Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Σάββατο, 29 Μαΐου 2010

SEXY AND HOT .... ένας κουρσάρος , μα τι κουρσάρος


Ολόκληρη η gallery στην Agenda του Rc-Cafe

Οι Πιο Μισητές Ατάκες Κατα Τη διάρκεια Του Σέξ

Οι πιο μισητές ατάκες από τις γυναίκες και τους άντρες κατά την διάρκεια του σεξ και οι αντιδράσεις.

Άντρες...
- «Πες μου, πες μου, πες μου..» (Σπάω το κεφάλι μου, ρε γαμώτο, αλλά τίποτα έξυπνο δεν μου' ρχεται.)
- «Σ' αρέσει, μωρό μου, σ' αρέσει;» (Αν βάλεις γλώσσα μέσα και σταματήσεις να με αποσπάς, μπορεί και να αποφασίσω.)
- «Α, καλά το κάνεις!» (Μωρ' τι μας λες, μπράβο μου, τώρα μ' έφτιαξες!)
- «Τι σου κάνω;» (Ε, τι μου κάνεις, τίποτα στην πραγματικότητα, αλλά μην το κάνουμε και θέμα.)
- «Τι άντρας είμαι εγώ!» (Μαλ...ας.)
- «Πως με θες;» (Ψιλοαβανταζέ, 30 μοίρες απόκλιση δεξιά, μια μερίδα βιδωτό με μια ιδέα από πλαγιομετωπικό, στη συνέχεια θέλω να τελειώσεις εκτός δωματίου και θα πάρω άλλη μια φέτα με ρίγανη, ευχαριστώ.)
- «Παρ' τα μωρή άρρωστη/πουτ...να/καρ..λα/ξεσκι...ένη/κατσίκα κλπ» (Να σου πω, σε ποια νομίζεις ότι μιλάς, με ήξερες και από χθες;)
- «Πως στον χώνω!» (Υπάρχει θεός και βλέπει.)
- «Θα σε σουβλίσω!» (Τι; Με απειλείς κιόλας;)
- «Σιγά, παιδάκι μου, θα με φας!» (Ναι, έχω ένα πεινασμένο πιράνχας ανάμεσα στα πόδια μου και είναι η ώρα ταΐσματος του.)
- «Αργκδμπιαααχ» (Εγώ φταίω που σου δίνω σημασία και προσπαθώ να βγάλω νόημα.)
- «Θα στον βάλω μέχρι τ' αυτιά!» (Α, ωραία, γιατί είχαν βουλώσει από τα κενά αέρος.)
- «Θα σου ξε...ίσω την μήτρα» (Θα σου κάνω μήνυση)
- «Aαααχ, με καις μωράκι μου» (Το έχω από ώρα στον θερμοθάλαμο και τώρα το έβαλα στους 250.)
- «Mη σταματάς, μη σταματάς, μη σταματάς!» (Ναι, τώρα το θυμήθηκες να αργήσεις που είμαι εγώ από πάνω η ξεγοφιασμένη.)
- «Ο φίφης μου έγινε πέτρα/σίδερο/γρανίτης/σχιστό-λιθος/σκυρόδεμα/πλάκα Καρύστου/Πεντελικό/μω-σαικό κλπ» (Ταφόπετρα έγινε, αλλά θα μείνει μεταξύ μας.)
- «Νιώσε το λοστάρι μου!» (Α, εσύ τα' χεις παίξει τελείως, αυτό ήταν, ΦΕΥΓΩ!)
- «Aααχ, έρχομαι» (Δεν θα με βρεις εδώ.)


Γυναίκες...
- «Πιο βαθιά!» (Μωρή, έχω κι άλλο και στο κρύβω;)
- «Μη σταματάς», επιτακτικά..(Πόσο να αντέξω ο χριστιανός, άνθρωπος είμαι και εγώ, λύγισα)
- «Όλοοοο!» (Δεν θέλω να σε πονέσω, βρε κουτό, γι' αυτό δεν το ξεδιπλώνω!)
- «Aαχ, συνήλθα!» (Ωχ, θα αρχίσει να μιλάει πάλι!)
- «Θέλω να σε ακούσω όταν τελειώσεις» (Μα, έχω τελειώσει ήδη, γλυκιά μου!)
- «Όχι, όχι τίποτα.. Απλώς με το μαγιό φαινόταν μεγαλύτερο» (Ήταν που δεν είχα που να βάλω τα κοχύλια..)
- Χαϊδευτικά τύπου : - «Γουγούτσο/ τερατουλίνι/ τζουτζούκι» (Πόσο θα έπιανε αν την πούλαγα σε έναν άραβα;)
- «Δούλευέ το!» (θα μου κολλήσεις ένσημα όμως;)
- «Κάρφωσε με!» (Γαμώτο, ξέχασα να φέρω και το πριτσινοπίστολο!)
- «Τι θα κάνουμε μετά;» (Δεν ξέρω για σένα, εγώ λεω να περάσω μια βόλτα από την Φυλής.)
- «Πρώτη φορά ένιωσα έτσι..»(Αν συνεχίσει να με δουλεύει, θα την χτυπήσω!)
- «Τα' κάνες και με άλλες αυτά;» (Όχι βέβαια, για σένα τα φύλαγα!)
- «Μ' ανατριχιάζεις» (Ξέχασα το παράθυρο του μπάνιου ανοιχτό.)
- «Ναι, ναι, ναιαιαιαιαιαι, Aάαχ, ναι, ναι, αάχ, ναι, ναιαιαι,..» (Να το πάρω το τζιπ μαύρο ή άσπρο;)
- «Τσούζει. Λες να' χω μύκητες;» (Τώρα έχω και εγώ..)
- «Θέλω να βλέπω το πρόσωπο σου» (Πάλι δεν θα γυρίσει, γαμώτη μου!)

Agenda-gr

Οι πολιτισμοί της Αφρικής

Η Αίγυπτος υπήρξε το λίκνο ενός από τους αρχαιότερους και μακροβιότερους πολιτισμούς του πλανήτη μας. Η αρχή του πολιτισμού της χάνεται στα βάθη του χρόνου. Τα πρώτα ανθρώπινα ίχνη στην Αίγυπτο ανάγονται σε εποχές που δύσκολα μπορούν να προσδιοριστούν χρονολογικά.

Ένας από τους μεγαλύτερους σε διάρκεια πολιτισμούς, αυτός της Αιγύπτου, διάρκεσε περισσότερο από 3000 χρόνια και επηρέασε πολλούς άλλους πολιτισμούς.. Γι αυτό πολλοί αρχαιολόγοι πιστεύουν κι αναζητούν σε άλλους πολιτισμούς στοιχεία αιγυπτιακής επιρροής και δεν έχουν άδικο αφού είναι κοινός τόπος για τους επιστήμονες ότι οι Αιγύπτιοι σηματοδότησαν το δρόμο της επιστήμης και των τεχνών και σ' αυτούς πρέπει να αποδώσουμε τις πρώτες-πρώτες ανακαλύψεις που οδήγησαν στην σημερινή επιστήμη.

Τι μπορούμε όμως να πούμε για την αρχή του πολιτισμού της Αιγύπτου; Πώς ξεκίνησε; Εδώ θα χρειαστούμε τη βοήθεια των μύθων και των παραδόσεων που έγιναν γνωστοί σε μας από τον "Πατέρα της Ιστορίας" Ηρόδοτο, ο οποίος συνέλεξε τις πληροφορίες του από τους Αιγυπτίους ιερείς, αλλά και από άλλους Έλληνες σοφούς που επισκέφθηκαν την Αίγυπτο. Οι παραδόσεις αυτές αναφέρουν ότι οι πρώτες δυναστείες που κυβέρνησαν τη χώρα σε πολύ παλιές εποχές ήταν θεϊκές. Ακολούθησαν αργότερα ημιθεϊκές δυναστείες και τέλος φτάνουμε στις ιστορικές εποχές, όπου οι κυβερνήτες της χώρας είναι άνθρωποι.
Η Αίγυπτος, η χώρα του μυστηρίου φανέρωσε κάποια από τα μυστικά της κατά τους ελληνιστικούς χρόνους όπου οι Πτολεμαίοι, οι διάδοχοι του Μ. Αλεξάνδρου στην Αίγυπτο, κατάφεραν να συνδυάσουν αρμονικά την αιγυπτιακή μαγεία και μυθολογία με την ελληνική φιλοσοφία, με αποκορύφωμα τα πολύ σημαντικά λεγόμενα "Ερμητικά Κείμενα".

Η Αίγυπτος δίνει μια εικόνα αιωνιότητας και Μυστηρίου. Το γεγονός ότι έχει αμετακίνητους τους θεούς της κατά τη διάρκεια όλων αυτών των αιώνων είναι κάτι που δεν έχει κατορθωθεί ποτέ. Η Θρησκεία της υπήρξε η πιο ισχυρή. Είναι άνθρωποι που ποτέ δεν αμφισβήτησαν τη Μοίρα του ανθρώπου στη Γη ούτε την ύπαρξη του Θεού. Τη δίψα τους για την αιωνιότητα την "έπλασαν" σε κτίρια που ακόμα και σήμερα είναι τα πιο ανθεκτικά της Υδρογείου. Τα πιο σημαντικά και διαχρονικά της κτίσματα είναι οι Πυραμίδες.
Η πυραμίδα είναι μια τεράστια δομή που συμβολίζει το Ιερό Βουνό και τον παγκόσμιο αγώνα της ανθρωπότητας να φτάσει στον ουρανό. Αποτελεί μέρος ενός συνόλου λειτουργικών κατασκευών προορισμένων για μεταθανάτια και μυητική λατρεία. Είναι η "εικόνα του κόσμου" και περιέχει τις τέσσερις κατευθύνσεις του διαστήματος. Αυτό το τυπικό σύνολο είναι πράγματι κατασκευασμένο σε συνάρτηση με δύο καλά καθορισμένους άξονες: ο ένας ακολουθώντας την πορεία του ήλιου οδηγεί στην Πυραμίδα, ο άλλος ανεβαίνοντας το ρεύμα του Νείλου μας φέρνει στην “Αρχή”.

Πέρα από την αρχιτεκτονική μοναδικότητα και μεγαλείο, η μεγάλη πυραμίδα θεωρείται από εσωτεριστικές πηγές ως ένα σύμβολο που περικλείει μυστηριώδεις αναλογίες και αριθμούς που κωδικοποιούν τα μυστήρια του Κόσμου. Η Ε. Π. Μπλαβάτσκυ υποστηρίζει στο έργο της "Μυστική Δοξασία" (II, 432) ότι η "μεγάλη πυραμίδα" κτίστηκε πολύ πιο πριν από τον Χέοπα, ως ναός μυήσεων και ότι ο Χέοπας της έδωσε άλλη χρήση αφού στην εποχή του δεν χρησιμοποιούνταν πλέον για μυήσεις.

Σημαντική προσφορά είχε και η Αίγυπτος στις επιστήμες. Οι γιατροί της Αιγύπτου γνώριζαν πώς να κολλάνε σπασμένα κόκαλα, είχαν μελετήσει τη δομή του εγκεφάλου, ήξεραν ότι ο παλμός προέρχεται από την καρδιά. Μπορούσαν να θεραπεύσουν πολλές ασθένειες όπως προκύπτει από τους ιατρικούς παπύρους που έχουν βρεθεί. Οι Αιγύπτιοι γνώριζαν ό,τι κι εμείς αν όχι περισσότερα για την κίνηση της γης γύρω από τον άξονά της και την κλίση του, την απόσταση από τον ήλιο και πολλά άλλα αστρονομικά φαινόμενα παρόλο που δεν είχαν τον τεχνικό εξοπλισμό που διαθέτουμε εμείς σήμερα. Είναι άξιο απορίας πως ένας πολιτισμός αναδυόμενος -θεωρητικά- από την νεολιθική εποχή να υπολογίζει με τέτοια ακρίβεια αστρονομικά και γαιοδετικά δεδομένα που ο σημερινός πολιτισμός μας μετά βίας κατάφερε να αποκτήσει τους δυο τελευταίους αιώνες.

Οι επιστήμες ήταν στενά συνυφασμένες με την Μαγεία. Η μαγεία θεωρείται ως η συνιστάμενη των επιστημών και η πηγή από την οποία γεννήθηκαν αργότερα όλες οι θετικές επιστήμες. Εκτός από τα μαθηματικά και την αστρολογία από τους κόλπους της μαγείας γεννήθηκε και η χημεία, η νεότερη και πρακτικότερη των φυσικών επιστημών Η αρχαία Αίγυπτος υπήρξε ο κατεξοχήν τόπος της Μαγείας. Η μαγεία μέσω του μυστικισμού ήταν συνδεδεμένη στενά με την θρησκεία της Αιγύπτου. Ο Μάγος στην Αίγυπτο έπρεπε να είναι ένας άνθρωπος σοφός, που γνωρίζει την ουσία των πραγμάτων, τις σχέσεις που συνδέουν στον κόσμο τους ζωντανούς οργανισμούς με την νεκρή ύλη και της μεταξύ αυτών συμπάθειες ή αντιπάθειες. Δηλαδή όπως θα λέγαμε σήμερα, τους φυσικούς νόμους. Επίσης ο μάγος έπρεπε να γνωρίζει την ιατρική, τα μαθηματικά και να είναι αστρολόγος.

Πάνω από όλα η Αίγυπτος έχει να προσφέρει την σπουδαία Ηθική της. Η Ηθική αποτελεί από μόνη της έναν ολόκληρο τρόπο σκέψης που είναι ο σκελετός και η βάση του πολιτισμού της Αιγύπτου. Στα κείμενα που έχουμε συλλέξει συναντάμε ένα ανθρωπισμό τόσο βαθύ με μυστικιστικά και ιερά στοιχείου που διαποτίζουν όλες τις όψεις της, θείας, κοινωνικής και ατομικής ζωής, όπως είναι η λεγόμενη αρνητική εξομολόγηση του εκσαρκωμένου υποψηφίου προς την πνευματική απελευθέρωση, ο οποίος απαντώντας αρνητικά στις αντίστοιχες ερωτήσεις προχωρούσε στην αιωνιότητα.

Ας ταξιδέψουμε στον μυστήριο πολιτισμό εκείνων των ανθρώπων που έπλασαν φοβερούς κώδικες ηθικής όπως είναι η "Βίβλος της Απόκρυφης Εστίας" ή "Βίβλος των Νεκρών " που θεωρήθηκαν από μεγαλοφυείς Έλληνες σαν μια κορυφή. Είναι δυνατόν, ο Σόλων , ο Πλάτων, ο Πλωτίνος, ο Ιάμβλιχος, ο Πρόκλος και τόσοι άλλοι να ήταν αφελείς ή ακόμη κι ανόητοι, όταν επαινούσαν περισσότερο από οτιδήποτε άλλο τα Μυστήρια της Αιγύπτου;

Οι υπόλοιποι πολιτισμοί της Αφρικής

ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

Η ήπειρος αυτή ονομάστηκε "Αφρική" για πρώτη φορά τον 2ο π.Χ. αι. από τους Ρωμαίους, πιθανόν από το όνομα της φυλής "Αφαρίκας" που ζούσε γύρω από την αρχαία Καρχηδόνα, κοντά στη σημερινή Τύνιδα. Η ονομασία αυτή, αν και αναφερόταν μόνο στη συγκεκριμένη περιοχή, γενικεύτηκε για ολόκληρη την ήπειρο, που αλλιώς ονομάζεται σήμερα Μαύρη Ήπειρος, λόγω του χρώματος των κατοίκων της.

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

Πρόκειται για μία πολύ αρχαία ήπειρο. Οι έρευνες έχουν φέρει στο φως ευρήματα οστών από ανθρώπινους προϊστορικούς τύπους που έχουν μεγαλύτερη ηλικία από εκείνα της Ευρώπης. Επίσης χρησιμοποιούνταν εργαλεία τουλάχιστον 500.000 πριν (π.χ. από τον λεγόμενο Ατλαντάθρωπο). Αυτό δείχνει ότι αυτό που βλέπουμε σήμερα στην Αφρική δεν είναι ένδειξη του πώς η ανθρωπότητα ήταν στην παιδική της ηλικία, αλλά του ότι είναι κατάλοιπο πολύ αρχαίων πολιτισμών του μακρινού παρελθόντος που εκφυλίστηκαν και συνεχίζουν να εκφυλίζονται συνεχώς ως την τελική τους εξάλειψη.

ΙΣΤΟΡΙΑ

Μέχρι πριν έναν αιώνα η Αφρική ήταν ελάχιστα γνωστή, αν και βρίσκεται πολύ κοντά στην Ευρώπη. Η έρημος της Σαχάρας τη χωρίζει ουσιαστικά σε δύο κομμάτια : στη βόρεια ή λευκή Αφρική και στην κάτω από τη Σαχάρα ή Μαύρη Αφρική, με πολύ διαφορετική ιστορική εξέλιξη και περιορισμένη επικοινωνία και ανταλλαγή.

Μερικοί από τους πιο έντονους σταθμούς στην ιστορία της ήταν η κατάκτησή της από τους Αραβες που ξεκίνησε το 639 μ.Χ., η εισχώρηση του Ισλαμισμού ως θρησκείας (που πολλές φορές μάλιστα χρησιμοποιήθηκε σαν πρόσχημα για κατακτήσεις και για ίδρυση αυτοκρατοριών από ηγεμόνες). Μερικά από τα πιο δυνατά κράτη της Μ. Ηπείρου ήταν η Γκάνα, η αυτοκρατορία του Μάλι, το Κράτος του Σουγκάι, τα βασίλεια Μπουγκάντα, Κιτάρα, Τόρο, Ακόλε.

Εξερευνήσεις

Την εποχή του ευρωπαϊκού μεσαίωνα δεν υπήρχε κανένα ενδιαφέρον για την Αφρική. Από το 1433 άρχισε η εξερεύνηση των δυτικών ακτών. Ο Βαρθολομαίος Ντιαζ, ο Βάσκο ντε Γκάμα, ο Ρενέ Καγιέ, ο Λίβινγκστον και ο Στάνλεϋ αποτελούν μερικούς από τους σημαντικότερους εξερευνητές που ταξίδεψαν και γνώρισαν αυτή την αρχαία ήπειρο.

Στο δεύτερο μισό του 19ου αι. έγινε η πραγματική εξόρμηση και επιδρομή των ευρωπαϊκών κρατών στη Αφρική. Ακολούθησαν ιεραπόστολοι, έμποροι, στρατιωτικά αποσπάσματα, αποικιοκράτες, μοίρασμα των περιοχών της σε Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία, Γερμανία. Δεσμεύτηκαν φυσικές πηγές, χώροι, ανθρώπινο δυναμικό για σκοπούς ξένους προς τους ντόπιους πληθυσμούς. Σιγά σιγά άρχισαν να δημιουργούνται ανεξάρτητα αφρικανικά κράτη με πρωτοπόρους σ΄αυτό το θέμα την Αίγυπτο, τη Νοτιοαφρικανική Ένωση και την Λιβερία.

ΦΥΛΕΣ

Η Αφρική κατοικείται κυρίως από τη νέγρικη φυλή. Διακρίνονται μέσα σ' αυτήν οι Πυγμαίοι με το πολύ χαμηλό ανάστημα (ισημερινή Αφρική), οι Βουσμάνοι και οι Οττεντότοι (Ν. Αφρική) επίσης με χαμηλό ανάστημα και συσσώρευση λίπους στους γλουτούς. Οι Πυγμαίοι σε πανάρχαιες εποχές κυριάρχησαν σε ολόκληρη την Αφρική και ήταν γνωστοί στον Όμηρο και τον Ηρόδοτο. Νέγροι : Είναι η βασική φυλετική ομάδα της Μ. Αφρικής. Γενικά έχουν ψηλό ανάστημα, σκούρο δέρμα, επίμηκες κρανίο και σγουρά μαλλιά. Επίσης συναντάμε την Αιθιοπική φυλή που έχει σχηματιστεί από την επιμειξία των Νέγρων του Νότου και των λαών του Βορρά.

ΓΛΩΣΣΕΣ

Υπάρχουν 4 μεγάλες αφρικανικές γλωσσικές οικογένειες : α) νιγηρο - κογκολέζικη, β) νειλο - σαχαριανή, γ) αφρο - ασιατική, δ) οικογένεια Χοϊσαν. Υπάρχουν και 2 ελεύθερες γλώσσες, η σουαχίλι και η χάουσα που χρησιμοποιούνται ανάμεσα σε άτομα με διαφορετική μητρική γλώσσα.

ΘΡΗΣΚΕΙΑ

Η σημερινή έρευνα δείχνει ότι οι αφρικάνικες λατρείες βρίσκονται σε παρακμή εδώ και αιώνες. Οι τελετουργικοί τύποι χάνουν τη μεταφυσική τους ουσία και μετατρέπονται σ' ένα είδος φολκλόρ. Οι παραδόσεις υποχωρούν και υιοθετούνται ξένα ήθη και έθιμα. Μερικές χαρακτηριστικές πίστεις των διαφόρων ομάδων της Μ.Αφρικής :

Η Πίστη σ΄έναν Ανώτατο Θεό είναι ευρέως διαδεδομένη στις διάφορες ομάδες ιθαγενών της Μ. Αφρικής, το όνομα του οποίου αλλάζει ανάλογα με τη φυλή για την οποία μιλάμε.

Δαίμονες, καλοί και κακοί, αλλά πανίσχυροι, κυριαρχούν στα φυσικά φαινόμενα, προκαλούν θάνατο ή αντίθετα προστατεύουν και καθοδηγούν τους ανθρώπους. Ο κόσμος είναι γεμάτος από αόρατα όντα που οι κοινοί θνητοί δεν μπορούν να δουν, αλλά οι μάγοι μπορούν να τα εξουσιάζουν. Η αρρώστια και ο θάνατος δεν θεωρούνται φυσικές καταστάσεις, αλλά το αποτέλεσμα γοητειών και μαγείας.

Η ψυχή μετά το θάνατο συνεχίζει να υπάρχει σε άλλους κόσμους και διαστάσεις. Σε ορισμένες φυλές πιστεύεται ότι η βροχή είναι απόδειξη της επικοινωνίας και διαμεσολάβησης των προγονικών ψυχών στους θεούς, οι οποίες προστατεύουν και φροντίζουν τους ζωντανούς απογόνους τους. Συχνά συναντάται επίσης η πίστη στη μετενσάρκωση ή στη μετεμψύχωση.

Τα φετιχ, αντικείμενα που συνδέονται με δυνάμεις και πνεύματα, πιστεύεται ότι έχουν την ικανότητα να διώχνουν τις δυστυχίες και τους κακούς δαίμονες. Φτιάχνονται από διάφορα υλικά, συνήθως ξύλο, ψάθα, κόκαλα, ελεφαντόδοντο, φτερά κ.α. και αποτελούν μεσίτες μεταξύ του ανθρώπου και του Θεού. Είναι έντονα φορτισμένα με παραψυχολογικές δυνάμεις και κατέχουν ένα είδος μαγικής ψυχής που τους δίνει τρομερή δύναμη σε όλα τα επίπεδα.

TΕΧΝΗ

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά είδη τέχνης της Αφρικής είναι οι βραχογραφίες. Υπάρχουν σε χιλιάδες σπήλαια σε ολόκληρη την ήπειρο, κυρίως στη Σαχάρα και στη Ν. Αφρική. Χρονολογικά ξεκινάνε από τη νεότερη Παλαιολιθική ως και τη Νεολιθική εποχή. Πολλές από τις βραχογραφίες αποδίδονται στους Βουσμάνους, αλλά κάποιες φανερώνουν την παρουσία εθνολογικών ομάδων που έχουν εξαφανιστεί πια.

Ο χορός είναι η υψηλότερη μορφή τέχνης στη Μ. Αφρική. Αποτελεί ένα είδος συμβολικής γλώσσας που εκφράζει πλήθος συναισθημάτων. Ενώνει όλους τους λαούς της Αφρικής και αποτελεί τη μυστικιστική έκφραση της θρησκείας. Η αφρικανική μουσική έχει δημιουργηθεί για τον χορό. Πολλές φορές συνοδεύεται από τραγούδι. Ιερά τύμπανα : Στενά συνδεδεμένα με τη μουσική και το χορό είναι και τα ιερά τύμπανα. Υπάρχουν σε διάφορα μεγέθη και σχήματα και συνήθως συνοδεύουν ρυθμικά το χορό και χρησιμοποιούνται στις διάφορες τελετές. Τα "Ντικομάνα" είναι τα πιο ενδιαφέροντα από όλα τα τύμπανα, θεωρούνται θεοί και η φύλαξή τους ανατίθεται σε ειδικά επιλεγμένα άτομα. Τα παίζουν μόνο μυημένοι και τα παρουσιάζουν μία ή δύο φορές το χρόνο, συνήθως την εποχή της σποράς. Είναι το ισχυρότερο μέσο επίκλησης στους προγόνους για να στείλουν βροχή.

ΑΙΝΙΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ

Τα ερείπια του Ζιμπάμπουε

Ζιμπάμπουε σημαίνει "πέτρινα σπίτια". Πρόκειται για ερείπια που ανακαλύφτηκαν εδώ και έναν αιώνα στο βορρά του Λιμπόπο από έναν κυνηγό. Αποτελούν μία κατασκευή από πέτρες πολύ καλά συναρμολογημένες. Πιστεύεται ότι εκεί υπήρξε ένα πολιτισμικό κέντρο με έντονη θρησκευτική ζωή, εφόσον βρέθηκαν βωμοί, αίθουσες για τελετές, ιερά συμβολικά ζώα. Σήμερα οι ιθαγενείς φοβούνται αυτά τα ερείπια και ισχυρίζονται ότι εκεί κατοικούν κακά πνεύματα και οι σκιές των παλιών Βασιλιάδων.

ΟΜΑΔΑ Χ

Έτσι ονομάζεται ένα κέντρο πολιτισμού στο Νείλο της Νουβίας, που υπήρξε μέχρι τον 6ο αι. Σύμφωνα με τους σκελετούς που βρέθηκαν, επρόκειτο για μία ομάδα της μαύρης φυλής με σημαντικά πολιτιστικά στοιχεία. Είχαν μοναρχικό σύστημα, αναπτυγμένη διαχείριση, θρησκεία γεμάτη σύμβολα και υψηλά νοήματα.

Ανακαλύφτηκαν επίσης αναπαραστάσεις αιγυπτιακών, ρωμαϊκών και ελληνικών θεοτήτων, πράγμα που δείχνει μία σωστή γνώση για τους συμβολισμούς των πολιτισμών αυτών. Η ομάδα Χ παραμένει ένα αίνιγμα για τους ερευνητές, αλλά είναι φανερό ότι πρόκειται για ένα κέντρο πολιτισμού που κατάφερε να αφομοιώσει στοιχεία των σημαντικών πολιτισμών εκείνης της εποχής, δίνοντας όμως τα δικά του χαρακτηριστικά

10 λόγοι για να χρησιμοποιήσει μια γυναίκα... δονητή!


Οι 10 λόγοι για να χρησιμοποιήσει μια γυναίκα δονητή...

1.Ο δονητής είναι διαθέσιμος οποιαδήποτε ώρα και στιγμή τον θελήσει.Ο άντρας έχει το ωράριό του.

2.Ο δονητής μπορεί να έχει οποιοδήποτε μέγεθος αυτή επιθυμεί.Μπορεί ακόμα να έχει και περίτεχνα κατασκευασμένη επιφάνεια για μεγαλύτερη απόλαυση.Ο άντρας έχει αυτό που του χάρισε η φύση.

3.Ο δονητής κινείται κατά τη βούληση της γυναίκας.Μπορεί να πραγματοποιήσει και κινήσεις που εκ κατασκευής δε μπορεί να κάνει ο άντρας.Ο άντρας κινείται συγκεκριμένα.

4.Ο δονητής δε μπορεί να αφήσει μια γυναίκα έγκυο.

5.Ο δονητής δε μπορεί να κολλήσει μια γυναίκα ένα σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα.

6.Ο δονητής είναι ένα όπλο κατά της απιστίας.Αν κάποια γυναίκα έχει στιγμιαία επιθυμία για σεξ ,μπορεί να ξεσπάσει έτσι και να μην πάει με άλλον άνδρα.

7.Ο δονητής είναι ένα σύμβολο φεμινισμού.Αν κάποια γυναίκα σιχαθεί το αντρικό φύλο,κρατά το χρήσιμο μέλος του.

8.Ο δονητής δεν θα απογοητεύσει ποτέ μια γυναίκα,θα κάνει πάντα αυτό που είναι φτιαγμένος να κάνει.Ο άντρας μπορεί να την απογοητεύσει σε πολλά επίπεδα.

9.Ο δονητής δεν εκσπερματώνει ώστε να «πέσει»,ούτε αντιμετωπίζει προβλήματα σεξουαλικής δυσλειτουργίας.Ο άντρας πιθανόν να αντιμετωπίσει,καθώς και τον εγκαταλείπει η στύση μετά την εκσπερμάτωση.

10.Ο δονητής είναι ενας τρόπος έρευνας της σεξουαλικότητας της γυναίκας.Δοκιμάζει μόνη της καινούρια πράγματα.

crazygreekblogger

αναδημοσίευση από assoss

Κορίτσι ... τούμπανο παίζει bowling

αναδημοσίευση από assoss

Γιατί ευχόμαστε "να μας πάνε όλα δεξιά" ;

Σύμφωνα με τις θεωρίες της σύγχρονης ιατρικής, το ανθρώπινο σώμα λειτουργεί σαν μια ηλεκτρική μπαταρία που παράγει ηλεκτρικό και μαγνητικό ρεύμα.

Ο Βελονισμός και άλλες εναλλακτικές ιατρικές βασίζονται σε αυτό το γεγονός για να πετύχουν αξιοθαύμαστες θεραπείες. Η ίδια η πολικότητα του εγκεφάλου μας καθορίζει μια αντίστοιχη βιο-ενεργειακή πολικότητα στον ηλεκτρομαγνητισμό του σώματος.

Έτσι, το δεξί μέρος του σώματος είναι θετικής ενέργειας και το αριστερό είναι αρνητικής, θεωρώντας τα με την ίδια ακριβώς έννοια που αποδίδουμε τέτοιους χαρακτηρισμούς σε μία μπαταρία.

Δεν είναι λοιπόν τυχαίο το γεγονός ότι τις ανθρώπινες πράξεις "θετικού τύπου", όπως το να προσφέρουμε κάτι σε κάποιον, να γράψουμε, να χειριστούμε εργαλεία, κλπ. Τις κάνουμε με το δεξί χέρι, το θετικά φορτισμένο. Από εκεί προέρχεται και η έννοια του δεξιοτέχνη και του επι-δέξιου.

Το δεξί χέρι λοιπόν, δίκαια καλείται να παίξει ένα σημαντικό ρόλο στον πιο αρχαίο και παγκόσμια διαδεδομένο ανθρώπινο χαιρετισμό. Ένα χαιρετισμό που δηλώνει σεβασμό, ειρήνη και φιλία, με γενναιοδωρία και ειλικρίνεια απέναντι στο συνάνθρωπό μας

Ήξερες ότι οι αρχαίοι Έλληνες συνήθιζαν να μασούν τσίχλα;

Η δροσερή αναπνοή των αρχαίων Ελλήνων

Οι πρώτες μαρτυρίες για τη χρήση αυτού του διαδεδομένου σήμερα προϊόντος προέρχονται από την αρχαία Ελλάδα. Οι Έλληνες συνήθιζαν να μασούν μαστίχα για να διατηρούν τα δόντια τους καθαρά και την αναπνοή τους δροσερή. Xρησιμοποιούσαν φυσικό προϊόν το οποίο έπαιρναν από τα μαστιχόδεντρα –τα δέντρα που καλλιεργούνται μέχρι σήμερα στη Χίο. Ο Διοσκουρίδης, ο Πλίνιος, ο Θεόφραστος και ο Γαληνός μίλησαν στα γραπτά τους για τις «θεραπευτικές ιδιότητες» της μαστίχας στο στομάχι και τα δόντια.

Η τσίχλα της Αμερικής

Την ίδια περίπου εποχή η τσίχλα ήταν γνωστή και στην άλλη άκρη της γης, την κεντρική Αμερική, όπου οι Μάγιας συνήθιζαν να μασούν την πηγμένη ρητίνη ενός άλλου δένδρου, του αποκαλούμενου sapodilla. Η συνήθειά τους αυτή κατάφερε να επιβιώσει ακόμη και μετά την κατάρρευση του πολιτισμού των Μάγιας και μεταδόθηκε στους διαδόχους τους. Οι Ινδιάνοι της Αμερικής έφτιαχναν τσίχλες παίρνοντας τη ρητίνη από τον κορμό του έλατου, πρακτική που παρέλαβαν στη συνέχεια και οι Ευρωπαίοι κατακτητές του Νέου Κόσμου.

Οι πρώτοι παραγωγοί

Οι άποικοι της Αμερικής ήταν οι πρώτοι που προχώρησαν στο εμπόριο της τσίχλας, πουλώντας σβώλους από τη ρητίνη του έλατου μέχρι και το 19ο αιώνα. Η πρώτη οργανωμένη επιχείρηση παραγωγής και εμπορίας τσίχλας ιδρύθηκε το 1848 από τους αδελφούς Curtius. Στις αρχές της δεκαετίας του 1850 χρησιμοποιήθηκε και η παραφίνη ως βάση για την παρασκευή του προϊόντος και το εργοστάσιο παρήγαγε τσίχλες τόσο από ρητίνη όσο και από παραφίνη. Πολύ γρήγορα όμως η ρητίνη εγκαταλείφθηκε προς όφελος της παραφίνης, ενώ προστέθηκαν στο προϊόν και αρωματικές ουσίες.

Το 1869 ο Μεξικάνος στρατηγός Antonio Lopez de Santa Anna, που βρισκόταν εξόριστος στο New Jersey, σε συνεργασία με το φωτογράφο και εφευρέτη Thomas Adams προσπάθησαν να δημιουργήσουν ένα είδος ελαστικού από τσίχλα. Το εγχείρημά τους απέτυχε, έδωσε όμως την ευκαιρία στον Adams να ασχοληθεί με την παρασκευή τσίχλας, για να μπορέσει έτσι να χρησιμοποιήσει τα αποθέματα από το άχρηστο πλέον υλικό που είχε προκύψει από τα πειράματά του. Για το σκοπό αυτό ο Adams εφηύρε ένα ειδικό μηχάνημα, που του παρείχε τη δυνατότητα μαζικής παραγωγής. Αργότερα προχώρησε σε μία ακόμα πατέντα: αρωμάτισε τις τσίχλες του με γλυκόριζα και τις ονόμασε «Black Jack». Η τσίχλα «Black Jack» κυκλοφόρησε και σε sticks και είχε μεγάλη απήχηση στους καταναλωτές.

Η τσίχλα γίνεται γλυκιά

Τη δεκαετία του 1880 ο John Colgan, ένας φαρμακοποιός από το Kentucky της Αμερικής, είχε τη φαεινή ιδέα να προσθέσει αρωματισμένη ζάχαρη στις τσίχλες που πουλούσε στο φαρμακείο του, ώστε να προσελκύσει περισσότερα παιδιά. Πραγματικά το κατάστημά του σημείωσε τεράστια επιτυχία και μάλιστα, όπως αναφέρεται, στη συνέχεια ο Colgan αφιερώθηκε αποκλειστικά στην παρασκευή τσίχλας.

Εμπορευματοποίηση


Η τσίχλα είχε τόσο μεγάλη ζήτηση στα τέλη του 19ου αιώνα ώστε χρόνο με το χρόνο όλο και περισσότεροι ασχολούνταν με την παραγωγή της: η Zeno Manufacturing Company παρήγαγε την τσίχλα Wrigley’s, η Frank H. Fleer Company τις Chiclets, ο Frank V. Canning την Dentyne και ο Beeman την ομώνυμη τσίχλα. Για να διαφοροποιηθούν από τους ανταγωνιστές τους, οι παραγωγοί προσέδιδαν ιδιαίτερες ιδιότητες στα προϊόντα τους. Έτσι οι τσίχλες Wrigley’s προωθούνταν ως λαχταριστά γλυκίσματα, οι Dentyne ως ειδικές για την υγιεινή του στόματος, οι Beeman’s ως οι πιο κατάλληλες για τη χώνεψη και οι «Sour Orange» της εταιρείας Adams & Sons ως επιδόρπια.

Φούσκες… κατά τύχη

Η τσιχλόφουσκα εφευρέθηκε τυχαία το 1928, όταν ο Walter Diemer, ένας υπάλληλος της τσικλοποιίας του Frank Fleer στη Φιλαδέλφεια, επιχείρησε να δημιουργήσει ένα νέο ελαστικό προϊόν παράγωγο της τσίχλας. Ο Fleer προώθησε την εφεύρεση σε ένα παντοπωλείο της γειτονιάς του και το προϊόν ξεπουλήθηκε την ίδια κιόλας μέρα. Η «Dubble Bubble», όπως αποκάλεσε την τσίχλα του, χρωματισμένη με ένα χαρούμενο ροζ χρώμα, γνώρισε μεγάλη επιτυχία και αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους.

* Στη δεκαετία του 1860 οι γιατροί σύστηναν στους πολίτες να μην μασούν τσίχλες, γιατί υπήρχε ο κίνδυνος να κολλήσουν στα έντερά τους.
* Ο Dr. Beeman διαφήμισε τις τσίχλες του, που ήταν ενισχυμένες με χωνευτικές ουσίες, ζωγραφίζοντας πάνω στο περιτύλιγμα ένα γουρούνι και προσθέτοντας το σλόγκαν: «Με τις Beeman’s μπορείς να φας σαν γουρούνι».
* Την εποχή της ποτοαπαγόρευσης η τσίχλα Clove είχε μεγάλη απήχηση στους Αμερικάνους, γιατί κάλυπτε τη μυρωδιά του αλκοόλ στο στόμα.
* Οι τσίχλες χωρίς ζάχαρη εμφανίστηκαν στην αγορά τη δεκαετία του 1950 και έδωσαν νέα ώθηση στις πωλήσεις του προϊόντος. Οι μέχρι τότε επικίνδυνες για τα δόντια τσίχλες αποτέλεσαν στη συνέχεια μία κατηγορία που συνιστάται για την υγιεινή του στόματος.
* Κάθε χρόνο ο μέσος Αμερικάνος μασάει πάνω από 300 τσίχλες, ενώ συνολικά πωλούνται στις ΗΠΑ τσίχλες αξίας 2 εκατ. δολαρίων.

Η μαστίχα της Χίου

Το δέντρο σχοίνος ή σκίνος (Pistachia Lenticus Var. Chia) και συγκεκριμένα ο ήμερος σκίνος, από το οποίο παράγεται η μαστίχα, καλλιεργείται μόνο στα περίφημα Μαστιχοχώρια, στα νότια της Χίου. Σύμφωνα με την παράδοση, η ανάπτυξη του δέντρου στη Χίο οφείλεται σε ένα θαύμα του Αγίου Ισιδώρου, ο οποίος μαρτύρησε στο νησί. Είναι βέβαια προφανές ότι η παραγωγή της μαστίχας εξαρτάται από το κλίμα της περιοχής, τις βροχοπτώσεις και την ηφαιστειακή σύσταση του εδάφους της.

Η μαστίχα ήταν γνωστή από την αρχαιότητα και οι πρώτες πληροφορίες για αυτήν προέρχονται από τον Ηρόδοτο (5ος αι. π.Χ.). Οι θεραπευτικές της ιδιότητες ως προς τις ασθένειες του στομάχου και την υγιεινή του στόματος αναφέρονται από πολλούς αρχαίους συγγραφείς, ενώ ήταν γνωστές και στον Ιπποκράτη. Γνωστό ήταν και το μαστιχέλαιο, το οποίο χρησιμοποιούσαν επίσης στην ιατρική.

Από το 10ο αι. μ.Χ. η μαστίχα τις Χίου έγινε διάσημη χάρη στους περιηγητές που επισκέφτηκαν το νησί, ενώ αργότερα αποτέλεσε το μήλο της έριδας μεταξύ των Ενετών και των Γενουατών. Κατά τη διάρκεια της κυριαρχίας των Γενουατών την ευθύνη για την παραγωγή της μαστίχας ανέλαβε η Μαόνα, μία μονοπωλιακή επιχείρηση, η οποία οργάνωσε το εμπόριο του προϊόντος και συνέταξε νόμους για το λαθρεμπόριο. Παράλληλα όμως επέβαλε σκληρό καθεστώς στους ντόπιους μαστιχοκαλλιεργητές, οι οποίοι ήταν υποχρεωμένοι να αποδίδουν ένα τμήμα της παραγωγής στους Γενουάτες. Οι νόμοι που σχετίζονταν με την κλοπή της μαστίχας ήταν ιδιαίτερα αυστηροί και οι ποινές παραδειγματικές: κόψιμο της μύτης, του αυτιού, τύφλωση ή στιγματισμός με πυρακτωμένο σίδερο! Την εποχή των Γενουατών οργανώθηκαν και οι οικισμοί του νησιού, που έλαβαν τη μορφή φρουρίου (Καστροχώρια), για την προστασία από πιθανούς εισβολείς, αλλά και για τον έλεγχο των καλλιεργητών.

Στα χρόνια της Τουρκοκρατίας παραχωρήθηκαν πολλά προνόμια στους μαστιχοπαραγωγούς, όπως το να μην γίνεται παιδομάζωμα στο νησί, να μην εμποδίζεται η άσκηση της χριστιανικής λατρείας, να επιτρέπεται η εμπορία του προϊόντος ελεύθερα σε όλη την Ευρώπη και να αποδίδεται μικρότερος κεφαλικός φόρος στο Σουλτάνο. Οι Τούρκοι ανέπτυξαν ακόμη περισσότερο την παραγωγή της μαστίχας, η οποία λίγο πριν από την καταστροφή της Χίου έφτασε τα 64-76 χιλιάδες κιλά. Στα ίδια επίπεδα κινήθηκε για πολλά χρόνια, με αυξητικές τάσεις από το 1890 μέχρι πριν από τους Βαλκανικούς Πολέμους.

Όπως ήταν φυσικό, η μαστίχα της Χίου αγαπήθηκε πολύ την εποχή της Τουρκοκρατίας και τη μασούσαν με τέτοια συχνότητα –κυρίως οι γυναίκες– ώστε ένας περιηγητής ανέφερε αγανακτισμένος: «Δεν είναι ευχάριστο να βλέπει κανείς σαγόνια να βρίσκονται πάντοτε σε κίνηση σαν να μυρικάζουν…».

Το μοναδικό αυτό προϊόν χρησιμοποιήθηκε για τον καθαρισμό των δοντιών και της αναπνοής, για την ενδυνάμωση των ούλων, ως φάρμακο για το στομάχι, την καρδιά, τον πονοκέφαλο, τον πονόδοντο και την επούλωση των πληγών, αλλά και στην αρωματοποιία, στην παρασκευή λιβανιού και ως σταθεροποιητής χρωμάτων. Επιπλέον είχε χρήση αρωματικού για τα γλυκά, το ψωμί, το ρακί και το κρασί. Μάλιστα θεωρείτο ότι η μαστίχα αναμεμιγμένη με το ψωμί αποτελούσε ένα πρώτης τάξεως αφροδισιακό

ο μεζούρας ....

Οδηγός καταναλωτών για τα φυτοφάρμακα

Οδηγός καταναλωτών για τα φυτοφάρμακα
Τι ποσότητα φυτοφαρμάκων μπορεί να περιέχουν τα φρούτα και λαχανικά που καταναλώνεις και πόσο ασφαλής είσαι;

Με βάση περισσότερα από 100.000 τεστ για φυτοφάρμακα που έγιναν σε φρούτα και λαχανικά, το Environmental Working Group (EWG), ένας μη κερδοσκοπικός περιβαλλοντικός ερευνητικός οργανισμός με βάση την Ουάσινγκτον των ΗΠΑ, ταξινόμησε τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά με όρους έκθεσης σε φυτοφάρμακα. Σου παρουσιάζουμε, λοιπόν, τα πιο επικίνδυνα και τα πιο ακίνδυνα:
Υψηλότερα σε φυτοφάρμακα: Μήλα, πιπεριές, σέλινο, κεράσια, σταφύλια, νεκταρίνια, ροδάκινα, αχλάδια, πατάτες, σμέουρα.
Χαμηλότερα σε φυτοφάρμακα: Σπαράγγια, αβοκάντο, μπανάνες, μπρόκολο, κουνουπίδι, καλαμπόκι, ακτινίδιο, μάνγκο, κρεμμύδια, παπάγια.

Ακόμα καλύτερο είναι να αποφύγεις τελείως τα φυτοφάρμακα και να υποστηρίξεις τους βιολογικούς καλλιεργητές, αγοράζοντας ένα κιβώτιο οργανικών φρούτων και λαχανικών της εποχής κάθε εβδομάδα.
shape

Bluetooth ακουστικά με μοναδικό design

sigma-bluetribe.jpg

Αν θέλετε έναν ικανοποιητικό συνδυασμό Bluetooth ακουστικών και πρωτοποριακού design, χωρίς να αναγκαστείτε να βάλετε βαθιά το χέρι στην τσέπη, τα Sigma Bluetribe Bluetooth headphones είναι μια δυνατή υποψηφιότητα. Αυτό που τα κάνει να ξεχωρίζουν αμέσως είναι ο εξαγωνικός σχεδιασμός, που παραπέμπει σε στιλιστική τεχνοτροπία κάποιας εξωγήινης φυλής από το Star Trek.

Αν το design δεν αρκεί για να σας πείσει, να σας πληροφορήσουμε ότι τα ακουστικά που βλέπετε περιλαμβάνουν ενσωματωμένο μικρόφωνο, οπότε έχετε ένα πρώτης τάξεως συνολάκι για το video chatting σας.

Η τιμή τους είναι 108 ευρώ και μπορείτε να τα παραγγείλετε από αυτή τη σελίδα.

"Σπάστε" το και νικήστε το στρες

knuckles.jpg

Είναι ένα κουσούρι που έχουν πολλοί άνθρωποι. Για να καταπολεμήσουν το άγχος τους, ταλαιπωρούν τις αρθρώσεις των δακτύλων τους πιέζοντάς τες μέχρι να ακουστούν μερικά κρακ. Η εναλλακτική πρόταση κατά του στρες έρχεται από την Ιαπωνία με τη μορφή αυτού περίεργου αγχολυτικού που υποκαθιστά τις καταπονημένες αρθρώσεις σας.

Έτσι, αντί να ζορίζετε τα δάκτυλά σας, μπορείτε απλά να λυγίσετε αυτό το ιδιότυπο ακορντεόν, το οποίο θα βγάλει τον ήχο που κάνουν οι αρθρώσεις όταν "σπάνε". Το θετικό είναι ότι μπορείτε να απολαμβάνετε τον ήχο για όση ώρα θέλετε, ενώ ως γνωστόν τα δάκτυλα θέλουν λίγη ώρα μέχρι να ξαναμαζέψουν ένταση.

Επιπλέον, μπορείτε να το φέρετε στην αρχική του θέση και να το τρίψετε πάνω σας. Τα καρφιά που προεξέχουν θα σας κάνουν ένα ωραιότατο μασάζ σιάτσου. Η τιμή του είναι μόλις 4 ευρώ.

Βέβαια, αυτό που δε μπορεί να υποκαταστήσει το gadget που βλέπετε είναι η αίσθηση που χαρίζουν τα δάκτυλα όταν κάνουν "κρακ". Ωστόσο, θα πρέπει να ξέρετε ότι αυτή η συνήθεια είναι ό,τι χειρότερο για τις αρθρώσεις σας.

Πηγή: Tokyo Mango

Μια βόλτα στη Nordschleife με το νέο Nissan GT-R

gtrring.jpg


Η Nissan έριξε στην αρένα της Nordschleife το νέο GT-R 2010 θέλοντας να δείξει ότι δεν αστειεύεται καθόλου. Μπορεί να μην έπιασε το 7:26.4 της C6 ZR1, αλλά ο χρόνος του ήταν κάθε άλλο παρά απογοητευτικός, με το ρολόι να σταματάει στα 7:26.7. Ακολουθεί το video με 20,8 χιλιόμετρα της πίστας...

Ισαβέλλα Στρατηγάκη: Η καυτή Ελληνογερμανίδα με το θεϊκό στήθος!


Θα μπορούσα να σου πω πολλά πράγματα για τη σέξι Ισαβέλλα με τη Γερμανίδα μαμά και τον Χανιώτη πατέρα. Θα μπορούσα να σου αναλύσω τα χόμπι της, τη μανία της με τον Ολυμπιακό και το πόσο κουλ είναι, που, αν και... γυναίκα, εκτιμάει τις αρετές του ωραίου Bourbon. Όμως αυτά δεν σε νοιάζουν — έτσι δεν είναι;

Αυτό που κάνει την Ισαβέλλα να ξεχωρίζει από μίλια είναι το απίστευτο στήθος της, ένα από τα τελευταία φυσικά ζευγάρια εκεί έξω, που κολάζουν άντρες πάσης φύσεως, Γερμανούς και Έλληνες. Η Ισαβέλλα έχει καταφέρει αρκετά παρά το μικρό της ηλικίας της, το τελευταίο επίτευγμά της είναι ένα καυτό shooting στο «Nintro» που κυκλοφορεί για τις σελίδες ενός denim editorial.
yupi.gr


αναδημοσίευση από ndivia.blogspot

ΟΙ 10 ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΔίΝεΤου.


αναδημοσίευση από anemo-milos

H sexy φωτογράφιση της Vida Guerra

Τα λόγια είναι περιττά… Δείτε παρακάτω…
endiaferonta

H σοφία των γηρατειών


Όταν ήμουν 14 χρονών, ήλπιζα ότι μια μέρα θα βρω ένα κορίτσι.

Οταν έγινα 16 βρήκα ένα κορίτσι, αλλά δεν είχε καθόλου πάθος, κι έτσι
αποφάσισα ότι χρειάζομαι ένα κορίτσι με πάθος για ζωή.

Στο κολέγιο έβγαινα ραντεβού με ένα παθιάρικο κορίτσι, αλλά παραήταν
συναισθηματική. Όλα μαζί της ήταν μία κατάσταση εκρηκτική . Ήταν
μελοδραματική, έκλαιγε όλη μέρα και με απειλούσε με αυτοκτονίες. Έτσι
αποφάσισα ότι χρειάζομαι ένα κορίτσι με συναισθηματική σταθερότητα .

Όταν έγινα 25 βρήκα ένα πολύ σταθερό κορίτσι, αλλά ήταν βαρετή. Ήταν
απόλυτα προβλέψιμη και δεν την ενθουσίαζε τίποτα. Η ζωή μου μαζί της
ήταν τόσο ανιαρή που αποφάσισα ότι χρειάζομαι ένα κορίτσι γεμάτο με
ενθουσιασμόγια ζωή.

Όταν έγινα 28 βρήκα ένα ενθουσιώδες κορίτσι, αλλά δεν μπορούσα να
παρακολουθήσω τους ρυθμούς της. Έτρεχε από το ένα πράγμα στο άλλο, ποτέ
δεν καθόταν στα αυγά της. Λειτουργούσε παρορμητικά και με έκανε τόσο
ευτυχισμένο όσο και δυστυχή. Αρχικά ήταν πολύ ενθουσιώδης, αλλά αλλού την
έχανες κι αλλού την έβρισκες. Έτσι αποφάσισα να βρω ένα κορίτσι με πιο
εφικτούς στόχους στη ζωή του.

Όταν έφτασα τα τριάντα, βρήκα ένα έξυπνο και φιλόδοξο κορίτσι με
τα δυο της πόδια να πατάνε γερά στη γη και ..... την παντρεύτηκα. Ήταν τόσο
φιλόδοξη που με χώρισε και πήρε ό,τι είχα και δεν είχα. .

Τώρα είμαι πιο ώριμος και πιο σοφός, και ψάχνω για μια ξανθιά με
μεγάλα βυζιά.


αναδημοσίευση από blogareis.

Το φθηνότερο αυτοκίνητο στον κόσμο


Είναι το κινέζικο Geely, που σπάει το ρεκόρ κατά 200 euro. Κοστίζει 2100 ! Ούτε οι μηχανές δεν κάνουν τόσο!


To ινδικό Tata Nano, δεν θα αποτελεί πλέον το φθηνότερο αυτοκίνητο στον κόσμο. Το κινέζικο Geely και πιό φθηνό είναι αλλά και έτη φωτός πιό designaτο, μοντέρνο και γοητευτικό. Εκεί που το ανεμικό Tata Νano έμοιαζε περισσότερο με όχημα μεταφοράς του golf, το Geely φέρνει περισσότερο


αναδημοσίευση από allday-news

Ο Δωδεκάλογος του πωλητή

Επιμέλεια: Κώστας
The Statistician.pngΑμέσως παρακάτω σας παραθέτω (μεταξύ σοβαρύ και αστείου) τον μέχρι τώρα κρυμμένο (σε έρημο του Ισραήλ αν δεν κάνω λάθος) δωδεκάλογο του πωλητή.
Ή αλλιώς ο Δωδεκάλογος του πωλητή
Άρθρο 1ο. Ο πελάτης έχει δίκιο.

Άρθρο 2ο. Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο.

Άρθρο 3ο. Στην απίθανη περίπτωση που ο πωλητής έχει δίκιο θα ισχύουν τα Άρθρα 1 και 2.

Άρθρο 4ο. Ο πωλητής είναι πάντα ευγενικός και χαμογελαστός γιατί έτσι αρέσει στον πελάτη. Αλλά δεν χάνουμε το μέτρο. Οι υπερβολές, π.χ. χτυπήματα στη πλάτη, αποφεύγονται (και απαγορεύονται). Δεν έχουμε κάνει μαζί φαντάροι. Μια θερμή χειραψία, χωρίς να του λειώσουμε τα δάχτυλα είναι υπέρ αρκετή.

Άρθρο 5ο. Κοιτάμε τον πελάτη στα μάτια, σαν να μην έχουμε να του κρύψουμε τίποτα. Κάτω από τη μέση κοιτάμε ΜΟΝΟ έξω από το χώρο εργασίας το άλλο φύλο (εκτός και άν..).

Άρθρο 6ο. Δεν αποδεικνύουμε στον πελάτη, χρησιμοποιώντας διάφορους τεχνικούς όρους, ότι δεν ξέρει που παν τα τέσσερα (κάτι που συνήθως ισχύει). Κανείς δεν αγοράζει από κάποιον που είναι πολύ εξυπνότερος από τον ίδιο γιατί φοβάται ότι είναι εύκολο να τον κοροϊδέψει.

Άρθρο 7ο. Ο σκοπός είναι να πείσουμε τον πελάτη ότι αυτό που ζητάει τον εξυπηρετεί λιγότερο από αυτό που του προσφέρουμε εμείς. Να μην φαίνεται ότι προσπαθούμε να του επιβάλλουμε την άποψή μας (ή, ακόμα χειρότερα, ότι αυτό που θέλει δεν το έχουμε στην αποθήκη).

Άρθρο 8ο. Εξηγούμε στον πελάτη ότι αυτό που θέλει είναι καλύτερα για διάφορους λόγους (και να μην υπάρχουν να βρεις άμα θέλεις να λέγεσαι πωλητής) να το περιμένει από βδομάδας. Για να μείνει ευχαριστημένος εκείνος, εμάς μόνο αυτό μας ενδιαφέρει.

Άρθρο 9ο. Ακόμα και αν δεν πετύχουμε πώληση ισχύει το Άρθρο 4. Δείχνουμε ότι χαρήκαμε τη κάθε στιγμή της συζήτησης. Περιμένουμε να απομακρυνθεί ο πελάτης για να πούμε τα δικά μας (καντήλια, μπινελίκια κ.λ.π.).

Άρθρο 10ο. Αν ξαναέρθει σε επαφή ο προηγούμενος πελάτης είμαστε ακόμα πιο χαρούμενοι και εγκάρδιοι γιατί η στάμνα που πηγαινοέρχεται στη βρύση κάποια φορά θα σπάσει. (που θα πάει θα ψωνίσει ο χλιμίτζουρας, ο ψυχοβγάλτης).

Άρθρο 11ο. Λίγο πριν τελειώσουμε να υπενθυμίσω ότι ο κυριότερος στόχος μας μετά την επίτευξη της πώλησης είναι αυτή να εξοφληθεί (η λεγόμενη πώληση τοις μετρητοίς). Τη φράση «επί πιστώσει» μόλις την ακούμε κουνάμε το κεφάλι δεξιά κι αριστερά.

Άρθρο 12ο. Ο παρών νόμος αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό και δεν δίνεται ποτέ η ευκαιρία στον πελάτη να λάβει γνώση

Πολυέλαιος από ... ταμπόνΦανταστικοί ερωτικοί «συμπαίκτες»


Αποφύγετε τα ερωτικά τρίγωνα και φαντασιωθείτε με το σύντροφό σας την ύπαρξη τρίτων!

Ενώ η πικάντικη ιδέα της συνύπαρξης με κάποιον... τρίτο φαίνεται συναρπαστική, οι «άγριες αυτές αναζητήσεις» είναι γεμάτες με κινδύνους.

Η βαθιά αβεβαιότητα και οι ζηλοτυπίες είναι επακόλουθες καταστάσεις, που μπορεί να προκαλέσουν μακροπρόθεσμα ζητήματα εκτίμησης και εμπιστοσύνης στη σχέση. Αναρωτηθείτε και ρωτήστε και το σύντροφό σας, εάν είστε πραγματικά έτοιμοι να δεχθείτε αυτό το γεγονός.

Αντί γι' αυτήν την επικίνδυνη ακροβασία καταστάσεων και συναισθημάτων, μια ασφαλέστερη επιλογή μπορεί να κρατήσει τη φαντασίωση ως φαντασία, επειδή η πραγματικότητα σπάνια είναι συναρπαστική. Σαν εναλλακτική λύση, καλέστε στο συζυγικό σας κρεβάτι «φανταστικούς συμπαίκτες». Χρησιμοποιώντας τη δημιουργική φαντασία, πείτε στο σύντροφό σας γι' αυτόν το «συμπαίκτη» και τι κάνει. Υπάρχουν ατελείωτες προκλητικές κατευθύνσεις που μπορείτε να ακολουθήσετε με τέτοια αφήγηση φαντασίας και μια ατελείωτη ποικιλία συμπαικτών για να περιγράψετε. Με αυτόν τον τρόπο είναι βέβαιο ότι θα έχετε μια απολαυστική και ασφαλή διασκέδαση από κοινού.

Πόσες θερμίδες καίτε στην καρέκλα;

constant_shaker.jpg

Αν δεν το κάνετε εσείς, σίγουρα το κάνουν πολλά κοντινά σας πρόσωπα. Σας έχει τύχει ποτέ να κάθεστε σε ένα τραπέζι και να νιώθετε ότι τα πάντα τρεμοπαίζουν, χωρίς όμως να κάνει σεισμό; Πολλοί άνθρωποι έχουν δυσκολία να ελέγξουν τα πόδια τους όταν κάθονται και κάνουν αυτές τις εκνευριστικές μυικές συσπάσεις που μπορούν να διαρκέσουν ώρες ολόκληρες. Ακόμα κι αν καταλάβουν τι κάνουν και τιθασεύσουν τα πόδια τους, σε λίγη ώρα ξαναρχίζουν από εκεί που είχαν μείνει. Κι επειδή δεν υπάρχει τρόπος να καταπολεμηθεί το φαινόμενο, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να το μετρήσουμε.

Μερικοί νευρολόγοι υποστηρίζουν ότι αυτές οι ασυνείδητες συσπάσεις δεν γίνονται στην τύχη, αλλά εξυπηρετούν συγκεκριμένο σκοπό - να κάψουν θερμίδες την ώρα που το υπόλοιπο σώμα παραμένει αδρανές. Η σχεδιάστρια Alice Wang πήρε αυτή την υπόθεση και κατασκεύασε μια καρέκλα, η οποία μετράει αυτό ακριβώς το πράγμα: πόσες θερμίδες καίει ένας άνθρωπος με τρεμάμενα πόδια. Το αποτέλεσμα της μέτρησης προβάλλεται σε μια LCD οθόνη, ενσωματωμένη στο αριστερό πόδι της καρέκλας.

Αυτό που μας άρεσε ακόμα περισσότερο, είναι ότι η κα Wang έχει ολόκληρη συλλογή από περίεργες καρέκλες, η οποία ονομάζεται Καρέκλες για Δυσλειτουργικούς (Chairs for the Dysfunctional). Υποκλινόμαστε...

Πηγή: alice-wang.com

Πολλαπλός γυναικείος οργασμός


Μόνο το 14% των γυναικών έχουν τη δυνατότητα να νιώσουν πολλαπλό οργασμό, κι αυτό υπό προϋποθέσεις...

Τι εννοούμε με τον όρο «πολλαπλός γυναικείος οργασμός»; Μπορούν όλες οι γυναίκες να τον βιώσουν; Αυτά είναι τα συνήθη ερωτήματα που απασχολούν πολλές εκπροσώπους του γυναικείου φύλου και πολύ συχνά αυτά αναλύονται μεταξύ φιλενάδων προκαλώντας συγκρούσεις, αγωνίες και ξεσπάσματα μεταξύ ερωτικών συντρόφων. Καταρχάς, αξίζει να ξεκαθαρίσουμε ότι ο οργασμός αποτελεί ένα από τα συστήματα ανταμοιβής του οργανισμού μας για την ολοκλήρωση της σεξουαλικής πράξης και την απελευθέρωση της βιολογικής και εξελικτικής μας έντασης. Επίσης, πρέπει να τονίσουμε ότι το να φτάσει μια γυναίκα σε οργασμό εξαρτάται από πολλά πράγματα. Καταρχάς από την ερωτική της διάθεση, την επιθυμία και το χειρισμό του συντρόφου της, αλλα και από το βαθμό στον οποίο θα καταφέρει να ερεθιστεί στη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Πολλές γυναίκες όλων των ηλικιών έχουν ανησυχίες που σχετίζονται εμμέσως με την παραπληροφόρηση που υπάρχει στο μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας μας γύρω από τη σεξουαλική λειτουργία της γυναίκας. Το θέμα της πολλαπλότητας του γυναικείου οργασμού αποτελεί ουσιαστικά συνέπεια της υποκειμενικής του αίσθησης. Κάθε γυναίκα βιώνει τους οργασμούς της διαφορετικά και δεν υπάρχει αντικειμενικός δείκτης ικανοποίησης ή «σωστού» αριθμού. Η αλήθεια είναι ότι ο γυναικείος οργασμός παραμένει ως ένα βαθμό καλυμμένος ακόμη και σήμερα από ένα πέπλο μυστηρίου σε σύγκριση με τον ανδρικό. Και αυτό βέβαια σχετίζεται με το γεγονός ότι δεν γίνεται άμεσα ορατός όπως στους άνδρες, αλλά και με το ότι η γυναικεία σεξουαλική λειτουργία είναι πιο πολύπλοκη σε σύγκριση με την ανδρική.
Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε παρατηρήσει ότι πεποιθήσεις όπως αυτή μπορεί να δημιουργήσουν στο ζευγάρι προβλήματα για διάφορους λόγους. Πολλές φορές ο σύντροφος της γυναίκας έχει την απαίτηση να του δώσει την ικανοποίηση 3-4 οργασμών. Κάτι τέτοιο θεωρείται από την ίδια ως μη αποδοχή και συνεπώς ως απόρριψή της ή κάποιες άλλες φορές την αναγκάζει να προσποιείται 2 και 3 οργασμούς για να μη στεναχωρήσει τον άνδρα της. Από την άλλη μεριά η γυναίκα μπορεί να λειτουργεί χρεωστικά απέναντι στο σύντροφό της, αφού δεν είναι ικανός να της δώσει τους πολλαπλούς οργασμούς που τόσο επιθυμεί και λανθασμένα προσδοκά όπως προβάλλουν τα ΜΜΕ ή όπως συμβαίνει σε πολλές ερωτικές και μη ταινίες. Πολλές γυναίκες θέλουν να αντιγράψουν τα πρότυπα αυτά, τα οποία όμως παραπληροφορούν το κοινό τους, δίνοντας μια αντίληψη της πραγματικότητας που δεν είναι αληθινή, αλλά περιγράφει ένα φαντασιωσικό, εξιδανικευμένο σενάριο, το οποίο περιπλέκει περισσσότερο τις σχέσεις μεταξύ των ανενημέρωτων εραστών.
Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι μόνο το 14% των γυναικών έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν πολλαπλούς οργασμούς. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι υπόλοιπες είναι λιγότερο τυχερές ή λιγότερο ικανές να γευτούν την ηδονή. Στο συγκεκριμένο συμπέρασμα καταλήγουμε λογικά λαμβάνοντας υπόψιν ότι η ένταση και η αίσθηση για παράδειγμα των τριών οργασμών δεν είναι ίδια με τον έναν και μοναδικό οργασμό, ο οποίος βιώνεται πιο έντονα και ηδονικά και διαρκεί περισσότερο.

Φλερτάρετε με το σωστό τρόπο;
Σκέψεις που πρέπει να θυμόμαστε για ένα αποδοτικό φλερτ
- Tο φλερτ αποτελεί μία κοινωνική δεξιότητα η οποία καλλιεργείται και βελτιώνεται όσο έρχεστε σε επαφή με αυτό και όχι όταν το αποφεύγετε
- Η αλλαγή στον τρόπο που το ένα φύλο προσεγγίζει το άλλο δεν θα πρέπει να σας κρατάει μακριά από το να φλερτάρετε και να έρθετε σε επαφή με το άτομο που σας ενδιαφέρει
- Έχει σημασία εσείς να νιώθετε αυτοπεποίθηση
- Διεκδικήστε δυναμικά τη σχέση σας με το άλλο φύλο
- Βρείτε τρόπους χειρισμού των κοινωνικών καταστάσεων που σας δυσκολεύουν
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory