Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου 2010

“Συγνώμη καλέ μου, τα ψέματά μου είναι …γονιδιακά” !

Τα γονίδια ευθύνονται για την εξαπάτηση του συντρόφου μας, λέει μια νέα μελέτη.
Οι επιστήμονες στο κρατικό πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης έχουν ανακαλύψει ότι η σεξουαλική συμπεριφορά θα μπορούσε να επηρεαστεί από την παρουσία του ίδιου του γονιδίου, που έχει συνδεθεί πως ευθύνεται με τη χρήση και το παιχνίδι εξάρτησης με το αλκοόλ.

Ο ερευνητής Justin Garcia ανακάλυψε ότι η ντοπαμίνη είναι η αιτία που μερικοί άνθρωποι δείχνουν ανικανότητα να είναι πιστοί. Ο Garcia είπε: "Βρήκαμε πως τα άτομα με μια ορισμένη παραλλαγή του DRD4 γονιδίου είναι πιθανότερο να έχουν ανακόλουθη (άπιστη) συμπεριφορά στις πράξεις που αφορούν τον σύντροφο τους".

«Το κίνητρο φαίνεται να προέρχεται από ένα σύστημα ευχαρίστησης και ανταμοιβής, το οποίο απελευθερώνει την ντοπαμίνη».
Το DRD4 έχει συνδεθεί ήδη με τον εθισμό στον αλκοολισμό.
Η μελέτη του DNA και της σεξουαλικής ζωής σε 181 ενήλικες διαπίστωσε ότι εκείνα με την

Φάτε ψάρια, διώξτε την κούραση!

Τα ψάρια συγκαταλέγονται στα βασικά συστατικά της Μεσογειακής διατροφής λόγω της υψηλής θρεπτικής τους αξίας. Το περιεχόμενο των ψαριών σε θρεπτικά συστατικά διαφοροποιείται ανάλογα με την ηλικία, το μέγεθος, την εποχή και το είδος του νερού που κατοικούν (αλμυρό ή γλυκό). Τα ψάρια του γλυκού νερού πέπτονται ευκολότερα από τα θαλασσινά αν και φαίνεται να έχουν μικρότερη θρεπτική αξία.

Γιατί να τα φάτε;

Τα ψάρια αποτελούν μια από τις καλύτερες πηγές πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας και πολύτιμων λιπαρών όπως τα ω-3 λιπαρά. Εκτός, όμως, από ενέργεια, τα ψάρια μας προσφέρουν σημαντικά μικροθρεπτικά συστατικά για να ανταπεξέλθουμε στους έντονους και γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας.

Ηρεμήστε τα νεύρα σας

Τα ψάρια αποτελούν πολύ καλή πηγή των βιταμινών του συμπλέγματος Β (ιδιαίτερα της Β3, Β12, Β6 και φυλλικού οξέος), μαγνησίου και ω-3 λιπαρών. Οι βιταμίνες Β συμμετέχουν στην ομαλή λειτουργία του νευρικού συστήματος, ενώ το μαγνήσιο βοηθά στην καλύτερη

Δείτε ένα κτίριο πού αλλάζει συνεχώς εμφάνιση .Στο ίδιο μας το σπίτι ευδοκιμεί το «θαύμα της ζωής»

 
 του Νίκου Βεντουράκη
 
Δεν ήταν εξωγήινο το εύρημα 
H ΝΑSA λυπάται πολύ που δεν ανακοίνωσε την ύπαρξη εξωγήινης ζωής "εκεί έξω". Αυτό που ανακοίνωσε, όμως, είναι πως ανακάλυψε πως η ζωή όπως την ξέραμε μπορεί να αλλάξει, στο DNA (δεσοξυριβονουκλεϊκό οξύ), δηλαδή στις βασικές αρχές του.

Το βακτήριο που ανακαλύφθηκε στη λίμνη Μόνο της Καλιφόρνια έχει μία πολύ όμορφη ιδιότητα: Να αντικαθιστά το φώσφορο (το οποίο είναι ένα από τα βασικά στοιχεία για την ύπαρξη ζωής μαζί με τον άνθρακα, το υδρογόνο, το άζωτο, το οξυγόνο και το θείο) με το αρσενικό, ένα χημικό στοιχείο που είναι κατά βάση δηλητηριώδες και κανείς μέχρι τώρα δεν μπορούσε να φανταστεί πως θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως βάση ζωής.

Η ανακάλυψη αυτή έγινε από την επιστήμονα Felisa Wolfe Simon και την ομάδα της, και μετά από συνεργασία με χημικούς, βιολόγους, μικροβιολόγους και άλλου είδους επιστήμονες της NASA, ανακάλυψαν κοντά στην "εξωγήινα" πανέμορφη λίμνη στην οποία δεν ευδοκιμεί τίποτα, οργανισμούς που μπορούν και ζουν σε μεγάλη συγκέντρωση δηλητηριώδους αρσενικού.

Παίρνοντας δείγματα από το μικρόβιο και αφήνοντας τα να ευδοκιμήσουν σε ένα επιστημονικό εργαστήριο σε φιάλες με αρσενικό και τα υπόλοιπα "θρεπτικά" στοιχεία, φαίνεται πως οι επιστήμονες ανακάλυψαν κάτι το επαναστατικό.

Ο μικροοργανισμός αυτός αντικατέστησε το φώσφορο στον ίδιο του τον οργανισμό, με αρσενικό, και έτσι ήκμασε.

Είναι εύλογο το ερώτημα μετά από μία τέτοια ανακάλυψη η οποία μπορεί να αλλάξει την οπτική μας προς τη μαγεία και τη δύναμη της ζωής, να ερωτηθούμε επηρεασμένοι από την ανθρώπινη ανάγκη να καταλάβουμε εάν είμαστε μόνοι μας.

Εάν ένας οργανισμός δεν ακολουθεί τους "φυσικούς", όπως τους γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, νόμους, τότε αναγνωρίζουμε πως αυξάνουν κατακόρυφα οι πιθανότητες, για την ύπαρξη οργανισμών οι οποίοι να επιβιώνουν υπό συνθήκες άγνωστες σε εμάς "εκεί έξω".

Σύμφωνα δε με ορισμένους επιστήμονες, η ύπαρξη "εξωγήινων" μικροοργανισμών στη Γη σημαίνει ότι η ζωή -σε διάφορες μορφές- μπορεί να έχει εμφανιστεί κι εξαφανιστεί αρκετές φορές στην ιστορία της Γης.

Απίστευτο ατύχημα !

Γυμνές θεές στο ημερολόγιο της "Pirelli"

Η Τζούλιαν Μουρ φωτογραφήθηκε ως Ηρα από τον Καρλ Λάγκερφελντ." Η ελληνική μυθολογία είναι και πάλι της μόδας. Ως άλλος Ομηρος, ο Γερμανός σχεδιαστής Καρλ Λάγκερφελντ φωτογράφισε μερικές από τις ωραιότερες γυναίκες του κόσμου ως θεότητες του Ολύμπου για τις σελίδες του διάσημου ημερολογίου «Pirelli».

Οι ηθοποιοί Τζούλιαν Μουρ και Ελίζα Σεντνάουι, και τα μοντέλα Λάρα Στόουν, Ντάρια Βέρμποβι και Ιρις Στρούμπεγκερ, με μόνα τους αξεσουάρ μερικά δαφνοστέφανα, περικεφαλαίες και τόξα, μεταμορφώθηκαν σε ηρωίδες της ελληνικής μυθολογίας, σε μια φωτογράφηση που πρώτη φορά στην ιστορία του ημερολογίου περιλάμβανε και άντρες.

Ο διάσημος σχεδιαστής των οίκων Chanel και Fendi επέλεξε ως θέμα του την ελληνική μυθολογία, λόγω της παιδικής του αγάπης για την Ιλιάδα. «Οταν άρχισα να διαβάζω, τα δύο πρώτα βιβλία που διάβασα ήταν η Ιλιάδα και το Νιμπέλουνγκεν» δήλωσε κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης του ημερολογίου στη Μόσχα, ενώ δίστασε να αποκαλέσει τον εαυτό του «οπτική βερσιόν του Ομήρου». «Εγώ το έκανα με την κάμερά μου αντί με την πένα μου» είπε φανερά ενθουσιασμένος με το αποτέλεσμα της δουλειάς του.

Το Pirelli Calendar εκδίδεται από τη γνωστή ιταλική εταιρεία ελαστικών από το 1964 και

Διεθνή ημέρα τουαλέτας

H 19 νοεμβρίου έχει ανακηρυχθεί ως παγκόσμια μέρα τουαλέτας .Προφανώς οι τουαλέτες παίζουν μεγάλο ρόλο στην ζωή των ανθρώπων και αυτό φαίνεται και από τις φωτογραφίες .
International toilet day   bizarre
International toilet day   bizarre
International toilet day   bizarre
International toilet day   bizarre
International toilet day   bizarre
International toilet day   bizarre
International toilet day   bizarre
International toilet day   bizarre
International toilet day   bizarre

Η Πετρούλα "δασκάλα" του sex!

Σεξουαλική αγωγή από την Πετρούλα. Σε «δασκάλα του σεξ» εξελίσσεται η πρώην «Καιρούλα»! Το καυτό κορίτσι του Star Πετρούλα Κωστίδου, αφού έφερε θύελλες και καταιγίδες στην TV με το sexy δελτίο καιρού που παρουσίασε, και πήρε κατά πόδας την τρόικα, ετοιμάζεται για νέες περιπέτειες!

Τώρα θα δίνει συμβουλές μέσα από ένα «εκπαιδευτικό ντοκιμαντέρ», όπως το χαρακτηρίζει η ίδια, που αναμένεται να είναι το πιο hot θέμα τις επόμενες ημέρες και να συζητηθεί δεόντως...

Αν και η ίδια δηλώνει ότι δεν θα έχει καμία σχέση με το ροζ DVD της Τζούλιας Αλεξανδράτου, οι πληροφορίες το θέλουν να είναι άκρως αισθησιακό.

Το «it girl» της showbiz μίλησε στην «Espresso» σχετικά με το νέο της project, τονίζοντας ότι θα είναι σκέτη αποκάλυψη. «Αυτό το DVD θα κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες, σε περίπου μία εβδομάδα. Είναι ένα εκπαιδευτικό ντοκιμαντέρ με έντονη δόση χιούμορ. Πρόκειται για ένα πάρα πολύ sexy DVD! Εχουν πολλά να δουν τα ματάκια σας, αλλά δεν έχει καμία σχέση με το DVD της Τζούλιας Αλεξανδράτου. Θα αποκαλύπτω κάποια μέρη του σώματός μου, δυστυχώς όμως δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες σχετικά με το πώς

Πουλήθηκε το γαμήλιο δώρο του Ωνάση!

Πουλήθηκε
Η θαλαμηγός που πρόσφερε στο γάμο του πρίγκιπα Ρενιέ

 

Για 565.000 ευρώ πουλήθηκε η θαλαμηγός «Deo Juvante II», που είχε προσφέρει ως γαμήλιο δώρο ο Αριστοτέλης Ωνάσης στον πρίγκιπα Ρενιέ του Μονακό και στην Γκρέις Κέλι.

Η θαλαμηγός πουλήθηκε σε τουριστική εταιρεία ενοικίασης σκαφών στα νησιά Cayman, αφού πρώτα ανακαινίστηκε.

Μπορεί σαν χώρος να μη θυμίζει την πολυτέλεια ανάλογων σκαφών, όμως η ιστορία που έχει ήταν αρκετή για τους νέους ιδιοκτήτες προκειμένου να ασφαλίσουν τη θαλαμηγό έναντι 1,4 εκατομμυρίων δολαρίων.

«Τριπλασιάστηκαν» τα άστρα ,


ΛΟΝΔΙΝΟ. Τη στιγμή που όλος ο κόσμος ανέμενε με αγωνία την ανακοίνωση της ΝΑSΑ για την ανακάλυψη κάποιας μορφής εξωγήινης ζωής, δύο ανεξάρτητες ερευνητικές ομάδες παρουσίαζαν νέα εντυπωσιακά στοιχεία για τη δομή του Σύμπαντος τα οποία αυξάνουν (στατιστικά) τις πιθανότητες ύπαρξης ζωής στο Διάστημα. Την πρώτη έρευνα διεξήγαγαν επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Γέιλ που διεπίστωσαν ότι ο αριθμός των άστρων στο Σύμπαν είναι τρεις φορές μεγαλύτερος από αυτόν που πιστεύαμε ως σήμερα. Σύμφωνα με την έρευνα, ο αριθμός των άστρων στο Σύμπαν αγγίζει τα 300 εξάκις εκατομμύριαπρόκειται για τον αριθμό 3 ακολουθούμενο από 21 μηδενικά! Οπως αναφέρουν οι ερευνητές, η συντριπτική πλειονότητα των γαλαξιών του Σύμπαντος έχει τις ίδιες ιδιότητες με αυτές του δικού μας γαλαξία, μέσα στον οποίο υπάρχει συνεχής παραγωγή άστρων.

3 Δεκεμβρίου, Ημέρα αναφοράς ή υποκρισίας;

«3 Δεκεμβρίου, Ημέρα αναφοράς ή υποκρισίας; Όσοι δεν έχουν την ίδια κοινωνική ταυτότητα, τη συνηθισμένη κανονικότητα και την κατεστημένη λειτουργικότητα είναι οι άλλοι. Είναι εκείνοι που βιώνουν το μαρτύριο των κοινωνικών διακρίσεων, του ρατσισμού και του αποκλεισμού. Μία κοινωνία που αντί να απελευθερώνει τις προσβάσεις της, συντηρεί τα εμπόδια των κοινωνικών διακρίσεων και του αποκλεισμού είναι μία κοινωνία αντιπαραγωγική.

Ενας έλληνας τζαζίστας για πρώτη φορά στον... ημιτελικό των Grammy,


Oι έλληνες εκπρόσωποι της τζαζ και της ορχηστρικής μουσικής μπορούν να θεωρούν εαυτούς αδικημένους όσον αφορά την προβολή τους. Η ελληνική μουσική σαφώς και είναι προσανατολισμένη στο τραγούδι, να όμως που ήρθε ο καιρός να πάρουν τη «γλυκιά τους εκδίκηση»: ο Γιώργος Φακανάς με το άλμπουμ «Ιnterspirit» έφθασε στον... ημιτελικό των βραβείων Grammy στην κατηγορία «καλύτερου τζαζ CD». «Ημουν στη λίστα με τα τελευταία 40 CD. Και είναι η πρώτη φορά που φθάνει έλληνας δημιουργός σε αυτό το σημείο» λέει ο έλληνας μουσικός. «Είναι μια γλυκιά απάντηση σε όλους όσοι έχουν αδιαφορήσει όλα αυτά τα χρόνια για την ορχηστρική και την τζαζ μουσική. Πολιτεία και ΜΜΕ έχουν... λουμπενοποιήσει την τζαζ και ασχολούνται μόνο με το τραγούδι. Υπάρχουν όμως και νέα παιδιά που ματώνουν τα χέρια τους στα ωδεία μαθαίνοντας ένα όργανο. Αυτά τι θα κάνουν αύριο; Αλλά ο κόσμος δεν φταίει. Ακολουθεί ως επί το πλείστον ό,τι του σερβίρουν. Μόνο στην Ελλάδα υπάρχει ο όρος “έντεχνο τραγούδι”. Εντεχνη όμως είναι η συμφωνική και η τζαζ μουσική».

Ο Γιώργος Φακανάς μόλις επέστρεψε από μια περιοδεία στην Ιαπωνία και στη Νότια Κορέα. Τα άλμπουμ του κυκλοφορούν σε όλη την Ασία, ενώ το ίδιο θα συμβεί και με τα επόμενα δύο που ήδη ετοιμάζει. Θεωρεί ότι όλα μπορούν να αλλάξουν μέσω της τέχνης. «Το βασικό πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι η οικονομία, αλλά ο πολιτισμός. Οταν μαθαίνουν τον κόσμο να μη σκέφτεται και να ακολουθεί ό,τι του σερβίρουν, τότε τον αδρανοποιούν σε όλα τα επίπεδα.Η τέχνη υπάρχει για να μην αδρανοποιείται το μυαλό».

Zωη Ειναι Κινηση Και Κινηση Ζωη,
Το πρώτο σκίρτημα της Ζωής, είναι Η κίνηση του Εμβρύου .
«Ζωή Είναι κίνηση Και Κίνηση Ζωή», όπως έλεγε και ένας Γιατρός. Κίνηση Είναι η Εξέλιξη του ανθρώπου επάνω στην γη, φυσικά δεν Είναι μονό Αυτά που ολοκληρώνουν έναν Άνθρωπο αλλά και Άλλα πολλά.

3 Δεκεμβρίου Ημέρα « Αγκαλιάς » Για τα Άτομα με Αναπηρία

Μεγαλεπήβολους στόχους Θέτουν κάθε χρόνο όλοι οι Οργανισμοί όλων των Κρατών και το Αποτέλεσμα ποιο;
το 80% των ΑΜΕΑ είναι Ανενεργό.
Σκοπός όλων μας Είναι να ενεργοποιηθούν και Αυτοί οι Άνθρωποι, να μην ζουν στο περιθώριο της ζωής,
Στο χέρι όλων Είναι να Αλλάξουμε Αυτή την Απομόνωση που έχουμε δημιουργήσει στα Άτομα με Αναπηρία όχι με δύσκολους τρόπους Απλά να σεβόμαστε το Χώρο τους.
-Να μην παρκάρουμε σε θέσης των ΑΜΕΑ
-Να δίνουμε Πρόσβαση στα πεζοδρόμια και στον Ελεύθερο χώρο κίνησης για τα Αναπηρικά αμαξίδια.
-Επειδή σε αυτή την χώρα τα πεζοδρόμια με τις ειδικές διαγραμμίσεις για τους τυφλούς είναι ελάχιστα καλό είναι να παρκάρουμε τα μηχανάκια και τα αυτοκίνητα μακρυά από αυτές τις περίεργες γραμμές, που για τους περισσότερους δεν σημαίνουν τίποτα αλλά για τους τυφλούς ομως είναι ο μπούσουλας για να φτάσουν στην στάση του λεωφορείου και να πάνε σπίτι τους.
-Επίσης τα ΑΜΕΑ, Να αποτελέσουν τμήμα Αυτής της κοινωνίας, στον Πολιτισμό στην Κοινωνία, στην πολιτική στην Οικονομία.
Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε την καθημερινότητα μερικών δεκάδων συνανθρώπων απλά και εύκολα, χωρίς να ξοδέψουμε δεκάρα τσακιστή.

Καλή Σας Ημέρα!!
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory