Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Σάββατο, 25 Δεκεμβρίου 2010

Η γυναίκα και η B.M.W.

Ατάκες για το σεξ που άφησαν ιστορία..

. Τρούμαν Καπότε.
... ...
«Το σεξ ανακουφίζει την ένταση - η αγάπη την προκαλεί». Γούντι Αλλεν.

«Γιατί να ακούω συμβουλές ως προς το σεξ από τον πάπα; Αν ξέρει για τι ...πράγμα μιλάει, κακώς ξέρει!» George Bernard Shaw

«Το σεξ χωρίς αγάπη είναι μια κενή εμπειρία, αλλά σε σχέση με άλλες κενές εμπειρίες, δεν είναι κι άσχημη ... » Γούντι Αλλεν.

«Το σεξ ανάμεσα σ' έναν άντρα και μία γυναίκα μπορεί να είναι υπέροχο, αρκεί να μπεις ανάμεσα στον σωστό άντρα και στη σωστή γυναίκα.» Γούντι Αλλεν.

«Η λογοτεχνία ασχολείται κυρίως με ανθρώπους που κάνουν σεξ και όχι με ανθρώπους που μεγαλώνουν παιδιά. Η ζωή είναι το ακριβώς ανάποδο.»
David Lodge

«Οι καπότες δεν σου σώζουν πάντα τη ζωή. Ένας φίλος μου φορούσε καπότα και τον χτύπησε λεωφορείο.» Rob Rubin

«Όποιος πιστεύει ότι ο δρόμος για την καρδιά ενός άντρα περνάει από το στομάχι του, έμεινε στάσιμος στη Γεωγραφία» Robert Byrne

«Το σεξ δεν είναι η απάντηση. Το σεξ είναι η ερώτηση. Η απάντηση είναι "Nαι"». Swami X.

«Όταν ένας άντρας πάει σε μια πουτάνα, δεν την πληρώνει για το σεξ, την πληρώνει για να φύγει». Ανώνυμος.

«Ένα 'βρώμικο βιβλίο ποτέ δεν μαζεύει σκόνη». Ανώνυμος.

«Μεγαλώνοντας στο Lubbock του Τέξας, έμαθα δύο πράγματα: το ένα είναι ότι ο Θεός σε αγαπάει και θα καείς στην Κόλαση. Το άλλο είναι ότι το σεξ είναι το πιο βρώμικο, σιχαμένο πράγμα στον κόσμο, και γι αυτό πρέπει να το κάνεις μόνον με κάποιον που αγαπάς.» Buch Hancock
«Όταν ένας άντρας λέει βρομόλογα σε μια γυναίκα, είναι σεξουαλική παρενόχληση. Όταν μια γυναίκα λέει βρομόλογα σ΄ έναν άντρα, είναι 6 ευρώ το λεπτό περίπου.» Ανώνυμος.

«Σύμφωνα με τους θρησκευόμενους, ο Θεός δημιούργησε το κεφάλι, σώμα, πόδια και χέρια του ανθρώπου αλλά ο Διάβολος του κόλλησε τα γεννητικά όργανα». Don Schrader

«Η αντίδρασή μου στις τσόντες είναι η εξής: μετά τα πρώτα δέκα λεπτά, θέλω να πάω σπίτι μου να πηδηχτώ. Μετά τα πρώτα 20 λεπτά, δεν θέλω να ξαναπηδηχτώ ποτέ στη ζωή μου.» Ερρικα Γιονγκ.

«Αυνανισμός: η κυριότερη σεξουαλική δραστηριότητα της ανθρωπότητας. Στον 19ο αιώνα, ήταν ασθένεια. Στον 20ο, είναι θεραπεία.» Thomas Szasz

«Υπάρχουν βάσιμα στοιχεία που δείχνουν ότι ο άνθρωπος στάθηκε στα δύο του πόδια προκειμένου να έχει τα χέρια του ελεύθερα για να αυνανίζεται». Λίλυ Τόμλιν.

«Η μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο σεξ επι χρήμασι και στο τζάμπα σεξ είναι ότι συνήθως το τζάμπα σεξ κοστίζει πολύ ακριβότερα». Brendan Francis

«Δεν έχω ιδέα από σεξ επειδή ήμουν πάντα παντρεμένη» Ζα-ζα Γκαμπόρ

«Το σεξ μετά τα 80 είναι σαν να παίζεις μπιλιάρδο με σπάγκο αντί για στέκα». Καμίλ Πάγκλια

«Το σεξ μου δημιουργούσε προβλήματα από τα δεκαπέντε μου χρόνια. Ελπίζω να τα έχω λύσει μέχρι να φτάσω τα εβδομήντα.» Harold Robbins

«Νυμφομανής: μια γυναίκα που έχει μανία με το σεξ όσο και ο μέσος άντρας.» Mignon McLaughlin

«Το καλό με τον αυνανισμό είναι ότι δεν είσαι υποχρεωμένος να ντυθείς κατάλληλα»

Πορτοφόλια θα ελέγχουν την οικονομική μας κατάσταση!

  Είστε απο αυτούς που σαν και μένα ....όταν έχω δεν καταλαβαινω πως εξανεμίζονται τα χρήματα απο το πορτοφόλι ?? Διαβάστε την παρακάτω ανάρτηση!!
Πορτοφόλια θα ελέγχουν την οικονομική σας κατάσταση

Πόσες και πόσες φορές δεν ξεκινήσατε από το σπίτι σας για ψώνια με γεμάτο πορτοφόλι και επιστρέψατε με την απορία, πώς έγινε και άδειασε! Δεν μπορείτε να ελέγξετε τα χρήματα σας που πάνε περίπατο και μάλιστα σε περίοδο κρίσης;
Το ΜΙΤ έχει την λύση καθώς οι επιστήμονες του, δημιούργησαν τρία πορτοφόλια- λογιστές.  Σύμφωνα με την Daily Mail τα έξυπνα αξεσουάρ θα ενημερώνουν τον κάτοχό τους για την πορεία των οικονομικών του, χτυπώντας καμπανάκι όταν οι καταθέσεις του και το απόθεμα αρχίζει και εξαφανίζεται.
Το πρώτο πορτοφόλι, το «Bumblebee», κάθε φορά που ο  ιδιοκτήτης του κάνει ανάληψη από τον τραπεζικό λογαριασμό ή χρησιμοποιεί την πιστωτική του κάρτα, δονείται προειδοποιώντας για άσκοπα έξοδα.
Το δεύτερο, που έχει βαπτιστεί  «Peacock» δονείται, μικραίνει και μεγαλώνει  ανάλογα με τα χρήματα που βρίσκονται μέσα στο πορτοφόλι
Τέλος το «Μother Bear» όταν δεν έχει πολλά χρήματα ανοίγει με δυσκολία  και «κλειδώνει» όταν αδειάζει.
Σε κάθε πορτοφόλι υπάρχει  ένας μικρός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ο οποίος έχει πρόσβαση στον τραπεζικό λογαριασμό του ιδιοκτήτη του  και ελέγχει την κατάσταση.
Το προϊόν δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα στην αγορά, αλλά εάν υπάρξει ενδιαφέρον, αυτό θα γίνει σύντομα και σύμφωνα με τον κατασκευαστή θα πωλείται σε οικονομική τιμή.

Star.gr

Τα ..γονίδια μας δίνουν το σχήμα σώματος...


Περισσότερες από 30 νέες γονιδιακές παραλλαγές που συνδέονται με την παχυσαρκία και την κατανομή λίπους στο σώμα εντόπισε διεθνής ομάδα ειδικών. Τα νέα ευρήματα που δείχνουν μεταξύ άλλων τη γενετική βάση η οποία κρύβεται πίσω από το σχήμα του σώματος του κάθε ανθρώπου- μαρτυρούν, δηλαδή, αν ανήκει στην κατηγορία «μήλο» (εναπόθεση λίπους στην περιοχή της κοιλιάς) ή «αχλάδι» (εναπόθεση λίπους στην περιοχή των γοφών)-, εκτιμάται ότι θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη νέων φαρμάκων για την παχυσαρκία ή και στην υιοθέτηση καινούργιων διατροφικών συμβουλών ανάλογα με το εκάστοτε γονιδιακό προφίλ.
Πάντως, όπως σημειώνεται στην επιθεώρηση «Νature Genetics» όπου δημοσιεύθηκαν δύο ξεχωριστές μελέτες σχετικά με το θέμα τις οποίες διεξήγαγαν περισσότεροι από 400 επιστήμονες 280 ερευνητικών ινστιτούτων, δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι το γενετικό υπόβαθρο παίζει κάποιον ρόλο στην εμφάνιση παχυσαρκίας αλλά όχι και τον μοναδικό: οι δικές μας επιλογές- κακή διατροφή και έλλειψη άσκησης- συνεχίζουν να αποτελούν τους κύριους «ενόχους» για τα περιττά κιλά.
Στην πρώτη από τις δύο μελέτες οι ερευνητές εντόπισαν 13 νέες περιοχές όπου οι παραλλαγές στην αλληλουχία του DΝΑ συνδέονται με το αν ένα άτομο έχει σώμα-«μήλο» ή σώμα-«αχλάδι». Προηγούμενα ερευνητικά στοιχεία έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι με σώμα «μήλο» αντιμετωπίζουν υψηλότερο κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2 και καρδιοπάθειες σε σύγκριση με όσους έχουν περισσότερο λίπος συσσωρευμένο στην περιοχή των γοφών. Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως προέκυψε από τα νέα στοιχεία, οι περιοχές αυτές εκφράζονταν πιο έντονα στις γυναίκες παρά στους άνδρες.
Η δεύτερη μελέτη επικεντρώθηκε σε γονίδια που επηρεάζουν τον Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ ένας δείκτης βάσει του οποίου το κάθε άτομο κατηγοριοποιείται ως φυσιολογικού βάρους, ως υπέρβαρο ή παχύσαρκο και εκφράζεται ως το πηλίκο του βάρους διά το τετράγωνο του ύψους). Οι ερευνητές έπειτα από «σάρωση» του γονιδιώματος περίπου 250.000 ανθρώπων, ανακάλυψαν 18 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με τον ΔΜΣ. Μετά τη νέα ανακάλυψη οι περιοχές που σχετίζονται με τον συγκεκριμένο δείκτη ανέρχονται πλέον σε 32. Είναι χαρακτηριστικό ότι, όπως έδειξε η μελέτη, τα άτομα που κληρονομούν από τους γονείς τους πολλές από τις παραλλαγές του DΝΑ που συνδέονται με αύξηση του ΔΜΣ, είναι πιθανό να ζυγίζουν ως και 9 κιλά παραπάνω σε σύγκριση με όσα κληρονομούν λίγες τέτοιες γονιδιακές παραλλαγές. Έτσι, όπως φαίνεται, σε κάποιες περιπτώσεις οι διαφορές στο βάρος μπορούν να οφείλονται αποκλειστικώς σε… κακά γονίδια.

Τίποτα δεν είναι μάταιο .

Όλα μοιάζουν μάταια μόνο αν τα βλέπεις από ψηλά, όταν σκέφτεσαι πως ο χρόνος είναι αέναος κι η ζωή σου ένα μόνο σημείο μέσα σε αυτόν. Ξεχνάς τη μοναδικότητά σου, το μοναδικό σου όπλο για την ακρίβεια. Τότε μόνο καταλαβαίνεις πως ακόμα και σε κώμα να είσαι επιδράς στο περιβάλλον, μια λέξη ή ένα νεύμα σου μπορεί να αλλάξει την έκβαση μιας συζήτησης κι αυτή με τη σειρά της τη ροή του κόσμου. Καθενας μας εχει τεραστια δυναμη και πρεπει να ξερει πώς να τη χρησιμοποιει, να είναι υπέυθυνος πριν μιλησει οταν επιλεγει να μιλησει, και οταν δρα να ξερει γιατι δρα και να ειναι ετοιμος να αναλαβει την ευθυνη των πραξεων του και να γνωρίζει ότι αυτές θα έχουν αντίκτυπο στους υπόλοιπους. Με την παθητικοτητα ή την ανοχη μας ειτε θελουμε να το αποδεχτουμε ειτε οχι καθοριζουμε τη ροη των πραγματων, και δεν εχουμε την πολυτελεια να το παιζουμε διαιτητες ή να 'παρακολουθουμε ως παρατηρητες' γιατι αυτη η σταση απο μονη της ειναι μια θεση.

Με όπλο τη συμμετοχή και τη μοναδικότητα....

Η ζωή μας ξαναρχίζει μετά τα 46 μας χρόνια!

Κάτι σαν να λέμε  Παρηγοριά  στον άρρωστο??
Η ζωή μας ξαναρχίζει μετά τα 46 μας χρόνια!

Το σηµείο καµπής στη ζωή του ανθρώπου είναι τα 46 χρόνια. Σε αυτή την ηλικία βιώνει ο άνθρωπος την πιο βαθιά µελαγχολία.
Αµέσως µετά αρχίζει το ταξίδι προς την ευτυχία. Το περιοδικό «Economist» αφιέρωσε το εξώφυλλό του σε αυτό το θέµα. ∆εν παραλείπει όµως να υπενθυµίσει την ατάκα του γάλλου ηθοποιού Μορίς Σεβαλιέ: «Τα γηρατειά δεν είναι και τόσο άσχηµα αν λάβουµε υπόψη µας την εναλλακτική λύση».
Οι κακόπιστοι θα µπορούσαν να υποθέσουν ότι το έγκυρο βρετανικό περιοδικό ήθελε απλώς να παρηγορήσει τους αναγνώστες του, ο µέσος όρος ηλικίας των οποίων είναι ακριβώς τα 46 χρόνια:εάν κάποιοι από αυτούς δεν αισθάνονται και πολύ καλά, τώρα ξέρουν ότι τα πράγµατα στο µέλλον θα γίνουν καλύτερα. Ο λόγος όµως δεν είναι αυτός. Στην πραγµατικότητα, ο «Economist» επιβεβαιώνει την τάση που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια στη Δύση: Χωρίς τη µέτρηση της Ακαθάριστης Εθνικής Ευτυχίας το ΑκαθάριστοΕθνικό Προϊόν δεν έχεικανένα νόηµα.

Ο«Economist» επικαλείται µεταξύ άλλων τη µελέτη του αµερικανού καθηγητή Οικονοµικών Ντέιβιντ Μπλέιντσφλαουερ, ο οποίος εξέτασε τα δεδοµένα από 72 χώρες, οι κάτοικοι των οποίων κλήθηκαν να απαντήσουν στην ερώτηση πόσο ικανοποιηµένοι είναι από τη ζωή τους. Ενα από τα συµπεράσµατα είναι ότι ο µέσος όρος ηλικίας αλλάζει από χώρα σε χώρα. Για τους Ελβετούς το ναδίρ της ικανοποίησης από τη ζωή εντοπίζεται στα 35 χρόνια, οι Ουκρανοί βουτάνε σε βαθιά µελαγχολία στα 62 τους. Ο µέσος όρος, ωστόσο, και στις 72 χώρες είναι τα 46 χρόνια.

Χρειαζόταν µια αµερικανική έρευνα για να µάθουµε ότι κάπου ανάµεσα στα 40 και τα 50 πολλοί άνθρωποι πε ρνούν αυτό που γνωρίζουµε όλοι ως κρίση της µέσης ηλικίας; Ασφαλώς όχι. Αλλά, όπως επισηµαίνει ο «Economist», η έκπληξη βρίσκεται µετά: Παρά το γεγονός ότι όσο πλησιάζουν προς την τρίτη ηλικία οι άνθρωποι χάνουν πράγµατα που εκτιµούν, όπως είναι η ζωντάνια, η ευστροφία και η εµφάνιση, κερδίζουν αυτό που ξοδεύουν µια ζωή για να βρουν: την ευτυχία. Το βρετανικό περιοδικό υπενθυµίζει επίσης ότι, αντίθετα µε τους συµβατικούς οικονοµολόγους που µετρούν µόνο τον πλούτο, ένας νέος κλάδος της επιστήµης της Οικονοµίας θεωρεί την ευτυχία ένα µετρήσιµο οικονοµικό µέγεθος. Το 2008, ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί ζήτησε από δύο νοµπελίστες οικονοµολόγους, τον Αµάρτια Σεν και τον Τζόζεφ Στίγκλιτς, να δηµιουργήσουν έναν δείκτη µέτρησης της εθνικής ευµάρειας πέρααπό το ΑΕΠ. Και µόλις τον περασµένο µήνα στη Βρετανία ο πρωθυπουργός της χώρας Ντέιβιντ Κάµερον ανακοίνωσε ότι η κυβέρνησή του θα αρχίσει να συγκεντρώνει στοιχεία σχετικά για τη συλλογική ευεξία.

Σε κάθε περίπτωση, οι ειδικοί επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους στο αιώνιο ερώτηµα: τι µας κάνει ευτυχισµένους; Αποφασιστικό ρόλο παίζουν τέσσερις παράγοντες:

το φύλο, ο χαρακτήρας, οι εξωτερικές συνθήκες και η ηλικία. Οι γυναίκες είναι ελαφρώς πιο ευτυχείς από τους άντρες – αν και πιο επιρρεπείς στην κατάθλιψη –, όπως και οι εξωστρεφείς σε σχέση µε τους εσωστρεφείς. Μερίδιο στην ευτυχία έχουν επίσης το εισόδηµα, η υγεία, η εκπαίδευση, οι σχέσεις. Για την ηλικία, τέλος, µια σειρά από πρόσφατες µελέτες καταλήγουν στο συµπέρασµα ότι η ψυχολογική ευµάρεια είναι µια καµπύλη που έχει το σχήµα του λατινικού γράµµατος U. Ετσι, ο άνθρωπος στα 20 του χρόνια αισθάνεται ψυχολογικά ακµαίος και πιάνει... πάτο στα 46. Υστερα όµως έρχεται η ευτυχία.
ΤΑ ΝΕΑ

 Απ'οτι κατάλαβα  'Η του ..'υψους 'η του βάθους !!!Να ..παρηγορηθούμε??!!
...αυτό για να ...ξέρουμε....

Λίγη μαγεία στην ζωή κι όλα γίνονται αλλιώς .

Ενα κείμενο αγνώστου συγγραφέα λέει ότι καθένας μας

μπορεί να υιοθετήσει δύο στάσεις στη ζωή του: να Χτίζει ή να Φυτεύει.

Οι χτίστες μπορεί να χρειαστούν χρόνια για το έργο τους,

μια μέρα όμως τελειώνουν αυτό που έκαναν και περιορίζονται

από τους ίδιους τους τοίχους τους.

Οταν ολοκληρώνεται το χτίσιμο, η ζωή χάνει το νόημά της.

Εκείνοι που φυτεύουν μπορεί να υποφέρουν από τις καταιγίδες

και σπάνια ξεκουράζονται.

Ένας κήπος όμως δε σταματά ποτέ να αναπτύσσεται

και παρόλο που απαιτεί την προσοχή του κηπουρού.
πηγη

Για την Ελλάδα μας, του Μάλαμα τραγούδι ,

Ιεροκλής Μιχαηλίδης «Με την ευμάρεια σταματήσαμε να σκεπτόμαστε»,

Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης και η Ζέτα Μακρυπούλια,το πρωταγωνιστικό δίδυμο στη δεύτερη κινηματογραφική μεταφορά του «Ζητείται ψεύτης» του Δημήτρη Ψαθά. Η πρώτη γυρίστηκε το 1960, σε σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη

«Ετσι όπως έχουμε γίνει, όλες οι μέρες είναι δύσκολες» λέει αναστενάζοντας ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης. Ο ηθοποιός και θεατράνθρωπος που από την περασμένη Πέμπτη είναι και τύποις κινηματογραφικός σκηνοθέτης- με την ταινία «Ζητείται ψεύτης»- ακούγεται προβληματισμένος στην τηλεφωνική επικοινωνία μας. «Η ανεργία στον κλάδο μας ήταν ως πέρυσι στο 70% και εφέτος πλησιάζει στο 90%.Μιλώ με συναδέλφους που βρίσκονται στα όρια της απελπισίας.Οι εννιά στους δέκα ηθοποιούς αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.Και μιλώ για το θέμα της οικονομικής κρίσης,γιατί όλα τα υπόλοιπα είναι μια πολύ μεγάλη κουβέντα.Αυτό βέβαια αφορά ολόκληρη τη χώρα».

Ο ίδιος ο Μιχαηλίδης στα 50 του ανήκει στους τυχερούς τού 10%. Αμεσο πρόβλημα δουλειάς δεν αντιμετωπίζει επειδή βρίσκεται σε θέση να εφευρίσκει δουλειές- αφού δεν ασχολείται μόνο με ένα κομμάτι ψυχαγωγίας. «Αν ύστερα από 15 χρόνια δωρεάν εργασίας,όπως συνέβη με μένα,τα πας καλά,τότε έχεις την πολυτέλεια να ζεις από τη δουλειά σου». Ακόμη καλύτερα, όταν κάνεις πράγματα που αγαπάς, κάτι στο οποίο ο Μιχαηλίδης επίσης νιώθει ότι έχει υπάρξει τυχερός: «Ανεξαρτήτως αποτελέσματος, οι εννιά στις δέκα δουλειές που έχω κάνει ήταν δουλειές που ήθελα να κάνω».

Στην περίπτωση του «Ζητείται ψεύτης», ταινίας βασισμένης στο θεατρικό έργο του Δημήτρη Ψαθά αλλά και στην κινηματογραφική ταινία που γύρισε το 1960 ο Γιάννης Δαλιανίδης, το άγχος του Μιχαηλίδη ήταν διπλό καθώς δεν εμφανίζεται μόνο ως ηθοποιός αλλά και ως σκηνοθέτης. «Είναι το γνωστό κλισέ του αισθήματος ευθύνης» λέει. «Ωστόσο διέβλεπα ότι αυτή η ιδέα- που δεν ήταν δική μουαλλά μια παραγγελία της εταιρείας Οdeon- είχε ψωμί». Ψωμί για τον ίδιο σημαίνει ότι «η ιδέα ιντριγκάρει, σου δημιουργεί κλίμα ευφορίας, σε κάνει να πιστέψεις ότι κάτι μπορείς να πεις».

Πιστεύει ότι το θεατρικό του Ψαθά και η ταινία του Δαλιανίδη ήταν απλώς η αφορμή για τη νέα ταινία. Το πρώτο επίπεδο του έργου, η έννοια του πολιτικού ψεύδους, έμεινε άθικτο. «Η κακοδαιμονία όλου του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα,που είναι αυτή η πελατειακή σχέση των πολιτικών με τους πολίτες,είναι μια πολύ παλιά πληγή και δεν αλλάζει. Οι αλλαγές που έγιναν στη νέα ταινία αφορούν τις καινούργιες εκδοχές του πολιτικού ψεύδους με τη συμβολή των ΜΜΕ,των image makers,των επικοινωνιολόγων, στοιχείων δηλαδή της τελευταίας εικοσαετίας που βεβαίως δεν υπήρχαν στο έργο του Ψαθά».

Για τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη «το ψεύδος είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτικής.Το τι είναι όμως ψέμα στον πολιτικό χώρο εί ναι μια μεγάλη φιλοσοφική κουβέντα στην οποία δεν ανοιχτήκαμε, όπως δεν ανοίχτηκε και ο Ψαθάς στο θεατρικό του. Τα θεμέλια των Ελλήνων είναι οι ψευδαισθήσεις.Ως έθνοςβαυκαλιζόμαστε,είναι δύσκολο να αυτοπαρατηρηθούμε,ιδίως τα τελευταία χρόνια. Γιατί παλιότερα οι Ελληνες, αν και λιγότερο μορφωμένοι, ήταν πιστεύω περισσότερο σκεπτόμενοι.Η γενιά των παππούδων μας ήταν αγράμματη αλλά διανοούμενοι.Σκέφτονταν τη ζωή.Τα τελευταία χρόνιαμε την ευμάρειανομίζω ότι σταματήσαμε να σκεπτόμαστε».

Ηδη από τότε που σπούδαζε στη Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (αποφοίτησε το 1982) ο Μιχαηλίδης είχε πάρει πολύ στα σοβαρά την κωμωδία. «Από τη φύση μου κωμικός δεν είμαι.Λόγω όμως της μεγάλης αγάπης που έχω για την κωμωδία αλλά και της ιδιαιτερότητάς τηςαπό πολύ νωρίς με απασχόλησε ο χώρος του καμπαρέ και του αμφιθεάτρου». Δούλεψε σε αυτούς τους χώρους παράλληλα με το θέατρο. «Η κωμωδία κρύβει μια μεγάλη παγίδα:αν δεν ορίσεις ένα ιδεολογικό πλαίσιο στο οποίο θα κινηθείςεύκολα μπορεί να πέσεις στη χυδαιότητα.Ο λόγος για τον οποίο με τους Αγαμους Θύτες δεν παίζουμε τακτικά είναι αυτός ο φόβος». Οσο για τον φόβο της επανάληψης, «έχει να κάνει με το πόσο συνομιλείς με τον ίδιο τον εαυτό σου.Αν το πρώτο κριτήριό σου είναι να επιβεβαιωθείς,να αρέσεις ή να γεμίσεις την αίθουσα, τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται επικίνδυνα.Πρέπει να μπορείς να αντιστέκεσαι στις επιταγές της αγοράς.Ενας από τους τρόπους είναι να μην παίζεις συχνάώστε να έχεις χρόνο για περισυλλογή αλλά και μεράκι για να το ξανακάνεις».

«Δουλειά της σάτιρας είναι να θέτει ερωτήματα, όχι απαντήσεις» λέει. «Δεν είμαστε καθοδηγητές του έθνους ούτε πολιτικοί αγκιτάτορες.Απλώςμέσα από μερικά ερωτήματαπροσπαθείς να διατυπώσεις την ατμόσφαιρα που βλέπεις γύρω σου. Το κάνεις βέβαια μέσα στο πλαίσιο της ψυχαγωγίας και του χιούμορ,πάντα όμως η καλής ποιότητας κωμωδία έχει και μια πίκρα από κάτω, μια απογοήτευση. Είτε αφορά την ύπαρξή μας είτε τον κοινωνικό μας περίγυρο και την καθημερινότητά μας.Ετσι κι αλλιώς υπάρχουν αιώνια ερωτήματα που ποτέ δεν απαντώνται. Γι΄ αυτό κάνουμε τέχνη.Για να παρηγορηθούμε.Είναι πιο αποτελεσματικό αλλά και πιο θεραπευτικό να σκεφτόμαστε γελώντας».

Η ταινία του Ιεροκλή Μιχαηλίδη «Ζητείται ψεύτης»,με πρωταγωνιστή τον ίδιο και τους Ζέτα Μακρυπούλια και Οδυσσέα Παπασπηλιώπουλο,προβάλλεται στις αίθουσες από την περασμένη Πέμπτη σε διανομή Οdeon.


Αναδημοσιευση Απο Βημα

Χρόνια Πολλά!! Ευχές με μαντινάδες...


--Η ζωή σου να' χει πολλές ανατολές και καμία δύση, και το νέο χρόνο που' ρχεται να μην σ' αγγίξει κρίση!

--.Εύχομαι για σένα οι χαρές να φτάνουν ως το ...; γόνα, και να μην χύσεις δάκρυα ούτε από ...;δακρυγόνα!

--.Μία ευχή σας κάνω εγώ για τον καινούργιο χρόνο, την πόρτα σας να την χτυπά η ευτυχία μόνο!. 

--Των αηδονιών παρήγγειλα στην πόρτα σας να' ρθούνε, στο σιγανό κελάηδισμα ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ να πούνε!

. --.Με την καινούργια τη χρονιά, μόνο χαρές να' ρθούνε κι όλες οι δύσκολες στιγμές με μιας να ξεχαστούνε!. 

--.Όσες και αν βάζει ο νους ευχές, κρεμώ στ' αστέρια απόψε, τσ' αυγής λουλούδια να γενούν κι όποιο σ' αρέσει κόψε!. 

--.Ζευγάρια στέλνω τα πουλιά που αν χαθεί το ένα, να' ρθει το άλλο να σας πει ΧΡΟΝΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ!

.--.Την ώρα που ο ήλιος την αυγή την πρώτη ακτίνα βγάνει, η σκέψη σου ποδαρικό έρχεται να μου κάνει!. 

--.Μόνο χαρές να αισθανθείς με τον καινούργιο χρόνο, δε θέλω να' ρθεις σ' επαφή καθόλου με τον πόνο!.

--Κρόσια κρατώ του φεγγαριού, του ήλιου ακτίνες παίρνω, για να κεντήσω τις ευχές που σήμερα σου στέλνω!.

--. Εύχομαι για το χρόνο αυτό μόνο χαρές να ζήσεις, τόσο πολλές που να μπορείς και σ' άλλους να χαρίσεις!. 

--Του νέου χρόνου η ανατολή, να' ρθει να σε ζεστάνει, κι αν άφησε ο παλιός πληγές ο νέος να τις (υ)γιάνει!.

--.Δίνω ευχές όπου αγαπώ για το καινούργιο έτος, χαρές που δεν γνωρίσανε να τις χαρούνε φέτος!.

Πρόσωπο της L’Oreal η Jennifer Lopez

Χρυσή συμφωνία
Τραγουδίστρια, ηθοποιός, επιχειρηματίας, κριτής στο American Idol αλλά και σύζυγος, η Jennifer Lopez θεωρείται μια από τις πιο δραστήριες γυναίκες του Χόλιγουντ.

Πρόσφατα έγινε και ένα από τα πρόσωπα της L’Oreal, γυρίζοντας ένα διαφημιστικό σποτάκι αφιερωμένο στα προϊόντα της εταιρείας για τα μαλλιά.
.
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory