Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Παρασκευή, 6 Αυγούστου 2010

Η πρώτη συσκευή που μπορεί να κάνει ένα αντικείμενο αόρατο....


.....παρουσιάστηκε από Αμερικανούς και Βρετανούς ερευνητές. Η πειραματική τεχνολογία, που καταργεί την ανάκλαση του φωτός και τη σκιά των αντικειμένων, «εξαφάνισε» έναν χάλκινο κύλινδρο διαμέτρου 15 εκατοστών.

Προς το παρόν, η περίπλοκη συσκευή δεν μπορεί να κρύψει αντικείμενα από το ανθρώπινο μάτι, καθώς λειτουργεί στην περιοχή των μικροκυμάτων και όχι στο ορατό φως. Στο μέλλον, όμως, νέα υλικά που κατασκευάζονται με μεθόδους νανοτεχνολογίας θα κάνουν τα αντικείμενα εντελώς αόρατα.

«Κατασκευάσαμε μια τεχνητή οπτασία που μπορεί να κρύψει ένα αντικείμενο από παρατηρητές σε οποιανδήποτε κατεύθυνση» αναφέρει ο Ντέιβιντ Σούριγκ του Πανεπιστημίου Duke, κύριος συγγραφέας της δημοσίευσης στο περιοδικό Science την Παρασκευή.

Τα αντικείμενα γίνονται ορατά όταν η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία (ορατό φως, ραδιοκύματα κλπ) που ανακλάται πάνω τους φτάνει στο μάτι του παρατηρητή ή σε συσκευές όπως το ραντάρ.

Η νέα συσκευή, κατασκευασμένη από υλικά που μοιάζουν με ηλεκτρονικά κυκλώματα, εκτρέπει το φως και το αναγκάζει να «τυλίξει» το αντικείμενο, όπως το νερό σε ένα ρυάκι κυλά γύρω από μια λεία πέτρα και μετά συνεχίζει την προηγούμενη πορεία του, εξηγούν οι ερευνητες.

Η διάταξη αυτή διαφέρει από την τεχνολογία stealth, η οποία δεν κάνει αόρατα τα πολεμικά αεροσκάφη, αλλά απλώς περιορίζει την επιφάνεια που ανακλά τα σήματα των ραντάρ.

Η συσκευή αποτελείται από δακτυλίους από φάιμπεργκλας καλυμμένους με χάλκινα «μεταϋλικά» -σύνθετα υλικά που μπορούν να αλλάζουν την κανονική πορεία του φωτός.

Για να είναι αποτελεσματικά, τα μεταϋλικά πρέπει να είναι μικρότερα από το μήκος κύματος της ακτινοβολίας στην οποία λειτουργούν.

Τα μικροκύματα έχουν αρκετά μεγάλο μήκο κύματος, γύρω στα 30 εκατοστά. Όμως στην περίπτωση του ορατού φωτός το μήκος κύματος είναι πολύ μικρότερο, λιγότερο από ένα μικρόμετρο, και η σημερινή τεχνολογία δεν επιτρέπει την κατασκευή τόσο μικρών στοιχείων από μεταϋλικά.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η νέα τεχνολογία απόκρυψης θα μπορεί να κρύβει αντικείμενα από το ανθρώπινο μάτι το νωρίτερο σε πέντε με δέκα χρόνια

'Eνα «ενυδρείο» για μυρμήγκια


'Eνα «ενυδρείο» για μυρμήγκια, όσο περίεργο και αν ακούγεται δεν είναι τόσο πρωτότυπο: μάλιστα, η αρχική ιδέα ανήκει στη NASA, η οποία την περίοδο που ξεκινούσαν τα πρώτα διαστημικά προγράμματα, θέλησε να δημιουργήσει μια αποικία μυρμηγκιών στο διάστημα, έτσι ώστε οι αστροναύτες να έχουν τη δυνατότητα να μελετήσουν τις αντιδράσεις των εντόμων σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας. Και αν απορείτε για ποιο λόγο θα ήθελε η NASA να μελετήσει κάτι τέτοιο, η μόνη απάντηση που μπορούμε να σας δώσουμε είναι ότι ...όλο και κάτι θα έπρεπε να μελετάνε και αυτοί οι αστροναύτες τις ατελείωτες ώρες που περιπλανιόταν στο διάστημα!

Ανεξάρτητα πάντως από τους λόγους, τελικά η NASA έχασε το ενδιαφέρον της
και το εγχείρημα ματαιώθηκε.'Oμως, η απώλεια της ήταν κέρδος για όλους εμάς τους υπόλοιπους, καθώς αυτή η εκπληκτική -σαν ζελέ- κατοικία που δημιούργησαν τα έντομα, είναι τώρα διαθέσιμη για όλους και εδώ, στη Γη. Και ακόμα καλύτερα, ανάλογα με τις ανάγκες του ιδιοκτήτη, πάνω στο γραφείο, στο κομοδίνο, ή και στο τραπέζι της κουζίνας του καθενός από 'μας.

Το Antquarium (όπως είναι η ονομασία του) είναι γεμάτο με ένα ζελέ υψηλής περιεκτικότητας σε θρεπτικά συστατικά για τα κατοικίδιά σας και μη τοξικό , όπου μπορείτε να βάλετε μέχρι και 15 μυρμήγκια, προκειμένου να ξεκινήσει η αποικία.

Μετά από αυτό, μπορείτε να αποχαιρετήσετε την ...αποικία «τριχών» που άφηνε ο σκύλος στον καναπές σας,

SEXY AND HOT .... Gianna Michaels. She is simply superb! (15 pics)

Gianna Michaels. She is simply superb! (15 pics)
 
 
 

Αν ειναι να υποφέρεις έτσι για ένα τατουάζ δεν αξίζει τον κόπο !!!!

Έξυπνo χαρτομάντηλο


Πετσέτες μίας χρήσης που αναπτύσσονται με μεθόδους νανοτεχνολογίας θα ανιχνεύουν σε λίγα χρόνια μικρόβια, ιούς και επικίνδυνες ουσίες με ένα σκούπισμα.

Τα έξυπνα χαρτομάντηλα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στη βιομηχανία τροφίμων, στις υπηρεσίες υγείας και σε πολλές ακόμα πιθανές εφαρμογές, εκτιμά η Μάργκαρετ Φρέιμ, καθηγήτρια επιστήμης ινών και σχεδιασμού ενδύματος στο Πανεπιστήμιο Κορνέλ.

Η υπό ανάπτυξη πετσέτα «είναι ανέξοδη, δεν απαιτεί ειδική εκπαίδευση και μπορεί να ενεργοποιηθεί για οτιδήποτε θέλει κανείς να ανιχνεύσει» σχολιάζει η Φρέι.

Οι νανοΐνες από τις οποίες αποτελείται η εφεύρεση περιέχουν αντισώματα, σχεδιασμένα κατά περίπτωση ώστε να συνδέονται με ουσίες που υποδηλώνουν βιολογικό κίνδυνο.

Ένα πέρασμα πάνω στην ύποπτη επιφάνεια και τα αντισώματα θα ενημερώνουν για την παρουσία επικίνδυνων οργανισμών ή ουσιών, για παράδειγμα αλλάζοντας χρώμα.

Η Φρέι παρουσίασε την έρευνά της στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Χημικής Εταιρείας στο Σαν Φρανσίσκο. Ανέφερε ότι η ομάδα της έχει καταθέσει αίτηση για τα σχετικά διπλώματα ευρεσιτεχνίας, εκτίμησε όμως ότι το έξυπνο χαρτομάντηλο απέχει ακόμα χρόνια από την εμπορική αξιοποίηση.

Πίτσα ψημένη σε φέρετρο

Τελικά το μυστικό της επιτυχίας της ναπολιτάνικης πίτσας δεν κρύβεται μόνο στα γευστικά υλικά της ή στο λαχταριστό ζυμάρι της, αλλά και στο γεγονός ότι ψήνεται σε ξύλα… από φέρετρα!

Η ιταλική εφημερίδα Il Giornale αποκαλύπτει ότι πίσω από την παρασκευή της πίτσας κρύβονται βάνδαλοι, που κλέβουν κάσες από τα τοπικά νεκροταφεία και στη συνέχεια πωλούν τα ξύλα τους μισοτιμής σε εστιάτορες.

Οι ιταλικές Αρχές κάνουν πλέον αυστηρούς ελέγχους σε χιλιάδες μικρές πιτσαρίες και φούρνους για να διαπιστώσουν αν χρησιμοποιούν ξύλα από φέρετρα για να διατηρούν τη φωτιά «ζωντανή».

Τα νεκροταφεία στη Νάπολη έχουν γίνει πολλές φορές στο παρελθόν στόχος ιερόσυλων. Πέρυσι κλάπηκαν 5.000 γλάστρες από μνημεία.
supa.gr

Αγάπη μέχρι… θανάτου
Εκπληρώθηκε η τελευταία περίεργη επιθυμία του Βρετανού Steve Marsh, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 51 ετών.

Η οικογένειά του φρόντισε στην τελευταία του κατοικία να φιγουράρει μία μαύρη BMW, καθώς ο εκλιπών ήταν λάτρης της ταχύτητας και της συγκεκριμένης φίρμας.

Μετά από τη θερμή παράκληση των συγγενών, ο πρόεδρος του κοιμητηρίου «Manor Park» στο ανατολικό Λονδίνου έδωσε την άδεια για αυτόν τον ασυνήθιστο τάφο.
supa.gr

Εκσφενδόνισε την παντόφλα σε .... δικαστή!


Για τα δικά μας δεδομένα μπορεί να ακούγεται κομματάκι περίεργο αλλά στην Ινδία έχει ξανασυμβεί, πιστέψτε με είναι αλήθεια. Είναι η τρίτη φορά μέσα σ΄ αυτόν τον μήνα που κατηγορούμενος εξοργισμένος πετά παντόφλα σε δικαστή!

Το συμβάν έγινε στην πόλη Rajasthan της περιοχής Ajmer. Ο κατηγορούμενος μπαίνοντας στην αίθουσα του δικαστηρίου και ενώ λίγα μέτρα μπροστά του περπατούσε ο δικαστής Bhagwan Sharda, πήρε τη μεγάλη απόφαση. Εκσφενδόνισε την πρώτη παντόφλα η οποία όμως αστόχησε.

Προτού προλάβουν οι αστυνομικοί να τον σταματήσουν εκσφενδονίζει και τη δεύτερη παντόφλα. Εκείνη τη στιγμή ο δικαστής γυρνάει να δει τι συμβαίνει και η ιπτάμενη παντόφλα τον πέτυχε στο δόξα πατρί! Αμέσως τον αρπάξανε οι άνθρωποι της ασφάλειας και τον οδήγησαν στο κρατητήριο.

Φυσικά, όχι μόνο δεν πέτυχε τίποτα με την ενέργειά του, αλλά επιπλέον τον αντιπάθησε ο δικαστής και προστέθηκε στο κατηγορητήριό του και απόπειρα επίθεσης εναντίον οργάνου της δικαιοσύνης. Αυτό είναι που λέμε πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος...

συγκόλλησαν .... κεφάλι


Ένας 18-χρονος έπεσε θύμα τροχαίου όταν ένας μεθυσμένος οδηγός τον παρέσυρε με το αυτοκίνητο του με αποτέλεσμα το κεφάλι του να συγκρατείται πάνω στο υπόλοιπο σώμα μόνο από το νωτιαίο μυελό και την αρτηρία!!!

Ο Μάρκος Πάρα όμως στάθηκε τυχερός μέσα στη ατυχία του αφού ο δόκτωρ Κέρτις Ντίκμαν του νοσοκομείου Άγιος Ιωσήφ του Φοίνιξ της Αριζόνα, εργαζόταν πάνω σε μια πρωτοποριακή μέθοδο για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων.

Ο Πάρα, αφού πρώτα κοινώνησε και εξομολογήθηκε σε ιερέα, ήταν ο πρώτος ασθενής στον κόσμο που υπεβλήθη σε αυτή τη χειρουργική επέμβαση. Ο δόκτωρ Ντίκμαν χρησιμοποίησε βίδες για να μπορέσει να στερεώσει το κρανίο πάνω στη σπονδυλική στήλη.

Μετά από τέσσερις μήνες νοσηλείας σε εντατική μονάδα παρακολούθησης και εκατοντάδες ώρες ασκήσεων φυσικής αποκατάστασης ο 18χρονος επανήλθε πλήρως και τώρα μπορεί και παίζει και μπάσκετ.

Η κονσόλα που τα κάνει όλα!...Ένας εφευρετικός τρόφιμος των φυλακών στο Δυτικό Έσσεξ έκανε τατουάζ στους συγκρατούμενους του με τη… κονσόλα του playstation! Όσο περίεργο και αν ακούγεται ο εν λόγω κρατούμενος είχε καταφέρει να τροποποιήσει τη κονσόλα του παιχνιδιού σε αληθινό μηχάνημα για τατουάζ

Ένας τρόφιμος των φυλακών στο Δυτικό Έσσεξ έκανε τατουάζ στους συγκρατούμενους του με τη… κονσόλα του playstation! Όσο περίεργο και εάν σας ακούγεται αυτό ο εν λόγω κρατούμενος είχε καταφέρει να τροποποιήσει τη κονσόλα του παιχνιδιού προσθέτοντας ένα είδος στυλό διαρκείας με αιχμηρή άκρη για να μπορεί να το βουτάει στο μελάνι.

Η αυτοσχέδια μηχανή τατουάζ βρέθηκε μετά από τυπικό έλεγχο στο δωμάτιό του μαζί με ένα περιοδικό για τατουάζ. Οι αστυνομικοί έμειναν έκπληκτοι βλέποντας την ...εφεύρεση και αν και οι ίδιοι αρνούνται ότι ο κρατούμενος χρέωνε τους άλλους τροφίμους για τις υπηρεσίες του, ανεπίσημες πηγές υποστηρίζουν το αντίθετο.

Όπως δηλώνει ανώνυμη πηγή "όταν το έθετε σε λειτουργία ήταν απίστευτη η ομοιότητα με το πραγματικό μηχάνημα για τατουάζ αν και απορώ ποιος θα εμπιστευόταν ένα τέτοιο μηχάνημα".

Οι αρχές δεν τιμώρησαν τον ευφυή κρατούμενο αλλά επέστησαν την προσοχή στους φύλακες για εντατικότερους ελέγχους.

Η συγκεκριμένη φυλακή αριθμεί 426 κρατούμενους οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιούν παιχνιδομηχανές όπως είναι το playstation 1 και το 2 αλλά όχι το playstation 3 γιατί μέσω αυτού μπορούν να έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ κάτι που απαγορεύεται.

nerdtechnews.gr

Βινύλιο ή CD? Και τα δύο!

Η άφιξη του CD είχε ως αποτέλεσμα ένα ατέλειωτο debate σχετικά με τις μουσικές ηχογραφήσεις. Η ψηφιακή τεχνολογία πυροδότησε μια αντανακλαστική αντίδραση από τους εραστές του βινυλίου, οι οποίοι διαρρηγνύουν ακόμα τα ιμάτιά τους και υποστηρίζουν ότι τίποτα δε συγκρίνεται με την αναλογική ηχογράφηση. Από την άλλη πλευρά, οι οπαδοί του ψηφιακού λένε ότι ο κόσμος προχωράει μπροστά και δεν είναι δυνατόν να μείνουμε στα ογκώδη βινύλια. Αν δε μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα στο CD και το βινύλιο, η απάντηση είναι απλή: Και τα δύο.


Ο βετεράνος παραγωγός Jeff Mills από το Detroit έλυσε το γρίφο δημιουργώντας ένα νέο δισκάκι, το οποίο περιλαμβάνει ΚΑΙ βινύλιο ΚΑΙ compact disc. Πρόκειται για ένα 5ιντσο σινγκλάκι, το οποίο στο κέντρο του έχει το CD. Έτσι, παίζει και σε πικάπ και σε CD player - προσέξτε μόνο μη βάλετε τη βελόνα του πικάπ πάνω στην επιφάνεια του CD που έχει τα δεδομένα. Ο Mills κυκλοφόρησε το πρώτο του single στο πρωτότυπο αυτό format με τιμή 35 ευρώ. Απομένει να δούμε αν θα έχει απήχηση η ιδέα του. Δύσκολο, αλλά πάντα μπορεί να ελπίζει κανείς.

Πηγή: [link]
psaxtiria.com
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory