Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Δευτέρα, 1 Νοεμβρίου 2010

ΟΙ ΔΡΑΚΟΤΡΥΠΕΣ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ....

Αναρτήθηκε από ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ

Φωτογραφική επιμέλεια ΕΚΠΤΩΤΟΣ

Κοντά στο Γρίμποβο της Άρτας υπάρχουν δύο σπηλιές που ονομάζονται Δρακότρυπες. Η μία βρίσκεται βόρεια του χωριού και σε απόσταση ενός χιλιομέτρου, στην πλαγιά ενός υψώματος που λέγεται Μεγάλο Πλάι. Η σπηλιά είναι ευρύχωρη και βαθιά. Η παράδοση μάλιστα λέει ότι κάποιος που θέλησε να την εξερευνήσει χάθηκε μέσα της. Η δεύτερη σπηλιά βρίσκεται κοντά στο συνοικισμό Αμπέλια του Αμμότοπου και συνοδεύεται από εξίσου ενδιαφέροντες ιστορίες. Μολονότι το άνοιγμά της είναι μικρό, λέγεται ότι κάποτε μερικοί παπάδες που θέλησαν να την εξερευνήσουν, χάθηκαν στις υπόγειες στοές του και δεν ξαναβγήκαν ποτέ.

Οι ήρωες των κινουμένων σχεδίων , είναι ίδιοι με τους ηθοποιούς πού τους δανείζουν την φωνή τους .

Celebrities and Their Unreal Counterparts
Celebrities and Their Unreal Counterparts
Celebrities and Their Unreal Counterparts
Celebrities and Their Unreal Counterparts
Celebrities and Their Unreal Counterparts
Celebrities and Their Unreal Counterparts
Celebrities and Their Unreal Counterparts

Τα πορνό της Προϊστορίας

Απεικονίσεις ερωτικών σκηνών σε προϊστορικά σπήλαια, χρυσές πεοθήκες, ειδώλια γυναικών με τονισμένα στήθη, καψαλισμένα απομεινάρια αφροδισιακών βοτάνων. Πλήθος αρχαιολογικών ευρημάτων, διάσπαρτα σε διάφορα μέρη της γης, άγνωστα τα περισσότερα έξω από τους κύκλους των ειδικών, αποκαλύπτουν πώς διαμορφώθηκε η κουλτούρα του σεξ στην αρχαιότητα.

«Ξεκινώντας από μια χρονική αφετηρία 5.000 χρόνων πριν από την εποχή μας, είμαστε σε θέση πια να τεκμηριώσουμε μια ευρύτατη ποικιλία ανθρώπινης σεξουαλικότητας στην περιοχή της Ευρασίας: κτηνοβασία, ομοφυλοφιλία, πορνεία (εμφατικά όχι το αρχαιότερο επάγγελμα), παρενδυσία (ανδρική ή γυναικεία), τρανσεξουαλικότητα, ορμονοθεραπεία, σαδομαζοχισμός, αντισύλληψη, ιδέες περί φυλετικής καθαρότητας, σεξ ως αναψυχή, αλλά και ως υπερβατική πνευματική εμπειρία», σημειώνει ο αρχαιολόγος, λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Μπράντφορντ, Τίμοθι Τέιλορ, στη μελέτη του

Αμύγδαλο : το φυσικό αντιβιοτικό.

Μια φυσική πρόταση ενάντια του κρυολογήματος και της κοινής γρίπης είναι το αμύγδαλο. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η κατανάλωση αμυγδάλων βοηθά τον ανθρώπινο οργανισμό να καταπολεμήσει τις μολύνσεις από ιούς.

Η μελέτη ανακάλυψε ότι οι χημικές ουσίες που με φυσικό τρόπο βρίσκονται στον φλοιό των συγκεκριμένων ξηρών καρπών, ενισχύουν την άμυνα του ανοσοποιητικού συστήματος κατά των ιών, καθώς βοηθάνε τα λευκοκύτταρα "Τ" που ανιχνεύουν την παρουσία "ξένου σώματος". Αυξάνουν έτσι την φυσική ικανότητα του ανθρώπινου σώματος να παρεμποδίζει τον πολλαπλασιασμό και την εξάπλωση των παθογόνων μικροοργανισμών.
Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Διατροφικών Ερευνών του Νόργουιτς και της Πανεπιστημιακής Πολυκλινικής της Μεσίνα, υπό τηδρα Τζιουζεπίνα Μανταλάρι, που παρουσίασαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό για θέματα ανοσολογίας "Immunology Letters", σύμφωνα με τη βρετανική "Τέλεγκραφ", ανακάλυψαν πως ακόμα και μετά την χώνεψη των αμυγδάλων από το έντερο, παρατηρείται αυξημένη αμυντική ικανότητα του ανοσοποιητικού συστήματος.
Οι επιστήμονες, σε επόμενη μελέτη τους, θα προσδιορίσουν ποια είναι η ιδανική ποσότητα κατανάλωσης αμυγδάλων, για να έχει ο άνθρωπος την μεγαλύτερη δυνατή ωφέλεια για την υγεία του. Όπως είπαν πάντως, είναι δεδομένο ότι αν κανείς τρώει συχνά αμύγδαλα, θα αυξήσει προληπτικά τις άμυνές του κατά διάφορων ιών, ενώ όσοι έχουν ήδη μολυνθεί, θα καταπολεμήσουν πιο γρήγορα τον ιό.
Οι ερευνητές έλεγξαν την αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος σε μολύνσεις ακόμα και από τον ιό του έρπητα, ο οποίος θεωρείται δύσκολος "αντίπαλος", καθώς μπορεί να ξεφεύγει από τις άμυνες του ανοσοποιητικού συστήματος, και διαπίστωσαν ότι τα αμύγδαλα βοηθάνε στην αντιμετώπισή του. Όταν όμως είχε αφαιρεθεί από τα αμύγδαλα η φλούδα τους, τότε η προστατευτική δράση τους μειωνόταν δραστικά.
Οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμα εντοπίσει ποιες ουσίες, ακριβώς, στον φλοιό των ξηρών καρπών είναι αυτές που έχουν την αντι-ιική δράση, υποπτεύονται όμως ότι πρόκειται για τις πολυφαινόλες. Εκτίμησαν επίσης ότι πιθανώς και άλλοι ξηροί καρποί έχουν ανάλογη δράση.

Η έξυπνη δίαιτα .


δίαιτα
Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Aberdeen της Σκωτίας πιστεύουν ότι σύντομα θα είναι σε θέση να πουν ότι ανακάλυψαν την «έξυπνη δίαιτα», που θα επιτρέπει στους ανθρώπους να απολαμβάνουν το φαγητό και να αισθάνονται πλήρεις αλλά παρόλα αυτά να…
χάνουν –ή τουλάχιστον να μην παίρνουν – βάρος.
Ο καθηγητής Julian Mercer, επικεφαλής της έρευνας για την παχυσαρκία στο Ινστιτούτο Διατροφής και Υγείας Rowett στο Πανεπιστήμιο του Aberdeen, και οι συνεργάτες του ερευνούν πώς τα τρόφιμα αλληλεπιδρούν με το στομάχι και τον εγκέφαλο προσπαθώντας να καταλάβουν τι είναι αυτό που κάνει τους ανθρώπους να τρώνε περισσότερο και να παίρνουν κιλά.
Στόχος της ερευνητικής ομάδας είναι να βοηθήσει στην επιλογή τροφίμων που θα επιτρέπουν στους ανθρώπους να απολαμβάνουν ό, τι τρώνε, χωρίς όμως να φορτώνονται με περιττά κιλά.
Οι ερευνητές δήλωσαν ότι γνώριζαν ήδη ότι τα τρόφιμα που περιέχουν ελεγχόμενες ποσότητες πρωτεϊνών βοηθούν τους ανθρώπους να αισθάνονται πλήρεις πιο γρήγορα, με αποτέλεσμα να τρώνε τελικά λιγότερο.
Με την ανακάλυψη των μηχανισμών, που προκαλούν αυτό το συναίσθημα της πληρότητας που συνδέεται με την κατανάλωση πρωτεϊνών, ευελπιστούν ότι θα είναι σε θέση να δημιουργήσουν προϊόντα και να καταλήξουν σε δίαιτες που θα επιτρέπουν στους ανθρώπους να χάσουν κιλά και -το κυριότερο- να μην τα ξαναπάρουν.
Όπως δήλωσε ο Mercer η ομάδα του επικεντρώνεται στον «άξονα τρόφιμα-πέψη-εγκέφαλος» για να καταλήξει στην «έξυπνη δίαιτα».
«Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν ορισμένες δίαιτες που σας επιτρέπουν να φάτε μέχρι να αισθανθείτε κορεσμό αλλά στην πραγματικότητα καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες από ό, τι συνήθως», ανέφερε ο Mercer.
«Έχουμε λοιπόν αυτές τις παρατηρήσεις και το είδος των μορίων ή των γονιδίων για τα οποία μιλάμε θα μπορούσαν να είναι εξίσου ενδιαφέροντα, στο πλαίσιο του τρόπου με τον οποίο εμπλέκονται σε αυτά τα είδη των διαδικασιών.»
«Αυτό που μας απασχολεί είναι να προσπαθήσουμε να βρούμε μια στρατηγική όσον αφορά τη διατροφή που θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε τους παράγοντες κινδύνου για παχυσαρκία», πρόσθεσε ο Mercer.

Ριγκ το δικαστήριο της Αμαλιάδας το πρωί

Γροθιές την ώρα της δίκης!

.
Επεισόδια σήμερα το πρωί στα Δικαστήρια της DIKASTIKH_AITOYSA
Αμαλιάδας, με κατηγορούμενο τον οδηγό ενός αυτοκινήτου που το 2007 προκάλεσε τροχαίο δυστύχημα και σκότωσε έναν 8χρονο αγόρι. Ο πατέρας του παιδιού επιτέθηκε και χτύπησε με γροθιά τον κατηγορούμενο, ενώ στη συνέχεια το Δικαστήριο μετετράπη σε "ρινγκ". Για περίπου δέκα λεπτά, παράγοντες της δίκης, συγγενείς και δικηγόροι είχαν γίνει...

Η κρυφή ζωή των παντρεμένων Ανδρών.....

της Ελενας Μπούλια
Κυρίες μου, μάθετε κάτι που σίγουρα δεν θέλετε να ξέρετε: Ο σύντροφός σας, κατά πάσα πιθανότητα θα έκανε -αν μπορούσε- σεξ με την καλύτερή σας φίλη (ενίοτε και με την δεύτερη καλύτερή σας φίλη, ίσως και με την τρίτη). Αγαπητοί κύριοι, να σας αποκαλύψουμε κάτι που θα σας σηκώσει «την τρίχα κάγκελο;»: Ο πρώην μας -ενδέχεται να- ήταν πολύ καλύτερος από εσάς στο κρεβάτι. Το αντέχετε; Παρακάτω θα πούμε αλήθειες και θα αποκαλύψουμε καλά κρυμμένα μυστικά που λίγα παντρεμένα ζευγάρια έχουν το θάρρος να συζητούν. Γιατί θα το κάνουμε αυτό; Γιατί η επιτυχία κάθε σχέσης βασίζεται στην αμοιβαία ειλικρίνεια και εμπιστοσύνη –ακόμα κι αν αυτή είναι εξωγενής. Αν συμφωνείτε μαζί μας, δεν έχετε λόγο να μην συνεχίσετε να διαβάζετε.

Το φαινόμενο «μυστικά και ψέματα» στην συζυγική σχέση δεν είναι ούτε καινούριο, ούτε εθνικό, ούτε είναι λογικό με ένα δημοσίευμα να σταματήσει να συμβαίνει. Πρόσφατα, μάλιστα, οι βρετανικοί Τimes έγραψαν για μία έρευνα που έγινε σε δώδεκα άνδρες, οι οποίοι μίλησαν -ανώνυμα φυσικά- για τις πιο μύχιες, κρυφές σκέψεις τους. Πριν φτάσουμε σε αυτές, αξίζει να παραθέσουμε την απάντηση του ψυχολόγου-συμβούλου γάμου Steve Wichett στο ερώτημα γιατί οι άνδρες λένε ψέματα στις συζύγους τους: «Είναι στρατηγική προκειμένου να αποφύγουν την οδύνη και την τιμωρία». Οι λόγοι για τους οποίους οι γυναίκες λένε ψέματα στους άνδρες τους δε μπορεί να διαφέρουν και πολύ. Προς το παρόν, όμως, θα ασχοληθούμε με τους κυρίους… μετά θα έρθει και η σειρά των κοριτσιών.

Η κρυφή ζωή των παντρεμένων ανδρών…

Καταρχήν, μόνο το γεγονός ότι παντρεύτηκαν τους δημιουργεί, έτσι κι αλλιώς, μία σχετική δυσφορία. Και δεν είναι ότι δεν αναγνωρίζουν τα πλεονεκτήματα του έγγαμου βίου. «Οι άνδρες χρειάζονται την δέσμευση ...

Μικρά στο μάτι , μεγάλα σε ....

Short Cars – It’s Cool To Have Them
Short Cars – It’s Cool To Have Them
Short Cars – It’s Cool To Have Them
Short Cars – It’s Cool To Have Them
Short Cars – It’s Cool To Have Them
Short Cars – It’s Cool To Have Them

Απιστία, η άτιμη...

Η απιστία μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες για ένα ζευγάρι και συχνά είναι η αιτία που διακόπτεται μια σχέση, μαζί με την κακοποίηση και τη συναισθηματική απόσταση.
Ωστόσο το 50% των ζευγαριών, έχουν τη δυνατότητα πριν φτάσουν στο χωρισμό να αντιμετωπίσουν από κοινού τη βλάβη προσπαθώντας να αναγνωρίσουν τις αιτίες και να τις πολεμήσουν από κοινού μέσα από το διάλογο.
Δυστυχώς, η διαδικασία επούλωσης δεν συμβαίνει εν μια νυκτί, κι ακόμη και οι πιο λογικοί δεν τα καταφέρνουν. Η απιστία δημιουργεί ένα κύκλο ενοχής. Η αγανάκτηση που ακολουθεί παραλύει κατακερματίζει το

Ζωντανά αγάλματα .

Living Statues All Over the World
Living Statues All Over the World
Living Statues All Over the World
Living Statues All Over the World
Living Statues All Over the World
Living Statues All Over the World

Ντύθηκε (ή μάλλον γδύθηκε) Ινδιάνα!

Πάρις Χίλτον
Αυτό το κορίτσι, πολύ δυσκολεύεται να κρατήσει ρούχο πάνω της. Γι' αυτό και η Πάρις Χίλτον λατρεύει το Halloween, γιατί μπορεί να φοράει αυτά που πραγματικά θέλει, με μία παραπάνω άνεση! Ετσι για το αποκριάτικο πάρτυ του Playboy έριξε πάνω της τα απαραίτητα αξεσουάρ για να θεωρείται Ινδιάνα, έβαλε και δύο τρία κομμάτια ύφασμα και βγήκε. Playboy είναι αυτό, τί να ντυθεί καλόγρια; .

Ακριβή µου έκθεση!

Την 1η Μαΐου, στη Σαγκάη, άνοιξαν οι πύλες της διεθνούς έκθεσης World Εxpo µε θέµα «Καλύτερη πόλη, καλύτερη ζωή». Χθες, µε φαντασµαγορικά σόου ? όπως η φουτουριστική χορευτική παράσταση, στιγµιότυπο της οποίας φαίνεται στη φωτογραφία ? γράφτηκαν οι τίτλοι τέλους. Μέσα σε αυτούς τους έξι µήνες, 72 εκατοµµύρια άνθρωποι επισκέφθηκαν τα περίπτερα τουλάχιστον 240 χωρών, παίρνοντας µια γεύση απ? όλον τον κόσµο. Καθώς ο στόχος είναι πράσινος, στη Σαγκάη κυκλοφορούν ηλεκτρικά λεωφορεία και αυτοκίνητα, ενώ σε όλη την πόλη εγκαταστάθηκαν κλιµατιστικά εξοικονόµησης ενέργειας. Βέβαια, το υπεργεγονός κόστισε κατιτίς παραπάνω σύµφωνα µε τα κινεζικά µέσα ενηµέρωσης, που υπολογίζουν πως το κόστος ξεπέρασε εκείνο των Ολυµπιακών Αγώνων του Πεκίνου το 2008. 

Αναδημοσιευση Απο τα Νεα

Το γυμνό σαν μορφή τέχνης..

Tι μας σοκάρει ; τι κρύβει ένα γυμνό ; τι ξεγυμνώνει ένα γυμνό ;

Kατ αρχάς δεν είναι το ζωγραφισμένο γυμνό που σοκάρει αλλά η πραγματικότητα που υπαινίσεται. Aυτός που δεν θα ήθελε στο χώρο του ένα ζωγραφισμένο γυμνό θα μπορούσε άραγε να εξοικειωθεί με ένα πραγματικό γυμνό κορμί εκτεθιμένο στον ίδιο χώρο ;
Aν η τέχνη συνιστά πνευματικό γεγονός δεν εξαρτάται απο τη γυμνότητα του θέματος, κι αν δεν συνιστά πνευματικό γεγονός δεν σώζεται ούτε καλύπτοντάς το. Ένα γυμνό είναι απλά και μόνο ένα θέμα ανάμεσα σε άλλα. Aλλού βρίσκεται η ζωγραφική. Άλλωστε όταν έχει να πεί κάτι με το γυμνό, η γυμνότητά του ντύνεται με αυτό το νόημα.

ΑΣΕΠ: Πράσινο φως για 5.270 διορισμούς ,Πράσινο φως για τον άμεσο διορισμό 5.270 επιτυχόντων δόθηκε με υπουργική απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών, με την οποία επισπεύδονται οι διαδικασίες πρόσληψης που είχαν παγώσει. Μέχρι τα τέλη του έτους θα γίνουν οι τοποθετήσεις αυτές, καθώς προέκυψαν σοβαρά κενά σε υπηρεσίες του Δημοσίου και ΝΠΔΔ εξαιτίας του μεγάλου αριθμού συνταξιοδοτήσεων υπαλλήλων.
 
Αναδημοσιευση Απο τα Νεα 

15.861 ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕΝ ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ,

Ανακούφιση την ώρα του τερματισμού στο Καλλιμάρμαρο (πάνω αριστερά). Ο Κενυάτης Ρέιμοντ Μπετ έκοψε πρώτος το νήμα με χρόνο 2.12΄ 40΄΄ (πάνω δεξιά). Ο χθεσινός Μαραθώνιος ήταν  πρωτοφανής σε προσέλευση και ακτινοβολία. Υπολογίζεται ότι πάνω από 25.000 δρομείς διαγωνίστηκαν και στις τρεις διαδρομές
Ακτινοβολία διεθνούς αθλητικού και πολιτιστικού γεγονότος είχε ο χθεσινός 28ος Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών, καθώς η συμμετοχή τόσο των αθλητών, όσο και του κοινού ήταν πρωτοφανής. Και στις τρεις διαδρομές σημειώθηκε ρεκόρ συμμετοχής.


Η Ελλάδα έχει και αυτή τον δικό της Μαραθώνιο αλλά σίγουρα όλοι μαζί θα τερματίσουμε και ελπίζω το γρηγορότερο


Ο Πρωθυπουργός με τη συμβολική του συμμετοχή στη διαδρομή των δέκα χιλιάδων μέτρων θέλησε να στείλει το μήνυμα ότι η Ελλάδα θα φτάσει στο τέλος του δρόμου της οικονομικής ανάκαμψης, ενώ επεσήμανε την παγκόσμια σημασία της χθεσινής γιορτής
Με την ίδια φανέλα!
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory