Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2010

Αν δεν το κατέχεις το άθλημα , αυτά παθαίνεις .

Παράξενα αγάλματα

Interesting Statues47 Worlds Most Interesting Statues
Interesting Statues37 Worlds Most Interesting Statues
Interesting Statues28 Worlds Most Interesting Statues

Η ιστορία πίσω από 11 διάσημα κοκτέιλς

Ερχονται γιορτές  τα κοκτέιλς εχουν την τιμητική τους  σας  παρουσιάζουμε  την αληθινή ιστορία πίσω από τη δημιουργία και την επικράτηση των έντεκα πιο γνωστών κοκτέιλς του πλανήτη.


Λέγεται ότι η λέξη cocktail πρωτοεμφανίστηκε σε αμερικάνικο λεξικό το 1803.

Κάποιοι λένε ότι την περίοδο της χαρτοπαιξίας στα ποταμόπλοια του Μισισιπή, οι μεγάλοι νικητές φορούσαν ένα κόκκινο φτερό πετεινού (cock) και καλούνταν να φτιάξουν ένα ποτό-μίγμα όλων των αλκοολούχων ποτών που υπήρχαν πίσω από το μπαρ, που σερβίρονταν σε ένα ποτήρι που έμοιαζε με κοκοράκι και ανακατευόταν με ένα κουτάλι που έμοιαζε με την ουρά (tail). Άλλοι ισχυρίζονται ότι την περίοδο μετά την Αμερικανική Eπανάσταση, μια ζωηρή πανδοχέας μαγείρευε κοτόπουλα και μετά το δείπνο κερνούσε ποτά στολισμένα με τα φτερά από τις ουρές τους, ενώ οι Γάλλοι φώναζαν «Vive la cock tail»!
Αντουάν Πεϊσοντ χρησιμοποιούσε για μεζούρα των φαρμάκων μια αυγουλιέρα, coquetier (στα Γαλλικά). Η πιθανότερη όμως προέλευση της λέξης cocktail είναι από τη γαλλική λέξη coquetel, που ήταν το όνομα ενός μίγματος κρασιών. Όπως και να έχει όμως ένα είναι το γεγονός. Ότι όταν τα κοκτέιλ κυλούν μέσα σου η αίσθηση της ευχαρίστησης διαγράφεται στο χαμογελαστό σου πρόσωπο.

Διαλέξαμε για σας  μια 11αδα υγρών λόγων ευτυχίας.

1. Martini

Οι θεωρίες που έχουν αναπτυχθεί για την προέλευση του κοκτέιλ Μαρτίνι είναι τόσες πολλές όσοι και πατέρες κάθε νίκης. Δημοφιλές ιδιαίτερα στο ασθενές φύλο και τον…Τζορτζ Κλούνει λέγεται ότι προέρχεται από ένα παλιό καλιφορνέζικο κοκτέιλ με το ισπανόφωνο όνομα Μαρτίνεθ. Οι Ιταλοί αποκηρύττουν μετά βδελυγμίας την θεωρία και υποστηρίζουν ότι προέρχεται από την εταιρεία Μαρτίνι και Ρόσι, η οποία από τον 19ο αιώνα εξήγαγε βερμούτ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το εντεινόμενο χάσμα πάει να γεφυρώσει ένας διάσημος μπάρμαν του ξενοδοχείου Νίκερμποκερ, Μαρτίνι Άρμα Ντι Τάγκια… Τα διλήμματα για την προέλευση πάντως ουδόλως φαίνεται να απασχολούν τους aficionados του κοκτέιλ όπως τον Λουίς Μπουνιουέλ που έλεγε ότι «το καλύτερο Μαρτίνι φτιάχνεται όταν μια ηλιαχτίδα περάσει μέσα από το τζίν για ν' αγγίξει λίγο το βερμούτ».

2. The Manhattan

Το 1874 η Τζένι Τσόρτσιλ θέλησε να οργανώσει μια γιορτή για να διασκεδάσουν με την επιτυχία του Σάμιουλ Τίλντεν στις κυβερνητικές εκλογές της Νέας Υόρκης. Κάλεσε τον πιο ευφάνταστο μπαρτεντερ της περιοχής ο οποίος δημιούργησε ένα νέο κοκτέιλ για την περίσταση. Το μυθικό σήμερα Μανχάταν. Τζιν, βότκα, και μια σταγόνα χυμό από μύρτιλα και οι πάντες άρχιζαν να χάνονται στη νεοϋορκέζικη νύχτα. Αν και υπάρχουν και άλλοι πατέρες του κοκτέιλ η παραπάνω φαίνεται να είναι η πλέον διαδεδομένη θεωρία για το πώς άρχισε να δημιουργείται η παράδοση του Μανχάταν…

3. The Bellini

Το 1929 ο Τζιουζέπε Τσιπριάνι ο γηραιότερος ήταν μπάρμαν στο ξενοδοχείο Europa της Βενετίας, όταν συνάντησε έναν αμερικανό φοιτητή, τον Χάρι Κάσινγκ. Έχοντας απόλυτη ανάγκη από χρήματα, ο Κάσινγκ απέσπασε από τον Τσιπριάνι περίπου 6.000 δολάρια. Εξαφανίστηκε όμως, αφήνοντας τον Ιταλό ανήσυχο για την τύχη των χρημάτων του. Παρ' όλα αυτά ο Αμερικανός επέστρεψε τον Φεβρουάριο του 1930, όχι μόνο για να ξεπληρώσει τον Τσιπριάνι. Είχε στη διάθεσή του 24.000 δολάρια, έτσι ώστε οι δυο τους να ανοίξουν το δικό τους μαγαζί. Αυτή ήταν η αρχή του Harry's Bar, εκεί όπου «γεννήθηκε» το Μπελίνι, ένα κοκτέιλ από prosecco και χυμό βερίκοκου. Το πορτοκαλί κοκτέιλ έλαβε το όνομα του από έναν αναγεννησιακό πίνακα του Τζιοβάνι Μπελίνι που λάτρευε ο Τσιπριάνι.

4. The Kir

Ένα από τα πλέον διαδεδομένα κοκτέιλ της γαλλικής μπουρζουαζίας που έλαβε το όνομα του από τον δήμαρχο της Ντιζόν Φελίξ Κιρ. Οι ελάχιστες σταγόνες κρεμ ντε κασίς και του λευκού κρασιού δημιουργούσαν ένα εκρηκτικό μείγμα σαν την περσόνα του δημάρχου. Το Κιρ αποτελεί ακόμη και σήμερα ένα εκλεπτυσμένο κοκτέιλ που προτιμάται για την ραφιναρίσμενη γεύση του.

5. The Daiquiri

Μερικές από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις έχουν γίνει από ατύχημα. Το ίδιο ισχύει και για το ντάκιρι που ο μύθος το θέλει να ανακαλύπτεται από τον Αμερικανό μηχανικό ορυχείων, Τζένινγκς Κοξ, ο οποίος ξέμεινε από τζιν, στο Σαντιάγκο της Κούβας το 1905. Η φήμη του έλαβε παγκόσμιες διαστάσεις. Ο Σάλιντζερ, στο "The Catcher In the Rye" το έκανε το αγαπημένο ποτό του Χόλντεν Κόλφιλντ και ο Τζον Κένεντι κατάπιε την αποτυχία στην κρίση του κόλπου των χοίρων με ένα καλό ντάκιρι. Ρούμι, λάιμ και ζάχαρη ανοίγουν τις πύλες της γευστικής ηδονής…

6. The Tom Collins

Το εύγεστο αποτέλεσμα μιας φάρσας στη Νέα Υόρκη του 19ου αιώνα. Το 1874 εκατοντάδες κάτοικοι του Μεγάλου Μήλου άκουσαν την φήμη ότι κάποιος κηλίδωνε τη φήμη τους. Η φήμη της περσόνας που σύμφωνα με τον αστικό μύθο ονομαζόταν Τομ Κόλινς ξεπέρασε γρήγορα τα σύνορα της πόλης. Εκατοντάδες άτομα άρχισαν ένα απηνές κυνήγι μαγισσών για να βρουν τον Κόλινς, ο οποίος τους διέβαλλε στα μάτια των συμπολιτών τους. Οι μπάρτεντερς της πόλης άρχισαν να σκαρώνουν σκανδαλιές και να δημιουργούν γευστικά αποστάγματα με βάση το κίτρο. Όταν λοιπόν το κυνήγι του πλάσματος ευφάνταστου μυαλού ολοκληρωνόταν τα μπαρ έκαναν χρυσές δουλειές πουλώντας κατά εκατοντάδες αρκετά… Τομ Κόλινς.

7. The Cosmopolitan

Αποτελούσε το μόνιμο συνοδό κυριών στο Sex and the City αν και η φήμη του είχε εισχωρήσει στη ζωή των οπαδών του αρκετά χρόνια πριν. Οι ρίζες του φύονται σε αρκετές πόλεις όπως την Μινεάπολις, το Σάουθ Μπιτς, το Σαν Φρανσίσκο, το Μανχάταν, την Μασαχουσέτη. Το κοκτέιλ βασικά είναι απλά ένα καμικάζι με μια ανεπαίσθητη δόση χυμού φράουλας. Η πιο λογικοφανής εξήγηση είναι ότι αρκετοί μπάρμεν είχαν την ιδέα της πρόσθεσης της φράουλας την ίδια στιγμή έτσι ώστε να δημιουργηθεί το…αξεσουάρ που η Κάρι Μπράντσο λάτρευε περισσότερο και από τις γόβες του Manolo Blahnik…

8. The Sazerac

Ίσως το παλιότερο κοκτέιλ που είναι γνωστό στην Αμερική. Ουίσκι, αψέντι, ζάχαρη αποτέλεσαν τα υλικά του Κρεολού φαρμακοποιού Αντουά Πεϊσόντ το 1830 για τη δημιουργία του Sazerac. Μέσα σε λίγα χρόνια από τη δημιουργία του το Sazerac έγινε τόσο διάσημο που ο Πεϊσόντ έβαλε ρολά στο φαρμακείο του προκειμένου να αφοσιώθει στην δημιουργία του. Προέρχεται από τη Νέα Ορλεάνη 70 έτη πριν από την εποχή απαγόρευσης και πριν από δύο χρόνια ανακηρύχθηκε το επίσημο κοκτέιλ της πόλης.

9. The Negroni

Διεγείρει την όρεξη και γι’ αυτό είναι δημοφιλές ως απεριτίφ. Προέκυψε όταν ο Καμιλο Νεγκρόνι πρόσθεσε τζιν στο κοκτέιλ Americano. Το Campari εξουδετερώνει τη γλύκα του βερμούτ, το βερμούτ μαλακώνει τις γωνίες του Campari και το τζιν ζωγραφίζει την επίγευση των άλλων συστατικών εντονότερα. Αρχικά αντί του τζιν σερβιρόταν με κλαμπ σόντα αλλά ο Νεγκρόνι ζήτησε να αντικατασταθεί με τζιν για να γίνει λίγο πιο δυνατό και έτσι γεννήθηκε το περίφημο Νεγκρόνι.

10. The Black Russian

O μύθος θέλει οι ρίζες του κλασικού αυτού κοκτέιλ να βρίσκονται στη Ρωσία. Και όλα ξεκίνησαν από μερικούς σκληροτράχηλους Ρώσους που έπιναν για πρωινό βότκα με καφέ και κάποιους πιο... ευαίσθητους οι οποίοι πρόσθεταν και γάλα - κάτω από τα περιφρονητικά γέλια του περίγυρου. Το σίγουρο είναι πως το Black Russian ανήκει στην κατηγορία των κλασικών μετά το δείπνο κοκτέιλ και γνώρισαν μεγάλες δόξες, για πολλές δεκαετίες πολύ πριν βγει στο εμπόριο το Bailey's και ακολουθήσουν μια σειρά από συναφή κρεμώδη αλκοολούχα.

11. Long Island Iced Tea

Μπορεί να μην περιέχει τσάι αλλά τουλάχιστον κομμάτι της ονομασίας που περιέχει το Long Island είναι ακριβές. Ίσως από τα νεότερα κοκτέιλ που υπάρχουν, με ζωή 32 ετών που συνήθως πίνεται στις διακοπές της άνοιξης. Δημιούργημα του Rosebud Butt, ενός μπάρμαν στο ξενοδοχείο Όακ Μπιτς του Χάμπντον Μπέις, το οποίο ανακάλυψε έπειτα από την απαίτηση αρκετών πιτσιρικάδων για κάτι δυνατό. Για αυτό και τα hangovers έπειτα από την κατάποση του παραμένουν μνημειώδη…

http://www.men24.gr


http://ektiesthisi.blogspot.com/

Bάλτε τα μπαχαρικά στην κουζίνα σας..

Βάλτε τα μπαχαρικά στην κουζίνα σας  Μύρισε κανέλα και γαρίφαλο
Το άρωμα και η γεύση τους μας φέρνουν στο νου την Ανατολή και ταυτόχρονα σπιτικό φαγητό. Η κανέλα, το γαρίφαλο (το μοσχοκάρφι, επειδή μοιάζει με μικρό καρφί) είναι από τα μπαχαρικά που πάντα κάνουν αισθητή την παρουσία τους στις συνταγές.

Συνήθως τα συναντάμε μαζί σε φαγητά, γλυκά, ακόμα και ποτά, και καταφέρνουν πάντα να κερδίζουν τις εντυπώσεις, χαρίζοντας μοναδικές γευστικές εμπειρίες.

Κανέλα
Είναι ένα από τα αρχαιότερα μπαχαρικά και προέρχεται από την Κεϋλάνη, την Κίνα και τις Ινδίες. Μπορεί οι περισσότεροι να τη βάζουμε για άρωμα στον cappuccino μας, ωστόσο οι χρήσεις της δεν περιορίζονται εκεί. Ιδιαίτερα στις χώρες όπου καλλιεργείται, χρησιμοποιείται συχνά ο φλοιός της (σε ξυλάκια ή σκόνη) ως μπαχαρικό τόσο στη μαγειρική όσο και στη ζαχαροπλαστική. Ωστόσο, αν το παρακάνουμε με την ποσότητα, θα μας αφήσει μια πικράδα στο στόμα.

Με τι ταιριάζει: Η σκόνη προσθέτει γεύση και άρωμα σε σοκολάτες, κουλουράκια, κέικ και μηλόπιτες, ενώ τα ξυλάκια κανέλας μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κομπόστες, τουρσιά, ακόμα και στην ετοιμασία ζεστής σοκολάτας και τσαγιού. Δίνει ιδιαίτερη νότα σε μαρινάτες, στο κόκκινο κρέας, στα πουλερικά και στο ψάρι.

Γαρίφαλο, το δυνατό

Συνήθως το συναντάμε σε ανατολίτικα φαγητά και γλυκά. Είναι ιδιαίτερα αρωματικό και καυτερό, γι’ αυτό χρησιμοποιείται σε μικρές ποσότητες, ενώ είναι προτιμότερο να αφαιρείται από το φαγητό πριν σερβιριστεί ή να χρησιμοποιείται σε σκόνη.

Με τι ταιριάζει:
Μπαίνει σε πίτες, τάρτες, γλυκά, σιρόπια, στα καπνιστά και στο ζαμπόν, αλλά και στα μαγειρευτά, όπως στο χοιρινό, στις σάλτσες με ντομάτα, ακόμα και στις σούπες. Ταιριάζει με το κυνήγι, ενώ αρκετά συχνά το βλέπουμε καρφωμένο σε κρεμμύδια, για να δώσει άρωμα και γεύση σε ζωμούς. Χρησιμοποιείται επίσης για να αρωματίσει το ρύζι και το τσάι.

Συνδυάστε τα!
Τα κανελογαρίφαλα είναι κλασικός συνδυασμός που συνοδεύει συχνά τα κοκκινιστά, τον κιμά, τα πιάτα με κρέας και κοτόπουλο και τα σιροπιαστά γλυκά. Στις περισσότερες συνταγές, τα συναντάμε μαζί, κάτι σαν το αλάτι και το πιπέρι, αλλά επειδή και τα δύο έχουν έντονη γεύση, καλό είναι να χρησιμοποιούμε ελάχιστη ποσότητα.

Στην υγειά σας!

Όπως και όλα σχεδόν τα μπαχαρικά, έτσι και η κανέλα και το γαρίφαλο έχουν αρκετές θεραπευτικές ιδιότητες, τις οποίες αξιοποιεί ο άνθρωπος εδώ και αιώνες.

●Η κανέλα χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις ατονίας και ανακουφίζει τους καταπονημένους μυς. Είναι καλή πηγή μαγνησίου και σιδήρου, αν και συνήθως η ποσότητα που χρησιμοποιούμε στα πιάτα μας δεν είναι επαρκής. Είναι θερμαντική, εφιδρωτική, βελτιώνει τη λειτουργία των νεφρών και θεωρείται ιδανική για την αντιμετώπιση της δυσπεψίας, των κολικών και της διάρροιας. O αποξηραμένος φλοιός της, όταν γίνει έγχυμα ή αφέψημα, βοηθάει στην αντιμετώπιση του κρυολογήματος και της γρίπης, ενώ η σκόνη μπαίνει σε πληγές και τσιμπήματα, επειδή έχει αντισηπτική και επουλωτική δράση. Όταν τη βάζουμε στα φαγητά, αυξάνει το χρόνο συντήρησής τους. Τη βρίσκουμε επίσης στις περισσότερες αφροδισιακές συνταγές, επειδή ανεβάζει τη θερμοκρασία και τονώνει την κυκλοφορία του αίματος.

●Το γαρίφαλο μοιάζει σε αρκετά σημεία με την κανέλα. Τονώνει την ερωτική διάθεση και διεγείρει την πνευματική λειτουργία. Περιέχει αιθέριο έλαιο, την ευγενόλη, η οποία ανακουφίζει από τον πόνο, αλλά και από τον τυμπανισμό, τη δυσπεψία και τη ναυτία, ενώ έχει ήπια αντισηπτική δράση. Βοηθάει στην αντιμετώπιση λοιμώξεων και μυκητιάσεων (πόδι του αθλητή) και χρησιμοποιείται στη θεραπεία της ακμής, του έρπητα και στο κριθαράκι. Επιπλέον, έχει τανίνες και φλαβονοειδή, ουσίες στις οποίες αποδίδονται ευεργετικές ιδιότητες για την καρδιά.

http://ektiesthisi.blogspot.com/

Παράξενος αφρός στις ακτές της Αυστραλίας .

Strange Foam on the Coast of Australia
Strange Foam on the Coast of Australia
Strange Foam on the Coast of Australia
Strange Foam on the Coast of Australia
Strange Foam on the Coast of Australia
Strange Foam on the Coast of Australia

Nα τι πληρώνεις για βενζίνη....

Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος, έφτιαξε αυτό το γραφικό, όπου μια ματιά μπορούμε να καταλάβουμε που πάει το 1,493 που πληρώνουμε για βενζίνη, δηλαδή:
Τα 94,1 λεπτά στο κράτος
τα 43,4 στο διυλιστήριο
τα 6,3 λεπτά στις εταιρείες χονδρικής και
τα 5,5 λεπτά στα βενζινάδικο.

 
Δηλαδή, όταν γεμίζετε με 50 ευρώ, τα λεφτά σας πηγαίνουν:
31,5 ευρώ στο κράτος
14,5 στο διυλιστήριο
2,1 στις εταιρείες
1,8 στο βενζινάδικο.

Φτιάξε μάσκες για λαμπερά μαλλιά σαν της Εύα Λονγκόρια

Μπορεί το διάστημα αυτό να μας απασχολεί με το πολύκροτο διαζύγιό της, όμως η Εύα Λονγκόρια πάντα ξεχώριζε για τα αστραφτερά και λεία μαλλιά της. Δώσε κι εσύ περισσότερη λάμψη στα μαλλιά σου με εύκολες μάσκες που μπορείς να φτιάξεις στο σπίτι σου, χωρίς να χρειάζεσαι πολύπλοκα υλικά.
- Λοσιόν μελιού Σε 4 φλιτζάνια ζεστό νερό διάλυσε 1 κουταλάκι του μέλι γλυκού. Εάν τα μαλλιά σου είναι ξανθά, ρίξε και λίγες λεμόνι σταγόνες. Λούσε τα κανονικά, ξέβγαλέ τα, σκούπισέ τα με πετσέτα και μετά άπλωσε τη λοσιόν μελιού σε όλο το κεφάλι. Άφησέ την περίπου για μισή ώρα και ύστερα ξέβγαλε με άφθονο κρύο νερό. Στέγνωσε και χτένισέ τα με τον τρόπο που συνηθίζεις.
- Λοσιόν για ξανθές ανταύγειες φυσικές Σε κατσαρόλα ρίξε 4 φλιτζάνια νερό, 2 φλιτζάνια χαμομήλι και 2 φλιτζάνια αποξηραμένα λουλούδια καλέντουλας. Μόλις πάρουν βράση, μείωσε τη φωτιά και άφησέ τα να σιγοβράσουν για 45 λεπτά. Μόλις το μείγμα κρυώσει ρίξε 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα λεμονιού και άλλη μία χυμό λεμονιού. Το μείγμα είναι έτοιμο. Χωρίς να το σουρώσεις, «το ρίξ στα μαλλιά σου. Τύλιξέ τα με μεμβράνη, άφησε για 45 λεπτά και ξέπλυνε με κρύο νερό. Μπορείς να επαναλαμβάνεις τη λοσιόν κάθε 2 ημέρες.
- Μάσκα ΜΕ μαγιονέζα Πριν λουστείς και ΑΝ έχεις μακριά μαλλιά, άπλωσέ τους 1 φλιτζάνι μαγιονέζα. Εάν έχεις κοντά, μπορεί να χρειαστείς και τη μισή ποσότητα. Τύλιξε το κεφάλι σου με σελοφάν ή αλουμινόχαρτο και άφησε τη μάσκα να ενεργήσει για περίπου 15 λεπτά. Στη συνέχεια ξέπλυνε τα μαλλιά και λούσε τα καλά με χλιαρό νερό.
- Μάσκα ΜΕ ρούμι για ευαίσθητα μαλλιά Χτύπησε έναν κρόκο αβγού ΜΕ 1 κουταλιά της σούπας ρούμι και 4 σταγόνες αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου. Ανάδευσε πολύ καλά, μέχρι το μείγμα να πάρει κρεμώδη μορφή. Άπλωσέ το σε λουσμένα και βρεγμένα μαλλιά και άφησέ το να δράσει για 10 λεπτά. Ξέβγαλε με χλιαρό νερό.
- Μάσκα ΜΕ αβγό και γιαούρτι Ανακάτεψε έναν κρόκο αβγού σε 1 κεσεδάκι γιαούρτι. Άπλωσε το μείγμα στο κεφάλι και κάνε απαλό μασάζ

Δημιουργική διαφήμηση .

Talented Advertising Photography
Talented Advertising Photography
Talented Advertising Photography
Talented Advertising Photography
Talented Advertising Photography
Talented Advertising Photography
Talented Advertising Photography
Talented Advertising Photography

Αντικαρκινικός ο χυμός του ροδιού ,

ΛΟΝΔΙΝΟ Σειρά ερευνών έχει δείξει ότι ο χυμός ροδιού έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες στον οργανισμό, αφού είναι εξαίρετη πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών. Ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια διαπίστωσε τώρα ότι ο χυμός του ροδιού εμποδίζει την εξάπλωση του καρκίνου. Τα συστατικά που υπάρχουν στον χυμό φαίνεται ότι καταφέρνουν να αναστέλλουν τη μετακίνηση των καρκινικών κυττάρων, παρεμβαίνοντας στον χημικό μηχανισμό που προκαλεί την εξάπλωσή τους. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα λιπαρά οξέα που υπάρχουν στον χυμό του ροδιού εμπόδισαν τα καρκινικά κύτταρα που υπήρχαν σε ασθενείς με καρκίνο του προστάτη να μετακινηθούν προς τα οστά. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας δρ Μανουέλα Μάρτινς-Γκριν παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της ομάδας της στο 50ό ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Κυτταρικής Βιολογίας, «τα νέα ευρήματα είναι συναρπαστικά,καθώς θα μπορούμε πλέον να τροποποιούμε αυτά τα φυσικά συστατικά του χυμού,ώστε να βελτιώνουμε τη δράση τους και να τα κάνουμε πιο αποτελεσματικά στην πρόληψη των μεταστάσεων σε ό,τι αφορά τον καρκίνο του προστάτη».

Η δρ Μάρτινς-Γκριν προσέθεσε ότι η ίδια και η ομάδα της ευελπιστούν πως ο χυμός του ροδιού θα έχει ανάλογη ευεργετική δράση και σε άλλες μορφές καρκίνου. «Δεδομένου ότι τα γονίδια και οι πρωτεΐνες που εμπλέκονται στην κίνηση των καρκινικών κυττάρων του προστάτη είναι ίδια με εκείνα που συναντούμε στις μεταστάσεις άλλων μορφών καρκίνου, θεωρούμε ότι τα συστατικά που περιέχονται στον χυμό του ροδιού θα μπορούν να έχουν πολύ πιο ευρεία επίδραση στη θεραπεία του καρκίνου».

Η καλή χοληστερόλη «ασπίδα» (και) ενάντια στη νόσο Αλτσχάιμερ ,

Η σωστή διατροφή προστατεύει τους νευρώνες θωρακίζοντας τη μνήμη

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ Τα υψηλά επίπεδα της αποκαλούμενης «καλής» ΗDL χοληστερόλης δεν σώζουν μόνο την καρδιά αλλά και τον εγκέφαλο προστατεύοντάς τον από τη νόσο Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό «Αrchives of Νeurology». Ερευνητές από το Ινστιτούτο Τaub του Πανεπιστημίου Κολούμπια στη Νέα Υόρκη είδαν μάλιστα ότι δεν έπαιζε ρόλο αν η αύξηση των επιπέδων της ΗDL επιτυγχανόταν με φυσικό τρόπο μέσω της σωστής διατροφής και της άσκησης ή αν οφειλόταν σε «τεχνητά» αίτια, όπως η λήψη φαρμάκων.

IBM Κάνει πραγματικότητα τον αγώνα «ανθρώπου - μηχανής» ,

Ο πρωταθλητής Κασπάροφ, αντιμέτωπος με τον «σκακιστή» υπολογιστή

Λογισμικό που αναπτύχθηκε στο τμήμα τεχνητής νοημοσύνης της ΙΒΜ θα αναμετρηθεί σε μια σειρά τηλεπαιχνιδιών με δύο από τους πιο επιτυχημένους παίκτες του δημοφιλούς αμερικανικού κουίζ Jeopardy!

Το πρόγραμμα «Γουότσον» της IBM θα εμφανίζεται ως στρογγυλό άβαταρ σε μια οθόνη στη διάρκεια των παιχνιδιών που θα προβληθούν το τριήμερο 14-16 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές.

Η αναμέτρηση θυμίζει την ιστορική επιτυχία του Deep Blue, ενός προγράμματος της IBM που νίκησε το 1997 τον Γκάρι Κασπάροφ, τότε παγκόσμιο πρωταθλητή στο σκάκι.

Φοιτητής δημιούργησε τον παγκόσμιο χάρτη της φιλίας,

Από τους 500 εκατομμύρια χρήστες της υπηρεσίας, ο Μπάτλερ επέλεξε ένα δείγμα με δέκα εκατομμύρια ζευγάρια φίλων

Ένας νεαρός που κάνει την πρακτική του ως μηχανικός λογισμικού στο Facebook χρησιμοποίησε στατιστικά και απεικονιστικά εργαλεία για να δημιουργήσει έναν παγκόσμιο χάρτη των φιλικών δεσμών.

Κάθε γραμμή στην εικόνα απεικονίζει τις φιλίες που διατηρούνται μέσω του Διαδικτύου ανάμεσα σε ανθρώπους που ζουν σε διαφορετικές πόλεις του πλανήτη -όσο πιο ανοιχτόχρωμες, τόσο περισσότεροι οι χρήστες στους οποίους αντιστοιχούν.

Η Κίνα και άλλες περιοχές του πλανήτη απουσιάζουν από το χάρτη λόγω της χαμηλής εκπροσώπησης των κατοίκων τους στα κοινωνικά δίκτυα του Facebook.
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory