Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2010

Η ρώσικη σαλάτα είναι τελικά ρώσικη ?

Η ρώσικη σαλάτα ή στα ρωσικά σαλάτα Ολιβιέ (салат Оливье) είναι σπεσιαλιτέ της ρωσικής και ουκρανικής κουζίνας, δημοφιλής και στα Βαλκάνια.
Η πρωτότυπη συνταγή της σαλάτας επινοήθηκε το 1860 από τον Λυσιέν Ολιβιέ, σεφ στο εστιατόριο Ερμιτάζ, ένα από τα πιο διάσημα της Μόσχας. Η σαλάτα αυτή έγινε ταχύτατα πολύ δημοφιλής στους τακτικούς θαμώνες του Ερμιτάζ, και εξελίχθηκε σε σπεσιαλιτέ του εστιατορίου.
Perierga.gr - Ρωσική ΣαλάταΗ ακριβής συνταγή κρατήθηκε με επιμέλεια μυστική, αλλά είναι γνωστό ότι η σαλάτα περιείχε αγριόγαλο, γλώσσα μοσχαρίσια, χαβιάρι, μαρούλι, ουρές από καραβίδα, κάππαρη, γκέρκιν, αγγούρι, καλά βρασμένα αυγά και πιθανότατα σπόρους σόγιας. Άλλα αναφερόμενα υλικά περιελάμβαναν τρούφες, κύβους από τζελ και καπνιστή πάπια, αν και πιθανολογείται ότι η συνταγή τροποποιούνταν ανάλογα με την εποχή.
H γνήσια ντρέσινγκ του Ολιβιέ ήταν ένας τύπος μαγιονέζας, φτιαγμένος από Γαλλικό κρασί και ξύδι, μουστάρδα και ελαιόλαδο από την Προβηγκία. Η ακριβής εντούτοις συνταγή του παραμένει άγνωστη.
Στο γύρισμα του 20ο αιώνα, ένας από τους βοηθούς σεφ του Ολιβιέ, ο Ιβάν Ιβάνοφ, αποπειράθηκε να κλέψει την συνταγή. Ενώ ετοίμαζε το ντρέσινγκ ένα απόγευμα, μόνος του όπως συνήθιζε ο Ολιβιέ, ξαφνικά τον κάλεσαν για κάτι επείγον. Αρπάζοντας την ευκαιρία ο Ιβάνοφ τρύπωσε την ιδιωτική κουζίνα του Ολιβιέ και είδε τα υλικά προετοιμασίας, πράγμα που του επέτρεψε να κάνει λογικές υποθέσεις σχετικά με την συνταγή του περίφημου ντρέσινγκ του Ολιβιέ. Στην συνέχεια ο Ιβάνοφ έφυγε από το εστιατόριο του Ολιβιέ και πήγε να εργαστεί ως σεφ στο εστιατόριο Μοσκβά, κάπως κατώτερο σε φήμη, όπου άρχισε να σερβίρει μια κατ’ υποψίαν παρόμοια σαλάτα με το όνομα «Σταλίτσνϊι» (ρωσικά: Столичный, σαλάτα της πρωτεύουσας). Αναφέρεται από του καλοφαγάδες της εποχής, εντούτοις, ότι το ντρέσινγκ της σαλάτας Σταλίτσνϊι ήταν χαμηλότερης ποιότητας από αυτό της Ολιβιέ, υπονοώντας ότι της «έλειπε κάτι».
Αργότερα, ο Ιβάνωφ πούλησε την συνταγή για την σαλάτα σε διάφορους εκδοτικούς οίκους, οι οποίοι με την σειρά τους συνεισέφεραν στην εκλαϊκευσή της. Ένεκα του γεγονότος ότι το εστιατόριο Ερμιτάζ έκλεισε το 1905 και της αναχώρησης της οικογένειας Ολιβιέ από την Ρωσία, η σαλάτα μπορούσε να αναφέρεται πλέον ως «Ολιβιέ.»
Μια από τις πρώτες δημοσιευμένες συνταγές για την σαλάτα Ολιβιέ, από την Αλεξάνδροβα, εμφανίστηκε το 1894, χρειαζόταν μισή γαλοπούλα, δύο πατάτες, ένα μικρό αγγούρι, 3-4 φύλλα μαρουλιού, 3 μεγάλες ουρές από καραβίδες, 1/4 ζελέ ζωμού κρέατος, 1 μικρή κουταλιά κάπαρη , 3-5 ελιές και μαγιονέζα.
Τη σοβιετική εποχή η σαλάτα Oλιβιέ ήταν αγαπημένο φαγητό που μαγειρεύανε σε διάφορες γιορτές και ιδιαίτερα την Πρωτοχρονιά. Στη σημερινή Ρωσία η σαλάτα Oλιβιέ αρκετά συχνά υπάρχει στο γιορτινό τραπέζι και καταναλώνεται συνήθως τον χειμώνα γιατί δεν υπάρχουν πολλά και φτηνά φρέσκα λαχανικά όπως το καλοκαίρι.
Όπως συμβαίνει αναπόφευκτα με συνταγές γκουρμέ που γίνονται δημοφιλείς, εκείνα τα υλικά της σαλάτας που είναι σπάνια, ακριβά, εποχικά ή δύσκολα στη προετοιμασία, αντικαταστάθηκαν σταδιακά με φτηνότερα και περισσότερο διαθέσιμα τρόφιμα, μέχρι που εξελίχθηκε σε αυτό το πιάτο που γνωρίζουμε σήμερα. Οι Ρώσοι σίγουρα γελάνε όταν βλέπουν τη δική μας ρωσική σαλάτα.
Perierga.gr

Υπέρβαρες διασημότητες .

Mariah Carey
Celebrities That Became Overweight (21 pics)
Kristie Alley
Celebrities That Became Overweight (21 pics)
Britney Spears
Celebrities That Became Overweight (21 pics)
Kelly LeBrock
Celebrities That Became Overweight (21 pics)
Rosie O’Donell
Celebrities That Became Overweight (21 pics)
Jessica Simpson
Celebrities That Became Overweight (21 pics)

Τα 5 πιό ακριβά γραμματόσημα στον κόσμο .

1. The Three-Skilling Yellow: $ 2.3 million
The Three-Skilling Yellow
2. The first two Mauritius stamps: $1,072,260 – $1,148,850
The first two Mauritius stamps
3. The inverted Jenny: $825,000 – $977,500
The inverted Jenny

4. British Guiana One Cent Black on Magenta: $935,000
British Guiana One Cent Black on Magenta

5. U.S. Franklin Z-Grill: $930,000
U.S. Franklin Z-Grill

Φάε την ...μπανάνα σου!!


Ένας καθηγητής στο CCNY είπε σε μια τάξη φυσιολόγων για τις μπανάνες. Είπε ότι η έκφραση "going bananas" είναι από τις επιπτώσεις της μπανάνας στον εγκέφαλο. Διαβάστε την:

Ποτέ, μη βάλετε τη μπανάνα σας στο ψυγείο!

Αυτό είναι ενδιαφέρον.

Μετά την ανάγνωση αυτού του κειμένου, δεν πρόκειται ποτέ ξανά να κοιτάξετε μια μπανάνα με τον ίδιο τρόπο.
Οι μπανάνες περιέχουν τρία φυσικά σάκχαρα - σακχαρόζη, φρουκτόζη και γλυκόζη σε συνδυασμό με ίνες. Μια μπανάνα δίνει μια άμεση, διαρκή και ουσιαστική ώθηση ενέργειας.

Η έρευνα έχει αποδείξει ότι δύο μπανάνες παρέχουν αρκετή ενέργεια για μια επίπονη 90λεπτη προπόνηση. Δεν αποτελεί έκπληξη που η μπανάνα είναι το νούμερο ένα φρούτο σε κορυφαίους αθλητές του κόσμου.

Αλλά η ενέργεια δεν είναι ο μόνος τρόπος που μια μπανάνα μπορεί να μας βοηθήσει να κρατιόμαστε σε καλή κατάσταση. Μπορεί επίσης...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - Αστυνομικό τρακάρισε με το αυτοκίνητο "Bumblebee" κατά την ώρα γυρισμάτων του έργου "Transformers 3 "

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - Αστυνομικό τρακάρισε με το αυτοκίνητο "Bumblebee" κατά την ώρα γυρισμάτων του έργου "Transformers 3 "
 TransformerDCPoliceCarAccident_20101011160257_640_480
Κινηματογραφικά συνεργεία βρίσκονται αυτές τις ημερες στην πρωτεύουσα τον ΗΠΑ για τα γυρίσματα του έργου "Transformers 3"
Την Δευτερα το πρωί τα γυρίσματα γινότανε κοντά στο καπιτώλιο. Στο "Αποκλειστικό" Video βλέπουμε τα φορτηγά να περνάνε πρώτα, μετά το κίτρινο Camaro να έρχεται με ταχύτητα. Την στιγμή όμως που μπαίνει στην διασταύρωση, ένα περιπολικό 4x4 τις αστυνομίας τις Washington ερχότανε από το αντίθετο ρεύμα. Το Camaro συγκρούστηκε με το 4x4 όπως βλέπετε.
2010-10-11_1636
Όλο αυτό όμως το σκηνικό δεν ήτανε μέρος από τα γυρίσματα. Βλέπετε το περιπολικό δεν έπρεπε να βρίσκετε σε αυτόν τον δρόμο εκείνη την στιγμή. Περιμένουνε να δούμε τώρα ποιος θα πλήρωση την ζημια. Αλλα ποτε δεν ξέρεις ίσος οι παραγωγή του έργου να αποφασίσουνε να βάλουνε και αυτή την σκοινί μέσα στο έργο.
Το "Transformers 3" είναι ένα από τα πολυαναμενόμενα έργα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΤΟ ΛΙΝΚ ΕΔΩ
DC Police SUV Hits Bumblebee at Transformer 3 Filming in DC

Η ΔΕΙΤΕ ΤΟ YOUTUBE VIDEO

http://maxaliwtis.blogspot.com/2010/10/3.html

Αυξάνονται τα θύματα πολέμου στο Αφγανιστάν

Η κατάσταση της ασφάλειας στο Αφγανιστάν επιδεινώνεται, αυξάνοντας τον αριθμό των θυμάτων του πολέμου στη χώρα και καθιστώντας ακόμη πιο δύσκολη για τις ανθρωπιστικές οργανώσεις την πρόσβαση στους ανθρώπους που χρειάζονται τρόφιμα, νερό και περίθαλψη, ανακοίνωσε η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ). 
Στη νότια πόλη Κανταχάρ, το περιφερειακό νοσοκομείο Μιρούαϊς δέχθηκε σχεδόν 1.000 νέους τραυματίες πολέμου τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο, αριθμός που χαρακτηρίζεται ρεκόρ, καθώς είναι ο διπλάσιος από αυτόν που είχε δεχθεί την ίδια περίοδο πέρυσι, επισημαίνει η ΔΕΕΣ σε ανακοίνωσή της.
«Αυτό είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, καθώς αυτοί που υποφέρουν από άλλων ειδών τραυματισμούς ή ασθένειες που οφείλονται έμμεσα στον πόλεμο ξεπερνούν κατά πολύ μεγάλο βαθμό τους ασθενείς που έχουν τραυματιστεί από όπλα», δήλωσε ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΔΕΕΣ στην Καμπούλ Ρέτο Στόκερ.
Οι μητέρες φέρνουν συχνά τα παιδιά τους που υποφέρουν από ιάσιμες νόσους, όπως ο τέτανος ή η φυματίωση, στο νοσοκομείο πολύ αργά, καθώς φοβούνται να ταξιδέψουν ή να περάσουν από τα μπλόκα στους δρόμους. Γυναίκες πεθαίνουν την ώρα του τοκετού καθώς γεννούν μόνες τους και υγιείς άντρες πεθαίνουν έπειτα από απλές λοιμώξεις, προσέθεσε ο Στόκερ.  
Η διεθνής οργάνωση επισημαίνει επίσης στην ανακοίνωσή της τη μεγάλη διαίρεση και διάσπαση των ένοπλων ανταρτικών οργανώσεων στο Αφγανιστάν και διευκρινίζει ότι η ίδια βρίσκεται σε διάλογο «με όλες τις πλευρές» που εμπλέκονται στη σύγκρουση, συμπεριλαμβανομένων των διεθνών δυνάμεων του ΝΑΤΟ.
«Η μεγαλύτερη πρόκληση για εμάς είναι να διατηρούμε την πρόσβαση στις περιοχές που πλήττονται χειρότερα από τη σύγκρουση, αλλά η αύξηση στον αριθμό των ένοπλων οργανώσεων καθιστά ακόμη πιο δύσκολο για μας αυτό το έργο», σχολίασε ο Στόκερ.
Η ΔΕΕΣ σημειώνει εξάλλου στην ανακοίνωσή της ότι άνοιξε στην επαρχία Χελμάντ ένα νέο κέντρο προσθετικής τεχνητών μελών, το 7ο που έχει φτιάξει στη χώρα, το οποίο έχει τη δυνατότητα να περιθάλπτει περισσότερα από 1.500 θύματα ναρκών και άλλους ασθενείς ετησίως.
maxaliwtis

Σύλληψη για ναρκωτικά.

Eνας 31χρονος συνεληφθη χθες στο Αγρίνιο, για κατοχή μικροποσότητας χασίς και ναρκωτικών χαπιών. (φωτό)
Συγκεκριμένα, χθες στις  10.05΄ το πρωί στο Αγρίνιο από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου συνελήφθη 31χρονος ημεδαπός ο οποίος κατείχε επτά (7) ανισοβαρείς νάυλον μικροσυσκευασίες περιέχουσες συνολικά εξήντα πέντε (65) γραμμ. ακατέργαστη αποξηραμένη κάνναβη και επτά δισκία του φαρμάκου ΄΄LEXOTANIL΄΄ .
Οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν. Συλληφθείς δράστης με σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία  οδηγήθηκε   κ. Εισαγγελέα Πλημ/κων  Αγρινίου.
πηγη
maxaliwtis

Τεστ «ερωτικής κοπώσεως» για ζευγάρια

Η συσχέτιση λέξεων και συναισθημάτων προβλέπει το μέλλον μιας σχέσης, υποστηρίζει πανεπιστημιακή ερευνητική ομάδα
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ Ενα αποτελεσματικό τεστ για την πρόβλεψη της εξέλιξης μιας ερωτικής σχέσης ισχυρίζονται ότι δημιούργησαν οι ερευνητές αμερικανικού πανεπιστημίου βασιζόμενοι στην τεχνική της υποσυνείδητης συσχέτισης λέξεων και συναισθημάτων. Το πρωτοποριακό αυτό τεστ, που σχεδιάστηκε από ειδικευμένους ψυχολόγους, ισχυρίζεται ότι μπορεί να προβλέψει αν η σχέση θα πετύχει ή το ζευγάρι θα χωρίσει.

Ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου του Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης, με επικεφαλής τον καθηγητή Ρόναλντ Ρογκ, κατάφερε με τη χρήση σχετικού «κουίζ» να προβλέψει με επιτυχία για περισσότερα από 58 ζευγάρια αν θα χώριζαν μέσα στους επόμενους 12 μήνες. Η μέθοδος βασίζεται στις λέξεις με θετικό ή αρνητικό περιεχόμενο τις οποίες ενστικτωδώς (δηλαδή, ασυνείδητα) αναφέρει κάποιος συσχετίζοντας με αυτές τον ερωτικό σύντροφό του. Αν κάποιος αναφέρεται στον σύντροφό του και τον συνδέει με λέξεις που έχουν θετικό περιεχόμενο, αυτό σύμφωνα με το τεστ σημαίνει ότι η σχέση έχει πολύ μέλλον μπροστά της. Αντιθέτως, οι αρνητικοί συνειρμοί, όπως προκύπτουν από την επιλογή των λέξεων-κλειδιών, προδιαθέτουν για ένα γρήγορο τέλος στον δεσμό.

Το τεστ περιλαμβάνει ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με τη σχέση, καθώς και ένα πρόσθετο τεστ συσχέτισης λέξεων. Οι εθελοντές παρακολουθούσαν σε μια οθόνη υπολογιστή δύο

«Μια μεγάλη καρδιά γεμίζει με ελάχιστα»

H Mάρω Βαμβουνάκη είναι από τις καταξιωμένες συγγραφείς. Και η τιμή αυτή μας χαρίζει κάτι από την ακτινοβολία της καθώς η πολυγραφότατη μεγάλη Κυρία της Λογοτεχνίας είναι Χανιώτισσα.
Πρόσφατα λάβαμε ένα ακόμα βιβλίο της από τις εκδόσεις «ΨΥΧΟΓΙΟΣ» που έχει τίτλο «Μια μεγάλη καρδιά γεμίζει με ελάχιστα».

Aνθρωποι και σκύλοι!!


Internet Fotomeuk deel 233


¨
πηγή http://minimarkettrikalon.blogspot.com/se             
   

H χειρότερη μέρα της εβδομάδας είναι........

Bored at work
«Δευτέρα κάτι έχω, την Τρίτη δεν αντέχω… από όλες τις ημέρες η Κυριακή μ’ αρέσει», τραγουδούσανε κάποτε τα στρουμφάκια. Αρκετά χρόνια μετά, ερευνητές του London School of Economics (LSE) έρχονται να επικυρώσουν το περιεχόμενο του παραπάνω τραγουδιού.
Αφού πρώτα έβαλαν στο «μικροσκόπιο» τις διαθέσεις 22.000 κατοίκων του Ηνωμένου Βασιλείου για διάστημα δύο μηνών, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα πως από όλες τις ημέρες της εβδομάδας, η πιο «μίζερη» είναι η Τρίτη (κι όχι η Δευτέρα, όπως πιστεύεται γενικά).
«Τη Δευτέρα, οι μνήμες από το Σαββατοκύριακο παραμένουν ακόμη ζωντανές. Μέχρι την Τρίτη ωστόσο, αυτές έχουν ξεθωριάσει, έχουμε μπει για τα καλά στην εβδομάδα εργασίας ενώ το επόμενο Σαββατοκύριακο είναι ακόμη μακριά», εξηγεί ο επικεφαλής της έρευνας Τζορτζ ΜακΚέρον του Τμήματος Γεωγραφίας και Περιβάλλοντος του LSE.
Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες, αξιοποιώντας μια εφαρμογή για το iPhone, ονόματι Mappiness, έστελναν δύο μηνύματα ημερησίως στους συμμετέχοντες στην έρευνα ρωτώντας τους:
 • πως νιώθουν
 • με ποιόν είναι μαζί
 • εάν είναι στο σπίτι
 • και με τι ασχολούνται εκείνη τη στιγμή
Απολύτως ενδεικτικές της ψυχικής κατάστασης καθενός, οι απαντήσεις, αφού πρώτα συγκεντρώθηκαν, ομαδοποιήθηκαν και αναλύθηκαν, έδωσαν στην Τρίτη τον τίτλο της «πιο μαύρης ημέρας της εβδομάδας».
Πηγή: Έθνος

Οταν η αρχιτεκτονική γίνεται πολιτική πράξη ,

Η αρχιτεκτονική μπορεί να είναι ευαίσθητη στις κοινωνικές αλλαγές, στον τόπο και κυρίως τις ανάγκες και να είναι κάτι παραπάνω από ένα ωραίο περίβλημα πιστεύει ο Ρούντι Ριτσιότι, που θα μιλήσει απόψε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Μegaron Ρlus
Ο Ρούντι Ριτσιότι ζυγιάζει τα λόγια του και φορτώνει τις λέξεις του με ιδεολογικό νόημα. Είναι ο αρχιτέκτονας που διεκδικεί την ταυτότητα της καταγωγής του από τον μεσογειακό Νότο. Για να κάνει τη διαφορά από τους σύγχρονους συναδέλφους του με την ψυχρή λογική και το εμπορικό περιεχόμενο της επαγγελματικής τους ατζέντας. Την ώρα που το ρεύμα της σύγχρονης αρχιτεκτονικής αψηφά τις ιδιαιτερότητες του περιεχομένου και δημιουργεί εντυπωσιακά περιβλήματα, ο Ριτσιότι αφουγκράζεται πρώτα τις ανάγκες ενός κτιριακού προγράμματος.

«Ονειρεύομαι μία μέρα να πω ότι η μοίρα του αρχιτέκτονα είναι να αντιμετωπίσει διαφορετικά πράγματα από την αρχιτεκτονική στο χαρτί.

ΕΞΙ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΤΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ Αγνωστος Παρθένης στο φως ,

Θησαυρό κρύβει το βηµόθυρο της Ωραίας Πύλης του Αγίου Αλεξάνδρου στο Παλαιό Φάληρο: έξι άγνωστα έργα του Κωνσταντίνου Παρθένη που δεν έχουν καταγραφεί και συντηρηθεί ποτέ. Εδώ το αριστερό φύλλο της πόρτας όπου απεικονίζονται ο Ευαγγελιστής Ματθαίος (πάνω) ο προφήτης Δαβίδ (µέση) και ο Ευαγγελιστής Ιωάννης (κάτω)
Εξι άγνωστα έργα του πρώτου «µοντέρνου» έλληνα ζωγράφου, του Κωνσταντίνου Παρθένη, αποκαλύπτονται στην καρδιά του Παλαιού Φαλήρου, µέσα στην εκκλησία του Αγίου Αλεξάνδρου. Αν και τα έξι µετάλλια µε τους 4 Ευαγγελιστές και δύο προφήτες κοσµούν την ωραία πύλη του ναού από το 1919 , ουδείς γνώριζε ποιος ήταν ο δηµιουργός τους, ενώ στη σκιά παραµένουν και άλλα επτά εµβληµατικά έργα του ζωγράφου στη νότια πλευρά απρόσιτα για το ευρύ κοινό.

«Πρόκειται για έναν µοναδικό θησαυρό», είπε στα «ΝΕΑ» ο Γιώργος Μυλωνάς που ανακάλυψε τα άγνωστα έργα του Παρθένη κατά τη διάρκεια έρευνας για τη διπλωµατική - µεταπτυχιακή του εργασία στην Ιστορία της Τέχνης στο Πανεπιστήµιο Αθηνών. «Είναι έργα που µέχρι σήµερα δεν είχαν επισηµανθεί και δεν γνώριζε την ύπαρξή τους ούτε η επιστηµονική κοινότητα ούτε το ευρύ κοινό».

Το νήµα για να βρεθούν τα άγνωστα έργα στο βηµόθυρο της εκκλησίας άρχισε να ξετυλίγει ο οµότιµος καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης στο Πανεπιστήµιο της Αθήνας και φαληριώτης Νίκος Ζίας. Από τους ελάχιστους που γνώριζε την ύπαρξή τους καθώς είχε ασχοληθεί επισταµένως µε την εκκλησία του Αγίου Αλεξάνδρου, ενώ δεν είχε δηµοσιεύσει ποτέ τίποτα. Μάλιστα ήταν εκείνος που επέστησε την προσοχή στον νεαρό ερευνητή να αναζητήσει τα έξι µετάλλια µε τους τέσσερις Ευαγγελιστές και τους προφήτες Δαβίδ και Σολοµώντα που είναι ενσωµατωµένα στην ωραία πύλη.

«Αποδεικνύεται πως είναι έργα του Κωνσταντίνου Παρθένη», επιβεβαιώνει ο Νίκος Ζίας και αποκλείει την πιθανότητα να είναι δηµιουργία του µαθητή του Παρθένη, Ηλία Φέρτη, ο οποίος είχε κληθεί αργότερα να αγιογραφήσει την εκκλησία του Φαλήρου, δηµιουργώντας την Πλατυτέρα στο ιερό, που διαφέρει πολύ από τα έργα στην ωραία πύλη. Την ίδια άποψη έχει και ο έµπειρος συντηρητής Σταύρος Μπαλτογιάννης που φρόντισε τα υπόλοιπα επτά έργα του Παρθένη τα οποία βρίσκονται στο ναό, όχι όµως και τα µετάλλια.

«Δυστυχώς δεν σώζεται κάποιο συµφωνητικό για να µπορέσουµε µε απόλυτη ασφάλεια ν’ αποδώσουµε τα έργα στον δηµιουργό», προσθέτει ο Γιώργος Μυλωνάς. «Ο τρόπος όµως που είναι ζωγραφισµένα, µε τα καθαρά χωρίς αναµείξεις χρώµατα, τις ντελικάτες φιγούρες, τα υφάσµατα, που αποδίδονται µε το γνώριµο ύφος του Παρθένη, µε την αρµονία των χρωµατικών εναλλαγών των βιολέ - γαλάζιων και των ροδαλών (χαρακτηριστικά της παλέτας του), αλλά και η λύρα στα χέρια του προφήτη Δαβίδ (σήµα κατατεθέν της ζωγραφικής του Παρθένη) αποδεικνύουν πως πρόκειται για δικές του δηµιουργίες».

Είναι έργα που µέχρι σήµερα δεν είχαν επισηµανθεί και δεν γνώριζε την ύπαρξή τους ούτε η επιστηµονική κοινότητα ούτε το ευρύ κοινό

Αναδημοσιευση Απο τα Νεα

Μπουσουλώντας στους ηλιόσπορους ,

Ο διακεκριµένος κινέζος καλλιτέχνης Αϊ Ουεϊουέι γέµισε την Αίθουσα της Τουρµπίνας στην πινακοθήκη Τέιτ Μόντερν του Λονδίνου µε πάνω από 100 εκατοµµύρια χειροποίητους ηλιόσπορους από πορσελάνη και καλεί τους επισκέπτες να περπατήσουν, να ξαπλώσουν ή και να? µπουσουλήσουν πάνω τους. Η εγκατάσταση φέρει τον τίτλο «Σπόροι ηλιοτροπίου». Καλύπτει 1.000 τετραγωνικά µέτρα στο ανατολικό άκρο της πινακοθήκης, που ήταν παλιά σταθµός παραγωγής ενέργειας, έχει βάθος 10 εκατοστά και ζυγίζει συνολικά 150 τόνους. Οι σπόροι µοιάζουν πανοµοιότυποι, όµως στην πραγµατικότητα έχουν φτιαχτεί και ζωγραφιστεί στο χέρι µε τις παραδοσιακές µεθόδους από 1.600 επιδέξιους τεχνίτες στην κινεζική πόλη Τζινγκντεζέν.

Ο 53χρονος Αϊ λέει πως οι συνεργάτες του παρήγαγαν γύρω στους 60.000

πορσελάνινους σπόρους έκαστος, ενώ ο ίδιος συνέβαλε µόνο µε τρεις. 

Aναδημοσιευση Απο τα Νεα

Από το µηδέν µε τους φαρµακοβιοµηχάνους Α. Λοβέρδος: «Από το 2011 θα πληρώνονται όλοι στην ώρα τους» ,

Α. Λοβέρδος. «Οταν όλοι θα πληρώνονται στην ώρα τους θα έχουµε µια οικονοµία στα φάρµακα της τάξεως του 40%»
«Το 2010 θα έχει καλυφθεί το παρελθόν, θα έχουν εξοφληθεί όλες οι υποχρεώσεις µας προς τους προµηθευτές φαρµάκων».

Η καλή διατροφή από τα μαλλιά φαίνεται

Κανείς δεν θα σου πει ότι αν τρως κάθε μέρα… μπρόκολο, τα μαλλιά σου θα μείνουν στη θέση τους μέχρι τα βαθιά σου γεράματα. Ούτε ότι αν προσέχεις τη διατροφή σου, θα αποφύγουν το γκριζάρισμα και θα μείνουν πιο σκούρα και από του Καρατζαφέρη, που τα βάφει! Ασφαλώς και κληρονομικοί λόγοι παίζουν καθοριστικό ρόλο για την καραφλίτσα που σχηματίζεται στους άνδρες. Εννοείται ότι κανείς δεν «ποινικοποιεί» τη φαλάκρα. Αντίθετα, υπάρχουν άνδρες που τους βλέπεις καθημερινά, με «μεγάλη χωρίστρα», που όμως είναι τόσο προσεγμένη η, έστω και περιορισμένη, κόμη τους, που δείχνουν και είναι κομψοί και στιλάτοι.

Όμως άλλο αυτό και άλλο να πηγαίνεις γυρεύοντας. Γιατί να μην χαρείς ένα υγιές και πλούσιο μαλλί, που θα σου δώσει πόντους αυτοπεποίθησης και να κινδυνεύεις να το χάσεις, επειδή δεν έμαθες ότι υπάρχει μεγάλος συσχετισμός ανάμεσα στην καλή διατροφή και στις… τρίχες.

Η έλλειψη βιταμινών, για παράδειγμα, φωτογραφίζεται εύκολα σε μαλλιά θαμπά, η' αδύναμα και κατεστραμμένα  ,
βιταμίνες που χρειάζεται ένα υγιές μαλλί και τις τροφές που τις περιέχουν. Η επιλογή δική σου.δίαιτες, πολλές φορές οδηγούν σε ανάλογο πρόβλημα. Πορτοκαλάδες, σπανάκι και συκωτάκι, μπορούν να μπουν σιγά – σιγά στις διατροφικές σου συνήθειες. Για να επανακτήσει ο οργανισμός την ποσότητα σιδήρου που χρειάζεται μπορεί να περάσει κάποιος καιρός, μερικές βδομάδες ας πούμε. Τα αποτελέσματα όμως θα είναι ορατά.

• Πρωτεϊνες: Βασική αιτία για την τριχόπτωση, που μπορεί να καταπολεμηθεί σχετικά εύκολα με αυξημένες ποσότητες κρέατος και ψαριού. Μάλιστα, ο οργανισμός θα εφοδιαστεί επίσης, με ψευδάργυρο και με χαλκό, που του είναι απαραίτητα στοιχεία για να νικήσει την τριχόπτωση οριστικά και αμετάκλητα.

Βότανα
Η υγεία των μαλλιών μπορεί να προέλθει και από τα κατάλληλα βότανα. Το γεγονός ότι προέρχονται αποκλειστικά από το φυτικό και ζωικό κόσμο, χωρίς τροποποίηση ή ανθρώπινη παρέμβαση, τους δίνει σαφές πλεονέκτημα. Κλινικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι υπάρχουν συγκεκριμένα βότανα που κάνουν καλό στα μαλλιά και όχι όλα. Αυτά είναι

• Το μαύρο πιπέρι
• Η γύρη από τις μέλισσες, ειδικά για όσους έχουν πρόβλημα με απορρόφηση σιδήρου από άλλες τροφές
• Τα φύλλα δάφνης, όπως και το δαφνέλαιο
• Το φασκόμηλο και το δεντρολίβανο
Η χρήση τους δεν χρειάζεται να γίνεται όλο τον χρόνο. Οι περίοδοι τριχόπτωσης είναι η άνοιξη και το φθινόπωρο. Αν λίγο πριν γίνει η κατάλληλη χρήση τέτοιων βοτάνων θα αποφευχθεί σημαντικό μέρος τριχοφυίας και ο οργανισμός θα καταφέρει να ανταποκριθεί με επιτυχία στις ανάγκες της εποχής.
 

Επιστήμονες στο κυνήγι του ...Γέρεν .

 Τον... κινέζο Μεγαλοπόδαρο, ετοιμάζονται να αναζητήσουν επιστήμονες, σύμφωνα με το Το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων "Xinhua".
  Το όνομα αυτού, "Γέρεν", που σημαίνει "άγριος άνδρας. Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται επίσημη έρευνα για την αναζήτηση του "άγνωστου πλάσματος".
  Οι εκατοντάδες αναφορές για θέασή του τις δεκαετίες του 70 και του 80, είχαν προκαλέσει το ενδιαφέρον ερευνητών αλλά και επιστημόνων, που κατά καιρούς είχαν  εντοπίσει κάποιες πατημασιές, τρίχωμα, ακόμη και περιττώματα που είχαν θεωρηθεί πιθανά ίχνη του Γέρεν.
  Οι περιγραφές για αυτόν συγκλίνουν στην άποψη ότι είναι ένα ασυνήθιστο ζώο, που ξεπερνά σε ύψος τα 2 μέτρα και το σώμα του είναι σκεπασμένο την κορφή μέχρι τα νύχια με πυκνό τρίχωμα κόκκινου ή μαύρου χρώματος. Περπατά στα δύο του πόδια τα οποία είναι πολύ μεγάλα και μοιάζει με μεγαλόσωμο πίθηκο.

  Η ομάδα των ερυνητών Hubei Wild Man Research Association, ψάχνει τώρα εθελοντές από όλον τον κόσμο προκειμένου να ξεκινήσει η αναζήτηση του Γέρεν. Υπάρχει βεβαίως ένα... μικρό τεχνικό προβληματάκι που πρέπει να λυθεί πριν: για την αποστολή αυτή απαιτούνται τουλάχιστον 10 εκατομμύρια γουάν, ή -για να συνενοηθούμε καλύτερα- 1,5 εκατομμύριο δολάρια!!!
  Οι θρύλοι του Μεγαλοπόδαρου αλλά και του Γιέτι ή των Γιαχούζ, παρουσιάζουν πολλές ομοιότητες μεταξύ τους, αλλά η κάθε περιοχή επιμένει να διεκδικεί για λογαρισμό της την "καταγωγή" κάποιου μυθικού πλάσματος!
www.pyles
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory