Κι όμως κάποιοι φαίνεται να ασχολούνται με τρίχες... και μάλιστα με τρίχες 189 χρονών!

Περίπου 10.000 ευρώ πωλήθηκε σε δημοπρασία στη Νέα Ζηλανδία μία μπούκλα από τα μαλλιά του Ναπολέοντα Βοναπάρτη. Οι τρίχες είχαν αφαιρεθεί μία ημέρα μετά το θάνατό του, το 1821 στο νησί του, «Αγ. Έλενη», στον Ατλαντικό.

Για την... ανταπόκριση στο τεράστιο ενδιαφέρον ξένων συλλεκτών, μάλιστα, ο οίκος δημοπρασιών προσέθεσε νέες τηλεφωνικές γραμμές στο τηλεφωνικό του κέντρο. Η τούφα του διάσημου στρατηλάτη ανήκε στη συλλογή που έφερε στη Νέα Ζηλανδία το 1864 ο Ντένζιλ Ίβετσον, φροντιστής του βρετανικού στρατού και καλλιτέχνης.

Ο Ίμπετσον υπηρέτησε στο νησί της Αγίας Έλενας στη διάρκεια των έξι χρόνων που ήταν εξορισμένος στο νησί ο Ναπολέοντας μετά την ήττα του στη μάχη του Βατερλώ. Στην έκθεση περιλαμβάνονταν επίσης 40 ακόμη αντικείμενα, μεταξύ των οποίων σχέδια του Ναπολέοντα από τον Ίμπετσον.

«Τα εκθέματα βρίσκονταν πράγματι σε εξαιρετική κατάσταση και αξίζουν συγχαρητήρια στην οικογένεια που τα διατήρησε για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα –σχεδόν 200 χρόνια», δήλωσε ο Χάμις Κόνεϊ, διευθύνων σύμβουλος του οίκου δημοπρασιών «Art+Object» στο Reuters.

«Τα ιστορικά αντικείμενα θα εκτίθενται στη Νέα Ζηλανδία, στο πλαίσιο μας από τις σημαντικότερες εκθέσεις που έχουν γίνει ποτέ», σημειώνει.
newsit
.www.roufianos.com.