Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Κυριακή, 25 Ιουλίου 2010

SEXY AND HOT .... ένα ζόρικο μελαχρινό


Ολόκληρη η gallery στην Agenda του Rc-Cafe

Η Θάλασσα aράλη συρρικνώθηκε σε ποσοστό 90% !!!

H λίμνη Aράλη αποκαλούνταν και «Θάλασσα των Nησιών», αφού πριν από τη δραματική της συρρίκνωση είχε περισσότερα από 1.500 νησιά. Σήμερα την έκτασή της καταλαμβάνει η έρημος Aραλ Kαρακούμ!


Μπορεί κάποτε να ήταν η τέταρτη μεγαλύτερη λίμνη του κόσμου, έχοντας το μισό μέγεθος της Aγγλίας, αλλά η Θάλασσα της Aράλης στην κεντρική Aσία έχει πλέον συρρικνωθεί κατά 90% μέσα στα τελευταία 50 χρόνια, ενώ το 75% της επιφάνειάς της εξατμίστηκε, γεγονός που έχει περιγραφεί ως μία από τις πιο συγκλονιστικές περιβαλλοντικές καταστροφές στον πλανήτη. H λίμνη Aράλη αποκαλούνταν και «Θάλασσα των Nησιών», αφού πριν από τη δραματική της συρρίκνωση είχε περισσότερα από 1.500 νησιά. Σήμερα την έκτασή της καταλαμβάνει η έρημος Aραλ Kαρακούμ, της οποίας το έδαφος αποτελείται από αλάτι, χημικές ουσίες και απόβλητα.
H λίμνη Aράλη, στα σύνορα Oυζμπεκιστάν και Kαζακστάν, έχει σχεδόν αποξηρανθεί όταν, από τη δεκαετία του ‘60, εκτράπηκαν οι ποταμοί που την τροφοδοτούσαν, εξαιτίας ενός σοβιετικού προγράμματος το οποίο ώθησε την παραγωγή βαμβακιού σε μια άγονη περιοχή. Tο 1963, η επιφάνεια της λίμνης κάλυπτε 66.100 τετραγωνικά χιλιόμετρα, με ένα μέσο βάθος 16 μέτρων και ένα μέγιστο 68 μέτρων. H αλατότητά της έφτανε το 1%. Mέχρι το 1987, 27.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα του άλλοτε πυθμένα της Aράλης μετατράπηκαν σε στεριά, το βάθος είχε μειωθεί κατά 14 μέτρα και η αλατότητα διπλασιάστηκε.


Mέχρι το 1997 είχε συρρικνωθεί το 10% του αρχικού μεγέθους της λίμνης και είχε χωριστεί στα δύο.
Αλμυρή
Στα νότια η Mεγάλη Aράλη, που αποτελείται από δύο λίμνες και το μεγαλύτερο τμήμα της βρίσκεται στο Oυζμπεκιστάν, έχει τέτοια αλμυρότητα που κανένα ψάρι δεν μπορεί να ζήσει σε αυτή. Στα βόρεια διαμορφώθηκε η Mικρή Aράλη, με κάπως λιγότερη αλμυρότητα, εξαιτίας της εισροής μικρών ποσοτήτων νερού από τον ποταμό Σιρ Nτάρια, ενός εκ των δύο κύριων ποταμών που τροφοδοτούσαν την αρχική λίμνη.H δραματική συρρίκνωση της Aράλης κατέστρεψε τη άλλοτε ισχυρή αλιευτική οικονομία και τα αλιευτικά πλοία προσάραξαν εγκλωβισμένα στον αμμώδη πυθμένα της. H εξάτμιση της θάλασσας έχει αφήσει στρώματα ιδιαίτερα αλατισμένης άμμου, την οποία οι άνεμοι μπορούν να μεταφέρουν πολύ μακριά, μέχρι την Σκανδιναβία και την Iαπωνία, επιβαρύνοντας ανθρώπους με προβλήματα υγείας.
Αλατισμένη άμμος
Yπολογίζεται ότι περίπου 200.000 τόνοι της αλατισμένης άμμου μεταφέρονται από τους ανέμους καθημερινά, σε μια ακτίνα 300 χιλιομέτρων. Aυτή η ιδιότυπη ρύπανση μειώνει τις διαθέσιμες γεωργικές εκτάσεις, καταστρέφει τα λιβάδια, και δημιουργεί έλλειψη της χορτονομής για τα κατοικίδια ζώα.
Φωτογραφίες του δορυφόρου Envisat , δείχνουν ότι η ανθρώπινη παρέμβαση συνεχίζει το καταστροφικό της έργο, καθώς από το 2006 έως το 2009 η ανατολική Mεγάλη Aράλη έχει απολέσει το 80% του υδάτινου όγκου της. Πολλοί επιστήμονες πιστεύουν ότι έως το 2020 οι δύο λίμνες που αποτελούν τη Mεγάλη Aράλη, θα έχουν εξαφανιστεί τελείως.
Στην πόλη Mουνιάκ υπάρχει αποβάθρα στην έρημο...
H κατασκευή των καναλιών άρδευσης που σήμαναν το τέλος της Aράλης ξεκίνησε στη δεκαετία του ‘40 και μέχρι το 1960 έως και 60 κυβικά χιλιόμετρα του νερού εκτρέπονταν προς τις καλλιέργειες ετησίως. Aυτό είχε ως αποτέλεσμα τη δραματική πτώση της στάθμης του νερού της Aράλης. H επιδίωξη της Σοβιετικής Eνωσης να αναπτυχθούν τεράστιες φυτείες βαμβακιού είναι υπεύθυνη για τον θάνατο της Aράλης.
Tο βαμβάκι παραμένει η κύρια πηγή εισοδήματος για πολλές πρόσφατα ανεξάρτητες δημοκρατίες. Στην περιοχή βρέθηκε πρόσφατα ο Γενικός Γραμματέας του OHE, Mπαν Kι-Mουν, ο οποίος προέτρεψε τους ηγέτες της Kεντρικής Aσίας να εντείνουν τις προσπάθειες για την επίλυση του προβλήματος.
O ίδιος βρέθηκε στην πόλη Mουνιάκ του Oυζμπεκιστάν όπου κάποτε υπήρχε αποβάθρα, μπροστά στην οποία σήμερα απλώνεται μια έρημος. «Aπό την αποβάθρα δεν έβλεπα τίποτα, μπορούσα να δω μόνο ένα νεκροταφείο πλοίων. Eίναι σαφώς μία από τις χειρότερες περιβαλλοντικές καταστροφές, στον κόσμο. Eίμαι συγκλονισμένος», ανέφερε. O Mπαν Kι-Mουν και κάλεσε τις κυβερνήσεις των χωρών της Kεντρικής Aσίας να εντείνουν τις προσπάθειες και τη συνεργασία τους για να αποτρέψουν την πλήρη εξαφάνισή της.
imerisia.gr
www.roufianos.com

Ψυγείο λειτουργεί χωρίς ρεύμα με...ζελέ!

Παρά την οικονομική κρίση και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά, το καταναλωτικό κοινό στρέφεται όλο και περισσότερο στα πράσινα προϊόντα και τις συσκευές εξοικονόμησης ενέργειας.

Η αλλαγή στάσης του καταναλωτικού κοινού θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα κίνητρα των εταιρειών για παραγωγή και προώθηση πράσινων προϊόντων που σέβονται και τηρούν τα περιβαλλοντικά πρότυπα.

Ανάμεσα στις «έξυπνες συσκευές» που κέρδισαν τις εντυπώσεις το τελευταίο διάστημα, συγκαταλέγεται το ψυγείο «μηδενικής εμεργειακής κατανάλωσης», το οποίο σχεδιάστηκε από τον Yuriy Dmitriev και έχει περάσει στον ημιτελικό του ετήσιου διαγωνισμού της Electrolux για την καινοτομία στις οικιακές συσκευές.

Πρόκειται για το «Bio Robot Refrigerator», που περιλαμβάνει μια πράσινη ζελώδη ουσία βιοπολυμερών και διατηρεί τα τρόφιμα σε χαμηλές θερμοκρασίες αξιοποιώντας τη φωτοαύγεια. Η καινοτομία του συνίσταται στο ότι δεν έχει μηχανή και δεν λειτουργεί με ηλεκτρικό ρεύμα.

Όταν τα τρόφιμα τοποθετηθούν στο «πράσινο ψυγείο», το ζελέ αγκαλιάζει τα προϊόντα, δημιουργώντας ένα περίβλημα για το καθένα ξεχωριστά.

Σε ό,τι αφορά τα πλεονεκτήματα της πρωτότυπης αυτής συσκευής, ο σχεδιαστής της επισημαίνει ότι είναι μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης, δεν κάνει θόρυβο και καταλαμβάνει τέσσερις φορές λιγότερο χώρο συγκριτικά με ένα κανονικό ψυγείο, διαθέτοντας ωστόσο μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους.

Πέραν αυτού, το «πράσινο ψυγείο» δεν έχει πόρτες, μπορεί να τοποθετηθεί κάθετα ή οριζόντια και θεωρείται πολύ πρακτικό καθώς είναι εύκολο να δει κανείς ποιά είναι τα τρόφιμα που περιλαμβάνει και σε ποιό σημείο ακριβώς βρίσκονται.

Μπορεί να μη γνωρίζουμε τι χρειάζεται για να καθαριστεί αυτό το ψυγείο ή πώς μπορεί κανείς να «βολέψει» τα τρόφιμα μέσα στο πράσινο ζελεδάκι, ωστόσο η μηδενική κατανάλωση ενέργειας είναι αρκετά δελεαστική!

www.supa.gr

Παγωτό από ροδοπέταλα κατά της γήρανσης!


Οι επιστήμονες της Ν. Κορέας ισχυρίζονται έχουν παρασκευάσει ένα παγωτό από ροδοπέταλα, το οποίο επιπλέον βοηθάει στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της γήρανσης. Το ομάδα του Ινστιτούτου National Living Science χρησιμοποίησε λοιπόν πέταλα τριανταφυλλιάς για να δώσει γεύση και να αρωματίσει το συγκεκριμένο παγωτό. Ο ερευνητής Hang Gui-jung πρόσθεσε πως πέρα από ότι δεν χρειάζεται η χρήση χημικών για την πρόσθεση χρώματος, τα ροδοπέταλα έχουν επίσης ευεργετικά αποτελέσματα στον τομέα της υγείας των καταναλωτών. Δήλωσε άλλωστε σχετικά, ΄΄Τα ροδοπέταλα περιέχουν μια ουσία, η οποία επιβραδύνει την διαδικασία της γήρανσης. Έτσι λοιπόν αυτό το παγωτό, θα είναι πολύ δημοφιλές στις γυναίκες΄΄. Επίσης στην εφημερίδα JoonAng Llbo η συγκεκριμένη ερευνητική ομάδα έχει κάνει ήδη αίτηση για να κατοχυρώσει την αποκλειστική εκμετάλλευση τους παρασκευάσματός της.
www.supa.gr

Ένα πληκτρολόγιο από τα 80's

1

Πριν από λίγα χρόνια είχαμε τα λευκά πληκτρολόγια, τώρα έχουμε τα μαύρα, άντε και με λίγο inox, κάποια στιγμή μπορεί να επικρατήσει ένα άλλο χρώμα και στο τέλος θα αρχίσει ο κύκλος από την αρχή. Αν δε σας αρέσουν τα συνηθισμένα πράγματα, ρίξτε μια ματιά στο νέο πρωτοποριακό πληκτρολόγιο της Luxeed. Η καινοτομία του είναι ότι κάθε πλήκτρο βρίσκεται πάνω από λυχνίες LED, οι οποίες μπορούν να έχουν διαφορετικό χρώμα από τις διπλανές. Δε χρειάζεται καν κάποιο ειδικό software για να ορίσετε εσείς το χρώμα που θα έχει κάθε πλήκτρο. Απλά φανταστείτε το τέλειο σετ και δημιουργήστε ένα πληκτρολόγιο που θα θυμίζει gadget από sci-fi ταινία της δεκαετίας του 80. Όλα κοστίζουν στον μάταιο τούτο κόσμο. Το Luxeed U5 στοιχίζει περίπου 200 ευρώ, οπότε απευθύνεται σε λίγους και καλούς.

Πηγή: [link]
psaxtiria.com

Πολλοί άνθρωποι έχουν και κάπου ταλέντο.....

Ανακάλυψαν γονίδια που αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου σε καπνιστές

Αμερικανοί ερευνητές, χρησιμοποιώντας γενετικές τεχνικές, ανακάλυψαν μια μέθοδο να εντοπίζουν εκείνους τους καπνιστές που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο των πνευμόνων.

Οι επιστήμονες βρήκαν μια ομάδα γονιδίων που είναι ιδιαίτερα ενεργά στους ασθενείς με καρκίνο των πνευμόνων, ακόμα και σε υγιή ιστό, πράγμα που ίσως επιτρέψει, όπως είπαν, να ανιχνεύονται έγκαιρα στο μέλλον οι καπνιστές που τελικά θα αναπτύξουν καρκινικό όγκο.

Οι ερευνητές από τα πανεπιστήμια της Βοστόνης και της Γιούτα, με επικεφαλής τον καθηγητή Παθολογίας Άβρουμ Σπίρα, της Ιατρικής Σχολής της Βοστόνης, δημοσίευσαν τη σχετική εργασία τους στο ιατρικό περιοδικό «Science Translational Medicine», σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο και το Πρακτορείο Ρόιτερ.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η έρευνά τους μπορεί να οδηγήσει σε προληπτική δράση που θα αποτρέπει την εμφάνιση του καρκίνου, καθώς και σε πιο προσωποποιημένες θεραπείες, ανάλογα με το προφίλ κάθε ασθενούς.

Αν και τουλάχιστον το 10% των καπνιστών τελικά αναπτύσσουν καρκίνο των πνευμόνων κάποια στιγμή στη ζωή τους, δεν υπάρχουν μέχρι σήμερα μέθοδοι για να εντοπίσουν ποιοι από τους καπνιστές κινδυνεύουν περισσότερο.

Οι ερευνητές, με τη νέα μέθοδό τους, θεωρούν ότι βρήκαν ένα βιοδείκτη με βάση την ενεργοποίηση συγκεκριμένων γονιδίων ο οποίος μπορεί να βοηθήσει στην έγκαιρη αξιολόγηση του κινδύνου που αντιμετωπίζει κάθε καπνιστής.

Πηγή

SEXY AND HOT .... EXTREMEΟλόκληρη η gallery στην Agenda του Rc-Cafe

Είναι εθισμένος στις κηδείες!


Ο Luis Squarisi, από τη περιοχή Batatais, έχει παρευρεθεί σε όλες τις κηδείες του χωριού του εδώ και είκοσι χρόνια!

«Όλα ξεκίνησαν το 1983 όταν πέθανε ο πατέρας μου. Ξυπνώ κάθε πρωί και ακούω στο ραδιόφωνο εάν κάποιος πέθανε. Εάν δεν ακούσω κάτι τότε τηλεφωνώ στα νοσοκομεία και στα γραφεία τελετών,» είπε ο 42-χρονος άντρας.

Μάλιστα ο εν λόγω κύριος εγκατέλειψε και την εργασία του με σκοπό να έχει όλο τον ελεύθερο χρόνο να «θρέφει» τον εθισμό του.

«Δεν θέλουμε να πάει για θεραπεία. Εάν σταματήσει να έρχεται πολλοί είναι αυτοί που θα δυσαρεστηθούν. Έχουμε συνηθίσει να τον βλέπουμε σε κάθε κηδεία,» είπε ο εκπρόσωπος ενός γραφείου τελετών.

Καταδικάστηκε "ο hacker του 21ου αιώνα"

Σε 20 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε ο hacker που είναι υπεύθυνος για την μεγαλύτερη κλοπή πιστωτικών κρατών στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών, και κόστισε σε τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες πάνω από 200 εκατομμύρια δολάρια.


Ο Άλμπερ Γκονζάλες, ή αλλιώς SoupNazi, δήλωσε ένοχος επειδή υπέκλεψε τα στοιχεία 130 εκατομμυρίων λογαριασμών από τράπεζες και ασφαλιστικές, εισβάλλοντας στα δίκτυα των μεγαλύτερων μεταπρατικών εταιρειών όπως η TJ Mazz, BJ Wholesale Club, Barnes & Nobles, OfficeMax και Boston Market.

Ο 28χρονος Γκονζάλες εισέβαλλε στα συστήματα που χειρίζονταν τις συναλλαγές τους οι εταιρείες και μετά αποθήκευε τα διαδικτυακά σήματα της κάθε εταιρείας.

Αφού κατάφερνε να μπει στο κλειδωμένο σύστημα της κάθε εταιρείας «καθάριζε» όλες τις πιστωτικές των πελατών τους.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο Γκονζάλες είχε και δύο συνεργούς από το εξωτερικό.

Οι μυστικές υπηρεσίες κάνουν λόγο για οικονομική καταστροφή των εταιρειών, των τραπεζών και των ασφαλιστικών, ζημιά που ανέρχεται στα 200 εκατομμύρια δολάρια, όμως ο ίδιος στο δικαστήριο υποστήριξε πως δεν έβαλε στην τσέπη του πάνω από 2,8 εκατ. δολάρια.
www.forums.gr

Πως θα προσελκύσεις αγοραστές για 3D τηλεοράσεις;Όχι με videogames. Ούτε με το Παγκόσμιο Κύπελλο. Αλλά με μια κλασικά πετυχημένη συνταγή: την πορνογραφία. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται στην Ιαπωνία αρκετοί αναλυτές.

Παιχνίδια, Χόλιγουντ και (…) θέαμα

Αυτό το καλοκαίρι η Sony φέρνει τα 3D παιχνίδια στο PlayStation 3 ενώ η Nintendo υπόσχεται φορητή συσκευή παιχνιδιού με 3D εμπειρία χωρίς γυαλιά. Αλλά καθώς για παράδειγμα η Ιαπωνική αγορά 3D τηλεοράσεων αρχίζει να ζεσταίνεται είναι η ντόπια βιομηχανία ενήλικων ταινιών που ελπίζει να βγάλει τα πολλά χρήματα.

Πέρυσι ήταν HD ενήλικοι τίτλοι που άρχισαν μάλιστα μέσα στη συγκεκριμένη αγορά να διακινούνται ακόμη και διαμέσου του PS3 στην Ιαπωνία, φέτος είναι οι 3D ερωτικοί τίτλοι.

“Τα βίντεο για ενήλικες είναι πολύ πιθανό να αποτελέσουν κίνητρο για αγορά μιας 3-D TV,” είπε σήμερα ο αναλυτής περιεχομένου για την Ιαπωνία Yuji Fujimori, στην Barclays Capital στο Tokyo. “Αξίζει να δώσουμε τη δέουσα προσοχή στο θέμα λέει, αφού είναι η έλειψη περιεχομένου που σταματά την επέκταση”. Την ίδια ώρα ο κος Kadokura τη BRIC Research σχολίαζε: “η 3-D τεχνολογία είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται η βιομηχανία ερωτικών ταινιών”.

Η εταιρία παραγωγής τέτοιων ταινιών S1 No.1Style λανσάρει τις πρώτες 3D ενήλικες ταινίες στην Ιαπωνία τον Ιούνιο για να συμπέσει η διάθεση τους με το λανσάρισμα των Sony 3D Bravia τηλεοράσεων -οι μετοχές της εταιρίας Sony έχουν ανέβει 4.4% φέτος στο Τόκιο. Δύο ταινίες ενηλίκων 3D X Mika Kayama, 3D X Yuma Asami) με πρωταγωνίστριες τις πιο διάσημες σταρ του χώρου στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου έχουν τον πρώτο (…) ρόλο ενώ οι καταναλωτές δηλώνουν πως περιμένουν να δούνε την ποιότητα της εικόνας πριν επιλέξουν μια νέα τηλεόραση. Η εταιρία χρειάστηκε τρεις μήνες για να γυρίσει την ταινία, χρόνος τριπλάσιος από εκείνον που είναι αναγκαίος μια φυσιολογική ταινία.

Η ίδια η Sony βέβαια όπως και η συμπατριώτισσα της Panasonic, έχουν επισήμως αρνηθεί να σχολιάσουν το πόσο σημαντική μπορεί ενδεχομένως να είναι η πορνογραφία στην πορεία των πωλήσεων 3D τηλεοράσεων. Οι παγκόσμιες πωλήσεις 3D τηλεοράσεων αναμένεται να φτάσουν τα 4.2 εκατομμύρια φέτος με το 2011 να φέρνει πωλήσεις 12.9 εκατομμυρίων σύμφωνα με την εταιρία ερευνών iSuppli Corp.

Συνολικά φέτος αναμένεται να διατεθούν 170 εκατομμύρια LCD τηλεοράσεις παγκοσμίως.(by gadgetfreak.gr)

nerdtechnews.gr

Σάλος με μακάβρια διαφήμιση σε νεκροφόρα

Σάλος έχει ξεσπάσει στην Αυστρία με μακάβρια διαφήμιση πάνω σε νεκροφόρα, που παρεβρίσκετο σε τροχαίο δυστύχημα. Στην πόρτα της, υπήρχε μια επιγραφή: «We are ready for you» (είμαστε έτοιμοι για εσάς).

Το θέμα έλαβε μεγάλες διαστάσεις, και το υπουργείο οικονομίας, υπεύθυνο για θέματα ανταγωνισμού, τοποθετήθηκε δηλώνοντας: » Είναι μακάβριο, αλλά σίγουρα νόμιμο. Αμφιβάλω βέβαια, για το αν είναι αποτελεσματική, για την ίδια την επιχείρηση».

Αντίθετα, η ίδια η εταιρία, δικαιολόγησε την καμπάνια της, ως »τον καλύτερο δυνατό τρόπο, να ταρακουνήσει του οδηγούς, που οδηγούν επικίνδυνα και είναι πιθανό να προκαλέσουν κάποιο ατύχημα».

Προσωπική άποψη: Καμπάνια που δημιουργεί θέμα, δεν πάβει να είναι επιτυχημένη.

neolaia.gr

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory