Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2010

SEXY AND HOT .... λίγη δροσιά μέσα στις ζεστες


Ολόκληρη η gallery στην Agenda του Rc-Cafe

Mercedes-Benz Design

Κατά την Έκθεση Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ 2010 η Mercedes-Benz παρουσίασε ένα αυτοκίνητο-γλυπτό που απεικονίζει ένα concept αυτοκίνητο που λαμβάνει μορφή και υψώνεται από μια υγρή επιφάνεια. Η γλυπτική αυτή τέχνη μας παρουσιάζει την εξελισσόμενη σχεδιαστική γλώσσα της εταιρίας για μελλοντικά μοντέλα.

Οδηγίες παρασκευής μπύρας

Συγχαρητήρια, έχετε αγοράσει τον βασικό εξοπλισμό, ένα beer kit και την απαραίτητη δεξτρόζη. Τα αγγλικά σας όμως είναι σκουριασμένα και χρειάζεστε βοήθεια με τα πρώτα σας βήματα. Το άρθρο αυτό είναι για σας, ανοίξτε μια μπυρίτσα και αρχίστε το διάβασμα.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι να φτιάξει κανείς μπύρα στο σπίτι, όμως για το συγκεκριμένο παράδειγμα θα σας περιγράψω τη μέθοδο που ακολουθώ εγώ. Τα σχόλια ευπρόσδεκτα, όπως πάντα.

Θα χρειαστούμε:

* 1 κιτ εξοπλισμού Deluxe
* 1 beer kit (για το παράδειγμά μας, η lager της Munton's)
* 1 κιλό δεξτρόζη
* 1 βραστήρα
* Περίπου 20 λίτρα καθαρό νερό
* Ένα λεκανάκι για την αποστείρωση
* Ένα κατσαρολάκι για μπεν μαρί (να χωράει την κονσέρβα)
* Μια κατσαρόλα για το μίγμα (να χωράει 5-6 λίτρα νερό)
* Ένα γυάλινο ποτήρι, κατά προτίμηση λείο
* Λίγη μεμβράνη κουζίνας
* Μικρή ποσότητα vodka για την αεροπαγίδα
* Ανοιχτήρι για κονσέρβες

Παρασκευή μπύρας στο σπίτι - μπεν μαρί Ξεκινάμε πλένοντας προσεκτικά και με επιμέλεια τα πάντα. Δεν έχει σημασία αν το κατσαρολάκι το πήρατε από το ντουλάπι καθαρό, ρίξτε του ένα φρέσκο πλύσιμο για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο. Θεωρώ ότι έχετε πλύνει τα πάντα, οπότε δεν αναφέρω πλυσίματα παρακάτω στη διαδικασία, έτσι; Επίσης θεωρώ ότι έχετε πλύνει καλά και τα χέρια σας ως τον αγκώνα.

Γεμίζουμε το λεκανάκι με καυτό νερό από τη βρύση. Εκεί διαλύουμε την κατάλληλη ποσότητα απολυμαντικού μέσου (πχ. chemipro oxi που περιέχεται στο Deluxe). Στο διάλυμμα αυτό βυθίζουμε τον αναδευτήρα μας, το ποτήρι και την αεροπαγίδα.

Αφαιρούμε το πλαστικό καπάκι από την κονσέρβα και απομακρύνουμε το φυλλάδιο με τις οδηγίες και το φακελάκι με την μαγιά.

Βράζουμε μια ποσότητα νερού στο βραστήρα.

Βγάζουμε το ποτήρι από το διάλυμμα αποστείρωσης και το ξεπλένουμε με λίγο καθαρό νερό. Το γεμίζουμε μέχρι τη μέση με κρύο νερό. Προσθέτουμε ελάχιστο από το βραστό νερό που ετοιμάσαμε, ίσα-ίσα για να φτάσει το περιεχόμενο του ποτηριού σε χλιαρή θερμοκρασία. Ανοίγουμε το φακελάκι της μαγιάς και το ρίχνουμε στο χλιαρό νερό χωρίς να το ανακατέψουμε. Σκεπάζουμε το ποτήρι με τη μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη, για να ενυδατωθεί η μαγιά ενόσω εμείς ετοιμάζουμε το υπόλοιπο μίγμα.

Παρασκευή μπύρας στο σπίτι - αδειάζουμε τη βύνη Αδειάζουμε το υπόλοιπο βραστό νερό στο κατσαρολάκι και βυθίζουμε μέσα την κλειστή ακόμα κονσέρβα, για να μαλακώσει η βύνη στο εσωτερικό και να ρέει εύκολα όταν ανοίξουμε την κονσέρβα. Η βύνη στο εσωτερικό της κονσέρβας είναι σαν μέλι, ίσως και λίγο πιο πυκνόρρευστη.

Αποστειρώνουμε τον πρώτο κάδο (αυτόν με τα αυτοκόλλητα) ρίχνοντας λίγο από το αποστειρωτικό διάλυμμα μέσα και απλώνοντάς το παντού με το χέρι μας. Αδειάζουμε το διάλυμμα στο νεροχύτη και ξεπλένουμε με καθαρό νερό. Παρομοίως, αποστειρώνουμε και το καπάκι του, αυτό με την τρύπα και την τσιμούχα.

Ρίχνουμε στον κάδο περίπου 18 λίτρα κρύο νερό. Εγώ χρησιμοποιώ το εμφιαλωμένο από τη μεγάλη φιάλη των 19 λίτρων, εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε από μπουκάλι ή τη βρύση του σπιτιού σας. Τον κλείνουμε χαλαρά με το καπάκι του και τον αφήνουμε κι αυτόν να περιμένει.

Βράζουμε άλλο 1,5 λίτρο νερό στον βραστήρα μας.

Αφού έχει ζεσταθεί καλά το περιεχόμενο της κονσέρβας, την ανοίγουμε με το ανοιχτήρι και αδειάζουμε το περιεχόμενό της στην κατσαρόλα.

Παρασκευή μπύρας στο σπίτι - προσθέτουμε δεξτρόζη Ρίχνουμε το βραστό νερό στην κονσέρβα (προσέξτε μην καείτε!) για να λιώσουν τα υπολείμματα στα τοιχώματα και ανακατεύουμε κουνώντας την κονσέρβα κυκλικά, κρατώντας την με ένα γάντι ή πετσέτα κουζίνας. Αδειάζουμε και αυτό το περιεχόμενο στην κατσαρόλα.

Ξεπλένουμε τον αναδευτήρα με φρέσκο νερό και ανακατεύουμε το μίγμα.

Ανοίγουμε μια συσκευασία δεξτρόζης (1 κιλό) και την ρίχνουμε ολόκληρη στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε καλά με τον αναδευτήρα μας για να διαλυθεί εντελώς. Έχουμε λοιπόν τώρα μέσα στην κατσαρόλα περίπου 4 λίτρα μίγμα (1,5 η βύνη, 1,5 το βραστό νερό και 1 η δεξτρόζη).

Στη συνέχεια, ανοίγουμε το καπάκι του κάδου και ρίχνουμε μέσα το μίγμα. Ο κάδος μας τώρα περιέχει περίπου 22 λίτρα (18 το νερό και 4 το μίγμα). Συμπληρώνουμε κρύο νερό ως τα 23 λίτρα. Το κρύο νερό με το ζεστό μίγμα πρέπει να έχουν έρθει σε μια θερμοκρασία χλιαρή, παρόμοια με αυτή στο ποτήρι της μαγιάς.

Η μαγιά στο ποτήρι πρέπει θεωρητικά να έχει ήδη ενυδατωθεί και η μεμβράνη έχει φουσκώσει ελαφρώς. Ανακατεύουμε το περιεχόμενο κουνώντας το ποτήρι με κυκλικές κινήσεις (όχι με κουτάλι), αφαιρούμε τη μεμβράνη και το ρίχνουμε κι αυτό στον κάδο.

Παρασκευή μπύρας στο σπίτι - αδειάζουμε το μίγμα στον κάδο Κλείνουμε τον κάδο με το καπάκι και το πατάμε γύρω-γύρω μέχρι να κουμπώσει καλά.

Τώρα θα πρέπει να "αερίσουμε" το μίγμα, που τώρα πια λέγεται γλεύκος (συντομία του "ζυθογλεύκος", είναι το αντίστοιχο του μούστου για το κρασί). Είναι η μοναδική φορά σε ολόκληρη τη διαδικασία που θέλουμε να έλθει σε επαφή το οξυγόνο με το γλεύκος. Κλείνουμε με τον αντίχειρα του ενός χεριού την τρύπα στο καπάκι, με το άλλο χέρι πιάνουμε τον κάδο από το χείλος, τον τραβάμε προς το μέρος μας μέχρι να σηκωθεί διαγώνια και να πατάει κάτω μόνο στη μια γωνία, και τον κουνάμε δυνατά μπρος πίσω για να αφρίσει το γλεύκος.

Ξεπλένουμε την αεροπαγίδα και το καπάκι της με φρέσκο νερό. Βάζουμε την αεροπαγίδα στο καπάκι του κάδου και τη γεμίζουμε με vodka ως τις γραμμούλες. Την κλείνουμε με το κόκκινο καπάκι. Σε αυτό το σημείο, μπορούμε αν θέλουμε να πάρουμε κι ένα δείγμα από το βρυσάκι του κάδου ώστε να μετρήσουμε την αρχική πυκνότητα του γλεύκους με το ωραίο μας πυκνόμετρο. Σημειώνουμε την θερμοκρασία, την ημερομηνία/ώρα, τον τύπο της μπύρας που παρασκευάσαμε, την αρχική πυκνότητα και οποιαδήποτε σχόλια σε ένα σημειωματάριο.

Είμαστε έτοιμοι!

Το γλεύκος θα ξεκινήσει να ζυμώνεται σύντομα και θα το καταλάβουμε από τις φυσαλίδες στην αεροπαγίδα. Διατηρούμε τον κάδο στην κατάλληλη σταθερή θερμοκρασία (που διαφέρει ανάλογα με τον τύπο της μπύρας). Μεγάλες διακυμάνσεις στη θερμοκρασία θα προκαλέσουν σοκ στη μαγιά και η ζύμωση θα σταματήσει - προφανώς δεν το θέλουμε αυτό.

Δεν ξεχνάμε να αποκαταστήσουμε την τάξη και την καθαριότητα στην κουζίνα (διαφορετικά το έτερον ήμισυ δεν θα δει με καλό μάτι την διαδικασία και θα έχουμε γκρίνιες!).

Σε επόμενο αρθράκι θα σας περιγράψω πώς παίρνουμε μετρήσεις στον δοκιμαστικό σωλήνα, πώς ξέρουμε ότι η ζύμωση έχει ολοκληρωθεί, και ολόκληρη τη διαδικασία εμφιάλωσης.

αναδημοσίευση από Beer.gr

flo orley - ενας extreme του snowboard κανει κατάβαση απο μια κορυφή στην alaska

Αεροσκάφος που καίει... φύκια!Στην παρουσίαση ενός αεροσκάφους που θα πραγματοποιεί πτήσεις με βιοκαύσιμα, το οποία παράγονται κατά 100% από φύκια, πρόκειται να προχωρήσει ο ευρωπαϊκός αεροναυπηγικός και διαστημικός όμιλος EADS στη Διεθνή Έκθεση Αεροπλοΐας, στο Βερολίνο.

«Για πρώτη φορά θα πραγματοποιήσουμε πτήση αεροσκάφους με βιοκαύσιμα τα οποία παράγονται κατά 100% από φύκια», σημείωσε στην εφημερίδα «Die Welt» ο διευθυντής Τεχνολογίας του EADS, Ζαν Μποτί.

Αναφέρθηκε στην υψηλή ενεργειακή περιεκτικότητα που χαρακτηρίζει τα φύκια και υπογράμμισε πως στηρίζει τις ελπίδες του σε αυτά για τη μελλοντική ανάπτυξη των βιοκαυσίμων.

«Θα ήμουν ευτυχής εάν μέχρι το 2040 το 10% του στόλου μας πετά με βιοκαύσιμα. Έχουμε αφοσιωθεί στο στόχο μας αυτόν να περιορίσουμε στο μισό τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και τις εκπομπές θορύβου έως το 2050», πρόσθεσε.
αναδημοσίευση από nerdtechnews.gr

Δεντρόσπιτο για …μεγάλους

Αυτό το όμορφο έργο, το οποίο αποτελεί την κατοικία των Wilkinson, είναι τοποθετημένο στο δάσος του Πόρτλαντ. Με αρχιτεκτονικό σχεδιασμό σε τέλεια αρμονία με τη φύση, αυτό το σπίτι χτίστηκε κυριολεκτικά ανάμεσα στα δέντρα και επινοήθηκε από τον δημιουργό Robert Harvey Oshatz. Ρίξτε μια ματιά…

«Υποβρύχιος χαρταετός» αξιοποιεί την κυματική ενέργεια.

Ένας νέος τύπος γεννήτριας που αξιοποιεί την κυματική και παλιρροιακή ενέργεια αναμένεται να διατεθεί στην αγορά σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Πρόκειται για την γεννήτρια Deep Green, την οποία οι κατασκευαστές της αποκαλούν «υποβρύχιο χαρταετό».

Η Deep Green κατασκευάστηκε από την σουηδική εταιρεία Minesto, η οποία πρόσφατα προσέλκυσε επενδύσεις ύψους δυο εκατομμυρίων ευρώ ώστε να περάσει στο δοκιμαστικό στάδιο το 2011.
Η νέα τεχνολογία περιλαμβάνει μια γεννήτρια, προσκολλημένη σε ένα πτερύγιο και ένα πηδάλιο, δεμένο στον πυθμένα του ωκεανού. Το καλώδιο με το οποίο είναι δεμένο το πηδάλιο φτάνει τα 100 μέτρα.
Σύμφωνα με τη Minesto, ο «υποβρύχιος χαρταετός» ενεργοποιεί τη γεννήτρια, η οποία αιχμαλωτίζει ενέργεια από τα παλιρροιακά ρεύματα και την μετατρέπει σε ηλεκτρική. Η παραγόμενη ενέργεια αναμένεται να φτάνει τα 500 kilowatt.
Το μεγάλο πλεονέκτημα της Deep Green είναι το μέγεθός της, καθώς θεωρείται αρκετά «μικρή και πρακτική» συγκριτικά με τα αντίστοιχα μοντέλα. Το μήκος του πτερυγίου φτάνει τα 12 μέτρα, ενώ η γεννήτρια δεν ξεπερνά το ένα μέτρο.
Στελέχη της κατασκευάστριας εταιρείας επισημαίνουν ότι η Deep Green λειτουργεί αποτελεσματικά σε σημεία με ρεύματα χαμηλής έντασης αλλά και σε μεγαλύτερα βάθη.
Οι δοκιμές για την αποτελεσματικότητα της Deep Green θα ξεκινήσουν το 2011 στη βόρειο Ιρλανδία. Αν όλα πάνε καλά, το μοντέλο θα διατεθεί στην αγορά σε τέσσερα χρόνια.
Η Μinesto είναι νεοσύστατη εταιρεία και ιδρύθηκε το 2007.
..

5 λόγοι για να αγαπήσεις τα «καλά» λίπη

5 λόγοι για να αγαπήσεις τα «καλά» λίπη
Εάν τα Ω-3 λιπαρά οξέα –εντοπίζονται στο ψάρι, σε συμπληρώματα και σε κάποια φυτικά και γαλακτοκομικά προϊόντα– δεν αποτελούν μέρος του διατροφικού σου προγράμματος, τότε οι παρακάτω 5 λόγοι θα σε κάνουν να τα εντάξεις στη δίαιτά σου.

1. Καταπολεμούν τον πόνο Ερευνητές του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ βρήκαν ότι περίπου τα δύο τρίτα όσων υπέφεραν από χρόνιους πόνους στη μέση και την πλάτη σταμάτησαν να χρειάζονται αντιφλεγμονώδη χάπια για τον πόνο, αφού πήραν χάπια ελαίων ψαριών για 20 ή 30 ημέρες.

2. Σε διατηρούν λεπτή Τα Ω-3 βοηθούν στη σταθεροποίηση της όρεξής σου για φαγητό και έτσι αποφεύγεις τις λιγούρες.

3. Σε «ανεβάζουν» Μια άλλη μορφή των Ω-3, η DHA, διαχειρίζεται την παραγωγή και ροή της σεροτονίνης, ορμόνης που συμβάλλει στην καλή διάθεση. Οι άνθρωποι που πάσχουν από κατάθλιψη φαίνεται να εμφανίζουν έλλειψή της, ενώ οι ερευνητές θεωρούν ότι τα συμπληρώματα DHA είναι πολύ πιο ήπια για τον οργανισμό και πιο αποτελεσματικά από τα καταθλιπτικά.

4. Βοηθούν την αναπνοή σου καθώς και τη μείωση των φλεγμονών που συνδέονται με το άσθμα. Σε πρόσφατη μελέτη που έγινε στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα, οι ασθενείς που έλαβαν συμπληρώματα μπορούσαν να ελέγξουν ευκολότερα τις δυσκολίες αναπνοής από τους υπόλοιπους.

5. Κρατούν την καρδιά σου υγιή Μαζί με την καταπολέμηση φλεγμονών, τα Ω–3 μειώνουν την αρτηριακή πίεση και τους θρόμβους, ενώ παράλληλα καταπολεμούν και το διαβήτη, βοηθώντας στη μείωση του σακχάρου των κυττάρων.
shape

"Τρελό" κορμί η Allie Mason!!!

thenewsbus.blogspot
αναδημοσίευση από ndivia.blogspot

Παραγωγή ταινιών πορνό με πρωταγωνιστές γνωστούς... υπερήρωες!


Πώς θα σας φαινόταν εαν βλέπατε τον Spiderman ή τον Superman να πρωταγωνιστεί σε ερωτικό DVD;
Μπορεί να μοιάζει εξωπραγματικό αλλά είναι αλήθεια! Η Vivid Entertainment, διάσημη εταιρεία αισθησιακών κι ερωτικών ταινιών ανακοίνωσε ότι εγκαινίασε ένα νέο τμήμα, το οποίο θα έχει αποκλειστική ενασχόληση την παραγωγή ερωτικών ταινιών με πρωταγωνιστές γνωστούς υπερήρωες!
Ο δημιουργός Axel Braun είναι αυτός που θα έχει την εποπτεία του τμήματος αφού έχει συνεργαστεί επιτυχημένα με την εταιρεία στο παρελθό, στην πορνο-παρωδία "Batman XXX: A Porn Parody". Ο Braun έχει ήδη αρκετά projects στα χαρτιά του.
"Οι παρωδίες που θα παράγει το νέο τμήμα θα αποδίδουν φόρο τιμής στους πιο γνωστούς υπερήρωες. Ο Axel έχει ήδη αρχίσει την προετοιμασία μιας παρωδίας του Superman, την οποία θ’ ακολουθήσουν αυτές των Green Hornet, Spider-Man, Wonder Woman, Captain America, Thor και Incredible Hulk", δήλωσε με ηπερηφάνια ο συνιδρυτής της Vivid, Steven Hirsch.
Αναδημοσίευση από e-freddo....

Τηλεφωνικός θάλαμος!!!


η τέχνη των απλών τηλεφωνικών θαλαμών δείτε.....

idiadromi

SEXY AND HOT .... παίζοντας με τις σαπουνάδες


Ολόκληρη η gallery στην Agenda του Rc-Cafe

Από τη Ρωσία προέρχονται οι περισσότερες επιθέσεις ιών

Πηγή: xollothnews
Στην τελευταία της αναφορά για την τρέχουσα κατάσταση στο Internet η Akamai, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείας φιλοξενίας σελίδων του Web, έβαλε πάλι τη Ρωσία στο στόχαστρο. Σύμφωνα με αυτή την αναφορά, η οποία καλύπτει το τέταρτο τρίμηνο του 2009, το 13% όλων των επιθέσεων malware προέρχονται από τη Ρωσία.
Στις θέσεις 2-4 ακολουθούν οι ΗΠΑ, Κίνα και Βραζιλία, με 20% συνολικά. Συνολικά καταγράφηκαν επιθέσεις προερχόμενες από 198 χώρες. Ο αριθμός των επιτιθέμενων hosts, σύμφωνα με την Akamei, σχεδόν τριπλασιάστηκε σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του ίδιου έτους.
Ένα ακόμα συμπέρασμα από την έκθεση της Akamai: οι ΗΠΑ και Κίνα κατέχουν το 40% όλων των χορηγημένων IPs. Το μεγαλύτερο αριθμό διευθύνσεων IP ανά κάτοικο το έχει η Σκανδιναβία. Συνολικά υπάρχουν 32 χώρες οι οποίες έχουν καταχωρήσει λιγότερες από 1.000 διευθύνσεις.
Το γρηγορότερο Internet το κατέχει η Ν. Κορέα, με μέσο όρο σύνδεσης τα 12MBit/s. Το mobile Internet αναπτύσσεται με αργούς ρυθμούς, καθώς περισσότερο από το 40% όλων των παροχέων προσφέρουν μια μέση ταχύτητα σύνδεσης της τάξης του 1MBit/s.
Ανάμεσα στις 100 πόλεις που προσφέρουν τις ταχύτερες συνδέσεις στο Internet η έρευνα καταλήγει στο εξής συμπέρασμα: οι 62 από αυτές βρίσκονται στην Ασία, εκ των οι 48 στην Ιαπωνία. Οι 15 ταχύτερες ευρωπαϊκές πόλεις προέρχονται από έξι χώρες. Και σχεδόν το ένα πέμπτο των 100 ταχύτερων πόλεων (21) βρίσκονται στις ΗΠΑ.
agoraartas

Ακύρωσε το γάμο γιατί η νύφη ήταν αλλήθωρη και ... γενειοφόρος!


Ένας άραβας πρέσβης ακύρωσε τον γάμο του, μόλις διαπίστωσε ότι η σύζυγός του, την οποία δεν είχε δει ποτέ χωρίς μπούρκα, ήταν αλλήθωρη και ... γενειοφόρος!

Ο πρέσβης συμφώνησε να παντρευτεί με μία υπήκοο χώρας του Κόλπου, βάσει των φωτογραφιών που του είχε δείξει η οικογένειά της και οι οποίες όπως αποδείχθηκε ανήκαν στην αδερφή της, γράφει σήμερα η αραβική εφημερίδα Gulf News.

Στις ελάχιστες συναντήσεις τους πριν από τον γάμο, η υποψήφια νύφη φορούσε πάντα μπούρκα και έτσι ο πρέσβης δεν είχε διακρίνει τα χαρακτηριστικά της. Μόλις όμως υπέγραψαν το συμφωνητικό του γάμου και επιχείρησε να τη φιλήσει "διαπίστωσε ότι είχε γενειάδα και ήταν αλλήθωρη".

Αμέσως υπέβαλε μήνυση για "εξαπάτηση" εναντίον των πεθερικών του και πέτυχε την έκδοση διαζυγίου, γράφει η εφημερίδα, η οποία δεν αναφέρει ούτε την εθνικότητα του διπλωμάτη, ούτε αυτή της παρ' ολίγον συζύγου.


Ρε τον ανθρωπα... έλεος... γουρούνι στο σακί παίρνει??
Φαντάσου να κατούραγε και όρθια!!

Το «Καλυψώ» σε νέες (εκπαιδευτικές) περιπέτειες


Το διάσημο σκάφος του Γάλλου εξερευνητή Ζακ Κουστώ, το οποίο είχε περιπέσει σε αχρηστία εδώ και αρκετά χρόνια, ετοιμάζεται να «αναγεννηθεί» και να αποκτήσει μια δεύτερη θαλάσσια ζωή ως περιοδεύουσα εκπαιδευτική έκθεση, όπως αποφάσισε η Εταιρία Κουστώ, τιμώντας τα 100 χρόνια από τη γέννηση του διάσημου υποθαλάσσιου αναζητητή, ο οποίος γεννήθηκε στις 11 Ιουνίου 1910 και πέθανε το 1997 σε ηλικία 87 ετών.
Το πλοίο αναμένεται να βγει στη θάλασσα και πάλι μέχρι......


τον Μάιο του 2011, όμως προηγουμένως πρέπει να εξασφαλίσει την αναγκαία χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση της επισκευής του και στη συνέχεια για τις νέες αποστολές του - κάτι όχι δεδομένο.

Το μήκους 43 μέτρων σκάφος υπέστη σοβαρές ζημιές το 1996, όταν διεμβολίστηκε κατά λάθος από μια φορτηγίδα στο λιμάνι της Σιγκαπούρης και παρέμεινε βυθισμένο επί τρεις εβδομάδες, πριν ανασυρθεί και ρυμουλκηθεί πίσω στη Γαλλία.

Την εποχή αυτή, βρίσκεται σε φάση επισκευών κάπου στη βορειοδυτική Βρετάνη, ώστε να καταστεί ξανά αξιόπλοο.

Το πλοίο, που από το 1943 υπήρξε βρετανικό ναρκαλιευτικό, υπέστη μετά τον πόλεμο ανακατασκευή και λειτούργησε ως κινητό ωκεανογραφικό εργαστήριο από το 1950. Το σκάφος αγοράστηκε από το πολεμικό ναυτικό της Βρετανίας από τον ιρλανδό εκατομμυριούχο και πρώην βουλευτή Τόμας Λόελ Γκίνες (της γνωστής οικογένειας με τις ομώνυμες μπίρες), ο οποίος πλήρωσε για την ανακατασκευή του σκάφους με βάση τις προδιαγραφές του Κουστώ και το νοίκιασε στον τελευταίο αντί του συμβολικού ποσού του ενός γαλλικού φράγκου τον χρόνο.

Η "Καλυψώ"-όπως μετονομάσθηκε- ήταν ένα από τα πρώτα σκάφη στον κόσμο που μελέτησε τα βάθη των ωκεανών, κάνοντας τον Κουστώ διάσημο μέσα από τηλεοπτικά ντοκιμαντέρ, κινηματογραφικές ταινίες, βιβλία, άρθρα στον Τύπο κ.α.

Ο Κουστώ, σε συνεργασία με το γάλλο μηχανικό Εμίλ Κανιάν, είχαν αναπτύξει από το 1943 τη συσκευή αυτοκατάδυσης, που επέτρεψε στους δύτες να εφοδιάζονται με οξυγόνο και έτσι να μένουν κάτω από το νερό επί ώρες.

Η Εταιρία Κουστώ, για να γιορτάσει τα εκατοστά "γενέθλια" του ιδρυτή της, σύμφωνα με το BBC, μεταξύ άλλων εκδηλώσεων που αρχίζουν αυτή την εβδομάδα, θα κάνει μια νέα αποστολή υποθαλάσσιας κινηματογράφησης στη Μεσόγειο, σε συνεργασία με την National Geographic Society, για να καταγράψει τις αλλαγές που έχουν συμβεί στο μεταξύ, από τη δεκαετία του ΄40, όταν ο Κουστώ γύρισε σε αυτήν ένα από τα πρώτα του φιλμ.

"Το Καλυψώ αποτελεί τον πύργο Άιφελ των ωκεανών …και μπορεί να αποτελέσει τον πρεσβευτή του περιβάλλοντος και στα επόμενα χρόνια", δήλωσε χαρακτηριστικά η χήρα του Κουστώ, Φρανσίν, η οποία ανέφερε όμως ότι χρειάζονται άλλα 4 εκατ. δολάρια για να ολοκληρωθεί η επιδιόρθωση του πλοίου, που συνολικά θα κοστίσει γύρω στα 8 εκατ. δολάρια.

Το πλοίο βρέθηκε, όλα αυτά τα χρόνια, εν μέσω συγκρούσεων της οικογένειας του Κουστώ και άλλων συνεργατών του για το κατά πόσο θα έπρεπε να μετατραπεί σε ακίνητο μουσείο ή να ξαναγίνει με κάποιο τρόπο ενεργό.

roufianos.com

Ο μεγαλύτερος κάβουρας

Με τεράστια πόδια και θανατηφόρα νύχια, αυτό το τέρας του βυθού είναι ήδη το μεγαλύτερο καβούρι που πιάστηκε ποτέ στην Βρετανία. Το καταπληκτικό αυτό καβούρι φτάνει τα 10 πόδια σε μήκος και ονομάζεται Crabzilla. Το μόνο σίγουρο πάντως, είναι πως δεν θα θέλατε να το δείτε να κολυμπάει δίπλα σας!!!

Σκηνές από το Matrix σε πρόσοψη κτιρίου


Πολωνία - 110 παράθυρα ενός κτιρίου - Τρελοί τεχνικοί φωτισμού με αγαπημένη τους ταινία το "The Matrix" - Δες το αποτέλεσμα......

αναδημοσίευση από kolazgr

αρκάς επικίνδυνα νερά 3


«Καυτή» βραδιά με μοντέλο ο Τέρι! ΑΠΛΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ. ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ!Ο Τζον Τέρι έχασε το περιβραχιόνιο του αρχηγού της Εθνικής Αγγλίας «πληρώνοντας» την εξωσυζυγική σχέση που διατηρούσε με την πρώην σύντροφο του συμπαίκτη του στα «λιοντάρια» Γουέιν Μπριτζ, όμως δεν είναι μόνο η Βανέσα Περονσέλ που απειλεί να κάνει οριστικά σμπαράλια το γάμο του 29άχρονου Άγγλου άσου με την Τόνι Πουλ. Τα ροζ σκάνδαλα φαίνεται πως δεν έχουν σταματημό, με την εβδομαδιαία εφημερίδα «News of the World» να... αποκαλύπτει ο άσος της Τσέλσι έκανε πριν μερικά χρόνια one night stand με την...διάσημη από το βρετανικό ριάλιτι «Big Brother 6», Ορλάιθ Μακ Άλιστερ, την εποχή μάλιστα που η σύζυγός του ήταν έγκυος με τα δίδυμά τους!Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας η γνωριμία του Τέρι με την Μακ Άλιστερ έγινε το Δεκέμβριο του 2005 κατά τη διάρκεια μίας χριστουγεννιάτικης νυχτερινής εξόδου της ομάδας της Τσέλσι, με τον αρχηγό των «μπλε» να μην μπορεί να πάρει τα μάτια του από την Ιρλανδή μοντέλο, η οποία έξι μήνες μετά την αποχώρησή της από το σπίτι του «Μεγάλου Αδελφού» είχε κερδίσει 250.000 λίρες για να πάρει μέρος σε γυμνή φωτογράφηση."Η Ορλάιθ φαινόταν εκπληκτική και δεν ήταν μόνο ο Τέρι που την είχε προσέξει αλλά όλο το κλαμπ. Ο Τέρι προσπαθούσε να είναι λίγο διακριτικός αλλά δεν μπορούσε να ξεκολλήσει τα μάτια του από πάνω της. Δεν υπήρχε αμφιβολία ότι την ήθελε, ήταν κάτι το πολύ εμφανές», δήλωσε πηγή της εφημερίδας, για να αποκαλύψει στη συνέχεια πως οι δυο τους πέρασαν μία καυτή ερωτική βραδιά σε ξενοδοχείο του Κεντρικού Λονδίνου.«Είχε μία σπουδαία βραδιά μαζί με τον Τέρι. Εκείνη την εποχή η Ορλάιθ μιλούσε συνεχώς για το πόσο απολάμβανε το σεξ και εκείνος δεν απογοητεύτηκε».
exypno
αναδημοσίευση από ndivia.blogspot ..

Βάτραχοι που... ΚελαηδούνΟ Καθηγητής Alber S Feng του πανεπιστημίου του Ιλινόις και οι συνεργάτες του μελετούσαν μία νύχτα τις κραυγές των πτηνών στις όχθες του ποταμού Τάου Χάου στην Κίνα, όταν βρέθηκαν μπροστά σε μια εκπληκτική ανακάλυψη.
Διαπίστωσαν οτι οι κραυγές των πτηνών που κατέγραφαν, ήταν στην πραγματικότητα οι κραυγές αρσενικών βατράχων του είδους amolops tormotus που καλούν τα θηλυκά για να ζευγαρώσουν.
Είναι η Πρώτη φορά, σύμφωνα με τους ερευνητές, που ανακαλύπτεται κάτι τέτοιο, ενώ διαπιστώθηκε οτι οι ήχοι αυτοί εκτείνονται και στην περιοχή των υπερήχων.
Είναι μάλιστα τόσο μεγάλη η ποικιλία των ήχων που βγάζουν, που διαπιστώθηκε οτι ούτε δύο κραυγές δεν ήταν όμοιες μεταξύ τους, στη διάρκεια μιας μαγνητοφώνησης που κράτησε δώδεκα ώρες και στην οποία έλαβαν μέρος εικοσιένα άτομα που κατέγραφαν το καθένα ξεχωριστά.

Μετά απο όλο αυτό οι ερευνητές σχεδιάζουν να μελετήσουν με ποιον τρόπο η ανατομία του συγκεκριμένου είδος βατράχου συμβάλλει να παράγονται ήχοι που μοιάζουν με κελάιδισμα.
αναδημοσίευση από kanonitv
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory