Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Παρασκευή, 2 Ιουλίου 2010

SEXY AND HOT .... natural 4


Ολόκληρη η gallery στην Agenda του Rc-Cafe

Γιατί να προτιμήσεις ένα αυτοκίνητο από μια γυναίκα?

Περισσότερα...

Κορίτσια .. ξέρω ότι ακούγεται σκληρό να παρομοιάζεις ένα αυτοκίνητο με μια γυναίκα αλλά κάποιοι άντρες (μέσα σε αυτούς είμαι και εγώ) έχουν κόλλημα με τα αμάξια και πολλές φορές συνδυάζουν τις γυναίκες με τα αυτοκίνητα . Είναι ερωτευμένοι και με τα δύο ! Εγώ θα σας πω μερικούς λόγους να επιλέξετε καλύτερα ένα αμάξι παρά μια γυναίκα ..

10 λόγοι να επιλέξεις ένα αμάξι παρά μια γυναίκα !

1) Οποιαδήποτε στιγμή θελήσεις εσύ , το αυτοκίνητο είναι έτοιμο για μια βόλτα !

2) Μπροστά σημαίνει μπροστά , στοπ σημαίνει σταμάτα , αριστερά σημαίνει αριστερά, δεξιά σημαίνει δεξιά.Όλα είναι ελεγχόμενα .. τίποτα δεν πέφτει κάτω.

3) Δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα αν γουστάρεις να έχεις παραπάνω από ένα αμάξια .. ταυτόχρονα.

4) Αν σου αρέσει το αμάξι του φίλου σου (όπως γίνεται με τις γκόμενες) , μπορείς να το πάρεις για ένα test drive χωρίς να αισθάνεσαι ενοχές για αυτό !

5) Το ελαστικά του αυτοκίνητου κοστίζουν λιγότερα από τα παπούτσια μιας γυναίκας.

6) Το βάρος του αυτοκινήτου δεν αλλάζει .

7) Αν βαρεθείς το παλιό σου αυτοκίνητο , μπορείς να το πουλήσεις και να αγοράσεις ένα άλλο , χωρίς πολλά πολλά μπλεξίματα !

8) Αν το φροντίζεις καλά , αυτό θα παραμείνει όπως ήταν την ημέρα που το πήρες .

9) Οι αερόσακοι δεν είναι μόνο για διακόσμηση, σώζουν ζωές.

10) Το μόνο που σου ζητάει είναι να του αλλάξεις λάδια όχι να του αγοράσεις κοσμήματα .

11) Αν έχετε να προσθέσετε κάτι .. απλά σχολιάστε ..

Όχι πως τις γυναίκες δεν τις χρειαζόμαστε .. αν είχαμε όμως και τα δύο , θα ήταν το καλύτερο !


pswnio.gr

Γράμμωση κοιλιακών: Πράγματα που ίσως να μην γνωρίζετε

«Κάνω εκατοντάδες επαναλήψεις αλλά δεν βλέπω φως…»

Και ούτε πρόκειται να δείς στο ορατό μέλλον. Οι επαναλήψεις σε ροκανίσματα – πολύ ευφάνταστος όρος! – και κάθε είδους διπλώσεις είναι η…
χειρότερη επένδυση σε ότι αφορά τη γράμμωση των κοιλιακών.

Τι έχουμε πει για τη μυϊκή γράμμωση;

Ότι είναι θέμα ποσοστού λίπους δηλαδή σωματικής σύνθεσης.
Αν δεν φθάσετε σε ένα ποσοστό λίπους κάτω από 12% – μιλάω για άνδρες – δεν πρόκειται να δείτε τους κοιλιακούς σας που να χτυπιέστε σαν χταπόδια!

Επίσης ότι δεν νοείται τοπική/στοχευμένη γράμμωση.

Οι κοιλιακοί έχουν να κάνουν με τη καθαρή διατροφή παραπάνω από κάθε άλλη παράμετρο.

Από πλευράς άσκησης τα βάρη παίζουν το ρόλο τους αλλά βασιλιάς είναι η αερόβια που μπορεί να βοηθήσει να κάψουμε μεγάλες ποσότητες λίπους.

Με ροκανίσματα και διπλώσεις σταματήστε να ασχολείσθε γιατί χάνετε πολύτιμο χρόνο.

Οι καλύτερες ασκήσεις για τους κοιλιακούς είναι:

- τα σπριντ και κατ’ επέκταση η διαλειμματική άσκηση

- τα πουσάπς/push ups και άλλες ασκήσεις με το ίδιο σωματικό μας βάρος

- εξαιρετικές είναι οι ασκήσεις του μέσου κορμού όπως η επί τόπου αναρρίχηση- δεν πρέπει να λείπει από το πρόγραμμά σας – οι προβολές Spiderman κλπ.

- η μεταβολική προπόνηση με βάρη

- το γρήγορο ανεβοκατάβασμα σκάλας κλπ.

Τα σύντομα ,εντατικά ,λειτουργικά προγράμματα που συνιστώ σε συνδυασμό με μια 90% καθαρή διατροφή θα σας δώσουν μια συμπαθητική γράμμωση.

Αν θέλετε κοιλιακούς φέτες έχετε υπόψη τα εξής.

- θα πρέπει να κάνετε πολύ στερημένη ζωή,σχεδόν μοναστική
- θα έχετε ένα στεγνό, ρουφηγμένο πρόσωπο, κάτι σαν σε πίνακα του Θεοτοκόπουλου.

Αξίξει τον κόπο;

Χρήστος Στρογγύλης

Η μπύρα κάνει καλό στις σχέσεις

Οι Αυστραλές πιστεύουν πως οι άνδρες θα πρέπει να βγαίνουν έξω για να πιούν μπύρες ή άλλα ποτά με τους φίλους τους γιατί έτσι γίνονται πιο ρομαντικοί στις σχέσεις τους!

Αυτό προκύπτει από μια νέα έρευνα, σύμφωνα με την οποία το 78% των γυναικών που ερωτήθηκαν απάντησε πως οι άνδρες που βγαίνουν για μπύρες μόνο με τους φίλους τους γίνονται πιο ρομαντικοί.

Εξ άλλου και το 85% των γυναικών απάντησε ότι θέλει να περνά χρόνο αποκλειστικά με τις φίλες, χωρίς ανδρική παρουσία.

Βατραχάκια «εμπόδισαν» την κατασκευή ιππόδρομου.


Τρία μικροσκοπικά βατραχάκια εμπόδισαν την κατασκευή ενός από τους μεγαλύτερους ιππόδρομους της Βικτώριας, έξω από τη Μελβούρνη, κοντά στην περιοχή του Πένκιχαμ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ημερησία».

Το κόστος της κατασκευής του ήταν περίπου 40 εκατ. δολάρια και τα σχέδια ήταν έτοιμα για να αρχίσει το έργο, όταν η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Προστασίας του Περιβάλλοντος στην επιτόπια οικολογική εξέταση του χώρου διαπίστωσε ότι τον χρησιμοποιούν τρία μικροσκοπικά βατραχάκια, το είδος των οποίων έχει χαρακτηρισθεί, ως είδος προς εξαφάνιση.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην εκδοθεί η σχετική άδεια κατασκευής του ιπποδρόμου, που είχε υποβάλλει η τοπική λέσχη ιπποδρομίων.
Η υπηρεσία που ήταν αρμόδια για να δώσει την έγκρισή για την καταλληλότητα του χώρου και για τις επιπτώσεις που θα έχει το έργο στο περιβάλλον, ειδοποίησε τη συγκεκριμένη λέσχη ότι δεν της παραχωρεί την σχετική άδεια, λόγω του ότι, ο συγκεκριμένος χώρος χρησιμοποιείται ως τόπος διαμονής και μόνιμης κατοικίας τριών μικροσκοπικών βατράχων το είδος των οποίων κινδυνεύει με αφανισμό.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της λέσχης που ήθελε να κατασκευάσει τον ιππόδρομο, το πρόβλημα που προέκυψε μπορούσε να λυθεί με δύο τρόπους.
Ο πρώτος ήταν η λέσχη να βρει ένα άλλο μέρος και να γίνει η κατασκευή του έργου εκεί.
Ενώ ο δεύτερος τρόπος ήταν να μετακινηθούν τα βατραχάκαι σε ένα άλλο κατάλληλο χώρο που θα πληρούσε όλες τις προυποθέσεις για την επιβίωση τους.
Τελικά, η τοπική λέσχη ανέλαβε την υποχρέωση να χρηματοδοτήσει τη σχετική έρευνα ανεύρεσης ή κατασκευής άλλου χώρου, που να πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την επιβίωση των τριών μικροσκοπικών βατράχων.
Η μετακίνηση των βατράχων θα κοστίσει περίπου 100,000 δολάρια.
O πρόεδρος της δήλωσε ότι «η λέσχη θα δαπανήσει ευχαρίστως αυτά τα χρήματα γιατί ο νόμος είναι νόμος και οφείλουμε να τον σεβόμαστε»
....

Κόψε το τσιγάρο με 12 βήματα

Κόψε το τσιγάρο με 12 βήματα
Αν αποφάσισες μέσα στο 2010 να παραιτηθείς από αυτή τη βλαβερή για την υγεία - και ακριβή - συνήθεια, ακολούθησε τα παρακάτω βήματα και το πολύ σε ένα χρόνο θα είσαι... «καθαρή»!

Βήμα 1ο: Η απόφαση Κάνε μια λίστα με όλους τους λόγους για τους οποίους θέλεις να το κόψεις, κατάγραψε τα κίνητρα αλλά και τα εμπόδια που πιστεύεις πως θα αντιμετωπίσεις. Να θυμάσαι πως η λέξη-κλειδί είναι «κίνητρο». Απευθύνσου σε ένα ιατρείο διακοπής καπνίσματος (λειτουργούν σε νοσοκομεία και δημοτικά ιατρεία) ή πληκτρολόγησε http://el.help-eu.com και έλεγξε το επίπεδο εθισμού σου.

Βήμα 2ο: Η οργάνωση Θέσε την ημερομηνία εκκίνησης και μην αφήσεις τίποτα να σε βγάλει εκτός προγράμματος. Εάν νομίζεις ότι τη συγκεκριμένη περίοδο έχεις άγχος ή πολλές στενοχώριες και προβλήματα, μετάθεσέ το για αργότερα.

Βήμα 3ο: Η περίοδος χάριτος Εάν νιώθεις ότι δεν μπορείς να το κόψεις μαχαίρι, άφησε στον εαυτό σου ένα περιθώριο κάνοντας 2 τσιγάρα την ημέρα, το πολύ 4-5 ρουφηξιές από το καθένα. Πριν καπνίσεις, πιες ένα ποτήρι γάλα, το οποίο χειροτερεύει τη γεύση του τσιγάρου.

Βήμα 4ο: Οι αλλαγές Κράτα ημερολόγιο σημειώνοντας τις στιγμές που αισθάνεσαι ότι έχεις περισσότερη ανάγκη το τσιγάρο και προσπάθησε να αλλάξεις τις συνήθειες που συνόδευες πάντα με το κάπνισμα.

Βήμα 5ο: Τα εφόδια Προμηθεύσου υποκατάστατα νικοτίνης, όπως τσίχλες, διαδερμικά έμπλαστρα και υπογλώσσια δισκία, τα οποία, με μικρές δόσεις νικοτίνης στον οργανισμό, μετριάζουν την έντονη επιθυμία για τσιγάρο και τα στερητικά συμπτώματα.

Βήμα 6ο: Εναλλακτική αντιμετώπιση Εάν δεις ότι δεν τα πηγαίνεις καλά μόνη σου, ενημερώσου για τους εναλλακτικούς τρόπους: ο βελονισμός μέσα σε 3-5 συνεδρίες θα ενεργοποιήσει τα σημεία του εγκεφάλου που σε βοηθούν να απεξαρτηθείς από τον καπνό.

Βήμα 7ο: Η παρέα Επιστράτευσε και την καπνίστρια κολλητή σου ή το σύντροφό σου για να σε συνοδέψει σε αυτή σου την προσπάθεια. Εκτός του ότι δε θα παρασυρθείς βλέποντάς τους να καπνίζουν, θα σου κάνει καλό να έχεις ένα συνοδοιπόρο.

Βήμα 8ο: Οι παρενέργειες Όταν σε καταβάλλει νευρικότητα και νιώθεις ότι χρειάζεσαι ένα τσιγάρο, προτίμησε να πας 10 λεπτά για περπάτημα. Έρευνες δείχνουν ότι αυτά τα 10 λεπτά μπορούν να μειώσουν τα συμπτώματα απεξάρτησης από τη νικοτίνη κατά 76% και την επιθυμία για τσιγάρο κατά 33%.

Βήμα 9ο: Η άσκηση Εάν ακόμα δεν έχεις γραφτεί γυμναστήριο, κάν' το τώρα! Η γυμναστική σου προσφέρει σθένος και αυτοπεποίθηση, σου αποσπά την προσοχή από την πιθανή επιθυμία σου να ξανακαπνίσεις και, λόγω του ότι η αποχή από το τσιγάρο σε κάνει ούτως ή άλλως να αισθάνεσαι ευεξία, γίνεται πιο ευχάριστη και την απολαμβάνεις περισσότερο.

Βήμα 10ο: Η διατροφή Σε μερικές ημέρες, με το κόψιμο του καπνίσματος, η γεύση και η όσφρησή σου επανέρχονται σε κανονικά επίπεδα. Αύξησε την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, προτίμησε φρουτοχυμούς αντί για καφέ και αλκοόλ, και για σνακ έχε πρόχειρα κράκερ. Μην αρχίσεις δίαιτα. Το επιπλέον αίσθημα στέρησης δε θα κάνει καλό στην προσπάθειά σου. Εάν θέλεις, απευθύνσου σε διαιτολόγο για να σου δώσει ένα πλήρες διαιτολόγιο.

Βήμα 11ο: Η διασκέδαση Επειδή μπορεί να παρασυρθείς εύκολα αν βρεθείς σε χώρους με αλκοόλ, καφέ και τσιγάρο, προτίμησε οι έξοδοί σου να περιλαμβάνουν κινηματογράφο, θέατρο, ανοιχτούς χώρους.

Βήμα 12ο: Ο απολογισμός Τα κατάφερες! Πέρασε ένας χρόνος από την ημέρα που το πήρες απόφαση! Κάνε απολογισμό, αναλογίσου τα οφέλη και επιβράβευσε τον εαυτό σου με μια μέρα σε ένα spa. Συγχαρητήρια!
shape

Εμφιαλωμένο νερό (;)

comeg
Περισσότερα..."Ξέρετε πως ένας τόνος εμφιαλωμένου νερού κοστίζει 1.000 ευρώ; Ξέρετε πως η παραγωγή, διανομή και παραγωγή εμφιαλωμένου νερού απαιτεί έως και 2.000 φορές περισσότερη ενέργεια σε σύγκριση με το νερό της βρύσης; Ξέρετε ότι ένα πλαστικό μπουκάλι νερού θέλει 500 χρόνια για να διασπαστεί; Ξέρετε ότι το νερό της βρύσης στην Αθήνα είναι το ιδιο καθαρό όσο και το εμφιαλωμένο; Και όμως, εξακολουθούμε να αγοράζουμε εμφιαλωμένο νερό και να το πληρώνουμε 1.650 φορές ακριβότερα από το νερό της βρύσης..."
clopyandpaste

Η σαμπάνια «φάρμακο» καρδιάς


Αν χρειάζεστε μια επίσημη δικαιολογία για να ανοίξετε ένα επιπλέον μπουκάλι σαμπάνια, τώρα που οι γιορτές φθάνουν, η επιστήμη σάς την παρέχει απλόχερα: ερευνητές του Πανεπιστημίου του Ρέντινγκ στη Βρετανία σε συνεργασία με γάλλους συναδέλφους τους ανακάλυψαν ότι ένα-δύο ποτηράκια σαμπάνια την ημέρα αποτελούν «φάρμακο» για την καρδιά και για την κυκλοφορία του αίματος.

Οπως αναφέρουν οι ερευνητές στο επιστημονικό έντυπο «Βritish Journal of Νutrition», «ένα-δύο ποτήρια σαμπάνιας ημερησίως έχουν ευεργετική επίδραση στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων, γεγονός που μαρτυρεί ότι η σαμπάνια μπορεί να μειώσει τα καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της μελέτης δρα Τζέρεμι Σπένσερ, η σαμπάνια χρωστά την καρδιοπροστατευτική δράση της στις πολυφαινόλες οι οποίες περιέχονται και στο κόκκινο κρασί (όχι όμως σε τόσο μεγάλες ποσότητες στο λευκό κρασί). Και αυτό διότι η σαμπάνια φτιάχνεται από δύο ποικιλίες μαύρου σταφυλιού (pinot noir και pinot meunier), καθώς και από μια ποικιλία λευκού σταφυλιού (chardonnay). Ετσι η σαμπάνια διατηρεί τα οφέλη που παρέχουν τα σκουρόχρωμα σταφύλια.
Πηγή: tovima.gr

SEXY AND HOT .... απόψε κανεις BAM


Ολόκληρη η gallery στην Agenda του Rc-Cafe

Μπορείς να πεθάνεις από βαρεμάρα; Ναι!

Επιστήμονες εξηγούν πως πράγματιμπορεί κάποιος να πεθάνει από βαρεμάρα, καθώς έρευνα κατέδειξε ότι αυτοί που ζουν βαρετή ζωή έχουν διπλάσιες πιθανότητες να πεθάνουν νέοι...

Σύμφωνα με επιστήμονες University College London άνθρωποι που παραπονούνται για «υψηλά επίπεδα» βαρεμάρας, έχουν διπλάσιο κίνδυνο να πεθάνουν από καρδιοπάθεια ή εγκεφαλικό επεισόδιο, από ό,τι αυτοί που βρίσκουν τη ζωή τους διασκεδαστική.

Η μελέτη έβαλε στο «μικροσκόπιο» περισσότερους από 7.000 δημοσίους υπαλλήλους για 25 χρόνια και όσοι δήλωσαν ότι «βαριούνται» είχαν περίπου...40% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν έως το τέλος της μελέτης.

Επιπλέον, τα άτομα που βαριούνται έχουν περισσότερες πιθανότητες να προσφύγουν σε ανθυγιεινές συνήθειες, όπως το αλκοόλ και το κάπνισμα, γεγονός που μπορεί να μειώσει το προσδόκιμο επιβίωσής τους, εξηγούν οι επιστήμονες.

Συγκεκριμένα, ειδικοί από το Τμήμα Επιδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας του University College London μελέτησαν τις απαντήσεις 7.524 δημοσίων υπαλλήλων,ηλικίας 35 έως 55 ετών, οι οποίοι ρωτήθηκαν σχετικά με τα επίπεδα βαρεμάρας τους στα μέσα της δεκαετίας του 1980.

Στη συνέχεια οι ερευνητές εξέτασαν πόσοι από αυτούς είχαν πεθάνει έως τον προηγούμενο Απρίλιο. Η αρχική έρευνα έδειξε ότι ένας στους δέκα δημοσίους υπαλλήλους είχε αίσθημα βαρεμάρας τον προηγούμενο μήνα και οι γυναίκες είχαν διπλάσιες πιθανότητες να βαριούνται από ό,τι οι άνδρες.

Οι νεότεροι υπάλληλοι και αυτοί με πιο ταπεινά καθήκοντα είχαν επίσης μεγαλύτερη τάση να βαριούνται.

Ο Martin Shipley, ένας από τους συγγραφείς της μελέτης εξηγεί πως «τα ευρήματα για την καρδιοπάθεια δείχνουν ότι υπάρχουν αρκετά στοιχεία που τη συνδέουν με τη βαρεμάρα. Είναι σημαντικό οι άνθρωποι που έχουν ανιαρή δουλειά να βρίσκουν ενδιαφέροντα εκτός εργασίας για να μη βαριούνται, αντί να στρέφονται στο ποτό ή το κάπνισμα» πρόσθεσε ο κ. Shipley.

Ο ψυχολόγος Graham Price δηλώνει ότι οι άνθρωποι που βαριούνται θα πρέπεινα ανεβάζουν τη διάθεσή τους ενδιαφερόμενοι περισσότερο για τις ανάγκες των άλλων.

«Αντί να σκέφτονται μόνο το 'εγώ', θα πρέπει να σκέφτονται τι μπορούν να κάνουν για την οικογένειά τους, τους φίλους τους, τους συναδέλφους τους, ακόμη και το αφεντικό τους» συνιστά ο Price.

Η μελέτη δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση International Journal of Epidemiology.
ΤΑ ΝΕΑ

Το πιο ακριβές ρολόι!

ΧΑΝΕΙ 1 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ ΚΑΘΕ 3,7 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ

Φυσικοί στην Αμερική αποκάλυψαν το πιο ακριβές ρολόι που έχει κατασκευαστή ποτέ. Ειναι βασισμένο σε ιόντα αλουμινίου και χάνει 1 δευτερόλεπτο κάθε 3,7 δισεκατομμύρια χρόνια! Το προηγούμενο ρεκόρ το κατείχε ένα ρολόι που ...

είχε φτιαχτεί με απώλεια 1 δευτερολέπτου κάθε 1,7 δισεκατομμύρια χρόνια. Για πέταμα ειναι τώρα αυτό το παλιό, πως να εμπιστευτείς ένα τέτοιο ρολόι

Συνταγή καλοκαιρινού cocktail Mojito

Ο βασιλιάς των cocktails, το ένα και μοναδικό, ανεπανάληπτο , καλοκαιρινό και ιδιαίτερα δημοφιλές στη χώρα μας αλλά και διεθνώς, το mojito..

Τα λόγια νομίζω είναι περιττά οταν σκέφτεσαι το καλοκαίρι ..
3 πράγματα σου έρχονται στο μυαλό
- παραλία
- ρακέτες
- στρινγκ. . .
ωχ!! 3 είπα . . καλά ίσως τέσσερα. .
και mojito. .

Επειδή θα αργήσουμε να βγούμε στα beach bar και με τα νέα μέτρα δεν βλέπω για διακοπές . . ας δούμε πως μπορουμε να κανουμε mojito στο σπίτι . . :

Τι χρειαζόμαστε:

- Λευκό ρούμι φυσικά
- Φρέσκια μέντα μερικά φιλαράκια
- 2 κουταλιές ζάχαρη
- 1 lime κομμένο στα 4
- Λίγη σόδα

Πώς το κάνουμε:

Σε ψηλό ποτήρι βάζετε τη μέντα, τη ζάχαρη και τα lime και ανακατεύετε καλά.

Γεμίζετε με παγάκια, προσθέτετε ρούμι έως τα 3/4 του ποτηριού και ανακατεύετε πάλι.
Συμπληρώνετε με σόδα.
Στην υγειά σας. . .

Επιλεκτικές και στο σπέρμα οι γυναίκες!Το αναπαραγωγικό σύστημα μιας γυναίκας απορρίπτει σπέρματα, τα οποία εκτιμά ότι ποιοτικά δεν είναι αρκετά καλά για να γονιμοποιηθούν, αποφεύγοντας εγκυμοσύνες με γενετικά κατεστραμμένο σπέρμα, σύμφωνα με νέα έρευνα, που υποστηρίζει ακόμη, πως το γυναικείο σώμα έχει την ικανότητα, να αποφασίζει, πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να συλλάβει.

Τη σχετική έρευνα συντόνισε η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αδελαΐδας, Σάρα Ρόμπερτσον, κατά την οποία, τα πειράματα δείχνουν ότι οι γυναίκες έχουν ένα έμφυτο σύστημα ελέγχου το οποίο αποφασίζει, αν οι άντρες σύντροφοί τους, έχουν την απαιτούμενη ποιότητα, ώστε να επενδύσουν την αναπαραγωγική τους ενέργεια.

"Πιστεύουμε, πραγματικά, ότι μερικές γυναίκες είναι περισσότερο επιλεκτικές από άλλες. Μέρος όλης αυτής της διαδικασίας είναι, επίσης, το γυναικείο σύστημα να εκτιμήσει, αν η χρονική στιγμή είναι η ενδεδειγμένη και αν ο συγκεκριμένος σύντροφος είναι ο κατάλληλος για να συλλάβει. Μερικές γυναίκες έχουν πιο τελειοποιημένο αυτό το σύστημα επιλογής”, δήλωσε η κα Ρόμπερτσον και προσέθεσε :

“Επίσης, εκείνο το οποίο αντιλαμβανόμαστε είναι ότι μερικά ζευγάρια ενδέχεται να μην ταιριάζουν στο θέμα της γονιμοποίησης. Δηλαδή, το σύστημα της γυναίκας δεν ανταποκρίνεται στο σπέρμα του άντρα. Γι' αυτό ενδέχεται να 'ευθύνεται' ένας από τους δύο. Αυτό δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί”.

Κατά την ίδια, πρόκειται για έναν τρόπο, που έχει αναπτύξει το βιολογικό σύστημα, προκειμένου να αποφύγει εγκυμοσύνες με γενετικά κατεστραμμένο σπέρμα. Εξάλλου, ενδέχεται να είναι ένας τρόπος το γυναικείο σύστημα να αποτρέψει μια εγκυμοσύνη, όπου οι συνθήκες δεν είναι κατάλληλες, όπως για παράδειγμα όταν η γυναίκα είναι σε περίοδο μεγάλου στρες, όταν υπάρχει κάποιο είδος κρίσης, όπως πείνα κ.λπ.

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί, ότι τα πειράματα έχουν γίνει κυρίως σε ποντίκια και χοίρους. Η καθηγήτρια κ. Ρόμπερτσον δήλωσε, ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι οι ίδιες ή παρόμοιες σχεδόν αρχές θα διέπουν και το ανθρώπινο γυναικείο σώμα.

nerdtechnews.gr

Φυτά με «DNA Barcode»


Εκατοντάδες ειδικοί από 50 χώρες ετοιμάζονται να συμφωνήσουν σε ένα πρωτοποριακό σύστημα ταξινόμησης των φυτών της Γης με βάση ένα «γενετικό γραμμωτό κώδικα» , ώστε κάθε φυτό να διαθέτει πλέον ένα μοναδικό γενετικό «αποτύπωμα».

Η νέα τεχνολογία (DNA barcode), μεταξύ άλλων, θα αξιοποιηθεί για τον εντοπισμό του παράνομου εμπορίου σε απειλούμενα είδη φυτών.

Τα γενετικά δεδομένα θα αποθηκευτούν σε μια παγκόσμια βάση δεδομένων που θα είναι διαθέσιμη στους επιστήμονες όλου του κόσμου.

Η συμφωνία είναι έτοιμη να υπογραφεί στην τρίτη διεθνή συνδιάσκεψη “Barcode of Life” στο Μεξικό, σύμφωνα με το BBC. Το συντονισμό της πρωτοβουλίας έχει η Κοινοπραξία για το Γραμμωτό Κώδικα της Ζωής (Consortium for the Barcode of Life-COBL).

Οι συμμετέχοντες επιστήμονες ευελπιστούν ότι την επόμενη πενταετία θα ταξινομήσουν γενετικά 5 εκατ. δείγματα από 500.000 είδη. Η γενετική ταξινόμηση των φυτών σε μια ενιαία βάση δεδομένων θα αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για την ταχύτερη, φθηνότερη και πιο ακριβή ταυτοποίηση των φυτών όλου του πλανήτη, διευκολύνοντας πολύ τους ερευνητές σε σχέση με τις τωρινές παραδοσιακές μεθόδους.

Το δημιουργούμενο “γενετικό αποθετήριο” θα συμβάλει επίσης στην παρακολούθηση της βιοποικιλότητας της Γης και στην αναγνώριση φυτών με ιατρική, οικονομική και οικολογική σημασία. Μια ανάλογη βάση γενετικών δεδομένων για τα ζώα έχει ξεκινήσει από το 2003, όμως μέχρι τώρα υπήρξαν δυσκολίες στην επέκτασή της και στα φυτά.

Εδώ και χρόνια οι επιστήμονες εξέταζαν διαφορετικές τεχνικές γενετικής ταξινόμησης των φυτών. Από επτά διαφορετικά συστήματα DNA barcodes, έχουν καταλήξει πλέον σε δύο, από τα οποία, με τη συμφωνία στο Μεξικό, θα επιλεγεί ένα, που θα θεωρηθεί και ο καλύτερος τρόπος για την γενετική ταυτοποίηση ενός φυτού.

Χάρη στο νέο σύστημα, στο μέλλον οι ειδικοί θα μπορούν μέσα σε λίγες μόνο ώρες να έχουν την απάντηση για το είδος του φυτού που προκαλεί μια ασθένεια ή λειτουργεί ως παράσιτο σε μια αγροτική καλλιέργεια. Ένα απλό κομματάκι του φυτού θα είναι αρκετό για την γρήγορη ταυτοποίηση.
αναδημοσίευση από gewponoi.com
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory