Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2010

Οι μεγάλοι γοφοί... κάνουν καλόΤα λίγα παραπάνω κιλά στην περιφέρεια, την κοιλιά και τους μηρούς είναι καλό σημάδι για την υγεία, καθώς, σύμφωνα με Βρετανούς ειδικούς, προστατεύουν τον οργανισμό από προβλήματα μεταβολισμού και καρδιάς.Κατά αυτούς λοιπόν, το πάχος στους γοφούς «καθαρίζει» τα λιπαρά οξέα και περιέχει μία αντιφλεγμονώδη

Jennifer Lopez

Jennifer Lopez

ουσία που εμποδίζει το φράξιμο των αρτηριών.Επίσης, σύμφωνα με την ιατρική ομάδα της Οξφόρδης, τα μεγάλα οπίσθια είναι προτιμότερα από το συσσωρευμένο λίπος γύρω από τη μέση, το οποίο δεν παρέχει καμιά προστασία.Μάλιστα, μερικοί επιστήμονες λένε ότι στο μέλλον οι γιατροί θα πρέπει να βοηθούν τους ασθενείς να παχαίνουν στην περιφέρεια, έτσι ώστε να εξασφαλίζουν προστασία έναντι καρδιακών παθήσεων ή του διαβήτη.Ο επικεφαλής επιστήμονας Δρ. Κωνσταντίνος Μανόπουλος του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης υποστηρίζει ότι είναι «το σχήμα που μετρά και το πού συγκεντρώνεται το πάχος». «Το λίπος γύρω από τους γοφούς είναι καλό αλλά όχι αυτό στην κοιλιά», προσθέτει.
www.roufianos.com

Το λάχανο θα γίνει μνημείο!


Ο Δήμαρχος την πόλης Bijeljina, κύριος Mico Micic είπε ότι οι τοπικοί παραγωγοί θέλουν να τιμήσουν το λαχανικό αφού είναι η βασική τροφή της Βαλκανικής χώρας.

«Συμφωνήσαμε στα σχέδια της ανέγερσης του μνημείου. Είναι το λαχανικό που ταΐζει το κόσμο της περιοχής μας και είναι σημαντικό. Αξίζει την αναγνώριση,» είπε ο κύριος Mico Micic.

Ο δήμαρχος ανέφερε ακόμα ότι το γιγάντιο μνημείο αφιερωμένο στο λάχανο θα σχεδιαστεί από τοπικούς καλλιτέχνες και θα αποκαλυφθεί μέσα στο επόμενο χρόνο.
Supa.gr

Οι ωκεανοί πνίγονται στο... μποτιλιάρισμα.

Το κυκλοφοριακό χάος που παρατηρείται στους ωκεανούς άρχισε να καταγράφει ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός. Οταν στις αρχές του μήνα έθεσε για πρώτη φορά σε λειτουργία το καινούργιο του Σύστημα Αυτόματης Αναγνώρισης, κατάφερε μέσα σε λίγες ώρες να αποτυπώσει το στίγμα και την ταυτότητα 90.000 πλοίων που ταξίδευαν σε κάθε θάλασσα του πλανήτη.

Τα στίγματα πλοίων που ταξιδεύουν στη Μεσόγειο όπως τα κατέγραψε στις 2 Ιουνίου ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός, ο οποίος περιφέρεται 500 χιλιόμετρα πάνω από τη Γη

Τα πλοία που πραγματοποιούν μακρινά ταξίδια είναι εφοδιασμένα με παρόμοιο σύστημα το οποίο συνεχώς μεταδίδει σε παράκτιους σταθμούς δεδομένα για την ταυτότητα του καραβιού και για την πορεία που ακολουθεί. Η τακτική αυτή εφαρμόζεται για να μπορούν οι κατά τόπους λιμενικές αρχές να παρακολουθούν την εξέλιξη της κίνησης των πλοίων.

Το σύστημα είναι αποτελεσματικό όταν το πλοίο κινείται κοντά στην ξηρά, αφού στηρίζεται στη χρήση ραδιοσημάτων VΗF που έχουν οριζόντια εμβέλεια περίπου 75 χιλιομέτρων. Επομένως, όταν ένα πλοίο βρίσκεται καταμεσής του ωκεανού, το στίγμα του δεν φθάνει στις ακτές και έτσι δεν καταγράφεται συνολικά ο όγκος των πλοίων που ταξιδεύουν. Ομως τα σήματα VΗF εκτός από οριζόντια διεύθυνση ακολουθούν και κατακόρυφη, με αποτέλεσμα να μπορεί ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός να τα καταγράψει με ένα ειδικό όργανο που λέγεται CΟLΑΙS και να αποκτήσει έτσι σφαιρική εικόνα του παγκόσμιου ναυτιλιακού φόρτου. Ο Σταθμός κινείται με ταχύτητα 7 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο και εκτελεί σχεδόν 16 περιφορές της Γης κάθε 24 ώρες. Γι΄ αυτό δεν μπορεί να δει ακόμα με ξεκάθαρο τρόπο κάθε στίγμα που εκπέμπεται δεδομένου ότι συχνά τα σήματα επικαλύπτονται. Οπως λένε επιστήμονες από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος, τα όργανα λήψης και καταγραφής δεδομένων θα βελτιωθούν στο άμεσο μέλλον, με αποτέλεσμα να αναβαθμιστεί και το πλέγμα προστασίας που καλύπτει τις υπερπόντιες μεταφορές.

πηγή : [link]
psaxtiria.com

Ποιές εταιρείες μολύνουν περισσότερο;

arton8924-dd6c5

Ήρθε η ώρα της αλήθειας για τις εταιρίες κατασκευής ηλεκτρονικών συσκευών. Η Greenpeace δημοσιεύει έναν κατάλογο που βγάζει στο φως τις πρακτικές των εν λόγω εταιριών που μολύνουν το περιβάλλον, τη χρήση προϊόντων όπως το PVC που προκαλούν κινδύνους για την υγεία των καταναλωτών, την έλλειψη ανακύκλωσης υλικών και την εκπομπή επικινδύνων αερίων.

And the winner is… η εταιρία Νintendo. Αυτή, σύμφωνα με τη Greenpeace, είναι η εταιρία που μολύνει περισσότερο από όλες τις άλλες το περιβάλλον, ενώ παράλληλα θέτει σοβαρούς κινδύνους – με κυριότερο τις καρκινογόνες ουσίες – για τους καταναλωτές.

«Οι περισσότερες εταιρίες που καταγράψαμε είχαν ήδη υποσχεθεί τα τελευταία χρόνια ότι θα καταργούσαν τη χρήση του τοξικού PVC και των λοιπών βρωμιούχων παραγόντων μέχρι το τέλος του 2009. Ωστόσο, οι περισσότερες σύντομα ‘ξέχασαν’ τις υποσχέσεις τους και ανέβαλαν την κατάργηση του PVC για το… 2011», σημειώνει η Greenpeace μέσω του αρμόδιου εκπροσώπου της.

«Βασίλισσα» της εξαπάτησης στέφεται η εταιρία Nintendo, η οποία είχε υποσχεθεί μια ετήσια μείωση των εκπομπών CO2 της τάξεως του 2%. Τα αποτελέσματα είχαν, ωστόσο, ακριβώς αντίθετη πορεία: Η Nintendo αύξησε τις εκπομπές CO2 κατά 1,5% το 2007, και κατά 6% το 2006! Αντίστοιχα, έκανε μια μικρή προσπάθεια για μείωση του PVC, ωστόσο, τα αποτελέσματα ήταν σχεδόν ανεπαίσθητα και ως εκ τούτου η εταιρία Nintendo κατατάσσεται στον «πάτο» της κλίμακας που δημιούργησε η Greenpeace.

Στον αντίποδα βρίσκεται η εταιρία Apple, η οποία πραγματοποιεί αναμφισβήτητα πρόοδο, καθώς πρόσφατα έλαβε την απόφαση να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα και να προχωρήσει προς περιβαλλοντικά φιλικότερες πρακτικές. Ειδικότερα, έλαβε – και υλοποίησε – την απόφαση για πλήρη κατάργηση του τοξικού PVC και των βρωμιούχων παραγόντων, με αποτέλεσμα τα iMac και MacBook να αποτελούν τους πρώτους υπολογιστές που είναι παντελώς ελεύθεροι από PVC. Δίπλα στην Apple τοποθετούνται ακόμα οι εταιρίες LGE, Sony, Motorola και Samsung, οι οποίες κάνουν μικρά αλλά σταθερά βήματα προς οικολογικότερες στρατηγικές.

Αντιθέτως, τα εύσημα κερδίζουν – όπως ήταν αναμενόμενο – οι σκανδιναβικές εταιρίες Sony Ericsson και Nokia, οι οποίες φανερώνουν έμπρακτα την περιβαλλοντική τους ευαισθησία, τόσο μέσω της ανακύκλωσης υλικών, όσο και μέσω της μείωσης των εκπομπών CO2. Μάλιστα, οι εν λόγω εταιρίες δεσμεύθηκαν να συνεχίσουν τις μειώσεις των επικινδύνων αερίων σε ένα ποσοστό της τάξης του 50-85%, γεγονός που θεωρείται πρωτοποριακό στην αγορά των ηλεκτρονικών συσκευών.

neolaia.gr

Άντε στην υγειά σου αδερφέ!

Ζει με 50 κόκκαλα επιπλέον στο σώμα του
Μπορεί ένας μέσος ενήλικας να μετρά κατά μέσο όρο 206 κόκαλα στο σώμα του, όμως ο Dan Aziere από το Κονέκτικατ έχει 50 κόκαλα παραπάνω.

Ο Dan πάσχει από την νόσο των πολλαπλών εξοστώσεων, δηλαδή μια σπάνια γενετική ανωμαλία, εξαιτίας της οποίας καλοήθεις όγκοι αναπτύσσονται από την επιφάνεια των οστών σε ολόκληρο το σώμα του. Από την ηλικία των 5 ετών έχει υποβληθεί σε 19 συνολικά εγχειρήσεις για να μπορέσει να αφαιρέσει 42 κόκαλα που του περίσσευαν. Πολλά από αυτά τα κόκκαλα βρισκόταν στα πόδια, στους ώμους, στους αγκώνες, στα γόνατα, την πλάτη, το στήθος και αλλού. Το μέγεθος παραπανίσιων οστών ποικίλει, καθώς άλλα έχουν το μέγεθος μιας μικρής γόμας και άλλα ξεπερνούν τα πέντε εκατοστά.

Ο Dan κληρονόμησε την γενετική διαταραχή από την μητέρα του, ωστόσο εντοπίστηκε και στον πατέρα του σε πιο ήπια μορφή, ενώ σε μια από τις πολλές εγχειρήσεις κατά τη διάρκεια της εφηβείας του έμεινε παράλυτος στα κάτω άκρα. Μέχρι και σήμερα δεν νιώθει την μισή άκρη του ενός ποδιού του.

Όμως ο Dan δεν δείχνει να πτοείται: «Παλαιότερα κατηγορούσα τον Θεό γιατί άφησε να μου συμβεί αυτό. Μια μέρα όμως ξύπνησα και συνειδητοποίησα ότι είμαι ζωντανός. Στην ζωή μου πιστεύω ότι τα πράγματα μπορούνε πάντα να πάνε και χειρότερα. Μπορώ να κάνω σχεδόν όσα και οι άλλοι άνθρωποι. Όσο είναι δίπλα μου η οικογένεια μου μπορώ να καταφέρω τα πάντα» .

Ενδεικτικά, από τη νόσο των πολλαπλών εξοστώσεων πάσχουν πάνω από 1600 οικογένειες σε 57 χώρες ανά ολόκληρο τον κόσμο. Δεκατέσσερις από αυτές ζουν στο Κονέκτικατ.

Oροφή αξίας 400.000 ευρώ


Τέσσερα πρώιμα έργα του Αυστριακού ζωγράφου Γκούσταβ Κλιμτ ανακαλύφθηκαν σε μέγαρο στη Βιέννη, μετέδωσε η αυστριακή τηλεόραση.

Ο ιστορικός τέχνης Αλφρεντ Βάιντεγκερ δήλωσε πως οι ζωγραφιές σε καναβάτσο που βρέθηκαν στην οροφή ενός δωματίου του μεγάρου συνιστούν πιθανότατα και τα πρώτα έργα που ανατέθηκαν στον Κλιμτ.

Το μέγαρο, που βρίσκεται στη λεωφόρο Ρινγκστράσε της Βιέννης, ανήκει στο αυστριακό κράτος και μέχρι πρόσφατα στέγαζε τμήμα της Σχολής Καθολικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου της Βιέννης.

Τα ανυπόγραφα έργα, τα οποίες ο Κλιμτ συμπλήρωσε μαζί με τον αδελφό του Έρνστ και το συνάδελφό του ζωγράφο Φραντς Ματς, αναφέρονται σε κατάλογο του 1957, αλλά είχαν ξεχαστεί έκτοτε, δήλωσε εκπρόσωπος του γραφείου διοίκησης ομοσπονδιακής περιουσίας.

Τα έργα, που έχουν υποστεί φθορές από τον χρόνο, θα μεταφερθούν και θα συντηρηθούν.

Η αξία τους υπολογίζεται γύρω στα 100.000 ευρώ το καθένα, αν και τα πρώιμα αυτά έργα δεν μπορούν να συγκριθούν από άποψη τιμής με μεταγενέστερα έργα του Κλιμτ. Σε πρόσφατες δημοπρασίες, δύο προσωπογραφίες του Κλιμτ απέφεραν 135 και 87,9 εκατομμύρια δολάρια αντίστοιχα.
www.supa.gr

“Στήνοντας” τον υπολογιστή Jaguar!Σε αυτό το βίντεο θα παρακολουθήσετε το “χτίσιμο” του δυνατότερου υπολογιστή του κόσμου, Jaguar, στο Εθνικό Εργαστήριο Oak Ridge του Τενεσί των ΗΠΑ.

Ο υπολογιστής Jaguar μπορεί να αποδώσει σε μια μέρα όσο ένα απλό pc σε 100 χρόνια και θεωρείται ο γρηγορότερος υπολογιστής του κόσμου.

Όπως αναφέρει και η Telegraph, ο συγκεκριμένος υπολογιστής χρησιμοποιείται συνήθως για πειράμαρα φυσικής όπως η προσομοίωση έκρηξης αστέρων, η ροή ουρανίου κάτω από τον ποταμό Columbia αλλά και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.(by cosmo.gr)

nerdtechnews.gr

Oύτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις! Έχει 86 γυναίκες και τις θέλει όλες!

Η διαζύγιο ή θάνατος. Διαζύγιο όμως όχι από μία ή δύο αλλά από 82 γυναίκες πρέπει να πάρει ο 86χρονος Μπέλο Αμπουμπακάρ ο οποίος μαζί με τις 86 γυναίκες του και τα 170 του παιδιά μένουν στη Νιγηρία. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και λέει πως το Κοράνι δεν τον περιορίζει στο πόσες γυναίκες μπορεί να έχει! Ενδεικτικά να σας αναφερουμε πως για αυτή την οικογένεια που αποτελείται από 86+1+170= 257 τα καθημερινά τους έξοδα μόνο για το ρύζι είναι κοντά στα 600 ευρώ! Ο ίδιος δεν δικαιολογεί τα έξοδα αυτά ενώ πολλές φορές έχουν δει τα παιδιά του να ζητιανέυουν στους δρόμους! :-( Πάντως μέχρι σήμερα, πολλοί άνδρες έχουν καταδικαστεί σε θάνατο από τη Σαρία για μοιχεία, ωστόσο καμία ποινή δεν έχει εφαρμοστεί.

Σχετικά links:

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory