Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2010

SEXY AND HOT .... πιάσανε οι ζεστες για τα καλά


Ολόκληρη η gallery στην Agenda του Rc-Cafe

Αποτυχημένη κόντρα σε κοινόχρηστο δρόμο (Video)

Να ! Από κάτι τέτοιους ηλίθιους σκοτώνεται ο κόσμος .Κυκλοφορούν σε δημόσιους δρόμους και βάζουν τη ζωή των άλλων σε κίνδυνο .. Αν θέλετε να κάνετε κόντρα με τα αυτοκίνητα σας , πάτε σε ειδικά διαμορφωμένη πίστα , όχι όμως στους δρόμους ! Οι δρόμοι είναι για όλους .. όχι αποκλειστικά για εσάς !

Ουφ! Συγχύστηκα τώρα !

Funny Road Race Fail

pswnio.gr

Σπίλοι ή ελιές: είναι επικίνδυνες;Η Ανοιξη τελειώνει και περιμένεις ανυπόμονα το καλοκαίρι. Να βγεις στην παραλία, να φορέσεις κοντομάνικα και ελαφριά ρούχα. Γνωρίζεις όμως πως να προφυλαχθείς από τον ήλιο; Οι ελιές του σώματος, συχνά έχουν συνδεθεί με την εμφάνιση καρκίνου του δέρματος. Μάθε πως θα διαβάσεις τα σημάδια που πρέπει, ώστε να απευθυνθείς έγκαιρα σε ειδικό δερματολόγο.


Τι είναι οι "ελιές";
Οι ελιές, που επιστημονικά ονομάζονται σπίλοι, είναι μια φυσιολογική εκδήλωση στο δέρμα κάθε ανθρώπου. Από απλές καφέ κηλίδες, κρεατοελιές (μικτοί ή χοριακοί, που προέχουν από το δέρμα και είναι σαρκόχροοι ή μικτής απόχρωσης).Πάντως οι ύποτπες κηλίδες και σημάδια δεν είναι πάντα ελιές. "Οι παντοειδείς βλάβες ή μορφώματα του δέρματος, που όπως προαναφέρθηκε, ονομάζουμε κοινά ‘ελιές’, δεν είναι πάντα σπίλοι. Πολλές από αυτές, εμφανίζονται επίκτητα και είναι απλώς προϊόντα φωτογήρανσης ή φυσιολογικής γήρανσης του δέρματος μας, ή είναι καλοήθεις ή ιογενείς βλάβες"!Ποιές είναι όμως οι κακοήθεις βλάβες του δέρματος;
Σε γενικές γραμμές μπορού να διακριθούν σε:

- μη μελανωτικό καρκίνο του δέρματος (βασικοκυτταρικό επιθηλίωμα),- ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα και υποκατηγορίες- κακόηθες μελάνωμα."Η ουσιαστική διαφορά τους είναι ότι ο καρκίνος του δέρματος συνήθως εξαπλώνεται τοπικά και σε ορισμένες περιπτώσεις μεθίσταται, ενώ το μελάνωμα, εάν αφεθεί είναι πάντοτε μεταστατικό και οδηγεί σε μοιραία κατάληξη".Πώς μπορεί να εξελιχθεί μια ελιά σε καρκίνο;
"Υπάρχουν πολλά δεδομένα που συνδέουν τη χρόνια ή την οξεία διαλείπουσα επίδραση του ήλιου με την κακοήθη εξαλλαγή των σπίλων, πέραν της κληρονομικότητας και του φωτότυπου του δέρματος του καθενός από εμάς. Τα ηλιακά εγκαύματα πριν την ενηλικίωση προδιαθέτουν σε κακόηθες μελάνωμα, ενώ η χρόνια έκθεση στον ήλιο προδιαθέτει σε προκαρκινικές ή καρκινικές βλάβες. Σήμερα επιπλέον το solarium έχει συνδεθεί επίσημα με προδιάθεση για καρκίνο του δέρματος και κακόηθες μελάνωμα"


Πώς θα διακρίνω αν μια ελιά έχει πρόβλημα;"Ο καρκίνος του δέρματος μπορεί να είναι μια πληγή που δεν επουλώνεται ή ένα μικρό εξόγκωμα (υπόσκληρο έπαρμα) του δέρματος με ευρυαγγεία ή μία μελαγχρωματική επίπεδη βλάβη που επεκτείνεται βραδέως. Αν συναντήσουμε τέτοιες βλάβες στο σώμα μας ή στο πρόσωπο (ιδίως μύτη, αυτιά, χείλη, βλέφαρα, τριχωτό) οι οποίες δεν προϋπήρχαν, πρέπει να τις υποπτευθούμε".Μάλιστα αναφέρει πως το μελάνωμα δεν γίνεται να προκύψει σε μια ήδη υπάρχουσα ελιά. "Κυρίως εμφανίζεται εκ νέου. Μοιάζει συνήθως με μια επίπεδη κηλίδα, μελαγχρωματική, με ακανόνιστα χαρακτηριστικά, αλλά μπορεί να είναι και διαφορετικής όψης (πιο επηρμένη ή πιο διηθημένη, δηλ. με κάποιο βάθος)".Τι πρέπει να με βάλει σε υποψίες;Αν μια βλάβη αιμορραγεί αυτόματα, δεν επουλώνεται, αυξάνεται σε μέγεθος, βρίσκεται σε φωτοεκτιθέμενη περιοχή μας εμβάλλει την υποψία του καρκίνου του δέρματος. Σε ό,τι αφορά στους σπίλους, η ακροστιχίδα ABCD μας καθοδηγεί στην αξιολόγησή τους.

Συγκεκριμένα:Α (Asymmetry) δηλ. εμφάνιση ασυμμετρίαςB (border) ασαφή όριαC (color) χρωματική ετερογένειαD (diameter) διάμετρος > 6 mmΟρισμένοι συγγραφείς προτείνουν και την αξιολόγηση του παράγοντα Ε (evolution) δηλ. της πρόσφατης εξέλιξης σύμφωνα με τα παραπάνω.Είναι στοιχεία που πρέπει να αξιολογούνται σε ένα σπίλο, ως προς τη μεταβολή τους πριν και μετά την έκθεση στον ήλιο, δηλαδή άνοιξη και φθινόπωρο.Υπάρχουν ελιές που πρέπει να αφαιρεθούν κι ας μην είναι κακοήθεις;Υπάρχουν ελιές που παρουσιάζουν κάποια δυσμορφία και καλό θα είναι να αφαιρεθούν. "H οντότητα του δυσπλαστικού σπίλου αναφέρεται σε έναν σπίλο ο οποίος δεν είναι καρκινικός, έχει όμως κάποια από τα παραπάνω χαρακτηριστικά, είναι δραστήριος και υπάρχει πιθανότητα κακοήθους εξαλλαγής. Αυτός ο σπίλος πρέπει να αφαιρείται προληπτικά".Πώς θα προλάβω ανεπιθύμητα αποτελέσματα;"Πρέπει να παρατηρούμε το δέρμα μας από το κεφάλι έως τα πόδια περιλαμβανομένου του τριχωτού της κεφαλής, της περιγεννητικής χώρας, νυχιών, παλαμών, πελμάτων και πτυχών στο δέρμα μας. Να αυτοεξεταζόμαστε σε ένα καλά φωτισμένο δωμάτιο με τη βοήθεια καθρέφτη, συγκρατώντας την εικόνα των δερματικών βλαβών στη μνήμη μας".Μια επίσκεψη στο δερματολόγο θα σου λύσει κάθε απορία και θα διώξει όλες τις αμφιβολίες σου: "Η εισαγωγή της ψηφιακής δερματοσκόπησης και χαρτογράφησης σπίλων τα τελευταία χρόνια έχει αποτελέσει σημαντικό εργαλείο στα χέρια των Δερματολόγων για την πρόληψη και παρακολούθηση της υγείας του δέρματος σε μια εποχή που ο καρκίνος του δέρματος και το μελάνωμα αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς".Φυσικά η καλύτερη αντιμετώπιση είναι η αλλαγή στάσης απέναντι στον ήλιο. "Eίναι επιβεβλημένο, σήμερα που είναι ορατές πλέον οι συνέπειες της ελάττωσης του στρώματος του όζοντος και πράγμα που υφιστάμεθα στο επίπεδο της φωτοκαρκινογένεσης, να οριοθετήσουμε διαφορετικά τη σχέση μας με τον ήλιο: να εφαρμόζουμε συχνά αντιηλιακό, να εκτιθέμεθα σταδιακά και φειδωλά τις κατάλληλες ώρες και να εξετάζουμε το δέρμα μας"
www.roufianos.com

Προσπαθεί να πείσει ότι… ζει!Τα τελευταία τέσσερα χρόνια προσπαθεί να αποδείξει ότι είναι ζωντανός! Ο λόγος για έναν Νοτιοαφρικανό, ο οποίος κατά λάθος καταχωρήθηκε ως νεκρός από τις Αρχές της χώρας και έκτοτε καταβάλλει προσπάθειες να βγάλει διαβατήριο, να αγοράσει αυτοκίνητο και να αλλάξει την οικογενειακή κατάσταση της γυναίκας του από «χήρα» σε «έγγαμη».

Ο Claude Pretorius προσπαθεί να διορθώσει το γραφειοκρατικό λάθος από το 2006, όταν ανακάλυψε, καθώς είχε υποβάλει αίτηση για διαβατήριο, ότι το Υπουργείο Εσωτερικών τον είχε στους καταλόγους του ως «αποθανόντα».

«Μου είπαν ότι δεν μπορώ να βγάλω διαβατήριο, γιατί ήμουν νεκρός» είπε ο άνδρας από το Γιοχάνεσμπουργκ στην εφημερίδα «The Star».

www.supa.gr

Toyota Alpha. Το πολυμορφικό Prius

Πηγή: autoblog.gr
Σύμφωνα με το Motor Trend η Toyota ετοιμάζει την πολυμορφική έκδοση του Prius το οποίο θα ονομαστεί Alpha. Το νέο πολυμορφικό θα διαθέτει το υβριδικό σύστημα του πετυχημένου Prius, θα βασίζεται στο πάτωμα του Prius και θα διαθέτει 3 σειρές καθισμάτων, μεγαλύτερο μεταξόνιο και μεγαλύτερο μήκος σε σχέση με το Prius.
Το αυτοκίνητο στιλιστικά θα βασιστεί στο Hybrid-X concept που παρουσιάστηκε στην Γενεύη το 2007, θα εφοδιάζεται με μπαταρίες Νικελίου-Υδριδίου ώστε να κρατηθεί το κόστος χαμηλά και θα είναι έτοιμο προς παρουσίαση τον επόμενο Μάρτιο στην έκθεση της Γενεύης του 2011 όπου θα παρουσιαστεί τόσο σε 5θέσια όσο και σε 7θέσια έκδοση.

Το κινέζικο φτυάρι με τις, πάνω από 30, χρήσεις (video)

Πόλη χωρίς αλκόολ, ίσον νεκρή πόλη!

Φεζ. Πόλη στο Μαρόκο. Ίσως η πιο ξενέρωτη πόλη του κόσμου σε λίγες μέρες αφού οι Αρχές της πόλης έχουν στο μυαλό τους να απαγορεύσουν πλήρως τα οινοπνευματώδη ποτα! Ο δήμαρχος της πρότεινε χθες η Φεζ να γίνει «μια πόλη χωρίς αλκοόλ, όπως η Μέκκα ή η Ιερουσαλήμ» διότι τα μπαρ και οι ντισκοτέκ της περιοχής αναστατώνουν τόσο τους κατοίκους όσο και τους τουρίστες!

Το δημοτικό συμβούλιο, στο οποίο κυριαρχεί το εθνικιστικό κόμμα Ιστικλάλ, ετάχθη υπέρ της απαγόρευσης. Ωστόσο, ο νομάρχης θεωρείται απίθανο να επιτρέψει να τεθεί η απαγόρευση σε ισχύ.

Οι Αρχές δέχθηκαν παράπονα από κατοίκους για καβγάδες σε χώρους στους οποίους σερβίρεται σε Μαροκινούς αλκοόλ, παρά τους νόμους που απαγορεύουν επισήμως στους Μουσουλμάνους να πίνουν οινοπνευματώδη.

Ο νόμος επιτρέπει στους Χριστιανούς και τους Εβραίους να καταναλώνουν αλκοόλ, όμως στην πράξη οινοπνευματώδη ποτά προσφέρονται και στους Μουσουλμάνους. Η απαγόρευση που σχεδιάζουν οι Αρχές της Φεζ θα επιβάλλεται δυστυχώς τόσο στους ξένους τουρίστες όσο και στους Μαροκινούς.

neolaia.gr

Μια από τις χειρότερες ευρωπαϊκές χώρες για τα παιδιά

Νέοι - Έφηβοι

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Γιορκ στη Βρετανία εκτιμούν πως τα πιο χαρούμενα παιδιά ζουν στην Ολλανδία και στις σκανδιναβικές χώρες. Η χώρα μας, στην συγκεκριμένη έρευνα, βρίσκεται στην 23η θέση μεταξύ των 29 ευρωπαϊκών χωρών (μόνο η Βρετανία, η Βουλγαρία, η Λετονία, η Λιθουανία και η Μάλτα παρουσιάζουν χαμηλότερες επιδόσεις από τη χώρα μας όσον αφορά την ευημερία των παιδιών και των εφήβων έως 19 ετών).

Η έρευνα που έγινε για λογαριασμό της οργάνωσης Child Poverty Action Group (Ομάδα Δράσης για την Παιδική Φτώχεια), βασίστηκε σε δεδομένα του 2006 και εξέτασε 43 επιμέρους κριτήρια. Πρώτη έρχεται η Ολλανδία, ενώ ακολουθούν η Σουηδία, η Νορβηγία, η Ισλανδία και η Φινλανδία. Η Κύπρος βρίσκεται στη 12η θέση.

Οι σκανδιναβικές χώρες γενικά παρουσιάζουν τη χαμηλότερη συχνότητα θανάτων σε δυστυχήματα. Επίσης, στις χώρες αυτές οι νέοι είναι λιγότερο επιρρεπείς σε «επικίνδυνες συμπεριφορές», όπως πρόωρες σεξουαλικές σχέσεις, κάπνισμα και κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών.

Η Βρετανία κατέλαβε την 24η θέση, ακριβώς μετά την Ελλάδα, επειδή «ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός παιδιών της χώρας ζει σε οικογένειες στις οποίες δεν εργάζονται οι γονείς».

[Πηγή: in.gr]

Ο Hugh Hefner σε διαφήμιση της βότκας Stolichnaya


Δείτε τον αγαπητό Hugh Hefner, τον ιδρυτή του Pl@yboy σε μια νέα διαφήμιση για την αγαπημένη μου βότκα, την Stolichnaya φυσικά! Η διαφήμιση με τίτλο ‘Would You Have a Drink With You?’..
θα εμφανίζεται στην τηλεόραση και σε έντυπη μορφή.
Η Stoli πρόκειται να κυκλοφορήσει στη αγορά την πρώτη βότκα με άρωμα λευκό ρόδι! Επίσης την περιόδο των διακοπών θα κυκλοφορεί συλλεκτικό μπουκάλι της Stoli με το κουνελάκι-λογότυπο του Pl@yboy!
Δείτε το βίντεο!

pswnio.gr

SEXY AND HOT .... WILD


Ολόκληρη η gallery στην Agenda του Rc-Cafe

28 σκέψεις που κάνουμε εν ώρα ηλιοθεραπείας!

1. Γιατί κάθε ευχαρίστηση είναι βλαβερή;
2. 10 ευρώ η είσοδος, 6 η ξαπλώστρα, 4 το fredoccino....
3. Ουπς, να μια τρίχα που μου ξέφυγε.
4. Τι εκκρεμότητες έχω αφήσει πίσω μου;
Πότε γυρίζω στη δουλειά;
Αλήθεια, τι δουλειά κάνω;
5. Να μπω ή να βάλω αντηλιακό;
6. ΄Εχω καιρό να κοιτάξω το κινητό μου.
Σίγουρα θα έχω μήνυμα.
7. Μυρίζω ένα λάδι πιο εξωτικό από το δικό μου.
Το θέλω!!
8. Ακόμα και η χειρότερη παραλία είναι καλύτερη από το ομορφότερο γραφείο.
9. Πρέπει να καθίσω μπρούμυτα.
10. Αυτή θα είναι καθοριστική σεζόν.
Από τον Σεπτέμβριο θα κάνω ριζικές αλλαγές.
11. .....ίσως να σπουδάσω ναυαγοσωστική.
Ωραία θα ήταν να μαύριζα όλη μέρα και να έσωζα ανθρώπους.
12. Άραγε είμαι σαν αυτήν εκεί;
΄Η λίγο πιο αδύνατη;
13. Ίσως πρέπει επιτέλους να επενδύσω και σε μια πετσέτα.
Αυτή η διαφημιστική από την αντιπροσωπεία αυτοκινήτων δεν περνάει σε όλες τις πλαζ.
14. Λες του χρόνου να κάνω διακοπές ως ζευγάρι;
Κι αν ναι, να πάμε στη Μήλο ή στη Σίφνο;
15. Μα πώς κατάφεραν να κατεβάσουν τα παιδιά τους σε αυτή τη παραλία;
Το guide έγραφε ότι είναι δυσπρόσιτη, μόνο για ερωτευμένους.
16. Πού να κρύβονται τα τζιτζίκια τον χειμώνα;
17. Το πρόγραμμά μου έλεγε γιαούρτι, αλλά οι διαφημίσεις με παραλίες και παγωτά που έχουν καρφωθεί στο υποσυνείδητό μου παρα είναι πολλές.
18. ΄Ολοι διαβάζουν το ίδιο μυθιστόρημα.
Θα το διαβάσω κι εγώ.
19. ....αν και θα προτιμούσα να έχτιζα ένα κάστρο στην άμμο.
20. "Bermuda, Bahama, come on pretty mamma..."
21. Το καπέλο είναι άχαρο και το τουρμπάνι πασέ.
Τι να φορέσω για να μη με πιάσει πονοκέφαλος;
22. Τώρα θα πέσει πάνω μου το μπαλάκι.
Τώρα θα πέσει πάνω μου το μπαλάκι.
23. Γιατί να μην έχουμε έξι(6) μήνες καλοκαίρι;
24. Τι κρίμα που εδώ δεν έχουμε το στιλ μας για να αποσπά την προσοχή από τις ατέλειες.
25. Τρίτη μέρα χωρίς ίντερνετ.
Δεν το χρειάζομαι τελικά. Λες εδώ να έχει wi-fi;
26. Αυτός ο τύπος εμένα κοιτάζει.....
27. Με τέτοια αφραγκία που με δέρνει πάλι καλά που βρίσκομαι και εδώ τώρα
28. Καίγομαι..

Οι αρχαίοι είχαν το δικό τους κινηματογράφο!Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς Αυστριακών και Βρετανών αρχαιολόγων που μελετούν εδώ και χρόνια τις χαραγμένες πάνω σε βράχους εικόνες οι προϊστορικοί άνθρωποι είχαν το δικό τους σινεμά!

Στο επίκεντρο των ερευνών έχουν μπει εγχαράξεις σε βράχους από την εποχή του Χαλκού, που έχουν βρεθεί σε όλη την Ευρώπη σε απόμακρες και κρυμμένες τοποθεσίες. Όπως λένε οι αρχαιολόγοι, οι εικόνες αυτές αποτελούσαν ένα τμήμα οπτικοακουστικής παράστασης, στα πρότυπα του σινεμά.

Οι πρόγονοι μας σχεδίαζαν διαδοχικά σκίτσα και ίσως το πιο ενδιαφέρον είναι ότι βρίσκονται συνήθως σε τοποθεσίες με πολύ καλή ακουστική και ηχώ!

Οι εικόνες, που έχουν φτιαχτεί μεταξύ 4.000 και 1.000 π.Χ., απεικονίζουν συχνότερα χορούς και κυνήγια, ενώ σπάνια δείχνουν γυναίκες και ποτέ θάνατο.

Μάλιστα, οι επιστήμονες προσπαθούν να αναδημιουργήσουν τα πρωτόγονα «φιλμ» μέσω ειδικού προγράμματος στον ηλεκτρονικό υπολογιστή!

πηγη : stifora.gr
www.supa.gr

Β17 - βερίκοκα


Υπάρχει μια βιταμίνη ονόματι Β17. Για αυτήν έχει γραφτεί ότι εμφανίζει αντικαρκινικές ιδιότητες, βοηθά στο συκώτι και αδυνατίζει. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι αλήθεια, αλλά μου ακούγεται απίθανο να έχει τόσο θαυματουργά αποτελέσματα.
Η βιταμίνη αυτή (αρκετά σπάνια) βρίσκεται σε μεγάλες ποσότητες στα πικραμύγδαλα που περιέχουν τα κουκούτσια των βερίκοκων. Δεν θα το έκανα θέμα, αλλά θεωρώ αυτά τα πικραμύγδαλα είναι ένα σπάνιο έδεσμα. Για όσους βέβαια αρέσκονται στα πικρά. Σε μικρές ποσότητες, δύο τρία κουκούτσια την μέρα. Για περισσότερα μάλλον είναι δύσκολο, θα πικραθείτε πολύ, ιδίως αν έχει αφυδατωθεί το πικραμύγδαλο. (Δεν ξέρω και αν σε μεγάλες ποσότητες εμφανίζουν και προβλήματα.)
Οπότε όταν τρώτε βερίκοκα πάρτε κοντά και τον καρυοθραύστη, αν κάνει και καλό, καλοδεχούμενο, αν όχι, θα απολαύσετε τη γεύση.
www.forums.gr

Καλύτερο σεξ μέσω iPhoneΜια νέα εφαρμογή για το iPhone, υπόσχεται σε άνδρες και γυναίκες, ουσιαστική βοήθεια στο να επιλέξουν τον επόμενό σεξουαλικό σύντροφο

Μια νέα εφαρμογή για το iPhone, υπόσχεται σε άνδρες και γυναίκες, ουσιαστική βοήθεια στο να επιλέξουν τον επόμενό σεξουαλικό σύντροφο.

Η εφαρμογή που θα προσφέρεται δωρεάν για δύο εβδομάδες, συγκρίνει τους χρήστες σε έξι κατηγορίες, σχετικά με τι τους αρέσει και τι όχι στο σεξ, τα φετίχ και τα βίτσια τους.

Ένας άνδρας και μια γυναίκα, θα μπορούν να κάνουν "boink", δηλαδή να συνδέσουν τα iPhone τους ανταλλάζοντας στοιχεία και εφόσον έχουν την εφαρμογή, θα μπορούν να διαπιστώσουν αν ταιριάζουν στο... κρεβάτι ή όχι, ώστε να μην χάνουν άδικα το χρόνο τους.

Πλεονέκτημα της εφαρμογής, είναι ότι οι προτιμήσεις του καθενός παραμένουν κρυφές. Η εφαρμογή απλώς λέει στους ενδιαφερόμενους αν θα έκαναν καλό σεξ, με μηνύματα όπως αυτό: "Αφήστε ό,τι κάνετε και τρέξτε αμέσως σε ένα ξενοδοχείο".

Όσοι δεν ανησυχούν ιδιαίτερα για τα προσωπικά τους δεδομένα, η εφαρμογή προσφέρει τη δυνατότητα να ανεβάζεις τα "boinks", (τις προσπάθειές σου δηλαδή) στο Facebook και στο Twitter, αλλά και να σχολιάζεις και να ανταλλάσσεις ιστορίες, με άλλους χρήστες.

Η εφαρμογή χρειάστηκε να περάσει τρεις φορές από τους ελέγχους της Apple, καθώς απεικονίζει σεξουαλικές στάσεις και η εταιρεία δεν ήθελε να έχει μπλεξίματα.

Πάντως, αν και είναι αρκετά αστεία εφαρμογή και πιθανότατα θα έχει και επιτυχία, είναι κάπως δύσχρηστη και απαιτεί το άνοιγμα αρκετών μενού για να ξεκινήσει. Σίγουρα όμως έχει ενδιαφέρον και αν για κάποιους ή κάποιες έχει και αποτέλεσμα, ακόμα καλύτερα.
(by 247.gr)

nerdtechnews.gr

Κάνουμε τα πρώτα βήματα όταν ωριμάσει ο εγκέφαλος


Γιατί τα ελεφαντάκια στέκονται στα πόδια τους και περπατούν την πρώτη ημέρα που γεννιούνται, ενώ ο άνθρωπος χρειάζεται έναν ολόκληρο χρόνο για να πετύχει κάτι τέτοιο; Ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο Λουντ στη Σουηδία πιστεύει ότι βρήκε την απάντηση σε αυτό το ερώτημα, όπως σημειώνει στο επιστημονικό έντυπο «Ρroceedings of the Νational Αcademy of Sciences».

Οι ερευνητές, αφού ανέπτυξαν ένα ειδικό μοντέλο το οποίο προβλέπει πότε το κάθε είδος στέκεται στα πόδια του και περπατάει, ανακάλυψαν ότι τελικώς όλα τα θηλαστικά κάνουν τα πρώτα βήματά τους όταν ο εγκέφαλός τους βρίσκεται στο ίδιο ακριβώς επίπεδο ανάπτυξης. Απλώς, προφανώς λόγω πολυπλοκότητας του ανθρώπινου εγκεφάλου, εμείς χρειαζόμαστε πολύ περισσότερο χρόνο ώστε να επιτύχουμε την εγκεφαλική ωριμότητα εκείνη που θα μας κάνει να... πάμε μπροστά.

Το μοντέλο των σουηδών ειδικών βασίζεται σε πληροφορίες όπως το βάρος του εγκεφάλου, το οποίο μαρτυρεί τη φάση ανάπτυξής του, καθώς και το αν το κάθε είδος στέκεται στις πτέρνες του όπως ο άνθρωπος ή βαδίζει ακροποδητί όπως οι γάτες και τα άλογα. Ο επικεφαλής της μελέτης Μάρτιν Γκάργουιτς εξήγησε ότι τα νέα ευρήματα μαρτυρούν ότι « οι νευρωνικοί μηχανισμοί που κρύβονται πίσω από την αρχή της βάδισης είναι παρόμοιοι στα διαφορετικά θηλαστικά και ενεργοποιούνται στην ανάλογη στιγμή κατά την ίδια φάση ανάπτυξης του εγκεφάλου»
αναδημοσίευση από gewponoi.com
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory