Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2010

Λεωφορείο γίγας «καταπίνει» την κίνηση

Είναι η λύση του μέλλοντος στις αστικές και όχι μόνο συγκοινωνίες. Ο χρόνος θα το δείξει, αλλά σίγουρα είναι μια πρωτοποριακή ιδέα.
Πρόκειται για την πρόταση της κινεζικής εταιρείας Song Youzhou για τις μελλοντικές αστικές συγκοινωνίες. Η προτεινόμενη λύση είναι ένα μέσο σταθερής τροχιάς, υπερυψωμένο ώστε να επιτρέπει την ομαλή κυκλοφορία των αυτοκινητοδρόμων από κάτω του.

Πλεονεκτεί σε σχέση με τον υπόγειο σιδηρόδρομο τόσο στο κόστος και το χρόνο κατασκευής όσο και στο κόστος λειτουργίας.

Οι ράγες του βρίσκονται εκατέρωθεν του δρόμου με αποτέλεσμα να «καταπίνει» την κίνηση. Επιπλέον είναι οικολογικό καθώς κινείται με ηλεκτρική ενέργεια, μέρος της οποίας παράγεται από ηλιακούς συλλέκτες τοποθετημένους στην οροφή .

Μήπως παίζει ρόλλο η διατροφή μας για τα μαλλιά μας ?

Η ισορροπημένη διατροφή αποτελεί σημαντικό παράγοντα για τη σωστή ανάπτυξη κάθε οργανισμού και την προαγωγή της υγείας του. Η φράση «είμαστε ό,τι τρώμε» δηλώνει με τον καλύτερο τρόπο τη σημασία της διατροφής στην εμφάνιση μας αλλά και στις νόσους που πιθανόν να συνυπάρχουν. Η εμφάνιση και υγεία των μαλλιών μας σχετίζεται άμεσα και από την ποιότητα της διατροφής μας. Η τριχόπτωση αποτελεί ένα διαρκώς αυξανόμενο πρόβλημα, αφού φαίνεται ότι 1 στις 3 γυναίκες παρουσιάζει σημαντική τριχόπτωση, 1 στις 2 γυναίκες παρουσιάζει πρόβλημα τριχόπτωσης κάποια περίοδο της ζωής της και το 80% των ανδρών παρουσιάζει κάποια μορφή ανδρογεννητικής αλωπεκίας.
Κατά μέσο όρο στο κεφάλι υπάρχουν 200.000 περίπου τρίχες. Καθημερινά πέφτουν 80-100 τρίχες φυσιολογικά  ενώ η τριχόπτωση αρχίζει όταν διαταράσσεται η ισορροπία και πέφτουν περισσότερες τρίχες από όσες βγαίνουν. Συνήθως η πιο σημαντική αιτία είναι η κακή διατροφή που έχει σαν συνέπεια να μην παίρνουν οι τρίχες των μαλλιών τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την ανάπτυξή τους. Επίσης η ηλικία, το στρες, η κληρονομικότητα και διάφορες ασθένειες είναι παράγοντες που συντελούν σημαντικά στην τριχόπτωση.
Η γρήγορη απώλεια βάρους και η φτωχή διατροφή εμποδίζουν την απορρόφηση βιταμινών και θρεπτικών ουσιών που είναι απαραίτητα για την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών. Συχνά τα λεπτά και αδύναμα μαλλιά αποτελούν ένδειξη έλλειψης σιδήρου, η οποία μπορεί να οφείλεται είτε σε ένα εξαντλητικό πρόγραμμα απώλειας βάρους, είτε κατά την έμμηνο ρύση κατά την οποία οι γυναίκες χάνουν αρκετό αίμα. Συνήθως εμφανίζεται σε άτομα που έχουν μεγάλη αιμορραγία ή δεν προσλαμβάνουν  επαρκείς ποσότητες σιδήρου από τη διατροφή τους. Το 72% των γυναικών με πρόβλημα τριχόπτωσης παρατηρήθηκε ότι έχουν έλλειψη σιδήρου. Οι τροφές που αποτελούν πλούσιες πηγές σιδήρου είναι το συκώτι, το κόκκινο κρέας, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά και οι φακές. Δε θα πρέπει να ξεχνάμε πως ο σίδηρος που βρίσκεται στις ζωικές τροφές έχει καλύτερη βιοδιαθεσιμότητα , δηλαδή απορροφάται καλύτερα από τον οργανισμό και πως η βιταμίνη C που βρίσκεται στα φρούτα και τα λαχανικά βοηθά στην απορρόφησή του. Προσοχή χρειάζεται επίσης στην κατανάλωση καφέ και τσαγιού τα οποία δεν πρέπει να καταναλώνονται μαζί ή αμέσως μετά το φαγητό γιατί εμποδίζουν την απορρόφηση του σιδήρου.
Οι τρίχες των μαλλιών περιέχουν 25% νερό και επομένως χρειάζεται η συνεχής ενυδάτωση του οργανισμού για να διατηρούντια και τα μαλλιά ενυδατωμένα. Οι πρωτεΐνες αποτελούν τη βάση των μαλλιών και για αυτό δε θα πρέπει να λείπουν από τη διατροφή μας. Το 20% περίπου της καθημερινής ενεργειακής μας πρόσληψης πρέπει να προέρχεται από πρωτεΐνες τις οποίες τις βρίσκουμε στο κρέας, τα ψάρια,τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα δημητριακά.
Ο ψευδάργυρος είναι επίσης απαραίτητος για την υγεία των μαλλιών. Συμβάλλει στη σύνθεση των πρωτεΐνών και επομένως είναι απαραίτητος για την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών. Οι τροφές που είναι πλούσιες σε ψευδάργυρο είναι τα θαλλασινά και τα μανιτάρια.
Σημαντικό ρόλο παίζουν επίσης οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β και κυρίως το Παντοθενικό Οξύ, η Πυριδοξίνη  και η Βιοτίνη, που συμμετέχουν στη σύνθεση των αμινοξέων από τα οποία αποτελούνται το στέλεχος και ο θύλακας της τρίχας. Οι τροφές που είναι πλούσιες σε βιταμίνες του συμπλέγματος βιταμινών Β είναι το γιαούρτι, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, το κόκκινο κρέας, οι ξηροί καρποί και τα αυγά.
Πρόσφατα Ιάπωνες ερευνητές, έπειτα από εκτεταμένες μελέτες, ανέφεραν μια πιθανή σχέση ανάμεσα στην υπερβολική έκκριση σμήγματος και την τριχόπτωση, γιατί το σμήγμα φράζει τους πόρους με αποτέλεσμα την αβιταμίνωοη των ριζών. Αν και η αιτία που συμβαίνει αυτό θα μπορούσε να είναι κληρονομική, οι Ιάπωνες πιστεύουν ότι σχετίζεται μάλλον με τη διατροφή. Και έχουν λόγο να το πιστεύουν, αφού οι Ασιάτες είχαν πυκνά, υγιή μαλλιά μέχρι το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου υιοθέτησαν στη διατροφή τους το ζωικό λίπος, με αποτέλεσμα, όπως υποστηρίζουν, να κερδίσουν σε ύψος, αλλά να χάσουν σε μαλλιά. Μέχρι ένα σημείο μπορεί η θεωρία τους να είναι σωστή, γιατί πολλοί παραπονιούνται για λιπαρά μαλλιά έξι μήνες με ένα χρόνο πριν αρχίσει το πρόβλημα της τριχόπτωσης. Πάντως οι περισσότεροι δερματολόγοι συμβουλεύουν συχνό λούσιμο, το οποίο μειώνει το επιφανειακό σμήγμα που περιέχει υψηλή ποσότητα τεστοστερόνης και DHT με απαλά σαμπουάν.
Ακολουθώντας μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, γαλακτοκομικά προϊόντα και κρέας μπορούμε να εξασφαλίσουμε την υγεία των μαλλιών μας. Βέβαια όταν η τριχόπτωση οφείλεται σε γενετικούς παράγοντες, ορμονολογικούς ή στη λήψη κάποιων φαρμάκων τότε ακόμα και μια ισοσρροπημένη διατροφή δεν μπορεί να αναστείλει το φαινόμενο.

7 ..."τεμπέλικα" κόλπα για να είσαι υγιής!

Τώρα είναι η ιδανική στιγμή να δοκιμάσεις αυτά τα 7 πανεύκολα κόλπα που αποδεδειγμένα βελτιώνουν την υγεία, τη διάθεση, τη μνήμη – και πολλά ακόμη.

1. Χασμουριέσαι; Μπορεί κάποιοι να το θεωρούν αγένεια, αλλά «το χασμουρητό είναι ένα από πιο καλά κρυμμένα μυστικά για να γυμνάσεις τα εγκεφαλικά σου νεύρα» τονίζει ο Γιώργος Βρουλής, Ph.D., κλινικός νευροψυχολόγος. Τομογραφίες του εγκεφάλου αποκαλύπτουν ότι ενεργοποιεί περιοχές που θεωρούνται υπεύθυνες για την κοινωνική αντίληψη και τα αισθήματα ενσυναίσθησης – γεγονός που εξηγεί γιατί είναι «κολλητικό». Ακόμη και η ανάγνωση μπορεί να σε κάνει να χασμουρηθείς! «Το χασμουρητό μπορεί ακόμη να ενδυναμώσει το προσφηνοειδές λοβίο, ένα τμήμα του εγκεφάλου που παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάκτηση της μνήμης και στον αναστοχασμό» επισημαίνει ο ειδικός. Κι αν σε πιάσει ένας συνάδελφος να έχεις διάπλατα ανοιχτό το στόμα κατά τη διάρκεια μιας βαρετής σύσκεψης; Πες του ότι βελτιώνεις την παραγωγικότητά σου. Η γρήγορη δόση οξυγόνου διώχνει τη νύστα και σε βοηθά να παραμείνεις συγκεντρωμένη, ρυθμίζοντας το μεταβολισμό και φρεσκάροντας τον εγκέφαλο.

Βελτίωσέ το: Χασμουρήσου όσο πιο συχνά μπορείς – το πρωί, στη δουλειά, πριν από ένα σημαντικό τεστ. Θα ξυπνήσει στη στιγμή τον εγκέφαλό σου. Δεν μπορείς να χασμουρηθείς κατά παραγγελία; Προσποιήσου το μερικές φορές και στο τέλος θα έρχεται από μόνο του!

2. Ανοιγοκλείνεις τα μάτια; Ίσως να το θεωρείς «εργαλείο» του φλερτ, αλλά το να ανοιγοκλείσεις τα βλέφαρά σου είναι επίσης βασικό για την υγεία των ματιών. Η κίνηση αυτή...

Κούρεμα με το δρεπάνι .

Σε αυτό το χωριό της Κίνας κουρεύονται με το… δρεπάνι. Δείτε τις φωτογραφίες που ακολουθούν, μοιάζει αρκετά επικίνδυνο!

Παντρεύεται το 2011 ο πρίγκηπας William

Πολλοί μιλούν για τον γάμο του αιώνα… Μάλλον υπερβάλλουν, όπως και να έχει πάντως, ο πρίγκηπας William, γιος της αδικοχαμένης Νταϊάνα και του Καρόλου της Αγγλίας είναι ένα πρόσωπο που απασχολεί καθημερινά τα media κυρίως λόγω του δεσμού του με την Kate Middleton. Οι δυο τους είναι ζευγάρι εδώ και 8 χρόνια, χώρισαν δύο φορές, αλλά η αγάπη τους τελικά νίκησε και θα επισημοποιηθεί μέσα στο 2011 με έναν πριγκηπικό γάμο, όπως αποκαλύπτει το Us Weekly. Εκπρόσωπος των ανακτόρων δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο στο περιοδικό, ωστόσο οι πηγές που θέλουν την Kate να γίνεται πριγκήπισσα είναι πολλές και αξιόπιστες. .

Και οι μαιμούδες μπορούν να γίνουν μανεκέν.«Παραμύθι» το θρίλερ με τον ομαδικό βιασμό!

Απροσδόκητη εξέλιξη είχε το θρίλερ με τις καταγγελίες της 27χρονης Νορβηγίδας που κατήγγειλε στα Χανιά ότι την απήγαγαν ένας 35χρονος και μία 40χρονη Ρουμάνα οι οποίοι την οδήγησαν σε ένα σπίτι στην περιοχή του Κουρνά όπου τη βίαζαν ακόμα και ομαδικά μαζί με έξη ακόμη άτομα… Η νεαρή αλλοδαπή αποδείχθηκε ψυχασθενής και το κατηγορητήριο κατέρρευσε!

Η 27χρονη νοσηλεύεται ήδη στην Ψυχιατρική κλινική του Βενιζέλειου νοσοκομείου, αφού ανέφερε στην κατάθεση της ότι είναι σχιζοφρενής πράγμα που επιβεβαιώθηκε και από τους γιατρούς! Η ιατροδικαστική έκθεση διέψευσε τους ισχυρισμούς της περί βιασμού, καθώς δεν βρέθηκαν στοιχεία που να δείχνουν κακοποίηση, ενώ τα σημάδια που βρέθηκαν στο σώμα της

Πληροφορίες.....


 1. Το σκληρότερο μέρος του ανθρώπινου σώματος είναι το σμάλτο των δοντιών!
 2. Στην ταινία Cyrus όλοι οι διάλογοι είναι αυτοσχέδιοι!
 3. Το καφέ χρώμα της Κοκα Κόλα οφείλεται στην καραμέλα που έχει.Επίσης,όντως κάποτε είχε ώς συστατικό της την κοκαϊνη κάτι που σταμάτησε όμως ήδη απο το 1929.
 4. Η Βόρεια Κορέα προσέλαβε ηθοποιούς να παριστάνουν τους φιλάθλους στο φετινό Μουντιάλ για να εμψυχώνουν την εθνική τους ομάδα,καθώς οι περισσότεροι Κορεάτες δέν είχαν την οικονομική δυνατότητα να ταξιδέψουν στην Αφρική!
 5. Όταν το ηφαίστειο Κρακατόα εξεράγει το 1883,προκάλεσε αλλαγή στο χρώμα των ηλιοβασιλεμάτων σε όλο τον κόσμο!
 6. Η βασσίλισα Άννα υπήρξε έγκυος 18 φορές αλλα πέθανε χωρίς να έχει κανένα παιδί.
 7. Έχοντας θερμοκρασία μόνο ένα βαθμό πάνω απο το απόλυτο μηδέν,το νεφέλωμα Boomerang  είναι ο ψυχρότερος γνωστός τόπος του σύμπαντος.
 8. Το διεθνές τηλεφωνικό πρόθεμα για την Ανταρκτική είναι 672.
 9. Ο αδερφός του Άλ Καπόνε ήταν αστυνομικός στη Νεμπράσκα!
 10. Τα ακουστικά έχουν μαγνήτες μέσα τους!
 11. πηγη

Τα μυστικά της ανδρικής αγκαλιάς

Ο τρόπος που ο αγαπημένος σας σας κρατά στην αγκαλιά του κρύβει άπειρα μυστικά που πρέπει να αποκρυπτογραφήσετε.

Ο «αιφνιδιασμός» από πίσω
Όταν ο αγαπημένος σας έρχεται από πίσω και σας «κλειδώνει» στα χέρια του, σημαίνει ότι είναι φουλ ερωτευμένος! Σκεπάζει το σώμα σας με το δικό του, γέρνετε προς το μέρος του και τα πόδια σας πλέκονται μεταξύ τους… Σύμφωνα με τους κώδικες της γλώσσας του σώματος, με το να σας καλύπτει με αυτό τον τρόπο σημαίνει ότι θέλει να σας προστατέψει.
Το τρίψιμο στη πλάτη
Αυτή η όλο στοργή χειρονομία, όταν χαϊδεύει την πλάτη σας ενώ σας κρατάει, δηλώνει ότι ο συγκεκριμένος τρέφει αισθήματα για εσάς. Η πλάτη είναι μια ευαίσθητη περιοχή του

Οι φάλαινες χρειάζονται... αντηλιακό ,

 
Οι φάλαινες υφίστανται εγκαύματα από την έκθεσή τους στον ήλιο (RΕUΤΕRS/ΙSSΕΙ ΚΑΤΟ)

ΛΟΝΔΙΝΟ Μια αναπάντεχη ανακάλυψη έκαναν βρετανοί ειδικοί οι οποίοι διεπίστωσαν ότι οι φάλαινες αντιμετωπίζουν προβλήματα από την έκθεσή τους στον ήλιο σε βαθμό τέτοιο που να προκαλούνται σε αυτές εγκαύματα!

Υλικό με Νομπέλ στα τηγάνια μας ,

ΛΟΝΔΙΝΟ. Οι επιστήμονες που κέρδισαν το εφετινό βραβείο Νομπέλ για την ανακάλυψη του «εξωτικού» υλικού γραφένιου παρουσίασαν μια νέα τροποποιημένη μορφή του η οποία μπορεί να αξιοποιηθεί σε ένα μεγάλο εύρος εφαρμογών. Το γραφένιο είναι μια ασυνήθιστη μορφή άνθρακα με τη μορφή φύλλων που έχουν πάχος ενός ατόμου και είναι κοντινός συγγενής του διαμαντιού και του γραφίτη. Το γραφένιο είναι το λεπτότερο και ταυτόχρονα ισχυρότερο υλικό που γνωρίζει ο άνθρωπος.

Φοιτητές Καλών Τεχνών σχεδιάζουν την Ουτοπία ,

Καθηγητές και φοιτητές σε αναζήτηση της Ουτοπίας. Επάνω, στιγμιότυπο από το workshop που κατέληξε σε πέντε ενότητες έργων. Κάτω, δύο χαρακτηριστικές δημιουργίες, που θα παρουσιαστούν στο Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης

Οι 11χρονοι αγαπούν τον Μπετόβεν ,

Αριστερά, ο 11χρονος πιανίστας Περικλής Καλούμενος και, δεξιά, ο συνομήλικός του βιολονίστας Γιώργος Μπάνος, οι μικροί σολίστ της συναυλίας με έργα Μπετόβεν
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory