Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τετάρτη, 26 Μαΐου 2010

SEXY AND HOT .... τρελό κορμί & αγγελικό πρόσωπο


Ολόκληρη η gallery στην Agenda του Rc-Cafe

Αφιέρωμα : Athens Erotica Show
αναδημοσίευση από assoss..

Η Μήνυση του Αλέξη Κούγια προς Ian Scott

αναδημοσίευση από blogareis

ΛαούτοΈγχορδο μουσικό όργανο με δακτυλική εκτέλεση. Το ηχείο του έχει σχήμα αχλαδιού σε κάθετη τομή, η επίπεδη πλευρά του οποίου παρουσιάζει στη μέση μια οπή, που συνήθως είναι διακοσμημένη με λεπτά σκαλίσματα και ονομάζεται ροζέτα. Η λαβή –κατά μήκος της οποίας είναι διατεταγμένα εγκάρσια τα χωρίσματα ή τάστα– είναι κοντή και φαρδιά. Οι χορδές –συνήθως έξι– έχουν διαφορετικό πάχος: οι πέντε είναι διπλές (ζεύγη) και η έκτη (η λεγόμενη καντίνι) είναι μονή.
Όργανα όμοια προς το λαούτο ήταν γνωστά από την αρχαιότητα. Αλλά το λαούτο στο οριστικό του σχήμα εισήχθη από τους Άραβες (από την αραβική επίσης προέρχεται η ονομασία αλ ουντ) στην Ισπανία και από εκεί διαδόθηκε σε ολόκληρη την Ευρώπη. Το λαούτο ήταν πολύ της μόδας κατά τον Μεσαίωνα και την Αναγέννηση, χρησιμοποιήθηκε αρχικά στα σαλόνια ως συνοδεία στη μουσική χορού (ο γεμάτος παλμό ήχος του αποτελούσε ιδεώδες όργανο για τη συνοδεία του τραγουδιού) και αργότερα συμπεριελήφθη στην ορχήστρα.

Η παρακμή του λαούτου συνέπεσε με την τάση να δώσουν και σε αυτό μεγαλύτερη έκταση· με την αύξηση του αριθμού των χορδών, το λαούτο έδωσε τη θέση του σε όργανα όπως το αρχιλαούτο και η θεόρβη.

Η μουσική για λαούτο γραφόταν με ένα ιδιαίτερο σύστημα, γνωστό με την ονομασία πίνακας (γαλλ. tablature), που διέφερε από χώρα σε χώρα. Ο ιταλικός πίνακας, πιο απλός από τον γαλλικό, τον γερμανικό και τον ισπανικό, έμεινε αναλλοίωτος και όταν ακόμα άλλαξε ο αριθμός των χορδών και των διαστημάτων στο λαούτο.

Διάσημοι λαουτίστες και συνθέτες του 16ου αι. –που θεωρείται ο χρυσός αιώνας του λαούτου– υπήρξαν στην Ιταλία ο Φραντσέσκο ντα Μιλάνο και στην Αγγλία ο Γουίλιαμ Μπερντ

Sony atracTable Coming This June

Η Sony ετοιμάζει την απάντηση στο Microsoft Surface, με το atracTable, το οποίο κατασκευάστηκε από τηνAtracsys και τώρα ανήκει στη Sony. Πρόκειται για ένα τραπέζι μεγέθους 35” με οθόνη Full HD, βγαλμένο κυριολεκτικά από το μέλλον!

Το atracTable αναγνωρίζει τις κινήσεις του σώματος και τις χειρονομίες, ενώ η Sony ισχυρίζεται ότι μπορεί ακόμα και να καταλάβει την ηλικία, το φύλο και τη συναισθηματική καταστάση του χρήστη. Η αναγνώριση αυτή γίνεται μέσω των δύο ενσωματωμένων καμερών Sony ISS XCD-V60, ενώ όπως και με το Surface, μπορείτε να χρησιμοποιείτε μαζί του κάποια φορητή συσκευή
τοποθετώντας την επάνω στην επιφάνεια του.
Αναμένεται να παρουσιαστεί στο κοινό τον Ιούνιο, ενώ η τιμή του και η ημερομηνία κυκλοφορίας δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστές.windleop.

ΑΠΟΛΛΩΝ 13Η αποστολή Απόλλων 13 ήταν επανδρωμένη πτήση στο διάστημα στα πλαίσια του Προγράμματος Απόλλων της NASA. Δεν πέτυχε τον τελικό στόχο της προσεδάφισης ανθρώπων στη Σελήνη, αφού το κέντρο ελέγχου αναγκάστηκε λόγω βλάβης του διαστημικού σκάφους να διακόψει την πτήση και να επιστρέψει το πλήρωμα στην γη.

Η σύνθεση του πληρώματος ανακοινώθηκε από την NASA στις 6 Αυγούστου 1969, λίγο μετά την επιτυχημένη προσσελήνωση της αποστολής Απόλλων 11. Το πλήρωμα που επάνδρωσε την πτήση του Απόλλων 13 ήταν:

Κυβερνήτης - Τζέιμς Άρθουρ Λόβελ
Πιλότος του διαστημόπλοιου - Τζακ Σουάιγκερτ
Πιλότος της σεληνάκατου - Φρεντ Χέιζ


Η εφεδρική ομάδα αποτελείτο από τους:

Κυβερνήτης - Τζον Γιανγκ
Πιλότος της σεληνάκατου - Τσαρλς Ντιουκ


Α-Δ: Λόβελ, Σουάιγκερτ, Χέιζ

Αρχικά προορίζονταν οι Άλαν Σέπαρντ και Κεν Μάτινγκλι για κυβερνήτης και πιλότος της σεληνακάτου αντίστοιχα. Λίγο πριν από την εκτόξευση αρρώστησε ο αναπληρωματικός πιλότος Ντιουκ από ερυθρά. Ο Μάτινγκλι, λόγω του ότι από μικρός δεν είχε κάνει το αντίστοιχο εμβόλιο, και για να αποφευχθεί κίνδυνος ασθένειας κατά την αποστολή αναγκάστηκε να παραμείνει στο έδαφος και άλλαξε βάρδια με τον αντικαταστάτη του, τον Σουάιγκερτ, ο οποίος ήταν προορισμένος για την αποστολή Απόλλων 16, την οποία ανέλαβε ο Μάτινγκλι.

Ο πύραυλος εκτόξευσης τύπου Saturn-V AS-508 παραδόθηκε τον Ιούνιο και Ιούλιο του 1969 στο Διαστημικό Κέντρο Κέννεντυ. Στις 15 Δεκεμβρίου 1969 το διαστημόπλοιο τοποθετήθηκε στην εξέδρα εκτόξευσης LC-39Α. Το διαστημόπλοιο και η σεληνάκατος έφεραν τα χαϊδευτικά ονόματα Odyssey (από την Οδύσσεια του Ομήρου) και Aquarius (Υδροχόος) αντίστοιχα.

Για σημείο της προσσελήνωσης είχε οριστεί ο κρατήρας της σελήνης Fra Mauro, όπου σύμφωνα με τα σχέδια η αποστολή θα έστηνε το εργαστηριακό κιβώτιο επιστημονικής ανάλυσης εδάφους ALSEP (Apollo Lunar Surface Experiments Package), λόγω των σημαντικών πετρωμάτων που βρίσκονταν στο σημείο αυτό. Για το σκοπό αυτό, οι αστροναύτες του πληρώματος είχαν καταρτιστεί με ειδική εκπαίδευση στον τομέα της γεωλογίας.

Η εκτόξευση

Η εκτόξευση της αποστολής πραγματοποιήθηκε στις 11 Απριλίου 1970, στις 13:13:00 τοπική ώρα. Λόγω ισχυρών κραδασμών που παρουσιάστηκαν, απομονώθηκε η μεσαία τουρμπίνα της δεύτερης βαθμίδας και διέκοψε αυτόματα την λειτουργία της 132 δευτερόλεπτα πριν το κανονικό. Με την βοήθεια του κεντρικού ψηφιακού υπολογιστή ελέγχου LVDC (Saturn Launch Vehicle Digital Computer) οι υπόλοιπες τέσσερις τουρμπίνες και η τρίτη βαθμίδα αφομοίωσαν κάπως την απώλεια και το ταξίδι συνεχίστηκε σε τροχιά γύρω από την Γη και με μια πολύ μικρή απόκλιση. Κατόπιν μιάμισης περιφοράς γύρω από την Γη πυροδοτήθηκε η τρίτη βαθμίδα και το ταξίδι συνεχίστηκε με προορισμό την Σελήνη.

Η συντριβή του πυραύλου Saturn

Ένα από τα επιστημονικά πειράματα ήταν η συντριβή της τρίτης βαθμίδας του πυραύλου στην επιφάνεια της Σελήνης, που διεξάχθηκε αποσυνδέοντάς την και αφήνοντάς την να καταπέσει στην επιφάνεια της Σελήνης. Η κατάπτωση του πυραύλου μάζας 14 τόνων διάρκεσε τρεις ημέρες, και συνετρίβη με ταχύτητα 9.000 χιλιομέτρων την ώρα (2,5 χλμ. το δευτερόλεπτο) σε απόσταση περ. 120 χιλιομέτρων δυτικά-βορειοδυτικά του σημείου προσσελήνωσης της αποστολής του Απόλλων 12. Η συντριβή που ισοδυναμούσε με έκρηξη 10 τόνων ΤΝΤ προκάλεσε σεισμικές δονήσεις που καταγράφηκαν μετά από 30" από τον σεισμογράφο που είχε εγκαταστήσει η προηγούμενη αποστολή. Οι σεισμικές δονήσεις συνεχίστηκαν πάνω από τρεις ώρες. Εκτός αυτού, άλλα όργανα κατέγραψαν την παρουσία ιονισμένου νέφους, που συνέπεσε λίγο πριν από την πρώτη σεισμική δόνηση και διήρκεσε σχεδόν ένα λεπτό. Προφανώς η σκόνη που σήκωσε η πρόσκρουση του πυραύλου με το έδαφος της Σελήνης ιονίστηκε υπό την επήρεια των ηλιακών ακτίνων.


Η βλάβη στο σκάφος εξυπηρέτησης μετά το ατύχημα που συνέβη κατά την αποσύνδεση.

Το ατύχημα και η επιστροφή στην Γη

Κατά την διάρκεια της πτήσης σημειώθηκε έκρηξη σε μια από τις δύο δεξαμενές οξυγόνου. Το διαστημόπλοιο είχε ήδη διανύσει διαδρομή διάρκειας 55 ωρών και 54 λεπτών και βρισκόταν 300.000 χιλιόμετρα από την Γη. Μια δεξαμενή οξυγόνου του σκάφους εξυπηρέτησης ανατινάχτηκε λίγο μετά την έναρξη λειτουργίας μιας τρόμπας. Ο Σουάιγκερτ μετέδωσε στο κέντρο ελέγχου το παροιμιώδες Houston, we've had a problem.

Η έκρηξη προκάλεσε ζημιά και στην διπλανή δεξαμενή οξυγόνου, με αποτέλεσμα την παύση διοχέτευσης της κυψέλης καυσίμου με οξυγόνο και την ακαριαία μείωση της παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος και νερού. Εκτός αυτού σημειώθηκε έλλειψη αποθέματος οξυγόνου με αποτέλεσμα η αποστολή να αντιμετωπίσει σοβαρό κίνδυνο. Η μόνη λύση ήταν η άμεση διακοπή της αποστολής και επιστροφή στην Γη. Η προσσελήνωση ματαιώθηκε και η τροχιά του διαστημοπλοίου διορθώθηκε, έτσι ώστε να πραγματοποιήσει καμπύλη επιστροφής αντί να μπει σε δορυφορική τροχιά γύρω από την Σελήνη.
Η πρόχειρη κατασκευή φίλτρου διοξειδίου του άνθρακα (CO2).

Η σεληνάκατος πήρε την θέση του κατεστραμμένου σκάφους εξυπηρέτησης ως σκάφος διάσωσης. Ο διασωστικός εξοπλισμός της σεληνακάτου όμως εκπληρούσε μικρότερες προδιαγραφές, αφού ήταν κατασκευασμένη για λιγότερο πλήρωμα και μικρότερη χρήση. Η παροχή οξυγόνου ήταν μεν αρκετή, αλλά έλειπε η παροχή νερού και ηλεκτρικού ρεύματος εκτός από μερικές μπαταρίες που ήταν φορτισμένες. Εκτός αυτού έλειπε η ανακύκλωση του αέρα και δεν επαρκούσε η αποχέτευση του διοξειδίου του άνθρακα. Υπό την καθοδήγηση του πύργου ελέγχου οι αστροναύτες κατασκεύασαν με ότι υλικά βρέθηκαν στο διαστημόπλοιο (σακούλες, χάρτες, κολλητική ταινία) έναν πρόχειρο προσαρμογέα του μηχανήματος από το σκάφος εξυπηρέτησης, το έβαλαν σε λειτουργία και πυροδότησαν τους πυραύλους για να επιστρέψουν στην Γη.


Το διαστημόπλοιο Apollo 13 στο κατάστρωμα του αεροπλανοφόρου USS Iwo Jima.από βικιπαίδεια

ΧΑΜΠΟΥΡΓΚΕΡ

Ηξερες ότι το χάμπουργκερ δεν εχει σχέση με το χοιρινό;(ham)


Γιατί το χάμπουργκερ λέγεται έτσι;


Η προέλευση του ονόματος δεν έχει να κάνει με το κρέας που χρησιμοποιείται στην παρασκευή του, βοδινό και όχι χοιρινό, αλλά με ένα φαγητό που πήγαν στην Αμερική οι πρώτοι μετανάστες και ονομαζόταν βοδινό ή μπιφτέκι Αμβούργου, Ηumbourg. Δεν ήταν τίποτε περισσότερο από κομματάκια ωμού βοδινού. Το χάμπουργκερ, όπως το ξέρουμε σήμερα, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Εμπορική Έκθεση του Σαιντ Λούις το 1904.

Η λέξη Χάμπουργκερ εμφανίζεται για πρώτη φορά, στις 5 Ιανουαρίου το 1889 σε εφημερίδα της Ουάσινγκτον Walla Walla Union (πηγή: λεξικό Οξφόρδης).
Η ιστορία του χάμπουργκερ

Το Χάμπουργκερ είναι το σήμα κατατεθέν της γρήγορης μαζικής εστίασης (fast food) και ένα από τα σύμβολα του αμερικάνικου πολιτιστικού ιμπεριαλισμού. Πρόκειται για ένα αμφίψωμο (σάντουιτς ελληνιστί) με ψητό η βραστό βοδινό, που σερβίρεται με λαχανικά και διάφορα καρυκεύματα (κέτσαπ, μουστάρδα κ.ά.).

Οι πρώτες καταβολές του χάμπουργκερ ανιχνεύονται στη Μογγολία του Τζένγκις Χαν. Ήταν βολικό για τους στρατιώτες της «Χρυσής Ορδής» να τρώνε με το ένα χέρι και με το άλλο να ιππεύουν. Η συνταγή πρέπει να πέρασε δια μέσου των Ρώσων στη Δυτική Ευρώπη και στις αρχές του 19ου αιώνα τη συναντάμε στη Γερμανία και συγκεκριμένα στο μεγάλο λιμάνι του Αμβούργου (Hamburg), ως Rundstuck Warm, αποτελούμενο από φέτες ψωμιού με ψητό μπιφτέκι χοιρινού ή ως Brotchen με μπιφτέκι βοδινού.

Μερικές δεκαετίας αργότερα έφθασε στην Αμερική από γερμανούς μετανάστες, όπου έμελλε να δοξαστεί. Στο Νέο Κόσμο επεκράτησε η εκδοχή του βοδινού κρέατος, που υπήρχε σε αφθονία, και το σάντουιτς πήρε την ονομασία Χάμπουργκερ (Hamburger), δηλαδή εκ του Αμβούργου προερχόμενο. Για πρώτη φορά, η λέξη χάμπουργκερ αναφέρεται στις 5 Ιανουαρίου 1889 στην εφημερίδα της Ουάσινγκτον Walla Walla Union, όπως μας πληροφορεί το Αγγλικό Λεξικό της Οξφόρδης.

Από εκεί και πέρα πολλοί ερίζουν για την πρωτιά του χάμπουργκερ στις ΗΠΑ. Ο Τσάρλι Ναγκρίν θεωρούσε ότι αυτός σέρβιρε πρώτος χάμπουργκερ το 1885 στο πανηγύρι του Σέιμουρ στο Ουισκόνσιν. Την ίδια χρονιά, οι αδελφοί Μέντσις από το Χάμπουργκ της Νέας Υόρκης πουλούσαν τα δικά τους χάμπουργκερ στο τοπικό πανηγύρι. Το ονόμασαν «Χάμπουργκ Σάντουιτς» και ως καρυκεύματα χρησιμοποιούσαν κόκκους καφέ και μαύρη ζάχαρη. Πολλοί ιστορικοί της διατροφής θεωρούν τη συνταγή των Μέντσις ως την πρώτη αυθεντικά αμερικανική.

Ο παντοπώλης Φλέτσερ Ντέιβις από την Αθήνα του Τέξας διεκδικεί και αυτός τον τίτλο, έπειτα από ένα δημοσίευμα των Τάιμς της Νέας Υόρκης το 1974 και έρευνα της μεγάλης αλυσίδας φαστ-φουντ McDonald's. Μάλιστα, τον Νοέμβριο του 2006 η Βουλή του Τέξας ανακήρυξε την Αθήνα «Πρωτεύουσα του Χάμπουργκερ». Τελευταίος στη σειρά των διεκδικητών ο Λούις Λάσεν, που διατηρούσε σαντουιτσάδικο στο Νιου Χέιβεν του Κονέκτικατ το 1895.

Το 1906, ο σπουδαίος αμερικανός συγγραφέας Άπτον Σινκλέρ δημοσίευσε το περίφημο μυθιστόρημά του « Η Ζούγκλα» (εκδόσεις «Γράμματα»), που μεταξύ άλλων αποκάλυπτε τις άθλιες συνθήκες υγιεινής στα αμερικανικά σφαγεία. Αυτό ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από την πλευρά των καταναλωτών και ανάγκασε την κυβέρνηση να λάβει μέτρα.

Την επιφυλακτικότητα του αμερικανικού κοινού φρόντισε να διαλύσει στη δεκαετία του '20 η πρώτη αλυσίδα φαστ-φουντ «White Castle», με μια μεγάλη καμπάνια δημοσίων σχέσεων, που επέβαλε το χάμπουργκερ σε μια Αμερική που επιτάχυνε τους ρυθμούς της. Μάλιστα, προς στιγμή, του άλλαξε το όνομα του σε σόλσμπερι στέικ (Salisbury steak), εξαιτίας των αντιγερμανικών αισθημάτων που επικρατούσαν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ας μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε λίγα χρόνια μετά τη λήξη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, όπου χάθηκαν πολλές ζωές Αμερικανών. Ο όρος, τελικά, δεν επικράτησε. Όλα τα υπόλοιπα ήταν δουλειά της McDonald's, που διέδωσε το χάμπουργκερ σε όλο τον κόσμο, εκτός από την Ελλάδα (Goody's) και το Βέλγιο.
yousouroum.gr

Το ντρέσινγκ κάνει τη διαφορά

Το ντρέσινγκ κάνει τη διαφορά

Έχεις την εντύπωση ότι όλες οι σαλάτες λαχανικών έχουν περίπου τις ίδιες θερμίδες, λίγες και μόνο «καλές», καθώς προέρχονται από φυτικές ίνες και άλλα φυτικά συστατικά; Σωστά!

Οι περισσότερες σαλάτες αντιστοιχούν σε περίπου 300 θερμίδες, όπως η λαχανοσαλάτα ή τα βραστά χόρτα, και φτάνουν έως τις 500 θερμίδες, όπως η χωριάτικη. Εάν, όμως, προσθέσουμε στην «πρασινάδα» μας αντί για λαδόξιδο ένα πιο «περίπλοκο» ντρέσινγκ, αυτή μετατρέπεται σε «βόμβα θερμίδων» και πραγματική απειλή για τη γραμμή μας. Μπορείς, λοιπόν, να απολαύσεις τα λαχανικά της άνοιξης με κάποια πικάντικη σος ή με τα απλά «συνοδευτικά» όπως το λάδι και το ξίδι, αρκεί να ενημερωθείς για τη θερμιδική τους αξία. Θα τη βρεις στον παρακάτω πίνακα, έτσι ώστε να περιορίσεις στο ελάχιστο τα λιπαρά από τα υπόλοιπα φαγητά που περιλαμβάνει το γεύμα σου.

Ντρέσινγκ σαλάτας
Λαδόξιδο: 70 θερμίδες, 8 γραμμ. λίπος.
Λάδι: 133 θερμίδες, 15 γραμμ. λίπος.
Ξίδι: 5 θερμίδες, 0 γραμμ. λίπος.
Λεμόνι: 3 θερμίδες, 0 γραμμ. λίπος.
Σος βινεγκρέτ: 90 θερμίδες, 9 γραμμ. λίπος.
Σος με μαγιονέζα: 100 θερμίδες και 11 γραμμ. λίπος.
Blue cheese: 80 θερμίδες, 8 γραμμ. λίπος.
Γαλλική σάλτσα: 80 θερμίδες, 9 γραμμ. λίπος.
Ιταλική σάλτσα: 80 θερμίδες, 9 γραμμ. λίπος.
shape

Ξυπνητήρι που φτιάχνει και πρωινό!

wakeup.jpg

Αν είστε από τους τύπους που ξυπνούν πανικόβλητοι κάθε πρωί και φεύγουν από το σπίτι στον ελάχιστο δυνατό χρόνο, το τελευταίο πράγμα που έχετε στο μυαλό σας είναι ένα πλήρες πρωινό που θα σας κρατήσει σε φόρμα για αρκετές ώρες. Το ξυπνητήρι που βλέπετε φιλοδοξεί να γίνει ο καλύτερος φίλος σας το πρωί, καθώς ετοιμάζει πρωινό πριν καλά-καλά σηκωθείτε από το κρεβάτι.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το εξοπλίσετε με όλα τα απαραίτητα συστατικά, όπως καφέ, ζάχαρη, ψωμί για τοστ κλπ. Απλά τοποθετήστε τις πρώτες ύλες στις αντίστοιχες θέσεις και όταν χτυπήσει το ξυπνητήρι θα αρχίσει η διαδικασία της προετοιμασίας.

Το design είναι μάλλον αμφιλεγόμενο, αλλά προφανώς είναι το τελευταίο πράγμα που κοιτάτε κάθε πρωί που πετάγεστε από το κρεβάτι.

Πηγή: Yanko

ΤΑΞΙΔΙ» Νέδα, αυθεντική ομορφιά

Γνωρίστε το μοναδικό θηλυκό μας ποτάμι και ανακαλύψτε πανέμορφες περιοχές της Πελοποννήσου που διαθέτουν πλούσια ιστορικά και φυσικά μνημεία.

Η Φιγάλεια με τον καταπληκτικό ναό του Επικούριου Απόλλωνα και η Νέδα, το πανέμορφο ποτάμι με τα ενδιαφέροντα γεωλογικά φαινόμενα, θα σας προσφέρουν μια εκδρομή μάθησης και περιπέτειας. Από την άλλη, η γραφική Κυπαρισσία και η ορεινή καταπράσινη Ανδρίτσαινα θα εξασφαλίσουν εναλλακτικές λύσεις για τους πιο συμβατικούς.Προτού εξορμήσετε, σταθείτε στην Κυπαρισσία. Περπατήστε στην παλιά πόλη, με το βυζαντινό κάστρο να δεσπόζει στην κορυφή του λόφου που περιστοιχίζεται από πανύψηλα κυπαρίσσια. Ανεβείτε πιο ψηλά, στη δεξαμενή, για να απολαύσετε καταπληκτική θέα.Πολύ όμορφο είναι το κατάφυτο χωριό Αετός, ενώ αξίζει να προσκυνήσετε και στα μοναστήρια της Κατσιμικάνας και του Αγίου Ιωάννου. Έπειτα, θα πάρετε τον παραλιακό δρόμο και περνώντας από υπέροχα χωριά, όπως το Καλό Νερό και η Ελιά, θα δείτε μαγευτικές ακτές. Στην Ελιά εκβάλλει ο ποταμός Νέδα, ο οποίος πήρε το όνομά του από τη νύμφη της μυθολογίας. Είναι το φυσικό όριο των νομών Μεσσηνίας και Ηλείας. Η Φιγάλεια υπήρξε με το όνομα αυτό από την αρχαιότητα. Φτάνοντας θα δείτε μερικά τούρκικα σπίτια και δύο τζαμιά, ενώ θα επισκεφτείτε τις βυζαντινές εκκλησίες του Αγίου Νικολάου και της Κοίμησης της Θεοτόκου και στην Κάτω Φιγάλεια την τρίκλιτη βασιλική.Στη συνέχεια, επισκεφτείτε τον αρχαιολογικό χώρο με ερείπια από τον αρχαίο ναό της Αρτεμης και μια μικρή συλλογή με ευρήματα. Στις αρχαίες Βάσσες, κοντά στην Ανδρίτσαινα, σε υψόμετρο
1.130 μ., προβάλλει ο ναός του Επικούριου Απόλλωνα, προσφορά των αρχαίων κατοίκων της Φιγάλειας στο θεό του φωτός. Κατασκευάστηκε από τον Ικτίνο και διακρίνεται για την επιβλητικότητά του και τη μοναδική αρμονία του με την τοποθεσία στην οποία είναι χτισμένος. Ο ναός είναι πάρα πολύ καλά διατηρημένος και θεωρείται μοναδικό μνημείο παγκόσμιας αρχιτεκτονικής.Περνώντας από την καταπράσινη Ανδρίτσαινα σταθείτε να ξαποστάσετε στην κεντρική πλατεία που τη σκεπάζει ένας τεράστιος πλάτανος και περπατήστε στα δρομάκια της για να θαυμάσετε τα ωραία πέτρινα σπίτια με τις κεραμιδένιες σκεπές.

Διασχίζοντας το ποτάμι
Από τη Φιγάλεια ξεκινά το μονοπάτι για το πέρασμα της Νέδας, μία καταπληκτική διαδρομή στην κοίτη του ποταμού που περνά από σήραγγες, πηγές και καταρράκτες. Το Στόμιο είναι μια μεγάλη σήραγγα μήκους
100 μ., που έχει τη μορφή σπηλιάς, με δύο μάλιστα επίπεδα! Εκεί βρίσκουν καταφύγιο πολλά ζώα και πουλιά. Πριν από την είσοδο του Στομίου και σε απόσταση 150 μ. από την κοίτη της Νέδας, ένα καταπληκτικό θέαμα θα σας κόψει την ανάσα: οι καταρράκτες της Φιγάλειας, που τα ορμητικά νερά τους ξεπροβάλουν μέσα από ένα άγριο φαράγγι και «σχίζουν» με τη δύναμή τους δύο μυτερούς βράχους. Από εκεί θα συνεχίσετε την πεζοπορία, που είναι σχετικά επικίνδυνη λόγω της ολισθηρότητας της όχθης. Σε κάποια σημεία μάλιστα ίσως χρειαστεί να κολυμπήσετε σε μερικές από τις λίμνες που σχηματίζει το ποτάμι και επειδή ο καιρός δεν είναι ιδανικός για... ψυχρολουσίες, καλύτερα να παρακάμψετε αυτά τα σημεία σκαρφαλώνοντας. Αν πάλι σας έρχεται λίγο δύσκολη και η ορειβασία, ενημερωθείτε για τα πιο βατά σημεία της Νέδας όπου μπορείτε να περπατήσετε και να απολαύσετε τα τοπία μαγευτικής ομορφιάς εκ του ασφαλούς. Το πέρασμα ολοκληρώνεται με την κατάβαση ως τις εκβολές, στον κόλπο της Κυπαρισσίας

Και γυαλιά και USB drive

ck_usb.jpg

Οι σχεδιαστικοί εγκέφαλοι στον οίκο μόδας του Calvin Klein αποφάσισαν να παντρέψουν δύο αντικείμενα που δεν είχαν συναντηθεί μέχρι τώρα. Έτσι, λοιπόν, πήραν ένα ζευγάρι γυαλιά και τα εξόπλισαν με ένα USB drive που χωράει 4GB δεδομένων. Το drive είναι κρυμμένο στο σκελετό και αποκαλύπτεται μόνο όταν θέλετε να κάνετε μεταφορά δεδομένων.

Έτσι, έχετε με μία αγορά ένα USB stick που φιλοξενεί τα δεδομένα σας και την πολυπόθητη προστασία από τις ακτίνες UV του ηλιακού φωτός. Βέβαια, δεν είμαστε και πολύ σίγουροι ότι το drive θα νιώθει άνετα τις ώρες που περπατάτε στο δρόμο και σας χτυπάει ο ήλιος, αλλά υποθέτουμε ότι οι σχεδιαστές το έχουν προβλέψει αυτό.

Τα νέα γυαλιά θα κυκλοφορήσουν τον Οκτώβρη στην τιμή των 142 ευρώ. Είναι μάλλον ακριβά, αλλά είναι και Calvin Klein.

Πηγή: men.style.com

KENDA PEREZ bikini girl !!!exypno
αναδημοσίευση από ndivia.blogspot

Τα χειρότερα ραντεβού για μια γυναίκα


Οπλίστηκες με θάρρος. Έκανες σπα και αποτρίχωση και πλέον είσαι έτοιμη να γνωρίσεις το ονειρεμένο αγόρι που σου υποσχέθηκαν οι κολλητοί σου (ή απλά το αγόρι που γνώρισες στο Facebook).
Αν αναρωτιέσαι πόσο στραβά μπορούν να πάνε τα πράγματα, καλύτερα να προετοιμαστείς για τα χειρότερα ραντεβού που είναι πιθανόν να σου τύχουν!
Α. Ραντεβού με το σπάγκο:
Δύσκολες είναι οι εποχές που ζούμε στα χρόνια του Δ.Ν.Τ, η πιθανότητα να σου πέσει ο σπάγκος άντρας στο ραντεβού έχουν γίνει μεγαλύτερες από ποτέ. Ο άντρας σπάγκος διακρίνεται σε δύο κατηγορίες που η μία είναι λίγο χειρότερη από την άλλη.
Έχουμε τον τσιφούτη που δεν σε πηγαίνει για φαγητό αλλά θα την βγάλει ξεροσφύρι με ένα ποτάκι. Αφού μιλήσετε περί ανέμων και υδάτων και πιστέψεις ότι απέναντί σου έχεις έναν πολύ ενδιαφέροντα τύπο, θα έρθει η ώρα του λογαριασμού. Κι εκεί θα σου ζητήσει τα 4 ευρώ για το κρασί που ήπιες, κάνοντας σου ανάλυση για το πόσο πιστεύει στην ισότητα των δύο φύλων. Αν στο πρώτο ραντεβού δεν θέλει να κεράσει, μην ελπίζεις ότι στη σχέση μέσα θα γίνει large και κουβαρντάς.
Από την άλλη, έχουμε τον αρχισπάγκο. Το πιο πιθανό είναι να σου ζητήσει να βρεθείτε κατευθείαν στην καφετέρια για να μην κάψει βενζίνη για να σε πάρει από το σπίτι. Αφού έχετε φάει και έχετε πιει, θα δει πως ξέχασε το πορτοφόλι σπίτι και φυσικά εσύ θα προσφερθείς να πληρώσεις αυτή τη φορά. Ακόμα και να ξαναβγείτε κι εκείνος να έχει χρήματα μαζί του, θα έχει ξεχάσει την προηγούμενη φορά και φυσικά τα χρωστούμενα. Αν έχει πορτοφόλι, απλά δεν θα έχει μαζί του μετρητά και τα ATM θα του πέσουν πολύ μακρυά για να σηκώσει ένα ποσό.
Τέτοια φιλαργυρία δικαιολογούμε μόνο σε φαντάρους και φοιτητές. Οι υπόλοιποι κόβονται. Ας είχαν ενημερωθεί πως η πρώτη εντύπωση είναι αυτή που μετράει.
Β. Ο “ψαράς” κι ότι πιάσει:
Το αγόρι αυτό θα κάνει (και φυσικά θα πει) ό,τι μπορεί για να σε ρίξει. Θα σε λούσει με ωραία λόγια και άφθονο ποτό για να σε ρίξει όσο πιο σύντομα μπορεί στο κρεβάτι του. Μην βιαστείς να δηλώσεις πως έχεις σχέση μαζί του στο Facebook μετά το πρώτο ραντεβού, γιατί θα προκύψουν ακόμα 10 τυχερές που θα διαθέτουν τον ίδιο τίτλο με σένα. Θα τον ξεχωρίσεις από την εμμονή του για πάσης φύσεως σεξουαλική είδηση, από την ταινία πορνό της Τζούλιας, μέχρι το νέο χάπι για την πρόληψη της πρόωρης εκσπερμάτωσης.
Προς Θεού και παρά το παραμύθι που θα σου πουλήσει, μην του κάτσεις από το πρώτο ραντεβού. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να ενισχύσεις τον εγωισμό του και εσύ απλά θα περιμένεις πάνω από το τηλέφωνο να κλείσετε το δεύτερο ραντεβού. Ενδέχεται να περάσουν και χρόνια μέχρι να υπάρξει αυτό (αν υπάρξει), τότε που ο ψαράς θα ψάχνει ψαράκια να γεμίσει τα δίχτυα του.
Μην απορήσεις να το ίδιο βράδυ που τον γνωρίσεις, την πέσει και στην κολλητή σου.
Γ. Ο ξερόλας:
Δεν υπάρχει θεματική ενότητα στην οποία να μην έχει σχηματισμένη γνώμη. Η ποικιλία γνώσεών του καλύπτει ευρεία γκάμα που ξεκινά από τη Σάσα Μπάστα και φτάνει την οικονομική κρίση και τα σπρεντς. Ειδικά στο πρώτο ραντεβού, δεν υπάρχει πιο ενοχλητικός συνομιλητής από τον ξερόλα. Εκεί που θέλεις να μάθεις πράγματα για τον άλλο, αλλά να του εξομολογηθείς και δικές σου πτυχές, εκείνος δεν σ’ αφήνει να σταυρώσεις λέξη! Με τον τύπο αυτό, το πιθανότερο είναι πως και να τα βρείτε μεταξύ σας, εσύ να μην πεις ποτέ την άποψή σου και μέσα στη σχέση. Το θετικό ενός τέτοιου ραντεβού είναι πως εκείνος θα μιλά κι εσύ θα πίνεις για να περάσει η ώρα!
Δ. Εκείνος που ξενοκοιτούσε:
Πάει και τελείωσε. Άντρας που από το πρώτο ραντεβού ξενοκοιτά και δεν μπορεί να κρατήσει το βλέμμα του μόνο σε σένα, μην περιμένεις να σου είναι πιστός και σχέση να κάνετε τα δυο σας. Ο τύπος αυτός θα φλερτάρει (εκτός από εσένα) και με τη σερβιτόρα, την κοπέλα του διπλανού τραπεζιού, ακόμα και με τη θυλική γάτα που θα περάσει από το δρομάκι απέναντι.
Ε. Ο βολεψάκιας:
Εσύ κάνεις για πάρτη του χιλιόμετρα ολόκληρα και μάλιστα με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (όχι βέβαια, ο τύπος αυτός δεν θα έρθει να σε πάρει από το σπίτι) κι εκείνος σου κλείνει ραντεβού στο καφενείο της γειτονιάς δίπλα στο σπίτι του. Το πιθανότερο είναι να έρθει άλουστος κι άπλυτος, τη στιγμή που εσύ ντύθηκες για να συμμετάσχεις σε υπερπαραγωγή του Χόλιγουντ. Αν δεν έκανε τον κόπο να σε πάει κάπου κυριλέ και να σε θαμπώσει την πρώτη φορά που θα βγείτε, δεν υπάρχει ελπίδα να το κάνει αργότερα.
ΣΤ. Ο αυταρχικός:
Γκρινιάζουμε για άντρες που δεν παίρνουν ούτε μια πρωτοβουλία, αλλά και το να βρεθείς στο ραντεβού με έναν άντρα αυταρχικό, σε καλό δεν θα σου βγει. Το αγόρι αυτό θα σε πάει εκεί που θέλει, θα παραγγείλει για εσένα και για εκείνον το φαγητό και το ποτό που του αρέσει. Πριν βρεθείς στης εκκλησιάς την πόρτα με τον άντρα αυτό χωρίς να το καταλάβεις, προσποιήσου πως έχεις δουλειά και φύγε νωρίς. Μην του λες πολλά όχι, γιατί ποτέ δεν ξέρεις μέχρι που θα φτάσει ο αυταρχικός!
Ζ. Ο Θρύλος/ΠΑΟΚτζης και λοιποί φανατικοί:
Του εξηγείς εξ’ αρχής ότι δεν παρακολουθείς ποδόσφαιρο κι εκείνος απτόητος συνεχίζει να σου μιλά για το σύστημα που έπαιξε η ομάδα στο τελευταίο ματς. Φυσικά το ραντεβού σας δεν θα συμπέσει με τίποτα με το παιχνίδι της ομάδας, εκτός κι αν συμφωνήσεις να βρεθείτε κατευθείαν στο γήπεδο για να τα πείτε. Αν συνεχίσεις να βγαίνεις με τον φανατικό, σε βλέπω να καταλήγεις με το νυφικό στις εξέδρες του γηπέδου και το βράδυ αντί για σεξ, να κοιμάστε με τα σχόλια του Τσουκαλά ή του Γεωργίου.
Η. Κολλημένος με την πρώην:
Άντρας που μιλάει για την προηγούμενη σχέση του από το πρώτο ραντεβού με την επόμενη πιθαή υποψήφια, είναι άντρας κολλημένος μαζί της. Και δεν μιλάμε για μια απλή αναφορά στα πλαίσια των σχέσεων που είχαμε στο παρελθόν. Εκείνος θα την αναφέρει ακόμα και με το όνομά της σε κάθε θέμα συζήτησης που θα κάνετε:
Εσύ: Σου αρέσει η Σαντορίνη;
Ο κολλημένος: Ναι βέβαια, είχαμε πάει με την Τζένη!
Προτού ακούσεις τα άπαντα της Τζένης, κάντην με ελαφρά πηδηματάκια.
αναδημοσίευση από blogareis...

Η γυμνή φωτογράφιση της Σάσα Μπάστα στο Max

Δείτε παρακάτω τις γυμνές φωτογραφίες της Σάσα Μπάστα από το Max Μαίου…

αναδημοσίευση από allday-news

Ήξερες για την Ελλάδα ότι...

super-greece_hw.gif 5 image by dim79

  • Η γνωστή συνοικία «Πατήσια» ονομάστηκε έτσι από την αντίστοιχη τούρκικη λέξη που σημαίνει: τα κεκτημένα αγροκτήματα!
  • Η γνωστή συνοικία των Αθηνών ονομάστηκε «Κολωνάκι» από ένα κολωνάκι που ήταν χτισμένο εκεί για προληπτικούς λόγους, όπως συνηθιζόταν κατά την Τουρκοκρατία!
  • Ο Κων/νος Καραμανλής διετέλεσε πρωθυπουργός της Ελλάδας για 3 ώρες(και συγκεκριμένα από τις 19:00 μέχρι τις 22:00 στις εκλογές της 9 Απριλίου 2000)
  • Η Καλλιόπη ήταν κατά τον Ησίοδο η μεγαλύτερη και ευγενέστερη από τις εννέα Μούσες, προστάτιδα της επικής ποίησης και της ρητορικής, καθώς και όλων των καλών τεχνών.
  • Η ακριβής εξήγηση της φράσης «Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα» δεν έχει σχέση με κανέλλα ή άλλα καρυκεύματα, αφού σημαίνει «Έρχομαι από την Κωνσταντινούπολη και σε προσκαλώ να έρθεις στην κορυφή»!
  • Στον γνωστό άθλο του Ηρακλή, τα «χρυσά μήλα των εσπερίδων» ήταν ... πορτοκάλια!
  • Οι Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 1906, γνωστοί ως Μεσοολυμπιακοί Αγώνες του 1906 διοργανώθηκαν στην Αθήνα; Οι αγώνες αυτοί όμως δεν έχουν το τίτλο της Ολυμπιάδας αφού το 1906 δεν ήταν ολυμπιακή χρονιά. Στους νικητές δόθηκαν μετάλλια που όμως δεν καταμετρώνται επίσημα από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.
  • Η φράση «του πήρε τον αέρα» προέρχεται από την αρχαιότητα και την εκμετάλλευση του ανέμου κατά τις ναυμαχίες έναντι του εχθρού!
  • Στην Ελληνική μυθολογία, ο Χάρων (ή Χάρος στα νέα ελληνικά) ήταν ο πορθμέας του Άδη. (Το αντίστοιχο στην Ετρουσκική μυθολογία ήταν ο Charun). Μετέφερε με τη βάρκα του τους πρόσφατα αποθανόντες από τη μια όχθη του ποταμού Αχέροντα στην άλλη, όπου σύμφωνα με τη μυθολογία βρισκόταν η είσοδος του Άδη. Οι νεκροί έπρεπε οπωσδήποτε να πληρώσουν στον Χάροντα έναν οβολό για τα ναύλα. Γι' αυτό στην αρχαία Ελλάδα τοποθετούσαν πάντα έναν οβολό κάτω από τη γλώσσα των νεκρών σωμάτων πριν τα ενταφιάσουν, για να έχει να πληρώσει ο νεκρός τον Χάροντα. Όσοι δεν είχαν να πληρώσουν ήταν καταδικασμένοι να περιπλανιούνται στις όχθες του Αχέροντα για εκατό χρόνια.
πηγή
aboutmylamia

Απολιθωμένο κεφάλι δράκου βρέθηκε στην Κίνα!


Απολιθώματα ζώων βρίσκονται συχνά σε όλο τον πλανήτη, όμως το απολιθωμένο κεφάλι ενός δράκου είναι ένα σπάνιο εύρημα. Στην πόλη Anshun, Guizhou, της Κίνας όμως οι αρχαιολόγοι στάθηκαν πιο τυχεροί αφού ανακάλυψαν ένα κεφάλι δράκου (στη φωτογραφία) σε άρτια κατάσταση. Αρχικά οι επιστήμονες καθάρισαν τον πηλό από το απολίθωμα.

Στη συνέχεια παρατήρησαν ότι ο δράκος είχε δυο κέρατα πάνω από το κεφάλι, ενώ η μορφή του τέρατος έμοιαζε σε μεγάλο βαθμό με τα όντα των παραμυθιών και των ιστοριών. Οι κινέζικοι θρύλοι περιέχουν πολλές αναφορές σε δράκους, ενώ ο δικέρατος δράκος αποτελεί σύμβολο για τους κινέζους. Εξ ου και η ονομασία που έχουν οι κινέζοι ως «απόγονοι του δράκου».

Οι επιστήμονες θεωρούσαν ότι ο δράκος ήταν ένα πλάσμα των παραμυθιών.

Το απολίθωμα του δράκου, που βρέθηκε στην περιοχή Guanling County της πόλης Anshun, έχει μήλος 7.6 μέτρων, ενώ το κεφάλι του είναι 76 εκατοστά με λαιμό που ξεπερνάει τα 54 εκατοστά. Το κυρίως σώμα έχει μήκος 2.7 μέτρα και πλάτος 68 εκατοστά. Η ουρά φτάνει τα 3.7 μέτρα. Το κεφάλι του δράκου έχει τριγωνικό σχήμα με ένα στόμα 43 εκατοστών. Τα κέρατα - συμμετρικά μεταξύ τους- εξέχουν από το πλατύτερο τμήμα του κρανίου με μήκος 27 εκατοστά. Είναι ελαφρά κυρτά στο άκρο τους.

Ο κινέζικος δράκος ήταν ένα αμφίβιο ερπετοειδές που ζούσε στους ωκεανούς την Τριασική περίοδο, 200 εκατομμύρια χρόνια πριν. Περνούσε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στο νερό, ενώ κάποιες φορές περπατούσε στην στεριά για να γεννήσει τα αβγά του. Η κυρίως τροφή του αποτελούνταν από ψάρια και μικρά ερπετά.

Η ανακάλυψη του δράκου προσφέρει σημαντικές πληροφορίες στους επιστήμονες ώστε να εντοπίσουν την προέλευση του θρυλικού κινέζικου δράκου.
.o-griniarhs.

Περίοδος εξεταστικής; Περίοδος και για καμάκι!

Αγαπητοί φοιτητές-καμάκια, έφτασε η περίοδος των εξετάσεων. Τι? Θα αφήσουμε το καμακing, ή το διάβασμα. Κι όμως το καμακολόγιο δίνει τη λύση. Καμάκing μέσα από το ίδιο το διάβασμα. Το καμάκι αυτή τη φορά μπορεί να στοχεύσει φοιτήτριες, αλλά και καθηγήτριες..

1. Για να ρίξετε μια συμφοιτήτριά σας, δεν έχετε παρά να ζητήσετε τη βοήθειά της για τα μαθήματα. Αν θέλει να σας δώσει σημειώσεις, μην τις δεχτείτε... γιατί εσείς χρειάζεστε τις "γνώσεις" της αλλά και την πολύ καλή μεταδοτικότητα της. Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο, ότι με αυτόν τον τρόπο ανεβαίνει η ψυχολογία της κοπέλας και από απλή φοιτήτρια νιώθει δασκάλα...... Μην ανησυχείτε όμως, θα τις το ανταποδώσετε το μάθημα.
Υ.Γ. Sex να κάνετε μετά το διάβασμα.... να περάσετε και κανά μάθημα

2. Για να ρίξετε την καθηγήτριά σας, είναι κομματάκι ποιο δύσκολο. Κατ' αρχήν βεβαιωθείτε ότι δεν είναι παντρεμένη με τον πρύτανη, γιατί αν είναι.... Παρατήστε το πανεπιστήμιο και πιάστε δουλειά στην οικοδομή. Θα έχετε πιο σίγουρο μέλλον! Οι καθηγήτριες είναι σχεδόν όλες μεγάλες και άσχημες, γι΄ αυτό επικεντρωθείτε στις βοηθούς που αρκετές είναι πιπινάκια. Ζητήστε βοήθεια για τα μαθήματα και χωρίς να διστάσετε δώστε της το κινητό σας και ένα χαμόγελο.

Υ.Γ. Μην ξεχνάτε: δασκάλα στη σχολή...δασκάλα και στο sex!!!

Η κατηγορία έκπληξη: Μπορείτε να ρίξετε τη βιβλιοθηκάριο ή τις κοπέλες που δουλεύουν στη βιβλιοθήκη. Όσο πιο συχνά διαβάζεις, τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχεις! Έτσι μπορεί να εκπληρωθεί η καλύτερη sexουαλική φαντασίωση ενός άντρα: Sex στο φωτοτυπικό μηχάνημα!!

Η ζωή με το PC

13 πράγματα για να ξεπεράσεις τις αρνητικές συνέπειες του υπολογιστη στη ζωή σου.

1. Ρίξε πόρτα στα junk mail. Ποιον ενδιαφέρει ένα γατάκι που παίζει ακορντεόν; Σίγουρα, όχι εσένα. Εκμεταλλεύσου αυτήν την ώρα, για να φτιάξεις το χρονοδιάγραμμα εργασιών της ημέρας σου στο γραφείο. Αυτοί που δουλεύουν με πλάνο, δουλεύουν ποιοτικότερα και φεύγουν γρηγορότερα από τη δουλειά.

2. Μην αναπαράγεις τα «σκουπίδια». Μπορεί να έχεις την περιέργεια να δεις πώς χωράνε 20 Ινδοί σε ένα Autobianchi. Δεν είναι σίγουρο ότι την έχουν και οι συνάδελφοί σου. Καλό είναι να μη βγάλεις το όνομα σκουπιδοπροωθητή στο γραφείο. Κάποια στιγμή θα φτάσει και στα αυτιά του αφεντικού σου.

3. Βρες τη σωστή γραμματοσειρά. Για τα mail σου διάλεξε μία κλασική γραμματοσειρά (Verdana, Arial, Times New Roman), επίλεξε ένα ευανάγνωστο μέγεθος και γράψε με μαύρο χρώμα σε άσπρο φόντο. Οι υπερβολικοί πειραματισμοί έχουν τα αντίστροφα αποτελέσματα: μπερδεύουν το περιεχόμενο.

4. Φασίνα στο πληκτρολόγιο. Δεν θα πήγαινες ποτέ να χαϊδέψεις ένα καπάκι τουαλέτας σε δημόσια ουρητήρια. Κάθε μέρα, όμως, περνάς πολύ χρόνο με τα χέρια σου πάνω στο πληκτρολόγιο, το οποίο αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εστίες μικροβίων. Καθάριζέ το τακτικά.

5. Πες τα πρόσωπο με πρόσωπο. Αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με κάποιον στη δουλειά, πήγαινε στο γραφείο του και μίλα του. Οταν κοιτάς στα μάτια το συνομιλητή σου, έχεις πολύ περισσότερες πιθανότητες να λυθεί η παρεξήγηση.

6. Μη γράφεις με λατινικούς χαρακτήρες. Τα greeklish δεν είναι πλέον μόδα. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να σου χαλάνε την επαφή -και την ορθογραφία- με τα ελληνικά. Edaxi;

7. Σήκωσε το τηλέφωνο. Για ό,τι είναι επείγον, μη στέλνεις mail. Δεν τσεκάρουν όλοι 24/7 το ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο.

8. Σήκω όρθιος. Κάθε δύο ώρες πρέπει να σηκώνεσαι όρθιος από την καρέκλα του υπολογιστή και να ξεκουράζεις τα μάτια σου κοιτώντας όσο πιο μακριά μπορείς. Είσαι και νομικά οκ.

9. Στήριξε τους καρπούς σου. Παλιά ήταν η νόσος μόνο για τους κομμωτές. Τώρα η τενοντίτιδα έχει εγκατασταθεί στον κόσμο των γραφείων. Στήριξε τους καρπούς σου όταν γράφεις στο πληκτρολόγιο.

10. Κάνε ανασυγκρότηση. Οσο πιο τακτοποιημένα έχεις τα συρτάρια σου τόσο πιο γρήγορα βρίσκεις τα πράγματά σου. Το ίδιο ισχύει και με το pc σου, με τη διαφορά ότι την τακτοποίηση την κάνει μόνο του. Απλώς κάνε ανασυγκρότηση δίσκου (defrag) και θα αυξήσεις τουλάχιστον κατά 5% την ταχύτητά του.

11. Βάλε λουκέτο στα αρχεία σου. Οι χειρότεροι χωρισμοί έχουν συμβεί από ένα βρώμικο mail που έπεσε σε λάθος χέρια. Δεν θες να μπεις σε αυτό το μεγάλο κλαμπ. Βάλε κωδικό ή σβήνε τα ίχνη σου.

12. Μη μετράς φίλους στο Facebook. Το τριψήφιο νούμερο των φίλων εκεί θα σε κάνει αντικοινωνικό. Για κάθε προσθήκη φίλου, πάρε κι έναν τηλέφωνο.

13. Πάτα απενεργοποίηση την Παρασκευή το βράδυ. Οσο καλή κι αν είναι η παρέα του, δεν μπορεί να αντικαταστήσει μία έξοδο την Παρασκευή το βράδυ. Μην το σκεφτείς δεύτερη φορά. Κλείσε το pc και βγες με φίλους. Οι νύχτες της Παρασκευής, λένε οι έρευνες, αποτελούν τις πιο χαλαρές ώρες των ανθρώπων, γιατί ακολουθεί Σαββατοκύριακο

Ήχος και design

al-omni.jpg

Ο σχεδιαστής Nuno Texeira δημιούργησε ένα νέο ζευγάρι ηχεία, με το όνομα Altec Lansing OMNI. Αυτό που τα κάνει να ξεχωρίζουν από τις συμβατικές λύσεις είναι το γεγονός ότι στέλνουν τον ήχο στις 360 μοίρες και όχι σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση. Αυτό δίνει πολλά περιθώρια για σχεδιαστική δημιουργία και, όπως βλέπετε, τα ηχεία θυμίζουν περισσότερο μεγάλα βάζα παρά συσκευές που παράγουν ήχο.

Κάθε ηχείο περιλαμβάνει ένα woofer, ένα μεσαίο κι ένα tweeter στην κορυφή. Η συνύπαρξή τους είναι απολύτως αρμονική, καθώς παρεμβάλλονται μεταξύ τους κεραμικά χωρίσματα.

Το αν θα τα δούμε ποτέ στην αγορά είναι μια άλλη υπόθεση. Πάντως, ως σχεδίαση έχουν αρκετό ενδιαφέρον.

Πηγή: yankodesign

Επιχείρηση «αποπλάνηση»!


Αξιοποιήστε τη φαντασία σας, γίνετε πιο ελκυστικές και τυλίξτε τον στα... δίχτυα σας!

Το καλοκαίρι μπήκε για τα καλά και αυτό φυσικά σημαίνει ότι αλλάζει και η διάθεσή μας. Τι καλύτερο λοιπόν, κυρίες μου, από το να επενδύσετε λίγη από τη φαντασία σας για να κάνετε τον εαυτό σας ακόμη πιο ελκυστικό;

Σέξι housewife: Δεν χρειάζεται να είστε σαν... νοικοκυρά σε απόγνωση. Μεταμορφώστε τον εαυτό σας σε μια γυναίκα που ξέρει να είναι σέξι ακόμα και όταν πλένει τα πιάτα!

Χωρίς ταμπού: Είναι κάτι που σας ζητά επανειλημμένως ο σύντροφός σας. Κάντε του μια ευχάριστη έκπληξη λοιπόν, και εκεί που διστάζετε, απλά σκεφθείτε ότι αυτή σας η κίνηση θα σας φέρει πιο κοντά.

Η προσωπική του μασέζ: Το μασάζ βοηθά την κυκλοφορία του αίματος και συνεπώς την ψυχική και σωματική διέγερση.

Εξαφάνιση για 2 μέρες: Πηγαίνετε ένα Σαββατοκύριακο με τις φίλες σας και αφήστε τα τηλεφωνήματα να τα κάνει εκείνος. Θα του λείψετε και όταν γυρίσετε θα σας θέλει πιο πολύ.

Ντύσου πρόχειρα...: Αλείψτε το κορμί σας με baby oil πριν φορέσετε κάτι σέξι. Βάλτε λίγο ρουζ, Lip gloss, αλλά μην το παρακάνετε με τα μολύβια, αφού δεν θέλετε μετά από το σεξ να είστε σαν ζόμπι!

«Μίλα μου βρόμικα»: Στείλτε του μηνύματα στο κινητό εν ώρα εργασίας, προϊδεάζοντάς τον για το τι θα ακολουθήσει το βράδυ.

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory