Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τρίτη, 15 Ιουνίου 2010

SEXY AND HOT .... wild thingΟλόκληρη η gallery στην Agenda του Rc-Cafe

Yo-Sushi

Μια έντυπη διαφήμιση από την Νοτιοαφρικανική εταιρία Volcano και καλλιτεχνικό διευθυντή τον Brad Copeman για τη δημοφιλή αλυσίδα εστιατορίων Yo-Sushi. Η ιδέα είναι η απεικόνιση των συνηθισμένων υλικών που μπορεί να βρει κάποιος σε ένα sushi bar ως maki rolls. Για κοιτάξτε…

Yo Sushi 1

Yo Sushi 2

Yo Sushi 3

Γίνε ειδικός στη μπύρα σε 10 λεπτά

Σας τρομάζουν τα ατελείωτα μενού με άγνωστες μπύρες; Διαβάστε παρακάτω.

Γίνε ειδικός στη μπύρα, σε 10 λεπτά Θα σας κάνω ειδικούς στη μπύρα σε 10 μόνο λεπτά. Αλήθεια! Παρότι η μπύρα είναι ένα από τα πιο παλιά και περίπλοκα θέματα σε ολόκληρο τον τομέα των τροφίμων και ποτών, όταν διαβάσετε το άρθρο αυτό θα έχετε εξοικειωθεί με τη μπύρα, θα έχετε επιλέξει τον αγαπημένο σας τύπο μπύρας και θα μπορείτε να κάνετε επιτυχημένους συνδυασμούς μπύρας με φαγητό.
Έχουμε όμως διανύσει τα πρώτα δεκαπέντε δευτερόλεπτα ήδη, οπότε ας ξεκινήσουμε.

ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΤΗΣ ΜΠΥΡΑΣ

 1. Κριθάρι
 2. Λυκίσκος
 3. Άλλα συστατικά

Το κριθάρι είναι το βασικό συστατικό της μπύρας. Από το κριθάρι προέρχονται όλα τα ζυμώσιμα σάκχαρα και από αυτά τα σάκχαρα παράγεται το αλκοόλ. Χωρίς κριθάρι ή άλλα δημητριακά μπύρα δεν γίνεται.

Ο λυκίσκος είναι ένα πράσινο και ρητινώδες βότανο που συγγενεύει με τη μαριχουάνα. Ναι, καλά διαβάσατε. Τα θηλυκά φυτά του λυκίσκου παράγουν κολλώδη μπουμπούκια που προκαλούν χαλάρωση και ηρεμία. Για την κατασταλτική του αυτή ιδιότητα, ο λυκίσκος προστίθεται στη μπύρα τις τελευταίες εκατονταετίες και επειδή τα έλαια του λυκίσκου περιέχουν μια φυσική συντηρητική ουσία που διατηρεί τη μπύρα αναλλοίωτη. Οι μπύρες μαζικής παραγωγής συνήθως περιέχουν ελάχιστο άρωμα ή γεύση λυκίσκου. Αν σας αρέσει ο λυκίσκος, τότε θα πρέπει να αναζητήσετε τις κατάλληλες μπύρες σε μικροζυθοποιίες.

Υπάρχουν άλλα συστατικά στη μπύρα; Ναι, υπάρχουν πολλά, αλλά τα σημαντικότερα είναι το κριθάρι και ο λυκίσκος. Εκτός από το κριθάρι και τον λυκίσκο υπάρχει και η μαγιά που ζυμώνει τα σάκχαρα των σιτηρών, νερό, και σε κάποιες περιπτώσεις και άλλα δημητριακά όπως σιτάρι ή σίκαλη. Σε μερικές μπύρες θα βρείτε κεράσι, κόλιανδρο, τζίντζερ, σοκολάτα, ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Ποια είναι όμως τα βασικά συστατικά; ΣΩΣΤΑ. ΚΡΙΘΑΡΙ ΚΑΙ ΛΥΚΙΣΚΟΣ.

ΜΑΘΕΤΕ ΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΠΥΡΑΣ

 1. Από το φουρνισμένο κριθάρι: μπισκότο, καραμέλα, σοκολάτα, καφές
 2. Από τον λυκίσκο: βότανα, κίτρο, πεύκο
 3. Από τα σάκχαρα των δημητριακών: γλυκά φρούτα, καραμελωμένη ζάχαρη, μαύρη ζάχαρη/μελάσσα

Οι περισσότερες μπύρες μαζικής παραγωγής ανήκουν πια σε πολύ συγκεκριμένο και μικρό ποσοστό των ειδών που υπάρχουν παγκοσμίως. Αν πιστεύετε ότι οι Heineken, Bud, Corona, Miller, Peroni, Amstel, Becks, Μύθος, Alfa, Stella Artois, έχουν όλες την ίδια γεύση, τότε συγχαρητήρια: έχετε απόλυτο δίκιο. Όλες αυτές οι μπύρες είναι ελαφριές μπύρες τύπου lager με πολύ παρόμοια γευστικά προφίλ.

Αυτές οι μπύρες αποτελούν ελάχιστο δείγμα των γεύσεων που μπορείτε να βρείτε σε μπύρες, οπότε αν ως τώρα το μόνο που έχετε δοκιμάσει είναι ελαφριές lager, τότε ο κόσμος της μπύρας σας επιφυλάσσει αναρίθμητες γευστικές εμπειρίες!

Γεύσεις κριθαριού

Το κριθάρι παράγει βαθύτερες γεύσεις ανάλογα με το πόσο πολύ έχει φουρνιστεί. Το ελαφρώς φουρνισμένο κριθάρι παράγει γεύσεις δημητριακών και μπισκότου. Τα πιο φουρνισμένα κριθάρια παράγουν γεύσεις καφέ ή σοκολάτας.

Γεύσεις λυκίσκου

Ο λυκίσκος προσθέτει μεγάλο εύρος αρωμάτων. Αν ανιχνεύσετε φρέσκα βότανα, γκρέιπ φρουτ ή πευκοβελόνες στο άρωμα της μπύρας σας, τότε αυτός είναι ο λυκίσκος που προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί σας! Ο λυκίσκος προσθέτει επίσης πικράδα, οπότε οι μπύρες με έντονο χαρακτήρα λυκίσκου είναι συνήθως και πιο πικρές. Οι οπαδοί του λυκίσκου λατρεύουν την πικράδα του στη μπύρα και αντίθετα με ό,τι πιθανώς πιστεύετε, η ποιοτική πικράδα στη μπύρα είναι ιδιαίτερα εύγευστη.

Σάκχαρα κριθαριού

Δεν ζυμώνονται όλα τα σάκχαρα του κριθαριού, και όπως τα αζύμωτα σάκχαρα του σταφυλιού γλυκαίνουν το κρασί, έτσι αυτά τα υπολείμματα σακχάρων δίνουν στη μπύρα μια γλυκειά γεύση. Αυτά τα σάκχαρα συνεργάζονται με άλλα φυσικά συστατικά της μπύρας και παράγουν γεύσεις από μαύρη ζάχαρη, μελάσσα, καραμελωμένη ζάχαρη, ή φρούτα όπως μήλα και σταφίδες.

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΜΕ ΦΑΓΗΤΟ

Αυτός είναι ένας τεράστιος και υπέροχος κόσμος που θέλετε να εξερευνήσετε μόνοι σας, γι αυτό θα σας δώσω τα βασικά και θα σας αφήσω να χαράξετε τη δική σας πορεία.

 1. Γεύσεις από καραμέλα, κακάο και καφέ συμπληρώνουν ιδανικά καπνιστές γεύσεις από φαγητό ψημένο στα κάρβουνα
 2. Οι μπύρες με έντονο χαρακτήρα λυκίσκου καθαρίζουν τον ουρανίσκο και δημιουργούν την κατάλληλη αντίθεση στα λιπαρά φαγητά όπως σολωμός, πίτσα και χήνα
 3. Οι γλυκειές και αφρώδεις φρουτόμπυρες ταιριάζουν απόλυτα με ελαφρά και μέτρια τυριά

Αυτές είναι μερικές μόνο ιδέες γευστικών συνδυασμών. Ορίστε μερικές ακόμα ιδέες που πρέπει να θυμάστε:

 • Το έντονο ανθρακικό, ή διοξείδιο του άνθρακα, αναδεικνύει την οξύτητα. Μπύρες με έντονο ανθρακικό θα ζωντανέψουν πιάτα με έντονες και πληθωρικές γεύσεις. Υπάρχουν πολλά είδη στις έντονα αφρώδεις μπύρες. Αναζητήστε μάρκες όπως Lindemans, Deus by Brouwerij Bosteels και Saison Dupont.
 • Η ιδιότητα του λυκίσκου να καθαρίζει τον ουρανίσκο λειτουργεί όπως το σαπούνι. Υπάρχουν συστατικά στον λυκίσκο που από τη μία πλευρά συνδέονται με έλαια (όπως αυτά που βρίσκονται σε burgers ή τυριά) και από την άλλη στο νερό (όπως το βασικό συστατικό της μπύρας). Μια γουλιά μπύρας με έντονο χαρακτήρα λυκίσκου βοηθά να καθαριστεί η γλώσσα από τα λιπαρά και απελευθερώνει τις γευστικές της απολήξεις για περισσότερη γευστική εμπειρία!
 • Δυσκολεύεστε να ταιριάξετε μπύρα με γεύσεις σοκολάτας ή καφέ με επιδόρπια σοκολάτας; Το πιο κοινό πρόβλημα στην περίπτωση αυτή είναι ότι το επιδόρπιο είναι υπερβολικά γλυκό, και κάνει τη μπύρα να φαντάζει αφόρητα πικρή. Δοκιμάστε να συνδυάσετε την ίδια μπύρα με μαύρη σοκολάτα και θα ανακαλύψετε τη μαγεία.

Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΜΠΥΡΑ

Σκεφτείτε έξω από τα όρια μιας χώρας ή μιας συγκεκριμένης μάρκας

Ως ειδικός της μπύρας, θα ακούτε συχνά την ερώτηση: "ποια είναι η αγαπημένη σου μπύρα;" Δεν είναι απαραίτητο να απαντήσετε μονοφραστικά. Στην πραγματικότητα, καλύτερα να μην απαντήσετε μονοφραστικά. Απαντήστε καλύτερα στην ερώτηση με αγαπημένο στυλ μπύρας, ή ακόμα καλύτερα, με μερικά αγαπημένα στυλ.

Με την ευκαιρία, ας ανακαλύψουμε το αγαπημένο σας στυλ μπύρας. Ή τα τρία αγαπημένα. Αλλά πρώτα ας χειριστούμε μερικά προβληματάκια που ίσως προκύψουν...

Σκεφτείτε με ανοιχτό μυαλό: ξεχάστε για λίγο τις ελαφρές lager και την τυπική αντίθεση μεταξύ ξανθιάς και μαύρης μπύρας

Για τώρα, ας πούμε ότι οι αγαπημένες σας μπύρες δεν σχετίζονται με τις μπύρες μαζικής παραγωγής που έχουμε όλοι μας καταναλώσει σε μεγάλες ποσότητες. Το αγαπημένο σας στυλ μπύρας δεν είναι η ελαφριά lager. Επίσης, ξεχάστε τις προτιμήσεις που έχετε μεταξύ ξανθιάς και μαύρης μπύρας. Ο κόσμος της μπύρας είναι ατελείωτος και σίγουρα θα έχετε αγαπημένες μπύρες σε κάθε χρώμα.

Ξεχάστε τις "εθνικές" μπύρες

Μπύρες όπως η Fosters (Αυστραλία), η Becks (Γερμανία), η Heineken (Ολλανδία), η Stella Artois (Βέλγιο) και η Corona (Μεξικό) δεν αντιπροσωπεύουν την ποικιλία και ποιότητα της αγοράς μπύρας στη χώρα τους. Τα αγαπημένα σας είδη μπύρας ίσως προέρχονται από άλλη χώρα, αλλά πιθανό να είναι εγγενή της χώρας εκείνης και μόνο.

Ωραία, είμαστε τώρα έτοιμοι να επιλέξουμε το αγαπημένο μας στυλ.

Θα σας περιγράψω μερικά στυλ τα οποία είναι δημοφιλή μεταξύ των ζυθολατρών και μερικά λιγότερο δημοφιλή. Δεν θα ονομάσω κανένα από τα είδη ώσπου να επιλέξετε εσείς τρία από την παρακάτω λίστα.

 1. Κρεμώδης υφή, εντυπωσιακή συνήθως όψη στο ποτήρι, ελαφριά παρουσία λυκίσκου αλλά υψηλόβαθμη σε αλκοόλ, συχνά με νότες ελαφρών φρούτων και καραμελωμένης ζάχαρης
 2. Ήπιες βυνώδεις γεύσεις από ψημένο ψωμί ή άχυρο, έντονη παρουσία λυκίσκου και αρκετά πικρή, αλκοόλ πάνω από τον μέσο όρο, μέτριο ανθρακικό, ταιριάζει απόλυτα με τηγανιτά και άλλα φαγητά
 3. Πολύ δυνατή μπύρα με χρώμα ανοιχτό καστανό ή χαλκού, συχνά με έντονη παρουσία λυκίσκου και νότες από γλυκό πεπόνι, μήλο ή καραμέλα. Απολαμβάνεται σκέτη ή με πούρο
 4. Ήπια, ξανθιά, ελαφρύ σώμα με μέτριο ως ελαφρύ χαρακτήρα λυκίσκου
 5. Λίγο ανθρακικό, λίγο ως καθόλου άρωμα, χρώμα χρυσόξανθο ως χάλκινο
 6. Συχνά έντονα ανθρακώδης με εντυπωσιακό αφρό, νότες καραμέλας ή βουτύρου και κάποια χαρακτηριστικά αρώματα κελαριού ή εξοχής
 7. Συχνά μαύρη, έντονος αλκοολικός βαθμός, πλούσιες βυνώδεις γεύσεις που συχνά θυμίζουν σκούρα φρούτα όπως δαμάσκηνο ή σταφίδα. Απολαμβάνεται σκέτη.
 8. Ξανθιά, θολή, αστραφτερό χρώμα, ελαφρώς ξινή, δροσιστική, συχνά με αρώματα τσιχλόφουσκας, μπανάνας ή γαρύφαλου

Ωραία λοιπόν, επιλέξτε τρία είδη. Όταν είστε έτοιμοι, διαβάστε παρακάτω.

Έτοιμοι; Βρείτε τώρα τα αγαπημένα σας είδη μπύρας: 1. Δυνατή Βελγική ale, 2. India Pale Ale (IPA), 3. Barley wine, 4. Cream ale, 5. Αγγλική bitter, 6. Biere de Garde, 7. Imperial stout, 8. Hefeweizen. Σημειώστε τα κάπου και έχετέ τα μαζί σας. Μπορείτε να βρείτε αντιπροσωπευτικές μπύρες αυτών των ειδών κάνοντας μια αναζήτηση στον κατάλογο με τις μπύρες του beer.gr.

βίντεο με ανεμοστρόβιλο στο .... Αγιον Ορος

Τα ρούχα που θα λύσουν πολλά προβλήματα


Πολλοί εφιάλτες του παρελθόντος, ειδικά των καλοκαιρινών μηνών, θα αποτελούν σύντομα παρελθόν για πολλούς ανθρώπους. Μια εταιρεία ανακοίνωσε πως σε συνεργασία με την γνωστή εταιρεία Nano-tex που κατασκευάζει υφάσματα νέας τεχνολογίας, θα κυκλοφορήσει σύντομα τα πρώτα ρούχα που δε θα μυρίζουν. Τα ρούχα αυτά με ειδική τεχνολογία θα εγκλωβίζουν τις μυρωδιές του ανθρώπου και θα τις απελευθερώνουν στο πλύσιμο. Ελπίζουμε να μην αργήσουν να έρθουν και στην Ελλάδα.

Κατασκευάστηκε το αντί-Photoshop !

Τα μοντέλα και όλοι όσοι φωτογραφίζονται βρήκαν τον μεγαλύτερο αντίπαλό τους.

Όλοι οι χειριστές του Photoshop που κάνουν τους διάσημους να φαίνονται στις φωτογραφίες με τέλεια επιδερμίδα, χωρίς ρυτίδες ατέλειες βρήκαν νέο πρόβλημα αφού σύμφωνα με δημοσιεύματα, ένας Γάλλος ανάπτυξε ένα πρόγραμμα που μπορεί και εντοπίζει τις ψηφιακές "αλλαγές" και παρεμβάσεις που έχει δεχτεί μία φωτογραφία.
Το πρόγραμμα αυτό ονομάζεται Tungstene και είναι στην ουσία ένα είδος αντι- Photoshop που μπορεί και τονίζει το ρετούς και τον βαθμό που έχει αλλάξει μία φωτογραφία
Τέλος γίνονται οι τελευταίες δοκιμές από τους ειδικούς του υπουργείου Άμυνας της Γαλλίας και άλλων καταναλωτών.

Noteput .... Πλατφόρμα Μουσικής

Οι Jürgen Graef και Jonas Heuer του Noteput Project έχουν κατασκευάσει αυτή τη διαδραστική πλατφόρμα μουσικής όπου υλοποιείται κυριολεκτικά η σύνταξη μουσικών νότων πάνω στο πεντάγραμμο. Η γενική ιδέα αυτού του σχεδιασμού επιτρέπει στον χρήστη να χρησιμοποιήσει την όραση, την ακοή αλλά και την αφή του, για την εκμάθηση μουσικής θεωρίας. Για κοιτάξτε…

ΒάρβιτοςΗ βάρβιτος ή το βάρβιτον ήταν αρχαίο έγχορδο μουσικό όργανο, μια παραλλαγή της λύρας. Η βάρβιτος ήταν πιο στενή από τη λύρα και μακρύτερη, επομένως οι χορδές της ήταν μακρύτερες και η έκταση χαμηλότερη.

Στον Αθήναιο υπάρχουν δύο διαφορετικές εκδοχές για την εφεύρεσή του. Κατά τον Πίνδαρο, ο Τέρπανδρος υπήρξε ο εφευρέτης του μουσικού αυτού οργάνου . Κατά τον Νεάνθη όμως τον ιστορικό από την Κύζικο, το βάρβιτον ήταν εφεύρεση του Ανακρέοντα . Βέβαιο είναι ότι ήταν όργανο που απολάμβανε μεγάλη τιμή στη σχολή της Λέσβου (Τέρπανδρος, Αλκαίος, Σαπφώ, Ανακρέων).

Ο αριθμός των χορδών του βάρβιτου δεν είναι γνωστός. Ο Θεόκριτος αναφέρει πως ήταν ένα πολύχορδο όργανο ("βάρβιτον ες πολύχορδον"), ενώ ο κωμικός ποιητής Αναξίλας στο Λυροποιό του μιλά για τριχόρδους βαρβίτους ("εγώ δε βαρβίτους τριχόρδους"). Στον Αθήναιο συναντώνται και άλλα ονόματα, όπως βάρμος, βάρωμος και βαρύμιτον, συναντώνται αντί του βάρβιτον, αν και ο βάρωμος αναφέρεται σαν καθαρά διαφορετικό όργανο. Η λέξη βαρύμιτον προέρχεται από το βαρύς (χαμηλός) και μίτος (χορδή).

Για την έκφραση "παίζω το (τη) βάρβιτο" χρησιμοποιούσαν το ρ. βαρβιτίζω. Ο εκτελεστής του βαρβίτου λεγόταν βαρβιτιστής και ο τραγουδιστής, που συνόδευε ο ίδιος το τραγούδι του στο βάρβιτο, βαρβιτωδός.

Η βάρβιτος ηχούσε συνήθως μόνο με πλήκτρο, αλλά οι δεξιοτέχνες χρησιμοποιούσαν τα δάχτυλά τους. Ήταν γνωστή από τον 7o αι. π.Χ. και γνώρισε, με τον καιρό, μεγάλη δημοτικότητα, όπως φαίνεται από πολυάριθμες παραστάσεις της σε τοιχογραφίες, αγγειογραφίες, αγάλματα. Τον Μεσαίωνα, βάρβιτος ονομαζόταν ένα λαϊκό έγχορδο όργανο, με επίπεδο ηχείο και μακριά λαβή. Από αυτό προέρχονται σήμερα το λαούτο και η κιθάρα.

Βάλε μέλι στις σαλάτες

Βάλε μέλι στις σαλάτεςΜπορεί ήδη να πίνεις το τσάι σου με μία κουταλιά μέλι ή να το προσθέτεις στο επιδόρπιό σου, τώρα όμως ήρθε η ώρα να το δοκιμάσεις και στα ντρέσινγκ της σαλάτας σου.

Το φυσικό αυτό γλυκαντικό όχι μόνο περιέχει πολυφαινόλες – αντιοξειδωτικά που έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν μακροπρόθεσμα τον κίνδυνο καρκίνου –, αλλά, σύμφωνα με νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Ιλινόις, βρέθηκε ότι διατηρεί τα ντρέσινγκ για σαλάτες μέχρι και 9 μήνες! Για να φτιάξεις μια γευστική σάλτσα ανακάτεψε δύο κουταλάκια του γλυκού μέλι με 3/4 του φλιτζανιού μπαλσάμικο και 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο.
shape

Τελευταίο έτος του Φυσικού τμήματος

Ήταν οι φοιτητές στο τελευταίο έτος του Φυσικού τμήματος και έδιναν το τελευταίο τους μάθημα προφορικά για να πάρουν πτυχίο.
Μπαίνει μέσα ο πρώτος και του λέει ο καθηγητής:
- "Είσαι μέσα σε ένα τρένο, τρέχει με ταχύτητα 100 χλμ. την ώρα, υπάρχει αέρας αντίθετος με ταχύτητα 10 χλμ. την ώρα και ξαφνικά εσύ ζεσταίνεσαι. Τι θα κάνεις;"
- "Θα ανοίξω το παράθυρο," λέει αυτός.
- "Μπράβο! του λέει ο καθηγητής. Πόση ταχύτητα κόβει το τρένο; Ποιες και πόσες είναι οι δυνάμεις που αντιδρούν πάνω στο παράθυρο;"
- "Δεν ξέρω," λέει ο φοιτητής.
- "Κόβεσαι!" λέει ο καθηγητής.
Μπαίνει μέσα ο δεύτερος και ξανά η ίδια ιστορία με το τρένο, την ζέστη, το παράθυρο. Κόβεται και αυτός και η ιστορία συνεχίζεται ώσπου μπαίνει μέσα ο τελευταίος φοιτητής. Του λέει ο καθηγητής:
- "Είσαι μέσα σε ένα τρένο. Τρέχει με ταχύτητα 100χλμ την ώρα. Υπάρχει αέρας αντίθετος με ταχύτητα 10χλμ. την ώρα και ξαφνικά εσύ ζεσταίνεσαι. Τι θα κάνεις;"
- "Τίποτα."
- "Ζεσταίνεσαι πολύ," του λέει ο καθηγητής.
- "Ε! Aμα ζεσταίνομαι πολύ θα βγάλω το σακάκι μου," του λέει.
- "Ρε φίλε ζεσταίνεσαι πάρα πολύ σου λέω. Είναι καλοκαίρι."
- "Ε! Aμα ζεσταίνομαι τόσο πολύ κύριε καθηγητά θα βγάλω και το πουκάμισο μου."
- "Ρε `συ φίλε ζεσταίνεσαι πάρα πολύ. Είναι καλοκαίρι και `χει 50 βαθμούς έξω. Eίναι καύσωνας," λέει νευριασμένος ο καθηγητής.
- "Ε! Aμα είναι καύσωνας έξω και ζεσταίνομαι τόσο πολύ θα βγάλω και το παντελόνι μου," λέει απελπισμένος ο φοιτητής.
- "Ε! Aμα βγάλεις το παντελόνι σου, στο ίδιο κουπέ είσαι με 2 αραπάδες και θα σε γαμήσουν," του λέει ο καθηγητής.
Ο φοιτητής αγανακτισμένος του λέει:
- "Όλα και όλα κύριε καθηγητά. Έχω έρθει 10 φορές εδώ και τις 10 με κόψατε. Ε! και όλο το τρένο να με γαμήσει εγώ εκείνο το ρημάδι το παράθυρο δεν το ανοίγω με τίποτα!"
kaneplaka.blogspot

ΟΤΑΝ ΤΑ ΚΥΜΑΤΑ ΠΑΓΩΝΟΥΝ..

Η πιο ξεκαρδιστική φάρσα όλων των εποχώνΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ!!!
Ο κόσμος θέλει να ξεφεύγει........
Δείτε τι του έκαναν

Πλάκα είχε!!!!!!!!

SEXY AND HOT .... πειρασμόςΟλόκληρη η gallery στην Agenda του Rc-Cafe

Και μηχανές για την πρόληψη πυρκαγιών

Πηγή: i-diadromi
Από μέρα σε μέρα θα ανακοινωθεί η δημιουργία Σώματος Πυροσβεστών με μηχανές αποκλειστικά επανδρωμένο ΜΟΝΟ από ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ.
Θα λειτουργήσει πιλοτικά και αν πάει καλά όταν με το καλό μονιμοποιηθούμε, τότε θα μονιμοποιηθούν και συνάδελφοι αυτοί ως μοτοσικλετιστές στο Π.Σ.

Οι μηχανές θα είναι επανδρωμένες με :
1. GPS,
2. φορητό ασύρματο,
3. μπαγκαζιέρα 52 λίτρων,
4. έναν επινώτιο και
5. πτυσσόμενο φτυάρι.
Επίσης στους επιβαίνοντες θα δοθούν μπουφάν και μπότες μηχανής. Ενώ θα αναφέρονται απευθείας στο ΣΠΕΚ και θα περιπολούν στα Δάση.
Πιθανόν σε κάθε μηχανή να βρίσκονται 2 άτομα. Σημαντικό ρόλο θα παίξει επίσης η εντοπιότητα από κάθε περιοχή ενώ μπορούν να συμμετάσχουν συνάδελφοι από όλες τις ειδικότητες.
Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει πιλοτικά σε κύρια βάση στο Λεκανοπέδιο Αττικής και με λιγότερο αριθμό σε όλη την ΕΛΛΑΔΑ. Εκτιμώνται ότι θα επανδρωθούν 75 μοτοσυκλέτες ,πιθανόν 660 ΧΤ στην ΑΤΤΙΚΗ και 75 στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Δυστυχώς το Αρχηγείο πήγε να βάλει πάλι "φρένο" άλλα την αποστομωτική απάντηση την πήραν αυτή την φορά πρώτα από τον ίδιο τον Υπουργό κ. Χρυσοχοίδη και φυσικά από τον πρόεδρο της ΠΟΣΠΥΔ.
Παρακαλούνται τα σωματεία και οι συνάδελφοι να στείλουν, όσοι ενδιαφέρονται, το αργότερο μέχρι την Δευτέρα το βράδυ το ονοματεπώνυμο τους την ειδικότητα τους και τι δίπλωμα μοτοσυκλέτας έχουν άνω των 125 κυβικών.
Το σωματείο Θεσσαλονίκης έχει στείλει ήδη κατάλογο με τα ονόματα των συναδέλφων από τους οποίους όταν έρθει η ώρα θα ερωτηθούν από την διοίκηση τους εάν θέλουν να συμμετάσχουν !!!
Είναι μία πολύ καλή ευκαιρία και για συνάδελφους που ίσος δεν έχουν ΥΕ να δηλώσουν συμμετοχή.
Όλα τα παραπάνω συζητήθηκαν σήμερα το μεσημέρι σε σύσκεψη στο ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ μεταξύ του Υπουργού, του Γεν. Γραμματέα Δημοσίας Τάξης, της ΠΟΣΠΥΔ και του ΑΠΣ
agoraartas

Πώς να μεταμφιέσετε ένα κουτάκι μπύρα

Ακολουθήστε τις οδηγίες στο βίντεο και θα μπορείτε να μεταμφιέσετε ένα κουτάκι μπύρα σε αναψυκτικό!

Σκληρός δίσκος με ...παράθυρο

Ο εξωτερικός σκληρός δίσκος Convar ByteSpotter σας επιτρέπει να βλέπετε τα "εσώψυχα" του, κάτι που είναι εφικτό μέσω της χρήσης ενός διαφανές παραθύρου. Έτσι μπορείτε να βλέπετε τις μεταλλικές πλάκες του να περιστρέφονται στα 7.200RPM αλλά και την κίνηση της κεφαλής ανάγνωσης-εγγραφής.

Ο εξωτερικός δίσκος των 3,5" διατίθεται σε χωρητικότητες των 1 (Hitachi Deskstar 7K1000) και 2ΤΒ (Hitachi Deskstar 7K2000), ενώ η σύνδεση του στον υπολογιστή γίνεται μέσω του USB 2.0. To φθινόπωρο θα κυκλοφορήσει και μια eSATA έκδοση του.

O Convar ByteSpotter θα κυκλοφορήσει στην ευρωπαϊκή αγορά τον Αύγουστο σε ενδεικτική τιμή τα 350 ευρώ.
roufianos.com

Ειναι ο μεγαλύτερος άνθρωπος του κόσμου;

Η Γεωργία επίσημα καλεί το βιβλίο Γκίνες να αναγνωρίσει την Antisa Khvichava σαν τον μεγαλύτερο άνθρωπο του κόσμου. Σύμφωνα με τα επίσημα χαρτιά τα οποία έδειξε και Γεωργιανός σταθμός η γυναίκα αυτή ειναι 130 χρονών και αν ειναι αλήθεια τότε περνάει κατα πολύ την 114χρονη Kama Chinen απο την Ιαπωνία που κατέχει αυτή τη στιγμή τον "τίτλο".

Πηγή: Troktiko

Πουλί τρυπώνει σε .... μπούστο!
αναδημοσίευση από kolazgr

Συνδυάζοντας φαγητό & γραφιστική!

Μια πρωτογενής ιδέα από την γραφίστρια Beverly Hsu, η οποία προέκυψε από την αγάπη της προς τη γραφιστική τέχνη αλλά και το φαγητό. Δημιούργησε λοιπόν φόρμες για μπισκότα με το σχήμα της γνωστής γραμματοσειράς Helvetica!

Οι φόρμες για μπισκότα Helvetica, παρουσιάστηκαν από τη Hsu για πρώτη φορά σε μια επίδειξη σχεδιασμού κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους της, στο Carnegie Mellon University της Πενσυλβάνια. Το αποτέλεσμα ήταν πως το μοναδικό αυτό σκεύος κουζίνας έλαβε άφθονη προσοχή με παραγγελίες από μπισκοτο-οπαδούς από όλο το κόσμο.

Κατασκευασμένες από φύλλο αλουμινίου γύρω από ακρυλικό letterform, η Hsu σχεδιάζει να παράγει φόρμες μπισκότων όσο υπάρχει ζήτηση. Αξίζει να σημειωθεί πως το καλούπι για τη δημιουργία των πρωτότυπων, βασίστηκε στη γραμματοσειρά Helvetica Bold και όχι στη Regular, αφού τα μπισκότα που προέκυπταν από τη γραμματοσειρά Regular, ήταν λεπτότερα και καιγόντουσαν στο φούρνο! Για κοιτάξτε…

Η πιό "καυτή Ασιάτισα" Porn star του Hollywood στην Athens Erotica
kanonitv
αναδημοσίευση από ndivia.blogspot

Πουλήθηκε η πρώτη μοτοσυκλέτα του κόσμου


Πουλήθηκε σε δημοπρασία η πρώτη δίκυκλη μοτοσυκλέτα. Η Hildebrand & Wolfmuller toy 1894, κόστισε στον αγοραστή της 131.000$. Κατασκευάστηκε στη Γερμανία και βρέθηκε, σκονισμένη σε ένα στάβλο στις Η.Π.Α. όπου υπολογίζεται οτι βρισκόταν για πάνω από 70 χρόνια. Βέβαια η μοτοσυκλέτα σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά μπορείτε να δείτε το παρακάτω βίντεο από μία παρόμοια επισκευασμένη.
'
korkos

Το πορτρέτο του Vincent Van Gogh's φτιαγμένο με μπλουζάκια πόλο!

Μια γιγαντιαία αναπαραγωγή του διάσημου πίνακα του Vincent Van Gogh's με την προσωπογραφία του ιδίου, παρουσιάστηκε από τις 10 έως τις 16 Μαίου στο λόμπι του κτηρίου Marunouchi, κοντά στο σταθμό του Τόκιο, η οποία κατασκευάστηκε από μπλουζάκια πόλο.
Το 10 Χ 10 μέτρα μωσαϊκό, δημιουργήθηκε από 2070 μπλουζάκια πόλο, 24 διαφορετικών χρωμάτων. Η μοναδική δημιουργία είναι μέρος μιας εκστρατείας της εταιρείας Onward Kashiyama Co με έδρα το Τόκιο, που κατασκευάζει ρούχα χρησιμοποιώντας χρώματα ζωγραφικής για τα σχέδια στα μπλουζάκια της.

αναδημοσίευση από Cafe Hyma
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory