και πιό πολυτελείας αυτοκίνητα. Η προστριβή θα σταματίσει το 1929 όταν θα αποχωρήσει από την εταιρία για να πάει στην Αυστριακή εταιρία Steyr AG και πολύ σύντομα να αποφασίσει να φτιάξει μια δική του εταιρία. Παράλληλα ο γιός του ο Ferry είχε τελειώσει τις σπουδές του ως μηχανικός και εργάζονταν στην Bosch, ενώ συνέχιζε τις σπουδές του στην φυσική και μηχανική.
Ο Ferdinand Porsche ξεκίνησε την εταιρία με την επωνυμία "Dr. Ing. h.c. F. Porsche GmbH Konstructionsburo fur Motoren, Fahrzeuge, Luftfahrzeuge und Wasserfahrzeugbau" το 1931, με τα γραφεία της στην Koenigstrasse στο κέντρο της Στουτγάρδης την τότε αυτοκινητιστική πρωτεύουσα της Γερμανίας.


1933 Porsche Type 12 σχέδιο αρχικά για την Zundapp


Η εταιρία εκείνη την εποχή πρόσφερε την έρευνα και εξέλιξη στα μηχανικά μέρη σε άλλες εταιρίες κατασκευής αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών (Auto Union, Wanderer, Zundapp κ.α.). Μια από τις πρώτες αναθέσεις που δέχθηκε η εταιρία ήταν από την τότε Γερμανική Ναζιστική κυβέρνηση για την σχεδίαση ενός αυτοκινήτου για τον λαό, ένα "Volkswagen" (στα γερμανικά). Αυτό οδήγησε στην σχεδίαση του KDF και τελικά στο Volkswagen Σκαραβαίο, ένα από τα πλέον επιτυχημένα αυτοκίνητα όλων των εποχών.

Παράλληλα ο Ferdinand Porsche απέκτισε μια φιλική σχέση με τον Αδόλφο Χίτλερ που οδήγησε στην περαιτέρω συνεργασία τους. Η νίκες του "Silverpfeil" στους αγώνες ταχύτητας (σχεδιασμένο από τον Porsche) ήταν μέρος της προπαγάνδας των Ναζιστών.


1934 Ο Ferdinand Porsche με τον Hitler και ένα Auto Union P-wagen αγωνιστικό (σχεδιασμένο απο τον Porsche) γνωστό ως "Silverpfeil" (Aσημένιο τόξο - Silver Arrow)


1934 Auto Union P-wagen "Silverpfeil"


Η φιλική πάντος σχέση αυτή ήταν μάλλον μονόπλευρη αφού ο Ferdinand Porsche βοηθούσε τους εβραίους εργαζόμενους της εταιρίας του να δραπετεύσουν από τη χώρα και ανοιχτά, δεν υποστήριζε την Ναζιστική ιδεολογία.

1934 Ferdinand & Ferry Porsche


Στις 22 Ιουνίου του 1934 η γερμανική κυβέρνιση δέχθηκε το σχέδιο του Porsche για ένα φτηνό οικογενιακό αυτοκίνητο που αρχικά ονομάζονταν "Porsche model 60" και μετά την συμφωνία άλλαξε σε "K.D.F. - Kraft durch Freude".

1935 Ο Ferdinand Porsche επιδικνείει ένα προτότυπο του "KDF" (σε κλίμακα) στον Hitler


To 1939 θα ανοίξει το εργοστάσιο κατασκευής των οχημάτων αυτών σε μια καινούργια πόλυ που θα χτιστεί γι' αυτόν το λόγο την K.D.F.stadt (μετέπειτα Wolfsburg)

1939 KDFwagen


Το πρώτο αυτοκίνητο της Porsche , η "Porsche 64", εξελίχθηκε το 1939 χρησιμοποιώντας αρκετά εξαρτήματα από τον "Σκαραβαίο" και κατασκευάστικε στα εργαστήρια της Στουτγάρδης.

1939 Porsche type 64 prototype


To "Type 64" κατασκευάστηκε σε τρία τεμάχια για να συμετάσχει στον αγώνα "Βερολίνο - Ρώμη" του 1939 (που αναβλήθηκε λόγω πολέμου).

1939 Porsche type 64 "Berlin - Rome"


Κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου η παραγωγή της K.D.F. στράφηκε στην πολεμική έκδοση του "Σκαραβαίου" , το Kubelwagen και το αμφίβιο "Schwimmwagen".

1939 Kuebelwagen KDF - Porsche Type 82


1939 "Schwimmwagen" (αμφίβιο) KDF - Porsche Type 166


Η εταιρία Porsche εξέλιξε επίσης αρκετά σχέδια για βαρέα ερπύστριοφόρα - τανκς κατά τη διάρκεια του πολέμου, κάποια από τα σχέδια βέβαια δεν προωθήθηκαν αρκετά όπως αυτά που τελικά οδήγησαν στην δημιουργία του Tiger I και Tiger II από άλλη όμως εταιρία. Τα σχέδια του Porsche για το σασί του Tiger I χρησιμοποιήθηκε τελικά ως βάση για το θρυλικό "Elefant" .

Ένα υπέρ-Τανκ σχεδιασμένο από τον Ferdinand Porsche το "Elefant".


Ο Porsche επίσης εξέλιξε τα σχέδια του "Maus" ενός υπέρ-tank προς το κλείσιμο του πολέμου προλαβαίνοντας να βγάλει μόλις δύο πρωτότυπα.

1943 Το θρυλικό "Maus" που δεν βγήκε ποτέ στην παραγωγή


Το 1945 το εργοστάσιο της KDF έπεσε στα χέρια των Βρετανών και άλλαξε όνομα στο πλέον γνωστό Volkswagen και η KDFstadt έγινε το Wolfsburg. O Ferdinand έχασε τη θέση του ως πρόεδρος του συμβουλίου της εταιρίας και ένας Βρετανός Ταγματάρχης τον αντικατέστησε, ο Ivan Hirst.


Στις 15 Δεκεμβρίου της ίδιας χρονιάς, ο Ferdinand Porsche καθώς και όλα τα μέλη της οικογένειάς του, συνελήφθησαν για εγκλήματα πολέμου, αλλά δεν δικάστηκαν ποτέ. Κατά την διάρκεια της 20μηνης προφυλάκισής του, ο γιός του ο Ferry Porsche, (που είχε πληρώσει για την αποφυλάκισή του), μετακόμισε στην Αυστρία όπου με την αδερφή του άρχισε να κατασκευάζει αντλίες νερού.

Παράλληλα άρχισε την σχεδίαση ενός δικού του αυτοκινήτου. Κάποιοι λένε ότι δεν μπορούσε να βρεί ένα αυτοκίνητο αντάξιο των ικανοτήτων του. Η πραγματικότητα όμως ήταν πιό σοβαρή. Ο Ferry γνώριζε ότι οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες της Ευρώπης ήταν κατεστραμένες. Ήταν λοιπόν ένας αγώνας ταχύτητας και επιβίωσης του ικανότερου.


1946 Η ομάδα του Ferry Porsche και ένα πρωτότυπο 356 πίσω τους.


Την χρονιά του 1947 δέχθηκε και την προσφορά της Ιταλικής "Cisitalia" για την εξέλιξη απο κοινού, ενός αγωνιστικού που έδωσε στον Ferry την δυνατότητα να αποκτήσει την τεχνογνωσία των ιταλών.

1946 η αγωνιστική Porsche 360 Cisitalia σχέδιο του Ferry Porsche


Τα πρώτα δικά του αυτοκίνητα θα εξελίσσονταν τελικά στην πρώτη Porsche 356 που κατασκευαστήκε σ' ένα μικρό ξυλουργείο στο Gmund, της Αυστρίας.

1947 Porsche 356


Το πρωτότυπο αυτοκίνητο εκτέθηκε μόνο για αντιπροσώπους αυτοκινήτων στην Γερμανία και μόλις οι παραγγελίες φτάσανε σ' ένα επιθυμητό αριθμό, ξεκίνησε και η παραγωγή του.

1947 Porsche 356


Η 356 θεωρείται η πρώτη Porsche επιδή απλά ήταν το πρώτο μοντέλο που πουλήθηκε με την επωνυμία της οικογένειας. Ο Ferry Porsche νοίκιασε τις εγκαταστάσεις της εταιρίας Reutter Carosseri στο Zuffenhausen, με την οποία είχε συνεργαστεί στο παρελθόν για την εξέλιξη του πρωτοτύπου για την KDF-Volkswagen, Εκεί κατασκεύασε το ατσάλινο αμάξωμα της 356.

1948 Ο Ferdinand Porsche με τα εγγόνια του


Ο Porsche κατασκεύασε εξ ολοκλήρου μια αλυσίδα συναρμολόγησης ακριβώς απέναντι από τις εγκαταστάσεις της Reutter Carosseri που πλέον είναι γνωστή με το όνομα Porschestrasse.

Η Reutter στην συνέχεια έγινε κατασκευαστής καθισμάτων αυτοκινήτων, σήμερα γνωστή ως Keiper-Recaro.


Η 356 δοκιμάστηκε για πρώτη φορά στο δρόμο το 1948


1948 O Ferdinand & ο Ferry Posche δίπλα σ' ένα 356


Το σήμα της Porsche ήταν βασισμένο στο στρατιωτικό λάβαρο των "Ελεύθερων πολιτών της πολιτείας του Wuerttenberg της πρώην Γερμανικής Βαϊμάρης που είχε ως πρωτεύουσα την Στουτγάρδη και έγινε τελικά κομμάτι της Baden-Wuerttenberg, αυτόνομο κρατίδιο της Δυτικής Γερμανίας το 1949.


Όχι πολύ αργότερα, στις 30 Ιανουαρίου του 1951, ο Ferdinand Porsche πέθανε μετά από επιπλοκές που του επέφερε μια καρδιακή προσβολή.

Στην μεταπολεμική Γερμανία γενικότερα τα ανταλλακτικά ήταν σε μικρές ποσότητες, γι' αυτό για την 356 χρησιμοποιήθηκαν ανταλλακτικά του Volkswagen Σκαραβαίου συμπεριλαμβανομένου του κινητήρα, του κιβωτίου ταχυτήτων και της ανάρτησης.


1955 Porsche 256 Coupe


Η 356, παρ' όλ' αυτά, είχε αρκετά στάδια εξέλιξης, τα A, B, και C, και κατά τη διάρκεια αυτής της εξέλιξης ήταν πολλά μέρη που αντικαταστάθηκαν από χειροποίητα ανταλλακτικά της Porsche. Οι τελευταίες 356 κινούνταν από έναν κινητήρα εξ ολοκλήρου σχεδιασμένο από την Porsche.

Το 1952 ο Ferry θα αποφασίσει να σχεδιάσει ένα αγωνιστικό όχημα και το 1953 παρουσ'ιασε στην έκθεση αυτοκινήτου στο Παρίσι την Porsche Spyder 550. H 550 Spyder ή αλλιώς 1500 RSήταν το αυτοκίνητο που έφερε και τις πρώτες νίκες στους αγώνες ταχύτητας για την Porsche δύνοντάς της το παρατσούκλι "Giant Killer" (Ο δολοφόνος των γιγάντων).


1955 Porsche Spyder 550


1955 η καταραμένη (κατά το θρύλο) Porsche Spyder 550 του James Dean που την ονόμαζε "Little Bastard" και τελικά τον οδήγησε στο θάνατο στις 30 Σεπτεμβρίου του 1955.


1956 Porsche 356 Reutter Speedseter Hardtop


Το κομψό αμάξωμα της 356 είχε σχεδιαστεί από τον Erwin Komenda τον σχεδιαστή δηλαδή και του Σκαραβαίου . Η σχεδιαστική γραμμή της Porsche, από την αρχή, συμπεριλάμβανε τον αερόψυκτο πίσω τοποθετημένο κινητήρα (όπως του Σκαραβαίου), κάτι αρκετά σπάνιο ως προτίμηση για τους κατασκευαστές αυτοκινήτων της εποχής εκείνης, που όμως παρείχε στα αυτοκίνητα μια αξιοσημείωτη ισορροπία.

1957 Porsche 356 Roadster


1958 o Ferry Porsche στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου


Το 1961 θα κατασκευάσει και το τρακτερ - γνωστό ως "Volksschlepper"


1962 Porsche 356 C


1962 Porsche Type 804 Formula 1


1963 Porsche 718 GTR Coupe


Το 1964, μετά από κάποιες επιτυχίες στους αγώνες αυτοκινήτου, η εταιρία παρουσίασε στην αγορά την Porsche 911 άλλο ένα αερόψυκτο, με πίσω κινητήρα σπόρ αυτοκίνητο, αυτή τη φορά όμως με εξακύλινδρο "boxer" κινητήρα (οριζόντιας κίνησης των κυλίνδρων δηλαδή κινητήρα).

1965 Porsche 911 Targa Coupe


Η ομάδα που ασχολήθηκε με τον σχεδιασμό είχαι ως αρχηγό τον μεγαλύτερο γιο του Ferry Porsche, τον Ferdinand Alexander Porsche (F.A.).

1966 Porsche 911 Coupe


Η σχεδιαστική εξέλιξη της 911 είχε αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα αφού ο Erwin Komenda ο οποίος ήταν ο υπεύθυνος του σχεδιασμού παραπονιότανε ότι ο . F. A. Porsche έκανε σχεδιασμούς που ο ίδιος δεν ενέκρινε. Ο πρόεδρος της εταιρίας Ferry Porsche πήγε τα σχέδια του γιού του τότε, σ' ένα γειτονικό εργαστήριο, αυτό του Reutter και εξέλιξε την όλη ιδέα μέχρι το1963 εν αγνοία του Komenda. Το εργαστήριο του Reutter αγοράστηκε αργότερα απο την Porsche (ονομάστηκε Werk II).

1968 O Ferry Porsche και η Porsche 911


Η 911 είχε γίνει η πιο γνωστή Porsche, επιτυχημένη στις πίστες, στους αγώνες αλλά και στις πωλήσεις. Περισσότερο δε από κάθε άλλο μοντέλο, η Porsche σταθεροποιήθηκε στην αγορά από την 911.


1969 Porsche 911


Μια φτηνότερη έκδοση της με το ίδιο αμάξωμα, όλα τα υπόλοιπα όμως από την 356 (συμπεριλαμβανομένου και του τετρακύλινδρου κινητήρα), προσφέρθηκε στην αγορά ως 912.

1970 Porsche 912


1974 Porsche 911 Carrera


Παραμένει στην παραγωγή μέχρι σήμερα, μετά βέβαια από αρκετές γενεές εξελίξεων, Η σημερινή 911 μοιράζεται με την πρώτη, μόνο την θέση του εξακύλινδρου κινητήρα (Πίσω) πάνω σένα σπορ coupe και τις βασικές σχεδιαστικές γραμμές.

1993 Porsche 911 turbo


2004 Porsche 911 TargaΤο 1972 η λογιστική μορφή της εταιρίας άλλαξε σε AG, επειδή ο Ferry Porsche και η αδερφή του η Louise Pilch, θεώρησαν ότι δεν μπορούσαν να συνδιοικούν την εταιρία. Αυτό οδήγησε στην δημιουργία ενός διοικητικού συμβουλίου που απαρτίζονταν από μέλη εκτός της οικογενείας και ένα δεύτερο, με μέλη της οικογένειας ωε εποπτικό. Μετά από αυτές τις αλλαγές κανένα μέλος της οικογένειας δεν ασχολούνταν με την διοίκηση της εταιρίας. Ο F.A.Porsche την προσωπική του σχεδιαστική εταιρία, την Porsche Design, που ασχολήθηκε με την σχεδίαση ρολογιών, γυαλιών ηλίου και άλλων ειδών πολυτελείας.

Porsche Design


Ο Ferdinand Pilch, που ήταν ο υπεύθυνος για την εξέλιξη των κινητήρων δημιούργησε την δική του εταιρία και σχεδίασε έναν πεντακύλινδρο σε σειρά πετρέλαιο-κινητήρα για την Mercedes-Benz. Λιγο αργότερα πήγε στην Audi και αναρριχήθηκε στις κορυφαίες θέσης της εταιρίας συμπεριλαμβανομένου και του διοικητικού συμβουλίου της Volkswagen Group.

1987 Porsche 928 S4


Η Porsche για πολλά χρόνια υπήρξε σύμβουλος σε πολλές άλλες κατασκευάστριες εταιρίες. Οι Audi, Studebaker, SEAT, Daewoo, Subaru, Lada Samara και το Yugo υπήρξαν αποτέλεσμα μιας τέτοιας συνεργασίας (για την σχεδίαση του αμαξώματος ή την εξέλιξη του κινητήρα).

H Porsche κατασκευάζει επίσης τα ποδήλατα Carrera.Σχέσεις με την VolkswagenΗ εταιρία είχε πάντα κοντινούς δεσμούς με την Volkswagen μιας και το πρώτο Volkswagen Beetle σχεδιάστηκε από την ομάδα του Ferdinand Porsche.Οι δύο εταιρίες συνεργαστήκαν το 1969 κατασκευάζοντας το VW-Porsche 914 και 914-6, το 914-6 είχε μάλιστα έναν κινητήρα Porsche, ενώ το 914 είχε κινητήρα της Volkswagen.


1969 Volkswagen-Porsche 914 Targa


1970 Porsche Tapiro prototype (συνεργασία με την VW)


Συναντήθηκαν πάλι το 1976 με την κατασκευή της Porsche 912E (μόνο για τις ΗΠΑ) και την κατασκευή της Porsche 924, που χρησιμοποιούσε πολλά μέρη της Audi και κατασκευάζονταν στο εργοστάσιο της Audi στο Neckarsulm.

1977 Porsche 924


Οι περισσότερες Porsche 944 όμως παρότι κατασκευάζονταν στο ίδιο εργοστάσιο χρησιμοποιούσαν πολύ λίγα εξαρτήματα της VW

1985 Porsche 944


Το περίφημο Cayenne, που πρωτοπαρουσιάσθηκε το 2002, μοιράζεται εξ ολοκλήρου το αμάξωμά του με το Volkswagen Touareg. Και τα δύο κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Bratislava.

2002 Porsche Cayenne


Η Audi ανήκει εξ ολοκλήρου πλέον στην Volkswagen. Το 2005, η Porsche εξαγόρασε το 18.65% της Volkswagen Group, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο την σχέση των δύο εταιριών.

Και το μέλλον ...


2007 Porsche RT 12


2008 Porsche GT Carrera
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory