Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Κυριακή, 20 Ιουνίου 2010

SEXY AND HOT .... οι μελαχρινές σου μπούκλες


Ολόκληρη η gallery στην Agenda του Rc-Cafe

Black Pearl

Ένα πολύ στιλάτο και φουτουριστικό ρολόι, εμπνευσμένο από τους πειρατές! Το Black Pearl διαθέτει ένα περίπλοκο σχεδιασμό ο οποίος σας αφήνει να δείτε όλα τα εσωτερικά γρανάζια καθώς και τις λειτουργίες των μηχανισμών του.

Ο δημιουργός του Fabrice Gonet τοποθέτησε μια κομψή μινιατούρα κανονιού στο αριστερό μέρος του ρολογιού δίπλα από την ένδειξη της ώρας 9, και το γνωστό σήμα των πειρατών – την περίφημη νεκροκεφαλή – στο πλάι του ρολογιού. Στο κάτω μέρος της βάσης είναι επίσης χαραγμένο το σήμα των πειρατών, πάνω σε μια ναυτική πυξίδα.Ο μηχανισμός κουρδίσματος του Black Pearl θυμίζει το μεγαλοπρεπές πηδάλιο του μυθικού καραβιού.

Η κατασκευάστρια εταιρεία HD3 ανακοίνωσε πως θα κατασκευαστούν μόνο 11 συλλεκτικά κομμάτια Black Pearl . Εάν σκέφτεστε να πάρετε ένα, αρχίστε να βάζετε τα ευρώ σας στον κουμπάρα καθώς έκαστο στοιχίζει αρκετές χιλιάδες ευρώ.

HD3 Black Pearl 1

HD3 Black Pearl 2

HD3 Black Pearl 3

HD3 Black Pearl 3

HD3 Black Pearl 5

HD3 Black Pearl 6

Οι ανδρικές ορμόνες

Βοδινόλη

Τυπική αντρική ορμόνη. Εκκρίνεται μονίμως και έχει ως αποτέλεσμα ο άντρας να τρώει σαν βόδι ανεξάρτητα αν βρίσκεται σπίτι του, σε ταβέρνα ή στο Vardis και με γυναικεία συντροφιά. Παρότι τα βόδια είναι χορτοφάγα, η βοδινόλη ανοίγει την όρεξη για κάθε είδους ψητά, για ψαρομεζέδες, για σάλτσες και λαδομπούκια. Δεν έχει επιπτώσεις στις πράσινες σαλάτες και στα ραδίκια.


Μπεκρουλίνη (ή κουνουπιδόλη ή χωματόλη ή αυγουλίνη ή λιωματίνη ή κοκκαλίνη)

Ορμόνη που εκκρίνεται οποαδήποτε ώρα του 24ώρου, αρκεί να υπάρχει η σωστή παρέα. Δημιουργεί τάση προς το μπεκρούλιασμα και συνήθως ακολουθεί χρονικά την βοδινόλη. Συχνές επιπτώσεις είναι ο ύπνος με ρούχα, παπούτσια και ανοιχτά τα φώτα, σπάσιμο καθρέφτη με το κεφάλι κλπ. Αν συνδυαστεί με ατυχία, μπορεί να οδηγήσει σε ξύπνημα δίπλα σε γκόμενα-κουασιμόδο. Η ακατάσχετη έκκριση της μπεκρουλίνης οδηγεί τον άντρα σε σίγουρη καραγκιοζοποίηση.


Ποδοσφαιρίνη

Πανίσχυρη αντρική ορμόνη. Εκκρίνεται τα βράδια του Champions League, Mundial καθώς και τις Κυριακές. Συνηθισμένο αποτέλεσμα είναι η απώλεια συνείδησης και η πλήρης αδιαφορία για οτιδήποτε συμβαίνει εκτός αγωνιστικού χώρου. Συνοδεύεται από εκφράσεις όπως "γκ.... οοόχι ρε πο*στη", "πουτ*να μπάλα", "πουλημένο κοράκι", "πάρτε το γκολάκι και μόκο", "γαμώ τον άξονα της Γης" κ.ά. Στις γυναίκες προκαλεί αντίστοιχη αύξηση της μουρμουρόνης.


Διπλανόλη

Αυτή η ορμόνη εκκρίνεται σε όλους τους άντρες και πιο πολύ σε αυτούς με μόνιμη σχέση. Έχει ως αποτέλεσμα να γουστάρει περισσότερο κάποια άλλη γυναίκα από αυτή που έχει, όπως εκείνη στο διπλανό γραφείο, στο διπλανό διαμέρισμα, στην διπλανή ομπρέλα της παραλίας, στο διπλανό αμάξι στο δρόμο, την κολλητή της φίλης του ή την αδελφή της κλπ. Αυτό συμβαίνει ακόμη και αν η δική του είναι αντικειμενικά πιο ωραία από τις άλλες. Δεν υπάρχει τρόπος καταστολής αυτής της ορμόνης.


Μο*νοδουλίνη

Πρόκειται για ορμόνη που υπάρχει σε πολλούς άντρες και επιφέρει την πλήρη και άνευ όρων υποδούλωσή του σε κάποια γυναίκα. Η δράση της είναι ύπουλη γιατί ποτέ ο ασθενής δεν έχει επίγνωση της καταστάσεώς του αντίθετα πιστεύει ότι ελέγχει πλήρως τη γυναίκα. Τυπικές ενδείξεις είναι η απομάκρυνση από παλιούς φίλους, η αποχή από αγαπημένες συνήθειες και δραστηριότητες, καθώς και άλλες πιο περίπλοκες. Η ύπαρξη της μο*νοδουλίνης μπορεί να γίνει αντιληπτή μόνο με την βοήθεια τρίτων, κυρίως φίλων αλλά σπάνια αντιμετωπίζεται.


Καληνυχτίνη

Πρόκειται για ειδική περίπτωση ορμόνης που συναντάται σε ορισμένους άντρες. Συνέπεια αυτής είναι ο άντρας να γυροφέρνει κάποια γυναίκα αλλά ποτέ να μην προχωράει παραπάνω. Αρκείται στο να τη συνοδεύει έξω και να την γυρνάει το βράδυ σπίτι, γι'αυτό και λέγεται "καληνύχτας". Κάποια στιγμή η καληνυχτίνη αντικαθίσταται από τη μουνοδουλίνη.


Μπακουρόλη

Άλλη εξειδικευμένη ορμόνη. Χτυπά ορισμένους άντρες και έχει ως
αποτέλεσμα να βλέπουν "πεϊνιρλί" μόνο στα everest, στο filmnet και στο sirocco. Συνήθως οι ασθενείς αυτοί πάνε πολλοί μαζί, τουλάχιστον τρεις, και το καλό τους χέρι είναι πολύ πιο δυνατό από το άλλο. Το τέλος της μπακουρόλης έρχεται χάρη στη νυμφουλίνη.


Φιγουρατζίνη

Πρόκειται για συνηθισμένη ορμόνη, η επίδραση της οποίας εχει ως αποτέλεσμα ο άντρας θύμα να επιδεικνύει ό,τι νομίζει πως ζηλεύουν οι άλλοι σε αυτόν. Συγκεκριμένα: Αν πρόκειται για την ωραία φίλη του: Πάει στο κλαμπ, γυρνάει το κεφάλι του σαν περισκόπιο και κοιτάζει να δει αν την κοιτάζουν. Τότε καμαρώνει σαν γύφτικο σκεπάρνι, κάνει high five με τον "κολλητό" μπάρμαν με την αλογοουρά και παραγγέλνει.
Αν πρόκειται για αυτοκίνητο: Του βάζει φιμέ ζελατίνα στα τζάμια, μαύρα πίσω φώτα, ψεύτικη extra εξάτμιση, τιμόνι momo, δικτυωτά προσκέφαλα, stereo με subwoofer, πετσετάκι Dewars στο ταμπλό κλπ. Μετά παίρνει σβάρνα τις καφετέριες από το Μικρολίμανο μέχρι τη Νέα Ερυθραία παίζοντας με 120db σκυλοπόπ, κλαψομούνικα ζεϊμπέκικα και όλα τα σουξέ του Village 88.
Εδώ πρέπει να τονίσουμε το παράδοξο ότι η φιγουρατζίνη ενισχύει και αποδυναμώνει συγχρόνως την θεωρία του Δαρβίνου. Την ενισχύει γιατί οι φιγουρατζήδες αποτελούν τον χαμένο εξελικτικό κρίκο ανάμεσα στον πίθηκο και τον άνθρωπο. Την αποδυναμώνει γιατί αποδεικνύει ότι διαδικασία της Φυσικής Επιλογής δεν είναι αρκετή για να απαλλάξει την Φύση από εντελώς άχρηστα και χωρίς λόγο υπαρξης όντα, όπως οι φιγουρατζήδες.

αναδημοσίευση από dialeimmataki

O πρώτος τρισδιάστατος χάρτης του ανθρώπινου DNA

Η τρισδιάστατη δομή που επιτρέπει στο ανθρώπινο DNA να πακετάρεται μέσα στα ανθρώπινα κύτταρα παρουσιάζεται στο περιοδικό Science και υπόσχεται να προσφέρει νέα στοιχεία για τη ρύθμιση της λειτουργίας του γενετικού υλικού μας.

«Δημιουργήσαμε ένα φανταστικό τρισδιάστατο παζλ και το λύσαμε στον υπολογιστή» εξηγεί στο AFP η Νάινκε βαν Μπέρκουμ του ΜΙΤ, η οποία συνεργάστηκε στην προσπάθεια με το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

«Οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμα κατανοήσει πώς η διπλή έλικα [του μορίου του DNA] διπλώνεται για να χωρέσει στον πυρήνα ενός ανθρώπινου κυττάρου, το οποίο έχει διάμετρο μόλις ένα εκατοστό του χιλιοστού. Αυτή η νέα προσέγγιση μας επέτρεψε να εξετάσουμε ακριβώς αυτό το ερώτημα» πρόσθεσε ο Έρεζ Λίμπερμαν-Αϊντεν του Χάρβαρντ.Η τρισδιάστατη οργάνωση του DNA συνδέεται άμεσα με τη λειτουργία του, καθώς τα γονίδια που βρίσκονται σφιχτά «πακεταρισμένα» στον πυρήνα των κυττάρων δεν μπορούν να εκφραστούν.Οι επιστήμονες γνώριζαν ήδη ότι τα μόρια DNA τυλίγονται γύρω από μεγάλες δομές πρωτεϊνών που μοιάζουν με βαρέλια και ονομάζονται ιστόνες. Ανάλογα με τις ανάγκες του κυττάρου, τα γονίδια μπορούν να ξετυλίγονται από τις ιστόνες ώστε να διαβαστούν, να επιδιορθωθούν ή να αντιγραφούν οι γενετικές τους πληροφορίες.

Ο νέος χάρτης αποκαλύπτει ότι το γονιδίωμα παρουσιάζει μια ασυνήθιστη μορφή οργάνωσης που είναι γνωστή στα μαθηματικά ως φράκταλ. Η οργάνωση αυτή επιτρέπει στα κύτταρα να αποθηκεύουν την πληροφορία σε πυκνότητες τρία εκατομμύρια φορές μεγαλύτερη από ό,τι στα τσιπ των υπολογιστών. Επιπλέον, αυτή η «εξαιρετικά φινετσάτη» οργάνωση εμποδίζει τα μόρια DNA να μπερδευτούν μεταξύ τους ή να σχηματίσουν κόμπους, προσθέτουν οι ερευνητές.
Πηγή: in.gr

Λίγη μπίρα την ημέρα θρέφει... γερά κόκαλα

Η μέτρια κατανάλωση μπίρας από τις γυναίκες που πάσχουν από οστεοπόρωση μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμος σύμμαχος στην ενδυνάμωση των οστών τους, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα επιστημόνων του Πανεπιστημίου Καθέρες της Ισπανίας. Ο στόχος της έρευνας, στην οποία συμμετείχαν 1.700 γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 48 έτη, ήταν να εξεταστεί κατά πόσο παράγοντες όπως το σωματικό βάρος, η ηλικία και η κατανάλωση αλκοόλ επηρεάζουν την οστική πυκνότητα των γυναικών. Για τον λόγο αυτό, υπέβαλαν τις εθελόντριες σε εξέταση με υπερήχους για τη μέτρηση της οστικής πυκνότητας των δακτύλων τους κι ανακάλυψαν πως ήταν υψηλότερη σε όσες γυναίκες έπιναν τακτικά σε σχέση με εκείνες που δεν έπιναν. Λίγη μπίρα την ημέρα θρέφει... γερά κόκαλα Συγκεκριμένα, γυναίκες που έπιναν μικρές ή μέτριες ποσότητες αλκοόλ, δηλαδή έως 280 γραμμάρια την εβδομάδα, είχαν καλύτερη οστική πυκνότητα από εκείνες που δεν έπιναν καθόλου αλκοόλ. Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι αυτή η επίδραση πιθανώς οφείλεται στις φυτικές ορμόνες (φυτοοιστρο-γόνα) της μπίρας και στο πυρίτιο που περιέχεται στον φλοιό του κριθαριού και το οποίο μετά τη ζύμωση προσλαμβάνεται εύκολα από τα οστά, και όχι σε αυτό καθαυτό το αλκοόλ. Αυτός είναι και ο λόγος που τονίζουν στη μελέτη ότι η κατανάλωση μπίρας σε καμία περίπτωση δεν συνίσταται για την ενδυνάμωση των οστών. Προσθέτουν δε πως στο ενδεχόμενο κατάχρησης θα υπάρξουν εντελώς αντίθετα αποτελέσματα, δηλαδή οι γυναίκες θα εμφανίσουν μειωμένη οστική πυκνότητα.

Ευεργετούν το κριθάρι και ο λυκίσκος

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της μελέτης, η δρ Κλερ Μπόουρινγκ, από τον Σύλλογο Οστεοπόρωσης της Βρετανίας, αναφέρει ότι οι γυναίκες δεν πρέπει να αυξήσουν την κατανάλωση αλκοόλ. «Αν και οι χαμηλές ποσότητες μπίρας φαίνεται να έχουν ευεργετικές επιδράσεις στην οστική πυκνότητα, η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ -περισσότερων από δύο μονάδων την ημέρα- αυξάνει τον κίνδυνο να φθαρούν τα οστά. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν πολλά προβλήματα υγείας που σχετίζονται με το αλκοόλ, τα οποία δεν μπορούμε να αγνοήσουμε».

Τα ευρήματα της ισπανικής έρευνας ενισχύουν τα αντίστοιχα συμπεράσματα ερευνητών του νοσοκομείου Σεντ Τόμας του Λονδίνου και του Πανεπιστημίου Ταφτς των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα οποία η μπίρα μπορεί να παίζει κάποιο ρόλο στην αποφυγή απώλειας του ιστού των οστών.

Τέλος, η μέτρια, πάντα, κατανάλωση μπίρας έχει και άλλες ευεργετικές συνέπειες στην υγεία, κυρίως εξαιτίας των συστατικών που περιέχει, όπως για παράδειγμα το κριθάρι και ο λυκίσκος. Πρόκειται για αντιοξειδωτικά στοιχεία τα οποία έχουν αντιγηραντική, αντικαρκινική δράση, ενώ βοηθούν και στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων. Επίσης η υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, μαγνήσιο, ασβέστιο, αλλά και η χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο βοηθούν να μην εμφανιστεί πέτρα στη χολή και στα νεφρά.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ ONLINE
Σύνταξη: Xρυσούλα Kατσαρού

αναδημοσίευση από Beer.gr

Άγνωστοι παγετώνες στα «καταραμένα βουνά» της Αλβανία

Μια ομάδα βρετανών ερευνητών ανακάλυψε τέσσερις παγετώνες σε ένα από τα πιο αφιλόξενα μέρη της Ευρώπης, τα λεγόμενα «καταραμένα βουνά» της βόρειας Αλβανίας. Οι γεωγράφοι από το πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, υπό τον δρα Φίλιπ Χιουζ, ανακάλυψαν τέσσερις παγετώνες στην «καταραμένη» οροσειρά Προκλέτιτζε, που εκτείνεται από την Αλβανία και το Κόσσοβο μέχρι το ανατολικό Μαυροβούνιο.


Οι παγετώνες, που μέχρι τώρα ήσαν τελείως άγνωστοι και δεν έχουν εξερευνηθεί ποτέ (εκτός από τους ντόπιους βοσκούς), βρέθηκαν στο σχετικά χαμηλό υψόμετρο μεταξύ 1.980 και 2.420 μέτρων, γεγονός απολύτως ασυνήθιστο για τόσο νότιο γεωγραφικό πλάτος. Οι περισσότεροι παγετώνες, ειδικά στα νοτιότερα βουνά της Ευρώπης, βρίσκονται σε αρκετά μεγαλύτερα υψόμετρα.

Οι παγετώνες –ο μεγαλύτερος των οποίων έχει μέγεθος όσο έξι γήπεδα ποδοσφαίρου- κάθε χρόνο εμφανίζουν αυξομείωση μεγέθους ανάλογα με το βαθμό της χιονόπτωσης και τις θερμοκρασίες του προηγούμενου καλοκαιριού.

Οι Βρετανοί γεωγράφοι εκτιμούν ότι υπήρχαν τουλάχιστον οκτώ παγετώνες στα γειτονικά βουνά στη διάρκεια του 19ου αιώνα, αλλά έχουν λιγοστέψει λόγω της κλιματικής αλλαγής και της σταδιακής ανόδου της θερμοκρασίας, ενώ στο μέλλον, αν η θερμοκρασία ανέβει και άλλο, είναι πιθανό να λιώσουν όλοι τελείως.

Το γεγονός ότι τα «καταραμένα βουνά» είναι πολύ αραιοκατοικημένα και επιπλέον βρίσκονται σε μια ευρύτερη περιοχή που έχει πληγεί από πολέμους και γενικότερη ανομία, συνετέλεσε ώστε οι παγετώνες να μείνουν ουσιαστικά άγνωστοι μέχρι τώρα. Σύμφωνα με τους βρετανούς ερευνητές, στην περιοχή υπάρχει τόσο χιόνι και τόση σκιά, που οι παγετώνες δεν διακρίνονται καν από το Google Earth.

Οι παγετώνες παρουσιάσθηκαν σε δύο επιστημονικά άρθρα στα περιοδικά “Arctic, Antarctic and Alpine Research” (Αρκτική, Aνταρκτική και Αλπική Έρευνα) και “Earth Surface Processes and Landforms”.
αναδημοσίευση από gewponoi.com

Oι πιο άτυχοι άνθρωποι του κόσμου
Τζέισον και Τζένη Κερνς ΛόρενςΟ Τζέισον και η Τζένη Κερνς Λόρενς έχουν πέσει θύματα μαζικής τρομοκρατικής επίθεσης περισσότερες φορές και από τον Τζον ΜακΚλέιν στο Die Hard.

Στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, οι Λόρενς έκαναν διακοπές στη Νέα Υόρκη. Η τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους ήταν εμπειρία ζωής για τους περισσότερους τουρίστες που βρίσκονταν εκεί. Για τους Λόρενς, όμως, όχι αφού τέσσερα χρόνια μετά, στις 7 Ιουλίου 2005, βρίσκονταν στο Λονδίνο. Η βομβιστική επίθεση στο μετρό του Λονδίνου ήταν η δεύτερη τρομοκρατική επίθεση στην «καριέρα» τους.

Σπάνιο άλλα όχι απίθανο θα πει κανείς. Από τις χιλιάδες τουρίστες που βρίσκονταν στη Νέα Υόρκη, αρκετοί ήταν Λονδρέζοι και κάποιοι από αυτούς ήταν στο Λονδίνο τον Ιούλιο του 2005. Πόσοι, όμως, από αυτούς ήταν στο Μουμπάι το Νοέμβριο του 2008.

Σωστά μαντέψατε. Δύο. Ο Τζέισον και η Τζένη έκαναν χατ τρικ και αποφάσισαν ότι εκείνη τη φορά, ο κόσμος να χαλάει, θα κάνουν διακοπές. Και έκαναν!

Βάιολετ Τζέσοπ

Στη ναυτική παράδοση, η παρουσία μιας γυναίκας εν πλω είναι κακός οιωνός. Καμιά, όμως, γυναίκα εν πλω δεν ήταν χειρότερος οιωνός από την Βάιλετ Τζέσοπ, υπάλληλο της Γουάιτ Σταρ Λάιν που ναυπήγηησε τα αδελφά υπερωκεάνια Ολυμπικό, Τιτανικό και Βρετανικό.

Η καριέρα της Τζέσοπ άρχισε στο Ολυμπικό, αδερφάκι του Τιτανικού, που στις 20 Οκτωβρίου 1910 συγκρούστηκε με το πλοίο Χοκ. Δύο χρόνια αργότερα πήρε προαγωγή για τον Τιτανικό με τα γνωστά αποτελέσματα. Τέλος, το 1916 υπηρέτησε ως νοσοκόμα του Ερυθρού Σταυρού στο Βρετανικό ο οποίος βυθίστηκε στο Αιγαίο μετά από σύγκρουση με νάρκη.

Παραδόξως, η Τζέσοπ σώθηκε και στα δύο ναυάγια και τελικά πέθανε σε ηλικία 84 ετών από ανακοπή.

Ρόμπερτ Τοντ Λίνκολν

Ο γιος του προέδρου Λίνκολν, Ρόμπερτ Τοντ, ήταν μόλις 21 ετών όταν δολοφονήθηκε ο πατέρας του στις 15 Απριλίου 1865.

16 χρόνια μετά, τον Ιούλιο του 1881, και ενώ διατελούσε Υπουργός Πολέμου για μόλις τέσσερις μήνες, κλήθηκε από τον Πρόεδρο Τζέιμς Γκάρφιλντ να τον συνοδέψει σε ένα ταξίδι στο Νιου Τζέρσεϊ. Προτού επιβιβαστούν στο τρένο, ένας άντρας τους πλησίασε και πυροβόλησε τον Γκάρφιλντ στην πλάτη. Μετά από 80 μέρες εξέπνευσε.

Και επειδή δύο πρόεδροι δεν είναι ποτέ αρκετοί, ο Ρόμπερτ Λίνκολν ήταν παρόν και στη δολοφονία του Προέδρου Γουίλιαμ Μακ Κίνλεϊ, στις 6 Σεπτεμβρίου 1901. Αν και δεν ήταν αυτόπτης μάρτυρας, ήταν σε διπλανό δωμάτιο και άκουσε τους πυροβολισμούς. Ο πρόεδρος Μακ Κίνλεϊ πέθανε οχτώ μέρες μετά.

Μετά τις τρεις δολοφονίες, ο Λίνκολν απέρριψε οποιαδήποτε πρόσκληση από πρόεδρο των ΗΠΑ δηλώνοντας ότι «υπάρχει μια ανησυχητική θνησιμότητα σε όποια προεδρική εκδήλωση είναι παρών». Δεν του κράτησε κακία κανείς.

Αν Χότζες

Η Αν Χότζες έγινε γνωστή στο παγκόσμιο όταν, στις 30 Νοεμβρίου 1954, άπλωνε τη μπουγάδα της και είδε τον ήλιο να δύει στην ανατολή. Γυρνώντας προς τη δύση είδε και ένα δεύτερο ήλιο σε κανονική θέση. Τελικά αποδείχτηκε ότι ο πρώτος ήλιος ήταν ένας μετεωρίτης ο οποίος μάλιστα έσπασε σε κομμάτια. Ένα θραύσμα τρύπησε την οροφή της και ένα την τραυμάτισε στα πόδια. Είναι ο μοναδικός άνθρωπος που έχει χτυπηθεί από μετεωρίτη στην ιστορία.

Ο μετεωρίτης σήμερα βρίσκεται στο μουσείο φυσικής ιστορίας της Αλαμπάμα. Ωστόσο, πριν καταλήξει εκεί προκάλεσε πολλά προβλήματα στη Χότζες. Η Αμερικάνικη Αεροπορία μετέβη στο σημείο και τον κατέσχεσε. Λίγα χρόνια αργότερα και μετά από δικαστικούς αγώνες τον απέκτησε ξανά αλλά η δημοσιότητα και οι επίμονες προσφορές αγοράς την ανάγκασαν αν τον ξεφορτωθεί άρον άρον.

Ρόι Σάλιβαν

Η πιθανότητα να χτυπηθεί ένας άνθρωπος από κεραυνό είναι μια προς τρεις χιλιάδες. Σύμφωνα με τη θεωρία των πιθανοτήτων, η πιθανότητα να χτυπηθεί εφτά φορές είναι το γινόμενο τους δηλαδή μια στα 22 επτάκις εκατομμύρια. Και, όμως, αυτό ήταν το «λαχείο» που τράβηξε ο Ρόι Σάλιβαν, ένας δασοφύλακας στο Εθνικό Πάρκο Σέναντοα στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ.

Κάποιοι επιστήμονες λένε ό,τι η ατυχία του Σάλιβαν οφείλεται στη φύση του επαγγέλματος και στις καιρικές συνθήκες της περιοχής. Ωστόσο, όσοι είναι γνώστες του φυσικού περιβάλλοντος μπορούν να αποφεύγουν καλύτερα τα επικίνδυνα φυσικά φαινόμενα. Ο Σάλιβαν δεν ήταν σε αυτούς.

Τζιν Ρότζερς

Η ζωή της Τζιν Ρότζερς μοιάζει με σαπουνόπερα ατυχίας: Όταν ήταν 18 χρονών έπεσε στη θάλασσα κατά τη διάρκεια μιας κρουαζιέρας. Η φίλη της που πήγε να φωνάξει βοήθεια γλίστρησε και χτύπησε στο κεφάλι. Όταν συνήλθε, ειδοποίησε τον καπετάνιο που γύρισε το καράβι για να ψάξει τη ναυαγό Τζιν.

Μερικά χρόνια αργότερα, μια νυχτερίδα της επιτέθηκε και τη δάγκωσε στο πρόσωπο. Πανικοβλημένη χτυπούσε τις πόρτες των γειτόνων για να τη βοηθήσουν αλλά κανείς δεν της άνοιξε. Οι φωνές της είχαν ως αποτέλεσμα η νυχτερίδα να μπερδευτεί και να αρχίσει να της γδέρνει το πρόσωπο και να την κατουράει. Τελικά, μια φίλη της έδωσε τα κλειδιά του αυτοκινήτου της για να πάει στον κοντινότερο κτηνίατρο. Για να οδηγήσει η ίδια ούτε λόγος.

Σαν οι ατυχίες της να μην έχουν τέλος, η Ρότζερς χτυπήθηκε δύο φορές από κεραυνό, έπεσε θύμα ληστείας κατά τη διάρκεια της οποίας ο κακοποιός την πυροβόλησε και επιχείρησε να τη στραγγαλίσει. Λίγο αργότερα έπεσε σε ένα φρεάτιο αποχέτευσης.

Τσουτόμου Γιαμαγκούτσι

Γεννημένος το 1916, ο Τσουτόμου Γιαμαγκούτσι ταξίδεψε στη Χιροσίμα τον Αύγουστο του 1945 για επαγγελματικούς λόγους. Στις 6 Αυγούστου και ενώ κατέβαινε από ένα τραμ είδε μια μεγάλη λάμψη στον ορίζοντα. Προσωρινά τυφλωμένος και με τα τύμπανα κατεστραμμένα πήγε σε ένα καταφύγιο και επέστρεψε σπίτι του στο Ναγκασάκι.

Λίγες μέρες αργότερα και ενώ προσπαθούσε να εξηγήσει στο αφεντικό του γιατί είναι δύσκολο να πουλήσεις αυτοκίνητα σε μια πόλη που έχει ισοπεδωθεί από μια πυρηνική βόμβα, τα επιχειρήματα έσκασαν δύο χιλιόμετρα πιο μακριά: Μια ακόμα ατομική βόμβα ισοπέδωνε το Ναγκασάκι.
Crazy Greek blogger

Αυλός


Πνευστό μουσικό όργανο αρχαιότατης προέλευσης. Αιγυπτιακές τοιχογραφίες μάς πληροφορούν ότι οι Αιγύπτιοι γνώριζαν τουλάχιστον τρία είδη α.: τους ευθύαυλους μιμ με επιστόμιο και πέντε οπές, τους πλαγίαυλους σέμπι, που παίζονταν περίπου όπως και τα ανάλογα σύγχρονα όργανα, και τέλος τους δίαυλους, που ήταν συνδυασμός δύο μιμ, φέρονταν στο στόμα και οι δύο μαζί και παρήγαν ταυτόχρονα δύο ήχους. Οι Κινέζοι γνώριζαν και αυτοί τρεις διαφορετικούς τύπους αυλού, που βασικά δεν διέφεραν πολύ από τους αιγυπτιακούς: τους γιο, που ήταν ευθύαυλοι, όπως οι μιμ, τους τσε, που ήταν πλαγίαυλοι με το επιστόμιο στη μέση του οργάνου, και τέλος τους σιάο, που ήταν μια σειρά από ανισομήκεις σωλήνες από μπαμπού, μέσα στους οποίους φυσούσαν ακριβώς όπως μέσα σε ένα κοίλο (θηλυκό) κλειδί. Στην ελληνική αρχαιότητα ο αυλός έπαιξε σημαντικό ρόλο ως όργανο συνοδείας σε θρησκευτικές τελετές, σε συμπόσια και θεατρικές παραστάσεις. Το αρχαιότερο ελληνικό πρότυπο του είδους είναι ίσως η σύριγγα του Πάνα, που χρησιμοποιούταν περισσότερο ως ποιμενικό όργανο. Έμοιαζε πολύ με το κινεζικό σιάο και παιζόταν κατά τον ίδιο τρόπο. Αποτελούταν από επτά έως εννέα ανισομήκεις σωλήνες από καλάμι, τοποθετημένους έτσι, ώστε να παράγουν μια ολόκληρη διατονική κλίμακα. Οι άλλοι τύποι ελληνικών αυλών ήταν ευθύαυλοι με διπλή γλωττίδα και δεκαέξι το πολύ οπές, πλαγίαυλοι με επιστόμιο, άσκαυλοι, κάτι σαν τη σημερινή γκάιντα και τέλος δίαυλοι με ξεχωριστή για τον καθένα από τους δύο α. γλωττίδα και με δύο έως πέντε οπές. Εκτός από τους άσκαυλους και φυσικά τη σύριγγα του Πάνα, οι υπόλοιποι αυλοί, των οποίων ο ήχος έμοιαζε περισσότερο με τον ήχο του σύγχρονου κλαρινέτου, είχαν διάφορα μεγέθη: μεγαλύτερο οι αντρικοί οξύφωνοι και βαθείς, μικρότερο οι γυναικείοι υψίφωνοι και μέσοι, ανάλογα κάθε φορά, όχι μόνο με το τονικό ύψος, αλλά και με το ηχόχρωμα που ταίριαζε στο είδος του τρόπου, δηλαδή της μουσικής κλίμακας που χρησιμοποιούσαν. Όσο για τους δίαυλους, οι σχετικές παραστάσεις μας τους δείχνουν ανισομήκεις. Παίζονταν πάντα από τον ίδιο αυλητή. Δεν είναι όμως βέβαιο αν παίζονταν ταυτόχρονα, οπότε θα παρήγαν δυο διαφορετικούς φθόγγους ή ο ένας μετά τον άλλο, οπότε ο δεύτερος αυλός θα παρήγε τους βασικούς τουλάχιστον φθόγγους κάποιου άλλου τρόπου και θα χρησίμευε έτσι για μετατροπία, δηλαδή για μετάβαση από τη μια κλίμακα στην άλλη. Ωστόσο δεν είναι αβάσιμη η εκδοχή ότι και οι δύο αυλοί παίζονταν ταυτόχρονα, οπότε ο δεύτερος, ο βαθύτερος, πιθανόν να συνόδευε τον πρώτο με ένα είδος κρατημένου φθόγγου (ισοκράτη).

Απόγονοι των αρχαιότατων αυτών οργάνων είναι τα λαϊκά ποιμενικά όργανα (όπως η νεοελληνική φλογέρα) που συναντούμε σήμερα λίγο πολύ σε όλους τους λαούς, ενώ τελειοποιημένος τύπος είναι το σύγχρονο φλάουτο, που χρησιμοποιείται ευρύτατα ως όργανο δεξιοτεχνίας ή συμφωνικής ορχήστρας.

Κόκκινες, κίτρινες, πορτοκαλί: και οι τρεις είναι υπέροχες

Κόκκινες, κίτρινες, πορτοκαλί: και οι τρεις είναι υπέροχες
Λες και η φύση επίτηδες τους χάρισε τόσο εντυπωσιακά χρώματα, για να τους δώσουμε τη δέουσα σημασία ενσωματώνοντές τες στη διατροφή μας. Οι κόκκινες, πορτοκαλί και κίτρινες πιπεριές συγκαταλέγονται στις πιο πλούσιες πηγές των βιταμινών C –ξεπερνούν κατά πολύ τα εσπεριδοειδή–, Α και καροτενοειδών.

Τα τελευταία ενδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθούν στην επούλωση τραυμάτων, συντελούν στην καλύτερη λειτουργία της όρασης και προστατεύουν ενάντια στην εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων και διάφορων τύπων καρκίνου. Όπως επισημαίνει ο Αβραάμ Κάζης, κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος, MSc, ιδιαίτερα οι κόκκινες πιπεριές περιέχουν πολλή βιταμίνη C (τα 100 γραμμ. καλύπτουν το 31% των ημερήσιων αναγκών). Οι πιπεριές περιέχουν 26 θερμίδες ανά 100 γραμμ., έχουν μηδενική χοληστερόλη, ελάχιστους υδατάνθρακες και πρωτεΐνη. Εκτός από την πλούσια γεύση τους, είναι και πλούσιες σε φυτικές ίνες (2 γραμμ. φυτικών ινών ανά 100 γραμμ.), βιταμίνη Β6, μαγγάνιο και νερό (94%). Για τους παραπάνω λόγους μπορεί να καταναλώνονται ελεύθερα ακόμη και από ασθενείς με υπέρταση, στεφανιαία νόσο ή σακχαρώδη διαβήτη, ενώ προσοχή θα πρέπει να δίνουν οι ασθενείς με στομαχικά προβλήματα ή όσοι έχουν αφαιρέσει τη χοληδόχο κύστη τους. Συμπερασματικά, οι χρωματιστές πιπεριές πρέπει να έχουν καθημερινή παρουσία στις σαλάτες μας, να καταναλώνονται ψητές ή σε μορφή γεμιστών: είναι κάτι παραπάνω από νόστιμες και αισθητικά όμορφες – απλά πολύτιμες.
shape

Γυναίκα πειρασμός !!!


exypno.blogspot
αναδημοσίευση από ndivia.blogspot

Η Ατλαντίδα στην Ελληνική μυθολογία

Μύθος είναι μια πλαστή ιστορία που αναφέρεται στους θεούς, ημίθεους, ανθρώπινους ήρωες, στη φύση και στο νόημα του σύμπαντος. Οι μύθοι αποτελούν τα πρώτα δημιουργήματα της ανθρώπινης φαντασίας, γι' αυτό και υπάρχουν σ' όλους τους λαούς της Γης. Πρώτοι μυθοπλάστες όμως θεωρούνται οι αρχαίοι Έλληνες, οι οποίοι έχουν και τους περισσότερους μύθους. Με τους μύθους ασχολήθηκαν κατά την αρχαιότητα ιστορικοί και φιλόσοφοι, και ποιητές. Από τους ποιητές οι πρώτοι που ασχολήθηκαν με τη καταγραφή των μύθων, στη τοτινή καθομιλούμενη Ελληνική γλώσσα, ήταν ο Όμηρος στην "Ιλιάδα" και "Οδύσσεια" και ο Ησίοδος (750-700 π.Χ.). στο έργο του "Θεογονία". Ο Όμηρος και ο Ησίοδος δεν ήταν απλοί ποιητές. Ήταν και μέλη (μύστες) των ιερατείων και αποκάλυψαν πολλά από τα μυστικά που ήταν καταγραμμένα σ' αυτά. Τα ιερατεία ήταν αυτά που κατέγραφαν, από πολύ παλιά όλες τις ιστορίες, τις μυθιστορίες, τα συμβάντα και τα γεγονότα, σε γλώσσες ακατάληπτες από τους λαούς. Πολλές φορές ανακάτευαν τα δρώμενα με τις δοξασίες, τις επιθυμίες και τα όνειρα ή σκόπιμα άλλες φορές συγκάλυπταν ή διαφοροποιούσαν τα γεγονότα. Πρόσωπα υπαρκτά που είχαν κάνει ένα επιβλητικό έργο, παρουσιάζονταν, σαν μυθικοί ήρωες, όπως λόγου χάρη οι οικιστές αρχαιοτάτων πόλεων που φέρουν τα ονόματά τους και βρέθηκαν ερείπια αυτών των πόλεων ακόμα και επιγραφές (π.χ. Τροία). Έτσι έγινε ένα αξεδιάλυτο μπέρδεμα ιστορικών και μυθικών προσώπων, φαινομένων και θεών. Έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι, όπως θα δούμε παρακάτω, για τα ίδια πρόσωπα και περιστατικά υπάρχουν διαφορετικοί μύθοι.Από τους ιστορικούς ο πιο γνωστός είναι ο Ηρόδοτος, ο οποίος γνωρίζει τις θρησκευτικές και μυθολογικές παραστάσεις και των πολιτισμένων ανατολικών λαών και συγκρίνει αυτές με των Ελλήνων. Από τους φιλοσόφους αξιομνημόνευτοι είναι οι στωικοί, οι οποίοι ερμήνευαν τους μύθους τους σχετικούς με τους θεούς ως σύμβολα θρησκευτικών ή φυσικών εννοιών. Αργότερα, κατά τους αλεξανδρινούς χρόνους, ο Ευήμερος επιχείρησε να μεταβάλει τη μυθολογία σε ιστορία. Δίδασκε ότι και οι θεοί και οι σχετικοί μ' αυτούς μύθοι αποτελούν απήχηση ιστορικών γεγονότων. Ο Ευήμερος (4ος - 3ος αιώνας π.Χ.) έγραψε για τους "θεούς" πως δεν ήταν υπερφυσικά όντα, αλλά ονομαστοί πολεμιστές που πέρασαν στο θρύλο και έγιναν "θεοί".Μελετώντας τους Ελληνικούς μύθους που σώζονταν μέσα στους κατοίκους σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, από το 2000 π.Χ. και εντεύθεν θα ανακαλύψουμε πολλούς θρύλους που δέχονται ότι αρκετοί παλιοί ήρωες της Ελλάδας και άλλων λαών της Μεσογείου, ακόμα και θεοί, μυθικά και ιστορικά πρόσωπα, γενάρχες και βασιλιάδες διαφόρων περιοχών της Ελλάδας, είχαν προγόνους τους Άτλαντες από τη γενιά των Τιτάνων. Οι άγραφες παραδόσεις (μύθοι) για τον Άτλαντα, τον Ποσειδώνα, τον Κρόνο, τους Γίγαντες, τους Κύκλωπες, τους Τιτάνες και όλη τη γενιά τους, τις γοργόνες, τις αμαζόνες, αλλά και για "θεούς" όπως Δία, Ερμή, Αθηνά κ.α. που διατηρούνταν στη μνήμη μιλούν για τη σχέση τους με ένα παραδεισένιο, στη φαντασία των αρχαίων, νησί στα πέρατα της γης, δυτικά, στον Ωκεανό.Το νησί αυτό δεν ήταν παρά η Ατλαντίδα. Οι Έλληνες, και οι περισσότεροι αρχαίοι λαοί, διατηρώντας (σώζοντας) μερικές μνήμες από τη μεγάλη αυτή χώρα και την ιστορία της, προχώρησαν να μετατρέψουν πολλούς βασιλιάδες και ήρωες της σε "θεούς". Αυτό συνέβη γιατί οι λαοί πολλών χωρών και πόλεων είχαν αποικισθεί και εκπολιτιστεί από τους Άτλαντες ή άλλοι ήλθαν σε επαφή μαζί τους, χωρίς αυτό να εννοεί ότι δεν υπήρχαν και άλλοι πολιτισμένοι λαοί την ίδια εποχή ή σε προηγούμενες εποχές. Στη θεοποίηση αυτή συνετέλεσε πάρα πολύ ο καταποντισμός της "μητρόπολης" (Ατλαντίδας) από ένα κατακλυσμό παγκόσμιο (αναφέρεται στις παραδόσεις όλων των λαών με τον ίδιο σχεδόν τρόπο), γιατί χάθηκαν τα γραπτά ντοκουμέντα, καταστράφηκαν τα περισσότερα μνημεία, τα τεχνικά έργα κ.α.. Ο παγκόσμιος κατακλυσμός δεν έπληξε με την ίδια ένταση όλα τα μέρη της γης, γι' αυτό σε πολλά σημεία διατηρήθηκαν ορισμένα έργα (π.χ. πυραμίδες). Έτσι ξεκίνησε μια νέα γενιά ανθρώπων, και ένας νέος πολιτισμός, από τους διασωθέντες. Οι Άτλαντες κατακτητές που επέζησαν στις αποικίες, χάνοντας τη δύναμη της μητρόπολης που τους προστάτευε, σιγά -σιγά αφομοιώθηκαν από το γηγενές στοιχείο. Μετέδωσαν όμως προφορικά στις νέες γενιές την ιστορία του νησιού τους, τα κατορθώματα των αρχηγών τους και τον καταποντισμό. Η ιστορία των Ατλάντων και οι παραδόσεις της μυθοποιήθηκαν, συνδέθηκαν άρρηχτα με τις παραδόσεις των ντόπιων και αρκετοί ήρωες των Ατλάντων θεοποιήθηκαν.Θεωρούμε ότι η ιστορία της Ατλαντίδας είναι το κλειδί της Ελληνικής μυθολογίας. Σήμερα δυναμώνει η πεποίθηση ότι οι "θεοί" της Ελλάδας ήταν ανθρώπινες υπάρξεις. Η τάση να προσδίδεις θεϊκές ιδιότητες σε μεγάλους αρχηγούς της γης είναι βαθιά φυτεμένη στην ανθρώπινη φύση. Ο Ηρόδοτος (Ιστορία βιβλίο β') βεβαιώνει ότι οι ιερείς των Θηβών της Αιγύπτου του έδειξαν 341 καλοσιαία αγάλματα αρχιερέων που το καθένα αντιπροσώπευε μια γενιά από το παρελθόν και καλύπτουν όλα μαζί ένα διάστημα από 11340 χρόνων. Και του είπαν μάλιστα ότι πριν από αυτές τις γενιές "οι θεοί ζούσαν ανάμεσα στους ανθρώπους"

Εξοικονόμηση ενέργειας με ένα τηλεφώνημα…

Oι κάτοικοι του μικρού χωριού Dorentrup που απέχει 60 μίλια από το Αννόβερο, σκέφτηκαν οικολογικά και εφάρμοσαν ένα σχέδιο κατά το οποίο έχουν τη δυνατότητα να ανάβουν τα φώτα του χωριού όποτε τα χρειάζονται με ένα μόνο τηλεφώνημα. Το σχέδιο ονομάζεται Dial4Light και ήδη εφαρμόζεται ήδη σε πολλούς από τους δρόμους του χωριού.
Οι κάτοικοι καταχωρούν τα στοιχεία τους στο σύστημα και με ένα τηλεφώνημα βάζουν το κωδικό που αντιστοιχεί σε ένα δημόσιο λαμπτήρα, ο οποίος μετά από 15 λεπτά σβήνει αυτόματα. Το πιλοτικό πρόγραμμα αναμένεται να μειώσει την ετήσια μείωση εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα του χωριού κατά 20 τόνους ετησίως. Η επιτυχία αυτού του οικολογικού προγράμματος προκάλεσε το ενδιαφέρον κι άλλων ευρωπαϊκών χωρών καθώς και των ΗΠΑ, της Ινδίας, της Σαουδικής Αραβίας και της Ιαπωνίας, που ετοιμάζονται να ξεκινήσουν έρευνα για τον σχεδιασμό αντίστοιχων προγραμμάτων.
kala-nea.gr
αναδημοσίευση από Cafe Hyma

SEXY AND HOT .... δίχως ψεγάδι


Ολόκληρη η gallery στην Agenda του Rc-Cafe

Metalback Concept μηχανή

H concept μοτοσυκλέτα Metalback της Jordan Meadow Design επιδιώκει να αποτελέσει την επιτομή της ουσίας και της βιωσιμότητας παράλληλα με τη ταχύτητα και το στυλ. Επί του παρόντος, η αγορά μοτοσυκλετών προσφέρει στυλ και μοναδικότητα για τους λάτρες αλλά στερείται μηχανών που έχουν κατασκευαστεί για πραγματικά μεγάλη διάρκεια ζωής.

Metalback 1

Metalback 2

Η Metalback τροφοδοτείται από ένα κινητήρα V4 και λειτουργεί με βιολογικό ντίζελ. Αυτό αυξάνει το μέγεθος των αποστάσεων που μπορεί κάποιος να διανύσει με αυτή τη μοτοσυκλέτα καθώς η κατανάλωση καύσιμων είναι πολύ μικρότερη σε σύγκριση με άλλες συμβατικές μοτοσυκλέτες, αφού λειτουργεί με ένα καύσιμο το οποίο είναι πιο φιλικό προς το περιβάλλον.

Metalback 3

Metalback 4

O σκελετός και το πλαίσιο της μοτοσυκλέτας είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένο αλουμίνιο. Αυτό έχει ως πλεονέκτημα την εξοικονόμηση βάρους με αποτέλεσμα τη βελτίωση επιδόσεων. Κατά τη διαδικασία παραγωγής, το μείγμα μετάλλων επιστρώνεται με πατίνα (οξείδωση χαλκού) και έτσι η μοτοσυκλέτα φτάνει στα γηρατειά της χωρίς δαπανηρές και επιβλαβείς εφαρμογές βαφής.

Metalback 5

Metalback 6

Το αποτέλεσμα είναι μια φυσική επιφάνεια που ταιριάζει στον εκάστοτε κλασικό λάτρη των μηχανών εφόσον επαναφέρει τα στοιχεία του ρομαντισμού και της δύναμης των μαχητικών αεροπλάνων του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου.

Το φωτοτυπικό σας κατασκοπεύει!

Ναι, και εμένα μου έκανε εντύπωση όταν το πρωτοδιάβασα, μιας και δε μπορούσα να καταλάβω την χρησιμότητα αυτής της – κρυφής όπως διατείνονται στο CBS – λειτουργίας των φωτοτυπικών. Από το 2002 και μετά, όλα τα φωτοτυπικά τα οποία κατασκευάζονται, έχουν ενσωματωμένο και ένα σκληρό δίσκο, στον οποίο συμπιέζονται (για οικονομία χώρου) και αποθηκεύονται όλες οι φωτοτυπίες που κάνετε στο συγκεκριμένο μηχάνημα.
Στο βίντεο που ακολουθεί παρακάτω, φαίνεται καθαρά η ύπαρξη ενός δίσκου 40 Gb, στον οποίο
μπορούν να χωρέσουν 80.000 σελίδες Α4, αν θεωρήσουμε ότι κάθε φωτογραφία ενός φωτοτυπημένου εγγράφου καταλαμβάνει χώρο 500 kb.

Δείτε το ρεπορτάζ του CBS:

To 2008 – σύμφωνα πάντα με το βίντεο – η Sharp διεξήγαγε έρευνα για το αν γνωρίζει το κοινό στις ΗΠΑ ότι τα φωτοτυπικά έχουν σκληρό δίσκο στον οποίο κρατούνται αντίγραφα των φωτοτυπιών που δημιουργούνται σε κάθε μηχάνημα. Το 60% δεν το γνώριζε αυτό. Εσείς το γνωρίζατε;
soupa.gr

φήμες για «μικρό» Tiger
Αυτή τη φορά όμως ελαφρά διαφορετικές, που θέλουν το «τιγράκι» με χωρητικότητα κινητήρα στα 800κ.εκ., αντί των 675, όπως αρχικά είχε ειπωθεί. Αιτία για αυτή την -θεωρητικού επιπέδου- αύξηση του κυβισμού, φαίνεται πως αποτελεί η πληθώρα των μοντέλων που παρουσιάζονται στα 800κ.εκ.

Το δημιουργημένο σε πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνων μοντέλο που σας παρουσιάζουμε, αποτελεί μια προσέγγιση στη τελική μορφή του φημολογούμενου Tiger 800. Ο τρικύλινδρος κινητήρας προέρχεται από τα Street Triple 675, αλλά με αύξηση της χωρητικότητας στα 800κ.εκ. Μια εκτίμηση για την ισχύ του είναι οι 85 ίπποι, τιμή που δεν εντυπωσιάζει για τη δεδομένο κυβισμό, ωστόσο αναμένεται «γεμάτη» απόδοση στις χαμηλές και μεσαίες στροφές λειτουργίας. Πλαίσιο και ψαλίδι προέρχονται επίσης από τα Street Triple 675, ενώ σε ότι αφορά στα πλαστικά και στη σχεδίαση τους, αποτελούν μια «μίξη» από αυτά των Street Triple 675 και του Tiger 1050.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το «μικρό» Tiger πρωταγωνιστεί στο παγκόσμιο μοτοσικλετιστικό…«κουτσομπολιό», αφού στο πρόσφατο παρελθόν υπήρξαν φήμες για πιθανή παρουσίαση μιας έκδοσης με 675κ.εκ. Παρ΄ όλο που δεν υπάρχει καμία επιβεβαιωμένη (ούτε στο ελάχιστο…) σχετική πληροφορία, ένα μικρότερου κυβισμού Tiger φαντάζει ως μια απόλυτα λογική κίνηση από τους βρετανούς με σίγουρη εμπορική επιτυχία. Ίσως η απάντηση για το αν πρόκειται να δούμε κάτι τέτοιο στη παραγωγή, να κρύβεται πίσω από τη συγκεκριμένη ανακοίνωση της Triumph.
soupa.gr

Και οι μύγες... μυγιάζονται!

Ποιος είπε ότι οι μύγες είναι βαρετές; Αντιθέτως! Είναι καβγατζούδες, ακατάδεκτες (οι θηλυκές) και επίμονες (οι αρσενικές), πονηρές και προνοητικές - ιδίως όταν ετοιμαζόμαστε να τις κοπανήσουμε και καταφέρνουν (εκείνες) να την κοπανήσουν!


Αν θεωρείτε τις μύγες από ενοχλητικές ως βαρετές, λίγοι θα βρίσκονταν να σας πουν ότι κάνετε λάθος. Πράγματι, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη ενόχληση από μια μύγα που περιφέρεται πάνω από το φαγητό μας ή, ακόμη χειρότερα, πάνω από εμάς τους ίδιους. Αλλά, όπως διαβεβαιώνουν επιστήμονες του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας (California Ιnstitute of Τechnology, Caltech), οι μύγες δεν είναι καθόλου μα καθόλου βαρετές. Αντιθέτως, η συμπεριφορά τους, την οποία μελετούν εντατικά, μπορεί να αποτελέσει μοντέλο για την ανάλυση ανθρώπινων συμπεριφορών. Απώτερος στόχος της μελέτης είναι η δημιουργία υπολογιστικών μοντέλων τα οποία θα εντοπίζουν «ασυνήθιστες-ύποπτες» κινήσεις σε αεροδρόμια και άλλους δημόσιους χώρους. Εν τω μεταξύ, απ΄ ό,τι φαίνεται οι επιστήμονες απολαμβάνουν την παρακολούθηση των μυγών!

Στο μικροσκόπιο ή σε μπαρ;

«Οι άνθρωποι είναι πολύ βαρετοί. Πόσο χρόνο πρέπει να περάσει κανείς σε ένα μπαρ ώσπου να δει έναν καβγά;»δήλωνε πρόσφατα στην επιθεώρηση «Νature» ο Ρietro Ρerona, ο οποίος ειδικεύεται στην ανάπτυξη υπολογιστικών συστημάτων που σχετίζονται με την όραση. Τα τελευταία πέντε χρόνια ο Ρerona με τον νευροεπιστήμονα David Αnderson και τον βιολόγο Μichael Dickinson συνεργάζονται στη μελέτη της συμπεριφοράς των μυγών συνεισφέροντας ο καθένας τις δικές του δεξιότητες, αλλά και διατηρώντας ο καθένας τις δικές του προσδοκίες από τη μελέτη αυτή. Παραδείγματος χάριν, ο Ρerona προσπαθεί να δημιουργήσει αυτό που αποκαλεί «ηθογράμματα», προβλέψιμες συμπεριφορές οι οποίες θα μπορούσαν να αποτελούν μέρος των «γνώσεων» ενός υπολογιστή που θα καλείται να εντοπίσει τις ύποπτες αποκλίσεις από αυτές. Η δυσκολία ενός τέτοιου εγχειρήματος είναι προφανής όταν εμπλέκονται άνθρωποι. Σύμφωνα με τον αμερικανό επιστήμονα«απαιτείται άδεια και συναίνεση για να βιντεοσκοπήσει κανείς ανθρώπους, και φυσικά μετά τη συναίνεση χάνεται η φυσικότητα». Εκτός αυτού, η ανθρώπινη συμπεριφορά είναι πολύ περίπλοκη και η ανάγκη για έναν οργανισμό-μοντέλο είχε καταστεί ορατή στον Ρerona εδώ και χρόνια. Οι Αnderson και Dickinson όμως είχαν βρει τον οργανισμό-μοντέλο για τις δικές τους μελέτες. Οι μύγες, και ειδικότερα το είδοςDrosophila melanogaster(μύγα του ξιδιού), είναι από τα καλύτερα μελετημένα πειραματόζωα από γενετικής απόψεως (έχουν δοθεί και βραβεία Νομπέλ για μελέτες που αφορούσαν τη γενετική των μυγών) και ο Αnderson τις αξιοποιεί για τον εντοπισμό γονιδίων που σχετίζονται είτε με τη βίαιη συμπεριφορά είτε με το φλερτ. Οσο για τον Dickinson, αυτός μελετά τη συμπεριφορά τους με εργαλεία που έχει σχεδιάσει ο ίδιος και οι συνεργάτες του, τα οποία αποδεικνύονται εξαιρετικά αποκαλυπτικά. Είναι ακριβώς αυτά τα εργαλεία που κίνησαν το ενδιαφέρον του Ρerona για τη δουλειά των δύο συναδέλφων του. Ειδικότερα πρόκειται για τεχνητές κατασκευές με ειδικό φωτισμό μέσα στις οποίες υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης των μυγών με τη βοήθεια μικροσκοπίων και με κινηματογράφησή τους. Τα συμπεράσματα προκύπτουν από την ανάλυση, με τη βοήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών, των ταινιών οι οποίες παίζονται σε αργή κίνηση. Αυτό το τελευταίο είναι πολύ σημαντικό επειδή η αργή κίνηση φανερώνει πράγματα τα οποία γίνονται με ταχύτητες που δεν γίνονται αντιληπτές από εμάς.

Πώς να χτυπήσετε μια μύγα
Πάρτε ως παράδειγμα μια σκηνή που έχει πιθανότατα συμβεί στον καθέναν από εμάς: προσπαθείτε να επιτεθείτε σε μια μύγα και ενώ φαίνεται ότι θα πετύχετε τον στόχο σας (αφού εκείνη παραμένει ακίνητη όσο εσείς πλησιάζετε επικίνδυνα), την τελευταία στιγμή η μύγα πετάει απομακρυνόμενη από εσάς που καταφέρατε πάντως ένα ακόμη δυνατό χτύπημα στον τοίχο. Ε, λοιπόν, αν είχατε τη δυνατότητα να δείτε το ίδιο γεγονός με τα «ηλεκτρονικά μάτια» των τριών επιστημόνων, θα είχατε βιώσει μια εντελώς διαφορετική ιστορία. Πρώτα απ΄ όλα η ακινησία της μύγας ενόσω εσείς πλησιάζετε είναι μια εντελώς λανθασμένη εντύπωση. Και τούτο επειδή η ανθρώπινη όραση αδυνατεί να εντοπίσει μια κίνηση ζωτικής σημασίας για τη μύγα, η οποία έχει εν τω μεταξύ εντοπίσει από πού προέρχεται ο κίνδυνος. Ετσι, επανατοποθετεί το μεσαίο ζεύγος ποδιών της (αυτή είναι η αόρατη σε μας κίνηση) σε τέτοια θέση που να της επιτρέψει να πετάξει, κυριολεκτικά το τελευταίο δευτερόλεπτο, προς την αντίθετη κατεύθυνση. Σύμφωνα με τους ερευνητές, το πρακτικό συμπέρασμα από τα παραπάνω είναι το εξής: ο καλύτερος τρόπος να απαλλαγείτε από μια μύγα είναι να χρησιμοποιήσετε και τα δύο χέρια. Καθώς αυτή θα πετάξει προς κατεύθυνση αντίθετη με το ένα χέρι σας που πλησιάζει, θα πέσει πάνω στο άλλο! (παρεμπιπτόντως μπορείτε να ανοίξετε το παράθυρο και να την «οδηγήσετε» προς τα έξω, έτσι κι αλλιώς δεν ζουν πολλές ημέρες...). Η φερομόνη της βίας
Σε ό,τι αφορά πάντως τη συμπεριφορά των μυγών, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το φύλο μπορεί να παίζει καθοριστικό ρόλο: έτσι, ενώ οι θηλυκές είναι κάπως ακατάδεκτες και δεν επιτρέπουν σε άλλες μύγες να τις ακουμπούν, οι αρσενικές φαίνεται να χαριεντίζονται συχνά. Αντιθέτως όμως, όλες οι μύγες λατρεύουν να ανεβαίνουν στην κορυφή αντικειμένων (πιθανότατα επειδή η θέα παρέχει ασφάλεια). Και φυσικά δεν λείπουν οι καβγάδες, που είναι, λέει, συγκλονιστικοί. Περιττό βεβαίως να επισημάνουμε ότι ο στόχος όλης αυτής της προσπάθειας δεν είναι ούτε να μάθουμε πώς να είμαστε αποτελεσματικότεροι στο κυνήγι της μύγας, ούτε να μυηθούμε στα μυστικά της πάλης εντόμων. Μελετώντας τη βίαιη συμπεριφορά των αρσενικών μυγών οι ερευνητές αποκάλυψαν τα νευρωνικά δίκτυα που την πυροδοτούν, τη διατηρούν και την αποκλιμακώνουν.

Σύμφωνα με το σχετικό άρθρο, το οποίο δημοσιεύεται στο τεύχος της 14ης Ιανουαρίου 2010 της επιθεώρησης «Νature» (σελ. 227), η βίαιη συμπεριφορά απαιτεί την παρουσία μιας φερομόνης, της cVΑ(cisvaccenyl acetate), η οποία έχει επίσης εντοπιστεί στα ποντίκια. Η φερομόνη αυτή προωθεί τη βίαιη συμπεριφορά των αρσενικών προς άλλες αρσενικές μύγες μέσω της ενεργοποίησης νευρικών κυττάρων του οσφρητικού συστήματος που φέρουν τον υποδοχέα της. Οταν η πάλη έχει ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση των εισβολέων (παραδείγματος χάριν πάνω από μία τροφική πηγή), η μείωση των επιπέδων τής εν λόγω φερομόνης στην περιοχή αποκλιμακώνει την ένταση.

Μπορεί οι άνθρωποι να μην άγονται και φέρονται από φερομόνες, όμως είναι πολύ πιθανόν τα νευρωνικά δίκτυα των εντόμων και των ανθρώπων να έχουν κοινές συνιστώσες που θα μπορούσαν να αποκαλυφθούν από μελέτες όπως η παραπάνω. Οσο για τον αρχικό στόχο, την ανάπτυξη μοντέλων για υπολογιστές που θα εντοπίζουν «ύποπτες» συμπεριφορές μέσα από τη μελέτη της συμπεριφοράς των μυγών, αυτός δεν έχει ακόμη επιτευχθεί. Ωστόσο η ικανότητα ταυτόχρονης παρακολούθησης μιας δωδεκάδας μυγών και η δυνατότητα να αναλυθεί κάθε κίνηση καθεμιάς από αυτές έχει ήδη καταστεί δυνατή και το γεγονός αυτό κάνει τους αμερικανούς επιστήμονες να αισιοδοξούν για το μέλλον.
Πηγή: tovima.gr

Ανακαλύφθηκε το γονίδιο των σγουρών μαλλιών


Η ανακάλυψη θα καταστήσει μελλοντικά εφικτή την προγεννητική πρόβλεψη αν ένα παιδί θα έχει ίσια ή κατσαρά μαλλιά. Αυστραλοί επιστήμονες ανακάλυψαν ένα γονίδιο που ευθύνεται για τα κατσαρά μαλλιά και το οποίο ανοίγει πιθανώς το δρόμο για να δημιουργηθεί ένα χάπι που θα έχει ουσιαστικά την ίδια λειτουργία με αυτή των συσκευών που ισιώνουν τα μαλλιά. Η ανακάλυψη επίσης θα καταστήσει μελλοντικά εφικτή την προγεννητική πρόβλεψη αν ένα παιδί θα έχει ίσια ή κατσαρά μαλλιά. Η ανακάλυψη, που δημοσιεύτηκε στο "American Journal of Human Genetics" (Αμερικανικό Περιοδικό Ανθρώπινης Γενετικής) έγινε από ερευνητές του Ινστιτούτου Ιατρικών Ερευνών του Κουίνσλαντ, υπό τον καθηγητή Νικ Μάρτιν, επικεφαλής του Εργαστηρίου Γενετικής Επιδημιολογίας. Οι ερευνητές εντόπισαν ένα γονίδιο που θεωρούν ότι είναι το κατ' εξοχήν υπεύθυνο για τη δημιουργία μπουκλών και το οποίο ήταν ήδη γνωστό ότι παίζει ρόλο στην ανάπτυξη των θυλακίων των τριχών των μαλλιών. Μια παραλλαγή αυτού του γονιδίου καθορίζει αν ένας άνθρωπος θα έχει ίσια ή κατσαρά μαλλιά. Σύμφωνα με την έρευνα, το 45% των ατόμων ευρωπαϊκής καταγωγής έχουν ίσια μαλλιά, το 40% κυματιστά και το 15% κατσαρά. Σύμφωνα με άλλες μελέτες, οι πιθανότητες τα παιδιά να κληρονομήσουν τα σγουρά μαλλιά από τους γονείς τους, είναι πολύ μεγάλες (γύρω στο 90%). Όπως εκτίμησε ο καθηγητής Μάρτιν, ίσως πλέον καταστεί εφικτό να βρεθεί βιολογικός (με χάπι) και όχι τεχνητός τρόπος (στα κομμωτήρια) για το ίσιωμα των μαλλιών. Ήδη η ερευνητική ομάδα του μελετά το ζήτημα και τον Ιανουάριο πρόκειται να το συζητήσει με μια μεγάλη εταιρία καλλυντικών στο Παρίσι. Παράλληλα, οι ερευνητές θα προσπαθήσουν να βελτιώσουν την πρόβλεψη για το ένα παιδί θα γεννηθεί με σγουρά μαλλιά ή όχι.
Πηγή: skai.gr

βίντεο του Φεστιβάλ Nemo 2010

Αυτό το βιντεοκλίπ θα προβληθεί στο άνοιγμα του φεστιβάλ τεχνών Nemo που θα λάβει χώρα στο CENTQUATRE του Παρισιού, τον Απρίλιο του 2010. Εμπνευσμένο από το έργο του Simon Bronson και σχεδιασμένο με το λογισμικό Trapcode Form, ο Matthieu Dufour προσπάθησε να αναδείξει την ιδέα μιας οργανικής ανταπόκρισης σε κύματα ήχου όπως ακριβώς γίνεται σε ένα νευρικό δίκτυο.Oι σαραντάρες....προτιμούν καυτά και σέξι εσώρουχα!

Οι ώριμες κυρίες μπορεί κάποτε να δέχονταν πως μια φθίνουσα ερωτική ζωή είναι μέρος του να μεγαλώνεις. Όχι πια! Οι πωλήσεις 'πικάντικων' εσωρούχων ανάμεσα σε σαραντάρες και πενηντάρες έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με τους πωλητές. Οι ώριμες γυναίκες, πλέον, αποχαιρετούν τα παλιομοδίτικα εσώρουχα και αγοράζουν περισσότερες ζαρτιέρες, sexy εσώρουχα και αποκαλυπτικά νυχτικά από τις εικοσάρες.
Έχουν γίνει η πιο αναπτυσσόμενη αγορά στη βιομηχανία των εσωρούχων και οι πωλητές θεωρούν ότι... σε αυτό έχουν συμβάλλει καθοριστικά οι ζωηρές εμφανίσεις των μεγάλων σταρ, όπως η Kim Cattrall στο Sex and the City και η Courteney Cox στον ρόλο της στην νέα τηλεοπτική σειρά Cougar Town. Επιπλέον, οι ευκατάστατες σαραντάρες έχουν μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη από τις εικοσάχρονες και γίνονται στόχος των επώνυμων σχεδιαστών εσωρούχων.
Η υπεύθυνη πωλήσεων της εταιρείας Debenhams τόνισε πως οι γυναίκες στα σαράντα τους αντιμετωπίζονται πλέον ως οι νέες εικοσάρες και οι σχεδιαστές εσωρούχων κάνουν τα πάντα για να προσελκύσουν αυτή την αγορά. Πλέον οι γυναίκες δεν θεωρούν πως ο γάμος και η δημιουργία οικογένειας σημαίνει πως πρέπει να παραμελούν την ερωτική τους ζωή. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνες, οι σαραντάρες γυναίκες του σήμερα απολαμβάνουν πιο ενεργή ερωτική ζωή από αυτές των προηγούμενων γενιών.

totefteri.blogspot
αναδημοσίευση από kanonitv
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory