Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Κυριακή, 30 Μαΐου 2010

SEXY AND HOT .... το μελαγχολικό


Ολόκληρη η gallery στην Agenda του Rc-Cafe

15 Πράγματα Που Ισως Δεν Ξέρετε Για τα Προφυλακτικά

1. Το 1564 ο Ιταλός ανατόμος Γκάμπριελ Φαλόπιους σχεδίασε το πρώτο προφυλακτικό. Ήταν μια θήκη από λινό και λάστιχο, δεμένα στην άκρη με μια ροζ λωρίδα. Δοκίμασε την ιδέα του σε περισσότερους από 1.100 άντρες και, σύμφωνα με τα αποτελέσματά του, κανένας δεν κόλλησε σύφιλη.

2. Μέχρι το 1840 τα προφυλακτικά κατασκευάζονταν από έντερο ζώων και κύστη ψαριών σε εργοστάσια όπου δούλευαν πάρα πολλά μικρά κορίτσια.

3. Τα εξειδικευμένα μαγαζιά προφυλακτικών εμφανίστηκαν για πρώτη φορά το 1700 στο ¶μστερνταμ και μέχρι τα μέσα του αιώνα η μόδα είχε περάσει και στο Λονδίνο, όπου τα πολυτελέστερα από αυτά πουλούσαν προφυλακτικά σχηματισμένα πάνω σε γυάλινα καλούπια και αρωματισμένα.

4. Το 1921 ένας εργάτης στο Οχάιο, ο ¶λφρεντ Τρόγιαν, έβαλε το ερεθισμένο μέλος του σε μια λεκάνη με ελαστικό. Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη εταιρεία προφυλακτικών, την Τρόγιαν, με έσοδα που φτάνουν τα μισά από τα 267 εκατ. Δολάρια της παγκόσμιας βιομηχανίας. Το μέλος του όμως έμεινε μόνιμα παραμορφωμένο.

5. Στις αρχές του 20ού αιώνα η φεμινίστρια Μάργκαρετ Σάγκερ κατήγγειλε πως τα προφυλακτικά χρησιμοποιούνται για να αυξήσουν την ανδρική ευχαρίστηση εμποδίζοντας την εκσπερμάτιση. Η Σάγκερ συνελήφθη για τα σχόλιά της, αλλά κάποιες εταιρείες τα πήραν στα σοβαρά και το 1940 κατασκεύασαν προφυλακτικά που εμπόδιζαν εντελώς την εκσπερμάτιση, προκαλώντας έτσι προβλήματα στον προστάτη.

6. Φημολογείται πως κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ έριξε στην Ιαπωνία χιλιάδες προφυλακτικά πολύ μεγάλου μεγέθους με την επιγραφή «Μεσαίο», για να καταρρακώσει το ηθικό του εχθρού.

7. Το 1980 ο καθηγητής Κοινωνικής Ιατρικής ¶ρνι Γκιοργκόφ συνέδεσε σε μια έρευνά του τη μακροχρόνια χρήση προφυλακτικού με την ανάπτυξη καρκίνου του μαστού σε παντρεμένες γυναίκες. Η μελέτη του υπάρχει ακόμη στην ιατρική βιβλιογραφία, αν και πολύ συχνά αμφισβητούνται τα αποτελέσματά της.

8. Η πρώτη διαφήμιση για τη «μηχανή που προστατεύει από τα τραύματα της αγάπης» εμφανίστηκε στο «Τάτλερ», στο τεύχος της 12ης Μαΐου 1709. Η πρώτη διαφήμιση για προφυλακτικά στην Αμερική εμφανίστηκε το 1861 στους «Νιου Γιορκ Τάιμς».

9. Με την Κόμστοκ Ακτ του 1873 απαγορεύτηκε στην Αμερική να διακινείται μέσω ταχυδρομείου «άσεμνο και προκλητικό υλικό», με αποτέλεσμα να κατασχεθούν πάνω από 65.000 προφυλακτικά και γιατροί να κινδυνεύουν να φυλακιστούν για δέκα χρόνια, αν ανέφεραν στην αλληλογραφία τους τα προφυλακτικά. Ο νόμος ίσχυσε μέχρι το 1965.

10. Σύμφωνα με μια έρευνα, τα πολύ ανθεκτικά προφυλακτικά δεν είναι ανθεκτικότερα από τα πολύ λεπτά.

11. Το 1992 ένα προφυλακτικό ηλικίας 180 χρόνων από μεμβράνη ζώου πουλήθηκε από τον οίκο Κρίστις στην τιμή των 5.200 δολαρίων. Ήταν χρώματος ροζ και πάνω του απεικονιζόταν μια καλόγρια που συνέκρινε τρεις ημίγυμνους ιερωμένους λέγοντας «θα πάρω αυτόν».

12. Το 1994 παρουσιάστηκε στην Αμερική το πρώτο προφυλακτικό από πολυουρεθάνη, στοχεύοντας στους χρήστες που είναι αλλεργικοί στο λατέξ. Τα συμπτώματα μπορεί να είναι από φαγούρα μέχρι απώλεια αναπνοής, υπέρταση και σοκ.

13. Πρόσφατα μια κολομβιανή εταιρεία προφυλακτικών παρουσίασε το προφυλακτικό-εσώρουχο. Το εσώρουχο έχει μια λεπτή ρητινώδη μεμβράνη που επιμηκύνεται όπως το προφυλακτικό.

14. Μπορεί σήμερα να θεωρείται αυτονόητο το προφυλακτικό μιας χρήσης, αλλά μέχρι το 1930 δεν υπήρχε.

15. Το προφυλακτικό από λατέξ, μπορεί να επιμηκυνθεί κατά 800% και διατηρεί τουλάχιστον 9 γαλόνια αέρα

Τα γονίδια του... Μαθουσάλα

Οι τυχεροί που τα διαθέτουν έχουν αυξημένες πιθανότητες να σπάσουν το φράγμα των 100 ετών, ακόμα κι αν έχουν υιοθετήσει έναν ανθυγιεινό τρόπο ζωής
Τα γονίδια  του... Μαθουσάλα

Τα γονίδια του... Μαθουσάλα ανακάλυψαν οι επιστήμονες! Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι το μυστικό της μακροζωίας βρίσκεται σε συγκεκριμένα γονίδια και οι τυχεροί που τα διαθέτουν έχουν αυξημένες πιθανότητες να σπάσουν το φράγμα των 100 ετών ακόμα και αν έχουν υιοθετήσει έναν ανθυγιεινό τρόπο ζωής. Η ανακάλυψη θα ανοίξει πιθανότατα τον δρόμο για την παρασκευή φαρμάκων μακροζωίας.

Τα θαυματουργά αυτά γονίδια δεν λειτουργούν μεμονωμένα αλλά αποτελούν έναν εξαιρετικό σπάνιο συνδυασμό, ο οποίος εκτιμάται ότι εμφανίζεται σε ένα στα 10.000 άτομα. Αυτή η «ακολουθία» γονιδίων προστατεύει από τις αρνητικές συνέπειες κακών συνηθειών, όπως είναι το κάπνισμα και η κακή διατροφή, ενώ παράλληλα καθυστερούν μέχρι και τρεις ολόκληρες δεκαετίες την εμφάνιση ασθενειών που σχετίζονται με την τρίτη ηλικία, όπως ο καρκίνος και οι καρδιοπάθειες.
«Οι άνθρωποι που ζουν πολύ δεν έχουν λιγότερα γονίδια ασθενειών ή γονίδια γήρανσης», διευκρίνισε η Ελίνα Σλάγκμπουμ του Πανεπιστημίου του Λάιντεν, επικεφαλής της έρευνας, η οποία πραγματοποιήθηκε σε 3.500 Ολλανδούς ηλικίας 90 ετών και άνω. «Αντίθετα έχουν άλλα γονίδια, τα οποία σταματούν την ενεργοποίηση των παραπάνω γονιδίων. Η μακροζωία είναι κατεξοχήν γενετική και κληρονομική», εξήγησε.
Καθένα από τα γονίδια τα οποία ανακαλύφθηκαν από την ομάδα της Σλάγκμπουμ φαίνεται να προσφέρει μία επιπλέον προστασία ενάντια στις ασθένειες της τρίτης ηλικίας και οι ερευνητές θεωρούν ότι όσοι ζουν μέχρι τα 100 χρόνια έχουν μεγάλες πιθανότητες να διαθέτουν αρκετά από αυτά τα γονίδια στο DNA τους. «Οι άνθρωποι που ζουν μέχρι μια μεγάλη ηλικία μεταβολίζουν διαφορετικά τα λίπη και τη γλυκόζη, το δέρμα τους γηράσκει πιο αργά και είναι λιγότερο επιρρεπείς σε καρδιοπάθειες, διαβήτη και υπέρταση».
ΜεταλλάξειςΕρευνες έχουν δείξει ότι μικροσκοπικές μεταλλάξεις συγκεκριμένων γονιδίων μπορούν να αυξήσουν σε μεγάλο βαθμό τη μακροζωία ενός ατόμου, ωστόσο δεν θα πρέπει να παραβλέπεται η σημασία των περιβαλλοντικών παραγόντων, όπως η μείωση των μεταδοτικών ασθενειών, στη σταθερή αύξηση των αιωνόβιων.
«Αν γνωρίζουμε ποια γονίδια ελέγχουν τη μακροζωία, τότε μπορούμε να βρούμε και ποιες πρωτεΐνες παράγουν και στη συνέχεια να τις χρησιμοποιήσουμε σε φάρμακα. Ετσι θα μπορέσουμε να επιβραδύνουμε τη γήρανση», δήλωσε ο Δρ. Ντέιβιντ Τζεμς, ερευνητής μακροζωίας στο Πανεπιστημιακό Κολέγιο του Λονδίνου. «Ο μεγαλύτερος πόνος και οι συμφορές στον κόσμο προκαλούνται από τη γήρανση. Αν καταφέρουμε να βρούμε τρόπο να τα μειώσουμε, τότε είμαστε ηθικά υποχρεωμένοι να το πράξουμε», πρόσθεσε.
Τα επονομαζόμενα «γονίδια του Μαθουσάλα», τα οποία πήραν το όνομά τους από τον μακροβιότερο άνθρωπο που αναφέρεται στη Βίβλο (969 ετών), περιλαμβάνουν, σύμφωνα με τους επιστήμονες το ADIPOQ, το οποίο απαντάται στο 10% των νέων, αλλά σχεδόν στο 30% των ανθρώπων που ζουν μετά τα 100. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν και τα γονίδια CETP και ApoC3, τα οποία εμφανίζονται στο DNA του 10% των νέων, αλλά περίπου στο 20% των αιωνόβιων.
ΕΡΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΑ-εθνος
perdika-thesprotias

Βάλτε τον εαυτό σας στην θέση του αναβάτη...

Η μηχανή έχει ευκολία αλλά πάει πακέτο με τον κίνδυνο και το άγχος των επόμενων 100 μέτρων.
Πολύ καλά γυρισμένο κλιπ της TAC που δείχνει στον οδηγό του αυτοκινήτου ακριβώς αυτό το άγχος και την οπτική του αναβάτη.
Και δείχνει και στον αναβάτη το πόσο πρέπει να προβλέπει και να μην βασίζει την ζωή του στο τι βλέπει ο οδηγός του αυτοκινήτου.

Δεν έχει σημασία ποιος φταίει, με την μηχανή η κατάληξη στο νοσοκομείο σε μια πτώση ή τρακάρισμα είναι σχεδόν βέβαιη.
www.imoto.gr

Από πού προήλθε η φράση ”Κροκοδείλια δάκρυα”

Είναι μιά από τις φράσεις που χρησιμοποιούμε όλοι στην καθημερινότητα μας. Τι σημαίνει όμως; Πώς βγήκε αυτή η έκφραση;Λοιπόν έχει ώς εξής:
Ο κροκόδειλος όταν θέλει να ξεγελάσει το θύμα του, κρύβεται πίσω από κανένα βράχο ή δέντρο κι αρχίζει να βγάζει κάτι παράξενους ήχους, που μοιάζουν καταπληκτικά με κλάμα μωρού παιδιού.
Στην αρχαία Ελλάδα ο κροκόδειλος ήταν άγνωστος. Οι Φοίνικες, όμως, έμποροι, που έφταναν στα λιμάνια της Κορίνθου και του Πειραιά, μιλούσαν συχνά για τα διάφορα εξωτικά ζώα, τα πουλιά και τα ερπετά της πατρίδας τους, που άφηναν κατάπληκτους τους ανίδεους Έλληνες και τους γέμιζαν με τρόμο και θαυμασμό.
Φαίνεται ωστόσο, ότι ο κροκόδειλος τους έκανε περισσότερη εντύπωση, κυρίως με το ψευτοκλάμα του, αφού ένας νεαρός ποιητής, ο Φερεκίδης, έγραψε κάποτε το παρακάτω επίγραμμα: «Εάν η γη ήθελε να συλλάβει εκ των δακρύων της γυναικός, εκάστη ρανίς των θα εγέννα κροκόδειλον».
Παρόλο, λοιπόν, που στην Ελλάδα δεν υπήρχαν κροκόδειλοι, τα «κροκοδείλια δάκρυα», που λέμε σήμερα γι’ αυτούς που ψευτοκλαίνε, είναι φράση καθαρά αρχαία ελληνική.
.draminanea.

Ροζ τσιγάρα !!!

Σερφάροντας στο μαγικό ιντερνέτ(ι)...κι εκεί που αναζητούσα κάτι...πέφτω σε μια σελίδα, οπού βλέπω μια εικόνα με μια γυναίκα να κρατάει (-καπνίζει) ένα ρόζ τσιγάρο !!!
Χαμογέλασα και σκέφτηκα αμέσως ότι η φώτο είναι αποτέλεσμα φωτομοντάζ. Βιάστηκα όμως γιατί παρακάτω είδα και άλλη μια φώτο με ένα πακέτο ...που φυσικά είχε ροζ τσιγάρα μέσα !!!...

Κυρίες και κύριοι, σας παρουσιάζουμε τα ροζ τσιγάρα αποκλειστικά για χρήση από δεσποινίδες, κυρίες,...και "κυρίους"... !!!

"Καροτί" δεινόσαυροιΤο "Τζουράσικ Παρκ" επιτέλους αποκτά πραγματικό χρώμα και όχι αυτό που φαντάστηκε ο Στίβεν Σπίλμπεργκ. Για πρώτη φορά, οι παλαιοντολόγοι πιστεύουν ότι κατάφεραν να βρουν το πραγματικό χρώμα ενός δεινόσαυρου και αυτό ήταν προς το κοκκινο-πορτοκαλί, σαν του…καρότου.Η ανακάλυψη έγινε εφικτή χάρη σε μια νέα επιστημονική τεχνική με τη βοήθεια ηλεκτρονικών μικροσκοπίων, η οποία μπορεί να "διαβάσει" τα απολιθωμένα κύτταρα των χρωστικών ουσιών. Η έρευνα επίσης ενίσχυσε την -ακόμα αμφιλεγόμενη- θεωρία ότι μερικοί τουλάχιστον δεινόσαυροι είχαν φτερά και πούπουλα, κάτι που τους συνδέει εξελικτικά με τα πουλιά. Σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι πια βέβαιο ότι αυτό συνέβαινε, αλλά δεν είναι σίγουρο ακόμα αν το φτέρωμα αναπτύχθηκε για μόνωση από το κρύο, καμουφλάζ ή για επικοινωνιακούς λόγους ("φλερτ" με το άλλο φύλο κλπ!).

Μέχρι τώρα, τα απολιθώματα δεν είχαν αποκαλύψει το χρώμα των δεινοσαύρων. Οι επιστήμονες έκαναν απλώς εικασίες και οι απεικονίσεις τους ήσαν συνήθως πιο "άχρωμες" με γκρι ή καφέ αποχρώσεις. Τώρα, η νέα έρευνα από τον παλαιοντολόγο Μάικλ Μπέντον και τους συνεργάτες του στο βρετανικό πανεπιστήμιο του Μπρίστολ, καθώς επίσης παλαιοντολόγους από την Κινεζική Ακαδημία Επιστημών, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Nature", σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και το "Science", δείχνει ότι ένας πρόγονος των πουλιών, ο Κομφουκιοσόρνις, ο οποίος ζούσε στη σημερινή Κίνα πριν 125 εκατ. χρόνια, είχε καφε-πορτοκαλί χρώμα, καθώς επίσης μαυρόασπρα τμήματα.

Επίσης βρέθηκε ότι ο μικρός σαρκοφάγος δεινόσαυρος Σινοσαυροπτέρυξ, μήκους περίπου ενός μέτρου, από την ίδια περίοδο (Κρητιδική) και περιοχή, είχε κοκκινο-καφέ τρίχωμα στην ουρά, το κεφάλι και την πλάτη του.

Ορισμένοι άλλοι επιστήμονες πάντως, όπως ο Άλαν Φεντούτσια από το πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας, εξέφρασαν το σκεπτικισμό τους κατά πόσο όντως οι δεινόσαυροι είχαν έγχρωμα φτερά στο σώμα τους και είπε ότι το χρώμα που βρέθηκε, ίσως προέρχεται από βακτήρια

Τα ιπτάμενα ψωμιά

Κρεμμύδια τα προστατευτικά

Κρεμμύδια τα προστατευτικά
Χωρίς αυτά πολλά από τα αγαπημένα μας φαγητά θα ήταν απλώς... άνοστα. Όμως, τα κρεμμύδια συγκαταλέγονται και στα πιο πλούσια σε θρεπτικά συστατικά λαχανικά.

Πρόσφατα διαπιστώθηκε ότι η ουσία κουερσετίνη, που εμπεριέχεται σε αυτά και ανήκει στην κατηγορία των φλαβονοειδών, σχετίζεται με την προστασία του οργανισμού από καταρράκτη, έλκος του στομάχου, καρδιαγγειακές νόσους, οστεοπόρωση και κάποιες μορφές καρκίνου. Είναι σίγουρο, επίσης, πως η κατανάλωση ενός γεύματος πλούσιου σε κρεμμύδια προσφέρει στον οργανισμό σύμπλεγμα ουσιών που επιβραδύνουν τους φλεγμονώδεις, βλαβερούς μηχανισμούς. Εάν το αποφεύγεις φρέσκο, λόγω της έντονης μυρωδιάς του, ακολούθησε μερικές αποτελεσματικές συμβουλές: αφού το καταναλώσεις, μάσησε λίγο μαϊντανό, ή πιπίλισε έναν κόκκο καφέ, ή πιες ένα ρόφημα με κανέλα. Η μυρωδιά θα εξαφανιστεί.
shape

Τι gadgets είχαν το 1590;

16thcentury_gadget.jpg

Αν νομίζετε ότι τα gadgets είναι ανακάλυψη της σύγχρονης, καταναλωτικής εποχής, το κείμενο που ακολουθεί θα σας αλλάξει γνώμη. Είτε το πιστεύετε, είτε όχι, κάποιος πεφωτισμένος εγκέφαλος στη Νότια Γερμανία του 16ου αιώνα δημιούργησε το απόλυτο gadget επιβίωσης για την εποχή, που περιελάμβανε θήκη για μπαρούτι, ρολόι και πυξίδα. Αν αυτό δεν είναι gadget επιβίωσης, τότε τι είναι;

Φυσικά, ο δημιουργός του δεν άφησε τα πράγματα στην τύχη τους και φρόντισε να διακοσμήσει το αριστούργημά του με την τελευταία λέξη της τότε μόδας. Έτσι, η βάση είναι φτιαγμένη από τριανταφυλλόξυλο, ενώ υπάρχουν και ανάγλυφα διακοσμητικά από ορείχαλκο κι ελεφαντόδοντο.

Η διάμετρός του ήταν 10 εκατοστά. Αν ήταν ακριβό; Θα αστειεύεστε, βέβαια. Τα gadgets εκείνης της εποχής δεν ήταν αντικείμενο στυγνής εμπορικής εκμετάλλευσης...

Πηγή: coolbuzz

Ακόμα πιο μικροσκοπικές μπαταρίες

nanoenergy-battery.jpg

Ο αριθμός των gadgets αυξάνεται με γεωμετρικούς ρυθμούς, συνεπώς αυξάνονται και οι ανάγκες σε ενεργειακές λύσεις. Για παράδειγμα, τα μικροσκοπικά gadgets απαιτούν μικροσκοπικές μπαταρίες. Μέχρι τώρα, βολευόμασταν με αυτές τις μικρές στρογγυλές που είδαμε πρώτη φορά στα ρολόγια χειρός. Υπάρχουν, όμως, και οι πρωτοποριακές ιδέες που υπόσχονται ένα καλύτερο μέλλον.

Η εταιρεία Front-Edge Technology (FET) έχει αναπτύξει μια νέα μικροσκοπική μπαταρία που συσσωρεύει 10 έως 20 φορές περισσότερη ενέργεια και είναι κατασκευασμένη από εύκαμπτο υλικό που χωράει σε οποιαδήποτε μικροσυσκευή.

Είναι επίσης εντυπωσιακό ότι οι νέες μπαταρίες φορτίζουν στο 70% μέσα σε μόλις 2 λεπτά και στο 80% μέσα σε 15 λεπτά, οπότε ξεχάστε την μεγάλη αναμονή μέχρι να φορτίσετε το gadget σας.

Η ανάπτυξη της νέας τεχνολογίας, την οποία η FET ονομάζει NanoEnergy, πήρε δέκα χρόνια και τώρα αναζητούνται συμμαχίες με άλλους κατασκευαστές για να ανοίξει ο δρόμος προς την αγορά.

Πηγή: gizmag

Gadgets από την Apple με βιομετρικά χαρακτηριστικά

apple_fingerprint.png

Έχουμε σε ιδιαίτερη εκτίμηση τους φλύαρους υπαλλήλους των υπηρεσιών όπου κατοχυρώνονται οι πατέντες των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας. Κι αυτό γιατί μαθαίνουμε εγκαίρως τα σχέδια των μεγάλων κατασκευαστών για τις συσκευές του μέλλοντος. Η Apple, λοιπόν, υπέβαλε πρόσφατα μια αίτηση νέας πατέντας που μπορεί να φέρει έλεγχο με δακτυλικά αποτυπώματα στο iPod και τα άλλα καλούδια της εταιρείας.

Η Apple επισυνάπτει κι ένα σκίτσο με παραδείγματα για τη χρήση βιομετρικών χαρακτηριστικών. Έτσι, ο δείκτης του χεριού μπορεί να παίξει το ρόλο του Play, η συνεχόμενη πίεσή του να οδηγεί στο αρχικό μενού, το μεσαίο δάκτυλο να τρέχει στο επόμενο τραγούδι κλπ.

Αν μάλιστα συνδυαστούν όλα αυτά με τεχνολογίες όπως ο φωνητικός έλεγχος, δικαιούμαστε να υποθέσουμε ότι έρχεται νέα εποχή στη χρήση των συσκευών.

Βέβαια, το γεγονός ότι υπεβλήθη αίτηση μπορεί και να μη σημαίνει απολύτως τίποτα. Η κατοχύρωση δε συνεπάγεται απαραίτητα και εφαρμογή. Εμείς, πάντως, θα θέλαμε να τα δούμε όλα αυτά στην πράξη.

Πηγή: Register Hardware

Jabulani, η μπάλα του Μουντιάλ

Πηγή: spacebet
Η adidas παρουσίασε την νέα μπάλα του Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής την οποία ονόμασε Jabulani.
Τώρα θα μου πείτε τι όνομα είναι αυτό? Σαν παιχνίδι στρατηγικής από την Ροδεσία ακούγεται.

Jabulani λοιπόν σημαίνει "χαρούμενος" στη γλώσσα των ζουλού. Είμαι σίγουρος ότι τα ανήλικα που την φτιάχνουν είναι πολύ χαρούμενα με τις 15 κλοτσιές, 45 φάπες και 0,00062 ευρώ την ημέρα που παίρνουν. Ας πάμε όμως στην ίδια την τεχνολογία της μπάλας για να δούμε τι διαφορά έχει με τις πέτρινες select που κλωτσούσαμε μικροί και βάζαμε πάγο στα κουτουπιέ μετά (υπερβολές)

Η Jabulani λοιπόν, αποτελείται από λιγότερα μέρη σε σχέση την μπάλα του προηγούμενου Μουντιάλ και συγκεκριμένα τα 14 θερμοσυγκολλημένα μέρη γίναν 8. Θερμοσυγκόλληση σημαίνει δεν υπάρχουν ραφές. Δεν υπάρχουν ραφές σημαίνει 2 πράγματα. Καλύτερη αεροδυναμική (μικρότερες αναταράξεις αέρα κατά την περιστροφή), και το δεύτερο καλύτερη στεγανότητα (η μπάλα δεν χάνει ούτε 0,0001 μιλιμπάρ όταν σκάει στο δοκάρι με 200 χλμ/ώρα (πάλι υπερβολές) και φυσικά δεν βαραίνει από νερό αφού είναι σχετικά αδύνατο να εισχωρήσει νερό μέσα της.

Η adidas θα την βγάλει στα χρώματα όλων των εθνικών ομάδων γιατί φυσικά παντού θα υπάρξουν άτομα που θα τα σκάσουν για να την αγοράσουν και να είστε σίγουροι ότι για αυτή την μπάλα θα τα σκάσετε χοντρά. Φυσικά ποιος δεν θα τα έσκαγε για να αγοράσει 8 θερμοσυγκολλημένα κομμάτια αιθυλενίου-οξικού βινυλίου ενωμένα με θερμοπλαστική πολυουρεθάνη τριών στρώσεων? Αυτό είναι τεχνολογία! Οι δικές μας select είχαν τρεις στρώσεις συμπυκνωμένης τσιμεντόπετρας και απ' έξω σήμα την σημαία της Δανίας που σου θύμιζε τον λόγο που εκεί πιο δίπλα υπήρχαν κάποτε Βίκινγκ.

Οι δοκιμές τις FIFA έδειξαν τα εξής:
Περιφέρεια
FIFA Standard: 68,5 - 69,5 εκατοστά.
Jabulani: 69,0 εκατοστά (+/- 0,2)

Στρογγυλότητα. (Μετριέται σε 16 διαφορετικά σημεία).
FIFA Standard: max 1.5% απόκλιση.
Jabulani: max 1.0% απόκλιση.

Απορρόφηση Νερού (Η μπάλα περιστρέφεται μέσα σε νερό 250 φορές)
FIFA Standard: έως 10% αύξηση του βάρους.
Jabulani: 0% αύξηση βάρους.

Βάρος
FIFA Standard: 420-445 γραμμάρια.
Jabulani: 440 γραμμάρια. (+/- 0,2)

Ενιαία αναπήδηση (Η μπάλα πέφτει δέκα φορές πάνω σε μια ατσάλινη πλάκα από ύψος δύο μέτρων. Η διαφορά από την χαμηλότερη προς την υψηλότερη αναπήδηση δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερη από 10 cm.
Η Jabulani διέγραψε ένα εύρος από 143cm έως 149cm

Απώλεια πίεσης (Η πίεση μετριέται τρεις ημέρες μετά από το φούσκωμα).
FIFA Standard: 20% μάξιμουμ απώλεια
Jabulani: 10% μάξιμουμ απώλεια
.agoraartas.

Φορητός φούρνος μικροκυμάτων


Το Brainwave είναι μια σχετικά μικρή συσκευή, πάνω στο τραπέζι, που συνδέεται με έναν υπολογιστή μέσω USB.
Διατίθεται στην αγορά σε ένα ενιαίο πακέτο που περιλαμβάνει ένα πιρούνι με RFID τσιπ, στο οποίο καταγράφονται τα δεδομένα σχετικά με το πρόγραμμα........

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ
αναδημοσίευση από anemo-milos

Η sexy αστυνομικός τον έκαψε..

Μετά από μήνυση που υπέβαλλε μία όμορφη αστυνομικός 21 ετών, συνελήφθη ο 31χρονος πρώην φίλος της στις Σέρρες που είχε αποκαλυπτικές φωτογραφίες της και σύμφωνα με την αστυνομία επρόκειτο να την στείλει για δημοσίευση σε blogs

Για παραβίαση προσωπικών δεδομένων και δυσφήμιση μέσω διαδικτύου κατηγορείται 31χρονος κάτοικος Σερρών, ο οποίος χθες το απόγευμα ανήρτησε σε ιστοσελίδα μια άκρως προκλητική φωτογραφία 21χρονης ...αστυνομικού, στην οποία διακρίνονταν μεταξύ όλων των άλλων το υπηρεσιακό πουκάμισο με τον αριθμό μητρώου της.

Η 21χρονη, που υπηρετεί στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων, μόλις το αντελήφθη υπέβαλε μήνυση στο τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Ακολούθησε έρευνα και διαπιστώθηκε ότι η επίμαχη άσεμνη φωτογραφία είχε αποσταλεί για δημοσίευση σε δημοφιλή blogs.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον δράστη και ειδοποίησαν την Ασφάλεια Σερρών η οποία προχώρησε στη σύλληψή του.

Σε έρευνα στο σπίτι του κατηγορουμένου βρέθηκε και κατασχέθηκε η επίμαχη ψηφιακή φωτογραφία μαζί με ένα κινητό τηλέφωνο.
kanoni-tv

Προσπάθησε να Αναπαραστήσει την Ταινία «Φίδια στο Αεροπλάνο»

Επιμέλεια: Μαρίλια Ιωάννου
eidisis/fidia-sm.jpgΈνας άνδρας συνελήφθη προσπαθώντας να μεταφέρει 44 φίδια και άλλα ερπετά μέσα σε ένα αεροπλάνο. Ο 24-χρονος το όνομα του οποίου δεν έχει δοθεί στην δημοσιότητα, προσπάθησε να μεταφέρει μέσα στις αποσκευές του τα ερπετά, από την Αυστραλία στην Μπανγκοκ, όπου και θα τα πωλούσε στη μαύρη αγορά.

Τα σχέδια του όμως ματαιώθηκαν, αφού κατα τον έλεγχο αποσκευών, οι αρχές του αεροδρομίου εντόπισαν το παράνομο εμπόρευμα. Συγκεκριμένα μετέφερε στις αποσκευές του 40 ερπετά και 4 φίδια.

Η συνολική αξία των ερπετών σε τιμές μαύρου εμπορίου, υπολογίζεται γύρω στις £80,000-£100,00. Τα ερπετά αφού κατασχέθηκαν, μεταφέρθηκαν στο υδροπάρκο του Σίδνεϊ όπου και θα παραμείνουν για το επόμενο διάστημα.

Η μεγαλύτερη δυνατή ποινή για παράνομη εμπορία άγριων ζώον που μπορεί να επιβληθεί απ' τις αρχές της Αυστραλίας φτάνει μέχρι πρόστιμο £60,000 ή/και 10 χρόνια φυλάκιση.

Το καλο και το κακό !:

Εν αρχή ο Θεός γέμισε τη γη με μπρόκολο, κουνουπίδι και σπανάκι,
πράσινα, κίτρινα και κόκκινα λαχανικά
όλων των ειδών, ώστε ο άνδρας και η γυναίκα να ζήσουν υγιεινά και παντοτινά.
Ο σατανάς όμως δημιούργησε τα Haagen Dazs και τα διάφορα cookies.
Και ρώτησε: «Λίγη ακόμη σάλτσα βύσσινου;»
και ο άνδρας απήντησε: «Ευχαρίστως!»
και η γυναίκα πρόσθεσε: «Παρακαλώ για μένα άλλη μια ζεστή βάφλα με σαντιγύ!».
Και έτσι πήραν και οι δύο από 5 κιλά .

Και ο Θεός δημιούργησε το γιαούρτι, ώστε να διατηρήσει η γυναίκα το
σώμα της όπως άρεσε στον άνδρα.
Και ο σατανάς δημιούργησε από το σιτάρι το άσπρο αλεύρι
και από το ζαχαροκάλαμο τη ζάχαρη και τα συνδύασε.
Και η γυναίκα άλλαξε νούμερο στην ένδυσή της και πήγε από το 38 στο 46.

Και έτσι είπε ο Κύριος: «Δοκίμασε το φρέσκο μαρούλι μου!»
Και ο σατανάς εφεύρε το ντρέσσιγκ και το σκορδόψωμο ως συνοδευτικά.
Και οι άνδρες και οι γυναίκες μετά από αυτή την απόλαυση
άνοιξαν τις ζώνες τους κατά τουλάχιστον μία τρύπα.

Ο Κύριος όμως είπε: «Σας έδωσα φρέσκα λαχανικά και ελαιόλαδο, στο
οποίο να μαγειρεύετε υγιεινά!»
Και ο σατανάς συνόδεψε τα φαγητά αυτά με δεύτερο πιάτο, από νόστιμες μπουκίτσες από ψωμάκια, τυράκια camembert, αστακό σε βούτυρο μυρωδάτο
και φιλετάκια κοτόπουλου.
Και οι τιμές χοληστερίνης του ανθρώπου ανέβηκαν στα ουράνια.

Έτσι ο Θεός έδωσε στον άνθρωπο αθλητικά παπούτσια, ώστε να χάσει
μερικά κιλά με την άθληση...

Και ο σατανάς δημιούργησε την δορυφορική τηλεόραση και τα DVD μαζί με
τα τηλεχειριστήρια,
για να μην κουράζεται ο άνθρωπος με το ζάπινγκ.
Και οι άνδρες και οι γυναίκες γελούσαν και έκλαιγαν μπροστά την οθόνη
και άρχισαν να φοράνε ελαστικές φόρμες αδυνατίσματος.
Έτσι ο Θεός δημιούργησε την πατάτα, φτωχή σε λίπος και κάλιο και γεμάτη θρεπτικές ουσίες.

Και ο σατανάς αφαίρεσε την φλούδα και έκοψε το εσωτερικό της σε πατατάκια,
τα οποία τηγάνησε και τα κάλυψε με πολύ αλάτι..
Και ο άνθρωπος πήρε μερικά κιλά ακόμη...

Ο Θεός όμως έφερε το άπαχο κρέας, ώστε τα τέκνα του να χορταίνουν
προλαμβάνοντας λιγότερες θερμίδες.
Και ο σατανάς έφερε τα Goodys και το τσίζμπουργκερ των 99 λεπτών.
Και ρώτησε ο σατανάς: «Θέλεις και τηγανητές πατάτες;»
Και είπε ο άνθρωπος: «Βεβαίως, μια μεγάλη μερίδα με μαγιονέζα!».
Kαι σχολίασε ο σατανάς: «Έτσι μπράβο!»
Και ο άνθρωπος έπαθε έμφραγμα.

Και ο Θεός αναστέναξε και δημιούργησε το τετραπλό μπαϊ-πάς της καρδιάς.
Και τότε ο σατανάς είπε 'είπαμε να παίζουμε τίμια'...


...Και δημιούργησε το ΙΚΑ.
.αναδημοσίευση από blogareis..

Έκανε σεξ σε... μνημείο πεσόντων!

Πολύ θερμόαιμη, αλλά και ιερόσυλη, αποδείχθηκε μία 32χρονη Βρετανίδα, τα ερωτικά γούστα της οποίας φαίνεται ότι δεν είναι και τα πιο συνηθισμένα.
Η συγκεκριμένη κοπέλα έκανε σεξ πάνω σε μνημείο πεσόντων πολέμου και όπως ήταν αναμενόμενο και φυσικό βετεράνοι του στρατού έγιναν έξαλλοι μαζί της και να την «σέρνουν» στα δικαστήρια για βεβήλωση κενοταφίου. Μάλιστα έχουν και αδιάσειστα στοιχεία στα χέρια τους, αφού οι «καυτές» στιγμές της θερμόαιμης Βρετανίδας έχουν καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας.
thenewsbus
αναδημοσίευση από alepounews

Αναπνοή: Το κλειδί για να ελέγξουμε την ψυχολογία μας

Οπως μπορούμε να παρατηρήσουμε εύκολα, η ποιότητα της αναπνοής, η άνεσή της, είναι στενά συνδεδεμένη με την κινητικότητα της συμπεριφοράς.
Ο αγχώδης κινείται και αναπνέει διακεκομμένα. Με τις αργές κινήσεις του Τάι-Τζι διευρύνεται, σταθεροποιείται και εξισορροπείται η αναπνοή. Προσφέρεται έτσι η δυνατότητα στις ανώτερες σφαίρες του κεντρικού νευρικού συστήματος να συντονίζουν και να ενοποιούν πνευματικά τη συμπεριφορά με την ομαλή και αδιάκοπη αναπνοή και κινητικότητα που εγκαθίσταται στο κορμί. Δημιουργείται ενεργειακή ισορροπία με το περιβάλλον, που αντανακλά μια πληρότητα του εαυτού και προσδίδει στην παρουσία την άδεια ποιότητά του.

Η αναπνοή προσεγγίζεται πλέον, όχι σαν απλό φυσιολογικό φαινόμενο, αλλά σαν πρόσβαση στην ενότητα της ύπαρξής μας με την απέραντη φύση, ενότητα που είναι γνωστή από το γεγονός ότι η διακοπή της αναπνοής σημαίνει θάνατο.

Καλλιεργούμε λοιπόν τη διεύρυνση, την εμβάθυνση και την άνεση της αναπνοής και πλησιάζουμε ευχερέστερα τον εαυτό μας. Είναι κάτι που δε βλέπουμε συνήθως, ότι υπάρχει μια ποιότητα αναπνοής.

Αλλιώς αναπνέει ο άνθρωπος που είναι ευχαριστημένος, αλλιώς ο χτυπημένος, αλλιώς ο απελπισμένος και αλλιώς ο άνθρωπος που έχει εμπιστοσύνη. Αυτό πραγματικά έχει μεγάλη σημασία.

Η αναπνοή φέρνει συνεχώς ιχνοστοιχεία και ακτινοβολία από πολύ μακριά.

Μας ανανεώνει, μας αλλάζει !!!

Γυαλί που αλλάζει χρώματα

temperature_glass.jpg

Εκ πρώτης όψεως, μπορεί να σας φανεί παντελώς άχρηστο ως gadget, όμως μη βιαστείτε να το κρίνετε. Το γυάλινο πλακάκι που μόλις βγήκε στο εμπόριο έχει την ιδιότητα να αλλάζει χρώμα, ανάλογα με τη θερμοκρασία. Έτσι, όταν το κρατάτε στα χέρια σας, εμφανίζονται διαφορετικά χρώματα εκεί όπου ακουμπούν τα δάκτυλα, η παλάμη σας κλπ.

Αν αναρωτιέστε ποιος είναι ο λόγος να αγοράσει κάποιος ένα τέτοιο πλακάκι, η απάντηση είναι "κανένας". Φανταστείτε, όμως, τι θα γινόταν αν αγοράζετε πολλά τέτοια και ντύνατε με αυτά μια επιφάνεια που έχει θερμοκρασιακές μεταβολές, όπως π.χ. το ντους του σπιτιού σας.

Κι επειδή το κόστος είναι ένας σημαντικός παράγοντας, μια επιφάνεια 30cm x 30cm θα σας στοιχίσει περίπου 115 ευρώ. Αν σας φαίνεται λογική η τιμή, ίσως ήρθε η ώρα να δημιουργήσετε έναν πραγματικά μοναδικό τοίχο.

Πηγή: inevitables

Εκτίναξη παραγωγικότητας

f-4_ejectionseat.jpg

Η Moto Art παρουσίασε μια νέα καρέκλα γραφείου, με το χαρακτηριστικό όνομα F-4 Ejection Seat. Ακόμα κι αν δεν είχαμε φωτογραφία στη διάθεσή μας, θα καταλαβαίναμε αμέσως περί τίνος πρόκειται.

Η καρέκλα είναι κατασκευασμένη από αλουμίνιο, ενώ το δέρμα είναι διαθέσιμο σε πολλά χρώματα, έτσι ώστε να ταιριάζει στη διακόσμηση του γραφείου σας. Οι σχεδιαστές επέλεξαν να μην τροποποιήσουν καθόλου το σχήμα του εκτινασσόμενου καθίσματος, διατηρώντας έτσι την ατμόσφαιρά από το Βιετνάμ.

Μπορούμε να σκεφτούμε δύο κατηγορίες ανθρώπων που θα μπορούσαν να αγοράσουν αυτή την καρέκλα. Από τη μία πλευρά έχουμε αυτούς που θέλουν να τραβάνε τα βλέμματα και να ξεχωρίζουν σε οτιδήποτε κάνουν/αγοράζουν. Από την άλλη, αυτή η καρέκλα ταιριάζει γάντι σε ένα στέλεχος εταιρείας, η οποία ετοιμάζεται να βαρέσει κανόνι. Η εκτίναξη είναι σίγουρα ο γρηγορότερος τρόπος για να εγκαταλείψετε ένα χώρο.

Πηγή: Moto Art

Αντισύλληψη με σπιράλ


Κατάλληλη μέθοδος αντισύλληψης, κυρίως για γυναίκες άνω των 30 ετών με μονογαμική σχέση.

Το ενδομήτριο σπείραμα είναι μια συσκευή από μαλακό πλαστικό ή συνδυασμό πλαστικού και χαλκού, μήκους 2-4 cm και τοποθετείται στην κοιλότητα της μήτρας, όπου μπορεί να παραμείνει για περίπου 3 χρόνια. Η τοποθέτηση του σπειράματος συνιστάται κατά τη διάρκεια της περιόδου ή αμέσως μετά από μαιευτήρα-γυναικολόγο. H αντισυλληπτική του δράση επιτυγχάνεται με την ακινητοποίηση των σπερματοζωαρίων, που οδηγεί στην αποτυχία της γονιμοποίησης και την αποφυγή της εγκυμοσύνης. Η χρήση των σπειραμάτων ξεκίνησε τη δεκαετία του '60 και του '70 στις ΗΠΑ, με μειωμένη όμως προτίμηση από το γυναικείο πληθυσμό ως μέθοδος αντισύλληψης. Σήμερα χρησιμοποιούνται πιο συχνά και όπως αποδεικνύεται, η χρήση τους διαφέρει ανάλογα με τη χώρα. Σήμερα, τα χρησιμοποιούν πάνω από 90.000.000 γυναίκες σε όλον τον κόσμο. Η χώρα στην οποία είναι πολύ διαδεδομένη η χρήση τους είναι η Κίνα, όπου τα χρησιμοποιεί περίπου το 40% των γυναικών, αλλά και χώρες όπως η Φινλανδία και η Σουηδία. Στην Ελλάδα το ποσοστό των γυναικών που τα προτιμάει παραμένει μικρό αναλογικά με το μέσο όρο.

Η χρήση των σπειραμάτων έχει πολλά πλεονεκτήματα, με πρώτο απ' όλα τη μεγάλη αντισυλληπτική αποτελεσματικότητα, που αγγίζει χωρίς υπερβολές το 99%. Πολύ σημαντικό είναι επίσης ότι η διάρκεια της προστασίας κυμαίνεται περίπου στα 3 χρόνια, είναι εύκολα στην τοποθέτηση και έχουν χαμηλό κόστος. Η μόνη υποχρέωση από τη μεριά της γυναίκας είναι να εξετάζει μια φορά το μήνα περίπου αν το σπείραμα είναι στη θέση του. Αξίζει να αναφέρουμε ότι από τα σημαντικά πλεονεκτήματα του σπειράματος είναι το ότι η γονιμότητα επανέρχεται αμέσως μετά την αφαίρεσή του και φυσικά δεν εμποδίζει σε καμία περίπτωση τη σεξουαλική επαφή. Παρ' όλα αυτά, έχει πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες, όπως το ότι κατά τους πρώτους μήνες παρατηρείται συνήθως πόνος κατά την περίοδο και αυξημένη ποσότητα αλλά και διάρκεια αίματος, γεγονός που ανησυχεί αρκετές γυναίκες, από τις οποίες το 1/10 αποφασίζει την αφαίρεσή του. Οι συγκεκριμένοι πόνοι πάντως συνήθως σταματούν έπειτα από μικρό χρονικό διάστημα. Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι μπορεί τα ενδομήτρια σπειράματα να είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά στην πρόληψη της εγκυμοσύνης, αλλά έχουν κι ένα αρνητικό: δεν προφυλάσσουν σε καμία περίπτωση από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Επομένως δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται από γυναίκες με πολλαπλούς συντρόφους ή μη σταθερή μονογαμική σχέση.

Πρέπει να τονίσουμε επίσης ότι η συχνή ανίχνευση του σπειράματος και η γυναικολογική εξέταση είναι δύο πολύ σημαντικά θέματα. Αν η γυναίκα τα αμελεί, αυξάνεται ο κίνδυνος φλεγμονής ή διάτρησης της μήτρας, όπως και ο κίνδυνος πυελίτιδας. Συνοπτικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι αποτελεί την πλέον κατάλληλη μέθοδο αντισύλληψης, κυρίως για γυναίκες άνω των 30 ετών, που έχουν ολοκληρώσει τον οικογενειακό τους προγραμματισμό και έχουν σταθερή μονογαμική σχέση. Αντενδείκνυται σίγουρα για γυναίκες που δεν έχουν κάνει παιδιά, που έχουν ανατομικά προβλήματα στη μήτρα τους, σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, φλεγμονές στην ευρύτερη περιοχή της πυέλου, που είναι αλλεργικές στο χαλκό ή σε γυναίκες με ιστορικό αδύναμου ανοσοποιητικού συστήματος.


Το κάπνισμα βλάπτει το σεξ
Εκτός από τις αρνητικές συνέπειες που έχει το κάπνισμα στην υγεία μας, επηρεάζει και τη σεξουαλική μας ζωή αλλά και τη γονιμότητα. Μάλιστα στις γυναίκες καπνίστριες οι πιθανότητες σύλληψης μειώνονται σε ποσοστό 40% σε σχέση με τις μη καπνίστριες. Από την άλλη μεριά, στον άνδρα το κάπνισμα επηρεάζει τη στύση, προκαλώντας βλάβες στα τοιχώματα των αγγείων και των αρτηριών, ενώ οδηγεί μαθηματικά στην ανδρική υπογονιμότητα, καθώς η αυξημένη παρουσία τοξικών ουσιών και μικροβίων που εκλύει ο καπνός στον οργανισμό αλλοιώνουν την ποιότητα του σπέρματος. Στη Βρετανία, πάνω από 100.000 άνδρες παρουσιάζουν σεξουαλική δυσλειτουργία λόγω τσιγάρου και περίπου 5.000 γυναίκες αποβάλλουν επειδή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν σταματούν το κάπνισμα.
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory